Kulturunderudvalg 9. november 2006, Kl Møde nr. 10 Mødelokale: Farum Rådhus, Glasburet 1. sal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturunderudvalg 9. november 2006, Kl Møde nr. 10 Mødelokale: Farum Rådhus, Glasburet 1. sal"

Transkript

1 FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 9. november 2006, Kl Møde nr. 10 Mødelokale: Farum Rådhus, Glasburet 1. sal Steen Horstmann (C), formand Sidika Yalin (V) Svend Erik Jørgensen (V) Lone Christensen (A) Jørn Johan Nielsen (A) Ellegårdens Styregruppe var indbudt til kl REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til orientering 1. Meddelelser Kulturelt Samråd, Furesø Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune...5 Til behandling 4. Udkast til vedtægter for Furesø Musikskole Det arkæologiske museumssamarbejde i Furesø Kommune Drøftelse af principper for udpegning af repræsentanter til udvalg, råd, nævn, bestyrelser m.fl Udbud af rengøringsopgaven i Furesø Kommune...14

2 Til orientering 1. Meddelelser. Sag / Beslutningstema Meddelelser til Kulturunderudvalget. Indstilling Forvaltningen indstiller, at udvalget tager meddelelserne til efterretning. Beslutning Taget til efterretning. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Sagens indhold Der vil blive orienteret om følgende: Orientering om Københavns Amts indstilling til Kulturministeriet vedrørende tilskud til amtslige kulturopgaver, der videreføres i den fireårige overgangsordning. Det drejer sig om flg. opgaver: De Unges Symfoniorkester i Kbh. Amt, DUSIKA (knyttes til Galaksen), Copenhagen Jazz Festival (koncerter ved S-togsstationerne i Furesø Kommune), Syvstjernescenen (tilskud). Biilag udsendes med dagsordenen. Der vil foreligge en første udgave af Furesø Kulturkalender den Forvaltningen arbejder på et layout i henhold til KUU s beslutning om model (KUU , pkt. 7). Udgaven baserer sig på arrangementer fra kulturinstitutioner og foreninger, indtastet i KultuNaut. Der er planlagt en Furesø foreningskonference tirsdag den , hvor bl.a. markedsføring og foreningsservice i form af f.eks. trykkeri tænkes drøftet. Statistik for persontæller, Værløse Bibliotek. Oversigt udleveres på mødet. Læseklub på Litteratursiden.dk starter den Bibliotekarer fra Furesø Bibliotekerne medvirker med læseklubben Verden rundt. Hjertestarter sat op i Galaksen. Der var reportage herom i Kanal2 Sjælland den kl og kl i programmet 15 minutter. Ekstraordinær generalforsamling i Frederiksborg Amts Biblioteksforening og stiftende generalforsamling for Region Hovedstaden den kl. 17, Sophienholm, Lyngby- Taarbæk. Bente Høegh og Svend Erik Jørgensen deltager. Indkaldelse samt program uddeles på mødet. Konference: Events and After events og strategisk planlægning den , Center for Byplanlægning, Kunstakademiets Arkitektskole. Program uddeles på mødet.

3 Kursus: Den kreative by kobling mellem kultur- og byplanlægning den i Odense, Dansk Byplan Laboratorium i samarbejde med netværket Kreative Byer. Program uddeles på mødet. Kommunikation Ingen bemærkninger. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Bilag Jf. beskrivelse under sagens indhold.

4 2. Kulturelt Samråd, Furesø. Sag / Beslutningstema Orientering om status for et Kulturelt Samråd i Furesø Kommune. Indstilling Forvaltningen indstiller, til efterretning, at Kulturelt Samråd, Farum fortsætter i sin hidtidige form indtil et nyt Kulturelt Samråd for hele Furesø Kommune er dannet samt at udvalgets stillingtagen til et Kulturelt Samråd, Furesø afventer til efter en foreningskonference den Beslutning Orienteringen taget til efterretning. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Sagens indhold Kulturelt Samråd, Farum har sendt indstilling vedrørende Kulturelt Samråd, Furesø til forvaltningen. KS, Farum indstiller, at der sker en navneændring til Kulturelt Samråd, Furesø med henblik på at KS Farum hen ad vejen tilbyder kulturelle foreninger i Værløse medlemskab. KS, Furesø vil således fremover kunne fremstå som hele Furesø Kommunes repræsentant for de kulturelle foreninger over for politikere og forvaltning og over for landsorganisationen Kulturelle Samråd i Danmark. Det er imidlertid planlagt, at der skal afholdes en foreningskonference tirsdag den 6. februar 2007 for alle kulturelle foreninger i Furesø Kommune. Derfor afventer stillingtagen til et Kulturelt Samråd i Furesø Kommune foreningskonferencen og Kulturelt Samråd, Farum fortsætter i sin hidtidige form indtil et nyt Kulturelt Samråd for hele Furesø er dannet. Kommunikation Til Kulturelt Samråd i Farum. Lovgrundlag Intet. Bilag Indstilling vedrørende Kulturelt Samråd, Furesø.

