Færgelejet. 1 Mikro-supplement: Færgelejet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Færgelejet. 1 Mikro-supplement: Færgelejet"

Transkript

1 1 Mikro-supplement: Færgelejet Færgelejet Mikro-supplement: Gøremål ved fæstningen. Færgelejet gælder som et Gøremål ved fæstningen, men kan kun anvendes, hvis hele rejseselskabet indvilliger i at anvende det. Mikro-supplement: Alternativ begyndelse. Færgelejet kan anvendes som en alternativ begyndelse på missionen. Kan kun anvendes, hvis hele rejseselskabet indvilliger, og det skal anvendes, inden spillet begynder. Næsten en dagsrejse fra kommandant Lucinius' fæstning ligger et færgeleje, hvor driftige folk har anlagt en lille havn, hvor flodbåde ligger til for at levere varer fra Kejserriget til fæstningen, og for at fragte skatte, pelse og andre rigdomme fra Hinterlandet tilbage til Kejserriget. Her ligger værksteder, en færgekro og en vagtpost, og for de eventyrere, der ankommer med flodbåd, er dette deres første møde med Hinterlandet, og for andre eventyrere, er det deres vej ind i Hinterlandet, idet de hyre flodbådskaptajner til at sejle dem dybere ind i Hinterlandet. Gøremål ved fæstningen Færgelejet er et mikro-supplement, der tæller som et "gøremål ved fæstningen", men supplementet kan kun anvendes, hvis rejseselskabet ikke gør brug af andre "gøremål ved fæstningen" da hele selskabet sammen bruger tiden på at rejse til færgelejet. Det koster en dagsrejse at rejse til Færgelejet, men det kræver ikke et rejsetjek. Mindre en dagsrejse fra fæstningen ligger færgelejet. Fra bjergene dybt inde i Hinterlandet snor floden sig, og dens vande fører langt ind i Kejserriget. Herfra kommer flodbåde, som bringer eftertragtede varer til Fæstningen, og de mange folk, som har slået sig ned ved Fæstningen, og der fragtes varer fra Hinterlandet tilbage til Kejserriget. Ved færgelejet har håndværkere, hvis hverv er nødvendige for stedets fragt af varer, slået sig ned, og for at beskytte den livlige handel og trafik ved stedet, har kommandant Lucinius udstationeret en mindre vagtpost ved færgelejet. Færgelejet er ligger desuden på halvvejen mellem Fæstningen og Kolonien, og handelsfolk, der ikke har ærinde ved fæstningen, rejser i stedet i retning af kolonien for at afhænde deres varer der. Ved færgelejet kan eventyrerne hyre en flodbådskaptajn til at sejle dem dybere ind i Hinterlandet, eller de kan erhverve deres egen båd og sejle på eventyr langs floderne. Mens eventyrerne opsøger kaptajnerne eller forsøger at erhverve sig en båd, kan hver af dem foretage et "gøremål ved færgelejet", som inkluderer at besøge færgekroen, rebslageren, bådebyggeren, tøndemageren og vagtposten.

2 2 Mikro-supplement: Færgelejet Færgelejet Ved færgelejet har samlet sig rejsende, der søger transport langs floderne, og der har samlet sig handelsfolk, som faldbyder varer til de rejsende, foruden håndværkere af forskellige erhverv, som leverer de mange tjenester, der efterhånden er blevet brug for. Der er bådebyggere, rebslagere og tøndermagere, og så har kommandant Lucinius udstationeret et lille kontingent vagter ved færgelejet for at beskytte stedet med røvere og trolde og for at opkræve told. Ved færgelejet: Mikro-supplement Andre mikro-supplementer, som bærer betegnelsen Ved færgelejet kan anvendes. Til selve Færgelejet er indbygget nedenstående Ved færgelejet-mikro-supplementer, hvor hver karakter kan vælge en af nedenstående ærinder eller vælge et andet mikro-supplement af typen Ved færgelejet. Ved færgelejet: Handelsfolkene At besøge handelsfolkene tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. En flok handelsfolk er kommet med flodbåde til færgelejet. Nogle er ved at pakke deres varer om for at bringe dem over land til fæstningen, andre skal have bragt deres varer til kolonien, og atter andre skal have fragtet varer fra ødemarken og fæstningen tilbage til Kejserriget. De afslår dog ikke muligheden for en rask handel, og blandt deres varer finder du blandt andet følgende: Luksusvarer Luksusvin fra Aquisgranum 40 guld Badsæbe fra Methone 4 guld Hinterlandske granatahalskæder 40 guld Terninger af jerntræ 5 guld Kildevand fra Estepion 2 guld Rødt salt fra Arkeron (3 doser) 4 guld Torment (2 portioner til salg) 7 guld Blå virak (1 portion til salg) 5 guld Fjerpenne fra huleørne 5 sølv pr. fjer (6 penne til salg) (se beskrivelsen af varerne i appendikset) Hverdagsvarer Tønde med korn 50 sølv Røgelse (5 pinde) 40 sølv Røget salt (½ kilo) 10 sølv Ubemalet gipsmaske 8 sølv Stang (3m) 4 sølv Tørrede frugter fra Silicia 4 sølv Silkereb (10m) 22 sølv Sølvspejl med guldrand 65 sølv Vandtæt lædersæk 9 sølv Ambolt 100 sølv Bur med sangfugl 35 sølv Stofpose med krydderi (kanel, nelliker, peber etc.) 12 sølv Slibesten fra Kyrnos 6 sølv Træskrin med sort sand 5 sølv

3 3 Mikro-supplement: Færgelejet Ved færgelejet: Rebslagerne At besøge rebslagerne tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. Livet ved fæstningen har trukket håndværkere til, som leverer deres tjenester til stedets mange eventyrere og opdagelsesrejsende, og ligeledes har livet ved færgelejet tiltrukket håndværkere, der her stiller deres tjenester til rådighed for handelsfolkene og flodbådskaptajnerne. Rebslagerne forsyner mestendels bådene men også nogle handelsfolk med tov og reb, og nogle gange har de også ting at tilbyde eventyrerne. Brug tabellen til at se, hvad der sker, mens du besøger rebslagerne. 1t6 Hændelse Hvad der finder sted hos rebslagerne 1-2 Slagsmål Tøndemagerne og rebslagerne er rivaler, og nogle gange kommer de to grupper af håndværkere op at toppes. Du fanges i slagsmålet mellem de to grupper. Du kan forsøge at forhandle, flygte eller slås: Forhandle: Karismatjek 12, bonusser for veltalenhed og trusler tæller. +2 hvis du tilbyder en flaske vin eller tønde øl. Flygte: Behændighedstjek 12. Hvis det lykkes, undgår man skade (se nedenfor), men bliver nødt til at forlade området. Slås: Styrke tjek hvis man kan Vælte & nedbryde. Fejles tjekket: Taber man, tager man 2t6 i skade, som først kan heles efter første møde. Klares tjekket: Vinder man ved at slås eller forhandle, undgår man skade, og bliver også en af gutterne og kan blive og høre deres sange eller kigge på et svendestykke (se nedenfor). 3-4 Rebslagernes sange Mens de arbejder synger de sange om arbejdet, om floden, og om De udødelige, der vogter over floden. Du lytter til deres sange og du lærer noget om livet langs floden. Du kan rulle et fejlet rejsetjek om, som en rejsefæller fejler, mens der rejses langs floden. Det kan gøres en gang på missionen. 5-6 Et svendestykke Rebslageren har et svendestykke liggende. Det er et ekstraordinært reb, som kan lidt mere end almindelige reb, da det er spundet over urter plukket under månens skær. Hvis du kan gøre et godt indtryk på rebslageren, indvilliger denne i at sælge rebet til dig. Karismatjek 12 (Høvisk giver bonus). Hvis det er succesfuldt, kan du købe Rebslagerens reb for 10 guld.

