Er du klar til samtalerne?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er du klar til samtalerne?"

Transkript

1 Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst

2 Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang med at læse ansøgningerne bør du gennemgå stillingsannoncen og jobprofilen igen. Det skal du gøre for at være helt skarp på, hvilke krav du ikke kan/vil gå på kompromis med, hvilke der kan bøjes og hvilke der blot er ønskelige. Hvis du ikke husker på dette vil der være en risiko for, at alle de mange ønskelige krav bliver opfyldt og overskygger at et af de faste krav måske ikke er lige i skabet. Du beslutter typisk på baggrund af 1 til 2 samtaler, hvilken af de mange kandidater, der skal ansættes i din afdeling/virksomhed. Når du afholder samtalerne indeholder de typisk den samme række af spørgsmål fra gang til gang og måske stiller du også de 2 spørgsmål om tre styrker og tre svagheder. Det er en rigtig god ide, specielt når du bruger svarene til, at lære mere om ansøgeren uden, at tillægge svaret din egen opfattelse/fortolkning. En nylig undersøgelse fra SDU viser, at 40 % af de nyansatte i små og mellemstore danske virksomheder fratræder deres nye stilling inden for det første år. (Se artikel i djøfbladet) Hvis du regner på omkostningen ved en fejlrekruttering, i din virksomhed, kan du hurtigt se betydningen af at forbedre statistikken i din virksomhed, næsten uanset nuværende niveau. Vær nu nysgerrig og undersøgende under samtalen! Når kandidaten svarer, at han/hun er meget struktureret, detaljeorienteret og nøjagtig, kan du med fordel stille flg. spørgsmål: Beskriv en situation eller nævn et eksempel, hvor du har været struktureret? Hvis kandidaten har svært ved at finde et eksempel SKAL du huske, at være tålmodig og give tid til et svar. Det kan være svært at finde eksemplet frem; Men der er et svar, som skal ud. Hvis kandidaten siger Det kan jeg ikke lige komme på, er dit modsvar: Bare tag dig tid.

3 Stil de rigtige spørgsmål! Hvorfor søgte du netop dette job? Hvilke typer bøger læser du? Hvorfor? Hvilke fritidsinteresser har du? Hvad er dine stærke sider? Nævn 3 af dem. Hvad er dine svage sider? Nævn 3 af dem. Hvordan vil du beskrive dit nuværende job Hvilke opgaver finder du mest motiverende? I dit nuværende job. Hvorfor? 8. Hvilke opgaver finder du mindst motiverende i dit nuværende job? Hvorfor? 9. Hvad er det mest kreative du har lavet? inkl. privat. 10. Hvordan vil du beskrive din nuværende arbejdsplads?

4 11. Hvad er årsagen til at du har skiftet job tidligere? 12. Hvad irriterer dig mest ved dit nuværende job? Hvorfor. 13. Hvis du skulle beskrive vores virksomhed for en fremmed, hvad ville du så sige? 14. Kender du vores produkter? Hvilket er din favorit? Hvorfor? 15. Hvad er den største styrke ved vores virksomhed? 16. Hvad er den største risiko for vores virksomhed? 17. Hvor længe kan du se dig selv i dette job? 18. Er der et naturligt næste step for dig efter dette job? Hvilket? 19. Hvad er anderledes i din nuværende virksomhed i forhold til da du startede? Hvordan har du påvirket det? 20. Hvad kommer din nuværende chef til at savne? Vi skaber værdifulde forbindelser til vores kunder og kandidater!

5 21.Hvad kommer dine nuværende kolleger til at savne? 22.Hvad tror du er afgørende for din succes i vores virksomhed? 23.Hvilke typer mennesker har du vanskeligt ved at samarbejde med? 24.Hvad er den største succes du har opnået i dit nuværende job? Hvorfor nævner du denne som største succes? 25.Hvem er dine bedste venner? Hvad kendetegner dem? 26.Handler du analytisk eller intuitivt? 27.Har du taget efteruddannelse i din fritid? Hvilke? Hvorfor? 28.Hvad er dit syn på Medarbejderudviklingssamtaler (MUS)? 29.Hvordan vil dine venner beskrive dig? 30.Hvad bruger du sommerferierne til?

