Landskabelig vurdering i forhold til ny stald (udflytning) på ejendommen Bajstrup Bygade 74, 6360 Tinglev.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landskabelig vurdering i forhold til ny stald (udflytning) på ejendommen Bajstrup Bygade 74, 6360 Tinglev."

Transkript

1 Teknik og Miljø Miljø og Natur Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf. : Dato: Sagsnr.: 10/53866 Kontakt: Hella Hünersen Direkte tlf.nr.: hehu,@aabenraa.dk Landskabelig vurdering i forhold til ny stald (udflytning) på ejendommen Bajstrup Bygade 74, 6360 Tinglev. I forbindelse med ønske om etablering af ny stald skal Aabenraa Kommune vurdere de landskabelige forhold. Staldens placering fremgår af kort 1, 2, 3. Ejeren har peget på stald 1, som alternativ placering. Stald 2, er der placering, som ejeren ønsker. Området øst for Bajstrup Området ligger i det åbne land, syd for Tinglev og øst for landsbyen Bajstrup. Området afgrænses mod vest af Bajstrup og jernbanetracéen, der går fra Tinglev til Padborg. Nord for området løber Bjerndrup Mølleå og sydligere Gejlå. Området indeholder især de arealer, som Bajstrup Bygade 74 har til rådighed. Landskabet består af Tinglev hedeslette, ådale, vandløb, skove, hegn, enge m.m. og er meget rigt og varieret. Landskab Området er præget af den flade hedeslette med Tinglev mose, ådalene Bjerndrup Mølleå og Gejlå med slyngede vandløb, landbrugsarealer og de mange tætte levende hegn, småbeplantninger, landbrugsbygninger, fritliggende boliger og landsbyen Bajstrup. Landbrugslandskabet er åbent med udsyn, der kun stedvist er afbrudt af skove, hegn og bygninger. Jorden dyrkes og er indhegnet med læhegn, der er et karakteristisk element i landskabet. Områderne omkring Tinglev Mose og ådalene Bjerndrup Mølleå og Gejlå udnyttes ekstensivt og indeholder mange naturområder såsom vandhuller, mose, enge og småskove. Ådalene Bjerndrup Mølleå og Gejlå er gennemgående uforstyrret, uberørte, smal og

2 markante ådale med et varieret løb gennem åbne landskabsrum på hedesletten og lukkede landskabsrum med plantager. De ådalsnære arealer dyrkes ekstensivt og fremstår naturpræget. Landskabet har stor variation og et særligt oplevelsesindhold i forhold til varieret ådal med væsentligt naturindhold. Ådalen krydses flere steder af små veje og gør det muligt at komme rundt i området og opleve variationen. Landbrugslandskabet er sårbar overfor etablering af nye, store landbrugsbygninger, der bliver meget synlige i landskabet. En udflytning kan derfor komme til at fremtræde som et dominerende fremmedelement i det flade landskab og ødelægge det særlige oplevelsesindhold i forhold til varieret ådal med væsentlig naturindhold. Værdifuldt landskab Områderne omkring ådalene Gejlå og Bjerndrup Mølleå ligger ifølge Kommuneplan 2009 indenfor udpegningen af værdifulde landskaber (se kort 2). Udpegningen skal sikre, at der tages hensyn til de landskabelige, geologiske og friluftsmæssige interesser. De værdifulde landskaber skal som hovedregel friholdes for nye tekniske anlæg, byudvikling og nye bebyggelser, der skæmmer landskabet eller forringer de visuelle-, kulturhistoriske- eller oplevelsesmæssige værdier. Byggeri og anlægsarbejder, beplantning m.v., som kan sløre de geologiske landskabstræk, skal undgås. Et evt. samfundsmæssigt nødvendigt byggeri eller anlæg skal placeres og udformes med særlig hensyntagen til landskabet. Ved placering og udformning af byggeri og anlæg, skal der tages hensyn til de interesser, der er knyttet til befolkningens friluftsliv. Byggeri skal som hovedregel opføres i tilknytning til eksisterende bygninger. Større bygninger og anlæg, herunder landbrugsbygninger, der opføres uden tilknytning til eksisterende bygninger, skal afskærmes af beplantninger i nødvendigt omfang, under hensyn til værdierne i det omgivende landskab. Inden for de værdifulde landskaber skal der i planlægningen lægges særlig vægt på at sikre og udbygge offentlighedens adgang. Offentlighedens adgang til naturområder, skove, kulturminder og oplevelsesrige landskaber skal sikres og udbygges. Biotoper og vegetation I området er der flere vådbiotoper. I det nordlige og sydlige del af omådet er der to vandløb. Gejlå og Bjerndrup Mølleå er begge slyngede vandløb. De er gennemgående, uforstyrret, uberørte, smalle og markante ådale med et varieret løb gennem åbne landskabsrum på hedesletten og lukkede landskabsrum med plantager. De ådalsnære arealer dyrkes ekstensivt og fremstår naturpræget med vandhuller, enge, moser og småskove.

3 Beplantningen i området er varieret og består af læhegn, fritstående træer, skove, skovbryn og lysninger, naturarealer med beskyttede naturtyper, enge, moser. Store dele af området bliver dyrket jordbrugsmæssigt med skiftende afgrøder. På grund af den meget intensive dyrkning samt gødskning, forventes der ikke at være særlige artsrige vegetationer på de dyrkede arealer. Den ensidige plantesammensætning på de dyrkede steder tiltrækker heller ikke større mængder insekter, der giver føde for pattedyr og fugle. Sammen med de levende hegn, skovarealerne, vådområderne, vandhullerne og vandløbene giver de mindre landsbysamfund og spredte gårde små og større nicher for især dyrelivet med deres flere hundrede år gamle struktur og netværk af haver, levende hegn og træer. De spredte vådbiotopområder danner sammen med de beplantede områder et netværk af trædestensbiotoper. Biologiske korridorer I Kommuneplan 2009 er der udpeget spredningskorridorer langs både Bjerndrup Mølleå og Gejlå. De biologiske korridorerne er langstrakte områder, som vurderes at have betydning som spredningsveje for dyr og planter. Korridorerne ligger typisk langs og imellem naturarealer og landskabstyper samt i forbindelse med de internationale naturbeskyttelsesområder, vildtreservater og lokaliteter, hvor der er registreret store mængder trafikdræbte dyr. Områder med naturinteresser Omkring ådalene Bjerndrup Mølleå og Gejlå er der udpeget områder med naturinteresser. Det er områder, hvor det vurderes, at en forøgelse af de biologiske værdier, vil have betydelige fordele for natur og miljø. Områderne kan være udpeget både på grund af eksisterende biologiske forhold, betydningen som beskyttende randområder omkring naturarealer, eller det at de sammenbinder eksisterende naturarealer. Områderne indeholder typisk både mindre og spredt liggende naturarealer og intensivt drevne landbrugs- og skovarealer. Skovrejsning I ådalene Bjerndrup Mølleå og Gejlå er skovrejsning uønsket. I området syd for Gejlå ådal er skovrejsning ønsket.

4 Natur Skovbyggelinier I det sydlige område, hvor stald 2 ønskes placeret (se kort), er der et areal som er omfattet af skovbyggelinjer. Skovbyggelinjer er iht. Naturbeskyttelseslovens 17 en bufferzone på 300 m omkring skove. Skovbyggelinjen gælder for alle offentlige skove og for private skove med et sammenhængende areal på mindst 20 ha. Indenfor byggelinjen er der forbud mod at bygge. Skovbyggelinjens formål er at sikre skovenes værdi som landskabselementer samt opretholde skovbrynene som værdifulde levesteder for plante- og dyrelivet. Anlæg inden for skovbyggelinjen forudsætter enten en dispensation fra naturbeskyttelsesloven eller at skovbyggelinjen ophæves. Beskyttede områder Inden for området er der flere arealer, der er registreret med naturtyper, som er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven 3 (se kort 1). En tilstandsændring af beskyttet natur kræver tilladelse (dispensation) og der kan kun dispenseres til naturforbedrende tiltag. Vandløb Indenfor området er der 2 vandløb. I det nordlige områder løber Bjerndrup Mølleå, og i det sydlige område løber Gejlå. Disse 2 vandløb er registreret som vandløb, der er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Tilstanden må ikke ændres uden forudgående dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Der kan kun dispenseres til naturforbedrende tiltag. Desuden er der 150 m åbeskyttelseslinjer på begge sider af åen. Beskyttelseslinjen har til formål at sikre åer som værdifulde landskabselementer og som levesteder og spredningskorridorer for plante- og dyreliv. Indenfor beskyttelseslinjen er der generelt forbud mod ændringer, dvs. der må ikke placeres bebyggelse, foretages ændringer i terrænet eller etableres beplantninger mv. Opsætning af 1,90-2,00 m højt hegn til hønsene og plantning af energipil kræver dispensation. Søer Inden for området er der flere vandhuller, der er registreret som beskyttet natur. Tilstanden må ikke ændres uden forudgående dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Mose Indenfor området er der mod øst en mose, som er beskyttet er naturbeskyttelsesloven.

5 Tilstanden må ikke ændres uden forudgående dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Enge Inden for området er der mange engarealer, som er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven. Enge er helt overvejende en menneskeskabt naturtype, som er opstået ved høslæt eller græsning i naturlige, lysåbne kærsamfund eller ved fældning af sumpskov med efterfølgende høslæt eller græsning. Engene ligger i ådalene i forbindelse med Bjerndrup Mølleå og Gejlå. Tilstanden må ikke ændres uden forudgående dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Vådområder Ådalene omkring Bjerndrup Mølleå og Gejlå er udpeget som VMP II arealer. Ifølge statens Vandmiljøplan II er særlige lavbundsarealer udpeget som vådområder, hvor vandmiljøkvaliteten ikke må forringes. Særligt værdifulde landbrugsområder Området er ikke udpeget som et værdifuldt landbrugsområde. Landbrugsbedrifter Inden for området er der flere større og mindre gårde, der er aktivt i brug. Infrastruktur Veje Området gennemskæres af Bajstrup Bygade, der mod øst skifter navn til Stoltelundvej. Vejen går fra øst til vest og er beplantet med en fin allé. Fra Bajstrup Bygade/ Stoltelundvej er der flere forgreninger som går både mod nord og syd. Bl.a. går Nørrebækvej mod syd ned til lodsejerens jorder. Desuden er der også flere små veje, der krydser ådalene og gør det muligt at komme rundt i området og opleve variationen. Bortset fra Bajstrup Bygade/Stoltelundvej og forgreningerne mod syd og nord, så er de små veje, der krydser ådalene ikke bygget til tunge transporter, som skal levere foder, hente æg m.m. Desuden vil en hyppigere transport gennem ådalen forstyrre den biologiske korridor, NBL 3 arealer, Skovbyggelinjen, åbeskyttelseslinjer og oplevelsen af det værdifulde landskab. Endelig vil en udvidelse af vejen være med til at dræne og ødelægge engarealerne. Jernbane I den vestlige del af området løber jernbanen Tinglev Padborg.

6 Vandre- og cykelruter Den nationale vandre- og cykelrute Hærvejen går flere kilometer øst for området. Bajstrup Bygade/Stoltelundvej er en lokal cykelrute. Kulturmiljøer I den nordlige del af området ligger der et fortidsmindeområde. Her må der ikke foretages råstofgravning, etableres nye anlæg eller ny bebyggelse indenfor afgrænsningen. Bajstrup er udpeget som bevaringsværdig bebyggelse. Bevaringsinteresserne må ikke tilsidesættes inden for de bevaringsværdige bebyggelser og mindre byer. Bevaringsværdige strukturer i landskabet Bebyggelse og markstrukturen siden udskiftningen er understreget af veje og beplantninger, som stadig kan ses og medvirker til at synliggøre og beskrive udviklingen i landskabet og bevare områdets historie og dermed give identitet til området og oplevelsesværdi. Små veje, markveje og stier binder stadig flere steder landsbyen, enkeltliggende ejendomme sammen med skov, eng, ådal og vandløb og uden dem har offentligheden ingen adgang til de mange naturskønne områder. En undersøgelse foretaget af Københavns Universitet viser, at antallet af markvej og antallet af kilometer af markveje i landskabet er halveret siden 1954 og frem til Forsvinder markvejene i området ophører offentlighedens mulighed for at besøge de naturskønne steder. De synlige træk i landskabet repræsenterer historien fra før middelalderen og frem til i dag. I området er disse forholdsvis intakte uden at være påvirket af gennemgående infrastrukturanlæg med undtagelse af jernbanesporet. Hvis man vil lægge vægt på områdets historiske udvikling bør arealer og spor, der medvirker til at fortælle historie søges friholdt for bebyggelse og anlæg af veje og forsyningsanlæg. Oplevelsesmuligheder Indenfor området er der flere smukke oplevelsesrige steder og udsigtsmuligheder. De topografiske forhold giver mulighed for spændende kig og vide udsigtsmuligheder. De områder, der er særligt sårbare for visuel påvirkning og som bør friholdes for visuel påvirkninger (-herunder byggeri, opsætning af hegn til hønsene og plantning af piletræer m.m. ): - landsbyen Bajstrup (bevaringsværdig bebyggelse) - toften foran gården Bajstup Bygade 74

7 - områderne omkring de uberørte og markante ådale Bjerndrup Mølleå og Gejlå (biologiske korridorer, åbeskyttelseslinjer, værdifulde landskaber) - de ældre vejtracéer og broer - skove og skovbryn (skovbyggelinjer) - beskyttede naturområder med enge, moser m.m. - allé langs Bajstrup Bygade/Stoltelund vej - fortidsmindeområdet Egnethedsvurdering Sammenholdes områdets planmæssige bindinger med landskabets særligt sårbare områder, viser det sig, at der er arealer nord og syd for Bajstrup Bygade, som er egnet til byggeri m.m. (se kort nr. 3, placeringsmuligheder). Ejeren har i dette område selv peget på en placering (stald 1), dog som en alternativ placering. Vest for Nørrebækvej er der også arealer, som er egnet til byggeri m.m. Til de nævnte arealer er der en attraktiv vejadgang fra hhv. Bajstrup Bygade/Stoltelundvej og Nørrebækvej og det nye staldanlæg vil kunne indpasses i de landskabelige forhold, så det ikke vil forstyrre landskabet rent visuelt. Ejeren ønsker sin stald placeret i området omkring ådalen Gejlå (stald 2, se kort 1, 2, 3). Dette område egner sig ikke til byggeri m.m. (se kort 3) p.g.a. områdets plan- og naturmæssige bindinger sammenholdt med landskabets særlige sårbare områder. Visualisering Stald 1 Samlet vurderes det ved at sammenholde områdets plan- og naturmæssige bindinger med landskabets særligt sårbare områder, at stald 1 kan opføres.

8 Stald 1, påtænkt placering ved Bajstrup Bygade. Som det ses på fotovisualiseringen ligger det nye staldanlæg på en jævn, flad og sammenhængende flade og er trukket tilbage fra Bajstrup Bygade. Den store bygning og siloerne dominerer ikke i det store landskabsrum. Anlægget vil kunne indpasses i de landskabelige forhold, så det ikke vil forstyrre landskabet rent visuelt. Det skal bemærkes, at ejeren på hele arealet vil plante energipil og opsætte et 1,80 2,00 m højt hegn til hønsene. Dette er ikke vist på visualiseringen. Desuden er der en attraktiv vejadgang fra hhv. Bajstrup Bygade/Stoltelundvej. Stald 2 Samlet vurderes det ved at sammenholde områdets plan- og naturmæssige bindinger med landskabets særligt sårbare områder, at stald 2 ikke kan opføres.

9 Stald 2, påtænkt placering ved ådalen Gejlå Som det ses på fotovisualiseringen ligger det nye staldanlæg i et småskalalandskab med små landskabsrum, hvor den nye store bygning og siloer dominerer i det enkelte landskabsrum. Anlægget ligger højt, fanger blikket og fylder meget i det lokale landskab. Bygningen og siloerne har stor volumen, der virker meget dominerende. Landskabet er her meget sårbar overfor etablering af en stor bygning, der bliver så synlig. Dette vil ødelægge det særlige oplevelsesindhold i forhold til den uberørte og varieret ådal med væsentlig naturindhold.

10 Endvidere bliver anlægget synligt fra jernbanen Tinglev Padborg. På ejerens arealer plantes der energipil og indhegnes med et 1,80-2,00 m højt hegn til hønsene. Dette er ikke vist på visualiseringen. Indhegningen og energipil kommer således til at være indenfor åbeskyttelselinjen, biologiske korridor, værdifulde landskaber. Det kræver en dispensation fra åbeskyttelseslinjen og vil have indflydelse på spredningsmulighederne for dyr og planter samt ødelægge det særlige oplevelsesindhold i forhold til uberørt og varieret ådal med væsentlig naturindhold. Desuden er de små veje, der krydser ådalen ikke bygget til tunge transporter, som skal levere foder og hente æg. En udvidelse af vejen vil være med til at dræne og ødelægge engarealerne. Dette vil kræve dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven. Bilag: Kort 1: Visende naturmæssige bindinger Kort 2: Visende værdifulde landskaber, skovbyggeliner, sø og åbeskyttelseslinjer. Kort 3: Visende placeringsmuligheder samt diverse bindinger i området.

11

12

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt.

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt. Højtliggende dyrket flade Højtliggende dyrket flade 12 Højtliggende dyrket flade ikke endeligt fastlagt Grænse Nøglekarakter Store dyrkede flader inddelt af levende hegn. I landskabet ses også enkelte

Læs mere

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse Karakterområdets placering. 28 Karakterområdets grænse Nøglekarakter: Åbent, fladt og drænet kystnært område med strandvolde og vindmøller. I området findes der også sommerhusområde og badestrand. Det

Læs mere

Søgård Mark og Kværs Løkke. Søgård Mark og Kværs Løkke. 1. Landskabskarakterbeskrivelse

Søgård Mark og Kværs Løkke. Søgård Mark og Kværs Løkke. 1. Landskabskarakterbeskrivelse Nøglekarakter Åbent fladt dyrket landskab med udflyttergårde, enkelte linjeformede levende hegn samt mindre bevoksninger. 1. Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Området er beliggende

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 22 SALLINGE DØDIS- OG ÅSLANDSKAB Sallinge dødis- og åslandskab ligger i den vestlige del af Faaborg- Midtfyn Kommune. Området strækker sig fra kommunens vestlige grænse ved

Læs mere

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 36 Ordrup Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

Fladbakker i Lynge Nord

Fladbakker i Lynge Nord 26 Fladbakker i Lynge Nord LANDSKABSKARAKTER Karaktergivende for området er den åbne landbrugsflade med store intensivt dyrkede marker. Ejendommene ligger trukket tilbage fra vejene, og er omgivet af karakteristisk

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 Syltemade Ådal Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Syltemade Ådal set fra registreringspunktet på den vestlige skråning. Nøglekarakter Smal smeltevandsdal

Læs mere

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 38 VEJLE-EGESKOV MORÆNEFLADE Vejle-Egeskov Moræneflade strækker sig på tværs af kommunens centrale dele fra Kværndrup i sydøst, op forbi Ringe og til Vejle og Nørre Lyndelse

Læs mere

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune.

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. Kommunegrænsen gennemskærer selve dalstrøget i nordøst/sydvestgående

Læs mere

Skovby Landsby. Skovby Landsby

Skovby Landsby. Skovby Landsby KARAKTEROMRÅDER Skovby Landsby Skovby ligger på Syd Als i det gamle Lysabild sogn. Syd Als er bl.a. kendetegnet ved, at de lavt liggende områder langs kysten er ubeboede, de yderste landsbyer ligger nemlig

Læs mere

Kuperet skovnært landskab

Kuperet skovnært landskab Nøglekarakter Nørreskov Skovnært bakkeland med afvekslende terræn og bebyggelse som spredte punkter i landskabet. 1. Landskabskarakterbeskrivelse Østerholm Beliggenhed og afgrænsning Området er beliggende

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab,

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab, LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab, der ligger bag Faaborg hvor det strækker sig i sydøst-/nordvestgående

Læs mere

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 7 Hørbygård Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 45 KORINTH DØDISLANDSKAB Korinth Dødislandskab ligger nordøst for Faaborg i den sydøstlige del af Faaborg-Midtfyn Kommune. Området afgrænses mod vest af Svanninge Bakker og

Læs mere

Bølget landbrugsflade med tunneldal og dalstrøg

Bølget landbrugsflade med tunneldal og dalstrøg KARAKTEROMRÅDER Ullerup Landsby Ullerup Skov Blans Slagteri Avnbøl Sned Ullerup Ullerup ligger nordvest for Sønderborg. Landskabet omkring Ullerup kan betegnes som det bløde og bakkede landskab på fastlandet,

Læs mere

9.7 Biologisk mangfoldighed

9.7 Biologisk mangfoldighed 9.7 Biologisk mangfoldighed MÅL For biologisk mangfoldighed er det Byrådets mål, at: Tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed skal standses senest 2010, og at den biologiske mangfoldighed i Sønderborg

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag Naturbeskyttelseslovens bygge- og beskyttelseslinjer, 16 19 samt reklameskiltning i det åbne land, 21. Museumslovens beskyttede sten- og jorddiger, 29 a. Januar 2019 Side 1 af 8

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 06 NAKKEBØLLE FJORDOMRÅDE Nakkebølle Fjordområde er et tidligere kunstigt tørlagt fjordområde, som nu er naturgenoprettet. Området ligger ved den sydøstlige grænse af Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012 Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov 4. juni 2012 1 Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov PlanEnergi har som konsulent

Læs mere

Mosaik af værdifulde naturtyper. Mosaik af værdifulde naturtyper. 1. Landskabskarakterbeskrivelse

Mosaik af værdifulde naturtyper. Mosaik af værdifulde naturtyper. 1. Landskabskarakterbeskrivelse Søgaards Mark Kværs Løkke Tørsbøl Gejl Å Nøglekarakter Området er kendetegnet ved at være sammensat af flere værdifulde naturtyper, eng, mose, sø, skov, hede, overdrev, vandløb samt brakarealer og dyrkede

Læs mere

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 6 Favrbjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Konfliktsøgnings detaljer:

Konfliktsøgnings detaljer: KortInfo Konfliktsøgning Rapport Navn Konfliktsøgning - Bygge & beskyttelseslinier Dato : 02-06-2015 Thisted Kommune KortInfo Konfliktsøgning - Konfliktsøgning - Bygge & beskyttelseslinier 1 af 8 Konfliktsøgnings

Læs mere

VURDERING AF DE LANDSKABELIGE VÆRDIER I OMRÅDET SYD FOR HILLERØD

VURDERING AF DE LANDSKABELIGE VÆRDIER I OMRÅDET SYD FOR HILLERØD VURDERING AF DE LANDSKABELIGE VÆRDIER I OMRÅDET SYD FOR HILLERØD På baggrund af en landskabskarakteranalyse By og Miljø Hillerød Kommune Oktober 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 2. BELIGGENHED OG

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE Faaborg Moræneflade strækker sig langs kysten og Nakkebølle Fjord i den sydligste del af Faaborg-Midtfyn Kommune. Området afgrænses umiddelbart vest for

Læs mere

Notat. Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning. Dato: Version nr.: 1

Notat. Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning. Dato: Version nr.: 1 Notat Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning Udarbejdet af: Jacob Sterup Dato: 18-02-2014 Sagsnummer.: 09.17.18-P19-3-13 Version nr.: 1 Hanne og Søren Brems driver en kvægproduktion på Sinebjergvej

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 101 Bjørnø Bjørnø ligger i den vestlige del af det Sydfynske Øhav i en afstand fra kysten af Fyn og Faaborg på omkring 2,5km. Øen ligger i de indre dele af Øhavet med Horne

Læs mere

TUNNELDALENE. landskabet i rum. Området byder på mange smukke kig, åbne udsigter og store naturværdier. Hillerødvej. Slangerupvej

TUNNELDALENE. landskabet i rum. Området byder på mange smukke kig, åbne udsigter og store naturværdier. Hillerødvej. Slangerupvej 36 TUNNELDALENE LANDSKABETS KENDETEGN Tunneldalene er kendetegnet ved et overvejende åbent landskab præget af store øst-vestgående tunneldalstrøg, højtliggende moræneplateauer og store skovområder. I dalene

Læs mere

Hendrik G. Neuleman Nebelvej Vorbasse. Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr

Hendrik G. Neuleman Nebelvej Vorbasse. Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr Hendrik G. Neuleman Nebelvej 32 6623 Vorbasse Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr. 19976297 Afgørelse vedr. 27 anmeldelse af gyllebeholder Dato: 04. maj 2017 Billund Kommune har den 31. marts 2017

Læs mere

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 2 Vedebjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder Tekniske

Læs mere

Kystnær skov. Kystnær skov. 1. Landskabskarakterbeskrivelse. Kystnær skov. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor.

Kystnær skov. Kystnær skov. 1. Landskabskarakterbeskrivelse. Kystnær skov. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor. Beliggenhed og afgrænsning Området er beliggende på den midterste og østligste del af Als. Området er afgrænset af kysten/fynshav mod

Læs mere

Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven

Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven Møde i Teknisk Udvalg d. 9. januar 2017 Fremlagt af Michael Krogh, Naturmedarbejder Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven er en forbudslov

Læs mere

Kap Biologiske Interesser

Kap Biologiske Interesser Kap. 3.4. Biologiske Interesser Planmål - Køge Kommune vil: Sikre og forbedre naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder i et sammenhængende Grønt Danmarkskort, hvor i indgår

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Kolding 19.01.2010 Vibeke Nellemann 1 Rumlig visuel analyse, feltarbejde Feltarbejde Feltarbejde Foreløbige karakterområder 2 Formål og anvendelsesmuligheder

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 103 Avernakø Avernakø er en del af det Sydfynske Øhav og dækker et areal på omkring 5km 2. Øen ligger med en afstand til kysten af Fyn på 4-4,5km. Mod nord/nordvest ligger Bjørnø,

Læs mere

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 11 Gislinge Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Indledning. Ikke teknisk resumé

Indledning. Ikke teknisk resumé Miljøvurdering Kommuneplan 2013 1 Indhold Indledning... 3 Ikke teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 5 Potentielle områder for ny natur og potentielle økologiske forbindelser... 5 Særligt værdifulde landbrugsområder...

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Bo Hjorth Frandsen Bolette Frandsen Bejlhusvej 7 6330 Padborg! Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 14. august 2015 Sagsnr.: 14/34375 Ejendomsnr.: 4245 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte

Læs mere

Planlægning for solcelleparker i Faxe Kommune. Revideret til Plan & Kulturudvalgets møde den 29/5-2018

Planlægning for solcelleparker i Faxe Kommune. Revideret til Plan & Kulturudvalgets møde den 29/5-2018 Planlægning for solcelleparker i Faxe Kommune Revideret til Plan & Kulturudvalgets møde den 29/5-2018 Indhold Solcelleanlæg et teknisk anlæg? Solcelleparker fordele og ulemper Hvor kan vi planlægge for

Læs mere

Landzonetilladelse. Ove Hørup Rode Anne Solveig Hjelm Jensen Birkelyvej 6 4180 Sorø

Landzonetilladelse. Ove Hørup Rode Anne Solveig Hjelm Jensen Birkelyvej 6 4180 Sorø Ove Hørup Rode Anne Solveig Hjelm Jensen Birkelyvej 6 4180 Sorø Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85

Læs mere

Byg og Ejendom. Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk. Sagsnr. 2011-289. Den 5.

Byg og Ejendom. Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk. Sagsnr. 2011-289. Den 5. Byg og Ejendom Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2011-289 Den 5. juli 2011 INTERNT NOTAT Præstemosevej 28, matr. nr. 9 ad Asminderød By, Asminderød

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse- og vurdering af området.

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse- og vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 42 ÅRSLEV-RINGE MORÆNELANDSKAB Årslev-Ringe Morænelandskab ligger centralt på Fyn i den nordlige del af Faaborg-Midtfyn kommune. Området er del af de morænelandskaber, som præger

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING Udvidelse af Endrup Transformerstation Udarbejdet for Energinet.dk Landskabsrådgiver:

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation og delvis afslag på ansøgning om landzonetilladelse

Afslag på ansøgning om dispensation og delvis afslag på ansøgning om landzonetilladelse HOLBÆK KOMMUNE Mads Bryde Nielsen Sasserupvej 22 4300 Holbæk Dato: 31-05-2016 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 16/7966 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: Afslag på ansøgning om dispensation og delvis afslag på ansøgning

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige rand af Faaborg til hovedgården Damsbo mod nordvest, som

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej. 10. maj 2017 Sagsnr. NMK-33-03550 KlageID: 93904 CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Allerød Kommunes vedtagelse af lokalplan 1-135 - Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej Planklagenævnet har modtaget en klage

Læs mere

5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab

5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab UDKAST TIL LANDSKABSANALYSE AF FAXE KOMMUNE 1 5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab BESKRIVELSE Nøglekarakter Bølget morænelandskab med overvejende herregårdspræg, enkelte landsbyer og større infrastruktur

Læs mere

10 Kobanke bakkeparti og skovklædte landbrugslandskab

10 Kobanke bakkeparti og skovklædte landbrugslandskab 178 LANDSKABSKARAKTERANALYSE FAXE KOMMUNE 10 Kobanke bakkeparti og skovklædte landbrugslandskab Nøglekarakter Stærkt kuperet og skovklædt landskab med en del spredt bebyggelse, store veje og landbrugsarealer

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering VAGN POST Rankenbjergvej 9 6623 Vorbasse Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr. 73760615 Tilladelse til etablering af kornsilo på husdyrbruget Rankenbjergvej 9, 6623 Vorbasse efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen.

Læs mere

Hvad er Grønt Danmarkskort?

Hvad er Grønt Danmarkskort? Hvad er Grønt Danmarkskort? Kommunerne skal jf. planlovens 11a stk. 2. foretage en række udpegninger i kommuneplanen, som skal sikre sammenhæng i naturen på tværs af kommunegrænser. Samlet vil disse udpegninger

Læs mere

Naturkvalitetsplan 2013

Naturkvalitetsplan 2013 Naturkvalitetsplan 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Relevant lovgivning for kommunens administration på naturområdet Registrering af naturarealer (samt beskrivelse af 3-naturtyperne) Principperne i

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

På den baggrund vurderes det ikke muligt at opnå dispensation fra fredningerne til etablering af et nyt byområde.

På den baggrund vurderes det ikke muligt at opnå dispensation fra fredningerne til etablering af et nyt byområde. Bilag 8 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 16. august 2018 Notat om fredning og natur på Amager Fælleds sydlige del - udvidet område Sagsnr. 2017-0393605 Dokumentnr.

Læs mere

Lene Stenderup Landinspektør. Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune

Lene Stenderup Landinspektør. Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune Lene Stenderup Landinspektør Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune Samlet areal Byzone Landzone Landbrugsareal Beskyttet natur og offentlig fredskov Indbyggertal Befolkningstæthed Odense Danmark

Læs mere

Vallø Skov- og Herregårdslandskab

Vallø Skov- og Herregårdslandskab Landskabsanalyse 2011 Beskrivelse De store skovområder og enkelte store marker giver sammen med de gamle alléer et karakteristisk område. Der er få bygninger som alle indgår i bygningskomplekset omkring

Læs mere

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg 02-06-2014 14/20267 Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til tilbygning på ejendommen matr.nr. 155 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 12, 6400 Sønderborg

Læs mere

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 Thurø Moræneflade Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Registreringspunkt. Sammensat jordbrugslandskab, med skrånende terræn, og rransparente hegn med varierende

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Landzonetilladelse. Jørgen Damgaard Sørensen Vollerupvej Slagelse

Landzonetilladelse. Jørgen Damgaard Sørensen Vollerupvej Slagelse Jørgen Damgaard Sørensen Vollerupvej 24 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

Landzonetilladelse. Skovsøhus Natur ApS Store Frederikslund 8 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Skovsøhus Natur ApS Store Frederikslund 8 4200 Slagelse Skovsøhus Natur ApS Store Frederikslund 8 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Landskabskaraktermetoden

Landskabskaraktermetoden Baggrunden for udviklingen af landskabskaraktermetoden Præsentation af metoden Præsentation af eksempler på anvendelse af landskabskaraktermetoden Findes på internettet: www.blst.dk Baggrund for udvikling

Læs mere

Vallø Dødislandskab. Beskrivelse. Landskabsanalyse 2011

Vallø Dødislandskab. Beskrivelse. Landskabsanalyse 2011 Landskabsanalyse 2011 Beskrivelse Det dyrkede landskab er blødt bakket. Dødishullerne træder tydeligt frem fordi de ligger udyrkede hen og lejlighedsvist fyldes nogle af dem med vand. Gårde og huse er

Læs mere

Bolværk og søbredsikring Dilemmaer vedrørende søbeskyttelseslinjen

Bolværk og søbredsikring Dilemmaer vedrørende søbeskyttelseslinjen Bolværk og søbredsikring Dilemmaer vedrørende søbeskyttelseslinjen Lovgrundlag Søbeskyttelseslinjen Ifølge Naturbeskyttelseslovens 16 må der ikke placeres bebyggelse på land (bygninger, campingvogne og

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD Midtmors syd Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Området Midtmors Syd ligger i den centrale

Læs mere

Beskyttet natur i Danmark

Beskyttet natur i Danmark Beskyttet natur i Danmark TEKNIK OG MILJØ 2016 Beskyttet natur i Danmark HVORDAN ER REGLERNE OM BESKYTTET NATUR I DANMARK? På beskyttede naturarealer de såkaldte 3-arealer er det som udgangspunkt forbudt

Læs mere

Øvegolfbane ved Vium. Tillæg nr. 57 til Regionplan Viborg Amtsråd April VIBORG AMT - Miljø og Teknik

Øvegolfbane ved Vium. Tillæg nr. 57 til Regionplan Viborg Amtsråd April VIBORG AMT - Miljø og Teknik Tillæg nr. 57 til Regionplan 2000-2012 Øvegolfbane ved Vium Viborg Amtsråd April 2003 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-523-02 Tillæg nr. 57 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet af Miljø og

Læs mere

Område 26 Undløse Nord

Område 26 Undløse Nord Område 26 Undløse Nord Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske

Læs mere

Materialevalg, som beskrevet i ansøgningen i et farvevalg, der kan indpasses i naturen.

Materialevalg, som beskrevet i ansøgningen i et farvevalg, der kan indpasses i naturen. Sønderborg Kommune Projektkontoret for Spejdernes Lejr 2017 Perlegade 53 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til at etablere et handicapvenligt fugleskjul

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. ELKÆRHOLM v. Hans Peter Søeberg Elkærholmvej 6 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Plan Lovliggørende landzonetilladelse til etableret ridebane Elkærholmvej 6, 6040 Egtved Kolding Kommune har den

Læs mere

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Tlf. 9816 5964 Træffes bedst efter kl. 17 E-mail: Arkitekt@MBAndersen.dk 26. oktober 2009 Viborg Stiftsøvrighed Ref. løbe nr. 620902/09 Stiftsøvrigheden

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse. Billund Kommunes vurdering

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse. Billund Kommunes vurdering HENDRIK GERRIT NEULEMAN Nebelvej 32 6623 Vorbasse Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse Billund Kommune har den 31. marts 2017 modtaget

Læs mere

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Juni 2015 Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Indledning

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 6 i VVM-lov LBK nr 448 af 10/05/2017)]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 6 i VVM-lov LBK nr 448 af 10/05/2017)] NOTAT Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 6 i VVM-lov LBK nr 448 af 10/05/2017)] Skovrejsning på matr. 18, Hjartbro, Bevtoft VVM Myndighed Haderslev Kommune (journal

Læs mere

RESUME. Den gældende lokalplan muliggør op til i alt 5 boliger med lodrette lejlighedsskel i den eksisterende bygning.

RESUME. Den gældende lokalplan muliggør op til i alt 5 boliger med lodrette lejlighedsskel i den eksisterende bygning. Screeningskema til: Plan/Programtitel: Lokalplan 595.3 for Boliger i pibefabrikken, Naurbjerg landsby, med tilhørende tillæg nr. 2 til Solrød Kommuneplan 2017 Sagsbehandler: spn Dato: 02.05.2018, revideret

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Wim van Dam Vesterhedevej 31 7200 Grindsted Afgørelse vedr. 26 anmeldelse af etablering af plansilo og forplads på Vesterhedevej 31, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 18. april 2017 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Område 33 Elverdams Å

Område 33 Elverdams Å Område 33 Elverdams Å Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 41, 7830 Vinderup

Klage over afslag på ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 41, 7830 Vinderup Holstebro Kommune Att. Byggeri og ejendomme Rådhuset Kirkestræde 11 7500 Holstebro - sendt på email: teknik.miljoe@holstebro.dk Steffen Vestergaard Nautrupvej 41 7830 Vinderup Mobil 23 74 27 84 Steffenvestergaard@live.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Anders Varridsbøl Friis Skyhedevej 73 6855 Outrup Sendt til e-mail: avf@kgh.dk Teknik og Miljø vardekommune@varde.dk 7994 6800 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Varde Kommune giver herved dispensation

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Delvis dispensation fra åbeskyttelseslinjen til tilplantning af juletræer Dato: 27. januar 2015

Delvis dispensation fra åbeskyttelseslinjen til tilplantning af juletræer Dato: 27. januar 2015 Delvis dispensation fra åbeskyttelseslinjen til tilplantning af juletræer Dato: 27. januar 2015 Du har søgt om tilladelse til tilplantning af juletræer på matr. nr. 5a Donslund By, Hejnsvig og 4o og 3aq,

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen. 2a Butterup By, Butterup Butterup Byvej 5, 4420 Regstrup

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen. 2a Butterup By, Butterup Butterup Byvej 5, 4420 Regstrup Sendt til ejer PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 19. december 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: 18/30665 Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til

Læs mere

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY Høringfrist 28. september 2018 vordingborg.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG Solcelleanlæg som klimaindsats Indledning Produktion af vedvarende energi er

Læs mere

Eva og Kristian Jensen Ribe Landevej 42A 7250 Hejnsvig

Eva og Kristian Jensen Ribe Landevej 42A 7250 Hejnsvig Eva og Kristian Jensen Ribe Landevej 42A 7250 Hejnsvig Delvis accept af skovrejsning Dato: 15-11-2016 Billund Kommune har den 6. september 2016 modtaget en anmodning fra LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen

Læs mere

/ Bostedet Kærlykke Kær Bygade Sønderborg

/ Bostedet Kærlykke Kær Bygade Sønderborg 31-10-2013 13/43936 Bostedet Kærlykke Kær Bygade 19 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til midlertidigt at opstille to pavilloner på ejendommen matr.nr. 295 Kær, Ulkebøl, der ligger på Kær Bygade 19, 6400

Læs mere