Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat Møde/referat nr.: 455, Dato: 12. oktober 07 Sted: KL Lokale: 1-03 Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine L. Holmberg TLH Sekretær Jesper Brandt JB Kjeld Bussborg Johansen KBJ Afbud Søren Peter Sørensen SPS Kasserer Christian Bjerg CB Øvrige: Michael Nørgaard Andersen MNA Redaktør Jesper Hedegaard JH Vidensformidlingskonsulent Deltager ikke Hans Ejner Krag-Petersen HEKP Sekretariatschef Referat: HEKP Gæster m. v. Dagsorden/referat: Indhold Pkt. 1 Gensidig orientering... 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra mødet den 6. Sep. 07-Møde 454 (bilag)... 2 Pkt. 3 Konstituering... 2 Pkt. 4 Årsmødestruktur (2 bilag)... 4 Evaluering af dette års årsmøde... 4 Medlemstilslutningen... 4 Konferencedagen:... 4 Hovedaktiviteterne:... 5 Værtskommune/årsmødested:... 5 Økonomi... 6 Tidsmæssig placering af årsmødet:... 6 Pkt. 5 Status m.v. for de associerede foreninger (2 bilag)... 6 Pkt. 6 Revision af KTC vedtægter... 8 Pkt. 7 Eventuelt... 8 Pkt. 1 Gensidig orientering

2 MNA orienterede om status for samarbejde med den private sektor og foreslog, at der arbejdes videre med FRI og Miljøteknisk Brancheforening, så KTC ikke skal stå for udvælgelsen af virksomheder. 2 MNA foreslog, at rammerne for et fremtidigt samarbejde, som udgangspunkt, skulle drøftes af de tre foreninger. Godkendt at der arbejdes videre efter den skitserede model. Pkt. 2 Godkendelse af referat fra mødet den 6. Sep. 07-Møde 454 (bilag) Beslutning: Referatet blev godkendt. Pkt. 3 Konstituering Generalforsamlingen genvalgte Mikael Jentsch som formand. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er valgt i de enkelte kredse. Konstituering bestyrelsen: Til næstformand valgtes: Anders Thanning Til kasserer valgtes: Søren Peter Sørensen Til sekretær valgtes: Trine L. Holmberg Tidligere har bestyrelsen haft et medlem, der har den løbende faglige kontakt til Teknik & Miljø. Denne kontakt udgør en del af referencemedlemmernes primære fagområde, jfr. Nedenfor: Konstituering referencebestyrelsesmedlemmer. I KTCs nye struktur arbejdes der med begrebet referencebestyrelsesmedlem. Formålet med udpegning af referencebestyrelsesmedlememer er: Referencebestyrelsesmedlemmer varetager den faglige koordinering mellem bestyrelsen og faggrupperne og de associerede foreninger De primære fagområder er: - bestyrelsens bindeled til faggrupperne - primært til faggruppeformanden - med base i bestyrelsen at varetage en koordinerende funktion på det faglige område mellem faggrupperne, T&M og KTC Portalen, for bl. a. at sikre profil og synlighed omkring KTCs faglige arbejde, herunder at markere KTCs synspunkter inden for fagområdet - koordinere udarbejdelsen af debatoplæg på vegne af bestyrelsen inden for fagområdet o.l. til f.eks. T&M og KTC Portalen samt presse og målgrupper i øvrigt - bestyrelsens bindeled til de associerede foreninger, primært formanden Til referencebestyrelsesmedlemmer blev følgende udpeget:

3 3 Faggruppebetegnelse/formand BBO Iben Koch PLA Ole Stilling NOV Egon Dall VTT Jørgen Marstrand MIG Trine Holmberg FOR Knud Sloth LKO Ole Møller DFO Kjeld Bussborg Johansen INT Jeremy Dean Faggruppenavn By og Bolig Plan Natur og Overfladevand Veje, Trafik og Trafiksikkerhed Miljø og Grundvand Forsyning Ledelse, Kompetence og Organisation Referencebestyrelsesmedlem Christian Bjerg Jesper Brandt Søren Peter Sørensen Anders Thanning Trine L. Holmberg Kjeld Bussborg Johansen Mikael Jentsch og Anders Thanning Digital Forvaltning Mikael Jentsch og Anders Thanning International Mikael Jentsch og Anders Thanning Af vedhæftede bilag fremgår de enkelte faggruppers fagområder. Konstituering SAMKOM Traditionelt har faggruppeformanden været født KTC medlem af SAMKOM. Derudover vælges der yderligere to medlemmer til SAMKOM. P.t. er disse to medlemmer Anders Thanning og Mogens Norup Thomsen. Til SAMKOM valgtes følgende: De nuværende medlemmer fortsætter, dvs. Jørgen Marstrand, Anders Thanning og Mogens Norup Thomsen Konstituering til Paraplyen Paraplyen er en paraplyorganisation for de kommunale chefforeninger i DK. Bestyrelsen har den direkte kontakt til KLs direktion. Traditionelt er formand og næstformand fødte medlemmer af paraplyen. Desuden indgår der en tredje person i paraplyorganisationen. P.t. er den tredje person Søren Peter Sørensen. Til paraplyen valgtes følgende: Formand og næstformand Indstilling: Drøftelse og konstituering til de 4 områder. Beslutning: Udpegelserne, se foran. Desuden blev det vedtaget, at Trine L. Holmberg og Søren Peter Sørensen står for udviklingen af Den tekniske Chef i 2008 Det blev vedtaget, at Den tekniske Chef skal foregå over to dage og ikke som hidtil 3. Det blev endvidere besluttet, at det kredsformandsmøde, der traditionelt har ligget forud for konferencen flyttes til møderne sammen med faggrupperne den 31. Januar 2008.