6 31. Hvad lægger du mest vægt på i dit familieliv? 32. Hvis du får dette job. Hvordan forestiller du dig så de første 100 dage i det nye job? Hvordan kan vi mærke forskel? 33. Hvilke personlige egenskaber ligger du mest vægt på hos andre? Hvorfor? 34. Holder du af at tænke langsigtet? Hvornår tænker du ikke langsigtet? 35. Hvor stor vægt mener du, der bør lægges på de faglige kvalifikationer i forhold til dette job? Hvilke er vigtigst? Hvorfor dem? 36. Hvad ved du om vores virksomhedskultur? Hvad finder du tiltalende ved den? 37. Er du impulsiv af natur? 38. Hvis du kunne starte forfra i dit liv, hvad ville du så gøre anderledes? Hvorfor? 39. Hvilke beslutninger træffer du helst kun efter at have vendt dem med en leder/ kollega? 40. Din familiebaggrund? Hvad laver/lavede din Far og Mor?

7 41.Har du søskende og hvad laver de? 42.Synes du om at lede andre mennesker? Hvorfor/ Hvorfor ikke? 43.Hvornår har du sidst arbejdet under pres? Beskriv situationen? 44. Hvad er din største fejl du har begået i dit nuværende job? 45.Hvad er den vanskeligste beslutning du har truffet i din karriere? Hvorfor er det den vanskeligste? Hvad besluttede du og hvorfor? HUSK Er du i tvivl... Så er du IKKE i tvivl Hvad er en god leder? 47.Hvad er en god kollega? 48.Hvis den perfekte leder/medarbejder er 10 og den dårligste 1. Hvor vil du så selv placere dig på den skala? Hvorfor? Hvad mangler du for at komme højere op? 49.Hvad kan du tilføre vores virksomhed? 50.Hvordan er dine boligforhold (hus/lejlighed)?

8 51. Hvad er dine vigtigste kvalifikationer i forhold til din fremtidige karriere? Hvorfor dem? 52. Hvad er dit karrieremål? 5/10/15 år? 53. Hvordan har du det med mennesker der ikke overholder tiden? Siger du noget til dem? JA Hvad siger du? NEJ Hvorfor siger du ikke noget? 54. Hvordan har du det med konflikter? Beskriv den sidste konflikt du var involveret i? Beskriv den sidste konflikt du trak dig fra? 55. Er du A- eller B- menneske? Hvordan kommer det til udtryk? 56. Hvilke typer af opgaver er for rutineprægede til dig? 57. Har du let ved at modtage ordrer og blive kommanderet rundt med? 58. Holder du af at rejse? Hvortil og hvorfor? 59. Hvad er dine forventninger til løn? 60. Hvad laver du i dine weekender? Hvad giver det dig? Vi sikrer fremdrift i processen og får dig helt i mål. (også når målene er ambitiøse)

9 Du kan fokusere på driften og lade os gøre en forskel på rekrutteringsopgaven Er du nogensinde kommet alvorligt til skade? Beskriv hvad begrebet samarbejde betyder for dig! Hvad motiverer dig? Hvorfor? Hvad demotiverer dig? Hvorfor? Hvordan kan dine omgivelser se/høre/mærke på dig at du er motiveret? Hvordan kan dine omgivelser se/høre/mærke på dig, at du er Demotiveret? Er du mobil og flytbar? Nationalt/internationalt? Er der kampe du fortryder, at du ikke har taget? Hvorfor? Er der kampe du fortryder, at du har taget? Hvorfor? Hvad er din indstilling til overarbejde?

