NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN"

Transkript

1 NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: nkn@nkn.dk 20. december 2007 J.nr.: NKN macos Afgørelse i sagen om miljøvurdering af København Kommunes forslag til tillæg til lokalplan for F.L. Smidth-området Københavns Kommune har fremlagt forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 391 F.L. Smidth II i offentlig høring fra den 12. juli til den 30. september Kommunen har samtidigt annonceret kommunens afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering. Tillæg nr. 1 er endeligt vedtaget den 25. januar 2007 med annoncering heraf den 14. februar Afgørelsen om miljøvurdering m.v. er påklaget til Naturklagenævnet af række boligforeninger. Klagen er modtaget i naturklagenævnet den 13. marts Da annonceringen af kommunes afgørelse om miljøvurdering ikke indeholdt klagevejledning, har Naturklagenævnet anset klagen for rettidig. Naturklagenævnet traf den 28. september 2006 afgørelse om, at Københavns Kommune ikke havde haft pligt til at udarbejde en miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 391, da lokalplanforslaget vurderedes at være omfattet af overgangsbestemmelsen i 17 i lov om miljøvurdering af planer og programmer (miljøvurderingsloven). Forslag til tillæg nr. 1 blev vedtaget på et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen den 14. juni Forslaget var forinden sendt til skriftlig votering i Teknik- og Miljøudvalget. Lokalplanområdet, som er ca. 11,5 ha, ligger i Valby og udgør delområde II af det område, som er omfattet af lokalplan nr Lokalplanforslaget afgrænses mod nord af Vigerslev Allé og mod øst af Gammel Køge Landevej. Mod syd og vest afgrænses området af henholdsvis delområde I (helårsboliger, serviceerhverv m.v.) og område III (serviceerhverv, liberale erhverv, m.v.) i lokalplan nr Området for lokalplan nr. 391 er i redegørelsen herfor beskrevet som centralt i Valby. Lokalplanområdet ligger indenfor kystnærhedszonen.

2 2 Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med rammerne i Kommuneplan 2005 (i Kommuneplan 2001 var det aktuelle område udlagt til blandet erhverv lettere industri-, håndværks-, lager-, engros- og transportvirksomhed m.v.). Ved vedtagelsen af lokalplan nr. 391 ophævedes lokalplan nr. 184 fra 1990, som ikke vedrører delområde II. I lokalplan nr. 391 er delområde II i lighed med delområde I udlagt til helårsboliger, serviceerhverv m.v., og der er en række nærmere bestemmelser om fordeling mellem bolig- og erhvervsanvendelsen m.v., herunder at bruttoetagearealet til butiksformål højst må være m 2 ( 3, stk. 1). Bebyggelsesprocenten er fastsat til 120 ( 5, stk. 1). Det fremgår desuden, at [v]æsentlige ændringer af bebyggelsesforholdene forudsætter tilvejebringelse af supplerende lokalplan. ( 5, stk. 3). Det fremgår bl.a. af redegørelsen til lokalplanforslaget, at årsagen til udskydelsen af stillingtagen til nybyggeri i område II, hvor der er en rummelighed på ca m 2, var de mange indsigelser især fra beboere nord for området. Det fremgår bl.a. videre, at der i det østlige byggefelt indrettes et supermarked på op til m 2 til erstatning for et eksisterende, og at der i det midterste byggeflet skal indrettes parkering i stueetagen. Det fremgår af planforslagets formålsbestemmelse ( 1), at formålet med lokalplan nr. 391 er at udgøre det planmæssige grundlag for udvikling af F.L. Smidth-området til et attraktivt bolig- og erhvervsområde, som en integreret del af Valby med bevaring og genbrug af industribygninger i samspil med nybyggeri, og at lokalplantillægget udgør det planmæssige grundlag for placering, udformning og anvendelse af nybyggeri i område II ud fra samme principper. Der er bl.a. fastsat følgende retningslinier for fordeling af bolig- og erhvervsanvendelsen: langs Køge Landevej fastlæges en zone på m til serviceerhverv, byggefelter i den vestlige del af området fastlægges til boliger, og de resterende byggefelter kan anvendes til både bolig og erhverv. Langs nogle strækninger mod Vigerslev Allé, Gammel Køge Landevej og en del af hovedstrøget fastlægges stueetagen til publikumsorienterede serviceerhverv, fritidsprægede og kulturelle funktioner samt udadvendte virksomheds- og institutionsfunktioner. ( 3). Den interne trafikbetjening af området skal ske ved udlæg og anlæg af private fællesveje i form af lokalgader og stier, og der må på nogle nærmere afgrænsede vejarealer højst etableres 70 parkeringspladser ( 4, stk. 2). Etageantallet er fastsat til mellem 2 ½ og 5 ½ (gesimshøjde max 16,5 m), og mellem 2 ½ og 6 ½ etage (gesimshøjde max 20 m) ( 5, stk. 4). Bebyggelse og ubebyggede arealer skal i overensstemmelse med Teknik- og Miljøforvaltningens krav placeres, anvendes, udføres og indrettes således, at beboere og brugere i fornødent omfang

3 3 skærmes mod støj, vibrationer og anden forurening fra vejtrafik. For forureningsfølsom anvendelse gælder, at trafikbelastningen på facader ikke må overstige 65 db (A), og mindst én facade må ikke belastes med mere end 55 db (A). Det udendørs støjniveau på primære opholdsarealer må ikke overstige 55 db(a), og det indendørs støjniveau i lokaler til administration m.v. må ikke overstige 35 db(a). ( 8). Planforslagets beskrivelse af baggrunden for forslaget indeholder følgende afsnit om påvirkning af miljøet (p. 8): Områdets centrale placering i Valby giver mulighed for at udnytte den allerede udbyggede infrastruktur og den mangfoldighed af tilbud, der findes i nærområdet. Med en blanding af boliger og erhverv og på baggrund af lokalplantillæggets bestemmelser om placering heraf samt bestemmelser om ny bebyggelses udformning og bevaring af eksisterende bygninger mv. vil der blive skabt et attraktivt blandet byområde. Beskrivelsen af baggrunden for forslaget indeholder tillige en række skyggediagrammer, som viser den nordlige del af området på en række forskellige tidspunkter (p. 11f.). Redegørelsen indeholder følgende afsnit om lov om miljøvurdering af planer og programmer (p. 25f.): Lokalplanforslaget vurderes ikke at medføre, at der skal foretages en miljøvurdering Baggrunden herfor er, at planforslaget ikke muliggør anlægsarbejder, der er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i omfang samt i forhold til lokalplanområdets nuværende udformning og karakter vurderes at få væsentlig indflydelse på dette eller omkringliggende områder eller bebyggelser. Lokalplanforslaget muliggør nyt byggeri til boliger og serviceerhverv i et område, der tidligere har været anvendt til industri. Hermed er de miljømæssige gener, der var forbundet med industrien, såsom lugt, støj og tung trafik, forsvundet. Områdets centrale placering i Valby giver desuden mulighed for, at de nye beboere og beskæftigede kan udnytte den allerede udbyggede infrastruktur og den mangfoldighed af tilbud, der findes i nærheden, og som kan suppleres ved områdets omdannelse, der således vurderes at have en række positive miljøeffekter. Derudover er der et afsnit om miljøforhold (trafik, virksomheder, jordforurening, nedsivning af regnvand, miljørigtigt byggeri). Det fremgår bl.a. af beslutningsprotokollen for Borgerrepræsentationens møde den 25. januar 2007:

4 4 Forvaltningen skal indledningsvist bemærke, at det planlægningsmæssige grundlag for udviklingen af det aktuelle område allerede er fastlagt i lokalplan nr Ved nærværende tillæg er alene sket en konkretisering af den fremtidige udvikling af området gennem en nærmere fordeling af udnyttelsen til henholdsvis boliger og serviceerhverv samt af den kommende bebyggelses placering, dimensionering og udformning. Forvaltningen må således fastholde, at der ikke ved tillægget muliggøres projekter, som er omfattet af bilag 3 og 4 til lov om miljøvurdering af planer og programmer, og selv hvis dette antages, er tillægget omfattet af undtagelsesbestemmelsen i lovens 3, stk. 2, hvorefter der kun skal gennemføres en miljøvurdering af sådanne planer, hvis de må antages at få væsentlig indvirkning på miljøet. Kommunens annoncering af beslutningen om ikke at udarbejde en miljøvurdering er således: Kommunen vurderer, at forslaget til lokalplantillæg ikke medfører, at der skal foretages en miljøvurdering Det skyldes, at forslaget ikke giver mulighed for de anlægsarbejder, som er angivet i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at påvirke miljøet væsentligt. Klagen Klager har henvist til de indsigelser, som blev fremsat overfor kommunen i forbindelse med den offentlige høring af planforslaget. Denne indsigelse indeholder følgende hovedpunkter: Generelt Klager har bl.a. anført, at man ikke som lovet af kommunen i september 2005 i forbindelse med vedtagelsen af lokalplan nr har fået mulighed for at komme i dialog med kommunen vedrørende planforslaget. Klager har endvidere anført, at planforslaget på helt utilstrækkelig vis beskriver projektets omfang og grundlag: det fremgår ikke, hvilke bebyggelsesprocenter projektet konkret vil indebære, eller i hvilket omfang dette vil kræve dispensationer i forhold til byggelov og bygningsreglement; bolig- og erhvervbebyggelsens samlede udformning fremgår ikke visuelt af forslaget, som alene viser udsnit af udformningen; bebyggelsernes højde kan variere mellem 2 ½ og 6 ½ etage, men det fremgår ikke, hvorledes disse variationsmuligheder tænkes anvendt. Miljøvurderingsloven Klager har gjort gældende, at der skal udarbejdes en miljøvurdering og som begrundelse herfor henvist til, at planforslaget er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 4, pkt. 10b, anlægsarbejder i byzone, herunder opførelse af butikscenter og parkeringspladser. Klager har videre henvist til, at der skal opføres et supermarked på m 2, anlægges en række udadvendte og publikumsorienterede serviceerhverv samt i vidt omfang anlægges parkeringspladser og overdækkede stueplaner samt 1. salsplaner i forbindelse med parkering.

5 5 Klager har endvidere henvist til miljøvurderingslovens bilag 4, pkt. 10e bygning af veje (projekter som ikke er omfattet af bilag 3), som ifølge klager også omfatter private fællesveje. Klager har tillige henvist til miljøvurderingslovens 3, stk. 2, hvorefter planer og programmer, som ikke er nævnt i bilag 3 eller 4, også skal miljøvurderes, hvis de antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Planforslagets område er efter klagers opfattelse af en sådan størrelse, at forslaget under alle omstændigheder er omfattet af denne bestemmelse. Klager har videre anført, at kommunen ikke har hørt andre myndigheder, hvis område berøres af planforslaget, ligesom afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering ikke er begrundet og bekendtgjort med særskilt klagevejledning, jf. lovens 4. Det er tillige gjort gældende, at planforslagets miljømæssig påvirkning ikke kan ses uden samtidigt at inddrage den miljømæssige virkning, som lokalplan nr. 391 påfører området/bebyggelserne idet omfang miljøvurderingslovens også måtte gælde for lokalplan nr Klager har endelig anført, at de miljømæssige undersøgelser og oplysninger, som er omtalt i planforslaget (trafikstøj, skyggediagram) er gennemført af kommunen selv og ikke kan erstatte den miljørapport, som skal udarbejdes i henhold til loven 7, ligesom den miljøvurdering, som er vedhæftet kommuneplan 2005 ikke er så konkret og omfattende, at den kan erstatte en miljørapport. Sagsbehandling i forbindelse med vedtagelse af forslag til tillæg til lokalplan nr Teknik- og Miljøudvalgets indstilling til Borgerrepræsentationen Klager har bl.a. anført, at Teknik- og Miljøudvalgets indstillingsbeslutning til Borgerrepræsentationen blev truffet efter skriftlig votering, at udvalgene efter lov om kommunernes styrelse 20, stk. 1, udøver deres virksomhed i møder, og at det er antaget, at et udvalg kun undtagelsesvist kan cirkulere enkelte sager og således træffe afgørelse ved skriftlig votering. Klager har videre bl.a. anført, at borgmesterens og udvalgets handlemåde strider mod tilkendegivelser fra forvaltningen i forbindelse med indstillingen til Borgerrepræsentationen ved dennes vedtagelse af lokalplan nr. 391, idet det blev tilkendegivet, at forvaltningen ville høre områdets ejere m.fl. i perioden mellem udvalgets godkendelse og sagens behandling i Borgerrepræsentationen den 14. juni Borgerrepræsentationens vedtagelse den 14. juni 2006 Klager har bl.a. anført, at forløbet omkring vedtagelsen af planforslaget er i strid med betingelserne for afholdelse af ekstraordinære møder og henvist til lov om kommunernes styrelse 3 og 8. Klager har videre anført, at planforslaget indholdsmæssigt ikke var klar til behandling i Borgerrepræsentationen, allerede fordi der ikke ved Teknik- og Miljøudvalgets indstillingsbeslutning forelå en endelig udtalelse fra lokaludvalget.

6 6 Klager har samlet konkluderet, at planforslaget er ugyldigt, og at det skal behandles efter kommunens egne løfter, forvaltningsretlige regler, miljøvurderingsloven og planloven, hvis det ønskes genfremsat. Kommunens bemærkninger Klager har henvist til annonceteksten, planforslagets redegørelse (afsnit om miljøvurderingsloven og om miljøforhold, herunder om trafik) og forvaltningens indstilling til Teknik- og Miljøudvalget og Borgerrepræsentationen. Afgørelse Naturklagenævnets formand har på nævnets vegne, jf. planlovens 58, stk. 3, truffet følgende afgørelse: Naturklagenævnet bemærker indledningsvist, at der efter planloven som udgangspunkt ikke udarbejdes tillæg til lokalplaner. Det er dog muligt at supplere eller ændre bestemmelser i en gældende lokalplan ved at tilvejebringe en ny lokalplan, der alene indeholder de bestemmelser, som planen ønskes suppleret eller ændret med. Nævnet har anset tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 391 for sådan en lokalplan for det pågældende område. Miljøvurdering I henhold til 16 i miljøvurderingsloven kan afgørelser efter loven påklages efter de klageregler, der er fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet er udarbejdet i henhold til. Den aktuelle plan er udarbejdet i henhold til planloven. Efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4, kan der klages til Naturklagenævnet over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunalbestyrelses udarbejdelse af en plan. Det er et retligt spørgsmål, om Københavns Kommune skulle have udarbejdet en miljøvurdering i henhold til miljøvurderingsloven. Nævnet kan derimod ikke tage stilling til, om planforslaget er hensigtsmæssigt. Det Naturklagenævnets vurdering, at lokalplanområdet, som er på ca. 11,5 ha og med en rummelighed på m 2, hvor der kan opføres boliger og serviceerhverv, herunder butikker, samt anlægges veje og parkeringspladser, er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 4, punkt 10, litra b anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringspladser. Planen er derfor omfattet af lovens 3, stk. 1, nr. 3, og der skal som udgangspunkt udarbejdes en miljøvurdering af planforslaget. Hvis planer og programmer, som er nævnet i 3, stk. 1, nr. 1, fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalplan eller alene indeholder mindre ændringer i sådanne planer eller programmer,

7 7 skal der kun gennemføres en miljøvurdering, hvis de må antages at kunne få væsentlig indflydelse på miljøet, jf. lovens 3, stk. 2. Det fremgår af lovens forarbejder og det bagvedliggende direktiv 1, at der med denne bestemmelse er tænkt på den begrænsning, at visse planer og programmer, der som udgangspunkt er omfattet af kravet om miljøvurdering efter stk. 1, dog på grund af deres begrænsede indhold (mindre ændringer) eller udstrækning (mindre områder på lokalt plan) efter myndighedens vurdering kan undtages fra kravet om miljøvurdering. Naturklagenævnet finder ikke, at planforslaget er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i 3, stk. 2. Der er herved lagt vægt på, at lokalplanområdet ikke findes at være af begrænset udstrækning, da der er tale om et ganske betydeligt areal i byzone med betydelige byggemuligheder også set i forhold til områdets placering i en i forvejen tæt bebygget del af hovedstadsområdet. Naturklagenævnet finder ligeledes ikke, at der er tale om en plan med et begrænset indhold, da der i lokalplan nr. 391 alene er fastsat en anvendelse til helårsboliger og serviceerhverv, bebyggelsesprocent m.v., hvorimod bebyggelsens nærmere omfang og placering, herunder byggefelter, etageantal og bygningshøjde, først er fastlagt i tillæg nr. 1. Da lokalplanforslaget ikke er omfattet af 3, stk. 2, og da der således skulle have været udarbejdet en miljøvurdering, ophæves København Kommunes afgørelse af 25. januar 2007, hvorved tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 391 F.L. Smidth blev endeligt vedtaget, som ugyldigt. Øvrige klagepunkter - offentlighed Reglerne om offentlighed i forbindelse med lokalplaners tilvejebringelse findes i planlovens kapitel 6. Vurderingen af i hvilket omfang en kommune derudover har stillet en (yderligere) dialog i udsigt samt fulgt op herpå falder udenfor Naturklagenævnets kompetence - utilstrækkelig beskrivelse af projektet Planlovens 15, stk. 1, bestemmer, at en lokalplan skal indeholde oplysninger om planens formål og retsvirkninger. Derudover skal bestemmelser i en lokalplan være så præcist og entydigt formuleret, at det for den enkelte borger klart fremgår, om en bestemt disposition er i overensstemmelse med planen. Der er således ikke krav om fastsættelse af bebyggelsesprocenter (som i øvrigt fremgår af lokalplan nr , stk. 1) eller om eventuelle dispensationer fra byggelovgivningen. Bestemmelsen om etageantal (som er enslydende i forslaget og den endeligt vedtagne plan) findes endvidere at være fastsat tilstrækkeligt præcist /42/EF om vurdering af planer og programmers indvirkning på miljøet.

8 8 - visualisering Klager har anført, at bolig- og erhvervsbebyggelsens samlede udformning ikke fremgår visuelt af forslaget, og at forslaget alene viser udsnit af udformningen. I redegørelsen til lokalplanforslag for bebyggelse og anlæg i de kystnære dele af byzonerne, der vil påvirke kysten visuelt, skal der gøres rede for påvirkningen, og hvis bebyggelsen afviger væsentligt i højde eller volumen fra den eksisterende bebyggelse i området skal der gives en begrundelse herfor, jf. planlovens 16, stk. 4. Det fremgår af lovbemærkningerne til bestemmelsen, at kravet om oplysning om den visuelle påvirkning af omgivelserne kan opfyldes ved, at det i planforslagets redegørelsesdel dokumenteres, at bebyggelsen/anlægget ikke visuelt påvirker kystlandskabet. Det fremgår tillige, at det i byzonerne kun er nødvendigt at foretage en visuel vurdering, når der er tale om en reel påvirkning af kysten, hvilket indebærer, at det i en tæt og sammenhængende bystruktur kun er for de dele af byen, der opleves som en del af kysten, der skal foretages en visualisering. Det aktuelle planforslag ses ikke at indeholde en stillingtagen til visualisering, hvorfor kommunen tillige må tage stilling hertil i forbindelse med den fornyede behandling af planforslaget. - lov om kommuners styrelse Klager har anført en række proceduremæssige fejl i forbindelse med kommunens behandling af planforslaget og henvist til en række bestemmelser i lov om kommuners styrelse. Naturklagenævnet er ikke klageinstans for så vidt angår denne lov. Klager herover kan i stedet rettes til Statsforvaltningen. Lise Marie Buhl / Majbrit Costigan viceformand (kst.) fuldmægtig Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. planlovens 58, stk. 4. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. planlovens 62, stk. 1.

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

carl jacobsens vej tillæg nr. 1

carl jacobsens vej tillæg nr. 1 carl jacobsens vej tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 med tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej er bekendtgjort den 26. marts 1985. Borgerrepræsentationen har den 13. november 2014 vedtaget tillæg

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-33-02473 ssc Afgørelse i sagen om Tårnby Kommunes vedtagelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan 261 med tillæg 1 til etablering af dagligvarebutik på Rentemestervej 17

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan 261 med tillæg 1 til etablering af dagligvarebutik på Rentemestervej 17 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. november 2015 J.nr.: NMK-33-03205 og NMK-33-03206 KlageID: 84836 og 85274 Ref.: KAGRA-NMKN AFGØRELSE i sag om Københavns

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 12. September 2007 J.nr.: NKN-261-00022 ssc Afgørelse i sagen om Samsø Kommunes lokalplan

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015.

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. KOMMUNEPLANTILLÆG AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. oktober 2007 J.nr.: NKN-261-00034 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Horsens

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområder 81.C3 Centerområde ved Nørregade og Bredgades nordlige del og 81.BL1 Blandet bolig og erhvervsområde ved Bødkervej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi Afgørelse i

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 73

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 73 Lokalplanmaster revideret 25.01. 2013 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 73 Centerområde i Viborg bymidte ved Skottenborg Forslag Læsevejledning En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133 Domkirkeområdet Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt i lov om planlægning. Lokalplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 16 til Rammeområde 14.E4 Erhvervsområde ved Dronningens Boulevard og Messevejen Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Lokalplan nr. E.317/C.306-1 inkl. tillæg nr. 1 Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Tillæg nr. 1 til lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Læs mere

Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes tilvejebringelse af en lokalplan for et område til egentligt erhverv på Skagen Havn.

Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes tilvejebringelse af en lokalplan for et område til egentligt erhverv på Skagen Havn. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk J.nr.: 97-33/800-0480 MSA Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov

TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN 1997 2009 Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov MØN KOMMUNE AUGUST 2006 Sagsnr. 01.02.15-00005 /MT Møn Kommune Storegade 56 4780 Stege Planlægningsafdelingen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Tillæg nr. 51 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 51 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 51 til Rammeområde 12.E11 Erhvervsområde nord for rute 15 Rammeområde 12.R7 Rekreativt område syd for Holtbjerg Fremlægges fra 11. oktober 2018 til den 8. november 2018 (begge dage incl.)

Læs mere

Afgørelse i sagen om udvidelse af Føtex på Viby Ringvej i Århus Kommune

Afgørelse i sagen om udvidelse af Føtex på Viby Ringvej i Århus Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. september 2006 J.nr.:NKN-33-00580 (03-32/650-0003) SNI Afgørelse

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.063 for et område ved Saltumvej Aalborg Byråd godkendte den XX. måned 20XX et

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE GL.E.2 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger nogle

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE. Godkendt: 16. december Forslag godkendt i Byrådet

TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE. Godkendt: 16. december Forslag godkendt i Byrådet T I L L Æ G N R. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G V E J L E R A M M E R F O R K O M M U N E lag s r Fo KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Forslag godkendt

Læs mere

carl jacobsens vej tillæg nr. 1

carl jacobsens vej tillæg nr. 1 carl jacobsens vej tillæg nr. 1 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 73 Borgerrepræsentationen har den 8. maj 2014 vedtaget forslag tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej. Lokalplanområdet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse.

Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse. Kommuneplantillæg nr. 011 ændring af maksimal højde på bebyggelse. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde E 1.18, Pedersholmparken i Frederikssund. Endeligt vedtaget

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 22. august 2008 J.nr.: NKN-261-00079 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen

Læs mere

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 30 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen 9. oktober 2017 Sagsnr. NMK-33-03805 KlageID: 113062 MIKPRI AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen af et rækkehusbyggeri Furesø Kommune har den 29. august 2016

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-261-00060 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn Offentlig høring 15. maj til 9. juli 2017 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4 Højlager ved Danrice i Ørbæk Planen er vedtaget af Nyborg Byråd 18. september 2018 og offentlig bekendtgjort 25. september 2018. Planen har været i offentlig høring i perioden

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter rammeområde

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 19 Ældreboliger Plushøj Rødvig

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 19 Ældreboliger Plushøj Rødvig TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 19 Ældreboliger Plushøj Rødvig Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 19 Ældreboliger Plushøj Rødvig Indledning Formålet med nærværende Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 19 er at muliggøre

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade Forslag til lokalplan nr. 01-015-0004 Esbjerg By, Vesterbyen Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade september 2011 Midlertidige retsvirkninger Fra starten af den offentlige høringsperiode

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej.

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 010 - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Offentligt fremlagt i perioden den 11. november 2008 til og med den 6. januar

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Tillæg nr. 19 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 19 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 19 til Rammeområde 14.E19 Erhvervsområde ved Baggeskærvej i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 496c 7 119b Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Indsigelsesfrist 5. juli 2010 April 2010...... j.nr.01.02.05p21-0183

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 3. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00120 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerlands

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Tillæg 17. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 17. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 17 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 23. marts 2015 Endelig vedtagelse er offentligt bekendtgjort 26. marts 2015 Tillæg 17 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Lokalplan 01-040-0002. Spangsbjerg Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Maj 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 46 til Rammeområde 12.B10 og 12.BL3 Bolig- og erhvervsområde ved Nørregade 44-50. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. september 2015 J.nr.: NMK-33-03120 KlageID: 75177 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation

Læs mere

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Kommuneplantillæg 8-2009 Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens Nov. 2010 FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Forslag til Kommuneplantillæg 8-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Rammeområde 51.E4 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade Rammeområde 51.Bl4 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Lerbjerg

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 For et område udlagt til Erhvervsareal for mejerivirksomhed, og centerformål beliggende ved Mammen Byvej / Mejerivej, Mammen. Forslag Læsevejledning Beskrivelsen

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc NATURKLAGENÆVNET Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax:7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 9. februar 2009 J.nr.: NKN-261-00142 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Forslag til tillæg 1.015, udvidelse af Hotel Hvide Hus Den 22. august 2011 er et forslag

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 99 74 10 79 E-post planlagning@rksk.dk Dato 23. november 2009 Sagsnummer 2008121247A Forslag

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere

KOMMUNEPLAN Tillæg 36 for et område til offentlige formål ved Pramstedvej i Varde

KOMMUNEPLAN Tillæg 36 for et område til offentlige formål ved Pramstedvej i Varde KOMMUNEPLAN 2004-2016 Tillæg 36 for et område til offentlige formål ved Pramstedvej i Varde Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2004-2016, gl. Varde Kommune Baggrunden for udarbejdelse af nærværende kommuneplantillæg,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere