Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Videnskab og lidenskab i ledelse 2017"

Transkript

1 Videnskab og lidenskab i ledelse Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde nye veje

2 Hvad går forløbet ud på? Seminarrækken henvender sig til erfarne ledere, der ønsker at videreudvikle deres lederskab og er parate til at lade sig udfordre af ny viden, nye metoder og nye perspektiver. Deltagerne bliver inspirerede af kompetente oplægsholdere fra videnskabens og kunstens verden. Egne refleksioner og dialog med andre erfarne og eftertænksomme mennesker indgår i veltilrettelagte processer, hvor der er tid til at gå i dybden. Konkrete udfordringer, som deltagerne er optaget af, indgår som mulige samtaleemner, når tilliden er opbygget. Gennem 6 moduler lader vi os inspirere af disse forskningsområder og relaterer det til lederskabet: Ledelseskrise i konkurrencestaten Psykologi og spiritualitet i ledelse med inspiration fra indianere i Colombia og buddhist-munke i Tibet Det gode liv og dydsetik i ledelse med inspiration fra Aristoteles Ledelse af mennesker som biologiske væsener i en naturvidenskabelig kontekst Dannelse og identitetsdannelse med udgangspunkt i Kierkegaards eksistensfilosofi Drama, krop og sprog i kontaktfeltet mellem leder og medarbejder

3 Formålet med seminarrækken Eksterne oplæg og processer i seminarrækken skal skabe forstyrrelse, provokation, lidenskab og læring. Målet er, at den enkelte deltager opdager nye perspektiver for sig selv, sin organisation og for samfundet. Det sker ved at skabe rum for dialogiske processer, hvor der er fokus på refleksion og inspiration. Intentionen er at finde nye veje til at arbejde mere substantielt med både opgaver, relationer og retning i egen organisation eller virksomhed. Det handler om at skabe resultater, trivsel og det gode liv. Bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten udgør én blandt flere referencerammer for forløbet og bliver sendt til deltagerne forud for forløbet. Bogen stiller skarpt på, hvordan konkurrencestatens logik påvirker både offentlige og private virksomheder i den måde, der tænkes ledelse, styring, måling og resultatopnåelse på. I bogen lanceres begrebet substantiel ledelse. Begrebet omfatter det at praktisere ledelse, drive forandringer og bidrage i udviklingsprocesser med ægte involvering i både opgaver, relationer og helhedsforståelse. Med baggrund i bogens forslag til, hvordan hver enkelt kan finde mere reflekterede måder at løse sine professionelle opgaver på og måske opleve mere sammenhæng og dybere mening også på det mere personlige plan vil vi give plads til at søge svar og til at fordybe sig i skønne omgivelser på Helenekilde Badehotel med udsøgt æstetik og fantastisk udsigt over Kattegat.

4 Udbyttet af seminarrækken Når vi gennem hele forløbet har fokus på refleksion og inspiration, og når vi bliver forstyrrede i vores naturlige vanetænkning, opstår der et udvidet perspektiv for de udfordringer, deltagerne har i deres organisationer. Forløbet giver deltagerne: En udvidet forståelse for større sammenhænge i forhold til, hvordan vi normalt forstår os selv, vores relationer, organisationen og samfundet Øget viden om, hvordan man kan påvirke en organisationskultur i en mere foretrukken retning En udvidet evne til at zoome ud og se konkrete udfordringer i et større perspektiv og til at zoome ind og styrke opgavevaretagelse, relationer og arbejdsglæde Styrket mental udholdenhed i forhold til at håndtere komplekse problemstillinger og udfordringer En større forståelse for kampen mellem det rationelle og de ustyrlige og irrationelle følelser i organisationer Et nyt netværk af samtalepartnere, der er optaget af at finde nye veje frem Et styrket substantielt lederskab med nye kompetencer

5 Forudsætningen for deltagelse Deltagere skal have en solid ledererfaring med sig og have lyst til at reflektere over lederskabet sammen med andre, når tilliden er opbygget på VLL holdet. Deltagerne skal være åbne over for at blive udfordret intellektuelt og bevidsthedsmæssigt villige til at udveksle erfaringer og refleksioner med de andre deltagere, når tilliden er opbygget indstillet på at erkende nye måder at være i lederskabet på Deltagere skal være indstillede på mindre hjemmeopgaver. Holdet består af max. 14 erfarne deltagere og ledes af to af Cairos chefkonsulenter, der også har ledererfaring: Bodil Mørck og Sonja Rebien Lund. Hvert modul indeholder oplæg fra en ekstern gæsteunderviser, som er ekspert inden for sit felt.

6 Fakta Datoer: Modul 1: september 2017 Modul 2: oktober 2017 Modul 3: december 2017 Modul 4: januar 2018 Modul 5: marts 2018 Modul 6: maj 2018 Sted: Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje. Deltagergebyr: kr. ekskl. ophold og forplejning og ekskl. moms. Bøger og materialer er inkluderet i prisen. Tilmelding er bindende ved betaling. Da dialog og proces mellem deltagerne er afgørende, melder man sig til deltagelse i alle moduler. Omkostninger til ophold og forplejning udgør kr. pr. modul.

7 Forløbet Forløbet er tilrettelagt over seks seminarer, der hver varer to dage. Seminarrækken strækker sig fra september 2017 til maj 2018, og på hvert af de seks internat seminarer optræder en ny gæsteforelæser med et særligt speciale. Cairos gennemgående konsulenter fungerer som proceskonsulenter undervejs og understøtter deltagerne i at omsætte gæsteforelæsernes oplæg til daglig praksis. Konsulenterne bidrager også med oplæg undervejs i forløbet. Hvert modul vil desuden indeholde plenumdiskussioner, gensidig inspiration i mindre grupper, individuel refleksion og traveture i de skønne omgivelser. Forskellige procesmetoder bliver anvendt. Om aftenen afholdes aftenpassiar med et udvalgt tema som dialoggrundlag. Deltagerne modtager en lille gave på hvert modul, som relaterer sig til aftendialogen. Gæsteunderviserne på seminarrækken er udvalgt, fordi de alle inden for deres respektive felt på ekstraordinær vis har bidraget til at skabe større forståelse og ny viden. Det har været et mål, at der er udfordringer til både hjerne, hjerte og krop.

8 Modul 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Modul 2: Psykologi og spiritualitet med inspiration fra fremmede kulturer Modul 3: Ledelse af mennesker som etiske væsener Modul 4: Ledelse af mennesker som biologiske væsener Modul 5: Dannelse og identitetsdannelse Kierkegaards eksistensfilosofi Modul 6: Drama, krop og sprog i kontaktfeltet mellem leder og medarbejder Gæster: Lars Bo Kaspersen og Jan Nørgaard Gæst: Peter Elsass Gæst: Morten Dige Gæst: Johan G. Olsen Gæst: Joachim Garff Gæst: Finn Hesselager Hvilken ledelseskrise er vi i, og hvad betyder det for vores lederskab? Deltagerne får et overblik over den offentlige sektors udvikling, og hvad den betyder for ledelse. Globalisering og USA s lederskab, Danmarks overlevelse, ineffektive ledelsesformer samt substantiel ledelse og realistisk strategiforståelse indgår. Er vi på vej mod afgrunden? Hvad kan vi lære af indianere i Colombia og tibetanske munke i vores lederskab? Deltagerne får indblik i, hvordan kultur og åndelighed påvirker den måde, vi opfatter liv, ledelse og samvær på. Hvad betyder forskellige fortolkninger af ensomhed og fællesskab for eksempel for lederskabet? Hvorfor er etik relevant og nødvendig i dag? Hvad kan vi lære af antikkens dydsforståelse? Deltagerne bliver inspirerede af Aristoteles tanker om dydsetikken og oplever, hvordan den kan styrke os i at være menneske, i at lede de fagprofessionelle og i at skabe gode liv i organisationer. Kan naturvidenskaben give os svaret på, hvad der er virkeligt? Deltagerne får indblik i, hvordan vi mennesker er opbygget af organisk materiale og får svar på, om der objektivt set findes flere virkeligheder. Tror vi for meget eller for lidt på naturvidenskaben? Hvad betyder det i forhold til ledelse af biologiske væsener? Hvad vil det sige at have et eksistentielt ansvar i lederskabet? Temaet former sig som en dannelsesrejse fra Kierkegaards tanker om individets eksistentielle dannelse over Emma Gad forestillinger om takt og tone og ender ved nutidige begreber som kompetenceudvikling, selvdannelse og omstillingsparathed. Hvordan styrker vi samspillet imellem mennesker? Finn Hesselager viser i samspil med deltagerne, hvordan en række af de værdier og temaer, vi har arbejdet med i forløbet, ser ud, alt afhængig af hvordan vi bruger krop, tone og sprog. Hvordan kan vi bruge krop, tone og sprog for at fremme gode relationer, tillid og resonans?

9 Gæsteundervisere: Lars Bo Kaspersen, ph.d., professor i statskundskab Jan Nørgaard, Direktør, organisationsstrateg, cand.scient.pol Modul 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Tema: Lars Bo Kaspersen boede i New York og arbejdede på Yale University, da den vestlige verden fik en ny leder: Donald Trump. Hvad betyder det egentlig for globaliseringen? Er det igen et signal om, at de vestlige demokratier er inde i historiske problemer? Vi gennemgår den danske stats udvikling fra enevælde til velfærdsstat og til konkurrencestat og konstaterer, at vi står i en historisk ledelseskrise, som ledelsesmæssigt og strategisk måske svarer til krisen efter nederlaget til Tyskland i I takt med at værdimodsætninger mellem to statsformer er opstået, har konkurrencestaten installeret et styringsfikseret ledelsesparadigme, der indskrænker organisationernes handlerum, som vi netop har så hårdt brug for nu. Vi giver en introduktion til substantiel ledelse og realistisk strategiforståelse, som måske indeholder kimen til det, der nu skal til for at få rettet op på de strukturelle ubalancer. Den substantielle ledelsesforståelse er den røde tråd over de 6 moduler.

10 Gæsteunderviser: Peter Elsass Professor i klinisk psykologi Modul 2: Psykologi og spiritualitet med inspiration fra fremmede kulturer Tema: Hvad kan ledelsespsykologi lære af fremmede kulturer? Deltagerne får indblik i, hvordan spiritualitet og etiske værdier præger lederskabet blandt indianere i Colombia og buddhister i Tibet. Bl.a. kritiserer de vores brug af mindfullness og retræte til stressbekæmpelse, fordi vi ikke har givet metoderne et spirituelt indhold, der rækker ud over os selv. Peter Elsass sidestiller psykologi, antropologi, filosofi og historievidenskab i sit arbejde. Professoren er optaget af at finde svar på små og store spørgsmål ved at gå på tværs af forskningskonventioner, som f.eks. når han selv bor i en afsondret hule for at finde ud af, hvad ensomhed egentlig er for noget. Ud over tilværelsen som munk i Nordindien har han i 40 år fulgt arhuaco- og motilon-indianerne i Colombia og Venezuela. Den tidligere institutleder på psykologi i København, Axel Larsen, siger, at Elsass kan sidestilles med danske opdagelsesrejsende som f.eks. Knud Rasmussen og Carsten Niebuhr. Peter Elsass har i en årrække superviseret en række topledere inden for både den private og offentlige sektor.

