Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer"

Transkript

1 BM Pkt. 5 bilag 1 Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer 1. Formål og baggrund Ved udgifter til repræsentation, ikke-repræsentative formål og bespisning skal der vægtes mellem to hensyn. For det første skal de almindelige normer for hensigtsmæssig og økonomisk forsvarlig administration af offentlige midler opretholdes. På den anden side er det vigtigt, at Hovedstadens Beredskab er en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejdernes indsats værdsættes i form af afholdelse af udgifter til f.eks. jubilæer o. lign. Retningslinjerne præciserer derfor under hvilke betingelser og til hvilke satser, der kan afholdes udgifter. Gældende fra den 25. april 2017 HR & ØKONOMI Strategi, udvikling og Styring Bag Rådhuset Afgrænsning Retningslinjer for hvornår man må modtage gaver fra borgere, kunder og leverandører m.v. er ikke omfattet af denne forretningsgang. 3. Definitioner Hovedstadens Beredskabs interesser: At øge kendskabet til og velvilligheden over for selskabet, herunder indgå aftaler, knytte forbindelser eller bevare forbindelser, der på kort eller langt sigt er i selskabets interesse. Økonomiafdelingen (Økonomi): Den funktion, der varetager selskabets overordnede økonomistyring og tværgående økonomifunktioner. 4. Referencer Budget- og regnskabspraksis for Hovedstadens Beredskab God adfærd i det offentlige, vejledning fra KL, Danske Regioner og Personalestyrelsen, 2007.

2 5. Repræsentation Repræsentation har til formål at pleje Hovedstadens Beredskabs interesser. Udgiften skal vedrøre eksterne samarbejdspartnere, forretningsforbindelser eller interessenter og dækkes inden for de givne bevillinger. Arbejdsfrokoster og direkte interesserepræsentation har ikke repræsentativt formål, og sådanne udgifter skal derfor ikke kategoriseres som repræsentationsudgifter. Denne type udgifter skal konteres i henhold til den konkrete aktivitet, som udgifterne vedrører. Arrangementer, begivenheder eller gaver til ansatte i Beredskabet er ikke repræsentation. Se i stedet afsnit om udgifter til ikke-repræsentative formål og bespisning nedenfor. Det er kun Direktion og afdelingschefer, der må afholde repræsentationsudgifter. Andre medarbejdere skal have tilladelse af deres afdelingschef. Frokoster og middage Hovedstadens Beredskab har udarbejdet vejledende takster for kuvertpriser i forbindelse med repræsentationsomkostninger. De gældende takster fremgår af bilag 1, punkt 1. Hovedreglen er, at der skal være et rimeligt og passende forhold mellem anledningen og de hermed forbundne omkostninger. Drikkevarer kan være vand, øl og vin dog set i forhold til anledning og i overensstemmelse med alkohol- og rusmiddelpolitikken. Der må ikke anvendes midler til indkøb af tobaksvarer til brug ved møder eller til repræsentative formål. Der kan ikke dispenseres fra denne regel. Gaver og blomster Overfor eksterne samarbejdspartnere mv. (herunder tidligere ansatte) kan jubilæer, fødselsdage eller til- og fratrædelse markeres på passende vis, når det sker til varetagelse af et kommunalt formål og Hovedstadens Beredskabs interesser. Gaver er som udgangspunkt eget merchandise, evt. suppleret med chokolade, en boggave, vin eller kunsthåndværk i form af keramik, glas eller lignende. Satsen for gaver til eksterne fremgår af bilag 1, punkt Udgifter til særlige anledninger (personalepleje) Hovedstadens Beredskab kan afholde udgifter til f.eks. reception og gaver uden repræsentativt formål, dvs. til medarbejderes jubilæer, fødselsdage o. lign. Udgifterne skal være omfattet af de givne bevillinger. Udgiften skal endvidere afholdes til varetagelse af et kommunalt formål.

3 Generelt om receptioner og gaver Muligheden for at give blomster, gaver og afholde reception er beskrevet under de enkelte anledninger nedenfor (jubilæer, endt uddannelse for lærlinge og elever, tilog fratrædelse, fødselsdage samt alvorlig sygdom og død). Der vil kun helt ekstraordinært kunne afholdes udgifter til gaver eller receptioner til andre anledninger. Jubilæer Ved 25, 40 og 50 års ansættelse ved Hovedstadens Beredskab kan en medarbejders jubilæum markeres med følgende: Diplom og gratiale Fridag med løn Gave Deltagelse i fælles reception Diplom og gratiale Jubilaren får et diplom med udtryk for selskabets påskønnelse og tak. Endvidere får jubilaren et gratiale, der uanset pågældendes beskæftigelsesgrad udgør kr. ( niveau). Beløbet reguleres med lønreguleringsprocentsatsen. Jubilæumsgratialet udbetales sammen med månedslønnen i den måned jubilæet falder. Diplom og gratiale gives kun til personer, som har forrettet god tjeneste. Ansatte, der har begået alvorlige tjenstlige forseelser, kan derfor ikke modtage diplom og gratiale. Direktionen afgør, hvem der skal have diplom og gratiale tildelt. Fridag med løn Jubilæumsdagen er for alle jubilarer en fridag med løn, svarende til 7,4 timer. Der udbetales sædvanlig løn. Hvis jubilæumsdagen i forvejen er en fridag, gives tjenestefrihed en anden dag. For medarbejdere med deltid eller højere individuel arbejdstid reguleres timetallet forholdsvist. Gaver Ved et jubilæum kan afdelingen beslutte at give en gave på vegne af selskabet eller at bidrage med et beløb til en gave, som i øvrigt finansieres ved bidrag fra kolleger. Max-beløb fremgår af bilag 1, punkt 2. Reception Den 3. torsdag i september afholdes en fælles reception for alle årets jubilarer. Indhold og rammer fastlægges fra år til år af Direktionen. Udgifterne til arrangementet afholdes af Direktionen. Der bør som udgangspunkt ikke afholdes jubilæumsreceptioner for medarbejdere, der har andre jubilæer. Dispensation fra ovenstående regler gives af Direktionen.

4 Beregning af jubilæumsdato Jubilæumsanciennitet regnes fra ansættelsen i Hovedstadens Beredskab. Ved stillingsskift indenfor Hovedstadens Beredskab medfølger jubilæumsdatoen fra tidligere ansættelsesperiode. Orlov uden løn medregnes ikke i jubilæumsancienniteten. Dog medregnes fravær af familiemæssige årsager, både perioder med løn og perioder uden løn. I beregningen af jubilæumsanciennitet er der ikke forskel på fuldtid og deltid. Perioder med timelønsansættelse medregnes ikke. Ansættelse som elev, hvor der udbetales løn, indgår i beregningen af jubilæumsanciennitet ved ansættelse direkte efter elevtiden. Medarbejdere, der ansættes i Hovedstadens Beredskab efter den 1. januar 2016, vil have jubilæumsanciennitet fra ansættelsesdatoen. Medarbejdere, der blev virksomhedsoverdraget til Hovedstadens Beredskab den 1. januar 2016, bevarer den hidtidige beregnede jubilæumsdato som en personlig ordning. Endt uddannelse for lærlinge og elever I forbindelse med endt uddannelse for redder-elever afholdes der reception for holdet. Satser m.v. fremgår af punkt 2 i bilag 2. For kontorelever og lærlinge gives der tilskud til, at den enkelte selv kan holde reception i afdelingen. Tilskuddets størrelse fremgår af punkt 3 i bilag 2. I forbindelse med endt uddannelse for lærlinge og elever kan afdelingen beslutte at give en gave (ikke gratiale) efter samme retningslinjer som ved jubilæer se herunder. Til- og fratrædelse Om der skal afholdes til- og fratrædelsesreceptioner for et medlem af Direktionen besluttes særskilt af Direktionen selv. Satser m.v. fremgår af punkt 1 i bilag 2. Tiltrædelsesreceptioner bør kun forekomme i meget specielle situationer. Dette afgøres af Direktionen. Fratrædelser markeres i Beredskabets regi ved pensionering, og når en medarbejder går på efterløn. Satser m.v. fremgår af punkt 3 i bilag 2. Ved afdelingschefers fratrædelser kan det være relevant i forhold til arrangementets repræsentative funktion, at de markeres som ved fratrædelser for direktionsmedlemmer. En sådan dispensation skal gives af Direktionen.

5 Hvis den enkelte afdelingschef ønsker internt at markere en fratrædelse for en medarbejder, hvor der ikke er tale om pensionering, kan afdelingen selv afholde arrangementet inden for rammerne af 100 kr. pr. medarbejder i afdelingen/på holdet. I forbindelse med fratrædelser kan afdelingen beslutte at give en gave (ikke gratiale) efter samme retningslinjer som ved jubilæer se herunder. Fødselsdage Festligheder i anledning af fødselsdage vil i langt de fleste tilfælde være en privatsag, og receptioner mv. i den anledning må ske for egen regning. Det er imidlertid ikke udelukket, at en rund fødselsdag kan markeres med et passende arrangement i Beredskabets regi, hvis der f.eks. er tale om en medarbejder, der på markant vis tegner selskabet udadtil, og hvor en markering over for omverdenen findes hensigtsmæssig. Eventuelle gaver i forbindelse med fødselsdage skal som hovedregel finansieres privat (ved bidrag fra kolleger mv.). Dispensation til afholdelse af fødselsdage i Beredskabets regi kræver Beredskabsdirektørens skriftlige godkendelse. Alvorlig sygdom eller død Hvis en medarbejder bliver alvorligt syg, kan afdelingen beslutte at sende en buket blomster til medarbejderen med et god bedring-kort. I tilfælde af at en medarbejder eller en medarbejders nærmeste pårørende dør, kan afdelingen sende en bårebuket med et kondolence-kort. Maksimum-satser fremgår af bilag 1, punkt Udgifter til intern forplejning, seminarer m.v. Personaleforplejning mv. er omkostninger, der afholdes i tilknytning til personalepleje for Hovedstadens Beredskabs medarbejdere. Det kan være middage eller frokoster afholdt for at forbedre arbejdsklimaet, interne receptioner, seminarer mv. Eksempler (disse er vejledende og ikke direkte regler) Rimelige udgifter: Arbejdsfrokost mellem to nye afdelingschefer som fremover skal have et tæt samarbejde Middag som afslutning på et stort, ekstraordinært projekt Seminarer med et fagligt eller teamudviklende sigte