10 71. Hvis du kunne vælge helt frit, hvilket job ville så være dit drømmejob? Hvorfor? 72. Hvorfor er du den rette til dette job? 73. Hvorfor passer du godt ind i vores organisation/virksomhed? 74. Hvordan vil du beskrive dine karakterer i skolen? 75. Hvordan vil du beskrive dit forhold til dine overordnede i virksomheden? 76. Vil du helst arbejde alene eller sammen med andre? Hvorfor? 77. Hvilke opgaver løser du helst alene? Hvorfor? 78. Hvilke opgaver løser du helst sammen med andre? Hvorfor? 79. Har du humoristisk sans? Beskriv hvordan det kommer til udtryk! 80. Beskriv hvad orden betyder for dig. Vi gør vores for, at du kan holde hovedet koldt når beslutningen skal træffes.

11 81. Er du tilfreds med din karriere indtil nu? 82. Er du socialt engageret? Hvorfor/Hvorfor ikke? 83. Hvad har du gjort for at udvikle dig selv de sidste 5 år? 84. Hvad er de 3 topprioriteter i dit nuværende job? 85. Hvordan ser du forskelle og ligheder på dette job i forhold til dit nuværende job? 86. Arbejder du ofte mere end 37 timer? Hvorfor? 87. Hvad er din største styrke? 88. Kunne du tænke dig at overtage din nuværende chefs job? Hvorfor/ Hvorfor ikke? 89. Beskriv hvad du lavede på jobbet i tirsdags. Hvordan adskiller den sig fra andre dage? 90. Taler du andre sprog end dansk? Hvilke? Hvor godt? Vil du finde talenterne, der skaber VÆKST?

12 91. Er du nogensinde blevet opsagt fra et job? Hvorfor? 92. Hvad er dit yndlingsprogram på TV? Hvorfor? 93. Hvilket spørgsmål har været det sværeste at svare på i løbet af denne samtale? Hvorfor? 94. Hvordan har du det med at tale foran større forsamlinger? 95. Hvor langt er dit opsigelsesvarsel? Suppler med en personprofil Uanset hvor god du er til at stille dine spørgsmål, vil du kunne komme et eller to spadestik dybere ved at supplere med en personprofil. Normalt vil jeg anbefale kun, at gøre det når du står med din top 3-5. Men så vil jeg også anbefale dig, at tage kontakt til en person, der arbejder med rekruttering som fagområde.

13 Der findes ikke en smutvej Hvordan vil du beskrive dit temperament? 97. Er der noget jeg ikke har spurgt om, som du mener er vigtigt at få med? 98. Hvis jeg spurgte din nuværende leder om to gode råd i forhold til ledelse af dig. Hvad ville han så sige? 99. Har du søgt andre stillinger end denne? 100.Har du nogle spørgsmål til mig? Flere af vores kunder håndterede tidligere deres rekrutteringer uden hjælp fra en sparringspartner. Det har ændret sig med High Performance HR. Vi tilbyder nemlig at levere det færdige felt bestående af kvalificerede kandidater; Men vi giver dig også muligheden for Kun at involvere os i slutningen af processen, når du har valgt de 3 kandidater ud, du skal vælge endeligt i mellem. Det kalder vi en FINALEVURDERING Har du prøvet at sidde i en samtalesituation, hvor du er mere koncentreret om at tænke over dit næste spørgsmål end om at lytte til de svar, kandidaten giver? Giv dig selv den fordel at deltage i samtalen som iagttager, mens vi gennemfører selve samtalen. På den måde vil du se kandidaten og vedkommendes kompetencer i et meget mere tydeligt lys. Og bagefter kan vi sammen drøfte vores indtryk af kandidaten.

