Kort præsentation af Studievalg - opgave og kontraktlige forpligtelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort præsentation af Studievalg - opgave og kontraktlige forpligtelser"

Transkript

1 Møde den: (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Jesper Sølund Hansen (ordfører/ar), Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben Højbjerre Larsen (koordinator) Gæst: Sidsel Daubjerg Overgaard, Centerleder for Studievalg Østjylland, medvirker under pkt. 1. Punkt 1 Drøftelse: Dialog med Studievalg Østjylland (60 min) v/alle Kort præsentation af Studievalg - opgave og kontraktlige forpligtelser Hvad tænker studievalg i forhold til deres vejledningsforpligtelse og lukningen af UUG? Input til /Studiepraktik og U-days set fra et studievalgsperspektiv Føler de sig godt nok klædt på i forhold til at vejlede i vores uddannelser er der noget de savner fra os? Kunne vi indgå samarbejde/sparring/videndeling omkring udvikling af kollektive arrangementer? Kunne de fx være en medaktør på SSV-uddannelsen? Hvad ser de af tendenser hos målgruppen, som vi skal være opmærksomme på i vores tekster, vejledning mv.? Dato: Ref: EHL Side 1/7 Sidsel indledte med at redegøre for Studievalgs raison d être, dets kontraktlige forpligtigelser og tilhørende aktiviteter. Studievalg har fireårige kontrakter. Den nuværende kontrakt er blevet forlænget med et år. Det er endnu ikke klart, hvad der sker efter august 2018, når kontrakten udløber. Formelt hører man ind under uddannelsesministeriet. Kontraktligt er Studievalg forpligtiget til at levere vejledning på ungdomsuddannelserne foruden åben vejledning i centret, som udgør ca. 10% af de tilrådeværende ressourcer. Studievalg har stadigt større fokus på kollektiv vejledning, hvor vejlederen fungerer som igangsætter og facilitator af refleksionsøvelser i grupper af elever.

2 Studievalg ser en stor opgave i at brede paletten af videregående uddannelser ud for eleverne, så flere muligheder åbner sig for den enkelte. Side 2/7 Da Studievalg ikke er medtænkt i undervisningsforpligtelsen i gymnasiet, kan det til tider være en udfordring at klemme sig ind i hverdagen på ungdomsuddannelserne. Der er rundt regnet 5000 elever pr. vejleder(!) Studievalg værdsætter dialog med forældre - under forudsætning af, at det er den unge selv der er i centrum, ikke forældrene. Der afholdes en årlig Studievalg-dag for alle afgangselever ude på de enkelte gymnasier med deltagelse af flere vejledere, hvor der er forskellige workshops man kan deltage i. Derudover møder eleverne Studievalg kollektivt i både 1. og 2.g og har derudover mulighed for at deltage i gruppevis og individuel vejledning, som løbende tilbydes på gymnasierne. Studievalg har indtaget nye lokaler på Trøjborgvej med mere kontorplads og mindre husleje. Derudover udbydes der vejledning på DOKK1 torsdag fra Den nye gymnasiereform giver nogle nye muligheder for Studievalg, i kraft af at der heri lægges vægt på at integrere karrierelæring i alle fag. Studievalg ser sig selv som sparringspartner i denne proces og har især et ønske om at være med til at præge de første tre måneder, forud for at eleverne skal vælge studieretning. Båndet ville høre til, hvordan Studievalg Østjylland forholder sig til nedlæggelsen af UUG-messerne, og hvad der eventuelt skal træde i stedet. Sidsel oplyste, at der ikke bliver skrevet et nyt samarbejde med en ekstern leverandør ind i kontrakten. Der er heller ikke noget messe/større arrangement på tegnebrættet. Studievalg vil derimod gerne bruge kræfterne på at udvikle karriereperspektivet. Båndet spurgte til, hvilke erfaringer man tager med sig fra UUG: Sidsel udtrykte tilfredshed med studievalgs-delen af UUG, idet man her havde mulighed for at hente eleverne ud af deres hverdag (deltagelse var obligatorisk). Derudover var det et stort plus med et gennemgående karriereperspektiv og en mulighed for at præsentere eleverne for en bred vifte af videregående uddannelser.

