ÅRHUS CO2 NEUTRAL I Skovudviklingsplan Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS CO2 NEUTRAL I 2030. Skovudviklingsplan 2010-2020. Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune"

Transkript

1 ÅRHUS CO2 NEUTRAL I 2030 Skovudviklingsplan Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

2 Indhold 1. Århus Skovene natur og sundhed til alle tider Naturværdier og rekreativ anvendelse en balancegang 6 2. Skovudviklingsplanen Hvordan sikrer vi plads til det hele? Sammenhæng og indsats Afgrænsning Forvaltning af Århus Skovene Skovudviklingsplanens opbygning En langsigtet vision Grønne rammer af høj kvalitet Naturnær skovdrift i Århus Skovene Fra teori til praksis skovudviklingstyper Træartspolitik Træproduktion Biodiversitet Urørt skov Skov med særlige naturhensyn Skove gavner klima og vandmiljø Beskyttelse af vandmiljøet Plan for naturnær skovdrift i Århus Skovene Certificeret skovdrift er bæredygtig skovdrift Nøglebiotoper i skovene skal sikres Plan for certificeret skovdrift 26

3 6. Udvikling af de rekreative faciliteter Naturværdier og rekreativ anvendelse Kategorisering af skovene Plan for målsætningen af faciliteter Sankning Plan for udvikling af de rekreative faciliteter Vedligeholdelse af de rekreative faciliteter Plan for vedligeholdelse af de rekreative faciliteter God kommunikation styrker indsatsen Friluftsportalen Formidling af kulturhistorie Vil du vide mere? Plan for god kommunikation Økonomi Plan for årlige omkostninger Finansieringsforslag til Skovudviklingsplanen Denne skovudviklingsplan er udarbejdet på baggrund af Århus Byråds beslutning i 2006 om udarbejdelse af en plan for den fremtidige drift og udvikling af Århus Kommunes skove. I overensstemmelse med byrådets beslutning er planen baseret på en model for skovudviklingstyper indenfor rammerne af naturnær skovdrift. Skovudviklingsplanen er udarbejdet af Natur og Miljø i samarbejde med KU-life, Københavns Universitet.

4 4

5 5 1. Århus Skovene natur og sundhed til alle tider Århus Skovene, det vil sige Århus kommunes skove, har i over 100 år været til glæde og gavn for befolkningen i og omkring byen. Attraktive skove tæt på byen er et af byens kendetegn, og skovene er et stort aktiv for Århus, ikke mindst for byens borgere og for turister. En borgerpanelundersøgelse foretaget i Århus Kommune i 2007 underbygger denne tendens. I undersøgelsen rangerer skoven højest som den type rekreative område, man helst vil bo i nærheden af. Skovene koster 30 kr. per borger i Århus Kommune i årlig drift. Det er en meget lille udgift set i forhold til, at antallet af besøgende skønnes til over 3 mio. årligt. Attraktion Antal besøgende i 2008 Århus Skovene > Den Gamle By Tivoli Friheden Kunstmuseet Aros Århus Kommune er foregangskommune i forhold til den måde, skovene forvaltes på. Som den første kommune i Danmark har Århus Kommune både certificeret skovene, indført naturnær skovdrift og omsat dette arbejde i et udbudsmateriale, hvor den samlede drift af skovene udbydes. Den forstlige forvaltning hviler på en lang tradition, som for de gamle skove går helt tilbage til De skovbilleder og de mange værdier, der i dag findes i skovene, er produkter af denne bevoksningspleje. Gennem de seneste årtier har bevoksningsplejen, med tilhørende udtag af råtræ, udviklet sig i en mere naturnær retning. Dette er sket for at tage hensyn til de mange naturværdier, som Århus Skovene rummer samt for at sikre bevoksningernes langsigtede udvikling og stabilitet.

6 6 1.1 Naturværdier og rekreativ anvendelse en balancegang En væsentlig del af den forstlige forvaltning er at skabe balance mellem naturværdier og rekreativ anvendelse. De to kort på den modsatte side viser, hvor de naturværdier findes, og hvor der færdes flest mennesker i Århus Kommunes skove. Det fremgår af kortene, at der er stort sammenfald mellem de mest værdifulde og de mest benyttede områder. Det drejer sig primært om de gamle skovarealer langs kysten, med Risskov nord for byen og Marselisborgskovene, Moesgaard skov og Fløjstrup skov syd for byen. Intensiv benyttelse i de områder, som også kræver mest beskyttelse, giver udfordringer for at skabe plads til begge dele. Århus Kommune vil derfor sikre en bæredygtig balance mellem benyttelse og beskyttelse. Formålet med skovudviklingsplanen er netop at skabe rammerne for dette arbejde. Det gør vi ved at: Videreudvikle den naturnære skovdrift i Århus Skovene ved udlægning af skovudviklingstyper på alle skovarealer Udvikle rammerne for den rekreative brug af skovene til glæde for byens borgere Sikre vedligehold af eksisterende rekreative faciliteter Sikre en effektiv og professionel skovdrift indenfor rammerne af FSC- og PEFC-certificeringen med mest muligt for pengene Informere og kommunikere bedre og mere målrettet til borgere om benyttelse, beskyttelse, pleje og udvikling af skovene Århus Kommune ønsker fortsat at være i front med den forstlige forvaltning og en bæredygtig udvikling. Vi vil skabe den optimale balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores skove og blive ved med at sikre en certificeret drift. Vi vil præsentere nogle af Danmarks smukkeste skove - også i fremtiden.

7 7 Rekreativ benyttelse Mest anvendte Mindst anvendte Naturværdier Mest værdifulde Mindst værdifulde

8 8 2. Skovudviklingsplanen Med skovudviklingsplanen skabes rammerne for den fremtidige forvaltning af Århus Skovene. I den fremtidige forvaltning er nøgleordene naturnær skovdrift og rekreation. Baggrunden for planen er behovet for et værktøj til forvaltning af skovene. Denne plan lægger en strategi for, hvordan skovene skal udvikle sig i den kommende 10-årige periode fra 2010 til Hvordan sikrer vi plads til det hele? Århus Kommune vil fortsat arbejde med at sikre både benyttelsen og beskyttelsen ved at: Kanalisere brugerne uden om de mest sårbare områder ved gode stiforløb tilpasset forskellige anvendelser Udlægge værdifulde områder med særlig beskyttelse Øge bevidstheden om de mindre brugte skove Informere om, at der gives tilladelse til flere arrangementer i de nyere skove, fordi naturværdierne her er mindre sårbare Gøre de nyere skove mere spændende gennem rekreative tiltag Skabe nye skovområder 2.2 Sammenhæng og indsats Skovudviklingsplanen bidrager til at føre overordnede målsætninger på naturområdet ud i livet. Dette fremgår af nedenstående figur, som skitserer skovudviklingsplanens placering i forhold til de overordnede statslige og kommunale planer. Vandplaner Natura 2000 planer Planstrategi 2008 Kommuneplan 2009 Miljøhandlingsplan Friluftsplan Klimaplan Cykelhandlingsplan Skovudviklingsplan Skovhandlingsplan

9 9 2.3 Afgrænsning Skovudviklingsplanen er en plan for eksisterende skovarealer, der ejes af Århus Kommune og forvaltes af Natur og Miljø, Grønne Områder i alt ha skov- og naturområder. Heraf er ha skovbevoksede, og 580 ha er åbne naturarealer. Skovudviklingsplanen indeholder ligeledes retningslinier til forvaltning af nye skovarealer, som kommunen måtte erhverve. Århus Kommunes skovrejsningsstrategi beskrives ikke her, men i Skovhandlingsplanen I arbejdet med skovhandlingsplanen sikres sammenhængen mellem nye og eksisterende skove. Målet med skovhandlingsplanen er at rejse 320 ha skov i løbet af 4 år. Herunder både kommunalt, statstlig og privat skovrejsning. Skovudviklingsplanen omfatter ikke naturvejledning, bygninger i skovene og parkeringsareal ved stadion, da der forventes separat planlægning for disse.

10 Forvaltning af Århus Skovene Overgangen til naturnær skovdrift sker ikke i løbet af en 10-årig periode. Det tager nærmere 100 år eller mere at implementere bæredygtige skovudviklingstyper afhængigt af skovenes nuværende stadie. Der er derfor behov for en plan for de langsigtede mål for skovene og den videre implementering af naturnær skovdrift i Århus Skovene. Skovenes udvikling styres ved at anvende skovudviklingstyper som det langsigtede mål. Dette arbejde formaliseres gennem 10-årige skovudviklingsplaner samt 3-årige udbud af driften. For hvert 10. år er det således muligt at justere skovudviklingsplanen. Skoven i 2009 Ønsket skovudviklingstype Skovudviklingsplanen årig udviklingsplan årig udviklingsplan årig udviklingsplan årig udviklingsplan årig udbud årig udbud årig udbud årig udbud Skovudviklingsplanens opbygning Efter indledning og formål i kapitel 1, samt baggrund og afgrænsning i kapitel 2 beskrives den langsigtede vision for Århus Skovene i kapitel 3. I kapitel 4 og 5 beskrives de betingelser under hvilke Århus Skovene forvaltes nu og i fremtiden. I kapitel 6, 7 og 8 fokuseres på skovenes rekreative brug. For hver af de centrale emner er der fremlagt en plan. Kapitlerne 4 til 8 afsluttes således med en plan, som oplister konkrete mål og handlinger. Der lægges op til, at målsætningerne skal være opfyldt og handlingerne gennemført indenfor skovudviklingsplanens løbetid dvs. inden Til skovudviklingsplanen er vedhæftet tre bilag hhv. en oversigt over nøglebiotoper (bilag A), Århus Kommunes træartspolitik (bilag B) samt en detaljeret økonomisk oversigt (bilag C).

