PROJEKTLEDER. Morten Nielsen UDFÆRDIGET AF. UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger ved etablering af bevægelig bro over Ribe Å

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROJEKTLEDER. Morten Nielsen UDFÆRDIGET AF. UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger ved etablering af bevægelig bro over Ribe Å"

Transkript

1 PROJEKT Udbygning af rute 11 gennem Ribe og etablering af bro over Ribe Å PROJEKTLEDER Morten Nielsen DATO PROJEKTNUMMER UDFÆRDIGET AF Carsten Vinther-Okholm Larsen UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger ved etablering af bevægelig bro over Ribe Å 1. Formål Dette notat beskriver forskellige løsninger i forbindelse med nedrivning af eksisterende bro, forslag til placering af arbejdsområde og -plads for ny bro, samt oplæg til etablering af stillads for støbning af beton overbygning til ny bro over Ribe Vester Å. Der fokuseres på hvordan miljøet omkring og i åen berøres mindst muligt. Notatet er disponeret med en indledende baggrund efterfulgt af en kort beskrivelse af eksisterende bro, der skal nedrives for at give plads til ny bevægelig bro. I tillæg til nedrivningsafsnittet gøres opmærksom på tidligere udarbejdet notat Screening af bygningsforurening i bro over Ribe Å, der redegør for potentielle farlige stoffer i den eksisterende bro. I nærværende notats tre sidste afsnit (afsnit 4, 5 og 6) gennemgås de supplerende afværgeforanstaltninger, der skal etableres i projektet. 2. Baggrund Sweco udførte i VVM-undersøgelse af Ribe Omfartsvej, der omfatter vurdering af ombygning af broen til klapbro (Ribe Omfartsvej VVM-redegørelse, Miljøvurdering rapport Vejdirektoratet Rapport 534, september 2015 Link. VVM-undersøgelsen indeholder en Natura 2000-konsekvensvurdering af bl.a. ombygning af broen over Ribe å. VVM-undersøgelsens kapitel med afværgeforanstaltninger i anlægsfasen indeholder nedenstående beskrivelser, i forhold til arbejder på eksisterende og ny bro over Ribe Vester Å. Nærværende notat skal derfor ses som en beskrivelse af hvordan de følgende krav kan overholdes. Støj Støjgener minimeres så meget som muligt under anlægsfasen. -14 Sweco Skibhusvej 52 A DK-5000 Odense C, Telefon Fax Sweco Danmark A/S Reg. nr Reg. kontor Glostrup Member of the Sweco Group Carsten Vinther-Okholm Larsen Civilingeniør Odense Telefon direkte Mobil Carsten.larsen@sweco.dk 1 (14)

2 Natura 2000 områder Naturtypen vandløb (Ribe Å) påvirkes ikke væsentligt i anlægsfasen, hvis der tages følgende foranstaltninger: Arbejdspladser i forbindelse med etablering og nedrivning af broer over Ribe Å skal anlægges uden for habitatområdet. Habitatområdet omfatter området fra kronekant til kronekant. Arbejdspladserne oven for kronekanten skal sikres med en spuns, så oversvømmelse og heraf følgende udvaskning af materiale og miljøfremmede stoffer til åen undgås. Overskydende vand fra grundvandssænkning og overskudsvand på arbejdspladserne må ikke udledes direkte til Ribe Å. Alle midlertidige anlæg i selve åen, f.eks. pælerækker, i forbindelse med anlægsarbejdet må kun finde sted i perioden juni til september og må under ingen omstændigheder forhindre fisks frie vandring i vandløbet. Oplagring af byggemateriale mv. skal foregå uden for habitatområdet. Skurvogne mv. til betjening af mandskabet under byggeriet placeres længst muligt fra åen og altid uden for habitatområdet. Der må ikke anlægges arbejdspladser inden for habitatområdet ved Ribe Å. Belysning af arbejdsplads ved Ribe Å undgås i størst muligt omfang for at sikre, at odderen forstyrres mindst muligt. Arbejdsplads ved Ribe Å indrettes, så odderen igennem hele anlægsperioden kan passere uhindret langs åen. Af hensyn til snæblen udføres aktiviteter i Ribe Å inden for perioden juni til september. Ved etablering af bygværk over Ribe Å, der kræver nedbankning af pæle i åen, skal tætheden af lampretter i de pågældende områder undersøges med elfiskeri. Geologi og grundvand Overfladevand fra anlægsarbejderne, fra eventuelle befæstede arealer og vand fra eventuel grundvandssænkning i de øvre jordlag opsamles og ledes igennem bundfældningsbassin med min. 9 timers opholdstid, dykket afløb (fungerer som olieudskiller) inden udledning til kloak eller recipient. Vand fra eventuelle grundvandssænkninger renses for okker, inden det udledes til recipienter. Overfladevand Ved arbejder i nærheden af Ribe Å skal enhver påvirkning af vandløbene undgås. Der anlægges bassiner til bundfældning ved afledning af overfladevand fra arbejdsarealer. Fisk Generelt kan der forekomme vandrende fisk på udpegningsgrundlaget i området ved broen gennem hele året. De efterfølgende nævnte arter vil alle være følsomme for væsentlige påvirkninger af vandkvaliteten og væsentlige påvirkninger af vandløbets fysiske udformning, men de er ikke kendt for at være særligt følsomme for støj og andre lignende forstyrrelser. 2 (14)

