Snarligt forbud i DK mod Thyreoid og Liothyronin?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Snarligt forbud i DK mod Thyreoid og Liothyronin?"

Transkript

1 Snarligt forbud i DK mod Thyreoid og Liothyronin? Printable View Hvordan fanden kunne det gå SÅ GALT? Vi må hellere tilbage til begyndelsen Problemer med de nye Eltroxin piller??? 2009 Den 20. august 2009 forfattede jeg en "manifest" Danske stoffskifte pasjenter protesterer! og den 8. april sidste år - skrev jeg!!! Hader syntetisk T4!!! Begge emner utvivlsomt mest læste i dette sub-forum, henholdsvis og gange... Det siger ikke så lidt om omfanget af problemer med dårlig behandling af thyreoidea-sygdom i Danmark... Den 20. september 2009 blev startet en ny tråd Hvis vi ikke mere kan få Armour/Westhroid? Den 8. maj 2010 tråden Thyroid fra Glostrup Apotek i Danmark blev startet Den 23. maj 2012 den danske Thyreoidea Landsforening afholdte en Temadag den 23. maj 2012 på Århus Universitetshospital i Skejby. Et af programmets 10 punkter var emnet "Hvad bringer fremtiden", varetaget af overlæge, dr. med. Steen Bonnema, Odense Universitetshospital. Hvad den gode doktor havde at dele med tilhørere kan nydes her, men det mest interessante i sammenhæng med overskriften "Hvad bringer fremtiden" og denne tråd - var hvad Bonnema sagde i spørgetiden efter foredraget... Ja, hvad bringer fremtiden? "Det heldigvis snart er slut," sagde Bonnema... Hvad er slut, hr. Bonnema? Thyreoid fra Glostrup Apotek? På spørgsmål om muligheden for behandling med Thyroid fra Glostrup, stillet af en tilhører - svarede Bonnema (ordret citeret): "det heldigvis snart er slut".

2 Hvad vidste Bonnema dengang i 2012, som vi ikke vidste? Eller rettere: hvordan kunne Bonnema vide allerede for 2 år siden, at "det heldigvis snart er slut" med at producere Thyreoid på Glostrup Produktionsapotek? 2013 Helle Sydendal udgiver bogen "Få livet tilbage". Helle Sydendal er journalist og derigennem gør hun brug af sit kollegiale netværk, hvilket resulterer en voldsom og aggressiv markedsføring gennem avisartikler, interviews på DR og lokale TV-stationer. Helle Sydendal beskriver og sælger drømmen om, omsider at komme i effektiv behandling og "få livet tilbage". Dette starter et decideret stormløb på landets læger og endokrinologiske afdelinger ved landets hospitaler. Kort efter svarer Dansk Endokrinologisk Selskab (DTS) igen med advarsler udsendt til landets praktiserende læger, endokrinologiske hospitalsafdelinger og ambulatorier på initiativ af overlæge ph.d, dr.med. Steen Bonnema og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs, endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, på vegne af bestyrelsen for Dansk Thyreoidea Selskab (se herunder) Den 23. oktober 2013, på direkte foranledning af overlæge ph.d. dr.med. Steen Bonnema og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs, endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, udsender lægerne Inge Christensen, overlæge på Medicinsk afd., Regionshospitalet Holstebro; Kjeld Hasselstrøm, overlæge på Medicinsk afd., Regionshospitalet i Herning; Birthe Nyhuus, Praksiskonsulent, Medicinsk afd., Regionshospitalet i Herning samt Viggo Kragh Jørgensen, Praksiskonsulent, Medicinsk afd., Regionshospitalet i Holstebro - en generel advarsel mod at behandle med "naturlig thyroid" og syntetisk T3 - til praktiserende læger i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig kommuner (Midtjylland). Denne advarsel under overskriften Behandling af lavt stofskifte med T3 frarådes var oprindelig offentliggjort på Sundhed.dk, men sidenhen, mystisk nok er forsvundet derfra - og findes derfor nu kun gengivet her på forummet. Jeg har dog en ordret png-kopi af SiteCore-registreringen (Pentia) af hele artiklen på Sundhed.dk, i fald der ønskes et håndfast bevis på den danske lægestandens hensynsløse konspiration mod Danmarks samtlige patienter, ramt af lavt stofskifte med det velklingende internationale navn "hypothyroidism" (hypothyreose). Der er ingen grund til at tvivle på, at samme advarsel, forfattet af samme læger (Bonnema & Hegedüs) er blevet distribueret til praktiserende læger i samtlige, øvrige Regioner i Danmark, gennem Regionernes egne hospitalsoverlæger.

3 2014 I marts 2014 skriver Dansk Endokrinologisk Selskab på sin hjemmeside bl.a.: Ang. T3-behandling (når de skriver T3, mener de både "naturlig thyroid" og Liothyronin/red.) Aktuelt oplever alle danske endokrinologiske afdelinger et meget stort antal henvisninger mhp optimering af behandling af hypothyreose på baggrund af et patient ønske om at få behandling med T3. Mange afdelinger har været usikre på hvordan de skulle håndtere disse henvisninger. Bestyrelsen i Dansk Thyreoidea Selskab har lavet en oversigt over emnet se Thyroid.dk (Thyroid.dk står for Dansk Thyroidea Selskab/red.). Den 5. marts 2014, på Dansk Thyreoidea Selskab hjemmeside kan vi bl.a. læse følgende: Behandling af lavt stofskifte med T3 (også her gælder det både "naturlig thyroid" og Liothyronin når de skriver T3/red.) Af overlæge ph.d, dr.med. Steen Bonnema og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs, endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, på vegne af bestyrelsen for Dansk Thyreoidea Selskab. (...) Vi vil med denne redegørelse fremhæve nogle væsentlige aspekter af stofskiftebehandling, og ikke mindst hvad man ved om T3-behandling gennem de seneste års forskning indenfor området. Læs hele redegørelsen HER. (PDF/red.) Den 8. april 2014 postede jeg et indlæg under overskriften "det heldigvis snart er slut", hvoraf det klart og tydeligt fremgår at danske læger allerede i 2012 (hvis ikke endnu tidligere) har intenst arbejdet for at mobilisere den danske Sundhedsstyrelse til et fælles overgreb på de danske thyreoideapatienter. Jeg skrev bl.a.: Indtil videre har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse (Sundhedsstyrelsen) ikke nedlagt forbud mod produktionen af Thyreoid i Glostrup. Ministeriet nøjes i stedet med et forbud light. Fremadrettet vil Ministeriet stille krav om, at der for hver enkelt patient skal fremover søge Sundhedsstyrelsen om tilladelse til behandling med Thyreoid. Resultatet bliver helt bestemt, at antallet af læger med personlig integritet og modet til selv-afsløring som Thyreoid-læger, vil falde markant... Danske læger er i forvejen ikke ligefrem berømte for at stå last og brast med deres patienter, vel? Forhåbentlig orker Glostrup Apotek tage endnu en tørn i kampen om Thyreoid for danske syge... men vi må erkende at dette er en kamp mellem David og Goliath... og at det fortrinsvis er i Biblen, at de små vinder over de store og mægtige. Vi kan ikke tage noget for givet... Læs resten af indlægget her.

4 2014 I april 2014 stifter Helle Sydendal (forfatteren til bogen "Få livet tilbage") Den Danske Hypothyreose Landsforening (DDHL) med sig selv som formand, sin ægtefælle som bestyrelsesmedlem, samt 2-5 andre bestyrelsesmedlemmer. Foreningen er stiftet med følgende formål: 1. Oplysning 2. Bedre diagnosticering 3. Individuel behandling 4. Forskning Indtil d.d. (19. april 2015) - et år efter - er der ingen forlydender om foreningens sundhedspolitiske eller andre aktiviteter indenfor nogen af disse mål. Hvorimod overlæge ph.d, dr.med. Steen Bonnema og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs, endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, på vegne af bestyrelsen for Dansk Thyroidea Selskab fortsætter ufortrødent med at distribuere til landets læger og speciallæger dette DTS's modtræk overfor danske patienter, ramt af hypothyreose, som det er sket via Dansk Endokrinologisk Salskab's hjemmeside Status ved årsskiftet 2014/2015 blev følgende: mens i perioden situationen danske patienter ramt af lavt stofskifte befandt sig i, stille og rolig har udviklet sig i retning af positiv, informativ effekt på landets læger og, omend fortsat tøvende, dog tydeligt fremadskridende accept af kombinationsbehandlingen med Liothyronin (syntetisk T3) samt behandling med det klassiske lægemiddel Thyreoid fremstillet på Glostrup Produktionsapotek - er denne udvikling fuldstændig ophørt fra og med 2013, direkte som følge af lanceringen og markedsføringen af Helle Sydendal som forfatter. Den direkte effekt af Helle Sydendals valg af midler og metoder til lancering og markedsføring, medførte massive modtræk rettet mod hele patientgruppen i form af advarsler successivt udsendt til alle landets praktiserende og speciallæger samt endokrinologiske afdelinger på alle hospitaler i alle Regioner i Danmark. En oplysningskampagne igangsat og anført af overlæger Bonnema og Hegedüs, fra endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, på vegne af bestyrelsen for Dansk Thyreoidea Selskab. Den første Region, der officielt giver efter for denne kampagne er Region Sjælland (se herunder) I marts 2015 udsender Region Sjælland en såkaldt PraksisInfo - Nyhedsbrev fra Region Sjælland målrettet de almen praktiserende læger og speciallæger i Region Sjælland. (Fremhævninger med rødt er mine/red.)

5 rts nr. 3 Ma Endokrinologi nu fællesvisitation for henvisninger Fra den 7. april 2015 skal henvisninger til det endokrinologiske speciale kun sendes til Holbæk Sygehus, hvorfra de vil blive fordelt mellem regionens sygehuse. Bemærk dog at henvisning til almindelig DEXA-scanning er uændret fra tidligere men ved ønske om endokrinologisk vurdering af osteoporose patienter henvises til endokrinologisk fællesvisitation. Behandling med thyreoid og T3 tilbydes ikke i Region Sjælland. Henvisninger sendes til: Lokationsnummer: Hol Fælles endokrin.visitation, Smedelundsgade 60, 4300 Holbæk - lokationsnr Edi fact: 3800HOV Henvisningerne skal fortsat følge retningslinierne, som findes på Praksisinformation under: Patientforløb - Visitation/vejledninger samt (T) Endokrinolgi. Henvisningerne fordeles i forhold til sygehus- og specialeplanen, men også under behørigt hensyn til patientens bopæl og ventetider generelt. Der er etableret en hotline til brug for praksissektoren på hverdage mellem kl på tlf Kontaktoplysninger til Den fælles Visitationsenhed for endokrinologi: Telefon: Fax: Mailadresse: hol-endokrinologi@regionsjaelland.dk Yderligere oplysninger: Jesper Olund Christensen, visitationsansvarlig overlæge og Anne Thomassen, visitationsansvarlig lægesekretær. (Kilde) Hvad mon siger disse "vejledninger" af relevans for os? De siger bl.a. følgende: Behandling med Thyroid eller T3 Sundhedsfagligt Råd for endokrinologi har besluttet at behandling med Thyroid og T3 eller kontrol heraf ikke tilbydes ved de endokrinologiske afdelinger. Der er tale om en eksperimentel behandling.

6 Privatklinikken Hormonlideser.dk på Frederiksberg modtager patienter med dette ønske. Hvad er så denne Privatklinik Hormonlideser.dk? Speciallægeklinikken for medicinske hormonlidelser v/ Speciallæge, dr.med. Klaus Kølendorf og Professor, speciallæge, dr.med. Jens Faber Hvad siger lægerne Kølendorf og Faber om behandlingen med enten syntetisk T3 i tillæg til behandling med almindelig syntetisk T4, OG hvad siger klinikken om behandling med Thyreoid fra Glostrup? Kølendorf og Faber siger: INFORMATION OM T3 BEHANDLING TIL LAVT STOFSKIFTE Behandling af lavt stofskifte (Hypotyreose) typisk på grund af Hashimoto s thyreoiditis, sker klassisk med præparaterne Eltroxin og Euthyrox (T4 præparater). Få procent af patienter, der behandles med disse præparater, har en række ukarakteristiske symptomer og samlet set, en nedsat livskvalitet. Her kan man prøve kombinationsbehandling med stofskiftehormonet Liothyronin (T3). De fleste patienter i behandling med Eltroxin og Euthyrox har lav-normal eller nedsat koncentration af T3, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at man mangler T3, og derfor SKAL behandles med T3 præparat. Det afgørende er, om man har det godt eller skidt. Kombinationsbehandling med Eltroxin/Euthyrox og T3 (Liothyronin tabletter a 5 eller 20 mikrogram), anses af de Nationale og Europæiske stofskifteselskaber som en eksperimentel behandling, som skal vare 3 måneder før man kan beslutte om kombinationsbehandlingen skal fortsætte. Før behandlingens start med T3, skal man udelukke andre kroniske sygdomme, især autoimmune lidelser, Addison s sygdom, D-vitamin mangel med flere, da de kan give tilsvarende symptomer. Endvidere er det afgørende at stofskifte på Eltroxin eller Euthyrox alene, har været normalt over de sidste 6 måneder, baseret på blodprøven TSH (som skal ligge på ml 0.5 og 1). Præparatet Thyroid indeholder såvel T4 som T3, men det anbefales ikke af de faglige selskaber, da det er et extrakt fra grise og indeholder en for mennekser, unaturlig stor mængde T3. Vi følger i klinikken retningslinerne fra de faglige selskaber. Behandling med T3 kan give en række bivirkninger, især hjertebanken og øget svedtendens.

7 Gravide og kvinder med graviditetsønske, må ikke få T3. Det gælder også hjertesyge patienter. Når det efter 3 måneders kombinationsbehandling besluttes, at behandlingen skal fortsætte, ansøger vi om tilskud (75%) hos Sundhedsstyrelsen, til udgifter forbundet med køb af T3 tabletter. Indtil da skal man selv betale, men kan få refundret udgifterne på apoteket, hvis tilskud bevilliges. Efter forløbet i klinikken, afsluttes patienten almindeligvis til fortsat kontrol os sin egen læge, som informeres om hvordan behandlingen skal styres og udskrivning af recepter fremadrettet. Ved behov for senere kontakt til klinikken, skal patienten kontakte sin egen læge først (med henblik på ny henvisning til klinikken). (Kilde) Hvad er så konklusionen på hele dette cirkus? Konklusionen er, at Region Sjælland har udstedt - fra og med d. 7. april de facto et forbud mod at Regionens læger behandler stofskiftepatienter med andet end syntetiske T4-lægemidler. Patienterne i igangværende behandling med tillæg af syntetisk T3 og med Thyreoid fra Glostrup, vil blive søgt udfaset til fordel for behandling med syntetisk T4 Alone. Ellers ville denne PraksisInfo være meningsløs. Patienter der allerede behandles med tillæg af syntetisk T3 eller med Thyreoid fra Glostrup, indtil videre fortsætter med deres behandling, sandsynligvis endnu en tid hos deres oprindelige læger... Men i og med at skraldespanden til nye patienter allerede er oprettet iflg. aftale mellem Region Sjælland og Sundhedsfagligt Råd for endokrinologi samt lægerne Kølendorf og Faber, er det kun spørgsmål om tid, før også de allerede i behandling patienter, bliver stillet ultimatum om enten at vende tilbage til syntetisk T4-behandling, eller krybe i støvet for Kølendorf og Faber. Idet Kølendorf og Faber udelukker behandling med Thyreoid fra Glostrup, bliver de forhenværende Thyreoid-patienter tvunget til at tigge om tillægsbehandling med syntetisk T3, som Kølendorfs og Fabers klinik evt. kan tilbyde... Om Region Hovedstaden, Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland allerede følger i Region Sjællands fodspor, er endnu ikke tydelige tegn på... men mon ikke der er noget i gære alligevel? Når alle fem Regioner er nået til enighed om hvordan de bedst kan vinde over thyreoideapatienter... og opretter hver deres "skraldespand-klinik" til afvigere... er Thyreoid fra Glostrup dage talte. Der er no way in hell at den danske lægestand helmer før den har terroriseret de danske thyreoidea-patienter tilbage til det syntetiske T4-fake! Det er jo så smukt lykkedes for den norske lægestand at nedlægge Thyroid-produktion på Kragerø i Telemark. Den svenske lægestand har nedlagt Thyroid-produktionen så sent som i 90-erne... Hvordan kan vi så bilde os ind at produktionen af Thyreoid på Glostrup Produktionsapotek bare fortsætter?

8 Og så er det at jeg spørger en gang til - Hvorfor er det gået SÅ GALT? Det som er gået så grueligt galt er at de danske patienter, syge af lavt stofskifte holdes nu som gidsler mellem Helle Sydendals valg af karriere som forfatter i segmentet lavt stofskifte, hendes valg af strategi for selvpromovering og markedsføring (Content marketing) - og hele den danske lægestandens reaktion herpå. Kilde , 17:39 Sv: Snarligt forbud mod Thyreoid og Liothyronin? Citat: Kølendorf&Faber "Præparatet Thyroid indeholder såvel T4 som T3, men det anbefales ikke af de faglige selskaber, da det er et extrakt fra grise og indeholder en for mennekser, unaturlig stor mængde T3." Here we go again... Den samme dogme om at griseskjoldbruskkirtler indeholder mere T3 end menneskers, til bevidstløshed gentages af danske læger... men det er ikke en transplantation af grisekirtler til mennesker - der tales om her, vel? Det handler om selve hormoner fra griseskjoldbruskkirtelpulver, hvorfra de bliver frigivet til blodet hos syge i denne behandling - bundet til proteinmolekyler og derfor ikke aktive. Der forbliver disse ikke-aktive protein-bundet hormonmolekyler indtil de - et efter et - transporteres videre til alle kroppens iltforbrugende celler, hvor de langsomt og gradvis (naturens egen "Slow Release Effect") bliver frigivet som frie hormonmolekyler - molekyle for molekyle - i de væv/organer hvor de enten anvendes direkte (T3) eller indirekte (T4 omdannes til T3). Hormoner fra grisekirtlen bliver aldrig, aldrig frigivet fra protein-bindingen på en gang, som det ellers sker med de syntetiske molekyler fra Levaxin, Eltroxin eller Euthyrox... Så hvis herrerne Kølendorf og Faber er så bange for overdose - burde de i så fald nægte at behandle folk med Levaxin, Eltroxin eller Euthyrox... fordi det er de syntetiske frie molekyler, der skaber en unormal for kroppen tilstand af behandlings-induceret "hyperthyroxinemia" - "hyper" = "for meget" og "thyroxinemia" = T4 - dvs. overflod af frie hormonmolekyler af syntetisk T4-analog i blodet fordi en velfungerende menneskekrop sørger for at der ellers aldrig - aldrig - frigives mere ad gangen end maksimalt 1% af kroppens samlet beholdning af protein-bundet T3 og T4. Det er simpelthen både unaturligt og usundt for en menneskekrop at blive udsat for - en konstant tilstand af "overdose" med frie hormonmolekyler, den således overbelastet krop hele tiden prøver at forsvare sig mod og begrænse. Ofte gennem at udvikle en tilstand af "thyreoideahormon resistens"... næsten lige så ofte forvekslet med "omdannelsesproblemer", mens det i virkeligheden kunne ligne kroppens eget selvforsvar mod de alt for mange molekyler af, på samme tid cirkulerende frit syntetisk T4.

