Nyt fra Beredskabsstyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyt fra Beredskabsstyrelsen"

Transkript

1 Du spørger, om det pågældende kursus kan erstatte en kapitel 1.3 uddannelse. Først og fremmest: Det er måske bare et formuleringsmæssigt spørgsmål, men det skal understreges, at hvis der er krav om kapitel 1.3 uddannelse, kan en sådan uddannelse ikke undlades. Spørgsmålet er måske snarere, hvad der skal til for, at en uddannelse kan siges at være en kapitel 1.3 uddannelse - i dette tilfælde for en LQ-chauffør (begrænset mængde) eller en anden person, der har opgaver relateret til LQ-transport.

2 Fra og med mandag den 5. februar 2018 skal der anvendes NemID til alle farligt gods prøver Kravet gælder alle prøveafviklinger, dvs. også prøver der er oprettet i Multitest før skæringsdatoen, men hvor selve prøveafviklingen foregår den 5. februar 2018 eller senere. Som en konsekvens heraf er der udsendt en ny standardtekst, som skal anvendes til kursusudbyders skriftlige underretning af kursister om proceduren for bevisudstedelse mv.

3 Kursusudbyderen/instruktøren skal derudover under kurset og dagen før eksamen minde kursisterne om, at de ikke kan deltage i eksamen, hvis ikke de medbringer NemID på eksamensdagen.

4 Sådan afvikles prøverne med NemID login: På prøvecomputerne kan med fordel lægges et link til NemID loginsiden. Et generelt link kan benyttes til alle NemID prøver:

5 Dernæst: Det beskrevne kursus synes at være et kursus for lagerpersonale (pakkere mv.). Det kan formentlig godt være en kapitel 1.3 uddannelse (ADR) for denne personalegruppe. Det kan Beredskabsstyrelsen dog ikke afgøre. Vi kan heller ikke afgøre, om uddannelsen omfatter LQ-regler. Hvis en virksomhed efterspørger en kapitel 1.3 uddannelse, må det sikres, at uddannelsen indeholder det fornødne. Der skal udstedes dokumentation for uddannelsen, herunder at det er uddannelse i henhold til kapitel 1.3 i ADR.

6

7 Beredskabsstyrelsen er blevet kontaktet af en kursist Kursisten ønskede at se sin besvarelse, og mente at han kunne logge på Multitest hjemmefra, da han også havde anvendt sin egen computer til eksamen. Jf. 6.2 i Vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser Kursusudbyderen skal til brug herfor stille en eksamensplads med en computer med den nødvendige standard software og opkobling til internettet samt et sæt hovedtelefoner til rådighed for hver kursist. Eksamenspladsen skal være med tilstrækkelig bordplads til de tilladte hjælpemidler.

8 Den anmeldte instruktør opfylder ikke længere betingelserne for at virke som instruktør på farligt gods kurserne, idet instruktørens sikkerhedsrådgiverbevis er udløbet den september Det fremgår af punkt 5.6 i Beredskabsstyrelsens vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser, at instruktører til den teoretiske del af uddannelsen skal være eksaminerede sikkerhedsrådgivere.

9 Grundlæggende eksamen i 2018 afholdes i Fredericia på følgende datoer: (Tilmelding endnu ikke åben) Faglærerkursus Farligt gods Sikkerhedsrådgiver samt april 2018 Faglærerkursus Farligt gods Sikkerhedsrådgiver samt nov. 2018

10 Repetitions eksamen i 2018 afholdes i Fredericia på følgende datoer: (Tilmelding endnu ikke åben) Faglærerkursus Farligt gods Sikkerhedsrådgiver REP marts 2018 Faglærerkursus Farligt gods Sikkerhedsrådgiver REP oktober 2018

11 Det bemærkes endelig, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har godkendt en ændring af kategoriseringen af Øresundstunnelen, så kategorien bliver D i dagtimerne ( ) og B i aften- og nattetimerne ( ). Ændringen skulle have været trådt i kraft den 1. juli 2017

12 Så skulle den være god nok! Pr. 15. november 2017 fik Øresundsbron følgende nye tunnelkategori: - D i dagtimerne, hvilket efter den nye kategorisering vil være fra kl B i den resterende tid, - det vil sige fra kl Rent praktisk betyder det, at nattevinduet er udvidet med fire timer, således at alle transporter med gods under tunnelrestriktionskoder (C), (D) og (E) kan passere i tidsrummet fra kl til kl Der er åbent i dagtimerne for alle stoffer med tunnelrestriktionskode (E), hvilket betyder, at mere end UN-numre nu kan transporteres i dagtimerne.

13 Beredskabsstyrelsen har tilrettet enkelte eksamensspørgsmål i Multitest med henblik på overensstemmelse med ADR Der er desuden foretaget justering af enkelte eksamensspørgsmål på baggrund af input fra instruktører og TUR. Ændringerne trådte i kraft den 1. juli 2017.

14 Beredskabsstyrelsens ændringer i opgaver

15 Af underafsnit i ADR følger, at man bl.a. kan udelade orange skilte, men ikke at man skal udelade orange skilte. For de efterfølgende spørgsmål om passagerer og mængden af ildslukkere gælder tilsvarende, så hvis eksaminanderne vælger den første svarmulighed, vil de sandsynligvis også svare forkert på spørgsmålene om passagerer og ildslukkere.

16 BRS har derfor ændret mængden i transportdokument E til 240 liter saltsyre (tidligere 100 liter), så den samlede mængde er over frimængden, og så spørgsmålene om passagerer og mængden af ildslukkere holder vand. BRS har derudover ændret spørgsmål 3 i blokopgaven som følger:

17 Før ændring: Efter ændring:

18 Før ændring: Efter ændring:

19 Før ændring: Efter ændring:

20 Før ændring: Efter ændring:

21 Før ændring: Efter ændring:

22 BRS har udskiftet klasse 7 faresedlen i blokopgaven samt i alle de tilsvarende blokopgaver (4 i alt). I stedet for fareseddel 7D er valgt følgende faresedler: Til transportdokument A:

23 Til transportdokument B:

24 Til transportdokument D:

25 Til transportdokument F:

26 Beredskabsstyrelsen har modtaget din henvendelse af 3. marts 2017 vedr. om en kursist har mulighed for at anvende IT rygsæk til oplæsning af bogen Vejtransport af farligt gods til ADR-chaufføreksamen. I forhold til brug af IT-rygsæk til oplæsning ved eksamen, så er det ifølge pkt. 4.5 i Beredskabsstyrelsens bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser ikke tilladt at anvende elektronisk udstyr såsom mobiltelefon, pc, tablet mv. under eksamen (bortset fra Multitest og lommeregner).

27 Beredskabsstyrelsen opfatter derfor henvendelsen som en ansøgning om dispensation fra pkt Beredskabsstyrelsen tillader hermed, at den pågældende kursist, der med henvisning til sine læsekundskaber har vurderet, at vedkommende ikke vil kunne gennemføre eksamen uden brug af elektroniske hjælpemidler, kan tildeles adgang til eksamen - uanset forbuddet 1. Kursisten mod skal brug selv medbringe af elektroniske læsehjælpemidler. på følgende vilkår: 2. Kursistens anvendelse af hjælpemidlerne må ikke forudsætte, at kursusudbyderen stiller faciliteter til rådighed.

28 3. Læsehjælpemidlerne skal være af en kvalitet, der gør, at kursisten kan deltage i undervisning og eksamen på i øvrigt lige vilkår med de øvrige kursusdeltagere, herunder får samme udbytte af undervisningen som de øvrige deltagere. 4. Kursistens anvendelse af hjælpemidlerne må ikke forstyrre de øvrige deltagere. 5. Læsehjælpemidlerne må ikke kunne kommunikere med omverdenen under eksamen. 6. Kursusudbyderen skal afbryde kursistens deltagelse i undervisning og eksamen, såfremt udbyderen vurderer, at vilkår 1-5 ikke er opfyldt.

29 Kursusudbyder kan, såfremt skolen måtte ønske det, medvirke til, at nr. 1 og 2 af ovennævnte vilkår opfyldes. Det er en forudsætning for skolens medvirken hertil, at der indgås en klar aftale mellem skolen og kursisten herom så tidligt som muligt og under alle omstændigheder inden kurset påbegyndes, og at kursisten gøres opmærksom på, at punkt 6 af ovennævnte vilkår også i sådanne tilfælde finder anvendelse. Herved undgås, at kursisten og udbyderen bagefter kan bebrejde hinanden noget i forhold til, hvordan læsehjælpemidlet har fungeret.

30 Beredskabsstyrelsen har lagt den betragtning til grund, at en chauffør med læsevanskeligheder ikke i almindelighed skal være afskåret fra at deltage i et farligt gods chaufførkursus, herunder eksamen, når der findes egnede hjælpemidler. Om chaufføren efterfølgende er i stand til at virke som farligt gods chauffør (opfylde farligt gods vilkår), herunder i fornødent omfang har adgang til disse hjælpemidler i sit farligt gods chaufførarbejde, er et ansvar, der påhviler chaufførens arbejdsgiver. Der kan bl.a. henvises til, at transportøren har ansvaret for, at føreren forstår og er i stand til at udføre skriftlige anvisninger korrekt, jf. punkt i ADR-konventionen.

31 Hvad er styrelsens holdning til en kursist, der er fysisk tilstede under undervisningen, men ikke deltager, fx fordi han/hun sover under dele af undervisningen? Det fremgår af punkt 4.12 i Beredskabsstyrelsens vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser, at kursisten skal være til stede i hele undervisningstiden. Hermed menes ikke kun fysisk til stede, idet styrelsen betragter udbyttet af selve undervisningen som en væsentlig del af det, at have erhvervet et ADR-bevis. Hvis instruktøren vurderer, at en kursist ikke følger med i undervisningen, skal instruktøren gøre kursisten opmærksom herpå samt ved grelle tilfælde oplyse, at det i sidste ende kan medføre, at kursisten ikke kan gå til eksamen.

32 *Kap. 1.3 som fjernundervisning Det er virksomheden, der skal sikre, at der kun gives dokumentation for gennemført uddannelse til de personer, der har gennemført uddannelsen. Hvis dette kan sikres i forbindelse med fx fjernundervisning, kan Beredskabsstyrelsen ikke se, at det er i uoverensstemmelse med ADR. Uddannelsen skal ikke myndighedsgodkendes. Uddannelsens tilrettelæggelse er dermed et virksomhedsansvar. Styrelsen kan dog give sin udlægning af bestemmelserne i ADR.

33 *Kap. 1.3 som fjernundervisning Det er på det foreliggende grundlag styrelsens opfattelse, at der bør være en person, der forestår (fjern)undervisningen, og at kommunikationen skal kunne gå begge veje. Styrelsen finder ikke umiddelbart, at uddannelseskravet kan hævdes at være opfyldt, hvis der fx alene sker selvstudie af en skriftlig instruktion eller gennemførsel af et online-kursus (uden at der er en person, der underviser, og som der kan kommunikeres med). Det er samtidig afgørende, at uddannelsen får det påkrævede indhold, jf. underafsnit i ADR, herunder at det er tilstrækkeligt funktionsspecifikt.

34

Nyt fra Beredskabsstyrelsen

Nyt fra Beredskabsstyrelsen Scandic Bygholm 17. 18. december 2015 Tilsyn 2015: Siden december 2014 har der været 5 tilsyn hvoraf 3 var administrative tilsyn. 4 af disse tilsyn havde BRS ingen bemærkninger til Scandic Bygholm 17.

Læs mere

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelse for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser

Læs mere

Siden sidst. Brand og førstehjælp ADR juni 2017 hos Rescue and Safety Center, Korsør

Siden sidst. Brand og førstehjælp ADR juni 2017 hos Rescue and Safety Center, Korsør Brand og førstehjælp ADR 26. - 28. juni 2017 hos Rescue and Safety Center, Korsør Nyt kursus for nye sikkerhedsrådgiver forventes afholdt snarest i det nye år Repetitionskurser efter behov. Er der behov.?

Læs mere

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Center for Forebyggelse Bestemmelse for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen

Læs mere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere Bestemmelser for eksaminander om eksamen for sikkerhedsrådgivere Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Datavej 16 Edvard Thomsens Vej 14 3460 Birkerød 2300 København Telefon:

Læs mere

Sikkerhedsrådgivereksamen Eksempel på Caseløsning

Sikkerhedsrådgivereksamen Eksempel på Caseløsning Vejledende løsning af caseopgaven fra sikkerhedsrådgivereksamen d. 1. marts 2012 1) Vægtes 20 % a) Chaufføren ringer og spørger dig til råds. Hvad vil du gøre i situationen? [5 %]. b) Begrund, om den nævnte

Læs mere

6. Repetitionseksamen for sikkerhedsrådgivere består alene af del a) Besvarelse af spørgeskema (Multiple-choice opgave).

6. Repetitionseksamen for sikkerhedsrådgivere består alene af del a) Besvarelse af spørgeskema (Multiple-choice opgave). 15. august 2007 Bestemmelser for eksaminander om eksamen for sikkerhedsrådgivere Område mv. 1. Bestemmelserne finder anvendelse på eksaminer og repetitionseksaminer for sikkerhedsrådgivere, der afholdes

Læs mere

Regler for transport af entreprenørtanke indeholdende dieselolie - for transportør og afsender

Regler for transport af entreprenørtanke indeholdende dieselolie - for transportør og afsender Regler for transport af entreprenørtanke indeholdende dieselolie - for transportør og afsender Folderen giver en kort introduktion til reglerne ved transport af entreprenørtanke indeholdende dieselolie,

Læs mere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere Bestemmelser for eksaminander om eksamen for sikkerhedsrådgivere Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Trafik- og Byggestyrelsen Datavej 16 Edvard Thomsens Vej 14 3460 Birkerød 2300 København Telefon: 45 90

Læs mere

Fødselsdato: Case-study i VEJ ADR

Fødselsdato: Case-study i VEJ ADR Eksaminandens navn: Vejledende løsning Fødselsdato: BEMÆRK: Bedømmelsen af case-study sker kun såfremt opgaven er forsynet med oplysning om eksaminandens navn og fødselsdato samt er underskrevet af pågældende

Læs mere

HF/GS-EKSAMEN DECEMBER 12

HF/GS-EKSAMEN DECEMBER 12 HF/GS-EKSAMEN DECEMBER 12 information til kursister Kære kursist I denne folder finder du vigtige informationer om hf-eksamen. Er der noget, du bliver i tvivl om, kan du enten spørge dine faglærere eller

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kapitel 1.3 Chauffør uddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kapitel 1.3 Chauffør uddannelse Version 28. Oktober 2014 LÆRINGSPLAN FOR kurset ADR kapitel 1.3 Chauffør uddannelse Udarbejdet af: SSG Steffen M. Carlsen, HJK-LOG9 Dato og år: SEP 2016 Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forside Indholdsfortegnelse

Læs mere

Case-study i Vej - ADR:

Case-study i Vej - ADR: Eksaminandens navn: Vejledende løsning Fødselsdato: BEMÆRK: Bedømmelse af case-study sker kun såfremt opgaven er forsynet med oplysning om eksaminandens navn og fødselsdato samt er underskrevet af pågældende

Læs mere

FARLIGT GODS GT- KONFERENCE 2010. Hvilke (farligt gods) regler kan mon gælde?

FARLIGT GODS GT- KONFERENCE 2010. Hvilke (farligt gods) regler kan mon gælde? Hvilke (farligt gods) regler kan mon gælde? Hvilke (farligt gods) regler kan mon gælde? En ikke på alle måder uddybende gennemgang og tolkning af diverse regler, hovedsageligt knyttet til uddannelse, i

Læs mere

Case-study. Løsningsforslag. Dansk Kemiproduktion A/S (DKP)

Case-study. Løsningsforslag. Dansk Kemiproduktion A/S (DKP) Case-study Løsningsforslag Dansk Kemiproduktion A/S (DKP) Vejledende løsningsforslag i forbindelse med case opgaven der blev stillet til sikkerhedsrådgivereksamen onsdag d. 23. september 2009. 1) Vægtes

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods

Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Bekendtgørelse nr. xx af xx 2012 UDKAST Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods I medfør af 2, stk. 3, og 17, stk. 2-3, i lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1086 af

Læs mere

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen 2011

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen 2011 Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen 2011 Bødetaksterne er alene vejledende, og det skal understreges, at den endelige bødeberegning henhører under domstolene. Bødekataloget er opdelt

Læs mere

Notat vedr. farligt gods

Notat vedr. farligt gods 8. maj 2003 Til: Medlemmerne i DGF Reinsurance Notat vedr. farligt gods Dette notat er sammenstykket af uddrag fra ADR-konventionen - udgave 1. juli 2001, med den hensigt at skabe et overordnet overblik

Læs mere

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER Vejledning til tilsynsførende ved eksamen Version 2/2015-02-25 INDHOLD... 0 Indhold... 1 Baggrund... 2 selve prøven... 2 Prøveformen... 2 Hvad skal rådgiveren

Læs mere

FARLIGT GODS - KONFERENCE

FARLIGT GODS - KONFERENCE VELKOMMEN TIL FARLIGT GODS - KONFERENCE 2016 Vejledende program for Farligt Gods konferencen 2016 Mandag Den 19. 20. december på hotel Scandic Bygholm Schüttesvej 6 8700 Horsens 11:30-12:00 Ankomst og

Læs mere

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER. Vejledning til rådgivere, der skal certificeres

RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER. Vejledning til rådgivere, der skal certificeres RØD CERTIFICERING FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER Vejledning til rådgivere, der skal certificeres 03-06-2015 INDHOLD Baggrund... 2 Selve prøven... 2 Prøveformen... 2 Hvad skal du præstere til prøven?...

Læs mere

ITD Fyrværkeribranchen 2017 VEJTRANSPORT AF FYRVÆRKERI 2017

ITD Fyrværkeribranchen 2017 VEJTRANSPORT AF FYRVÆRKERI 2017 ITD Fyrværkeribranchen 2017 STI FTET 17. APRIL 1 923 ÆR KE NI NG EN FYRV VEJTRANSPORT AF FYRVÆRKERI 2017 RI BRANCHEFO RE 1 Denne pjece henvender sig til afsendere og transportører involveret i vejtransport

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Rød certificering Finanssektorens Uddannelsescenter

Rød certificering Finanssektorens Uddannelsescenter Finanssektorens Uddannelsescenter Vejledning til virksomhed i virksomhedslicens-ordning 03-06-2015 INDHOLD BAGGRUND... 2 TILMELDING... 2 TILMELDING AF RÅDGIVERE TIL PRØVEN... 2 STANDARDPRØVER ELLER VIRKSOMHEDSTILPASSEDE

Læs mere

PAKNING OG FLYTNING AF KEMIKALIER

PAKNING OG FLYTNING AF KEMIKALIER PAKNING OG FLYTNING AF KEMIKALIER SIKKERHED SIKKERHEDSRÅDGIVER FOR Den koordinerende sikkerhedsrådgiver Cathrin Guldager Sørensen (Trine) Mobil: 2073 0477 Mail: tgs@au.dk Jeg står til rådighed og er uddannet

Læs mere

Kort og godt om farligt gods 2016

Kort og godt om farligt gods 2016 Kort og godt om farligt gods 2016 Bilbranchen I samarbejde med DI - ATL Skriftlige anvisninger De skriftlige anvisninger skal svare til nedenfor viste fire sides model for så vidt angår form og indhold.

Læs mere

Bilag 5 Personale og uddannelseskrav

Bilag 5 Personale og uddannelseskrav Bilag 5 Personale og uddannelseskrav Version: 4. januar 2019 Lovkrav: Bek. nr. 707 3: Dyrene passes af et tilstrækkeligt antal personer, der har de relevante faglige færdigheder og kvalifikationer og den

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

At sikre korrekt modtagelse af stoffer og genstande klassificeret som farligt gods i henhold til ADR/RID-konventionen.

At sikre korrekt modtagelse af stoffer og genstande klassificeret som farligt gods i henhold til ADR/RID-konventionen. FG Modtagelse Formål: Indhold: At sikre korrekt modtagelse af stoffer og genstande klassificeret som farligt gods i henhold til ADR/RID-konventionen. Generel beskrivelse for modtagelse af farligt gods.

Læs mere

Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC

Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC Eksamen og prøveplaner Du får din individuelle prøveplan offentliggjort af to omgange i Lectio/fronter. Prøveplanen skal du læse nøje. Hvis der er noget i prøveplanen,

Læs mere

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.:

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.: Eksamensreglement for Randers HF & VUC for 2019 Generelt Dette reglement dækker både skriftlige og mundtlige eksamener. Alle eksamener afvikles efter 2017-bekendtgørelsen. Det skal desuden understreges,

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014 OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

ADR BASIS KURSUS FOR CHAUFFØRER, DER SKAL TRANSPORTERE FARLIGT GODS I EN TJENESTEBIL.

ADR BASIS KURSUS FOR CHAUFFØRER, DER SKAL TRANSPORTERE FARLIGT GODS I EN TJENESTEBIL. ADR BASIS KURSUS FOR CHFFØRER, DER SKAL TRANSPORTERE FARLIGT GODS I EN TJENESTEBIL. HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=RRFLIY6YLOI SIKKERHEDSRÅDGIVER FOR Den koordinerende sikkerhedsrådgiver Cathrin Guldager

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF SOMMER 2019 Eksamensregler 2019 Skriftlig eksamen Skriftlig dansk, engelsk A + B, matematik A + B + C afholdes på skolen. Du skal møde i god tid til den skriftlige

Læs mere

Speciale Chauffør 1. Farligt gods (ADR) Timetal. Hovedforløb område-fag. Farligt gods (ADR)

Speciale Chauffør 1. Farligt gods (ADR) Timetal. Hovedforløb område-fag. Farligt gods (ADR) Odense Tekniske Skole Uddannelsesindgang Mekanik, Transport og logistik Afdeling Transport og Logistik Uddannelsesfamilie Transport og Logistik Uddannelse Godschauffør Renovationschauffør Speciale Chauffør

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kap. 1.3 Afsender, pakker og Modtager

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kap. 1.3 Afsender, pakker og Modtager Version 28. Oktober 2014 LÆRINGSPLAN FOR kurset ADR kap. 1.3 Afsender, pakker og Modtager Udarbejdet af: SSG Steffen M. Carlsen, HJK-LOG9 Dato og år: SEP 2016 Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forside

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kapitel 1.3 Chef/leder/administrativ uddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. kurset. ADR kapitel 1.3 Chef/leder/administrativ uddannelse Version 28. Oktober 2014 LÆRINGSPLAN FOR kurset ADR kapitel 1.3 Chef/leder/administrativ uddannelse Udarbejdet af: SSG Steffen M. Carlsen, HJK-LOG9 Dato og år: SEP 2016 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Generel beskrivelse for emballering af begrænsede mængder (LQ).

Generel beskrivelse for emballering af begrænsede mængder (LQ). LQ Emballering Formål: Indhold: Ref.: At sikre korrekt emballering af stoffer og genstande klassificeret som farligt gods i henhold til ADR/RID-konventionen men pakket som begrænset mængde (LQ). Generel

Læs mere

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen BEK nr 295 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet. eucnord.

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet. eucnord. HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet eucnord.dk GENERELLE VILKÅR FOR BRUG AF IT VED SKRIFTLIGE TERMINSPRØ- VER, ÅRSPRØVER

Læs mere

Eksamensreglement 2019

Eksamensreglement 2019 Eksamensreglement 2019 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

Farligt gods Kapitel 1.3 kursus

Farligt gods Kapitel 1.3 kursus Farligt gods Kapitel 1.3 kursus Farligt gods i landbruget? 2 Foto: TISFoto: TIS Bornholms Landbrug Regelsæt ADR 2015 - Vejtransport af farligt gods National bekendtgørelse om vejtransport af farligt gods

Læs mere

CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG

CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG MARTS 2015 S i d e 1 6 FORORD Formålet med denne eksamenshåndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe

Læs mere

Case-study. Løsningsforslag. Farligt gods Transport A/S - Esbjerg

Case-study. Løsningsforslag. Farligt gods Transport A/S - Esbjerg Case-study Løsningsforslag Farligt gods Transport A/S - Esbjerg 1. Vægtes 10 % Beskriv kort, hvad du vil gøre her og nu for at afhjælpe de to akutte situationer (Fyrværkeritransporten og benzintransporten)

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF SOMMER 2016 Eksamensregler 2016 Skriftlig eksamen Vær helt sikker på hvor den enkelte prøve afholdes. Skriftlig dansk, engelsk A + B, matematik A + B + C afholdes på

Læs mere

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 17/18 Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om eksamen... 3 1.1 Ministeriets krav om tilsynsførende ved alle online eksaminationer... 3 1.2 Indstilling til

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H3. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H3. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H3. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.:

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.: Eksamensreglement for Randers HF & VUC OBS: Nærværende reglement gælder kun for terminsprøverne den 6. 7. og 8. marts 2018.Eksamensreglementet for mundtlig og skriftlig eksamen sommeren 2018 kommer i løbet

Læs mere

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen 2013

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen 2013 (Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 788 af 27. juni 2013 om vejtransport af farligt gods) Bødetaksterne er alene vejledende, og det skal understreges, at den endelige bødeberegning henhører under domstolene.

Læs mere

UNDGÅ EKSAMENSSNYD. - hjælp til selvhjælp

UNDGÅ EKSAMENSSNYD. - hjælp til selvhjælp UNDGÅ EKSAMENSSNYD - hjælp til selvhjælp UNDGÅ EKSAMENSSNYD SDU forudsætter, at du kan arbejde selvstændigt og at eksamen altid afspejler dit arbejde. Når du står med dit eksamensbevis i hånden, skal man

Læs mere

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.:

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.: Eksamensreglement for Randers HF & VUC vinteren 2018-2019 Generelt Dette reglement dækker både skriftlige og mundtlige eksamener. Da vi er i gang med at implementere en gymnasiereform skelnes der nedenfor

Læs mere

HF/GS-EKSAMEN december 2015

HF/GS-EKSAMEN december 2015 HF/GS-EKSAMEN december 2015 information til kursister Kære kursist I denne folder finder du vigtige informationer om HF/GS-eksamen. Er der noget, du bliver i tvivl om, kan du enten spørge dine faglærere

Læs mere

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods Bilag 3 Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods 1. Særlige bestemmelser for emballering, mærkning

Læs mere

Regler for transport af Lithium batterier i henhold til ADR 2017

Regler for transport af Lithium batterier i henhold til ADR 2017 Regler for transport af Lithium batterier i henhold til ADR 2017 Lithium batterier er klassificeret som farligt gods, da de kan overophede og selvantænde under givne omstændigheder. Lithium Metal Batterier

Læs mere

TILLADTE HJÆLPEMIDLER

TILLADTE HJÆLPEMIDLER TILLADTE HJÆLPEMIDLER 2018-19 Vald. Poulsens Vej 8 7500 Holstebro T 9627 5800 vuc@holstebro-vuc.dk holstebro-vuc.dk Redigeret 26/2-19 Dansk A Varighed: 5 timer. Alle faglige hjælpemidler er tilladt. Det

Læs mere

It Projektledereksamen

It Projektledereksamen It Projektledereksamen Få bevis på, at du kan Få dokumenteret din viden om og dit praktiske kendskab til it-projektledelse. It Projektledereksamen afslutter Mannaz It Projektlederuddannelse og giver dig

Læs mere

Sikkerhedsrådgivermanual

Sikkerhedsrådgivermanual Formål: Ansvar: Definitioner: Sikre at farligt gods bliver udleveret korrekt i henhold til gældende lovgivning. Alle ansatte beskæftiget med udlevering af farligt gods. Farligt gods-lovgivning: ADR samt

Læs mere

http://hse.veritas-forum.net/visit/aarsreport.asp?id=1212&kid=1034124

http://hse.veritas-forum.net/visit/aarsreport.asp?id=1212&kid=1034124 Page 1 of 9 Årsrapport over virksomhedens aktiviteter i de seneste 12 måneder, ved nedenstående virksomhed. Årsrapporten er udarbejdet så den er dækkende for virksomhedens målsætning omkring håndtering

Læs mere

GOD AKADEMISK PRAKSIS. - Sådan håndterer du kilder og undgår eksamenssnyd

GOD AKADEMISK PRAKSIS. - Sådan håndterer du kilder og undgår eksamenssnyd GOD AKADEMISK PRAKSIS - Sådan håndterer du kilder og undgår eksamenssnyd UNDGÅ EKSAMENSSNYD SDU forudsætter, at du kan arbejde selvstændigt og at eksamen altid afspejler dit arbejde. Når du står med dit

Læs mere

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt.

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt. Forord I denne håndbog kan du læse nogle af de vigtige informationer, som du bør vide om eksamen. Hvis du har flere spørgsmål, kan du tale med din lærer, studievejlederen eller uddannelseschefen. Husk

Læs mere

Version august 2012 Side 1 af 7

Version august 2012 Side 1 af 7 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 7. Valgmuligheder ved skriftlige prøver... 3 8.Generelle regler vedrørende skriftlige prøver... 3 9. Specifikke regler vedrørende elektronisk aflevering

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Nummer: 46905 ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb.

Uddannelsesmål med detaljer. Nummer: 46905 ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb. Side 1 af 5 Nummer: 46905 Titel: ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb. Kort titel: ADR Grund Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 29-09-2011 og fremefter Status (EUU): GOD Status (UVM):

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Regler gældende ved Eksamen og terminsprøver for HHX, HF, EUD, EUX 2017/2018

Regler gældende ved Eksamen og terminsprøver for HHX, HF, EUD, EUX 2017/2018 Regler gældende ved Eksamen og terminsprøver for HHX, HF, EUD, EUX 2017/2018 Indhold 0. Før eksamen... 2 It-anvendelse... 2 Internetblokering... 2 Brug af computer... 2 1. Skriftlig eksamen... 3 Netprøver.dk...

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT

EKSAMENSREGLEMENT EKSAMENSREGLEMENT 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Forord... 3 Bekendtgørelser... 4 Vigtige datoer... 4 Indstilling til eksamen... 5 Mulige eksaminer... 5 Standpunktskarakterer... 5 Hjælpemidler

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) Lovtidende A Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) I medfør af 24 b, i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen Udkast til bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen I medfør af 68, stk. 1, 89, stk. 2, 1. pkt. og 118, stk. 9, 1. pkt., i færdselsloven, jf.

Læs mere

Retningslinjer for kurser i behandling af køer som lider af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd med infektion

Retningslinjer for kurser i behandling af køer som lider af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd med infektion Retningslinjer for kurser i behandling af køer som lider af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd med infektion Hjemmelsgrundlag Fra 1. januar 2019 skal landmænd ikke længere autoriseres af Fødevarestyrelsen

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF

TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF TH. LANGS HF & VUC EKSAMENSFOLDER HF SOMMER 2018 Eksamensregler 2018 Skriftlig eksamen Vær helt sikker på hvor den enkelte prøve afholdes. Skriftlig dansk, engelsk A + B, matematik A + B + C afholdes på

Læs mere

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen.

Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen. Vejledende bødetakster for overtrædelse af ADR-konventionen. Kataloget er revideret i oktober 2008 og har været gældende for Roskilde og Helsingør politikredse m.fl.. Benyttes nu af alle 12 politikredse.

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Civilafdelingen Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Dato: 25. november 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-802-0067 Dok.: 1347437 I medfør af 56 a, 66,

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser

Vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser Vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser Vilkår for godkendelse af farligt gods chaufførkurser Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Center for Forebyggelse Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45

Læs mere

Eksamensplan 1. og 2.g

Eksamensplan 1. og 2.g Eksamensgrundlag I skal sørge for at eksaminationsgrundlaget er i orden til den mundtlige eksamen i AT (almen studieforberedelse) Jeres studierapporter skal derfor være ajourført senest onsdag d. 3. maj

Læs mere

Eksamensplan 1. og 2.g

Eksamensplan 1. og 2.g Eksamensgrundlag I skal sørge for at eksaminationsgrundlaget er i orden til den mundtlige eksamen i AT (almen studieforberedelse) Jeres studierapporter skal derfor være ajourført senest onsdag d. 4. maj

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet. eucnord.

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet. eucnord. HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING BRUG AF IT VED INTERNE PRØVER OG PRØVER TIL EKSAMEN Information til elever i Handelsgymnasiet eucnord.dk Generelle vilkår for brug af IT ved skriftlige terminsprøver, årsprøver

Læs mere

ADR KAP 1.3 MILBST for Afsender, Pakker og Modtager. ADR KAP 1.3 MILBST for. Afsender, Pakker og Modtager MAJ 2018 (Vordingborg)

ADR KAP 1.3 MILBST for Afsender, Pakker og Modtager. ADR KAP 1.3 MILBST for. Afsender, Pakker og Modtager MAJ 2018 (Vordingborg) ADR KAP 1.3 MILBST for Afsender, Pakker og Modtager 25 27 MAJ 2018 (Vordingborg) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til ADR KAP 1.3 MILBST for Afsender, Pakker og Modtager. Vi glæder os til at byde

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER Version 3.0 Dato: 16. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til kursus i brandbekæmpelse

Læs mere

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt.

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt. Forord I denne håndbog kan du læse nogle af de vigtige informationer, som du bør vide om eksamen. Hvis du har flere spørgsmål, kan du tale med din lærer, studievejlederen eller uddannelseschefen. Husk

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Eksamensvejledning/Eksamensreglement

Eksamensvejledning/Eksamensreglement Eksamensvejledning/Eksamensreglement EUD/EUX Frederikshavn Handelsskole Kære EUD/EUX elev Eksamen er lige om hjørnet, - og vi vil gerne, at du får en god eksamen. Vi har her samlet alle de informationer,

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 99 af 29/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-802-0067 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

På given foranledning indskærper ministeriet hermed helt centrale regler vedrørende tilrettelæggelse af AMU og anvendelse af interne instruktører.

På given foranledning indskærper ministeriet hermed helt centrale regler vedrørende tilrettelæggelse af AMU og anvendelse af interne instruktører. Til samtlige AMU-godkendte uddannelsesinstitutioner Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.

Læs mere

Dispensation fra ansøgningsfrister inden for bl.a. uddannelsesstøtte

Dispensation fra ansøgningsfrister inden for bl.a. uddannelsesstøtte Dispensation fra ansøgningsfrister inden for bl.a. uddannelsesstøtte Fundet det uheldigt og vildledende, at der inden for området for rentetilskud til statsgaranterede studielån var uoverensstemmelse mellem

Læs mere

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt.

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Gældende fra 1. september 2014 Indholdsfortegnelse Indhold 1. GE"ERELT... 2 2. I"DSTILLI"G TIL PRØVER... 3 3. MØDETID...

Læs mere

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener og årsprøver Skolen orienterer eleverne om eksamensreglerne i god tid før eksamen. I orienteringen vil eleverne blive gjort bekendt med eksamensbekendtgørelsen,

Læs mere

AMU DIALOGMØDE. AMU dialogmøde den 28. februar 2017, kl hos Syddansk Erhvervsskole. Side 1

AMU DIALOGMØDE. AMU dialogmøde den 28. februar 2017, kl hos Syddansk Erhvervsskole. Side 1 AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 28. februar 2017, kl. 10.00 hos Syddansk Erhvervsskole Side 1 Side 2 Sidste nyt fra TUR Generelle problemstillinger Side 3 Nyt fra TUR Kørekortproblemstillinger Mentor

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR: Flytte- og Vognmandsforretningen John Hansen A/S Jorisvej København S CVR: FOR PERIODEN:

ÅRSRAPPORT FOR: Flytte- og Vognmandsforretningen John Hansen A/S Jorisvej København S CVR: FOR PERIODEN: ÅRSRAPPORT FOR: Flytte- og Vognmandsforretningen John Hansen A/S Jorisvej 19 2300 København S CVR: 16048909 FOR PERIODEN: 11.02.2017-10.02.2018 UDARBEJDET AF: v/sikkerhedsrådgiver Navn Erklæring fra ekstern

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-78.302. Advokat kunne ikke optages i Ejendomsmæglerregistret. Lov om omsætning af fast ejendom 25, stk. 2, nr. 6. (Morten Iversen, Christen Sørensen og Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Pt. gælder bilag 3 i Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 818 af 28. juni 2011 om vejtransport af farligt gods for sådan transport.

Pt. gælder bilag 3 i Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 818 af 28. juni 2011 om vejtransport af farligt gods for sådan transport. Til affald danmark, DAKOFA, Dansk Industri, Kommunekemi A/S, FASID, Rigspolitiet, KL, FKB og RenoSam samt deltagere i møde den 4. december 2009 i Beredskabsstyrelsen 21. juni 2012 Transport af affald,

Læs mere

Administrative retningslinjer for infrastrukturuddannelserne

Administrative retningslinjer for infrastrukturuddannelserne INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Kompetencer, Ansvar og referencer... 2 1.1 Kvalitet & Sikkerhed... 2 1.2 HR... 2 2 Gennemførelse af kurser... 2 2.1 Deltagerlister m.v.... 2 2.2 Kontroller ved kursusstart...

Læs mere

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget!

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Som medlem af FOA Vendsyssel får du tilbud om deltagelse i forskellige kurser. Det koster

Læs mere

3. Bemærkninger: Der skal forevises udfyldte lektionsplaner for holdet, samt kopi af deltagernes kørekort.

3. Bemærkninger: Der skal forevises udfyldte lektionsplaner for holdet, samt kopi af deltagernes kørekort. Bilag B: Tjekliste for tilsyn på godkendt uddannelsescenter på baggrund af bekendtgørelse nr. 877 af 8. juli 2015 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. Orange punkter skal

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR

RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR Hjemmelsgrundlag I bekendtgørelse om dyreejeres anvendelse af lægemidler til dyr samt offentlig kontrol og fødevarevirksomheders

Læs mere

HF/STX/GSK SKRIFTLIG EKSAMEN SOMMER 2019

HF/STX/GSK SKRIFTLIG EKSAMEN SOMMER 2019 HF/STX/GSK SKRIFTLIG EKSAMEN SOMMER 2019 Den skriftlige eksamen afvikles på Netprøver.dk Du skal selv medbringe: COMPUTER (USB-nøgle, strømforsyning), LEGITIMATION og hjælpemidler KURSISTFOLDER JOH/NOV

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen 2015 Høng Gymnasium og HF Hvor finder jeg information om de enkelte fag? Det er god ide at vide besked om prøveformer og bedømmelseskriterier i de fag, man skal til eksamen i. Derfor

Læs mere

Orientering om eksamen HF

Orientering om eksamen HF HF: Eksamen - Januar 2017 1 Orientering om eksamen HF Tilmelding og framelding til eksamen Du er automatisk tilmeldt eksamen, når du er tilmeldt et hold. Hvis du ønsker at framelde dig eksamen, skal du

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1409 DeMars DIR D 02846858 MD/ÅR HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1409 DeMars DIR D 02846858 MD/ÅR HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1409 DeMars DIR D 02846858 MD/ÅR HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Maritimt engelsk B. Kort navn MARENG FAGPLAN C. Formål At genopfriske kursisternes engelske tale, således

Læs mere