Boligprojekt på Stationsvej i Mørke erhvervsområde - Miljø- og planlægningsmæssige konsekvenser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligprojekt på Stationsvej i Mørke erhvervsområde - Miljø- og planlægningsmæssige konsekvenser"

Transkript

1 NOTAT TLF WWW cowi.dk MICHAEL LAURSEN OF DENMARK A/S Boligprojekt på Stationsvej i Mørke erhvervsområde - Miljø- og planlægningsmæssige konsekvenser SYDDJURS KOMMUNE DATO 4. november 2013 SIDE 1/19 REF Henrik Søe Lysgaard MAIL HSLY@COWI.dk TLF Indhold 1 Baggrund Projektområdet Erhvervsområdet Planforhold Eksisterende støjforhold - virksomheder Øvrige emissioner i form af støv, lugt mv Jordforurening Eksisterende støjforhold - jernbanen Konklusion på miljøforhold ved projektområdet Planlagte forhold Scenarier for samspil mellem planlægning og miljøforhold Anbefaling Kilder Bilag - Virksomhedskortlægning Bilag Miljøklasser lokalisering af virksomheder Baggrund Aktieselskabet Michael Laursen of Denmark A/S har ønske om at udvikle et boligprojekt i to etaper på virksomhedens ejendomme ved Stationsvej i Mørke. Ønsket er indsendt i den igangværende kommuneplanproces i Syddjurs Kommune, der ønsker en vurdering af miljø- og planlægningsmæssige konsekvenser for det eksisterende (tilbageværende) erhvervsområde. PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 1 VERSION 1.1 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET HSLY KONTROLLERET LIPR GODKENDT HSLY Dette notat er derfor udarbejdet med henblik på at vurdere konsekvenserne af en sådan omdannelse af projektområdet fra erhverv til boliger.

2 SIDE 2/19 2 Projektområdet Projektområdet omfatter ejendommene Stationsvej 16 og 18, samt Industrivej 5, svarende til matr. nr. 1dl, 1dm, 9ax, 29p, 29u, 29v, 29x alle Mørke By, Mørke. Ejendommene har tidligere været anvendt til møbelfabrik. Størstedelen af bygningerne på ejendommene står tomme, dog anvendes en mindre del til lager mv. Ifølge BBR er der i alt ca m 2 bebyggelse på de tre ejendomme. Projektområdet fremstår delvist parklignende med store græsarealer og gamle, høje træer, samt grøn kant mod omgivelserne. Projektområdet er vist på luftfoto fra 2012 neden for: Projektområdets afgrænsning. COWI, DDOLand Erhvervsområdet 3.1 Planforhold Projektområdet er ikke omfattet af lokalplan eller byplanvedtægt. Matr.nr. 1dl og 1dm ligger i kommuneplanens område 9.1.B.10, der er et blandet bolig- og erhvervsområde. De to matrikler er ubebyggede, men er udstykket til boliger. Resten af ejendommene ligger i kommuneplanens område 9.1.E1, der er erhvervsområde til erhverv i miljøklasserne 2-5. Nord for området ligger en række boliger i landzone op mod jernbanen.

3 SIDE 3/19 Kommuneplanens rammer. Det blå er erhvervsområde 9.1.E1. Kilde:Arealinfo.dk. Den nordøstlige del af erhvervsområdet er omfattet af lokalplan nr. 11 fra 1984, der i delområde C udlægger områdets anvendelse til bolig- og erhvervsejendomme, der ikke eller kun i ubetydeligt omfang medfører gener for omgivelserne. Der er endvidere mulighed for fjernvarmeværk inden for området. Den øvrige del af erhvervsområdet inklusive projektområdet er ikke omfattet af lokalplaner. Se lokalplaner på kort neden for:

4 SIDE 4/19 Lokalplaner i og omkring erhvervsområdet. Arealinfo.dk. 3.2 Eksisterende støjforhold - virksomheder Virksomheder skal i henhold til miljøbeskyttelseslovgivningen overholde Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser for virksomhedsstøj i forhold til omgivelserne. De p.t. gældende vejledende støjgrænser for ekstern støj fra virksomheder er: Områdetyper Mandag - fredag kl og lørdag kl Mandag - fredag kl , lørdag kl , søn- og helligdag kl Alle dage kl Erhvervs- og industriområder 70 db 70 db 70 db 2. Erhvervs- og industriområder med forbud mod generende virksomheder 3. Områder for blandet bolig- og erhvervsbebyggelse, centerområder (bykerne), landsbyer 60 db 60 db 60 db 55 db 45 db 40 db 4. Etageboligområder 50 db 45 db 40 db 5. Boligområder for åben og lav boligbebyggelse 45 db 40 db 35 db 6. Sommerhusområder og offentligt tilgængelige rekreative områder 40 db 35 db 35 db Vejledende grænseværdier for virksomhedsstøj. Miljøstyrelsens vejledning 5/1984. For områder med boliger er der en yderligere vejledende grænseværdi for det højeste øjebliksniveau af støjen om natten, støjens maksimalværdi. Grænseværdien for maksimalniveauet er 50 eller 55 db.

5 SIDE 5/19 De vejledende grænseværdier for støj fra virksomheder m.v. fremgår af Miljøstyrelsens vejledning nr. 5 / 1984 "Ekstern støj fra virksomheder" og senere tillæg og danner udgangspunkt ved støjregulering af virksomhederne i forbindelse med klagesager, påbud og/eller vilkår i miljøgodkendelse. Der er foretaget en kortlægning af de eksisterende virksomheder omkring projektområdet. Se bilag afsnit 6 og kort neden for. Angivelse af eksisterende anvendelser i og omkring projektområdet. Erhvervsområdet er markeret med blå streg. Som det fremgår af virksomhedsoversigten i bilag - afsnit 6, er ingen af de eksisterende og aktive virksomheder i området godkendelsespligtige efter miljøbeskyttelsesloven. I den nordlige del af erhvervsområdet er der flere boliger i nærheden af projektområdet. Det er kun virksomhederne CT Stål ApS og Vahle Glas A/S der huser aktiviteter, der overhovedet giver anledning til mærkbare emissioner og omfanget af disse har ikke en karakter der vil hindre beboelse. Der foreligger desuden ingen viden om tidligere klager over emissioner af nogen art vedrørende de aktive virksomheder i området.

6 SIDE 6/19 I relation til plan- og miljølovgivningen, opereres i planlægningspraksis med følgende inddeling af virksomheder i miljøklasser ud fra erfaringer med emissioner og påvirkning af miljøfølsomme anvendelser som f.eks. boliger. Miljøklassificeringen udspringer af Miljøministeriets Håndbog for Miljø og Planlægning og er indarbejdet i Syddjurs Kommuneplan. Syddjurs Kommunes liste om miljøklasser er gengivet i bilag - afsnit 8, idet det dog bemærkes, at en række af virksomhedstyperne kan variere betydeligt i miljøklasser alt efter størrelse og konkret indretning. Miljøklasse Karakteristik Vejl. afstand til boliger Påvirker omgivelserne i ubetydelig grad, og kan integreres med boliger Påvirker omgivelserne i ringe grad, og som kan indplaceres i områder med boliger Påvirker omgivelserne i mindre grad, og som bør placeres i erhvervs- eller industriområder evt. i randzonen, tættest ved forureningsfølsom anvendelse Noget belastende for omgivelserne, og bør derfor som hovedregel placeres i industriområder Ret belastende for omgivelserne, og skal derfor placeres i industriområder Meget belastende for omgivelserne, og skal derfor placeres i større industriområder Særligt belastende for omgivelserne, og skal derfor som hovedregel placeres i områder, indrettet til særligt miljøbelastende virksomhed. 0 m 20 m 50 m 100 m 150 m 300 m 500 m De vejledende afstande til boliger er ikke afstandskrav, der altid skal overholdes. Hvis afstanden tillades kortere, må det ske ud fra en konkret vurdering af den enkelte virksomheds forureningsbelastning (særligt emissioner af støj, luft og lugt), og dette vil have indflydelse på den fremtidige miljøregulering af virksomheden. Miljømyndighedens regulering af driften vil alt andet lige være mere restriktiv jo tættere en virksomhed tillades anlagt på boliger. Ud fra den foretagne gennemgang af virksomheder i området, og generelle erfaringer med virksomheders miljøpåvirkninger af omgivelserne, er de eksisterende anvendelser vurderet til følgende miljøklasser:

7 SIDE 7/19 Klassificering af eksisterende anvendelser i miljøklasser. Vejledende afstande mod projektområdet er vist med stiplede linjer. Ikke målfast. En realisering af det ansøgte projekt vurderes i relation til miljøbeskyttelsesloven at være et åben-lav boligområde, dvs at omkringliggende virksomheder vil skulle overholde støjgrænserne 45/40/35 db henholdsvis dag/aften/nat. Projektområdet vurderes ikke aktuelt at blive påvirket af emissioner af støj, luft og lugt fra de eksisterende virksomheder i undersøgelsesområdet i en grad, der vil hindre, at området omdannes til boligområde Øvrige emissioner i form af støv, lugt mv. Det væsentlige miljøforhold i området er virksomhedsstøj. Kun to virksomheder i erhvervsområdet har andre former for emissioner i form af støv mv, men ikke i et omfang der vurderes at kunne give gener for projektområdet eller i øvrigt kan betragtes som væsentlige. De to virksomheder er Vahle Vinduer og Døre A/S på Fabriksvej 5og CT Stål ApS på Fabriksvej 3. Virksomhedernes emissioner er uddybet under virksomhedskortlægningen i bilag afsnit 6.

8 SIDE 8/ Jordforurening Der er kendte jordforureninger i- og omkring projektområdet jf. nedenstående: Projektområdet rummer kendte jordforureninger på hhv. niveau 1 (blå) og niveau 2 (rød). Den resterende del af projektområdet og den resterende del af Mørke by er områdeklassificeret. Klassificering Definition Berørte matrikler i projektområdet Områdeklassificering Jorden er vurderet at være lettere forurenet. Alle matrikler Flytning af jordpartier større end 1 m3 skal anmeldes til kommunen. Analyser af jorden for forurenende stoffer er påkrævet. Jordforurening - vidensniveau 1 Mulig forurening 9ax, Mørke By Mørke Jordforurening vidensniveau 2 Konstateret forurening 29p, Mørke By, Mørke Forureningen på matr.nr. 29p er en olieforurening, der er undersøgt af Kemp & Lauritsen i 1994, og som har et omfang på ca. 40 m 2. Jordforureningen inden for projektområdet skal håndteres i overensstemmelse med jordforureningslovens regler i forbindelse med projektrealisering på baggrund af lokalplanlægning og den fremtidige anvendelse og indretning af området.

9 SIDE 9/ Eksisterende støjforhold - jernbanen Projektområdet ligger tæt på Århus-Grenaa banen og kan potentielt blive berørt af jernbanestøj. Miljøstyrelsens gældende grænseværdier ved planlægningen for projektområdet er: Områdetype Vejl grænseværdi togstøj Boligområder, off. institutioner mv Kontorer, hoteller mv Lden 64 db Lden 69 db L max 85 db Vejledende grænseværdier for støjbelastning af forbikørende tog målt udendørs. Tallene er angivet som det ækvivalente, korrigerede støjniveau i db(a) som funktion af tidsrum og områdetype. Lden er en sammenvejning af støjen i tidsperioderne dag, aften og nat.(miljøstyrelsens tillæg nr. 1 til vejledning nr. 1/1997 Støj og vibrationer fra jernbaner ) Projektområdets nordligste kant ligger i en afstand af ca. 33 m fra jernbanen. Mellem banen og området ligger eksisterende boliger, der forventes at virke støjdæmpende. I forbindelse med planlægningen for et byomdannelsesområde ved stationen i Hornslet lokalplan nr. 325 har ATKINS i 2012 gennemført beregninger af togstøjen, der viser, at støjkravene kan overholdes i en afstand af ca. 18 m fra banen. Støjkortlægningen omfatter de eksisterende Desiro-tog med en forøgelse af trafikmængden på 60 % på 10 år og med gennemkørende tog på 100 km/t. Der er ikke kendte planer for godstog på strækningen. Der er truffet beslutning om at indsætte letbanetog på Århus-Grenå strækningen. I forbindelse med planerne om et ekstra vendespor til letbanen ved Hornslet Station har Niras i 2012 gennemført beregninger af togstøjen til brug for VVM-screening, hvor støjniveauet blev beregnet til L den 47 db i en afstand af ca. 18 m fra banen, baseret på den p.t. kendte køreplan og gennemkørende tog på 100 km/t. Beregninger i forbindelse med VVM-redegørelsen for Århus letbanes 1. etape viser ligeledes på strækninger med større letbanetrafik end ved Mørke, at støjbelastningen fra letbanetogene ligger væsentligt under Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 64 db(a) ved beboelser også ned til 10 m fra banen. Med en afstand på mere end 33 meter til banen og mellemliggende boliger, der virker støjdæmpende, vurderes det ud fra ovennævnte beregninger af togstøjen, at grænseværdien på L den 64 db med god margen vil kunne overholdes i projektområdet i forhold til såvel eksisterende Desiro tog og det fremtidige letbanetog.

10 SIDE 10/ Konklusion på miljøforhold ved projektområdet Samlet vurderes det, at projektområdet ikke er belastet af støj eller andre emissioner fra hverken tog, trafik eller eksisterende virksomheder i en grad, som udelukker at området kan omdannes til boligformål. Dette gælder både projektområdets etape 1 og 2. Det vurderes, at projektområdet kan planlægges og realiseres til boligformål uden at medføre større problemer for eksisterende virksomheders driftsforhold og uden at være belastet af togstøj. Det bemærkes, at der er jordforurening inden for projektområdet, der vil skulle håndteres i forbindelse med projektrealisering på baggrund af lokalplanlægning og den fremtidige anvendelse og indretning af området. 4 Planlagte forhold Uanset de eksisterende forhold, så kan dette ændre sig over tid. Erhvervsområdet er således i kommuneplanen udlagt til en bred række af virksomhedstyper inden for miljøklasse 2 til 5. Det kan eksempelvis betyde, at selvom de eksisterende virksomheder nærmest projektområdet er lettere miljøklasser, så er der ikke umiddelbart noget til hinder for at der etablerer sig en ny virksomhed i en tungere miljøklasse i nærheden af projektområdet enten som ny virksomhed på en af de ubebyggede arealer eller som udvidelse eller erstatning for eksisterende virksomhed. Dette kan medføre problemer i forhold til projektområdets boliger på grund af den korte afstand. Det bemærkes, at en eventuel ny virksomhedsdrift i de tidligere Hedegaard bygninger vest for projektområdet vil skulle ske med udgangspunkt i grundens beliggenhed i et blandet bolig- og erhvervsområde og med tilgrænsende boligområder. Derfor forventes det ikke, at dette fremadrettet kan medføre konflikter i forhold til projektområdets anvendelse til boliger. 4.1 Scenarier for samspil mellem planlægning og miljøforhold Scenarie 1 Projektområdet udlægges til boligområde i kommuneplanen: Hvis projektområdet udlægges til boligformål i kommuneplanen på basis af den nuværende virksomhedsdrift i erhvervsområdet, skal nye eller ændrede virksom-

11 SIDE 11/19 hedsdrift overholde støjkrav mv til boligområdet. Dette forhold kan eventuelt med fordel samtidig tydeliggøres i kommuneplanens bestemmelser for erhvervsområdet i ramme 9.1.E1. En ændring af kommuneplanen vil medføre, at der på ejendomme tæt omkring boligområdet ikke kan realiseres miljøklasse 4-5 virksomheder medmindre de gennemfører afskærmning, støjdæmpende tiltag eller andet, der sikrer at de kan overholde støj- og miljøkravene mod boligområdet svarende til en nedklassificering af virksomhedernes miljøklasse. Alternativt skal erhvervene lokaliseres i den del af erhvervsområdet, der ligger i større afstand fra boligområdet. På disse måder undgås miljøkonflikter mellem bolig- og erhvervsområdet. Scenarie 2 Ændrede virksomhedsforhold inden boligudlæg i kommuneplanen: Hvis boligudlægget ikke gennemføres nu i kommuneplanen er der ikke noget til hinder for at realisere miljøklasse 4-5 virksomheder tæt på projektområdet, hvilket derved vil virke begrænsende på en efterfølgende planlægning for boliger. I givet fald kan det derved vise sig nødvendigt at ændre projektet og i stedet planlægge for et blandet bolig- og erhvervsområde med lette miljøklasser, som ikke har samme følsomhed og støjkrav som boligområder. 5 Anbefaling Hvis Syddjurs Kommune ønsker at fremme de byplanmæssige gevinster for Mørke, der er forbundet med projektet, anbefales ovennævnte scenarie 1, hvilket indebærer, at projektområdet udlægges til boliger i kommuneplanen. Dette er ikke til hinder for at eksisterende erhvervsanvendelse inden for projektområdet kan fortsætte som hidtil, jf. planlovens regler.

12 SIDE 12/19 6 Kilder Jan Erik Jensen, Bidrag til Planstrategi 2007 for Syddjurs Kommune, 1. april Jan Erik Jensen og Martin Jensen, Høringssvar til forslag til Syddjurs Kommuneplan 2013, 9. september Miljøstyrelsen vejledning nr. Miljøstyrelsens vejledning 5/1984 Ekstern støj fra virksomheder. Miljøstyrelsens tillæg nr. 1 til vejledning nr. 1/1997 Støj og vibrationer fra jernbaner Miljøministeriet, Håndbog for Miljø og Planlægning boliger og erhverv i byerne. Arealinfo.dk Syddjurs Kommune, Team Miljø og sagsstyringssytemet Acadra.

13 SIDE 13/19 7 Bilag - Virksomhedskortlægning De eksisterende virksomheder, deres aktiviteter samt disses omtrentlige afstande fra nærmeste bygning til nærmeste skel i projektområdet fremgår af oversigtstabellen herunder. Oplysningerne er indhentet fra Syddjurs Kommune, dels fra Team Miljø dels via "Åben Indsigt" på kommunens hjemmeside. Herfra er fremsøgt relevante sagsakter såsom tilsynsbreve og notater via Acadra, som er kommunens sagsstyringssystem. Ingen af de eksisterende og aktive virksomheder i undersøgelsesområdet er godkendelsespligtige efter miljøbeskyttelsesloven. Virksomhed/ejer Adresse/matrikel Hedegaard A/S Stationsvej 14A, 1cm, Mørke By, Mørke Vahle Vinduer Fabriksvej 5, 9bu, Mørke By, Mørke Syddjurs Udviklingspark Fabriksvej 5, 9bu, Mørke By, Mørke Milliken Denmark ApS Fabriksvej 5, 9 bu Mørke By, Mørke Bemærkninger/Anvendelse Hedegaard har ingen aktivitet i bygningerne. Dele af ejendommen udlejes på kontrakter af 1 års varighed til Jiffy Pot A/S, som fremstiller spagnumpotter til planter (gartnerier). Ejendommen benyttes kun til lager, hvilket medfører aktiviteter såsom til- og frakørsel samt pålæsning. Virksomheden udfører specialproduktion af vinduer og døre og huser i den forbindelse dels et træværkstedsområde dels et lille smedeværksted i en lukket container på grunden. Der forekommer støj fra udsugningsanlæg og kompressorer på grunden og der er et vist trafiktryk som følge af halvugentlige råvareleverancer samt til- og frakørsel i øvrigt. Virksomheden har afkast til luften fra træværksted (støv) og lakeringsvæg. Afkastene er korrekt indrettede og er forsynede med posefilter/partikelfiltre. Der har ikke været klager over virksomheden og den vurderes ikke at ville give anledning til gener i projektområdet. Ikke igangsat. Rummer faciliteter til fremme af iværksætteri/ny-etablering af virksomheder (kontorpladser, kantine, p-pladser mv.) som benytter ca m2 af den tidligere Millikenbygning. Måtte- og sæbeproduktion. Produktionen er flyttet ud af DK før Dele af lokaler udlejet til Vahle Vinduer og til Syddjurs Udviklingspark som omtalt ovenfor. Registreringer v. Syddjurs Kommune Ingen miljøgodkendelse (ikke omfattet af reglerne herfor). Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed Acadra: 13/18319 olietank - opdatering (ingen betydning for projektområdet). Tilsynsnotat af d. 3. maj Ingen registreringer af miljørelevante aktiviteter i Syddjurs Kommune Ingen miljøgodkendelse Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed (Produktionen stoppet i feb. 2009) Acadra: 09/32386 Udtalelse i forbindelse med recertificering /7813 Miljøtilsyn /28454 olietank etablering Disse registreringer er ikke relevante pga. driftsophør.

14 SIDE 14/19 Thing Ejendomme ApS Industrivej 1, 9cs Mørke By, Mørke CT Stål ApS Fabriksvej 3, 9cf, Mørke By, Mørke Privatejet Fabriksvej 13, 9co, Mørke By, Mørke Privatejet Thing Ejendomme ApS er registreret som en ejendomsformidlings-/udlejnings virksomhed. I CVR registret er virksomheden registreret som beliggende Rønde. Der er ingen registreringer om virksomheden i Syddjurs Kommune. Ifølge firmaets web-site er der tale om engros og lager for kontormøbler. Aktivitetstypen medfører ingen emissioner af støj og luft og henhører under klasse 1-2. CT Stål udfører jernkonstruktioner til modulbyggeri (trapper, gangbroer mv.) og rummer en produktionsbygning med en række maskiner såsom kantpressere, skæremaskiner, sakse svejseapparater mv. Driftstiden er på hverdage mellem Der er ikke weekendarbejde. Der forekommer støj fra sakse m. v. i forbindelse med pladeklipning, og derudover forekommer der støj fra kompressorer. Syddjurs Kommune har dog vurderet, at støjgenerne ikke er væsentlige og ikke overstiger grænseværdierne for området. CT stål er placeret i god afstand fra projektområdet, og støjen forventes ikke at påvirke dette. Herudover forekommer der emissioner til luften fra svejseafkast og båndpudser, men disse er begrænsede og kan betragtes som uvæsentlige. Tidligere tømrer og snedkerværksted. P.t. ingen erhvervsaktivitet. Beboelsesejendom Ingen miljøgodkendelse Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed Acadra: Ingen miljøsager Fabrik og Lager (BBR betegnelse). Ingen miljøgodkendelse Brugerbetalingsvirksomhed A53 Flyttet fra Fabriksvej 32 til Fabriksvej 3 Acadra: 10/33949 Miljøtilsyn 2010 Flyttet fra matrikel 10 ch. Der har ikke været gennemført miljøtilsyn på den nuværende adresse. Fabrik og Lager (BBR betegnelse). Ingen miljøgodkendelse Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed Acadra: Ingen miljøsager Syddjurs Kommune har i 2013 givet afslag på ansøgning om opførelse af bolig på grunden. Afslaget begrundes med planforholdene og miljøzoneringen. Ingen miljøgodkendelse Fabriksvej 11, 9 ch, Mørke By, Mørke Privatejet Mindre lagerbygning. Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed Acadra: 13/17207 V1/V2 kortlægning - udgår Fabrik og lager (BBR betegnelse) Stationsvej 24, 9cr Mørke By, Mørke Privatejet eller ejet af hhv. Syddjurs Kommune og Syddjurs Spildevand A/S Alle angivne matrikler rummer aktiviteter såsom "kun beboelse", bolig og erhverv klasse 1, eller erhverv klasse 2. Tre af matriklerne er ubebyggede/ubenyttede. Ingen miljøgodkendelse Ingen aktiv brugerbetalingsvirksomhed Acadra: Ingen miljøsager Ingen aktiviteter med væsentlige emissioner Ingen tilsynsregistreringer mv. Øvrige matrikler i områ-

15 SIDE 15/19 det: 9ch, 9cr, 10cc, 10ct, 10p, 10cb, 10cp, 10ch, 10co, 10ce, 10cs og 10cd alle Mørke By, Mørke. CT stål er flyttet fra 10ch til 9 cf.

16 SIDE 16/19 8 Bilag Miljøklasser lokalisering af virksomheder Nedenstående liste er fra Syddjurs Kommuneplan: eklasser/miljoeklasser.htm Listen er en ikke udtømmende, men et pejlemærke for, hvilke typer af erhverv og virksomheder, der kan placeres i de enkelte miljøklasser. Klasse 1 Detailhandel i form af kioskvirksomhed Detailhandel i form af bil-, campings-, lystbåde-, og landbrugsmaskinforretninger Detailhandel i form af tømmerhandeler og byggemarkeder, der opføres i tilknytning til tømmerhandelen og udgør en integreret del af tømmerhandelen Hotel- og restaurationsvirksomheder Kontorvirksomheder Liberale erhverv Servicevirksomheder Undervisnings- og konferencevirksomheder Værksteder med butik Klasse 2 Bogbinderier Detailhandel i form af kioskvirksomhed Detailhandel i form af bil-, campings-, lystbåde-, og landbrugsmaskinforretninger Detailhandel i form af tømmerhandeler og byggemarkeder, der opføres i tilknytning til tømmerhandelen og udgør en integreret del af tømmerhandelen Elektrotekniske virksomheder Forarbejdening af jern, stål eller metal Fotografisk industri Guld- og sølvsmedier Lager- og engroshandelsvirksomheder Maskinfabrikker, maskinværksteder eller smedjer Offsettrykkerier og serigrafiske trykkerier Vaskerier eller renserier, små Klasse 3 Basisplantebeskyttelsesmidler eller biocider, aftapning eller pakning Benzinstationer uden vaskeanlæg Brødfabrikker eller engrosbagerier Bygningssnedkerier Detailhandel i form af kioskvirksomhed Detailhandel i form af bil-, campings-, lystbåde-, og landbrugsmaskinforretninger Detailhandel i form af tømmerhandeler og byggemarkeder, der opføres i tilknytning til tømmerhandelen og udgør en integreret del af tømmerhandelen Dyreklinikker og dyrehospitaler Fotografisk industri Gummivarefabrikker, herunder vulkanisering Kemikalier m.v. aftapning eller pakning Lager- og engroshandelsvirksomheder Produktionsapoteker Servicestationer uden reparation og vask Tekstilblegerier eller -faverier, små Transformatorer, fremstilling af

17 SIDE 17/19 Klasse 4 Affald, komprimering eller sortering af Autolakring eller undervognsbehandling Autoværksteder Benzinstationer med vaskeanlæg Betonblanderier eller betonstøberier Busremiser, busterminaler eller redningsstationer Bådeværfter, træskibe Cementstøberier Containerpladser Elektrolytisk/kemisk overfladebehandling af metaller eller plastmaterialer Entreprenørvirksomheder, garageanlæg eller pladser til kørende materialer Farve-, tilsætnings- eller hjælpestoffer, kemisk eller biologisk fremstilling af Fiske- eller skaldyrsprodukter, fremstilling af Forarbejdning af jern, stål eller metal Fremstilling af madvarer Frugtsaft og konserves, fremstilling Galvanisering Gasbeton, slaggebeton eller kalksandsten, fremstilling af Grøntsager, vask eller rensning af Gummivarefabrikker, herunder vulkanisering Hundehandlere, -kenneler eller -pensioner Kartoffemelsfabrikker Kartonage- eller papirvarefabrikker Komposteringsanlæg Konfektions- eller trikotagefabrikker Kunststøberier Lager- og engroshandelsvirksomheder Maskinfabrikker, maskinværksteder eller smedjer Metallisering af plastgenstande Overfladebehandling med lak eller smeltet metal Protein, pektin eller enzymer, ikke industriel fremstilling Pulverlakeringsanlæg Rebslagerier Rotations-,offset-,bog- og serigrafiske trykkerier Spinderier eller væverier Tarmrenserier Trykkerier på papirvare- eller kartonnagefabrikker Varmforzinkning Vaskerier eller renserier Vognmandsvirksomheder, garageanlæg eller pladser til kørende materiel Klasse 5 Autolakering eller undervognsbehandling Brødfabrikker eller engrosbagerier Bygningselementer, mineralske råmaterialer Bygningssnedkerier Containerpladser og omlastestationer Eddikefabrikker Finer- eller fiberplader, fremstilling af Fiske- eller skaldyrsprodukter,fremstilling af Forarbejdning af jern, stål eller metal Kabelfabrikker Kafferisterier Kartoffelmelsfabrikker Konsumisfabrikker Lager- og engroshandelsvirksomheder Løgristerier Maltfabrikker

18 SIDE 18/19 Margarinefabrikker Maskinfabrikker, maskinværksteder eller smedjer Maskinsnedkerier herunder møbelfabrikker Mejerier Omlastestationer Oplagsvirksomheder Overfladebehandling af plast Overfladebehandling med lak eller smeltet metal Plastvarer, pressestøbning eller fiberarmering af hærdeplast Plastvarer, sprøjtestøbning, ekstrudering eller termoformning Plastvarer, ekstrudering, presning eller fiberarmering Plastvarer, sintring af flourplast Porcelæn, fajance eller lervarer, fremstilling af Rengøringsmiddel-, sæbe- eller vaskemiddelfabrikker Rotations-, offset-, bog- og serigrafiske trykkerier Sennepsfabrikker Skumplast eller polymere materialer, fremstilling af Tekstilstoffer og fibre, forbehandling og farvning Trykimprægneringsanlæg (træ) Trykkerier på papirvare- eller kartonnage- eller plastfabrikker Trykkerier på plastfabrikker Varmforzinkning Klasse 6 Akkumulatorfabrikker Anlæg for bortskaffelse af farligt affald Anlæg til biologisk eller fysisk-kemisk behandling af ikke-farligt affald Anlæg, der nyttiggør affald efter en af metoderne R1, R5, R6, R8 og R9 Asfaltfabrikker Behandling og forarbejdning af mælk eller flydende mælkefraktioner Betonblanderier eller betonstøberier Bryggerier eller mineralvandsfabrikker Bryggerier, mineralvands- eller maltfabrikker Cementstøberier Dyrefoder, fremstillet af fisk eller skaldyr Farve-, lak- eller limfabrikker Foderstofproduktion, herunder minkfoder Forarbejdning af jern, stål eller metal Fremstilling af andre metaller end jern og jernprodukter Fremstilling af levnedsmidler (animalske råstoffer) Garverier Gasbeton, slaggebeton eller kalksandsten, fremstilling af Genetisk mod- organismer, fremstilling af Glasværker Grønttørring eller grøntpilleproduktion Gærfabrikker Halmludning Jern- og stålstøberier Kemiske stoffer eller produkter, fremstilling ved kemisk eller biologisk proces Komposteringsanlæg Konsumisfabrikker Korn eller frø, behandling eller forarbejdning af Kraft-og varmeværker Kødkonservesfabrikker og fremstilling af dybfrosne kødvarer Lager- og engroshandelsvirksomheder Lægemiddelfabrikker Møllerier Oplagsvirksomheder Ost, fremstilling af

19 SIDE 19/19 Protein, pektin eller enzymer, industriel fremstilling af Røgerier Savværker Slagterier Smedjer med hamre Spritfabrikker Sukkerfabrikker Tagpapfabrikker Tjæredestillationsanlæg Vejmaterialer, fremstilling af Klasse 7 Anlæg til anden behandling end biologisk eller fysisk-kemisk Basisplantebeskyttelsesmidler eller biocider, fremstilling Benmels-,blodmels-,fjermels-eller blodplasmafabrikker Keramiske produkter, fremstilling af Kunstgødningsfabrikker Kødfoderfabrikker Lægemiddelfabrikker Mineraluldsfabrikker Mørtelværker Nedknusningsanlæg, byggeaffald Oliemøller Ophugningsanlæg, herunder bilophugning Cellulose-, papirmasse-, papir- og papfabrikker Raffinering eller behandling af vegetabilske olier, animalske olier og fedtstoffer Talg- eller fedtsmelterier Shredderanlæg Link til uddybende materiale:

(Bortfald af automatisk ophørsklausul og ændring af bilag 1)

(Bortfald af automatisk ophørsklausul og ændring af bilag 1) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Bortfald af automatisk ophørsklausul

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet, den

Miljø- og Fødevareministeriet, den UDKAST til Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug I medfør af 88, stk. 1 og 2 og 92 i lov om miljøbeskyttelse,

Læs mere

Liste over virksomheder m.v., der er omfattet af 2, stk. 1, nr. 10

Liste over virksomheder m.v., der er omfattet af 2, stk. 1, nr. 10 UDKAST til ændring af Bekendtgørelse nr. 515 af 27. maj 2016 om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug ( ) 11. Bekendtgørelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v.

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. BEK nr 1417 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1200-00089 Senere ændringer

Læs mere

Opsamling på arbejdet med Brammings Erhvervsområder

Opsamling på arbejdet med Brammings Erhvervsområder Opsamling på arbejdet med Brammings Erhvervsområder april 2013 Indhold Baggrund side 3 Problemstilling side 4 Kort over boliger og erhverv i erhvervsområder side 5 Forklaring af miljøklasser side 6 Gruppens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erstatning for miljøskader

Bekendtgørelse af lov om erstatning for miljøskader LBK nr 994 af 09/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-702-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

Vejledende grænseværdier for støjbelastning. Bilag 3

Vejledende grænseværdier for støjbelastning. Bilag 3 Vejledende grænseværdier for støjbelastning Bilag 3 Bilag 3 Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. Bilag 3 indeholder redegørelsesbidrag til fortolkning af regionplanens bestemmelser om støj m.v.

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft 30. oktober 2014 Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger Indledning Miljøvurdering af lokalplan 13-012: Etablering af mere forureningsfølsomt erhverv

Læs mere

Bek. om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Ophæves 02/06 2012)

Bek. om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Ophæves 02/06 2012) Side 1 af 11 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 1, stk. 3

Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 1, stk. 3 Bilag 1 Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 1, stk. 3 A Fremstilling og forarbejdning af jern, stål og metal samt overfladebehandling af metaller og plast A 101.Jernværker (råjern), stålværker

Læs mere

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder 3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder Indledning Anmeldevirksomheder og 42 virksomheder er et bredt spekter af virksomheder, små som store, med vidt forskellig produktion. Ud over at de begge reguleres

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Vejledning om miljøklasser

Vejledning om miljøklasser Vejledning om miljøklasser Virksomhederne er opdelt i 7 miljøklasser, hvor klasse 1 er den mindst miljøbelastende og klasse 7 den mest miljøbelastende. Opdelingen er baseret på Håndbog om Miljø og Planlægning,

Læs mere

Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande

Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomhederne er opdelt i miljøklasser, hvor klasse er den mindst miljøbelastende, og klasse den mest miljøbelastende. Klasse omfatter virksomheder og

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Erhvervsområde ved Silkeborgvej, Vestre Ringgade og Daugbjergvej, Århus Midtby. September 1999 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Erhvervsområde ved Silkeborgvej, Vestre Ringgade og Daugbjergvej, Århus Midtby. September 1999 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 600 Erhvervsområde ved Silkeborgvej, Vestre Ringgade og Daugbjergvej, Århus Midtby KONGSBAK INFORMATIK September 1999 Århus Kommune Lokalplan nr.: Erhvervsområde ved Silkeborgvej,

Læs mere

Tillæg nr. 60 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 60 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 60 til Rammeområde 79.E15 Erhvervsområde ved Hammerumvej ved Kølkær Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne.

Læs mere

HISTORISK INDLEDNING

HISTORISK INDLEDNING HISTORISK INDLEDNING Den der i begrundet god tro indretter sig en havebolig på et grundstykke, bør ikke være udsat for, at (... ) der på en nabogrund indrettes et maskinværksted. Bemærkninger til byplanloven,

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Partner, advokat Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25 29 08 43 Sagsnr. 13239

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Bilag 2. Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 2, nr. 3

Bilag 2. Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 2, nr. 3 Liste over godkendelsespligtig virksomhed, jf. 2, nr. 3 Bilag 2 A. Forarbejdning og overfladebehandling af jern, stål og metal A 201. Virksomheder, der pålægger et beskyttelseslag af smeltet metal, herunder

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune 2008 Indhold Generelle bestemmelser...3 1. FORMÅL...3 2. LOVGRUNDLAG...3 3. FORSKRIFTENS OMRÅDE...3

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE ENDELIGT VEDTAGET AF SKANDERBORG BYRÅD DEN 26. MARTS 2014 KOMMUNEPLAN 13 2 EMNE: Ændring af: - etablering af et nyt rammeområde 12.E.03 omfattende erhvervsejendomme

Læs mere

Bynære grønne områder

Bynære grønne områder RETTELSER TIL KOMMUNEPLANFORSLAG 2017-2028 MINDRE RETTELSER Bynære grønne områder Retningslinjer for bynære grønne områder Bynære grønne områder og beplantninger tilfører byerne mange værdier - både æstetisk

Læs mere

Tillæg nr. 97 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 97 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 97 til Rammeområde 39.E17 Erhvervsområde ved Sundsvej syd for Sunds Fremlægges fra xx. xx xxxx til xx. xx xxxx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj)

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Støjgrænser Støjgrænser Støjgrænser /grænseværdier Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Vejledende/foreslåede grænseværdier

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillægget er udarbejdet for at sikre, at lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanen, som Planloven foreskriver. Ændring af kommuneplanens

Læs mere

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3.

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3. HORSENS KOMMUNE OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS STØJREDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjgrænseværdier

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsarbejder i Københavns Kommune Denne forskrift er udarbejdet i

Læs mere

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger EJENDOMSSELSKABET HOBROVEJ 489 A/S STØJREDEGØRELSE GARTNERVEJ/TL BYG A/S ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

1. Tilladelsesliste Boliger og mindre grundvandstruende virksomheder og anlæg

1. Tilladelsesliste Boliger og mindre grundvandstruende virksomheder og anlæg NOTAT 5. Liste over placering af forskellige former for byudvikling i forhold til grundvandsinteresser Det følgende er 3 lister over, hvordan placering af forskellige former for byudvikling (boliger, virksomheder

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

Simon Moos A/S Kallehave Sydals

Simon Moos A/S Kallehave Sydals 04-01-2013 12/24399 KS: aann Simon Moos A/S Kallehave 21 6470 Sydals Påbud om ændring af vilkår for støjgrænser til Simon Moos A/S Sønderborg Kommune meddeler den 4. januar 2013 påbud om ændring af støjgrænser.

Læs mere

Tillæg nr. 43 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 43 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 43 til Rammeområde 59.E2 og 54.E2 Erhvervsområde ved Gødstrupvej og Erhvervsområde øst for Gødstrupvej, syd for Hilmar Sølunds Vej Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1 HØRSHOLM KOMMUNE SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder

Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder Sagsnr.: 15/35779 Kontaktperson: Helle Munch Sørensen 1. OPLYSNINGER Virksomhed VAM A/S Adresse Hans Winthers Vej 15 Postnummer og by 8400

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

Miljøtilsynsrapport. Virksomhedens CVR nummer Q01 - Autoværksteder

Miljøtilsynsrapport. Virksomhedens CVR nummer Q01 - Autoværksteder Sag nr. IND-2014-00042 Miljøtilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Vandel Biler Aps Hans Thomsens vej 93, 7184 Vandel Virksomhedens CVR nummer 32450601 Karakteren af virksomheden (kort

Læs mere

Erhvervsområde ved industrivej i Ringe FORSLAG

Erhvervsområde ved industrivej i Ringe FORSLAG Tillæg nr. 7 til kommuneplan 2009 Erhvervsområde ved industrivej i Ringe FORSLAG Offentlighedsperiode kommuneplantillægget er offentligt fremlagt i 8 uger fra den: 25. december 2010 til den 19. februar

Læs mere

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 125202 for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en fysisk plan, som i mere eller mindre detaljeret omfang fastlægger placeringen og udformningen

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S Annekset Stenløse Rådhus Rådhustorvet 2 3660 Stenløse

Egedal Fjernvarme A/S Annekset Stenløse Rådhus Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Egedal Fjernvarme A/S Annekset Stenløse Rådhus Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tilladelse til at påbegynde bygge- og anlægsarbejder efter Miljøbeskyttelseslovens 33. stk. 2. Egedal Kommune har den 19. januar

Læs mere

Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af. køle- og ventilationsanlæg. i KØBENHAVNS KOMMUNE

Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af. køle- og ventilationsanlæg. i KØBENHAVNS KOMMUNE Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af køle- og ventilationsanlæg i KØBENHAVNS KOMMUNE Miljøkontrollen Københavns Kommune Kalvebod Brygge 45 Postboks 259 DK-1502 København V Design

Læs mere

Vurdering af konsekvenser for byudvikling og anvendelsesmuligheder på pieren ved etablering af de nye havneområder

Vurdering af konsekvenser for byudvikling og anvendelsesmuligheder på pieren ved etablering af de nye havneområder Notat Vedrørende: Udvidelse af Randers Havn i forhold til Byen til vandet Sagsnavn: Byen til Vandet Sagsnummer: 01.00.00-P20-15-15 Forvaltning: Plan, Miljø og Teknik Dato: 28-08-2015 Sendes til: Byrådet

Læs mere

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.21 TIL PLAN PLAN2012 V E J L E K O M M U N E PLAN PLAN2012 Endelig godkendt d. 10.10.2007 Offentliggjort d. 20.10.2007 BAGGRUND PLAN 2012-TILLÆG NR.21 I LOKALPLAN

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

LOKALPLAN 07-026 GRØNLANDSKVARTERET INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE

LOKALPLAN 07-026 GRØNLANDSKVARTERET INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE LOKALPLAN 07-026 INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE GRØNLANDSKVARTERET AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING AUGUST 1999 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer,

Læs mere

Ophævelse af Byplanvedtægt nr. 1, Esbjerg Kommune Lokalplan nr

Ophævelse af Byplanvedtægt nr. 1, Esbjerg Kommune Lokalplan nr Ophævelse af Byplanvedtægt nr. 1, Esbjerg Kommune Lokalplan nr. 01-120-0002 Industrikvarter mellem Exnersgade, Teglværksgade, Darumvej og vesterhavet. Marts 2015 Ophævelse at byplanvedtægt nr. 1. Udarbejdet

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Pierre.dk Autolakering A/S. mads@pierre.dk

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Pierre.dk Autolakering A/S. mads@pierre.dk Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 09.09.2015 CVR-nummer 15000295 P-nummer Virksomhed Pierre.dk Autolakering A/S Adresse Herredsvej 62 Postnummer

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 5. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 2 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning

Læs mere

Tillæg nr. 58 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 58 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 58 til Rammeområde 12.E4 Erhvervsområde ved Dronningens Boulevard Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere

Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. B1 Erhvervslokalisering og Miljøbeskyttelse s. 111. B2 Støj skydebaner og motorsportsbaner s.

Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. B1 Erhvervslokalisering og Miljøbeskyttelse s. 111. B2 Støj skydebaner og motorsportsbaner s. Bilag B Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. Indhold: B1 Erhvervslokalisering og Miljøbeskyttelse s. 111 B2 Støj skydebaner og motorsportsbaner s. 115 B3 Støj og vibrationer fra jernbaner s.

Læs mere

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling:

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling: Pkt.nr. 2 Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 402851 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at principgodkende udkast til forskrift om varelevering

Læs mere

1640 af 13/12 2006 Bek. om godkendelse af listevirksomhed

1640 af 13/12 2006 Bek. om godkendelse af listevirksomhed Page 1 of 113 Bek. om godkendelse af listevirksomhed 1640 af 13/12 2006 Status: Gældende Nr. 1640 af 13. december 2006 Miljøministeriet (Miljøstyrelsen) Ændringer til bekendtgørelsen Bekendtgørelsen indeholder

Læs mere

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en

Læs mere

Som varslet med brev af 7. oktober 2015 påbydes HKScan Denmark A/S, Skovsgård hermed at efterleve nyt vilkår om grænseværdier for støj.

Som varslet med brev af 7. oktober 2015 påbydes HKScan Denmark A/S, Skovsgård hermed at efterleve nyt vilkår om grænseværdier for støj. HKScan Denmark A/S Elmegårdsvej 4 9460 Brovst Att.: Per Nielsen Virksomheder J.nr. MST-1271-00164 Ref. metho/tasme Den 6. november 2015 Påbud om ændring af grænseværdier for støj Som varslet med brev af

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 14 til Rammeområde 14.E5 og 14.R3 Erhvervsområde og rekreativt område ved Teglvænget i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Aarhus Kommune. Lokalplan nr. 802. Erhvervsområde ved Gammel Silkeborgvej i Framlev. Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 929.

Aarhus Kommune. Lokalplan nr. 802. Erhvervsområde ved Gammel Silkeborgvej i Framlev. Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 929. Aarhus Kommune Lokalplan nr. 802 Erhvervsområde ved Gammel Silkeborgvej i Framlev Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 929 Oktober 2012 Framlev Del aflyst i h.t. lp nr. 929 10. oktober 2012 Gældende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Januar, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 er i høring fra den

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. marts 2012 J.nr.: NMK-10-00460 Ref.: LJE/SMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi

Læs mere

Teknisk redegørelses bilag om støjforhold mv Bilag 1

Teknisk redegørelses bilag om støjforhold mv Bilag 1 Teknisk redegørelses bilag om støjforhold mv Bilag 1 Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. Indhold: Dette bilag indeholder redegørelsesbidrag til fortolkning af kommuneplanens bestemmelser om

Læs mere

Tillæg nr. 7 til kommuneplan 2009. Erhvervsområde ved industrivej i Ringe

Tillæg nr. 7 til kommuneplan 2009. Erhvervsområde ved industrivej i Ringe Tillæg nr. 7 til kommuneplan 2009 Erhvervsområde ved industrivej i Ringe Offentlighedsperiode Kommuneplantillægget har været offentligt fremlagt i 8 uger fra den: 25. december 2010 til den 19. februar

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN Oktober 2012 1 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20, stk.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring. Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018.

Kommuneplantillæg nr Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring. Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018. Kommuneplantillæg nr. 13 - Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018. Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Kommuneplan 2017. Afsnit 4.4.1 5 Rammer

Læs mere

Kort nr. 1 Lokalplanområdets afgrænsning (matrikelkort)... side 9 Kort nr. 2 Arealanvendelsesplan... side 11

Kort nr. 1 Lokalplanområdets afgrænsning (matrikelkort)... side 9 Kort nr. 2 Arealanvendelsesplan... side 11 SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR.88 55Lokalplan nr. 88 for området til behandling af tegl, beton og asfalt ved ejendommen Mejlbyvej 5, Stauning. Udarbejdet i januar 2000 af Skjern Kommune, Teknisk Forvaltning.

Læs mere

Tillæg nr. 21. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Tillæg nr. 21. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Offentliggjort 28. november 2018 KOMMUNEPLAN 2015 AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Lokalplan nr. 33-1 er

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 07.09.2015 CVR-nummer 27565174 P-nummer 1002367437 e-doc journal nr. 13/027588 Virksomhed Thomas Svendsen Autoreparation

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 21. september 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 5 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af CVI Indhold 1

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 15.09.2015 CVR-nummer 77559515 P-nummer 1002523931 Virksomhed Adresse Jack Pot-Auto ApS Skanderborgvej 118A Postnummer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2 for erhverv og boliger ved Mejeribakken

Kommuneplantillæg nr. 2 for erhverv og boliger ved Mejeribakken Kommuneplantillæg nr. 2 for erhverv og boliger ved Mejeribakken Status Forslag Høringen starter 15. marts 2011 Høringen slutter 10. maj 2011 Baggrund Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

carl jacobsens vej tillæg nr. 1

carl jacobsens vej tillæg nr. 1 carl jacobsens vej tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 med tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej er bekendtgjort den 26. marts 1985. Borgerrepræsentationen har den 13. november 2014 vedtaget tillæg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 1. E. 6-01 for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej REDEGØRELSEN...1 LOKALPLANENS INDHOLD...1 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...1 1 LOKALPLANENS FORMÅL:...3

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Tillæg nr. 58 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 58 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 58 til Rammeområde 12.E4 Erhvervsområde ved Dronningens Boulevard Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne.

Læs mere

vedtaget Tillæg 4 KOMMUNEPLAN 2017 Vejen Kommune Holsted Brørup Vejen Rødding

vedtaget Tillæg 4 KOMMUNEPLAN 2017 Vejen Kommune Holsted Brørup Vejen Rødding vedtaget Tillæg 4 KOMMUNEPLAN 2017 Holsted Brørup Vejen Rødding maj 2018 Indholdsfortegnelse Beliggenhed...3 Baggrund...3 Formål...3 Nuværende rammebestemmelser...4 Fremtidige rammebestemmelser...5 Miljøvurdering....................................................

Læs mere

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE VED ØRBÆK TRÆLAST, NYBORGVEJ, ØRBÆK ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2003 1 Lokalplan nr. BE.51.13.01 Ændring af anvendelse af en del af matr.

Læs mere

Ekstern støj ved etablering af midlertidige opholdssteder til flygtninge

Ekstern støj ved etablering af midlertidige opholdssteder til flygtninge Ekstern støj ved etablering af midlertidige opholdssteder til flygtninge - Regulering af støj fra virksomheder mv. - Støjafskærmning i forbindelse med etablering af midlertidige opholdssteder Vejledning

Læs mere

Tillæg nr. 43 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 43 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 43 til Rammeområde 59.E2 og 54.E2 Erhvervsområde ved Gødstrupvej og Erhvervsområde øst for Gødstrupvej, syd for Hilmar Sølunds Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v.

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. BEK nr 1518 af 07/12/2016 Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1210-00145 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 14.12.2015 CVR-nummer 27071708 P-nummer 1009767920 Virksomhed CP Auto Teknik V/Carsten Pedersen Adresse Møgelgårdsvej

Læs mere

TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG

TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG i offentlig høring fra xx. xxxx til xx. xxxx 2014 2 Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser om de ejendomme, som planen omfatter, er bindende

Læs mere

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v.

Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. BEK nr 515 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1212-00025 Senere ændringer

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund NOTAT Projekt Støjmodel for Køge Havn Kunde Køge Kommune Notat nr. 2A Dato 2014-10-16 Til Simon Leth Nielsen, Køge Kommune Fra Allan Jensen Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge Dato 2014-10-16

Læs mere

Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen Kommuneplanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C Miljøstyrelsen aar@mst.dk Side 1 af 5 Foreløbigt høringssvar vedrørende Forslag til kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 03. september 2015 CVR-nummer 27931944 P-nummer 1000880399 e-doc journal nr. 13/026937 Virksomhed Ingerslev Maskinfabrik

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del

Læs mere

Erhvervskategorier: Bilag A

Erhvervskategorier: Bilag A Erhvervskategorier: Bilag A Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomhederne er opdelt i miljøklasser, hvor klasse er den mindst miljøbelastende, og klasse den mest miljøbelastende. Klasse

Læs mere

Miljøklasser - vejledning

Miljøklasser - vejledning Miljøklasser - vejledning Miljøklasserne er udarbejdet med udgangspunkt i Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens Håndbog om Miljø og Planlægning. Formålet med miljøklasserne er at forebygge mod miljøproblemer

Læs mere