Vendelbo Walk - Parkinson Unity Walk i Vendsyssel/Slotved Skov Lørdag 16. juni 2018, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vendelbo Walk - Parkinson Unity Walk i Vendsyssel/Slotved Skov Lørdag 16. juni 2018, kl"

Transkript

1 Vendelbo Walk - Parkinson Unity Walk i Vendsyssel/Slotved Skov Lørdag 16. juni 2018, kl Vi er en flok fra Parkinsonforeningens Nordjyllandskreds og fra kredsens forskellige klubber, som i et lille år har arbejdet med at lave et event, som vi kalder Vendelbo Walk Parkinson Unity Walk. Vi tillader os at tænke stort! Det skal være noget, der sparker R.. (undskyld udtrykket) og giver genlyd i TV og presse. Ambitionen er at samle penge ind til motion for parkinsonramte (motto: motion er medicin) og penge til forskning i Parkinsons sygdom. Samtidig skal det gerne danne grundlag for optagelse af endnu flere medlemmer i Parkinsonforeningen og dens forskellige klubber, hvor organisationsprocenten i Nordjylland formodes at ligge på ca. 40 procent. Parkinson Unity Walk fandt første gang sted i New York tilbage i 1994 og har i Danmark været afholdt i København de sidste seks år. Det er dog meget få fra Nordjylland, der har deltaget i København, idet det er en hård én-dagstur for en parkinsonramt person. Hvad skal vi lave? Vores Vendelbo Walk skal være en aktivitets- og hyggedag for alle parkinsonramte i Nordjylland med ægtefæller, børn, kærester, svigerbørn, børnebørn, venner og bekendte og gerne andre som vil støtte Parkinsonsagen. Arrangementet finder sted i Slotved Skov tæt ved Sindal. I denne skov er Naturstyrelsen netop ved at anlægge stier og en indhegnet dyrehave. Der holdes taler af honoratiores - Hjørrings borgmester og forhåbentlig Protektor for Parkinsonforeningen Grevinde Alexandra. Der bliver aktiviteter for kroppen, hovedet og lattermusklerne, idet der arrangeres løb/gang/kørestolstur til poster med gruppeopgaver, og der laves humoristiske indslag på pladsen og der bliver musik. Der er mulighed for spisning af medbragt mad, ligesom der kan købes mad (street food) på pladsen leveret af vore sponsorer. Opstilling af opholds-/spisetelte er en selvfølgelighed. Hvor mange bliver vi? Ambitionen er deltagere og vi bliver skuffede, hvis der kommer færre end 500. Det kræver stor opbakning fra alle, og alle klubber deltager da også aktivt i at planlægge eventen. Alle sejl sættes til! Deltagergebyret skal være under 50 kroner og gerne nul! Og der etableres mulighed for gratis bustransport fra flere byer i Nordjylland. Vi har derfor behov for sponsorer. Vi har allerede aftaler med flere og andre i kikkerten. Det skal være en tilbagevende begivenhed i Nordjylland vi forestiller os hvert andet år.

2 Baggrund og formål med Vendelbo Walk - Parkinson Unity Walk Vendelbo Walk projektet skal skabe synlighed, sammenhold, samvær og netværk, samt danne rammen om fundraising. Forskningen indikerer, at antallet af parkinsonramte vil stige de kommende år, hvilket vil medføre skarpe prioriteringer på det offentlige sundhedsområde og medføre øget behov for forskning, oplysning, behandlingsrettede, rehabiliterende, samt sociale initiativer for parkinsonramte og pårørende. Derfor handler Parkinsonforeningen i samarbejde med dens kredse og klubber. Som en mindre forening med begrænsede ressourcer kan det være vanskeligt at skabe opmærksomhed og forståelse om sygdommen og dens konsekvenser. Parkinson Unity Walk har til formål at øge bevidstheden i offentligheden om Parkinsons sygdom og styrke sammenhold, fællesskab og netværk for mennesker med Parkinsons sygdom og deres pårørende. Parkinsonforeningen vil med Walken gerne sætte fokus på det positive livssyn, det hele menneske og på, vigtigheden af regelmæssig motion Det er væsentligt for Parkinsonforeningen, at mennesker, som har diagnosen, får en bevidsthed om betydningen af motion. Parkinsonforeningen har et slogan, der hedder motion er medicin. Megen forskning tyder på, at motion kan afhjælpe virkningerne af sygdommen og nedsætte medicinbehovet. Parkinsonforeningen mener, at man ved at dyrke motion og i øvrigt forsøger at være positiv kan modvirke sygdommens udvikling og leve et godt liv på trods af diagnosen. Parkinsons sygdom er en kronisk hjernesygdom. Godt mennesker i Danmark har sygdommen heraf forventeligt ca. 700 i Nordjylland. Parkinsons sygdom debuterer oftest i 60- års alderen, men ca. 10 procent er yngre end 55 år. Mere end 750 personer får stillet diagnosen årligt, heraf ca. 10 procent nordjyder. Parkinsons sygdom er karakteriseret ved bl.a. muskelstivhed og rysten, samt nedsatte og langsomme bevægelser. At blive diagnosticeret med en uhelbredelig progressiv sygdom som Parkinsons sygdom vil for de fleste mennesker forårsage alvorlige psykiske kriser. Hvad der udløser Parkinsons sygdom, ved man ikke med sikkerhed. Man mener, at en kombination af genetisk skrøbelighed og udefrakommende faktorer, som miljø og opvækst, kan have betydning for sygdommens opståen. Yngre, der bliver diagnosticeret med Parkinsons sygdom, skal leve med sygdommen i årtier, og det er afgørende at give dem et positivt udgangspunkt. Det er opfattelsen, at en social begivenhed som Parkinson Unity Walk, hvor udgangspunktet er sammenhold, samvær og etablering af netværk for parkinsonramte og pårørende kan bidrage til et positivt udgangspunkt for et langt liv med Parkinsons sygdom. Målgruppen for Vendelbo Walken er de parkinsonramte i Nordjylland og deres pårørende og venner. Målgruppen for fundraising er organisationer med humanitære formål, fonde, virksomheder og personer, der har interesse i at donere midler til parkinsonsagen, herunder midler til oplysning, forskning og rehabilitering.

3 Hvor er vi med detailplanlægningen lige nu? Hvad angår den praktiske tilrettelæggelse og tilsagn om støtte kan anføres: Fra den landsdækkende Parkinsonforenings Unity Walk i København ( har vi modtaget kr Launis Fiskeindustri ( Der er positivt tilsagn til at støtte af vores arrangement, hvilket vil ske ved levering af fiskeprodukter, som sælges på festpladsen. Omkostningerne dækkes af Launis og indtægter ved salg går ubeskåret til Parkinsonsagen. Erling Christensen Møbler (EC Møbler A/S) (erling-christensen.dk/): Positivt tilsagn ved indehaver EC om støtte af projektet. Sker ved levering af præmier til et tombola/lotteri, hvor indtægterne ubeskåret går til Parkinsonsagen. Sparekassen Vendsyssel ( Positivt tilsagn om støtte til projektet ved direktør Jan Skov. Støtten kan eventuelt foregå som betaling af tryksager, bannere, andet distributionsmateriale eller T-shirts. Praktisk Medhjælper Uddannelse, PMU, Sindal ( Stort JA ved Forstander Conrad Andreasen til at slutte op om initiativet. PMU vil sørge for al transport af materiel til og fra Festpladsen. Sindal Markeds Udvalg ( Vil ifølge kasserer Lars Skoven Kristensen gerne levere borde og bænke til festpladsen samt stille mandskab til rådighed for opstilling og nedtagning. Hjørring Kommune: Den just genvalgte borgmester Arne Boelt stiller op og holder åbningstale. Der er også stort JA fra kommunen til at hjælpe på de områder, hvor de har materiel m.m. Naturstyrelsen Vendsyssel ( Iflg. skovfogederne, herunder Helene Overby, er man meget interesseret i, at der tilflyder Slotved Skov Naturpark så megen presseomtale som mulig. Nordjyske ( Har ved journalist Thomas Nielsen givet tilsagn om positiv støtte til vores projekt. Det gælder artikler i avisen (Nordjyske) såvel som 24Nordjyske (Lokal TV) ( Der har allerede været omtale i Nordjyske d TV2Nord: ( Proceduren er her, at vi indsender en beskrivelse af vores idégrundlag samt projekt til TV-stationens chefredaktør Tino Pedersen, hvorefter vi vil blive kontaktet. BB-Consulting, som udgiver vores kredsblad fire gange om året, laver en brochure til udlevering, der angiver program for dagen, og som sætter navn på alle vore sponsorer. Lions klubberne i Nordjylland: Uformelt har flere af klubberne omkring Hjørring været kontaktet med henblik på støtte i form af penge og interne arbejdsgrupper. Her har vi modtaget positive nik. Klubberne skal formelt kontaktes af vores arbejdsgruppe.

4 Øvrige identificerede aktiviteter, samarbejdspartnere og frivillige hjælpere Spar Nord Fonden. Pengedonation på kr er søgt. SOS dansk autohjælp. Pengedonation søges. Forbindelser haves. Bulegården. Pengedonation søges. Forbindelser haves. Det blå Ishus. ( Vi mener is-huset er verdensberømt i Danmark. Et satellit-ishus i Slotved Skov på dagen ville være godt. Der håbes på aftale, der indebærer sponsorstøtte på kroner. 2-5 Street food magere. Ud over Launis etableres der samarbejde med et antal kokke, som kan lave og servere kuverter op til pr. kok. Disse får deres udgifter betalt, men overskuddet går til parkinsonsagen. Hjørring Politi/Hjørring kommunes Beredskab/Hjemmeværn. Skal kontaktes af hensyn til trafikregulering og sikkerhed. En spritny Parkinsonsang skrives og afsynges. Potentielle sangskrivere haves. Ingen udgift. Toiletvogne, herunder handicapvenlige af slagsen. Lokale spejder- og sportsklubber søges om praktisk oprydningshjælp. Konferencier idéer haves. Reklamebureau til bannere, tryksager mv. skal søges. Et Logo for eventen udformes gratis designer haves; forslag hertil er i proces. Budgettet for 2018 Udgiftsbudgettet omfatter indretning af festpladsen i Slotved Skov med scene, lydanlæg, telte, toiletter m.v. Andre store poster er honorar til konferencier og ikke mindst transport af deltagere til Slotved Skov. Der regnes i budgettet med tilbud om gratis transport til Slotved Skov fra adskillige byer i Nordjylland. Vi regner med at 650 personer tager mod dette tilbud, mens de resterende (ca. 350) kører i egen bil. Vi har derfor indhentet tilbud på 13 styk 50-personers busser med chauffører for en dag, hvilket resulterede i kr (inkl. moms). Melder der sig færre end de deltagere er behovet for busser selvfølgelig lavere, men ikke proportionalt lavere. Ved 500 deltagere er der behov for 9 busser. Indtægtsbudgettet Det skal bemærkes, at vi gerne vil undgå, at potentielle deltagere bliver væk på grund af pengemangel. Vi opfordrer jo reelt vore klubmedlemmer om at møde talstærkt op sammen med ægtefæller og deres børn, børnebørn og venner, hvorfor opkrævning af deltagergebyr på kroner pr. deltager let kunne løbe op i pr. familie ; hvortil kommer mad.

5 Det bliver prohibitivt for mange. Vi ønsker derfor ikke at opkræve noget deltagergebyr. Vi ved fra andre arrangementer, at deltagerantallet er stærkt påvirket af deltagergebyr; til gengæld sidder pengene hos deltagerne lidt løsere, når først man er kommet til arrangementet. Vi giver deltagerne mulighed for at medbringe egen mad og drikke, men vi opfordrer dem til at købe på pladsen, idet vore sponsorer donerer indtægterne (eller som minimum overskuddet) ved salg af mad og drikke til Parkinsonsagen. Vi budgetterer forsigtigt med, at 80% af deltagerne vil købe på pladsen for i snit 80 kr./næse med et dækningsbidrag på 50% til Parkinsonsagen. Vi har fået tilsagn om støtte fra Copenhagen Parkinson Unity Walk på kr , som stammer fra kumuleret overskud fra deres tidligere Walks. (Til orientering har Parkinsonforeningens MidtNord kreds modtaget et tilsvarende beløb). Vi har søgt SparNord Fonden om støtte på kr Resten af budgettet skal gerne komme fra andre organisationer, herunder Lions klubber i Nordjylland. På aktivitetsudvalgets vegne, Poul Israelsen og Niels Christian Mortensen Aktivitetsudvalgets medlemmer er: Pia Fog (Kreds), Poul Israelsen (Kreds), Carl Erik Jensen (Kreds), Mona Kristensen (Netværk Vesthimmerland), Kurt A. Michaelsen (Aalborg klubben), Niels Christian Mortensen (oprindelig initiativtager, Hjørringklubben), Kent Sørensen (Hjørringsklubben) Inge Marie Pedersen (Netværk Øst), Kurt Alling Nielsen (Klub Himmerland)

6 Parkinson Vendelbo Unity Walk - Budget Budget 2018 v/ 500 deltagere v/1.000 deltagere Udgifter: Konferencier Scener og lyd Telte + borde/stole Grej, toiletter, affaldsspande Transport af deltagere til Slotved Skov Markedsføring plus brochure Udgifter i alt Indtægter: Tilskud modtaget fra Parkinson Unity Walk København Tilskud søgt hos Spar Nord Fonden Overskud ved salg af is og lotteri Indtægter/overskud ved salg af mad & drikke Manko: Bidrag fra andre organisationer, herunder Lions klubber Indtægter - MINIMUM Overskud 0 0

Dialogmøde i Parkinsonforeningen Nordjylland 23. Sep. 2014

Dialogmøde i Parkinsonforeningen Nordjylland 23. Sep. 2014 Dialogmøde i Parkinsonforeningen Nordjylland 23. Sep. 2014 Til Stede: Bestyrelsen: Lena Blicher, Kurt Alling Nielsen, Poul Israelsen, Carl Erik Jensen, Palle Lundtorft, Morten Kristensen, Kirsten Nørbalk

Læs mere

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi.

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi. Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Organisation. Plan indtil nu. Leverandører. Kort over havn og p-områder. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Markedsføring. Økonomi. Hvad er Hals

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby

Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby Den 13..juni 2018 Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl. 17-19 hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby Til stede: Pia Fog, Poul Israelsen, Carl

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Arbejdsplan til Kajfest 2016

Arbejdsplan til Kajfest 2016 Arbejdsplan til Kajfest 2016 Ansvarsområder... 4 Mødeindkaldelse. - Henrik... 4 Telte på mole og ved havnebakken. - Henrik... 4 Bestil Læsø teltet, scene, bænke, toiletvogn. - Gregers... 4 Musikprogram.

Læs mere

PARKIPOSTEN NORDJYLLAND

PARKIPOSTEN NORDJYLLAND For dig som er parkinsonramt og for dig som er pårørende PARKIPOSTEN NORDJYLLAND Tilmeld dig og dine venner til Vendelbo Walk den 16. juni. Så er sneen væk! Deadline for tilmelding er 16. maj! Frist for

Læs mere

Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark

Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark Strategi 2016-2018 Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark Indledning Parkinsonforeningen er en patientforening, der arbejder aktivt for at sikre parkinsonramte og deres pårørende bedre livsvilkår.

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår Storstrømmen Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Godt Nytår Så er der atter gået et år på godt og ondt Det er gået over forventning med bestyrelsesopgaverne. Selv om

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer Foreningens/institutionens navn Projektets navn Projekts formål og idé Varde Cykelklub Kasserer Aase Hansen Skovløbervænget 47, 680 Varde

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv)

BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv) BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv) Dagsorden: 1) godkendelse af referat fra mødet d. 13/12 2017. Godkendt uden kommentarer. 2) meddelelser - mundtlig orientering

Læs mere

FC Helsingborg vs. Linköping

FC Helsingborg vs. Linköping SSL Floorball event 4. marts 2017 FC Helsingborg vs. Linköping Indhold: 1. Baggrund 2. Plan og målsætninger 3. Budget 4. Eksponering Dette arbejdsdokument opdateres løbende: Status lige nu d. 16/12 2016:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 17. januar 2016 kl. 11

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 17. januar 2016 kl. 11 Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 17. januar 2016 kl. 11 Sted: Karen Sørensen Havne Alle 3 Horsens Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, valg af referent, ordstyrer. 2. Gennemgang af referat og arbejdsopgaver

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2 Dagsorden til Kampagneudvalget Tid og sted: 4. februar på sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Justin, Malene, Marie og Troels (ref.) Afbud: Niels Punkter på dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Side

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

Du har indsendt følgende ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen.

Du har indsendt følgende ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen. -----Oprindelig meddelelse----- Fra: Roskilde Kommune [mailto:kommunen@roskilde.dk] Sendt: 12. september 2017 16:11 Til: Postkasse Kultur og Idræt Emne: Ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Velkommen GENERALFORSAMLING HJÆLPERFEST. til. Klakring Forsamlingshus, den 28. nov. 2008

Velkommen GENERALFORSAMLING HJÆLPERFEST. til. Klakring Forsamlingshus, den 28. nov. 2008 Velkommen til GENERALFORSAMLING og HJÆLPERFEST Klakring Forsamlingshus, den 28. nov. 2008 Generalforsamling iht vedtægterne: a) Valg af dirigent. b) Bestyrelsens beretning om foreningen i det forløbne

Læs mere

Submission #58 Roskilde Kommune

Submission #58 Roskilde Kommune Side 1 af 3 OPLYSNINGER OM ANSØGER Navn på ansøger Roskilde Håndbold ved Lisbeth Klarskov Ansøgers adresse Duebrødrevej 1 Vejnavn og nr. Postnummer og by 4000. Roskilde Telefonnummer 30288801 Mail rhsportsudvalg00@gmail.com

Læs mere

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 56 92 13 08 Fax: 56 92 00 01 Vejledning E-mail: folkemoedet@brk.dk CVR: 26-69-63-48 Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 www.folkemoedet.dk Til Folkemødet 2014 udlejer

Læs mere

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Overordnet mål med handlingsplanen: Via en fælles indsats at tiltrække et eller flere landsdækkende sponsorater, der til sammen

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Fundraising Juridisk ABC. Fundraising Juridisk ABC

Fundraising Juridisk ABC. Fundraising Juridisk ABC Fundraising Juridisk ABC Fundraising Juridisk ABC Kolding Kommune Analyse og Udvikling Indhold Indledning... 3 Crowdfunding/Indsamlinger... 5 Særligt for Folkeskolerne!... 6 Særligt for daginstitutioner!...

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Fælles budget Mariagerfjord Games ansvarlig Peter Finansiering og kontering

Fælles budget Mariagerfjord Games ansvarlig Peter Finansiering og kontering Fælles budget Mariagerfjord Games ansvarlig Peter Finansiering og kontering indtægter udgifter sum Regnskab Budget indtægter udgifter sum indtægter udgifter sum tilskud 70.000 0 70.000 70.000 70.000 70.000

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler Gem en kopi Udskriv ansøgning,---..-"' ASSENS KOMMUNE Ansøgningen sendes til: Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens E-mail: kulturogfritid@assens.dk Dato: 15. maj 2016 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AKTIVITETER

Læs mere

Eksempel på ansøgning til Forsøg- og Udviklingspuljen

Eksempel på ansøgning til Forsøg- og Udviklingspuljen Eksempel på ansøgning til Forsøg- og Udviklingspuljen Forening: Firmaidræt Slagelse Formål med projektet: Rekruttering af nye ledere til Firmaidræt Slagelses fodboldafdeling via fodboldstævne Målgruppe

Læs mere

1) Valg af dirigent. Jens Søndergaard er valgt. Han konstaterer at alle tilstedeværende er stemmeberettigede og at indkaldelse er rettidig.

1) Valg af dirigent. Jens Søndergaard er valgt. Han konstaterer at alle tilstedeværende er stemmeberettigede og at indkaldelse er rettidig. 03.01.2019 REFERAT FOR ORDINÆR GENERALFORSAMLING I RSOK Onsdag den 23. januar 2019 på KulturStationen kl. 19.00 Klubben serverer kaffe, te, øl, vand og brød. Referat: Michael Niss Dagsorden iht. vedtægterne:

Læs mere

TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE

TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE 2018 www.nordeacup.dk NORDEA CUP IKAST 21. 23. September NYHED: Nu med U16 piger og drenge - et forrygende håndboldstævne for ungdomshold U10, U12, U14, U16 TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE En træner/leder

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2015 Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE Tjekliste: 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 6. april 2015 2. Ansøg

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Generalforsamlingen 2019 i Vestsjællandskredsen søndag d. 31. marts i Slagelse

Generalforsamlingen 2019 i Vestsjællandskredsen søndag d. 31. marts i Slagelse Generalforsamlingen 2019 i Vestsjællandskredsen søndag d. 31. marts i Slagelse Formanden bød alle fremmødte velkommen og generalforsamlingen startede. 1. Valg af dirigent Ulla Buhl der var udvalgt til

Læs mere

FC Helsingborg vs. Pixbo

FC Helsingborg vs. Pixbo SSL Floorball event 30. Januar 2016 FC Helsingborg vs. Pixbo Indhold: 1. Baggrund 2. Plan og målsætninger 3. Budget 4. Eksponering Dette arbejdsdokument opdateres løbende: Status lige nu d. 26/9 2015:

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

FUNDRAISING GALLA 7-9-13

FUNDRAISING GALLA 7-9-13 FUNDRAISING GALLA 7-9-13 7. SEPTEMBER 2013 I BELLA CENTER Til fordel for mennesker i Danmark, som har en afhængighed, et misbrug eller som er pårørende. Silvia Meyer Initiativtager og Formand for Misbrugsportalen

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN April kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2012 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2012 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Storstrømmen Nr. 1 Januar 2012 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Godt Nytår Nyt fra formanden Jeg synes at det kører på skinner, da hele bestyrelsen er meget arbejdsomme og har taget

Læs mere

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt Referat fra møde i Mosbjerg - Tolne Landsbyråd mandag den 29. februar 2016 kl. 19.00 i Mosbjerg Sognegård. Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra 11. januar 2016 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser

Læs mere

Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse

Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse Regionskontaktudvalget indkalder hermed til Fællesmøde lørdag den 31. oktober 2015 på Hotel Antvorskov, Trafikcenter Allé 2-4, 4200 Slagelse. Vi har i år sammensat

Læs mere

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Flot - og velfortjent - hæder til Vibeke Grønskov, frivillig-koordinator i Ikast-Brande Kommune Med kåringen af Årets Folkehjælpere hylder Dansk Folkehjælp

Læs mere

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger FriRummet Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde - 2016 Ansøgt: 22-06-2016 (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: 36-182 Oplysninger om ansøger Forens navn Hvad er forens formål - som beskrevet i forens

Læs mere

Hjørring Y s Men s Club

Hjørring Y s Men s Club Hjørring Y s Men s Club I denne velkomstmappe finder du Klubbens motto Klubbens formål Klubbens love Klubbens vedtægter Klubbens seneste godkendte regnskab (bilag) Klubbens seneste godkendte budget (bilag)

Læs mere

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen.

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen. Albertslund Februar 2019 Ansøgning til Kultur og Fritidsudvalget i Albertslund Kommune. Albertslund festival blev stiftet i November 2018 af 7 forskellige interessegrupper af foreninger, små virksomheder

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon

Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon Hvad er formålet med denne budgetskabelon? Alle ansøgninger til Sport Event Denmark om støtte til events skal vedlægges et budget. Til dette formål kan

Læs mere

Orienteringsklubben OK West

Orienteringsklubben OK West Orienteringsklubben OK West Bestyrelsens beretning for 2011. Generalforsamlingen resulterede i genvalg til Anna Trab og nyvalg til Monika Kobberholm ifm udvidelse af bestyrelsen. Bestyrelsen har i 2011

Læs mere

ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR?

ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR? ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR? Arv og testamente Hvordan og hvorfor? Alvorlig sygdom kalder på mange tanker, også om, hvad der skal ske med dine kære. Derfor kan det give ro i sindet, hvis du i

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 16. september 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Malene, Justin, Niels, Maria og Karina (referent) Afbud: Marie Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 Tjekliste: Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 3. april 2017 2. Ansøg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl. 17.00 Deltagere; Jan Bundgaard, Susanne Lage, Therese Fabrin, Andreas Bonde, Erik Steen Boe, Allan Niebuhr, Kent

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Ingen afbud Dagsorden godkendes Referent: Lea Mødeleder: Rie Økonomi: Økonomiansvarlig Kristina kontakter Marianne Friis fra hovedkontoret og laver en aftale.

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Storstrømmen Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Et nyhedsbrev Hvorfor nu det? Som en af de eneste kredse i Parkinsonforeningen, har Storstrømmens Kreds ikke tidligere

Læs mere

GRÆNSELØBET 2010. Lørdag, den 18. september 2010 kl. 14.00 5,4 km & 12 km GRÆNSELØBET 2010. FORTRÆNING HVER MANDAG kl. 18.00 v/ Grænsehallerne

GRÆNSELØBET 2010. Lørdag, den 18. september 2010 kl. 14.00 5,4 km & 12 km GRÆNSELØBET 2010. FORTRÆNING HVER MANDAG kl. 18.00 v/ Grænsehallerne Lørdag, den 18. september 2010 kl. 14.00 5,4 km & 12 km ATLETIK & MOTION TILMELDING OG INFORMATION: www.graenseloebet.dk FORTRÆNING HVER MANDAG kl. 18.00 v/ Grænsehallerne VELKOMMEN TIL GRÆNSELØBET Der

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2010.

Nyhedsbrev februar 2010. Sallingsund Sejlklub 17.02.10. Nyhedsbrev februar 2010. Stemningsbillede fra julen 2009 med Sallingsundbroen i baggrunden. 1 Generalforsamling Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i klubbens

Læs mere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2016 Vejledning til ansøgere Indhold 1. Hvem kan søge Kulturpuljen 2016?... 2 2. Hvad kan man søge til?... 2 3. Hvad bliver projektet vurderet på?... 2 4. Økonomiske og tidsmæssige rammer for

Læs mere

Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr ,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50.

Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr ,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50. Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr 10.000,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50.000,00 Stålborde kr 5.000,00 Vagter, pladsen kr 5.000,00 Vagter,

Læs mere

PARKIPOSTEN NORDJYLLAND

PARKIPOSTEN NORDJYLLAND For dig som er parkinsonramt og for dig som er pårørende PARKIPOSTEN NORDJYLLAND Frist for indlevering af indlæg til næste blad er 15. august Blad nr. 3 udkommer i uge 37 Husk at der altid er AKTUELLE

Læs mere

Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub!

Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Indledning Ønsker din klub nye ungdomsspillere, så skal du glæde dig til at læse denne folder, hvor du vil lære meget mere om Badminton

Læs mere

22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB

22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB 22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB VÆR MED TIL AT SKABE EN GOD STEMNING OMKRING BANEROCK Nu er det blevet tid til

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

VM STAFETTEN RUDERSDAL

VM STAFETTEN RUDERSDAL VM STAFETTEN RUDERSDAL CYKLING FOR ALLE SLIDE BAGGRUNDEN Cykling i Danmark anno 205 Mødet med Borgmester Jens Ive VM 20 og aktivering af VM Ruten Ønsket om Ruderdals eget store cykelevent Cykling i Rudersdal

Læs mere

Aktivitetscenter for hjemmeboende

Aktivitetscenter for hjemmeboende Aktivitetscenter for hjemmeboende Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Hvis du af fysiske, sociale eller psykiske årsager ikke selv kan opfylde dit behov for aktiviteter og socialt samvær i hverdagen,

Læs mere

Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen.

Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen. Skema ved ansøgning om støtte gennem Kulturpuljen Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen. Punkt 3 kan eventuelt vedlægges som bilag.

Læs mere

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23.

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23. SEVEL I BEVÆGELSE 2015 REVYHOLDET 2015 Byfest for alle Sankthansfest tirsdag den 23. juni BYFEST Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni Kom og vær med! Program for Sankthansfest byfesten

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

FESTIVAL OF LIGHTS. Teknik og budget

FESTIVAL OF LIGHTS. Teknik og budget FESTIVAL OF LIGHTS Teknik og budget ENGHAVEPARKEN LED træ-mapping Vi bruger i Enghaveparken strømbesparende Led-strips, der bliver kodet m.m., Således kan de styres, til at lave farver og mønstre, der

Læs mere

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde.

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde. 3. januar 2012 Fremmødt: Thorup, Yvonne, Charlotte, Parbæk, Kåre, Uffe, Søren Kristian Afbud: Jacob Ikke fremmødt: Kim Formalia Ordstyrer: Yvonne Referent: Kåre Opfølgning Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt

Læs mere

Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015.

Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015. Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015. 18. Maj var vi omk. 40, som besøgte Taleinstituttet på Borgmester Jørgensens vej i Aalborg. Det var et interessant og givtigt møde. Vi blev budt velkommen af stedets

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens.

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens. ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Dato 24.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Dato for afholdelse

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Projekt Byfest i Fløng

Projekt Byfest i Fløng Referat BYFESTMØDE #11 DELTAGERE: MEDDELT AFBUD: Jette Svejgaard - Hedehusene og Fløng Private Dagpleje Carl Otto - privat Pia Knudsen - Engvadgård Pernille Buus Høje-Taastrup Private Dagpleje Brian -

Læs mere

Værtsaftale / Sponsoraftale ECCO Tour 2016-2017

Værtsaftale / Sponsoraftale ECCO Tour 2016-2017 Værtsaftale / Sponsoraftale ECCO Tour 2016-2017 Der indgås hermed aftale, om afholdelse af en afdeling på ECCO Tour i 2016 og 2017 mellem: Som promotor: Som Sponsor Som Sponsor: GolfPromote ApS og Brundtland

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

www.handicaphistoriskselskab.

www.handicaphistoriskselskab. www.handicaphistoriskselskab. Historisk Selskab for Handicap og Samfund www.handicaphistoriskselskab.dk Årsmøde og generalforsamling den 9. april 2011 på Kofoedsminde i Rødbyhavn Årsmøde og generalforsamling

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D REFERAT 2015 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 20-11-2015 08:00 Sted: Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Ungdommens Folkemøde 2019 5.-6. september 2019 På Ungdommens Folkemøde afholdte DGI workshoppen Idrættens IdéLab 2019, her deltog 270 elever fra hele landet. Seks runder

Læs mere

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l Adgang for personale / Udstillerarmbånd For at sikre jeres standpersonale fri og uhindret adgang til festivalen skal de ved ankomsten til festivalen udstyres med det officielle festivalarmbånd. Når I ankommer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmøde den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmøde den 4. juni 2012 1. Nyt fra formanden Vi har modtaget et tilskud fra Frederikssund kommune til vores børn, som går ind under familiemedlemskabet. For at kunne modtage sådanne

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

Lørdag d. 30. maj 2015 kl. 14.00 på Ankerpladsen, Toftgaardsvej

Lørdag d. 30. maj 2015 kl. 14.00 på Ankerpladsen, Toftgaardsvej GENERALFORSAMLING OG Sommerfest Lørdag d. 30. maj 2015 på Ankerpladsen, Toftgårdsvej Generalforsamlingen starter kl. 14.00 Vi skal selv opstille teltet, men udlejningsfirmaet stiller med en instruktør

Læs mere