Betternow: Indsamlingsportal, hvor alle kan annoncere aktiviteter/kampagner med indsamling til Nyreforeningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betternow: Indsamlingsportal, hvor alle kan annoncere aktiviteter/kampagner med indsamling til Nyreforeningen."

Transkript

1 Referat af møde i Forretningsudvalget Tirsdag den 30. maj 2017 kl Sted: Vejle Center Hotel Afbud: Hanne Hedegaard, Karin Wermuth, Vibekeea Jensen. 29. Godkendelse af dagsorden. Beslutning. Godkendt med Evaluering af landsmøde tilføjet som punkt Fundraising Sagsfremstilling I forlængelse af Forretningsudvalgets strategi 2015 ønsker landsformanden fortsat fokus på tilvejebringelse af indtægter. Målet er at løbende indtægter skal matche løbende udgifter. P.t. pågår en række fundraisingsaktiviteter: Betternow: Indsamlingsportal, hvor alle kan annoncere aktiviteter/kampagner med indsamling til Nyreforeningen. Drugstar: App, hvor brugere af medicin kan dokumentere deres brug og derved overføre penge fra medicovirksomheder til Nyreforeningen. Lotteri: Nyreforeningens eget lotteri. The Call Company: Virksomhed, der med indkomne kontakter fra Lotteriets Ekstrachance ringer med opfordring til støtteindbetalinger. Der er dialog om, hvis projektet går godt, at iværksætte såkaldte pbscalls, opringninger til medlemmer med tilbud om at omlægge deres kontingentbetaling til pbs. Der er dialog om, hvis projektet går godt, at iværksætte såkaldte love-calls, opkald til medlemmer med spørgsmål om hvordan de synes om Nyreforeingen, herunder om de har forslag til ændringer, UDEN opfordringer om betaling e.lign. Der er dialog om opkald til tidligere medlemmer, med forespørgsel om de kunne tænke sig at blive medlemmer igen. DinArv: Portal på nettet, hvor man mod gebyr på 650 kr. kan udfærdige testamente. Her er Nyreforeningen annonceret. Der samarbejdes p.t. om en Fremtidsfuldmagt, hvor kunder kan give en person fuldmagt til at træffe beslutning om alle efter egen død, herunder testamente, begravelse, livstestamente og organdonation. Der pågår ansøgning til dækning af omkostninger til Donordagen. Der pågår forsøg på at finde en virksomhed, som vil forestå tegning af annoncer i Nyrenyt.

2 Feriehusudvalg har søgt midler til renovering af Grønbæk feriehus. Udvalget søger p.t. fonde o.lign. midler til udskiftning af vandanlæg for dialyse. Indstilling Sekretariatet indstiller, at Forretningsudvalgets medlemmer tænker tanker og at emnet dagsordenssættes til strategiseminar den 15. september kl september 2017 kl Beslutning. Forretningsudvalgets medlemmer tænker indtil strategiseminaret. Drøftet blev forslag om member gets member, kampagne ved brug af toiletpapir. Drugstar opfordres til at uploade en instruktionsvideo i konkret brug af appen Drugstar. 31. Status Strategi 2016 (Orienteringssag) Sagsfremstilling Forretningsudvalgets strategi kalder på aktører flere forskellige steder. Sekretariatet har gjort status fsva. de initiativer, som Forretningsudvalget/sekretariatet jf. strategien bør tage i ) Pjecen Har du hørt skal opdateres. Arbejdet er påbegyndt og forventes afsluttet ultimo maj. Herefter forventes behandling/godkendelse i Redaktionen. 2) Ambassadørordningen skal udvides med urologi. Allan Nielsen (Urologisk Udvalg) er i gang med at kontakte alle urologiske afdelinger. Når der findes en ambassadør kobles der til eksisterende ordning. 3) Indmeldelsesprocedure skal kvalitetssikres. Sekretariatet er ved at implementere et nyt medlemssystem. I forbindelse hermed implementeres ny procedure. 4) En ekstra ungekoordinator. Charlotte Willer Kristensen udfører en række opgaver, herunder finder oplægsholdere, koordinerer arbejdsgruppeopgaver, samarbejder med socialrådgiver om høringer og indkalder til møder. 5) Ungeside i Nyrenyt. Redaktionen konstaterer, at der er ungestof med i hvert eneste nummer af Nyrenyt. Der tages derfor ikke initiativ til en særlig ungeside. 6) Undervisningsmateriale rettet mod unge. Hensigten er at benytte materialet i forbindelse med salg af lodsedler. Sagen bliver forelagt Kampagneudvalget i dettes næste møde. 7) Forretningsudvalget skal udstrække beslutningsprocesser. Er sket senest ifbm. sag om ny organisering af foreningen. 8) Introduktionskursus til nye bestyrelsesmedlemmer. Er i værksat. Første kursus blev afholdt lørdag den 1. April. 9) Åbent Hus i sekretariatet. Forventes afholdt i efteråret. 10) Mediestrategi. Påbegyndt og forventes forelagt Forretningsudvalget i dettes næste møde.

3 11) Film med tillidsfolk. Der er indgået aftale med corelate om foreløbig 3 film. Derudover aftalt møde med virksomhed, som mod reklamefinansiering vil lave film til foreningen. 12) Kredsenes placering på hjemmesiden skal fremhæves. Iværksat. 13) Jobbørs i Nyrenyt. Iværksat. 14) Kvalitetssikring af medlemsystem. Der er indgået aftale med virksomheden Iteras om nyt medlemsystem. Implementering pågår. 15) Annoncering i Nyrenyt. Det er forsøgt, men endnu ikke lykkedes at finde en virksomhed, som vil gøre det. 16) Styrket indsats for testamentering. Der er indgået aftale med virksomheden DinArv. 17) Forslag til ny organisation. Forretningsudvalgets forslag har været i høring og der er stipuleret en proces frem mod generalforsamlingen Sagen afgøres af Forretningsudvalget Indstilling Sekretariatet indstiller, at sagen tages til efterretning. Beslutning. Sagen taget til efterretning. Formand og direktør udfærdiger oplæg til ny organisering af Nyreforeningen til brug for strategiseminar i september. Kampagneudvalget blev opfordret til at udlevere legitimationsmateriale som gør det muligt for sælgere af lodsedler at legitimere sig. Samtidig også til at udfærdige en mindre flyer, som i korthed præsenterer foreningen og opfordrer til indmeldelse. Allan Nielsen forsøger p.t. at aftale ambassadører på de urologiske afdelinger. Sekretariatet udmelder dato for åbent hus. Jobbørs er præsenteret i Nyrenyt, men præsenteres også på foreningens hjemmeside. 32. Transplantationer i Østdanmark Sagsfremstilling Rigshospitalets venteliste er vokset stødt siden 2006, mens antallet af transplantationer har været det samme. I 2006 var der således 210 på venteliste, mens tallet i 2016 var vokset til 256. I Århus var tallene i samme periode stabile, mens ventelisten i Odense er faldet fra 90 til 29.

4 I Danmark blev der i 2016 gennemført 263 transplantationer, ligeligt fordelt på de tre transplantationssteder. Rigshospitalet har således gennemført omtrent det samme antal transplantationer som de to andre klinikker. Men i forhold til hospitalets optageområde, burde Rigshospitalet have et antal, der svarer til, hvad både Odense og Århus kan klare tilsammen. På Rigshospitalet venter man i gennemsnit 34 måneder på en nyre, hvorimod man i Århus og Odense venter henholdsvis 15 måneder og 4 måneder Levende Nekro Total Venter Døde på Gennemsnitsberegnet Befolkningstal Donorrate venteliste ventetid ÅUH måneder ,65 OUH måneder ,90 RH måneder ,50 Total måneder ,30 På baggrund af ovenstående problemstilling, blev der i primo februar 2017 igangsat en kvalitativ undersøgelse, vis formål var at synliggøre uretfærdigheden for de østdanskere som i gennemsnit venter dobbelt så lang tid, som man gør i Vestdanmark. Undersøgelsen har påvist at der er stor forskel på, hvad nyrepatienter tror og hvordan fordelingen, samt strukturen bag de tre transplantationscentre reelt fungerer. Det har resulteret i, at de 10 nyrepatienter, som har deltaget i undersøgelsen, føler sig svigtet og glemt af systemet. Denne erfaring udmunder i, at nyrepatienterne rammes af flere virkninger, som er af både mentale og fysisk karakter. 120 mennesker har stået på Rigshospitalets venteliste i mere end to år. Det betyder, at 120 mennesker har ventet syv måneder længere end landsgennemsnittet. Udfordringen for Rigshospitaler er, at de i samarbejde med de andre sygehus i Region Sjælland og Region Hovedstaden, har svært ved at identificerer eventuelle brugbare nyrer på diverse sygehuse og i præhospitalsindsatsen. Rapporten offentliggøres i primo juni Sagen afgøres af Hovedbestyrelsen. Indstilling.

5 På baggrund af undersøgelsens resultater, vurderes det at ikke kun én indsats, kan løse transplantation problematikken i Østdanmark. Resultater ud fra rapportens fund, skal være med til at synliggøre eventuelle forbedringer og indsatser, som Nyreforeningen i fremtiden kan bruge til at planlægge deres strategier i forhold til at rådgive deres medlemmer og sikre lige transplantationsmuligheder. Nyreforeningens hjemmeside opdateres med en side, som giver læser et overblik over fordelingsregler og organisationen for Scandiatransplant. Her kunne fremtidige medlemmer skabe sig en forståelsesramme for nyrens vej fra afdød til nyrepatient. For at sikre ens standardarder i forhold til informationen kan Nyreforeningen indstille at de tre transplantationscentre, arbejder hen imod at udvikle ens informationsmateriale. Langtids ventende bør allerede efter 1 år eller tidligere, hvis der er kendte komplikationer ved at skaffe en nyre til vedkommende, vide hvorfor de skal vente i længere tid end gennemsnittet. Nyreforeningen kan følge op på Rigshospitalets indsats, og at det lever op til Nyreforeningens forventninger. Rigshospitalet er påbegyndt et samarbejde med Odense Universitetshospital, for at finde eventuelle forbedringer, som kan sikre flere nyre i Østdanmark. Rigshospitalet påpeger i mødet at de transplanterer med de nyrer som de har. På baggrund af denne udtalelse og opfordres det til at Rigshospitalet og de to regioner Region Sjælland og Region Hovedstaden, gøre brug at Best Practice efter Region Syddanmark. I den forbindelse appelleres der endvidere til at den nationale handleplan og indsatsen på at skaffe flere organer, udvides med mere viden og erfaringer fra andre lande såsom Finland, Norge og Kroatien. Ved udredning til transplantation på Rigshospitalet, indkaldes der til en undersøgelse af gangen. En proces, som kan strække sig over flere måneder. På Odense Universitetshospital er der en ansat til, at koordinerer et ophold over tre dage. Det vurderes i det henseende, at Nyreforeningen bør indstille til at Rigshospitalet forbedre koordineringen af udredningsproceduren. Flere af interviewpersonerne hævder, at de finder det svært at spørge familie og venner, om de vil donere en nyre. I det henseende bør det overvejes om det er en indsats som Nyreforeningen eller de tre transplantationsklinikker, bør overveje at yde hjælp til. Danmark har tre optageområder, Norge og Finland har et. For at sikre at alle nyre bliver anvendt til bedste match og skabe en i højere grad mere ligelig fordeling af organerne i Danmark. Henstiller

6 rapportens resultater til, at man i samarbejde med Rigshospitalet, som også har ytret at det er deres ønske. At strukturen med tre optageområder i Danmark reduceres til et. Det bør være det danske sundhedssystem og Nyreforeningens interesse, at skabe lige muligheder til alle landets nyrepatienter. Beslutning. 1. Nyreforeningens hjemmeside opdateres med en side, som giver læser et overblik over fordelingsregler og organisationen for Scandiatransplant. Her kunne fremtidige medlemmer skabe sig en forståelsesramme for nyrens vej fra afdød til nyrepatient. 2. For at sikre ens standardarder i forhold til informationen kan Nyreforeningen indstille at de tre transplantationscentre, arbejder hen imod at udvikle ens informationsmateriale. 3. Alle patienter på transplantationsliste skal en gang om året have oplyst, hvorfor de må vente længere tid end gennemsnittet. 4. Rigshospitalet har påbegyndt et samarbejde med Odense Universitetshospital, for at finde eventuelle forbedringer, som kan sikre flere nyre i Østdanmark. Rigshospitalet påpeger, at de transplanterer med de nyrer som de har. På baggrund af denne udtalelse opfordres Rigshospitalet til, i samarbejde med Region Sjælland og Region Hovedstaden, at gøre brug at Best Practice efter Region Syddanmark. I den forbindelse appelleres der endvidere til at den nationale handleplan og indsatsen for at skaffe flere organer, udvides med mere viden og erfaringer fra andre lande såsom Finland, Norge og Kroatien. 5. Ved udredning til transplantation på Rigshospitalet, indkaldes der til en undersøgelse ad gangen. En proces, som kan strække sig over flere måneder. På Odense Universitetshospital er der en ansat til, at koordinerer et ophold over tre dage. Nyreforeningen indstiller til Rigshospitalet at forbedre koordineringen af udredningsproceduren. 6. Danmark har tre optageområder. For at sikre at alle nyrer bliver anvendt til bedste match og skabe en i højere grad mere ligelig fordeling af organerne i Danmark foreslår Nyreforeningen, at strukturen med tre optageområder i Danmark reduceres til et. Bilag. Pixiudgave af rapporten.

7 33. Evaluering af landsmøde Forretningsudvalget gjorde følgende vurderinger: Lokalerne var fine, men uheldigt at mødet blev flyttet undervejs. Planlægningen af landsmødet var svær pga. mange sene tilmeldinger. Fondsuddelingen skal fremover foregå på førstedagen. Ideen med forskere til diskussion og ophængning af plakater var god. Det skal dog tilrettelægges inde i programmet, ikke ved afslutningen. Det var uheldigt af flere forlod landsmødet uden at benytte sig at chancen for at tale med forskerne. Tidligere modtager (afsluttet forskningsprojekt) kunne man fordel inviteres til at tale ved uddelingen. Forskningsprojekterne præsenteres også på foreningens hjemmeside. Musikken var for høj. Årets sygehus uddeles fremover på Nyrekonferencen. Forretningsudvalget foreslår (Hovedbestyrelsen) at der nedsættes en arbejdsgruppe (3 personer) til at forestå festen om aftenen (indslag, underholdning, musik mm.) 33. Eventuelt. Cystenyretekst færdiggøres snarest og præsenteres på foreningens hjemmeside. Donorudvalget forespørges om forslag til emner for Organdonationsdagen. Kommende møder: 28.8 i sekretariatet i Jylland i sekretariatet. Solveig Lauridsen fremlægger forslag til mødeplan for Film om nyrepatient, centerhæmodialyse hjemmedialyse transplantation, forventes snarligt.

Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017

Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017 Kreds Vestjylland, sekretæren Broagervej 40 60825840 30/8 2017 peterhusted@outlook.dk Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017 I mødet deltog formand Ann Bellis Hansen, kreds Østjylland

Læs mere

Søren Schwartz Sørensen Professor, overlæge. dr. med.

Søren Schwartz Sørensen Professor, overlæge. dr. med. Donorudvalget den 12. April kl. 09.00 12.00. Sekretariatet Vanløse Der serveres morgenmad og frokost. Deltagere: Daniella, Lone, Jytte, Rie, Dorthe. Afbud: Brian. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Referat af møde i Donorudvalget den 12. april 2015

Referat af møde i Donorudvalget den 12. april 2015 Referat af møde i Donorudvalget den 12. april 2015 Deltagere: Daniella, Lone, Jytte, Rie, Dorthe. Afbud: Brian. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning. Godkendt. 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: Den 16. juni 2015 Tid: Kl. 16.30 Sted: Hotel Frederik 2, Idagårdsvej 3, Slagelse Dagsorden 32. Godkendelse af dagsorden 33. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Nyretransplantationer

Nyretransplantationer jfdksljfal Nyretransplantationer En undersøgelse af transplantationsmulighederne i Østdanmark Katrine Burmann Hansen Foråret 2017 Indhold Introduktion... 3 Del 1: Problemstilling og anbefalinger... 4 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dato: 17. april 2016 Tid: Kl. 10.00-12.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Kl. 9.00-10.00: Rundvisning i Handicaporganisationernes

Læs mere

Referat af møde i Politisk udvalg

Referat af møde i Politisk udvalg Referat af møde i Politisk udvalg Dato: 29. september 2015 Tid: kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Malene Madsen, Jan Rishave, Hanne Hedegaard, Edith Nielsen, Pia Nielsen, Sven Gerner Nielsen,

Læs mere

Referat fra møde i Donorudvalget

Referat fra møde i Donorudvalget Referat fra møde i Donorudvalget søndag den 24. januar 2016 i Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Deltagere: Lone Haar, Anne Marie Ørving, Daniella Emilie Siintra, Dorte

Læs mere

Referat af møde den 13. september 2017 kl i Handicaporganisationernes Hus, Høje Taastrup.

Referat af møde den 13. september 2017 kl i Handicaporganisationernes Hus, Høje Taastrup. Donorudvalget Referat af møde den 13. september 2017 kl. 16.00 i Handicaporganisationernes Hus, Høje Taastrup. Sted: Sekretariatet 3. sal rød gang. Afbud Daniella Emilie Siintra og Dorthe Frahm Landsformand

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: 21. januar 2016 Tid: Kl. 16.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Afbud: Solveig Lauridsen. Vibekeea deltog sammen med Lone Haar, der ønsker

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: 28. august 2017 Tid: kl. 16-20.30 Sted: Sekretariatet, Taastrup Afbud: Hanne Hedegaard, Malene Madsen og Vibekeea Jensen. Dagsorden 34. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: Den 15. oktober 2015 Tid: Kl. 16 Sted: Provstebakken 13, 5200 Odense V Afbud: Jesper Thaarup, Malene Madsen. Solveig Lauridsen deltog fra pkt. 50. Dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Politisk udvalg

Referat af møde i Politisk udvalg Referat af møde i Politisk udvalg Dato: 10. marts 2016 Tid: kl. 19.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Afbud: Hanne Hedegaard Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Intravenøst

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: Den 15. oktober 2015 Tid: Kl. 16 Sted: Provstebakken 13, 5200 Odense V Dagsorden 46. Godkendelse af dagsorden 47. Udlejning af Grønbæk og Nørlev ferieboliger

Læs mere

Møde i Politisk udvalg

Møde i Politisk udvalg Møde i Politisk udvalg Dato: 29. september 2015 Tid: kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Dagsorden 6. Godkendelse af dagsorden 7. Godkendelse af referat fra seneste møde 8. Begrebsafklaring 9. Udfasning

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: 28. august 2017 Tid: kl. 16-20.30 Sted: Sekretariatet, Taastrup Dagsorden 34. Godkendelse af dagsorden 35. Mødekalender 36. Nyreforeningens Innovationspolitik

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: Den 16. juni 2015 Tid: Kl. 16.30 Sted: Hotel Frederik 2, Idagårdsvej 3, Slagelse Afbud. Sv. Arne Jørgensen & Allan Nielsen Dagsorden 32. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering)

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering) Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: 9. oktober Tid: kl. 16-19 (ca.) Sted: Sekretariatet i Vanløse 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

Referat fra møde i Kampagneudvalget

Referat fra møde i Kampagneudvalget Referat fra møde i Kampagneudvalget Dato: 28. november 2016 Tid: Kl. 16:00 Sted: Høje Taastrup Til stede: Bent Nielsen, Irene Viggo, Thomas Helligsøe, Sven Gerner Nielsen, Maria Olesen (ref.) Afbud: Karin

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: 21. januar 2016 Tid: Kl. 16.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Foreløbigt regnskab 2015

Læs mere

Dagsorden til møde i Donorudvalget

Dagsorden til møde i Donorudvalget Dagsorden til møde i Donorudvalget Dato: 2. september 2018 Tid: kl. 12-15 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Mødelokale: Esbjerg (grøn gang, stueetagen). Dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: Torsdag den 15. marts 2018 Tid: Kl. 16.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Høje Taastrup Afbud: Gunner Nielsen, Solveig Lauridsen, Mogens Bo Birch. Dagsorden

Læs mere

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dato: 26. april 2015 Tid: Kl. 9.00-12.30 Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle Kl. 9-10: Oplæg om nyresten ved professor Palle Osther. Dagsorden

Læs mere

Deltagere: Henning Søndergaard, Pia Trojan, Jette Thaarup, Steen Espensen, Lis Videbæk, Malene Madsen.

Deltagere: Henning Søndergaard, Pia Trojan, Jette Thaarup, Steen Espensen, Lis Videbæk, Malene Madsen. Referat af møde i Regional Hovedstaden den 9. oktober kl. 1600 Handicaporganisationernes Hus Deltagere: Henning Søndergaard, Pia Trojan, Jette Thaarup, Steen Espensen, Lis Videbæk, Malene Madsen. Referat:

Læs mere

Nøgletal 2017 organdonation og transplantation

Nøgletal 2017 organdonation og transplantation Program Nøgletal 2017 organdonation og transplantation Transplanterede 2008-2017 180 160 165 140 Antal patienter 120 100 80 60 40 20 0 122 92 74 44 57 35 20 25 18 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde den 4./5. november 2017

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde den 4./5. november 2017 Referat fra Hovedbestyrelsesmøde den 4./5. november 2017 Vejle Center Hotel 20. Navneopråb. Direktøren foretog navneopråb. 21. Valg af dirigent Forretningsudvalget indstiller, at Malene Madsen vælges som

Læs mere

Dagsorden til Forretningsudvalgsmøde

Dagsorden til Forretningsudvalgsmøde Dagsorden til Forretningsudvalgsmøde Dato: Onsdag den 27. juni 2018 Tid: Kl. 17.30 Sted: Hotel Park, Viaduktvej 28, Middelfart Dagsorden 26. Godkendelse af dagsorden 27. Mødekalender 28. LUKKET SAG 29.

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: 7. juni 2016 Tid: Kl. 16.00-19.00 Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle Afbud: Malene Madsen Dagsorden 28. Godkendelse af dagsorden 29.

Læs mere

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Onsdag den 6. Maj 2015 kl. 16.00. Sekretariatet Vanløse 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning. Godkendt. 2. Referat af møde den 19. marts 2014. Beslutning. Godkendt.

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: Den 26. marts 2015 Tid: Kl. 16 Sted: Sekretariatet i Vanløse, Herlufsholmvej 37 Dagsorden 7. Godkendelse af dagsorden 8. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 2016

Referat fra generalforsamlingen 2016 Referat fra generalforsamlingen 2016 Dato: 16. april 2016 Tid: Kl. 13.00-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Generalforsamlingen blev indledt med uddeling af

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 26. april 2015 Tid: Kl. 9.00-12.30 Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle Kl. 9-10: Oplæg om nyresten ved professor Palle Osther. Dagsorden

Læs mere

Dagsorden til møde i Hovedbestyrelsen 4./5. november 2017 kl

Dagsorden til møde i Hovedbestyrelsen 4./5. november 2017 kl Dagsorden til møde i Hovedbestyrelsen 4./5. november 2017 kl. 12.00 Vejle Center Hotel https://www.booking.com/hotel/dk/vejle-center.da.html?aid=313140;label=vejle-center- 005bd%2AXKoGvz9RCWTAYS_AS80021090087%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Anes%3Afi%3Atikwd-