14 Kandidatens fortolkning findes via eksemplerne Typisk vil man opleve at kandidaten har vanskeligt ved at finde tre styrker eller udviklingsområder. Det behøver ikke betyde, at kandidaten forsøger at skjule noget; Men nogle gange bliver den ansættende leder utilpas ved stilheden og går videre efter, at kandidaten har kun nævnt en svag side og det går ikke. Hver gang en kandidat nævner en egenskab er det vigtigt du spørger ind til eksempler. Formålet med at spørge til eksempler er, at give dig et billede af hvordan kandidaten er struktureret. Er der tale om at kandidaten vil have alt i databaser og regneark? Er det fordi kandidaten har det bedst med at mapperne har samme farve eller er det noget helt andet? Som konkret eksempel havde jeg for nyligt en kandidat, der fremhævede sig selv som meget analytisk. Da jeg spurgte ind til eksempler hvor kandidaten havde udvist denne adfærd blev det hurtigt meget klart, at det kandidaten som opfattede som meget analytisk efter virksomhedens målestok var langt fra hinanden. Dette siger ikke noget godt eller dårligt om kandidatens kompetencer; Men mere omkring en forskellig oplevet forståelse af et givent ord. Vi kan også hjælpe dig! Vil du vide mere? Kontakt :Jerry Fogh Mail: jf@hphr.dk Direkte nummer: Når vi går fra et møde skal du have fået mindst en ny tanke, som nok ikke var opstået uden vores påvirkning. Det stiller store krav til vores evne til at forstå din virksomhed, markedet du opererer i og modet til, at udfordre med relevante input. (Jerry Fogh) WEB:

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Regler om ansættelse

Regler om ansættelse Regler om ansættelse 2010 Holdning Det er holdningen i Ringsted Kommune, at der skal arbejdes professionelt med rekruttering Rekrutteringsprocessen afspejler, at der i Ringsted Kommune arbejdes efter værdierne

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

Personlig forberedelse før etablering som selvstændig landmand, HVORDAN? Bo Kær Pedersen, Ledelsesrådgivning

Personlig forberedelse før etablering som selvstændig landmand, HVORDAN? Bo Kær Pedersen, Ledelsesrådgivning Personlig forberedelse før etablering som selvstændig landmand, HVORDAN? Bo Kær Pedersen, Ledelsesrådgivning Kørselsvejledning til at blive selvstændig landmand? NEJ! Men.. Du skal måske ikke følge den

Læs mere

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet.

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Hvad har du lært af det? Hvordan vil du bruge det næste gang? Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Hvordan var det godt

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 125 Svarprocent: 79% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 125 Svarprocent: 79% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport beelser: 125 Svarprocent: 79% MTU 217 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 1 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er et gennemsnitligt resultat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER 6 gennemtestede steps, med råd og værktøjer, så du skaber resultater >>Rette mennesker rette resultater

Læs mere

En attraktiv arbejdsplads (også) om 5 år

En attraktiv arbejdsplads (også) om 5 år En attraktiv arbejdsplads (også) om 5 år Hvad er vigtigt for medarbejderen? Ungdomskonsulent Ole Ebbesen tirsdag den 26. februar 2008 Dygtige medarbejdere er den vigtigste produktionsfaktor Ansættelse

Læs mere

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1 Begrebet krifa.dk Jobtryghed Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst 2017 Side 1 Overvejelse om jobskifte i 2017 Sp.1 I hvilken grad overvejer du at skifte job inden for det næste år? Slet

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten

Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten Introduktion basisemner og tilvalg Medarbejderudviklingssamtalen kan tage udgangspunkt i 4 basisemner: tilbageblik på det seneste år se fremad det kommende

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune PERSONALEPOLITIK Skanderborg Kommune FORORD Vi bestræber os hver dag på, at alle medarbejdere og ledere trives og er engagerede i at skabe værdifulde resultater til fælles bedste i samspil med hinanden,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2016

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2016 Nordfyns Kommune beelser: 1.241 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2016 Svarprocent: 67% RESULTATER PÅ TEMAER 01 Nedenfor fremgår resultaterne på undersøgelsens temaer. Hvert af temaerne er sammensat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune

Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration Teknik og Miljø, Herning Kommune Job- og kompetenceprofil Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...