3 Anne nævnte, at man måske kunne forsøge sig med virtuelt koncept, men at det fordrer enighed mellem universiteterne og studievalgscentrene. I den sammenhæng må det også medtænkes, at der ikke afsættes flere midler fra universiteternes side. Sidsel slog i stedet til lyd for at finde de lavthængende frugter. Et helt konkret forslag kunne være at tale med ungdomsuddannelserne om at gøre U-days (eller studiepraktik) obligatorisk. I dette tilfælde vil nogle af de tiloversblevne midler måske kunne finansiere bustransporten frem og tilbage. Side 3/7 Anne påpegede, at det er uhensigtsmæssigt for AU, hvis de individuelle arrangementer begynder at knopskyde ude på gymnasierne som erstatning for messerne. Sidsel varslede, at der muligvis kommer mere i den dur, da karrierelæringen nu i højere grad påhviler gymnasierne selv. Eva pointerede, at Studievalgs valgvejledning og det rullende universitets vejledning bør koordineres, da det er vigtigt at vide, hvad hinanden siger og gør. Båndet spurgte til, om Studievalg føler sig klædt godt nok på til at vejlede om AU s uddannelser. I samme tråd foreslog Anne at lægge en såkaldt Studievalg-dag i efteråret, sådan som der tidligere har været tradition for, hvor studievalg er blevet præsenteret for AU s uddannelser (nye og gamle). Det indvilligede Sidsel i, og december blev nævnt som et egnet tidspunkt for afholdelse. Studievalg bruger vores web meget. Den er rigtig god, er meldingen, men man kan altid blive tydeligere. Motiveret ansøgning er et godt eksempel: skal-skal ikke? er ikke altid klart for de enkelte uddannelser. Dette spørgsmål får Studievalg rigtig mange henvendelser om. Også relevant erhvervserfaring er underbelyst. Det må vi gerne være mere specifikke omkring. Båndet gav Sidsel ret i kritikpunkterne, men indvendte, at det ikke altid er muligt at give ren besked på grund af kompleksiteten i regelsættet og fortolkningen heraf. Studievalg føler sig ikke overbeviste om de unges uovertrufne digitale kompetencer. Man oplever gang på gang, at de er virkelig dårlige til at sætte sig ind i informationerne på web. Båndet udtrykte, at det er svært at balancere de kommunikationsmæssige hensyn med hensynet til kompleksiteten i de regler vi skal formidle. Dog kan man godt hjælpe ansøgerne mere, end tilfældet er i dag.

4 Båndet og Sidsel var enige om at begge parter kunne have gavn af faglig udveksling, især metoder i forhold til kollektiv vejledning. Studievalg har meget erfaring og kompetence på dette punkt og vil meget gerne dele ud af sin viden. Sidsel gjorde dog opmærksom på, at da dette går ud over de kontraktlige forpligtelser, er det muligvis ydelser, som vi skal købe os til. Side 4/7 Sidsel spurgte ind til annonceringen af vejledningssamtale med udmeldte studerende, hvor AU nu henviser til studievalg, hvortil Anne kunne oplyse, at tilbuddet sendes ud sammen med udmeldelsesbrevet. Afslutningsvist bemærkede Sidsel, at gerne må varsko studievalg i god tid, når vi ændrer hjemmesiden. Punkt 2 Til orientering (10 min) Fast punkt. Status: Kvote 2 NUAS-konference i Åbo, Finland i maj 2018 Professionsbachelorer nu tilføjet studiefremdriftsreform II Mindre fremgang for kvote 2-ansøgninger. Over 2000 ansøgere til medicin. Ellers er der ikke sket større spredninger i forhold til tidligere år. Vejledningscenter AU har oplevet et massivt antal henvendelser op til kvote 2. Fakulteter har ikke indtrykket af, at kvote 2 har genereret ekstraordinært flere henvendelser hos dem. Anne konkluderede, at det er blevet mere kompliceret at søge ind på universitetet, og at ansøgerne derfor er mere nervøse for at gøre noget forkert. Planlægningen af NUAS-konferencen 2018 påbegynder i maj. Anne opfordrede alle afsnit til at byde ind med oplæg eller workshops. Der er kommet nye regler for studiefremdrift for professionsbachelorer. Esben opdaterer hjemmeside og informerer relevante. Punkt 2 Drøftelse: Årsrapport formål, konklusioner indhold

5 v/michael Side 5/7 Der er fra kvalitetsgruppens side gjort opmærksom på, at afsnittene mellem Fakulteterne og Vejledningscenter AU bliver mere og mere forskellige i både indhold og sammenligningsgrundlag. Derfor kunne det være fint, at vi fik diskuteret, om hvad vi gør, når indholdet ikke er ens. Årsrapporten er næsten færdig. Den er som altid delt i to afsnit, ét for fakulteterne og ét for Vejledningscenter AU. Formålet er dobbelt: 1) Vise hvad vi gør, og 2) sammenligne ydelserne år for år. Hvad det sidste angår, er kvalitetsgruppen imidlertid udfordret på, at Vejledningscenter AU s ydelser har gennemgået nogle væsentlige forandringer. Anne indvendte, at det ikke giver mening at sammenligne vejledningscentrets nuværende ydelser med tidligere år, da opgaveporteføljen er ændret radikalt. I år må derfor betragtes som et år 0, hvorpå der kan bygges et nyt sammenligningsgrundlag fremadrettet. Michael anerkendte Annes synspunkt, men var dog selvtilhænger af sammenligningerne for at vise udviklingen. Han respekterede imidlertid og hertil tilsluttede resten af båndet sig ønsket om at droppe sammenligningerne i afsnittet om Vejledningscentret. Der er en del usikkerhed om optællingsmetoder i forhold til besøgende på U-days, da vi både tæller, hvem der træder ind ad dørene, og hvem der deltager i oplæggene. Kvalitetsgruppen laver udkast til optællingsmetode for næste år. Punkt 3 Drøftelse: Temadag om henvisningsmuligheder v/eva Studenterrådgivningen og RSE har ændret deres tilbud. De nye SSV-vejledere bliver orienteret, men hvad med de gamle og de faste? Der stilles hermed forslag om at etablere en temadag, hvor disse får taletid. Måske også med deltagelse af Ventilen, som vi har fået en henvendelse fra. Udsat fra forrige møde. Det er tilsyneladende begrænset, hvad Studenterrådgivningen kender til vores tilbud. De ligger ned i øjeblikket pga. en del opsigelser, men når de er klar igen, vil vi gerne snakke med dem. Mi-

6 chael udarbejder forslag til, hvad vi bør informere dem om. En temadag med samarbejdspartnere kan på sigt komme på tale. Det vil vi arbejde henimod. Båndet ønskede fortsat at mødes med RSE. Esben booker Mette Schmidt fra RSE til et kommende båndmøde. Side 6/7 Studenterrådgivningen holder eksamensworkshop på AU den 6. april. Materiale er fremsendt 21. marts. Punkt 4 Opfølgning: Input til SNUK-temadag v/esben Se referat af mødet den 22. februar. Udsat fra forrige møde. Jesper er med i Emdrup, Michael deltager i Aarhus. Punkt 5 Evt. (10 min) Bordet rundt. Lisette: Ny vejlederstilling slået op. Michael: Ny praktikant Besøg på VIA vedr. mulighederne for at modtage praktikanter fra professionsbacheloruddannelsen i offentlig administration Workshop om ombygning af BSS Study service Executive flytter ind i Tåsingegade Eva: Studiemiljøundersøgelsen offentliggøres fredag den 31. marts. Anne: Mange internationale til vejledning. Brug for styrket koordinering med internationale område. Den internationale rekrutteringsgruppe nedlægges. Mandat flyttes til INT-båndet.

7 Jesper: Der er stadig ledige pladser på kurset i grafisk facilitering, hvis nogen er interesserede. Side 7/7 Kommende dagsordenspunkter: Gennemgang af VEST-årsrapport Status: Kvalitetsgruppe Besøg af RSE (2. maj) Kommende møder: Dato Tid Sted (Eva) (Jesper) Dagsordner udsendes torsdag eftermiddag, sidste frist for indsendelse af punkter er torsdag inden 12. et sendes rundt onsdag og er godkendt fredag.

Dialog med studenterrådet hvordan kan vi bruge hinanden?

Dialog med studenterrådet hvordan kan vi bruge hinanden? Møde den: 07.03.2017 kl. 10-11* 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben Højbjerre Larsen (koordinator)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde Møde den: 17.03.2015 kl. 11.00-12:30 1611-121b (Hos Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD.), Eva Kvistgaard Arent (ST), Michael Mejlgaard Udby (BSS

Læs mere

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1.

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1. Møde den: 13.12.2016 1443-313 (vært: Jesper) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE/ordfører for båndet), Jesper Sølund Hansen (AR), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Eva Kvistgaard Arent (ST)

Læs mere

Tillykke til Jesper, som er udpeget til leder af VEST på Aarhus BSS. Anne: Ny funktionschef for studenterrekruttering og optagelse, Lone Urbak.

Tillykke til Jesper, som er udpeget til leder af VEST på Aarhus BSS. Anne: Ny funktionschef for studenterrekruttering og optagelse, Lone Urbak. Møde den: 03.10.2017 kl. 10-12 1521-220 (vært: Eva) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (Ordfører/AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus

Læs mere

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer.

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer. Møde den: 03.01.2016 1443-313 (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (FS/båndordfører), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl (vært: Lisette) VEST båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl (vært: Lisette) VEST båndmøde Møde den: 22.08.2017 kl. 10-12 1611-048 (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (ordfører/au UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus

Læs mere

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen.

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen. Møde den: 17.05.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen.

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen. Møde den: 18.06.2019 kl. 10-12 3210-03.068 (vært: Birgitte) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte Castenskjold Viborg (ASE/Båndordfører),

Læs mere

Status på fakulteter Opfølgning på fælles kickoff-møde (bilag fremsendes pr. mail)

Status på fakulteter Opfølgning på fælles kickoff-møde (bilag fremsendes pr. mail) Møde den: 31.05.2016 1521-220 (Vært: Eva) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: (Vært: Jesper) VEST båndmøde DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: (Vært: Jesper) VEST båndmøde DAGSORDEN Møde den: 07.02.2017 1443-240 (Vært: Jesper) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Jesper Sølund Hansen (ordfører/ar), Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Michael Mejlgaard Udby (BSS) og

Læs mere

Dialog med studenterrådet med udgangspunkt i følgende emner:

Dialog med studenterrådet med udgangspunkt i følgende emner: Møde den: 22.05.2018 kl. 10-12 1611-121b (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST/Ordfører), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus

Læs mere

Se bilag 1. VEST-båndet vil gerne fortsat være involveret i arrangementet og takker Gitte Heide for evalueringsnotatet.

Se bilag 1. VEST-båndet vil gerne fortsat være involveret i arrangementet og takker Gitte Heide for evalueringsnotatet. Møde den: 19.05.2015 1611-121b (Hos Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Eva Kvistgaard Arent (ST), Anne Christine Teglborg (AU UDD.), Michael Mejlgaard

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

Status, dialog og udpegning af mulige samarbejdsflader i det kommende år.

Status, dialog og udpegning af mulige samarbejdsflader i det kommende år. Møde den: 30.01.2018 kl. 10-12 1611-121b (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus BSS),

Læs mere

og øvrige dokumenter i VEST-båndet fremover vil blive journaliseret efter. Studiestartsgruppen indbydes til båndmødet den 18. juni.

og øvrige dokumenter i VEST-båndet fremover vil blive journaliseret efter. Studiestartsgruppen indbydes til båndmødet den 18. juni. Møde den: 07.05.2019 kl. 10-12 1521-220 (vært: Eva) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte

Læs mere

Indmeldelse af punkter skal så vidt det er muligt ske i form af en kort tekst, hvor emne og formål står klart beskrevet.