11 Gæsteunderviser: Morten Dige Lektor i filosofi Modul 3: Ledelse af mennesker som etiske væsener Tema: Aristoteles' ideer om dyder, dannelse og det gode liv er mindst lige så relevante i dag som for år siden. Det har hverken reformationer, revolutioner, sekularisering eller globalisering ændret grundlæggende på. Dydsetikken har i nyere tid fået en renæssance både i den abstrakte filosofiske etik og i konkrete professions- og organisationsetikker. Blandt andet fordi man inden for begge områder i en periode har haft stort fokus på ydre regelefterlevelse frem for indre dannelse, på afledte værdier frem for grundværdier og på formelle procedurer frem for kerneydelser. Morten Dige gør rede for, at dyder i en moderne sammenhæng altid må tænkes i forhold til en konkret aktivitet i en organisation og i en konkret funktion som f.eks. ledelse. Det er her, der kan opstå helt nye og udfordrende perspektiver for både ledere og filosoffer.

12 Gæsteunderviser: Johan G. Olsen Biolog og ph.d. i proteinkrystallografi (og forsanger i Magtens Korridorer) Modul 4: Ledelse af mennesket som biologisk væsen Tema: Hvad vil det sige, at vi mennesker er gjort af organisk materiale? Hvordan er vi egentlig bygget op, når vi ser ind i menneskets substans? Findes der nogle naturvidenskabelige sandheder om - eller en egentlig formel for - hvordan vi mennesker er indrettet? Eller er vi alle så unikke, at det er vanskeligt at tale om mennesket? Hvordan er forholdet mellem det rationelle og det følelsesmæssige i mennesket? Hvor meget evidens er der at hente i naturvidenskaben om mennesket, nu hvor der tales så meget om evidens og rationelle økonomiske kalkuler? Svar eller forsøg på svar på disse spørgsmål vil Johan G. Olsen komme ind på, hvilket giver afsæt for drøftelser om, hvorvidt vi overhovedet kan tale om ledelse uden forståelse af et hav af forskellige objektive og subjektive virkelighedsforståelser og følelser m.v. Johan siger: Vi bruger maskiner, modeller og matematik til at forklare det, vores sanser ikke kan forstå. Men vi ser meget lidt af, hvad der er derude. Virkeligheden, som vi ser den, er en meget lille flig af virkeligheden, som den er. Det viste Niels Bohr os.

13 Gæsteunderviser: Joachim Garff Lic. Theol., leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret og forfatter Modul 5: Dannelse og identitetsdannelse hos Søren Kierkegaard Tema: Joachim Garff arbejder for tiden navnlig med Søren Kierkegaard og dannelsesbegrebet. Joachim har blandt andet udgivet SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi. Søren Kierkegaard har et eksistensfilosofisk, skarpt blik for, hvordan det er vores opgave som mennesker at gribe muligheden for at vælge os selv eller med Kierkegaards egne ord at blive et eget menneske. Hvad vil det egentlig sige, og hvordan gør man? Med andre ord, hvad kan vi med Kierkegaard sige om dannelse og identitet? Hvad betyder det, at vi er udstyret med evnen til at forholde os til os selv som tænkende og handlende væsner? I en tid, hvor vi hele tiden knokler for at blive den nyeste og bedste udgave af os selv, navigere i komplekse sammenhænge og forsøge at leve op til alskens mål og krav, kan Kierkegaard lære os noget om konsistens, ansvar og væren.,

14 Gæsteunderviser: Finn Hesselager Skuespiller og underviser Modul 6: Drama, krop og sprog i kontaktfeltet mellem leder og medarbejder Tema: Hvordan styrker vi samspillet imellem mennesker? Finn Hesselager er optaget af, hvordan vi mennesker trækker på fælles og nogle gange ubevidst arketypisk energi, når vi indgår i fællesskaber. Som skuespiller og instruktør har han skabt en bevidsthedsgørende teknik om det ubevidste, vi går rundt og gør i hverdagen. Finn Hesselager viser dramatiske, kropslige og sproglige teknikker, der hjælper med at nuancere bevægelser, tonefald, rytme, rolle- og rumfornemmelse i mødet med andre. På seminaret arbejdes der med at give lederen erfaring med nærvær og autenticitet i kontaktfeltet. I samspil med deltagerne viser han, hvordan en række af de værdier og temaer, vi har arbejdet med i forløbet, ser ud, alt afhængig af hvordan vi bruger krop, tone og sprog. Hvordan kan vi bruge krop, tone og sprog for at fremme gode relationer, tillid og resonans?

15 Sonja Rebien Lund Chefkonsulent, cand.mag. Kontakt: Mobil: Sonja er optaget af, hvordan ledere og medarbejdere kan opnå tillid, trivsel og gode resultater, når der skabes rum for dybere refleksioner over, hvem vi er som mennesker, hvad vi bidrager med i fællesskabet, og hvordan vi indgår i relationer og samarbejder. Hun arbejder med at understøtte ledere og medarbejderes evne og lyst til at forbinde med hinanden i både faglige og personlige relationer i organisationerne. Som konsulent bidrager hun til, at ledere og medarbejdere væver personlige indsigter og mål sammen med de mål og den strategi, som organisationen lever efter. Hun har mange års erfaring med ledelse samt strategisk og kreativt arbejde i kommunikationsbranchen. Ud over sin universitetsbaggrund har Sonja efteruddannelser inden for bl.a. integrativ terapi og er certificeret i flere forskellige psykologiske værktøjer.

16 Bodil Mørck Chefkonsulent, cand.mag. Kontakt: Mobil: Bodil Mørck har mere end ti års ledererfaring og har igennem en længere årrække samarbejdet med og uddannet ledere, ledergrupper og medarbejdere i en lang række offentlige og private organisationer primært ud fra et psykologisk perspektiv. Bodil er optaget af, at mennesker får deres potentiale i spil fagligt såvel som menneskeligt i den organisatoriske kontekst. At de får taget hånd om det, der spænder ben for, at de kan indgå i givende og udviklende relationer med kolleger og kunder og kan yde deres bedste til organisationens bedste. Fokus på individet, på fællesskabet og på organisationen går hånd i hånd. Organisationens formål står over individet, og der er retning, rammer og vilkår, som ens rolle skal operere indenfor. Sideløbende med sit mangeårige virke som konsulent har Bodil taget flere uddannelser inden for bl.a. det systemiske og det narrative felt. Hun er endvidere certificeret i flere forskellige psykologiske værktøjer og har en uddannelse som narrative psykoterapeut.

17 Jan Nørgaard Chefkonsulent, cand.scient.pol. Kontakt: Mobil: Kunder i den offentlige og private sektor samarbejder med Jan Nørgaard, når der er brug for organisationsstrategiske kompetencer til at afdække og løse komplekse problemstillinger. Siden Jan forlod Undervisningsministeriets budgetkontor i 1993, har han som rådgiver arbejdet i ministerier, styrelser, regioner og kommuner samt private virksomheder. Nært og ofte langvarigt samarbejde med direktion, ledelse og medarbejdere har skabt grundlag for at finde holdbare løsninger, hvor trivsel og effektivitet er omdrejningspunktet. De 22 års erfaring i rollen som organisationsstrateg er i samarbejde med professor Lars Bo Kaspersen samlet i seminarforløbets referenceramme: Bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten, som alle deltagere får tilsendt. Jan er endvidere adm. direktør i Cairos A/S.

18 Udtalelser fra tidligere kursister Jeg har følt mig intellektuelt og mentalt udfordret det er næsten som at føle sig som en grønskolling igen Det er tale om et højt teoretisk niveau kombineret med meget givende øvelser Spændende vinkler, som er vedkommende for den daglige ledelsesudfordring Det overrasker mig hver gang, at jeg har så stort udbytte af at lege med jer Switch mellem oplæg, dialog, grupper, refleksion er rigtig godt Tilliden i gruppen blev meget hurtigt etableret, og dialogen mellem teori og praksis sætter jeg stor pris på I rammer plet i forhold til de tunge ledere. Jeg har selv fået utrolig meget ud af forløbet. Vi vil gerne sende vores ledere af sted på de kommende kurser.

19 Cairos egen Kairosfigur lavet af billedhugger Allan Therkelsen. Kairos stammer fra oldgræsk og betyder det rette øjeblik. De gamle grækere havde to udtryk for tid, nemlig kronos og kairos. Hvor kronos refererer til den kronologiske eller sekventielle tid, henviser kairos til tiden imellem det øjeblik, hvor der opstår noget særligt og betydningsbærende. Mens kronos i sig selv er kvantitativ, er kairos snarere kvalitativ. Cairos vores navn forpligter, da sproget ikke er gratis: Kairos er kvalitetstiden tiden ind imellem, hvor vi stopper op og får noget særligt til at ske.

20

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab Hvad går forløbet

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 - Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab Hvad går forløbet

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 - Seminarrækken hvor vi stopper op og lader os inspirere af forskning og af erfarne praktikere samt ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde nye veje.

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet dagsorden Ledelse og ledelsesrum Fra enevælde til konkurrencestat Velfærdsstatens udvikling Værdikonflikten mellem

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM 6 dage fordelt på 3 moduler Vi tager udgangspunkt i dig og dit lederskab Ledernes Leadership Program henvender sig

Læs mere

Ledelse i praksis. Kursusbeskrivelse hold 2

Ledelse i praksis. Kursusbeskrivelse hold 2 Ledelse i praksis Kursusbeskrivelse hold 2 Deltag i et praksisnært kursusforløb for ledere og kommende ledere på alle ungdomsuddannelser. Forløbet henvender sig til ledere med pædagogisk ansvar både erfarne-

Læs mere

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske AUTENTISK Et intensivt udviklingsforløb for ledere, der ønsker at fordybe og forstærke deres autentiske lederskab. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ LÆR UNGE AT FINDE DEN INDRE RO KURSUSCENTER BROGAARDEN APRIL/MAJ 2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ Lær

Læs mere

Find ind til din indre kerne

Find ind til din indre kerne Find ind til din indre kerne Personlig udvikling gennem indre ro Ønsker du at kunne stå fast, hvile i dig selv og lære dig selv at kende i dybden? Vil du have et indre holdepunkt, som du kan navigere ud

Læs mere

Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til vr.mgu@virker.dk.

Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til vr.mgu@virker.dk. MG- UDVIKLING - Center for samtaler, der virker E - mail: vr.mgu@virker.dk www.virker.dk Nyhedsbrev Nummer 3 J u l i 2 0 1 2 Velkommen I dette nummer: Velkommen 1 God sommer 1 Velkommen til MG-Udviklings

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK.

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. UNDERVISERE PÅ FORLØBET Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. De to undervisere har sammen skrevet bogen Ledelse i kompleksitet - en introduktion

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

Find ind til din indre kerne

Find ind til din indre kerne Find ind til din indre kerne Personlig udvikling gennem indre ro Ønsker du at kunne stå fast, hvile i dig selv og lære dig selv at kende i dybden? Vil du gennemgå en personlig udvikling, så du får et indre

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Udviklingsprogrammer for ledere

Udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer for ledere Organisationsudvikling gennem ledelsesudvikling Fleksible og dynamiske udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer, hvor organisationen udvikler sig gennem udvikling

Læs mere

Mannaz Proceskonsulentuddannelse

Mannaz Proceskonsulentuddannelse Mannaz Proceskonsulentuddannelse Kraftfulde værktøjer til forandring Arbejder du med forandringsprocesser i organisationer, fx som leder, konsulent eller proceskonsulent, og vil du udvikle din systemforståelse,

Læs mere

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk Integrativ NLP Practitioner og Master Practitioner Vi tilbyder nu en unik uddannelse, som kombinerer det bedste fra en NLP Practitioner og en NLP Master Practitioner med Enneagrammet indsat i en integral

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

På vej mod Fremtidens Ledelse En udviklingsproces i 3 dele

På vej mod Fremtidens Ledelse En udviklingsproces i 3 dele Din partner i fremtidens ledelse På vej mod En udviklingsproces i 3 dele Hvorfor Nogle strømninger i tiden Kompleksiteten i verden vokser dramatisk. Ny teknologi, højere vidensniveau, større mobilitet

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformations rejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er tre udfordrende, kærlige og transformerende dage, der har

Læs mere

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab.

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab. Personlig Power Find ro og brænd igennem med autenticitet og gennemslagskraft Vil du gerne brænde igennem og opnå autenticitet og gennemslagskraft uden at gå på kompromis med din integritet? Og vil du

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 2, København, oktober 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I

Læs mere

UDVIKLING LÆRING COACHING

UDVIKLING LÆRING COACHING BJ UDVIKLING LÆRING COACHING Eksempler på kurser Kursus nr. 0100 Kursus nr. 0200 Kursus nr. 0300 Kursus nr. 0400 Kursus nr. 0500 Kursus nr. 0600 Kursus nr. 0700 Kursus nr. 0800 Kursus nr. 0900 Kursus nr.

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformations rejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er tre udfordrende, kærlige og transformerende dage, der har

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

Forord. Den protreptiske samtale hjælper den enkelte medarbejder og leder

Forord. Den protreptiske samtale hjælper den enkelte medarbejder og leder FORORD 7 Forord Som leder er det væsentligt at kunne reflektere over værdier på et meget højt plan, fordi det er med til at give overskud af mening og få mennesker til at tage ansvar. Ledelse handler meget

Læs mere

Mindfulness i pædagogikken

Mindfulness i pædagogikken Mindfulness i pædagogikken Et praksisrettet og forskningsunderbygget kursus for undervisere og vejledere, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden 25.11-26.11.2013 Generator kurser og konferencer

Læs mere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere ICF-godkendt uddannelse Ledernes COACHUDDANNELSE Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere Få en internationalt godkendt

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse med netværk

Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Handlingsbaseret ledelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer This player requires a modern web browser

Læs mere

Integrationsrepræsentant-uddannelsen

Integrationsrepræsentant-uddannelsen Integrationsrepræsentant-uddannelsen Baggrund: Det er formålet med Integrationsrepræsentant-uddannelsen at udvikle mulighederne i den del af funktionen hos tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der retter

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner

2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner 2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner + lorem ipsum dolor sit amet Dit sind Din bevidsthed Din eksistens + Studieleder, Carsten Laursen Velkommen til den dobbelte

Læs mere

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER LEDERNES COACHUDDANNELSE STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER SKAB STØRRE MOTIVATION OG BEDRE PRÆSTATIONER BLANDT MEDARBEJDERE FÅ EN INTERNATIONALT GODKENDT COACHUDDANNELSE

Læs mere

Den dobbelte virkelighed

Den dobbelte virkelighed + 2015 - kurser 14. november Den dobbelte virkelighed Den dobbelte virkelighed 1 2 Dit sind Din bevidsthed Din eksistens +Velkommen til kurset Stifter og underviser Carsten Laursen Den dobbelte virkelighed

Læs mere

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, trivsel, sundhedsfremme og stressforebyggelse på arbejdspladsen. Højbro

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformationsrejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er en udfordrende, kærlig og transformerende rejse der har

Læs mere

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN KOM PÅ DANMARKS MEST EFTERTRAGTEDE UDDANNELSE SOM PROCESKONSULENT. HER FÅR DU VIDEN OG INDSIGT, DER ER SKRÆDDERSYET TIL ARBEJDET MED PROCESSER I ORGANISATIONER AF EN HVER ART.

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Forår 2018 Beskrivelse af fagene: Forandringsledelse Innovationsstrategi og forretningsmodeludvikling Strategisk kommunikation Corporate Governance

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig?

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Indledning Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Denne bog giver dig indsigt i, hvordan du kan skifte mellem alle rollerne og samtidig bevare

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

Nyudnævnt leder til dig med personaleansvar

Nyudnævnt leder til dig med personaleansvar Uddannelse 12 dage DKK 54.900 Nr. 86342 A ekskl. moms Dato Sted 29-01-2019 Taastrup 21-08-2019 Taastrup At skabe resultater gennem mennesker er lederens fornemmeste opgave, og dygtig personaleledelse kan

Læs mere

Vejen mod det gode liv

Vejen mod det gode liv Vejen mod det gode liv et stærkt inspirerende kursusophold i Brandbjerg med fokus på positiv psykologi, job og trivsel. Du får indsigter og redskaber, som du ville ønske, du havde haft for mange år siden,

Læs mere

Bliv MasterMentor by nordic empowerment

Bliv MasterMentor by nordic empowerment Bliv Praksisuddannelsen for dig, der vil frisætte menneskelige ressourcer og potentiale, skabe motivation og drive. www.nordicempowerment.dk uddannelsen er for dig: Der finder mening i at inspirere andre

Læs mere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere Coaching for behandlere og konsulenter Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet Cand. Psych. Efter-følgende uddannet på

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06. INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER LEDERNES COACHUDDANNELSE STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER SKAB STØRRE MOTIVATION OG BEDRE PRÆSTATIONER BLANDT MEDARBEJDERE FÅ EN INTERNATIONALT GODKENDT COACHUDDANNELSE

Læs mere

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN Opstillingsmetoden er et unikt redskab, der er blevet integreret i Nordahl Coaching ApS til mønsterbrud for unge og voksne dels ved individuelle

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER

NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER NY LEDER - NY VIRKELIGHED FORMÅL OG UDBYTTE Mange nye ledere kastes ud i deres første lederjob uden at være

Læs mere

NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse

NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse NLP Master Coach Practitioner Uddannelsesbeskrivelse Denne NLP Master Coach Practitioner uddannelse er en overbygning til Asiscos NLP Coach

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for opnå større indsigt og finde

Læs mere

tag ordet i din magt!

tag ordet i din magt! Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2009 tag ordet i din magt! 3 intensive moduler med personlig rådgivning og nye værktøjer til din retorik som leder. Begrænset deltagerantal sikrer, at forløbet bliver

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Impact Leader 1. Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab

Impact Leader 1. Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab Impact Leader 1 Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab Dette er et intensivt 3-dages k ursus, hvor Roxana Kia guider dig til at ud forske dit dybere lederskabsformål dit

Læs mere

Efter uddannelsen vil du som leder være i stand til at:

Efter uddannelsen vil du som leder være i stand til at: Uddannelse i gruppe- og teamsamtaler for ledere - Lær at facilitere samtaler, der bruger fortællingernes skabende kraft til at styrke motivationen, samarbejdet, trivslen og effektiviteten Mange ledere

Læs mere

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager?

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager? Forandringsledelse Forandringsledelse Skab resultater gennem succesfulde forandringer Succesfuld ledelse af ser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

Retreat Juni 2017

Retreat Juni 2017 Retreat 8.-11. Juni 2017 Et intenst retreat i naturen med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab med Roxana Kia og Lars Lundbye Styrk dit overskud Forny din energi Træn dit fokus I den amerikansk-indianske

Læs mere

M e n t o r. Diplomuddannelsen

M e n t o r. Diplomuddannelsen M e n t o r N e t v æ r k - u d d a n n e l s e Diplomuddannelsen Diplom uddannelse tonet til Mentordiplom uddannelse Målgruppen for en mentordiplomuddannelse er: Alle der har interesse i at kvalificere

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2018 For professionelle, der

Læs mere