Genopslag grundet få ansøgere 9 praktikopslag til forårssemestret 2016 CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Genopslag grundet få ansøgere 9 praktikopslag til forårssemestret 2016 CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Aarhus"

Transkript

1 Genopslag grundet få ansøgere 9 praktikopslag til forårssemestret 2016 CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Aarhus CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland er et center for forskning og udvikling på social- og sundhedsområdet. Vi arbejder i feltet mellem praksis, forskning og det politisk/administrative niveau til gavn for borgere og patienter, fagprofessionelle og beslutningstagere. Vi agerer både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Centret har aktuelt ca. 150 medarbejdere med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Dertil kommer, at vi løbende anvender studentermedhjælpere. Hvem søger vi? Har du lyst til afprøve og udvikle din metodeviden og opleve, hvad det vil sige at løse opgaver som medarbejder i et tværfagligt team? Har du en bachelorgrad med gode resultater inden for et fag, som kan matche et af vores opslag? Og kan du arbejde med en høj grad af ansvarlighed og selvstændighed? Så vil vi meget gerne have en ansøgning fra dig! Folkesundhed Til projekt vedrørende Kvinders valg af fødested søger Sundhedsøkonomi en praktikant med en interesse for og erfaring med kvalitativ dataindsamling og analyse, gode formidlingsevner og interesse for sundhedsområdet. MTV og Sundhedstjenesteforskning søger 1-2 selvstændige og engagerede praktikanter med sundheds- eller samfundsfaglig baggrund, som kan indgå i et eller flere af vores aktuelle forsknings-/udviklingsprojekter. Til projektet Sundere liv i Socialpsykiatrien søges en praktikant med sundheds- eller samfundsvidenskabelig baggrund, som har interesse i at arbejde med kvalitative metoder i forhold til sundhedsfaglige problemstillinger. Befolkningsundersøgelser og interventionsforskning søger 2-3 praktikanter med samfunds- eller sundhedsvidenskabelig baggrund. 1-2 med interesse for spørgeskemaundersøgelser og sundhedsfaglige problemstillinger, og 1 med interesse for kvalitativ forskning i sundhedsfremme og forebyggelse for borgere indenfor socialpsykiatrien.

2 Kvalitetsudvikling Kvalitetsdokumentation, Sundhed søger en praktikant med kompetencer inden for spørgeskemaundersøgelser og evalueringer. Vi forventer, at du har viden om kvantitative og kvalitative metoder Børn og Unge, Social søger en praktikant med interesse for området udsatte børn og unge, et grundlæggende metodekendskab, gode formidlingsevner og lyst til at arbejde med evaluerings- og udviklingsopgaver. Udsatte Voksne, Social søger en praktikant med interesse for evalueringsopgaver indenfor social- og psykiatriområdet Det nationale sekretariatet for Dansk kvalitetsmodel på det sociale område søger en praktikant med lyst til at kvalitative og kvantitative metoder, procesfacilitering, audit, undervisning samt klassisk sekretariatsbetjening Metodecentret søger en praktikant til at deltage i udviklingsopgaver på socialområdet og bidrage til at formidle og sprede viden om god praksis i kommunerne. LÆS DE ENKELTE OPSLAG NEDENFOR ELLER PÅ: Praktikant i CFK I CFK vægter vi praktikanter højt. Gennem praktikanterne får vi friske øjne på vores praksis og fastholder samtidig kontakten til de uddannelsesmiljøer, hvorfra vi rekrutterer fremtidige medarbejdere. Derfor har vi løbende fokus på, at vores praktikanter trives og får nogle spændende og udviklende måneder i CFK. Praktikantforløbene indledes med en introduktion til CFK, de kommende kolleger og opgaver og arbejdsmetoder. Som praktikant vil du typisk blive tilknyttet et eller to projekter, hvor du får kendskab til og selv tager del i de metodemæssige overvejelser og opgaveløsningen i de forskellige projektfaser. Du får en fast praktikvejleder, som løbende vil give dig sparring og feedback. Se de enkelte opslag!

3 Praktikant til projekt vedrørende valg af fødested blandt kvinder med ukompliceret graviditet Supersygehus eller nærmeste sygehus? Sundhedsøkonomi er et fagligt fællesskab i afdelingen Folkesundhed og Sundhedstjenesteforskning i CFK. Vi søger aktuelt en praktikant med interesse for og erfaring med kvalitativ dataindsamling og analyse. Desuden lægger vi vægt på gode formidlingsevner samt interesse og eventuelt fagligt kendskab til sundhedsområdet. Om projektet Vi har i en årrække haft frit sygehusvalg i Danmark hvilket betyder, at borgere kan vælge en leverandør, som ikke nødvendigvis er den nærmeste rent geografisk. Et eksempel er ukomplicerede graviditetsforløb, hvor mange kvinder foretrækker at føde på hospitalets højt specialiserede afdeling til trods for, at de er i lav risiko for at få behov for de højt specialiserede ydelser. Vi søger en praktikant til vores interviewundersøgelse af gravides overvejelser i forbindelse med valg af fødested. Som vores praktikant kommer du til at deltage i/bidrage til at: Planlægge og gennemføre kvalitative forskningsinterviews Transskribere og analysere materialet (kendskab til NVivo en fordel) Evt. formidle forskningsresultaterne (på engelsk) Du vil indgå i hverdagen i afdelingen og i relevant omfang deltage i andre af afdelingens projekter og aktiviteter. Det aftaler vi nærmere. Din profil Du studerer eventuelt sociologi, antropologi eller lignende. Du er selvstændig, idérig og god til at afslutte opgaver. Det afgørende er, at du har interesse for arbejdet med projekter på sundhedsområdet og har erfaring med anvendelse af kvalitative undersøgelsesmetoder. Læs mere om os på: Sundhedsøkonom, ph.d.-studerende Nasrin Tayyari Dehbarez Tlf.: Mail: nastay@rm.dk Praktiksted louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 1.

4 Praktikanter til MTV & Sundhedstjenesteforskning MTV og Sundhedstjenesteforskning søger 1-2 selvstændige og engagerede praktikanter med sundheds- eller samfundsfaglig baggrund, som kan indgå i et eller flere af vores aktuelle forsknings- /udviklingsprojekter. I MTV og Sundhedstjenesteforskning gennemfører vi praksisnære analyse- og forskningsprojekter i form af medicinske teknologivurderinger (MTV er) eller bredere sundhedstjenesteforskningsprojekter. MTV er en internationalt anerkendt metode til at generere evidensbaseret input til beslutningstagning i sundhedsvæsenet. Sundhedstjenesteforskning er tværfaglig forskning i, hvad der fører til forbedringer af sundhedsvæsenets ydelser og organisering. Vores mål er at kvalificere beslutningstagning i sundhedsvæsenet og bidrage til at ressourcerne udnyttes hensigtsmæssigt. MTV og Sundhedstjenesteforskning er et tværfagligt team, som anvender en vifte af teoretiske og metodiske værktøjer, når vi løser konkrete projekter. Vi søger praktikanter med sundheds- eller samfundsvidenskabelig baggrund, som kan indgå i et eller flere af vores aktuelle forsknings- og udviklingsprojekter. Du skal have interesse for sundhedsvæsenet, gode metodemæssige kompetencer (kvalitative og/eller kvantitative) og skal kunne arbejde selvstændigt og struktureret. Hvilke specifikke projekter, du kommer til at indgå i, afhænger af dine faglige interesser og kompetencer samt aktuelle behov i opgaveløsningen. Læs mere om os på: Programleder Lisbeth Ørtenblad Programleder Ulla Væggemose Tlf.: Mail: lisbeth.oertenblad@stab.rm.dk ulla.vaeggemose@stab.rm.dk louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 2.

5 Praktikanter søges til Region Midtjyllands projekt Sundere liv i Socialpsykiatrien CFK søger en praktikant med sundheds- eller samfundsvidenskabelig baggrund i forårssemesteret Som praktikant skal du indgå i teamet, der arbejder med forskning i relation til projektet Sundere liv i socialpsykiatrien. Sundere liv i socialpsykiatrien er et afsluttet interventionsprojekt til fremme af sundheden blandt psykisk syge i socialpsykiatriske tilbud gennem strukturel forebyggelse, kompetenceudvikling blandt personalet og involvering af brugere af socialpsykiatrien i fire kommuner og fire socialpsykiatriske botilbud. Projektet er gennemført i perioden Du kan læse mere her: Se særligt temaet om følgeforskning. Vi søger Du skal have interesse for at arbejde med kvalitative metoder inden for en sundhedsfaglig problemstilling med fokus på sårbare grupper. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med kodning og analyse af interviewdata i NVivo samt er stærk i at danne overblik over forskningslitteratur på feltet. Det vil samtidig være en fordel (men ikke en nødvendighed), at du har kendskab til forhold i psykiatrien. Du skal være analytisk stærk og god til skriftlig formidling. Seniorforsker Lucette Meillier Tlf Mail: lucette.meillier@stab.rm.dk Som udgangspunkt varer et praktikforløb et semester eller evt. arbejdstid og praktikvarighed aftales nærmere. louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 3.

6 1-2 dygtige praktikanter søges til Region Midtjyllands befolkningsundersøgelse Hvordan har du det? Befolkningsundersøgelser søger 1-2 praktikanter med interesse for at arbejde med sundhedsfaglige problemstillinger og med kvantitative data. Det vil være en stor fordel, hvis du har erfaring med statistisk analyse af spørgeskemadata og litteratursøgning. Endvidere er det en fordel (men ikke en nødvendighed), at du har erfaring med brug af statistikprogrammet STATA. Du skal være analytisk stærk, god til skriftlig formidling samt have faglige ambitioner. Hvad du præcist kommer til at arbejde med afhænger blandt andet af dine kvalifikationer og interesser. I foråret 2016 skal der bl.a. arbejdes med: Kronisk sygdom/multisygdom, mental sundhed, ensomhed, kræft, sundhedskompetence og sundhedsvaner. Om Befolkningsundersøgelser Befolkningsundersøgelser har til opgave at udarbejde Region Midtjyllands sundhedsprofil Hvordan har du det?, som kortlægger befolkningens sundhed, sygdom og trivsel. Sundhedsprofilen bruges af regionen og kommunerne ved tilrettelæggelse af sundhedsindsatsen. Desuden bruges undersøgelsens data til forskning. Sundhedsprofilen bygger på spørgeskemaundersøgelser fra 2006, 2010 og Derudover arbejder teamet med anvendelsen af spørgeskema- og registerdata i en række øvrige forsknings- og udviklingsprojekter. Læs mere om os på: Forsker Karina Friis Tlf.: Mail: Karina.friis@stab.rm.dk louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 4.

7 Kvalitetsdokumentation søger praktikant med lyst til at arbejde med spørgeskemaundersøgelser I Kvalitetsdokumentation løser vi kvalitetsudviklingsopgaver for sundhedssektoren, psykiatrien samt private aktører og foreninger. Vi arbejder blandt andet med bruger- og pårørendeundersøgelser i form af tilfredshedsundersøgelser blandt forskellige patientgrupper. Derudover løser vi en række forskellige evalueringsopgaver. Som praktikant vil du kunne deltage i alle vores forskellige opgavetyper, og vi forventer derfor, at du har viden om såvel kvantitativ som kvalitativ metode. Du skal med andre ord være klar på, at der både vil være opgaver, hvor du skal indsamle og analysere kvantitative data og opgaver, hvor du skal gennemføre enkeltmands- eller fokusgruppeinterviews. Du vil indgå i flere projekter, og opleve at arbejde sammen med flere forskellige medarbejdere. Du vil få ansvar for delopgaver i projekterne og skal derfor kunne løse dine opgaver selvstændigt og inden for deadlines. Du vil i høj grad få indflydelse på, hvordan opgaverne løses men vi forventer, at du er indstillet på at løse opgaverne, som en del af det team, du kommer til at indgå i. Vi kan endnu ikke fortælle helt præcist, hvilke projekter du vil blive tilknyttet, da det tilpasses den kommende praktikants kompetencer. Men praktikopholdet vil give dig et indgående indblik i alle dele af processen med at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse. Du kan læse mere om Kvalitetsdokumentaton på: Konsulent Peder Hau Lyng Tlf.: Mail: peder.lyng@stab.rm.dk Vi søger i udgangspunktet en praktikant, der kan være tilknyttet i perioden fra 1. februar til 30. juni Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 37 arbejdstimer. louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 5.

8 Praktikant til projekter vedrørende udsatte børn og unge Børn og Unge søger en praktikant til forårssemestret 2016 til at indgå i projektarbejde vedrørende udsatte børn og unge. Vi søger en kandidatstuderende med samfunds- eller socialfaglig baggrund med gode metodekundskaber og et godt blik for at trække det væsentligste frem i et vidensgrundlag eller et datasæt. Desuden lægger vi vægt på gode formidlingsevner samt interesse og eventuelt faglig viden fra det sociale praksisområde. Vores opgaver er forskelligartede, og derfor arbejder vi med en bred palet af forskellige metoder, som du - afhængig af de projekter, du bliver tilknyttet - vil komme til at arbejde med. Opgaverne kan fx indbefatte interview af fagpersoner og udsatte unge og deres familier, gennemførelse af audit, spørgeskemaundersøgelser, procesfacilitering og metoder til implementering. Desuden vil du få mulighed for at få kendskab til de forskellige samarbejdspartere og eksterne kunder, som vi samarbejder med, ved deltagelse i møder hos regioner, kommuner eller organisationer. En central opgave i forbindelse med praktikforløbet vedrører en evaluering af et "frivillighus" etableret i tilknytning til et døgntilbud til psykisk sårbare unge. Frivillighuset inddrager frivillige fra det omkringliggende boligområde i at støtte de unge i forbindelse med overgangen til at bo i egen bolig. Du får en nøglerolle i forbindelse med dataindsamling, databearbejdning og analyse. Evalueringens datagrundlag er interview med unge, frivillige og medarbejdere samt kvantitative registreringer af de unges udvikling over tid. Konsulenterne i projektteamet vil give dig sparring på opgaverne, men vi lægger samtidig vægt på selvstændighed i opgaveløsningen hos vores praktikanter, samt at vores praktikanter får mulighed for at anvende opnåede kompetencer fra studiet. Læs mere om os på: Faglig leder Anette Stamer Ørsted Tlf.: Mail: anette.oersted@stab.rm.dk Som udgangspunkt varer et praktikforløb et semester eller evt. arbejdstid og praktikvarighed aftales nærmere. louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 6.

