Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære"

Transkript

1 Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster om filmene på dansk. At skrive ord og sætninger om filmenes karakterer på dansk. At tænke over, om der er noget, du ikke forstår og få hjælp. Fx ved at spørge eller slå op i en ordbog. Tal med eleverne om, at I skal arbejde med karakterer. Karakterer er de personer eller dyr, der er med i en film eller en bog. Kender eleverne nogle karakterer? Fx fra film de har set derhjemme, eller bøger de har læst i skolen. Kan de nævne nogle gode og onde karakterer? Gennemgå målene for forløbet med eleverne. Tal evt. med hver enkelt elev om et eller to særlige indsatsområder, som de skal fokusere på igennem forløbet.

2 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 2 Nøgleord: Superhelt skurk skole arbejde 1. Læs om filmen De Fantastiske 3 Filmen handler om Casper. Casper går i skole. I skolen skal Casper fortælle om sin fars arbejde. Casper fortæller, at hans far er en superhelt. Han er med i en gruppe, der hedder De Fantastiske 3. Caspers far hedder Spejdermand. De andre superhelte hedder Scoremand og Handymand. De fanger skurke om natten. Børnene i klassen tror, at Casper lyver. 1. Tal med eleverne om, at den første film, I skal se, handler om tre superhelte. Tal om hvad nøgleordene i den lille boks betyder. I kan oversætte ordene til elevernes modersmål. Find gerne på eksempler på typer af arbejde samt skurke og helte. Læs sammen det lille resume af filmen. Tal om, at superheltene i filmen har nogle ret mærkelige navne. Skriv navnene op på tavlen, og del dem ind i orddele (Handy-mand, Spejder-mand osv.). Kender eleverne andre helte, der har et navn, der slutter på -mand eller -man? Hvad betyder handy, spejder og score? Tal til sidst om, hvorvidt eleverne tror, at Casper lyver. Er hans far virkelig en superhelt?

3 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 3 2. Hvilke ord passer til en superhelt og en skurk? 2. Tal om, hvilke superhelte og skurke eleverne kender i forvejen. Find på nogle ord, der passer på en helt og en skurk. Hvordan opfører de sig? Hvordan ser de ud? Har eleverne en yndlingssuperhelt og en yndlingsskurk? Eleverne kan skrive ordene ned i tekstboksen. Inden I ser filmen, kan eleverne se på billederne af filmens karakterer på de næste to sider. Tal om heltenes og skurkenes navne. Hvilke superkræfter tror eleverne, superheltene har? Hvad tror de, skurkene laver? I skal ikke skrive noget ned endnu. Kun tale om elevernes forventninger. Se filmen med eleverne. Det kan være en fordel at se filmen to gange.

4 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 4 1. Superhelte og skurke i filmen Spejdermand Scoremand Handymand Hjælpeord: Venner nat danse bygge usynlig holde vejret

5 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 5 Rodehoved Sokkeren Pølsemand Hjælpeord: Uglet hår spyt stjæler sokker vasketøj lort gaden 1. Efter I har set filmen, skal eleverne parvis forsøge at skrive stikord om superheltene og skurkene. Tal sammen om, hvad heltenes superkræfter var, og hvad skurkene lavede. Hvilken superhelt kunne eleverne bedst lide og hvorfor? Hvilken skurk synes de, var mest sjov, mærkelig, ulækker mv.?

6 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 6 2. Undersøg et ord Borger Ordet på mit modersmål Hvad betyder ordet? Ord, der betyder det samme Bøj ordet: En borger Skriv en sætning med ordet: 2. Tal med eleverne om, at der var nogle svære ord i filmen. Borger og Borgerservice er vigtige ord i filmen. I skal sammen undersøge ordet Borger. Tal om, at eleverne selv er borgere i Danmark, Europa og verden. Kan I finde andre ord, der betyder det samme? Brug fx en synonymordbog på nettet. Eleverne skal med egne ord forklare ordet og skrive det på deres modersmål. Derefter skal de bøje det og skrive det i en sætning.

7 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 7 3. Hvilke tillægsord passer? Modig bange kedelig sjov dum sød dygtig dårlig ond god farlig ufarlig Skriv sætninger om De Fantastiske 3: 4. Tal om stemning i musikken? Tal om, at tillægsord er ord, der beskriver ting, dyr eller personer. Hvilke ord synes eleverne passer til De Fantastiske 3? De kan vælge ord fra tekstboksen og bruge dem til at skrive sætninger, der beskriver De fantastiske Lyt til musikken i sidste scene, hvor Casper sætter sig ind i bilen (10:27 11:20). Sluk evt. skærmen eller bed eleverne lukke øjnene. Hvilke stemning eller følelse er der i musikken? Hvad sker der, da musikken ændrer sig?

8 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 8 5. Filmens slutning Hvad tror du, der sker om natten? 5. Tal med eleverne om, hvad der sker i filmens slutning. Hvad er det, Casper gør i bilen? Hvad siger hans far? Hvad betyder det? Se evt. scenen en ekstra gang (10:27 11:20). Eleverne skal i par digte videre på historien. Hvad tror de, at Casper og hans far skal om natten? Hvilken skurk skal de møde? Hvordan kommer det til at gå?

9 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 9 6. Skriv et referat Filmen handler om 7. Anmeld filmen Filmen var sjov Filmen var kedelig Filmen var 6. Skriv sammen et referat på tavlen. Lad eleverne diktere og stav ordene sammen. Lad eleverne skrive teksten ind i skrivefeltet. De kan herefter læse teksten højt for hinanden i par. 7. Eleverne skal give filmen stjerner. Herefter skal de fortælle en makker, hvorfor de kunne lide/ikke lide filmen.

10 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Min superhelt Skriv om din superhelt: 8. Eleverne skal opfinde deres egen superhelt og tegne den på skabelonen. Herefter skal de overveje, hvilke superkræfter helten skal have, hvem han/hun skal hjælpe, og hvem han/hun skal besejre. Eleverne skal herefter fremlægge deres superhelt for klassen.

11 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 11 Nøgleord: Hund slagter pølse pølsetyv 1. Hvad betyder nøgleordene? I skal nu se en animationsfilm om en anden velkendt skurk, nemlig Orla Frøsnapper. Tal med eleverne om, at Orla er en kendt figur i Danmark, og at der er skrevet en bog om ham. I kan evt. læse bogen, efter I har set filmen. 1. Tal om, hvad nøgleordene i tekstboksen betyder. Eleverne kan evt. oversætte ordene til deres modersmål. Et af ordene er sammensat forklar hvad det betyder. Eleverne skal finde ud af hvilket ord, der er sammensat og skrive orddelene under de rigtige billeder. Tal om, hvorvidt eleverne kender andre sammensatte ord, og om fænomenet findes på deres modersmål.

12 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Hvad handler filmen om? Filmen hedder Orla Frøsnapper. Filmen handler om en dreng, der hedder Bertram. Bertram møder en hund. Den stjæler pølser fra slagteren. Hunden er en pølsetyv. Bertram møder en bølle, der hedder Orla. Orla vil fange hunden. Hvis Orla fanger hunden, får han 500 kr. af slagteren. 2. Læs den lille tekst højt for eleverne. Bed dem lytte opmærksomt. Lad herefter eleverne læse teksten individuelt og strege ord under, de ikke forstår. Tal sammen om filmens handling. Hvad tror eleverne, Orla er for en karakter? Tror de, han er god eller ond? Sød eller farlig? Hvorfor? Hvad tror eleverne, der kommer til at ske med Orla og hunden?

13 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Jeg synes filmen var Sjov Kedelig Mærkelig Skør Dårlig God 2. Quiz om filmen Hunden får pølser Hunden stjæler pølser Orla vil fange hunden Orla vil fange Bertram Orla putter hunden i en pose Orla putter hunden i en kasse Slagteren bliver sur på Orla 1. Eleverne kan med en makker tale om, hvad de synes om filmen ud fra hjælpeordene. Derefter kan I tale om filmen i fællesskab og prøve at udbygge argumenter for, hvorfor den var god/dårlig mv. 2. Del klassen i to hold. Holdene skiftes til at læse et spørgsmål op som modstanderne skal besvare. Rigtigt svar giver 1 point. Forkert svar giver modstanderen 1 point.

14 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Hvordan slutter filmen? Skriv sætninger om slutningen: 3. Tal om, hvad eleverne troede, der ville ske med Orla og hunden, inden I så filmen. Fik nogen ret? Hvordan sluttede filmen? Hvordan kom den hvide hund ned i kassen? Hvorfor blev slagteren og den gamle dame sure på Orla? Lad eleverne skrive om filmens slutning. De kan med fordel arbejde i modersmålspar, så de kan diskutere på modersmålet og oversætte til dansk.

15 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Undersøg et ord fra filmen : Ordet på mit modersmål Hvad betyder ordet? Ord, der betyder det samme Skriv en sætning med ordet: 4. Tal med eleverne om, at der var nogle svære ord i filmen. Et af dem var ordet dusør. Lad eleverne se på billedet og gætte på, hvad ordet betyder. I skal herefter sammen undersøge ordet. Find på forskellige situationer, hvor man kan få en dusør. Kan I finde andre ord, der betyder det sammen? Brug fx en synonymordbog på nettet. Eleverne skal med egne ord forklare ordet og skrive det på deres modersmål. Eleverne skal til sidst skrive en sætning med ordet.

16 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Beskriv Orla Hvordan ser Orla ud?: Tillægsord: Stor Lille/små Høj Tynd Bred Blå Gul Dum Farlig Ung Grim Sur Hvad gør Orla?: Hvad vil Orla?: 5. Tal med eleverne om personkarakteristik. Når man laver en personkarakteristik, beskriver man en karakters udseende, egenskaber og indre liv. Tal sammen om, hvad man kan sige om Orla. Lad herefter eleverne skrive individuelt eller to og to om Orla i tekstboksene.

17 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Synonymer Bølle 7. Hvad siger Orla? Hallo hallo! Døren er låst, kan du ikke lige lukke os ind der? Hallo! Nå, men det er jo så pølsetyven der, jeg har sgu fanget den grimme køter, der stjæler pølser. Ja, så kan de sgu gøre dem klar til at betale den helt store dusør. Ja, det var da ikke mig, døren var låst, da jeg kom. 6. Tal med eleverne om at synonymer er ord, der betyder det samme. Sammen skal I finde synonymer til ordet bølle. Eleverne kan evt. hente hjælp i opgaverne om De Fantastiske 3. I kan også prøve synonymordbogen i Word. 7. Læs sætningerne højt for eleverne, og lad dem derefter øve sig på at læse dem højt to og to. Afspil klippet, hvor Orla vil aflevere hunden til slagteren (8:14-8:53). For at skærpe elevernes lytteevne kan du evt. slukke for skærmen. Eleverne skal lytte godt efter og nummerere sætningerne, ved at skrive 1 ud for den sætning Orla siger først, 2 ud for den næste og så videre Afspil evt. klippet en sidste gang, og lad eleverne tjekke, om de har løst opgaven rigtigt.

18 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Hvordan er man høflig? Hallo hallo! Døren er låst, kan du ikke lige lukke os ind der? Hallo! Ja, så kan de sgu gøre dem klar til at betale den helt store dusør. Hjælp Orla med at være høflig: Hjælpeord: Undskyld mig Vil du være så venlig goddag farvel Jeg vil spørge om Kan du hjælpe mig tak for hjælpen 8. Fortæl eleverne, hvad det betyder at være høflig. Oversæt evt. til elevernes modersmål. Tal om, at Orla taler grimt. Han er ikke særlig høflig, og han bander. Tal om, hvordan man tiltaler andre, hvis man vil være høflig. Hvad kan man fx sige, hvis man skal spørge om noget i en butik? Eleverne kan skrive de to Orla citater om, så de kommer til at lyde mere høflige.

19 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Spørgeord Hvad Hvor Hvem Hvordan Hvorfor 10. Skriv spørgsmål om filmen Hvad stjæler hunden? 9. Tal med eleverne om, at man på dansk bruger spørgeord, når man skal stille et spørgsmål. Kender eleverne nogle af spørgeordene? Kan de stille et spørgsmål med nogle af spørgeordene? 10. Eleverne skal selv skrive spørgsmål om filmen. De kan få inspiration til spørgsmål fra quizzen i opgave 2, og de kan bruge nogle af de tillægsord, de har skrevet i opgave 5. Når eleverne har skrevet deres spørgsmål, kan de skiftes til at stille dem til hele klassen eller en makker. Spørgsmålene besvares mundtligt. Udnyt elevernes mundtlige svar til at tale om korrekt sætningsopbygning.

20 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE Skriv et brev til Orla Kære Orla 11. Eleverne skal forestille sig, at de er Bertram. De skal skrive et brev fra Bertram til Orla. Hvad mon Bertram vil sige til Orla? Eleverne kan arbejde individuelt eller i modersmålspar, hvor de taler om, hvad de vil skrive på deres modersmål og sammen oversætter brevet til dansk.

21 DANSK SOM ANDETSPROG - MELLEMTRIN / SIDE 21 Jeg kan Tale på dansk om karaktererne i filmene. Lytte efter, hvad der bliver sagt i filmene. Forstå hvad jeg læser om filmene. Skrive ord og sætninger om karaktererne på dansk. Tænke over, hvad jeg ikke forstår og få hjælp. Det var sjovt at: Det var let at: Det var svært at: Eleverne skal tænke over, om de er blevet bedre til at tale, lytte, skrive og læse dansk gennem forløbet. De skal sætte kryds i den boks, der passer til deres nuværende niveau. Derefter skal de bladre tilbage gennem opgaverne og skrive det, de synes var mest sjovt, let og svært igennem forløbet.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal se tre film o o o Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal lære o o o o o At tale på dansk om ting og dyr i naturen. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal se to film om traditioner o o Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal lære o o o o o At tale på dansk om forskellige traditioner i Danmark. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel

Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel Du skal se en film med en god historie: o Elefantens cykel Elefanten ønsker sig en cykel. Tegn en sej cykel: Fortæl eleverne, at filmen, I skal se, handler om en elefant, der ønsker sig en cykel. Hvad

Læs mere

Skriv de ord, du kan se på billederne:

Skriv de ord, du kan se på billederne: I skal se to film o o Den lille fugl og bladet Den lille fugl og egernet Skriv de ord, du kan se på billederne: Filmene til dette emne handler om naturen. Forklar eleverne, hvad begrebet natur betyder.

Læs mere

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm o Den lille gris flyver Har du en drøm? Min drøm Fortæl eleverne, at den næste film handler om en gris, der har en drøm om at flyve. Tal om, hvad det

Læs mere

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød?

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? I skal se to film o o Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? Har du en god ven? Tegn et billede af din ven: Filmene til dette tema handler om venskab. Spørg eleverne, hvad ven hedder på deres modersmål.

Læs mere

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie:

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Du skal se en film om en familie: o Det lille lam Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Filmen til dette emne handler om familie. Forklar eleverne, hvad begrebet familie betyder. Tal om, hvem eleverne

Læs mere

Krageungen af Bodil Bredsdorff

Krageungen af Bodil Bredsdorff Fokusområder Litterær analyse og fortolkning Mål: At eleverne prøver at indgå i et fortolkningsfællesskab omkring en fælles litterær oplevelse. At eleverne lærer at finde begrundelser i teksten for deres

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Ondskaben

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Ondskaben OPGAVER TIL Ondskaben NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad tænker du på, når du læser ordet ondskab? Skriv stikord: OPGAVE 2 Instruktion: Kig på bogens forside og læs teksten på bagsiden.

Læs mere

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv.

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv. 1 At være sig selv Materielle Tid Alder A8 45 min 10-12 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer, skolemiljø Indhold En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få dejlige oplevelser

Læs mere

LITTERATURFORLØB klasse

LITTERATURFORLØB klasse LITTERATURFORLØB 2.-4. klasse til Hundeliv af Bent Haller og Cato Thau-Jensen BENT HALLER OG CATO THAU-JENSEN BENT HALLER & CATO THAU-JENSEN Hundeliv Hundeliv 9 788723 527257 forløb af Marianne Eskebæk

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema.

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema. Titel: Tema: Fag: Dansk Målgruppe: Mellemtrinnet QR-kode Fører til posten i mitcfu Bange for alt af Søren Jessen, forlag, udgivelsesår Døren af Janus Kodahl Alice Andersen af Faglig relevans/kompetenceområder

Læs mere

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TAL MED DIT BARN Et godt talesprog og et solidt kendskab til ords betydning er en vigtig forudsætning for at lære at læse. Når man foretager sig en

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Vild med film 2018 Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, du måske allerede kender fra fantasygenren i

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse BØRN & UNGE FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. bruge bogstavernes lyd, når de læser, og de kan forstå, hvad de læser. De fleste

Læs mere

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune FORLAG Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune Til eleven Indledning Du skal nu læse bogen Randulf. Bogen består af to dele, en

Læs mere

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017 Nivemaskinen af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen Høst & Søn 2017 Nivemaskinen er en særdeles voldsom og alvorlig fortælling om frygt og tyranni. En bog, der ikke bare bør læses op uden mulighed for bearbejdning

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tankerne om undervisningen er delt op i 3 dele -før, under og efterlæsning.