11 11 3. En langsigtet vision Den overordnede vision for forvaltning af Århus Kommunes nuværende og fremtidige skove er, at Århus Kommune i dialog med kommunens borgere skal tilbyde grønne rammer af høj kvalitet under overskriften Århus Skovene natur og sundhed til alle tider. Denne plan udspringer af en længere proces hvor Århusmodellen for borgerindragelse har været anvendt. 3.1 Grønne rammer af høj kvalitet Grønne rammer af høj kvalitet er skov- og naturområder, hvor der gives mulighed for mange typer af naturoplevelser, rekreation og et aktivt friluftsliv. Derfor skal skovene skabe rammen om gode naturoplevelser og rekreation ved at være tilgængelige for kommunens borgere og ved, at de biologiske værdier bevares og forbedres. Grønne rammer af høj kvalitet skabes også ved at varetage de landskabelige hensyn visuelt såvel som landskabsøkologisk og ved at bevare de kulturhistoriske værdier. Derudover skal skovene bidrage til klimastabilitet samt sikre og beskytte grundvandsressourcerne. Det vil Århus Kommune tilbyde i skovene: Muligheder for et aktivt og alsidigt friluftsliv Tilgængelighed Stilhed Variation i naturoplevelsen Øget biodiversitet Kulturhistoriske værdier Træ en CO2-neutral ressource Landskabelige værdier Stabile naturnært drevne skove Information og formidling Beskyttelse af grundvand Forbedring af vandmiljø

12 12 Når den langsigtede vision for forvaltningen af Århus Kommunes skove indplaceres i bæredygtighedstrekanten, ser balancen således ud: Figuren viser, hvordan fokus i målsætningen for forvaltningen i skovene er rykket over de senere årtier. I Århus Skovene har der altid været lagt stor vægt på den rekreative brug af skovene. Dette fokus forstærkes, og der tages flere biologiske hensyn. Samtidig lægges mindre vægt på produktion af træ. At sikre alle disse hensyn inden for de samme skove kræver en langsigtet planlægning. Baggrund for visionen 2008: Offentlig høring 2007: Århus Kommunes skove bliver certificeret efter FSC og PEFC-standarderne for skovcertificering 2007: Borgerpanelundersøgelse fra Epinion Capacent for Århus Kommune om borgernes holdning til det åbne land og grønne områder 2006: Byrådet beslutter, at Århus Kommunes skove skal forvaltes i overensstemmelse med principper for naturnær skovdrift 2001: En række politikker og målsætninger, bliver formuleret i forbindelse med en offentlig høring. Under denne debat blev en bred gruppe af skovens brugere inddraget for at fastlægge målsætningen for driften af kommunens skove. Processen førte til en række politikker og over ordnede mål for skovene indenfor områderne Skovdyrkning, Naturindhold, Friluftsliv og Information

13 13 4. Naturnær skovdrift i Århus Skovene Naturnær skovdrift er en måde at dyrke skoven på, hvor der lægges vægt på skovøkosystemets naturlige processer. Her udnyttes træernes evne til at så sig selv, og træerne fældes enkeltvist eller i mindre grupper. Konsekvensen er mere blandede skove, både hvad angår bevoksningstyper, træarter og alder. Århus Skovene har en driftshistorie og et klima, der giver gode muligheder for omlægning til naturnær skovdrift. Det er stadig et vigtigt formål i den naturnære skovdrift at producere kvalitetstræ. En aktiv hugst er det vigtigste redskab til at udvikle og pleje skovene i den ønskede retning. Naturnær skovdrift er samtidig en fordel for naturindholdet i skoven, idet det fører til mere stabile skovøkosystemer. Naturværdierne beskyttes bedre gennem den mere skånsomme driftsform. For den rekreative brug betyder naturnær skovdrift mere varierede skove med større naturværdi. Variation og æstetik er vigtig for kvaliteten af den rekreative oplevelse, og det tages der netop hensyn til ved udlægning af skovudviklingstyper. Naturlig dynamik i og omkring vandløbene har høj prioritet, og der satses på naturlig foryngelse frem for renafdrift. Dette medfører lavere udvaskning af næringsstoffer. Derfor tilgodeses grundvandet og vandmiljøet i højere grad ved naturnær skovdrift. Samtidig er varierede skove mere robuste og bedre i stand til at modstå ydre påvirkninger som klimaændringer, storme eller angreb af svampe og insekter. 4.1 Fra teori til praksis Skovudviklingstyper For at omsætte de gode intentioner med naturnær skovdrift til praksis, arbejder Århus Kommune med en række skovudviklingstyper. De beskriver de langsigtede mål for udviklingen af de enkelte bevoksninger. Århus Kommune vil arbejde med skovudviklingstyper, fordi det er forbundet med en række fordele: Angiver ønsket udviklingsretning på lang sigt dvs. minimum 100 år Er tilpasset klimaforhold Er tilpasset jordbunden på lokaliteten Skaber variation for skovgæsten Beskytter naturværdier Sikrer grundlaget for træproduktion Hvad er en skovudviklingstype? Begrebet skovudviklingstype dækker over den skovbevoksning man ønsker på meget lang sigt på et bestemt sted. Det er en beskrivelse af hvilke træarter, der skal findes på arealet og en beskrivelse af, hvordan træerne vokser i samspil. I Århus Skovene arbejdes med 18 forskellige skovudviklingstyper.

14 14 Skovudviklingstyper Et eksempel på udlagte skovudviklingstyper ses her ved Ørnereden. I fremtiden bliver skove med flere forskellige løvtræer mere udbredt i forhold til skove med rene bestande af en enkelt art. Disse skovudviklingstyper er anvendt ved Ørnereden ask og rødel bøg eg med ask og avnbøg bøg med ask og ær eg med lind og bøg bøg, douglasgran og lærk eg, skovfyr og lærk bøg og gran urørt skov

15 15 Skovudviklingstype Areal i ha Bøg med ask og ær 668 Eg med ask og avnbøg 289 Lysåben natur med græs 128 Urørt skov 80 Bøg 73 Ask og rødel 72 Eg med lind og bøg 58 Skoveng 45 Græsningsskov 45 Vådområde 20 Eg med skovfyr og lærk 14 Bøg med douglasgran og lærk 10 Park 7 Skovfyr, birk og rødgran 8 Birk med skovfyr og gran 7 Douglasgran, rødgran og bøg 4 Stævningsskov 3 Bøg med gran 3 I tabellen til venstre ses, hvilke skovudviklingstyper der er udlagt for fremtiden samt deres arealmæssige fordeling. Valg af skovudviklingstyper er baseret på de naturgivne forhold, og der er lagt vægt på skovstruktur, træartsfordeling, bevoksningsdynamik og udviklingsmål i form af træproduktion, biologiske værdier og rekreative værdier. Som det ses af tabellen bliver den mest udbredte skovudviklingstype i Århus Skovene Bøg med ask og ær (ahorn). Det er en skovudviklingstype, som under de givne jordbundsmæssige og klimatiske forhold omkring Århus, på mange måder tilgodeser driftsformålet om rekreation, naturbeskyttelse og mulighed for produktion af træ. I forhold til klimaforandringer er der lagt vægt på at inddrage mange forskellige skovudviklingstyper og bruge et bredt spektrum af træarter. Idéen er at spille på mange tangenter for at sprede risikoen og skabe en stabil investering i fremtidens skove. Der er naturligvis usikkerhed forbundet med at beskrive et fremtidigt skovbillede, som først opstår efter mange måske flere hundrede år. Skovudviklingstypen anvendes derfor ikke som et fast defineret mål, men snarere som en sandsynlig og ønskelig udviklingsretning, der arbejdes hen imod, når den praktiske skovdrift udføres.

16 Træartspolitik Anvendelsen af hjemmehørende træarter fremmes. Ved plantning anvendes fortrinsvis genetisk oprindeligt plantemateriale. Der anvendes løvtræ og lokalitetstilpassede træarter. Træartspolitikken er vedlagt som bilag B og viser en samlet oversigt over de træarter, der benyttes i fremtiden. I oversigten gives en begrundelse for valget af træarter samt en oplistning af fravalgte arter med begrundelse. I fremtiden vil fordelingen af skovtyper se ud som i det viste lagkagediagram. I forhold til idag vil skovene bestå af flere træarter blandet mellem hinanden, mere urørt skov, mindre nåleskov, flere lysåbne arealer og mere græsningsskov. Nål og løv 1% Lysåbne arealer og vådområder 16% Blandningsskov med eg 24% Urørt skov 6% Ask og rødel 4% Blandingsskov med bøg 49%

17 Træproduktion Den fortsatte omlægning til en mere naturnær driftsform med stabile og blandede skovbilleder kræver en aktiv bevoksningspleje for at styre bevoksninger i den ønskede retning. Hugst og tynding af træerne, og den efterfølgende mulighed for naturlig foryngelse, er derfor et vigtigt middel til at skabe en varieret struktur- og artssammensætning i bevoksningerne. Det samme gælder indplantning af ønskede træ- og buskarter. Med den seneste skovlov er de danske skoves produktionspotentiale blevet nedtonet. Det fremgår fortsat af formålsparagraffen, at skovene skal drives bæredygtigt. I skovloven defineres, at en bæredygtig skovforvaltning skal: Fremme opbygningen af robuste skove Sikre skovens produktion Bevare og øge skovenes biologiske mangfoldighed Sikre, at hensynet til landskab, natur, kulturhistorie, miljøbeskyttelse og friluftsliv kan tilgodeses Skovenes primære funktion er at levere de grønne rammer for byens borgere. Det betyder bl.a., at friluftsliv og naturhensyn prioriteres højere end produktion af træ i Århus Kommunes skove. Der bibeholdes en tilvækst af nettovedmasse på m3 om året de kommende 10 år. Det er samtidig forsat et mål med forvaltningen af skovene at producere kvalitetstræ til fremtidige generationer, hvor produktionen kan forenes med de øvrige interesser i skovdriften. Et økonomisk afkast fra skovdriften bidrager til at finansiere drift og pleje af skov- og naturområderne, og ikke mindst levere en CO 2 neutral og genanvendelig ressource. Træproduktion i naturnær skovdrift Udtynding og hugst skal ske som en del af bevoksningsplejen for at sikre stabile og blan dede skove Produktion af kvalitetstræ skal ske som en løbende del af bevoksningsplejen. Det skal være i et omfang, som ikke strider mod de øvrige interesser inden for beskyttelse af naturgrundlaget, rekreation, æstetik og bevaring af kulturhistoriske værdier Muligheden for produktion af kvalitetstræ inddrages i overvejelser ved valg af træarter og provenienser (oprindelsessted) Produkter afsættes til højst mulig pris på frie markedsvilkår Produktionen af juletræer udfases Plantager konverteres til robust blandingsskov Mulighed for sankning af brænde bibeholdes til gavn for kommunens borgere

18 Biodiversitet Implementering af naturnær skovdrift hænger godt sammen med Danmarks forpligtelser i forhold til biodiversitetskonventionen. I Århus Skovene gør man en aktiv indsats for at beskytte arter og levesteder, både indenfor og udenfor Natura 2000 områderne. Det gør man ved at udlægge urørt skov, lysåbne naturområder, efterlade dødt træ i skoven og ved at tage hensyn til nøglebiotoper. En del af skoven i Skåde og Moesgård Skov samt Moesgård Have ligger inden for Natura 2000-område. Området er en del af habitatområde Giber Å, Enemærket og Skåde Havbakker. De habitatnaturtyper, som er kortlagt på skovbevoksede, fredskovpligtige arealer indenfor habitatområdet ses i nedenstående faktaboks. EU koder Habitatnaturtype Skovudviklingstype 9110 Bøgeskov på morbund uden kristtorn Bøg 9130 Bøgeskove på muldbund Bøg med ask og ær 9150 Bøgeskove på kalkbund Bøg med ask og ær 91E0 Elle- og askeskove ved vandløb, søer og væld Ask og rød-el 9160 Egeskov på ofte vandlidende jordbund Eg med ask og avnbøg 6210 Overdrev og krat (vigtig orkidélokalitet) Græs 7220 Kilder og væld med kalkholdigt (hårdt) vand Vådområde 7230 Rigkær Skoveng Der er truffet et bevidst valg om ikke at udlægge Natura 2000-områder til urørt skov. Det skyldes, at det endnu er uklart, hvilke krav der vil blive stillet til forvaltningen af områderne i forbindelse med udarbejdelse af Natura 2000-planer og de opfølgende handleplaner.

19 19 Natura 2000 Natura 2000 handler om miljøbeskyttelse, og er oprettet i et fællesskab mellem EU og medlemsstaterne. Den overordnede målsætning er at stoppe forringelser af naturens mangfoldighed senest i Denne målsætning ligger i forlængelse af FN s biodiversitetskonvention og det globale mål om en betydelig reduktion i tabet af biodiversitet inden år Implementering af Natura 2000-områderne skal foregå ifølge EU s handlingsplan for biodiversitet og naturressourcer. Medlemslandene skal også beskytte arter og levesteder udenfor Natura 2000-områderne. I de kommende år skal der udarbejdes en Natura 2000-plan for alle habitatområder. Natura 2000-planen for habitatområde Giber Å, Enemærket og Skåde Havbakker udarbejdes i samarbejde mellem Miljøcenter Århus, Skov- og Naturstyrelsens lokale enhed, Søhøjlandet samt By- og Landskabsstyrelsen. Efterfølgende udarbejdes en handleplan for, hvordan Natura 2000-planen kan realiseres. Skov- og Naturstyrelsens lokale enheder udarbejder handleplaner for skovbevoksede arealer. For de lysåbne områder skal planen udarbejdes af Århus Kommune. Udarbejdelsen skal ske inden udgangen af Dette arbejde vil ske i forlængelse af skovudviklingsplanens retningslinier vedr. skovudviklingstyper og tilhørende driftsindgreb.

20 Urørt skov I Århus Kommunes skove udlægges 80 ha til urørt skov i de kommende 3 år ifølge certificeringen. De 80 ha udgør 6 % af det skovbevoksede areal. Områderne er spredt i forskellige skove, men ligger altovervejende i de gamle skove. Udpegningen af den urørte skov er sket gennem en afvejning af de eksisterende naturværdier, det naturmæssige potentiale og rekreative hensyn. En urørt skov kan være vanskelig at færdes i og egner sig ikke til en bred rekreativ anvendelse. Forud for udlægning af urørt skov ønskes en naturplejeindsats. Indsatsen går på genopretning af naturlig vandstand, hugst af lysbrønde (små lysninger i skoven) og frihugning af store egetræer med potentiale for en meget høj alder. De største områder med urørt skov er placeret i Lisbjerg Skov, Moesgård Skov, Fløjstrup Skov, Hørret Skov og Vilhelmsborg Skov. På kortet ses hvilke arealer som er udlagt.

21 21 Urørt skov og lysåben natur Biodiversiteten skal sikres i de eksisterende skove. Derfor er det vigtigt at skabe gode livsbetingelser for dyre- og plantearter, der er tilknyttet gamle løvskove, gamle og hule træer samt dødt ved, uforstyrret jordbund, høj luftfugtighed og vådområder. Områder med urørt skov vil gradvist over tid udvikle mange af de strukturer og processer, som er nødvendige for mange skovtilknyttede organismer. Ligeledes vil vådområder og områder med gamle driftsformer, f.eks. høslætenge tilgodese nogle af de arter, der er tilknyttet de lysåbne områder i skovene. En betydelig del af de truede og sjældne arter, der forekommer i skove, er tilknyttet urørt skov og gamle driftsformer. Den intensive rekreative anvendelse har stor betydning for den daglige forvaltning. Hvor sikkerhedsmæssige hensyn betinger det, er det derfor nødvendigt at fravige de naturnære driftsprincipper f.eks. farlige træer ved offentlige veje.

22 Skov med særlige naturhensyn Udover urørt skov findes der andre arealer i kommunens skove, hvor det primære driftsformål er naturbeskyttelse. Det drejer sig om følgende områder: Nøglebiotoper (se bilag A) Natura 2000-områder Gamle driftsformer f.eks. høsletenge, græssede skovenge og græsningsskov. Mange af de gamle driftsformer indgår i nøglebiotopregistreringen Områderne er kendetegnet ved, at der for de flestes vedkommende allerede er mange naturværdier at beskytte. Det er derfor vigtigt at holde fokus på at beskytte og videreudvikle de eksisterende naturværdier. Enkelte områder kræver mere udvikling og kan blive værdifulde naturområder på langt sigt, f.eks. nogle af de områder, der udlagt til græsningsskov. Naturbeskyttelse er det primære formål. Driftstiltag i disse områder skal derfor tilrettelægges, så de understøtter dette. I disse områder, samt i urørt skov, skal det prioriteres at arbejde med en naturlig vandhusholdning og genopretning af vådområder. Skov med særlige naturhensyn vil i fremtiden udgøre mindst 4 % af det skovbevoksede areal. 4.7 Skove gavner klima og vandmiljø Indholdet af CO2 i atmosfæren kan reduceres på to måder: Ved at udlede mindre CO2 og ved at fjerne CO2 fra atmosfæren og lagre den. Ved at bruge træ gøres begge dele. Det er derfor, at træ i skove og produkter spiller en nøglerolle i kampen mod klimaforandringerne. Træ som CO2-neutral ressource bidrager med brænde og flis til opvarmning samt kvalitetstræ til bl.a. gulve, møbler og byggematerialer, som efter mange års brug igen kan anvendes som brændsel i varmeværker. Træprodukter oplagrer CO2, de giver CO2-neutral energi, når de kasseres, træ kan genbruges, og træ er fornyeligt. Træ tilbyder med andre ord klimaløsninger, der efterspørges i Danmark og over hele verden. Træ er verdens mest klimavenlige råstof Hvis vi bruger 1 m 3 træ til et hus, så sparer vi atmosfæren for 1 ton CO2. Det er bygget ind i træet som kulstof. Hvis vi bruger 1 m3 træ i stedet for 1 m 3 beton, stål, plastik eller aluminium, som det koster energi at producere, sparer vi yderligere atmosfæren for i gennemsnit 1 ton CO 2. Vi sparer derfor atmosfæren for 2 ton CO 2 ved at bruge 1 m 3 træ til byggeri. Til sammenligning svarer 1 ton CO 2 til udslippet fra 430 liter benzin. Kilde: CEI-Bois: Tackle Climate Change - Use wood

23 23 Træprodukter har et langt liv. Den gennemsnitlige levetid varierer mellem to måneder for aviser og 75 år for bygningstræ. Når træ bruges til huse, broer, møbler, papir osv., er kulstoffet holdt borte fra atmosfæren, så længe træprodukterne eksisterer.træprodukter kan oftest genbruges. Sker det, bliver kulstoffet bundet i de nye ting. Til sidst kan træet brændes af som CO2-neutral bioenergi. Der er netop taget initiativ til et projekt under klimaplan , hvor formålet er at analysere og optimere CO2 bindingen på de kommunalt ejede arealer - bl.a. i de kommunale skove. 4.8 Beskyttelse af vandmiljøet Skove har en række miljøbeskyttende funktioner i forhold til grund- og overfladevand. Skovdrift er sammenlignet med landbrug skånsom over for grundvandet og vandkvaliteten i søer og vandløb. Det skyldes, at brugen af pesticider og gødning samt jordbearbejdningsintensiteten er lavere i skov i forhold til produktion på landbrugsjord. Grundvandsressourcer under skove er derfor generelt velbeskyttede mod udvaskning af pesticider. I Århus Skovene anvendes ikke pesticider eller gødning og jordbearbejdning er begrænset til et minimum. Drikkevand hentes udelukkende fra grundvand i Århus Kommune. Drikkevandskvaliteten afhænger derfor af kvaliteten af det nedsivende overfladevand. Skov, natur og rekreative områder bidrager effektivt til at minimere faren for grundvandsforurening. Skovenes miljøbeskyttende funktion kan øges ved mange af de tiltag, der ligger i den naturnære skovdrift. F.eks. at der ikke anvendes pesticider eller større renafdrifter, og at der derfor sker mindre udvaskning. Anvendelse af løvtræ frem for nåletræ har også en positiv betydning for vandbalancen i skovene samt for kvaliteten af skovsøer og -vandløb. Derudover satses der i højere grad på en naturlig vandhusholdning, og derfor vil vedligeholdelse af grøfter ophøre. Som hovedregel vedligeholdes vandløb i skovene kun, når der er fare for, at øvrige lodsejere forulempes af en forhøjet vandstand eller nedsat afvandingsevne. Vandløbene i Århus Skovene skal på sigt have et mere naturligt udseende, og områderne langs vandløbene skal gøres vådere. Der er planer om at gendanne moseområder langs vandløbsstrækninger med ringe fald, og på de øvrige strækninger af vandløbene kan der udlægges sten og grus.

24 Plan for naturnær skovdrift i Århus Skovene Indikatorer Målsætninger Handlemuligheder Udvikling af skovene i retning af de udlagte skovudviklingstyper Min. 90 % af de planlagte naturnære driftstiltag i en udbudsperiode, gennemføres i løbet af udbudsperioden Ved udbud og efterfølgende genudbud udføres driftsindgreb ud fra bevoksningernes aktuelle tilstand i retning af den målsatte skovudviklingstype Sikring af skovenes stabilitet Øget biodiversitet Fældning og tilsyn af risikotræer implementeres på enkelttræniveau Der foretages renafdrift på max. 20 lokaliteter frem til 2013 Urørt skov og skov med særlige naturhensyn vil udgøre mindst 10 % af det skovbevoksede areal i 2011 Implementering af strategi for forvaltning af risikotræer langs veje og stier Træerne fældes enkeltvis eller i mindre grupper Udlægning af urørt skov og biodiversitetsskov Variation i naturoplevelsen Min. ti naturgenopretningsprojekter gennemføres Naturpleje i områder med potentiale f.eks. genopretning af naturlig vandstand, hugst af lysbrønde og frihugning af store egetræer Træproduktion Max. 20 % afvigelse fra planlagt hugst indenfor en udbudsperiode Gennemsnitlig hugst af m3 per år Oplagring af CO2 Den stående vedmasse øges med mindst m3 pr. år dvs. binding af kulstof fra ton CO2 Gennemsnitlig hugst holdes lavere end den gennemsnitlige årlige tilvækst (den årlige tilvækst er på ca m3 per år)

25 25 5. Certificeret skovdrift er bæredygtig skovdrift Århus Kommunes skove blev certificeret i 2007 og har dermed fået papir på, at skovdriften i de kommunale skove sker på en bæredygtig og ansvarlig måde. Certificeringen er gennemført efter både FSC- og PEFC-standarderne, som har forskellige krav til drift og kontrol. Samme ordning har Skov- og Naturstyrelsen valgt for statens skove. En gang om året foretages kontrol og vurdering af skovdriften. Ved denne gennemgang vurderes det, om kommunen fortsat lever op til sine forpligtelser i forhold til certificeringsreglerne. Kommunens skove har været drevet efter en grøn model gennem årtier, og skovene kunne umiddelbart certificeres uden væsentlige ændringer i driften. I tilknytning til certificeringen blev påpeget nogle mindre behov for justeringer i den kommende drift af skovene. Justeringerne vedrører ikke så meget den praktiske drift, men betyder, at der f.eks. skal suppleres med tiltag i forhold til planlægning, indsamling og deling af informationer vedrørende skovarealerne. Med implementering af skovudviklingsplanen opfylder kommunen sine forpligtelser i forhold til planlægning af skovdriften. Det samlede skovareal, som er certificeret i Århus Kommune, er ha. Enkelte arealer i skovene er undtaget for certificeringen af særlige hensyn. Det drejer sig om bebyggede arealer, parkeringspladser og Dyrehaven. I Dyrehaven er det nødvendigt at gøde græsarealerne for at sikre, at der er føde nok til dyrene. Et areal svarende til 10 % af kommunens certificerede skove er udlagt til urørt skov og skov med særlige naturhensyn. Certificeringen understøtter således visionen i skovudviklingsplanen, og er med til at sikre skovenes naturværdier. Brugerne vil ikke opleve voldsomme forandringer i skovbilledet på baggrund af certificeringen. På lang sigt vil der dog ske ændringer i retning af mere blandede skovbilleder, opbygning af mere dødt træ i skovene, flere vådområder og udfasning af rene bevoksninger af rødgran. Centrale krav i certificeringen Naturværdierne i skovene skal beskyttes Den rekreative anvendelse skal sikres Hensynet til fortidsminderne skal sikres Gødning og sprøjtemidler må ikke anvendes Der må ikke fældes mere træ, end skoven producerer Gode vilkår for ansatte og sikring af arbejdsmiljø Bæredygtig skovdrift SW-FM/COC Forest Stewardship Council A.C. Lokalsamfundet skal inddrages i driften af skovene

26 Nøglebiotoper i skovene skal sikres Århus Kommune gennemførte i årene en detaljeret kortlægning af nøglebiotoper i kommunens egne skove. Denne blev ajourført i (se bilag A). Nøglebiotoper er f.eks. hule træer, redetrær, grævlingegrave og birkesumpe. Fortidsminder indgår også som en del af nøglebiotopregistreringen. Nøglebiotopsregistreringen er i 2007 suppleret med en kortlægning af kendte levesteder for sjældne og truede arter. Kortlægning af nøglebiotoper er foretaget af flere grunde: Der skal tages hensyn til nøglebiotoperne ved planlægning af rekreative ruter og ved den almindelige skovdrift Udviklingen af naturværdierne i skovene skal kunne følges Kortlægning er et krav, der stilles til certificeret skovdrift Nøglebiotopregistreringen er et meget vigtigt redskab til beskyttelse af naturværdierne i skovene, og skal i fremtiden vedligeholdes i henhold til Plan for tilsyn med nøglebiotoper og skov af høj bevaringsværdi i Århus Kommunes Skove. Planen er udarbejdet i henhold til krav i FSC-certificeringsstandarden. 5.2 Plan for certificeret skovdrift Indikatorer Målsætninger Handlemuligheder Øget biodiversitet Natur- og kulturhistoriske værdier Beskyttelse af grundvand og vandmiljø Skovenes status som certificerede efter FSC- og PEFC standarderne opretholdes Der udføres tilsyn af den enkelte nøglebiotop Andelen af dødt træ øges Ved kontrol af entreprenørens arbejde registreres ingen skader på nøglebiotoper/ fortidsminder Forbedret vandkvalitet i skovvandløb dokumenteres ved tilsyn Årlig kontrol og afrapportering Der udføres rullende tilsyn med nøglebiotoper hvert 5. år Der efterlades 3-5 træer/ha eller 10 m3/ha til naturlig henfald og død Der tages hensyn til nøglebiotoper og fortidsminder i planlægning og drift. Information udleveres til entreprenør Fortsat ingen brug af gødskning og sprøjtemidler i skovene. Ophør med vedligeholdelse af grøfter. Retablering af vådområder

27 27 6. Udvikling af de rekreative faciliteter En hastig byudvikling og udlægning af mange nye områder til både erhverv og boliger, betyder, at de grønne områder er under bestandigt pres. Århus Kommunes planstrategi indeholder blandt andet en vision for befolkningstilvæksten med en stigning på indbyggere over de næste to årtier. Dermed stiger også antallet af besøgende i skovene. Århus Skovene skal derfor være gearet til et fremtidigt behov for øget rekreativ benyttelse. På kommuneplanniveau sikres sammenhængen mellem grønne områder gennem etableringen af en grøn hovedstruktur. Her arbejdes med at skabe grønne kiler og ringe, der forbinder de grønne områder og skaber god tilgængelighed for cyklende og gående fra byen. Samtidig indeholder kommuneplan 2009 en udpegning af 3200 ha nye skovomåder. De nye skove kan bidrage til sammenhæng og øgede friluftsmuligheder for en stigende befolkning i kommunen. Sammenhængende naturområder i forhold til den rekreative anvendelse er af stor betydning. Det skyldes blandt andet, at der skabes mulighed for et sammenhængende stinet, der giver oplevelser af en langt højere kvalitet, end hvis man blot færdes i isolerede grønne områder. Derfor skal der også i fremtiden arbejdes aktivt sammen med lodsejere og øvrige parter i kommunen for at binde forskellige typer af stiforløb sammen også på tværs af kommunegrænser.

28 Naturværdier og rekreativ anvendelse Som sagt indledningsvis er der et stort sammenfald mellem de biologisk mest værdifulde og de mest benyttede områder. Derfor er det centralt at: Øge bevidstheden om de mindre brugte skove Gøre de nye skove som Mollerup Skov, Brendstrup Skov og Tranbjerg Skov og den nye del af Lisbjerg Skov mere spændende gennem rekreative tiltag Tillade flere typer af aktiviteter i de nye skove Kanalisere brugerne udenom de mest sårbare områder ved gode stiforløb med tydelig skiltning På kortet nedenfor ses arealer med mulighed for flere aktiviteter i Århus Skovene.

29 29 Der anlægges otte nye rekreative støttepunkter for friluftslivet i form af åbne arealer med forskellige muligheder for ophold, f.eks. en bålhytte. Støttepunkterne anlægges på steder, hvor der er størst behov, og hvor naturen samtidig er robust. 6.2 Kategorisering af skovene Som supplement til anvendelsen af skovudviklingstyper er der behov for en praktisk opdeling af skovene ud fra benyttelse og potentiale. Århus Kommune ejer mange typer af skove. Afhængigt af beliggenhed, størrelse og alder anvendes skovene til forskellige aktiviteter. Derfor tilbyder Århus Kommune forskellige rekreative faciliteter i de forskellige typer af skove. På baggrund af anvendelsen nu og i fremtiden deles skovene op i fem forskellige kategorier: Nabolagsskove, bydelsskove, store skov- og naturområder, små skove i byens opland og særlige skove. Opdelingen skal benyttes som et planlægningsredskab, så der fortsat er mulighed både for den stille naturoplevelse og de mere aktivitetsprægede oplevelser. Nabolagsskove Relativt små bynære skove (1-10 ha), der ligger omkranset af bebyggede områder. Skovene bruges mest af de mennesker, som bor i umiddelbar nærhed. Anvendes desuden som gennemgangsområder mellem forskellige veje og kvarterer. Underskoven skaber her et attraktivt og robust skovbillede. Hassel kan bruges som indblanding og giver en tæt underskov en spændende ramme for børns leg og hundeluftning. Udelukkende lokal betydning. Kommunale skove i Århus i denne kategori: Brabrand Skov, Gellerup Egekrat, Grumstolen, Hasle Skov, Hjortshøj-Virup Skov, Klokkeskoven, Sønderskoven, Stavtrup Skov, Svinbo Skov, Åbyhøj Skov og Årslev Skov. Bydelsskove Mellemstore bynære skove ( ha), der ligger mellem forskellige kvarterer/områder i byen. Afgrænses primært fra den foregående kategori med baggrund i deres størrelse. Skove, der falder ind under denne kategori i Århus Kommune er i mange tilfælde nye skove, der er plantet for at skabe rekreative muligheder i forbindelse med nye bydele eller i skovfattige områder. Skovene anvendes, som de mindre nabolagsskove primært af mennesker som bor tæt på skovene til hverdagens aktiviteter. Lokale skoler og børnehaver bruger dem ofte som mål for den daglige leg og undervisning. Skovbilledet er typisk en højstammet skov, hvor sikkerhed og god sigtbarhed langs de gennemgående hovedfærdselsårer er i fokus. Primært lokal betydning. Kommunale skove i Århus i denne kategori: Brendstrup Skov, Gellerup Skov, Havreballe Skov, Viby Høskov, Kirkeskov, Mollerup skov, Riis Skov, Skødstrup Skov, Tranbjerg Skov og Skæring Hede.

30 30 Kategorisering af skovene Nabolagsskove Bydelskove Store skovområder Små skove i oplandet Særlige skovområder

31 Plan for målsætningen af faciliteter Nabolagsskove Stier Ridestier og mountainbikeruter Gennemgåendegangog cykel stier holdes i god stand Borde og bænke Bålpladser og sheltere Aktivitetsog naturlegepladser Toiletter Parkering Ingen Ingen Ingen Ingen Ingen Ingen Bydelsskove Gennemgående gangog cykelstier holdes i god stand Bænke ved udsigtspunkter og i tilknytning til parkering/ indgange 1-2 i hvert område Maksimalt en i hvert område Vil typisk udgøre en del af et større stinet og forbinde til andre områder Ingen Mindst én parkeringsplads Store skovog naturområder Gennemgående stier holdes i god stand. Trampestier vedligeholdes ikke udover at fjerne større grene og væltede træer Bænke ved udsigtspunkter. Borde/bænke primært nær indgangene til skoven i tilknytning til parkering Bålpladser og sheltere placeres fortrinsvis nær indgange til skoven i tilknytning til parkering. Enkelte sheltere placeres mere afsides inde i skovområderne Antallet varierer afhængig af beliggenhed. Placeres i skovens udkant nær bebyggelse og indgange til skoven Placeres i områder hvor naturen ikke tager skade, og hvor konflikterne mellem brugergrupper minimeres. Vedligeholdelse prioriteres højt, så brugerne fortrinsvis benytter de udlagte ruter Få. Placeres nær skovens indgange og parkeringsfaciliteter Parkering findes ved større indgange og meget anvendte skovområder Små skove i byens opland Stier eksisterer som skovspor og trampestier med begrænset vedligehold Ingen Ingen Ingen Ingen Ingen Ingen Særlige skove Afhænger af formålet. Ofte er vedligeholdelsesniveauet på stierne højt Afhænger af formålet Afhænger af formålet Afhænger af formålet Afhænger af formålet Afhænger af formålet Parkeringspladser tilpasses anvendelsen

32 32 Store skov- og naturområder Større skov- og naturområder ( ha) i byens udkant. Folk, der bor tæt på sådanne områder anvender dem ofte i hverdagen, men i weekender og ferier kommer der også folk længere borte fra for at få naturoplevelser. Aktiviteterne er hyppigt motion, cykling, ridning, gåture, naturoplevelser ved at se på dyr og planter, enkeltovernatninger i sheltere eller ture med madkurven. Der er stor efterspørgsel på faciliteter som grill- og bålpladser, sheltere samt borde og bænke. Skovgæsterne kommer her for at opleve naturen. Her findes de største naturværdier, og der er udlagt urørt skov og biodiversitetsskov i de ældste dele af de større rekreative skove. Vigtige for Århus identitet som en Grøn By. Kommunale skove i Århus i denne kategori: Fløjstrup Skov, Marselisborg skovene, Moesgård Skov, Vilhelmsborg Skov og Lisbjerg Skov Små skove i byens opland Små skovområder, der ligger spredt i oplandet til byen. Skovene er placeret i landlige omgivelser og uden tilknytning til større bebyggelser. Af forskellige årsager ejer Århus Kommune en række sådanne små skove. Ejerskabet kan for eksempel være opstået ved opkøb af jord til byudvidelse. Skovene anvendes i begrænset omfang til friluftsliv, og ofte er der ganske få faciliteter i tilknytning til sådanne skove. De er typisk beliggende på skrånende eller fugtigt terræn, hvor det ikke har været muligt at opdyrke jorden. Det er ofte gamle skove og pga. den lange kontinuitet indeholder disse skovområder stor naturværdi. På denne baggrund er det oplagt at udpege mindre skove i byens opland som urørt skov. Lokal betydning. Kan have regional betydning, f.eks. hvis naturindholdet er højt. Kommunale skove i Århus i denne kategori: Carl Holm Skov, Hjørret Skov, Borum Skov, Egelund og Baronmosen. Den ovenstående kategorisering anvendes også til at vise, hvilke rekreative faciliteter brugerne kan forvente at finde i Århus Skovene. Faciliteter i de forskellige skovtyper kan ses i skemaet på forrige side.

33 33 Særlige skove / Stilleskove: Skovområder, som bliver drevet eller anvendt på en speciel måde. Bliver anvendt som udflugtsmål for turister og gæster langvejs fra. I denne kategori findes også stilleskove, dvs. områder, hvor der sættes fokus på den stille naturoplevelse, ro og fordybelse. Der kan ikke siges noget generelt om skovbilledet, da det vil variere afhængigt af formålet med skoven. Regional og lokal betydning. Kommunale Skove i Århus i denne kategori: Dyrehaven, Forsthaven, Moesgård Strand, Hørhaven og Egå Engskov. Stilleskove: Hørret Skov, den gamle del af Lisbjerg Skov og Moesgård Have. På kortet nedenfor ses arealer med stilleskove i Århus Skovene.

34 Sankning Borgere kan købe træ til brænde, som de selv henter i skovbunden og saver op. Sanketræ er det træ, der ligger tilbage efter fældningsopgaver. Efter overgangen til naturnær skovdrift anses sankning for at være en rekreativ aktivitet. Sankning bibeholdes, fordi det udover fysisk aktivitet og naturoplevelser giver den enkelte borger et tilhørsforhold til skoven. Mange borgere sætter stor pris på at kunne købe og selv hente træ i de lokale skove. Af hensyn til certificering og den naturnære drift skal der bevares mere dødt træ i skovene. Derfor er der udpeget områder, som er sankefrie zoner. I disse zoner er der fokus på at bevare mere dødt træ både som stående vedmasse, men også i skovbunden. De udpegede sankefrie zoner er: Urørt skov Skov på kystskrænterne syd for Århus Natura 2000-områder Græsningsskove Den gamle del af Lisbjerg Skov Hørret Skov Carl Holms Skov

35 Plan for udvikling af de rekreative faciliteter Muligheder for et aktivt og alsidigt friluftsliv Indikatorer Målsætninger Handlemuligheder Otte nye rekreative støttepunkter Tørt brænde leveres ved alle bålpladser Min. to projekter, der fremmer adgang for handicappede Ingen ridestier og mountainbike-ruter er sammenfaldende Seks indhegnede områder til fritgående hunde Etablering af rekreative støttepunkter, f.eks.: Motionsfaciliteter i Riis Skov Udvidelse af Dyrehaven Ny aktivitetsplads med shelters i den nye del af Lisbjerg Skov Ny bålhytte/klasselokale og toiletter i Hørhaven Etablering af brændeskjul og brændelevering ved alle shelters med bålplads Opgradering af friluftstilbud til handicappede Adskillelse af ryttere og cyklister vha. ruter og tydelig skiltning Indhegning af områder til fritgående hunde, hvor der er konflikter med andre brugere. Tydelig skiltning Landskabelige værdier Stilhed Ingen sammenfald mellem ridestier og hundeskove Toilet etableres Arealet, der plejes ved græsning, skal som minimum opretholdes Koncerter i skov- og naturområderne øges ikke over 2009 niveau (Grøn Koncert på Vestereng) Min. tre stilleskove Adskillelse af ryttere og fritgående hunde vha. tydelig skiltning Etablering af toiletfacilliteter i Dyrehaven Arealer for græsningslaug tilbydes Opretholdelse af restriktiv linje overfor forstyrrende aktiviteter i de grønne områder Videreudvikling af stilleskove, som tilbud til skovgæster, der ønsker ro

36 36 7. Vedligeholdelse af de rekreative faciliteter Gode rekreative faciliteter er med til at højne kvaliteten af naturoplevelsen i skovene. Stiforløb og faciliteter som skilte og bænke skal vedligeholdes og udskiftes efter behov. Omvendt har misligholdte faciliteter en negativ effekt på naturoplevelsen. Status for terræninventar i Århus Kommunes Skove % 80% 60% 40% Mål 2020 maks 10 % trænger til reparation Udskiftes Repareres I orden 20% 0% Redningspost Piktogrampæl Vejbom Bænk Badebro A (sommer) Skraldespand Bord og Bænke sæt Bålplads ink. brændelevering Skulpturer, mindesten og monumenter Grillbakketønde Shelter Infostander Badebro B (helårs) Aktivitetspladser Folderholdere med infomateriale Status for vej og stinet i Århus Kommunes Skove % 90% 80% 70% 60% 50% 40% Mål 2020 maks 10 % trænger til reparation Udskiftes Repareres I orden 30% 20% 10% 0% Asfaltplads Grusplads Asfaltvej Fodhegn Palisadepæle Trappe Grusvej Ubefæstet spor og sti Grussti Overkørsel Vej- og Stibro

37 37 Århus Kommune har etableret mange publikumsfaciliteter i skovene. Det drejer sig blandt andet om stier, veje, skilte, grill- og bålpladser, sheltere, borde, bænke, trapper og vej- og stibroer. I figurene på modsatte side ses en oversigt over faciliteternes vedligeholdelsesstand i Der tages hensyn til færdsel og sigtbarhed især i bydelsskove, hvor der foretages øget oprydning efter træfældninger. At sikre lokaliteter med unikke æstetiske kvaliteter dvs. særligt bevaringsværdier udsigter er i fokus, især langs kysten. Udover de almindelige skovveje og stier, som anvendes til rekreativ færdsel, er der udlagt løberuter, ridestier og mountainbikeruter. Endelig er der udlagt særlige arealer til hundeskove. 7.1 Plan for vedligeholdelse af de rekreative faciliteter Indikatorer Målsætninger Handlemuligheder Tilgængelighed Min. 90 % af de rekreative faciliteter skal være vedligeholdt Indhentning af forsømt vedligehold. Muligheder for et aktivt og alsidigt friluftsliv Max. 10 % trænger til reparation Løbende vedligehold af de rekreative faciliteter (terrænudstyr samt vej og stinet) Landskabelige værdier De 16 eksisterende udsigtspunkter opretholdes og 7 nye etableres Rydning af opvækst der slører udsigter

38 38 8. God kommunikation styrker indsatsen Skov- og naturområder tæt på, hvor folk bor, er en vigtig kilde til fysisk og psykisk velvære. Flere undersøgelser peger på en betydelig gevinst for folkesundheden ved, at folk har grønne områder i umiddelbar nærhed. At sikre tilgængelighed og informere om muligheder i de grønne områder kan derfor være vigtigt i forhold til at forebygge livstilssygdomme som stress og hjerte-karsygdomme. Information om de mindre kendte områder kan gøre en forskel. Med en stadig større vifte af aktiviteter i skov- og naturområderne er behovet for kommunikation vigtigere end nogensinde. Derfor skal der i højere grad kanaliseres information til borgerne. Her skal der primært fokuseres på en overskuelig hjemmeside med opdateret indhold. Ved at inddrage skovens forskellige brugere aktivt i planlægning og drift kan befolkningens ønsker bedre tilgodeses, og der kan opnås forståelse mellem forvaltere og brugere af kommunens skovområder for nødvendige drifts- og plejetiltag. God information kan bl.a. understøtte, at brugerne er med til at benytte skovene ansvarsbevidst. Borgerinddragelse i forvaltning af skovene Århusmodellen for borgerinddragelse efterleves i administration og planlægning De daglige brugere af skov- og naturområderne informeres i form af skiltning ved større driftsmæssige tiltag Interesseorganisationer og offentligheden høres ved større planlægningsmæssige tiltag Aktiviteter med et formidlingsmæssigt eller uddannelsesmæssigt perspektiv skal fremmes Borgerne inddrages i den praktiske pleje gennem græsningslaug og høsletlaug Kommunens naturvejledere og andre fagpersoner formidler løbende viden og oplevelser i skovene ved afholdelse af offentlige arrangementer i Århus Kommune samt deltager i landsdækkende arrangementer som Skovens Dag 8.1 Friluftsportalen - Der afholdes årligt omkring arrangementer i kommunens skove. For at flest muligt kan få gode grønne oplevelser, og for at undgå at overbelaste omgivelserne, koordinerer Århus Kommune offentlighedens brug af arealerne. Det sker via det internetbaserede system Naturbooking. Her kan alle reservere shelters og bålpladser, og der kan søges tilladelse til at afholde ikke-kommercielle arrangementer. Naturbooking håndterer automatisk op imod 70 % af de henvendelser, kommunen modtager vedrørende booking af motionsløb, shelters og bålpladser mv. Brugerne er både privat personer, skoler, daginstitutioner og organiserede brugere. Aktiviteterne er f.eks. overnatninger, undervisning og motionsløb. Naturbooking blev oprettet i I løbet af de første 3 ½ år er der booket arrangementer med aktivitetsdeltagere.

Skovudviklingsplan - Århus Kommunes skove

Skovudviklingsplan - Århus Kommunes skove Natur Natur og og Miljø Miljø Teknik Teknik og og Miljø Miljø Århus Århus Kommune Kommune Skovudviklingsplan - Århus Kommunes skove Hjørret Skov Skødstrup Skov Hjortshøj Virup Skov Svinbo Skov Skæring

Læs mere

Certificering af Aalborg Kommunes skove.

Certificering af Aalborg Kommunes skove. Punkt 12. Certificering af Aalborg Kommunes skove. 2012-1258. Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender til Teknik- og Miljøudvalgets orientering sag om certificering af de kommunalt ejede skove i Aalborg

Læs mere

Lisbjerg Skov Status 2005

Lisbjerg Skov Status 2005 Bilag 2 Eksempel på status og skovudviklingsplan for Lisbjerg Skov og Havreballe Skov Lisbjerg Skov Status 2005 Bevoksede er (ha) (%) Ubevoksede er (ha) (%) Bøg 45,43 29,16 Krat, hegn 1,19 0,76 Eg 52,01

Læs mere

Skovvision for Mariagerfjord Kommune. - skovene som rekreative naturområder

Skovvision for Mariagerfjord Kommune. - skovene som rekreative naturområder Skovvision for Mariagerfjord Kommune - skovene som rekreative naturområder Mariagerfjord Kommune betragter de kommunale skove som en værdifuld ressource, der gennem en langsigtet drift og administration

Læs mere

Naturnær skovdrift i statsskovene

Naturnær skovdrift i statsskovene Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår 2005 Titel: Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår Udgivet af: Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Fotos: Lars Gejl/Scanpix,

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018

Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018 Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018 Aftenens forløb 18:30 19:45 Klik for at tilføje tekst Velkomst og rammer for dette møde Baggrund for forslag om fredning af Trelde Skov

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Juni 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

Naturstyrelsen Nordsjælland. Udlægning af biodiversitetsskov Den 22. januar 2018

Naturstyrelsen Nordsjælland. Udlægning af biodiversitetsskov Den 22. januar 2018 Naturstyrelsen Nordsjælland Udlægning af biodiversitetsskov Den 22. januar 2018 Naturpakken Udsendt den 20. maj 2016 Bag Naturpakken står: Regeringen (Venstre), Dansk Folkeparti, Liberal Alliance Det Konservative

Læs mere

Offentligt resumé om driften af Svendborg Kommunes skove 2018

Offentligt resumé om driften af Svendborg Kommunes skove 2018 Offentligt resumé om driften af Svendborg Kommunes skove 2018 Kommunens skove Svendborg kommune ejer 290 ha. skov fordelt på 22 lokaliteter, hvoraf de fleste er bynære skove. Målene for driften af kommunens

Læs mere

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse Søhøjlandet Driftsplan 2018-2032 Målsætninger og Borgerinddragelse Formål med driftsplaner Omsætte Naturstyrelsens overordnede politikker og retningslinjer til arealdrift. Styringsredskab Afvejning af

Læs mere

19 Skove. Musefældeskoven, Rottefældeskoven og Kobberbækskoven danner sammen med Ørkild

19 Skove. Musefældeskoven, Rottefældeskoven og Kobberbækskoven danner sammen med Ørkild 19 Skove Svendborg Kommune ejer 22 skove med et samlet areal på ca. 300 ha. Næsten alle skovene ligger bynært i Svendborg med Gl. Hestehave, Hallindskoven og Stævneskoven som det største sammenhængende

Læs mere

Certificering af statsskovene

Certificering af statsskovene Certificering af Hidtidige forløb Ult. 04: Ministeren beslutter, at skal certificeres KR og FU udvalgt som forsøgsdistrikter. Aftale indgås s med NEPCon om både b FSC- og PEFC-certificering Maj 06: Evaluering

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd. via Magistraten. Den, 17. oktober Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd. via Magistraten. Den, 17. oktober Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den, 17. oktober 2005 Indstilling vedr. principper i Skovudviklingsplan for Århus Kommunes Skove Århus Kommune Naturforvaltningen Magistratens 2. Afdeling 1.

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Kortlægning og forvaltning af naturværdier

Kortlægning og forvaltning af naturværdier E 09 Kortlægning og forvaltning af naturværdier I det følgende vejledes kortfattet om, hvordan man lettest og enklest identificerer de vigtigste naturværdier på ejendommen. FSC stiller ikke krav om at

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalg. Punkt 3 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 27. februar Natur og Miljø. Den 23. februar 2012.

Notat. Teknisk Udvalg. Punkt 3 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 27. februar Natur og Miljø. Den 23. februar 2012. Notat Emne: Til: Kopi til: Skovenes økonomi Teknisk Udvalg Claus Nickelsen Punkt 3 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 27. februar 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 23. februar 2012

Læs mere

Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram

Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram Lidt skovhistorie Den tamme skov Status for beskyttelse Fremtiden Jacob Heilmann-Clausen Natur- og Miljøkonferencen

Læs mere

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv?

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Søren Præstholm Specialkonsulent, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, IGN Frank Søndergaard Jensen Professor, Forskergruppen

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen.......................................................... 7 Strategisporene....................................................

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Skovpolitik for Vesthimmerlands Kommune

Skovpolitik for Vesthimmerlands Kommune for Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder for Vesthimmerlands Kommune. Den 24. november 2018. Indledning ken for skovene i Vesthimmerlands Kommune skal favne bredt og er illustreret som en paraply.

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

Emne: Observationer ifm. Skovning i Naturstyrelsen Sønderjyllands skove på Als.

Emne: Observationer ifm. Skovning i Naturstyrelsen Sønderjyllands skove på Als. DN Sønderborg Afdeling Formand: Andreas Andersen, Midtkobbel 73, 6440v Augustenborg Telefon: 74884242, 61341931, e-mail: a-andersen@mail.dk Naturstyrelsen Sønderjylland Feldstedvej 14 6300 Gråsten Dato:

Læs mere

FSC og PEFC CERTIFICERING. Aarhus Kommune Center for Byens anvendelse - Drift. Overvågning og evaluering

FSC og PEFC CERTIFICERING. Aarhus Kommune Center for Byens anvendelse - Drift. Overvågning og evaluering FSC og PEFC CERTIFICERING Aarhus Kommune Center for Byens anvendelse - Drift Overvågning og evaluering August 2014 Udarbejdet af: Aarhus Kommune Center for Byens anvendelse - Drift Stine Rytter Bengtsson

Læs mere

Dagsorden 1. Velkomst 2. Status på processen 3. Om handleplanerne 4. Betaling - tilskudsordninger 5. Runde med erfaringer fra processen 6.

Dagsorden 1. Velkomst 2. Status på processen 3. Om handleplanerne 4. Betaling - tilskudsordninger 5. Runde med erfaringer fra processen 6. Natura 2000 ERFA-gruppemøde 14. juni 2012 Dagsorden 1. Velkomst 2. Status på processen 3. Om handleplanerne 4. Betaling - tilskudsordninger 5. Runde med erfaringer fra processen 6. Eventuelt Natura 2000

Læs mere

Plan for Grønne Områder Hvidbog opsamling, kommentarer og indstilling på baggrund af høringssvar fra medlemmer af Det Grønne Råd

Plan for Grønne Områder Hvidbog opsamling, kommentarer og indstilling på baggrund af høringssvar fra medlemmer af Det Grønne Råd Høringspart Relevant afsnit Resumé af høringssvar Administrationens Kommentarer Dansk Skovforening Skove Tilvækst på 1.500 m 3 er Ja, gamle tal korrekt tal for lille er ca. 2.400 m 3 Skovning 1.600 m 3

Læs mere

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer.

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Baggrund Sikringen af naturværdier er et centralt mål for driften af statsskovene. For styrelsens skovbevoksede arealer er der

Læs mere

Kortlægning af naturmæssigt særlig værdifuld skov: et redskab til beskyttelse af skovens biodiversitet. Irina Goldberg Miljøstyrelsen Sjælland

Kortlægning af naturmæssigt særlig værdifuld skov: et redskab til beskyttelse af skovens biodiversitet. Irina Goldberg Miljøstyrelsen Sjælland Kortlægning af naturmæssigt særlig værdifuld skov: et redskab til beskyttelse af skovens biodiversitet Irina Goldberg Miljøstyrelsen Sjælland Hjemmel Skovloven, 25 stk. 1: Miljøministeren kan registrere

Læs mere

Forslag til justering af afgrænsning af Natura 2000-område nr Habitatområde 123. Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov.

Forslag til justering af afgrænsning af Natura 2000-område nr Habitatområde 123. Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov. DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE Furesø, den 31.12.2017 Til Miljøstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Sendt via Miljøstyrelsens høringsside Forslag til justering af afgrænsning af

Læs mere

SKOVPOLITIK FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SKOVPOLITIK FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE SKOVPOLITIK FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Foto: Henning Larsen Hvorfor en skovpolitik? Frederikshavn Kommune ejer 825 hektar skov fordelt på 16 områder (se bagside). Skovene har stor økonomisk såvel som rekreativ

Læs mere

Nitratudvaskning fra skove

Nitratudvaskning fra skove Nitratudvaskning fra skove Per Gundersen Sektion for Skov, Natur og Biomasse Inst. for Geovidenskab og Naturforvaltning Variation i nitrat-koncentration Hvad påvirker nitrat under skov Detaljerede målinger

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen... 7 Strategisporene... 8 Naturen skal benyttes og beskyttes... 10 Planer og programmer

Læs mere

Naturmæssigt særlig værdifuld skov på Offentlige arealer Resultater af kortlægning

Naturmæssigt særlig værdifuld skov på Offentlige arealer Resultater af kortlægning Naturmæssigt særlig værdifuld skov på Offentlige arealer Resultater af kortlægning Juni 2018 Udgiver: Miljøstyrelsen Redaktion: Søren Bagger, MST Kristian Kvist, MST Pernille Karlog, MST Foto: Forside:

Læs mere

Naturnær skovdrift på Naturstyrelsen arealer

Naturnær skovdrift på Naturstyrelsen arealer på Naturstyrelsen arealer Bæredygtig drift i en grøn omstilling med fokus på skovens træproduktion og driftsøkonomi. v/ Vicedirektør Peter Ilsøe Workshop om nyt nationale skovprogram 3. marts 2014 Overblik

Læs mere

Oplæg til temadrøftelse om de kommunale skov- og naturarealer

Oplæg til temadrøftelse om de kommunale skov- og naturarealer Oplæg til temadrøftelse om de kommunale skov- og naturarealer 1. Indledning Viborg Kommune ejer og driver mere end 1.060 ha skov- og naturarealer, hvoraf de 970 ha hører under Klima- og Miljøudvalget.

Læs mere

Bavn Plantage (Areal nr. 44)

Bavn Plantage (Areal nr. 44) Bavn Plantage (Areal nr. 44) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Baun Plantage ligger ved Skinnerup, omkring 4 km vest for Thisted. Mod vest er der et stykke privat plantage. På alle andre sider er plantagen omgivet

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Tårnby Kommunes træpolitik

Tårnby Kommunes træpolitik Tårnby Kommunes træpolitik TÅRNBY KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2019 Træpolitikken og dens seks hovedmål Tårnby Kommune ønsker at være en grøn kommune med attraktive byrum med frodige træer og grønne naturområder.

Læs mere

Græsningsskov -hvorfor? Resume fra forskerrapporten Anbefalinger vedrørende omstilling og forvaltning af skov til biodiversitetsformål

Græsningsskov -hvorfor? Resume fra forskerrapporten Anbefalinger vedrørende omstilling og forvaltning af skov til biodiversitetsformål Græsningsskov -hvorfor? Resume fra forskerrapporten Anbefalinger vedrørende omstilling og forvaltning af skov til biodiversitetsformål Græsning Græsning og anden påvirkning fra store, planteædende pattedyr

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

OVERVÅGNING OG EVALUERING

OVERVÅGNING OG EVALUERING OVERVÅGNING OG EVALUERING Skovdrift året rundt i Silkeborg Kommune er en kort oversigt og status over arbejdet i de kommunale skove. Sammen med folderen Information til skovgæster udgør materialet et offentligt

Læs mere

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Opgørelse over kommunernes Naturkapital Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Kommunernes Naturkapital Hvordan ser det ud for Assens Kommune? Naturkapital på 14 ud af 100 point (100 = natur uden tab af

Læs mere

Lodsejermøde 24/9/2018

Lodsejermøde 24/9/2018 Lodsejermøde 24/9/2018 Idéoplæg til fredning af Treldeskovene Foto: Peter Leth-Larsen Dagsorden 18.30-19.20 - Velkommen - Hvorfor fredning? Hovedbudskab i idéoplægget - Præsentation af udvalgte temaer

Læs mere

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3?

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Frederiksborg Amt, Landglégbsafdelingen, oktober 2005 Udgiver: Tekst, foto og kort: Kort: ISBN: Frederiksborg Amt, Teknisk Forvaltning Janni Lindeneg Copyright

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

Forslag til Natura 2000 handleplan

Forslag til Natura 2000 handleplan Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Lekkende Dyrehave Natura 2000-område nr. 172 Habitatområde nr. H151 Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan for Lekkende Dyrehave Udgiver: Vordingborg Kommune

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Natursagsbehandler Keld Koustrup Sørensen samt landbrugssagsbehandler Marianne Heilskov

Læs mere

Fyn J.nr. NST Ref. eea Den 11. december Svendborg Kommune. att. Peter Møller, sendt som mail til

Fyn J.nr. NST Ref. eea Den 11. december Svendborg Kommune. att. Peter Møller, sendt som mail til Svendborg Kommune att. Peter Møller, sendt som mail til Peter.Moller@Svendborg.dk Fyn J.nr. NST-321-05150 Ref. eea Den 11. december 2014 Udtalelse om drift Svendborg Kommunes skov ved Christiansminde Svendborg

Læs mere

Certificering og Naturhensyn

Certificering og Naturhensyn Certificering og Naturhensyn Karina Seeberg Kitnæs Certificeringsleder Orbicon A/S I samarbejde med DNV Certification og Soil Association Woodmark Workshop om skovenes biodiversitet Eigtved Pakhus, d.

Læs mere

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72)

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hjardemål Klitplantage ligger ved Jammerbugten, øst for Hanstholm. Plantagen ligger syd og vest for Hjardemål Klit og har sin største udstrækning

Læs mere

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi Eksempel på Naturfagsprøven Biologi Indledning Baggrund Der er en plan for, at vi i Danmark skal have fordoblet vores areal med skov. Om 100 år skal 25 % af Danmarks areal være dækket af skov. Der er flere

Læs mere

Aalborg kommunes skove

Aalborg kommunes skove Aalborg kommunes skove Grøn driftsplan 2012-2021 Rapport KW-PLAN ApS Indhold 1 Indledning - beskrivelse af Aalborg kommunes skove 2 Målsætning - målsætning og målsætningsanalyse 3 Statusopgørelse 2012

Læs mere

Naturnær skovdrift i praksis Strategi for efter- og videreuddannelsesmateriale og aktiviteter

Naturnær skovdrift i praksis Strategi for efter- og videreuddannelsesmateriale og aktiviteter Afdeling 1. September 2006 Søren W. Pedersen Naturnær skovdrift i praksis Strategi for efter- og videreuddannelsesmateriale og aktiviteter Udarbejdet af Anders Busse Nielsen og J. Bo Larsen Omlægningen

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 13. AGENDA 21 OG KLIMA RETNINGSLINJER FOR PLANLÆGNINGEN BYRÅDETS MÅL Byrådet ønsker at tage lokalt ansvar

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Natura Status. Europæisk Natur. Natura 2000 områder. Natura 2000 i Danmark

Natura Status. Europæisk Natur. Natura 2000 områder. Natura 2000 i Danmark Natura 2000 Status SNS, Nordsjælland Juni 2010 v/ida Dahl-Nielsen Europæisk Natur Overalt i Europa er naturen under pres, og dyr og planter går tilbage i antal og udbredelse. Medlemslandene i EU har udpeget

Læs mere

Bæredygtighedens balancegang mellem prioriteringer i skovene

Bæredygtighedens balancegang mellem prioriteringer i skovene Bæredygtighedens balancegang mellem prioriteringer i skovene fra bøgens brede top til fyrrens finrødder Vivian Kvist Johannsen KU-IGN, Skov, Natur og Biomasse 14-11-2017 2 Bæredygtighedens balancegang

Læs mere

DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er.

DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er. DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er. Kort præsentation. SLS A/S: Kundeejet skovadministrationsselskab.

Læs mere

Biodiversitetsskov i statens skove

Biodiversitetsskov i statens skove Biodiversitetsskov i statens skove Program: TID Kl. 13.00 13.15 Kl. 13.15 13. 45 Kl. 13.45-13.50 Kl. 13.50 14.00 Kl. 14.00-14.10 Kl. 14.10-14.55 OPLÆG Jens Bjerregaard Christensen -Velkomst, præsentation

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI 2016-2019 BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI i Fredericia Kommune Fredericia vil være en bæredygtig by og kommune. Derfor har Fredericia Byråd vedtaget en strategi med rammer og mål for, hvordan

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gurre Sø Natura 2000-område nr. 131 Habitatområde H115 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Gurre Sø, Natura 2000-område nr. 131, Habitatområde nr. H115 Udgiver:

Læs mere

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 Teknik- & Miljøudvalgets ambitioner for natur er: Skabe mulighed for rekreativ anvendelse af naturen og at skaffe bedre adgang til natur Bevare, udvikle og pleje

Læs mere

NOTAT 8. Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov. Scenarie 2 By og land - Fokus 1

NOTAT 8. Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov. Scenarie 2 By og land - Fokus 1 NOTAT 8 Notat vedr. virkemidler rettet mod bynære behov Scenarie 2 By og land - Fokus 1 04. september 2014 1 Hvad er bynære behov En erkendelse af de negative konsekvenser ved det industrialiserede landbrug

Læs mere

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009 Skovrejsning 2009-2012 Natur og Miljø juni 2009 1 Hvorfor skal vi have mere skov? Kommuneplan 2009. Kommuneplan 2009 indeholder en udpegning af nye skovrejsningsområder. Sammenlagt er udpeget ca. 3200

Læs mere

TRÆPOLITIK. April 2019

TRÆPOLITIK. April 2019 TRÆPOLITIK April 2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning:... 1 Træernes betydning for by, natur og mennesker... 1 Vision... 2 Værdier... 2 Strategiske mål... 3 Vi vil bevare eksisterende

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder PLAN, BYG OG ERHVERV Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder BAGGRUND FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 I forbindelse med

Læs mere

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Bilagsrapport - Epinion A/S 12. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Kort om Epinion A/S...3 2 Baggrund...4 3 Frekvenstabeller...5

Læs mere

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha)

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha) 1.4 Skovene Det skovbevoksede areal på Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland distrikt omfatter 2895 ha. De mest betydende skove er Viborg Plantage, Hald Ege og de øvrige skove omkring Hald Sø, Vindum Skov,

Læs mere

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov.

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Forslag Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Udgiver: Sorø Kommune, Teknik, Miljø og Drift, Rådhusvej 8, 4180 Sorø Kommune. År: Udkast 2016 Forsidefoto: Gammelt asketræ, langs

Læs mere

TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE

TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 3 2. INDLEDNING... 3 2.1 Formål... 3 2.2 De overordnede mål... 3 2.3 Afgrænsning... 4 3. TRÆETS FYSIOLOGI... 4 3.1 Introduktion til træets fysiologi...

Læs mere

Indledning. Ikke teknisk resumé

Indledning. Ikke teknisk resumé Miljøvurdering Kommuneplan 2013 1 Indhold Indledning... 3 Ikke teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 5 Potentielle områder for ny natur og potentielle økologiske forbindelser... 5 Særligt værdifulde landbrugsområder...

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge BEK nr 868 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Indstilling. Forslag til Vand Vision 2100 for Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 19.

Indstilling. Forslag til Vand Vision 2100 for Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 19. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 19. november 2009 1. Resume Med denne indstilling præsenteres et forslag til Århus Kommunes vision om at kunne sikre rent og nok vand til

Læs mere

Klimatilpasning. Natur og Miljø. Mere vand i byen. Teknik og. Miljø. Århus Kommune. Forvaltningschef for Natur og Miljø Claus Nickelsen

Klimatilpasning. Natur og Miljø. Mere vand i byen. Teknik og. Miljø. Århus Kommune. Forvaltningschef for Natur og Miljø Claus Nickelsen Klimatilpasning Mere vand i byen Forvaltningschef for Claus Nickelsen Århus Kommune ÅRHUS CO 2 NEUTRAL I 2030 Vision Vision: i Århus går forrest i klimaindsatsen for at udvikle en bæredygtig g kommune

Læs mere

Forslag til Natura 2000 handleplan

Forslag til Natura 2000 handleplan Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Oreby skov Natura 2000-område nr. 181 Habitatområde nr. H180 Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan for Oreby skov Udgiver: Vordingborg Kommune År: 2016

Læs mere

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Storplettet perlemorssommerfugl Løvfrø Overdrev ved stråruplund i nærheden af Skamlingsbanken Dagsorden Kl. 15.00 kl. 15.05 Kl. 15.30 Kl. 16.00

Læs mere

Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl i vær. S-092

Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl i vær. S-092 Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl. 13.15 i vær. S-092 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Natura 2000-område nr. 48 Habitatområde H44 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017 Forsidefoto: Trævlekrone fra

Læs mere

Indblik i skovdriften 2014 resumé til skovens gæster og øvrige interessenter

Indblik i skovdriften 2014 resumé til skovens gæster og øvrige interessenter FSC/PEFC SKOVCERTIFICERING Herning Kommunes Skove Indblik i skovdriften 2014 resumé til skovens gæster og øvrige interessenter Januar 2015 Herning Kommunes Skove 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2

Læs mere

Dansk Skovforening hilser udkastet til nyt nationalt skovprogram velkommen.

Dansk Skovforening hilser udkastet til nyt nationalt skovprogram velkommen. Miljøstyrelsen mst@mst.dk Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Danmark Telefon 3324 4266 info@skovforeningen.dk www.skovforeningen.dk 6. april 2018 Høringssvar til udkast til nyt nationalt skovprogram Dansk

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Side 3 Indhold Et fællesskab for alle...................................... 5 Visionen.......................................................... 4 Strategisporene....................................................

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik VISION

Natur- og Friluftspolitik VISION Natur- og Friluftspolitik VISION I samskabelse skal borgere og kommune arbejde for flere muligheder for frilufts liv samtidigt med at kommunens naturkvalitet forbedres. Natur- og friluftspolitik Når mennesker

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Tilgang og principper for Grøn Strategi Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Byudvikling Pres på arealer/fortætning / stigende grundpriser Udviklingsbehov Klimatilpasning Udviklingsbehov Sundhed fysisk

Læs mere

Fårup Klit (skov nr. 76)

Fårup Klit (skov nr. 76) Fårup Klit (skov nr. 76) Beskrivelse Generelt Fårup Klit kaldes lokalt for læplantagerne. Administrativt kalder vi de sammenhængende områder for sti 100. Skoven er et smalt bånd af træbevoksning, der strækker

Læs mere