Dokumentation til ansøgning om udbud af diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dokumentation til ansøgning om udbud af diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration"

Transkript

1 Dokumentation til ansøgning om udbud af diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration Bilagsoversigt Bilag 1: Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang Bilag 2: Behovsanalyse Bilag 3: Støtteerklæringer Bilag 4: Nøgletal Bilag 5: Referencer

2 Bilag 1 Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang

3 Styrelsen for Videregående Uddannelser Bredgade København K University College Sjælland Ledelsessekretariatet Slagelsevej Sorø Tlf ucsj@ucsj.dk Følgebrev til prækvalifikationsansøgninger 27. september 2016 UCSJ ansøger hermed RUVU om følgende udbudsgodkendelser, som vil styrke den regionale udvikling, bidrage til at løfte regionens uddannelsesmiljø og sikre forsyningen af arbejdskraft: Dublering af socialrådgiveruddannelsen til Slagelse Flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Næstved til Køge Flytning af bioanalytikeruddannelsen fra Næstved til Køge Flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Roskilde til Køge Udbud af diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Udbud af diplomuddannelsen i Beskæftigelse. Dublering af socialrådgiveruddannelsen og flytningerne af sygeplejerske- og bioanalytikeruddannelsen er en del af en samlet ny udbudsstruktur, som UCSJ s bestyrelse besluttede i Det er mit håb, at alle de nævnte prækvalifikationsansøgninger imødekommes, da de samlet set - og som beskrevet i de enkelte ansøgninger - i høj grad vil sikre, at unge i hele regionen får uddannelsesmuligheder, som sikrer den helt nødvendige forsyning af arbejdskraft uden for København. Med venlig hilsen Camilla Wang Rektor cwa@ucsj.dk PROFESSIONSHØJSKOLEN SJÆLLAND

4 Bilag 2 Behovsanalyse

5 Behovsanalyse På baggrund af UCSJ s ansøgning om udbudsret til diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration og diplomuddannelsen i beskæftigelse, har UCSJ foretaget en behovsundersøgelse blandt primære aftagere og interessenter for uddannelserne. Undersøgelsen er foretaget i perioden 29. august til 23. september 2016 og er gennemført som en kvalitativ undersøgelse med både face to face interviews samt skriftlig respons. De forskellige interviews er bygget op omkring tre hovedspørgsmål: Oplever I et behov blandt jeres medarbejdere for at få styrket viden og kompetencer inden for offentlig forvaltning og administration samt beskæftigelsesområdet på diplomniveau? Vurderer I, at et regionalt udbud igennem UCSJ af efter- og videreuddannelse på diplomniveau vil kunne imødekomme et sådant behov for kompetenceløft? Hvis UCSJ udbød uddannelserne regionalt, kunne I da forestille jer at benytte jer af dette tilbud? Som oplæg til undersøgelsen blev der udsendt en mail til udvalgte kontaktpersoner i de identificerede relevante kommuner, Region Sjælland samt arbejdstagerinteressenter. De kontaktede interessenter var: Navn Titel Organisation Hans Christian Andersen Ansvarlig teamleder for HR/medlem af udd.udvalg Stevns Kommune Tina Francke Ravn Jørgensen HR konsulent / medlem af udd.udvalg Region Sjælland Anette Porslund Centerchef Stevns Kommune Ib Østergaard Rasmussen Centerchef for Center for HR, Økonomi & IT Faxe Kommune Ole Hampenberg Andersen Chef for Afdeling for Strategi og Implementering Vordingborg Kommune Martin Weis Holm Centerchef Guldborgsund Kommune Randi Faldt Sektorchef Lolland Kommune Linette Sørensen Afdelingsleder Center for Innovation og Karriere Slagelse Kommune Bo Gammelgaard Centerchef Center for Strategi og Innovation/Direktionssekretariatet Næstved Kommune Estrid Husen Sektorformand HK Stat Sjælland HK Stat

6 Michael Rosenberg Sektorformand HK Kommunal Sjælland HK Kommunal Annemette El-Azem Galle Formand for Region Øst Dansk Socialrådgiverforening Af de 12 kontaktede interessenter har UCSJ modtaget svar fra 8 personer/organisationer enten skriftligt eller mundtligt. Hovedresultater Overordnet set bekræfter undersøgelsen, at der i de offentlige institutioner i Region Sjælland er et behov for efter- og videreuddannelse på diplomniveau inden for fagområderne offentlig forvaltning og administration samt beskæftigelse. Der tegner sig et billede af, at der både blandt faggruppen af HK ere og faggruppen af akademikere er behov for løbende efteruddannelse i takt med, at arbejdsopgaverne ændrer karakter og løbende bliver mere komplekse. På den baggrund bliver det nødvendigt at have kompetencer inden for blandt andet økonomi og styring, jura og projektledelse. Inden for det socialfaglige område - både i faggruppen af socialrådgivere og socialformidlere og i de øvrige faggrupper - er der blandt HK ere og akademikere identificeret et behov for løbende kompetenceudvikling. Dette begrundes med de løbende reformer og ændringer af beskæftigelsessystemet. Her gives blandt andet udtryk for, at der er behov for stærkere kompetencer inden for både det virksomhedsrettede arbejde, det retslige og økonomiske grundlag for beskæftigelsesindsatsen samt rehabiliteringsområdet. Endvidere anføres det, at der blandt de faggrupper der arbejder inden for beskæftigelsesområdet, men ikke er socialfagligt uddannet, er et behov for diplomuddannelser. Budskabet er bl.a., at der på nuværende tidspunkt ikke findes et reelt tilbud inden for fagområderne, der kan imødekomme behovene i regionen. Dette understøttes af aftagerorganisationerne: HK Stat, HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening, som alle her ser et behov for et nyt udbud af begge diplomuddannelser.

7 Bilag 3 Støtteerklæringer

8

9

10

11

12

13

14 Bilag 4 Nøgletal

15 Nøgletal 1: Arbejdernes Erhvervsråd (2013): Danmark i en krisetid - Velfærd kræver uddannelse Arbejdernes Erhvervsråd har dokumenteret behovet for uddannelse frem mod Figuren viser, at der i særligt grad vil være mangel på arbejdskraft inden for det samfundsfaglige erhverv.

16 2 og 3: Danmarks Statistik (2015); Befolkningens uddannelse 2015 De to følgende figurer viser uddannelsesniveauet i befolkningen fordelt på regioner. I den første figur kan man se en samlet oversigt for hver region, mens den anden figur udspecificerer fordelingen blandt forskellige typer uddannelser. Figurerne viser, at Region Sjælland er den region med det laveste uddannelsesniveau, og derved også med et stort behov for efter- og videreuddannelse.

17 4: Notat, Region Sjælland (2014) Fremtidens Region Sjælland videregående og erhvervskompetencegivende uddannelser Tabellen fra Region Sjælland viser balancen mellem det forventede uddannelsesniveau og den forventede efterspørgsel efter arbejdskraft. Der forventes en stor mangel på kvalificeret arbejdskraft i år 2020, hvilket understreger behovet for nye uddannelsesmuligheder i regionen.

18 5: Teknologisk Institut (2015): Afdækning af den administrative faglighed Figuren viser Teknologisk Instituts afdækning af fremtidens kernekompetencer for administrative medarbejdere. Figuren illustrerer billedet af fremtidens administrative medarbejder som en projektmedarbejder, der kan være involveret i alle faser af et projekt, tænke nyt, samt skabe samarbejde mellem forskellige aktører. Teknologisk Instituts afdækning viser behovet for efter- videreuddannelse for administrative medarbejdere, der har været vant til en struktureret hverdag uden stor fornyelse og opgaveløsning der knytter sig til enkelte administrative værktøjer.

19 Bilag 5 Referencer

20 Referencer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (2013): Danmark i en krisetid - Velfærd kræver uddannelse Center for VækstAnalyse (2014): Demografi, bosætning, mobilitet og uddannelse i Region Sjælland. Danmarks Statistik (2015): Befolkningens uddannelse New Insight (2012): Kompetencer til Vækst Analyse af den administrative faglighed i fremtiden wkhcxldeeqfggdmaa&url=http%3a%2f%2fwww.uvm.dk%2f- %2Fmedia%2FUVM%2FFiler%2FUdd%2FErhverv%2FPDF12%2F kompetencer-tilvaekst.ashx&usg=AFQjCNGW-x8PlAgK5ajufCopgillhinneA&sig2=WkMU75E1HEHFCMSX5hCflg&cad=rja Regeringen (2015): Vækst og udvikling i hele Danmark Regionsrådet (2015): Den regionale vækst- og udviklingsstrategi Region Sjælland (2014): Fremtidens Region Sjælland (notat) videregående og erhvervskompetencegivende uddannelser 87ngP3OAhWCKywKHeGBCzUQFggfMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.koege.dk%2F~%2Fmedia%2FESDH%2 Fcommittees%2F %2FUkendt%2F ashx&usg=AFQjCNEBt56bheoWF0pTxbN-pl_VvhvOyA&sig2=smnYGosjJtmXivjIPvsVFw Teknologisk Institut (2012): Fremtidens kompetencebehov Teknologisk Institut (2015): Afdækning af den administrative faglighed wkhatodyuqfggimae&url=http%3a%2f%2fwww.teknologisk.dk%2f_%2fmedia%2f62223_afd%25e6knin g%2520af%2520den%2520administrative%2520faglighed.pdf&usg=afqjcnf1nwrz0ceoihcqbeklin72onwkw&bvm=bv ,d.bgg&cad=rja University College Sjælland (2016): Dimittenders bopæl 2 år efter dimission 2_aar_efter_dimission.p df Tabeloversigt 1: Mangel på arbejdskraft blandt videregående uddannede Figuren viser den forventede mangel på arbejdskraft inden for det samfundsfaglige område.

21 Arbejdernes Erhvervsråd (2013): Danmark i en krisetid - Velfærd kræver uddannelse 2 og 3: Andelen af årige med en videregående uddannelse i regionerne og årige i befolkningen fordelt efter højest fuldførte uddannelse i regionerne. 1. januar 2015 De to figurer viser Region Sjællands uddannelsesniveau i sammenligning med de andre regioner, samt fordelingen mellem forskellige uddannelsesniveauer i den enkelte region. Danmarks Statistik (2015): Befolkningens uddannelse : Fremskrivning af balancen mellem udbud og efterspørgsel på arbejdskraft efter uddannelse, Region Sjælland, 2013 og Tabellen fra Region Sjælland viser balancen mellem det forventede uddannelsesniveau og den forventede efterspørgsel efter arbejdskraft. Region Sjælland (2014): Fremtidens Region Sjælland (notat) videregående og erhvervskompetencegivende uddannelser. 87ngP3OAhWCKywKHeGBCzUQFggfMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.koege.dk%2F~%2Fmedia%2FESDH%2 Fcommittees%2F %2FUkendt%2F ashx&usg=AFQjCNEBt56bheoWF0pTxbN-pl_VvhvOyA&sig2=smnYGosjJtmXivjIPvsVFw 5: Kernekompetencernes betydning frem mod 2020 Figuren viser Teknologisk Instituts afdækning af fremtiden kernekompetencer for administrative medarbejdere. Teknologisk Institut (2015): Afdækning af den administrative faglighed. wkhatodyuqfggimae&url=http%3a%2f%2fwww.teknologisk.dk%2f_%2fmedia%2f62223_afd%25e6knin g%2520af%2520den%2520administrative%2520faglighed.pdf&usg=afqjcnf1nwrz0ceoihcqbeklin72onwkw&bvm=bv ,d.bgg&cad=rja

Dokumentation til ansøgning om flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Næstved til Køge

Dokumentation til ansøgning om flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Næstved til Køge Dokumentation til ansøgning om flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Næstved til Køge Bilagsoversigt Bilag 1: Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang Bilag 2: Ny samlet udbudsstruktur i Region Sjælland

Læs mere

Dokumentation til ansøgning om dublering af socialrådgiveruddannelsen ved UCSJ

Dokumentation til ansøgning om dublering af socialrådgiveruddannelsen ved UCSJ Dokumentation til ansøgning om dublering af socialrådgiveruddannelsen ved UCSJ Bilagsoversigt Bilag 1: Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang Bilag 2: Ny samlet udbudsstruktur i Region Sjælland Bilag 3:

Læs mere

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Dagsorden 1. Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat

Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat Dato: 30. januar 2018 VIA University College Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat Indhold 1. Følgeskrivelse... 3 2. SKATs udflytningsplan... 4 3. Interessetilkendegivelser... 5 3.1. HK Østjylland...

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 3. marts 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

NOTAT STATUS OG HOVEDUDFORDRINGER PÅ ERHVERVS- OG TURISMEOMRÅDET. Oplæg til drøftelse på Erhvervs- og Turismeudvalgets møde den 17. August 2010.

NOTAT STATUS OG HOVEDUDFORDRINGER PÅ ERHVERVS- OG TURISMEOMRÅDET. Oplæg til drøftelse på Erhvervs- og Turismeudvalgets møde den 17. August 2010. NOTAT 29-07-2010 STATUS OG HOVEDUDFORDRINGER PÅ ERHVERVS- OG TURISMEOMRÅDET Oplæg til drøftelse på Erhvervs- og Turismeudvalgets møde den 17. August 2010. Erhvervs- og Turismeudvalget besluttede på sit

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 2015 87 23 VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Dokumentation til ansøgning om dublering af sygeplejerskeuddannelsen

Dokumentation til ansøgning om dublering af sygeplejerskeuddannelsen Dokumentation til ansøgning om dublering af sygeplejerskeuddannelsen Bilagsoversigt Bilag 1: Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang Bilag 2: Uddannelsen er lokalt forankret Bilag 3: Sikring af kvaliteten

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 87 23 VI udvikler I denne vækst- og beskæftigelsesredegørelse sammenfattes oplysninger om de

Læs mere

Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland

Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland University College Sjælland udbyder i dag en lang række professionsbacheloruddannelser og diplomuddannelser inden for de sundheds-, lærer-, pædagog-,

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

Käte Bruun Jacobsen (kbja), tlf , 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Käte Bruun Jacobsen (kbja), tlf , 1 Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Mandag den 5. marts 2018 Starttidspunkt: Kl. 15.00 Sluttidspunkt: Kl. 17.00 Mødested: Lokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Professionshøjskolen Absalon Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 15. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt.

Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt. Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt. I det følgende redegøres der for, hvordan udbuddet af Den merkantile diplomuddannelse

Læs mere

Ansøgning om udbud af diplomuddannelsen i ledelse. Indhold. 1. Behov og relevans

Ansøgning om udbud af diplomuddannelsen i ledelse. Indhold. 1. Behov og relevans Ansøgning om udbud af diplomuddannelsen i ledelse Indhold 1. Behov og relevans... 1 1.1. Baggrund og behovsanalyser... 2 1.2. Geografisk område... 2 1.3. Målgruppen... 2 1.3.1 Virksomhederne i og omkring

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for socialrådgiveruddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for socialrådgiveruddannelsen Dagsorden Mødedato: Onsdag den 22. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Roskilde Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde A3 Journalnummer:

Læs mere

Konsekvenser af besparelser på professionshøjskolernes uddannelser. Pop-up uddannelser muligheder og barrierer

Konsekvenser af besparelser på professionshøjskolernes uddannelser. Pop-up uddannelser muligheder og barrierer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 (Omtryk - 09-11-2015 - Uddybende oversigt fra EVA) ULØ Alm.del Bilag 27 Offentligt Konsekvenser af besparelser på professionshøjskolernes uddannelser Pop-up uddannelser

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Uddannelsesudvalg for socialrådgiveruddannelsen. 1. Referat fra 25/ (5 min) Forskningsprioriteringer (15 min.)... 3

Uddannelsesudvalg for socialrådgiveruddannelsen. 1. Referat fra 25/ (5 min) Forskningsprioriteringer (15 min.)... 3 Dagsorden Mødedato: Mandag den 27. juni 2016 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale: Journalnummer: Deltagere: Mødesekretær: University College Sjælland Ankerhus, Slagelsevej

Læs mere

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af UC Syddanmarks ansøgning om godkendelse af nyt udbud,

Læs mere

Annoncering: 1. Baggrundsoplysninger for annoncering. 2. Udfordring og formål. Flere unge vælger at tage en kortere videregående uddannelse

Annoncering: 1. Baggrundsoplysninger for annoncering. 2. Udfordring og formål. Flere unge vælger at tage en kortere videregående uddannelse Annoncering: Flere unge vælger at tage en kortere videregående uddannelse 1. Baggrundsoplysninger for annoncering Annoncering: Flere unge vælger at tage en kortere videregående uddannelse Ansøgningsfrist:

Læs mere

Bilag til ansøgning om prækvalificering til udbud af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis

Bilag til ansøgning om prækvalificering til udbud af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis Bilag 1 Bilag til ansøgning om prækvalificering til udbud af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis Indhold: Institut for Sundhedsfaglig og Teknologisk Efter- og Videreuddannelse Det Sundhedsfaglige og Teknologiske

Læs mere

Dokumentation af efterspørgsel

Dokumentation af efterspørgsel Dokumentation af efterspørgsel i Professionsbachelor i Innovation og Entrepreneurship Bilag til ansøgningen om prækvalifikation af nyt udbud 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilag

Læs mere

Herudover er der indhentet skriftlig tilkendegivelse fra Formanden for HK Østjylland, Hans-Henrik Hansen.

Herudover er der indhentet skriftlig tilkendegivelse fra Formanden for HK Østjylland, Hans-Henrik Hansen. Aftagerundersøgelse I forbindelse med VIA s ansøgning om akkreditering til udbud af Akademin i Offentlig Forvaltning, Akademin i Socialt arbejde samt Diplomn i Socialformidling, er der i uge 49 og uge

Læs mere

Notat til Region Sjælland vedr. initiativer i Nordvestsjælland

Notat til Region Sjælland vedr. initiativer i Nordvestsjælland Tirsdag d. 14. januar 2014 Notat til Region Sjælland vedr. initiativer i Nordvestsjælland I følgende notat præsenterer University College Sjælland (UCSJ) en række initiativer, der alle positivt vil bidrage

Læs mere

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Rapport fra ekspertgruppe i efteråret 2017 Regeringen og arbejdsmarkedets parter afsætter 25 mio. kr. årligt i 4 år til koordination

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Temamøde Vækstforum Region Hovedstaden om beskæftigelse, arbejdskraft og uddannelse

Temamøde Vækstforum Region Hovedstaden om beskæftigelse, arbejdskraft og uddannelse Temamøde Vækstforum Region Hovedstaden om beskæftigelse, arbejdskraft og uddannelse Vil manglen på arbejdskraft bremse væksten i Region Hovedstaden De fremtidige beskæftigelsespolitiske udfordringer Oplæg

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Forår/efterår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Forår/efterår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse og

Læs mere

Dokumentation til ansøgning om dublering af bioanalytikeruddannelsen

Dokumentation til ansøgning om dublering af bioanalytikeruddannelsen Dokumentation til ansøgning om dublering af bioanalytikeruddannelsen Bilagsoversigt Bilag 1: Følgeskrivelse fra rektor Camilla Wang Bilag 2: Dimensioneringsansøgning Bilag 3: Nøgletal Bilag 4: Interessenttilkendegivelse

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Indledende oplæg ved rektor Ulla Koch og efterfølgende oplæg ved uddannelsesdirektør Hanne Fischer Ulla Koch indledte det fælles møde for de sundhedsfaglige

Læs mere

Vedrørende inhabilitet i forbindelse med bestyrelsesbeslutning om udbudsplaceringer

Vedrørende inhabilitet i forbindelse med bestyrelsesbeslutning om udbudsplaceringer Bestyrelsen for Professionshøjskolen Sjælland University College Slagelsevej 7 4180 Sorø Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Hovedpointer Kvalificeret arbejdskraft: Ledigheden har været faldende de seneste år. I 2015 var ledigheden

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ ønsker at styrke udviklingen i Region Sjælland. Derfor har bestyrelsen besluttet en ny struktur for udbuddet af uddannelser i regionen, der skal

Læs mere

Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen

Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen 137.000 danske unge har ingen uddannelse udover grundskolen Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen 137.000 unge mellem 16 og 29 år har ingen uddannelse udover grundskolen og

Læs mere

Erhvervsakademi Dania Afslag på godkendelse af nyt udbud

Erhvervsakademi Dania   Afslag på godkendelse af nyt udbud Erhvervsakademi Dania E-mail: eadania@eadania.dk Afslag på godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi Danias ansøgning

Læs mere

Holstebro d. 23. april 2015. Til Styrelsen for Videregående Uddannelser

Holstebro d. 23. april 2015. Til Styrelsen for Videregående Uddannelser Holstebro d. 23. april 2015 Til Styrelsen for Videregående Uddannelser Under henvisning til brev af 13. april vedr. afslag på Erhvervsakademi MidtVests ansøgning om udbud af professionsbachelor i International

Læs mere

Baggrundsmateriale om videregående uddannelsesudbud i Nordvestsjælland

Baggrundsmateriale om videregående uddannelsesudbud i Nordvestsjælland Baggrundsmateriale om videregående uddannelsesudbud i Nordvestsjælland Baggrundsmaterialet er bygget op om 4 kapitler: 1) Demografi og mobilitet 2) Offentlig transport fra bopæl til studiested 3) Udbud

Læs mere

Den sociale arv i Østdanmark.

Den sociale arv i Østdanmark. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den sociale arv i Østdanmark. Andelen af unge fra ufaglærte hjem, der ikke har eller er i gang med en ungdomsuddannelse Januar 2012 Den sociale arv i Østdanmark.

Læs mere

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Roskilde Universitet

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Roskilde Universitet Afgørelse Roskilde Universitet ruc@ruc.dk Afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Roskilde Universitets ansøgning om godkendelse af

Læs mere

For nye medlemmer af udvalget husk at det fælles møde afholdes samme dag og på samme lokation kl

For nye medlemmer af udvalget husk at det fælles møde afholdes samme dag og på samme lokation kl Dagsorden For nye medlemmer af udvalget husk at det fælles møde afholdes samme dag og på samme lokation kl. 13.00. Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi MidtVests ansøgning om godkendelse

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 18. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø 2.sal Journalnummer: Deltagere:

Læs mere

Rekrutteringsopgave Efterår 2014

Rekrutteringsopgave Efterår 2014 Rekrutteringsopgave Efterår 2014 Camilla Skov Nielsen Michael Lindgaard Hedemann 8912- HR Valg af stilling og organisation Vi har valgt University College Lillebælt (UCL) som organisation. Stillingen vi

Læs mere

Direktøren. UC Sjælland Att. Rektor Camilla Wang. Godkendelse af nyt udbud

Direktøren. UC Sjælland Att. Rektor Camilla Wang. Godkendelse af nyt udbud Direktøren UC Sjælland Att. Rektor Camilla Wang Godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af UC Sjællands ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår

APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår De overordnede rammer for Region Sjællands økonomi fastsættes årligt i økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner samt de udmeldte drifts- og anlægslofter. FAKTABOKS:

Læs mere

Notat - Videreuddannelse og arbejdsmarkedstilknytning blandt uddannede sygeplejersker

Notat - Videreuddannelse og arbejdsmarkedstilknytning blandt uddannede sygeplejersker Dan Yu Wang December 2013 Notat - Videreuddannelse og arbejdsmarkedstilknytning blandt uddannede sygeplejersker 1 ud af 6 uddannede sygeplejersker læser videre efter sygeplejestudiet Der var 86.996 uddannede

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Kort introduktion til offentlige aktører, der arbejder med erhvervsfremme i Nordjylland, 27. juni 2018 v./susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark,

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark, Den generelle udvikling i vækstvilkårene i Danmark dækker over en række regionale forskelle. Overordnet følger regionerne den samme udvikling hen over konjunkturerne, og mange af vækstudfordringerne er

Læs mere

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne 08-1230 - 20.11.2009 Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne Danmark står over for en periode med stigende ledighed. Der vil imidlertid fortsat være mangel på arbejdskraft i nogle sektorer. Der er dokumentation

Læs mere

Aftagerundersøgelse Leisure managementuddannelsen

Aftagerundersøgelse Leisure managementuddannelsen Aftagerundersøgelse Leisure managementuddannelsen 2016 Kolofon Dato 31. marts 2017 Udarbejdet af Ditte Schlüntz, specialkonsulent Tom Nauerby, specialkonsulent Tine Broed, studentermedhjælper University

Læs mere

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Afslag på godkendelse af udbud af professionsbacheloruddannelsen. Erhvervsakademi Dania

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Afslag på godkendelse af udbud af professionsbacheloruddannelsen. Erhvervsakademi Dania Afgørelse Erhvervsakademi Dania E-mail: eadania@eadania.dk Afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi Danias ansøgning

Læs mere

Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde. Mødelokale: Fællesmødet: lokale A2.17/18, monofagligt møde lokale B1.11

Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde. Mødelokale: Fællesmødet: lokale A2.17/18, monofagligt møde lokale B1.11 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 2. juni 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Campus Roskilde Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Arbejdsmarkedet i tal 2. halvår 2014 Juli 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland INDHOLDSFORTEGNELSE LEDIGHED OG ARBEJDSSTYRKE

Læs mere

Bilag til ansøgning om diplom i skat

Bilag til ansøgning om diplom i skat Bilag til ansøgning om diplom i skat Indhold Bilag til ansøgning om diplom i skat... 1 Følgeskrivelse... 2 SKAT s udflytningsplan... 3 Interessetilkendegivelser... 5 HK Skat i Sydjylland... 7 1 / 7 Følgeskrivelse

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne af

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient. Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.er frem mod 2020 August 2011 2 Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Resume Ingeniørforeningen

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Mandag den 13. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74,

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK

ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Arbejdsmarkedet i tal 2. halvår 2013 Marts 2014 Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland INDHOLDSFORTEGNELSE LEDIGHED

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Professionshøjskolernes. fastholdelse af. tiltrækning og. dimittender. November 2018

Professionshøjskolernes. fastholdelse af. tiltrækning og. dimittender. November 2018 Professionshøjskolernes tiltrækning og fastholdelse af dimittender November 2018 Hovedresultater En tredjedel af de studerende flytter for at tage en uddannelse Professionshøjskolerne tiltrækker i gennemsnit

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol. Dimittendundersøgelse 2016

Professionshøjskolen Metropol. Dimittendundersøgelse 2016 Professionshøjskolen Metropol Dimittendundersøgelse 2016 Februar 2017 Kolofon Dato 10. marts 2017 Dimittendundersøgelse på grunduddannelserne 2016 Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Professionshøjskolen

Læs mere

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d 2 0 2 0 RAR Hovedstaden og RAR Sjælland Dato: 23. maj 2017 COWI A/S har udarbejdet en analyse af den private servicesektor

Læs mere

Med uændret optag kan efterspørgslen dermed ikke forventes at stige tilstrækkelig hurtigt til at matche det hurtigt voksende udbud.

Med uændret optag kan efterspørgslen dermed ikke forventes at stige tilstrækkelig hurtigt til at matche det hurtigt voksende udbud. Notat Danske Fysioterapeuter Til: HB Fysioterapeuters arbejdsmarked 2015-2025 Dato: 6. august 2015 Dette notat præsenterer fremskrivninger af fysioterapeuters arbejdsmarked i de kommende 10 år. Fremskrivningerne

Læs mere

Det fleksible arbejdsmarked og en god uddannelse hjælper i krisetider

Det fleksible arbejdsmarked og en god uddannelse hjælper i krisetider Organisation for erhvervslivet oktober 2009 AF ØKONOMISK KONSULENT JENS ERIK ZEBIS, JEZS@DI.DK De fleste er kun ledige ganske kortvarigt. Det fleksible danske arbejdsmarked og god uddannelse øger mulighederne

Læs mere

Aftagerevaluering. Aftagernes vurdering af relevansen af dimittendernes kompetencer. Januar 2016 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT

Aftagerevaluering. Aftagernes vurdering af relevansen af dimittendernes kompetencer. Januar 2016 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Aftagerevaluering Aftagernes vurdering af relevansen af dimittendernes kompetencer Januar 2016 Tværgående Uddannelsesudvikling, Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Konklusion...

Læs mere

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Uddannelse Uddannelsesniveauet i Region

Læs mere

Profilmodel 2011 på regioner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2011 på regioner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 11 på regioner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Tine Høtbjerg Henriksen Opsummering Profilmodel 11 er en fremskrivning af, hvordan en ungdomsårgang 1 forventes at uddanne

Læs mere

Afgørelsesbrev. KEA Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. KEA   Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev KEA E-mail: kea@kea.dk Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af KEA s ansøgning om godkendelse

Læs mere

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet En samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer IT Branchen, Prosa og IDA anbefaler, at der etableres en samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer og nedsættes et Nationalt IT Kompetence Board,

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2015, der forventes at opnå mindst en ungdoms, en erhvervskompetencegivende, en videregående

Læs mere

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Januar 2019 Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Indhold 1. Indledning... 3 2. Afdækning af behov via dialog med samarbejdspartnere...

Læs mere

For at underbygge ansøgningen, har ansøger udarbejdet et bilagsmateriale, der tydeliggør uddannelsesproblematikkerne i Faxe Kommune.

For at underbygge ansøgningen, har ansøger udarbejdet et bilagsmateriale, der tydeliggør uddannelsesproblematikkerne i Faxe Kommune. Baggrund for ansøgning om etablering af HG i Haslev Zealand Business College har i samarbejde med Køge Handelsskole indsendt en ansøgning for at oprette HG (det merkantile grundforløb) i Haslev. Målet

Læs mere

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Kolofon Dato 24. oktober 2016 Udarbejdet af Ditte Schlüntz University College Sjælland Kvalitet Slagelsevej 7 4180 Sorø Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Du inviteres hermed til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen af sundhedsaftalen, der er indgået mellem 17 kommuner, almen

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2016

BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET BUDGET 2016 Millioner kroner Region Sjælland 17.927 Sundhed 16.727 Socialområdet 636 Regional Udvikling 564 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,4% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED

Læs mere

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer af Rektor Laust Joen Jakobsen Uddannelseschef Tove Hvid Persson Professionshøjskolen UCC København HØGSKULEN I SOGN OG FJORDANE 14/6-2010 Reformer i professionshøjskolesektoren

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2017

BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET BUDGET 2017 Millioner kroner Region Sjælland 18.401 Sundhed 17.156 Socialområdet 679 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,2% Socialområdet 3,7% Regional Udvikling 3,1% SUNDHED

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Afgørelsesbrev Syddansk Universitet sdu@sdu.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets (SDU) ansøgning

Læs mere

Drengene bliver tabere på fremtidens arbejdsmarked

Drengene bliver tabere på fremtidens arbejdsmarked Drengene bliver tabere på fremtidens arbejdsmarked Det er i særlig grad drengene, der sakker bagud, når det handler om at få en uddannelse ud over folkeskolens afgangsprøve. Ifølge regeringens målsætning

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

NOTAT Personale ansat i almen praksis

NOTAT Personale ansat i almen praksis Louise Kryspin Sørensen, Dan Yu Wang August 207 NOTAT Personale ansat i almen praksis 20-206 Antallet af sygeplejersker er steget med 4% og antallet af læger er faldet marginalt (-2%) i perioden 20-206.

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2018

BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET BUDGET 2018 Millioner kroner Region Sjælland 18.760 Sundhed 17.522 Socialområdet 666 Regional Udvikling 572 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,0% SUNDHED

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere