Fremtidens Vollsmose

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidens Vollsmose"

Transkript

1 Resumé af miljøkonsekvensrapport for Fremtidens Vollsmose

2 Intro I dette skriv gives en kort opsummering af de vigtigste konklusioner i den miljøvurdering, der er lavet i forbindelse med byudviklings- og infrastrukturplanen Fremtidens Vollsmose. I den fulde udgave af rapporten er der fokus på de miljømæssige konsekvenser i både anlægs- og driftsfasen. I denne pixiudgave fokuseres alene på driftsfasen. Formålet med miljøvurderingen er at belyse byudviklings- og infrastrukturplanens konsekvenser for miljøet samt om muligt at beskrive, hvordan man kan undgå, mindske eller kompensere for eventuelle negative konsekvenser. Overordnet om byudviklings- og infrastrukturplanen Fremtidens Vollsmose Det primære hovedgreb for fremtidens infrastruktur i Vollsmose er, at bydelen skal åbnes op i forhold til omgivelserne, og at tilgængeligheden til området skal øges. Konkret omfatter planen, at de nuværende boliger og funktioner suppleres med følgende hovedelementer: Nye vejforbindelser igennem Vollsmose i form af hovedforbindelser, der forbinder Ejbygade og Vollsmose Allé, og sivegader, der forbinder de sydlige boligafdelinger ved Åsumvej med den sydligste af de nye hovedforbindelser. Etablering af nye byrum. Sammenhængende stistruktur med fokus på øget tryghed for områdets lette trafikanter. Konkret vil den forbedrede kobling mellem boligområderne og mere integreret trafik blive opnået ved ombygning af eksisterende stamveje samt etablering af nye vejforbindelser. Overordnet indeholder infrastrukturprojektet: Ny vejforbindelse mellem Ejbygade og Vollsmose Allé via Vollsmose Torv (bygaden) og sivegader i Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken Ny vejforbindelse mellem Gillestedvej og Bøgeparken Ny vejforbindelse mellem Tjørnehaven og Birkeparken Alle delprojekter forventes at være igangsat ved udgangen af Se figur over projektforslag i nedenstående.

3 Figur 1: Projektforslag for nye og ændrede veje og stier i Vollsmose. Forskellen mellem alternativ A og B omfatter en ændret linjeføring ved Vollsmose Torv, hvilket for alternativ A desuden medfører en forlægning af Kildegårdsvej.

4 Projektets påvirkninger på mennesker og rekreative forhold Børnehuse Projektet vil påvirke en stor del af områdets otte børnehuse - nogle mere end andre. Den nye infrastruktur afstedkommer dog hverken nedrivninger af børnehusenes bygninger eller lukninger, men handler udelukkende om påvirkning af udearealer. Der er igangsat processer, hvor børnehusene og bygherre sammen udvikler og iværksætter fornuftige løsninger. For Atlantis Børnehus og Bøgelund Børnehus vurderes påvirkningen at være væsentlig. Det skyldes, at de nye veje vil være forstyrrende og reducere de tilhørende legepladsarealer så meget, at det vil gøre det vanskeligt at opretholde de samme udendørsaktiviteter som i dag. For Granparken Børnehus, Lærkeparken Børnehus og Børnehuset Fyrretræet vurderes påvirkningen at være middel. Det skyldes, at arealinddragelsen er begrænset til de yderste udearealer, og at legepladsarealerne generelt kan bevares. Børnehusene vil dog samtidig være påvirket af forstyrrelser fra den nye bygade og sivegaderne. Støjberegningerne viser desuden en øget støjpåvirkning ved Granparken Børnehus. Det forventes, at der vil blive indarbejdet støjbeskyttelse, så grænseværdierne overholdes. For Verdenshuset Børnehus vurderes påvirkningen at være lille. Det skyldes, at daginstitutionens areal ikke berøres, og at en del af institutionens udendørsarealer ligger lidt tilbagetrukket fra den nye bygade. Slåenhaven Børnehus og Børnehuset Kildegården påvirkes ikke direkte - udover via arealinddragelsen af Børnebyen i alternativ A. Samlet set vurderes påvirkningen på daginstitutionerne i området at være væsentlig. Børnebyen For Børnebyen vurderes påvirkningen for alternativ A også at være væsentlig. Den nye vejforbindelse vil medføre, at arealet og den omgivende beplantning reduceres markant. Når vejen er etableret, ses på muligheden for at reetablere beplantning for så vidt muligt at skærme området fra vejene. Folkeskoler og gymnasium Den nordlige vejforbindelse, der går fra Birkeparken til Tjørnehaven, vil passere forbi H. C. Andersen Skolen. Vejen vil skabe lettere adgang til skolen i bil, men den vil også inddrage en stor del af legepladsen nord for skolen. Den vil samtidig forstyrre i skoleområdet og skabe behov for øget opmærksomhed på børnenes udendørsaktiviteter. Trafikken er dog begrænset og hastigheden lav, da sivegaden omkring skolen etableres som et såkaldt lege- og opholdsareal. Påvirkningen vurderes at være væsentlig, da det er en markant ændring i forhold til det bilfri område i dag. Den centrale vejforbindelse fra Gillestedvej til Bøgeparken vil medføre en lille påvirkning på Abildgårdskolen. Det skyldes, at adgangen i bil forbedres, og at arealinddragelsen er begrænset til et lille område nord for skolen. Mulernes Legatskole påvirkes ikke direkte.

5 Ældrecenter Vollsmoses eneste plejehjem, Ældrecenter Øst, vil blive påvirket direkte, da den sydligste del af havearealet reduceres med op mod fem meter. Der vil dog fortsat være et stort udendørsareal til ældrecenteret. Beliggenheden ud til den trafikerede bygade vil være anderledes end i dag og vil bl.a. give bedre muligheder for at ankomme til ældrecenteret i bil. Støjberegningerne viser, at der vil ske en øget støjpåvirkning ved plejehjemmet. Det forventes, at støjen håndteres, så grænseværdierne overholdes. Påvirkningen vurderes at være middel. Offentlighedens adgang og rekreative forhold De nye vej- og stiforbindelser i Vollsmose vurderes samlet set at medføre en middel påvirkning på offentlighedens adgang og de rekreative forhold i området. Påvirkningen er både positiv og negativ. Den er negativ i kraft af barrierevirkninger for de bløde trafikanter, nye forstyrrelser for de bløde trafikanter fra særligt biltrafikken samt arealinddragelser i grønne og rekreative områder. Den er positiv i form af øget lys og liv og bedre færdselsmuligheder, fordi biltrafikken og de bløde trafikformer blandes. Projektet vurderes også at kunne forbedre trygheden ved at færdes i området efter mørkets frembrud, fordi området vil opleves mere åbent og med mere byliv. I Tjørnehaven og Slåenhaven i den nordlige del af området vil den nye nordlige vejforbindelse gå tæt forbi rækkehuse, og de grønne arealer her vil blive indskrænket for at gøre plads til vejen. Vejen vil være bredere end den eksisterende, og den vil være udformet som kombineret opholds- og legeområde med biltrafik. Den vil være et nyt markant visuelt element i det nære miljø, og for boligerne, der ligger nærmest, vil den udgøre en væsentlig påvirkning. I Birkeparken, Bøgeparken og Egeparken etableres de nye vejforbindelser, hvor der i dag i forvejen er parkeringsarealer eller eksisterende vej. Påvirkningen er generelt lille, da trafikmængden på de nye veje forventes at være begrænset. For nogle af de sydvestligste boliger i Birkeparken vil der være behov for at inddrage cirka en meter af de tilhørende havearealer for at gøre plads til udvidelse af en eksisterende sti for cykler og fodgængere. Påvirkningen her vurderes at være middel. Ved Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken vil den nye bygade være et markant element. Vejen er trafikeret og betydeligt større end den nuværende centersti. Samtidig påvirkes boligområderne af de nye sivegader, som forløber fra bygaden mod syd tæt på en række etageboliger. Sivegaderne skaber øget tilgængelighed i områderne her, men de vil samtidig medføre en øget støjpåvirkning for nogle af boligerne i Granparken og Lærkeparken. Det forventes, at der vil blive indarbejdet støjbeskyttelse, så grænseværdierne overholdes. Påvirkningen ved boligerne vurderes at være væsentlig.

6 Projektets påvirkninger på landskab og byrum På den nordlige vejstrækning mellem Birkeparken og Tjørnehaven vil der være flere væsentlige påvirkninger lokalt. Ved Slåenhaven og H. C. Andersen Skolen vil den nye vej forløbe meget tæt på rækkehusene og skolen samt inddrage en del af legepladsens areal. Med sin bredde, trafik og belysning vil den medføre en markant ændring og en væsentlig påvirkning lokalt. Det vil være en markant ændring af det eksisterende byrum i Birkeparken, hvor der i dag ikke er stieller vejsystem. Byrummet mellem bygningerne komprimeres, og der vil åbnes for en forbindelse mod vest, hvor vejen anlægges på en dæmning eller bro over Vollsmoserenden. 1 Lokalt vurderes påvirkningen at være væsentlig. I detailfasen ses på, hvordan byrummet kan bearbejdes landskabeligt og arkitektonisk. De øvrige dele af den nordlige vejforbindelse vil medføre en lille påvirkning. Ved Vollsmoserenden føres den nye vej over åen på en bro eller dæmning, og der vil være behov for terrænregulering og fældning af eksisterende beplantning. Det nye bygværk vil være et teknisk element, og rydningen vil åbne området op mod boligområdet øst herfor. Desuden vil området blive mere komplekst, da vejen, den eksisterende sti, den nye sti og åen vil krydse hinanden i flere niveauer. Påvirkningen er derfor væsentlig lokalt. Der kan eksempelvis etableres beplantning, som på sigt kan skærme området, så påvirkningen over tid reduceres til middel. På den centrale vejstrækning mellem Gillestedvej og Bøgeparken, hvor vejen passerer tæt mellem bygninger med daginstitution og beboerhus, er der en middel påvirkning. Byrummet her vil opleves komprimeret og trangt. Det skal i detailfasen undersøges, hvordan byrummet kan bearbejdes landskabeligt og arkitektonisk. Vest for Bøgeparken passerer vejen et åbent og karakteristisk grønt område. Her vil selve vejanlægget være synligt i mindre grad. Trafik, belysning og vejsten er yderligere elementer, som vil medføre, at vejen som helhed vil udgøre en visuel og fysisk barriere i forhold til det frie areal i dag. Her vurderes påvirkningen at være middel. Ved boldbanerne nord for Abildgårdskolen skal skråningsanlægget reetableres, eller der skal anlægges en støttemur for et mindske arealinddragelsen. Et nyt skråningsanlæg vil medføre en lille visuel påvirkning, mens støttemuren vil medføre en lokal middel påvirkning. De øvrige vejstrækninger gennem Bøgeparken og Egeparken vil medføre en lille påvirkning. Den nye bygade i den sydlige del af området vil medføre en væsentlig påvirkning for den nærmeste beboelse i Granparken og Lærkeparken samt institutionerne langs vejen. Det skyldes, at vejen kommer tæt på boligerne og bliver bred, trafikeret og med lyspåvirkning fra billygterne. Der vil være behov for at fælde en del af de eksisterende træer, hvilket vil åbne området yderligere mod vejen. For at mindske påvirkningen plantes så vidt muligt træer. 1 Vollsmoserenden er betegnelsen for hele vandløbet mellem søerne ved Egeparken, Bøgeparken, Birkeparken og Hybenhaven.

7 De nye sivegader mod syd ned til Granparken, Lærkeparken og Fyrreparkens parkeringsveje vurderes at medføre en middel påvirkning, da de løber tæt på boliger, men er mindre end bygaden. Vejen vil skabe visuelle byrum, som bryder de ensartede stier foran bygningerne. Ved Vollsmose Torv vil påvirkningen være lille, uanset om der vælges alternativ A eller B. Den nye vej vurderes at kunne tilføre området et nyt og mere livligt præg. Ved Kildegårdsvejs forlægning i Alternativ A øst for Vollsmose Allé er det nødvendigt at reducere arealet af Børnebyen, hvor der i dag er legeplads, bålsted og enkelte dyr. Der vil desuden blive ryddet en del beplantning for at gøre plads til vejen. Området er i dag grønt, og ændringen vil være markant. I detailprojekteringen ses på mulighederne for at bearbejde området landskabeligt, for eksempel med beplantning. Lokalt vurderes påvirkningen at være væsentlig, men den reduceres til middel i takt med, at beplantningen vokser op og skærmer området. De nye stier vurderes generelt at medføre en lille påvirkning. Det skyldes, at de er forholdsvis smalle og minder om det eksisterende stisystem i området. Stien, der anlægges på dæmning øst for Abildgårdskolen, vurderes helt lokalt at medføre en middel påvirkning på grund af sin højde. Projektets påvirkninger på natur, flora og fauna Overordnet vil der ikke være negative påvirkninger af fredskov eller Natura 2000-områder 2. Der inddrages ca. 200 m² af mosen øst for Birkeparken i forbindelse med anlæg af den nye vej mellem Birkeparken og Tjørnehaven. Påvirkningen af området vurderes at være lille. Vollsmoserenden påvirkes af den vejdæmning og vandløbsbygværk, der eventuelt kan etableres i forbindelse med vejstrækningen mellem Birkeparken og Tjørnehaven. Det skal sikres, at vandløbet bevarer sin nuværende vandføring og hældningsgrad. Der skal desuden etableres en faunapassage på minimum 0,5 meters bredde gennem vandløbsbygværket. Vollsmoserenden påvirkes også, hvis der i stedet for en vejdæmning laves en vejbro over vandløbet. Det skal i den forbindelse sikres, at vandløbets bund påvirkes mindst muligt af bropillerne, og at vandgennemstrømningen ikke ændres. Afstrømning af overfladevand fra vejen mellem Birkeparken og Tjørnehaven samt fra vejdæmningerne kan påvirke Vollsmoserenden og vandhullet negativt. Dette afværges ved at udlægge geotekstil eller ved at beplante dæmningerne samt ved at undgå direkte afstrømning eller 2 Fredskov er arealer, som altid skal drives efter skovlovens regler om god og flersidig skovdrift. Det betyder bl.a., at man ikke må bygge i fredskov. En fredskov skal bestå af træer, som enten danner eller er ved at vokse op til skov af højstammede træer. Natura 2000 er betegnelsen for et netværk af beskyttede naturområder i EU. Områderne skal bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene.

8 udledning af overfladevand fra vejen til naturlokaliteterne. For at undgå at gøre skade på store vandsalamandere og øvrige padder kan der etableres en faunapassage under vejen mellem Bøgeparken og Gillestedvej. Fældning af et flagermusegnet træ kan potentielt påvirke arter af flagermus. Det skal der tages højde for ifm. fældning af træet. Trafikale forhold Der er gennemført trafikmodelberegninger med Odense Kommunes trafikmodel. Disse beregninger udgør grundlaget for vurdering af de trafikale konsekvenser på de omkringliggende veje. Trafikmodelberegningerne viser, at det kun er på Risingsvej, at alternativ A og B beregnes at medføre en væsentlig stigning i trafikbelastningen. På de øvrige eksisterende veje er ændringerne marginale. Byudviklingen i Vollsmose forventes at ville medføre ca flere kollektive rejser. Ruteforløbet af de fremtidige buslinjer er ikke fastlagt på dette stadie, men det planlægges at overflytte eksisterende buslinjer til den nye bygade, så der kommer kollektiv trafik gennem Vollsmose. Overordnet set vurderes infrastrukturplanen at overflytte cykeltrafik fra stierne nordvest for Vollsmose til stierne i det sydvestlige område omkring Risingsvej, Kertemindestien og Åsumvej vest for Ejbygade. På den vestligste del af bygaden beregnes ca cyklister i døgnet, som ca. er en fordobling i forhold til det nuværende. Stigningen skyldes dels den planlagte byudvikling omkring bygaden og dels omlægning af eksisterende cykeltrafik. Projektet vurderes samlet set at forbedre trygheden ved færden i området, da trafikantgrupper i højere grad blandes, og området vil opleves mere åbent og med mere byliv. Der forventes ikke at ske en negativ påvirkning af trafiksikkerheden i området. Dette skyldes, at den blandede trafik vurderes at øge den gensidige opmærksomhed mellem trafikantgrupperne. De steder, hvor der er krydsninger mellem stier og veje, som kan udgøre en trafiksikkerhedsmæssig risiko, etableres tiltag for at sikre lav hastighed og generelt en afvikling af trafikken under hensyn til de bløde trafikanter. Infrastrukturplanen vurderes overordnet set at understøtte kommuneplanens mål og retningslinjer i forhold til at sikre en bæredygtig mobilitets- og trafikplanlægning. Dette gælder primært i forhold til at understøtte alternative transportformer ved indtænkning af den interne stistruktur og kollektive trafik i Vollsmose i det omkringliggende transportsystem i den nordøstlige del af Odense.

9 Støj Ændringen af trafikken vil betyde, at støjpåvirkningen nogle steder vil ændres. Den største ændring på de omkringliggende veje vil være langs Risingsvej, hvor støjniveauet vil stige med ca. 1 db. Langs dele af Vollsmose Allé, Åsumvej og Døckerslundsvej vil støjniveauet stige med ca. 0,5 db. Langs influensvejnettets øvrige veje vil der overvejende være en marginal reduktion af støjniveauet. Støjkortlægningens opgørelse viser, at det samlede antal af støjbelastede parcel- og rækkehuse vil være stort set uændret. Det samlede antal af støjbelastede etageboliger vil stige fra til Det øgede antal af støjbelastede etageboliger vil være i området ved Granparken og Lærkeparken, hvor de nye veje føres tæt forbi de eksisterende boligblokke.

FREMTIDENS VOLLSMOSE - INFRASTRUKTUR

FREMTIDENS VOLLSMOSE - INFRASTRUKTUR FREMTIDENS VOLLSMOSE - INFRASTRUKTUR MILJØKONSEKVENSRAPPORT IKKE- TEKNISK RESUME 7. MAJ 2018 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skousvej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FREMTIDENS

Læs mere

LOKALPLAN FORSLAG NYE VEJE I VOLLSMOSE TEMALOKALPLAN FOR VEJANLÆG

LOKALPLAN FORSLAG NYE VEJE I VOLLSMOSE TEMALOKALPLAN FOR VEJANLÆG LOKALPLAN 1-863 FORSLAG NYE VEJE I VOLLSMOSE TEMALOKALPLAN FOR VEJANLÆG OM PLANLÆGNING HVAD ER EN LOKALPLAN En lokalplan er en juridisk bindende plan for et afgrænset område. Med en lokalplan kan byrådet

Læs mere

Fremtidens Vollsmose Dispositionsplan. Muligt fremtidsscenarie med renoverede almene boligblokke og nye private boliger

Fremtidens Vollsmose Dispositionsplan. Muligt fremtidsscenarie med renoverede almene boligblokke og nye private boliger Fremtidens Vollsmose Dispositionsplan 1 Muligt fremtidsscenarie med renoverede almene boligblokke og nye private boliger Indhold 3 Baggrund 6 Hovedgreb 13 Omdannelse 16 Udviklingsmuligheder 24 Arealplaner

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

VVM-ANMELDELSE VEDRØRENDE ETABLERING OG ÆNDRING AF INFRASTRUKTURANLÆG I VOLLSMOSE

VVM-ANMELDELSE VEDRØRENDE ETABLERING OG ÆNDRING AF INFRASTRUKTURANLÆG I VOLLSMOSE VVM-ANMELDELSE VEDRØRENDE ETABLERING OG ÆNDRING AF INFRASTRUKTURANLÆG I VOLLSMOSE ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skousvej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VVM-ANMELDELSE

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 16. april 2018 kl

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 16. april 2018 kl Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 16. april 2018 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Bjarne Andersen, Thomas Skov Jensen,

Læs mere

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Partnerskabet for Vollsmose. UDKAST til VVM-tilladelse til infrastrukturprojekt i Vollsmose.

Partnerskabet for Vollsmose. UDKAST til VVM-tilladelse til infrastrukturprojekt i Vollsmose. Partnerskabet for Vollsmose By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd PROGRAM 20190513 Baggrund ift. Vollsmose Vision og mission Den sidste Vollsmoseplan Den fysiske transformation Investorperspektiv Samlede tiltag Spørgsmål FREMTIDENS VOLLSMOSE Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup Miljøscreening Lokalplan nr. 2.1-3 Boligområde ved Solbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Lokalplanområdet er vist med rød streg. 2 Redegørelse Indledning I det følgende gives en screening for miljøvurdering

Læs mere

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET OFFENTLIG HØRING OM

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET OFFENTLIG HØRING OM CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET OFFENTLIG HØRING OM Forbedret vejforbindelse til Moesgård Museum Oddervej Golfbane Lokalplan nr. 76 Kommuneplanens rammeområde 320402RE Ny Moesgårdvej Nyt Moesgård Museum

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

Partnerskabet for Vollsmose. VVM-tilladelse til infrastrukturprojekt i Vollsmose.

Partnerskabet for Vollsmose. VVM-tilladelse til infrastrukturprojekt i Vollsmose. Partnerskabet for Vollsmose By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Et grønnere transportsystem

Et grønnere transportsystem Et grønnere transportsystem Transportens miljøbelastning Transportministeriet Side 2 Et grønnere transportsystem Energieffektive transportformer og rene drivmidler Forbedret og effektiv infrastruktur Hensyn

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Beskyttelse af bækken

Beskyttelse af bækken Beskyttelse af bækken Motorvejens fineste vandløb Korskær Bæk mellem Låsby og Mollerup er det fineste og reneste vandløb langs motorvejen med planter og dyr, for eksempel slørvinger, som er tilpasset koldt

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup Bemærkninger i forbindelse med høring af Forslag til lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Forslaget har været fremlagt i høring fra den 4. november 2015 til den 6. januar 2016 Ved høringsfristens

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL STRATEGI FOR BYLIV OG INFRASTRUKTUR

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL STRATEGI FOR BYLIV OG INFRASTRUKTUR SEPTEMBER 2014 SØNDERBORG KOMMUNE MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL STRATEGI FOR BYLIV OG INFRASTRUKTUR ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

VVM for Hønsinge Omfartsvej. Indkaldelse af ideer og forslag

VVM for Hønsinge Omfartsvej. Indkaldelse af ideer og forslag VVM for Hønsinge Omfartsvej Indkaldelse af ideer og forslag November 2012 1 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM (Vurderinger af Virkninger på Miljøet) står for vurdering af visse offentlige og private anlægs

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Notat om trafikregulerende foranstaltninger

Notat om trafikregulerende foranstaltninger NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Jf. anlægsloven for Fjordforbindelsen skal

Læs mere

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt

Læs mere

Miljø og sundhed NOTAT

Miljø og sundhed NOTAT NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Miljø og sundhed Nærværende notat

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Forvaltningens vurdering af projektet Porremarken, matrikel 586b, Viborg Markjorder

Forvaltningens vurdering af projektet Porremarken, matrikel 586b, Viborg Markjorder Forvaltningens vurdering af projektet, matrikel 586b, Viborg Markjorder Projektforslag Region Midt har fremsendt skitseprojekt med enten A. 4 rækkehuse i 2 etager på hver ca. 170 m² - bebyggelsesprocent

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej.

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. I anlægsloven for Fjordforbindelsen forudsættes

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 5. februar 2018 kl

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 5. februar 2018 kl Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 5. februar 2018 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Bjarne Andersen, Jacob Michaelsen,

Læs mere

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Sagsnr: 11/24977 Sagsansvarlig: dr29471 Sagsbehandler: hc Sagens formål Godkendelse af forslag til

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe! Trafikbelastningen på rute 11 ved Ribe har været stort set på samme niveau de seneste 10 år.

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

BØGETORVET Dagsorden:

BØGETORVET Dagsorden: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent. b. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på ombygningen af Bøgetorvet Hvad er der sket siden sidst Gennemgang af planen for ombygningen Næste skridt 3. Eventuelt

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret LOKALPLAN 1-4-111 Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret 22.03.2018 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 5 Projektet 8 Til lokalplanforslaget

Læs mere

Dato: Sagsnr.: P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens

Dato: Sagsnr.: P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens Masterplan Ringe Screeningen omfatter 7 principper for byens udvikling: En tilgængelig by En koncentreret, varierende og levende bymidte Et rigt handelsmiljø Et godt ungemiljø Plads til natur og bevægelse

Læs mere

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag NOTAT Projekt Kunde Nordhavnsvejen Københavns Kommune Dato 5. november 2013 Til Jacob Ingvartsen, Nordhavnsvejen Fra Allan Jensen, Rambøll Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget Dato 05-11-2013

Læs mere

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at:

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at: NOTAT Dato J. nr. 15. august 2012 2012-2131 Beskrivelse af fælles projektbeskrivelser og vurderinger af løsningsforslag Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af

Læs mere

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING Dispositionsplan for ByUdvikling 11. december 2014 1 Støvrings Historiske Udvikling 1842-1899 1900-1960 1957-1976 1977-1992 1983-1997 I dag 2 Mod Nibe Støvrings Struktur Motorvej og Jegnbane Hovedveje

Læs mere

Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan , Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes 3. april 2017

Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan , Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes 3. april 2017 sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: Sagsnr.: Baggrund Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan 2017-3, Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes

Læs mere

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring.

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Indkaldelse af idéer og forslag Hjørring Kommune Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Hjørring Kommune vil gerne høre dine ideer og forslag,

Læs mere

Regionplantillæg med VVM. Duemosevejs forlængelse

Regionplantillæg med VVM. Duemosevejs forlængelse Regionplantillæg med VVM Duemosevejs forlængelse Oktober 2005 Duemosevejs forlængelse Regionplantillæg til Regionplan 2001 for Hovedstadsregionen Retningslinjer og VVM-redegørelse Redaktion og grafisk

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur Planens navn Lokalplan 630 for et område til boliger og serviceerhverv ved Ørbækvej Planens fakta: Der planlægges for et 0,7 ha stort område ved Ørbækvej i Svendborgs østlige del. Området planlægges til

Læs mere

Vasevej cykelsti og vejregulering

Vasevej cykelsti og vejregulering Vasevej cykelsti og vejregulering Tegningen viser, hvordan Vasevej ændres - med dobbeltrettet cykel- og gangsti. De røde linjer viser henholdsvis ny kørebane og cykelsti, den hvide det eksisterende vejforløb.

Læs mere

VOLLSMOSE FREMTIDENS EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE BYUDVIKLINGS- OG INFRASTRUKTURPLAN VOLLSMOSE VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE FREMTIDENS

VOLLSMOSE FREMTIDENS EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE BYUDVIKLINGS- OG INFRASTRUKTURPLAN VOLLSMOSE VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE FREMTIDENS FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE BYUDVIKLINGS- OG INFRASTRUKTURPLAN 2020 VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE LETBANE OG PROMENADE TJØRNEHAVEN

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af veje og stier

Screeningsskema til vurdering af veje og stier Screeningsskema til vurdering af veje og stier NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Screeningen er gennemført på baggrund af Baggrundsnotat for veje til Kommuneplan 2014, doknr. 2704447/11, udarbejdet

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Tillæg nr. 42 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 42 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 42 til Rammeområde 14.B8 Boligområde ved Tietgensgade Rammeområde 14.B11 Boligområde ved Grøndahlsvej Rammeområde 14. B12 Boligområde syd for Grøndahlsvej i Herning Fremlægges fra xx.

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 Screeningsskema til vurdering af NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 JORD OG VAND GRUNDVAND Indebærer planen påvirkning af grundvandsressourcens

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014

år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014 Kirkestie n Kirke stien Spangåvej Ve ær K d et år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017 Byudvikling i Skanderborg Kommune 2. februar 2017 Planvisioner for smørhullet... Byfortætning Boliger til alle Bosætning og erhverv 2. februar 2017 Bedste beliggenhed Beskæftigelse Boligtilvæksten

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere