samarbejde - fra principper til praksis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "samarbejde - fra principper til praksis"

Transkript

1 Det gode samarbejde - fra principper til praksis

2 1.udgave, september 2017 Om materialet Materialet er udarbejdet af Center for Fleksible Indsatser og Boformer med inddragelse af flere af BBU s myndighedsenheder. Materialet tager afsæt i et projektsamarbejde i forbindelse med Tæt på Familien, Socialforvaltningens omstilling af indsatsen for udsatte børn/unge og deres familier. Materialet består af en koordineret møderække, der omsætter BBU s principper for godt samarbejde til en model for hvordan det konkrete samarbejde mellem alle involverede parter, kan koordineres. Kontakt Alle former for spørgsmål og kommentarer er velkomne - skriv til socialpædagog og faglig koordinator Kenneth Lauritsen, Z70B@sof.kk.dk Socialforvaltningen BBU Center for Fleksible Indsatser og Boformer(FIBO)

3 Principper for godt samarbejde i BBU Hvorfor principper for godt samarbejde? Samarbejde er et bærende element i Borgercenter Børn og Unges sociale indsatser. Samarbejdet med de børn, unge og familier, som har brug for vores støtte. Det tværfaglige samarbejde mellem forskellige indsatser og faggrupper. Og samarbejdet med andre forvaltninger, myndigheder og med civilsamfundet byens foreninger, virksomheder og borgere. Vi er 100 % afhængige af hinanden, når vi hver især skal løse vores del af opgaven. Men godt samarbejde er ofte nemmere sagt end gjort. Nogle gange ser fagpersoner ikke ens på, hvad der er den rigtige eller mest aktuelle løsning. Samarbejdet kan gå i hårdknude, fx når udfører og myndighed ikke kan blive fagligt enige. Samarbejdet med børnene, de unge og deres familier kører heller ikke altid som planlagt. Det er tidskrævende, og vi møder med jævne mellemrum modstand fra eksempelvis familien eller netværket, når vi forsøger at inddrage og aktivere dem i indsatsen. Derfor er der selvfølgelig tilfælde, hvor vi af gode grunde ikke kan leve op til alle ambitionerne om godt samarbejde. Men det vigtigste er, at vi altid gør vores bedste for at bidrage positivt til samarbejdet og finder kreative løsninger i stedet for at give op, når vi støder på barrierer i fx økonomien, lovgivningen eller familien.. Principperne er en opsummering af tilgangen til samarbejde fra Tæt på familien, og de er baseret på erfaringerne fra omstillingen. Det også et klart signal om, hvad vi fremover kan forvente at hinanden i samarbejdet. Chefkredsen har i juni 2017 besluttet, at principperne skal udbredes i hele BBU. Programgruppen for Tæt på familien er i dialog med alle enheder og centre om, hvordan principperne får et liv, og hvordan de kan oversættes ind i konkrete samarbejdskonktekster og relationer. Ambitionen er, at alle tager udgangspunkt i principperne og arbejder med, hvad de betyder for samarbejdet i deres hverdag, både ved opstart, undervejs og ved afslutningen af et forløb. De færdige principper er blevet kvalificeret af fagfolk og ledere fra både myndigheds- og udførersiden. Principperne, der præsenteres på de kommende sider, er også udviklet i tæt dialog med folkene bag retningslinjer for styrket myndighed i BBU og Borgerens Plan. Så du vil forhåbentlig opleve at store dele af indholdet overlapper og er genkendeligt. Principperne understøttes af to dialogredskaber, som er udviklet på baggrund af redskaber og erfaringer fra Tæt på Familien prototyperne. Det ene er en opdateret version af netværkskortet. Det andet er et dialogredskab til fælles planlægning af et forløb, fx ved netværksmøder og møder med barnet eller den unge. De er begge blevet afprøvet mange gange i BBUs praksis, både hos myndighed og udfører. august 2017 For yderligere information kontakt Tæt på Familien, programgruppen

4 Sammen om målene Hvis de professionelle, barnet/den unge og familien arbejder ud fra de samme mål, ved vi, hvad vores arbejde skal munde ud i, når vi går i gang. Mål beskriver den fælles opgave Mål udvikles med familien Mål er konkrete og opdelt i delmål Mål revideres løbende i fællesskab Familiens situation er udgangspunktet for vores fælles opgave og målene. De tager udgangspunkt i aktuelle bekymringer, fokuserer på ressourcer hos barn/ung/familie/netværk og retter sig mod den ønskede forandring. Barn, ung, familie, netværk, myndighed, udfører og andre samarbejdspartnere skal alle kende og arbejde aktivt med målene. Målene har et særligt fokus på udvikling, et godt familieliv, skole, fritid og udvikling af relationer. Barnet/den unge/familien formulerer i samarbejde med sagsbehandler målene til handleplanen. Hvis andre fagpersoner kender barnet/den unge eller familien godt, er de vigtige at få med i udviklingen af målene. Sammen omsætter vi handleplanen til konkrete delmål. Mål og delmål skal altid være forståelige og relevante for barnet/den unge/familien. Handleplanen er vores fælles arbejdsredskab, som sikrer retning og fokus i vores arbejde. Vi udarbejder altid konkrete mål og delmål, som beskriver den ønskede forandring. Den unge, familien og de professionelle skal alle kunne se en tydelig retning, og vi skal vide, hvornår vi er i mål. Derfor har vores møder veldefinerede formål, er løsningsorienterede og har altid fokus på delmål og små fremskridt. Vi anvender bl.a. SOS-metoden til at inddrage, skabe overblik, systematisere vores oplysninger og synliggøre udviklingen. Udfører gør løbende status på målene og sagsbehandler har ansvaret for, at der følges op på handleplanen. Målene justeres løbende sammen med barnet/den unge/ familien og relevante samarbejdspartnere. Vi justerer målene efter behov, så de altid er relevante. Vi holder fokus på, hvor vi er på indsatstrap- pen, og hvordan vi arbejder i den rigtige retning. Når familien er med i udvikling og justering af målene, giver det ejerskab og motivation for forandringer.

5 Ét tværfagligt team Kollegaer, der samarbejder med barnet/den unge/familien, arbejder som ét team. Når vi respekterer og lytter til hinanden, bliver vi et dygtigere og stærkere team. Respektfuldt samarbejde Tydelige aftaler Fleksibilitet i rollefordelingen Samarbejde på tværs af byen Sagsbehandler, udfører og andre relevante samarbejdspartnere bringer alle deres faglighed i spil i opgaveløsningen. Nogle gange kan vi blive uenige, men så skal vi fokusere på, at finde de bedste løsninger, som tilgodeser barn/ung/families behov. Som udgangspunkt holder vi møder med barn/ung/ familie, men nogle gange har de professionelle brug for at mødes alene. Her afklarer vi tvivlsspørgsmål og forventningsafstemmer omkring behov og muligheder. Vores samarbejde bygger altid på tydelige aftaler. Det er både aftaler med hinanden og med barn/ung/familie/ og familiens netværk. Ved opstart laver vi forpligtende aftaler om forløb og ansvar. Og vi justerer hver gang vi mødes, så det afspejler udviklingen i indsatsen. Vi skriver vores aftaler ned, og vi bruger relevante redskaber og skemaer, så der arbejdes med en fast struktur, når der indgås nye aftaler. Der må ikke opstå tvivl om, hvem der gør hvad og hvornår. Når vi samarbejder omkring en opgave, skal vi være afklarede i vores roller, men også være parate til at udfordre vante roller og procedurer. Roller og ansvarsfordeling skal udspringe af, hvad der er meningsfuldt i situationen samt ud fra kompetencer. Fx kan mødeledelse fordeles til den med de bedste forudsætninger eller en sagsbehandler kan deltage i de mere pædagogiske opgaver, hvis det skaber mening i den konkrete opgave. Københavns Kommune er stor og vi arbejder på både tværs af byen og på tværs af forvaltninger. BBU s tilbudsvifte er bred, så vi er mange fagprofessioner, der løfter opgaven sammen. Derfor er vi nødt til at rykke tættere sammen på tværs af vores fag og byens geografi, så vi sammen med barn/ung/ familien finder de bedste løsninger.

6 Styrket netværkssamarbejde Vi tænker os selv som midlertidige aktører i barnets liv. Familie, venner, foreninger og organisationer er de blivende ressourcer i barnet/den unges liv. Inddragende netværksmøder Netværk afdækkes og udbygges Netværket er med i hele forløbet Udvikling af sociale relationer Der er i BBU fokus på samarbejdet med netværket. Vi bruger netværksmøder til at sikre, at netværket er med i hele sagsforløbet og tager aktivt del i opgaveløsningen. Barnet/den unge/familien er med til at beslutte, hvem der deltager. Der er ansat netværkskonsulenter i alle enheder og centre, som understøtter processen. Det kan både være i forhold til at kontakte, opsøge og fastholde netværket samt at afholde netværksmøder. For at kunne inddrage og aktivere barnets familie og netværk afdækkes og motiveres netværket tidligt i processen. Det sker allerede, når en familie henvender sig i en rådgivning eller ved opstartsfasen af en 50 undersøgelse. Vi møder ofte børn og familier, som ikke har et stærkt netværk, derfor hjælper vi med dem at etablere eller genetablere netværket. Vi opsøger barnets nuværende netværk, passive relationer og understøtter udviklingen af helt nye sociale relationer. Netværkets ressourcer kan støtte op om barnets positive udvikling og skal derfor aktiveres og tænkes ind i forløbet fra start til slut. Derfor deltager de i planlægning, møder og får konkrete opgaver. Det aftales løbende, hvem der opsøger og fastholder kontakten til netværket, så de hele tiden er en aktiv del af indsatsen. Netværksarbejdet kan være tidskrævende og udfordrende, så det kan være en god idé at søge hjælp og sparring hos erfarne kollegaer, fx netværkskonsulenterne. Målet for vores arbejde er altid at understøtte barnet/den unges muligheder for et godt liv med trivsel, skolegang, fritidsinteresser og relationer. Derfor arbejder vi aktivt med at udvikle barnets sociale relationer og tilknytning til lokalsamfundet. Vi opsøger og samarbejder med lokale foreninger, frivillige organisationer og de boligsociale indsatser. En god forankring i lokalområdet og et aktivt fritidsliv er en enorm ressource for barnet/den unge, når vores indsatser er ovre, fx på vejen ind i voksenlivet.

7 Planlagte forløb Planlagte forløb sikrer gennemsigtighed og tryghed, fordi barn/ung/familie, kollegaer og andre samarbejdspartnere kender de næste skridt og retningen for indsatsen. Planlægning fra start Løbende dialog Hurtigt i gang Planlagte overgange Allerede ved første møde planlægger vi en møderække og aftaler kontaktform samt hyppighed. Alt sammen med udgangspunkt i vores fælles mål for barnet/den unge. Det kan være, at vi mødes en gang om ugen i opstartsfasen og efterfølgende med få ugers mellemrum. Vi koordinerer fx i god tid overgange fra én indsats til en anden i tæt samarbejde med barnet/den unge/familien og netværket. Alle er med i planlægningen. Et velkoordineret forløb kræver en tæt og hyppig dialog med både barn/ung/familie og kollegaer samt samarbejdspartnere. Dialogen med barn/ung/familie kan foregå pr. telefon, ved møder, hjemmebesøg eller hvor det giver mening for dem. Vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartnere og har en løbende dialog, fx i form af korte statusmøder og orienteringer over telefonen. Med en god plan og en hurtig indsats kan vi være med til at mindske ventetiden for familien. Familiens/den unges/barnets netværk afdækkes og aktiveres fra starten. Hvis der opstår ventetid på fx familiebehandling, så arbejder vi videre med andre opgaver. Det kan være med det ofte tidskrævende netværksarbejde eller udbygning af barnets relationer i lokalsamfundet. Ved overgange mellem tilbud og når vi afslutter en indsats eller lukker en sag, skal alle parter orienteres og involveres. Vi forbereder også netværket på deres rolle i barnets/den unges liv. Det kan fx være med praktiske opgaver i hjemmet, gåture med barnevognen, lektiehjælp eller at følge barnet/den unge til fritidsaktiviteter. Det sikrer, at positive forandringer forankres og fortsætter hos familien og netværket.

8 Fra principper til praksis - Fra BBU s principper for godt samarbejde til hvordan vi gør det i praksis.

9 Sagt om samarbejdet De flere orienteringer tager ikke mere tid. Da vi samarbejder så tæt, som vi gør, så er institutionen godt klar over hvilke informationer, der er relevante for mig. Vi ringer jo til hinanden, så snart det giver mening. Det kan jo være lige fra, at jeg har talt med mor om, hvordan hun har det, eller hun skal have lavet et sygesikringskort. - Sagsbehandler Vi afholder samarbejdsmøde med sagsbehandler inden indskrivningssamtalen. Her får vi talt om grunden til foranstaltningen og hvilken forandring, man ønsker, der skal ske. Det sikrer os, at vi kan inddrage barnet, den unge eller familien med det samme i den positive forandring, vi skal udvikle. - Socialrådgiver på tilbud

10 1 VISITATIONSMØDET HVORFOR For at drøfte og klarlægge hvad indsatsen skal rumme og vurdere tilbuddets mulighed for at påtage sig opgaven. Grundlaget for anbringelse, barnet/den unge/familiens situation, støttebehov og tidsperspektiv er vigtige emner. Hvis en aftale indgås planlægges indsatsens næste skridt. HVORNÅR Foregår telefonisk eller på tilbuddet, når behovet opstår for den pågældende myndighedsenhed. HVEM Deltagere vil i den normale arbejdstid være socialrådgiver eller psykolog fra tilbuddet og den pågældende myndighedssagsbehandler. Udenfor normal arbejdstid vil det være den pågældende pædagog på arbejde og sagsbehandler fra Døgnvagten. Næste dag vil myndighedssagsbehandler tage kontakt til tilbuddet hurtigst muligt og aftale det videre forløb. Mødet kan kombineres med Mødet kan ved indgåelse af en aftale blive et samarbejdsmøde eller en indskrivningssamtale, hvis der behov for en akut indsats. SEL 68b: Valg af anbringelsessted Husk at sikre at alle parter har forstået grundlaget for anbringelsen. Det sker ofte at især børn ikke har forstået grunden til, at de er anbragt. Gentag derfor ofte hvorfor de er blevet anbragt.

11 2 INDSKRIVNINGSAMTALE HVORFOR For at formidle formålet med indsatsen til alle involverede parter. Indskrivningssamtalen er en vigtig faktor for at kunne etablere et konstruktivt og solidt samarbejde mellem forældre, børn, myndighed og tilbud fra første færd. På mødet skal følgende afklares: Anbringelsesgrundlag Det fælles arbejdsgrundlag Samværsaftaler Afklaring af kontakt til det øvrige professionelle netværk (skole, SFO m.m.) Økonomi (Taxakørsel, tøjpenge m.m.) Næste statusmøde HVORNÅR Ved anbringelsens start. Hvis det har været en akutanbringelse skal samtalen afholdes inden for 48 timer. Det er vigtigt, at de får den rette forståelse for den forandring, der skal til, og at de anser tilbud og myndighed som deres samarbejdspartnere for at opnå denne forandring. HVEM I normal arbejdstid: Tilbuddets socialrådgiver og pædagog, myndighedssagsbehandler og barnet/den unge/fa milien. Udenfor normal arbejdstid: En pædagog og sagsbehandler fra Døgnvagten. Ved en akutanbringelse vil der kun være fokus på arbejdsgrundlaget og barnet eller familiens basale behov. Alt andet afklares på et efterfølgende samarbejdsmøde eller statusmøde, som planlægges hurtigst muligt. Barn og forældre deltager i indskrivningssamtalen. Lad barnet/børnene deltage i samtalens første del, hvor grundlaget for anbringelsen, forløb og aftaler for samvær forklares. Forældrene inddrages fra begyndelsen, og det afklares hvordan de indgår. Mødet kan kombineres med Hvis anbringelsen har været en akutanbringelse kan det give god mening at kombinere med en børnesamtale. Eller eventuelt et samarbejdsmøde. SEL 48: Børnesamtale ifm. foranstaltning Forældrene er centrale aktører fra indsatsens begyndelse, og de skal inddrages i beslutninger, der vedrører indsatsen. Det er vigtigt, at forældrene bevarer rollen som omsorgsgivere for deres børn.

12 3 BØRNESAMTALEN HVORFOR En samtale mellem barnet og myndighedssagsbehandleren. Her er der mulighed for at sagsbehandler kan få talt med barnet omkring indsatsen på tilbuddet, relationen til barnets forældre, trivslen i skolen og andre lignende emner. HVORNÅR Barnet bør have en børnesamtale med sin sagsbehandler ved anbringelse på institutionen. Hvis sagsbehandler ikke deltager til indskrivningssamtalen, anbefales det at barnet har en børnesamtale inden for de første 24 timer. Børnesamtalen er også sagsbehandlers mulighed for at skabe en relation til barnet. Derfor kan der med fordel tænkes i at gøre disse mere uformelle og eventuelt lade dem foregå i barnets eget miljø. Erfaringer viser, at fx børnesamtaler i forbindelse med fælles aftensmad eller en gåtur har været virkningsfulde for samarbejdet. HVEM Myndighedssagsbehandler og barn. Hvis barnet ønsker det, kan barnets kontaktpædagog også deltage. Samtalen vil normalt blive holdt på tilbuddet - medmindre det er mere meningsfuldt et andet sted fx på barnets skole. Mødet kan kombineres med En børnesamtale kan kombineres med de fleste andre møder, da den som regel kun kræver at sagsbehandler og barn er tilstede. SEL 70 stk. 2: Samtale med barnet så vidt muligt uden tilstedeværelse af ansatte fra anbringelsesstedet Lad altid børnene deltage i de møder, der vedrører indsatsen. Undgå at sætte begrænsninger fx hvilken alder barnet skal have for at kunne deltage, men lad børnene deltage i det omfang de kan. Det har ofte en positiv indvirkning på børnene.

13 4 STATUSMØDET HVORFOR For at tale indsatsen igennem og justere det aktuelle arbejdsgrundlag, så det hele tiden svarer til den virkelighed, som barnet/den unge/familien står i. Punkter kunne være: Information fra barn/ung, familie, sagsbehandler og tilbud Samværsaftale Målsætning med opholdet; er målsætningen ændret, hvordan når vi målsætningen, og hvem har ansvar for hvad? HVORNÅR For at sikre en fokuseret indsats, hvor barnet/den unge/familien flytter sig i en positiv retning, skal der jævnligt holdes statusmøder. I begyndelsen af en indsats er det vigtigt, at mødeaktivitet er styrket og at der afholdes statusmøde ugentligt for at klarlægge indsatsens formål og fordelingen af opgaverne mellem de involverede parter. Efterfølgende aftales statusmøder løbende, men minimum hver anden uge. HVEM Forældrene, barnet/ børnene, tilbuddets socialrådgiver og kontaktpædagog og myndighedssagsbehandler. Mødet kan kombineres med Myndighedssagsbehandler kan ofte med fordel afholde børnesamtale eller samarbejdsmøde forud for mødet. SEL 70: Opfølgning og inddragelse af barnet SEL 50: Børnefaglig undersøgelse FVL 19: Partshøring af oplysninger Aftal altid næste statusmøde - og gerne flere inden I afslutter mødet. Det sikrer et kontinuerligt mødeforløb.

14 5 NETVÆRKSMØDET HVORFOR Netværksmødet har til formål at holde fokus på den helhedsorienterede indsats omkring barnet. Det professionelle og private netværk kan i fællesskab tale om barnet/den unge eller familiens trivsel. Mødet giver mulighed for, at myndighedssagsbehandler og tilbuddet kan opnå værdifuld viden om effekten af deres fælles indsats. Det anbefales, at netværksmødet holdes i en ramme af metoden Signs Of Safety, og med særligt fokus på indsatsens virkningsfulde elementer. HVORNÅR Det første netværksmøde bør holdes i løbet af de første fire uger af anbringelsen. Efterfølgende netværksmøde minimum hver 8. uge. HVEM Forældre, barnet, tilbuddets socialrådgiver eller psykolog, kontaktpædagog, myndighedssagsbehandler og relevante netværksaktører fx en lærer, skoleleder, træner eller leder fra en eventuel fritidsaktivitet. Mødet kan kombineres med Samarbejdsmøde eller børnesamtale. SEL 70: Opfølgning og inddragelse af barnet SEL 50: Børnefaglig undersøgelse FVL 19: Partshøring af oplysninger Inddrag skole og SFO hurtigst muligt i indsatsen. De ser barnet dagligt, og er ofte de første til at se en forandring.

15 6 SAMARBEJDSMØDET HVORFOR Det anbefales, at der afholdes mindst et samarbejdsmøde for at definere anbringelsesgrundlaget og klarlægge samarbejdsaftaler, inden barnet/den unge eller familien inddrages. Derudover er det en mødeform, som kun bruges i særlige tilfælde, da barnet/den unge/familien bør være en del af al mødeaktivitet. Der kan dog være hensyn, hvor det giver mening at mødes uden deltagelse af barnet/den unge eller familien, fx samarbejdsaftaler imellem myndighed og tilbud, forældres interne konflikter eller lignende. Det er en mulighed for det professionelle netværk til at mødes og drøfte indsatsen. Barnet/den unge/familien bør altid informeres om mødets indhold og eventuelle beslutninger. HVORNÅR Efter behov. Særligt i komplicerede indsatser kan det give mening, at det professionelle netværk mødes løbende. HVEM Deltagere vil være tilbuddets socialrådgiver eller psykolog, kontaktpædagog, myndighedssagsbehandler og eventuelt eksterne parter i indsatsen. Mødet kan kombineres med Et samarbejdsmøde kan give god mening at afholde før alle øvrige mødeformer for at sikre en fælles forståelse. SEL 140: Handleplan Et samarbejdsmøde med sagsbehandler inden indskrivningssamtalen giver mulighed for at tale om årsagen til foranstaltningen og den forandring, man ønsker, der skal ske. Det sikrer, at barnet/den unge eller familien kan inddrages med det samme i arbejdet med at skabe den ønskede forandring.

16 7 UDSKRIVNINGSSAMTALEN HVORFOR For at skabe rum til refleksion. Forældre såvel som børn har mulighed for at tænke tilbage og give deres mening til kende. Herudover får barnet/den unge eller familien mulighed for at få gense tilbuddet og møde personalet. Vi har som professionelle samarbejdspartnere særligt fokus på barnet/den unge/familiens oplevelse af samarbejdet og inddragelsen i indsatsen og udskrivningssamtalen er i den forbindelse en god mulighed for skabe læring og udvikling i forhold til fremtidige indsatser. HVORNÅR Samtalen afholdes ca. 2-4 uger efter barn/ung eller familie er flyttet fra tilbuddet. HVEM Myndighedssagsbehandler, tilbuddets socialrådgiver eller psykolog og den pågældende kontaktpædagog vil deltage i samtalen. SEL 68: Afgørelse om ophør af foranstaltning Hvis barnet/den unge/familien skal videreanbringes anbefales det, at der også afholdes et overdragelsesmøde, hvor begge tilbud deltager. Det styrker sammenhængskraften og fokus på den ønskede forandring.

17 Overblik over forløb(vejledende) Ugenr. Kommentar VISITATIONSMØDE x Mødet kan ved indgåelse af en aftale blive et samarbejdsmøde eller en indskrivningssamtale, hvis der behov for en akut indsats. 2 INDSKRIVNINGSSAMTALEN x Hvis anbringelsen har været en akutanbringelse kan det give god mening at kombinere indskrivningssamtalen med en børnesamtale. 3 BØRNESAMTALEN x x x x En børnesamtale kan kombineres med de fleste andre møder. Afholdes minimum ved indsatsens begyndelse, ved afgørelse og før tre måneders opfølgning. 4 STATUSMØDET x x x x x x Myndighedssagsbehandler kan ofte med fordel afholde børnesamtale eller samarbejdsmøde forud for mødet. Afholdes hver anden uge 5 NETVÆRKSMØDET x x Kan kombineres med et samarbejdsmøde eller børnesamtale. Afholdes minimum hver 8. uge. 6 SAMARBEJDSMØDET x x x x x Et samarbejdsmøde kan give god mening at afholde før alle øvrige mødeformer for at sikre en fælles forståelse. Afholdes derudover løbende og efter behov. 7 UDSKRIVNINGSSAMTALEN x Afholdes når indsatsen er afsluttet, ca. 2-4 uger efter barn, ung eller familie er flyttet fra tilbuddet.

Det gode samarbejde. Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM. Et projekt mellem:

Det gode samarbejde. Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM. Et projekt mellem: Det gode samarbejde Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 Et projekt mellem: BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE og AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM Indledning På baggrund af Socialforvaltningens omstilling

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Børne- og Ungerådgivningens forebyggende arbejde. Udarbejdet af: Forebyggelsesleder Jakob Vejlø Dato: 23.

Kvalitetsstandard. Børne- og Ungerådgivningens forebyggende arbejde. Udarbejdet af: Forebyggelsesleder Jakob Vejlø Dato: 23. Kvalitetsstandard Børne- Ungerådgivningens forebyggende arbejde Udarbejdet af: Forebyggelsesleder Jakob Vejlø Dato: 23. september 2013 1 Hvorfor er vi her, hvad arbejder vi med? Børne- Ungerådgivningens

Læs mere

Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2

Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2 Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2 Indholdsfortegnelse Modtagelse af underretning... 2 Børnefaglig undersøgelse... 4 Handleplan ifb med forebyggende foranstaltning... 7 Handleplan

Læs mere

Ydelseskatalog Frederiksholm. Center for Fleksible Indsatser og Boformer

Ydelseskatalog Frederiksholm. Center for Fleksible Indsatser og Boformer Ydelseskatalog 2018 Frederiksholm Center for Fleksible Indsatser og Boformer Indholdsfortegnelse Om dette ydelseskatalog... 3 Om Frederiksholm og indsatserne... 3 Fagligt grundlag... 4 Visitation... 5

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse.

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes

Læs mere

UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi

UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi Forord Odder Kommunes indsats- og anbringelsesstrategi retter sig primært mod børn og unge, hvis udvikling og trivsel ikke alene kan sikres gennem

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Socialforvaltningen NOTAT Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Baggrund for projektet Et af fokusområderne i SOF s strategi for udviklingen af arbejdet med udsatte børn, unge og deres

Læs mere

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Vejledning i at holde netværksmøder - Til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Høje-Taastrup Kommune Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Netværksmødet Denne vejledning er

Læs mere

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt.

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt. Standarder for sagsbehandlingen vedrørende opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Politisk målsætning vedr. opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Det

Læs mere

Indsatser der understøtter. Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner

Indsatser der understøtter. Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner Indsatser der understøtter Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner 28. april 2016 Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner - Procedurer der understøtter

Læs mere

Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019)

Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019) Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019) Siden 2007 har Københavns Kommune haft tilknyttet skolesocialrådgivere til folkeskolerne i København, først som pilotprojekt

Læs mere

Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2

Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2 1. Underretning Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn.

Læs mere

Implementeringsvejledning. Det inddragende netværksmøde

Implementeringsvejledning. Det inddragende netværksmøde Implementeringsvejledning Det inddragende netværksmøde 1 Indholdsfortegnelse Hvad er implementeringsvejledning?...3 Ledelse...4 Milepæl: Kommunens mål med og målgruppe for indsatsen er beskrevet...4 Milepæl:

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Gruppearbejde om kvalitetskrav og handlinger ift. god og effektiv opfølgning Aalborg

Gruppearbejde om kvalitetskrav og handlinger ift. god og effektiv opfølgning Aalborg Gruppearbejde om kvalitetskrav og ift. god og effektiv opfølgning Aalborg 24.01.2013 der være særlig fokus på i opfølgningen, og hvor er der særlige udviklingsbehov? : Markerer opgaver som deltagerne vurderer

Læs mere

Københavns Kommune - Socialforvaltningen. Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012

Københavns Kommune - Socialforvaltningen. Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012 Københavns Kommune - Socialforvaltningen Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012 Til Socialudvalget, september 2013 Indledning og rammesætning Et godt myndighedsarbejde har afgørende betydning

Læs mere

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Faglige pejlemærker for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Baggrund Som led i projektet Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR er der udviklet faglige pejlemærker for den tidlige

Læs mere

Baseline. Områdechefer og områdejuristers gennemgang af

Baseline. Områdechefer og områdejuristers gennemgang af Sagstrin Procentdel af korrekte sager ud af antal udtrukne sager Antal korrekte sager ud af antal udtrukne sager Procentdel af korrekte sager ud af antal udtrukne sager Antal korrekte sager ud af antal

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Aftaleforum Børn med behov for en samlet social og undervisningsmæssig indsats skal mødes af én kommune, der - med barnet i centrum-

Læs mere

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Socialen Børne- og Ungdomsen NOTAT 6. marts 2019 RAMME FOR PILOTAFPRØVNING AF SKOLEFLEXPLUS Version 3, april 2019 Sagsnr. 2017-0012306 Dokumentnr. 2017-0012306-151 Nedenstående er en

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Bilag til Børne- og Ungepolitikken Indhold 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Indledning

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: opfølgning og evaluering af de konkrete indsatser i den enkelte sag, herunder kommunens tilsyn og forberedelse af hjemgivelse

Læs mere

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 19-05-2017 Bilag 2: Business case Satspuljeansøgning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune til puljen Mod en tidlig forebyggende og

Læs mere

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken 2016-2020 Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Indsatser i daginstitutionerne

Læs mere

Implementeringsvejledning. Signs of Safety

Implementeringsvejledning. Signs of Safety Implementeringsvejledning Signs of Safety 1 Indholdsfortegnelse Hvad er implementeringsvejledningen?...3 Ledelse...4 Milepæl: Kommunens mål med og målgruppe for indsatsen er beskrevet...4 Milepæl: Det

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet har

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING

Ringkøbing-Skjern Kommune BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING INDLEDNING Børn med bekymrende skolefravær skal hjælpes. Bekymrende fravær fra skolen er et fælles problem. Det er ikke alene den enkeltes elevs, families eller

Læs mere

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre Det tværfaglige samarbejde i Fredensborg Kommune Information til forældre Kære Forældre Glade børn er fundamentet for arbejdet med børn og unge i Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune arbejder målrettet

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde Børne- og Ungdomsforvaltningen Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde for skoler, KKFO, klynger, fritidsklubber, fritidstilbud, institutioner i klynger. FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Notat Tværfaglige konsultative møder på skoler og i institutioner

Notat Tværfaglige konsultative møder på skoler og i institutioner DIREKTØR Børn & Unge - Stabsfunktion Dato: 7. juli 2010 Tlf. dir.: 4477 3202 Fax. dir.: 4477 2707 E-mail: tel@balk.dk Kontakt: Christell Erichsen Sagsnr: 2009-23480 Dok.nr: 2010-129392 Notat Tværfaglige

Læs mere

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb.

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Hej? I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Nedenfor er beskrevet de elementer og psykologiske og pædagogiske interventioner der vil ind går i forløbet.

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune.

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune. Internt notatark Social- og Sundhedsforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 7. oktober 2013 Sagsnr. 13/18875 Løbenr. 162191/13 Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 27

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

INDHOLD. Indledning 3. Strategi for tidlig forebyggende indsats 5. Strategiens formål og mål 6. Strategiens fokusområder 7. Tema 1 7.

INDHOLD. Indledning 3. Strategi for tidlig forebyggende indsats 5. Strategiens formål og mål 6. Strategiens fokusområder 7. Tema 1 7. INDHOLD Indledning 3 Strategi for tidlig forebyggende indsats 5 Strategiens formål og mål 6 Strategiens fokusområder 7 Tema 1 7 Tema 2 8 Tema 3 9 Tema 4 10 Indledning Alle børn og unge i Lyngby-Taarbæk

Læs mere

HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB (- en del af SOF s Beredskabsplan)

HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB (- en del af SOF s Beredskabsplan) HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB (- en del af SOF s Beredskabsplan) til pædagogisk personale på døgn- og dagbehandlingsinstitutioner i BBU ved mistanke eller viden om overgreb af seksuel eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 2 Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau.

Læs mere

Forebyggende indsatser for unge og familier

Forebyggende indsatser for unge og familier Kontakt og visitation For henvendelser vedr. visitation: Leder af VIFU Forebyg Bo Rasmussen 3113 7620 eu3t@kk.dk Leder af VIFU Kristian Skow Hopp 3118 6910 b74m@kk.dk For øvrige henvendelser og spørgsmål:

Læs mere

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Den tværsektorielle organisering og de ledelsesmæssige rammer er centrale for driften af den koordinerende sagsbehandlerfunktion. Rammevilkår,

Læs mere

Ny Nordisk Skole-institution.

Ny Nordisk Skole-institution. Ny Nordisk Skole-institution. 1. GRUNDOPLYSNINGER OM ANSØGER: 2. MOTIVATION OG TILGANG TIL FORANDRINGSPROCESSEN: Hvorfor vil I være Ny Nordisk Skole-institution og hvordan vil I skabe forandringen? Vi

Læs mere

U N D E R R ET NINGER

U N D E R R ET NINGER U N D E R R ET NINGER Louise Jensen Skolesocialrådgiver Supervisor Lars Jonasson Kriminolog Psykoterapeut Glostrup Kommune HVAD SKAL VI TALE OM I DAG: Præsentation af os og programmet Stoledans Tip en

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION Socialt Udviklingscenter SUS TOVHOLDERFUNKTION (ET BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL) Socialt Udviklingscenter SUS, 2014 Udarbejdet for Socialstyrelsen www.sus.dk

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb.

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Hej Marianne I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Nedenfor er beskrevet de elementer og psykologiske og pædagogiske interventioner der vil ind går i

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats Beskrivelse af den udgåendes funktioner... 2 Målgruppe... 2 Målsætning... 2 Visitation... 2 Samarbejdspartnere... 2 Møder... 2 Opgavetyper... 3 Afklaringsopgaven... 3 Udviklingsopgaven... 3 Kontrakten...

Læs mere

Børnepolitik Version 2

Børnepolitik Version 2 Børnepolitik Version 2 Læring Helhed Omsorg Forskellighed Anerkendelse Ansvar Leg - venskab Sundhed Borgmesteren og udvalgsformandens forord Børnepolitikken Mariagerfjord Kommune har med en fælles børnepolitik

Læs mere

Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres

Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres Kontorchef Tina Wahl, KL s Center for Social og Sundhed Dansk Socialrådgiverforenings konference 16. april Kvalitet i sagsbehandlingen Udsatte børn og unge Fremtiden

Læs mere

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune April 2018 Fælles om trivsel Strategi for fællesskab og trivsel på 0-18 år Frederikssund Kommune Indledning og realisering Fælles om trivsel er en strategisk prioritering af de fokusområder, som har afgørende

Læs mere

Alle børn og unge har ret til et godt liv

Alle børn og unge har ret til et godt liv NOTAT Dato: 28. maj 2013 Sags nr.: 330-2012-6687 Vedr.: Høringsoplæg til ny børne- og ungepolitik Alle børn og unge har ret til et godt liv Indledning Vi ønsker, at alle vores børn og unge i Slagelse Kommune

Læs mere

Implementeringsvejledning. Familierådslagning

Implementeringsvejledning. Familierådslagning Implementeringsvejledning Familierådslagning Indholdsfortegnelse Hvad er implementeringsvejledningen?...3 Ledelse...4 Milepæl: Kommunens formål med og målgruppe for indsatsen er beskrevet...4 Milepæl:

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Kontrakten har været drøftet på personalemøde og i klubbens bestyrelse. Personalet har ønsket at arbejde videre med de allerede kørende udviklingsmål

Læs mere

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP Borgercenter Børn og Unge har modtaget en henvendelse om bekymring for dit barn. HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP? INFORMATION TIL FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE 1 Du er kommet i kontakt med Borgercenter Børn

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej Introduktion til Familiegruppearbejdet Familiegruppen Centrum Badehusvej 11 16.02.18 Familiegruppernes rammer De politiske fastsatte mål og rammer: o Lovgivning (primært Serviceloven) instruktion (en myndighedsafdeling)

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG 1 EKSEMPEL 03 INDHOLD 04 INDLEDNING 05 SOCIALFAGLIGE OG METODISKE OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER I DEN BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSE

Læs mere

Kvalitetsstandard Handleplan

Kvalitetsstandard Handleplan Aabenraa kommune Juni 2018 Kvalitetsstandard Handleplan Indhold Handleplansmøder... 1 Hvornår skal der udarbejdes handleplaner... 2 Indhold i handleplaner... 3 Særligt for døgnanbringelser i Aabenraa kommune...

Læs mere

BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING

BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING BEKYMRENDE ELEVFRAVÆR EN HANDLEVEJLEDNING INDLEDNING Børn med bekymrende skolefravær skal hjælpes tidligere. Bekymrende fravær fra grundskolen er et fælles problem. Det er ikke alene den enkeltes elevs,

Læs mere

Implementering af mindset og nye arbejdsgange

Implementering af mindset og nye arbejdsgange Implementering af mindset og nye arbejdsgange Læring fra midtvejsevaluering af omlægningen til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats i partnerskabskommunerne 12. juni 2017 Implementeringserfaringer

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB

HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB HANDLEVEJLEDNING FOR HÅNDTERING AF OVERGREB til pædagogisk personale på døgn- og dagbehandlingsinstitutioner i BCH ved mistanke eller viden om overgreb af seksuel eller voldelig karakter fra andre unge/forældre/

Læs mere

Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015.

Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015. Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015. Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Fælles værdier giver fælles retning, og styrer måden vi tænker og handler på 3 3. Fælles overordnede

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats Åben anonym rådgivning for børn, unge og deres familier - 11 Alle børn, unge, familier og/eller deres netværk i Norddjurs Kommune. Kvalitetsmål At barnet, den unge og familien inddrages som ligeværdige

Læs mere

Standard for sagsbehandling vedrørende: Tidlig indsats

Standard for sagsbehandling vedrørende: Tidlig indsats Standard for sagsbehandling vedrørende: Tidlig indsats Politisk målsætning for tidlig indsats Her angives målsætningen, der udtrykkes i den sammenhængende børnepolitik Den samlede indsats for børn og unge

Læs mere

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune 1 Når jeg tager af sted til rådhuset om morgenen, stopper jeg nogle gange op og tænker på, hvor meget i vores daglige liv, vi egentlig tager for givet. Ishøj Kommune

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne.

Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. Inklusion Arbejdet i SFOèrne i Hvidovre baserer sig på en inkluderende tankegang. Inklusion kan meget kort defineres som: Inklusion er tanken om at lukke ind at medregne. For SFOèrne i Hvidovre betyder

Læs mere

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard 26. marts 2013 1 Norddjurs Familieundervisning Det overordnede formål med Norddjurs Familieundervisning er - i et aktivt samarbejde med forældre og skole

Læs mere

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Familier med børn i alderen 0 3 år. Forankring: i Børnefamiliehuset. Formål:

Læs mere

Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner

Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner Vi vil et helhedsorienteret og fagligt stærkt miljø, hvor børn, forældre og medarbejdere oplever sammenhæng ved kontakt med alle dele

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf STØTTEKONTAKTTILBUD Manderupvej 3 4050 Skibby Tlf. 2924 8370 post@believe.dk www.believe.dk BELIEVE: Vores speciale i Believe er støtte-kontakt og mentor ordninger, arbejdet med de mest belastede børn

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt

Voksenhandicap Gentænkt Voksenhandicap Gentænkt Side 1 Side 2 Side 3 Indledning Vi vil have endnu mere fokus på borgernes mestring af eget liv. Derfor har vi sat gang i en udvikling af hele Voksenhandicapområdet. I udviklingen

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune.

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. SERVICENIVEAUET FOR BØRN OG UNGE I UDSATTE POSITIONER I TØNDER KOMMUNE.... 1 Serviceniveau et vigtigt redskab på børn- og ungeområdet...

Læs mere

professi TUS onelle Tværgående UngeSAMArBeJde

professi TUS onelle Tværgående UngeSAMArBeJde professionelle TUS Tværgående UNGESAMARBEJDE ØSTJYLLANDS Hvad er TUS? TUS er en forkortelse af Tværgående UngeSamarbejde, og er et tværfagligt samarbejde mellem Aarhus kommune og Østjyllands Politi. TUS

Læs mere