Tankerne om undervisningen er delt op i 3 dele -før, under og efterlæsning. Af Søren Nordstrand og Pia Thaulov (2010) Målgruppe 0.- 2. klasse Hvad er en tyv? Det kunne være en med maske på og en stor sæk med tyvekoster i. Hovedpersonen Bertram er ikke en tyv. Han ved godt, at

Læs mere

Fuglen af Marianne Iben Hansen

Fuglen af Marianne Iben Hansen Fuglen af Marianne Iben Hansen Opgave 1: Forside og bagside A) Se på forsiden (og kun på forsiden) - Hvad tror du bogen handler om? Skriv svaret i dit danskhæfte B) Kig på bagsiden. Hvad tror du bogen

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

READ SAMMEN OM LÆSNING PÅ MELLEMTRINNET LÆSEKONTRAKT

READ SAMMEN OM LÆSNING PÅ MELLEMTRINNET LÆSEKONTRAKT READ SAMMEN OM LÆSNING PÅ MELLEMTRINNET LÆSEKONTRAKT Læsekontrakt_Mellemtrin.indd 1 18-12-2018 09:57:01 Læsekontrakt_Mellemtrin.indd 2 18-12-2018 09:57:01 SÅDAN BRUGER DU LÆSEKONTRAKTEN Notér i læsekontrakten

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA 1 Vi ser på opfindelser! Når du kigger på opfindelsestegninger, synes du måske, at de er sjove, eller at noget ved dem er sjovt. 1. Se på tegningen: Hvilke ting er brugt til at bygge opfindelsen? 2. Hvad

Læs mere

Respekt! Jeg frygter Gud! -2

Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Jeg siger undskyld. Mål: Børnene ser værdien og vigtigheden i at sige undskyld til Gud. De lærer, at der altid er en vej tilbage, når de har fejlet. Bibeltekst: Jonas Bog 2,

Læs mere

H.C. Andersens virkelige verden

H.C. Andersens virkelige verden A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Vild med film 2018 Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Introduktion Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, eleverne måske allerede kender fra

Læs mere

Bent Haller Wildsvin Opgaver Personkarakteristik - Sprog - Symbolik - Temaer - Genre

Bent Haller Wildsvin Opgaver Personkarakteristik - Sprog - Symbolik - Temaer - Genre Bent Haller Wildsvin Opgaver Personkarakteristik - Sprog - Symbolik - Temaer - Genre 1 Indledende opgaver: Bogomslag og titel 1. Uddeling af arbejdsark/kompendium 1. del. 2. Mål for arbejdet i dag: at

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

Læsetræning 2A. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2A. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2A - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER KEVINS HUS Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores

Læs mere

I Jesus fodspor - 3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

I Jesus fodspor - 3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter I Jesus fodspor - 3 Jesus tilgiver Mål: Børnene forstår, at vi må leve på denne jord, som Jesus levede sit liv på denne jord. Jesus kom for at tilgive mennesker. Han kalder os til at tilgive andre. Tekst:

Læs mere

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Spejder Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Se på billedet på bagsiden. Fortæl, hvad du kan se. 1 Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige:

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Min matematiklærer hader mig. * Hvis de roser mig * Hvis de siger, hvad de godt kan li * Hvis han ikke er sur på mig

Min matematiklærer hader mig. * Hvis de roser mig * Hvis de siger, hvad de godt kan li * Hvis han ikke er sur på mig Jeg har ikke lyst til at komme i skole kan godt betyde: Jeg har ikke lyst til matematik Når jeg bliver ked af noget eller irriteret over noget, så kan det vare hele dagen. Jeg hader matematik Jeg har lyst

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog Solstrålebøgerne TRIN 2 af Lis og Torben Pøhler Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-19-8 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018 1 Forord Læseguiderne

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter tillægsord Tillægsord er ord, der fortæller noget om et navneord. Det er noget man kan være fx smuk, gul, lille og grim. Alle farver er også tillægsord. Fx Et stort hus

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå.

1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå. Huset i Kragevig 1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå. Tænk på de ting du får at vide om huset i bogen. Tegn huset med alle de ting du kan huske. Du skal tegne på et stykke A4 papir. 2. Lav huset i karton

Læs mere

Der Sprung 2, Kapitel 1

Der Sprung 2, Kapitel 1 Der Sprung 2, Kapitel 1 Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner. enkle kommunikationsstrategier. Eleven kan ved hjælp af spørgsmålene og præsentationsteksterne indgå i dialoger med hinanden.

Læs mere

af Bodil Bredsdorff Tror du fra starten, at Safran er en pige hvorfor/hvorfor ikke? Hvor møder vi rent faktisk Snushan og Saun første gang?

af Bodil Bredsdorff Tror du fra starten, at Safran er en pige hvorfor/hvorfor ikke? Hvor møder vi rent faktisk Snushan og Saun første gang? Safran af Bodil Bredsdorff Du skal besvare alle disse spørgsmål så grundigt som overhovedet muligt. Det betyder, at du nogen gange skal fortælle lidt om, hvad der er sket inden den givne situation, hvad

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE EU'S HISTORIE INDHOLD INTRO (ARK 1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK 2) 1. EU gennem tiden

Læs mere

Side 1 af 5 - Ali Zongo opgaver med facit.doc. Bogen er skrevet af: 1. Hvilke sætninger er rigtige Skriv numrene på de rigtige sætninger.

Side 1 af 5 - Ali Zongo opgaver med facit.doc. Bogen er skrevet af: 1. Hvilke sætninger er rigtige Skriv numrene på de rigtige sætninger. Side 1 af 5 - Ali Zongo opgaver med facit.doc Bogen er skrevet af: 1. Hvilke sætninger er rigtige Skriv numrene på de rigtige sætninger. 1. Min far rejser sig og ser på uret. 2. Over os blinker tre millioner

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

PROTOTYPE DANSKFORLØB 4. KLASSE: LÆRINGSMÅL OG MEDBESTEMMELSE

PROTOTYPE DANSKFORLØB 4. KLASSE: LÆRINGSMÅL OG MEDBESTEMMELSE PROTOTYPE DANSKFORLØB 4. KLASSE: LÆRINGSMÅL OG MEDBESTEMMELSE DIDAKTISKE MÅL: AT FORBINDE LÆRNGSMÅL OG ELEVERNES MEDBESTEMMELSE Dette forløb udgør en prototype på et danskforløb til 4. klasse, som er udviklet

Læs mere

Registreringsskema 3-årige børn

Registreringsskema 3-årige børn Registreringsskema -årige børn PILOT > REGISTRERINGSSKEMA > Error! Reference source not found. 1 Skelnen af sproglyde Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets evne

Læs mere

Jeg er familiens stjerne -1

Jeg er familiens stjerne -1 Jeg er familiens stjerne -1 Josef - yndlingsbarnet Mål: Vi ser på, at vi ikke bare er individer, men vi er en del af noget større: Familien. Vi fortæller børnene, at hvert familiemedlem er værdifuld og

Læs mere

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Hvorfor læse med børn? Den gode oplevelse æstetisk/litterær Hyggeligt og rart. Nærhed og fællesskab Litteratur og kultur Viden

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser.

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser. Mein Kiez Niveau 9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Mein Kiez er et forløb, hvor eleverne møder Berlin set gennem unge berliners øjne. De skal høre musik, læse digte og rejse på tur med Clara

Læs mere

Skønlitterære tekster

Skønlitterære tekster Trin 1 Brevet af Jørn Jensen Læs historien højt i klassen og tal om indholdet. Eleverne vælger en af illustrationerne og laver en billedbeskrivelse. Det kan være mundtligt eller skriftligt. Tal om billedets

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

TEST - VAK læringsstil

TEST - VAK læringsstil TEST - VAK læringsstil Marker det svar, som repræsenterer hvordan du generelt opfører dig. 1. Når jeg skal arbejde med nyt udstyr plejer jeg generelt at: a) læse instruktionerne først b) lytte til en forklaring

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Foto: Scanbox Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Formål: Udvikle et nuanceret ord- og begrebsforråd Fremlægge og formidle stof Analysere og forstå brugen og betydningen

Læs mere

Alle så en kat af Brendan Wenzel

Alle så en kat af Brendan Wenzel Alle så en kat af Brendan Wenzel Gyldendal 2016 Katten gik gennem verden med Knurhår, ører og poter.. Sådan lyder det rytmiske anslag, der går igen gennem denne fine og poetiske bog om, hvordan ting afhænger

Læs mere

I landet med den store ordfabrik

I landet med den store ordfabrik I landet med den store ordfabrik Af Agnés de Lestrade og Valeria Docampo På dansk v/dal Michaelsen En meget poetisk billedbog, der sætter fokus på sprog og ord. Den får os til at tænke over alt det, der

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Opgaverne til JAGTEN PÅ NØGLEN 1-5 og KAPTAJN BLODS SKAT 1-4

Opgaverne til JAGTEN PÅ NØGLEN 1-5 og KAPTAJN BLODS SKAT 1-4 Forord til læreren. Opgaverne til JAGTEN PÅ NØGLEN 1-5 og KAPTAJN BLODS SKAT 1-4 er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Tanken med opgaverne til de to titler er, at det skal være sjovt at arbejde videre

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 2 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter Navneord Navneord er alle de ting, du kan se omkring dig. Det kan også være dyr og steder. Man kan sætte en eller et eller flere eller alle foran navneord. Fx En hest

Læs mere

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag Målgruppe: børnehaveklasse og 1. klasse. Fortællingerne har et meget enkelt fortælleforløb og en enkel komposition, hvilket gør historierne særlig velegnede at arbejde med i forhold til litteratur i børnehaveklassen

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Le Sacre du Printemps

Le Sacre du Printemps Le Sacre du Printemps m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Stravinskij Du skal arbejde med et musikværk, der hedder Le Sacre du Printemps. Navnet er fransk og betyder Forårets Helliggørelse en

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Kender jeg Halfdan Rasmussen?

Kender jeg Halfdan Rasmussen? Før jeg læser bogen Kender jeg Halfdan Rasmussen? Se på billederne side 19, 21, 23 og 25. Her er billeder af 3 bøger og 1 CD. Nina Sahl Halfdan Rasmussen Gyldendal 1. Hvad hedder de 3 bøger og CD en? 1.

Læs mere

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede Dilemma nr. 1 Nyt Profilbillede #digitalpænt Nina Dilemma nr. 1 Nyt profilbillede Ninas baggrund Nina elsker at shoppe tøj og bruge tid med sine veninder. Hun følger mange bloggere og youtubere, og ser

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Adam den tredje i Fjerde, Torun Lian Målgruppe: 5. klasse

Adam den tredje i Fjerde, Torun Lian Målgruppe: 5. klasse Handlingen I skolen bliver han mobbet af de store syvende klasser, som bl.a. putter ham ind i jakken og hænger ham op på knagen. Når sådan noget sker, synes Adam, det er bedst at gøre sig usynlig. Han

Læs mere

Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen?

Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen? Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen? Iflg. formålet for faget tysk står der, at: Undervisningen skal udvikle elevernes sproglige bevidsthed om tysk sprog og om sprogtilegnelse.

Læs mere

Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING:

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING: SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: Hvilken type fortæller er Agnes? Agnes er en jeg-fortæller, som også er med i historien altså hun er med når det sker der er også kun hende vi ved hvad tænker Ville

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE DEN DEMOKRATISKE SAMTALE INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2)

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Trækfuglen Opgaveark Dansk, 3.-4. klasse Omfang: 1-2 lektioner Billedtekster og overskrifter Billedtekster er meget vigtigere, end mange tænker. Og Børnenes Egen U-landskalender består netop grundlæggende

Læs mere

Du skal se en film om former og figurer:

Du skal se en film om former og figurer: Du skal se en film om former og figurer: o Zebra af Julia Ocker (YouTube Animanimals: Zebra så længe den er tilgængelig) Kan du tegne figurer? Tegn her: Fortæl børnene, at de skal lære om figurer og former.

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

3. Eleverne læser parvis DEN LILLE BOG om Anton og tingenes sjæl. 5. Opgave om begrebet SJÆL betydning, antonym/synonym se bilag 3.

3. Eleverne læser parvis DEN LILLE BOG om Anton og tingenes sjæl. 5. Opgave om begrebet SJÆL betydning, antonym/synonym se bilag 3. Handling Anton tænker meget over tingene. Han filosoferer og mener, at tingene har en sjæl. Skoletasken og cyklen for eksempel. Cyklen kan nemlig ind imellem være træt og uoplagt, og så lader Anton den

Læs mere

Undervisningsaktiviteter

Undervisningsaktiviteter Ordklasser - Gennemførelse Undervisningsaktiviteter Hvad gør læreren? Lektion 1-2 Hvad er udsagnsord? Læringsmål: Læreren gør læringsmål og formål klart for eleverne. Eleven kan vise, hvad udsagnsord er.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Afrika FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Afrika FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere