MØRKHØJ SKOLE Gladsaxe kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MØRKHØJ SKOLE Gladsaxe kommune"

Transkript

1 Skolebestyrelsens beretning 2014/15 Skolebestyrelsen laver i samarbejde med skoleledelsen et uddrag af de aktiviteter der er foregået på skolen. Beretningen præsenteres omkring april måned og omfatter primært det år der er gået. Skolebestyrelsen Tina Rasmussen Karin Lemut Annette Lund Ole Christensen Anja Haakonsen Nina Jensen Kenneth Pedersen Søren Ullerichs Rita Lavin Ida Andersen Mikkel Stabell Trine Henriksen Medarbejder repræsentant Medarbejder repræsentant Elev repræsentant Elev repræsentant Observatør, medlem af byrådet Skolereform Skoleåret 2014/15 er året, hvor skolereformen blev implementeret. Det mest synlige for forældrene ved reformen indtil videre er ændringen i skoledagen. Men på skolen er der sket rigtig meget for lærere, pædagoger og ledelse. Der arbejdes i årgangsteams, der er bygget om, så der er mulighed for forberedelse, der efteruddannes, mødetider er ændret og der er fokus på bevægelse i undervisningen, blot for at nævnt nogle tiltag.

2 Der er lang vej endnu til intentionerne i reformen vil være fuldt ud implementeret, så alle elever bliver så dygtige, de kan. Skolechef Michael Mariendal deltog i informationsmøde på skolen i januar 2015 og informerede blandt andet om det store uddannelsesprogram, der er sat i gang for lærere og pædagoger. Michael forventer, at vi vil se fuld effekt af alle de tiltag der er i gang i løbet af 3 år. Det er skolebestyrelsens håb at der kan afholdes flere informationsmøder for elever og forældre, hvor der informeres konkret om de tiltag der implementeres. For mere information om realisering af reformen i : ipads 30. september 2014 blev der udleveret ipads til alle eleverne. Lærerne er blevet forsynet med MacBook Pro. Hermed startede den digitale tidsalder på Mørkhøj skole, med alle de glæder og sorger det medfører. Der var for eksempel lidt uklarhed om forsikring, som heldigvis hurtigt blev afklaret, der har været nogle episoder med besøg på hjemmesider, der ikke bør besøges, og det er blevet meget nemt at tage billeder eller videofilm og publicere dem. Det er lagt ud til de enkelte skoler, hvilke programmer der skal bruges og det vil tage lidt tid endnu at få det hele på plads. Der er også lidt uddannelse til lærere og pædagoger i brug af udstyret. Masterplanen Tilbage i 2006 blev der lavet en såkaldt Masterplan for ombygning af Mørkhøj skole. Det er under den at faglokaler og indskoling er blevet renoveret og i årene 2017 / 18 ligger i budget, at gang 1 eller 2 skal renoveres. Vi glæder os rigtig meget til projektet starter, så endnu en gang vil få tidssvarende og indbydende faciliteter. Link til samlet Masterplan:

3 Mørkhøj skole 60 år Tirsdag den 16. september 2014 fyldte Mørkhøj Skole 60 år. Samtidig blev skolens nye Indskolingsgange indviet ved af borgmester Karin Søjberg Holst symbolsk klippede den røde snor over. Ekstra børnehaveklasse Ved indskrivning til børnehaveklasser 2015 / 16 viste det sig, at 61 børn søgte til Mørkhøj Skole, heraf fire fra andre distrikter, der ikke har søskendegaranti. Der er således 57 børn med krav på optagelse. Der må maksimalt være 28 børn i hver klasse. Forvaltningens forslag var at justere skoledistrikt en smule, så der kun skulle være 2 klasser, men det vist sig at være vanskelligt. Så der oprettes 3 børnehaveklasser på Mørkhøj skole i skoleåret 2015 / 16. Pladsmæssigt vil det blive håndteret ved at inddrage multirum på gang 4 til den ekstra klasse. Det er meget positivt, at flere fra distriktet søger Mørkhøj skole. Desværre giver små klasser en ringere økonomi, da økonomimodel primært er taksameterbestemt. Vi får dog et tilskud på til indkøb af møbler m.v. fra forvaltningens centrale pulje. På Gladsaxe og Vadgårds skole oprettes ligeledes ekstra børnehaveklasser. Farvel til skoleleder Carsten Bott Vi har desværre måtte sige farvel til Carsten efter blot 2½ år på Mørkhøj skole. Carsten startede i sommeren 2012 og med sin positive energi gjort meget godt for Mørkhøj skole og vi kommer i bestyrelsen til at savne ham. Der blev sagt pænt farvel fra både elever og personale. Carsten fortsætter som skoleleder på Grønnemose skole. Rekrutteringsproces er sat i gang med forventet start af ny skoleleder 1. august 2015.

4 Kvalitetsrapport Kvalitetsrapporten 2013 /14 er blevet ændret og der udarbejdes nu én samlet rapport for skolevæsnet, hvori der dog indgår beskrivelser for de enkelte skoler. Nuværende rapport vil blive set som basismåling. Nedenfor er listet de punkter der måles på: Generelt for Gladsaxe: Resultaterne for samtlige bundne prøver, dansk og matematik viser, at Gladsaxe Kommunes skoler fastholder et niveau, som ligger over landsgennemsnittet. Resultaterne i de nationale test ligger generelt på landsgennemsnittet, hvor de tidligere har ligget lidt over landgennemsnittet.

5 I forhold til andelen af elever med mindst 2 i dansk og matematik ligger Gladsaxe Kommune også over landsgennemsnittet. Resultaterne i matematik viser i nogen grad en negativ udvikling. Med årgangen der afsluttede 9. klasse 2012/2013 forventes 76,3 % at gennemføre en ungdomsuddannelse. 94,9 % af eleverne er inkluderet i den almene undervisning i 2013/2014. I perioden fra 2011/2012 til 2013/2014 har der kun været en enkelt klage til Klagenævnet for Specialundervisning. Kompetencedækningen faldt fra 2012/2013 til 2013/2014.

6 Da skolen er 2-sporet skal man huske på, at det statistiske materiale er beskedent, hvorfor der nemt kan ske udsving. Dette gælder i begge retninger. Rapporten blev sendt i høring undervejs, men da undervisningsministeriet ikke havde fået indsamlet relevante tal var der reelt ikke meget at kommentere på. Der er håb om at processen fungerer bedre til næste år. Link til hele rapporten: Adobe Acrobat Document

7 Økonomi Mørkhøj skole kom ud af 2014 med et underskud på knap

8 Kommentarer til regnskabet: 2014, året hvor reformen blev iværksat! Hele sommeren blev der på skolen knoklet for at gøre klar til de nye arbejdsdage på Mørkhøj Skole fra primo august. Der blev etableret arbejdspladser og lokaler til alt pædagogisk personale. Og samtidig blev gang 3 færdig bygget så indskolings-klasserne kunne vende hjem til egne lokaler. Der var bevilliget midler fra forvaltningen til møbler, men efterfølgende har vi haft en del udgifter i forbindelse både med ibrugtagning af gang 3, samt alle arbejdslokalerne og personalelounge for personalet. Mørkhøj Skole har i 2014 et stadigt stigende elevtal. Igen i 2014 har vi afsluttet en 9. klasse og modtaget 2 nye store bh.klasser. Primo august startede en ny 8. EUD klasse så der i skoleåret både er 8. EUD og 9. EUD på Mørkhøj Skole. Skolen gik ud af 2013 med et længe ventet overskud, som fortrinsvis er gået til midler til optimering af digitaliseringen på skolen i Alle elever fik i september udleveret 1 stk. ipad og det pædagogiske personale ligeledes ipads samt MacBooks. Skolen har efterfølgende haft en del udgifter til reparation af disse devices, samt indkøb af Ipads til nye elever. Denne slags udgifter må vi nok i fremtiden forvente bliver større. Der er i 2014 tilkøbt rettigheder til digitale læringsmidler for en del af de midler vi tidligere skulle anvende til diverse bog-systemer. I 2014 har vi mest indkøbt supplement til eksisterende bogsystemer. Vi forventer flere udgifter til digitale læringsmidler også i 2015 og tillige udgifter til Apps til eleverne. Mørkhøj skole har samlet set et merforbrug på løn i 2014 på kr Dette merforbrug skyldes især store udgifter til vikar-lønninger specielt i månederne august december. Den længere skoledag øger vikarudgifterne ved fravær. Både skole og SFO har været ramt af langtidssygemeldinger, hvor man normalt får dækket sin vikarudgift fra en central pulje i forvaltningen. Men i 2014 var puljen opbrugt inden alle refusioner var bevilliget. Så lønbudgettet mangler en refusion på ca. kr , hvilket vi havde forventet at få tilført. Ydermere kan nævnes, at sygedagpengerefusion ikke er tilført skolen for november + december. I vor budgetudmelding for 2014 er indeholdt 2 beløb til forventede dagpengeindtægter på

9 henholdsvis lærergruppe ( ,-) og sfo/klub gruppe (76.019,-). Af disse forventede indtægter har skolen kun modtaget omkring det halve ved regnskabsåret afslutning. Resterende dagpengeindtægter vil overføres i Vi forventer omkring kr Merudgift til vikarer rekrutteret via vikarbureauer har været nødvendigt i et par tilfælde i Trods stillingsopslag lykkedes det os ikke at rekruttere en tysklærer førend sidst i Det er en dyr løsning for lønkontoen. Driftsregnskab for 2014 viser et mindre forbrug på kr Her ligger et mindre forbrug på ca på Bygningsvedligeholdelse - der er i løbet af efteråret tilgået skolen kompensation for tidligere ekstra udgifter til varme og el i forbindelse med ombygning af gang 3. Årsagen til at Administration slutter med et merforbrug på kr er fordi der er købt gardiner, kontorredskaber mm. til de forskellige arbejdspladser og personalelounge. Disse indkøb var der ikke plads til fra det centrale budget fra skoleafdelingen. Skolen går samlet set ud af 2014 med et merforbrug på kr Note: Men med de ikke bevilligede vikarmidler på kr og tilgodehavende sygedagpenge på kr , slutter regnskabsår 2014 egentlig med et lille mindre forbrug. Hvad angår budgettet for 2015 / 16 er der ikke meget positivt at spore. Blandt andet vil oprettelse af en ekstra børnehaveklasse koste nogle ressourcer og projekt med ekstra pædagog på mellemtrin stopper. Som det ser ud kommer det til at påvirke ressourcer til inklusionsarbejde og vejledning, lejrskoler og holddeling. EUD-linje på Mørkhøj skole EUD-linjen har nu kørt på Mørkhøj skole i næsten 2 år, med 9. EUD dimitterende til sommer. Der er blevet lagt et stort arbejde fra lærere og ledelse for, i samarbejde med TEC, at få undervisningen tilpasset og skoleforløbet på plads. Der er forslag om, at linjen flyttes til Grønnemose skole grundet bedre fysisk plads og bedre valgfagsprogram. Desuden arbejdes der på, hvordan linjen kan fortsætte efter frikommuneforsøget stopper. Se nærmere: Kulturuge Kulturugen havde i år temaet styrkebaseret pædagogik. Et af de mange punkter der var på programmet var foredrag af Nicolai Moltke-Leth. De sidste mange år har Nicolai dedikeret al sin tid på at udvikle og afvikle programmer der støtter unges læring og udvikling. Nicolai brænder for at skabe et uddannelsessystem, hvor ingen børn går tabt.

10 Som en del af kulturugen var der åbent hus en eftermiddag, hvor eleverne præsenterede deres arbejder. Der var som sædvanligt godt besøgt og der skal lyder en stor tak til de der sørgede for at planlægge arrangementet. Diverse På skolen er der udover de ovenfor nævnte punkter foregået en masse, hvoraf kan nævnes - Informationsmøde for forældre og elever. - Styr på Klimaet - Bag for en sag - Motionsdag - Luciaoptog - Julestykke

11 Høringssvar Skolebestyrelsen har i indeværende periode afgivet følgende høringssvar: - Ny budgetmodel Børneinstitution ved Mørkhøj skole - Nedlæggelse af Bøgestrøm skole - Kvalitetsrapport - Udkast til ungestrategi

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Herlev 26. august 2015 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 7 onsdag den 26. august 2015 kl. 18.30-21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Ilbjerg Allé Søborg 26. februar Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Ilbjerg Allé Søborg 26. februar Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Søborg 26. februar 2015 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 2 torsdag den 26. februar 2015 kl. 18.30-21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Søborg 1. november 2014. Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Søborg 1. november 2014. Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Søborg 1. november 2014 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 9 torsdag den 30. oktober 2014 kl. 18.30 21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon:

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: 39 57 67 00 E-mail: morkhoj@gladsae.dk Skolebestyrelsesmøde Dagsorden nr. 1, torsdag den 28. januar 2016 kl. 18:30 21:00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Læs mere

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon:

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: 39 57 67 00 E-mail: morkhoj@gladsae.dk Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 10, onsdag den 26. november 2015 kl. 18:30 21:00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Læs mere

For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN. Tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 19.00 21.00

For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN. Tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 19.00 21.00 Dagsorden For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN Tirsdag den 4. februar 2014 Kl. 19.00 21.00 Mødelokale 3, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 176 SAGER TIL EFTERRETNING:... 176 201. Orientering.... 176 202. Planlægningsfaciliteter...

Læs mere

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Tiden går hurtigt, og at vi allerede skal holde juleferie, kan vi næsten ikke forstå. Der er sket meget i løbet af det først halve skoleår, fra børnene mødte

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde torsdag i skolens personalerum

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde torsdag i skolens personalerum Dagsorden til skolebestyrelsesmøde torsdag 25.2.2016 18.30 21.00 i skolens personalerum Tilstedeværende: Bente Wutborg, Carsten Nielsen, René Brændstrup, Michael Eisig, Lene Hygum, Peder Dahl, Gitte Schmidt,

Læs mere

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon:

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: 39 57 67 00 E-mail: morkhoj@gladsae.dk Skolebestyrelsesmøde Dagsorden nr. 4, torsdag den 28. april 2016 kl. 18:30 21:00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Læs mere

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg Skolebestyrelsesmøde Skåde Skole Tirsdag den 26. august 2014 kl. 17-19:30 Sted: Personalerummet Tilstede: Lars Ole Dybdal, Morten Damgaard, Anette Juhl Winter, Jørgen Schou, Peter Have, Peter Tranders,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Skolestart 2014. gladsaxe.dk

Skolestart 2014. gladsaxe.dk Skolestart 2014 gladsaxe.dk Kære forældre Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2014. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses frem til med spænding og forventning.

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Vestre Skole. Svendborg Kommune. Hjernen&Hjertet

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Vestre Skole. Svendborg Kommune. Hjernen&Hjertet KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 RAMBØLL KOMMUNE KVALITETSRAPPORT 2013/14 Vestre Skole Svendborg Kommune Hjernen&Hjertet 1 Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019.

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019 NOTAT Dato: 11.03.2018 Indhold Antal indskrevne børn 2018/2019... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d i personalerummet

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d i personalerummet Henrik Stenkil mødeleder Sigrit Bilsted Pedersen Helene Holm Filip Lauritzen Helene Persson Lizzette Gudmann Tina Brødsgaard Flemming Krogshave Peter Pedersen Mathias P. H. Andersen 9.a Jeppe S. Petersen

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Afd. Vandel, Mødelokalet

Afd. Vandel, Mødelokalet Firehøjeskolen Emne: Referat Mødedato Mødested/lokale Afd. Vandel, Mødelokalet Mødet påbegyndt kl. 18:00 Mødet afsluttet kl. 21:00 7.6.2017 Deltagere Mette Rask Nielsen, Martin Fogh Skovlyst, Helen Bruun,

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Indhold Antal indskrevne børn 2015/2016... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014 SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014 Kære forældre til elever på Høje Kolstrup Skole! Skolebestyrelsen afgiver hvert forår en årsberetning om året der gik i skolebestyrelsen, hvor forældrene informeres

Læs mere

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon:

Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: Mørkhøj Skole Ilbjerg Allé 25, 2860 Søborg Telefon: 39 57 67 00 E-mail: morkhoj@gladsaxe.dk Skolebestyrelsesmøde Dagsorden nr. 5, torsdag den 26. maj 2016 kl. 18:30 21:00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 Nyhedsbrev nr. 49 Velkommen til et nyt skoleår Hvor vi skal forberede den nye skolereform med mange flere timer til eleverne Hvor vi skal

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret 2016-2017 I løbet af et skoleår sker der ganske meget på en skole. Denne årsberetning giver et overblik over de aktiviteter

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning.

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2017/2018 NOTAT Dato: 05.03.2017 Indhold Antal indskrevne børn 2017/2018... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/11 2016 kl. 17.30 20.30. Deltagere: Hanne Arboe Brøndum, Mette Gudman Henriksen, Uffe Jankvist, Thomas U. Stilling, Thorleif Frøkjær, Karen Asholt Pedersen, Emilie Sewerin

Læs mere

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning.

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2016/2017 NOTAT Dato: 7. marts 2016 Indhold Antal indskrevne børn 2016/2017... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til

Læs mere

3. besluttede at spørgsmålet om nationale og kommunale test drøftes på dialogmødet til efteråret

3. besluttede at spørgsmålet om nationale og kommunale test drøftes på dialogmødet til efteråret 8 84. Kvalitetsrapport 2015 Åbent - 17.01.11-G01-1-15 Resumé Kvalitetsrapport 2015 har været i høring i skolebestyrelsene. skal høringsbehandle Kvalitetsrapporten, for herefter at indstille den til godkendelse

Læs mere

Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth), Tina, Mette N, Peder, Sofie, Malte, Jesper, Helen. Til orientering og drøftelse

Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth), Tina, Mette N, Peder, Sofie, Malte, Jesper, Helen. Til orientering og drøftelse REFERAT Emne: Møde i skolebestyrelsen Mødedato Mødested/lokale Mødetidspunkt kl. Forventet sluttidspunkt kl. 31.01.12 konferencerummet 18.00 21.30 Deltagere Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth),

Læs mere

Budget for Højvangskolen 2014

Budget for Højvangskolen 2014 Budget for Højvangskolen 2014 Skolens samlede økonomiske situation er som bekendt udfordret af tidligere års merforbrug i forhold til det udmeldte budget. Derfor blev der i januar nedsat en økonomisk taskforce

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Skolereformen. Kære forældre. Elevrådet og reformen. Skolebestyrelsen og reformen. Skoledagens/ugens længde

Skolereformen. Kære forældre. Elevrådet og reformen. Skolebestyrelsen og reformen. Skoledagens/ugens længde April 2014 Sct. Nicolai Skole Skolereformen forældreinfo 1 Skolereformen Kære forældre. Som I alle er bekendt med træder skolereformen i kraft med virkning fra skoleåret 2014/15. I ledelsen har vi siden

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN DAGSORDEN

SKOLEBESTYRELSEN DAGSORDEN 1. Forslag om nye tiltag på IT området. På Nordre Skole og Bøgeskovskolen har man lavet forsøg med, at børnene medbringer egen PC i udskolingen. Forsøgene har været en succes og det foreslås at Overlund

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde den 23. april 2015 kl. 17:00 21:00

Referat fra skolebestyrelsesmøde den 23. april 2015 kl. 17:00 21:00 Referat fra skolebestyrelsesmøde den 23. april 2015 kl. 17:00 21:00 Den samlede bestyrelse bortset fra Jane Meller Jespersen var mødt. Lisbeth Lauersen deltog dog kun under behandlingen af punkterne 1-4,

Læs mere

DRAGØR SKOLE. Møde 7. Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd. Til Stede:

DRAGØR SKOLE. Møde 7. Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd. Til Stede: Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd Møde 7 Skolebestyrelsesmødet Medlemmer: Forældrerepræsentanter: Steen Elkær-Hansen, Lene B. Clausen, Troels Kjær

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

Vi siger farvel og mange tak for indsatsen til Mette Schmidt og Mikkel Kälher Poulsen, da deres periode nu er slut.

Vi siger farvel og mange tak for indsatsen til Mette Schmidt og Mikkel Kälher Poulsen, da deres periode nu er slut. NYHEDSBREV JUNI 2018 Kære forældre til elever på Korup Skole I dette nyhedsbrev kan I læse om: Valg til skolebestyrelsen Skolens principper Morgenbånd Uni-login til forældre Fraværsdækning og årgangsteam

Læs mere

Lokation: Center- 10, Aarhus High School Pædagogisk leders kontor. Afbud: Trine Renner Grundahl, Eva Therkildsen, Andreas (H5)

Lokation: Center- 10, Aarhus High School Pædagogisk leders kontor. Afbud: Trine Renner Grundahl, Eva Therkildsen, Andreas (H5) Center- 10, Aarhus High School Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.30-20.00 Lokation: Center- 10, Aarhus High School Pædagogisk leders kontor Deltagere: Forældrerepræsentanter: Kristine

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Veflinge Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr.

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Underskud i alt Underskud over 5% Netto 1.000 kr. Samlet -2.778 Uddannelse, Børn og Familie -2.729 Områdeinstitution Vissenbjerg -1.447-671

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Dato: 23-01-2018 Kl.: 19.00-21.30 Fraværende: Lise-Lotte Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden:

Læs mere

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Notat om indskrivningen til børnehavene 2014/2015 NOTAT Dato: 31. marts 2014 Indhold indskrevne børn 2014/2015... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaven...

Læs mere

Nyt fra skolen. Juni 2014

Nyt fra skolen. Juni 2014 Nyt fra skolen Juni 2014 På fredag sender vi eleverne på sommerferie! Denne uge er præget af, at noget slutter, og vi er på vej til noget andet. Eleverne rydder op i det gamle klasseværelse og flytter

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015

Nyhedsbrev juni 2015 Nyhedsbrev juni 2015 Skolebestyrelsens nyhedsbrev vil denne gang omhandle nyt fra bestyrelsesmøderne i april og maj. Sidst, men ikke mindst, vil I kunne læse skolebestyrelsens behandling af evalueringen

Læs mere

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen 96 kommuner har besvaret, heraf delvist, ikke besvaret Dataindsamlingen er foregået fra oktobernovember

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Den 28. august 2018 1 Indhold Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune i regnskab 2017... 3 1. Dragør Kommune sammenlignet med andre kommuner... 3 2. Sammenligningsgruppen...

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. Afdelingen i Nyråd, mødelokalet i den gamle bygning.

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. Afdelingen i Nyråd, mødelokalet i den gamle bygning. Dato 24. februar 2016 Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Tidspunkt kl. 19.00 21.30 Sted Mødeleder Fraværende Deltagere Afdelingen i Nyråd, mødelokalet i den gamle bygning. Thorsten Gregersen

Læs mere

Søndersøskolen april 2014, 2. del

Søndersøskolen april 2014, 2. del Søndersøskolen april 2014, 2. del Kære forældre Som jeg skrev i Nyhedsbrevet, i starten af april måned, vil jeg i de følgende måneder udsende Nyhedsbrevet lidt hyppigere, for vi er nu nået til den periode

Læs mere

BALLESKOLENs informationsmøde

BALLESKOLENs informationsmøde BALLESKOLENs informationsmøde OM FORSLAGET TIL NY SKOLESTRUKTUR Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Torsdag den 22. oktober kl. 19-21 Program Kl. 19-19:10 Skolebestyrelsen på Balleskolen byder velkommen

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport

Den kommunale Kvalitetsrapport Den kommunale Kvalitetsrapport - Indhold... Indledning... Nationale og lokale mål for folkeskolerne i Frederikshavn Kommune... De nationale mål:... Kommunale mål... Elevtal... Karakterer ved. klasseprøven...

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Skolestart gladsaxe.dk

Skolestart gladsaxe.dk Skolestart 2013 gladsaxe.dk Kære forældre Optagelse i børnehaveklasse Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2013. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd Skole Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon: 39 57 31 00, Fax: 39 57 31 06 E-mail: bagsvaerd@gladsaxe.dk Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd,

Læs mere

Referat af: Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 15/ kl Ordstyrer: Tine

Referat af: Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 15/ kl Ordstyrer: Tine Referat af: Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 15/11 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Frank, Troels, Allan, Kim, Thomas, Mette, Pia, John, Tine, Cecilie, Fraværende: Anders, Louise, Ali, Charlotte.

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

ledelse fra sfo og skole. Projekt Space Skolen (4. og 5. årg.) er blevet udtrukket til at være sammenligningskole.

ledelse fra sfo og skole. Projekt Space Skolen (4. og 5. årg.) er blevet udtrukket til at være sammenligningskole. REFERAT EMNE: Skolebestyrelsesmøde SKOLE / INSTITUTION: Søndersøskolen MØDEDATO: 30. november 2009, kl. 18.00 på Afdeling Søndersø Mødet starter med en lille let julefrokost DELTAGERE: Kurt Rene Eriksen,

Læs mere

Børne- og Ungeområdet indstiller at Undervisningsudvalget indstiller at Kvalitetsrapport 2015 godkendes af Kommunalbestyrelsen

Børne- og Ungeområdet indstiller at Undervisningsudvalget indstiller at Kvalitetsrapport 2015 godkendes af Kommunalbestyrelsen . Kvalitetsrapport 2015 Børne- og Ungeområdet indstiller at Undervisningsudvalget indstiller at Kvalitetsrapport 2015 godkendes af Kommunalbestyrelsen Beskrivelse af sagen: I juni 2013 vedtog Folketinget

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Gjern skole og bestyrelse udsender hvert år en skriftlig beretning. Målet med beretningen er at informere forældrekredsen om arbejdet i skolebestyrelsen og om væsentlige

Læs mere

Vi har haft et skoleår præget at store og små begivenheder, der alle på forskellig vis har give læring og gode oplevelse til både børn og voksne.

Vi har haft et skoleår præget at store og små begivenheder, der alle på forskellig vis har give læring og gode oplevelse til både børn og voksne. NYHEDSBREV Pilehaveskolen den 15.juni 2017 Kære forældre Så er endnu et skoleår ved at være til ende, og medarbejdere og ledelse på Pilehaveskolen takker for et godt år sammen med jer og jeres dejlige

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Statusrapport. Gladsaxe Kommunes skolevæsen

Statusrapport. Gladsaxe Kommunes skolevæsen Statusrapport Gladsaxe Kommunes skolevæsen 1 Indhold Indledning... 3 Helhedsvurdering... 3 Nationale målsætninger... 4 Lokale målsætninger... 6 Beskrivelse af større indsatser på skoleområdet... 6 Faglighed

Læs mere

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld.

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld. Økonomi Elevtal Afgangsprøver NOTAT Baggrund Byrådet tiltrådte 8. februar 2011 - under punktet Struktur for dagtilbud og skoler - indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget om at: 1. at distriktsmodellen

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017/18 Christiansfeld Skole

Skolebestyrelsens årsberetning 2017/18 Christiansfeld Skole 26. juni 2018 Skoleåret 2017/18 er ved at være slut. Med det følger skolebestyrelsens årsberetning. Den endelige beretning for skoleåret blev behandlet på skolebestyrelsesmøde d. 26. juni 2018 og bliver

Læs mere

Velkommen til et nyt skoleår!

Velkommen til et nyt skoleår! Velkommen til et nyt skoleår! August betyder skolestart, og med dette nyhedsbrev vil Skoleafdelingen byde velkommen til alle elever og forældre. Vi er glade for, at I har valgt, at jeres børn skal gå i

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole

September Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole September 2014 Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

REFERAT. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen

REFERAT. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen REFERAT Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Mødedato og tid 23. marts 2015 klokken 19.00 Møde nr. Møde nr. 24 Mødelokale 82 Åbne sager Lukkede sager 0 Forplejning Kaffe/te og kage Bestyrelsen Mødt Afbud

Læs mere

Formandens Årsberetning juni 2012

Formandens Årsberetning juni 2012 Formandens Årsberetning juni 2012 Har man spørgsmål til årsberetningen, er man velkommen til at sende en email til skolebestyrelsen eller til Keld Rask. Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskolelovens

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Mette Kastberg

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Dueholmskolen. Skolelederens sommerklumme 2019

Dueholmskolen. Skolelederens sommerklumme 2019 27. JUNI 2019 Dueholmskolen Skolelederens sommerklumme 2019 I morgen tæller vi ned til sommerferie Endnu et skoleår har fundet sin afslutning, og i aften afholder vi traditionen tro translokation for vores

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen 16/17. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Onsdag d. 14.

Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen 16/17. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Onsdag d. 14. Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé 16/17 Møde nr. 11 Onsdag d. 14. juni 2017 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth Deltagere i mødet:

Læs mere

GRØNNEVANG SKOLE. Skolebestyrelsen. Kære elever, medarbejdere og forældre. ...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår

GRØNNEVANG SKOLE. Skolebestyrelsen. Kære elever, medarbejdere og forældre. ...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår Skolebestyrelsen GRØNNEVANG SKOLE 2 0 1 3 / 1 4 N Y H E D S B R E V N R. 2 Kære elever, medarbejdere og forældre...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår SIDE 1 Værdier

Læs mere

Skoleåret September

Skoleåret September Skoleåret 2013 2014 September Sidste skoledag før sommerferien! Sidste dag før sommer ferien var i år noget helt særligt i Gislinge. Vi skulle tage afsked med 6.klasse, der efter ferien er begyndt i Svinninge.

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Den 22. august 2017 1 Indhold Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune... 3 1. Dragør Kommune sammenlignet med andre kommuner... 3 2. Sammenligningsgruppen... 4 3. Sammenligning

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 55-2014/15: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Til stede: Michael, Suh, Pelle, Annabel, Claus, Vibeke, Arne, Cita, Benedikte, Martin, Lasse, Torben

Til stede: Michael, Suh, Pelle, Annabel, Claus, Vibeke, Arne, Cita, Benedikte, Martin, Lasse, Torben Tune skole Højen, Skolegade 10. -Lunden, Lundegårdshegnet 9 -SFO, Lundegårdshegnet 11 4030 Tune Tlf. 43 97 32 50 og 43 97 35 60 og SFO 43 97 35 75 tuneskole@greve.dk Skolenummer 253006 Referat af skolebestyrelsesmøde

Læs mere

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Hanebjerg Skole ligger naturskønt i Hillerød Kommune, har ca. 550 elever og har undervisning på tre matrikler i: Brødeskov, Gørløse og Uvelse. Skolen

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015 Til: Skolebestyrelser MED-udvalg SektorMED skole DLF og BUPL Handicaprådet Rådet for socialt udsatte Ungerådet Center for Uddannelse Langes Gård 10, 4200 Slagelse Centerforuddannelse@slagelse.dk Januar

Læs mere

Fremadrettet kommer vores økonomi til at stige. Vi kan heldigvis fastholde personalet.

Fremadrettet kommer vores økonomi til at stige. Vi kan heldigvis fastholde personalet. Vedrørende: Indkaldelse til møde i Skolebestyrelsen Dato: Mandag, den 14. december 2015 kl. 17.00 Referat Sted: Deltagere: Personalerummet Michael Mikkelsen Rie Hornsbæk Janni Juhl-Petersen Jens Færgemann

Læs mere

LANDSBYORDNING SYDFALSTER

LANDSBYORDNING SYDFALSTER Referat Bestyrelsen Blad nr. 5 Møde: Ordinært møde Afbud fra: Malene(syg), Simon, Lene Fraværende: Dato: mandag d. 30.01.2017 kl. 17.30-20.00 Skolebestyrelsen kl. 17.30-18.30 1. Velkommen/Godkendelse af

Læs mere

Bestyrelsens mundtlige beretning ved Sejergaardsskolens generalforsamling torsdag den 27. april 2017

Bestyrelsens mundtlige beretning ved Sejergaardsskolens generalforsamling torsdag den 27. april 2017 Bestyrelsens mundtlige beretning ved Sejergaardsskolens generalforsamling torsdag den 27. april 2017 Hermed bestyrelsens beretning for kalender- og regnskabsåret 2016. Det er en stor fornøjelse at aflægge

Læs mere

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen Velkommen til info aften vedr. læringsreformen 1. Velkomst og præsentation 2. Kort gennemgang af reformen 3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen 4. Skolebestyrelsen 5. Farvel Skolereform - Læringsreform

Læs mere