4 4 Mikro-supplement: Færgelejet Ved færgelejet: Bådebyggerne At besøge bådebyggerne tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. Bådebyggerne vedligeholder flodbådene, men de bygger også nye både til fiskere, til spejdere og til rejseselskaber, som vil udforske Hinterlandet langs floderne. Hvis man ønsker at investere sit eget fartøj, kan man opsøge bådebyggerne og købe sig en båd, kano eller lignende. Kano (2 personer) 10 guldstykker Kano (3 personer) 14 guldstykker Robåd 50 guldstykker Flodbåd 500 guldstykker Spillerne eller spilleder kan vælge under flodbådsrejsen at gøre brug af mikro-supplementet At rejse langs floden, hvis det er til rådighed. Hvis mikro-supplementet At rejse langs floden ikke tages i brug, bruges sejlreglerne i appendikset. Ved færgelejet: Tøndemagerne At besøge tøndemagerne tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. Færgelejet er en vigtig post for videreskibning fra varer til Hinterlandet til Kejserriget, men også for varer fra Kejserriget til fæstningen og til kolonien. Tøndemagerne sikrer, at der altid er tønder klar til at pakke varer om i eller at få sendt varer videre til Kejserriget. Fra deres værksteder langs floden lyder en konstant hamren og banken, og der står masser af tønder til tørring, som er under opsyn af børn for at de ikke skal falde i staver. Tøndermagerne har altid brug for ekstra arbejdskraft, og mangler man noget at tage sig til, kan man opsøge tøndemagerne og lave noget arbejde for dem. Ved besøg hos tøndemagerne brug følgende tabel: 1t6 Hændelse Hændelsen hos tøndemagerne 1-2 Arbejde Tøndemagerne har brug for ekstra arbejdskraft, og de tilbyder dig et arbejde. Tager du imod arbejdet, lav da et styrketjek 10. Hvis det er succesfuldt, tjener du 50 sølvstykker for din gode indsats. Fejler du, tager du 1t4+4 i skade, som først heles efter første møde. 3-4 Billig udrustning 5-6 Gode forbindelser En købmand har ikke været i stand til at betale sine udgifter til tøndemagerne, og de har taget deres løn i købmandens varer. De giver dig et godt tilbud: Du kan købe spyd til 8 guld, kortsværd til 25 guld, metalskjolde til 25 guld og køber du noget, får du et rygte med i købet. Tøndemagerne har gode forbindelser blandt flodbådskaptajnerne. Du bruger en god del af dagen med at rende ærinder for tøndemagerne, som de betaler dig 8 sølvstykker for, men langt bedre er at de lægger et godt ord for dig og dine rejsefæller hos flodbådskaptajnerne. I har en +4 bonus til at forhandle med kaptajnerne.

5 5 Mikro-supplement: Færgelejet Ved færgelejet: Vagtposten At besøge vagtposten tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. Kommandant Lucinius har udstationeret nogle af sine soldater ved færgelejet for at beskytte stedet mod orker, røvere og andre trusler fra vildmarken. Til hverdag er vagterne upopulære, da deres opgave er at fortolde og holde øje med smuglervarer, men når først røvere, orker og monstre truer, tilgives vagterne for den gene de udgør til hverdag. Vagterne keder sig en del, og eventyrere kan besøge vagtposten for at finde lidt adspredelse og hjælpe vagterne med at fordrive tiden. Brug tabellen. 1t6 Hændelse Hvad der sker ved vagtposten 1-2 Vagtstuen Vagterne keder sig, og de er nysgerrige efter nyheder og gode røverhistorier. Du benytter lejligheden til at fortælle dem om dine seneste oplevelser. Lav et karisma-tjek 12 (bonus fra veltalenhed kan bruges). Hvis det er succesfuldt, får du 50 eventyrpoint, og du kan vælge modificere dit næste besøg ved vagtposten eller garnisonen med +/ Rekrutter Vagterne er ikke tilfredse med det udstyr, som kommandanten har sendt til dem. De øjner dit grej, og de er villige til at give en bedre pris for det end normalt. De køber våben for 75% af salgsprisen (i stedet for den normale 50%), og de kan desuden tilbyde 75 guld for en ringbrynje. 5-6 Sladder Vagterne hører til dagligt mangt fra de folk, som passerer gennem færgelejet, og under deres inspektioner samler de rygter op. I lutter kedsomhed deler de et rygte med dig og hvis du kan underholde dem med en god røverhistorie, giver de lidt flere oplysninger. Lav et karisma-tjek 12 (bonus fra veltalenhed kan bruges). Hvis det er succesfuldt, fortæller vagterne også om de farer, der lurer langs floden. Du får fordel på et rejsetjek fortaget på første eller anden dagen.

6 6 Mikro-supplement: Færgelejet Ved færgelejet: Skænkestuen At besøge skænkestuen tæller som et gøremål og kan kun anvendes, hvis hele selskabet besøger Færgelejet. Skænkestuen ved færgelejet tæller som Kroen. Skænkestuen er færgelejets samlingspunkt. Den ligger ud til floden, og man kan gå direkte fra molen og ind i skænkestuen. Det lavloftede kammer lufter af røg og madlavning, og der er bløde senge og sovesale til de mange tilrejsende. Fra baglokalet kommer kromutter ud med krus med skummende øl, og der lyder munter snak fra de mange rejsende, der sidder ved store, runde træborde. De udveksler røverhistorier og beretter om deres oplevelser. Nogle er nysankomne, andre er rutinerede rejsende, som ofte gør holdt her. Hvem vil du opsøge? Vælg en af de fire nedenstående, når du besøger skænkestuen. Nye tilrejsende Priser på kroen At hyre et skib Et måltid: 3 sølv Rygter Øl og vin: 2 sølv Smuglerne En seng for natten: 6 sølv Skænkestuen nye tilrejsende Rejsende, der søger mod Hinterlandet ankommer enten over land, hvor de ankommer til kommandant Lucininus fæstning eller langs floderne, hvor de ankommer først til færgelejet og derefter fortsætter en dagsrejse over lad til fæstningen. Mange af de tilrejsende gør holdt i færgelejets skænkestuen, inden de fortsætter deres færd. Du ser dig om i skænkestuen og ser, at der er kommet forskellige rejsende til. Vælg en af følgende gæster at opsøge: Den unge opdagelsesrejsende Nys ankommet og endnu ukendt med Hinterlandets øde egne sidder en ung eventyrer ved et langbord med et krus skummende øl og ser sig omkring. Hvis en spiller ved spillets begyndelse ikke har en karakter, kan spillerens karakter være en ny tilrejsende, som rejseselskabet møder i skænkestuen. For den nye karakter gælder en af følgende (kast 1t4) 1. Ikke helt uerfaren: Du begynder dit liv som eventyrer med 500 eventyrpoint. 2. Ikke helt uden midler. Du har en pung med ædelstene til en værdi af 30 guldstykker. 3. Ikke helt uden forbindelser. Du har allerede en aftale med en flodbådskaptajn 4. Ikke helt uvidende. Du begynder med et middelmådigt kort over Hinterlandet samt 1 rygte og kendskab til dele af rejsen, som giver fordel på et rejsetjek foretaget på første, anden eller tredje dag. Kvinden fra kolonien Oldermanden i Kolonien har problemer. Han har sendt Metrodora til færgelejet for at finde brave eventyrere til at hjælpe Kolonien. Hun beretter for jer, at der er problemer i Kolonien, og at man har brug for modige folks hjælp. Hun inviterer jer til at drage til kolonien for at hjælpe. I kan vælge at tage til Kolonien og anvende stedets alternative begyndelse hvis I gør det, har I fordel på jeres forhandlingstjek med Oldermanden.

7 7 Mikro-supplement: Færgelejet Skænkestuen at hyre et skib Ved færgelejet er der en skænkestue, hvor bådenes besætninger tager ophold, mens de venter på rejsende eller varer, der skal sejles til eller fra fæstningen. Her kan man finde sig en flodbåd og sejle på eventyr i Hinterlandet men de færreste kaptajner bryder sig om at tage deres både ind i de farlige egne af Hinterlandet, så de kræver en bedre betaling. Kaptajn Athenais Kaptajn Athenais har flodbåden Den prangende jærv, som hun er grumme grundigt stolt af, da det er en af Hinterlandets hurtigste flodbåde. Hun foretrækker at holde sig i Hinterlandets nære egne, da hendes skib er hurtigt, men ikke særligt stærkt overfor organiserede angreb. Hun er betænkelig over for missioner, der går mere end tre dage ind i Hinterlandet. Prisen: Det koster 4 sølv pr passager pr dagsrejse eksklusiv forsyninger. Der skal laves et tjek for at hyre kaptajnen. Der er -4 på at forhandle pris med kaptajn Athenais på missioner over tre dages udrejse. For hver af følgende argumenter anvendt i handelen, opnås en +2 bonus: Der venter store rigdomme ude i vildnisset, vi er stedkendte i området, de få monstre i området kan ikke nå ud i vandet, og der er en bonus på 10% af de skatte, der findes på missionen. Bonus fra evnen Bluff tæller. Efter endt forhandlinger laves karismatjek 10: o o Hvis tjekket fejler: Kaptajn Athenais kan ikke hyres. Prøv en anden kaptajn. Tjekket klaret med op til 4: Atheanais stiller sit skib til rådighed. o Tjekket klaret med mere end 4: Athenais stiller sit skib til rådighed for 3 sølv i stedet for 4. Fordelen ved kaptajn Athenais: Hun har den hurtigste flodbåd, og hun sejler omtrent en tredjedel hurtigere end alle andre. Læg 30% til den sejlede distance hver dag. På tre dage når hun fire dagsrejser, på seks dage når hun otte dagsrejser. Ved to dage og ved fem dage, er der 30% chance for at hun henholdsvis når at dække tre og syv dagsrejser. Vil kaptajnen vente? Kaptajn Athenais vil kaste anker vente i op til tre dage på eventyrerne, mens de drager ind til hulesystemet. Efter den tredje dag er der hver dag 20% chance for at hun bliver hængende en dag mere. Kan man stole på hende? Kun på udrejsens fjerdedag og på udrejsens femtedag er der 25% risiko for, at kaptajn Athenais efterlader eventyrerne i nattens mulm og mørke på flodbredden. Hvis hun efterlader eventyrerne, er der 20% risiko for, at hun samtidig stjæler skatte for 1tt10+10 guldstykker. Kaptajn Mousoulios Kaptajn Mousoulios råder over flodbåden Den syngende stjerne, som er dekoreret med billeder af månen og af stjernebilleder på skroget og på sejlet. Ifølge kaptajnen sejler hans skib effektivt om natten guidet af stjernerne. Kaptajnen har et nydeligt fipskæg, smukke brune øjne, som bliver hængende ved kurver, og en fantastisk bredskygget hat.

8 8 Mikro-supplement: Færgelejet Prisen: Det koster 6 sølv pr passager pr dagsrejse eksklusiv forsyninger. Der skal laves et tjek for at hyre kaptajnen. Karakterer af hunkøn har +2 bonus til at forhandle pris med Mousoulios, da han er en kvindebedårer. For hver af følgende argumenter anvendt i handelen, opnås en +2 bonus: Mousoulios får førsteret til at købe de skatte, der findes på missionen, der er praktisk taget ingen farer derude, vi er berømte eventyrere, og en karakter af hunkøn vil lytte til Mousoulios serenader. Bonus fra evnen Veltalenhed tæller. Efter endt forhandlinger laves karismatjek 10: o Hvis tjekket fejler: Kaptajn Mousoulios kan ikke hyres. Prøv en anden kaptajn. o Tjekket klaret med op til 4: Mousoulios stiller sit skib til rådighed. o Tjekket klaret med mere end 4: Mousoilios stiller sit skib til rådighed for 4 sølv i stedet for 6. Fordelen ved kaptajn Mousoulios: Mousoulios kan navigere efter stjernerne og, han kan sejle ubesværet om natten som om dagen. Vil kaptajnen vente? Mousoulios vil kun kaste anker for en dag, men til gengæld kan man aftale hans tilbagekomst. Han vil komme igen op til seks dage senere, alt efter hvad der aftales. Hvis selskabet ikke er der på den aftalte dag, er der 30% chance for at han bliver hængende en dag mere. Kan man stole på ham? Der er dagligt 10% risiko for, at kaptajn Mousoulios efterlader rejseselskabet, mens de er gået på land for at strække benene, samle spor, rende et ærinde eller lignende. Kaptajn Basilikianos Veteran fra talrige krige mod Kejserrigets fjender har kaptajnen nu gjort sig karriere som flodbådskaptajn langt fra krigene, men patriotismen kan stadig vælde op i ham. Basilikianos har flodbåden Djærve Ceres, som er dedikeret til kornets kult. Prisen: Det koster 7 sølv pr passager pr dagsrejse eksklusiv forsyninger. Der skal laves et tjek for at hyre kaptajnen. Basilikianos holder af vovemodige slyngler og lurendrejere. Karakterer af klassen eventyrer har +2 på forhandlingstjek, hvis de fører ordet i forhandlingerne med Basilikianos. For hver af følgende argumenter anvendt i handelen, opnås en +2 bonus: Der kan vindes hæder og ære, det er for kejserrigets bedste, De udødelige ser med milde øjne på færden, og vi er begge veteraner. Bonus fra evnen Høvisk tæller. Efter endt forhandlinger laves karismatjek 10: o Hvis tjekket fejler: Kaptajn Basilikianos kan ikke hyres. Prøv en anden kaptajn. o Tjekket klaret med op til 4: Basilikianos stiller sit skib til rådighed. o Tjekket klaret med mere end 4: stiller sit skib til rådighed for 5 sølv i stedet for 7. Fordelen ved kaptajn Basilikianos: Kaptajnen har otte trænede soldater med ombord på sit skib, som bidrager med at beskytte båden, skulle skibet blive overfaldet.

9 9 Mikro-supplement: Færgelejet Vil kaptajnen vente? Basilikianos vil ligge for anker i to dage, men man kan aftale, at han skal vende tilbage inden for fire dage. Der er 45% chance for at han bliver liggende 1t2 dage længere, hvis selskabet er forsinket. Kan man stole på ham? Kaptajnen vil ikke svigte sine passagerer medmindre der er dårlige jærtegn. Han tager tegn fra De udødelige meget alvorligt, og hvis tegnene er imod selskabet, er der 40% risiko for at han efterlader dem. --- Spillerne eller spilleder kan vælge under flodbådsrejsen at gøre brug af mikro-supplementet At rejse langs floden, hvis det er til rådighed. Hvis mikro-supplementet At rejse langs floden ikke tages i brug, bruges sejlreglerne i appendikset. Skænkestuen rygter Ved langbordet i midten af skænkestuen ikke så langt fra, hvor ilden i pejsen buldrer lystigt, samles rejsende for at udveksle historier om deres rejser langs floderne, og for at fortælle om deres oplevelser i Hinterlandet, eller hvad nogen for nyligt har højt om livet ved fæstningen, eller hvad eventyrere i vildmarken har lært om Hinterlandet. Ved bordet kan eventyrerne sætte sig med et krus øl og samle rygter op og underholde med deres egne historier. Det koster 5 sølvstykker at deltage. Deltager du, får du automatisk et rygte. Du kan nu: At give en omgang ved bordet: Det koster 1t6x10 sølvstykker. Du får yderligere et rygte samt nogle informationer om de farer, der lurer længere ude i ødemarken. Du får fordel på et rejsetjek på femtedagen. At dele ud af egne historier: Du beretter et par af dine egne historier for folk. Lav et karisma-tjek 10. Har du været på mere end tre missioner, får du +2 på tjekket. Hvis tjekket fejler med mere end 4, tror publikum ikke på dine historier, men buer dig væk fra bordet, og du får ikke lært yderligere. Klarer du tjekket, underholder du folk med dine historier, vinder 50 eventyrpoint og indsamler et rygte mere. Skænkestuen smuglerne I de dunkle kroge af skænkestuen, langt fra fæstningens årvågne blik, handles med varer, som kommandant Lucinius ikke ser med milde øjne på, at man forhandler, eller der bringes varer, som er sjældne og eftertragtede, så de ikke sælges åbenlyst. Med et karisma-tjek 12 (bonus fra veltalenhed tæller) kan man få smuglerne i tale og få et kig på følgende varer, som de har til salg. Hvis tjekket fejler, kan du opsøge nogle andre af skænkestuens gæster. Skolopendergift 70 sølv pr dosis (3 til salg) Toksin fra Turicum 300 sølv pr dosis (2 til salg) Tørrede blomsterblade fra Stygisk lotus 100 sølv pr dosis (2 til salg)

10 10 Mikro-supplement: Færgelejet Færgelejet alternativ begyndelse De fleste eventyrere begynder deres udforskning af vildnisset på opfordring af kommandant Lucinius, der har brug for at få vildmarken udforsket for at sikre, at der ikke lurer trusler mod Kejserriget og mod fæstningen. Andre folk hyrer eventyrere til at udforske vildmarken af andre årsager. Ved færgelejet opholder sig driftige handelsfolk, som gerne vil sende eventyrere ud i vildmarken for at tjene en skilling eller åbne for nye investeringer. Ved færgelejet er de uden for kommandantens rækkevidde, da han ikke bryder sig om folk, der måtte sende eventyrere ud i vildmarken, hvor de risikerer at vække ting, der kan være en trussel for riget. Alternativ begyndelse: I stedet for at blive indkaldt til møde hos kommandant Lucinius befinder eventyrerne sig ved færgelejet. Her kan de opsøge en driftig handelsmand og blive hyret til en mission. Spillerne kan vælge denne begyndelse som alternativ til deres mission, men de skal vælge den i stedet for at blive indkaldt til møde med Lucinius. Karaktererne er nu draget til færgelejet, hvor de begynder mission, og de kan, efter at missionen er valgt, anvende mikro-supplementer af typen Ved færgelejet. Dette inkluderer dette supplement. Vælg en af følgende handelsfolk. Handelsfrue Pericleia af Estepion I færgelejets skænkestue sidder hun rank ved et af et af de store rundborde. Bag hende står hendes opvartere og livvagter, og en af dem holder et sølvfad i hånden, hvorpå et sølvbæger med krydret vin balancerer. Af og til nipper hun af glasset, mens hun ser jer an. Hun er iklædt dyre klæder fra eksotiske egne som Silicia og Strymon. Pericleia tilbyder selskabet en mission: Jeg har brug for at få undersøgt en mystisk ruin ude i vildmarken, da det rygtes, at stedet er årsag til at handelskaravaner og handelsfolk ikke kan rejse sikkert gennem egnen, og det er kilden til at flere mine varer ikke er kommet sikkert frem spilleder tilpasser teksten til scenariets oplæg. Pericleia tilbyder 20 dukater pr person, der kommer hjem fra endt mission og afrapporterer til hende. Inden missionen går i gang, giver hun desuden et rygte om missionen. Selskabet kan forhandle en bedre pris med Pericleia. En i gruppen fremfører en salgstale for at få en bedre betaling: For hvert af følgende argumenter involveret i salgstalen opnås en +2 bonus: Udgifterne til forsyninger pga. rejsens længde, de forventede farer under rejsen, de forventede farer ved rejsens mål, mængden af sultne familiemedlemmer, der venter hjemme, graden af hæder, der vil tilfalde Pericleia ved missionens succes, og hvorledes det vil styrke hendes fremtidige handel. En relevant evne bruges. Veltalende og høvisk er relevante, true og misvise er ikke. Evnens bonus må anvendes, hvis evnens form kommer til udtryk i salgstalen. Efter endt salgstale laves et karismatjek mod sværhedsgrad 4. Ved succes hæver Pericleia lønnen med to ekstra guldstykker pr. mand, og for hver 4 point over sværhedsgraden hæver hun lønnen med yderligere et guldstykke (f.eks. hvis resultatet er 17, udbetaler Pericleia i alt 25 guldstykker pr. person foruden at selskabet modtager et rygte før missionens begyndelse). Hvis resultatet er mindre end 4, sænker Pericleia i stedet lønnen til 18 guld pr. person.

11 11 Mikro-supplement: Færgelejet Handelsmand Prodomos fra Kyrnos I skænkestuen nær vinduet, som dagslyset kaster sit skær gennem, sidder han afslappet på eb bænk. Et par hinterlandske jægere flankerer ham som livvagter, og han har et trækrus fyldt med skummende øl. Trods hans afslappede udseende bemærkes det, at han skjuler en rad slanke kasteknive under sin brokadevest. Prodomos tilbyder selskabet en mission: Flere gange er mine jægere og prokuratorer blevet overfaldet af uvæsener, som synes at have deres ophav i en ruin, som ligger nær de stier, som de rejser langs. Jeg har brug for modige folk til at udforske stedet og eliminere truslen mod mine folk spilleder tilpasser teksten til scenariets oplæg. Prodomos tilbyder 20 guldstykker pr person ved succesfuld mission og efter endt afrapportering, og han vil lægge et godt ord ind for selskabet hos skænkestuens kaptajner: +2 bonus til at forhandle med en kaptajn. En i gruppen kan fremføre en salgstale for en bedre betaling: For hvert af følgende argumenter involveret i salgstalen opnås en +2 bonus: Udgifterne til forsyninger pga. rejsens længde, de forventede farer under rejsen, de forventede farer ved rejsens mål, mængden af sultne familiemedlemmer, der venter hjemme, graden af hæder, der vil tilfalde Prodomos ved missionens succes, og hvorledes det vil styrke hans fremtidige handel. En relevant evne bruges. Veltalende og høvisk er relevante, true og misvise er ikke. Evnens bonus må anvendes, hvis evnens form kommer til udtryk i salgstalen. Efter endt salgstale laves et karismatjek mod sværhedsgrad 4. o o o o o Ved succes på 4-8: Prodomos giver selskabet et rygte om missionen som bonus. Ved succes på 9-12: Prodomos tilbyder 4 tørrede dagsrationer pr. person. Ved succes på 13-16: Prodomos tilbyder 6 tørrede dagsrationer pr. person og et rygte. Ved succes på 17+: Prodomos er dybt rørt, og frem af sin skuldertaske finder han to helbredende trylledrikke (1 dosis hver), og en af de hinterlandske jægere tilbyder en hinterlandsk jagtpølse (se nedenfor), mens en anden trækker en af jer til siden og hvisker et rygte. Ved fejlet tjek: Prodomos trækker lidt på skuldrene og sænker belønningen til 18 guld pr person.

12 12 Mikro-supplement: Færgelejet Appendiks: Særlige varer ved Færgelejet Hinterlandsk jagtpølse En hinterlandsk stamme er berømt for sine velsmagende jagtpølser, der kan få munden til at løbe i vand. Effekt: Hinterlandsk jagtpølse giver +2 bonus til at bestikke ogres, rovdyr og trolde. helligkilderne hjemsted for de ånder, der beskytter De frakiske folk, og derfor fyldt med hellig kraft. Effekt: Knuses glasflaskerne, så vandet løber fri, distraherer det ånder og spøgelser og giver en +4 bonus på at bluffe eller misvise dem. Rebslagerens reb Rebslagerens reb er lettere at binde og binde op, det er stærkere end normalt, og det er lettere at balancere på. Effekt: Rebet giver +2 bonus, når det anvendes. Luksusvin fra Aquisgranum Denne dyre vin nydes almindeligvis kun af adelen. Vinen gør det let at få en god nats søvn. Effekt: +4 bonus mod onde drømme, og den giver +2 bonus til at udfordre til en drikkekonkurrence. Badesæbe fra Methone Velduftende sæbe, som kan vaske enhver ildelugtende substans af og fjerne den mest hæslige stank. Smuglet ind fra Kejserstaden, hvor den er forbeholdt adelen og helligfolk. Populær blandt eventyrere, der har været i vildmarken i flere uger. Hinterlandske granathalskæder Smukke guldhalskæder, der er vævet ind og ud af hinanden og prydet med dybt røde ædelstene (kaldet granater). Hinterlændingene har stor respekt for disse, og kun deres ledere går med dem. Halskæderne vækker fascination blandt kejserrigets folk, mens hinterlændinge reagerer negativt på brugen af halskæderne Terninger af jerntræ fra De dybe skove De smukke terninger er skåret af yderst hårdt træ, som gør dem meget holdbare. Skovvæsner kan ikke lade være med at beundre terningerne. Effekt: terningerne giver +2 bonus til at udfordre skovvæsner til terningspil. Kildevand fra Estepion I små glasflasker er samlet vand fra helligkilderne i Estepion. Ifølge købmanden, der sælger det, er Rødt salt fra Arkeron Groft salt med en klar rødlig farve og en besynderlig duft af røg. Rødt salt hentes fra de soltørrede Arkeron-maske, hvor slaver slider deres liv væk fra at indsamle og tørre saltet og vaske sandet frit af det. Saltet er eftertragtet for dets forunderlige evne til at rense madvarer for urenheder og særligt paranoide adelsfolk eftertragter saltet. Effekt: Tilsættes rødt salt til en madret, fjerner det toksiner og gifte i maden samt enhver smag fra maden. Hvis giftene er magiske, laves et tjek mod dem for at se, om de fjernes (tjek 1t20+6). Torment Slangerod navnet kommer fra rodens form, som til forveksling ligner sorte slanger, der vrider sig. Torment er eftertragtede af orker, og rødderne findes ofte hos deres heksemestre. Torment har en frisk smag, der minder om anis, og de fleste ynder at opblande torment med alkohol for en skarp, frisk smag, men rødderne er eftertragtede blandt helligfolk, da torment også styrker evne til at helbrede. Effekt: Helligfolk har fordel på deres bringe balance-tjek. En portion er nok til et tjek bringe balance-tjek. Blå Virak En sart lille blomst med klare blå blade, som rummer en besynderlig gift, der rygtes at rumme profetiske kræfter. Når man afbrænder bladene og indånder røgen, får man forståelse for mekaniske sammenhænge, og hvorledes simple mekaniske kausaliteter hænger sammen for nogle brøkdele frem i tiden. Det er lykkedes slyngler og skattejægere noget at bruge røgen til effekt: Indånder man røgen, får man +2 bonus til at dirke låse, manipulere

13 13 Mikro-supplement: Færgelejet maskiner og demontere mekaniske fælder. Effekten varer i ti minutter. Fjerpenne af huleørne Fra de majestætiske huleørne, der bygger deres redder i sprækker og grotter i klippers ly, har dumdristige jægere indsamlet disse fjer. Lange, kraftige fjer i smukke brune og røde kulører. Huleørnes fjer er ekstremt sensitive over for de mindste bevægelser i luftstrømmene omkring dem, hvilket tillader huleørnene at kunne flyve omkring i det dybeste mørke i grotterne under jorden, og fjerene bevarer dele af deres følsomhed også efter, at huleørnen har tabt dem. Effekt: To gange pr. mission kan fjeren bruges til at hjælpe med at finde orienteringen i hulerne. Fjeren drejer efter bevægelser i luften og angiver, hvor kompashjørnerne er, og indikerer rummets form spilleren kan bede spilleder korrigere en fejl på kortet eller hjælpe med at tegne den korrekte udformning af rummet. Hver gang fjeren har været anvendt, skal der laves et behændighedstjek 5. Hvis det fejler, beskadiges fjeren, og den mister sin evne. Skolopendergift Giften er udvundet af kæmpeskolopendre, der er insektmonstre på over en meter i længden. Smurt på våben eller tilsat madvarer, foretager giften et giftangreb på sit offer. En dosis er nok til en forgiftning, og smurt på et våben holder giften i tre runder eller indtil den har ramt et offer: Giftangreb+4 mod resistens; effekt: ofret har ulempe på angreb i 1t4 runder Toksin fra Turicum Byen Turicum er rig på hemmeligheder og trolddom, og selvom de fleste forventer, at det er trolddom, der kommer fra Turicum, udvinder alkymisterne i byen også fæle gifte. En dosis er nok til en et nærkampsvåben eller 3 missiler. Giften skal i blodet på ofret, og smurt på et våben holder giften i 10 minutter, eller indtil den har ramt et offer: Giftangreb+4 mod resistens; skade 1t4+4 Tørrede blade fra Stygiske lotusblomster Bladene af de stygiske Lotusblomster opløses i vin: En flaske vin (seks doser) kan påvirkes af en dosis tørrede lotusblomster. Vinen gør de drikkende sløve og fjerner fysisk og åndelig smerte. Effekt: Væsener, der vil modstå effekten af vinen, skal foretage et resistens (gift)-tjek 7. Påvirket af vinen skal væsenet klare et resistens (vilje)-tjek 7 eller falde i en dyb søvn inden for 10 minutter. Væsenet mærker som udgangspunkt ikke smerte, og der er ulempe på at skræmme, true eller følelsesmæssigt negativt påvirke væsenet.

14 14 Mikro-supplement: Færgelejet Appendiks: At sejle på eventyr Dette appendiks bruges, hvis selskabet har anskaffet en båd eller hyret en kaptajn, og hvis ingen ønsker at gøre brug af mikro-supplementet At rejse langs floden. At rejse langs floderne går langt stærkere, end at vandre over land, og man slipper for at traske derudaf, men kan i stedet sætte sig mageligt på båden, kanoen eller skibet. Rejsen er dog ikke uden farer, da kraftige strømme kan tage båden, og gobliner kan ligge i baghold inde på bredden med buer, og vejen langs floden går ikke helt til dertil, hvor man gerne vil hen. Det tager kun den halve tid at nå frem til hulesystemet. Ved halve antal dagsrejser: Lav et rejsetjek 8 ved succes rundes der ned. Ved nederlag rundes op. Der skal dagligt laves et rejsetjek (som normalt). Rejsetjek har +4 bonus på floden (færre farer). Der kan foretages et ærinde på rejsen undervejs (såfremt man har et supplement). Den sidste del af rejsen går over land. Når målet er nået, laves et rejsetjek 10 (uden +4 bonus) for at se hvor langt, der skal rejses over land: o Fejlet med mere end 8: Der er tre dagsrejser over land. Tættere på kan båden ikke komme. o Fejlet med 5-8: Der er to dagsrejser over land. o Fejlet med op til 4: Der er en dagsrejse over land. o Klaret med op til 4: Der er en dagsrejse over land, og I har fordel på rejsetjekket. o Klaret med mere end 4: Der er halv dagsrejse over land. Intet rejsetjek foretages. Der er naturligvis samme distance over land på vejen tilbage fra hulesystemet til skibet. Der skal foretages almindelige rejsetjek på strækningen, og selskabet har en ide om, hvor langt der er, og de kan derfor lave aftaler med deres flodbådskaptajn.

På eventyr i vildmarken

På eventyr i vildmarken 1 Hinterlandet: På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken er et tilllægssupplement til Hinterlandet, der dækker udforskningen og eventyr i vildmarken frem for i hulesystemer.

Læs mere

Fuglefolket Krekesh. 1 Hinterlandet: Mikro-supplement Fuglefolket

Fuglefolket Krekesh. 1 Hinterlandet: Mikro-supplement Fuglefolket 1 Hinterlandet: Mikro-supplement Fuglefolket Fuglefolket Krekesh Mikro-supplement: Dette er et officielt rollespillergilde-supplement, der dækker klassen fuglefolket krekesh. Fuglefolket eller Krekesh

Læs mere

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval 2 Hinterlandet på Fastaval Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, Du sidder nu med et af fire sammenhængende scenarier i hånden, og forude venter et kæmpe eventyr, som bedst spilles som en mini-kampagne,

Læs mere

Dragens dal: Dragens rede. Dragens rede

Dragens dal: Dragens rede. Dragens rede Dragens dal: Dragens rede DD5 Dragens rede En afbrændt plads i midten af en skov, hvor i resterne af et tempel en kæmpe skat frister, men her har Dragen sin rede. Et scenarie til Hinterlandet på Fastaval

Læs mere

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet! Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort

Læs mere

næstend&d - At lave en karakter

næstend&d - At lave en karakter Forberedelse næstend&d - At lave en karakter Du skal bruge et karakterark, lidt notespapir, mindst 3t6 og en pen, samt denne vejledning. Derefter er der fire trin, som du skal gennemgå, og voila! Du har

Læs mere

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet.

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. I ødemarken er der helte og skurke, eventyrere og opdagelsesrejsende, og nogle gange finder

Læs mere

Fastaval rollespillergilde

Fastaval rollespillergilde Fastaval rollespillergilde Organiseret af Fastaval rollespillergilde. En HelCon af Morten Greis Petersen til Fastaval 2013. En meget stor tak til Cecilie Hansen for tålmodighed og feedback, og en stor

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

At rejse langs floden

At rejse langs floden 1 Hinterlandet at rejse langs floden At rejse langs floden Hinterlandet er gennemskåret af floder, der snor sig som blå bånd gennem grønne enge, brune sletter og grå klippeegne. Fra bjergene i de fjerneste

Læs mere

Sample file. 2 Hinterlandet: Den syngende vinds tempel

Sample file. 2 Hinterlandet: Den syngende vinds tempel 2 Hinterlandet: Den syngende vinds tempel Velkommen til Dragens dal-scenarierne skrevet og samlet til Fastaval 2016. Disse eventyr finder alle sted i en dal, hvor Dragen har hjemme, og hvor der er talrige

Læs mere

Dværge udstyr og magisk udstyr

Dværge udstyr og magisk udstyr Dværge udstyr og magisk udstyr, 2 spyd (1t6; spiddet) 15 sølvstykker,, Kortbue (1t6; pletskud); 10 pile 2 spyd (1t6; spiddet) Kortbue (1t6; pletskud), 20 pile tæppe, 35 sølvstykker, 7 dagsrationer, 3 Armbrøst

Læs mere

Regelheftet til Hinterlandet

Regelheftet til Hinterlandet 1 Hinterlandet: Regelhefte Regelheftet til Hinterlandet Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

Rejsen gennem Hinterlandet

Rejsen gennem Hinterlandet 1 Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Denne tekst handler om den del af spillet, der finder sted, når heltene ikke er nede i hulesystemet. Det dækker rejsen til og fra hulerne,

Læs mere

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Gry kommer fra et slot i himlen. Hun skal finde en guldskål, der er blevet væk. Fem har lovet at hjælpe

Læs mere

Regelheftet til Hinterlandet

Regelheftet til Hinterlandet 1 Hinterlandet: Regelhefte Regelheftet til Hinterlandet Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og

Læs mere

Sample file. 2 Hinterlandet: Tårnet i skoven

Sample file. 2 Hinterlandet: Tårnet i skoven 2 Hinterlandet: Tårnet i skoven Velkommen til Dragens dal-scenarierne skrevet og samlet til Fastaval 2016. Disse eventyr finder alle sted i en dal, hvor Dragen har hjemme, og hvor der er talrige ruiner

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid.

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid. Professioner Alkymisten Kedlerne bobler og rummet fyldes med tæt røg fra dine eksperimenter. Med alkymistens evner har du mulighed for at skabe brygge og eliksirer, til enhver lejlighed. Du ved, hvordan

Læs mere

Troldmandens lærling

Troldmandens lærling Distriktsturnering 2014 Troldmandens lærling Troldmanden Sverre optager nye troldmandslærlinge hvert år. I år er I de udvalgte og I er hermed Troldmand Sverres nye lærlinge. Han glæder sig meget til at

Læs mere

EVENTYRPOINT: BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: SÆRLIGE EVNER: EVNER: Værdi Bonus. Behændighed

EVENTYRPOINT: BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: SÆRLIGE EVNER: EVNER: Værdi Bonus. Behændighed Frastus BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: 1 ANGREBSBONUS: Nærkamp: 17 +2 11 12 +2 Afstandskamp: 14 +1 11 15 +1 FORSVAR: 15 LIVSPOINT: 25 Førstehjælpsterning: 1t10 Resistens: Rustning: Ringbrynje +5

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen TUE er flygtet fra sin landsby. Han har en livlig fantasi. TROFAST følger børnene i tykt og tyndt. OTTAR er stukket af fra en bondegård.

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Ærlighed - niveau 2 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed, er

Læs mere

Spillederens vejledning til Hinterlandet

Spillederens vejledning til Hinterlandet 1 Hinterlandet Spilledervejledning Spillederens vejledning til Hinterlandet En stor tak til Hinterlandets mange bidragsydere, Cecilie Juel, Nis Baggesen, Peter Brichs, Kamilla Brichs, Ryan Hougaard, Erik

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

Rejsen gennem Hinterlandet

Rejsen gennem Hinterlandet 1 Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Denne tekst handler om den del af spillet, der finder sted, når heltene ikke er nede i hulesystemet. Det dækker rejsen til og fra hulerne,

Læs mere

12. s. e. trin. II 2018 Friluftsgudstjeneste, apotekerhaven i Ølgod

12. s. e. trin. II 2018 Friluftsgudstjeneste, apotekerhaven i Ølgod Det sete afhænger af øjnene, der ser. Det er en gammel sandhed, at vi opfatter verden forskelligt. En situation kan opfattes helt forskelligt af to personer, selv om begge var til stede samtidig. En ting

Læs mere

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken DK02 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken En gammel mose, der rummer fejdende monstre og en bande orker, der tilbeder levnene af en glemt civilisation fanget i vildmarkens

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Dragedræberens grav. 1 Hinterlandet på Fastaval

Dragedræberens grav. 1 Hinterlandet på Fastaval Dragedræberens grav 1 Hinterlandet på Fastaval HL12/DV01 Dragedræberens grav Et Hinterlandet-scenarie til Fastaval 2015 i fire dele. Dragedræberens grav er udtænkt af Morten Greis Petersen, og scenariet

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk August Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk: August Tekster skrevet i Stenbjerg, Thy, august 2014. Fotos taget af forfatteren samme sted, august 2013. Copyright Steffen Baunbæk

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Spillederens vejledning til Hinterlandet

Spillederens vejledning til Hinterlandet 1 Hinterlandet Spilledervejledning Spillederens vejledning til Hinterlandet En mega-kampagne af Morten Greis Petersen til Viking-Con 2014. En stor tak til Hinterlandets mange bidragsydere, Cecilie Juel,

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen.

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Forord til læreren. Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Tanken med opgaverne til Den fantastiske flugt er, at det skal være sjovt at arbejde videre med det læste stof.