Læs mere

MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE

MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE ODDER KOMMUNE INTRODUKTION Medarbejderudviklingssamtalen er en fremadrettet og gensidigt forpligtende samtale mellem medarbejder og den nærmeste leder om medarbejderens trivsel,

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtaler ved Skovbrynet

Medarbejderudviklingssamtaler ved Skovbrynet Medarbejderudviklingssamtaler ved Skovbrynet Udviklingssamtalen er: Den værdsættende samtale, hvor medarbejderen er den primære. Samtalen er baseret på dialog. Samtalen skal belyse og evt. justere: Medarbejderens

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

SENIORMØDE - CS FONDE. Cristina Puig Petersen Jyllinge 7. maj 2019

SENIORMØDE - CS FONDE. Cristina Puig Petersen Jyllinge 7. maj 2019 SENIORMØDE - CS FONDE Cristina Puig Petersen Jyllinge 7. maj 2019 AGENDA A OG B DAGPENGEFORSIKRINGEN TJENESTEMANDSPENSION OG DAGPENGE KARRIEREPLANLÆGNING AF DIT SENIORLIV EFTERLØN VI TAGER DET INDIVIDUELT!

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Holbæk Kommune Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Afdelingsledere for: I job og uddannelse 1. Indledning og baggrund for stillingen Den 1. januar 2015 satte Byrådet i Holbæk Kommune en fuldstændig

Læs mere

EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS. Sep Mariagerfjord Erhvervsråd

EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS. Sep Mariagerfjord Erhvervsråd EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS Sep. 2018 Mariagerfjord Erhvervsråd Hvem er vi? MALENE KORSHOLM Client Director & Partner Cand.merc i Marketing 9 års bureauerfaring 6 år hos Pravda KARIM FRØLUND Senior Brand

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Virksomhedstilfredshed 2010

Virksomhedstilfredshed 2010 Virksomhedstilfredshed 2010 Spørgeskema Tekniske Skoler Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har med elever/lærlinge inden for

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS INCL. SPØRGSMÅL TIL LEDERE OG VIP

VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS INCL. SPØRGSMÅL TIL LEDERE OG VIP VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS INCL. SPØRGSMÅL TIL LEDERE OG VIP Indledning En god medarbejderudviklingssamtale (MUS) starter med en god forberedelse. Forud for samtalen læses vejledningen til MUS igennem

Læs mere

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune PERSONALEPOLITIK Skanderborg Kommune FORORD Vi bestræber os hver dag på, at alle medarbejdere og ledere trives og er engagerede i at skabe værdifulde resultater til fælles bedste i samspil med hinanden,

Læs mere

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord Jobsøgning - set fra en headhunters skrivebord Hvad er vigtigst for jobsucces? Kapabiliteter: Kapabiliteter: Færdigheder Intelligens Personlighed Motivation 1. Intelligens 2. Personlighed 3. Motivation

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Holbæk Kommune Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Afdelingsleder for: Ydelsesservice/kontante ydelser 1. Indledning og baggrund for stillingen Den 1. januar 2015 satte Byrådet i Holbæk Kommune

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Fakta om medarbejderudviklingssamtalen

Fakta om medarbejderudviklingssamtalen Fakta om medarbejderudviklingssamtalen 2 Fakta om MUS FORORD Denne lille guide om medarbejderudviklingssamtalen er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HRområdet. Folderne er tænkt,

Læs mere

Vejledning og introduktion til dialogguiden

Vejledning og introduktion til dialogguiden Vejledning og introduktion til dialogguiden Dialogguiden er udviklet til dig, der skal interviewe et menneske med ADHD om jobmuligheder og jobønsker. Dialogguiden kan, når den anvendes korrekt, give dig

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

SIMU Butik. Erhvervsfag 2 Praktikpladssøgning

SIMU Butik. Erhvervsfag 2 Praktikpladssøgning Praktikpladssøgning Opgave Kom i gang med ansøgningerne 1.1. Hvad er der af muligheder for at finde aktuelle jobopslag? List minimum 5 muligheder op, for at finde aktuelle stillinger. 1.1.1 Hvad vil det

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL ANVENDELSE AF ANSÆTTELSESSKEMAER

BRUGERVEJLEDNING TIL ANVENDELSE AF ANSÆTTELSESSKEMAER BRUGERVEJLEDNING TIL ANVENDELSE AF ANSÆTTELSESSKEMAER På de følgende 8 sider finder du forskellige skemaer, - som du kan anvende i forbindelse med ansættelse af en ny medarbejder. Materialet kan bruges,

Læs mere

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport beelser: 156 MTU 2015 Svarprocent: 9 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er et gennemsnitligt resultat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

Personalepolitik i nærværsorganisationen

Personalepolitik i nærværsorganisationen Personalepolitik i nærværsorganisationen 1 Indhold Vi vil...3 Med nærvær mener vi...4 Med dialog mener vi...4 Med tillid mener vi...5 Fase 1: Når du bliver ansat...6 Fase 2: Når du er ansat...6 Fase 3:

Læs mere

VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS

VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS VEJLEDENDE SPØRGEGUIDE TIL MUS Indledning En god medarbejderudviklingssamtale (MUS) starter med en god forberedelse. Forud for samtalen læses vejledningen til MUS igennem af både leder og medarbejder.

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik Skanderborg Kommunes Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver den rette arbejdskultur samt kompetente medarbejdere og ledere, der vil fællesskabet og det har vi i Skanderborg Kommune.

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW Et interview er en samtale mellem to eller flere, hvor interviewerens primære rolle er at lytte. Formålet med interviewet er at få detaljeret viden om interviewpersonerne, deres

Læs mere

Ansøgning Motiverende Omslags Brev

Ansøgning Motiverende Omslags Brev - Åbning Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt Kære Fru., Formel, kvindelig modtager, navn ukendt Formel, modtager navn og køn ukendt Kære Hr., Kære Fru., Formel, når man henvender sig til adskillige

Læs mere

MTU og Psykisk APV 2012

MTU og Psykisk APV 2012 FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer Gennemførte 140 Inviterede 149 Svarprocent 94% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Resultater 7

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse og Psykisk APV 2017/2018. Lemvig Kommune. Lars Keld Hansen. Svarprocent: 84% (1156/1370)

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse og Psykisk APV 2017/2018. Lemvig Kommune. Lars Keld Hansen. Svarprocent: 84% (1156/1370) Medarbejdertilfredshedsundersøgelse og Psykisk APV 2017/2018 Lemvig Kommune Lars Keld Hansen Svarprocent: % (1156/1370) GUIDE TIL FORTOLKNING OG ARBEJDET MED RESULTATERNE Indhold 01 ENGAGEMENT 02 SAMMENLIGNING

Læs mere

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.:

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.: Lederstøtte til MUS Her får du hjælp og guidelines til som leder at forberede dig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt og værdiskabende i MUS. Vi tager udgangspunkt i spørgerammen fra musskema.dk, hvor

Læs mere

CHEFØKONOM TIL TÆNKETANKEN DEA

CHEFØKONOM TIL TÆNKETANKEN DEA København september 2018 Job- og personprofil CHEFØKONOM TIL TÆNKETANKEN DEA GENITOR KØBENHAVN & AARHUS WWW.GENITOR.DK TLF. 3141 0178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 3552 4258 1. INDLEDNING Tænketanken

Læs mere

Virksomhedstilfredshed 2012

Virksomhedstilfredshed 2012 Virksomhedstilfredshed 2012 Af hensyn til vores fremtidige samarbejde og kontakt, vil det hjælpe os på [Skolenavn], at du indledningsvis oplyser følgende: CVR nr. Navn kontaktperson Titel/funktion Mail

Læs mere

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU?

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? GRATIS HR & GRATIS HR & LEDELSESTILBUD LEDELSESTILBUD HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? INSPIRATION TIL GOD PERSONALE LEDELSE HVAD MÅ DU..? Ifølge loven og reglerne.. HVAD KAN DU? Den gode måde at drive ledelse

Læs mere

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse*

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* *Kilde: Randstad/Funktionærniveau 500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* Øg chancen for at nye talenter bliver i virksomheden i mere end 3 år med 58 %. + Få 4 tips fra de bedste onboarding forløb.

Læs mere

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November De 5 positioner Af Birgitte Nortvig, November 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. EVNEN TIL AT POSITIONERE SIG HEN MOD DET VÆSENTLIGE... 3 2. EKSPERT-POSITIONEN... 4 3. POSITIONEN SOM FAGLIG FORMIDLER... 5 4.

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION 8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION Hvem kender du, der passioneret? Hvad inspireres du til, når du tænker på dem? Hvor vigtigt vil det være for dig, at få adgang til din egen passion?

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion Konflikter med kunder Dias 1/16? Konflikter med kunder Formålet med denne lektion er at lære hvad vi kan gøre i en konfliktsituation med en kunde at øve håndtering af konflikter med kunder KonfliktHåndtering

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11%

Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11% Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11% TRE-FOR El-net 1 2% TRE-FOR Vand 5 8% TRE-FOR Varme 2

Læs mere

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i:

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: HVAD der er vigtigt når du skal lave et professionelt CV HVORDAN du skal gøre det og HVORFOR du skal gøre det på den måde

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN

KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN 1 Intern sælger Marts 2016 // BEMANDING & KONTAKTOPLYSNINGER. KONSULENTER SØREN KAMP MORTENSEN SKM@ZUBSTANZ.DK 25488050 MORTEN STEEN MØBERG MSM@ZUBSTANZ.DK

Læs mere

Forberedelse til MUS. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur & Fritidsforvaltningen. Skab en god arbejdsplads. Navn, dato, år

Forberedelse til MUS. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur & Fritidsforvaltningen. Skab en god arbejdsplads. Navn, dato, år Forberedelse til MUS Skab en god arbejdsplads Navn, dato, år KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur & Fritidsforvaltningen En god arbejdsplads Vi vil alle sammen gerne have en god arbejdsplads. Det er vigtigt, at vi

Læs mere

Vejledning til MUS-skemaet

Vejledning til MUS-skemaet Vejledning til MUS-skemaet Denne vejledning har til formål at give inspiration til dialogen om de forskellige emner i MUS-skemaet. Vejledningen henvender sig både til ledere og medarbejdere. Hvis du under

Læs mere

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling 2 Alsidig og vedvarende kompetenceudvikling er vigtig for alle og kræver opmærksomhed hele tiden fordi arbejdsopgaverne i kommunen kræver dygtige medarbejdere

Læs mere

København december Jobprofil

København december Jobprofil København december 2018 Jobprofil PROFESSIONSHØJSKOLEN ABSALON HR-CHEF 1. Indledning Professionshøjskolen Absalon har bedt Genitor om at assistere i forbindelse med ansættelse af en ny HR-chef. Job- og

Læs mere

Trivselsmåling. Nordfyns kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 1304

Trivselsmåling. Nordfyns kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 1304 Nordfyns kommune Totalrapport Antal besvarelser: 1304 Denne rapport har i alt 1304 respondenter. Svarprocenten for den samlede trivselsmåling for Nordfyns Kommune er på52,9%. Undersøgelsen blev gennemført

Læs mere

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse Tiltrækning, udvikling og fastholdelse - en undersøgelse af virksomheders evne til at sikre de dygtigste medarbejdere Tiltrækning, fastholdelse og udvikling - fra viden til indsats Erhvervslivet står over

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

Erhvervspsykolog Britt Bøggild Sørensen

Erhvervspsykolog Britt Bøggild Sørensen Ledelse af beslutningsprocesser Hvad blev vi egentlig enige om? Hvornår var det, vi havde aftalt at? Hvem gør hvad? Mange har oplevet at gå ud fra et møde med uklarhed. Og med god grund. Beslutningsprocesser

Læs mere

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb Indledning Hvis du har et job i din fritid, er du sikkert lønmodtager. Du kommer på en arbejdsplads et antal gange om ugen og får løn for arbejdet. Hvis du derimod starter din egen virksomhed, er du iværksætter.

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

MENTALISÉR DIN KOLLEGA

MENTALISÉR DIN KOLLEGA MENTALISÉR DIN KOLLEGA (inspireret af Bevington & Fuggle, 2012) Formålet med værktøjet er: Dels at skabe et fast rum til refleksion i hverdagen for at understøtte personalets evne til at mentalisere. Dels

Læs mere

1. MÆND OG KVINDER PÅ ARBEJDE

1. MÆND OG KVINDER PÅ ARBEJDE 1. MÆND OG KVINDER PÅ ARBEJDE Opgaver til følgende artikler: Mænd og kvinder har forskellige job Kvindelig elektriker: Jeg har det bedst med mænd Mandlig sygeplejerske: Jeg bliver glad af at give omsorg

Læs mere

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter Reflector Big Five Personality 2.1 Interviewspørgsmål til de enkelte facetter N1 Følsomhed -Hvilke situationer får dig til at føle dig bekymret eller urolig? -Hvordan ved du, at du er bekymret? Hvilke

Læs mere

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 23 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver hvert år Hvem

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Kort vejledning til MUS

Kort vejledning til MUS Kort vejledning til MUS Hvad er MU-Samtaler? En MedarbejderUdviklingsSamtale En fortrolig dialog mellem leder og medarbejderen om arbejdsopgaver og mål, fagligt og socialt samarbejde, kompetenceudvikling

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre Guide om ligestilling og ansættelse Praktiske råd om hvad du kan gøre Drejebog til brug for rekruttering og ansættelsesinterview Kære ansætter! Din arbejdsplads står overfor at skulle ansætte en ny medarbejder.

Læs mere

Du bedes angive, hvor tilfreds du er alt i alt med det samlede uddannelsesforløb. Med uddannelsesforløb menes hele

Du bedes angive, hvor tilfreds du er alt i alt med det samlede uddannelsesforløb. Med uddannelsesforløb menes hele Samlet vurdering af uddannelsesforløb Du bedes angive, hvor tilfreds du er alt i alt med det samlede uddannelsesforløb. Med uddannelsesforløb menes hele elevens/lærlingens forløb fra start på [Skolenavn]

Læs mere

Nyt job men hvordan?

Nyt job men hvordan? Nyt job men hvordan? eller 1 Dagens program Forventningsafstemning Præsentation Hvad er coaching Hvad kan vi lære af edderkoppen? Vanetænkning Højre venstre hjernehalvdel Hvem er jeg hvad kan jeg hvad

Læs mere

Den personlige samtale

Den personlige samtale Den personlige samtale e r e ri ng r a K ivni g råd Forventninger og afklaring Det er naturligvis dejligt at blive indkaldt til en jobsamtale. Inden samtalen handler det om, at du forbereder dig bedst

Læs mere

Lejre Kommune Side 2 af 5 Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps

Lejre Kommune Side 2 af 5 Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps Lejre Kommune Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps 9. august 2018 Lejre Kommune Side 2 af 5 1 Baggrund Lejre kommune står foran, at skulle ansætte

Læs mere