3 Snæbel Snæblen er særlig interessant, da den er en EU-prioriteret art. Der er ikke gydepladser på strækningen, men fisk passerer området på deres vandring til og fra gydepladser opstrøms i Ribe Å. Der må derfor kun udføres arbejder der berør vandløbet fysisk (fra kronekant til kronekant) fra juni til september. Vandkvaliteten må ikke påvirkes, så støv er kritisk. Tørholdelse i byggegrube ved fundamenter vil også kræve særlige hensyn, f.eks. rensning af vandet i egentligt filter før udledning. Lampretter Bæklampret, flodlampret og havlampret passerer igennem området på vej til og fra gydepladserne opstrøms. Vandrende fisk kan forekomme hele året, men størst aktivitet af voksne fisk forventes i juni og juli. Havlampret kan være kritisk, da yngel fra gydepladserne opstrøms Ribe by driver ned ad åen og graver sig ned i bunden af åen i bl.a. dette område. Hvis der skal bankes pæle i åen, skal tætheden af lampretter i de pågældende områder undersøges med elfiskeri. Stavsild Voksne stavsild passerer igennem området på vej til og fra gydepladserne opstrøms i perioden april til juli, mens nedvandrende yngel forekommer sommer og efterår. Stavsild forekommer dog ikke særligt hyppigt i denne del af Ribe Å. Laks Laks er i vandløbet hele året, men gydepladserne ligger højere oppe i vandløbet. Laks er generelt ikke kritisk i forhold til mindre og kortvarige fysiske påvirkninger af åen. Odder Odder færdes primært på land langs vandløb, når de vandrer mellem tilholdssteder, og er primært aktiv i skumring og om natten. Der skal derfor sikres mulighed for at odder kan færdes langs Ribe Å i hele anlægsperioden. Belysning af arbejdsplads skal også undgås i størst muligt omfang, da lys opfattes som en barriere af odder. 3 (14)

4 3. Eksisterende bro. Den eksisterende bro består af et dobbelt ribbe/plade dæk og direkte dybe funderede endevederlag, hvor undersiden af fundamenterne er i kote -4. Overbygningen er udført som efterspændt ribbe/plade dæk med spændkabler i længde og tværretningen. Hele broen inkl. fundamenter fjernes, således at den nye bro kan placeres i samme tracé som eksisterende. Figur 1 Plan tegning af eksisterende forhold Figur 2 Længdesnit i eksisterende bro Figur 3 Tværsnit af eksisterende bro 4 (14)

5 4 Afværgeforanstaltninger. Nedbrydning Som beskrevet i afsnit 2 skal nedbrydningen af eksisterende bro foretages således at habitatområdet omkring Ribe Å, fra kronekant til kronekant berøres mindst muligt. Idet broen går hen over åen, kan det ikke undgås, at der skal arbejdes midlertidigt inden for habitatområdet, dels i forbindelse med nedbrydningen af broen og dels ved etablering af den nye bro. I det følgende beskrives hvordan Ribe Å sikres mod nedfald af beton fra nedbrydningen. Der beskrives 3 metoder til nedbrydningen af overbygningen og 1 metode til fjernelse af eksisterende fundamenter. 4.1 Sikring af åen mod nedfald af beton i åen For at beskytte vandløbet og eksisterende brinker mod nedfald af betonstykker etableres der et midlertidig fast ståldæk under midterfaget over Ribe Vester Å og 4 meter på hver side af ydersiden af kantbjælkerne jf. Figur 4. Ståldækket består af jernplader med en geotekstil under, for at hindre at der kommer materialer i åen. Jernpladerne ligger af på tværgående stålbjælker, som ligger af på langsgående stålbjælker, der er understøttet midlertidigt på pæle i åen. Herved er der maksimal passage for fiskene i hele perioden. For at sikre siderne af ståldækket mod nedfald af beton i åen, etableres der en tæt skærm af krydsfiner. Tæt skærm Ståldæk og geotekstil Stålbjælker Midlertidige pæle række Figur 4 Tværsnit af etablering af midlertidigt ståldæk under broen 5 (14)

6 Figur 5 Plan over etablering af midlertidigt ståldæk I det sydvestlige hjørne etableres der adgangsvej til ståldækket jf. ovenstående Figur 5 med den blå pil. På hver brink etableres der en odderpassage under ståldækket med en bredde på 1,5 meter og en højde på 1,0 meter. Odderpassagen er åben under hele forløbet og placeret som vist i ovenstående Figur 5 med røde pile. Alternativt til det midlertidige ståldæk er flydepontoner, men da vanddybden er lille, vil dette betyde af pontonerne kan stå ret dybt og hindre fisk i at passere. Desuden skal pontonerne forankres således de ikke bliver skyllet væk. Derfor vurderes alternativet ikke attraktivt. 4.2 Nedbrydning af overbygningen. For at nedbryde selve overbygningen er der i det efterfølgende beskrevet 3 løsninger: 1. Nedbrydning ved benyttelse af betonhammer og klipper 2. Nedbrydning ved at skære broen i mindre stykker og løfte dem væk 3. Nedbrydning ved sprængning af overbygningen Nedbrydning ved benyttelse af betonhammer og klipper Ved denne metode nedbrydes brodækket ved at benytte maskiner med en betonhammer og betonklipper. Maskinerne placeres oppe på eksisterende bro og brodækket nedbrydes i mindre sektioner, som falder ned på det underliggende midlertidige ståldæk. De bærende ribber i brodækket klippes i stykker og falder også ned på ståldækket. Løbende under nedbrydningen af overbygningen fjernes materialet fra ståldækket med mindre maskiner. 6 (14)

7 Da der arbejdes tæt på åen med maskiner med hydraulikslanger m.m. forefindes der flydespærre ved arbejdet, som straks kan placeres i åen ved uheld. Figur 6 Placering af maskiner til nedbrydning På følgende videolink kan ses nedbrydning af en bro over motorvejen på fyn hvor princippet med betonhammer og betonklipper bliver benyttet: Ved denne metode forventes der afsat 3 uger til forberedende arbejde med etablering af ståldæk og 2 uger til nedbrydningen og fjernelse af materialer og ståldæk. Samlet set vil arbejdsprocessen i åen vare ca. 5 uger. Metoden er den billigste metode af de 3, og også den mest anvendte metode., Nedbrydning ved at skære broen i mindre stykker Ved denne metode opskæres brodækket i mindre sektioner, der løftes bort af kraner placeret på eksisterende dæmning bag broen. Metoden forudsætter, som tidligere beskrevet metode, at der etableres et fangedæk under konstruktionen. Fangedækket kan dog udføres mindre kraftigt, da betondelene som udgangspunkt ikke skal falde ned på dækket. En metode kan være at fjerne top- og bundplader mellem ribberne først og så fjerne tværribber og langsgående ribber efterfølgende. Dette kan gøres ved at montere løftebeslag i toppladen, således at kranen kan få fat på toppladen, og så skærer den fri og løfte den væk. Efterfølgende gøre det samme med bundpladen. Når dette er gjort udlægges midlertidige gangplader mellem ribberne og så fjernes tværribberne og efterfølgende de langsgående ribber/bjælker. Materialet løftes væk fra broen og placeres på eksisterende vej, hvor det fragtes væk fra stedet. Ved skæring af broen i mindre stykker benyttes vand til køling af skæreskiverne. Kølevandet opsamles således, at det ikke udledes til vandløbet og bortskaffes. Ved opsamling af kølevand under broen, skal dette udføres tilstrækkelig robust, således at risiko for at dette beskadiges under nedbrydningen, og bliver utæt undgås. 7 (14)

8 Toppladen mellem de bærende ribber vil veje ca. 5 tons per styk, mens bundpladen vil veje ca. 4 tons. stykket. Tværribberne vejer mellem 1,1 1,5 tons, af stykker på 2 meter. De langsgående ribber vejer mellem 30 og 38 tons, hvis de tages i et stykke af 36 meters længde. Hvis ikke de langsgående ribber løftes væk i et stykke, skal der etableres midlertidige understøtning af ribberne, inden de kan fjernes i sektioner. Topplader Figur 7 Oversigt over ribber Bundplader Figur 8 Oversigt over top og bundplader Figur 9 Placering af kraner På følgende video link kan ses en stor kran der løfter en betonbro på 248 tons, så det kan lade sig gøre at have en stor kran på den ene side og tage nogle sektioner af eksisterende bro ad gangen. Alternativt kan der holde mindre kraner på hver side af åen som illustreret på Figur 9. Det forventes at tage 3 uger til forberedende arbejder med etablering af ståldæk og derefter 3 uger til nedbrydningen og fjernelse af selve betonen og ståldækket. Samlet set vil arbejdsprocessen i åen vare ca. 6 uger. Metoden er væsentlig dyrere end tidligere beskrevet metode med betonhammer og klipper, formodentlig 2-3 gange dyre. 8 (14)

9 4.2.3 Nedbrydning ved sprængning Denne løsning indebærer at ståldækket skal være væsentlig kraftigere og der skal etableres flere midlertidige pæle i Ribe Å, da dækket skal bære hele overbygningen som sprænges væk. Ved sprængning ibores sprængstof i overbygningen og der vil blive skåret i dele af overbygningen for at svække den. Herefter indpakkes det hele i kraftige måtter som hindre at der flyver materiale væk, når der sprænges. Så sprænges overbygningen i stykker og falder ned på det midlertidige ståldæk. Herfra kan materialet fjernes, som ved nedbrydningen med betonhammer/klipper. Ved sprængning risikeres der at få nogle uhåndterbare betonstykker ned på ståldækket som evt. skal bearbejdes inden fjernelse fra ståldækket. Ved metoden genereres en del støv. Metoden med at sprænge broer væk er ikke en ret benyttet metode her hjemme, og anbefales ikke til nærværende projekt. Desuden er metoden mere anvendelig ved høje enkeltstående bygninger, hvor man ikke kan komme til med de andre metoder. Her er et link der viser metoden, Det forventes at tage 3 uger til forberedende arbejder med etablering af ståldæk og derefter 3 uger til nedbrydningen og fjernelse af selve betonen og ståldækket. Samlet set en arbejdsproces i åen på ca. 6 uger. Metoden er en dyr løsning og risikabel Sammenligning af de 3 nedbrydningsmetoder Med fokus på miljøet i og omkring Ribe Å, vurderes de 3 metoder i det efterfølgende. Den metode som støver mindst og har mindst risiko for spild/nedfald i Ribe Vester Å, er metoden med at skære broen i mindre stykker og løfte det væk. Herved er der også minimal risiko for støv og spild i åen. Dog vil der ved denne metode skulle opsamles kølevand fra skæreskiverne, hvilket kan give udfordringer. Vi forestiller os det gjort med presenninger, plader og plastrør som leder vandet til f.eks. en lille container, der er placeret på ståldækket under broen. Systemet udformes tilstrækkelig robust således at risikoen for utætheder minimeres mest muligt. Metoden med at hamre og klippe broen i mindre stykker vil genere mere støv og der vil være større risiko for nedfald af materiale i åen end ved løsningen med at skære og løfte materialet væk. Den sidste løsning med at sprænge broen væk, vil generere rigtig meget støv over meget kort tid, selve sprængningen tager kort tid. Materialet falder ned på det underliggende ståldæk, som ved denne løsning er udført kraftigst. Idet alt materialet falder ned på dækket på en gang, er der størst risiko for, at der kommer materiale i åen. 9 (14)

10 4.3 Fjernelse af underbygningen For at kunne fjerne underbygningen er det nødvendigt at etablere en spuns rundt om fundamentet. Dette vil sikre at åen mellem kronekant ikke berøres, og at der ikke kommer så meget vand i udgravningen. Figur 10 Plan over placering af spuns Det vand der kommer ind i udgravningen vil blive pumpet til midlertidigt bundfældningsbassin (med 9 timers opholdstid) som placeres ca. 100 meter fra Ribe Å og dermed uden for habitatområdet. Figur 11 Snit placering af spuns 10 (14)

11 For at kunne sætte spunsen skal dele af kystbeskyttelsen fjernes. Kystbeskyttelsen består af stenkastning og 30 cm grovbeton som vist på Figur 11. Som følge af at den nye bro er ca. 80 m lang i forhold til den eksisterende som samlet er ca. 50 meter, vil en del af vejdæmningen blive fjernet. Derfor sættes spunsen kun op til kote +2,5 for at sikre, at der ved højvande ikke vil komme vand ind byggegrubben. Efter spunsen er sat, kan der graves ned til eksisterende fundament. Det kan blive nødvendig med en midlertidig grundvandssænkning i byggegruben. Grundvand pumpes og renses som beskrevet tidligere i notatet. Herefter nedbrydes søjle og den skrå trækstang. Nedbrydningen sker ved at banke betonen i stykker, og skære det i mindre stykker, som kan løftes væk. Efter fjernelse af eksisterende fundament indbygges friktionsfyld op til niveauet hvor det nye fundament underside skal være. Herefter rammes pæle og det nye fundament etableres. Nu skæres spunsen 1 meter under terræn og kystbeskyttelsen retableres. Eventuelt kan den midlertidige spuns, benyttes som en del af kystbeskyttelsen således den supplere eksisterende 2 spunsvæg. Det etableres odderpassage på ydersiden af spunsen på en hylde. 11 (14)

12 5 Afværgeforanstaltninger. Arbejdsplads/arbejdsområde I forbindelse med udførelsen af arbejdet, er der behov for arealer til arbejdsplads og adgangsveje samt bundfældningsbassin til håndtering af overfladevand og grundvand. Midlertidig vej Broarbejdsplads Broadgangsvej Broarbejdsområde Spuns Bundfældningsbassin Broadgangsvej Broarbejdsplads Broarbejdsområde Jordvold Spuns Figur 12 Arbejdsplads/arbejdsområde Eksisterende vej inddrages til arbejdsområde og fungerer som adgangsvej dels til eksisterende bro og dels til arbejdspladserne. Arbejdspladserne skal sikres mod oversvømmelse hvilket gøres ved at hæve dem på gruspuder op til en på forhånd aftalt kote. Under gruspuden udlægges fiberarmeringsnet og geotekstil, så der fås en jævn arbejdsplads. I forlængelse af spuns ved brofundament jf. Figur 10 og 11 etableres jordvold med fibertex omkring for, at hindre udledning af miljøfremmede stoffer til vandløbet. Udstrækningen er illustreret med røde streger på Figur 12. For at fjerne eksisterende dæmning og eksisterende bro er der behov for arealer på begge sider af eksisterende dæmning, derfor er der på Figur 12, vist at arbejdsområdet udvider sig omkring eksisterende dæmning. 12 (14)

13 6 Afværgeforanstaltninger. Stillads ved ny klapbro I det følgende afsnit beskrives en mulig løsning for stillads, som skal benyttes i forbindelse med støbning af overbygningen til den nye bro. Den nye klapbro påtænkes udformet geometrisk som vist på Figur 13, og består af 3 fag, hvor der i det midterste fag etableres en oplukkelig klap i stål og de andre fag udføres i beton. Beton Stål Beton Figur 13 Opstalt af den nye klapbro For at kunne støbe betondelen etableres der en form, som skal understøttes. Selve formen udformes i træ, mens understøtningssystemet består af stålbjælker og ståltårne. Ude over vandløbet er der behov for midlertidige understøtninger i vandløbet. Dette kan udformes som vist på nedenstående figur: Figur 14 Placering af Stillads 13 (14)

14 I faget over Ribe Å, sættes der midlertidige pæle-rækker i vandløbet. De midlertidige pæle ved mellemunderstøtningerne kan evt. undværes, såfremt at fundamentet på den nye bro dimensioneres til det. I sidefagene opstilles en række tårne som understøttes af stålbjælker og midlertidige fundamenter i beton som fjernes igen efter støbning af brodækket. Efterfølgende supplerede geotekniske undersøgelser vil vise om pælefundering er nødvendigt. Pælene påtænkes udformet som træpæle, som efter endt støbning af brodækket knækkes ca. 1 meter under eksisterende bund i vandløbet. Dette gøres ved at sætte en kæde om dem og trække. Oven på pælene placeres stålbjælker, som ståltårnene kan stå oven på. Figur 15 viser et eksempel på stilladsudformningen. Stålbjælke lag Ståltårne Stålbjælke lag Træpæle Figur 15 Tværsnit af stillads Etablering af stillads, form, armering og støbning af brodæk samt afforskalning og nedrivning af træpæle forventes at kunne gennemføres på ca. 4 måneder. Kontrolleret: Morten M. Nielsen (14)

Afgørelse om at udbygningen af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at udbygningen af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet att. Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Sendt elektronisk til nkk@vd.dk, cc kkl@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790

Læs mere

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej TEKNISK NOTAT Rådgivende ingeniører FRI Emil Møllers Gader 41 DK-8700 Horsens Tlf: (+45) 5251 9000 Fax: (+45) 5251 9802 michael.vosgerau@atkinsglobal.com Initialer MSV Sag 1010897 Dato 06.02.2014 Vedr.

Læs mere

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura 2000 30. april 2015 Vores reference: 30.2100.20

Læs mere

Ole Kaare Jensen; Martin Sanderhoff; Bent Napstjert SV: Fortrængning og udledning af havvand, Alfred Nobels bro

Ole Kaare Jensen; Martin Sanderhoff; Bent Napstjert SV: Fortrængning og udledning af havvand, Alfred Nobels bro Fra: Sendt: 26. januar 2017 10:17 Til: '' Cc: Ole Kaare Jensen; Martin Sanderhoff; Bent Napstjert Emne: SV: Fortrængning og udledning af havvand, Alfred Nobels bro Kategorier: Grøn kategori Hej Josepha

Læs mere

Anmeldeskema. Det er forventningen, at en sådan udbygning vil kunne fjerne størstedelen af de trængselsproblemer, der til tider opleves.

Anmeldeskema. Det er forventningen, at en sådan udbygning vil kunne fjerne størstedelen af de trængselsproblemer, der til tider opleves. Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst Indledning Rute 11

Læs mere

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. marts 2012 12/00724-7 Carsten Sandgaard Christensen cac@vd.dk +45 7244 2223 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Entrepriseudbud 6620.110 Broer

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 7. September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 13

Bygningsbeskrivelse, pakke 7. September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 13 September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 13 UF af Gudenåen, Gudenåbroen, vest Bygværket fører motorvej 70 (Km 211,596) over Gudenåen og de tilstødende

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 2. September 2012 PAKKE 2 BEVÆGELIGE BROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker.

Bygningsbeskrivelse, pakke 2. September 2012 PAKKE 2 BEVÆGELIGE BROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 2 BEVÆGELIGE BROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 6 UF af Roskilde Fjord, Kronprins Frederiks Bro Kronprins Frederiks Bro blev indviet i 1935. Broen krydser

Læs mere

Silkeborg Kommune. Resendalvej. Bronotat for VVM. 1. marts 2011

Silkeborg Kommune. Resendalvej. Bronotat for VVM. 1. marts 2011 Silkeborg Kommune Resendalvej Bronotat for VVM 1 marts 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Århus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Silkeborg Kommune Resendalvej Bronotat for VVM 1

Læs mere

VVM HERNING - HOLSTEBRO

VVM HERNING - HOLSTEBRO Til Vejdirektoratet Dokumenttype Grundlagsrapport VVM Dato Marts 2012 VVM HERNING - HOLSTEBRO BYGVÆRKER NORD FOR HERNING RUTE 18 (LØSNINGSFORSLAG A) BYGVÆRKER HERNING N (FORSLAG A) 1-1 Revision 1 Dato

Læs mere

Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde

Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde SEPTEMBER 2016 REVIDERET OKTOBER 2016 Bortskyllet stemmeværk/rørforbindelse Dæmningsbrud Krat Sø november 2015 Krat Sø november 2015 Indløb

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 8. September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 11

Bygningsbeskrivelse, pakke 8. September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 11 September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 11 Bygningsbeskrivelse, pakke 8 UF af Funder Ådal Funder Ådal fører rute 15 over Silkeborgvej, Hørbylundevej,

Læs mere

Afgørelse om at omlægning af åløbet Valmosegrøften-Vasegrøften. i forbindelse med Ringsted-Femern Banen.

Afgørelse om at omlægning af åløbet Valmosegrøften-Vasegrøften. i forbindelse med Ringsted-Femern Banen. Banedanmark banedanmark@bane.dk Att. Klaus Vandall Larsen kvl@bane.dk Amerika Plads 15 2100 København Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 Sendt pr. mail Sagsnr.:TS50802-00007

Læs mere

NORDHAVNSTUNNEL VVM-REDEGØRELSE STIFORBINDELSE TEGNINGSBILAG, 2016

NORDHAVNSTUNNEL VVM-REDEGØRELSE STIFORBINDELSE TEGNINGSBILAG, 2016 NORDHAVNSTUNNEL VVM-REDEGØRELSE STIFORBINDELSE TEGNINGSBILAG, 2016 Beregnet til VVM Redegørelse Dokument type Tegningsbilag Revision - Godkendt af KMK STIFORBINDELSE Tegningsliste Tegn. Nr. Stedbetegnelse

Læs mere

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 ODENSE LETBANE FORBEDERENDE ARBEJDER BESKRIVELSE AF KONSTRUKTIONSARBEJDER ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1

Læs mere

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Titel Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Udarbejdet af Teknologisk Institut Beton Gregersensvej 2630 Taastrup

Læs mere

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Se screeningsnotatet Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Erstatningsanlæg i Svenstrup - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Opgradering Hobro-Aalborg April 2011 Opgradering Hobro-Aalborg ISBN: 978-87-7126-087-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker.

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Kalvebodløbet, Kalvebodbroen, nord Kalvebodbroen indgår i motorvejstrækningen Jægersborg-Kastrup

Læs mere

Holstebromotorvejen Entreprise Dalbro Storå og UF af Hodsagervej Entreprise Dalbro Tvis Å

Holstebromotorvejen Entreprise Dalbro Storå og UF af Hodsagervej Entreprise Dalbro Tvis Å Holstebromotorvejen Entreprise 6714.100 Dalbro Storå og UF af Hodsagervej Entreprise 6714.101 Dalbro Tvis Å Orienteringsmøde 29. januar 2015 Program Velkomst og præsentation v/ Janie Ipsen Projektets tidsplan

Læs mere

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen Lyngby-Tårbæk Kommune Center for Plan og Miljø Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Att.: Thomas

Læs mere

Flytning af broer - en ny disciplin

Flytning af broer - en ny disciplin ÅBNING ODENSE - KVÆRNDRUP (Åbning16.september) Af Projektchef Niels Jørgensen, Bro & baneprojekter, Gimsing & Madsen A/S nj@gimsing.dk Flytning af broer - en ny disciplin I forbindelse med etableringen

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben.

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Påvirkning af strandeng ved midlertidig grundvandssænkning under

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 566 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 566 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 566 Offentligt Udkast MINISTEREN Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato 25. marts 2009 Dok.id J. nr. 004-U18-920 Frederiksholms Kanal

Læs mere

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS Omlægning af Stenløse Å Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS 31. AUGUST 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Stedlige forhold og fremtidigt forløb af vandløb 3 2.1 Fremtidigt forløb af

Læs mere

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Sendt pr. mail til henrik.jess@aalborg.dk, info@aalborghavn.dk og ssn@aalborghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790

Læs mere

Vildsundbroen Renovering af Pille 1

Vildsundbroen Renovering af Pille 1 SYNOPSIS - Dansk Brodag 2010 Dansk Brodag Vildsundbroen Renovering af Pille 1 John Elnegaard Hansen Projektleder, Bro afdelingen - RAMBØLL M.Sc. (Civ. Eng.) fra DTU 1983 Telefon +45 45 98 60 00 Direkte

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro NOTAT Projektnavn Projektnr. Kunde Bro ved Janderup Ladeplads Sales1102133 Varde Kommune Bjarne Fly Notat nr. 1 Version 1 Til Udarbejdet af Tine Gotthardsen Kontrolleret af Søren Duus Godkendt af Søren

Læs mere

VVM-screening af grundvandssænkning og udledning af oppumpet grundvand i forbindelse med separatkloakering af Spentrup

VVM-screening af grundvandssænkning og udledning af oppumpet grundvand i forbindelse med separatkloakering af Spentrup Randers Spildevand A/S e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og teknik Virksomhedskontoret Laksetorvet DK-8900 Randers Telefon +45 8915 1681 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk Den 17. marts 2017 VVM-screening

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

DESIGNMANUAL Vind- & Støjskærm over Vejle fjord D. 28. Juni Rev. 02

DESIGNMANUAL Vind- & Støjskærm over Vejle fjord D. 28. Juni Rev. 02 DESIGNMANUAL Vind- & Støjskærm over Vejle fjord D. 28. Juni 2012 - Rev. 02 DESIGNMANUAL FORUDSÆTNINGER I forbindelse med udbygningen af motorvej E45 mellem Skærup og Vejle er der udarbejdet et støjskærmsprojekt

Læs mere

Medfinansiering Gl. Lyngevej

Medfinansiering Gl. Lyngevej Forsyningen Allerød Rudersdal Medfinansiering Gl. Lyngevej GENNEMGANG AF BEREGNINGER Rekvirent Forsyningen Allerød Rudersdal Skovlytoften 27 2840 Holte Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S By, Kultur og Miljø Præsentation 2 SKITSEPROJEKT Analyse af stormflodshændelser Løsningskoncept for

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn

Læs mere

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/6 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 18-09-2015 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- NST-130-00445) Basis oplysninger

Læs mere

Forstærkning af bro Langvad Å

Forstærkning af bro Langvad Å BROER OG TUNNELER Forstærkning af bro 15320 Langvad Å CG Jensen, Betonrenovering, vandt i februar 2016 entreprisen med renovering af banebroen 15320 over Langvad Å. Broen er en gammel buebro, som fører

Læs mere

Sikkerhed under Metroens højbane i Ørestad

Sikkerhed under Metroens højbane i Ørestad Sikkerhed under Metroens højbane i Ørestad Bestemmelser og begrænsninger for arbejde på jernbanearealer, hvor Københavns Kommune udfører anlægsopgaver samt drift og vedligehold Islands Brygge Portal Rampe

Læs mere

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker.

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Lillebælt, Gl. Lillebæltsbroen Gl. Lillebæltsbroen

Læs mere

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering 1 Skitse set fra oven A: bredden på udsparingen skal være 78,5 cm, dybden skal være 10,5 cm. B: længden på betondækket er afhængig af køretøjets længde, se

Læs mere

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Vejdirektoratet skal bygge en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Den gamle bro er nedslidt

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Etablering af dæmning i grøfttilløb til Sandemandsbækken. Screenings afsluttet: 22. august 2016

Etablering af dæmning i grøfttilløb til Sandemandsbækken. Screenings afsluttet: 22. august 2016 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København NOTAT Projekt Reduktion af aflastninger til kagsåen Kunde Herlev Forsyning og Nordvand Notat nr. [xx] Dato 2012-06-21 Til [Navn] Fra Henrik Sønderup, Rambøll Kopi til [Name] Baggrund Kagså er et mindre

Læs mere

Skema til brug for VVM Screening

Skema til brug for VVM Screening Skema til brug for VVM Screening - Etablering af anløbsbro ved Ansager Naturrum, Kanalvej 16, Ansager Basisoplysninger Tekst Vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL>

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR Vejledning: Alt blå tekst markeret med < > i topdokument

Læs mere

Bilag 1 Basisoplysninger

Bilag 1 Basisoplysninger Bilag 1 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ønsker at foretage en udskiftning af et tankanlæg i Radarhoved Skagen, nord for Skagen. Arbejdet med udskiftning

Læs mere

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE: AFLØB

Læs mere

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord M14 Helsingørmotorvejen Orienteringsmøde Entreprise 1435.200 Jord, belægninger og broer syd Entreprise 1435.201 Jord, belægninger og broer nord 1 Jord, belægninger og broer, Nord Entreprise 1435.201, Jord,

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Natura 2000 konsekvensvurdering for Guldborgsund og Engmosen

Tillæg nr. 3 til Natura 2000 konsekvensvurdering for Guldborgsund og Engmosen Ringsted Femern Banen Projekteringsfasen, NIRAS + Rambøll Notat Dato 4-11-2015 RFB_10_03_05_Nr2002_Konsekvensvurdeing af justeringer i Engmosen Tillæg nr. 3 til Natura 2000 konsekvensvurdering for Guldborgsund

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup Basisoplysninger Tekst Kommunens vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Lovliggørelse af eksisterende kantsikring ved Hopballe Mølle Lovliggørende vandløbsregulering i Grejs Å ved Hopballevej 56,

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 21. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Er anlægget opført på bilag 1 til bekendtgørelse nr. BEK nr 1510 X Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt

Er anlægget opført på bilag 1 til bekendtgørelse nr. BEK nr 1510 X Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Jævnfør notat af 3. maj 2011 (Orbicon): Anmeldelse af etablering af nyt renseanlæg

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

Perlekædebroer. En idé bliver til virkelighed. v/ Nicky Eide Viebæk, Abeo

Perlekædebroer. En idé bliver til virkelighed. v/ Nicky Eide Viebæk, Abeo Perlekædebroer En idé bliver til virkelighed v/ Nicky Eide Viebæk, Abeo Et nyt elementbroskoncept er nu blevet til virkelighed i Danmark. Den første Perlekædebro står nu færdig over Vorgod Å. Faglige udfordringer

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: SUNDS OMFARTSVEJ UDGIVET AF Vejdirektoratet, Anlægsdivisionen Maj 2011 REDAKTION Bjørn Kock Sørensen LAYOUT Flemming Byg

Læs mere

Ophængt forskalling til støbning af brodæk

Ophængt forskalling til støbning af brodæk SYNOPSIS - 2008 Ophængt forskalling til støbning af brodæk Thomas Nielsen Pladsleder hos E. Pihl & Søn A.S. Akademiingeniør 1990. Telefon 4527 7200, mobil 4093 1509, e-mail thn@pihl-as.dk, web www.pihl-as.dk

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Etablering af omløb ved Mølledam i Hørsholm (Beskrivelse vedlagt) NORFORS I/S Savsvinget

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

Vilsund Reparation af Bropille 1

Vilsund Reparation af Bropille 1 Image size: 7,94 cm x 25,4 cm PILLE 1 Vilsund - rep. af bropille 1: Vilsund Reparation af Bropille 1 Image size: 7,94 cm x 25,4 cm PILLE 1 EKSISTERENDE FORHOLD: HISTORIK 1936/ 1938: Broen opføres 1979:

Læs mere

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg Nedsivningsanlæg I et nedsivningsanlæg bortskaffes spildevandet ved, at vandet siver ned gennem jordlagene til grundvandet. Spildevandet pumpes fra bundfældningstanken over i selve nedsivningsanlægget,

Læs mere

Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen Højvandssluse omfattet af bekendtgørelsens bilag 2, punkt 11f, 11g

Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen Højvandssluse omfattet af bekendtgørelsens bilag 2, punkt 11f, 11g 20. januar 2016 Projekt nr. 223735. Dokument nr. 1218460033 Version 1 Udarbejdet af: HPE/MAC Kontrolleret af: MAC Godkendt af: ERI Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen

Læs mere

Notat. 13. september 2016 Vores reference: Rødekro Svømmehal. Renovering af tagkonstruktionen samt rutsjebane 1 INDLEDNING

Notat. 13. september 2016 Vores reference: Rødekro Svømmehal. Renovering af tagkonstruktionen samt rutsjebane 1 INDLEDNING Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T 82 28 14 00 F 82 28 14 01 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Rødekro Svømmehal 13. september 2016 Vores reference: 2016-09 Renovering af tagkonstruktionen samt rutsjebane

Læs mere

UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD - AARHUS VVM-REDEGØRELSE BROTEKNISK BESKRIVELSE

UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD - AARHUS VVM-REDEGØRELSE BROTEKNISK BESKRIVELSE Til Vejdirektoratet Dokumenttype Rapport Dato 2012 UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD - AARHUS VVM-REDEGØRELSE BROTEKNISK BESKRIVELSE UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD - AARHUS BROTEKNISK BESKRIVELSE Revision 0 Dato

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

3 Udførelse og trafikomlægning 3. 5 Etablering af autoværn i midterrabat 6. Projekttegning A Hovedtegning

3 Udførelse og trafikomlægning 3. 5 Etablering af autoværn i midterrabat 6. Projekttegning A Hovedtegning VEJDIREKTORATET Sideudvidelse af Bro 60-0-096 OF af Genvejen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk REDEGØRELSESNOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Mariagerfjord Kommune (journalnummer: 06.02.16-P19-5-16) Basis oplysninger

Læs mere

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul,

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul, Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Regulering af Nebel Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg Forsyning

Læs mere

For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag.

For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag. Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag. Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Nordvand,

Læs mere

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerikas Plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: pcl@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Højkol Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg

Læs mere

Stenrevle i Hårby Å ved Lindevænget Skitseprojekt

Stenrevle i Hårby Å ved Lindevænget Skitseprojekt Assens Kommune Miljø og Natur Stenrevle i Hårby Å ved Lindevænget Skitseprojekt Notat Marts 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. INDLEDNING 1 2. BAGGRUND 1 3. PROJEKTERINGSGRUNDLAG 4 4. PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Tilbudsliste TBL AV-UDB PBTH Vedligehold af 2 bygværker i Sønderjylland. Marts 2019

Tilbudsliste TBL AV-UDB PBTH Vedligehold af 2 bygværker i Sønderjylland. Marts 2019 Tilbudsliste TBL AV-UDB-2019-2-PBTH Vedligehold af 2 bygværker i Sønderjylland Marts 2019 TILBUD AV-2019-2-PBTH TILBUDSLISTE Undertegnede tilbyder at udføre de i udbudsmaterialet beskrevne arbejder på

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/06883-7 Carsten Sandgaard cac@vd.dk 7244 2220 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Totalentrepriseudbud 6620.105 Dalbro Gubsø ETAPE

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL

STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL STORSTRØMSBRO FAKTA Eksisterende bro Ca. 3,2 km lang Enkeltsporet jernbaneforbindelse 2 sporet vej (5,6 m) Fortov (2,5 m) Anlægsperiode 1933-1937 Anlægsomkostning:??

Læs mere

FORELØBIGE OVERSLAGSPRISER HOLBÆK RA PROJEKTLEDER. Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF

FORELØBIGE OVERSLAGSPRISER HOLBÆK RA PROJEKTLEDER. Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF PROJEKT Holbæk Ny Renseanlæg PROJEKTNUMMER 30.1803.32 PROJEKTLEDER Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF Raoul Roestenberg, Hanne Risbæk, Michael Hjorteberg DATO Indholdsfortegnelse Indledning 2 Scenarie 1:

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Screeningsskema Kystbeskyttelse

Screeningsskema Kystbeskyttelse Screeningsskema Kystbeskyttelse Jf. bilag 1 i bekendtgørelse nr. 1470 af 12/12/2017 om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet

Læs mere

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre VVM-screening 29/8-2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Projektets placering Projektet berører følgende kommuner Oversigtskort i målestok

Læs mere