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Len Beskrivelse Len er et stykke jord man kan eje. Der er stor forskel på de forskellige len, både i hvor de ligger, hvad de koster, men også hvilke

Læs mere

Geoiden. 1 Scenarietekst: Geoiden. Et scenarie til Hinterlandet på Fastaval 2014 af Erik Warming

Geoiden. 1 Scenarietekst: Geoiden. Et scenarie til Hinterlandet på Fastaval 2014 af Erik Warming Geoiden HL08 1 Scenarietekst: Geoiden Geoiden Et scenarie til Hinterlandet på Fastaval 2014 af Erik Warming 2 Scenarietekst: Geoiden Anvendelse Hulesystemet er et lille hulesystem hjemsøgt på en hel særegen

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Regelheftet til nd&d

Regelheftet til nd&d Regelheftet til nd&d Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og en gennemgang af de syv karakterer,

Læs mere

Sample file. 2 Hinterlandet: Porten til Drømmeriget

Sample file. 2 Hinterlandet: Porten til Drømmeriget 2 Hinterlandet: Porten til Drømmeriget Velkommen til Dragens dal-scenarierne skrevet og samlet til Fastaval 2016. Disse eventyr finder alle sted i en dal, hvor Dragen har hjemme, og hvor der er talrige

Læs mere

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed Runesmedning Indledning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Oprøret ved Kalø. et rollespil om magt i middelalderen. I Jylland er bondeoprøret slået ned. Bønderne er vendt desillusionerede hjem til Djursland,

Oprøret ved Kalø. et rollespil om magt i middelalderen. I Jylland er bondeoprøret slået ned. Bønderne er vendt desillusionerede hjem til Djursland, Oprøret ved Kalø et rollespil om magt i middelalderen I Jylland er bondeoprøret slået ned. Bønderne er vendt desillusionerede hjem til Djursland, bekymrede for deres fremtid og den straf, der er pålagt

Læs mere

Gud lad os leve af dit ord Som dagligt brød på denne jord

Gud lad os leve af dit ord Som dagligt brød på denne jord PRÆDIKEN HØSTGUDSTJENESTE SØNDAG DEN 18.SEPTEMBER 2011 13.SETRIN VESTER AABY KIRKE KL. 14.00 Tekster: Gal.2,16-21; Luk.10,23-37 Salmer: 729,727,728,Nat med mørke Gud lad os leve af dit ord Som dagligt

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Helligfolks trylleremser

Helligfolks trylleremser Helligfolks trylleremser Sådan fungerer helligfolks trolddom Helligfolk kan et vist antal trylleremser af forskellig styrke hver dag. Trylleremser er magtfulde besværgelser med mange forskellige effekter.

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Denne tekst handler om den del af spillet, der finder sted, når heltene ikke er nede i hulesystemet. Det dækker rejsen til og fra hulerne, men også når heltene forlader hulerne

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: 1 Professoren -udforsker Skoven! 2016 af Kim Christensen Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: Lars. Naturstyrelsen Til minde om

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Hinterlandet - spilledervejledning. Hinterlandet

Hinterlandet - spilledervejledning. Hinterlandet Hinterlandet Organiseret af Fastaval rollespillergilde. En HelCon af Morten Greis Petersen til Fastaval 2013. En stor tak til Kristian Petersen for assistance, en stor tak til de mange spillere, der allerede

Læs mere

Bastardkongens bule. 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule

Bastardkongens bule. 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule Bastardkongens bule DS02 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule Bastardkongens bule Inde i en bjergkæde, hvor bjergene er bundet sammen af en ældgammel akvædukt, der i mere end 1000 år har bragt vand til

Læs mere

Clovis Nelly Baldric Ann. Silas Samson

Clovis Nelly Baldric Ann. Silas Samson Clovis Nelly Baldric Ann Silas Samson Nelly Din far og mor ejer Den Røde Kro i den store handelsby Mishkar, og din bror ejer Stenbakke Kroen i Lenusya. Kort sagt arbejder alle andre i din familie på en

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem 15 sølvstykker, olie, 2 stearinlys, reb, pen og blæk, 8 pergamentark, tæppe 25 sølvstykker, 8 dagsrationer

Læs mere

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2 Alkymistsæt Opdateret 11-03-2018 Indhold Stier... 2 Stiernes betydning for brygning... 3 Hvordan man brygger... 3 Opskrifter... 3 Ingredienser... 4 Opskrifter på drikke m.m.... 5 1/8 Indledning Med evnen

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Margot Andreasen. Flugten. Illustreret af Sussi Bech. Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13

Margot Andreasen. Flugten. Illustreret af Sussi Bech. Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13 Margot Andreasen Flugten Illustreret af Sussi Bech Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13 1 Margot Andreasen Flugten Lias Kamp 2 Illustreret af Sussi Bech 3 Personer i bind 2 Lia gråulv Manu Khan Rane Marni 4 Gråulv

Læs mere

Helligfolks trylleremser

Helligfolks trylleremser 1 Hinterlandet Helligfolks trylleremser Helligfolks trylleremser Sådan fungerer helligfolks trolddom Helligfolk kan et vist antal trylleremser af forskellig styrke hver dag. Trylleremser er magtfulde besværgelser

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2 Spilleregler Spillelegle Hlgelnl Foemåg Spillet går ud på at besejre Wizor, den onde troldmand som hersker over Dystopia. Spillerne arbejder sig gennem en række forskellige baner ved på sin vej at besejre

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Denne tekst handler om den del af spillet, der finder sted, når heltene ikke er nede i hulesystemet. Det dækker rejsen til og fra hulerne, men også når heltene forlader hulerne

Læs mere

Introduktion til Dragon Quest IX.

Introduktion til Dragon Quest IX. Introduktion til Dragon Quest IX www.nintendo.dk I Introduktion til Dragon Quest Et eventyr med DIG som helten Hvad er Dragon Quest? Tag på en spændende rejse ind i en eventyrlig og magisk verden enten

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

At lave en karakter til Dalen

At lave en karakter til Dalen 1 Dalen at lave karakterer At lave en karakter til Dalen Karaktererne i Dalen er alle indbyggere af Kejserriget, og de er alle mennesker. Riget rummer mange folkeslag, og der er også mange eventyrlige

Læs mere

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!!

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! INDLEDNING KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING Ud på det store hav sejler piratkaptajn Jack sammen med alle hans pirat venner. De bor på en øde ø med store palmer,

Læs mere

Børnekirken Julen 2018

Børnekirken Julen 2018 Adventkalender til Børnekirken Julen 2018 1. søndag i advent: Børn på flugt! I dag må mange børn flygte på samme måde, som Jesusbarnet måtte flygte fra Herodes. Dette oplæg kan hjælpe børn til at forstå,

Læs mere

Skibet Fredensborg. En storyline om trekantshandelen

Skibet Fredensborg. En storyline om trekantshandelen Skibet Fredensborg En storyline om trekantshandelen Der fremstilles et en planche forestillende et tværsnit af et skib i målestoksforhold 1:10 og et kort over Atlanten med Europa, Afrika og Amerika. Året

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

Økonomi til Skyggekrigene

Økonomi til Skyggekrigene Økonomi til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 3 I FORBINDELSE MED OPDATERING AF RUNER, RITUALER OG ALKYMI TIL VERSION 3 RETTES SÆTTET HER TIL. INDHOLD At tjene penge under spillet:...

Læs mere