mediestrategi En hjælp til menighedsrådenes drøftelse om visioner 2017 i Viborg Stift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mediestrategi En hjælp til menighedsrådenes drøftelse om visioner 2017 i Viborg Stift"

Transkript

1 mediestrategi En hjælp til menighedsrådenes drøftelse om visioner 2017 i Viborg Stift Klip fra bogen Kirken kommunikerer af sognepræst Carsten Riis Jensen

2 Din menighed har selvfølgelig allerede en strategi, ikke? Før familien tager i Bilka, udtænker far en strategi for, hvordan de kommer hurtigst muligt ud derfra med flest mulige penge stadig på lommen. Før menighedsrådet sammen med borgerforeningen arrangerer marked og friluftsgudstjeneste, laves der en strategi for, hvordan samarbejdet foregår bedst og annonceringen når bredest muligt ud. Før præsten får menighedsrådet overbevist om at skifte den ophøjede prædikestol permanent ud med en talerpult på gulvet, overvejer han en strategi for, hvordan overgangen kan ske mindst smertefuldt og blive bedst muligt accepteret. Strategi er ikke noget fremmed. Vi bruger det hele tiden. Og det bedste den lokale kirke og menighed kan gøre i forhold til de moderne medier og teknologi er at udarbejde en mediestrategi. At formulere en mediestrategi foregår på samme måde som når man formulerer en menighedsstrategi. Netop i år er menighedsrådene i Viborg Stift inviteret af biskoppen og Stiftsrådet til særligt at arbejde med vision og strategi i hver enkelt sogn. Yderligere beskrivelse af dette projekt findes i det udsendte Arbejdspapir til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner Hvad jeg præsenterer her til indledning, er først en hjælp til at arbejde overordnet med menighedens strategi og dernæst en specifik hjælp til at arbejde med mediestrategi: En strategi er slutresultatet af en proces, der kan forkortes V-V-V-S. Vision. Værdier. Virkemidler. Strategi.

3 Hvis du blev stillet spørgsmålet hvad vil I med kirkens børneklub?, eller hvad er jeres menigheds mål?, eller hvad er din kirkes vision? hvad ville du så svare? Og hvad ville du bruge som begrundelse for dit svar? Og hvad er det for et syn på kirke og Bibelen og Gud, der gør, at du svarer, som du svarer? Da jeg på et tidspunkt blev ansat i en kirke, fik jeg fat på et papir, hvor der stod to forskellige visioner for denne kirkes menighedsråd. Den første vision handlede om, at alle aktiviteter skulle pege frem mod at få flere til at komme til gudstjeneste om søndagen. Den anden vision, som blev lavet senere, lyder nu: At møde flere mennesker med evangeliet, og få dem til at blive en aktiv del af menigheden. Jeg er rigtig glad for, at det ikke er den første men den anden udgave af visionen, der gælder i den kirke, jeg blev ansat i. Hvorfor? Jo, for hvis dét at få mennesker til gudstjeneste om søndagen er kirkens vision, så betyder det, at altings omdrejningspunkt er en bestemt begivenhed, og at alt skal pege frem mod den. Når vi kigger på værdier, vision og virkemidler, så gør vi det, fordi kirken er på vej et bestemt sted hen. Kirken har en vej og et mål. Kirken er i bevægelse, og bevægelse sker ikke uden en klar, retningsgivende vision og uden de virkemidler, der fremmer visionens trinvise virkeliggørelse. Vi kender fra erhvervslivet, at slutmålet for et firma og en organisation er at opnå et fælles resultat. Derfor er firmaerne og organisationerne nødt til at være resultatorienterede. Nu er kirken hverken et firma eller en organisation, men den er i høj grad resultatorienteret: Vi er på vej mod et mål. Ifølge missionsbefalingen gør vi disciple, i en stadig proces, og vi gør det ikke uden et fundament at bygge på. Vi gør disciple og arbejder resultatorienteret ud fra ganske bestemte værdier. De værdier, vi har, bruger vi til at formulere en vision, som giver os gejst og begejstring. Og fordi visionen er så vigtig for os, er vi meget opmærksomme på, hvilke virkemidler, der bedst fremmer visionen. Og endelig sammenfatter vi disse 3 V er i en strategi, som fortæller hvordan vi vil gøre det, og hvordan vi vil sørge for, at vores vision gennemsyrer hver ansat og frivillig i vores menighed. Vi kan opstille forholdet mellem disse faktorer sådan (V-V-V-S): VISION: Her er vi på vej hen. VÆRDIER: Derfor er vi på vej derhen. VIRKEMIDLER: Disse mønstre, processer og procedurer hjælper os derhen. STRATEGI: Og vi vil gøre det på denne konkrete måde over de kommende måneder og år.

4 Her stopper vores lille introduktion til, hvordan man kan arbejde med en kirkes V-V-V-S, for det kræver en hel bog for sig selv. Til gengæld har vi nu stof til at arbejde med kirkens mediestrategi: Processen Jeg vil her gennemgå processen frem mod, at en kirke kan være mere nærværende og effektiv i mediekulturen. Som sagt er det vigtigt, at denne proces er en del af den lokale kirkes øvrige arbejde med V-V-V-S, fordi mediestrategien fungerer som en gren af og en tjener for den: 1) Er I klar til at være interaktive og sociale? Vi kalder dem sociale medier fordi de ér sociale. Formålet med dem er at være sociale. Det kræver dialog, det kræver respons, det kræver at man lytter. Menighedsrådet, de ansatte og de frivillige må gøre sig dette klart, og dernæst tage en snak om der overhovedet er ressourcer og tid i jeres kirke til at VÆRE sociale! Kan I pege på konkrete personer, som kan og vil bruge TID på at fastholde den sociale dimension? Er der personer, som selv lever online og vil påtage sig at være den eller dem, der sørger for, at kirkens Facebook, Twitter, Instagram, osv., lever? Det nytter fx ikke at lave en sjælesorgs-hjemmeside, hvis der ikke sidder nogen bag skærmen og er klar til at svare, når nogen henvender sig. 2) Opret et medieudvalg Når dén samtale er ført, og de lokale ressourcer er vurdet og evalueret, vil jeg opfordre jer til at oprette et medieudvalg. Måske har I allerede et kirkebladsudvalg og et hjemmesideudvalg. Overvej at lade disse udvalg smelte sammen til ét, bl.a. fordi det er, hvad vor tids medier gør: De smelter sammen og virker på kryds og tværs af hinanden. Opret et medieudvalg, og sørg for, at der i udvalget sidder personer, som ikke nødvendigvis er medlem af menighedsrådet eller for den sags skyld er faste kirkegængere, men som har fingeren på pulsen hvad angår medier og teknologi. Hvad dette medieudvalg har af konkrete opgaver, i forhold til medierne og den lokale menighed, skal vi nu gennemgå: 3) Studér og forstå medierne Gå i gang, i jeres medieudvalg, med at studere og forstå medierne. Dette hæfte er et uddrag af bogen Kirken kommunikerer, som jeg kun kan anbefale jer at skaffe og simpelthen læse sammen. Læs også andre bøger og artikler om mediernes sprog, kirkens kommunikation, osv. En ting, som er vigtig af forstå vedrørende de sociale medier, er: Selv om medierne i høj grad smelter sammen og integrerer hinanden, så er de ikke ens. Hvis din kirke fx gerne vil bruge Facebook, Twitter, osv., så er det vigtigt at vide, at de ikke er ens. Hvad man skriver på Facebook, er ikke det samme, som man skriver på Twitter eller uploader af billeder til Instagram.

5 Selfies. Den katolske kirke har en mediestrategi, som bl.a. fortæller, at når paven er på rundrejser, skal der gives mulighed for selfies og promovering via sociale medier.

6 Facebook bruges ikke til det samme som Twitter, for Twitter har fx som en del af sit design, at man kun kan skrive et vist antal tegn. Og Instagram er ikke designet til tekster, men til billeder og video. Det er også vigtigt at forstå, at forskellige målgrupper bruger forskellige sociale medier. Facebook er i dag kun kongen fordi man skal bruge sin Facebook-konto til at logge ind på andre apps. Stadigt flere alders- og målgrupper bruger nu Instagram og Snapchat mere end Facebook, og blandt unge bruges Facebook primært til gruppebeskeder og invitationer (og til at logge ind i andre apps). Det betyder bl.a., at det ikke er på ét bestemt socialt medie kirken kan møde de unge. (Læs mere her: socialemedier.dk/tag/ unge-og-sociale-medier) 4) Kig på demografien i sognet En del af medieudvalgets arbejde er at tale med menigheden og få den i tale. Giv dem spørgeskemaer og få dem til at fortælle, om og i hvor stor udstrækning de bruger sociale medier. Spørg dem, om de ville droppe kirkebladet, hvis de kunne få informationerne via sociale medier. Undersøg, om din lokale menighed er media literate, dvs. hvor mange af dem der har en forståelse for medierne og tilmed lever en del af deres liv online. 5) Skal de sociale medier inden for i kirken, fx til gudstjenester? I bogen Kirken kommunikerer kan du bl.a. læse om mobiltelefoner og interaktivitet - og om at tage mobilen med i kirke. Hvad mener I som medieudvalg om det? Er I parate til at lade medierne føje en for mange ny og måske lidt skræmmende interaktiv, social del til gudstjenesten? 6) Informere, engagere, opmuntre Det er min erfaring, at kirkens engagement på de sociale medier kan samles i disse tre ord: 1: Kirken kan informere om det, der foregår: Informér om kirkens begivenheder, informér om emnet for næste søndags gudstjeneste, informér om nye tiltag fra menighedsrådet. 2: Kirken kan engagere sig med dem, der bruger de sociale medier: Læg spørgsmål til samtale ud, bygget over sidste søndags prædiken. Skriv eller optag videovidnesbyrd fra menighedens medlemmer om ting, de har oplevet i deres liv. Læg billeder ud fra begivenheder i kirken. Overvej at skrive kirkelige/ teologiske kommentarer til de emner, der er oppe i tiden og samfundet. 3: Kirken kan (og skal) opmuntre mennesker til fællesskab, også via sociale medier. Brug medierne til at sende opmuntrende bibelvers, mindeværdige citater fra prædikenerne. Læg lyd- og videoklip ud fra gudstjenesterne. Skriv en konkret udfordring fx Ugens udfordring. Henvis til nyttige artikler og bøger. Med til dette punkt - opmuntring - hører også, at medieudvalget kan være dem, der har ansvaret for at fortælle den gode historie.

7 Intet er så effektivt - eller: intet sælger bedre - end den gode historie. Hvad enten det så er den gode historie om glade børn til babysalmesang, eller historien om kirken, der fik mulighed for at være medarrangør af en bys sommerfestival, eller historien om alkoholikeren, der fandt tryghed og et nyt hjem i det kristne fællesskab. Min påstand skal være, at det i høj grad er medieudvalgets opgave at se og formulere den gode historie, til brug i de medier, som udvalget har ansvar for. 7) Skab samtaler online, som Gud kan gøre sig til en del af Kirken er ikke en verdslig organisation eller en gren af det danske kulturliv. Kirken er Guds. Kirken er Guds hænder og ben her på jorden. Derfor må det, mener jeg, være et mål simpelthen at skabe samtaler gennem de sociale medier, som Gud kan gøre sig til en del af. Altså: Ikke kun samtaler og information om Gud. Hav tillid til, at Gud faktisk vil noget, og vær redskab til at Han kan gøre sig til en del af samtalen, I skaber online. 8) Lav en reel strategi Det allerbedste vil som sagt være, hvis din kirkes mediestrategi flettes sammen med kirkens overordnede strategi. Men samtidig er det også godt, hvis medieudvalget gør sig tanker om og fx udfylder dette skema, som stiller spørgsmålene hvad ér visionen for vores kirkes mediebrug?, hvad ér vores værdier?, hvilke virkemidler hjælper os på vej?, og hvad er vores mediestrategi? MEDIEUDVALGETS VISION: MEDIEUDVALGETS VÆRDIER: MEDIEUDVALGETS VIRKEMIDLER: MEDIEUDVALGETS STRATEGI: 9) Opbyg en ugeplan/en mediekalender Det hører med til at tænke strategisk, at man overvejer hvornår det er bedst at introducere noget nyt. Det kan godt være, at du har en plan om noget, der skal ske, men det betyder ikke, at menigheden er parat til det. Sådan forholder det sig også online. Hvornår er det et godt tidspunkt at gøre reklame for næste søndags gudstjeneste? Jamen, det afhænger af, hvornår folk rent faktisk ér på Facebook og hvornår de ser noget på Facebook som de husker! Der er lavet studier, som fortæller, at det er bedst at lægge en ny statusopdatering ud på Facebook på bestemte dage og tidspunkter, men andre studier har vist, at det simpelthen ikke er rigtigt. Der kan ikke gives noget entydigt svar på, hvornår en aktion på de sociale medier bliver mest set. Men under alle omstændigheder så er det, hvis I vælger at tage udgangspunkt i de tre ord, jeg nævnte før informere, engagere, opmuntre en rigtig god ide, at medieudvalget laver en ugeplan:

8 Opbyg en uge- eller månedsplan, som en eller flere fra kirken har ansvar for at følge op på: Opbyg en plan, som fx fortæller dig, at mandag eftermiddag skal der lægges et glimt fra søndagens gudstjeneste/ prædiken ud - gerne i form af et spørgsmål og et citat fra prædikenen. Samme dag - eller dagen efter - fortælles ugens gode historie, om mennesker der har oplevet noget godt eller livgivende i jeres kirke. Fortæl den gode historie i form af fx billeder, videooptagelse, interview. Onsdag er det tid at give folk et opmuntrende ord, så i kalenderen for sociale medier står der derfor, at der skal lægges fx et illustrerende billede med et bibelord ud. Fredag lægges en reklame ud, vedrørende temaet for søndagens gudstjeneste. Hver gang du står over for at skulle lave et indlæg eller en statusopdatering, så stil spørgsmålene: Hvad er det jeg vil opnå med denne statusopdatering? Hvem er mit publikum? Er der mulighed for at folk kan respondere og samtale? Hvordan opfordrer jeg folk til at handle på det? På næste side er der et lille eksempel på et medieudvalgs ugeplan. Bemærk at eksemplet kun gælder det udvalg, der fokuserer på søndagens gudstjeneste. Kirkens ungdomsgruppe og børneklub har naturligvis en tilsvarende mediekalender, med opslag til deres målgrupper. 10) En kriseplan Der skrives meget på de sociale medier. Derfor hører det til medieudvalgets opgave at udarbejde en kriseplan: Hvis der opstår en krise i vores lokale kirke, hvad er det så, vi lader de nysgerrige journalister vide? Hvad skriver vi på de sociale medier?

9 MANDAG ONSDAG FREDAG FACEBOOK Den gode historie. Interview? Video? Inspirerende billede eller citat Citat fra søndagens prædiken - og reklame for den kommende søndags gudstjeneste INSTAGRAM Fotocollage fra sidste uges begivenheder i kirken. Billede med invitation til søndagens gudstjenester. Grafik med inspirerende citat eller bibelord TWITTER Inspirerende citat - måske fra gårsdagens prædiken. Link til debatartikel fra aviserne om et kirkeligt emne. Invitation til søndagens gudstjeneste, med link. Sørger vi selv for, at der bliver meldt noget ud, inden sladderen løber? Og hvem har ansvaret for, hvad der bliver meldt ud, når og hvis krisen kommer? 11) Overvej projektstyring Som nævnt er Facebook, Twitter, osv., ikke ens. Det er forskellige tekniske systemer, som har hver sin hjemmeside og mobilapp. Det samme gælder ofte kirkens hjemmeside: Den er opbygget i ét system, og måske har kirken internt et selvstændigt kalendersystem, som gør det svært at overføre begivenheder fra dén til hjemmesiden. Og hvordan holder vi styr på aftaler og på hvem der har ansvar for hvad? Findes der ikke et system, der samler alle disse ting, så arbejdet kan gøres ét sted fra og via én hjemmeside eller én app? Jo, det gør der. Det er ikke min opgave at gøre reklame for disse systemer, men i hvert fald gøre opmærksom på, at der findes temmelig gennemarbejdede systemer, som er skabt af kirkefolk til kirker, som netop samler alting ét sted. Og jeg mener det må være medieudvalgets opgave at afprøve disse systemer og introducere dem til kirkens øvrige personale og frivillige, for at se, om de kan være med til at løse kirkens store kommunikationsopgave. Hvem tager sig af hvad? Det giver sig selv, men det er vigtigt at finde ud af, hvem der tager sig af hvad. Hvem har ansvaret for at løse kommunikationsopgaverne? Hvem modtager stoffet til kirkebladet, til hjemmesiden, til de sociale medier? Hvem taster det ind? Hvem har ansvaret for den sociale del, som jeg nævnte før, som fx at svare på spørgsmål, skabe engageret samtale?

10 TAG VED LÆRE AF PAULUS Også når det gælder visioner og strategi kan vi tage ved lære af apostlen Paulus: Når jeg læser om ham som kristen og missionær, så er det mit indtryk, at han engagerede sig i og tog udgangspunkt i de kulturer, han rejste til. Læg fx mærke til, hvad han gør, da han akommer i Grækenland og står på Areopagos: 1) Kritisk inddrage kulturens indhold. Han engagerede sig i kulturens indhold. Paulus havde studeret græsk kultur og kendte den. Derfor kunne han stå fast overfor både stoiske og epikuræiske filosoffer (ApG 17,18). Derfor fortjente han sig ret til at tale, og blev inviteret til det på Areopagos. Også i selve talen engagerer han sig i og inddrager kulturens indhold. Han citerer ikke jødiske skrifter eller jødisk historie, men i stedet de filosoffer og digtere, som de selv kendte. Paulus brugte disse citater til at drage tilhørerne mod det budskab, han kom med men der er intet tegn på, at han bare brugte citaterne som kalkulerede, retoriske redskaber. Nej, Paulus var virkelig engageret i kulturens tanker og brugte positive aspekter fra dem til at fremføre sit eget argument. Kirker, menighedsråd og præster, som er en del af den digitale mediekultur, må engagere sig i den verden, de er en del af. Ligesom Paulus på Areopagos kan kirken i dag trække på kilder udenfor den jødekristne tradition, som et redskab til at forkynde evangeliet. Mange af vor tids populære popmusikere, filminstruktører og internetguruer reflekterer deres kulturs åndelige søgen og længsel. Ved kritisk at se på og lytte til medierne, kan kirken og dens prædikanter begynde at forstå kulturen, skabe kontakt til og relevans for denne kulturs mennesker gennem kulturelle referencer. Derved vil de, ligesom Paulus, opleve at de fortjener sig ret til at tale for Areopagos. 2) Anvende kulturens sprog og diskursform. Paulus inddrog ikke alene kulturens indhold, men også dens sprog. Ikke alene talte han græsk, han kendte også den retoriske diskurs, som kulturen anvendte: Athenerne og de fremmede tilflyttere brugte ikke deres tid til andet end at fortælle eller høre nyt (v.21). Derfor kommunikerede Paulus budskabet ved at holde en tale. Han kunne have indledt sin tale med at kritisere deres overtro og afgudsdyrkelse (hvad han også senere gør), men i stedet tager han del i kulturens diskurs og indleder sin tale i en billigende tone. Andre steder i talen anvender han flere retoriske former, f.eks. det simple logiske argument (v.24-29) og bevægelsen fra det kendte til det ukendte (v.23). Prædikanter, som konfronteres af, hvad vi kunne kalde multimediernes Areopagos, bør ikke blot engagere sig i kulturens indhold; de kan også, ligesom Paulus, lære at tale kulturens sprog. Vore kirker og prædikanter kan lære at blive media literate. VIBORGSTIFT.DK Hjemmeside for Viborg Stift DEN GRAFISKE VÆRKTØJSKASSE folkekirken.papirfly.com/portal

11 FÅ INSPIRATION OG VÆRKTØJER TIL JERES MEDIESTRATEGI VIBORG STIFTS MEDIEDAG LØRDAG 16. SEPTEMBER 2017 PÅ HARDSYSSEL EFTERSKOLE GRATIS inspirationsdag for alle i Viborg Stifts sogne og provstier, som arbejder med visioner og strategi, medier og kommunikation. Bliv klædt på til dit arbejde i sognet til at komme Ud med kirken. En dag med fuld forplejning, hyggelig atmosfære, fælles oplæg og mange muligheder for at deltage i workshops. I år vil der også være stande med annoncører, som kan tilbyde jeres menighedsråd og sogne spændende skræddersyede løsninger. Gratis deltagelse for alle, som arbejder med eller er ansvarlige for kirkeblad, hjemmeside, sociale medier og PR generelt i sogne og provstier i Viborg Stift. Mediedagen henvender sig til: Præster Kirke & Kulturmedarbejdere Menighedsrådsmedlemmer Webmastere Kirkebladsredaktioner Fotografer...og alle andre, der arbejder med kirkens PR og brænder for det. Mød Mange blandt spændende andet: oplæg og workshops, som giver dig fif og konkrete Biskop Henrik Stubkjær, direktør Christian Steffensen fra ChurchDesk, værktøjer lige til at bruge hjemme i Henrik Sæt kryds i kalenderen sognet. Helms fra dba MEDIA, Danmarks Kirkelige Mediecenter, Hanne og tag en ven eller Baltzer, Kirsten Vindum, Medieudvalget samt forfatteren kollega med! til Kirken kommunikerer Carsten Riis Jensen. SE MERE & TILMELD DIG PÅ KIRKENKOMMUNIKERER.DK

12 Viborg Stifts udvalg for medier og kommunikation MØD OS PÅ STIFTSMENIGHEDS- RÅDSSTÆVNET 20. MAJ 2017 Stiftudvalget for medier og kommunikation har en stand. Her kan du... Møde nogle af stiftsudvalgets medlemmer Diskutere strategi, medier og kommunikation Høre mere om Mediedagen, som afholdes 16. september, på Hardsyssel Efterskole Få gratis brochurer og høre tilbud om kurser og foredrag EKSEMPLER PÅ kurser og foredrag V-V-V-S i din menighed Menighedens anatomi Kirken på de sociale medier Gratis online værktøjer til produktion af plakater og opslag på de sociale medier I gang med et medieudvalg Produktion af video og korte klip til hjemmeside og sociale medier Den Grafiske Værktøjskasse Læs mere om disse kurser og foredrag på kirkenkommunikerer.dk Bogen Kirken kommunikerer købes hos saxo.dk eller bestilles via din boghandler. Læs mere om V-V-V-S, om radio, musik, film, internet, mobiltelefoner, unge generationer der hører med øjnene, traditioner og former der peger på sig selv i stedet for på budskabet, osv.

VIBORG STIFTS MEDIEDAG

VIBORG STIFTS MEDIEDAG VIBORG STIFTS MEDIEDAG KIRKEN I TV... KIRKEN I TALE... KIRKEN I TEKST... KIRKEN PÅ TRYK... KIRKEN PÅ VIDEO... KIRKEN I BILLEDET... KIRKEN PÅ NETTET... KiRKEN PÅ TWITTER... KIRKEN PÅ PLAKATEN... KIRKEN

Læs mere

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017 Arbejdspapir til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om er 2017 Udarbejdet af visionsgruppen under Viborg Stiftsråd med udgangspunkt i oplæg fra Stiftsudvalgene side 1 Løbenr.

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1 Lørdag den 23. februar 2013 1 Vi skal snakke om Hvad skal vi i grunden som menighedsråd? Hvad gør vi ved det der med målsætninger og visioner? Hvad skal vi stille op med de andre sogne? En formiddag med

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Besøg værktøjskassen: www.inspiration.diakonforbund.dk

Besøg værktøjskassen: www.inspiration.diakonforbund.dk extra JUNI 2015 52. ÅRGANG DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND DIAKONI I SOGNE EN VÆRKTØJSKASSE 2014-2015 DIA IAKONbl bladet DIAKONbladet Juni 2015 extra Af Birthe Fredsgaard, bestyrelsesformand i Diakonhøjskolens

Læs mere

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK NYHEDSBREV FORÅR 2015 MEDARBEJDERE: Tina Brixtofte Andersen Skrydstrupvej 11 2.tv. 8200 Århus N tlf 25 30 23 73 e-mail TIBA@km.dk

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Branding og strategisk kommunikation

Branding og strategisk kommunikation Derfor står jeg her Branding og strategisk kommunikation Workshop Kirkernes Mediedag Kommunikationsrådgiver Michael Trinskjær 25. januar 2014 KOMMUNIKATØR Cand.comm., kommunikationsrådgiver; direktør Aspekta

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2019 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige En inspirationsguide

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling Bechmann Petersen: Hvad er formålet med Danmarksindsamlingen? At indsamle penge til børn på flugt syd for Sahara Placer Danmarksindsamlingen i figur 8, s. 31 i På tværs af medierne, ud fra jeres nuværende

Læs mere

Kirke på vej. Roskilde Stift

Kirke på vej. Roskilde Stift Kirke på vej Roskilde Stift Kirke på vej men hvorhen? det enkle svar på det spørgsmål er: ud blandt mennesker dér, hvor de er. Det er visionen og drivkraften bag Kirke på vej. Det er en spændende og udfordrende

Læs mere

Mediepolitik for SFO Bølgen 2017/2018.

Mediepolitik for SFO Bølgen 2017/2018. Mediepolitik for SFO Bølgen 2017/2018. Indledning De digitale medier og redskaber vokser frem i samfundets udvikling, og har ligeledes også fundet vej ind i børnenes kultur. I høj grad er de digitale redskaber

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2018 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige En inspirationsguide

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

Aktiviteter i Learning Lab

Aktiviteter i Learning Lab Aktiviteter i Learning Lab Efteråret 2012 1 Lær nyt i Learning Lab Learning Lab i Skolegade er rigtig godt i gang efter en lang sommerferie, og vi har igen en masse spændende aktiviteter på tapetet i løbet

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

På kant med EU. EU Et marked uden grænser - lærervejledning

På kant med EU. EU Et marked uden grænser - lærervejledning På kant med EU EU Et marked uden grænser - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

NETVÆRK. på og læs mere om alle MOSAIK s kirker.

NETVÆRK. på   og læs mere om alle MOSAIK s kirker. MOSAIK MOSAIK er et netværk af frikirker med rødder i pinsekirkerne Danmark. Vi har skiftet navn og profil, da vi ønsker at åbne netværket, for alle kirker, som kan se sig selv i netværkets teologi, vision

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Gode råd til brug af sociale medier

Gode råd til brug af sociale medier 14. marts 2016 Gode råd til brug af sociale medier Hvorfor er det relevant at have en profil på Facebook eller Instagram? Facebook har lige nu omkring 3.476.000 månedlige brugere i Danmark, mens 1,2 millioner

Læs mere

INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE

INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE KVANTITATIV OG KVALITATIV UNDERSØGELSE, FORÅR 2014 1 ER DER INFORMATION NOK? Nej Ja 60 40 Savner du generelt mere information om kulturelle tilbud i Viborg

Læs mere

Ambassadør-/ungdomsambassadørteam

Ambassadør-/ungdomsambassadørteam Ambassadør-/ungdomsambassadørteam Engagerede KLF ere, som tager ud og repræsenterer foreningen ved forskellige arrangementer. Hvorfor har KLF et ambassadør-team i mit netværksområde? Vi ønsker, at flere

Læs mere

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum?

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1 Aktivering af netværket omkring Landsstævnet Netværksstrategi del 1 Indledning Dette dokument er første del af netværksstrategien. Her præsenteres det strategiske fundament for en mere netværksbaseret

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Sociale medier og marketing

Sociale medier og  marketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. De sociale kanaler 3. FB - Betalt 4. FB Organisk 5. LinkeIn 6. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal MED

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Volkswagen Håndbog til sociale medier

Volkswagen Håndbog til sociale medier Volkswagen Håndbog til sociale medier 01 Formål og målgruppe 04 Tone of voice 02 Hvordan er man relevant på Facebook? 05 Planlæg dit indhold 03 Effektivt Facebook-indhold 06 Annoncering 01 Formål og målgruppe

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Bethesdas Unge - program og møde opbygning

Bethesdas Unge - program og møde opbygning Bethesdas Unge - program og møde opbygning 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1) Baggrund og kilde for nytænkning af BU s struktur 2) Mødeelementer a. Åbne fem minutter b. Forbøn c. Cellegrupper d. Undervisning

Læs mere

sider af et Fællesskab

sider af et Fællesskab sider af et Fællesskab Velkommen Vi er glade for at kunne præsentere dette hæfte, der handler om Kristent Fællesskab i Rødovre. Hæftet fortæller om 4 sider af fællesskabet - Vision, Fællesskab, Tjeneste

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 detmedgud.dk Forkyndelse Viden Inspiration Kære Leder! detmedgud.dk er ikke længere bare detmedgud.dk du tror, du kender... detmedgud.dk VERSION 2,0 er i luften!

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen Udrustning & træning Tilbud til dig fra Kirkeibyen forår 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer på

Læs mere

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Inspirationsdag, Distriktsforeningen for Herning Nordre og Søndre Provsti, Timring Missionshus, lørdag den 6. februar 2016 Søren

Læs mere

Få dit budskab igennem på Facebook. Opdater løbende jeres Facebookside

Få dit budskab igennem på Facebook. Opdater løbende jeres Facebookside Få dit budskab igennem på Facebook Facebook er et godt sted til at fortælle om arbejdet i lokalforeningen eller tilbuddene i butikken samt søge frivillige og deltagere til aktiviteterne. Her er et par

Læs mere

Værdier for Solsikken/Dyrefryd.

Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Bilag til Virksomhedsplanen Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Vores mission er: - at passe godt på børnene - at udvikle og lære børnene - at være i dialog med forældrene om børnene - at yde et positivt samarbejde

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: info@happyhill.dk ::: 23707131

Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: info@happyhill.dk ::: 23707131 Min Kirke - En kort introduktion Introduktion Dette dokument beskriver kort en app som firmaet HappyHill har udviklet kaldet Min Kirke. Dette dokument skal fungere som en slags appetitvækker. App en findes

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2018 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

DO henviser til den autoriserede danske oversættelse af Bibelen, Det danske Bibelselskab 2002

DO henviser til den autoriserede danske oversættelse af Bibelen, Det danske Bibelselskab 2002 Forord Dette er en bog om nådegaver. Den er kort og har et begrænset sigte: at definere hvad en nådegave er ud fra Det nye Testamente (NT) og at beskrive de 18 nådegaver, der omtales i NT. Ofte beskriver

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige Dette

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Tid: Tirsdag den 8 december kl. 16.30 ca. 19.30 Sted: Konfirmandstuen, Sognegården, Sunds Afbud: Orla Villekjær Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Kodeks for god ledelse i folkekirken

Kodeks for god ledelse i folkekirken Kodeks for god ledelse i folkekirken Indledning Menighedsrådene består ud over præsterne af almindelig folkekirkemedlemmer. Som valgt til menighedsrådet er de valgt til at varetage et fælles ansvar for

Læs mere

Ledelse af frivillige - introduktion

Ledelse af frivillige - introduktion Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige - introduktion V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

2.1 Du har potentiale

2.1 Du har potentiale 21 DU HAR POTENTIALE - TEMAAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 21 Du har potentiale Introduktion til denne Temaaften En tendens i samfundet kan være at vi fokuserer på nogle evner frem for andre, og at vi

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Feedback til gruppe 3 Monte Carlo DR3

Feedback til gruppe 3 Monte Carlo DR3 Feedback til gruppe 3 Monte Carlo DR3 1) Er det valgte TV program et oplagt udgangspunkt for at skabe brugerinvolvering? Monte Carlo på DR er et meget oplagt valg i forhold til at skabe brugerinvolvering.

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

5. NYHEDSBREV SPAHCO-MØDE OM DIGITAL LITERACY. Viborg, marts 2018 Danmark

5. NYHEDSBREV SPAHCO-MØDE OM DIGITAL LITERACY. Viborg, marts 2018 Danmark 5. NYHEDSBREV SPAHCO-MØDE OM DIGITAL LITERACY Viborg, 26.-27. marts 2018 Danmark Denne publikation er udarbejdet i projektet "SPAHCO" inden for rammerne af det europæiske program "Erasmus+ KA2 strategiske

Læs mere

PORTFOLIO. til Det internationale område. Roskilde Handelsgymnasium

PORTFOLIO. til Det internationale område. Roskilde Handelsgymnasium PORTFOLIO til Det internationale område Roskilde Handelsgymnasium Efterår 2012 Program # $%&' ( %)*+ % # "## &##, '- #"# # &#.!" $ %*% #/"# $# 0%* # # ## 1% * 2-%*. ". ## 3%-.# 1% # ".".. $!# 2 Introduktion

Læs mere

LANDKORT OVER OPLÆGGETS FORMÅL OG BUDSKABER. indledning

LANDKORT OVER OPLÆGGETS FORMÅL OG BUDSKABER. indledning 00 UNDERVISNINGSEKSEMPLER Velkomst og LANDKORT OVER OPLÆGGETS FORMÅL OG BUDSKABER indledning Introduktion til kursets formål og fokusområder Velkomst, herunder anerkendelse af forældrenes beslutning om

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

Online Markedsføring // 2015

Online Markedsføring // 2015 Din virksomhed har tre medier 1. Medier som I ejer 2. Medier som I betaler for 3. Medier som I gør jer fortjent til Hvilken kategori tilhører de sociale medier? 3 faktorer er fælles for de sociale medier

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Redskaber til god kommunikation med frivillige

Redskaber til god kommunikation med frivillige Køb bøgerne i dag Redskaber til god kommunikation med frivillige Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

Facebook Kursus 2. februar 2013

Facebook Kursus 2. februar 2013 Facebook Kursus 2. februar 2013 Facebook er stort 901 mio. aktive brugere hver måned. 300 mio. fotos uploades hver dag. 125 milliarder venskaber. 3,2 milliarder likes og kommentarer om dagen. 3,7 mia usd

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER FORÅR 2018 Teologisk Salon: Hvad brænder troen for? Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og Reformationen, der satte spor ned i alle led af samfundet,

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem?

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? Interesseret i arbejdet. God samarbejdspartner. Kan fatte sig i korthed Åben omkring ressourcer, tid mål og evner Aktiv og interesseret

Læs mere

Medarbejderskabsmappe for frivillige

Medarbejderskabsmappe for frivillige Frivilligt medarbejderskab i Abildgård Kirke Medarbejderskabsmappe for frivillige Abildgård Kirke en kirke med liv Indhold Abildgård Kirke o Abildgård kirke og frivillighed o Kommissorium for frivillighedsudvalget

Læs mere