Medens ovennævnte sag har verseret, har Radio Frederiksberg-Journalen bl.a. klaget til Folketingets ombudsmand og til Kulturministeriet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medens ovennævnte sag har verseret, har Radio Frederiksberg-Journalen bl.a. klaget til Folketingets ombudsmand og til Kulturministeriet."

Transkript

1 RADIO- OG TV-NÆVNET Frederiksberg Lokalradionævn Kulturdirektoratet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg København den 20. marts 2002 Afgørelse i sag om Radio Frederiksberg-Journalens klage over Frederiksberg Lokalradionævns inddragelse af tilladelse til lokal radiovirksomhed MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Sagsoplysninger 1. Radio- og tv-nævnet besluttede i en afgørelse den 4. september 2001 i en klagesag over Frederiksberg Lokalradionævns advarsler til Radio Frederiksberg-Journalen at vende tilbage til sagen, når Pressenævnet havde truffet afgørelse i en sag, som bl.a. havde givet anledning til påtale fra lokalradionævnet. Radio- og tv-nævnet traf den 11. december 2001 afgørelse i sagen, idet man efter at Pressenævnet i en kendelse havde fastslået, at radioen havde handlet i grov strid med god presseskik, pålagde det lokale nævn at tage den tidligere behandlede sag op igen. Baggrunden for Radioog tv-nævnets afgørelse var, at Nævnet fandt, at der kunne være grund til at overveje en alvorligere sanktion end den advarsel radioen havde fået tildelt. Radio- og tv-nævnet anmodede om at blive orienteret om resultatet af lokalradionævnets fornyede afgørelse. NYBROGADE KØBENHAVN K TELEFON FAX rtv@mediesekretariat.dk Frederiksberg Lokalradionævn orienterede ved brev af 18. januar 2002 Radio- og tv-nævnet om, at lokalradionævnet på sit møde 17. januar 2002 havde besluttet at inddrage Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse til lokal radiovirksomhed for resten af tilladelsesperioden, dvs. frem til udgangen af marts måned Medens ovennævnte sag har verseret, har Radio Frederiksberg-Journalen bl.a. klaget til Folketingets ombudsmand og til Kulturministeriet. Klagerne Radio- og tv-nævnet er nedsat af kulturministeren i henhold til 33 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (lovbekendtgørelse nr. 701 af 15. juli Nævnet træffer i henhold til 33 d, stk. 1, nr. 1, litra b, afgørelse i klagesager om lokale nævns inddragelse af tilladelse til lokal programvirksomhed. Radio- og tv-nævnets afgørelse er endelig, hvilket betyder, at den ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed. Radio- og tv-nævnets afgørelse er enstemmig, medmindre andet udtrykkeligt er anført. J.nr.:

2 - 2 - har bl.a. vedrørt et spørgsmål om udbetaling af radioens basistilskud for 2001, der ikke var udbetalt på grund af manglende indsendelse af regnskab for Radio Frederiksberg-Journalen har nu indsendt regnskab for 2000, regnskabet er godkendt og basistilskud for sidste kvartal 2000 samt de første tre kvartaler 2001 er udbetalt til stationen. Udbetaling af tilskud for sidste kvartal 2001 beror på stationens indsende af regnskab for Herudover har radioen klaget over nævnsmedlemmers og sekretærers inhabilitet og endvidere over at Radio- og tv-nævnet ikke har oplyst den verserende sag tilstrækkeligt samt rejst spørgsmål om, hvorvidt radioens klager og henvendelser har været forelagt Radio- og tv-nævnet. I forbindelse med den verserende klagesag har kulturministeren endvidere modtaget en række klager fra lyttere på Frederiksberg over manglende udbetaling af tilskud samt over at man lukker radioen. Endvidere har Radio- og tv-nævnet i anledning af Radio Frederiksberg- Journalens brev af 25. september 2001, der bl.a. fastholder medlem af lokalradionævnet Thyge Enevoldsens inhabilitet, endnu engang anmodet lokalradionævnet om en udtalelse. Lokalradionævnet har i brev af 6. februar 2002 på baggrund af en redegørelse fra Thyge Enevoldsen oplyst, at man ikke har fundet anledning til at ændre sin hidtidige holdning om, at Thyge Enevoldsen ikke er inhabil. 2. Radioen har i brev af 19. december 2001 protesteret mod Radio- og tvnævnets afgørelse af 11. december 2001, som man mener bygger på et ulovligt grundlag. Radio Frederiksberg-Journalen anser ikke Radio- og tvnævnet for at være neutralt, idet Nævnet ikke bør opfordre lokale nævn til at træffe en strengere afgørelse. Radioen oplyser endvidere, at sagen for Pressenævnet endnu ikke er færdigbehandlet, idet sagen formentlig skal behandles i en retssag. Radioen er af den opfattelse, at Pressenævnets afgørelse er ulovlig, idet klagen er indsendt for sent i henhold til fristen i medieansvarsloven på 4 uger. Radio Frederiksberg-Journalen påpeger, at det lokale nævn ikke må blande sig i radioens ytringsfrihed, hvilket betyder at nævnet kun er berettiget til at give advarsler, hvis man sender ulovlige reklamer, ikke indsender "sladrebånd", hvis man ikke sender lokalt stof m.v. Ifølge radioen har nævnet ikke ret til at give advarsler for indholdet af enkelte lovlige programmer, som radioen har fået tilladelse til. Radioen redegør i øvrigt detaljeret for indholdet af det program, som Pressenævnet i sin kendelse har taget stilling til.