4 4 Pkt. 4 Årsmødestruktur (2 bilag) Punktet genoptages fra sidste bestyrelsesmøde, jfr. referatets pkt. 11 Der bør snarest tages stilling til hvor årsmødet og konferencen for 2008 skal afholdes, herunder også, hvorledes den fremtidige struktur for årsmødet og konferencen skal være. Evaluering af dette års årsmøde Tilrettelæggelsen og gennemførelsen af årsmødets samlede program: En stammere køreplan for hele arrangementet bør udarbejdes, herunder også til udarbejdelse af det faglige program. Hertil hører bestyrelsens eller faggruppens rolle i arbejdet med at fastlægge programmet og mødestrukturen for den faglige dag, men også den interne fordeling af opgaverne især under årsmødets afvikling skal planlægges bedre. Skal der fremover arbejdes med konferencier skal vedkommende inddrages meget tidligt i tilrettelæggelsen af de fysiske rammer for programmet. Det faglige program skal være offentligt omkring medio april, så en kraftig markedsføring kan foretages før sommerferien. Tilmeldinger bør for en stor del foretages før sommerferien, jfr. efterfølgende afsnit om tidspunktet for årsmødets afvikling. Det skal tilstræbes, at undgå de mange ændringer i tilmeldingerne m.v. op til mødet. (Sekretariatet stiller spørgsmålet, om man ikke selv som deltager kan reservere hotelværelser, dels sparer det meget registrerings- og ændringsarbejde og dels vil momsproblematikken kunne undgås. Når sekretariatet foretager opkrævning skal der afleveres fuld moms, men kun ¼ moms kan fratrækkes når hotelregningen modtages. Det betyder alt andet lige, at hotelværelserne bliver dyrere. KTC undgår også, at hænge på bestilte værelser) Medlemstilslutningen De sidste 3 års tilslutning År Værtskommune Ordinære Medlemsdeltagelse Ledsagere* medlemmer i alt Antal % Antal %** 2005 Herning , , Helsingør , , Frederikshavn , ,2 * Medlemmernes ledsagere ** i forhold til deltagende medlemmer Konferencedagen: I 2006 blev de første skridt taget til at ændre strukturen på den faglige dag. Ændringerne havde 2 hovedformål. For det første at gøre virksomhedsudstillerne til en del af den faglige dag og for det andet blev der indlagt workshops i programmet. I 2007 blev det fastholdt, at virksomhedsudstillerne var en del af det faglige program, men workshops blev ændret til paneldebatter. På bestyrelsesmødet , pkt. 1 var følgende på dagsordenen: Pkt. 01 Forslag til nyt koncept for årsmødets faglige dag (MNA)

5 5 På strategimødet i november blev tilrettelæggelsen af KTCs årsmøde 2006 drøftet på baggrund af et oplæg fra redaktøren. Det blev besluttet, at redaktøren skulle indhente et uforpligtende tilbud på afvikling af årsmødets konferencedag m.v. Der forelægger nu et oplæg udarbejdet af udviklingschef Henrik Kærgaard, NIRAS. Oplægget er udarbejdet efter møde mellem Henrik Kærgaard og redaktøren. Ligeledes er ideerne drøftet med teknisk direktør Ole Stilling, Hillerød, i forbindelse med det dobbeltinterview som blev bragt i Stads- og havneingeniøren i januar. Der er i oplægget lagt vægt på bl.a. yderligere tematisering af konferencedagen, samt fokus på samspillet mellem konference og virksomhedsudstilling. Det foreliggende notat er et udkast til drøftelse på mødet, hvor Henrik Kærgaard deltager ved behandlingen af punktet. Såfremt man vælger at arbejde videre med ideerne, så beror økonomien på den endelige tilrettelæggelse og arbejdsdeling mellem NIRAS og KTC. Økonomien som beskrevet i notatet tager fx udgangspunkt i deltagelse af et antal NIRAS-konsulenter udover Henrik Kærgaard, hvilket ikke nødvendigvis er en forudsætning. Beslutning: Principperne for afvikling af årsmødet 2006 blev fastlagt og principperne for årsmødet 2007 blev endvidere fastlagt efter oplæg fra Niras dateret 30. jan Som bilag vedhæftes 2 notater. Notat a handler om det oprindelige oplæg til en ændring af årsmødeformen, jfr. foran og notat b et evalueringsnotat m.v. fra årsmødet i Hovedaktiviteterne: Årsmødet består også af en række andre aktiviteter, der bør medtages i overvejelserne om en fremtidig struktur Fælles middag med udstillerne, herunder præsentation af værtskommunen Virksomhedsudstilling Ledsagerture Årsmødemiddag for medlemmer og inviterede gæster, incl. underholdning Studieturene Værtskommune/årsmødested: Traditionelt har der været kø for at få lov at være værtskommune for KTCs årsmøder. Indtil videre er der ingen kommuner, der har meldt sig, men der er foretaget forespørgsel hos Odense Kommune. Skal årsmøderne have nogenlunde samme karakter som hidtil med en stor virksomhedsudstilling er der et begrænset antal konferencesteder, der er egnet. Det haster derfor at få fastlagt rammer for det kommende årsmøde, så konferencested kan reserveres. Alternativet til at en kommune er værtskommune kan være, at KTC selv står for hele arrangementet. Hvis tendensen er, at de nye kommuner ikke har stor interesse for at påtage sig værtskabet kunne en mulighed også være, at der blev valgt et mere permanent konferencested og selv stod for de aktiviteter, et årsmøde/ konference skal indeholde. Permanente konferencesteder kunne være: Hotel Nyborg Strand Hotel Munkebjerg, Vejle Comwell i Kolding En af charmerne ved at flytte årsmødet fra den ene by til en anden er bl.a. at man hele tiden oplever noget nyt f.eks. i præsentationen af kommunen og på studieturene.

6 6 Økonomi Ved prisfastsættelserne for deltagelse i årsmødets aktiviteter har det været tilstræbt, at årsmødet økonomisk hviler i sig selv. Balanceregnskabet ligger omkring kr For at opnå balance bruges nettooverskuddet fra virksomhedsudstillernes standleje til at dække dele af årsmødeudgifterne. Den samlede indtægt fra standleje udgør omkring Nettooverskuddet er på omkring kr I forbindelse med standleje skal virksomheden også tegne en helsidesannonce i T&M, hvilket er en stort bidrager til overskuddet på bladet. Tidsmæssig placering af årsmødet: Af praktiske grunde kunne det være hensigtsmæssigt at flytte årsmødet til den næstsidste eller sidste uge i september, hvis det ikke kolliderer med budgetmøderne og lægningen i kommunerne, se også under evalueringen Konsekvensen af dette vil være at T&M årsmødenummer bliver septembernumret i stedet for august måned. Indstilling Med baggrund i bl.a. forannævnte beskrivelse, ønskes en drøftelse af den fremtidige struktur for årsmøderne og konferencen, herunder det overordnede indhold og samlet tidsramme for hele årsmødet. Det foreslås endvidere at det drøftes om faggruppen LKO kan indgå som arbejdsgruppe og komme med forslag til form og indhold på konferencedagen, jfr. faggruppens fagområder i bilaget til pkt. 3 Specielt bør der her og nu tages stilling til hvor årsmødet kan placeres og struktur for Beslutning Årsmødet placeres i Odense i 2008 Det blev foreslået og godkendt at årsmødet skal være et 2-dages arrangement, hvor udstillingen neddrosles og udstillingsdeltagerne opgraderes. Der arrangeres ikke særprogrammer for ledsagere Michael Nørgaard, suppleret med Christian Bjerg og Jesper Brandt, er tovholdere for udviklingen af strukturen og rammerne for årsmødet. Formanden kontakter Odens Kommune (Søren Hansen) for endelig fastlæggelse af datoer for årsmødet i Pkt. 5 Status m.v. for de associerede foreninger (2 bilag) I forbindelse med dannelsen af ny KTC blev aftalerne med de associerede foreninger også revideret. Nye og reviderede aftaler er indgået med følgende foreninger: Kommunal Vejteknisk Forening, KVF Danske Planchefers Forening, DP Kommunale Park- og Naturforvaltere, KPN Stabsmedarbejdere i Teknik og Miljøområdet, STM Kommunalt Entreprenørforum, KEF På trods af flere henvendelser, så har Dansk Bygningsinspektørforening, DB og Spildevandsteknisk Forening, STF ikke reageret på de nye reviderede aftaler. Den gamle Forening af Miljømedarbejdere i kommunerne er fusioneret med den tilsvarende medarbejdergruppe fra de gamle amter, der er flyttet til Staten. Denne forening hedder nu ENVINA, der ikke er associeret med KTC. Der er indledt drøftelser med denne nye forening for

7 at finde frem til en anden samarbejdsmodel med foreningen, da associeringsaftalen ikke rummer mulighed for associering med foreninger, der har statslige medarbejdere som medlemmer. 7 Formålet med de nye aftaler der ikke er så forskelligt fra de hidtidige aftaler- er: Formålet opnås ved at medlemmerne af UMMM deltager i KTCs virksomhed: - som medlemmer af KTCs relevante faggrupper - som deltagere i permanente eller ad hoc-udvalg eller som deltagere i faglige møder med styrelser, KL og andre organer. - at forespørgsler og udtalelser om fagtekniske spørgsmål indenfor faggruppernes fagområde kanaliseres til og fra faggrupperne ved KTCs foranstaltning fra og til statslige, regionale og kommunale instanser, interesseorganisationer, brancheforeninger, firmaer, m.v. Et af de væsentlige elementer i revisionen i forhold til tidligere er: Som associeret forening skal vidensformidling, der specifikt vedrører foreningens fagområde, formidles gennem: - KTC Portalen, hvor foreningen skal bidrage til videndeling gennem deltagelse i de digitale netværk. Endvidere opretter MMM hosting/ subdomæne på KTC Portalen - som artikler m.v. i KTCs fagtidsskrift eller hvis - den associerede forening udgiver eget blad lægges artikler herfra også ind på KTC Viden Center evt. med forsinkelse Endvidere må de associerede foreninger kun have kommunalt ansatte medarbejdere som medlem. Standardassocieringsaftalen vedlægges som bilag. De associerede foreninger har ret til at udpege et medlem til KTCs respektive faggrupper. Se vedlagte bilag, hvoraf det fremgår hvilke foreninger, der har udpeget medlemmer til hvilke faggrupper. I de indgåede aftaler retter der sig særlig opmærksomhed omkring KEF, da de ifgl. rygter er i gang med at opbygge egen Portal til vidensdeling, altså i modstrid med associeringsaftalens afsnit om vidensdeling. Fra sekretariatets side er der sendt forespørgsel til formanden med anmodning om at belyse, hvad der er op og ned i rygterne om denne sag. Der er ikke modtaget nogen reaktion. Indstilling 1) Baggrund og status m.v. omkring associeringsaftalerne forelægges til orientering. (Specielt til de nye bestyrelsesmedlemmer). 2) Der ønskes en drøftelse af hvordan vi bør forholde os til STF, DB og KEF. Beslutning Formanden for KEF har sendt en redegørelse for situationen omkring opbygning af egen vidensdelingsnetværk/vidensbank.. Redegørelsen blev gennemgået. Sekretariatet skriver til KEF og tilbyder foreningen samme muligheder, som de ønsker med deres eget vidensdelingsnetværk, men på KTC Portalen, herunder tilbud om en ny præsentation af KTC Portalen.

8 Sekretariatet fremsender fornyet anmodning til STF og DB om at indgå den revideret og tidssvarende associeringsaftale. 8 Sekretariatet retter henvendelse til ENVINA om udpegning af medlemmer til arbejdsgrupperne under faggruppen Miljø og Grundvand. Pkt. 6 Revision af KTC vedtægter Det har tidligere været på tale at få en juridisk kyndig (jurist) til at gennemgå KTCs vedtægter med henblik en redaktionel revision af disse. Der kan peges på to alternativer til dette arbejde. a) Der findes en advokat, der bl.a. har speciale i foreningsvedtægter b) En jurist fra en af medlemskommunerne købes fri til at udarbejde forslag til en sådan revision Skal arbejdet iværksættes skal der foreligge et forslag til bestyrelsens godkendelse på det sidste møde inden sommerferien 2008, så forslaget kan udsendes sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen Indstilling Til drøftelse af om der er behov for en redaktionel revision af vedtægterne. Hvis ja beslutning om, hvem der skal foretage denne revision. Beslutning: Det blev besluttet at foretage en redaktionel revision af vedtægterne. Jesper Brandt kontakter en juridisk uddannet person i Greve Kommune, der kan være behjælpelig med revisionen. Det blev besluttet at den givne medarbejder frikøbes til opgaven. Pkt. 7 Intet Eventuelt HEKP 17. okt. 07

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/referat nr.: 464 Dato: 28. januar 2009 Sted: Hotel Koldingfjord Lokale: Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine L. Holmberg TLH Sekretær

Læs mere

Indhold. Godkendelse af referat fra 20. november. Samarbejdet mellem KL og KTC. Bestyrelsesmøde Dagsorden

Indhold. Godkendelse af referat fra 20. november. Samarbejdet mellem KL og KTC. Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/dagsorden nr.: 476 Dato: 11. december 2009 kl. 8.30-10.00 Sted: KL Bestyrelse: Torben Nøhr TN Formand Anders Thanning AT Trine L. Holmberg TLH Jesper Brandt JB Kjeld Bussborg

Læs mere

Indhold. Pkt. 1 Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion. kl. 13.00 15.00 KL. Sted:

Indhold. Pkt. 1 Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion. kl. 13.00 15.00 KL. Sted: Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion Møde/referat nr.: Sted: 2, 2012 fredag d. 20. april kl. 13.00 15.00 KL Bestyrelse: Torben Nøhr Christian Bjerg Iben Koch Jørgen Lerhard Kjeld Bussborg Johansen Lene

Læs mere

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 1 KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 Indhold KAPITEL I FORENINGEN... 1 1. NAVN, OMRÅDE OG HJEMSTED... 1 2. FORMÅL... 2 Stk. 1. Mission... 2 Stk. 2. Vision... 2 Stk. 3. Vidensformidling...

Læs mere

Indhold. Godkendelse af referater. Bestyrelsesmøde Referat. kl. 13.00 16.00 KL. Sted: Bestyrelse:

Indhold. Godkendelse af referater. Bestyrelsesmøde Referat. kl. 13.00 16.00 KL. Sted: Bestyrelse: Bestyrelsesmøde Referat Møde/referat nr.: Sted: 8, 2014 fredag d. 10. oktober kl. 13.00 16.00 KL Bestyrelse: Søren Gais Kjeldsen SGK Iben Koch IK Jørgen Jensen JJ Kirsten Gyalokay KG Afbud Christian Roslev

Læs mere

Indhold. Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - KREDSVERSION. kl. 13.00 15.00 KL. Sted:

Indhold. Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - KREDSVERSION. kl. 13.00 15.00 KL. Sted: Bestyrelsesmøde Referat - KREDSVERSION Møde/referat nr.: Sted: 3, 2012 fredag d. 8. juni kl. 13.00 15.00 KL Bestyrelse: Torben Nøhr TN Christian Bjerg CB Iben Koch IK Jørgen Lerhard JL Afbud Kjeld Bussborg

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

Slottet, Gemakket ; indgang C, drej til venstre gennem 3 lokaler og så til højre. Der står navn på døren.

Slottet, Gemakket ; indgang C, drej til venstre gennem 3 lokaler og så til højre. Der står navn på døren. Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/dagsorden nr.: 475 Dato: 20. november 2009 kl. 10.00-12.00 + frokost Sted: Odense Lokale: Slottet, Gemakket ; indgang C, drej til venstre gennem 3 lokaler og så til højre.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat

Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat Møde/referat nr.: 456, 7-2007 Dato: 14. dec. 07 Sted: Radisson SAS Scandinavia Lokale: Directors Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat

Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat Bestyrelsesmøde Dagsorden/referat Møde/referat nr.: 456, 7-2007 Dato: 14. dec. 07 Sted: Radisson SAS Scandinavia Lokale: Directors Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere.

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere. Referat af s generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere. 18-05 - 2011 Pkt. 1. Valg af dirigent. Pkt. 2. ens beretning. Niels Chr. Mikkelsen,

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Onsdag den 11. september 2013 Sted: Cafe Hack, Aarhus (Aarhus Teater) Tidspunkt: Kl. 10.00 Til stede: Steen Nedergaard Jensen / formand Torben Jacobsen

Læs mere

Indhold. Godkendelse af referat fra 20. november. Samarbejdet mellem KL og KTC. Bestyrelsesmøde Referat

Indhold. Godkendelse af referat fra 20. november. Samarbejdet mellem KL og KTC. Bestyrelsesmøde Referat Bestyrelsesmøde Referat Møde/dagsorden nr.: 476 Dato: 11. december 2009 kl. 8.30-10.00 Sted: KL Bestyrelse: Torben Nøhr TN Formand Anders Thanning AT Trine L. Holmberg TLH Jesper Brandt JB Afbud Kjeld

Læs mere

kl. 13.00 NB: Nummereringen af referatets punkter er opdateret ift. dagsordenen

kl. 13.00 NB: Nummereringen af referatets punkter er opdateret ift. dagsordenen Bestyrelsesmøde Referat Møde/referat nr.: Sted: 6, 2011 fredag d. 28. oktober kl. 13.00 KL Bestyrelse: Torben Nøhr TN Afbud Christian Bjerg CB Iben Koch IK Afbud Jørgen Lerhard JL Kjeld Bussborg Johansen

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Verden venter ikke på nogen! Program til KTCs årsmøde 2007 Den 6. 8. september i Arena Nord Frederikshavn

Verden venter ikke på nogen! Program til KTCs årsmøde 2007 Den 6. 8. september i Arena Nord Frederikshavn Verden venter ikke på nogen! Program til KTCs årsmøde 2007 Den 6. 8. september i Arena Nord Frederikshavn Verden venter ikke på nogen! På bestyrelsens vegne har jeg hermed fornøjelsen at invitere til KTCs

Læs mere

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 16.maj 2013, kl , på Slagelse Kommunes Materielgård.

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 16.maj 2013, kl , på Slagelse Kommunes Materielgård. Referat af s generalforsamling den 16.maj 2013, kl. 11.30, på Slagelse Kommunes Materielgård. 27 deltagere. 16 kommuner var repræsenteret. 02-06 - 2013 Pkt. 1. Valg af dirigent. Pkt. 2. ens beretning.

Læs mere

20. september Bestyrelsesmøde 26. september 2012 i Odense. Mødetid kl

20. september Bestyrelsesmøde 26. september 2012 i Odense. Mødetid kl 20. september 2012 Bestyrelsesmøde 26. september 2012 i Odense. Mødetid kl. 10.00 Sted: Odense Slot, Nørregade 36-38, 5000 Odense C Indgang C og op ad trappen. Find en offentlig parkeringsplads, da der

Læs mere

Indhold. Pkt. 1 Referat fra bestyrelsesmøder d. 12.12.2009 og 29.1.2010. Bestyrelsesmøde Referat

Indhold. Pkt. 1 Referat fra bestyrelsesmøder d. 12.12.2009 og 29.1.2010. Bestyrelsesmøde Referat Bestyrelsesmøde Referat Møde/dagsorden nr.: 478 Dato: 12. februar 2010 kl. 13.00-15.00 Sted: KL Bestyrelse: Torben Nøhr TN Formand Anders Thanning AT Trine L. Holmberg TLH Jesper Brandt JB Kjeld Bussborg

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Torsdag den 30. maj 2013 Sted: Hotel Nyborg Strand Tidspunkt: Kl. 16.00 Til stede: Steen Nedergaard Jensen / formand Torben Jacobsen / næstformand Thomas

Læs mere

Indhold. Godkendelse af referater. Bestyrelsesmøde Referat. Møde/referat nr.: Møde 1, fredag d. 6. februar 2015 kl. 13.00 16.00 Sted: Bestyrelse:

Indhold. Godkendelse af referater. Bestyrelsesmøde Referat. Møde/referat nr.: Møde 1, fredag d. 6. februar 2015 kl. 13.00 16.00 Sted: Bestyrelse: Bestyrelsesmøde Referat Møde/referat nr.: Møde 1, fredag d. 6. februar 2015 kl. 13.00 16.00 Sted: KL Bestyrelse: Søren Gais Kjeldsen SGK Iben Koch IK Jørgen Jensen JJ Christian Roslev CR Flemming Kortsen

Læs mere

Vedtægt for Foreningen OVNHUS

Vedtægt for Foreningen OVNHUS Vedtægt for Foreningen OVNHUS 1. Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen OVNHUS. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Odsherred Kommune 2. Formål Foreningens formål er: a. Primært en gang årligt

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bestyrelse I medfør af 14, stk. 1 i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for Danmarks

Læs mere

13-05 - 2012. N.C.Mikkelsen konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. velkommen og konstaterede, at årsmødet var foreningens 12.

13-05 - 2012. N.C.Mikkelsen konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. velkommen og konstaterede, at årsmødet var foreningens 12. Referat af s generalforsamling den 10.maj 2012, kl. 11.00, på Horsens rådhus. 28 deltagere. 17 kommuner var repræsenteret. 13-05 - 2012 Pkt. 1. Valg af dirigent. Pkt. 2. ens beretning. Niels Chr. Mikkelsen,

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 6.07. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Tidspunkt: 12. november 2009, kl. 15.45 Sted: Hotel Trinity, Fredericia 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Rune Jönsson, Glostrup Kommune, som dirigent.

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg 5. juli 2013 Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg Deltagere: Roland Rasmussen (RR) Anette Jensen (ANE) Helle Lunding-Møller (HLM) Poul Erik Kristoffersen (PEK) Bente Rands Mortensen (BRM) Helle Schou

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018

Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018 Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018 Tidspunkt: 24/5 2018 kl. 12:00-14:00. Mødested: Skype Mødedeltagere: Bo, Jens, Leon, Henrik, Søren, Michel Afbud: Referent: Rasmus Dagsordenpunkt 1, Godkendelse af sidste

Læs mere

Generalforsamling 11. maj 2015

Generalforsamling 11. maj 2015 1 of 7 Generalforsamling 11. maj 2015 Dagsorden / Referat 11. maj 2015, kl. 16.30 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU)

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Dansk Golf Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon 43 26 27 00 - Fax 43 26 27 01

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC

Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC Hvem er KTC? KTC er en organisation af topchefer i den kommunaltekniske sektor i Danmark herunder topchefer i fælleskommunale

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg.

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg. FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING. Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6-2011/12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl. 19 00-21 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Lars Fischer og Peter Frederiksen

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

SSP Samrådets vedtægter

SSP Samrådets vedtægter Gældende vedtægter SSP Samrådets vedtægter Forslag til ændringer 1. NAVN. Foreningens navn er SSP-Samrådet. Foreningens navn er SSP-Samrådet. 2. FORMÅL. At være kontaktorgan mellem medlemmerne. At holde

Læs mere

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dato: 4 september 2014 Tid: kl. 10.00-12.00 Sted: Aarhus Rådhus, mødelokale 285 Afbud: Lars Møller Søren Steensen Per Røner Kim Herlev Jørgensen Bjarne Pedersen Tomas Therkildsen

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere 21.06.2019 Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere I medfør af vedtægterne fastsættes forretningsorden for bestyrelsen for Grakom 1. Forretningsorden 1.1. Forretningsordenens

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 7. februar 2018 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Forretningsorden for Danske Landbrugsskoler

Forretningsorden for Danske Landbrugsskoler Forretningsorden for Danske Landbrugsskoler 1. Sekretariatschef Foreningens sekretariatschef er sekretær for formandsskabet og foreningens bestyrelse. Ved økonomiske dispositioner kan sekretariatschefen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag)

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN 2018 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 25-01-2018 10:30 Sted: Comwell Hotel Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20 Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015 Så er det igen tid til lidt nyheder fra Vrist Pumpelag. Først en rettelse. Jeg har desværre i indvarslingen til generalforsamlingen anført, at bestyrelsen stiller forslag

Læs mere

REFERAT AF KREDSFORMANDSMØDE 9. juni 2017, kl til Restaurant Turesen, Turesensgade 6, 1368 København K. Afbud: AF.

REFERAT AF KREDSFORMANDSMØDE 9. juni 2017, kl til Restaurant Turesen, Turesensgade 6, 1368 København K. Afbud: AF. REFERAT AF KREDSFORMANDSMØDE 9. juni 2017, kl. 10.30 til 16.00 Restaurant Turesen, Turesensgade 6, 1368 København K Afbud: AF. 1. Godkendelse af referat fra det seneste møde Godkendt. 2. Godkendelse af

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Bilag

Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag...1 1.1 Lukket referat af KL's Teknikerkontaktudvalgsmøde fredag den 8. juni 2018...2 Bilag 1: Lukket referat af KLs Teknikerkontaktudvalgsmøde fredag

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser.

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. VEDTÆGTER FOR DANSK BETON 1 Navn Branchefælleskabets navn er DANSK BETON. 2 Formål Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. Branchefælleskabet er en fælles organisation

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Forretningsorden. for Marjattas bestyrelser

Forretningsorden. for Marjattas bestyrelser r Indhold Indholdsfortegnelse Indhold... 2... 3 1 Organisation... 4 2 Konstitution... 4 3 Bestyrelsesmøder... 5 4 Forretningsudvalg... 6 5 Tavshedspligt... 7 6 Revisionsprotokollen... 7 7 Andet... 8 2

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS Referat Emne/udvalg Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 Mødedato 25. januar 2017 Mødetidspunkt Kl. 11.00 12.00 Bemærkninger

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: REFERAT FYNBUS BESTYRELSE Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Poul Andersen, Region Syddanmark Bo Libergren,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Deltagere: Tom Ahmt, formand Aabenraa

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster På vegne af bestyrelsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde

Konstituerende bestyrelsesmøde Konstituerende bestyrelsesmøde Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 12.00-12.30 afholdes i salon 24 Dagsorden Deltagere: Per Påskesen (TEC), formand Søren Sørensen (Tradium), næstformand Bjarne Høpner (Next -

Læs mere

Michael Møller og Poul Erik Jensen er inviteret til kl. 16:09 og deltager under punkt 3, Status på 4-mandsgruppens arbejde med udredning af flisanlæg.

Michael Møller og Poul Erik Jensen er inviteret til kl. 16:09 og deltager under punkt 3, Status på 4-mandsgruppens arbejde med udredning af flisanlæg. REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR BESTYRELSESMØDE Torsdag, den 16. september 2010 kl. 16:09 I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Michael Møller og Poul

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere Retningslinjer for Vejforum 6. februar 2014 Et samarbejde mellem vejsektorens interessenter 1. Baggrund for Vejforum En række interessenter i vejsektoren tog i 1999 initiativ til afholdelse af et fælles

Læs mere

Forretningsorden for DAF s bestyrelse

Forretningsorden for DAF s bestyrelse for DAF s bestyrelse Fremlagt for DAF s bestyrelse til vedtagelse på bestyrelsesmøde den 17/12 2014 Forbundets ledelse Bestyrelsen forestår ledelsen af forbundets anliggender, og skal sørge for en forsvarlig

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC).

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC). HENRIK WEDELLWEDELLSBORG ADVOKAT HJEJLE GERSTED MOGENSEN AMAGERTORV 24 DK1160 KØBENHAVN K 10. april 2008 VEDTÆGTER for foreningen United World Colleges Danmark Den Danske Nationalkomité for United World

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT J.nr. 17013 Endelig udgave 01.11.2013 AC/ah V E D T Æ G T E R for Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT (F.M.B.A) (CVR.NR. 20905115) Foreningens navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Nordisk

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN Det historiske oplevelsescenter ANDELSLANDSBYEN NYVANG I forbindelse med oprettelsen af Andelslandsbyen Nyvang den 28. maj 1992 er Foreningen, Det historiske oplevelsescenter,

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Konstituering af bestyrelsesformand og næstformænd

Læs mere

24. maj 2012. Bestyrelsesmøde 22-23 maj 2012 i Silkeborg. Sted: Hotel Dania, Silkeborg.

24. maj 2012. Bestyrelsesmøde 22-23 maj 2012 i Silkeborg. Sted: Hotel Dania, Silkeborg. 24. maj 2012 Bestyrelsesmøde 22-23 maj 2012 i Silkeborg. Sted: Hotel Dania, Silkeborg. Deltagere Roland Rasmussen (RR) Kolding Jørgen Veisig (JV) Faxe Anette Jensen (ANE) SAMKOM Bente Rands Mortensen (BRM)

Læs mere

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Bilag til pkt. 5a. Forslag fra bestyrelsen - Ændringsforslag til vedtægter for Kreds Vest Nuværende bestemmelse Forslag Bemærkninger 4. stk. 1. Kredsens

Læs mere

Kommissorium for Lokalstrategiudvalg - bæredygtighed

Kommissorium for Lokalstrategiudvalg - bæredygtighed Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 84-12696a Kommissorium for Lokalstrategiudvalg - bæredygtighed 1 Formål 1.1 I henhold til bestyrelsens forretningsorden pkt.

Læs mere

Godkendt resume af bestyrelsesmødet den 15. maj 2013

Godkendt resume af bestyrelsesmødet den 15. maj 2013 12. juni 2013 Godkendt resume af bestyrelsesmødet den 15. maj 2013 Tilstede: Afbud Referent Mikkel Emil Tim Mogens Jacob Henrik Mogens Mikael Jan Forslag til dagsorden: 1) Valg af referent. 2) Godkendelse

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 04.10.2017 Mødet afholdes hos DS Århus, Søren Frichs Vej 42H, 1th 12, Århus, kl. 10-17

Læs mere

KTC, Papirfabrikken 36A, Silkeborg

KTC, Papirfabrikken 36A, Silkeborg Bestyrelsesmøde Referat Møde/referat nr.: Møde 2, torsdag d. 30. april 2015 kl. 13.00 16.00 Sted: KTC, Papirfabrikken 36A, Silkeborg Bestyrelse: Søren Gais Kjeldsen SGK Iben Koch IK Jørgen Jensen JJ Christian

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand

Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand TIL STEDE Louise Bonnevie Trine Christensen, sekretariatet Martin Isenbecker Fatima Madsen Ole Ankjær Madsen Oliver de Mylius Kristoffer Nilaus

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 29. februar 2016 Initialer: kit Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag, den 26. februar 2016 kl. 11.00 12.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jesper

Læs mere