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2 Dagsorden til Kampagneudvalget Tid og sted: 4. februar på sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Justin, Malene, Marie og Troels (ref.) Afbud: Niels Punkter på dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Side

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 10. marts 2015 Tid: Kl. 18.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Maria Helene Olesen, Sven Gerner Nielsen og Karina Krammer (referent)

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 16. september 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Malene, Justin, Niels, Maria og Karina (referent) Afbud: Marie Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra møde i Regionaludvalg Sjælland den 18. december 2013

Referat fra møde i Regionaludvalg Sjælland den 18. december 2013 Referat fra møde i Regionaludvalg Sjælland den 18. december 2013 Punkter til dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.side 2 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Bilag 1..Side 2 3. Opfølgning på møde

Læs mere

Dagsorden for generalforsamlingen 2016

Dagsorden for generalforsamlingen 2016 Dagsorden for generalforsamlingen 2016 Dato: 16. april 2016 Tid: Kl. 13.00-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Kl. 13.00: Uddeling af Årets solfanger og prisen

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Referat af møde den 14. september 2017 kl. 16 i Handicaporganisationernes Hus

Referat af møde den 14. september 2017 kl. 16 i Handicaporganisationernes Hus Politisk udvalg Referat af møde den 14. september 2017 kl. 16 i Handicaporganisationernes Hus I Sekretariatet. Afbud fra Edith Nielsen. Preben Glue deltog via Skype. 1. Godkendelse af dagsorden.. Godkendt.

Læs mere

Referat af møde i Redaktionen

Referat af møde i Redaktionen Referat af møde i Redaktionen Dato: 5. december 2016 Tid: Kl. 16.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Til stede: Jan Rishave, Gunner Nielsen, Anna Haar, Cille Schmidt, Anne Dorte

Læs mere

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013 Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013 Til stede: Lone, Vibeke, Mogens, Bent, Kjeld og Troels (ref.) Afbud: Ingen Punkter til dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden side 2 2. Godkendelse

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 6. maj 2015 Tid: Kl. 12.30 Sted: Sekretariatet i Vanløse Ikke til stede: Niels Momme, Henrik Pilgaard Dagsorden 10. Godkendelse af dagsorden 11. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget

Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dagsorden til møde i Forretningsudvalget Dato: 10. marts 2016 Tid: Kl. 16.30 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Mødelokale: Silkeborg. Dagsorden 14. Godkendelse af dagsorden 15.

Læs mere

Referat fra møde i Kampagneudvalget

Referat fra møde i Kampagneudvalget Referat fra møde i Kampagneudvalget Dato: 17. januar 2017 Tid: kl. 16.00 Sted: Høje Taastrup Til stede: Bent Nielsen, Irene Viggo, Thomas Helligsøe, Karin Wermuth, Henrik Pilgaard, Jan Rishave, Sven Gerner

Læs mere

Referat Forretningsudvalget

Referat Forretningsudvalget Referat Forretningsudvalget Dato: 14. december 2016 Tid: Kl. 16.00-19.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Afbud: Vibekeea Jensen. Dagsorden 55. Godkendelse af dagsorden 56. Lotteriet

Læs mere

Møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond

Møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond Møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond Dato: Fredag den 12. februar 2016 kl. 14 (bemærk tidspunkt) Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Deltagere: Landsformand

Læs mere

Donorudvalgsmøde 2-2014 Resume

Donorudvalgsmøde 2-2014 Resume 1 Donorudvalgsmøde 2-2014 Resume Donorudvalgets kommissorium Formålet er: 1. At fremme organdonationens udvikling i Danmark og Europa 2. At udvikle medlemstilbud til donorer 3. At hverve medlemmer blandt

Læs mere

Status på handlingsplan for organdonation

Status på handlingsplan for organdonation Status på handlingsplan for organdonation Årsmøde for Donationsansvarlige nøglepersoner januar 2017 Lisbeth Høeg-Jensen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen 2014: Handlingsplan for organdonation Formål: at

Læs mere

Referat af Forretningsudvalgsmøde

Referat af Forretningsudvalgsmøde Referat af Forretningsudvalgsmøde Dato: Onsdag den 27. juni 2018 Tid: Kl. 17.30 Sted: Hotel Park, Viaduktvej 28, Middelfart Afbud Jette Thaarup. Dagsorden 26. Godkendelse af dagsorden 27. Mødekalender

Læs mere

Referat fra møde i Donorudvalget

Referat fra møde i Donorudvalget Referat fra møde i Donorudvalget Dato: 2. september 2018 Tid: kl. 12-15 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Mødelokale: Esbjerg (grøn gang, stueetagen). Til stede:

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond

Referat af møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond Referat af møde i bestyrelsen for Nyreforeningens Forskningsfond Dato: Fredag den 12. februar 2016 kl. 14 (bemærk tidspunkt) Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

Dagsorden til møde i Kampagneudvalget

Dagsorden til møde i Kampagneudvalget Dagsorden til møde i Kampagneudvalget Tid og sted: 4. juni på sekretariatet i Vanløse Deltagere: Bent, Malene, Marie, Justin og Troels (ref.) Afbud: Niels Punkter til dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: Den 15. januar 2014 Tid: Kl. 16.00 Sted: Byggecentrum Kursuscenter, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

University of Copenhagen. Anonym nyredonation Gjerris, Mickey; Pøhler, Jesper. Published in: Nyrenyt. Publication date: 2016

University of Copenhagen. Anonym nyredonation Gjerris, Mickey; Pøhler, Jesper. Published in: Nyrenyt. Publication date: 2016 university of copenhagen University of Copenhagen Anonym nyredonation Gjerris, Mickey; Pøhler, Jesper Published in: Nyrenyt Publication date: 2016 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: 10. marts 2016 Tid: Kl. 16.30 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Mødelokale: Silkeborg. Dagsorden 14. Godkendelse af dagsorden 15. Forslag

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 HJEMLØSES LANDSORGANISATION HOVEDSTADSUDVALGET SAND HOVEDSTADEN Referat Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 Fremmødte: Ole B. Larsen [Ole B], Ole Svendsen [Ole S]; medl.

Læs mere

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation.

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Artikel til "Dråben" 2012 Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Der har aldrig været transplanteret

Læs mere

Dagsorden til møde i Kampagneudvalget

Dagsorden til møde i Kampagneudvalget Dagsorden til møde i Kampagneudvalget Dato: 17. januar 2017 Tid: kl. 16.00 Sted: Høje Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Procesplan for lotteriet 2017/18 3. Status på lotteriet 2017 4. Phoner-ordning

Læs mere

Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2017.

Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2017. Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2017. Sidste år, næsten sammen tid, dog ikke samme sted, stod jeg og sagde at år 2016 var et år hvor vi havde gjort som vi plejer. Det kan jeg bestemt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018 Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice 3.Maj 2018 Formanden Annie Frederiksen bød velkommen Hans Dal: Dirigent Ida Rasmussen: Referent Valg af stemmetællere blev udsat, Formandens

Læs mere

Referat generalforsamlingen 2018

Referat generalforsamlingen 2018 Referat generalforsamlingen 2018 Dato: 21. april 2018 Tid: Kl. 11.00-17.00 Sted: Best Western Hotel, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere 2. Forretningsudvalgets

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Referat fra møde i styregruppen for Dansk Center for Organdonation 26. november 2014

Referat fra møde i styregruppen for Dansk Center for Organdonation 26. november 2014 9. december 2014 Referat fra møde i styregruppen for Dansk Center for Organdonation 26. november 2014 Til stede: Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, Bjørn Ursin Knudsen, Sundhedsstyrelsen, Claus Thomsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland den 28. maj 2013

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland den 28. maj 2013 Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland den 28. maj 2013 Tid: 28. maj kl. 17 til ca. 20 Sted: Hos Vibeke, Ærtevangen 10, Kærby, 4400 Kalundborg 1. Godkendelse af dagsorden side 3 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Tirsdag den 18. april kl. 15.30, Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup. 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Status på igangværende

Læs mere

Nyretransplantationer Før nu - fremtiden. Claus Bistrup, afd. Y Christina Rosenlund, afd. U Francois Baudier, afd. T

Nyretransplantationer Før nu - fremtiden. Claus Bistrup, afd. Y Christina Rosenlund, afd. U Francois Baudier, afd. T Nyretransplantationer Før nu - fremtiden Claus Bistrup, afd. Y Christina Rosenlund, afd. U Francois Baudier, afd. T SUCCESSFUL HOMOTRANSPLANTATION OF THE HUMAN KIDNEY BETWEEN IDENTICAL TWINS (23. dec.

Læs mere

Referat af Generalforsamling

Referat af Generalforsamling Referat af Generalforsamling Dato: 20. april 2013 Tid: kl. 11.00 Sted: Vejle Center Hotel Årsmødet indledes med sang. Årets solfanger. Tag da kun min sidste spinkle mønt. Livets sol er min den sidste del

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Bente Møller Sagsnr.: 18/56912 E-mail: bente.elisabeth.moeller@rsyd.dk Dato: 26. april 2019 Telefon: 2324 1645 Notat Finansiering af GCP-enheden ved Odense

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: Onsdag den 1. marts Tid: kl. 10.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Status

Læs mere

Patienten som Partner i dansk Sundhedsforskning Et Nationalt Vidensdelingsprojekt

Patienten som Partner i dansk Sundhedsforskning Et Nationalt Vidensdelingsprojekt Patienten som Partner i dansk Sundhedsforskning Et Nationalt Vidensdelingsprojekt 1. Opsamling og systematisering af viden fra danske forskningsmiljøer om patientinddragelse i sundhedsforskning (kortlægning)

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Vedtægt for Nyreforeningen

Vedtægt for Nyreforeningen 1 Vedtægt for Nyreforeningen 1 Foreningens navn er Nyreforeningen. 2 Foreningen er landsdækkende inkl. Færøerne og Grønland 3 Foreningens formål er at varetage nyresyges, herunder urinvejssyges, nyredonorers

Læs mere

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen Center for Sundhed Sekretariatet Kongens vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 5. september 2018 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38666000

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden for Hovedbestyrelsesmøde Dato: 6.-7. maj 2017 Tid: Lørdag kl. 15.45 18.00, søndag kl. 08.30-10.00 Sted: Sinatur Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg Dagsorden 1. Navneopråb 2. Valg af

Læs mere

Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet

Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet Der henvises flere og flere patienter til regionernes hjerteafdelinger på grund af demografien med flere ældre samt det øgede fokus på hjerteområdet. Presset på

Læs mere

Kapitel 1: Formål. Kapitel 2: Generalforsamling. Vedtaget på Generalforsamling, den 25. april 2015.

Kapitel 1: Formål. Kapitel 2: Generalforsamling. Vedtaget på Generalforsamling, den 25. april 2015. Vedtægter Vedtaget på Generalforsamling, den 25. april 2015. Kapitel 1: Formål 1: Foreningens navn er Nyreforeningen, stiftet den 15. februar 1975. 2: Foreningen er landsdækkende i Danmark inklusiv Færøerne.

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

Information om nyretransplantation

Information om nyretransplantation Til patienter og pårørende Information om nyretransplantation Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Hæmodialyseafdelingen, Sønderborg 2 Patientvejledning I denne pjece vil vi fortælle lidt

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget

Referat af møde i Forretningsudvalget Referat af møde i Forretningsudvalget Dato: 22. marts 2017 Tid: Kl. 16.00 Sted: Sekretariatet, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Afbud: Gunner Nielsen Dagsorden 12. Godkendelse af dagsorden 13. Regnskab

Læs mere

Nyreforeningen. Nordsjælland KREDSBLAD NR. 1 JAN - MARTS 2018

Nyreforeningen. Nordsjælland KREDSBLAD NR. 1 JAN - MARTS 2018 Nyreforeningen Nordsjælland KREDSBLAD NR. 1 JAN - MARTS 2018 Bestyrelsen Formand: Bent Nielsen tlf. 30 70 03 62 E-mail: bellisbakken@mail.dk HB-medlem, forretningsudvalg, regionaludvalg, kampagneudvalg,

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017

Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017 Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017 Mødetid: Tid: 19:00 Sted: Landskontoret Deltagere: Frida Neddergaard, Line Mandix Thorsen, Jonas Johnsen, Jonas Mandix Thorsen og Lone Nørager Kristensen.

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 2015

Referat fra generalforsamlingen 2015 Referat fra generalforsamlingen 2015 Dato: 25. april 2015 Tid: Kl. 13.00-17.30 Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle Kl. 13.00: Uddeling af Årets solfanger Dagsorden 1. Valg af

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation?

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Meget dårlig 1,2% 0,7% 12 8 0,7% 0,5% Dårligt 3,3% 3,5% 33 39 1,1% 1,1% Hverken godt eller dårligt 24,1% 22,1% 243 250 2,6% 2,4%

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Antal organdonorer pr. mio. indbyggere i Danmark og fordelt på regioner i perioden 2006-2014

Antal organdonorer pr. mio. indbyggere i Danmark og fordelt på regioner i perioden 2006-2014 Antal organdonorer pr. mio. indbyggere i Danmark og fordelt på regioner i perioden 2006-2014 Note: Opgjort for actual donors; patienter hvorfra mindst ét organ er udtaget Datakilde: Scandiatransplant udtræk

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde Start: mandag den 19. januar 2009 kl. 14-19.

Læs mere

Referat af Patientudvalgsmøde

Referat af Patientudvalgsmøde Referat af Patientudvalgsmøde Dato og tid: Torsdag den 13. september 2018 kl. 17 20.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2,2630 Høje Taastrup. Tilstede: Henning Søndergaard, Maia

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. september 2018 Tid: kl. 11.15-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 19. Præsentationsrunde 20. Valg af dirigent

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016 Nyreforeningen Bornholm Bestyrelsesmedlemmer Januar 2016 Konstitueret Formand og lotterikoordinator: Thomas Ebert, Smedegårdsvej 27,

Læs mere