3 - 3 - I brev af 9. januar 2002 til Radio- og tv-nævnet har Radio Frederiksberg- Journalen, i forbindelse med det lokale nævns anmodning om indsendelse af båndudskrifter, klaget over nævnets ulovlige forvaltning, idet man giver udtryk for, at man ikke ønsker at rette sig efter inhabilt kontorpersonale, hvis embedsførelse er indbragt for Radio- og tv-nævnet, idet man kun mener sig nødsaget til at rette sig efter lovgivningen og efter korrespondance direkte med lokalradionævnet, hvilket bør ske i form af underskrevne breve fra tegningsberettigede for lokalradionævnet, skrevet på brevpapir fra dette nævn. Radio Frederiksberg-Journalen gør i brev af 9. januar 2002 til lokalradionævnet opmærksom på, at man ikke er forpligtet til at aflevere udskrifter eller bånd til kontorpersonale i Kulturdirektoratet, men kun direkte til lokalradionævnet. Radioen, der tidligere har klaget over inhabilt kontorpersonale, klager på ny over henvendelsen af 4. januar Radio Frederiksberg-Journalen giver endvidere udtryk for undren over ikke at være forelagt klagen, der har givet anledning til to advarsler. Endvidere påpeger radioen, at lokalradionævnet ikke er berettiget til at idømme advarsler for det redaktionelle i udsendelserne, idet dette ligger inden for Pressenævnets og domstolenes kompetence. Efter radioens opfattelse vil en lukning eller advarsler på grund af det redaktionelle indhold være censur og derfor ulovlig i henhold til grundlovens 77. I brev af 10. januar 2002 til Radio- og tv-nævnet har Radio Frederiksberg- Journalen klaget til Radio- og tv-nævnet over de ulovligheder, der fremgår af det vedlagte brev til lokalradionævnet. Radioen fastholder, at man ikke skal rette sig efter inhabilt kontorpersonale, samt mener, at der er tale om ulovlig indkaldelse af bånd for at finde noget, man kan "knalde" radioen på. 3. I brev af 12. februar 2002 klager Radio Frederiksberg-Journalen over lokalradionævnets inddragelse af radioens tilladelse. Radioen gør gældende, at inddragelsen er ulovlig, fordi det lokale nævn ikke har kompetence til at træffe afgørelse på det foreliggende grundlag, idet der i givet fald er tale om censur, hvilket er en overtrædelse af grundlovens 77. Endvidere bliver radioen straffet to gange, første gang ved Pressenævnets kendelse og pålæg om at oplæse denne i radioen, anden gang ved det lokale nævns inddragelse, hvilket er ulovligt. Radioen er endvidere ikke blevet hørt forinden det lokale nævns afgørelse, ligesom man heller ikke tidligere er blevet partshørt. Radioen oplyser ydermere, at man kun har modtaget en advarsel for en ulovlig bestyrelse samt

4 - 4 - for ikke at overholde reglerne om, at lokal radiovirksomhed skal være foreningens eneste formål. Radioen er af den opfattelse, at advarslerne er ulovlige. Radioen anmoder Radio- og tv-nævnet om at hjælpe radioen med at få fuldstændig aktindsigt, idet man forbeholder sig retten til at komme med ekstra kommentarer efter opnåelse af aktindsigt forinden afgørelse træffes af Nævnet. Radioen gør gældende, at lokalradionævnet ikke har konkretiseret, hvorledes radioen ikke har overholdt god presseskik, således som retningslinierne herfor er afstukket, ligesom man henleder opmærksomheden på, at Pressenævnets retningslinier ikke er lovtekst, men i grove træk er det, man forventer, at medierne retter sig efter, hvilket Radio Frederiksberg- Journalen også har gjort. Radioen oplyser, at der ikke er forekommet voldsomme udfald mod enkeltpersoner, men er af den opfattelse at lokalradionævnet ikke kan forbyde angreb på enkeltpersoner, da sådanne eventuelle angreb kun kan bedømmes af Pressenævnet og domstolene. Endvidere påpeger radioen, at man i givet fald ikke vil kunne nævne borgmester Peter Brixtofte og den aktuelle sag i Farum i sin nyhedsdækning. Radioen påpeger, at det lokale nævns afgørelse af 18. januar 2002 burde være skrevet på det lokale nævns brevpapir og underskrevet af formanden eller en anden fra nævnet med prokura. Efter radioens opfattelse er der derfor ikke tale om en lovlig afgørelse. Endelig forbeholder Radio Frederiksberg-Journalen sig retten til at føre sagen videre for Østre Landsret, såfremt Radio- og tv-nævnets afgørelse går radioen imod, hvorfor man betragter Nævnets næstformand, H. H. Brydensholt, som værende inhabil, idet sagen eventuelt senere skal bedømmes af næstformandens kolleger i Østre Landsret. Radioen forventer derfor, at landsdommer H. H. Brydensholt ikke deltager i behandlingen og afgørelsen af nærværende anke, hvilket man beder Nævnets medlemmer tage stilling til forinden sagens behandling. 4. Frederiksberg Lokalradionævn har i brev af 28. februar 2002 udtalt sig om Radio Frederiksberg-Journalens klage over nævnets afgørelse om inddragelse af radioens tilladelse til lokal radiovirksomhed. Nævnet gør opmærksom på, at radioens klageskrivelser på grund af den korte frist ikke

5 - 5 - har kunnet forelægges det samlede lokalradionævn, men er blevet udarbejdet af nævnets formand og næstformand med bistand fra nævnets sekretariat. Lokalradionævnet oplyser, at man ved aflytning af fremsendte bånd har konstateret, at Pressenævnets kendelse ikke er overholdt, men at en række af de tidligere udsendelser blev gentaget flere gange og kommenteret grundigt, således også omtalen af klageren som et svin. Lokalradionævnet fandt, at stationens opfølgning af Pressenævnets kendelse, sammenholdt med Radio- og tv-nævnets opfordring til at overveje en alvorligere sanktion, var af en sådan karakter, at der var grundlag for inddragelse af tilladelsen i henhold til radio- og fjernsynslovens 55, stk. 3, hvorefter en tilladelse kan inddrages midlertidigt eller endeligt, hvis en overtrædelse af loven, bestemmelser fastsat efter loven eller vilkår for tilladelsen er grov, eller overtrædelser er ofte gentagne. I den forbindelse oplyser nævnet, at man i sine retningslinier for sendevirksomhed i Frederiksberg Kommune knytter det vilkår at "nævnet forudsætter, at stationerne udviser sober forretningsskik og god presseetik." Lokalradionævnet har endelig følgende bemærkninger til det af Radio Frederiksberg-Journalen anførte: at man i brev af 4. januar 2002 har anmodet om radioens kommentarer i sagen, hvilket radioen fremsendte med brev af 9. januar at der i den konkrete sag, der førte til advarslerne, ikke er indgået skriftlige klager fra enkeltpersoner at der efter lokalradionævnets opfattelse er givet aktindsigt i alle relevante dokumenter i sagen at der tillige er givet advarsler i marts og maj 2001 at lokalradionævnet ikke straffer to gange for samme forseelse, men fordi forseelsen er gentaget at Pressenævnets kendelse og de spillede bånd er tilstrækkelig dokumentation for, at der er forekommet udfald mod enkeltpersoner samt at en eventuel korrekt oplæsning og tilbagemelding til Pressenævnet i givet fald først er sket efter nævnets møde den 17. januar 2002 at Kulturdirektoratet er sekretariat for lokalradionævnet og som sådant ekspederer alle sager for nævnet på nævnets vegne, og ikke som enkeltpersoner. Stationen er blevet orienteret om dette forhold ved skrivelse fra Kulturdirektoratets direktør, og fremgangsmåden er i øvrigt fulgt siden lokalradionævnets dannelse i 1986

6 - 6 - at det er almindelig praksis at sekretariatet i større sager sender kopi af ekspeditionsbreve til nævnets medlemmer. 5. Radio Frederiksberg-Journalen har i brev af 7. marts 2002 kommenteret lokalradionævnets svar. Radioen betragter ikke svaret for gyldigt, idet formanden og næstformanden ikke er beslutningsdygtige på nævnets vegne. Endvidere betragter radioen svaret som uretmæssigt afleveret, hvorfor sagen på dette grundlag bør afvises, idet radioen påpeger, at svaret skulle være Radio- og tv-nævnet i hænde torsdag den 28. februar, hvor det blev afsendt, og at Radio Frederiksberg-Journalen først modtog svaret om lørdagen. Endvidere fastholder Radio Frederiksberg-Journalen, at næstformanden, Thyge Enevoldsen er inhabil. Ifølge radioen har lokalradionævnet ikke kompetence til at lukke en lokalradio, fordi radioen har fået to pressenævnskendelser, der går radioen imod. Det er ikke nævnets opgave at straffe ekstra i forbindelse med sådanne kendelser, hvilket vil være at straffe to gange for samme forseelse, hvilket er ulovligt. Radioen oplyser endvidere, at man ikke har modtaget advarsler i marts og maj 2001, og udbeder sig kopi af disse. Endelig henviser Radio Frederiksberg-Journalen til en oversigt over "nævnets sanktionsmuligheder" (fra retningsliner for lokalradiovirksomhed i Frederiksberg Kommune, hvoraf det fremgår hvornår nævnet kan give påtaler/advarsler eller inddrage en tilladelse midlertidigt eller endeligt. Som nr. 7 nævnes "såfremt registreringsbånd ikke udleveres i det krævede omfang og inden for den fastlagte frist" og som nr. 8 "såfremt der sker grov eller ofte forekommende overtrædelse af loven eller tilladelsesvilkårene i øvrigt". Radioen er af den opfattelse at man har afleveret samtlige bånd og ikke overtrådt hverken loven eller tilladelsesvilkårene i øvrigt. Radioen fastholder, at der er tale om at straffe to gange, hvilket er ulovligt. Endvidere oplyser man, at det er korrekt, at Pressenævnets kendelse først blev læst op ca. 3. måneder efter kendelsen blev udstedt, men afviser, at nævnet skal gå ind i dette spørgsmål. Radioen er af den opfattelse, at det forhold, at Kulturdirektoratet har underskrevet nævnets breve siden 1986 ikke medfører, at denne rutine er

7 - 7 - korrekt, idet man påpeger, at egentlige vigtige breve bør underskrives af medlemmer fra Lokalradionævnet på nævnets eget brevpapir. Endvidere finder radioen det kritisabelt, at man lader to kontorfolk arbejde på egen hånd, og man udbeder sig Radio- og tv-nævnets hjælp til at få kendskab til hvor mange af radioens seriøse klageskrivelser, der er blevet sendt til samtlige medlemmer af Lokalradionævnet. Endelig anmodes Radio- og tv-nævnet om at være behjælpelig med at fremskaffe dokumentation for afstemningsoplysninger, herunder hvilke stemmer, og hvem der har stemt for eller imod advarsler mod og lukning af vor lokalradio. Radio Frederiksberg-Journalens samlede konklusion er, at det lokale nævn ikke har haft lovmæssig dækning for at udstede de givne advarsler samt til at inddrage radioens tilladelse. Radio- og tv-nævnets udtalelse og afgørelse Radio- og tv-nævnet har behandlet sagen på sit møde den 19. marts 2002 og skal herefter udtale følgende: Radio- og tv-nævnet tiltræder, at Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse inddrages på grund af overtrædelse af vilkårene for tilladelsen. Inddragelsen sættes dog, idet det er første gang, at radioen får inddraget tilladelsen, til at gælde en måned. Radio- og tv-nævnet skal understrege, at man finder, at det er uhensigtsmæssigt, at lokalradionævnets sekretariat ikke anvender særskilt brevpapir, når der ageres på nævnets vegne, og at også nævnets afgørelser skrives på Kulturdirektoratets brevpapir. Der er dog ikke tale om ulovlig forvaltning, som Radio Frederiksberg- Journalen har givet udtryk for. Det bemærkes, at det forhold, at nævnsmedlemmer og sekretariatsmedarbejdere har deltaget i tidligere sager, der er gået en lokalradio imod, ikke i sig selv medfører, at de pågældende bliver inhabile i forbindelse med behandlingen af en ny sag med radioen. Det skal tilføjes, at det lokale nævn samtidig hermed anmodes om at give radioen de ønskede oplysninger om afstemningsresultater m.v. i det omfang der er mulighed for det i henhold til nævnets forretningsorden. Endelig bemærkes, at den omstændighed, at der er en mulighed for at tilladelseshaveren i lighed med andre sager hvor der træffes en afgørelse vil have mulighed for at anfægte lovligheden af Radio- og tv-nævnets afgørelse ved et sagsanlæg ved Østre Landsret, ikke bevirker, at Nævnets næstformand, landsdommer Hans Henrik Brydensholt, som følge af inhabilitet er afskåret fra at deltage i Nævnets behandling af denne sag.

8 - 8 - I overensstemmelse med ovenstående træffes følgende afgørelse: Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse til lokal radiovirksomhed inddrages i tiden 1. til 30. april I det omfang lokalradionævnets forretningsorden ikke er til hinder herfor, skal afstemningsresultaterne oplyses til tilladelseshaveren. Mogens Koktvedgaard formand /Jette Fievé nævnssekretær

9 RADIO- OG TV-NÆVNET Radio Frederiksberg Journalen Postbox Frederiksberg København den 20. marts 2002 Afgørelse i sag om Radio Frederiksberg-Journalens klage over Frederiksberg Lokalradionævns inddragelse af tilladelse til lokal radiovirksomhed MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Sagsoplysninger 1. Radio- og tv-nævnet besluttede i en afgørelse den 4. september 2001 i en klagesag over Frederiksberg Lokalradionævns advarsler til Radio Frederiksberg-Journalen at vende tilbage til sagen, når Pressenævnet havde truffet afgørelse i en sag, som bl.a. havde givet anledning til påtale fra lokalradionævnet. Radio- og tv-nævnet traf den 11. december 2001 afgørelse i sagen, idet man efter at Pressenævnet i en kendelse havde fastslået, at radioen havde handlet i grov strid med god presseskik, pålagde det lokale nævn at tage den tidligere behandlede sag op igen. Baggrunden for Radioog tv-nævnets afgørelse var, at Nævnet fandt, at der kunne være grund til at overveje en alvorligere sanktion end den advarsel radioen havde fået tildelt. Radio- og tv-nævnet anmodede om at blive orienteret om resultatet af lokalradionævnets fornyede afgørelse. NYBROGADE KØBENHAVN K TELEFON FAX rtv@mediesekretariat.dk Frederiksberg Lokalradionævn orienterede ved brev af 18. januar 2002 Radio- og tv-nævnet om, at lokalradionævnet på sit møde 17. januar 2002 havde besluttet at inddrage Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse til lokal radiovirksomhed for resten af tilladelsesperioden, dvs. frem til udgangen af marts måned Medens ovennævnte sag har verseret, har Radio Frederiksberg-Journalen bl.a. klaget til Folketingets ombudsmand og til Kulturministeriet. Klagerne Radio- og tv-nævnet er nedsat af kulturministeren i henhold til 33 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (lovbekendtgørelse nr. 701 af 15. juli Nævnet træffer i henhold til 33 d, stk. 1, nr. 1, litra b, afgørelse i klagesager om lokale nævns inddragelse af tilladelse til lokal programvirksomhed. Radio- og tv-nævnets afgørelse er endelig, hvilket betyder, at den ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed. Radio- og tv-nævnets afgørelse er enstemmig, medmindre andet udtrykkeligt er anført. J.nr.:

10 - 2 - har bl.a. vedrørt et spørgsmål om udbetaling af radioens basistilskud for 2001, der ikke var udbetalt på grund af manglende indsendelse af regnskab for Radio Frederiksberg-Journalen har nu indsendt regnskab for 2000, regnskabet er godkendt og basistilskud for sidste kvartal 2000 samt de første tre kvartaler 2001 er udbetalt til stationen. Udbetaling af tilskud for sidste kvartal 2001 beror på stationens indsende af regnskab for Herudover har radioen klaget over nævnsmedlemmers og sekretærers inhabilitet og endvidere over at Radio- og tv-nævnet ikke har oplyst den verserende sag tilstrækkeligt samt rejst spørgsmål om, hvorvidt radioens klager og henvendelser har været forelagt Radio- og tv-nævnet. I forbindelse med den verserende klagesag har kulturministeren endvidere modtaget en række klager fra lyttere på Frederiksberg over manglende udbetaling af tilskud samt over at man lukker radioen. Endvidere har Radio- og tv-nævnet i anledning af Radio Frederiksberg- Journalens brev af 25. september 2001, der bl.a. fastholder medlem af lokalradionævnet Thyge Enevoldsens inhabilitet, endnu engang anmodet lokalradionævnet om en udtalelse. Lokalradionævnet har i brev af 6. februar 2002 på baggrund af en redegørelse fra Thyge Enevoldsen oplyst, at man ikke har fundet anledning til at ændre sin hidtidige holdning om, at Thyge Enevoldsen ikke er inhabil. 2. Radioen har i brev af 19. december 2001 protesteret mod Radio- og tvnævnets afgørelse af 11. december 2001, som man mener bygger på et ulovligt grundlag. Radio Frederiksberg-Journalen anser ikke Radio- og tvnævnet for at være neutralt, idet Nævnet ikke bør opfordre lokale nævn til at træffe en strengere afgørelse. Radioen oplyser endvidere, at sagen for Pressenævnet endnu ikke er færdigbehandlet, idet sagen formentlig skal behandles i en retssag. Radioen er af den opfattelse, at Pressenævnets afgørelse er ulovlig, idet klagen er indsendt for sent i henhold til fristen i medieansvarsloven på 4 uger. Radio Frederiksberg-Journalen påpeger, at det lokale nævn ikke må blande sig i radioens ytringsfrihed, hvilket betyder at nævnet kun er berettiget til at give advarsler, hvis man sender ulovlige reklamer, ikke indsender "sladrebånd", hvis man ikke sender lokalt stof m.v. Ifølge radioen har nævnet ikke ret til at give advarsler for indholdet af enkelte lovlige programmer, som radioen har fået tilladelse til. Radioen redegør i øvrigt detaljeret for indholdet af det program, som Pressenævnet i sin kendelse har taget stilling til.

11 - 3 - I brev af 9. januar 2002 til Radio- og tv-nævnet har Radio Frederiksberg- Journalen, i forbindelse med det lokale nævns anmodning om indsendelse af båndudskrifter, klaget over nævnets ulovlige forvaltning, idet man giver udtryk for, at man ikke ønsker at rette sig efter inhabilt kontorpersonale, hvis embedsførelse er indbragt for Radio- og tv-nævnet, idet man kun mener sig nødsaget til at rette sig efter lovgivningen og efter korrespondance direkte med lokalradionævnet, hvilket bør ske i form af underskrevne breve fra tegningsberettigede for lokalradionævnet, skrevet på brevpapir fra dette nævn. Radio Frederiksberg-Journalen gør i brev af 9. januar 2002 til lokalradionævnet opmærksom på, at man ikke er forpligtet til at aflevere udskrifter eller bånd til kontorpersonale i Kulturdirektoratet, men kun direkte til lokalradionævnet. Radioen, der tidligere har klaget over inhabilt kontorpersonale, klager på ny over henvendelsen af 4. januar Radio Frederiksberg-Journalen giver endvidere udtryk for undren over ikke at være forelagt klagen, der har givet anledning til to advarsler. Endvidere påpeger radioen, at lokalradionævnet ikke er berettiget til at idømme advarsler for det redaktionelle i udsendelserne, idet dette ligger inden for Pressenævnets og domstolenes kompetence. Efter radioens opfattelse vil en lukning eller advarsler på grund af det redaktionelle indhold være censur og derfor ulovlig i henhold til grundlovens 77. I brev af 10. januar 2002 til Radio- og tv-nævnet har Radio Frederiksberg- Journalen klaget til Radio- og tv-nævnet over de ulovligheder, der fremgår af det vedlagte brev til lokalradionævnet. Radioen fastholder, at man ikke skal rette sig efter inhabilt kontorpersonale, samt mener, at der er tale om ulovlig indkaldelse af bånd for at finde noget, man kan "knalde" radioen på. 3. I brev af 12. februar 2002 klager Radio Frederiksberg-Journalen over lokalradionævnets inddragelse af radioens tilladelse. Radioen gør gældende, at inddragelsen er ulovlig, fordi det lokale nævn ikke har kompetence til at træffe afgørelse på det foreliggende grundlag, idet der i givet fald er tale om censur, hvilket er en overtrædelse af grundlovens 77. Endvidere bliver radioen straffet to gange, første gang ved Pressenævnets kendelse og pålæg om at oplæse denne i radioen, anden gang ved det lokale nævns inddragelse, hvilket er ulovligt. Radioen er endvidere ikke blevet hørt forinden det lokale nævns afgørelse, ligesom man heller ikke tidligere er blevet partshørt. Radioen oplyser ydermere, at man kun har modtaget en advarsel for en ulovlig bestyrelse samt

12 - 4 - for ikke at overholde reglerne om, at lokal radiovirksomhed skal være foreningens eneste formål. Radioen er af den opfattelse, at advarslerne er ulovlige. Radioen anmoder Radio- og tv-nævnet om at hjælpe radioen med at få fuldstændig aktindsigt, idet man forbeholder sig retten til at komme med ekstra kommentarer efter opnåelse af aktindsigt forinden afgørelse træffes af Nævnet. Radioen gør gældende, at lokalradionævnet ikke har konkretiseret, hvorledes radioen ikke har overholdt god presseskik, således som retningslinierne herfor er afstukket, ligesom man henleder opmærksomheden på, at Pressenævnets retningslinier ikke er lovtekst, men i grove træk er det, man forventer, at medierne retter sig efter, hvilket Radio Frederiksberg- Journalen også har gjort. Radioen oplyser, at der ikke er forekommet voldsomme udfald mod enkeltpersoner, men er af den opfattelse at lokalradionævnet ikke kan forbyde angreb på enkeltpersoner, da sådanne eventuelle angreb kun kan bedømmes af Pressenævnet og domstolene. Endvidere påpeger radioen, at man i givet fald ikke vil kunne nævne borgmester Peter Brixtofte og den aktuelle sag i Farum i sin nyhedsdækning. Radioen påpeger, at det lokale nævns afgørelse af 18. januar 2002 burde være skrevet på det lokale nævns brevpapir og underskrevet af formanden eller en anden fra nævnet med prokura. Efter radioens opfattelse er der derfor ikke tale om en lovlig afgørelse. Endelig forbeholder Radio Frederiksberg-Journalen sig retten til at føre sagen videre for Østre Landsret, såfremt Radio- og tv-nævnets afgørelse går radioen imod, hvorfor man betragter Nævnets næstformand, H. H. Brydensholt, som værende inhabil, idet sagen eventuelt senere skal bedømmes af næstformandens kolleger i Østre Landsret. Radioen forventer derfor, at landsdommer H. H. Brydensholt ikke deltager i behandlingen og afgørelsen af nærværende anke, hvilket man beder Nævnets medlemmer tage stilling til forinden sagens behandling. 4. Frederiksberg Lokalradionævn har i brev af 28. februar 2002 udtalt sig om Radio Frederiksberg-Journalens klage over nævnets afgørelse om inddragelse af radioens tilladelse til lokal radiovirksomhed. Nævnet gør opmærksom på, at radioens klageskrivelser på grund af den korte frist ikke

13 - 5 - har kunnet forelægges det samlede lokalradionævn, men er blevet udarbejdet af nævnets formand og næstformand med bistand fra nævnets sekretariat. Lokalradionævnet oplyser, at man ved aflytning af fremsendte bånd har konstateret, at Pressenævnets kendelse ikke er overholdt, men at en række af de tidligere udsendelser blev gentaget flere gange og kommenteret grundigt, således også omtalen af klageren som et svin. Lokalradionævnet fandt, at stationens opfølgning af Pressenævnets kendelse, sammenholdt med Radio- og tv-nævnets opfordring til at overveje en alvorligere sanktion, var af en sådan karakter, at der var grundlag for inddragelse af tilladelsen i henhold til radio- og fjernsynslovens 55, stk. 3, hvorefter en tilladelse kan inddrages midlertidigt eller endeligt, hvis en overtrædelse af loven, bestemmelser fastsat efter loven eller vilkår for tilladelsen er grov, eller overtrædelser er ofte gentagne. I den forbindelse oplyser nævnet, at man i sine retningslinier for sendevirksomhed i Frederiksberg Kommune knytter det vilkår at "nævnet forudsætter, at stationerne udviser sober forretningsskik og god presseetik." Lokalradionævnet har endelig følgende bemærkninger til det af Radio Frederiksberg-Journalen anførte: at man i brev af 4. januar 2002 har anmodet om radioens kommentarer i sagen, hvilket radioen fremsendte med brev af 9. januar at der i den konkrete sag, der førte til advarslerne, ikke er indgået skriftlige klager fra enkeltpersoner at der efter lokalradionævnets opfattelse er givet aktindsigt i alle relevante dokumenter i sagen at der tillige er givet advarsler i marts og maj 2001 at lokalradionævnet ikke straffer to gange for samme forseelse, men fordi forseelsen er gentaget at Pressenævnets kendelse og de spillede bånd er tilstrækkelig dokumentation for, at der er forekommet udfald mod enkeltpersoner samt at en eventuel korrekt oplæsning og tilbagemelding til Pressenævnet i givet fald først er sket efter nævnets møde den 17. januar 2002 at Kulturdirektoratet er sekretariat for lokalradionævnet og som sådant ekspederer alle sager for nævnet på nævnets vegne, og ikke som enkeltpersoner. Stationen er blevet orienteret om dette forhold ved skrivelse fra Kulturdirektoratets direktør, og fremgangsmåden er i øvrigt fulgt siden lokalradionævnets dannelse i 1986

14 - 6 - at det er almindelig praksis at sekretariatet i større sager sender kopi af ekspeditionsbreve til nævnets medlemmer. 5. Radio Frederiksberg-Journalen har i brev af 7. marts 2002 kommenteret lokalradionævnets svar. Radioen betragter ikke svaret for gyldigt, idet formanden og næstformanden ikke er beslutningsdygtige på nævnets vegne. Endvidere betragter radioen svaret som uretmæssigt afleveret, hvorfor sagen på dette grundlag bør afvises, idet radioen påpeger, at svaret skulle være Radio- og tv-nævnet i hænde torsdag den 28. februar, hvor det blev afsendt, og at Radio Frederiksberg-Journalen først modtog svaret om lørdagen. Endvidere fastholder Radio Frederiksberg-Journalen, at næstformanden, Thyge Enevoldsen er inhabil. Ifølge radioen har lokalradionævnet ikke kompetence til at lukke en lokalradio, fordi radioen har fået to pressenævnskendelser, der går radioen imod. Det er ikke nævnets opgave at straffe ekstra i forbindelse med sådanne kendelser, hvilket vil være at straffe to gange for samme forseelse, hvilket er ulovligt. Radioen oplyser endvidere, at man ikke har modtaget advarsler i marts og maj 2001, og udbeder sig kopi af disse. Endelig henviser Radio Frederiksberg-Journalen til en oversigt over "nævnets sanktionsmuligheder" (fra retningsliner for lokalradiovirksomhed i Frederiksberg Kommune, hvoraf det fremgår hvornår nævnet kan give påtaler/advarsler eller inddrage en tilladelse midlertidigt eller endeligt. Som nr. 7 nævnes "såfremt registreringsbånd ikke udleveres i det krævede omfang og inden for den fastlagte frist" og som nr. 8 "såfremt der sker grov eller ofte forekommende overtrædelse af loven eller tilladelsesvilkårene i øvrigt". Radioen er af den opfattelse at man har afleveret samtlige bånd og ikke overtrådt hverken loven eller tilladelsesvilkårene i øvrigt. Radioen fastholder, at der er tale om at straffe to gange, hvilket er ulovligt. Endvidere oplyser man, at det er korrekt, at Pressenævnets kendelse først blev læst op ca. 3. måneder efter kendelsen blev udstedt, men afviser, at nævnet skal gå ind i dette spørgsmål. Radioen er af den opfattelse, at det forhold, at Kulturdirektoratet har underskrevet nævnets breve siden 1986 ikke medfører, at denne rutine er

15 - 7 - korrekt, idet man påpeger, at egentlige vigtige breve bør underskrives af medlemmer fra Lokalradionævnet på nævnets eget brevpapir. Endvidere finder radioen det kritisabelt, at man lader to kontorfolk arbejde på egen hånd, og man udbeder sig Radio- og tv-nævnets hjælp til at få kendskab til hvor mange af radioens seriøse klageskrivelser, der er blevet sendt til samtlige medlemmer af Lokalradionævnet. Endelig anmodes Radio- og tv-nævnet om at være behjælpelig med at fremskaffe dokumentation for afstemningsoplysninger, herunder hvilke stemmer, og hvem der har stemt for eller imod advarsler mod og lukning af vor lokalradio. Radio Frederiksberg-Journalens samlede konklusion er, at det lokale nævn ikke har haft lovmæssig dækning for at udstede de givne advarsler samt til at inddrage radioens tilladelse. Radio- og tv-nævnets udtalelse og afgørelse Radio- og tv-nævnet har behandlet sagen på sit møde den 19. marts 2002 og skal herefter udtale følgende: Radio- og tv-nævnet tiltræder, at Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse inddrages på grund af overtrædelse af vilkårene for tilladelsen. Inddragelsen sættes dog, idet det er første gang, at radioen får inddraget tilladelsen, til at gælde en måned. Radio- og tv-nævnet skal understrege, at man finder, at det er uhensigtsmæssigt, at lokalradionævnets sekretariat ikke anvender særskilt brevpapir, når der ageres på nævnets vegne, og at også nævnets afgørelser skrives på Kulturdirektoratets brevpapir. Der er dog ikke tale om ulovlig forvaltning, som Radio Frederiksberg- Journalen har givet udtryk for. Det bemærkes, at det forhold, at nævnsmedlemmer og sekretariatsmedarbejdere har deltaget i tidligere sager, der er gået en lokalradio imod, ikke i sig selv medfører, at de pågældende bliver inhabile i forbindelse med behandlingen af en ny sag med radioen. Det skal tilføjes, at det lokale nævn samtidig hermed anmodes om at give radioen de ønskede oplysninger om afstemningsresultater m.v. i det omfang der er mulighed for det i henhold til nævnets forretningsorden. Endelig bemærkes, at den omstændighed, at der er en mulighed for at tilladelseshaveren i lighed med andre sager hvor der træffes en afgørelse vil have mulighed for at anfægte lovligheden af Radio- og tv-nævnets afgørelse ved et sagsanlæg ved Østre Landsret, ikke bevirker, at Nævnets næstformand, landsdommer Hans Henrik Brydensholt, som følge af inhabilitet er afskåret fra at deltage i Nævnets behandling af denne sag.

16 - 8 - I overensstemmelse med ovenstående træffes følgende afgørelse: Radio Frederiksberg-Journalens tilladelse til lokal radiovirksomhed inddrages i tiden 1. til 30. april I det omfang lokalradionævnets forretningsorden ikke er til hinder herfor, skal afstemningsresultaterne oplyses til tilladelseshaveren. Mogens Koktvedgaard formand /Jette Fievé nævnssekretær

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt RADIO- OG TV-NÆVNET Danmarks Natur og Miljø TV Strandgade 73, 3 1401 København K København den 19. marts Klagesager over Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdets afslag på ansøgning fra Danmarks

Læs mere

Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk» 2670 Greve. «Adresse3» København den 29. januar 2002

Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk» 2670 Greve. «Adresse3» København den 29. januar 2002 RADIO- OG TV-NÆVNET «Navn» Radio Oasen Greve Lokalradionævn «Adresse1» Hundige Strandvej 153 Kultursekretariatet «Adresse2» 2670 Greve Rådhuset «Adresse3» Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk»

Læs mere

9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden Aalborg. København den 22. august 2005

9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden Aalborg. København den 22. august 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Radio Ellekær 2.Aalborg Kommune Trangetvej 14 Borgmesterens Forvaltning 9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden 13 9100 Aalborg København den 22. august 2005 Klage fra Radio Ellekær

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen Skanderborg Lokalradio

Afgørelse om tilsyn med Foreningen Skanderborg Lokalradio 2. oktober 2018 Foreningen Skanderborg Lokalradio Sendt til: skanderborglokalradio@outlook.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med

Læs mere

København den 22. januar 2004

København den 22. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Lokalradioforeningen Max FM 2.Storradionævnet for v/ Stig Hartvig Nielsen Kronjylland/Djursland Hovedvejen 17, Kousted Kulturel Forvaltning 8900 Randers Laksetorvet 8900 Randers København

Læs mere

1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune. Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox Kbh. K.

1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune. Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox Kbh. K. RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune Stabell Horten Børne- og Kulturforvaltningen Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox 229 1012 Kbh. K. 4000 Roskilde 4.

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

1570 København V 8000 Århus C. København den 5. maj 2004

1570 København V 8000 Århus C. København den 5. maj 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TvDanmark v/advokat Jan Christiansen Thor Clasen Jonasen Banegårdspladsen 1, 8. Mejlgade 69, st. th. 1570 København V 8000 Århus C København den 5. maj 2004 Reklameafbrydelse i Final

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed.

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET Radio Holsted A/S Lokalradionævnet for Bramming, v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Kongensgade 70 Holsted, Vejen, Ribe og Ølgod Box 1094 Holsted

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2.

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. RADIO- OG TV-NÆVNET Folkets Radio København Lokalradionævnet i København Thoravej 25 Sekretariatet 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. december 2002 Undersøgelse

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten,

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, Kamillevænget 8 Sundeved, Broager og Sønderborg 5270 Odense

Læs mere

Radio- og tv-nævnet har modtaget en række klager over, at TvDanmark 2 afbryder sine udsendelser med reklamer. Det drejer sig om udsendelserne:

Radio- og tv-nævnet har modtaget en række klager over, at TvDanmark 2 afbryder sine udsendelser med reklamer. Det drejer sig om udsendelserne: RADIO- OG TV-NÆVNET TvDanmark 2 v/advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V København den 9. september 2002 TvDanmark 2's placering og omfang af reklamer Radio- og tv-nævnet har modtaget

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med FTF København

Afgørelse om tilsyn med FTF København 25. november 2016 FTF København Sendt til: boc@komc.dk Radio- og tv-nævnet Grace Bondebjerg Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med FTF København Sammendrag Radio-

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen Greve

1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen Greve RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen 10 2670 Greve København den 17. december 2004 Klage fra Radio Oasen over afslag

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport.

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Kendelse af 4. juni 1996. 94-69.159. Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Lov om Københavns Fondsbørs 16, stk. 1. Forvaltningslovens 10

Læs mere

Klage fra UTV over afslag på forøget sendetid.

Klage fra UTV over afslag på forøget sendetid. MEDIESEKRETARIATET 1. UTV Århus 2. Århus kommunes Fritids- og Aarhus Universitet Kulturforvaltning Willemoesgade 15 Vestergade 55, Postboks 619 8200 Århus N 8100 Århus C København den 24. februar 2005

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011. København, den 24. april 2012 Sagsnr. 2011 3838/MKJ/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over, at advokat A har tilsidesat

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

4. at have foretaget forkerte konteringer, herunder rentekonteringer, med det formål at udsulte klagers økonomi,

4. at have foretaget forkerte konteringer, herunder rentekonteringer, med det formål at udsulte klagers økonomi, Kendelse af 14. maj 1998. 97-178.108. Klage over pengeinstitut afvist. Bank- og sparekasselovens 50 b, stk. 6. (Ellen Andersen, Merete Cordes og Niels Larsen) K har i skrivelse af 25. og 29. april 1997

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV)

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV) 2. oktober 2018 Foreningen MV TV Sendt til: mathias@midtvesttv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk

Læs mere

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid.

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid. RADIO- OG TV-NÆVNET Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdet Sekretariatet for Det Fælles Fjernsynsnævn: FKKA Gladsaxe Rådhus Rådhus Allé DK-2860 Søborg København den 19. marts 2002 Afgørelse af

Læs mere

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger FOB 05.591 Kommunes svar på spørgsmål fra borger Ombudsmanden henstillede til en kommune at genoptage behandlingen af en sag hvor kommunen havde undladt at svare på tre breve fra en borger. Kommunen genoptog

Læs mere

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0249 Klageren: XX 8000 Aarhus C Indklagede: DSB Klagen vedrører: Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget.

Læs mere

advokat Peter Ulrik Plesner Baunegårdsvej 73 1263 København K København den 29. oktober 2001

advokat Peter Ulrik Plesner Baunegårdsvej 73 1263 København K København den 29. oktober 2001 RADIO- OG TV-NÆVNET Plesner Svane Grønborg TV 2 Reklame advokat Peter Ulrik Plesner Baunegårdsvej 73 Esplanaden 34 2900 Hellerup 1263 København K København den 29. oktober 2001 Ved brev af 17. juli 2001

Læs mere

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg København den 21. januar 2005 Radio- og tv-nævnets

Læs mere

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00.

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00. Advokatfirmaet Beck & Partnere Postboks 259 7100 Vejle Att. Irene Dahl Hansen RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. marts 2009 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges.

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges. 2012-2. Aktindsigt i sag om udlevering til udenlandsk myndighed afgøres efter retsplejelovens regler En journalist klagede til ombudsmanden over Justitsministeriets afslag på aktindsigt i ministeriets

Læs mere

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer En partsrepræsentant i en sag hos Ankestyrelsen klagede til ombudsmanden over at Ankestyrelsen havde givet afslag på at få oplyst navnet

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. februar 2011 (J.nr. 2010-0022384)

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har ved e-mail af 2.

Læs mere

Teleklagenævnet. ~~. maj 1998

Teleklagenævnet. ~~. maj 1998 Teleklagenævnet Bredgade 43 DK-1260 København K Tlf 3392 9700 Fax 3392 9988 ~~. maj 1998 Teleklagenævnets afgørelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 75 af 29. januar 1997 om radio- og fjernsynsvirksomhed 5d,

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. København, den 25. april 2017 Sagsnr. 2016-2165/CSI 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb.

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb. Tønder Kommune Rådhuset 6270 Tønder Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI Delafgørelse i

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0397 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot

Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot 4. september 2017 Foreningen TVdot Sendt til: setvdot@gmail.com Radio- og tv-nævnet Grace Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot Sammendrag Radio-

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Udtalt over for departementet for told- og forbrugsafgifter, at direktoratet for toldvæsenets faste praksis, hvorefter alle begæringer om aktindsigt

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet 11. maj 2015 Sagsnr. 2014-021630 Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. august 2011 (J.nr. 2011-0023581)

Læs mere

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015 2015-3 Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Undervisningsministeriet om anvendelsen af sanktioner over for elever i de gymnasiale

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009 2009 5-3 Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt En journalist bad Justitsministeriet om aktindsigt i en sag om et lovforslag om regulering af adgangen til aktindsigt

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for udløbet periodekort, som ønskes nedsat til 125 kr., samt afgørelsens manglende begrundelse og klagevejledning

Kontrolafgift på 750 kr. for udløbet periodekort, som ønskes nedsat til 125 kr., samt afgørelsens manglende begrundelse og klagevejledning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0348 Klageren: XX 3320 Skævinge Indklagede: Movia CVRnummer: 29893834 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for udløbet periodekort,

Læs mere

Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2)

Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2) 9-4 b. Familieret 3.4. Forvaltningsret 12.1 12.4 13.1. Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2) (Se også sag 9-4 a foran denne sag) I to tilfælde har ombudsmanden taget stilling

Læs mere

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag På et møde i Statsministeriet den 28. september 2011 fik Henrik Sass Larsen af Statsministeriets og Justitsministeriets departementschefer

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. oktober 2012 12/04094 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 16. januar 2012 over Kommunens afgørelse af 23. december

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for anvendelse af børneklippekort ved en fejl, samt 2 x rykkergebyr på 100 kr. pr. styk. I alt 950 kr.

Kontrolafgift på 750 kr. for anvendelse af børneklippekort ved en fejl, samt 2 x rykkergebyr på 100 kr. pr. styk. I alt 950 kr. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0442 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: Movia CVR: 29896569 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Aktindsigt i korrespondance på e-mailserver

Aktindsigt i korrespondance på e-mailserver Aktindsigt i korrespondance på e-mailserver En forening klagede til ombudsmanden over Økonomi- og Erhvervsministeriets afslag på aktindsigt i e-mail-korrespondance på Søfartsstyrelsens e-mailserver. Ombudsmanden

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 Rådhuset 9800 Hjørring Henvendelse om aktindsigt 20. december 2018 Vedr. jeres sagsnummer: 02.11.00-A53-8-16 Att.: Byrådet i Hjørring Kommune Ankestyrelsen har i en

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 6. december 2016 blev der i sag 364 2016-4936 Klagenævnet for Ejendomsformidling mod Ejendomsmægler Søren Bregnhøj [adresse] [by] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 6. juni 2016 har Klagenævnet

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg København den 8. marts 2004 Klage over skjult reklame i udsendelsesrækken Stjerne for en aften MEDIESEKRETARIATET Lars Holstener klager

Læs mere

Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet

Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet Fundet det meget beklageligt, at der medgik næsten 1 år og 11 måneder til arbejdsdirektoratets behandling af en sag om ret til arbejdsløshedsdagpenge. FOB nr.

Læs mere

2007-07-09. Albertslund Kommune. Kommunens tilsyn med alment boligselskab.

2007-07-09. Albertslund Kommune. Kommunens tilsyn med alment boligselskab. 2007-07-09. Albertslund Kommune. Kommunens tilsyn med alment boligselskab. Resumé: Udtalt, at statsforvaltningen ikke ville rejse en tilsynssag over for kommunen, jf. 48a i den kommunale styrelseslov,

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen])

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) 19. september 2018 [XX] har den 1. august 2018 klaget til Ankestyrelsen over

Læs mere

Indenrigsministeriets beslutningsgrundlag i tilsynssag

Indenrigsministeriets beslutningsgrundlag i tilsynssag Indenrigsministeriets beslutningsgrundlag i tilsynssag Indenrigsministeriet traf en afgørelse efter 48, stk. 1, i lov om Københavns Kommunes styrelse på baggrund af to udtalelser, som klageren i sagen

Læs mere

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V Klage over Energistyrelsens afgørelse af 16. oktober 2008 vedrørende delvis afslag på aktindsigt i ansøgninger om udvidelse/fornyelse af forbrændingskapacitet

Læs mere

Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby

Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0202 Klageren: XX Indklagede: MOVIA Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone. Automat

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Kontrolafgift på 100 kr. for manglende billet til cykel. Overskridelse af indsigelsesfristen på 14 dage. Samt rykkergebyr på 100kr.

Kontrolafgift på 100 kr. for manglende billet til cykel. Overskridelse af indsigelsesfristen på 14 dage. Samt rykkergebyr på 100kr. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0422 Klageren: XX 2770 Kastrup Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance. Statsforvaltningens brev til en journalist

Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance. Statsforvaltningens brev til en journalist Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance Statsforvaltningens brev til en journalist 2014-189522 Dato: 28-09- 2015 Henvendelse vedrørende Region Hovedstadens afgørelse om aktindsigt. Du har anmodet

Læs mere

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Henstillet til amtsankenævnet for Vejle amt at undergive to sager vedrørende spørgsmålet om nedsættelse af bevilgede ungdomsydelser en fornyet behandling. Sagerne

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr på 125 kr. ved efterfølgende forevisning af gyldigt periodekort.

Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr på 125 kr. ved efterfølgende forevisning af gyldigt periodekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0206 Klageren: Indklagede: XX 3000 Helsingør DSBFirst Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr

Læs mere