6 Urimelige: Afholdelse af møder ude i byen inden for normal arbejdstid (f.eks. på cafe, restaurant eller lign.) Jævnlige arbejdsfrokoster, da interne møder anses for en naturlig del af de ansattes arbejdsopgaver Middag som afslutning på et tilbagevendende projekt Taksterne fremgår af bilag 1, punkt 3. Drikkevarer kan være vand, øl og vin dog set i forhold til anledning og efter retningslinjer i alkohol- og rusmiddelpolitikken. Der må ikke anvendes midler til indkøb af tobaksvarer til brug ved møder. Der kan ikke dispenseres fra denne regel. Deltagelse i faglige arrangementer Medarbejderen kan, efter aftale, deltage i kurser eller arrangementer arrangeret af virksomheder/samarbejdspartnere, når der er et rent fagligt indhold, der i tilstrækkelig grad begrunder invitationen. I forbindelse med sådanne arrangementer kan medarbejdere deltage i arbejdsfrokoster, middage eller kulturelle indslag betalt af virksomheden. 8. Kontering og dokumentation På alle udgiftsbilag skal det tydeligt fremgå, hvad der er blevet købt. Dvs. det er ikke tilstrækkeligt, at der blot står butikken/restaurantens navn og et beløb. Det skal fremgå, hvad beløbet indeholder af konkrete varer/retter mv. Samtidig skal meget tekniske køb forklares, så det er forståeligt for folk, der ikke har et teknisk kendskab. På udgiftsbilag i forbindelse med repræsentation, møder mv. skal deltagerkredsen og formålet med mødet fremgå. Alle omkostninger i forbindelse med et repræsentativt arrangement henføres til repræsentation, også selvom der er medarbejdere til stede. Ved afholdelse af udgifter til gaver skal anføres gavegiver, gavemodtager og anledningen til gaven. Disse bilag vil være omfattet af adgangen til aktindsigt (jf. offentlighedslovens kap. 3), medmindre oplysningerne kan undtages f.eks. under hensyn til udførelsen af selskabets forretningsvirksomhed eller personlige og offentlige interesser. 9. Dispensation fra taksterne Ved særlige lejligheder kan der dispenseres fra Hovedstadens Beredskabs takster. Dispensationen skal gives skriftligt af Beredskabsdirektøren, inden aktiviteten planlægges. I dispensationen skal det begrundes, hvorfor taksterne fraviges. Ved afregning skal dispensationen vedlægges udgiftsbilaget.

7 10. Kontrol og ledelsestilsyn I forbindelse med det almene ledelsestilsyn med selskabets bilag (årlig stikprøvekontrol) inddrages kontrol af denne forretningsgang. Økonomiafdelingen har derudover mulighed for selv at tage initiativ til en stikprøveundersøgelse, hvis det vurderes relevant. 11. Godkendelse Retningslinjen er godkendt af vicedirektør Jens Volkmann-Dinesen. 12. Ændringer af retningslinjen Version Ændringer 25. april 2017 Kuvertprisen for frokoster i bilag 1, pkt. 2, er opjusteret. 27. februar 2017 Det er præciseret, at beløb for gratiale er i niveau. 2. november version

8 Bilag 1: Vejledende takster for repræsentation og personaleudgifter 1. Vejledende takster i forbindelse med repræsentation (øvre grænse) 1 : Middag inkl. drikkevarer Frokost inkl. drikkevarer Gaver, blomster Begravelse 850 kr. pr. kuvert 400 kr. pr. kuvert 500 kr kr. inkl. kondolencekort 2. Vejledende takster for bespisning i forbindelse med daglige arbejdshandlinger/personalepleje i fælleskommunal interesse (øvre grænse): Middag inkl. drikkevarer Frokost inkl. drikkevarer Reception inkl. drikkevarer Overnatning og bespisning (fx ved et seminar) 400 kr. pr. kuvert 200 kr. pr. kuvert 75 kr. pr. kuvert 1500 kr. pr. pers. pr. døgn 3. Vejledende takster for indkøb af gaver og blomster i forbindelse med særlige anledninger for medarbejdere ved Hovedstadens Beredskab: Anledning Begravelse (ansat eller nærmeste pårørende) Alvorlig sygdom Jubilæer, fratrædelse samt afslutning af elev- eller lærlingetid Jubilæumsgratiale (ved 25, 40 og 50 år) Vejledende takst 1500 kr. inkl. Kondolencekort fra nærmeste leder Buket til 300 kr. samt et god bedring kort Gave til 300 kr. samt en buket blomster kr. ( beløb) 1 Direkte udgifter excl. udgifter til serveringspersonale.

9 Bilag 2: Standardpakker og tilskud til receptioner 1. Standardpakke ved Direktionsmedlemmers fratrædelser Officiel reception med deltagere: Pris Antal Total Blomster Øl og vand Vin Fortæring Invitation Diverse I alt Standardpakke ved markering af endt uddannelse for redderelever (hold) Officiel reception for hold (4-6 personer) med op til 150 deltagere: Pris Antal Total Blomster Øl og vand Vin Fortæring Diverse I alt Tilskud til markering af endt uddannelse for lærlinge og kontorelever (enkeltvis) Hvis lærlingen/eleven selv arrangerer kun for afdelingen: Der gives 100 kr. pr. person, dog max kr. i alt Hvis lærlingen/eleven selv arrangerer for alle: Der gives kr. i tilskud 4. Standardpakke ved markering af medarbejderes fratrædelse Officiel reception med op til 150 deltagere (HBR arrangerer): Pris Antal Total Blomster Øl og vand Vin Fortæring Diverse I alt Hvis medarbejderen selv arrangerer kun for afdelingen/roden: Der gives 100 kr. pr. person, dog max kr. i alt Hvis medarbejderen selv arrangerer for alle: Der gives kr. i tilskud

Dette notat indeholder de gældende regler og retningslinjer om udgifter til repræsentation, gaver, receptioner mv.

Dette notat indeholder de gældende regler og retningslinjer om udgifter til repræsentation, gaver, receptioner mv. Økonomiforvaltningen NOTAT 7-12-2007 Sagsnr. 2007-67365 Dokumentnr. 2007-388047 Retningslinier for udgifter til repræsentation, gaver m.v. 1 1. Indledning og anvendelsesområder Sagsbehandler Hans Christian

Læs mere

Adfærdskodeks. for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, modtagelse af interne og eksterne gaver.

Adfærdskodeks. for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, modtagelse af interne og eksterne gaver. Adfærdskodeks for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver Udarbejdet af: for Vestforbrænding I/S Den 31. maj 2017 Ekstern repræsentation

Læs mere

Adfærdskodeks. Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver

Adfærdskodeks. Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver Adfærdskodeks Januar 2018 Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver 2 Formål Formålet med denne folder er, at

Læs mere

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning INDHOLD: 1. Repræsentation 2. Interne ydelser / personaleforplejning 3. Vejledning om kontering og momsafløftning

Læs mere

Politik for repræsentation mv.

Politik for repræsentation mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Politik for repræsentation mv. I det følgende redegøres for Københavns Kommunes politik for repræsentation m.v. Politikken fastsætter

Læs mere

SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver

SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver Syddansk Universitet Økonomiområdet SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver 0. INDHOLDSFORTEGNELSE A. Indledning B. Middage med eksterne deltagere C. Møder D. Receptioner

Læs mere

Hvorfor skal der være regler for modtagelse af gaver og andre fordele?

Hvorfor skal der være regler for modtagelse af gaver og andre fordele? KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Cirkulære nr.: Medarbejdere i Københavns Kommune Sagsnr. 2011-95231 Dokumentnr. 2011-490250 Modtagelse af gaver m.v. Hvorfor skal der være

Læs mere

Repræsentation, gaver og personaleforplejning

Repræsentation, gaver og personaleforplejning Angiv afdeling Dokument dato: 02-03-2018 Dokumentansvarlig: Jan Walther Beck Senest revideret: August 2018 Senest revideret af: Jan Walther Beck Dato for næste revision: 01-01-2020 Godkendt dato: 28-08-2018

Læs mere

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten Cirkulære om Jubilæumsgratiale til ansatte i staten 2008 Cirkulære af 28. oktober 2009 Perst. nr. 058-09 J.nr. 09-56-16 2 Cirkulære om jubilæumsgratiale til ansatte i staten Generelle bemærkninger Dette

Læs mere

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten Cirkulære om Jubilæumsgratiale til ansatte i staten 2008 Cirkulære af 30. juni 2009 Perst. nr. 044-09 J.nr. 09-56-16 2 Cirkulære om jubilæumsgratiale til ansatte i staten Generelle bemærkninger Ved aftale-

Læs mere

Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer

Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer Formål og mål Denne procedure beskriver retningslinjerne for markering af mærkedage mv., samt afholdelse af arrangementer af markedsføringsmæssig

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 20. december 2007 til Sønderborg

Statsforvaltningens brev af 20. december 2007 til Sønderborg Statsforvaltningens brev af 20. december 2007 til Sønderborg Kommune 20-12- 2007 Folketingets Ombudsmand har i brev af 12. oktober 2006 videresendt en anonym henvendelse om udbetaling af jubilæumsgratiale

Læs mere

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra SAMU 11. februar 2016 tilrettet på SAMU den 13. april. Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra Barn syg Fravær ved barns 1. og 2. sygedag Efter anmodning til nærmeste leder kan den ansætte

Læs mere

Emne: Modtagelse af gaver -driftsmæssigt arbejde (vejledning) - behandling HU 28.03.2012 Sagsnr.: 2012/23982 (dok. 008) Oprettet af: Anni Jørgensen

Emne: Modtagelse af gaver -driftsmæssigt arbejde (vejledning) - behandling HU 28.03.2012 Sagsnr.: 2012/23982 (dok. 008) Oprettet af: Anni Jørgensen Emne: Modtagelse af gaver -driftsmæssigt arbejde (vejledning) - behandling HU 28.03.2012 Sagsnr.: 2012/23982 (dok. 008) Oprettet af: Anni Jørgensen Den 14.3.12 - redigeret den 26.3.12 Modtagelse af gaver

Læs mere

Kapitel 1. Repræsentation

Kapitel 1. Repræsentation Cirkulære om s brug af midler til repræsentationsudgifter, rejseudgifter og øvrige udgifter m.m. (Til alle medlemmer af og samtlige direktorater og enheder under landsstyreområderne) Sekr. J. nr. 02.13

Læs mere

Løn - og arbejdsvilkår

Løn - og arbejdsvilkår Løn - og arbejdsvilkår Jubilæumsregler ved 25, 40 og 50 års ansættelse Jubilæumsregler gældende fra 1. januar 2007 Hillerød Kommune markerer medarbejdernes 25, 40 og 50 års ansættelsesjubilæum efter nedenstående

Læs mere

Oversigt over ændringer i personalereglerne.

Oversigt over ændringer i personalereglerne. Oversigt over ændringer i personalereglerne. Nuværende overskrift Ny overskrift Nuværende personaleregel Ændringsforslag Anbefalinger og Udtalelser Kolding Kommune er villig til at udstede en anbefaling.

Læs mere

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra SAMU 11. februar 2016 Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra Barn syg Fravær ved barns 1. og 2. sygedag Efter anmodning til nærmeste leder kan den ansætte få helt eller delvist tjenestefri

Læs mere

Egedal Kommune Regler og retningslinjer Regler for tjenestefrihed med løn, anden tjenestefrihed uden løn, gaver,

Egedal Kommune Regler og retningslinjer Regler for tjenestefrihed med løn, anden tjenestefrihed uden løn, gaver, Egedal Kommune Regler og retningslinjer Regler for tjenestefrihed med løn, anden tjenestefrihed uden løn, gaver, jubilæer, receptioner, fortæring mv. Gældende pr. 1.1.2018 Formål: Formålet med regelsættet

Læs mere

Personalehåndbog Per Pedersen A/S

Personalehåndbog Per Pedersen A/S Personalehåndbog Per Pedersen A/S Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden,

Læs mere

Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune

Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune 1. januar 2014 - SIDE 1 AF 13 - Indholdsfortegnelse Generelt... side 3 1. Kommunalbestyrelsesmedlemmer: Fast vederlag... side 4 Tabt

Læs mere

Kapitel l Repræsentation

Kapitel l Repræsentation Forskrift for Inatsisartutformandens repræsentationsmodtagelse af gaver. og rejseudgifter, frigoder og I medfør af 19 i landstingslov nr. 22 af 18. december 2003 om vederlag m.v. til medlemmer af Landstinget

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter?

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Når vi er på rejse Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Kan jeg tage bilen eller toget? Er der regler for udgifter til overnatning? Se svarene i denne

Læs mere

Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation

Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation - 1 Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation m. v. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen www.v.dk Skatterådet har i en afgørelse

Læs mere

Gå-hjem-møde om god adfærd i det offentlige. Den 29. august 2016

Gå-hjem-møde om god adfærd i det offentlige. Den 29. august 2016 Gå-hjem-møde om god adfærd i det offentlige Den 29. august 2016 ET EKSEMPEL TIL AT BEGYNDE MED 2 REGLER FOR MODTAGELSE AF GAVER OG BESTIKKELSE DAGSORDEN Tilliden til det offentlige Beskrivelse af reglerne

Læs mere

STAMOPLYSNINGER: BILAG. Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: Uklassificeret Titel:

STAMOPLYSNINGER: BILAG. Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: Uklassificeret Titel: Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017 Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: STAMOPLYSNINGER: Klassifikation: Uklassificeret Titel: Vejledning om modtagelse af gaver i politiet

Læs mere

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.).

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.). NOTAT Politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. i DUF Udgangspunktet for DUFs politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. er at tage hensyn til to forhold:

Læs mere

Politik for personalegoder

Politik for personalegoder Politik for personalegoder Politik Syddansk Erhvervsskole ønsker at prioritere det sociale og kollegiale sammenhold, der medvirker til en god trivsel på arbejdspladsen. Derfor tilbydes en bred vifte af

Læs mere

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer Tilskud til foreningsarbejde i Retningslinjer Hvem kan få tilskud? Betingelsen for at få tilskud er, at Folkeoplysningsudvalget har godkendt foreningen som en tilskudsberettiget folkeoplysende forening

Læs mere

På den baggrund finder Ankestyrelsen ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen.

På den baggrund finder Ankestyrelsen ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen. Vedrørende udgiftens størrelse har Odense Kommune selv vurderet, at den samlede udgift til afslutningsfesten den 30. november 2013 samlet set var for dyr. Ankestyrelsen har i den forbindelse noteret sig

Læs mere

Hjerteforeningen uddeler 24 mio. kroner til forskning

Hjerteforeningen uddeler 24 mio. kroner til forskning Kom til formandsmøde på Fyn! Den 5. september inviteres alle formænd for Hjerteforeningens lokalkomiteer og klubber til et vigtigt møde i Strib ved Middelfart Mødet blev annonceret allerede på Landsseminaret

Læs mere

PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN

PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN Sekretariatet PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Ref.: Frits Ripperger Dato: 6. december 2018 Journalnr.: 18061453

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen fører forretning i Skandinavien, der historisk set er kendt for at være lande, hvor korruption og bestikkelse ikke er hverdagsbegivenheder.

Læs mere

Retningslinje vedrørende tjenestefrihed

Retningslinje vedrørende tjenestefrihed Retningslinje vedrørende tjenestefrihed PERSONALEADMIN. VEJLEDNING Drøftet i Hoved MED den 15. december 2016 Love og Bekendtgørelser Nødvendige lægekonsultationer mv. Plejekrævende sygdom hos ægtefælle,

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 34/2009 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 25. november 2009 Start kl. : 9.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 34/2009 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 25. november 2009 Start kl. : 9.00 Slut kl. : 12. Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 34/2009 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 25. november 2009 Start kl. : 9.00 Slut kl. : 12.30 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Børne-

Læs mere

Sådan forholder du dig til fortrolighed, gaver og invitationer, interessekonflikter, intern viden, repræsentation og interne arrangementer

Sådan forholder du dig til fortrolighed, gaver og invitationer, interessekonflikter, intern viden, repræsentation og interne arrangementer Sådan forholder du dig til fortrolighed, gaver og invitationer, interessekonflikter, intern viden, repræsentation og interne arrangementer Pjecen giver dig et overblik over de væsentligste regler i ATP

Læs mere

Administrationsgrundlag for godtgørelse af merudgifter ved tjenesterejser og kørsel

Administrationsgrundlag for godtgørelse af merudgifter ved tjenesterejser og kørsel Administrationsgrundlag for godtgørelse af merudgifter ved tjenesterejser og kørsel Udover at alle ansatte skal opleve at blive behandlet ordentligt ved godtgørelse af udgifter til erhvervsmæssig kørsel,

Læs mere

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ansættelsesforhold for kommunens ledsagere Indledning Ledsageordningen varetager praktiske ledsageopgaver i henhold til Lov om Social Service 97 og 45. Målgruppen

Læs mere

Honorarer Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste 1) KKR s formænd/-næstformænd X - - X X KKR s øvrige medlemmer - X X X X. Honorar Mødediæter

Honorarer Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste 1) KKR s formænd/-næstformænd X - - X X KKR s øvrige medlemmer - X X X X. Honorar Mødediæter N OTAT Honorering af KKR's medlemmer og KKR s udpegede repræsentanter i regionale fora I dette papir beskrives honoreringen af KKR s medlemmer og KKR s udpegede repræsentanter i regionale fora (sundhedskoordinationsudvalg,

Læs mere

God adfærd i Horsens Kommune

God adfærd i Horsens Kommune God adfærd i Horsens Kommune HR OG LØN God adfærd i Horsens Kommune I Horsens Kommune har vi et fælles ansvar for at respektere de forvaltningsretslige principper, når vi udfører vores arbejde og leverer

Læs mere

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X N OTAT Honorering af KL's politikere og politiske r e- præsentanter i eksterne fora Dette notat beskriver honoreringen af medlemmer i KL s politiske organer: bestyrelsen, formandskabet, udvalg og repræsentantskabet

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar)

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af midlertidig hjælp af maks. en måneds varighed. Skal ansættelsesforholdet løbe længere

Læs mere

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Emne Grænser Sats i kroner Kørselsgodtgørelse NB 1 Indtil 20.000 km 3,70 Over 20.000 km 2,05 Rejsegodtgørelse

Læs mere

Rusmiddelpolitik for Nordsjællands Hospital

Rusmiddelpolitik for Nordsjællands Hospital Rusmiddelpolitik for Nordsjællands Hospital Formålet Det er formålet at: - Sikre patienter og pårørende tryghed ved og tillid til patientplejen og behandlingen. - forebygge, at medarbejdere udvikler alkohol-,

Læs mere

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer For at skabe gode og attraktive arbejdspladser, hvilket også er til gavn for de borgere, vi servicerer er det vigtigt løbende at have fokus

Læs mere

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse:

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: følgende vilkår for hvervet som ulønnet træner i klubben:

Læs mere

Indhold. Rammer og retningslinjer for udlån mv. af lokaler på Københavns Rådhus

Indhold. Rammer og retningslinjer for udlån mv. af lokaler på Københavns Rådhus NOTAT Rammer og retningslinjer for udlån mv. af lokaler på Københavns Rådhus Indhold Ramme og retningslinjer... 1 Brug af lokaler/lokaleudlån og lokaleleje: KBH Rådhus... 1 Retningslinjer for afholdelse

Læs mere

Intern kontrol af regionsrådsformand og koncerndirektions afholdte udgifter

Intern kontrol af regionsrådsformand og koncerndirektions afholdte udgifter Afdeling: Regnskab og Finans Udarbejdet af: Brian Bønsdorff Journal nr.: 17/22851 E-mail: Brian.Boensdorff@rsyd.dk Dato: 7. august 2017 Telefon: 2336 2969 Notat Intern kontrol af regionsrådsformand og

Læs mere

Seniormedarbejdere kan have særlige behov for ændring af arbejdsopgaver og fysiske rammer for eksempel i form af enkeltmandskontor, større skærme

Seniormedarbejdere kan have særlige behov for ændring af arbejdsopgaver og fysiske rammer for eksempel i form af enkeltmandskontor, større skærme Seniorpolitik Delpolitik Det er Vejdirektoratets politik at sikre, at seniormedarbejdere er velkvalificerede, fleksible og en efterspurgt og accepteret arbejdskraft, indtil seniormedarbejderen ønsker at

Læs mere

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren)

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Ved underskrivelsen af denne aftale har bestyrelsen i (herefter benævnt klubben) Adresse: og Navn: (herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: indgået aftale

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015 REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 (version 2) 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Finanstilsynets interne retningslinjer

Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer Tavshedsregler, anden beskæftigelse mv. Interne retningslinjer for økonomiske dispositioner for Finanstilsynets ansatte, de ansattes mulighed for at drive selvstændig

Læs mere

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 1. Indledning 1.1 Baggrund Østsjællands Beredskab er stiftet som et 60 fællesskab. Østsjællands Beredskab er jf. vedtægterne underlagt,

Læs mere

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge Varigt ansatte timelønnede bliver månedslønnede Med virkning fra 1. august 2014 overgår medarbejdere med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge fra timeløn til månedsløn forudsat at de er

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE FOA NORDSJÆLLAND FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE 2 Ferierettigheder Her kan du læse om de vigtigste regler for afholdelse af ferie for ansatte i kommuner og regioner. Du skal dog selv

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren)

Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 1 ANSÆTTELSESKONTRAKT (lønnet træner) Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: Ansættelsen sker på følgende vilkår: 1 Ansættelsesperiode

Læs mere

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale værd at vide om rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk september 2012 rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og

Læs mere

DBU Fyns ledervejledning:

DBU Fyns ledervejledning: DBU Fyns ledervejledning: Denne DBU Fyn-leder vejledning, som er godkendt i DBU Fyns bestyrelse i maj 2011 er udarbejdet for at opnå ensartethed i DBU Fyn-lederplejen. Vejledningen er godkendt med virkning

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Socialborgmester Jesper Christensen Samlet oversigt forbrug og repræsentationsudgifter 2014

Socialborgmester Jesper Christensen Samlet oversigt forbrug og repræsentationsudgifter 2014 Socialborgmester Jesper Christensen Samlet oversigt forbrug og repræsentationsudgifter 2014 ALLE BELØB ER INKL. MOMS FORBRUG 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal 4. kvartal Mobiltelefon -605 kr. 113 kr. 0

Læs mere

Seniorpolitik, HEV

Seniorpolitik, HEV 1.1.0.3. Seniorpolitik, HEV Formål Patientgruppe/Patientforløb/Anden målgruppe Definition af begreber Fremgangsmåde Baggrund Forudsætninger og krav Procesbeskrivelse Dokumentation Ansvar Referencer Formål

Læs mere

Retningslinier for. for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland

Retningslinier for. for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland Retningslinier for for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland Gældende fra den 1. januar 2014 til den 31. december 2017 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier RÅDGIVNING Gode råd om sociale medier Indhold Privat brug af sociale medier i arbejdstiden 3 Medarbejderens relation til virksomheden på de sociale medier 4 Loyalitetspligt kontra ytringsfrihed 5 Kontrol

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ Af: Helle Johansen Diættaksten udgør i 2006: For møde på indtil 4 timer i alt 360 kr. For møde på over 4 timer i

Læs mere

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer BILAG XX 08-11-2010 Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer Bilaget er en del af Dragør Kommunes nye Økonomiregulativ (Principper for økonomistyring) som er ved

Læs mere

Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald

Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald Lokalaftale nr. 11.D Redigeret 2013 Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald Lokalaftalens gyldighedsområde følger i enhver henseende Særaftale I i sin helhed. Lokalaftalen

Læs mere

NA CPHX P/S, har overborgmesteren anmodet Økonomiforvaltningen om en redegørelse om sagen.

NA CPHX P/S, har overborgmesteren anmodet Økonomiforvaltningen om en redegørelse om sagen. Økonomiforvaltningen NOTAT Til Overborgmesteren Den 16. januar 2017 Redegørelse om Royal Arena-sagen På baggrund af omtalen i december 2016 i flere medier, herunder i flere artikler i Berlingske, om udgifter

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af slagtersvende eller delikatesseassistenter, som ikke er funktionærer.

Læs mere

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET MOMSFORHOLD for I. Indledning Denne vejledning har til formål at give en kort introduktion til en række momsemner. Håndbogen er ikke udtømmende, men vi har valgt at beskrive de emner, der erfaringsmæssigt

Læs mere

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018)

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEDERLAG... 3 2.1. Borgmesteren... 3 2.2. Viceborgmester... 3 2.3. Udvalgsformænd og næstformænd...

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 10. august 2015 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 24 05 2016 Bestyrelsen forelægges foreløbigt forslag til budget 2017 og overslagsår til godkendelse, herunder de kommunale bidragssatser.

Læs mere

Finanstilsynets interne retningslinjer

Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer 1. Formål... 4 2. Intern viden og tavshedspligt... 4 3. Nyansat i Finanstilsynet... 4 4. Ansattes varetagelse af arbejdet

Læs mere

Kantineordninger. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Kantineordninger. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Kantineordninger Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mange virksomheder har en frokostordning eller anden madordning for medarbejdere. Hvis medarbejderne ikke betaler fuld pris for maden,

Læs mere

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggesagsgebyr... 4 3. Tidspunkt for betaling af gebyr... 4 4. Retsgrundlag... 4 5. Fastsættelse af timeprisen... 5 6. Sager

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Version af 1. februar 2016 Indhold Formål... 3 Det økonomiske ledelsestilsyn... 4 Budgetprocedurer... 4 Budgetkontrol... 4 Budgetansvar...

Læs mere

Oversigt over typer af regler på det personalepolitiske område

Oversigt over typer af regler på det personalepolitiske område Oversigt over typer af regler på det personalepolitiske område Råderummet for personalepolitiske beslutninger begrænses af lovgivning, generelle aftaler/rammeaftaler, overenskomster, kommunale politikker

Læs mere

Vejledning om tilskud fra ufaglært til faglært puljen på det regionale område (RLTN, FOA og 3F)

Vejledning om tilskud fra ufaglært til faglært puljen på det regionale område (RLTN, FOA og 3F) Vejledning om tilskud fra ufaglært til faglært puljen på det regionale område (RLTN, FOA og 3F) Marts 2017, version 1 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, formål og anvendelse af ufaglært til faglært puljen...

Læs mere

Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere

Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere Indhold Koncernchefen om korruption og Gjensidige 3 Hvad er korruption egentlig? 4 Hvornår bør advarselslamperne

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Version 1.0 Oktober 2016 Indhold Formål... 2 Bevillingsmyndighed, -niveau og typer af bevillinger... 2 Det økonomiske ledelsestilsyn...

Læs mere

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar Bilag 4.4 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om budgetansvar 1. Indledning Ledende medarbejdere i Aabenraa Kommune, der har fået tildelt konkret forvaltning af og ansvar for en del af kommunens budget,

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet 1 Lokalaftale nr. 11.F Redigeret 2013 Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Lokalaftale 26. Seniororlov for medarbejdere ansat før Ikrafttræden: 1 januar 2018

Lokalaftale 26. Seniororlov for medarbejdere ansat før Ikrafttræden: 1 januar 2018 Lokalaftale 26 Lokalaftale for medarbejdere omfattet af Industriens Overenskomst, ansat i Gategourmet Formål: Seniororlov for medarbejdere ansat før 2018 Aftalen har til hensigt at tilbyde de af vores

Læs mere

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013 Aftenskoler Roskilde 1 Revision 2012 december 2013 Indholdsfortegnelse Indledning/Kommissorium 4 2. Sammenfatning 5 2.1 Generelle anbefalinger/forslag til ændringer til Roskilde Kommunes tilskudsregler

Læs mere

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr )

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr ) GLADSAXE KOMMUNE Center for Service Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2010 Økonomiudvalget 15.12.2009 Åbne sager Punkt nr. 430 NOTAT Bilag 1 Dato: 24. november 2009 Af: Mikael Wolf Diættaksten udgør

Læs mere

INDUSTRIOVERENSKOMSTEN 2004

INDUSTRIOVERENSKOMSTEN 2004 TILLÆG TIL INDUSTRIOVERENSKOMSTEN 2004 MELLEM: DANSK BYGGERI OG SPECIALARBEJDERFORBUNDET I DANMARK Overenskomst for elever/overfladebehandlere mellem 3F Byggegruppen og Dansk Byggeri INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Den 29. oktober 2012. Søgnehelligdage. Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79.

Den 29. oktober 2012. Søgnehelligdage. Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79. Søgnehelligdage Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79.01) Fællesvejledning 1 Indholdsfortegnelse Hvad er en søgnehelligdag?... 3 Hvilke søgnehelligdage

Læs mere

SORGPLAN FOR VGIE Når en ansat dør.

SORGPLAN FOR VGIE Når en ansat dør. SORGPLAN FOR VGIE Når en ansat dør. Den, der først får kendskab til dødsfaldet, giver forstanderen besked. I dennes fravær viceforstanderen. Ledelsen orienterer sig om fakta ved henvendelse til de pårørende.

Læs mere