Indmeldelse af punkter skal så vidt det er muligt ske i form af en kort tekst, hvor emne og formål står klart beskrevet. Møde den: 13.01.2015 1520-732 (Hos Eva) VEST båndmøde REFERAT Faste deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Eva Kvistgaard Arent (ST), Michael Mejlgaard

Læs mere

Vi byder velkommen til Helle Abel, som repræsenterer studenterrådgivningen. Dialogen forventes at vare 1½ time og komme omkring følgende emner:

Vi byder velkommen til Helle Abel, som repræsenterer studenterrådgivningen. Dialogen forventes at vare 1½ time og komme omkring følgende emner: Møde den: 15.11.2016 1445-031 (vært: Anne) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE/ordfører for båndet), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Michael Mejlgaard Udby (BSS),

Læs mere

Båndet briefes om forventet service i vejledningscentret i løbet af sommerperioden.

Båndet briefes om forventet service i vejledningscentret i løbet af sommerperioden. Møde den: 04.03.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD./ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Bilag: Diskussionsoplæg samt surveyudkast er tidligere fremsendt på mail, men kan også findes i båndmappen.

Bilag: Diskussionsoplæg samt surveyudkast er tidligere fremsendt på mail, men kan også findes i båndmappen. Møde den: 31.10.2017 kl. 10-12 1611-121B (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Anne Christine Teglborg (Ordfører/AU UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Eva Kvistgaard Arent

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27.01.2015 kl. 10.00-12.30 1443-313 (Hos Jesper) VEST båndmøde REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27.01.2015 kl. 10.00-12.30 1443-313 (Hos Jesper) VEST båndmøde REFERAT Møde den: 27.01.2015 kl. 10.00-12.30 1443-313 (Hos Jesper) VEST båndmøde REFERAT Faste deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (UDD.), Jesper Sølund Hansen (AR), Eva Kvistgaard Arent (ST),

Læs mere

Drøftelse: Ny persondatalov (ca. 30 min) Side 1/6. Uddybning og dialog om den nye persondatalov og dens betydning for vejledningen.

Drøftelse: Ny persondatalov (ca. 30 min) Side 1/6. Uddybning og dialog om den nye persondatalov og dens betydning for vejledningen. Møde den: 27.02.2018 kl. 10-12 1443-313 VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST/Ordfører), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus BSS), Birgitte

Læs mere

Christian Ramsing, Gitte Stavad, Louise Hauptmann og Birgit Andersen opridser status på reformens implementering på AU. Se vedhæftede bilag.

Christian Ramsing, Gitte Stavad, Louise Hauptmann og Birgit Andersen opridser status på reformens implementering på AU. Se vedhæftede bilag. Møde den: 20.05.2014 1443-413 (Hos Jesper) Båndmøde VEST kl. 10.00-12.30 REFERAT Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg

Læs mere

Der blev spurgt til, hvor længe fremdriftssiderne skal bestå. Båndet vurderede, at de bør leve i hvert fald indtil nytår.

Der blev spurgt til, hvor længe fremdriftssiderne skal bestå. Båndet vurderede, at de bør leve i hvert fald indtil nytår. Møde den: 20.09.2016 1521-220 (Vært: Eva) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE/rdfører fr båndet), Anne Christine Teglbrg (AU UDD), Michael Mejlgaard Udby (Aarhus BSS), Eva Kvistgaard Arent

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET Velkomst og præsentation af Det rullende Universitet v. Jeppe Bergh Torp og 14 15.00: INTRODUKTION til DrU Konceptet: Universitetsstuderende overtager undervisning

Læs mere

Referat: Båndmøde VEST kl

Referat: Båndmøde VEST kl : Båndmøde VEST 8.10.13 kl. 10.00-12.00 Sted : 1611-121b Deltagere: Lisette, Eva og Jesper (referent) Referent: Jesper Dagsorden: Punkt 1 Orientering/drøftelse: Fremdriftsreformen. Se bilag Hvordan griber

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Udkast, den 10. februar 2017 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Mødedeltagere Fra Studievalg: Martin Rovs Hansen (Studievalg Nordjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 2. udgave. 4. marts 2016 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 Mødedeltagere: Fra Studievalg: Sidsel Overgaard (Studievalg Østjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

Referat. Midtvejsevaluering af Gecko

Referat. Midtvejsevaluering af Gecko Møde den: 17.06.2014 kl. 10.00-12.00 Sted: 1445-019-parterre (Hos Anne) Dagsorden: Båndmøde VEST Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Udrulning af Gecko efter møde med AU Career og Gecko (03.03). Alle relevante medarbejdere har modtaget mail med login-oplysninger.

Udrulning af Gecko efter møde med AU Career og Gecko (03.03). Alle relevante medarbejdere har modtaget mail med login-oplysninger. : Båndmøde VEST 11. marts 2013 kl. 10.00-12.00 Sted: Ny Munkegade 1521-116 (hos Eva) Deltagere: Eva Kvistgaard (ST), Jesper Sølund (AR), Michael Udby (BSS), Teglborg (FS), Lisette (HE ordfører), Esben

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Det juridiske Studienævn 19. december 2012

Det juridiske Studienævn 19. december 2012 Referat af 7. møde 2012/2013 i Det juridiske Studienævn torsdag den 1. november 2012 kl. 12.15 i Mødelokale 2.3, Studenterhusfonden. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen,

Læs mere

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023 SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) 25-06-2019 10:15 1445-017/023 Mødeindhold Punkt 1: Godkende dagsorden 1 Punkt 2: Nyt fra Bente Lynge Hannestad (10 minutter) 1 Punkt 3: Maksimal studietid ved bortvisninger v.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 15.00-16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Til stede: Repræsentant for stx/hf: rektor Lars Scheibel, Aarhus Katedralskole Repræsentant for erhvervsgymnasierne (htx og hhx):

Læs mere

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Referat fra møderne i København, Aarhus, Kolding og Aalborg i uge 48 1. Velkomst og runde med præsentation af deltagerne Der var til møderne i henholdsvis

Læs mere

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Velkommen! Baggrund og intentioner for naturvidenskabskoordinatorer og netværk Sidsel Hansen, Undervisningsministeriet Astra

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland Hjælp til at vælge Vil du venligst fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå herfra?, spurgte Alice. Det afhænger for en stor del af, hvor du ønsker at gå hen, svarede katten. Jeg er nærmest ligeglad hvorhen,

Læs mere

BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 059.97G.251 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU)

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU) Ordinært ph.d.-udvalgsmøde, Arts 7. september 2017 kl. 10.30-11.30 IKS-1451-515 med video til Emdrup D120 Referat Til stede: VIP-repræsentanter: Formand Christian Ulrik Andersen (IKK), Sven-Erik Holgersen

Læs mere

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015 MENTORPROJEKTERNE PRÆSENTATION Astrid Søndergaard forhenværende projektleder for Udvalgt til Uni Lærke Færch Ussing projektleder for SubUniversity SubUniversity koordineres i samarbejde mellem de tre fakulteter:

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

EVALUERING AF SSO-PROCES 2018/19

EVALUERING AF SSO-PROCES 2018/19 EVALUERING AF SSO-PROCES 2018/19 Følgende evaluering er baseret på SSO-processen for HF2 og HFenkeltfags-elever i efteråret 2018 og foråret 2019. I skoleåret 2018/19 har vi på HF & VUC København Syd arbejdet

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning Udkast til Samarbejdsaftale mellem Herning Kommune og Produktionsskolen i Herning Kommune om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning 1. Aftalens parter I henhold til Lov om erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

DAGSORDEN HANDICAPRA DSMØDE DEN 14. DECEMBER 2017

DAGSORDEN HANDICAPRA DSMØDE DEN 14. DECEMBER 2017 Mødelokale 5541 på Jægergården DAGSORDEN HANDICAPRA DSMØDE DEN 14. DECEMBER 2017 Tid: kl.17:00? DAGSORDENS- PUNKT BAGGRUND/PROBLEMSTILLING GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT KONKLUSION 1.1 17.00 17.05

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi De 4 vigtigste pointer i dag: Søge kvote 1 og/eller 2 og evt. standby Fordele/ulemper sabbat Supplering (med ekstra fagniveauer) SU og økonomi Cecilie og Rasmus søger ind 24.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Til stede: Frans Gregersen, Bjarne Lundager, Lars Qvortrup, Søren Barlebo Rasmussen, Astrid Læssø Christensen, Iben Hansen, Cecilie Lonning, Anita Olsen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Vejledning i regeringens globaliseringsudspil

Vejledning i regeringens globaliseringsudspil Vejledning i regeringens globaliseringsudspil Steffen Jensen sj@uvm.dk - 3392 5135 Vejledningens dag 16. Maj 2006 Nye mål Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016 Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016 Mødested: Næstved Kommune Teatergade 8, 4700 Næstved Mødelokale 5 Tlf. Povl Skov (25450946) Tidspunkt: 9.00 12.00 Afbud: Camilla Gro

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa.

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa. Møde d. 3. februar 2016 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Søren Anker Andersen (SAA), Terkel Rørkjær Sigh

Læs mere

MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS

MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS opkvalificering af pædagogiske og kunstneriske kompetencer specialiserede færdigheder inden for et bredere felt af musikpædagogisk praksis uddannelse og samarbejde i praksisfællesskaber

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

Håndbog og retningslinjer

Håndbog og retningslinjer Håndbog og retningslinjer - for nye studenterundervisere ved Det rullende Universitet Aarhus Universitet Velkommen til Det rullende Universitet Denne håndbog er tiltænkt nye og nuværende ansatte ved Det

Læs mere

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen Bilag 6.1.1 20160614 Dato 7. juni 2016 Initialer Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089 1732 Koncept

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter Møde den: 7. oktober 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

Formanden indledte mødet med at byde Tina Pihl velkommen i bestyrelsen. 1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 30. marts 2016.

Formanden indledte mødet med at byde Tina Pihl velkommen i bestyrelsen. 1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 30. marts 2016. Referat af N. Zahle Skoles bestyrelsesmøde, den 7. juni 2016 Fraværende: Anders Gadegaard og Claus Andersen. Formanden indledte mødet med at byde Tina Pihl velkommen i bestyrelsen. Pkt. nr. 1. Overskrift:

Læs mere

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15.

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dato 15. marts 2012 Mødereferat Referent Ulla Lykke Rasmussen Direkte telefon 79 79 19 21 E-mail ulra@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr. Kolding Uddannelsesråd Emne Kolding

Læs mere

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier ering Evalu Måling af studievejledningsaktiviteter på AU i 2013 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier Faglig rapport fra de fire hovedområder

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN.

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN. UN-møde 15.06.2017 Pædagogisk antropologi & AEG Til stede: Emdrup: VIP: Ida W. Winther, Lars Holm, Gritt B. Nielsen, Karen Valentin. Studerende: Sisse Due, Nanna H. Kirk, Pernille M. Kjeldsen, Anders Fromm.

Læs mere

Dit kandidatstudievalg 2014

Dit kandidatstudievalg 2014 Dit kandidatstudievalg 2014 Du har søgt og er blevet optaget på en kandidatuddannelse på Aarhus Universitet. Tillykke med det. Du har i din ansøgning oplyst, at du har en bachelorgrad fra en anden uddannelsesinstitution,

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

FOKUS-rådsmøde

FOKUS-rådsmøde 1. Deltagelsespligt og afløsningsopgave (studieintensitet). Drøftelse. Kl. 8.00 8.15 Dokumenterne er nu offentliggjort på hjemmesiden og underviserne samt May orienteret via mail. BIKH orienterer DSR på

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Studievalg Danmark. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark, Center Sydjylland? 1 vejledningscenter under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 13. december 2012 kl. 14.00 17.00 Deltagere Hanne Nielsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Kenneth Petersen, Tove Sørensen,

Læs mere

DET RULLENDE UNIVERSITET Aarhus Universitet

DET RULLENDE UNIVERSITET Aarhus Universitet Aftalereferat af planlægningsmødet på Aarhus Katedralskole, torsdag d. 26. oktober 2019 Tilstedeværende ved mødet Anders Ølsgaard, uddannelsesleder Aarhus Katedralskole Stinne Faldborg Jørgensen, Projektleder

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

Udkast til Ungdomspolitik

Udkast til Ungdomspolitik Udkast til Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole.

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK Møde den: 13.januar 2014, kl.12.30-14.30 Bygn. 1443-313 SNUK REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum

Læs mere