Videnskab og lidenskab i ledelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Videnskab og lidenskab i ledelse"

Transkript

1 Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde nye veje

2 Hvad går forløbet ud på? Seminarrækken henvender sig til erfarne ledere, der ønsker at videreudvikle deres lederskab og organisation og er parate til at lade sig udfordre af ny viden, nye metoder og nye perspektiver. Forløbet giver lederne mulighed for at blive inspirerede af kompetente oplægsholdere fra videnskabens og kunstens verden. Egne ledelsesrefleksioner og dialog med andre ledere indgår i veltilrettelagte processer, hvor der er tid til at gå i dybden. Konkrete ledelsesudfordringer indgår som mulige samtaleemner, når tilliden er bygget op i den særligt udvalgte gruppe af deltagere. Seminarrækkens hovedtemaer er: Ledelseskrise i konkurrencestaten Etik og dannelse Narrativitet: Organisationen som myriader af historier Livsmod, valg og vilje Masker og roller Lytte, lære, lede med musikken som medie

3 Baggrunden for seminarrækken Vi lever i en overgangstid, hvor forskellige krydspres opstår, og hvor gamle tilgange og metoder ikke længere slår til. Individer bukker under for stress, og organisationer er under øget pres fra en omverden i opbrud. Uden om kæmper samfundet for at finde nye styringsformer, og kloden er i krise. Sideløbende opstår der dog også nye strømninger og tendenser. Inden for forskellige videnskaber erkendes det, at biologiske, organisatoriske og sociale systemer er indbyrdes forbundne, og at feedbackmekanismer påvirker os på måder, som ingen tidligere har erkendt. Det har skabt stigende bevidsthed om, at videnskaber skal tænkes sammen, og at nøglen til en ny praksis ligger i helheden og ikke i de enkelte dele.

4 Formålet med seminarrækken Formålet er ikke at opbygge bestemte kompetencer men give lederne mulighed for subjektivt at gentænke eget lederskab i dialogiske processer med andre reflekterende ledere. Eksterne oplæg og processer i seminarrækken skal skabe forstyrrelse, provokation, lidenskab og læring. Målet er at få den enkelte leder til at se og skabe nye perspektiver for sig selv, sin organisation og for samfundet. Bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten udgør referencerammen i hele forløbet og bliver sendt til deltagerne forud for forløbet. Hovedpåstanden i bogen er, at staten og den offentlige sektor mod intentionen, men på grund af globaliseringspresset, har fået skabt en styringsfikseret ledelsesform. I bogen anbefales, at de offentlige ledere subjektivt får skabt deres egen udgave af substantiel ledelse, som kort sagt består af et tredelt fokus på opgaver, relationer og helhed. Seminarerne stiller derfor spørgsmål ved mening, intentioner og sammenhænge, men giver også plads til at søge svar og til at fordybe sig i ro og mag i skønne omgivelser på Helenekilde Badehotel med udsøgt æstetik og fantastisk udsigt over Kattegat.

5 Forudsætningen for deltagelse Deltagerne er bevidste om egen ledelsesstil har evnen til at reflektere over egen ledelsespraksis og organisation er parate til at eksperimentere er åbne over for at blive udfordret intellektuelt og bevidsthedsmæssigt er villige til at udveksle erfaringer og refleksioner med de andre deltagere har flere års erfaring som leder. Deltagere skal være indstillede på mindre hjemmeopgaver. Det er desuden et krav, at man inden kurset har læst Lars Bo Kaspersens og Jan Nørgaards bog Ledelseskrise i konkurrencestaten. Holdet består af max. 12 erfarne ledere og ledes af to af Cairos erfarne ledelseskonsulenter: Bodil Mørck og Sonja Rebien Lund. Hvert modul indeholder desuden oplæg fra en ekstern gæsteunderviser, som er ekspert inden for sit felt.

6 Fakta Datoer: Modul 1: januar 2016 Modul 2: april 2016 Modul 3: juni 2016 Modul 4: september 2016 Modul 5: november 2016 Modul 6: januar 2017 Sted: Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje. Deltagergebyr: kr. eksklusive moms. Materialer og bøger er inkluderet i prisen. Tilmelding er bindende ved betaling. Da dialog og proces mellem deltagerne er afgørende, melder man sig til deltagelse i alle moduler. Omkostninger til ophold og forplejning afregnes direkte med kursusstedet og udgør ca kr. pr. seminar.

7 Forløbet Forløbet er tilrettelagt over seks seminarer, der hver varer to dage. Seminarrækken strækker sig over ca. et år, og på hvert af de seks seminarer optræder en ny gæsteunderviser med et særligt speciale. Cairos gennemgående konsulenter fungerer som proceskonsulenter undervejs og understøtter deltagerne i at omsætte gæsteundervisernes oplæg til daglig ledelsespraksis. Konsulenterne bidrager også med oplæg undervejs i forløbet. Hvert modul vil desuden indeholde plenumdiskussioner, gensidig inspiration i mindre grupper, individuel refleksion og traveture i de skønne omgivelser. Forskellige procesmetoder bliver anvendt. Gæsteunderviserne på seminarrækken er udvalgt, fordi de alle inden for deres respektive felt på ekstraordinær vis har bidraget til at skabe større forståelse og ny viden. Det har været et mål, at der er udfordringer til både hjerne, hjerte og krop.

8 Modul 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Modul 2: Etik og dannelse Modul 3: Organisation som myriader af historier Modul 4: Livsmod, valg og vilje Modul 5: Masker og roller Modul 6: Lytte, lære, lede ad musikkens vej Gæster: Lars Bo Kaspersen og Jan Nørgaard Hvorfor er ledelse blevet så svært? Deltagerne får et overblik over den offentlige sektors udvikling, og hvad det betyder for ledelse. Globalisering, Danmarks overlevelse som stat, ineffektive ledelsesformer samt substantiel ledelse og strategi indgår i modulet. Gæst: Morten Dige Hvorfor er etik, dannelse og indre motivation relevant og nødvendig i dag? Deltagerne bliver inspirerede af Aristoteles tanker om dydsetikken og oplever, hvordan den kan styrke os i at være menneske og leder, uden at vi mister fodfæste. Hvad vil det sige at være værdibaseret? Gæst: Dorte Nissen Hvordan kan hverdagens historier bidrage til organisationens udvikling og til det daglige samarbejde? Her vil vi se på, hvordan man som leder kan bruge det at navigere i organisationens historier konstruktivt i det daglige arbejde. Gæst: Eva Holmegaard Larsen Hvordan påvirker livsmod, valg og vilje vores muligheder som ledere og som mennesker? Deltagerne bliver inspirerede af eksistentialismens tanker om det enkelte menneskes opgave med at forholde sig til dilemmaer mellem valg og skæbne. Gæst: Finn Hesselager Hvordan styrker man samspillet imellem mennesker? Deltagerne afprøver forskellige teknikker og masker og oplever, hvordan det påvirker deres udtryk og nærvær og evnen til at skabe resonans i forhold til andre mennesker. Gæst: Peter Vuust Hvordan bliver du en god chef? Deltagerne lærer at have fokus på tre ting: Lytte, lære, lede. Det handler bl.a. om at være til stede i situationen, om at træne og om at lede som komponisten, der forstår at slippe kontrollen og improvisere sammen med sine folk. Personlig udvikling med fokus på substantiel ledelse Det intellektuelle, det emotionelle og det kreative menneske kommer i spil Ledelsesmæssig udvikling Der arbejdes med cases fra egen organisation og fra eget lederskab for at omsætte den nye viden til daglig ledelsespraksis, hvor målet er, at det skal virke

9 Gæsteunderviser: Lars Bo Kaspersen, ph.d., professor i statskundskab Modul 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Tema: Danmark befinder sig i en historisk ledelseskrise, som ledelsesmæssigt og strategisk måske svarer til krisen efter nederlaget til Tyskland i På modulet gennemgås statens og den offentlige sektors udvikling fra enevælde, over velfærdsstatens opbygning og til vores tid konkurrencestat. I denne udvikling ligger kimen til en forklaring på, hvorfor ledelse er blevet så svært. Globaliseringstruslen er af skiftende regeringer fortolket på en måde, der mod intentionen har skabt strukturelle modsætninger i det danske samfund. Endvidere har ledelse udviklet sig til at være styringsfikseret, hvilket yderligere har gjort det svært for ledere i den offentlige sektor at få skabt et ledelsesog samarbejdsrum, der både indeholder trivsel og effektivitet. Vi åbner overordnet set op for nye måder at tænke ledelse og strategi på og afslutter til sidst på hele seminarforløbet med at få fat i, hvad substantiel ledelse og realistisk strategiarbejde betyder for den enkelte deltager på forløbet.

10 Gæsteunderviser: Morten Dige, lektor i filosofi Modul 2: Etik og dannelse Tema: Aristoteles' ideer om dyder, dannelse og det gode liv er mindst lige så relevante i dag som for år siden. Det har hverken reformationer, revolutioner, sekularisering eller globalisering ændret grundlæggende på. Dydsetikken har i nyere tid fået en renæssance både i den abstrakte filosofiske etik og i konkrete professions- og organisationsetikker. Blandt andet fordi man inden for begge områder i en periode har haft stort fokus på ydre regelefterlevelse frem for indre dannelse, på afledte værdier frem for grundværdier og på formelle procedurer frem for kerneydelser. Morten Dige gør rede for, at dyder i en moderne sammenhæng altid må tænkes i forhold til en konkret aktivitet i en organisation og en konkret funktion som f.eks. ledelse. Og det er her, der kan opstå helt nye og udfordrende perspektiver for både ledere og filosoffer.

11 Gæsteunderviser: Dorte Nissen, cand.pæd.psych., Inpraxis Modul 3: Narrativitet: Organisationen som myriader af historier Tema: Ofte tænker vi historier som noget, det gælder om hurtigt at komme bag om, så vi kan finde ud af, hvordan det virkelig er. Men historier bør tages langt mere alvorlige. De er organisationens dynamik og sammenhængskraft. Hver især skriver vi hele tiden hverdagens erfaringer ind i historier som f.eks. historier om faglige kompetencer, om omstruktureringen, om håndtering af vanskeligt samarbejde, om problemløsning, om god faglighed og professionelle standarder. Historierne om os selv, om samarbejdet med kollegerne og om organisationen sætter rammer for vores ideer om, hvad der bør gøres, og for hvordan vi handler i praksis. Nogle historier bliver fortalt ofte og med høje stemmer, mens andre er skrøbelige og undervejs. Nogle historier passer sammen, og nogle trækker hver sin vej. Som leder er man på ingen måde herre over historierne i organisationen og alligevel har det stor betydning, hvordan man placerer sig i historiernes landskab. Vi vil se på, hvordan man som leder kan bruge det at navigere i organisationens historier som en konstruktiv kraft i det daglige arbejde.

12 Gæsteunderviser: Eva Holmegaard Larsen cand.theol. og sognepræst Modul 4: Livsmod, valg og vilje Tema: Set fra en prædikestol kan man sige, at det strenge og opdragende overjeg, som f.eks. engang blev repræsenteret via kirkens udlægning i søndagsprædikerne, for længst er blevet afløst af en mild, omsorgsfuld moderlighed. En indstilling der præger os alle, fordi den er en del af den fælles diskurs, i familierne, på arbejdspladserne, i samfundet i det hele taget: Vi forventes at være mere milde end myndige. Som mennesker, som ledere. Men når vi samtidig agerer i en tid og en kontekst, der kalder på styringsfiksering, betyder det måske så, at vi kan have vanskeligt ved at træde i karakter og blive tydelige, både for os selv og for andre? Substantiel ledelse forudsætter livsmod og en klar bevidsthed om, hvad vi vil, og hvad vi vælger. Derfor undersøger vi nærmere, hvad livsmod, valg og vilje egentlig er for størrelser, og hvordan disse eksistentielle størrelser påvirker vore muligheder.

