Årsplan i dansk for børnehaveklassen, 2008-2009.



Relaterede dokumenter
Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Signe s Signe dagpleje

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Læreplaner. Vores mål :

Vuggestuens lærerplaner

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven.

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Pædagogisk læreplan for Skovvejens børnehave

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej Bække Tlf.: hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling.

Årsplan for skoleåret 2018/19

Læreplan for Selmers Børnehus

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

Årsplan 0. klasse 2014/15

Matematik. Samarbejdsøvelser med former/farver og tal. Teddy Fremlæg onsdag: Magnus Fremlæg fredag: Silas

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier

Årsplan 0.klasse 2015/16

Projekt i uge 47. Barnets alsidige personlige udvikling

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole

Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole.

Årsplan 0.klasse 2015/16

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Navn: Fødselsdato: Forældreunderskrift. Udfyldt Dato og børnelinjen: Udfyldt dato og børnelinjen: Udfyldt dato og børnelinjen:

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske læreplaner

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Mål og indsatsområder for juni 2014 maj 2015 For yngste- mellemgruppen

Læseplan for børnehaveklasserne

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner

Årsplan for skoleåret 2018/19

Mål og metoder for de 6 læreplanstemaer

Årsplanen giver et overblik over den enkelte årgangs plan i relation til hele skolen.

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN.

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Maglegårdens arbejde med børns overgang fra børnehave til SFO/børnehaveklasse.

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. LUKKEDAGE AKTIVITETSOVERSIGT LÆREPLANER OVERGANG MELLEM DAGTILBUD BØRNEMILJØLOV...

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner

Børnehavens lærerplaner 2016

Vi vil tydeliggøre skolens kultur og udvikle selvsamme kultur for eleverne.

Sunde og glade børn lærer bedre

Maglemuen. Dagtilbud Vest. helhedsorienteret brobygning Når børn fra Maglemuen skal forberedes på skolegang

LÆREPLANER I Snedsted Børnehave.

Børnehaveklassen Krebs. Årsplan (Dansk Matematik ST)

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

AKTIVITETSPLAN UGE 37-41

Transkript:

Årsplan i dansk for børnehaveklassen, 2008-2009. De generelle mål for faget er følgende: At børnene er glade for at komme i skole, lærer skolen at kende som et trygt sted uden drilleri og med plads til at udfolde sig. At børnene udfordres og lærer om sig selv og verden omkring dem, videreudvikler sociale spilleregler og tænker over almene menneskelige spørgsmål. At de er i stand til at være og arbejde selv og sammen med andre. At deres ordforråd og begrebsverden udvides. At deres indsigt og over for sprog og alfabetsystemet styrkes. At de arbejder med dele af sproget og større sammenhængende sproglige oplevelser. At de for styrket evnen til at lytte og kommunikere, tale efter tur og turde tale i en større forsamling. Uge Indhold Materialer Metode Mål (fagligt og socialt) Obs. 34-36 At gå i skole. Nye venskaber. Trafik Kopiark fra Materiale fra Råd for større færdselssikkerhed. Fælles, parvise og lege. At børnene stille og roligt erfarer sig selv i den nye sammenhæng og finder sig til rette med den nye hverdag i skolen. At klassen bliver rystet godt sammen. At lærerne lærer børnene at kende. Lære at færdes i trafikken. Skolefoto torsdag d. 21/8. Forældremøde mandag d. 25/8. 37-38 Mig og min familie. Familiebilleder til at lave plakater om den enkelte elevs Hvert barn fortæller om sin familie, læreren At børnene lærer hinanden at kende. At de bliver bevidste om Forældreovertagelsesdag d. 19. september

39-41 Krop og hop (hele skolen) Lejrtur og ferie. familie. noterer og hjælper med at producere en plakat. forskellige leveformer. At de formulerer sig og lytter til hinanden. At børnene producerer en plakat med præsentation af egen familie... Lejrskole fra tirsdag d. 7.-9. Oktober. 43-45 Sproglig. Vi begynder med rim og remser, noget om lyde og øret, Hvad er et ord og en sætning. Sg`laj. Opgavebog På vej læsning, kopiark. Vi synger og danser bogstaver, kopiark. overfor rim og remser, lyd, sætninger og ord, bogstaver og deres lyde. Se hvor i munden ligger. Synge vokaltrappen Individuelle motoriske øvelser: klippe, tegne, flette, At styrke børnenes indsigt og At børnene får arbejdet med dele af sproget og større sammenhængende sproglige oplevelser. At børnene for styrket deres sproglige bevidsthed igennem kropslige og musiske oplevelser. Lilleskoledag d. 1. November. 46-48 Vokaler. Lydhuset Synge og danse. Forskellige materialer til juleklip. At børnene lærer s lyde. Samtaler d. 17. Og 25. november. Skole-forældremøde d. 20. november. 49-52 Jul. Håndfonemerne M, p,b, f og v. (læbefamilien) At øge kendskabet til børnenes højtid, ritualer og traditioner. At styrke de kreative sider samt motorikken. Julefrokost for eleverne. 0.kl. forældre arrangerer.

Kopisider fra dansksystemet. Karton. Kopiark fra lime. At lære om livet i naturen om vinteren. At undersøge vejret om vinteren. 2-6 Vinter. Håndfonemerne l, n, d, t, s. (fortungefamilien) 8-10 Trolde. Håndfonemerne j, g,k. (Bagtungefamilien) Storyline og dramatisering, individuelt og i grupper. At børnene får indblik i eventyrgenren. At bruge egen og hinandens fantasi. At samarbejde i grupper. Skoleforældremøde d. 18. Februar. Fastelavn d. 20 februar. Hjemmebesøg d. 5. Marts 11-13 Teater (hele skolen) Hjemmebesøg d. 10. 16. Og 23 marts. Generalforsamling d. 25. Marts. Skolefest d. 27 marts. 14 Håndfonemerne r og h (halslyde.) Påske..

Påskeklip. 16-17 Fonemerne døbes. Repetition Kopiark fra Lære konsonantlyde og sætte dem sammen med. 18-20 En ferietur Kopiark, karton. Storyline med collagefigurer. I grupper ( familier ) planlægge en imaginær ferierejse. 21 Værdidage (hele skolen) 22-23 24-26 Bygge ord. Læse bøger. Afrunding af dette halve års arbejde med sproglig. Kopiark, karton og puslespil. Solstrålebgerne. Opgavebog På vej læsning overfor bogstaver, lyde, ord og sætninger. At bruge egen og hinandens fantasi. At samarbejde i grupper. At styrke børnenes og de skrevne ord. Få følelsen af at kunne bruge fonemerne og læse en bog. At styrke børnenes indsigt og og alfabetsystemet. At børnene får arbejdet med dele Forældremøde d. 12. Maj. Idrætsdag d. 15. Maj. Samtaler d. 4. Og 9. juni Sommerfest lørdag d. 13. juni Overnatning d. 18.-19. Juni.

Bogstavlydene. overfor rim og remser, lyd, sætninger og ord, bogstaver og deres lyde. af sproget og større sammenhængende sproglige oplevelser. Storelegedag d. 25/6. Karina Bech 2008.