9 Praktikant til projekter vedrørende udsatte voksne Vi søger en engageret og metodeinteresseret praktikant til at indgå i forskellige udviklings- og evalueringsopgaver i forårssemestret I gruppen Udsatte Voksne løser vi i disse år blandt andet en større evalueringsopgave for Socialstyrelsen af det puljefinansierede landsdækkende projekt Kvalitet i den kommunale indsats over for borgere med svære psykiske lidelser. Opgaveløsningen indebærer implementerings- og effektevaluering af Social Færdighedstræning og Åben Dialog. I den del, der vedrører Social Færdighedstræning, vil du blive inddraget i dataindsamling til en implementeringsevaluering bestående af fokusgruppeinterview. Du kommer med ud at lave interviews og skal hjælpe med afrapporteringen. I forbindelse med Åben Dialog-projektet skal du være med til at følge op på dataindsamlingen i de fem kommuner, der deltager i projektet. Desuden skal vi gennemføre enkelte casestudier af udvalgte borgerforløb, hvor du skal deltage i interview og analyseopgaver. Vi forventer at inddrage dig i flere typer af opgaver i gruppen. Blandt andet skal vi evaluere et uddannelsesforløb i Åben Dialog for Svendborg - Psykiatrisk Afdeling og flere andre opgaver vil måske vise sig relevante for dit praktikforløb hos os. Vi har brug for en praktikant, der kan indgå i evalueringsopgaver af både kvantitativ og kvalitativ karakter bidrager til evalueringselementer, hvor interview og dokumenter vil være datakilder bidrager til datastyring, bl.a. gennem programmet SurveyXact, og til beskrivende statistikanalyser hurtigt kan få overblik over et komplekst evalueringsdesign om et udviklingspræget socialfagligt felt i kommunerne Konsulent: Karen Nørskov Jensen Tlf.: , Mail: karen.jensen@stab.rm.dk louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 7.

10 Praktikant til Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Er du interesseret i det specialiserede socialområde med fokus på regionale boformer for både børn og voksne? Så får du her en chance for at prøve kræfter med mange forskellige arbejdsmetoder. I kvalitetsmodellen arbejder vi både med kvalitative og kvantitative metoder, procesfacilitering, audit, undervisning samt klassisk sekretariatsbetjening og formidling. Vores opgaveportefølje for 2016 er ikke helt på plads, men vi forventer, at vi skal arbejde med: Udvikling af ny dokumentationspraksis til de sikrede institutioner Beboerundersøgelser på regionernes boformer Udvikling af standarder Undervisning af surveyor-korps Du kan læse mere om de forskellige opgaver på projektets egen hjemmeside: Om praktikken Som praktikant hos os vil du blive knyttet til et eller to delprojekter, hvor du får kendskab til og selv tager del i de metodemæssige overvejelser og drøftelser i de forskellige faser af opgavens tilrettelæggelse. Du får stor selvstændighed i opgaveløsningen og et godt indblik i dagligdagen som konsulent. Du får en fast praktikvejleder, som løbende vil give dig sparring og feedback. Vi vil sammen med dig tilrettelægge dit praktikforløb, så dine kompetencer og ønsker bedst muligt matcher indholdet i vores projekt. Dine opgaver i praktikforløbet vil være varierende, og du vil udover deltagelse i projektopgaver også deltage i centrets møder og forskellige udviklingsprocesser. Om dig Du studerer eventuelt statskundskab, politik og administration, sociologi, antropologi eller andre relevante retninger. Det afgørende er, at du har et stort engagement, er selvstændig og har interesse for arbejdet med projekter på det sociale område. Faglig leder Tina Willemann Tlf.: Mail: tina.willemann@stab.rm.dk louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 8.

11 Metodecentret søger praktikant til foråret 2016 Vil du hjælpe os med at udvikle det specialiserede socialområde? Har du lyst til at udvide din viden om den kommunale og regionale indsats for udsatte borgere og samtidig afprøve dine evner som evaluerings og proceskonsulent? Så er det dig, vi har brug for som praktikant i forårssemestret Hvem er vi? Metodecentret er en innovations og udviklingsenhed på det specialiserede socialområde, der er ejet af Region Midtjylland og Aarhus, Herning, Randers, Skanderborg og Viborg Kommuner. Vi bidrager til at udvikle kvaliteten og effektiviteten i hjælpen til udsatte, handicappede eller sindslidende børn, unge og voksne. Om praktikken Du vil blive en del af vores konsulentteam, som rådgiver og yder proces og evalueringsstøtte til regionens og kommunernes udviklingsprojekter. Samtidig er det en vigtig del af vores arbejde at formidle og sprede viden om god praksis, så andre kan få glæde af de erfaringer, vi indsamler. Du vil blive inddraget i et eller flere af vores konkrete metodeudviklingsprojekter eller evalueringer hvilket afhænger også af dine egne ønsker og kompetencer. Din profil Du studerer eventuelt statskundskab, sociologi, antropologi eller psykologi. Det afgørende er, at du har et stort engagement, kan arbejde selvstændigt og har interesse for arbejdet med projekter på det sociale område. Vi lægger desuden vægt på, at du har kendskab til og gerne erfaring med anvendelse af kvalitative undersøgelsesmetoder. Vi forventer også, at du er god til at formulere dig skriftligt. Læs mere om os på: Chefkonsulent og daglig leder Simon Østergaard Møller Tlf.: Mail: simon.moeller@stab.rm.dk Praktikstedet er Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Allé 19, 8200 Aarhus N. Som udgangspunkt varer et praktikforløb et semester eller evt. arbejdstid og praktikvarighed aftales nærmere. Ansøgning vedlagt CV og eksamensudskrift sendes samlet i et PDF dokument til louise.joergensen@stab.rm.dk. Husk tydelig angivelse af den praktikplads, du søger: Praktikopslag 9.

Praktikant til projektet vedrørende Organisatorisk Design af Akutfunktionen: Policy Evaluering

Praktikant til projektet vedrørende Organisatorisk Design af Akutfunktionen: Policy Evaluering Praktikant til projektet vedrørende Organisatorisk Design af Akutfunktionen: Policy Evaluering Sundhedsøkonomi er et fagligt fællesskab i Folkesundhed og Sundhedstjenesteforskning i CFK. Vi søger aktuelt

Læs mere

6 praktikopslag til forårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus

6 praktikopslag til forårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus 6 praktikopslag til forårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus DEFACTUM, Region Midtjylland, er et center for forskning og udvikling inden for social- og sundhedsområdet. Vi arbejder i feltet mellem praksis,

Læs mere

Fire praktikopslag til efterårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus

Fire praktikopslag til efterårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus Fire praktikopslag til efterårssemesteret 2017 DEFACTUM, Aarhus DEFACTUM, Region Midtjylland, er et center for forskning og udvikling inden for social- og sundhedsområdet. Vi arbejder i feltet mellem praksis,

Læs mere

SIP - Baggrund og formål

SIP - Baggrund og formål Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N 07.04.11 SIP - Baggrund og formål Indledning Velkommen til de Sociale Indikatorprogrammer

Læs mere

13:30-13:45 Oversigt over tværsektorielle projekter på sundhedsområdet i Region H. 13:45-14:00 Hvordan kan TFE assistere i fremtidige projekter?

13:30-13:45 Oversigt over tværsektorielle projekter på sundhedsområdet i Region H. 13:45-14:00 Hvordan kan TFE assistere i fremtidige projekter? 12:30-13:00 Frokost 13:00-13:10 Velkommen Ane Friis Bendix, formand for koordinationsgruppen for (TFE) 13:10-13:30 TFE og TVÆRS-Puljen Carsten Hendriksen, forskningsleder i TFE 13:30-13:45 Oversigt over

Læs mere

Region Hovedstaden søger

Region Hovedstaden søger GÅ TIL REGIONH.DK/JOB Mød en medarbejder Region Hovedstaden søger Sådan søger du job hos os Tips til jobansøgning, CV og samtale Student med styr på Excel Center for It, Medico og Telefoni (CIMT) søger

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere

Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere Udviklingen og udbygningen af det nære sundhedsvæsen stiller store og nye krav til kommunerne og sundhedspersonalets kompetencer og viden. Det kræver, at

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Aftale om evaluering af Praksiskonsulentordningen

Aftale om evaluering af Praksiskonsulentordningen Aftale om evaluering af Praksiskonsulentordningen Nærværende aftale er en revideret udgave af den indgåede aftale af 24.10.2012. Ændringer i aftalen vedrører de respondenter, der indgår i undersøgelsen,

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

Koncept for brugerundersøgelse 2018

Koncept for brugerundersøgelse 2018 Koncept for brugerundersøgelse 2018 Indledning Nærværende notat præsenterer koncept for brugerundersøgelse i relation til det kvalitetsarbejde, som bliver udført på det sociale område. Konceptet er formuleret

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Region Hovedstaden søger

Region Hovedstaden søger GÅ TIL REGIONH.DK/JOB Mød en medarbejder Region Hovedstaden søger Sådan søger du job hos os Tips til jobansøgning, CV og samtale Seniorforsker til Tværsektoriel Forskningsenhed i Region Hovedstaden Vil

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Få en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Skaber værdi for både praktikant og praktiksted Få en praktikant Administrationsbacheloruddannelsen ønsker løbende at indgå

Læs mere

Haves: Liv Ønskes: Sundere liv

Haves: Liv Ønskes: Sundere liv Sundere liv i socialpsykiatrien Haves: Liv Ønskes: Sundere liv Livsstil hos borgere med dårlig mental sundhed Finn Breinholt Larsen programleder, seniorforsker CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk

Læs mere

Referat Netværksarrangement Inddragelse af pårørende og lokalsamfund i samarbejde med mennesker med sindslidelser.

Referat Netværksarrangement Inddragelse af pårørende og lokalsamfund i samarbejde med mennesker med sindslidelser. Referat Netværksarrangement Inddragelse af pårørende og lokalsamfund i samarbejde med mennesker med sindslidelser. Tidspunkt: Torsdag, 28. november, 2013-13:30 til 16:00 Sted: CFK Center for Folkesundhed

Læs mere

Hvad er mental sundhed?

Hvad er mental sundhed? Mental Sundhed Hvad er mental sundhed? Sundhedsstyrelse lægger sig i forlængelse af WHO s definition af mental sundhed som: en tilstand af trivsel hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdagens

Læs mere

MODULBESKRIVELSE. KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus

MODULBESKRIVELSE. KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus MODULBESKRIVELSE Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

ELEMENTER I EN BUSINESS CASE. Vejledning

ELEMENTER I EN BUSINESS CASE. Vejledning ELEMENTER I EN BUSINESS CASE Vejledning ELEMENTER I EN BUSINESS CASE Vejledning Specialkonsulent Simon Østergaard Møller Simon.moeller@stab.rm.dk METODECENTRET Center for Innovation & Metodeudvikling Olof

Læs mere

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse 1 Dagens program Præsentation af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse (EEB) Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet Metoder til evaluering Opgave i grupper 2

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

VIRKSOMHEDS - GRUNDLAG for

VIRKSOMHEDS - GRUNDLAG for VIRKSOMHEDS - GRUNDLAG for Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen Aarhus Universitetshospital Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen VIRKSOMHEDS - GRUNDLAG Aarhus Universitetshospital Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen

Læs mere

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling København den 15. november 2011 Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling Har du lyst til at omsætte din teoretiske viden om byudvikling til analyser og konkrete løsninger i et ungt og tværfagligt

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. SIP-børn

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. SIP-børn Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N SIP-børn Hvad er SIP-børn? Den korte version SIP-børn (det sociale indikatorprogram for børn og unge anbragt eller i behandling

Læs mere

INTRODUKTION TIL DOKUMENTATION OG EVALUERING

INTRODUKTION TIL DOKUMENTATION OG EVALUERING INTRODUKTION TIL DOKUMENTATION OG EVALUERING Tine Curtis, leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL Forskningschef Aalborg Kommune og adj. professor Syddansk og Aalborg universiteter Stort fokus på

Læs mere

Minikonference. Fremme af sundhed og trivsel i socialpsykiatrien. Lise Arnth Nielsen, sygeplejerske, projektleder

Minikonference. Fremme af sundhed og trivsel i socialpsykiatrien. Lise Arnth Nielsen, sygeplejerske, projektleder Minikonference Fremme af sundhed og trivsel i socialpsykiatrien Lucette Meillier, cand.comm. Ph.d., programleder Lise Arnth Nielsen, sygeplejerske, projektleder CFK folkesundhed og kvalitetsudvikling Koncern

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere.

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere. Modul 3c - Praktik Formål Målet med praktikken er at give dig mulighed for at udbygge og afprøve din viden og kompetence i det sociale arbejdes praksis i institutionelle omgivelser på et tidspunkt, hvor

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Monitorering og forebyggelse på folkesundhedsområdet Erfaringer fra Hvordan har du det?- undersøgelserne

Monitorering og forebyggelse på folkesundhedsområdet Erfaringer fra Hvordan har du det?- undersøgelserne Seminar om tværgående monitorering 19.9.2014 Monitorering og forebyggelse på folkesundhedsområdet Erfaringer fra Hvordan har du det?- undersøgelserne Finn Breinholt Larsen programleder, seniorforsker CFK

Læs mere

EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER

EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER Få ekstra kræfter til at gennemføre helhedsplanen Tilskud fra Landsbyggefonden kan ikke - og skal ikke - løse boligområdets problemer alene. Løsningen ligger først

Læs mere

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018.

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 13. juni 2014 Aarhus kommunes Sundhedspolitik 1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 Studie Semester Klasse Ansvarlige undervisere Multimediedesign 4. semester msmmd13a4, msmmd13c4, msmmd13d4 Tildelte praktikvejledere Periode 5. januar 27. marts

Læs mere

Praktik Forår 2013, Sociologi

Praktik Forår 2013, Sociologi Praktik Forår 2013, Sociologi Antal respondenter: 4 Antal svar: 2 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling

Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk Indsatsområder Et af temaerne

Læs mere

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland.

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland. 1. Baggrund Strategi for udvikling af telemedicin i Region Midtjylland et bidrag til fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen (2011) skitserer en række indsatsområder, der skal sikre fremdrift og udvikling

Læs mere

Praktik Forår 2012, Sociologi

Praktik Forår 2012, Sociologi Praktik Forår 2012, Sociologi Antal respondenter: 17 Antal svar: 4 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

Betydningen af relationer og relationsopbygning mellem patienter/borgere og sundhedsprofessionelle.

Betydningen af relationer og relationsopbygning mellem patienter/borgere og sundhedsprofessionelle. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 016-2019 Sundhedskartellets udviklings- og forskningspulje Medarbejdere

Læs mere

8 stillingsannoncer inden for kvalitet og udvikling samt lean

8 stillingsannoncer inden for kvalitet og udvikling samt lean 8 stillingsannoncer inden for kvalitet og udvikling samt lean AC Kvalitet og udvikling Erhvervelse af kompetencer indenfor uddannelsesområdet bredt f.eks.: Udvikling, gennemførelse, administration, dokumentation.

Læs mere

Forskning og praksis i Region Hovedstaden Et forskningsmæssigt perspektiv Charlotte Glümer, Forskningsleder, PhD

Forskning og praksis i Region Hovedstaden Et forskningsmæssigt perspektiv Charlotte Glümer, Forskningsleder, PhD Forskning og praksis i Region Hovedstaden Et forskningsmæssigt perspektiv Charlotte Glümer, Forskningsleder, PhD Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Indhold Hvem er vi? Eksempler fra samarbejder

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Talentforløb inden for Forskning og Udvikling

Talentforløb inden for Forskning og Udvikling Udfold dit talent VIA Pædagogik og Samfund Talentforløb inden for Forskning og Udvikling Til dig, der vil have en ekstra faglig udfordring VIA Pædagogik og Samfund VIA Pædagogik og Samfund TALENTFORLØB

Læs mere

MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose

MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose Workshop om MAST 16-11-2012 CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Livsfasepolitik Region Midtjylland

Livsfasepolitik Region Midtjylland Livsfasepolitik Region Midtjylland Vedtaget af Regions-MEDudvalget, februar 2010 Uddrag fra Region Midtjyllands personalepolitik: Region Midtjylland er en mangfoldig og rummelig arbejdsplads Mangfoldighed

Læs mere

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK?

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK? TIL ADVICE-NETVÆRK? Har du lyst til at arbejde analytisk, strategisk og kreativt med kommunikation på et af landets førende kommunikationsbureauer? Og er du klar til at arbejde med komplekse problemstillinger

Læs mere

Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014

Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014 Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014 Indhold Indledning... 3 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau?... 3 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus Modulbeskrivelse Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus 5 ECTS Modulet er målrettet

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område ICF/ICF-CY Netværksdag 9. Marts 2011 Dias 1 ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Læs mere

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2022 Den 24. april 2018 afholdte Sundhedskoordinationsudvalget et politisk opstartsmøde

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Datamatiker-uddannelsen ved Roskilde Handelsskole Maj 2010 Manual til praktikophold / Datamatiker 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

Brugerinddragelse i forskning

Brugerinddragelse i forskning Brugerinddragelse i forskning Anne Lee Sygeplejerske, cand. scient. san. Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering (CAST) Syddansk Universitet Hvad er en bruger? Hvad er brugerinddragelse?

Læs mere

Finansbachelor i praktik. Tips og vink

Finansbachelor i praktik. Tips og vink Finansbachelor i praktik Tips og vink Finansbachelor i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansbachelor i praktik. Den giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer i selskabet som interesserer sig for dokumentation og forskning

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

Broen til Bedre Sundhed PRÆSENTATION. Region Sjælland

Broen til Bedre Sundhed PRÆSENTATION. Region Sjælland Broen til Bedre Sundhed BROEN TIL BEDRE SUNDHED PRÆSENTATION Region Sjælland BROEN TIL BEDRE SUNDHED INTERVENTION Velkommen til Broen til Bedre Sundhed! Et unikt udviklingsprogram med aktiviteter indenfor

Læs mere

Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf

Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf Foto og layout: Kommunikation, Aarhus Universitetshospital Best.nr. HØ0115HN Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf. 7845 5566 www.auh.dk Forsknings- og udviklingsstrategi Fysioterapi- og

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Etablering af forskningssamarbejde med mellem Region Midtjylland og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet.

Etablering af forskningssamarbejde med mellem Region Midtjylland og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet. Regionshuset Aarhus Koncern HR, Udvikling Olof Palmes Allé 32 8200 Aarhus N. Tlf. +45 7841 0003 www.regionmidtjylland.dk www.udvikling.rm.dk Etablering af forskningssamarbejde med mellem Region Midtjylland

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

De Sociale Indikatorprogrammer for voksne

De Sociale Indikatorprogrammer for voksne De Sociale Indikatorprogrammer for voksne De Sociale Indikatorprogrammer for voksne Udarbejdet af Center for Kvalitetsudvikling i Region Midtjylland. Konsulent Lise Marie Udsen - lise.udsen@stab.rm.dk

Læs mere

Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv.

Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv. Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv. 13.oktober 2013 Ida Götke www.regionmidtjylland.dk Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Aktuelle initiativer 19M og satspuljeaftalen på psykiatriområdet for 2014-2017. v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri

Aktuelle initiativer 19M og satspuljeaftalen på psykiatriområdet for 2014-2017. v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri Aktuelle initiativer 19M og satspuljeaftalen på psykiatriområdet for 2014-2017 v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri 19M puljen 19 M Fremrykningspuljen Kvalitet i den kommunale indsats

Læs mere

Lokal strategi for Etablering af forskning i klinisk sygepleje

Lokal strategi for Etablering af forskning i klinisk sygepleje Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder Hospitalsledelsen Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7927 4444 Telefax +45 7927 4930 www.regionshospitalethorsens.dk post@horsens.rm.dk Lokal strategi

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

Skridt for skridt. Sundere liv i socialpsykiatrien December 2014

Skridt for skridt. Sundere liv i socialpsykiatrien December 2014 Så er vi parat med årets sidste nummer af Skridt for Skridt. Vi i projektsekretariatet ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Tak for et godt og inspirerende samarbejde! Lise Arnth Lucette

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

et fagligt møde der giver udsyn, læring og fremdrift

et fagligt møde der giver udsyn, læring og fremdrift et fagligt møde der giver udsyn, læring og fremdrift CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling - et center for forskning og udvikling på social- og sundhedsområdet Auditundersøgelsen har givet et godt afsæt

Læs mere

Hvorfor er det vigtigt?

Hvorfor er det vigtigt? Struktur på sundheden Workshop 10 Lucette Meillier Seniorforsker, cand.comm., ph.d. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Socialpsykiatrien Sundhed i balance Hvorfor er det vigtigt?

Læs mere

Sundhedsstatistik : en guide

Sundhedsstatistik : en guide Sundhedsstatistik : en guide Officiel statistik danske hjemmesider og netpublikationer: Danmarks Statistik Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik, der indsamler, bearbejder og

Læs mere

Landsdækkende psykiatriundersøgelser LUP-psykiatri 2015

Landsdækkende psykiatriundersøgelser LUP-psykiatri 2015 Landsdækkende psykiatriundersøgelser LUP-psykiatri 2015 MENU KONCEPT ni delundersøgelser Årlige patientundersøgelser og B&U forældreundersøgelser Treårlige pårørendeundersøgelser pårørende bliver spurgt

Læs mere

Hvordan har du det? 2017 Skanderborg Kommune

Hvordan har du det? 2017 Skanderborg Kommune #RMsundhedsprofil @DKfact Hvordan har du det? 2017 Skanderborg Kommune Jes Bak Sørensen, forsker, ph.d. Program Kort om undersøgelsen Tendenser i Region Midtjylland Overblik over sundheden i Skanderborg

Læs mere

Opgaveudvikling på psykiatriområdet

Opgaveudvikling på psykiatriområdet Sammenfatning af publikation fra : Opgaveudvikling på psykiatriområdet Opgaver og udfordringer i kommunerne i relation til borgere med psykiske problemstillinger Marie Henriette Madsen Anne Hvenegaard

Læs mere

Dokumentation og forskning 2016. En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning 2016. En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2016 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Interessegruppen er et netværk af medlemmer i selskabet som interesserer sig for dokumentation og forskning

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores datamatikere. Her har vi samlet information

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND

FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND RM på tværs af de decentrale enheder og fag Sundhed Psykiatri og Social Regional Udvikling Stabsfunktioner BUDSKABSTEMAER via analysen > Indholdsrigt job > Modig

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Slutrapport. Evaluering af 2. semester

Slutrapport. Evaluering af 2. semester Slutrapport Evaluering af 2. semester Foråret 2017 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Metodiske overvejelser 3 2.1 Målgruppe 3 2.2 Kontaktoplysninger på de studerende 3 2.3 Validitet i forbindelse med udformningen

Læs mere

Beskrivelsesramme for studievejlederes kompetencer/ for medarbejdere ved studievejlederfunktionen i UCL

Beskrivelsesramme for studievejlederes kompetencer/ for medarbejdere ved studievejlederfunktionen i UCL Beskrivelsesramme for studievejlederes kompetencer i UCL Denne beskrivelsesramme er udarbejdet med afsæt i UCL s Kompetencestrategi og politik. UCL har tidligere udarbejdet en Beskrivelsesramme for udannelsesfaglige

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget FØRSTEBEHANDLING VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalgets ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive

Læs mere

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson.

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Kompetenceprofil Forord Skrives af relevant ledelsesperson. - Den færdige introducerede medarbejder - Opdelt i generel profil

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Notat oktober Social og Arbejdsmarked Sekretariatet. J.nr.: Br.nr.:

Notat oktober Social og Arbejdsmarked Sekretariatet. J.nr.: Br.nr.: - 1 - Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: oktober 2012 Udfærdiget af: Marlene Schaap-Kristensen Vedrørende: Temadrøftelse om borgere med dobbeltdiagnose Notatet

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller Baggrund KL har siden efteråret 2012 gennemført spørgeskemaundersøgelser til alle landets kommuner vedr. status for kommunernes sundhedsindsatser.

Læs mere

Mere om at skabe evidens

Mere om at skabe evidens Mere om at skabe evidens Dokumentation, procesevaluering og implementeringsforskning Tine Curtis, centerchef TrygFondens Forebyggelsescenter Syddansk Universitet Hvad har kommunen brug for, for at kunne

Læs mere

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling på sundhedsområdet mellem Faculty of Health Sciences (Health), Aarhus Universitet og Region Midtjylland 1.

Læs mere

SIP-socialpsykiatri. Det Sociale Indikatorprogram vedrørende socialpsykiatriske bosteder for voksne i Region Midtjylland

SIP-socialpsykiatri. Det Sociale Indikatorprogram vedrørende socialpsykiatriske bosteder for voksne i Region Midtjylland SIP-socialpsykiatri Det Sociale Indikatorprogram vedrørende socialpsykiatriske bosteder for voksne i Region Midtjylland - Dokumentation af indsats og resultater -UDKAST- 2 SIP-socialpsykiatri Det Sociale

Læs mere

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE Juni 2013 I Sundhedsstyrelsens politik for brugerinddragelse beskriver vi, hvad vi forstår ved brugerinddragelse, samt eksempler på hvordan brugerinddragelse kan gribes an

Læs mere

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen Punkt 8. Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik 2015-2018 og Strategi for det nære sundhedsvæsen 2017-050028 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender,

Læs mere

Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS).

Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS). Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS). Kortlægningsprojekt i perioden 1. september 2012 31. 12 2012 Projektets baggrund Borgere med psykosociale handicap

Læs mere