13 Gæsteunderviser: Finn Hesselager, skuespiller og underviser Modul 5: Kropssprog og masker Tema: Hvordan kan man være sig selv som person og som leder? Hvordan kan vi skabe resonans mellem os selv og vores roller? Vi får mulighed for at afprøve nogle unikke masker, som Finn Hesselager har med. Masken hjælper med at flytte fokus fra jeget og rollen og kan give adgang til mange forskellige sider af ens personlighed. Ved at skifte maske kan man f.eks. få kontakt med det stilfærdigt observerende, det socialt kontaktfulde eller det individuelt selvbevidste. På seminaret arbejdes der med at give lederen erfaring med nærvær og autenticitet i kontaktfeltet. Som optakt viser Finn Hesselager dramatiske, kropslige og sproglige teknikker, der hjælper med at nuancere bevægelser, tonefald, rytme, rolle- og rumfornemmelse i mødet med andre. Undervejs undersøger deltagerne, om der er særlige identitetsfortællinger og arketyper, som har spillet ind i forhold til deres måde at være i verden på.

14 Gæsteunderviser: Peter Vuust professor, hjerneforsker og musiker Modul 6: Lytte, lære, lede ad musikkens vej Tema: Musikkens verden og hjerneforskning giver inspiration til god ledelse. Hvordan leder og motiverer man højt kvalificerede og specialiserede medarbejdere? Man kan både som personaleleder og som komponist kun komme i mål med sine visioner, hvis man mestrer balancen mellem kontrol og ingen kontrol, præcision og det skitseagtige, det forudsigelige og det overraskende. Fra musikkens verden præsenteres indsigter, der hviler på den professionelle musikers ambition om at blive den bedste på sit instrument, det totale fokus på præstation og øve teknikker for at opnå det ypperste. Dertil kommer jazzmusikerens helt særlige talent for at improvisere, dvs. lægge den hårde øvedisciplin til side og være til stede i øjeblikket. Fra hjerneforskning kommer indsigter om hjernens udvikling og aldring, emotionel processering og indlæringsstrategier.

15 Sonja Rebien Lund, chefkonsulent, cand.mag. kontakt: mobil: Sonja har fokus på ledelse og samarbejdsrelationer og på, hvordan organisationer og virksomheder kan udvikle og udleve deres strategi. Hun er optaget af, hvordan ledere og medarbejdere kan motivere og blive motiveret når der skabes rum for dybere refleksioner over, hvorfor og hvordan organisationen og den enkelte udlever sin passion og ser sine kompetencer bidrage til opnåelse af meningsfulde mål. Hun har mange års erfaring med ledelse samt strategisk og kreativt arbejde i kommunikationsbranchen. Ud over sin universitetsbaggrund har Sonja efteruddannelser inden for bl.a. integrativ terapi og er certificeret i psykologiske værktøjer.

16 Bodil Mørck, chefkonsulent, cand.mag. kontakt: mobil: Bodil Mørck har mere end ti års ledererfaring og har igennem en længere årrække udviklet ledere, ledergrupper og medarbejdere i en lang række offentlige og private organisationer ud fra et psykologisk perspektiv. Bodil er optaget af, at mennesker får deres fulde potentiale i spil fagligt såvel som menneskeligt, og at de får taget hånd om det, der spænder ben for, at de kan indgå i givende og udviklende relationer med kolleger og kunder. Sideløbende med sit mangeårige virke som konsulent har Bodil taget flere uddannelser inden for bl.a. det systemiske og det narrative felt. Hun er endvidere certificeret i flere forskellige psykologiske værktøjer og har en uddannelse som narrative psykoterapeut.

17 Jan Nørgaard, chefkonsulent, cand.scient.pol. kontakt: mobil: Kunder i den offentlige og private sektor samarbejder med Jan Nørgaard, når der er brug for organisationsstrategiske kompetencer til at afdække og løse komplekse problemstillinger. Siden Jan forlod Undervisningsministeriets budgetkontor i 1993, har han som rådgiver arbejdet i ministerier, styrelser, regioner og kommuner samt private virksomheder. Nært og ofte langvarigt samarbejde med direktion, ledelse og medarbejdere har skabt grundlag for at finde holdbare løsninger, hvor trivsel og effektivitet er omdrejningspunktet. De 22 års erfaring i rollen som organisationsstrateg er i samarbejde med professor Lars Bo Kaspersen samlet i seminarforløbets referenceramme: Bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten, som alle deltagere får tilsendt. Jan er endvidere adm. direktør i Cairos A/S.

18 Udtalelser fra tidligere kursister Jeg har følt mig intellektuelt og mentalt udfordret det er næsten som at føle sig som en grønskolling igen Det er tale om et højt teoretisk niveau kombineret med meget givende øvelser Spændende vinkler, som er vedkommende for den daglige ledelsesudfordring Det overrasker mig hver gang, at jeg har så stort udbytte af at lege med jer Switch mellem oplæg, dialog, grupper, refleksion er rigtig god Tilliden i gruppen blev meget hurtigt etableret, og dialogen mellem teori og praksis sætter jeg stor pris på I rammer plet i forhold til de tunge ledere. Jeg har selv fået utrolig meget ud af forløbet. Vi vil gerne sende vores ledere af sted på de kommende kurser

19 Cairos egen Kairosfigur lavet af billedhugger Allan Therkelsen. Kairos stammer fra oldgræsk og betyder det rette øjeblik. De gamle grækere havde to udtryk for tid, nemlig kronos og kairos. Hvor kronos refererer til den kronologiske eller sekventielle tid, henviser kairos til tiden imellem - det øjeblik, hvor der opstår noget særligt og betydningsbærende. Mens kronos i sig selv er kvantitativ, er kairos snarere kvalitativ. Cairos vores navn forpligter, da sproget ikke er gratis: Kairos er kvalitetstiden tiden ind imellem, hvor vi stopper op og får noget særligt til at ske.

20

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 - Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab Hvad går forløbet

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab Hvad går forløbet

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for opnå større indsigt og finde

Læs mere

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske AUTENTISK Et intensivt udviklingsforløb for ledere, der ønsker at fordybe og forstærke deres autentiske lederskab. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Find ind til din indre kerne

Find ind til din indre kerne Find ind til din indre kerne Personlig udvikling gennem indre ro Ønsker du at kunne stå fast, hvile i dig selv og lære dig selv at kende i dybden? Vil du gennemgå en personlig udvikling, så du får et indre

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Find ind til din indre kerne

Find ind til din indre kerne Find ind til din indre kerne Personlig udvikling gennem indre ro Ønsker du at kunne stå fast, hvile i dig selv og lære dig selv at kende i dybden? Vil du have et indre holdepunkt, som du kan navigere ud

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 - Seminarrækken hvor vi stopper op og lader os inspirere af forskning og af erfarne praktikere samt ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde nye veje.

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ LÆR UNGE AT FINDE DEN INDRE RO KURSUSCENTER BROGAARDEN APRIL/MAJ 2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ Lær

Læs mere

Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til vr.mgu@virker.dk.

Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til vr.mgu@virker.dk. MG- UDVIKLING - Center for samtaler, der virker E - mail: vr.mgu@virker.dk www.virker.dk Nyhedsbrev Nummer 3 J u l i 2 0 1 2 Velkommen I dette nummer: Velkommen 1 God sommer 1 Velkommen til MG-Udviklings

Læs mere

NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse

NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse NLP Master Coach Practitioner 2012-13 Uddannelsesbeskrivelse NLP Master Coach Practitioner Uddannelsesbeskrivelse Denne NLP Master Coach Practitioner uddannelse er en overbygning til Asiscos NLP Coach

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK.

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. UNDERVISERE PÅ FORLØBET Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. De to undervisere har sammen skrevet bogen Ledelse i kompleksitet - en introduktion

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM 6 dage fordelt på 3 moduler Vi tager udgangspunkt i dig og dit lederskab Ledernes Leadership Program henvender sig

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet dagsorden Ledelse og ledelsesrum Fra enevælde til konkurrencestat Velfærdsstatens udvikling Værdikonflikten mellem

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere ICF-godkendt uddannelse Ledernes COACHUDDANNELSE Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere Få en internationalt godkendt

Læs mere

Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB

Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB NEUROLEADERSHIP NeuroLeadership er et nyt fagligt krydsfelt med fokus på at inddrage evidensbaseret viden

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

Udviklingsprogrammer for ledere

Udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer for ledere Organisationsudvikling gennem ledelsesudvikling Fleksible og dynamiske udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer, hvor organisationen udvikler sig gennem udvikling

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre.

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. LEDELSESGRUNDLAG Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. Du sidder nu med Greve Kommunes ledelsesgrundlag. Ledelsesgrundlaget er en del af ledelseskonceptet, som sætter retning for Greve

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2018 For professionelle, der

Læs mere

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER LEDERNES COACHUDDANNELSE STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER SKAB STØRRE MOTIVATION OG BEDRE PRÆSTATIONER BLANDT MEDARBEJDERE FÅ EN INTERNATIONALT GODKENDT COACHUDDANNELSE

Læs mere

Mindfulness i pædagogikken

Mindfulness i pædagogikken Mindfulness i pædagogikken Et praksisrettet og forskningsunderbygget kursus for undervisere og vejledere, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden 25.11-26.11.2013 Generator kurser og konferencer

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER LEDERNES COACHUDDANNELSE STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER SKAB STØRRE MOTIVATION OG BEDRE PRÆSTATIONER BLANDT MEDARBEJDERE FÅ EN INTERNATIONALT GODKENDT COACHUDDANNELSE

Læs mere

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Viljen starter, hvor lysten holder op! HVEM ER? ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Erik Østenkjær, Dipl.Psych. MFCC, har været coach og sparringspartner for

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Projektlederuddannelsen

Projektlederuddannelsen Projektlederuddannelsen Intensiveret fokus på egen praksis Projektlederen skal kunne skabe og facilitere resultater og udvikling af organisation og mennesker. De traditionelle metoder og værktøjer skal

Læs mere

Der er 3 niveauer for lytning:

Der er 3 niveauer for lytning: Aktiv lytning Aktiv lytning betyder at du som coach har evnen til at lytte på et dybere niveau. Du opøver evnen til at lytte til det der ligger bag ved det, der bliver sagt eller det der ikke bliver sagt.

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER

NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER NY LEDER - NY VIRKELIGHED VI SKABER GROBUND FOR DIN UDVIKLING OG KOMMER TÆT PÅ DIG SOM NY LEDER NY LEDER - NY VIRKELIGHED FORMÅL OG UDBYTTE Mange nye ledere kastes ud i deres første lederjob uden at være

Læs mere

UDVIKLING LÆRING COACHING

UDVIKLING LÆRING COACHING BJ UDVIKLING LÆRING COACHING Eksempler på kurser Kursus nr. 0100 Kursus nr. 0200 Kursus nr. 0300 Kursus nr. 0400 Kursus nr. 0500 Kursus nr. 0600 Kursus nr. 0700 Kursus nr. 0800 Kursus nr. 0900 Kursus nr.

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager?

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager? Forandringsledelse Forandringsledelse Skab resultater gennem succesfulde forandringer Succesfuld ledelse af ser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, trivsel, sundhedsfremme og stressforebyggelse på arbejdspladsen. Højbro

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2019 For professionelle, der

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Lær at bruge dig selv på en ny måde

Lær at bruge dig selv på en ny måde Lær at bruge dig selv på en ny måde i din professionelle arbejdsproces Denne uddannelse vil give dig professionelle værktøjer, faglig viden og personlig forankring til at bruge dig selv med større indsigt,

Læs mere

Mindfulness skab resultater i balance

Mindfulness skab resultater i balance Mindfulness skab resultater i balance Mindfulness skab resultater i balance Bring din organisation til balance og bedre bundlinje gennem en fokuseret indsats på dig selv og din lederrolle. Balance, trivsel

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

VIA UNIVERSITY COLLEGE. Pædagoguddannelsen Jydsk Pædagoguddannelsen Randers LINJEFAGSVALG

VIA UNIVERSITY COLLEGE. Pædagoguddannelsen Jydsk Pædagoguddannelsen Randers LINJEFAGSVALG VIA UNIVERSITY COLLEGE Pædagoguddannelsen Jydsk Pædagoguddannelsen Randers LINJEFAGSVALG Indledning Formålet med denne folder er at skitsere liniefagene i pædagoguddannelsen, så du kan danne dig et overblik

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Motiverende Kommunikation

Motiverende Kommunikation Motiverende Kommunikation med det sårbare menneske 23. og 24. april 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer, begrænsninger eller negative oplevelser. Langsomt,

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab.

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab. Personlig Power Find ro og brænd igennem med autenticitet og gennemslagskraft Vil du gerne brænde igennem og opnå autenticitet og gennemslagskraft uden at gå på kompromis med din integritet? Og vil du

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer. Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

HVAD ER SELV? Til forældre

HVAD ER SELV? Til forældre HVAD ER SELV Til forældre Indhold Indledning 3 Indledning 4 SELV 6 SELV-brikkerne 8 Gensidige forventninger 10 Motivation og dynamisk tankesæt 13 Sådan arbejder I med SELV derhjemme På Lille Næstved Skole

Læs mere

Efter uddannelsen vil du som leder være i stand til at:

Efter uddannelsen vil du som leder være i stand til at: Uddannelse i gruppe- og teamsamtaler for ledere - Lær at facilitere samtaler, der bruger fortællingernes skabende kraft til at styrke motivationen, samarbejdet, trivslen og effektiviteten Mange ledere

Læs mere

Dance Movement. Metoder er Dans og bevægelsesterapi, coaching, procesfacilitering og procesorienteret samtaleteknik samt meditation.

Dance Movement. Metoder er Dans og bevægelsesterapi, coaching, procesfacilitering og procesorienteret samtaleteknik samt meditation. Dance Movement Omdrejningspunktet hos Dance Movement er bevægelsespsykologien, som et afsæt til at skabe forandrings- og lærerprocesser gennem forståelse for kroppens og bevægelsens sprog. Dance Movement

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH APRIL - OKTOBER 2015 For professionelle, der

Læs mere

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig?

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Indledning Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Denne bog giver dig indsigt i, hvordan du kan skifte mellem alle rollerne og samtidig bevare

Læs mere

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSRforløb)

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSRforløb) Mindfulness Based Stress Reduction (MBSRforløb) Bliv mere selvbevidst, og undgå stress Trænger du til forandring? Er det tid til at gøre en forskel i dit arbejds- og privatliv? Og ønsker du at blive en

Læs mere

Teori U workshop for kvinder om personligt lederskab Marokko den 22.-29. marts 2015

Teori U workshop for kvinder om personligt lederskab Marokko den 22.-29. marts 2015 Teori U workshop for kvinder om personligt lederskab Marokko den 22.-29. marts 2015 Sahara ørkenen - lederudviklingsrejsen 2014 MÅLGRUPPE Kvinder, der arbejder som ledere på alle niveauer eller er selvstændige.

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24.

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. MAJ 2013 GENERATOR FOREDRAG, KURSER OG KONFERENCER WWW.FOREDRAGOGKONFERENCER.DK

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Impact Communicator 3

Impact Communicator 3 Roxana Kia Impact Communicator 3 (Brug Dig Selv) Videregående kursus i high-performance lederskab og kommunikation. Engagér, bevæg, transformér Formålsdrevet lederskab Hvad enten du er topleder, politiker,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Inkluderende og motiverende kommunikation

Inkluderende og motiverende kommunikation Inkluderende og motiverende kommunikation Hvilke aftryk ønsker du din kommunikation skal efterlade? 19. og 20. november 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer,

Læs mere

Mindful Company Compact

Mindful Company Compact Mindful Company Compact Mindfulness på bundlinjen Hvad vi kan Hvad siger deltagerne? Praktik Resultater fra gennemførte forløb Side 2 Hvorfor vi er gode til det vi gør Side 3 Hvad siger deltagere og indkøbere?

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere