Kendelse afsagt den 7. september 2017 faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse afsagt den 7. september 2017 faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 7. september 2017 faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark for A (advokatfuldmægtig Dennis Schnell-Lauritzen) mod Tekniq Installatørernes Organisation for Warberg & Skov VVS ApS (advokat Kim Koch)

2 2 1. Uoverensstemmelsen og parternes påstande Denne sag drejer sig om berettigelsen af Peter Warberg Løvgreen ApS afskedigelse af tillidsmand A. Klager har nedlagt følgende påstand: Indklagede Warberg & Skov VVS ApS skal til forhenværende tillidsrepræsentant. A, betale 52 ugers løn med tillæg af sædvanlig procesrente fra de enkelte ydelsers forfaldstid. Indklagede har nedlagt følgende påstande: Principalt: Frifindelse Subsidiært: Betaling af et mindre beløb fastsat efter voldgiftsrettens skøn. 2. Sagens behandling for faglig voldgift Sagen er indbragt for faglig voldgift ved klageskrift af 19. juli Parterne havde den 21. juni 2017 rettet henvendelse til Arbejdsretten om udpegning af opmand. Arbejdsrettens formand udpegede samme dag højesteretsdommer Jon Stokholm som opmand. Sagen er herefter hovedforhandlet tirsdag den 29. august 2017 for en faglig voldgiftsret med undertegnede højesteretsdommer Jon Stokholm som formand og opmand og med følgende sidedommere: Forbundssekretær Stig Søllested, Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark, og kredsformand Bjarne G. Petersen, Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark, udpeget af klager samt underdirektør Thorkild Bang og konsulent Jørgen W. Hansen, begge udpeget af indklagede. Der blev under hovedforhandlingen afgivet forklaring af medlem af Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark A og revisor Lennart Gutfelt. Efter bevisførelse, procedure og votering blev der ikke opnået flertal for en afgørelse blandt de af parterne valgte medlemmer, og afgørelsen blev herefter overladt til opmanden.

3 3 Parterne er enige om, at sagen afsluttes med en kendelse uden fuldstændig sagsfremstilling og gengivelse af de afgivne forklaringer og parternes procedurer. 3. Sagen A blev fredag den 28. august 2015 afskediget af sin arbejdsgiver Peter Warberg Løvgreen ApS. Sidste arbejdsdag var ifølge opsigelsen den 31. august Afskedigelsesskrivelsen var sålydende: Opsigelse Navn og stilling: Adresse: Postnr.: - - A Opsiges herved. Sidste arbejdsdag bliver By: - Dato: 31/ CPR-nr.: - Grunden til opsigelsen: Da Selskabet har økonomiske udfordringer er det ikke længere muligt at fastholde dig i din stilling hos Peter Warberg Løvgreen ApS Evt. tilgodehavende feriedage: Ferieår 2015/2016 = 26 dage Ferieår 2016/17 Opsigelse modtaget Dato: Dato: Medarbejderens underskrift: A Arbejdsgiverens navn og underskrift: PETER WARBERG LØVGREEN ApS Aut. V.V.S. Installatør Amagerlandevej 279, 2770 Kastrup Tlf , fax Da A var valgt som tillidsrepræsentant siden 2013, fremsendte Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark ved brev af 2. september 2015 begæring om mæglingsmøde. Brevet var sålydende: Mæglingsbegæring: Firma Peter Warberg Løvgreen ApS Med baggrund i virksomhedens afskedigelse af vort medlem, tillidsmand A, skal vi hermed anmode om afholdelse af mæglingsmøde jf. Overenskomstens bestemmelser, idet at den efter vores opfattelse er foregået på et urimeligt grundlag.

4 4 Grundet sagen omhandler afskedigelse af en tillidsmand skal jeg hermed begære sagen behandlet på et HASTE! mæglingsmøde. Såfremt TEKNIQ er enige i at der er foregået brud på overenskomsten ønskes spørgsmål om bod ligeledes behandlet på mæglingsmødet. Dato og tid kan som vanligt aftales vores kontorer i mellem. Mæglingsmødet blev afholdt den 14. september Virksomheden oplyste ifølge referatet, at der var/er økonomiske udfordringer/problemer for driften. Virksomheden var ikke ophørt, men der var ingen aktive aktiviteter. Virksomheden oplyste endvidere, at A i forbindelse med opsigelsen blev tilbudt nyt job i en anden virksomhed, Warberg & Skov VVS ApS, men at dette var blevet afvist af A. Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark gjorde gældende, at såfremt virksomheden ikke ophørte, kunne en tillidsrepræsentant kun afskediges, førend berettigelsen har været prøvet fagretligt, jf. VVS-Overenskomstens pkt. 29, stk. 10 og 11. Forbundet gjorde endvidere gældende, at der forelå en virksomhedsoverdragelse med den virkning, at den overtagende virksomhed, Warberg & Skov VVS ApS, skulle videreføre medarbejdernes ansættelsesforhold, herunder A s tillidshverv. Arbejdsgiversiden var uenig i, at der var tale om en virksomhedsoverdragelse, hvorfor forbundet anlagde sag ved Arbejdsretten herom. Arbejdsretten traf afgørelse den 29. december Afgørelsen var sålydende: 1. Tvisten Sagen angår, om der senest den 1. september 2015 er sket overdragelse af en virksomhed eller en del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven fra P. Warberg Løvgreen ApS til Warberg & Skov VVS ApS (tidligere Henrik Skov VVS ApS). 2. Påstande Klager, Landsorganisationen i Danmark for Blik- og Rørarbejderforbundet, har nedlagt endelig påstand om, at indklagede Dansk Arbejdsgiverforening for TEKNIQ Installatørernes Organisation for Warberg & Skov VVS ApS, skal anerkende, at der senest den 1. september 2015 er sket overdragelse af en virksomhed eller en del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven fra P. Warberg Løvgreen ApS til Warberg & Skov VVS ApS (tidligere Henrik Skov VVS ApS).

5 5 Indklagede, Dansk Arbejdsgiverforening for TEKNIQ Installatørernes Organisation for Warberg & Skov VVS ApS, har nedlagt påstand om frifindelse. 3. Sagsfremstilling 3.1.Selskaberne P. Warberg Løvgreen ApS blev stiftet den 3. november 1986 af Peter Warberg Løvgreen. Henrik Skov Petersen har siden den 1. december 2014 været direktør i selskabet, som fra samme dato har været ejet af NET-ART ApS. Sidstnævnte selskab ejes af Henrik Skov Petersen Holding ApS og Dragør Revisionsselskab ApS, hvori Lennart Gutfelt er direktør. P. Warberg Løvgreen ApS ændrede pr. 21. september 2015 sin adresse fra Amager Strandvej 279 til en c/o adresse og VVS firmaet Henrik Skov. Det indklagede selskab var frem til den 22. oktober 2015 registreret under navnet Henrik Skov VVS ApS, hvorefter det skiftede navn til Warberg & Skov VVS ApS. Henrik skov Petersen er direktør i selskabet. Selskabet har siden den 1. maj 2015 været ejet af NET-ART ApS Opsigelserne og ansættelsen hos det indklagede selskab De ansatte i P. Warberg Løvgreen ApS blev under et møde fredag den 28. august 2015 opsagt med fratrædelse til den 31. august Af opsigelsesskrivelserne fremgår, at afskedigelserne skyldtes økonomiske udfordringer. Parterne er uenige om, hvorvidt de ansatte blev fritstillet i forbindelse med opsigelsen. Parterne er enige om, at der på tidspunktet for mødet var ansat følgende 12 personer hos P. Warberg Løvgreen ApS: B, C, D, E, F, G, H, A, I, J, K og L. En række af de ansatte B, C, D, E, F, G og H blev ansat hos Henrik Skov VVS ApS, hvor de begyndte at arbejde den 1. september Blandt disse var selskabets 3 lærlinge (E, F og G) og den daglige leder (B). Det er oplyst, at I arbejdede ca. en uge hos Henrik Skov VVS ApS. J blev efter det oplyste ansat hos det indklagede selskab efter udløbet af hans opsigelsesperiode på tre måneder. L blev ansat hos Henrik Skov VVS ApS den 14. september A og K blev ikke ansat i Henrik Skov VVS ApS. 4. forklaringer Der er afgivet forklaring af A, H, Henrik Skov Petersen og Lennart Gutfelt. A har forklaret bl.a., at han blev ansat som blikkenslager hos P. Warberg Løvgreen ApS i 2011 eller Siden 2013 har han været tillidsrepræsentant. Det vigtigste i VVS-branchen er medarbejderne, og arbejdet udføres alene med gængs værktøj og en bil. Den 28. august 2015 blev alle medarbejderne kaldt sammen til morgenmøde. På mødet udleverede Lennart Gutfelt opsigelsesskrivelser til dem alle. Der var kun angivet to kalenderdages opsigelsesvarsel i skrivelserne, selv om fristen er 10 dage, hvis man ikke er tillidsrepræsentant. Samtidig fik de at vide, at de kunne begynde i det nye firma Henrik Skov VVS ApS, den

6 6 1. september Det var kendt for medarbejderne, at Lennart Gutfelt og Henrik Skov Petersen stod bag begge selskaber. De fik udleveret enslydende ansættelsesbeviser, som de kunne underskrive. Lennart Gutfelt opfordrede dem til at tage imod ansættelsen, da de gerne ville have dem med over og starte med det samme. Overgangen ville indebære en lønnedgang. Dette drøftede de med Lennart Gutfelt, som ikke ville ændre på den tilbudte løn. Han valgte ikke at tage imod ansættelsen, da han ville gå ned i løn, og da han ikke kunne lide den måde, som det foregik på. Der blev ikke taget hensyn til, at han var tillidsrepræsentant. Alle medarbejderne gik over til Henrik Skov VVS ApS bortset fra ham og K. Lennart Gutfelt sagde til ham, da han mødte på arbejde om mandagen, at han skulle tage over til Henrik Skov VVS ApS, da han ikke længere var ansat i P. Warberg Løvgreen ApS. Det ønskede han ikke. Han var hos P. Warberg Løvgreen ApS i nogle dage, hvorefter han blev bedt om at gå. På opsigelsestidspunktet arbejdede han med en stor entrepriseopgave på Emil Slomanns Vej på Frederiksberg. Opgaven forventedes at ville var ca. 9 måneder. Han arbejdede sammen H og G, som efter den 1. september 2015 fortsatte med at arbejde på entreprisen, der nu var overgået til Henrik Skov VVS ApS. P. Warberg Løvgreen ApS havde også en del opgaver i lufthavnen og en opgave med en stor ejendom på Hedegaardsvej på Amager, som blev varetaget af C. Arbejdet i lufthavnen var fast, og de havde fået udleveret særlige lufthavnskort. Efter den 1. september 2015 stødte han jævnligt på biler fra P. Warberg Løvgreen ApS, som blev kørt af de gamle medarbejdere i det nye firma. H har forklaret bl.a., at han begyndte hos P. Warberg Løvgreen ApS i 2013 som VVS-montør. Det er medarbejdernes kompetencer, som er vigtigt i VVS-branchen. Der er ikke særlig meget værktøj, og firmabilen kan en lærling køre. Materialerne til brug for arbejdet leveres udefra. Han kan tilslutte sig den beskrivelse af afskedigelsesforløbet, som A har givet. Det var kun A og K, som ikke gik med over i det nye firma. Han valgte selv at tage imod ansættelsen i Henrik Skov VVS ApS, selv om han ikke var tilfreds med at gå lidt ned i løn. Der var ikke så mange andre muligheder, da han ikke havde været i branchen så længe, og da han ikke havde kørekort. På mødet den 28. august 2015 fik de at vide, at de skulle tage imod den nye kontrakt, som den var, hvis de ville med over. Den 1. september 2015 fortsatte han med at arbejde inde på Emil Slomanns Vej sammen med G. Det var nøjagtig det samme arbejde, de udførte for Henrik Skov VVS ApS, som de havde udført for P. Warberg Løvgreen ApS. De brugte den samme bil, det samme arbejdstøj og det samme værktøj. Frem til han stoppede hos det indklagede selskab i januar 2016, var han næsten hele tiden på Emil Slomanns Vej, og de blev ved med at benytte tingene fra det gamle firma. C fortsatte med at varetage opgaverne i lufthavnen og på Hedegaardsvej, efter de var blevet ansat i Henrik Skov VVS ApS. Henrik Skov Petersen har forklaret bl.a., at han ejer halvdelen af NET-ART ApS, som i 2014 købte P. Warberg Løvgreen ApS. Han var registreret som direktør i selskabet, som han blev

7 7 involveret i, fordi han i mange år havde kendt Peter Warberg Løvgreen, og det lå i kortene, at han skulle overtage firmaet. Firmaet blev solgt til NET-ART ApS, fordi han ikke selv havde økonomi til at købe det. Han ejede ved siden af Henrik Skov VVS ApS, som han var direktør i. Selskabet udlejede en kontordame til P. Warberg Løvgreen ApS, men bortset herfra blev selskabet drevet separat. P. Warberg Løvgreen ApS havde mest lavet tilbudsarbejde, mens Henrik Skov ApS havde faste ejendomme. Der var i virksomheden ansat 26 personer, herunder svende, lærlinge og kontormedarbejdere. NET-ART ApS købte den 1. maj 2015 Henrik Skov ApS. Han deltog ikke i mødet den 28. august 2015 hos P. Warberg Løvgreen ApS og har ikke været med til at opsige medarbejderne. Der blev lavet en aftale med 7 af de ansatte om, at de pr. 1. september 2015 skulle tiltræde i Henrik Skov VVS ApS. Det var C, D, B, H og de tre lærlinge E, F og G. J kom over senere efter en tre måneders opsigelsesperiode, men han arbejdede i opsigelsesperioden for det indklagede selskab. Han husker ikke, om I eller L kom med over. Efter den 1. september 2015 overtog Henrik Skov VVS ApS de biler, som P. Warberg Løvgreen ApS havde leaset. Henrik Skov VVS ApS overtog også det arbejdstøj, der var blevet anvendt i P. Warberg Løvgreen ApS, indtil der blev købt noget nyt. Men Henrik Skov VVS ApS overtog ikke med bygninger, lejemål, inventar eller de større maskiner som f.eks. skæreog svejsemaskiner, og der blev heller ikke overtaget noget varelager. Der blev overtaget 50 % af kunderne fra P. Warberg Løvgreen ApS. Det indklagede selskab lavede bl.a. opgaven på Emil Slomanns Vej færdig. Der var ikke flere aktiviteter tilbage i P. Warberg Løvgreen ApS. Den 21. september 2015 blev P. Warberg Løvgreen ApS adresse flyttet over til det indklagede selskabs adresse, så det blev muligt at få posten. Henrik Skov VVS ApS skiftede den 22. oktober 2015 navn til Warberg & Skov VVS ApS. Navnet Warberg havde eksisteret i 130 år og var genkendeligt over for kunder. Lennart Gutfelt har forklaret bl.a., at han er registreret revisor og driver et revisionsfirma på Amager. Han har i en årrække været revisor for Henrik Skov Petersen. Medio 2014 fik Henrik Skov Petersen tilbudt at købe anparterne i P. Warberg Løvgreen ApS, men Henrik Skov Petersen kunne ikke klare finansieringen alene. Han sørgede herefter for, at Henrik Skov Petersen kunne købe anparterne i P. Warberg Løvgreen ApS gennem NET-ART ApS, som Henrik Skov Petersen blev medejer af. Ved siden af drev Henrik Skov Petersen stadig sin egen virksomhed Henrik Skov VVS ApS. Den 1. maj 2015 købte NET-ART ApS også anparterne i Henrik Skov VVS ApS. Det viste sig, at forholdene i P. Warberg Løvgreen ApS var kaotiske, og han var derfor nødt til at gå ind i den daglige drift. I august 2015 stod det klart, at det ikke var økonomisk muligt at drive virksomheden videre. Der var på dette tidspunkt ingen kontordame ansat, da hun var blevet fyret flere måneder tidligere. Han havde dog hyret en kontordame ind fra dels sit revisionsfirma, dels Henrik Skov VVS ApS. Han har ikke været involveret i driften af Henrik Skov VVS ApS.

8 8 Under morgenmødet den 28. august 2015 blev det nøje gjort klart for medarbejderne, at de blev opsagt, fordi der ikke var flere penge i kassen, og at sidste arbejdsdag ville være mandag den 31. august De fik at vide, at de ikke skulle møde ind efter mandag, fordi der ikke var mere arbejde. Han ved ikke, om han brugte ordet fristillet. Opsigelsesvarslet var uden betydning da firmaet var konkurstruet. Inden morgenmødet havde han talt med Henrik Skov Petersen for at høre, om de kunne sikre nogle af medarbejderne, herunder navnlig lærlingene, som det ellers ville være synd for. Henrik Skov Petersen sagde ja til at tage imod lærlingene, selv om det var en økonomisk dårlig beslutning. På morgenmødet blev det oplyst, at der ville være plads til yderlige et antal ansatte i Henrik Skov VVS ApS. Medarbejderne skulle tænke over, om de ønskede ansættelse hos Henrik Skov VVS ApS og melde tilbage om mandagen, hvorefter han ville tale med Henrik Skov Petersen om, hvor mange det var muligt at tage imod. Alle fik udleveret udkast til ansættelsesaftaler. Der var ingen, der ville gå ned i løn. I sommeren 2016 blev P. Warberg Løvgreen ApS erklæret konkurs på baggrund af en begæring fra en leverandør. J gik ikke med over til Henrik Skov VVS ApS. Han blev solgt time pr. time til det indklagede selskab og blev efterfølgende ansat i dette selskab. A kontraopsagde, da han havde fået job på Panum Instituttet, hvor han ville begynde om mandagen. K ønskede ikke ansættelse. I gik med over til Henrik Skov VVS ApS i ca. en uge og skulle så i frømandskorpset. L blev ansat pr. 14. september De øvrige blev ansat hos Henrik Skov VVS ApS fra den 1. september Alle større maskiner, varelager, kontormøbler mv. forblev hos P. Warberg Løvgreen ApS. Det var ikke muligt at komme ud af kontrakterne for de 6 biler, som P. Warberg Løvgreen ApS havde leaset, og Henrik Skov Petersen overtog derfor betalingerne. Henrik Skov VVS ApS overtog kunder svarende til ca. 25 % af den omsætning, der havde været i P. Warberg Løvgreen ApS. Kunderne er ikke overdraget, men nogle af de samme kunder blev efter den 1. september 2015 betjent af Henrik Skov VVS ApS. Henrik Skov Petersen var stadig direktør i P. Warberg Løvgreen ApS, men det var ikke muligt at komme ind i virksomhedens lokaler, da udlejer havde skiftet låsene. Postadressen blev derfor af praktiske grunde flyttet over til det indklagede selskab. Han fik den ide, at Henrik Skov VVS ApS skulle skifte navn til Warberg & Skov VVS ApS, da han synes, at de havde ret til navnet, fordi de havde tabt en del penge. Der var ikke værdi knyttet til navnet, og navneskiftet har medført udgifter til bl.a. nyt tøj. Hvis navnet havde en værdi, ville de have taget det den 1. september Anbringender Klager har anført navnlig, at det indklagede selskab har overtaget aktiviteterne i P. Warberg Løvgreen ApS. Der foreligger ren virksomhedsoverdragelse senest den 1. september 2015, idet størstedelen af medarbejderne blev overtaget, herunder den daglige leder, svende og lærlinge. Ansættelsesforholdene var ikke bragt til ophør på det tidspunkt, hvor virksomhedsoverdragelsen fandt sted.

9 9 Ud af de 12 medarbejdere i P. Warberg Løvgreen ApS gik 7 direkte over til ansættelse hos det indklagede selskab. Herudover må J anses for overgået, idet han fik udleveret en ansættelseskontrakt i forbindelse med opsigelsen, ligesom han blev udlejet til det indklagede selskab i tre måneder efter opsigelsen, hvorefter han blev ansat i selskabet. Endvidere må I anses for at være gået med over, selv om han kun arbejdede i det indklagede selskab i kort tid. L gik også med over, idet han tiltrådte den 14. september 2015, hvilket er i tæt forlængelse af opsigelsen. Alt i alt er 10 ud af 12 medarbejdere gået over til ansættelse i det indklagede selskab. Der må endvidere lægges vægt på, at indklagede har overtaget kunder, at entrepriserne er fortsat, og at Warberg, som har genkendelighedsværdi, er inddraget i det indklagede selskabs navn. Herudover er varevognene blevet benyttet af det indklagede selskab med P. Warberg Løvgreen ApS navn påtrykt, og driftsmidlerne i form af f.eks. værktøj er også blevet benyttet. Det kan ikke tillægges betydning, at alle aktiver ikke blev overtaget, da disse aktiver henset til det oplyste om selskabets midler må anses for at have været af ubetydelig værdi. Der er således en høj grad af kontinuitet også set i lyset af personsammenfaldet i ledelses- og ejerkreds. Indklagede har anført navnlig, at der ikke foreligger ren situation omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven. Bevisbyrden for, at loven finder anvendelse, påhviler klager, og denne bevisbyrde er ikke løftet. I VVS-branchen er det ikke afgørende for, om der foreligger virksomhedsoverdragelse, at medarbejderne er overtaget. Der må i stedet foretages en helhedsbedømmelse. Det indklagede selskab har hverken overtaget varelager, maskiner eller inventar fra P. Warberg Løvgreen ApS. Klager kan ikke støtte ret på det forhold, at det indklagede selskab har tilføjet Warberg til sit navn. At P. Warberg Løvgreen ApS flyttede adresse til det indklagede selskab, skyldes alene hensynet til posten, og der var i øvrigt ingen aktivitet i selskabet på det pågældende tidspunkt. Bilerne var leasede, og der er derfor ikke gået ejendomsret med over. Kundekredsen er alene gået med over for så vidt angår 25 % af omsætningen, hvilket ikke er en væsentlig del. Der er ikke noget unaturligt i, at entrepriserne blev færdiggjort af det indklagede selskab, da alle medarbejderne i P. Warberg Løvgreen ApS var opsagt. De ansatte blev opsagt den 28. august 2015, og ansættelsesforholdene var da bragt til ophør. Det kan i øvrigt ikke lægges til grund, at det indklagede selskab har overtaget en efter antal og kvalifikationer væsentlig del af arbejdsstyrken. Kun 7 af de ansatte i P. Warberg Løvgreen ApS opnåede umiddelbart efter ansættelse hos det indklagede selskab. Ud af disse var tre lærlinge, hvilket må veje mindre tungt. L tiltrådte ikke den 1. september 2015, men først senere. I gik reelt ikke med over, J kan endvidere ikke anses for at være gået med over. 6. Retsformandens begrundelse og resultat 6.1. Sagen angår, om der senest den 1. september 2015 skete overdragelse af en virksomhed eller en del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven fra P. Warberg Løvgreen ApS til det indklagede selskab (Warberg & Skov VVS ApS tidligere Henrik Skov VVS ApS) Virksomhedsoverdragelsesloven finder anvendelse ved overdragelse af en virksomhed eller en del heraf, jf. lovens 1, stk. 1.

10 10 Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1, skal fortolkes således, at reglerne i virksomhedsoverdragelsesdirektivet (Rådets direktiv 2001/23 EF) overholdes. Efter direktivets artikel 1, stk. 1, litra a, finder direktivet anvendelse på overførsel af virksomhed eller bedrift eller en del heraf, og efter litra b forstås herved overførsel af en økonomisk enhed, der bevarer sin identitet. For at afgøre, om denne betingelse er opfyldt, må der efter EU-Domstolens faste praksis, jf. bl.a. EU-Domstolens dom af 9. september 2016 (C-160/14), præmis 26, tages hensyn til alle faktiske omstændigheder omkring den pågældende overførsel, herunder hvilken form for virksomhed eller bedrift der er tale om, hvorvidt der er sket en overførsel af de materielle aktiver som f.eks. bygninger og løsøre, værdien af de immaterielle aktiver på tidspunktet for overførslen, hvorvidt den nye indehaver har overtaget størstedelen af arbejdsstyrken, om kundekredsen overføres, samt i hvor høj grad aktiviteterne før og efter overførslen er de samme, og hvor længe disse eventuelt har været indstillet. Alle disse omstændigheder kan kun indgå som enkelte elementer i den samlede bedømmelse, der skal foretages, og de kan derfor ikke vurderes isoleret. Afvejningen af, hvilken vægt der skal tillægges de forskellige kriterier, afhænger af, hvilken type aktivitet der udføres, og hvilke produktions- eller driftsmidler der anvendes i virksomheden, jf. bl.a. den lige nævnte dom af 9. september 2015, præmis Spørgsmålet er herefter, om der senest den 1. september 2015 fra P. Warberg Løvgreen ApS til det indklagede selskab blev overført en økonomisk enhed, der bevarede sin identitet. I bekræftende fald er der sket overdragelse af en virksomhed eller del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven, jf. denne lovs 1, stk. 1. Retsformanden finder, at der ved bedømmelsen må lægges vægt på, at der i august 2015 hos P. Warberg Løvgreen ApS var ansat 12 medarbejdere, og at det indklagede selskab senest den 1. september 2015 ubestridt overtog 7 ud af disse medarbejdere. Der må endvidere lægges vægt på, at det indklagede selskab efter retsformandens opfattelse senest den 1. september 2015 også overtog en ottende medarbejder, I. Dette gælder, selv om han kun arbejdede hos selskabet i kort tid, før han fratrådte, da han skulle i gang med en uddannelse som frømand. Retsformanden finder i relation til alle 8 medarbejdere, at det ikke er godtgjort, at deres ansættelsesforhold hos P. Warberg Løvgreen ApS reelt var ophørt, da de overgik til ansættelse hos det indklagede selskab. Dette gælder, uanset om de udtrykkeligt måtte være blevet fritstillet, hvilket der i øvrigt ikke er ført bevis for. Retsformanden har herved taget hensyn til, at de 8 medarbejdere blev opsagt den 28. august 2015 med sidste arbejdsdag den 31. august 2015, og at deres første arbejdsdag hos det indklagede selskab var dagen efter, den 1. september Ved bedømmelsen må der efter retsformandens opfattelse endvidere lægges vægt på, at en niende medarbejder, L, begyndte at arbejde hos det indklagede selskab kun 14 dage senere efter sin opsigelse, at en tiende medarbejder, J, i sin opsigelsesperiode på tre måneder arbejdede for det indklagede selskab, hvorefter han blev ansat i selskabet, at det indklagede selskab overtog de leasede biler, og at selskabet overtog en del af navnet samt en større del af kundekredsen, herunder udførelsen af bl.a. en større entreprise på Frederiksberg.

11 11 I hvert fald under disse omstændigheder finder retsformanden efter en samlet vurdering, at der senest den 1. september 2015 fra P. Warberg Løvgreen ApS til det indklagede selskab blev overført en økonomisk enhed, der bevarede sin identitet, og at der dermed skete en overdragelse af en virksomhed eller en del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven, jf. denne lovs 1, stk. 1. I lyset heraf har retsformanden ikke anledning til at tage stilling til betydningen af personsammenfaldet i ledelses- og ejerkredsen i de to selskaber for spørgsmålet om virksomhedsoverdragelse. Klagers påstand tages herefter til følge. Thi bestemmes: Indklagede, Dansk Arbejdsgiverforening for TEKNIQ Installatørernes Organisation for Warberg & Skov VVS ApS, skal anerkende, at der senest den 1. september 2015 er sket overdragelse af en virksomhed eller en del heraf omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven fra P. Warberg Løvgreen ApS til Warberg & Skov VVS ApS (tidligere Henrik Skov VVS ApS). Der er fremlagt følgende regnskabsoplysning, som er dateret 16. august 2017, vedrørende Peter Warberg Løvgreen ApS: Regnskab Omsætning Bruttofortjeneste Årets resultat Egenkapital Balance Beløb i hele Forklaringer A har vedstået sin forklaring for Arbejdsretten. Han har endvidere forklaret, at han ikke har kontraopsagt sin ansættelse hos Peter Warberg Løvgreen ApS. Han blev tilbudt ansættelse hos Warberg & Skov VVS ApS til en ringere løn, end den han hidtil havde oppebåret. Revisor Lennart Gutfelt har vedstået sin forklaring for Arbejdsretten. Han har forklaret, at han ejer 50 % af anparterne i Peter Warberg Løvgreen ApS og Warberg & Skov VVS ApS. Driften i Peter Warberg Løvgreen ApS var tabsgivende i 2015 og han måtte indskyde kr. i selskabet og stille gratis arbejdskraft til rådighed. Den eneste grund til, at Peter Warberg Løvgreen ApS først blev erklæret konkurs i 2017 var, at der ikke var midler til at stille sikkerhed over for skifteretten.

12 12 Han var til stede ved opsigelsen af medarbejderne og mener, at A mundtligt meddelte sin kontraopsigelse. De besluttede at indstille virksomheden Peter Warberg Løvgreen ApS for at begrænse tabet og at undgå personligt erstatningsansvar som ledelse. 5. VVS-Overenskomsten VVS-Overenskomst indeholder bl.a. følgende bestemmelser: Punkt 10 Opsigelse og vejrlig Stk. 1: Opsigelsesvarsel For medarbejdere, der uden anden afbrydelse har været beskæftiget på samme virksomhed i mindst 9 måneder, gælder følgende opsigelsesvarsel: Fra arbejdsgiverside Fra medarbejderside 10 arbejdsdage 5 arbejdsdage Punkt 29 Tillidsmandsregler Stk. 4: Tillidsmandsbeskyttelse Tillidsmandsbeskyttelsen indtræder, når valget er meddelt arbejdsgiveren. Stk. 10: Tillildsmandsafskedigelse ved fagretlig behandling Hvis forbundet skønner, at en afskedigelse af en tillidsmand er uberettiget, kan hans arbejdsforhold ikke afbrydes, før hans organisation har fået lejlighed til at afprøve berettigelsen ved fagretlig behandling. Denne skal påbegyndes inden 1 uge og afsluttes hurtigst muligt. Stk. 11: Afskedigelse af tillidsmand ved virksomhedsophør Er afskedigelsen begrundet i virksomhedens ophør, tilkommer der tillidsmanden et særligt opsigelsesvarsel på 6 uger ud over det i Punkt 10 aftalte. Stk. 12: Virksomhed fastholder afskedigelse af tillidsmand Fastholder en arbejdsgiver sin afskedigelse af tillidsmanden, efter at afskedigelsen er kendt uberettiget ved den fagretlige behandling, er han ud over løn for varselsperioden pligtig at betale en erstatning. Erstatningens størrelse skal være afhængig af omstændighederne, men kan ikke overstige 52 ugers løn. Erstatningen beregnes efter tillidsmandens gennemsnitsfortjeneste i de sidste tre måneder. I øvrigt henvises til Hovedaftalens bestemmelser. 6. Parternes argumentation Klager gør på baggrund af Arbejdsrettens afgørelse gældende, at sagen skal afgøres efter virksomhedsoverdragelseslovens 3 og 4 og de fagretlige regler om afskedigelse af tillidsrepræsentanter i

13 13 punkt 29 i VVS-Overenskomsten og hovedaftalens 8. Tillidsrepræsentanters status skal respekteres ved virksomhedsoverdragelser, og afskedigelse af en tillidsrepræsentant kan herefter alene ske, såfremt der er tvingende grunde hertil i form af arbejdsmangel. Ifølge Arbejdsrettens afgørelse forelå der ikke og kunne der ikke foreligge arbejdsmangel i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen, allerede fordi igangværende opgaver, herunder en større entreprise, hvor A var beskæftiget, blev overført til Warberg & Skov VVS ApS. Der forelå således ikke organisatoriske eller økonomiske forhold, der kunne begrunde en opsigelse, og langt mindre forelå der tvingende grunde hertil. Det er korrekt, at A modtog tilbud om at overgå til ansættelse hos Warberg & Skov VVS ApS. Der var imidlertid tale om, at han i så tilfælde skulle gå væsentligt ned i løn. A har ikke kontraopsagt sin stilling den 28. august 2015, og han var ikke fratrådt med øjeblikkelig virkning. Det var i den foreliggende situation uberettiget at afskedige A uden at følge VVS-Overenskomstens punkt 29, stk. 10 og 12. Warberg & Skov VVS ApS hæfter for godtgørelsen for usaglige opsigelser, da der på tidspunktet for afskedigelsen af A og virksomhedsoverdragelsen forelå fuldstændigt ledelsesmæssigt sammenfald mellem den overdragende og den erhvervende virksomhed. Indklagede anerkender, at der var tale om virksomhedsoverdragelse med den konsekvens, at A s ansættelsesforhold videreførtes i Warberg & Skov VVS ApS, såfremt han ikke forinden 1. september 2015 reelt var ophørt i ansættelsen og Peter Warberg Løvgreen ApS. Opsigelsesårsagen var, at Peter Warberg Løvgreen ApS havde økonomiske vanskeligheder, hvorfor det ikke længere var muligt at fastholde A i hans ansættelse. Der forelå således en arbejdsmangelssituation. Virksomheden befandt sig i en særdeles vanskelig situation og havde pligt til at iagttage sin tabsbegrænsningspligt, hvilket skete ved opsigelse af samtlige medarbejdere den 28. august A kontraopsagde sin stilling den 28. august 2015 og fratrådte samme dag. Bedømmelsen og opsigelsens berettigelse må ske ud fra omstændighederne den 28. august A er ikke berettiget til godtgørelse. Subsidiært gøres det gældende, at godtgørelsen ikke skal udgøre 52 ugers løn, men et mindre beløb.

14 14 6. Opmandens begrundelse og resultat Bedømmelsen af opsigelsens berettigelse må ske på grundlag af omstændighederne ved opsigelsen den 28. august Peter Warberg Løvgreen ApS oplyste her om sin vurdering, at selskabet havde økonomiske udfordringer og denne vurdering blev gentaget på mæglingsmødet den 14. september Det forhold, at en virksomhed har økonomiske udfordringer udgør ikke en tvingende grund, som kan berettige til en opsigelse af en tillidsmand. Opsigelsen af A var følgelig uberettiget. Opsigelsen skete til fratræden allerede den 31. august 2015 og var således i strid med reglerne i VVS-Overenskomstens punkt 29, stk. 10, stk. 11 og stk. 12. Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark gjorde dette gældende i sin indsigelse af 2. september 2015 og under mæglingsmødet den 14. september Den stedfundne opsigelse har ikke grundlag i konkurslovens regler. Den måde, hvorpå A s opsigelse blev gennemført på, indebærer en klar tilsidesættelse af tillidsmandsbeskyttelsen og et eklatant retsbrud over for ham. Det er uden betydning, at A ikke modtog tilbuddet fra Warberg & Skov VVS ApS om at overgå til ansættelse i dette selskab på forringede lønvilkår. A er herefter berettiget til en erstatning med hjemmel i VVS-Overenskomstens punkt 29, stk. 12. Under hensyn til de alvorlige retlige mangler ved opsigelsen fastsættes denne godtgørelse til 52 ugers løn. Denne erstatning påvirkes ikke af, at A måtte have oppebåret indtægter andet steds fra. Da det må lægges til grund, at Warberg & Skov VVS ApS reelt står bag opsigelsen, kan kravet rejses også mod dette selskab. Thi bestemmes: Indklagede, Warberg & Skov VVS ApS, skal til forhenværende tillidsrepræsentant, A, betale 52 ugers løn med tillæg af sædvanlig procesrente fra de enkelte ydelsers forfaldstid. Hver part bærer egne omkostninger ved sagens behandling og halvdelen af udgiften til opmanden. København, den 7. september Jon Stokholm

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 7. oktober 2008 i faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark Sagen forhandledes den 7. oktober 2008. Den faglige voldgiftsret bestod af Gerda Christensen

Læs mere

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV 2016.0001: Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod DI Overenskomst II v/dansk Industri for Arla Foods Amba for Høgelund Mejeri (advokat

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 3. november 2011 i faglig voldgiftssag FV 2011.0120: Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod Jutland Meat A/S (advokat Anders Worsøe) - 2 - INDLEDNING

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016 I sag nr.: AR2015.0171 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund mod Dansk Arbejdsgiverforening for DIO II for Danren A/S Dommere: Poul

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse

Protokollat med tilkendegivelse Protokollat med tilkendegivelse meddelt tirsdag den 29. april 2014 i faglig voldgiftssag 2014.0022 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod Tekniq for VVS og Varmeteknik A/S (konsulent

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift (FV ):

Kendelse i faglig voldgift (FV ): Kendelse i faglig voldgift (FV2010.0062): Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark (TIB) for A (faglig medarbejder Jannie Andersen) mod Dansk Byggeri for Johny Larsen Snedkerier A/S (konsulent Henrik Olsen)

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift

Opmandskendelse. Faglig Voldgift 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift Dansk El-Forbund (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod TEKNIQ Installatørernes Organisation for Carl Christensen & C0. A/S (konsulent Bent Lindgren) afsagt den 2. august 2010

Læs mere

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Kendelse i Faglig voldgiftssag FV 2018.0152 3F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere for Danish Agro a.m.b.a. (advokat Christian H. M. Mikaelsen) 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV 2016.0193: CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal (procedør: advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Martin Professional

Læs mere

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012 SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 11. april 2012 i afskedigelsesnævnssag nr. FV2011.0136. LC Lederforum for A (advokat Peter Breum) mod Odder Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Tvisten

Læs mere

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 i faglig voldgiftssag, 2009.0235 Blik- og Rørarbejderforbundet (forbundsformand Max Meyer) mod Skorstensfejerlauget af 11. februar 1778 for skorstensfejermester

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0060) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for HedeDanmark

Læs mere

1) at der ikke i virksomheden har været eller er en lokalaftale om aflønning for rejse og udearbejde, jf. Elektrikeroverenskomstens 14, stk.

1) at der ikke i virksomheden har været eller er en lokalaftale om aflønning for rejse og udearbejde, jf. Elektrikeroverenskomstens 14, stk. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2013.0026 Dansk El Forbund (advokat Jeppe Wahl Brink) mod Tekniq for Insta A/S, Næstved (konsulent Jesper Elan Ahrenst) Uoverensstemmelsen angår, om virksomheden

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Blik- og Rørarbejderforbundet. (advokat Berit Lassen) mod. Skorstensfejerlauget.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Blik- og Rørarbejderforbundet. (advokat Berit Lassen) mod. Skorstensfejerlauget. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2018.0007) Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Berit Lassen) mod Skorstensfejerlauget for Skorstensfejermester A (advokat Anne Vibeke Gregersen) Afsagt den 9. maj

Læs mere

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod Tilkendegivelse af 23. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0091 Dansk Magisterforening som mandatar for A, B og C (advokat Frederik Brocks) mod Københavns Kommune (advokat Jørgen Vinding) Indledning

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq.

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq. OPMANDSKENDELSE af 4. februar 2013 i faglig voldgiftssag 2012.0184 Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt) mod Tekniq for L&H Rørbyg A/S (underdirektør Thorkild Bang) Sagen og dens

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 21. juni 2011 i faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for Taastrup Apotek (advokat

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom.

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2018.0087 Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for X Apotek (advokat Yvonne Frederiksen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 19. december 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0149. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq.

OPMANDSKENDELSE. af 19. december 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0149. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq. OPMANDSKENDELSE af 19. december 2012 i faglig voldgiftssag 2012.0149 Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt) mod Tekniq for Thomsen & Fals A/S (konsulent Jørn W. S. Hansen) Sagen og

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 17. december faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. for. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 17. december faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. for. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 17. december 2018 i faglig voldgiftssag (FV2018.0160): Fagligt Fælles Forbund for A (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Keolis Danmark A/S (advokat Kristian Steen Lauridsen)

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund mod DI Overenskomst I v/di for Beauvais Foods A/S Tvisten Tvisten angår

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2016.0197) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Grakom Arbejdsgivere for A/S Holbæk Eksprestrykkeri (binavn PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge a/s) (advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFT. Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFT. Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFT Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod Finansministeriet, Personalestyrelsen for Told- og Skattestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for.

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag 2015.0021 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod TEKNIQ for Enco A/S VVS (advokat Susanne Oldenburg) Afsagt den 25. juni 2015. Tvisten drejer sig

Læs mere

Kendelse afsagt den 26. november 2018 i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet (advokatfuldmægtig Dennis Schnell-Lauritzen)

Kendelse afsagt den 26. november 2018 i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet (advokatfuldmægtig Dennis Schnell-Lauritzen) 1 Kendelse afsagt den 26. november 2018 i faglig voldgiftssag FV 2018-0115. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokatfuldmægtig Dennis Schnell-Lauritzen) mod Tekniq for GK Rør ApS (underdirektør Thorkild

Læs mere

Opmandskendelse. faglig voldgift (FV ) Dansk Metal. mod. Tokheim Scandinavia A/S. Afsagt den 5. maj 2011

Opmandskendelse. faglig voldgift (FV ) Dansk Metal. mod. Tokheim Scandinavia A/S. Afsagt den 5. maj 2011 Opmandskendelse i faglig voldgift (FV 2011.0002) Dansk Metal mod Tokheim Scandinavia A/S Afsagt den 5. maj 2011 1. Tvisten og dens behandling Uoverensstemmelsen vedrører et krav om betaling af fratrædelsesgodtgørelse

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002): Fagligt Fælles Forbund for specialarbejder A (konsulent Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Øsby Entreprenør- og Kloakservice ApS (konsulent Hans Henrik

Læs mere

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE. meddelt tirsdag den 1. oktober 2013. i faglig voldgiftssag 2013.0041. Fagligt Fælles Forbund

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE. meddelt tirsdag den 1. oktober 2013. i faglig voldgiftssag 2013.0041. Fagligt Fælles Forbund PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 1. oktober 2013 i faglig voldgiftssag 2013.0041 Fagligt Fælles Forbund (advokat Maria Rasmussen) mod Dansk Håndværk for HSR Tømrer & Partner ApS (jurist

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i Faglig voldgiftssag FV 2010.0248: HK Privat for A (advokat Martin Juul Christensen) mod DI for G4S Security Services A/S (advokat Annette Fæster Petersen) Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV 2017.0161: Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2013.0036, afsagt den 2. maj 2013 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Palle Bisgaard) mod Dansk Byggeri for Ptampa v/ Piotr Trochimczuk (konsulent Erling Olsen)

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV 2008.088 Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Djurs Smede Service ved Klaus Jensen (advokat Jens Paulsen) G:\Faglig Voldgift

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 19. december 2014 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K i Sag nr. AR2013.0577: Landsorganisationen i Danmark for Fagligt

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 30. august 2019 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K, i Sag nr.: AR 2018.0299 Fagbevægelsens Hovedorganisation for

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS Kendelse i faglig voldgiftssag 2010.180 Fagligt Fælles Forbund (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A for Gartneriet Linnemann ApS (advokat Charlotte Strøm Petersen, GLS-A) Tvisten Tvisten vedrører spørgsmålet

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet. mod. Arbejdsgiverne. for. Østergaard Entreprise A/S

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet. mod. Arbejdsgiverne. for. Østergaard Entreprise A/S PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0040 Blik- og Rørarbejderforbundet mod Arbejdsgiverne for Østergaard Entreprise A/S Tvisten Sagen angår, om montør As uarbejdsdygtighed, der

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 5. december 2013. i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178

Tilkendegivelse. meddelt den 5. december 2013. i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178 Tilkendegivelse meddelt den 5. december 2013 i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178 Danmarks lærerforening som mandatar for (første afskedigelsesrunde) A, B, C, D, E og (anden afskedigelsesrunde)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. april 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri for A (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Nordisk Wavin A/S (advokat Morten

Læs mere

5. Godtgørelsen under påstand 3 forrentes med procesrente fra klageskriftets dato den 8. april 2008.

5. Godtgørelsen under påstand 3 forrentes med procesrente fra klageskriftets dato den 8. april 2008. 1 Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag Fagligt Fælles Forbund (advokat Ane K. Lorentzen) mod DS Håndværk & Industri for EU Montage Danmark ApS, Fredericia (cand.jur. Michael S. Meyer) Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B mod 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle Tvisten Tvisten angår spørgsmålet, om opsigelsen af A og B var sagligt begrundet

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

Outsourcing og medarbejdere. v/ partner Mads Krarup Den offentlige uddannelsesdag 2014

Outsourcing og medarbejdere. v/ partner Mads Krarup Den offentlige uddannelsesdag 2014 Outsourcing og medarbejdere v/ partner Mads Krarup Den offentlige uddannelsesdag 2014 2 Dagens program Hvornår finder virksomhedsoverdragelsesloven anvendelse i forbindelse med offentlig udbud, og hvad

Læs mere

Årsberetning 2014. (Uddrag)

Årsberetning 2014. (Uddrag) Årsberetning 2014 (Uddrag) 6.3 Kompetencespørgsmål Arbejdsrettens og de faglige voldgiftsretters kompetence er fastlagt i henholdsvis 9 11 og 21-22 i lov nr. 106 af 26. februar 2008, der som oven for nævnt

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i faglig voldgiftssag FV 2011.0090: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver/ DTLs arbejdsgiverforening for Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 10. september 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0104. Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt Jensen) mod

OPMANDSKENDELSE. af 10. september 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0104. Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt Jensen) mod OPMANDSKENDELSE af 10. september 2012 i faglig voldgiftssag 2012.0104 Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt Jensen) mod Tekniq for John A. Hansen af 1986 A/S (underdirektør Thorkild

Læs mere

Kendelse afsagt den 3. maj 2017 faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Bøg Brandt) mod

Kendelse afsagt den 3. maj 2017 faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Bøg Brandt) mod Kendelse afsagt den 3. maj 2017 faglig voldgiftssag FV 2017.0006 Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Bøg Brandt) mod Tekniq Installatørernes Organisation for Intego A/S (konsulent Jørgen

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der i Maleroverenskomstens 10, stk. 2, er fornøden hjemmel for fagretlig behandling af arbejdsmiljøspørgsmål.

Uoverensstemmelsen angår, om der i Maleroverenskomstens 10, stk. 2, er fornøden hjemmel for fagretlig behandling af arbejdsmiljøspørgsmål. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0084 Malerforbundet i Danmark (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Danske Malermestre for Peter Maler A/S (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Dansk Byggeri for Per Hansen Tømrerfirma ApS (Chefkonsulent Henrik Olsen)

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 6. maj 2013 i faglig voldgiftssag FV 2012.0156: Fagligt Fælles Forbund (advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Håndværk for Holm Tømrer- og Snedkerfirma A/S (Morten Frihagen)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for murerarbejdsmand Flemming Guldberg (faglig sekretær Jan Madsen) mod Dansk Byggeri for FME Entreprise A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127. FOA Fag og Arbejde. for. mod. Kommunernes Landsforening (KL) for. Sønderborg Kommune

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127. FOA Fag og Arbejde. for. mod. Kommunernes Landsforening (KL) for. Sønderborg Kommune PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127 FOA Fag og Arbejde for A mod Kommunernes Landsforening (KL) for Sønderborg Kommune - 2 Tvisten Uoverensstemmelsen anga r, om det var berettiget,

Læs mere

Faglig voldgiftssag FV Centralorganisationernes Forhandlingsudvalg (CFU) (advokat Peter Breum) mod

Faglig voldgiftssag FV Centralorganisationernes Forhandlingsudvalg (CFU) (advokat Peter Breum) mod Faglig voldgiftssag FV 2017.0103 Centralorganisationernes Forhandlingsudvalg (CFU) (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen (advokat Lene Damkjær Christensen) 1. Uoverensstemmelsen Sagen angår,

Læs mere

HK/Privat. for. mod. Tandlægeforeningen. for

HK/Privat. for. mod. Tandlægeforeningen. for Kendelse afsagt den 15. september 2017 i faglig voldgiftssag FV 2017.0041 HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Tandlægeforeningen for Tandlægerne EBdent ApS (advokat Rasmus Lindhardt Jensen)

Læs mere

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 5. oktober 2017 i faglig voldgiftssag FV 2017.0038: Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod HedeDanmark A/S (advokat Charlotte Strøm Petersen) 2 Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV2016.0045: Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod TEKNIQ for Wicotec Kirkebjerg A/S (underdirektør Thorkild Bang) 2 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 27-01-2009 OK-Nyt Løn nr. 002-09 Sag.nr.: 07/2174 Voldgiftssagen vedrørende

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2017.0044) CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Siemens Wind Power (advokat Morten Pedersen) Afsagt den 31.

Læs mere

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S og AC-organisationerne Dækningsområde Denne hovedaftale har bindende virkning for 1.AC-organisationerne. Hvorved forstås: a. en organisation, der er medlem af AC og

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0200): Fagligt Fælles Forbund for Murersjakket, René Bay Lodahl, Frank Lindholm og Per René Nielsen, på byggepladsen Vitus Bering i Horsens (Opmåler Jens A. Knudsen)

Læs mere

Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift

Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift Dansk Metal (advokat Stephan Agger) mod Dansk Byggeri for Mogens Pedersen, Nyborg A/S (advokat Thorsten Wilstrup) (vedr. spørgsmålet om, under hvilken overenskomst

Læs mere

Tilkendegivelse meddelt mandag den 28. februar 2011 i faglig voldgiftssag Fødevareforbundet NNF for A (adv.fm. Kim Brandt Jensen/LO) mod

Tilkendegivelse meddelt mandag den 28. februar 2011 i faglig voldgiftssag Fødevareforbundet NNF for A (adv.fm. Kim Brandt Jensen/LO) mod Tilkendegivelse meddelt mandag den 28. februar 2011 i faglig voldgiftssag 2011.0003 Fødevareforbundet NNF for A (adv.fm. Kim Brandt Jensen/LO) mod DI for Danish Crown Tønder-Oksekødsdivision (fagleder

Læs mere

Tilkendegivelse af 15. september i faglig voldgiftssag FV : FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod

Tilkendegivelse af 15. september i faglig voldgiftssag FV : FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod Tilkendegivelse af 15. september 2016 i faglig voldgiftssag FV2015.0219: FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod Rebild Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) Uoverensstemmelsen Sagen angår

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) for Olsen Biler A/S (juridisk konsulent

Læs mere

N O TAT. Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse

N O TAT. Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse N O TAT Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse Dette notat behandler spørgsmålet om hvilke medarbejdere, der er beskyttet af virksomhedsoverdragelsesloven. Notatet er udarbejdet

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( )

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( ) TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0194 (2015.0201) Fagligt Fælles Forbund (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Back Up Vikar

Læs mere

Kendelse. faglig voldgift FV Fødevareforbundet NNF. (advokat Martin Juul Christensen) mod. DI Overenskomst I. (advokat Thomas Nielsen)

Kendelse. faglig voldgift FV Fødevareforbundet NNF. (advokat Martin Juul Christensen) mod. DI Overenskomst I. (advokat Thomas Nielsen) Kendelse i faglig voldgift FV 2018.0037 Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I (advokat Thomas Nielsen) 2 1. Tvisten Denne sag handler om forståelsen af 23, stk.

Læs mere

Tilkendegivelse FV Forhandlingsfællesskabet. (advokat Peter Breum) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland

Tilkendegivelse FV Forhandlingsfællesskabet. (advokat Peter Breum) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland 16-0139.184. Tilkendegivelse i FV 2017.0086 Forhandlingsfællesskabet (advokat Peter Breum) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV2010.0192) Fødevareforbundet NNF (advokatfuldmægtig Kim Brandt Jensen) mod Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation (advokat Christian K. Clasen) afsagt

Læs mere

Der er ikke tale om et generelt forbud mod afskedigelser i virksomhedsoverdragelsessituationer,

Der er ikke tale om et generelt forbud mod afskedigelser i virksomhedsoverdragelsessituationer, N O TAT Afskedigelse ved virksomhedsoverdragelse Dette notat behandler reglerne for opsigelse af medarbejdere i forbindelse med, at der sker en virksomhedsoverdragelse. Notatet er udarbejdet af KL s Juridiske

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 15. maj faglig voldgiftssag (FV ): Serviceforbundet. for. (advokat Dennis Schnell Lauritzen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 15. maj faglig voldgiftssag (FV ): Serviceforbundet. for. (advokat Dennis Schnell Lauritzen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 15. maj 2018 i faglig voldgiftssag (FV2017-0124): Serviceforbundet for A (advokat Dennis Schnell Lauritzen) mod DI Overenskomst II for Securitas A/S (advokat Annette

Læs mere

TILKENDEGIVELSE. Faglig voldgiftssag FV Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod

TILKENDEGIVELSE. Faglig voldgiftssag FV Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod TILKENDEGIVELSE i Faglig voldgiftssag FV 2018.0112 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Jydsk Tagteknik (Thorsten Wilstrup) 1.Tvisten Sagen angår

Læs mere

T I L K E N D E L S E G I VE L S E

T I L K E N D E L S E G I VE L S E T I L K E N D E L S E G I VE L S E af 16. oktober 2009 i faglig voldgiftssag: FV 2009.67 CO-industri for 3F Fagligt Fælles Forbund for Kaj Rasmussen (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Gymnasieskolernes Lærerforening for A (Advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Moderniseringsstyrelsen for EUC Syd (Kammeradvokaten v/advokat Lene Damkjær

Læs mere

Klager har påstået, at Strøm Hansen A/S skal betale A 19.561,92 kr. med tillæg af procesrente fra den 1. november 2012.

Klager har påstået, at Strøm Hansen A/S skal betale A 19.561,92 kr. med tillæg af procesrente fra den 1. november 2012. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2013.0143 Dansk El-Forbund for A (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod Strøm Hansen A/S v/ TEKNIQ (konsulent Bent Lindgren) Uoverensstemmelsen angår, om klagers medlem

Læs mere

Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod

Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod Globel Danmark A/S, nu under konkurs CVR-nr. 31774497 Viengevej 100 8240 Risskov

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 Sag 228/2014 (1. afdeling) 3F som mandatar for A-L (advokat Rune Asmussen for alle) mod DI som mandatar for Brande Buslinier ApS (advokat Annette Fæster

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth)

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV2016.0119: FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) mod Odder Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) 2 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017 I sag nr.: AR2016.0083 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Dansk Arbejdsgiverforening for Danske

Læs mere

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne Denne hovedaftale er indgået mellem Post Danmark A/S og de AC-organisationer, der ved underskrift har tilsluttet sig hovedaftalen. Ved parterne

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift

Opmandskendelse. Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Falk Distribution ApS (advokat Pia Rude Truelsen)

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2010.0086 (afskedigelsesnævn)

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2010.0086 (afskedigelsesnævn) Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2010.0086 (afskedigelsesnævn) BUPL for A (advokat Peter Breum) mod Ringsted Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) Uoverensstemmelsen angår afskedigelsen af en

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1282008-SKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 21. december 2016 af Østre Landsrets 15. afdeling (landsdommerne Norman E. Cleaver, Kristian Korfits Nielsen og Marie Tullin (kst.)). 15.

Læs mere

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag FV2015.0013, afsagt den 11. januar 2016 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HVL Montage ApS (juridisk konsulent

Læs mere

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0218: Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) for JN Data A/S (advokat Jakob Cohr Arffmann)

Læs mere

KENDELSE. Faglig voldgiftssag FV FOA som mandatar for A (advokat Berit Lassen) mod

KENDELSE. Faglig voldgiftssag FV FOA som mandatar for A (advokat Berit Lassen) mod KENDELSE i Faglig voldgiftssag FV 2018.0163 FOA som mandatar for A (advokat Berit Lassen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver som mandatar for X (jurist Michaela Strand) 1.Tvisten Sagen angår, om det var berettiget

Læs mere

OP M A N D S K E N D E L S E

OP M A N D S K E N D E L S E OP M A N D S K E N D E L S E af 16. juni 2008 i faglig voldgiftssag: 3F Transportgruppen (konsulent Evelyn Jørgensen) mod DI/Turistvognmændenes Arbejdsgiverforening (TA) for Todbjerg City A/S (advokat

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i voldgiftssagen: HK Privat for A (advokat Jacob Goldschmidt) mod FOA Fag og Arbejde Esbjerg Afdeling (advokat Lars Lindhard)

OPMANDSKENDELSE i voldgiftssagen: HK Privat for A (advokat Jacob Goldschmidt) mod FOA Fag og Arbejde Esbjerg Afdeling (advokat Lars Lindhard) 1 OPMANDSKENDELSE i voldgiftssagen: HK Privat for A (advokat Jacob Goldschmidt) mod FOA Fag og Arbejde Esbjerg Afdeling (advokat Lars Lindhard) Afsagt den 24. januar 2010 1. Denne kendelse angår alene

Læs mere

Ligebehandlingsnævnets afgørelse om alder - afskedigelse - kompetence - fagretlig - ej medhold

Ligebehandlingsnævnets afgørelse om alder - afskedigelse - kompetence - fagretlig - ej medhold KEN nr 9543 af 08/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Journalnummer: 7100565-12 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ligebehandlingsnævnets afgørelse

Læs mere