9 ( Egentligt kan man med rette undres, hvorfor i alverden fænomenet "dårlig omdannelse" af T4 til T3 er stort set fraværende hos patienter behandlet med "naturthyroid"? ) Hvis "den stakkels krop" ikke hele tiden forsøgte at begrænse denne oversvømmelse med de overskydende (i forhold til den ene % kroppen oprindeligt biokemisk er indrettet til at håndtere ad gangen) frie syntetisk T4-analog--molekyler fra Levaxin, Eltroxin eller Euthyrox, og hvis alle disse molekyler - på samme tid blev omdannet til T3 i kroppens celler - var vi døde allerede få sekunder efter at have slugt tabletten med syntetisk T4. Kender man blot overfladisk til hvordan lægemidler fungerer, hvad lægemidler gør ved kroppen (farmakodynamik) og hvad kroppen gør ved lægemidler (farmakokinetik) - er det en skudsikker kendsgerning, at syntetisk T4 er både en stor biokemisk udfordring, og dermed en belastning for syge af lavt stofskifte. Dette indebærer at såfremt en læge ikke er elementært kyndig i lægemidlernes farmakodynamik og farmakokinetik - hviler hele denne læges viden, praksis og behandlingspraksis på falske præmisser, og dermed bliver denne læge langt mere til skade, end til gavn for patienter syge af lavt stofskifte. Hvordan kan så Kølendorf, Faber og deres kolleger alligevel sove godt om natten, uanset hvor mange patienter og patienternes familier, de har på samvittigheden? Det kan de fordi - af deres undervisere/mentorer - blev de undervist i blanding af DOGMER og kundskab og viden. En dogme er sådan en bekvem størrelse, at den passer altid til alt, hvor viden og kundskab er utilstrækkelig. Når der foretages de såkaldte "lægefaglig vurderinger" indenfor fæltet "lavt stofskifte", er de som oftest bygget på dogmer. TSH-dogme. T3-dogme. T4-dogme. Naturthyroid-dogme... Medicinske dogmer er så bekvemme at skjule manglende kundskab, at de er uundværlige i udøvelsen af dårlig medicin. Derimod vores redning er de læger, der er klar over, at medicin er ikke mere eksakt videnskab end håndlæsning... og de derfor opretholder en tilstand af åbenhed over for alt det, der ikke kan stoppes ind i firkantede bokse af tal og statistikker. Vores redning er læger der er så ydmyge, at de byder enhver god læring velkommen, og så gode mennesker, at de magter respekt for deres patienter. I skarp kontrast til informationen Kølendorf og Faber uddeler på deres hjemmeside - der øser langt væk af fraværet af viden og kundskab, tillige med totalt fravær af respekt for deres patienter. Hvis formålet er at slagte og begrave behandlingsmulighed med "naturthyroid", kunne Region Sjælland ikke have fundet bedre håndlangere end Kølendorfs og Fabers klinik. Hvor ender det henne... og hvad med alle de liv der langsomt visner af der ikke har gavn af den syntetiske behandling? Tør ikke tænke tanken til ende. Citat: Kølendorf&Faber "Præparatet Thyroid indeholder såvel T4 som T3, men det anbefales ikke af de faglige selskaber, da det er et extrakt fra grise og indeholder en for mennekser, unaturlig stor mængde T3."

10 For dem, der er interesseret og endnu ikke er ramt af lavt stofskiftets hyppige svøbe - brain fog ("hjernetåge") - kan emnet T4 / T3-ratio i Armour og Erfa Thyroid varmt anbefales. Det beskæftiger sig med alt det, Kølendorf og Faber er gået glip af under deres lange karriere som speciallæger... Kilde.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 24. marts 2017 Stillet af: Karsten Skawbo-Jensen (C) Besvarelse udsendt den: 3.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 24. marts 2017 Stillet af: Karsten Skawbo-Jensen (C) Besvarelse udsendt den: 3. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 17009066 Sagsbeh..: nierjo Dato: 3. maj 2017 Spørgsmål

Læs mere

Min ven stofskiftet. E-bog. Af Eva Valbjørn Sørensen

Min ven stofskiftet. E-bog. Af Eva Valbjørn Sørensen Min ven stofskiftet E-bog Af Eva Valbjørn Sørensen Dette nyhedsbrev er baseret på en historie fra mit eget liv, hvor jeg fik en sygdom - for lavt stofskifte, som fik rigtig meget indvirkning på mit liv

Læs mere

Patientvejledning. For lavt stofskifte

Patientvejledning. For lavt stofskifte Patientvejledning For lavt stofskifte For lavt stofskifte kaldes også myxødem, hypotyreose eller hypotyreoidisme. Når skjoldbruskkirtlen ikke kan danne tilstrækkelige mængder stofskiftehormoner, får man

Læs mere

Information til patienten. Højt stofskifte. Regionshospitalet Viborg Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme

Information til patienten. Højt stofskifte. Regionshospitalet Viborg Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme Information til patienten Højt stofskifte Regionshospitalet Viborg Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme Skjoldbruskkirtlen sidder normalt foran på halsen under adamsæblet, og kan hverken ses eller føles.

Læs mere

Patientvejledning. For højt stofskifte

Patientvejledning. For højt stofskifte Patientvejledning For højt stofskifte For højt stofskifte kaldes også hypertyreose, thyreotoksikose eller hyperthyreoidisme. Når kroppen danner for mange stofskiftehormoner, får man ofte for højt stofskifte.

Læs mere

Hypo- og hyperthyreose hos voksne. - De vigtigste anbefalinger fra den kliniske vejledning

Hypo- og hyperthyreose hos voksne. - De vigtigste anbefalinger fra den kliniske vejledning Hypo- og hyperthyreose hos voksne - De vigtigste anbefalinger fra den kliniske vejledning Stofskiftelidelser hvordan finder vi dem? Symptomer Kold, træt, tyk, træg mave, tør hud, trist Tænk lavt stofskifte

Læs mere

Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge

Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge Til forældre og unge Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge Psykiatri og Social psykinfomidt.dk INDHOLD 03 Hvad er ADHD? 04 Hvordan behandler man ADHD? 05 Medicin mod ADHD 06 Opstart af medicin

Læs mere

400.000 danskere på vej mod knogleskørhed

400.000 danskere på vej mod knogleskørhed Pressemateriale Pressemeddelelse 400.000 danskere på vej mod knogleskørhed Overset sygdom kan ramme alle ny kampagne med kendte ambassadører skal resultere i færre tilfælde af slem invaliditet Er du knogleskør?

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010

Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010 N O T A T 25-11-2010 Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010 Danske Regioner har udarbejdet en statusopgørelse for implementering af pakkeforløbene på hjerteområdet. Statusopgørelsen giver

Læs mere

Rehabilitering set med hjertepatienternes øjne

Rehabilitering set med hjertepatienternes øjne Rehabilitering set med hjertepatienternes øjne Resultater fra en patientundersøgelse Undersøgelsen er sponsoreret af Helsefonden og Simon Spies Fonden Rapport findes på Hjerteforeningens hjemmeside: http://www.hjerteforeningen.dk/film_og_boeger/udgivelser/hjertesyges_oensker_og_behov/

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt N O T A T Bidrag til ministerens besvarelse af spørgsmål 30, som folketingets Sundheds og Ældreudvalg

Læs mere

Danmark behandler børneastma ineffektivt

Danmark behandler børneastma ineffektivt Danmark behandler børneastma ineffektivt Behandlingen af børneastma sker på vidt forskellige måder i de danske regioner. Det gør, at Danmark er det land i Skandinavien, som bruger flest penge på sygdommen,

Læs mere

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011.

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011. N O T A T 09-05-2011 Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet marts 2011 Danske Regioner har på baggrund af regionernes indberetninger udarbejdet en ny statusopgørelse for implementering

Læs mere

Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015

Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015 Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015 TEMAMØDE: Patienten i centrum under indlæggelsen Den 26. august 2015 kl. 15-17 Specialkonsulent Trine Østerbye Rimdal 1 Baggrund

Læs mere

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune Skive Viborg Langeland Vordingborg Haderslev Hørsholm Struer Frederiksberg Syddjurs Lolland Notat med overblik over Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 1 for Frederikshavn Kommune

Læs mere

Information om STEMNINGSSTABILISERENDE MEDICIN - ved bipolar lidelse

Information om STEMNINGSSTABILISERENDE MEDICIN - ved bipolar lidelse Til voksne Information om STEMNINGSSTABILISERENDE MEDICIN - ved bipolar lidelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk INDHOLD 03 Hvad er bipolar lidelse? 03 Hvorfor behandle bipolar lidelse? 04 Hvordan behandler

Læs mere

Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark

Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark Projektgruppen Professor, overlæge, dr.med. Lars Vedel Kessing* (formand) Overlæge Hanne Vibe Hansen* (lægefaglig sekretær) Professor,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i æggestokkene

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i æggestokkene Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i æggestokkene PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om hoved-halskræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om hoved-halskræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om hoved-halskræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Behandling af lavt stofskifte med T3

Behandling af lavt stofskifte med T3 Behandling af lavt stofskifte med T3 Af overlæge ph.d, dr.med. Steen Bonnema og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs, endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, på vegne af bestyrelsen

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Anmodning om deltagelse i det videnskabelige forsøg: Behandling af patienter med langvarige helbredsproblemer (kroniske funktionelle lidelser) med medicin Originaltitel: Behandling af multi-organ bodily

Læs mere

Status på Eltroxin-sagen pr. 25. august 2009

Status på Eltroxin-sagen pr. 25. august 2009 Til: Fra Bivirkningsrådet Mette Svenning Larsen Kopi til: Status på Eltroxin-sagen pr. 25. august 2009 Introduktion Eltroxin er et lægemiddel, som har været godkendt i Danmark siden 1955. Det er godkendt

Læs mere

Visionsplan 2020 for dansk nefrologi

Visionsplan 2020 for dansk nefrologi Visionsplan 2020 for dansk nefrologi Kronisk nyresygdom For højt blodtryk Akut nyresvigt Autoimmune nyresygdomme Transplantation Dialyse Medicinsk behandling og lindring af nyresvigt Medfødte og arvelige

Læs mere

HIV, liv & behandling. Behandlingsstart

HIV, liv & behandling. Behandlingsstart HIV, liv & behandling Behandlingsstart Denne folder er beregnet til personer, som overvejer at begynde på medicinsk behandling mod deres hiv-infektion. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling,

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

Medicinposer til alle i Region Midtjylland

Medicinposer til alle i Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Dato: 13.03.19 Henriette Haase Fischer Mail:

Læs mere

Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Apoteket må sælge medicin med cannabis til personer med en recept på medicinen fra lægen.

Apoteket må sælge medicin med cannabis til personer med en recept på medicinen fra lægen. 1. Hvad er cannabis? Cannabis, også kaldet hash, pot, marihuana mv. - kommer ofte fra planten Cannabis sativa. Cannabis indeholder mange forskellige aktive stoffer(cannabinoider). De to stoffer man typisk

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i hjernen

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i hjernen Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i hjernen PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i tyk- og endetarm

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i tyk- og endetarm Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i tyk- og endetarm PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Helsingør Hospital. Patientrettigheder Februar 2010. Patientrettigheder. vejledning for patienter og pårørende. Helsingør Hospital

Helsingør Hospital. Patientrettigheder Februar 2010. Patientrettigheder. vejledning for patienter og pårørende. Helsingør Hospital Patientrettigheder Februar 2010 Patientrettigheder vejledning for patienter og pårørende Du kan vælge behandlingssted Du kan med få undtagelser selv vælge, hvilket hospital du vil henvises til i og uden

Læs mere

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Som psoriasispatient, og desværre en af dem der har en meget aggressiv form, brænder jeg efter at indvie dig i mine betragtninger vedrørende den debat

Læs mere

Specialevejledning for Klinisk farmakologi

Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen og varetagelsen af specialfunktioner

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om brystkræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om brystkræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om brystkræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

EFTERUDDANNELSESKURSUS

EFTERUDDANNELSESKURSUS EFTERUDDANNELSESKURSUS Zell am See 9. 16. marts 2013 Hotel Alpenblick KURSUSLEDELSE Flemming Burcharth FORORD Efteruddannelseskursus for praktiserende læger i marts måned på et skisportssted med tilhørende

Læs mere

Første trimester screening for svangerskabsforgiftning

Første trimester screening for svangerskabsforgiftning Første trimester screening for svangerskabsforgiftning Kan vi tidligt i graviditeten finde de kvinder, der har øget risiko for udvikling af svangerskabsforgiftning senere i graviditeten? Tillykke med din

Læs mere

En tablet daglig mod forhøjet risiko

En tablet daglig mod forhøjet risiko En tablet daglig mod forhøjet risiko Af: Dorte Glintborg, Institut for Rationel Farmakoterapi, Sundhedsstyrelsen. Der kommer flere og flere lægemidler på markedet, som ikke skal helbrede men forebygge

Læs mere

Indhold. Forord 11 Vores oplevelser 13 Du har et valg Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 25

Indhold. Forord 11 Vores oplevelser 13 Du har et valg Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 25 Indhold Forord 11 Vores oplevelser 13 Du har et valg 21 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 25 Virkning uden bivirkning er det muligt? 25 Nu med ny, forbedret effekt! 30 Lægemidler kan ikke udbedre

Læs mere

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59 Helårlige Nøgletal 2013-2014 Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer Koncernøkonomi, maj 2015 Side 1 af 59 Indhold Udvikling i KMF for hhv. ambulant og stationær behandling fra 2013-2014, i procent...3

Læs mere

HIV, liv & behandling. Krop og psyke

HIV, liv & behandling. Krop og psyke HIV, liv & behandling Krop og psyke Denne folder er beregnet til hiv-smittede, som ønsker information om de fysiske og psykiske sider ved at leve med hiv. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

ustabile hjertekramper og/eller

ustabile hjertekramper og/eller Pakkeforløb for hjertesygdomme Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om ustabile hjertekramper og/eller blodprop i hjertet Pakkeforløb ustabile hjertekramper og blodprop i hjertet I denne

Læs mere

Guide. Sådan opdager du om du har for lavt stofskifte 18. Symptomer Sådan behandler du det Test dig selv. sider

Guide. Sådan opdager du om du har for lavt stofskifte 18. Symptomer Sådan behandler du det Test dig selv. sider Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan opdager du om du har for lavt stofskifte 18 sider Symptomer Sådan behandler du det Test dig selv Stofskiftesygdom INDHOLD I

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere

BCG-medac (Bacillus Calmette Guérin) Blæreskylning med BCG - Calmettevaccine

BCG-medac (Bacillus Calmette Guérin) Blæreskylning med BCG - Calmettevaccine DK BCG-medac (Bacillus Calmette Guérin) Blæreskylning med BCG - Calmettevaccine Denne brochure er tænkt som en vejledning til din behandling. Den behandling du kommer til at gennemgå, kan eventuelt afvige

Læs mere

guide LAVT STOFSKIFTE 8 SYMPTOMER DU BØR REAGERE PÅ sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide LAVT STOFSKIFTE 8 SYMPTOMER DU BØR REAGERE PÅ sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Marts 2015 16 sider Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus LAVT STOFSKIFTE 8 SYMPTOMER DU BØR REAGERE PÅ 2 INDHOLD SIDE 3 Svækket hjerte, forhøjet blodtryk eller kolesterol opstår ikke alene

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om tarmkræftmetastaser i leveren

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om tarmkræftmetastaser i leveren Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om tarmkræftmetastaser i leveren PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Anmodning om deltagelse i det videnskabelige forsøg: Behandling af patienter med langvarige helbredsproblemer (kroniske funktionelle lidelser) med gruppeterapi Originaltitel: Behandling af multi-organ

Læs mere

Patienters oplevelser på landets sygehuse

Patienters oplevelser på landets sygehuse Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Patienters oplevelser på landets sygehuse Spørgeskemaundersøgelse blandt 26.045 indlagte patienter 2006 tabelsamling Enheden for Brugerundersøgelser

Læs mere

RÅDGIVNING OM EKSPERIMENTEL BEHANDLING VED LIVSTRUENDE SYGDOM

RÅDGIVNING OM EKSPERIMENTEL BEHANDLING VED LIVSTRUENDE SYGDOM JUNI 2015 RÅDGIVNING OM EKSPERIMENTEL BEHANDLING VED LIVSTRUENDE SYGDOM Sundhedsstyrelsens ordning om eksperimentel behandling RÅDGIVNING OM EKSPERIMENTEL BEHANDLING VED LIVSTRUENDE SYGDOM Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Dine rettigheder som patient Vi er til for dig På Region Sjællands sygehuse er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart og forståeligt

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i blære og nyre

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i blære og nyre Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i blære og nyre PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i bugspytkirtlen

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i bugspytkirtlen Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i bugspytkirtlen PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Patientrettigheder. Frederikssund Hospital Esbønderup Sygehus. vejledning for patienter og pårørende. Patientrettigheder November 2008

Patientrettigheder. Frederikssund Hospital Esbønderup Sygehus. vejledning for patienter og pårørende. Patientrettigheder November 2008 Patientrettigheder November 2008 Frederikssund Hospital Esbønderup Sygehus Patientrettigheder vejledning for patienter og pårørende Gælder til 30. juni 2009 Frederikssund Hospital / Esbønderup Sygehus

Læs mere

Det Medicinske Selskab i København. > Efterår 2016

Det Medicinske Selskab i København. > Efterår 2016 Det Medicinske Selskab i København > Efterår 2016 > SÆSONPROGRAM for efterår 2016 Møderne afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12 Tirsdag den 20. september kl. 20.00: Ole Johannes Hartling, ledende

Læs mere

Pakkeforløb for på hjertesygdomme. hjerteområdet. Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om. hjerteklapsygdom

Pakkeforløb for på hjertesygdomme. hjerteområdet. Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om. hjerteklapsygdom Pakkeforløb for på hjertesygdomme hjerteområdet Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om hjerteklapsygdom Pakkeforløb - I denne pjece findes en generel og kort beskrivelse af, hvad et pakkeforløb

Læs mere

Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens

Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens Omkring 500.000 danskere tager benzodiazepiner for at sove. Det øger deres risiko for at få demens med 50 pct. Af Torben Bagge, 29. september 2012 03 Sovepiller

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

Tilsynsrapport KLINIK FOR ORTOPÆDKIRURGI VED SPECIALLÆGE JAN BECK MIKKELSEN ApS

Tilsynsrapport KLINIK FOR ORTOPÆDKIRURGI VED SPECIALLÆGE JAN BECK MIKKELSEN ApS KLINIK FOR ORTOPÆDKIRURGI VED SPECIALLÆGE JAN BECK MIKKELSEN ApS Reaktivt tilsyn, 2017 Fodterapeutklinik KLINIK FOR ORTOPÆDKIRURGI VED SPECIALLÆGE JAN BECK MIKKELSEN ApS Skt. Anne Plads 2 5000 Odense C

Læs mere

Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i

Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i Randers, Nuklearmedicinsk afdeling på AUH, Klinisk Fysiologisk

Læs mere

Urinsyregigt. Patientinformation. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Reumatologisk Center

Urinsyregigt. Patientinformation. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Reumatologisk Center Urinsyregigt Patientinformation Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Reumatologisk Center Urinsyregigt Du har fået stillet diagnosen Arthritis Urica, som på dansk kaldes Urinsyregigt. Det er

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland PLO faktaark 2017 Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5 »Virkeligheden er desværre, at nogle patienter cykler meget rundt i systemet. De er i behandling hos flere forskellige specialister, men de har det stadig skidt.,«fortæller Linda Jeffery, Klinik for Multisygdomme.

Læs mere

SYGEPLEJERSKER BLIVER SYGE AF AT GÅ PÅ ARBEJDE

SYGEPLEJERSKER BLIVER SYGE AF AT GÅ PÅ ARBEJDE 50 55 SYGEPLEJERSKER BLIVER SYGE AF AT GÅ PÅ ARBEJDE Arbejdstilsynet har alene i år påtalt 172 alvorlige mangler i det psykiske arbejdsmiljø på danske hospitaler. Påbuddene handler især om et alt for højt

Læs mere

Elitecenter AgeCare og igangværende nationale initiativer indenfor Ældre og Kræft Henrik Ditzel. Forskningsleder, professor, overlæge, dr.med.

Elitecenter AgeCare og igangværende nationale initiativer indenfor Ældre og Kræft Henrik Ditzel. Forskningsleder, professor, overlæge, dr.med. Elitecenter AgeCare og igangværende nationale initiativer indenfor Ældre og Kræft Henrik Ditzel Forskningsleder, professor, overlæge, dr.med. OUH 2014-2018, 2019-2023 Elitecentret AgeCare Academy of Geriatric

Læs mere

Forløbsprogram for demens. Den praktiserende læges rolle og opgaver

Forløbsprogram for demens. Den praktiserende læges rolle og opgaver Forløbsprogram for demens Den praktiserende læges rolle og opgaver 2013 Region Sjællands Forløbsprogram for demens er beskrevet i en samlet rapport, som er udsendt til alle involverede aktører i foråret

Læs mere

Indhold. Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21

Indhold. Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21 Indhold Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21 Virkning uden bivirkning er det muligt? 21 Nu med ny, forbedret effekt! 26 Lægemidler kan ikke udbedre mangler

Læs mere

Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater

Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater ResumÉ 2014 Forebyggelse af indlæggelser synlige resultater. Resumé Udarbejdet af: KL, Danske Regioner, Finansministeriet og Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling 2013 Årsrapport 2012: Second Opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

H E N V I S N I N G S F O R L Ø B

H E N V I S N I N G S F O R L Ø B H E N V I S N I N G S F O R L Ø B Telemedicinsk sårvurdering Anbefaling Hver region og samarbejdskommuner skal aftale, hvorledes henvisning og visitation for sår (specielt diabetiske og venøse sår) i forbindelse

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom 2019 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2018 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom Side 2/14 Rådgivning om

Læs mere

Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats og Sundhedsminister.

Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats og Sundhedsminister. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del Bilag 100 Offentligt Til Sundhedsudvalget, Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats

Læs mere

Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold

Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold Opsummering Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold Ved vi nok om virkning af medicin til ældre mennesker? IRF s Stormøde 8. februar 2017 Bella Centeret IRF s Stormøde 2017 om ældre og medicin IRF

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Geriatri Det brede intern medicinske speciale

Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatriske teams Fald-og synkopeudredning Orto-geriatri Osteoporose Polyfarmaci Demens Urinkontinens Apopleksi Udfordringer for geriatrien I de seneste år

Læs mere

Lindrende indsats - når vi er truet på livet af sygdom

Lindrende indsats - når vi er truet på livet af sygdom Lindrende indsats - når vi er truet på livet af sygdom PAVI/SIF/SDU og Folkeuniversitetet, Kommunehospitalet København 5 forårs tirsdage i marts 2014 Møderækken 1. Lindrende indsats historie, formål, muligheder

Læs mere

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod Bloddonorer, aids og leverbetændelse 2014 Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod læs dette før du giver blod (se erklæring til underskrift) Du må ikke give blod, hvis du inden for

Læs mere

FORSKNING I HJERTEFLIMMER HOS HESTE

FORSKNING I HJERTEFLIMMER HOS HESTE FAGLIGT Forskning på KU Sund FORSKNING I HJERTEFLIMMER HOS HESTE til gavn for både heste og mennesker HESTENS HJERTE Op til 6 kg i hest på 500 kg Hvilepuls: 28-40 slag pr. minut Maksimal puls: 200-240

Læs mere

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region

Læs mere

Multisygdom. Multisygdom. TNS Dato Projekt: 63150

Multisygdom. Multisygdom. TNS Dato Projekt: 63150 Feltperiode: Den 22/5 6/6 2017 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte læger landet over Metode: Lægeforeningens medlemmer (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 670 læger med patientkontakt Stikprøven er vejet

Læs mere

Psykiatrien under pres

Psykiatrien under pres 1 Psykiatrien under pres Over en årrække har det psykiatriske system i Danmark være genstand for både debat og hård kritik, ligesom en række forskellige politiske tiltag og økonomiske prioriteringer har

Læs mere

Magt og Afmagt i Jagten på Diagnoserne

Magt og Afmagt i Jagten på Diagnoserne Magt og Afmagt i Jagten på Diagnoserne Lotte Hvas speciallæge i almen medicin, dr.med., Forskningskonsulent ved Forskningsenheden for Almen Praksis i København Jydsk Medicinsk Selskab Århus 14 nov.2015

Læs mere

Region Hovedstaden. Patientrettigheder Januar 2012. Patientrettigheder. en kort orientering til patienter og pårørende. Region Hovedstaden SPROG

Region Hovedstaden. Patientrettigheder Januar 2012. Patientrettigheder. en kort orientering til patienter og pårørende. Region Hovedstaden SPROG Januar 2012 en kort orientering til patienter og pårørende SPROG Kære patient Det er regionsrådets ønske, at du med denne pjece kort kan orientere dig om dine rettigheder som patient. Du er altid velkommen

Læs mere

Invitation til stort fællesmøde for almen praksis

Invitation til stort fællesmøde for almen praksis Invitation til stort fællesmøde for almen praksis Vælg farve Vælg billede Invitation OUH ønsker at styrke samarbejdet mellem OUH og almen praksis til gavn for det gode patientforløb. Praksiskonsulentordningen

Læs mere

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende Fremtidens hjerter Anbefalinger fra hjertekarpatienter og pårørende Fra Hjerteforeningens dialogmøde på Axelborg, København onsdag den 18. april 2012 Verdens bedste patientforløb og et godt liv for alle

Læs mere

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2012 Årsrapport 2011: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Stofskiftet. Læge Katrine Flindt. Foredrag for Stofskiftesupport Middelfart Okt 2019

Stofskiftet. Læge Katrine Flindt.   Foredrag for Stofskiftesupport Middelfart Okt 2019 Stofskiftet Læge Katrine Flindt www.iom.dk Foredrag for Stofskiftesupport Middelfart Okt 2019 IOM klinikken i Lyngby Læge Katrine Flindt Læge Ole Købke Læge Margarita Elkjær www.iom.dk Følg os gerne på

Læs mere

Baggrundsnotat om specialeplanlægningen

Baggrundsnotat om specialeplanlægningen Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Baggrundsnotat om specialeplanlægningen Sundhedsstyrelsen udsendte i november/december 2008

Læs mere

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Forløbsdiagrammerne viser afdelingernes indikatorværdier pr. måned for 21, 211, 212 og 213. Værdierne er her vist som antal pr. patienter. Den stiplede vandrette linje

Læs mere

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Systemisk Lupus Erythematosus Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Du har fået stillet diagnosen SLE/Lupus, eller der er mistanke om, at du har sygdommen. Diagnosenetværket Vi

Læs mere

Psykofarmakaepidemien kan bekæmpes

Psykofarmakaepidemien kan bekæmpes Psykofarmakaepidemien kan bekæmpes Hvis vi skal det voldsomme overforbrug af antidepressiva til livs, er der behov for en holdningsændring hos de praktiserende læger. De skal indse, at medicinens bivirkninger

Læs mere

Knogleskørhed og prostatakræft

Knogleskørhed og prostatakræft Mads Hvid Poulsen, Læge, Ph.d. Knogleskørhed og prostatakræft Urinvejskirurgisk forskningsenhed, Urologisk Afdeling, Odense Universitets Hospital Folderen er udarbejdet på baggrund af eksisterende litteratur

Læs mere

FØR DU BESLUTTER DIG? Om at være forsøgsperson i sundhedsvidenskabelige forsøg

FØR DU BESLUTTER DIG? Om at være forsøgsperson i sundhedsvidenskabelige forsøg FØR DU BESLUTTER DIG? Om at være forsøgsperson i sundhedsvidenskabelige forsøg 1 HVIS DU OVERVEJER AT DELTAGE I FORSØG For at få ny viden om sygdomme og blive bedre til at behandle dem, er det vigtigt

Læs mere

Din viden om p-piller er afgørende for din behandling

Din viden om p-piller er afgørende for din behandling Din viden om p-piller er afgørende for din behandling Det er en smal sag at få en recept på p-piller af lægen. Alligevel det er en god idé selv at have sine fakta på plads omkring præventionen, inden man

Læs mere

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Til Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning 6. marts 2007 Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Nedenstående høringssvar er udformet af: Dansk Cardiologisk Selskab

Læs mere

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner:

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: Notat Danske Fysioterapeuter Folketingsvalget 2019 Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: 1. Direkte adgang til fysioterapi 2. Målrettet og superviseret fysisk træning

Læs mere