Skriv de ord, du kan se på billederne:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriv de ord, du kan se på billederne:"

Transkript

1 I skal se to film o o Den lille fugl og bladet Den lille fugl og egernet Skriv de ord, du kan se på billederne: Filmene til dette emne handler om naturen. Forklar eleverne, hvad begrebet natur betyder. Lav et mindmap på tavlen med alle de ord, de kender, der hører under begrebet natur. Tal om, hvad eleverne kan se på billederne fra filmene. Lad eleverne skrive alle de ting, som de kan se ned i skrivefeltet. De kan arbejde individuelt eller i par. Tal til sidst om, hvilken årstid eleverne tror, der er på billederne. Opgaverne på de følgende sider er forforståelsesopgaver, der skal opbygge elevernes ordforråd om naturen.

2 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 2 1. Tal med en ven: Hvilke ting hører til i naturen? 1. Lad eleverne tale sammen to og to om billederne. De skal tale sammen om, hvad ordet hedder på dansk og blive enige om, hvorvidt ordet hører under begrebet natur. De skal sætte kryds over de ting, der IKKE hører til i naturen. Lav en fælles opsamling. Tal om, at naturen er forskellig i Danmark, og de lande eleverne kommer fra. Hvilke ting fra naturen i deres hjemland findes ikke i Danmark? Er der de samme årstider og vejrforhold i alle lande?

3 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 3 2. Du skal lære nye ord. Natur Skov Sne Fugl Ræv Blad 2. Eleverne skal, inden I ser den første film, lære 6 nye ord. Tal med eleverne om, hvad ordene betyder. Brug evt. smartboardet til at finde billeder på nettet for at understøtte forståelsen. Eleverne skal lave en tegning af ordet og forsøge at skrive det på deres modersmål. De kan evt. få hjælp af deres forældre derhjemme. Tal med eleverne om ligheder og forskelle på ordene på dansk og deres modersmål. Lyder det og staves det fx meget forskelligt? Ser bogstaverne forskellige ud? Er der lyde på dansk, der ikke findes på deres modersmål?

4 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 4 3. Læs om Den lille fugl og bladet. Filmen handler om en fugl. Filmen handler om et blad. Fuglen leger med et blad. Filmen handler om en ræv. Ræven er sulten. Ræven vil spise fuglen. Åh nej! 4. Hvad tror I, der sker med fuglen i filmen? Lav en tegning: 3. Fortæl eleverne, at den lille læsetekst fortæller dem om filmens handling. Læs teksten højt for eleverne. Lad dem derefter læse teksten højt i klassen. Tal om drille-bogstaverne stumt g og stumt d. Tal også om, at æ kun findes i det danske alfabet. Bed eleverne lave en rød streg under alle de ord, man kan sætte en eller et foran. 4. Bed eleverne genfortælle, hvad læseteksten handlede om. De skal nu tegne, hvad de tror, der sker til sidst i filmen. Fanger ræven mon fuglen? Lad eleverne fortælle, hvad de har tegnet. Se nu Den lille fugl og bladet med eleverne på Filmcentralen/Undervisning.

5 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 5 1. Hvordan gik det med ræven og fuglen? Tegn eller skriv: 2. Hvad mon ræven og fuglen vil sige til hinanden 1. Tal med eleverne om, hvad de synes om filmen. Var den god, kedelig, mærkelig? Var der noget, de ikke forstod? Spørg, hvad de gættede på, at filmen endte med. Var deres gæt rigtigt? Lad dem derefter tegne eller skrive i tegnefeltet, hvordan filmen sluttede. 2. Tal om, hvad der sker på billedet. Eleverne skal i par lave et mini-rollespil ud fra billedet. Én skal være ræv, og én skal være fugl. Eleverne skal finde på replikker og øve dem. Husk at tale om mimik og stemmeføring. Hvordan lyder man farlig? Hvordan lyder man bange? Lad eleverne opføre deres rollespil for klassen.

6 3. Klip billederne ud og sæt dem i rigtig rækkefølge. DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 6

7 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 7 3. Til denne opgave skal der bruges sakse, lim og pap. Tal med eleverne om, hvad de kan se på billederne. Find i fællesskab ud af, hvad der er det første og sidste billede. Ligner de to billeder hinanden? Eller er der forskelle? Lad eleverne klippe billederne ud. Eleverne skal prøve at huske filmens handling og lægge billederne i rigtig rækkefølge. Vent med at lime! Se filmen igen. Bed eleverne om at tjekke om deres rækkefølge er rigtig. Lim billederne op på pappet i den rigtige rækkefølge. Skriv evt. ord eller sætninger under hvert billede.

8 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 8 1. Du skal lære flere ord om naturen. Træ Egern Efterår Bladbunke 1. Tal om, hvilke ord eleverne lærte i opgaverne til Den lille fugl og bladet. Nu skal de lære flere ord om naturen. Tal med eleverne om, hvad ordene betyder. Brug evt. smartboardet til at finde billeder på nettet for at understøtte forståelsen. Eleverne skal lave en tegning af ordet og forsøge at skrive det på deres modersmål. De kan evt. få hjælp af deres forældre derhjemme.

9 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE 9 2. Lær om årstider. Sol Koldt Bladbunke Varmt Sne Regn Blomst Istap Is Blæst Strand Mørkt Brunt Grønt Hvidt 2. Tal først om de fire billeder. Hvilke årstider viser de? Hvordan er vejret og naturen under de forskellige årstider? Hvilke farver er der? Hvad kan man lave under de forskellige årstider? Læs ordene sammen. Tal om, hvad de betyder og lad eleverne sætte streger fra ordene hen til den rigtige årstid.

10 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE Læs om filmen. Filmen handler om en fugl. Fuglen vander et blad. Filmen handler om et egern. Egernet og fuglen leger. De leger med blade. Egernet driller fuglen. Der kommer en ræv. Ræven vil fange egernet og fuglen. 4. Navneord. Hvad hedder dyret? Egern-et En 3. Læs teksten højt for eleverne. Lad dem derefter læse teksten højt i klassen. Tal om, hvilke ord eleverne kendte i forvejen. Tal om forskellen på navneord (alt det man kan røre ved og se) og udsagnsord (det man kan gøre). Farv navneordene røde og udsagnsordene blå. 4. Tal om, at man kan sætte en eller et foran navneord. Tal om, hvordan man siger fugl på elevernes modersmål. Sætter man også noget foran ordet ligesom en eller et? Se nu Den lille fugl og egernet med eleverne på Filmcentralen/Undervisning.

11 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE Hvilken årstid er det i filmen? Skriv årstiden, og hvad du kan se på billedet: 2. Hvilke farver er der om efteråret? 1. Tal om hvilken årstid, der var i filmen. Hvordan kan man se det? Eleverne skal to og to skrive efterårsord ind i skrivefeltet. De må også tegne eller skrive på modersmålet. 2. Tal om, hvilke farver naturen har om efteråret. Brug evt. smartboard til at finde billeder. Tal om nuancer og mørk og lys. Eleverne kan herefter sætte kryds ved efterårsfarverne.

12 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE Hvad gør egernet og fuglen? Vander Hopper Leger Sparker Løber Skriv sætninger med udsagnsord. Fuglen og egernet leger 3. Tal om, hvilke udsagnsord/gøre-ord, der var i filmen. Se filmen igen. Når eleverne opdager et gøre-ord, skal de råbe stop. Stop så filmen, og bed eleverne gøre det, de ser med deres egen krop. Se om I kan finde flere gøre-ord, end der er listet op på arket. Stav ordene sammen, og lad eleverne skrive dem ned på arket. 4. Lad eleverne forsøge at skrive sætninger med gøre-ordene. De må gerne skrive børnestavning. Lad til sidst et par elever skrive en sætning på tavlen, og tal om ordstilling.

13 DANSK SOM ANDETSPROG - INDSKOLING / SIDE Skriv et referat. Filmen handler om 6. Anmeld filmen Filmen var sjov Filmen var kedelig Filmen var skør 5. Skriv sammen et referat på tavlen. Lad eleverne diktere, og stav ordene sammen. Lad eleverne skrive teksten ind i skrivefeltet. De kan herefter læse teksten højt for hinanden i par. 6. Eleverne skal give filmen stjerner. Herefter skal de fortælle en makker, hvorfor de kunne lide/ikke lide filmen.

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie:

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Du skal se en film om en familie: o Det lille lam Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Filmen til dette emne handler om familie. Forklar eleverne, hvad begrebet familie betyder. Tal om, hvem eleverne

Læs mere

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal se tre film o o o Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal lære o o o o o At tale på dansk om ting og dyr i naturen. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm o Den lille gris flyver Har du en drøm? Min drøm Fortæl eleverne, at den næste film handler om en gris, der har en drøm om at flyve. Tal om, hvad det

Læs mere

Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel

Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel Du skal se en film med en god historie: o Elefantens cykel Elefanten ønsker sig en cykel. Tegn en sej cykel: Fortæl eleverne, at filmen, I skal se, handler om en elefant, der ønsker sig en cykel. Hvad

Læs mere

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød?

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? I skal se to film o o Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? Har du en god ven? Tegn et billede af din ven: Filmene til dette tema handler om venskab. Spørg eleverne, hvad ven hedder på deres modersmål.

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal se to film om traditioner o o Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal lære o o o o o At tale på dansk om forskellige traditioner i Danmark. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal se en film om former og figurer:

Du skal se en film om former og figurer: Du skal se en film om former og figurer: o Zebra af Julia Ocker (YouTube Animanimals: Zebra så længe den er tilgængelig) Kan du tegne figurer? Tegn her: Fortæl børnene, at de skal lære om figurer og former.

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

3. december (3-4 år)

3. december (3-4 år) 3. december (3-4 år) Knud Nis er helt forvirret over børnenes verden. Julemanden har altid sagt, at der hvid sne og is. Men Knud Nis ser kun farver. Mon det er vinter i børnenes verden lige nu? Du skal

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Lektion 1-2 Lytte til historie Hvad gør læreren? a. Læreren indretter et hjørne af klassen til læsehjørne. Eleverne skal sidde (hvis muligt) i kreds,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Lær om ordsprog 1. Der skal andre boller på suppen. Det er godt nok op ad bakke! Jeg fik kolde fødder! Det gik op i hat og briller!

Lær om ordsprog 1. Der skal andre boller på suppen. Det er godt nok op ad bakke! Jeg fik kolde fødder! Det gik op i hat og briller! Navn og klasse: LÆR OM Ordsprog 1 MED DANSKTIP Lær om ordsprog 1 Det er godt nok op ad bakke! Der skal andre boller på suppen Det gik op i hat og briller! Jeg fik kolde fødder! Den må du længere ud på

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Af Katja Dollerup Schmidt Poulsen Børnene der modtager dansk-undevisning på den Skandinaviske Skole i Maputo er spredt

Læs mere

LÆSEGUIDER til børnehaveklassen

LÆSEGUIDER til børnehaveklassen LÆSEGUIDER til børnehaveklassen Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Trin 1 cow boy ter s m o l B I Walkklovn to Sc loere hool r pape gøje På v e j til sk o le pilot Hvem Forlag et Pø www hl.poehl

Læs mere

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin Med detektiven enny på jagt efter udsagnsord Dansk 3. klassetrin Udsagnsord er alle de ting vi gør. Man kan sætte AT eller JEG foran. Udsagnsordene bestemmer tiden i en tekst altså om det er nutid eller

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Trin 1 cow boy ter s m o l B I Walkklovn to Sc loere hool r pape gøje På v e j til sk o le pilot Hvem Forlag et Pø www

Læs mere

Forår. 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme.

Forår. 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme. Forår 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme. 2 a: Du bliver delt ind i en gruppe, inden I skal i naturen. I naturen skal du bruge en af sanserne.

Læs mere

Kender du årstiderne?

Kender du årstiderne? Før jeg læser bogen Kender du årstiderne? Skriv månedernes navne ved hver årstid. KAREN MIKKELSEN Årstider Troels Gollander Gyldendal Tegn forår Tegn sommer Forår Marts Sommer April August Tegn efterår

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER KEVINS HUS Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores

Læs mere

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse.

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Ud med kunsten landart for børn (hele året) Fag: Billedkunst, dansk og natur/teknik

Læs mere

Registreringsskema børnehaveklasse (individuel)

Registreringsskema børnehaveklasse (individuel) Registreringsskema børnehaveklasse (individuel) PILOT 3 > REGISTRERINGSSKEMA > 1 Rim Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Barnet skal

Læs mere

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag Målgruppe: børnehaveklasse og 1. klasse. Fortællingerne har et meget enkelt fortælleforløb og en enkel komposition, hvilket gør historierne særlig velegnede at arbejde med i forhold til litteratur i børnehaveklassen

Læs mere

Forår. 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme.

Forår. 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme. Forår 1. Medbring eller find et tegn på forår. Du kan finde det i haven, skoven, stranden eller hjemme. 2 a: Du bliver delt ind i en gruppe, inden I skal i naturen. I naturen skal du bruge en af sanserne.

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: 1 Professoren -udforsker Skoven! 2016 af Kim Christensen Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: Lars. Naturstyrelsen Til minde om

Læs mere

Undervisningsaktiviteter

Undervisningsaktiviteter Ordklasser - Gennemførelse Undervisningsaktiviteter Hvad gør læreren? Lektion 1-2 Hvad er udsagnsord? Læringsmål: Læreren gør læringsmål og formål klart for eleverne. Eleven kan vise, hvad udsagnsord er.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Anemonen. Anemonen. Hvordan formerer den sig?

Anemonen. Anemonen. Hvordan formerer den sig? Trinmål til undersøgelsesaktiviteter Beskrive udvalgte (dyr og) planter Kende forhold, der karakteriserer de forskellige årstider Undersøge enkle forhold vedrørende vejret Kende de naturområder, hvor navngivne

Læs mere

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017 Nivemaskinen af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen Høst & Søn 2017 Nivemaskinen er en særdeles voldsom og alvorlig fortælling om frygt og tyranni. En bog, der ikke bare bør læses op uden mulighed for bearbejdning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

En uhyggelig nat. Vi læser. Læs sammen og tænk. Tal sammen MÅL. En gyser. I kan skrive en gyser.

En uhyggelig nat. Vi læser. Læs sammen og tænk. Tal sammen MÅL. En gyser. I kan skrive en gyser. At fortælle En gyser Vi læser MÅL I kan skrive en gyser. Tal om... Hvad er en gyser? Hvilke ord tænker I på, når I hører ordet gyser? Læs sammen og tænk En uhyggelig nat Det er en mørk nat. Kun månen lyser

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

LÆSEGUIDER til dagtilbud

LÆSEGUIDER til dagtilbud LÆSEGUIDER til dagtilbud Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Blomster På vej til skole Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-20-4 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018

Læs mere

REGISTRERINGSSKEMA INDEN SKOLESTART. Registreringsskema inden skolestart

REGISTRERINGSSKEMA INDEN SKOLESTART. Registreringsskema inden skolestart Registreringsskema inden skolestart 1 Rim Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Barnet skal pege på det ord, der ikke rimer på de andre.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Det lille barns sprog 0 3 år

Det lille barns sprog 0 3 år Det lille barns sprog 0 3 år Ishøj Kommune PPR & Sundhedstjensten 1 2 Allerede i fostertilstanden er barnets sanser udviklede. Det reagerer f.eks. på lydindtryk - bl.a. musik, høje og kraftige lyde - og

Læs mere

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Er det første gang i sender et barn i skole, vil i opdage at, skolen har ændret sig meget, siden I selv gik i skole. Et nyt kapitel starter ikke kun i jeres

Læs mere

Inspirationsmappe til undervisningen med. lille krokodilles oplevelser sommer, vinter, forår

Inspirationsmappe til undervisningen med. lille krokodilles oplevelser sommer, vinter, forår Inspirationsmappe til undervisningen med De fire krokodillebøger handler om lille krokodille lille krokodilles oplevelser sommer, vinter, forår og efterår. Dyrene har fået menneskelige egenskaber og relaterer

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TAL MED DIT BARN Et godt talesprog og et solidt kendskab til ords betydning er en vigtig forudsætning for at lære at læse. Når man foretager sig en

Læs mere

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 0. 3. KLASSE 2 Modul 1 - STÆRKE SAMMEN Hvad er børns rettigheder? Modulet indledes med en snak om ordet rettigheder. Her arbejdes med elevernes forforståelse i forhold

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVORDAN LOVGIVER EU?

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVORDAN LOVGIVER EU? Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVORDAN LOVGIVER EU? HVORDAN LOVGIVER EU? INDHOLD INTRO (ARK 1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK 2) 1. EU's

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få dejlige oplevelser

Læs mere

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 4. Pas på dig selv og de andre

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 4. Pas på dig selv og de andre Rusmiddelforebyggende undervisning MODUL 4 MODUL 4 Aktiviteter Læreroplæg: Introduktion til emnet socialt pres. Konkurrence: Svar på socialt pres. Konkurrence: Med ryggen til. Formål Introduktion til emnet

Læs mere

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 7. 10. KLASSE 2 Modul 1 - STÆRKE SAMMEN Til dette tema indgår en stribe links til undersider på redbarnet.dk/skole og andre hjemmesider. Når du har dette dokument åbent

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Overordnet. Læringsmål

Overordnet. Læringsmål I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog Solstrålebøgerne TRIN 2 af Lis og Torben Pøhler Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-19-8 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018 1 Forord Læseguiderne

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV FRA IDÉ TIL LOV INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Fra idé til lov

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMENE GRUNDLOVEN & SÅDAN FIK VI GRUNDLOVEN

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMENE GRUNDLOVEN & SÅDAN FIK VI GRUNDLOVEN Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMENE GRUNDLOVEN & SÅDAN FIK VI GRUNDLOVEN GRUNDLOVEN & SÅDAN FIK VI GRUNDLOVEN INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmene 2. Mens du ser filmene 3. Efter du har set filmene

Læs mere

Opmærksomhedsområder i forbindelse med vurdering af skole/sfo-parathed

Opmærksomhedsområder i forbindelse med vurdering af skole/sfo-parathed 1. Kompetencer vedr. motorik og sanser: At kunne koncentrere sig et stykke tid ad gangen At kunne koncentrere sig, når der foregår andre ting omkring en. At være motorisk selvhjulpen, f.eks. at kunne klæde

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER MARS ER FOR TABERE Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet

Læs mere

Den dag mit sovedyr blev væk

Den dag mit sovedyr blev væk At berette En personlig beretning Vi læser MÅL Du kan skrive om en oplevelse, du har haft med dit sovedyr. Tal om... Hvilke sovedyr har I været rigtig glade for? Fortæl hvorfor. Læs sammen og tænk Den

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

I landet med den store ordfabrik

I landet med den store ordfabrik I landet med den store ordfabrik Af Agnés de Lestrade og Valeria Docampo På dansk v/dal Michaelsen En meget poetisk billedbog, der sætter fokus på sprog og ord. Den får os til at tænke over alt det, der

Læs mere

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL August september VI SKAL LÆRE HINANDEN AT KENDE Fortællertid Oplæsning Dialog At lytte til oplæsning (i - s- t) (konsonanter og vokaler) Sange,

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

Ideer til danskaktiviteter

Ideer til danskaktiviteter Ideer til danskaktiviteter Der er beskrevet tre læseaktiviteter i faghæftet for dansk. 1. Lærerens oplæsning 2. Elevens læsning af kendt tekst ( f.eks. læsebog) 3. Elevens læsning af ukendt tekst (f.eks.

Læs mere

Sød vampyr SPECIAL-PÆDAGOGISK FORLAG

Sød vampyr SPECIAL-PÆDAGOGISK FORLAG E K S T R A S I D E R T I L Side 1 Sød vampyr L Æ S L Y D R E T 3 Til læreren Indhold: 1. ordkort. dominospil 3. miniscrabble 4. opgaver 5. skriv med 6. krydsord 7. rækkefølge Vejledning: 1. Ordkort Ordkort

Læs mere

Tip en 12 er. Find kukkelurekasserne, kig i kasserne og svar på spørgsmålene. Marker det rigtige svar i kasserne til højre på tipskuponen.

Tip en 12 er. Find kukkelurekasserne, kig i kasserne og svar på spørgsmålene. Marker det rigtige svar i kasserne til højre på tipskuponen. Tip en 12 er Find kukkelurekasserne, kig i kasserne og svar på spørgsmålene. Marker det rigtige svar i kasserne til højre på tipskuponen. Spørgsmål: 1 X 2 1 X 2 1 Hvor højt er træet i kasse 1? 20 m 30

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne.

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne. Indhold Side 2: Staveløb Side 3: Bevæg de 120 hyppigste ord Side 4: Find flest ord Side 5: Gangetræning Side 6: 10er venner Side 7: Staveræs Side 8: Plus/minus leg Side 9: Gæt et bogstav Side 10: Find

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse BØRN & UNGE FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. bruge bogstavernes lyd, når de læser, og de kan forstå, hvad de læser. De fleste

Læs mere

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: onsdag 16/ Klokken Indskolingens lokale

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: onsdag 16/ Klokken Indskolingens lokale Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: onsdag 16/1-2019 Klokken 19.00 21.00 Indskolingens lokale pkt. Dagsorden Referat 1. Velkomst mm. Mette byder velkommen til

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Hvordan I som forældre kan bruge Sprogpakken s indhold derhjemme?

Hvordan I som forældre kan bruge Sprogpakken s indhold derhjemme? I Kaskelotten arbejder vi med sprogudvikling ud fra metoder fra sprogpakken. Denne folder viser: Hvordan I som forældre kan bruge Sprogpakken s indhold derhjemme? Samtaler i hverdagen Dialogisk læsning

Læs mere

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA INSPIRATIONSARK DANSK TEMA Danskdugen er til førskole- og indskolingsbørn og kan bruges helt fra vuggestuealderen. Dugen er et innovativt værktøj, der indeholder elementer til læring af såvel faglige som

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv Find navneord Hvad er Halloween? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man Halloween? Se, syng, lyt og læs. Se videoen Halloween

Læs mere

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om depression. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm,

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by Undervisningsforløb 6M - Ringsted by Baggrund for forløbet: Forløbet er udarbejdet af Mette Pedersen til en modtageklasse på mellemtrinnet på Dagmarskolen i Ringsted. Forud for forløbet besluttes det,

Læs mere

Udeskoleforløb Naturlyrik

Udeskoleforløb Naturlyrik Udeskoleforløb Naturlyrik Naturlyrik Fag: Dansk Klassetrin : 2-4.klassetrin Sted: Naturen i nærheden Årstid: Hele året Formål: Eleverne skriver digte OM naturen I naturen og lærer om forskellige digtformer.

Læs mere

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED?

INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? INTROFORLØB: HVAD ER SUNDHED? Introforløbet er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Bevægdi neor d or dkl as s er pånyemåder AfS of i ewi e s e Hans e n Mål gr uppe: 1. 3. k l as s e Undervisningsforløb 1.-3. klasse Bevæg dine ord ordklasser på nye måder Undervisningsaktiviteter til arbejdet

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

23. DECEMBER. Mor redder os

23. DECEMBER. Mor redder os 23. DECEMBER Mor redder os - I skal ikke bygge hytter i vores skov! En dreng fra 5. klasse står truende over for mig. Jeg kender ham ikke, selv om jeg selvfølgelig har set ham før, når han råbende løber

Læs mere

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst?

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Side 1 Vi bruger alle læringsstilene, men mest 2 eller 3. Så find dine stærkeste stile, og

Læs mere