5 3. Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune Sag / Beslutningstema Høring om udkast til den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune Indstilling Børneunderudvalget sender i høring og til udtalelse: udkast til den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik. Beslutning Taget til efterretning. Udvalget havde ingen bemærkninger til forslaget, ud over at det på sigt kan blive relevant at tilføje, at der blandt det opsøgende arbejde for unge kan være kulturelle aktiviteter. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Sagens indhold Høringsfrist for den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune er den Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik skal beskrive, hvordan hele børne- og ungeområdet inddrages for at sikre en forebyggende og tidlig indsats, rummelighed og sammenhæng mellem sektorer og indsatser. For at sikre helhedssyn og kvalificering i udarbejdelsen og udmøntningen af den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik er der i processen lagt op til et tæt samarbejde mellem medarbejdere fra Rådgivning børn, unge og familier og deres samarbejdspartnere på det samlede børne- og ungeområde. I uge 37 blev der udsendt et nyhedsbrev om processen for den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune til ledere og medarbejdere på børne- og ungeområdet. Nyhedsbrevet er vedlagt som bilag. På baggrund af visionsseminarer og temadrøftelser på de enkelte fagområder har forvaltningen udarbejdet et udkast til den sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune. Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik beskriver visioner og det fælles værdigrundlag, som Furesø Kommunes indsatser og arbejde på Børne- og ungeområdet tager afsæt i, med henblik på at sikre sammenhæng mellem det generelle og forebyggende arbejde i normalsystemet og de målrettede indsatser for børn og unge med behov for særlig støtte. Det videre arbejde I løbet af efteråret 2006 og starten af 2007 afholdes en række workshops med afsæt i den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune. Her indbydes repræsentanter for medarbejdere og ledelse på det samlede børne- og ungeområde til at deltage i det videre arbejde med at udmønte og implementere den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik.

6 Der indbydes knap 100 repræsentanter fordelt på tre workshop-rækker fordelt på: Småbørn, Skolebørn og Unge. Processen for udarbejdelse af Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik er forankret i Børneunderudvalget. Efter gennemført høringsproces skal Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik godkendes af Sammenlægningsudvalget i Furesø Kommune. Kommunikation Udkastet til den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik sendes i høring hos: Forældrebestyrelserne i Furesø Kommunes skoler og institutioner Relevante MTU (Midlertidige Tværgående samarbejdsudvalg) Handicaprådet i Furesø Kommune Den fælles arbejdsgruppe vedr. Folkeoplysningsudvalg i Furesø Kommune IF Værløse Farum Idrætsunion Derudover offentliggøres udkastet til den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik på Furesø Kommunes hjemmeside med henblik på at øvrigt interesserede kan indgå i høringsprocessen. I processen orienteres samtidig Furesø Kommunes Skoleunderudvalg, Social- og sundhedsudvalg, Kulturunderudvalg, Idræts- og fritidsunderudvalg, Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg og Organisations- og Økonomiundervalget. Lovgrundlag Lov om social service. Bilag Bilagene er udsendt til Børneunderudvalgets møde den Udkast til den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune. Nyhedsbrev om Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Furesø Kommune.

7 Til behandling 4. Udkast til vedtægter for Furesø Musikskole. Sag / Beslutningstema Godkendelse af vedtægter for Furesø Musikskole Indstilling Forvaltningen indstiller til Kulturunderudvalget, Organisations- og Økonomiunderudvalget og Sammenlægningsudvalget, at udkast til vedtægter for Furesø Musikskole godkendes. Beslutning Anbefales til godkendelse i OØU og SLU med de ændringer, at 1) 4 pkt. 1 formuleres således, at der udpeges 2 af Byrådet blandt Kulturudvalgets medlemmer - og 2) 4 pkt. 2, 2. linie enkelte elever eller lærere erstattes med personsager. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Sagens indhold Sammenlægningsudvalget besluttede den 19. juni 2006, punkt 12, at der skal etableres en samlet musikskole for Furesø Kommune, og at den nye musikskole skal være en kommunal institution. Sammenlægningsudvalget godkendte endvidere Kulturunderudvalgets ønske om, at der etableres et musikskolenævn eller tilsvarende. Kulturministeriet har i samråd med Kunstrådet som led i vedtagelse af ændring af musikloven udsendt et udkast til vejledende standardvedtægter for musikskoler. Disse vejledende standardvedtægter lægger ligeledes op til, at der nedsættes en bestyrelse for kommunernes nye musikskoler. Forvaltningen har med udgangspunkt i Kulturministeriets vejledende standardvedtægter udarbejdet et udkast til vedtægter for Furesø Musikskole. Udkast til vedtægter indeholder bestemmelser om Furesø Musikskoles formål, musikskolebestyrelsens sammensætning, opgaver og ansvar, musikskolens leder og den daglige drift, økonomi, budget og regnskab, m.v. Det fremgår af udkast til vedtægter, at musikskolebestyrelsen for Furesø Kommune foreslås at bestå af 9 medlemmer. Heraf udpeges 2 medlemmer af og blandt byrådet, 3 medlemmer af og blandt musikskolens forældre, 2 medlemmer af og blandt musikskolens medarbejdere, 2 medlemmer af og blandt musikskolens elever.

8 Vedtægterne for Furesø Musikskole skal godkendes og underskrives af bestyrelsesformanden, Furesø Byråd og Kunstrådet. Alle ændringer af vedtægterne skal godkendes af Furesø Byråd og Kunstrådet. Vedtægterne skal gælde fra den 1. januar Furesø Byråds medlemmer af musikskolebestyrelsen udpeges på byrådets konstituerende møde den 4. december Kommunikation Ingen bemærkninger. Lovgrundlag Musiklovens kapitel 2 a, 3 b, stk. 1. Bilag Udkast til vedtægter for Furesø Musikskole

9 5. Det arkæologiske museumssamarbejde i Furesø Kommune. Sag / Beslutningstema KUU skal anbefale til Sammenlægningsudvalget, om Hørsholm Egns Museum eller Kroppedal Museum skal varetage det arkæologiske arbejde i Furesø Kommune. Indstilling Forvaltningen indstiller på baggrund af museumschefens anbefaling, at udvalget anbefaler til Sammenlægningsudvalget, at Hørsholm Egns Museum fra varetager det arkæologiske arbejde i Furesø Kommune. Beslutning Indstilling anbefales til OØU s og SLU s godkendelse, idet Jørn Johan Nielsen og Lone Christensen stemte imod. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Hørsholm Egns Museums udspil er, at Furesø Kommune fra 2007 skal betale kr. årligt for at museet varetager det lovpligtige arkæologiske arbejde i Furesø Kommune. Såfremt Furesø Kommune vælger Kroppedal Museum, vil der skulle påregnes en udgift fra Det har ikke været muligt for Kroppedal Museum på nuværende tidspunkt at prissætte varetagelsen af de lovpligtige arkæologiske opgaver i Furesø Kommune. Sagens indhold Ingen af de to nuværende museer, Værløse Museum og Farums Arkiver & Museer varetager det arkæologiske ansvar i kommunerne. I Værløse Kommune har Kroppedal Museum varetaget det arkæologiske arbejde og i Farum Kommune har Hørsholm Egns Museum varetaget det arkæologiske arbejde. I begge kommuner har der været stor tilfredshed med det hidtidige samarbejde. Arbejdet på begge arkæologiske museer falder i tre hovedkategorier: Det lovbestemte forvaltningsarbejde Arkæologisk forskning Formidling af arkæologiske resultater til kommunernes borgere og skolebørn Farum Kommune har hidtil betalt Hørsholm Egns Museum for det lovpligtige arkæologiske arbejde, mens Københavns Amt har betalt Kroppedal Museum for det tilsvarende arbejde i Værløse Kommune. Både Farum Kommune og Værløse Kommune har herudover betalt for udgravninger i forbindelse med anlægsarbejder. Kulturarvsstyrelsen accepterer ikke, at det arkæologiske arbejde fremover deles af to museer i Furesø Kommune, og derfor skal det inden udgangen af 2006 besluttes, hvilket arkæologisk museum, der skal varetage opgaven i Furesø Kommune. KUU har aflagt besøg på såvel Kroppedal Museum og Hørsholm Egns Museum.

10 Kroppedal Museum Kroppedal Museum er beliggende i Tåstrup. Museet dækker p.t. samtlige 18 kommuner i Københavns Amt. Museet forventer ingen ændringer i det hidtidige ansvarsområde med to undtagelser: fra 2007 overtager museet det faglige ansvarsområde for den nye Egedal Kommune. Den nye Rudersdal Kommune derimod har ønsket, at Hørsholm Egns Museum overtager det faglige ansvarsområde for kommunen. Kroppedal Museum har pt. fem arkæologer og to teknikere ansat i deres arkæologi afdeling, Kroppedal har haft det arkæologiske ansvar i Værløse Kommune siden Kroppedal består af 3 afdelinger: Afdeling for Astronomi, Afdeling for Nyere tid, samt Afdeling for Arkæologi. Museet prioriterer formidling og driver skoletjeneste. Afdelingen for Arkæologi varetager et stort antal arkæologiske udgravninger spredt over hele Københavns Amt. I forbindelse med disse udgravninger afholdes udstillinger, og der udarbejdes publikationer og undervisningsmateriale. Københavns Amt har varetaget betalingen af den lovpligtige del af arkæologien for Værløse Kommune. For varetagelse af det arkæologiske ansvar i Københavns Amts 18 kommuner har Kroppedal i 2006 modtaget kr fra Københavns Amt. I en fire-årig overgangsordning fra vil Kulturarvsstyrelsen overtage betalingen af det tidligere amtslige tilskud. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvilken betaling Kroppedal fra 2011 eventuelt må kræve af Furesø Kommune. Hørsholm Egns Museum Hørsholm Egns Museum dækker fra 2007 følgende kommuner: Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal. Hørsholm Egns Museum har pt 3 arkæologer ansat. Desuden ansættes løbende arkæologiske medarbejdere i projektstillinger. Hørsholm Egns Museum er en selvejende institution, som ud over den arkæologiske afdeling også driver lokalmuseum og lokalarkiv. Museet er desuden i færd med at opbygge en stadsarkivfunktion. Museet driver skoletjeneste og vægter formidling højt. Museet formidler arkæologisk arbejde lokalt og har som særlig målgruppe skolebørnene. Hørsholm Egns Museum har haft det arkæologiske ansvar i Farum Kommune siden Den nuværende amtslige abonnementsordning koster Farum Kommune kr. årligt. Det er Hørsholm Egns Museums anslåelse, at samme ordning vil komme til at koste Furesø Kommune kr. årligt. Arkiv- og museumschefen anbefaler at Furesø Kommunes arkæologiske arbejde varetages af det nærliggende Hørsholm Egns museum, samt at kontakten til Hørsholm Egns Museum henlægges til Kommunens Plan- og Byggeafdeling, hvad angår byggesager og lokalplaner. Hvad angår formidling af den lokale arkæologi, foregår dialogen direkte mellem Hørsholm Egns Museum og Furesø Museer. I sin vurdering lægger Arkiv- og museumschefen vægt på, at Hørsholm Egns Museum ligger i nærområdet, at borgerne har fået og kan få et serviceniveau og formidlingstilbud ud over det sædvanlige. Især lægges der vægt på, at museet har og vil formidle udgravninger lokalt. Det har og vil være et mål for museet at udbrede arkæologien til andre end de særligt interesserede borgere.

11 Museet har formået at formidle bredt. I forlængelse af museets formidlingsindsats medtænkes Furesøs skoleklasser i et arkæologisk værkstedscenter, Mortenstrupgård, hvor børnene kan tilbringe en dag som stenalderbørn. Det er Arkiv- og museumschefens opfattelse, at såvel Kroppedal som Hørsholm Egns Museum har et højt fagligt niveau, og begge vil kunne udføre det arkæologiske arbejde på betryggende vis. Men det er også opfattelsen, at arbejdet med Furesø Kommunes lokale arkæologi bør ligge hos Hørsholm Egns Museum henset til nærheden til borgerne frem for i Tåstrup. Den opfattelse bestyrkes af museets dokumenterede resultater med at engagere borgerne i deres fortid. Med valget af arkæologisk samarbejdspartner, ligger også ønsket om et tættere museumssamarbejde med de to museer, Hørsholm Egns Museum og Søllerød Museum, som Furesø Museer har stor lighed og ligeværdighed med. Kommunikation Der udarbejdes en pressemeddelelse, når Sammenlægningsudvalget har truffet endelig beslutning om valg af arkæologisk museum. Lovgrundlag Museumsloven. Bilag Ingen.

12 6. Drøftelse af principper for udpegning af repræsentanter til udvalg, råd, nævn, bestyrelser m.fl. Drøftelse af principper for udpegning af medlemmer til udvalg, råd, nævn, bestyrelser m.fl. Sag / Beslutningstema Drøftelse af principper for udpegning af medlemmer til udvalg, råd, nævn, bestyrelser m.fl. Indstilling Forvaltningen for Kulturunderudvalget indstiller, - at der med udgangspunkt i den foreliggende oversigt drøftes, om der under udvalgets område er bestyrelser mv., der ikke længere ønskes en udpegning af medlemmer til eller ønskes en mere begrænset deltagelse i. OØU : Forvaltningen indstiller, - at det med udgangspunkt i den foreliggende oversigt drøftes, om der er bestyrelser mv., som Furesø Byråd ikke længere ønsker at udpege medlemmer til eller ønsker en mere begrænset deltagelse i Beslutning OØU : Drøftet, genoptages på næste møde efter høring af underudvalget. KUU : KUU finder ikke, at der er repræsentation i udvalg m.v. inden for udvalgets område som ikke bør fortsætte. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Ingen Sagens indhold OØU besluttede på sit møde den , pkt. 7, at sende punkt om drøftelse af principper for udpegning af medlemmer til udvalg, råd, nævn, bestyrelser m.fl. til behandling i underudvalgene. Behandlingen i fagudvalgene skal ske med henblik på de udvalg mv., der hører hjemme under udvalget. Sagen vil blive genbehandlet i OØU den med henblik på udpegninger på det konstituerende møde i Furesø Byråd den De udvalg mv., som hører til Kulturunderudvalget, er: - Farum Kunstfond, 2 medlemmer har været udpeget af Farum Byråd. Ved årets udgang nedlægges Farum Kunstfond i sin nuværende form. - Skovhuset, 2 medlemmer har været udpeget til bestyrelsen af Værløse Kommunalbestyrelse - Arken Museum for Moderne Kunst, 1 medlem har været udpeget til museets repræsentantskab

13 Repræsentanter til bestyrelserne for henholdsvis Furesø Museer og Furesø Musikskole har Sammenlægningsudvalget taget stilling til, jf. bilagets pkt. 3. Forvaltningen indstiller, at Kulturunderudvalget med udgangspunkt i den foreliggende oversigt drøfter, om der under udvalgets område er bestyrelser mv., der ikke længere ønskes en udpegning af medlemmer til eller ønskes en mere begrænset deltagelse i. OØU : Forvaltningen har udarbejdet en oversigt over de udvalg, råd og nævn, som Sammenlægningsudvalget er repræsenteret i, suppleret med de udvalg råd og nævn, som Farum Byråd og Værløse Kommunalbestyrelse i dag er repræsenteret i. Oversigten er opdelt i 5 afsnit: 1. Underudvalg til Sammenlægningsudvalget/økonomiudvalget og stående udvalg (9 udvalg med i alt 55 byrådsmedlemmer). 2. Lovbestemte udvalg, samt de udvalg m.v. byrådet er forpligtet til at være repræsenteret i efter en bindende aftale, f.eks. en fællesskabsaftale (31 udvalg m.v., hvortil der skal udpeges ca. 52 byrådsmedlemmer) 3. Andre bestyrelser mv. som Sammenlægningsudvalget for Furesø Kommune allerede har taget stilling til (3 bestyrelser m.v., hvortil der skal udpeges 7 byrådsmedlemmer) 4. Udvalg, råd og nævn, hvori Farum Byråd i dag er repræsenteret (13 udvalg m.v., hvortil der er udpeget ca. 19 byrådsmedlemmer 5. Udvalg, råd og nævn, hvori Værløse Kommune i dag er repræsenteret (17 udvalg mv., hvortil der er udpeget ca. 32 byrådsmedlemmer) Det bemærkes, at ovennævnte angivelse af antal medlemmer ikke omfatter stedfortrædere. Endvidere dækker tallene kun over medlemmer af udvalg, råd, bestyrelser mv., hvor der i - lovgivning eller vedtægter mv. - er krav om, at medlemmet skal være byrådsmedlem. Hertil kommer et antal medlemmer, som Furesø Byråd skal udpege, men hvor der ikke er krav om, at medlemmerne skal være byrådsmedlemmer. Furesø Byråd er således forpligtet til at udpege over 100 medlemmer til de udvalg, råd og nævn, som er nævnt i afsnit 1-3. Der ønskes på baggrund af oversigten en drøftelse af, om der blandt de bestyrelser m.v. der er nævnt i 4. og 5. afsnit, er bestyrelser m.v. som Furesø Byråd ikke længere ønsker at udpege medlemmer til eller ønsker en mere begrænset deltagelse i. Lovgrundlag Der henvises til vedlagte oversigt Bilag Oversigt over medlemmer til udvalg, råd og nævn

14 7. Udbud af rengøringsopgaven i Furesø Kommune Sag / Beslutningstema Beslutningstema om hvilke rengøringsprogrammer, der skal sendes i udbud i forbindelse med rengøringsopgaven i Furesø Kommune på baggrund af blandt andet de indkomne høringssvar. Indstilling Forvaltningen for Kulturunderudvalget indstiller, at rengøringsprogrammernes model 1-3 og et gennemsnit af model 4 og 5 bringes i udbud i forbindelse med rengøringsopgaven i Furesø Kommune at der træffes beslutning om, hvorvidt der skal gives mulighed for, at de institutioner, der ønsker selv at stå for rengøringen, kan vælge det om der i udbudsmaterialet skal indarbejdes en mulighed for, at elever kan deltage i rengøring mod, at skolen modtager et mindre beløb hvert kvartal fra rengøringsfirmaet. Beslutning Anbefales til OØU s og SLU s godkendelse, idet der f.s.v. angår pkt. 3 indhentes et alternativt tilbud, både hvor bydere står for opgaver, og hvor eleverne står for rengøringen. Økonomi- og personalemæssige konsekvenser Det forventes, at det samlede budget afsat til rengøring vil være tilstrækkeligt til at dække de økonomiske konsekvenser af udbuddet. Dog kendes de endelige konsekvenser i op eller nedadgående retning i forhold til budgettet ikke, før udbudsrunden er slut. Ansatte medarbejdere i de to kommuner vil blive omfattet af lov om virksomhedsoverdragelse. Sagens indhold Rengøringsprogrammer Sammenlægningsudvalget besluttede den 28. august 2006, at der skal gennemføres et offentligt EUudbud af rengøringsopgaven i Furesø Kommune på rådhusene, institutioner på børneområdet, skoler og kulturinstitutioner. Sammenlægningsudvalget besluttede endvidere principper og tidsplan for udbudet, herunder at rengøringsprogrammerne skal sendes i høring hos lokalebrugerne, og at der antages en ekstern konsulent. I forlængelse af Sammenlægningsudvalgets beslutning har der været sendt 5 forskellige modeller for rengøringsprogrammer i høring hos lokalebrugerne. Modellerne er udarbejdet af kommunens eksterne konsulent. Modellerne kan karakteriseres således, at model 1-3 er systemer med en beskrivelse af den ønskede indsats, og at model 4 og 5 er udarbejdet ud fra et system baseret på oplevet kvalitet kombineret med udvalgte minimumsaktiviteter. Model 1 er det i Farum Kommune hidtil anvendte rengøringssystem med tilhørende definitioner og programsæt pr. lokalitetstype. Model 2 er det i Værløse Kommune hidtil anvendte rengøringssystem med tilhørende definitioner og programsæt pr. lokalitetstype. Model 3 er et

15 udarbejdet tilpasset gennemsnit af de i Værløse og Farum Kommuner hidtil anvendte rengøringssystemer, og de heri anvendte definitioner og programsæt pr. lokalitetstype suppleret med en specifik angivelse af de anvendte metodebeskrivelser. Model 4 er udarbejdet ud fra en forventelig opnåelse af et normalt visuelt tilfredsstillende resultat og model 5 er udarbejdet ud fra en forventelig opnåelse af et lidt højere visuelt tilfredsstillende resultat. Høringen af lokalebrugerne er gennemført ved udsendelse af et høringsbrev til alle lokaliteter med tilhørende rengøringsprogrammer for hver af de enkelte lokalitetstyper. Sammen med rengøringsprogrammerne har lokalebrugerne modtaget et spørgeskema med angivelse af de generelle forhold, som den enkelte lokalitet har kunnet besvare og kommentere. Der er udsendt høringsbreve til 90 lokaliteter. Heraf har 54 indgivet svar. Kommunens eksterne konsulent har analyseret høringssvarene og har haft følgende kommentarer: Fordelingen af de enkelte svar er repræsentativ i forhold til de forskellige lokalitetstyper, og der er således et rimeligt tilfredsstillende grundlag for beslutning om hvilke rengøringsprogrammer, der med eventuelle justeringer, skal anvendes i forbindelse med udbudet. De indkomne svar viser i forhold til både antal og indhold at der på de enkelte lokaliteter er en stor opmærksomhed på rengøringens betydning for brugernes anvendelse af lokalerne at der for mange lokaliteters vedkommende er utilfredshed med den hidtidige levering af rengøring at der er stor forskel på hvilke af de nuværende og foreslåede rengøringsprogrammer der foretrækkes eller findes anvendelige/uanvendelige at der er en ens holdning til hvilke forudsætninger, der skal være gældende i forhold til lokalebrugernes ansvar for oprydning og klargøring at rengøringen generelt ønskes udført af en ekstern leverandør at der på mange lokaliteter opleves et stort tidsforbrug i forbindelse med forvaltning af rengøringsaftalen (kontrol og kommunikation) Kommunens konsulent har på baggrund af høringsresultatet og lokalebrugernes prioritering anbefalet, at modellerne 1-3 samt et gennemsnit af model 4 og 5 bringes i udbud. Udbudsmateriale På baggrund af Sammenlægningsudvalgets endelige beslutning udarbejder Kommunens eksterne konsulent udbudsmateriale med bilag, herunder tilbudsbetingelser, miljøkrav, krav til rengøringsydelsen, oprydning og klargøring, rengøringsinstruktioner og handelsmæssige betingelser. Kommunikation Indarbejdes i udbudsmaterialet. Lovgrundlag

16 Bekendtgørelse nr. 937 af om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter. Lovbekendtgørelse nr. 710 af om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. Bilag Resumé af høringssvar i forbindelse med udbud af rengøring i Furesø Kommune er medsendt Børneunderudvalgets dagsorden.

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Børneunderudvalg 8. november 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 1, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 8. november 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 1, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 8. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 11 Mødelokale 1, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Ulla Rasmussen, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Kulturudvalget 11. januar 2007, Kl Møde nr. 1 Mødelokale: Borgmestermødekontoret på Farum Rådhus. Til orientering 1. Meddelelser...

Kulturudvalget 11. januar 2007, Kl Møde nr. 1 Mødelokale: Borgmestermødekontoret på Farum Rådhus. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Kulturudvalget 11. januar 2007, Kl. 17.00 Møde nr. 1 Mødelokale: Borgmestermødekontoret på Farum Rådhus Medlemmerne mødt. Afbud fra Sidika Yalin. Mødet hævet kl. 18.40 Steen Horstmann (C),

Læs mere

Til orientering 1. Meddelelser...1

Til orientering 1. Meddelelser...1 FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 7. september 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 8 Sted: Skovhuset ved Søndersø, Ballerupvej 60,Værløse Kl. 16.30 rundvisning i Skovhuset. Udvalgsmøde kl. 17.30 i Skovhuset Medlemmerne

Læs mere

Kulturunderudvalg 5. oktober 2006, Kl Møde nr. 9

Kulturunderudvalg 5. oktober 2006, Kl Møde nr. 9 FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 5. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 9 Inden mødet: Besøg med rundvisning kl. 15.30 på Kroppedal Museum, Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup. Udvalget mødes kl. 14.45 ved Galaksen.

Læs mere

Kulturunderudvalg 30. november 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale: Farum Rådhus, Møderummet på Borgmestergangen

Kulturunderudvalg 30. november 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale: Farum Rådhus, Møderummet på Borgmestergangen FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 30. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 11 Mødelokale: Farum Rådhus, Møderummet på Borgmestergangen Medlemmerne mødt. Afbud fra Sidika Yalin. Mødet hævet kl. 18.00 Steen

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus Medlemmerne mødte Ulla Rasmussen (V) formand Berit Torm (V) Wagner Jensen (V) Steen Horstmann (C) Lasse Zetterstrøm

Læs mere

Planunderudvalget 7. november 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad

Planunderudvalget 7. november 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 7. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V) John I. Allentoft (C) Lone Christensen

Læs mere

Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus

Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus VÆRLØSE KOMMUNE Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus Medlemmerne mødte. Berit Torm (V) formand Ulla Rasmussen (V) Steen Horstmann (C) Lisbeth Lykke Harsvik

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Miljø- Teknik- og Flyvestationsunderudvalget 7. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Værløse Rådhus, Mødelokale 6

Miljø- Teknik- og Flyvestationsunderudvalget 7. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Værløse Rådhus, Mødelokale 6 FURESØ KOMMUNE Miljø- Teknik- og Flyvestationsunderudvalget 7. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 4 Værløse Rådhus, Mødelokale 6 Medlemmerne mødt. Mødet hævet kl. 20.50. Punkt 2 flyttet til behandling. Punkt

Læs mere

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 5. december 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V)

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse

Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse FURESØ KOMMUNE Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse Medlemmerne mødte. REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til behandling

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset

Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset Afbud: Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand Kurt Bork Christensen

Læs mere

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl. 15.00 Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik, som havde meldt afbud. Berit Torm (V) formand Ulla Rasmussen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Furesø Kommunes skolevæsen Furesø Kommunes skolevæsen består af syv grundskoler med tilhørende fritidsordninger samt en 10. klasses skolen Egeskolen

Læs mere

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1 FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 6. februar 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 2 Mødet foregår i mødelokale 6 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse - indgang fra Lille Værløsevej ved kantinen Lars Carpens (V),

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18-11-2003 via Magistraten Tlf. nr.: 89402185 Jour. nr.: Ref.: LD Forslag om

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Skoleudvalg 7. februar 2007, Kl. 17.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14F (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygningen 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Ulla

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Furesø Kommunes skolevæsen Furesø Kommunes skolevæsen består af syv grundskoler med tilhørende fritidsordninger samt en 10. klassesskolen Skolerne

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden:

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: 1. Struktur for Vesthimmerlands Kulturskole. 2. Struktur for Vesthimmerlands Biblioteksvæsen. 3. Igangsættelse af

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Børneudvalg 7. februar 2007, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14 F, (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygning 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Berit

Læs mere

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Børn, Unge og Læring juni 2019 Indhold Kapitel 1 - Unge- og Kulturcentrets bestyrelser 3 Kapitel 2 - Ungdomsskolebestyrelsen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse Medlemmerne mødt. Afbud fra Sidika Yalin (V). Mødet hævet kl. 18.45. REFERAT Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. november 2013 for Aarhus Kommune i forlængelse af Kommuneplan 2013. Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume

Læs mere

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 4.3 Bedre samarbejde på tværs af kulturinstitutioner/foreninger INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse Forum: Furesø Handicapråd Tid: Torsdag den 28. februar kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

FURESØ KOMMUNE. Referat. Ekstraordinært møde i Børneudvalget

FURESØ KOMMUNE. Referat. Ekstraordinært møde i Børneudvalget FURESØ KOMMUNE Referat Ekstraordinært møde i Børneudvalget Den 27. februar 2007 kl. 17.30, møde nr. 4 Mødested: mødelokale 14 F, Rådhustorvet 2, Farum Indholdsfortegnelse Til efterretning 1. Resultat af

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl. 19.00 Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus Alle medlemmer mødt REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning 1. Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Vedtægter for Gladsaxe Musik- og Billedskole

Vedtægter for Gladsaxe Musik- og Billedskole Navn og status Gladsaxe Musik- og Billedskole er en kommunal institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Formål Gladsaxe Musik- og Billedskole har til formål at skabe rammer, der giver børn og unge mulighed

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE Center for Børn og Kultur September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN 1. Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens musikskole og fastlægger

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD 2018-2021 Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 2018-2021 2012-26484-110 Vedtægt for Udsatterådet 2018-2021 1 Formål Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Køge Udsatteråd

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Furesø Kommunes skolevæsen Furesø Kommunes skolevæsen består af syv grundskoler med tilhørende fritidsordninger samt 10. klasses skolen Egeskolen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice FAXE BILLEDKUNSTRÅD - VEDTÆGTER Postadresse: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56

Læs mere

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Notat Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Afsættet for dette notat er, at Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov der træder i kraft

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene

Retningslinjer for Centerrådene Maj 2011 Retningslinjer for Centerrådene Gældende for bocentre/bosteder ved de Socialpsy- kiatriske centre i Københavns Kommune 1 Indhold Formål... 3 Centerrådets kompetencer... 4 Sammensætning af udvalget...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Brian Franklin, Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Brønderslev Kommune Handicaprådet Referat Dato: 6. november 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 14.00-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/38 Godkendelse af referat... 41 02/39

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt 2 Sociale klausuler 88.00.00P22-0001 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Erhvervsudvalget 21-11-2013 9 Kommunalbestyrelsen 28-11-2013 2 Kommunalbestyrelsen 19-12-2013 2 Hvem beslutter

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Notat Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Vestfyn Byrådet vedtog på mødet den 20. marts 2013, at Museum

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Ældrerådet Ringsted kommune

Ældrerådet Ringsted kommune Ældrerådet Ringsted kommune Januar 2018 Forslag til ændringer af vedtægter og forretningsorden Nuværende tekst Pkt. 1 Baggrund og formål Vedtægter Forslag ny tekst Stk. 1 Ældrerådet er etableret i henhold

Læs mere

Organisations- og Økonomiunderudvalg 27. marts 2006, Kl Møde nr. 6

Organisations- og Økonomiunderudvalg 27. marts 2006, Kl Møde nr. 6 FURESØ KOMMUNE Organisations- og Økonomiunderudvalg 27. marts 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 6 Farum Rådhus, Mødelokale 1 Ekstraordinært møde Medlemmerne mødt. Afbud fra Gitte Melchiorsen. Mødet hævet kl. 17.45.

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, Vedtægter for ældrerådet i Esbjerg Kommune Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, VEDTÆGTER FOR ÆLDRERÅDET i ESBJERG KOMMUNE Vedtægter for ældrerådet 1 NAVN Ældrerådet i Esbjerg

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted 1 Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted Bagsværd Friskole (Hanna Skolen) er en selvejende institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Skolen har påbegyndt

Læs mere