SAF-projekt:Ny markedsnotering for smågrisemarkedet. Slutrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAF-projekt:Ny markedsnotering for smågrisemarkedet. Slutrapport"

Transkript

1 SAF-projekt:Ny markedsnotering for smågrisemarkedet December 2017 Af: NIN/MF/MS Slutrapport Sammendrag Baggrund Baggrunden for projektet var at se på, om det kunne være muligt at udvikle forslag til en ny dansk smågrisenotering til erstatning for nuværende puljepris og måske beregnet notering, som står på en solid basis og afspejler de faktiske og nye markedsvilkår for danske smågrise. Den nye smågrisenotering skulle afspejle de faktiske markedsvilkår bedst muligt. Landsforeningen af Danske Svineproducenter har de seneste syv år udarbejdet en løbende markedsovervågning af de centrale smågrisemarkeder for danske smågrise og haft løbende drøftelser med de centrale aktører for omsætning af smågrise i Europa. Markedet driller i perioder den danske slagtesvineproduktion, og flere integrerede producenter fristes til eksport af deres smågrise istedet for at indsætte dem i slagtesvinestalden. Formål At udvikle forslag til en ny dansk smågrisenotering til erstatning for nuværende puljepris og måske beregnet notering, som står på en solid basis og afspejler de faktiske og nye markedsvilkår. Konklusion En fair, gennemsigtig og troværdig smågrisepris er helt central for et tillidsfuldt samarbejde. Derfor er den beregnede notering også udviklet for mange år siden og er det bedste grundlag for en dansk retfærdig markedspris, men den store eksport betyder, at danske smågrise i dag prisfastsættes ud fra markedsforhold i hele Europa. I det marked vurderes Nord-West notering og SPF-puljeprisen at være det bedste udgangspunkt i dag for danske smågrise. Det har ikke været muligt at finde forbedringer til den beregnede notering, som således bedre kan rumme de typiske markedsforskydninger mellem forår og efterår.

2 Indledning Formålet med projektet var at se på, om det kunne være muligt at udvikle forslag til en ny dansk smågrisenotering til erstatning for nuværende puljepris og måske beregnet notering, som står på en solid basis og afspejler de faktiske og nye markedsvilkår. Den nye smågrisenotering skal afspejle de faktiske markedsvilkår bedst muligt. Landsforeningen af Danske Svineproducenter har de seneste syv år udarbejdet en løbende markedsovervågning af de centrale smågrisemarkeder for danske smågrise og haft løbende drøftelser med de centrale aktører for omsætning af smågrise i Europa. Projektet beskriver, hvordan smågrisenoteringer er fastlagt i de vigtigste svineproducerende lande i Europa, som f.eks. Tyskland, Holland, Spanien, Frankrig, Polen og Danmark. Disse fremgangsmåder er igennem projektet evalueret med henblik på at udarbejde et forslag til en ny, fair smågrisenotering i Danmark, som forener de bedste egenskaber, og som således har potentiale til at få stor accept i hele branchen. Processen/fremgangsmåden I processen er der foretaget en screening af diverse noteringer i EU og også taget kontakt til de enkelte lande med henblik på at indsamle information omkring landenes noteringer. Udover noteringer i Danmark, Tyskland og Holland, er en række øvrige noteringer i EU blevet belyst under projektet dette være sig noteringer i lande som: Polen, Spanien, Frankrig og Italien. Disse noteringer anses ikke som værende væsentlige i forhold til prisfastsættelsen på de smågrisenoteringer, og derfor henvises der til bilagsmaterialet omkring netop disse for yderligere information. Studietur til Tyskland - Nordvest og Holland - Best Piglet price sammen med Ddvalget bag den beregnede notering. Her blev de enkelte noteringer, som må betegnes som de mest fremtrædende uden for Danmark, gennemgået grundigt, og turens deltagere fik nyttig viden med hjem til projektarbejdet. Der er i projektperioden foretaget interview blandt en række af de større aktører inden for omsætning af smågrise (omsættere), og her er meldingen klar. Aktørerne deltager gerne i en fælles notering med ugentlig indberetning til både en kendt instans eller tredjepart. Dette med henblik på at kunne skabe en mere transparent prisfastsættelse ved flere indmeldinger på priser til den SPF-puljepris, som SPF i dag alene fastsætter. Puljeprisen fastsættes i dag ud fra de ca grise, SPF ugentlig omsætter, og sætter man det i sammenhæng med, at puljeprisen årligt er helt eller delvist med til at danne handelsgrundlaget for handel med ca. 18,4 mio. grise, vil det være relevant at få afprøvet en sådan model fælles notering.

3 Væsentlige noteringer i EU I det følgende er de betydende noteringer for prissætningen på danske smågrise nærmere beskrevet herunder. SPF Beregnet notering og puljenoteringen Beregnet notering Noteringen er baseret på Danish Crowns aktuelle notering på slagtesvin, som fratrækkes omkostninger og tillægges efterbetalingen. Altså er smågriseprisen baseret på den gennemsnitlige afregnede pris på slagtesvin, og noteringen beregnes ud fra det bedst mulige skøn over indtægter og omkostninger for henholdsvis smågrise- og slagtesvineproducenten. Noteringen på smågrise fastsættes således, at smågrise- hhv. slagtesvineproducenten opnår det samme afkast på den investerede kapital i produktionsapparatet. Noteringen er for almindelige produktioner (ej specialproduktioner). Endvidere er den beregnede gennemsnitspris for alle smågrise (dvs. inkl. grise, som måtte have fejl og dermed mindre værdi). Den beregnede smågrisenotering fastsættes på baggrund af den aktuelle pris på slagtesvin og ikke den forventede pris om 3-4 måneder, hvor grisene slagtes. På kort sigt kan det være uretfærdigt. Set over en længere periode betyder det mindre, idet uretfærdigheden udlignes.

4 Den beregnede notering blev etableret på et tidspunkt, hvor stort set alle smågrise blev opfedet i Danmark. I dag eksporteres imidlertid op mod 40% af smågrisene. Prisen på smågrise i Danmark påvirkes i stigende grad af markedsprisen på smågrise på eksportmarkederne. Den stigende eksport betyder, at prissætningen på smågrise i stigende grad vil blive bestemt af markedsnoteringen prisen på eksportmarkederne. 12-ugers forecast Det er ikke muligt at lave et 12-ugers forecast på dækningsbidraget. Ser vi fx på et indkøb af smågrise i uge 3 i år, til en forhøjet puljepris, kunne dette svare sig, da noteringen på slagtetidspunktet er steget, så der er en gevinst på konjunkturen. Omvendt ser det ud, hvis vi tager udgangspunkt i uge 17 i år og laver et indkøb, hvor puljeprisen også er forhøjet i forhold til den beregnede notering, men noteringen på slagtetidspunktet for disse grise 12 uger senere er faldet, og derved kan der ikke opnås en konjunkturmæssig gevinst på købet.

5 Figuren her under viser de seneste to års potentielle gevinst/tab på totalen ved en sammenligning mellem et indkøb enten via beregnet notering eller puljenoteringen og slagtenoteringen 12 uger herefter. Figuren herunder viser gevinst/tab på konjunkturer uge for uge de seneste syv år og konkluderer samtidig, at det ikke er muligt at lave et 12-ugers forecast på gevinst/tab i DB på slagtesvineproduktionen. Det giver derfor ikke mening at indregne dette i den beregnede notering.

6 Puljenoteringen En gang ugentligt samles SPF s salgsmedarbejdere for hvert af de enkelte smågrisemarkeder for at drøfte det aktuelle udbud af frie danske puljegrise og efterspørgslen på de enkle markeder (Tyskland, Polen, Danmark, Italien m.fl.). De enkelte landes forventninger til de kommende afregningers priser på kød er en central faktor for efterspørgslen og de enkelte markeders priser. Det skønnes, at SPF s udbud af frie grise er ca grise om ugen eller 1 mio. smågrise om året, mens puljeprisen skønnes at indgå i handlen med 18,4 mio. grise om året. Grundlaget for puljeprisen er således noget mindre end for Nord-West noteringen og Best Piglet Price, men rummer til gengæld markedsmekanismer fra alle de centrale smågrisemarkeder i Europa. I tilfælde af store markedsforskelle i mellemmarkederne, fx Italien, reguleres det over tillæggene. SPF s puljepris har stor transparens omkring sundhedsstatus, men rummer også mindre transparensvariation i priserne omkring tillæg/fradrag ved partistørrelse, vaccinationer, vejetidspunkt mv.

7 Nord-West noteringen Vores undersøgelser viser, at Nord-West noteringen klart er den største, og den skønnes brugt i handel med ca. 45 mio. europæiske smågrise. Den er alene bestemt ud fra en årlig omsætning på ca. 8 mio. tyske grise i Niedersachen og Nordrhein-Westphalen altså ingen importerede grise. Hver uge indberetter ca. 30 lokale grisehandlere deres priser, som samles, og medianen udregnes. Der angives en spredning samt en transparens på kiloregulering, vaccineomkostninger og partistørrelse. Der gives også tillæg for sundhed, kvalitet af grisene mv. Typisk betales der 8-12 euro inklusive transport for købere. Best Piglet Price Best Piglet Price er et nyt initiativ taget af griseforhandlere i Holland. Ud fra vores undersøgelse skønnes den brugt i handel med ca. 9 mio. grise. Der er en tæt sammenhæng til Nord-West noteringen. Ca. 11 større grisehandlere og nogle landmænd indberetter hver uge priser til en uafhængig analyseenhed, DCA. Alle kan i princippet indberette priser, men de skal godkendes af DCA. Det er samtidig også muligt for DCA at ekskludere informanter. De indberettede priser er for en defineret standardsmågris, som er mere præcise end for en dansk puljegris. Det er dog ikke helt klart, om de klare definitioner bruges helt som

8 tiltænkt, og der er ingen tvivl om, at der også i Holland arbejdes med tillæg/fradrag, som det kendes fra Tyskland og Danmark, afhængigt af individuelle forhold i markedssituationen. Definitionen på en basissmågris i Best Piglet Price er: 25 kg, mindst 3 uger ved fravænning, opdrættet på plasticspalter, mindst 0,3 m 2 pr. smågris efter fravænning, basis 2 vaccinationer samt at grisen skal være sund! Kan vi lære noget? Transparens Transparensen i prissætningen vil i den grad blive øget, såfremt flere omsættere skulle indberette priser til en ny fælles markedsnotering. Der er dog en række faktorer, der gør sig gældende i, hvorvidt dette kan lade sig gøre, og om dette overhovedet er lovligt. En model, hvor flere handelsparametre som fx vægt, antal vacciner, partistørrelse, PRRS-status, sundhedsstatus etc. fastsættes til et konkret udgangspunkt, vil give et mere overskueligt marked for den enkelte køber/sælger af smågrise og navigere i samt handle ud fra. En sådan basis for markedsgrisen ville se sådan ud: Vægt: 30 kg - partistørrelse: 650 stk. - antal Vacciner: 0 - PRRS: Negativ - sundhedsstatus: Myc eller bedre - transport: Hentet og vejet ab gård. Dette vil samtidig komme til udtryk i et fald blandt de mange tillæg, der i dag præger markedet i alle mulige retninger. De forsvinder dog ikke, men det vil klart danne grundlag for, at normalfordelingen så at sige vil kunne blive indsnævret.

9 Overordnet er der behov for et troværdigt marked de store udsving er noget skidt for alle parter. Selvom gennemsnitsprisen over året ikke vil ændre sig meget, så vil en større transparens medvirke til, at de store udsving i prisen kan undgås, og det vil være til gavn for både købere og sælgere af smågrise. Tillæg/fradrag går ikke væk, men kunne være mindre og mere gennemsigtige. En fælles indberetning vil kunne mindske tillæg/fradrag og samtidig gøre prisen mindre, men det vil ikke medføre, at disse helt forsvinder. Det er vigtigt her at huske, at handel med grise er et levende marked, hvor flere ubekendte faktorer spiller ind, og at der altid kan være købere/sælgere, der med forskellige udgangspunkter vil kunne se flere scenarier i samme gris/produktion og heraf byde forskelligt på den samme gris. Derfor forsvinder tillæg og fradrag ikke, og erfaringerne fra Tyskland og Holland viser det samme. Øget markedsinformation Et fælles forum for indberetning af priserne vil kunne bibringe en øget markedsinformation i forhold til både afsætningsmuligheder og priser. Den vil dog stadig blive svær at ramme med 100 % pga. ovenstående faktorer og forhold. Dog vil en ugentlig offentliggørelse af spredningen i de indberettede priser øge transparensen. Lovlighed En fælles indberetning med udvalgte aktører i markedet kan stride mod konkurrencelovgivningen, og derfor har vi under projektet fremsendt en skrivelse til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen, hvor vi spørger til lovligheden af et indberetningssystem, hvor de største omsættere indberetter en pris. Denne henvendelse mangler vi stadig svaret på. Men selvom det skulle være lovligt, kan puljeprisen kun styrkes hvis SPF vil være med. Kan vi løse at integrerede producenter fristes til i perioder at eksportere deres grise NEJ En fælles indberetning og heraf tættere prismatch i markedet vil ikke afhjælpe at integrerede producenter til tider ønsker at sælge deres smågrise direkte til eksport i de perioder hvor priserne når højder hvor dækningsbidraget fra slagtesvineproduktionen også kan dækkes ind i smågriseprisen.

10 Overordnet konklusion En fair, gennemsigtig og troværdig smågrisepris vil være en af de helt centrale forudsætninger i udviklingen af nye produktionsmodeller/ejerformer, som er nævnt under anbefaling #1 og #2 i Vækstpanelets rapport Flere grise på danske hænder. Projektet viser, at spredningen i priserne ville blive mindsket ved en ny og mere transparent prisfastsættelse og noteringsmodel, end den, vi kender i dag. Det tillidsfulde samarbejde omkring en fair, gennemsigtig og ikke mindst troværdig smågrisepris skabes via et tillidsfuldt samarbejde. Derfor er den beregnede notering også udviklet for mange år siden, og den er det bedste grundlag for en dansk baseret markedspris. Den store eksport betyder dog, at danske smågrise i dag prisfastsættes ud fra markedsforhold i hele Europa, og i det marked vurderes Nord-West noteringen og SPF-puljeprisen i dag at være det bedste udgangspunkt for danske smågrise. Undersøgelsen har bragt ny viden og skabt større indsigt, men ikke skabt grundlag til at etablere et forslag til en ny markedspris kun forbedringsforslag.

Økonomisk temperaturmåling og prognose for 2011 og 2012 samt skøn for 2013 (december 2011)

Økonomisk temperaturmåling og prognose for 2011 og 2012 samt skøn for 2013 (december 2011) Økonomisk temperaturmåling og prognose for og samt skøn for (december ) NOTAT NR. 1132 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på minus 83 kr. pr. slagtesvin i gennemsnit, mens resultatet for

Læs mere

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (MARTS 2012)

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (MARTS 2012) ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR SAMT SKØN FOR (MARTS ) NOTAT NR. 1204 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på minus 36 kr. pr. slagtesvin i gennemsnit, mens resultatet for de bedste

Læs mere

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (juni 2012)

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (juni 2012) ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR SAMT SKØN FOR (juni ) NOTAT NR. 1216 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på 3 kr. pr. slagtesvin i gennemsnit, mens de bedste 25 % besætninger forventes

Læs mere

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 OG 2013 (SEPTEMBER 2012)

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 OG 2013 (SEPTEMBER 2012) ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR OG (SEPTEMBER ) NOTAT NR. 1223 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på -41 kr. pr. slagtesvin, en forbedring på 41 kr. i forhold til. Der forventes

Læs mere

Strukturudvikling på det danske smågrisemarked

Strukturudvikling på det danske smågrisemarked Strukturudvikling på det danske smågrisemarked Undersøgelsens formål er at belyse det danske smågrisemarked og de forandringer, der kan forventes i de næste fem år. Metode I en e-mail blev medlemmer af

Læs mere

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2011 OG 2012 (SEPTEMBER 2011)

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2011 OG 2012 (SEPTEMBER 2011) ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR OG (SEPTEMBER ) NOTAT NR. 1128 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på minus 136 kr. i gennemsnit, mens resultatet for de bedste 25 procent besætninger

Læs mere

TILLÆG TIL SMÅGRISEPRISEN VED PRODUKTION AF GRISE OPDRÆTTET UDEN ANTIBIOTIKA

TILLÆG TIL SMÅGRISEPRISEN VED PRODUKTION AF GRISE OPDRÆTTET UDEN ANTIBIOTIKA TILLÆG TIL SMÅGRISEPRISEN VED PRODUKTION AF GRISE OPDRÆTTET UDEN ANTIBIOTIKA NOTAT NR. 1803 1. juni 2018 ændrer Danish Crown OUA-tillægget fra 1,50 kr. til 1,20 pr. kg. Tillægget pr. 30 kg s OUA-smågris

Læs mere

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger Markus Fiebelkorn LaDS' prognose år 2017/18 1. kv. 2017 2. kv. 2017 3. kv. 2017 4. kv. 2017 GNS. 2017 Puljenotering (SPF region 2/3) kr. 470 kr. 538 kr.

Læs mere

Finn Udesen SEGES-VSP ØKONOMI I SVINEPRODUKTIONEN STALD & MÅNEGRISSEMINAR

Finn Udesen SEGES-VSP ØKONOMI I SVINEPRODUKTIONEN STALD & MÅNEGRISSEMINAR Finn Udesen SEGES-VSP ØKONOMI I SVINEPRODUKTIONEN STALD & MÅNEGRISSEMINAR INDHOLD Den økonomiske situation Investeringer Hvorfor producere slagtesvin Verden rundt 2... Prognose marts 2015 2013 2014 2015

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Analyse og Statistik 18. marts 2013 Uge 12 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med de sidste uger, er

Læs mere

Sammendrag NOTAT NR. 0933. 14. DECEMBER 2009 AF: Finn K. Udesen SIDE 1 INFO@DANSKSVINEPRODUKTION.DK WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK

Sammendrag NOTAT NR. 0933. 14. DECEMBER 2009 AF: Finn K. Udesen SIDE 1 INFO@DANSKSVINEPRODUKTION.DK WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK I blev resultatet for svineproduktionen forbedret med 108 kr. pr. gris i forhold til. Resultaterne indeholder fuld aflønning af arbejdskraften samt forrentning af den investerede kapital. NOTAT NR. 0933

Læs mere

Smågrisemarkedet i det udenlandske nærområde

Smågrisemarkedet i det udenlandske nærområde Smågrisemarkedet i det udenlandske nærområde Hans Aarestrup, direktør, Landsforeningen af Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker, Landsforeningen af Brancheforeningen Bedre end gennemsnittet 94 % af de adspurgte

Læs mere

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger. Markus Fiebelkorn

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger. Markus Fiebelkorn Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger Markus Fiebelkorn 1, 2016 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41 45 49 1, 2017 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41 45 49 Prisudvikling (1) 2016 jul 2017 1,90 1,80 1,70 1,60

Læs mere

Slagtesvineproducenterne

Slagtesvineproducenterne Slagtesvineproducenterne Slagtesvineproducenterne har fordoblet deres driftsresultat pr. gris fra 50 kr. til 100 kr. > > Niels Vejby Kristensen og Brian Oster Hansen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 13. marts 2017 Uge 11 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker til svagt stigende prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer sker handlen

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 4. januar 2016 Uge 1 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til uforandret prisniveau denne uge. Til det

Læs mere

Sammendrag. Dyregruppe:

Sammendrag. Dyregruppe: NOTAT NR. 1020 I forventes der et resultat fra svineproduktionen der er 17 kr. bedre end i. Resultat i er præget af usikkerhed om udviklingen i foderpriserne. INSTITUTION: FORFATTER: VIDENCENTER FOR SVINEPRODUKTION

Læs mere

RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER 2015

RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER 2015 RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER NOTAT NR. 1532 Rentabiliteten i svineproduktionen er et mål for, hvordan temperaturen er i erhvervet. I forventes der en negativ rentabilitet på 81 kr. pr.

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 2018

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 2018 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 208 NOTAT NR. 84 Forventning om lave afregningspriser for svinekød for 208 og 209 samt forventning om stigende foderpriser forringer rentabiliteten i svineproduktionen.

Læs mere

Konceptbeskrivelse AI/AU

Konceptbeskrivelse AI/AU Konceptbeskrivelse AI/AU Indledning Det overordnede mål med konceptet er, at forbedre svineproducentens økonomiske resultat. Metoden til at rykke på det økonomiske resultat, er at implementere kendt viden

Læs mere

59. MARKEDSSITUATIONEN FOR SMÅGRISE I TYSKLAND. Markus Fiebelkorn Markedsanalytiker Danske Svineproducenter

59. MARKEDSSITUATIONEN FOR SMÅGRISE I TYSKLAND. Markus Fiebelkorn Markedsanalytiker Danske Svineproducenter 59. MARKEDSSITUATIONEN FOR SMÅGRISE I TYSKLAND Markus Fiebelkorn Markedsanalytiker Danske Svineproducenter Eksport af smågrise 2002-2017 16.000.000 14.000.000 12.000.000 10.000.000 8.000.000 6.000.000

Læs mere

SPF-Danmark Hvordan ser tendensen for smågrisemarkederne ud for de kommende år

SPF-Danmark Hvordan ser tendensen for smågrisemarkederne ud for de kommende år Indlæg nr. 13 Fremtidens vilkår & marked SPF-Danmark Hvordan ser tendensen for smågrisemarkederne ud for de kommende år Peter Skov Madsen, SPF-Danmark Adm. Direktør for SPF-Danmark siden 1999 Grisehandler,

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 23. marts 2016 Uge 12 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til uforandret prisniveau denne uge. Til det

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne Smågriseproduktionen havde den højeste indtjening i 213. > > Niels Vejby Kristensen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for smågriseproducenter I 213 havde de danske

Læs mere

DB-TJEK SOHOLD, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2013

DB-TJEK SOHOLD, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2013 Støttet af: DB-TJEK SOHOLD, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2013 NOTAT NR. 1421 Selvom DB pr. slagtesvin var lavt i første halvår, var der stor hjemmeblanderfordel og stordriftsfordel, hvilket har holdt hånden

Læs mere

DB-TJEK SOHOLD 7 KG, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2014

DB-TJEK SOHOLD 7 KG, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2014 DB-TJEK SOHOLD 7 KG, 30 KG OG SLAGTESVIN FOR 2014 NOTAT NR. 1514 Analyse på DB-tjek viser store potentialer indenfor svineproduktion, når der tages de rigtige strategiske valg omkring produktionssystemerne.

Læs mere

RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION DECEMBER 2014

RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION DECEMBER 2014 RENTABILITET I DANSK SVINEPRODUKTION DECEMBER NOTAT NR. 1501 Rentabiliteten i den danske svineproduktion bliver kraftigt forværret i. Den dårlige rentabilitet for svineproducenterne skyldes en lav slagtesvinenotering

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Analyse og Statistik 29. august 2011 Uge 35 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,9 100,5 99,6 99,2 100,5 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 95,2 94,9 95,1 94,3 91,5 90,3

- I pct. af ugen før... 99,9 100,5 99,6 99,2 100,5 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 95,2 94,9 95,1 94,3 91,5 90,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 47/ -11- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.100 stk. Notering = fald Der ventes i denne

Læs mere

ANALYSE AF DET DANSKE, TYSKE OG HOLLANDSKE SMÅGRISEMARKED

ANALYSE AF DET DANSKE, TYSKE OG HOLLANDSKE SMÅGRISEMARKED Støttet af: ANALYSE AF DET DANSKE, TYSKE OG HOLLANDSKE SMÅGRISEMARKED NOTAT NR. 147 Den danske puljenotering følger den tyske Nord-West notering med 4 ugers forsinkelse i gennemsnit. Drivkræfterne bag

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 6. november Uge 45 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker fortsat trægt, men til uforandret prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer

Læs mere

Tema. Benchmarking i svineproduktionen. Analyse af Business Check tal fra 2005 til 2009

Tema. Benchmarking i svineproduktionen. Analyse af Business Check tal fra 2005 til 2009 Benchmarking i svineproduktionen > > Anders B. Hummelmose, Agri Nord Med benchmarking kan svineproducenterne se, hvordan de andre gør, tage ved lære af hinanden og dermed selv forbedre systemer og produktion.

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION JANUAR 2018

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION JANUAR 2018 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION JANUAR 2018 NOTAT NR. 1802 Faldende afregningspriser medfører forværret rentabilitet i svineproduktionen i 2018. Tendensen ser ud til at forsætte ind i 2019. INSTITUTION:

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 6. oktober 2014 Uge 41 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med sidste uge, er som følger:

Læs mere

SVIN RESULTATER 2014 PROGNOSE 2015. Et naturligt valg for det professionelle landbrug

SVIN RESULTATER 2014 PROGNOSE 2015. Et naturligt valg for det professionelle landbrug SVIN RESULTATER 2014 PROGNOSE 2015 Uge 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35 37 39 41 43 45 47 49 51 NOTERING SLAGTESVIN - 2014 12,50 12,00 11,50 Gns. 11,56* Prognose 11,00 10,50 10,00 Realiseret

Læs mere

Økonomi for griseproducenter. 6. Februar 2018

Økonomi for griseproducenter. 6. Februar 2018 Økonomi for griseproducenter 6. Februar 2018 2 2017 i sohold Styrk dig til fremtiden Økonomi for griseproducenter 2017 ved slagtesvin Priser og marked Hvordan er det gået svineproducenterne? Sohold, salg

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 19. februar 2018 Uge 8 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til stigende prisniveau denne uge. Til det

Læs mere

Rentabilitet i svineproduktion

Rentabilitet i svineproduktion Rentabilitet i svineproduktion > > Brian Oster Hansen, Videncenter for Svineproduktion Fremstillingsprisen er steget med,95 kr. pr. kg slagtesvin, mens den opnåede afregningspris er steget med 2,02 kr.

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Analyse og Statistik 16. september 2013 Uge 38 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med sidste uge, er

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER 2016

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER 2016 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION SEPTEMBER 206 NOTAT NR. 625 Højere afregningspriser medfører forbedret rentabilitet i 206. INSTITUTION: FORFATTER: VIDENCENTER FOR SVINEPRODUKTION NIKOLAJ KLEIS NIELSEN

Læs mere

PRISUDVIKLING OG SÆSONUDSVING FOR SMÅGRISE OG SLAGTESVIN

PRISUDVIKLING OG SÆSONUDSVING FOR SMÅGRISE OG SLAGTESVIN PRISUDVIKLING OG SÆSONUDSVING FOR SMÅGRISE OG SLAGTESVIN NOTAT NR. 1214 Sæsonudsving i prisen på smågrise og slagtesvin er analyseret for perioden 2004-2011. For det tyske marked er der yderligere analyseret

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 4. juli 2016 Uge 27 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked sker handlen med ferske skinker til svagt stigende prisniveau denne uge. Efterspørgslen efter kamme

Læs mere

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012 SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 212 NOTAT NR. 134 De foreløbige driftsresultater for 212 viser en markant forbedret indtjening i forhold til 211. INSTITUTION: FORFATTER: VIDENCENTER

Læs mere

Strukturudviklingen på det danske smågrisemarked 2011

Strukturudviklingen på det danske smågrisemarked 2011 Strukturudviklingen på det danske smågrisemarked 2011 Undersøgelsens formål er at belyse det danske smågrisemarked og de forandringer, der kan forventes indtil 2015. Metode I en e-mail blev medlemmer af

Læs mere

MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08

MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08 Markedsnyt oksekød MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Tlf. 3373 2500 Fax 3373 2510 www.danishmeat.dk e-post: dma@danishmeat.dk KLP/BSO Danmark Slagtninger i

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 17. maj 2016 Uge 20 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker til stigende prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer sker handlen til

Læs mere

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,2 99,7 100,6 99,6 - I pct. af samme uge sidste år 98,2 97,5 97,2 96,7 95,2 94,7

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,2 99,7 100,6 99,6 - I pct. af samme uge sidste år 98,2 97,5 97,2 96,7 95,2 94,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -08- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.500 stk. Notering = fald Der ventes i denne

Læs mere

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger. Markus Fiebelkorn

Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger. Markus Fiebelkorn Markedet for smågrise prognoser og forudsætninger Markus Fiebelkorn Konklusion: 2018 Eksportmarkederne bestemmer prisniveauet Afrikansk svinepest og faldende produktion i Kina Faldende slagtesvineproduktion

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSOVERVÅGNING 31. marts 28 Uge 14 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som følger:

Læs mere

Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia

Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia Dato: 6. maj 2013 Sag: MEDS-12/06669-11 Sagsbehandler: MST/ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Danske Svineproducenters prisportal

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSAFDELINGEN 18. september 2006 Uge 38 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som følger:

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION OKTOBER 2017

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION OKTOBER 2017 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINE- PRODUKTION OKTOBER 207 NOTAT NR. 728 Høje afregningspriser og lave foderpriser medfører fortsat god rentabilitet i svineproduktionen for 207 og 208. INSTITUTION: FORFATTER:

Læs mere

Finn Udesen. Eksport af smågrise aktuel tendens eller langsigtet trend. Analyse af årsager og mulige udviklingstendenser

Finn Udesen. Eksport af smågrise aktuel tendens eller langsigtet trend. Analyse af årsager og mulige udviklingstendenser Finn Udesen WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK E-MAIL: DSP-INFO@LF.DK Eksport af smågrise aktuel tendens eller langsigtet trend Analyse af årsager og mulige udviklingstendenser Smågriseeksport 8.000.000 7.000.000

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 11/19 13-03-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 2017

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 2017 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION MAJ 207 NOTAT NR. 77 Højere afregningspriser samt lavere foderpriser medfører forbedret rentabilitet i svineproduktionen for 207 og 208. INSTITUTION: FORFATTER: SEGES

Læs mere

Aktuelt benchmark (fra uge 25) Tican Danish Crown. v. Bjarne Knudsen,

Aktuelt benchmark (fra uge 25) Tican Danish Crown. v. Bjarne Knudsen, Aktuelt benchmark (fra uge 25) Tican Danish Crown v. Bjarne Knudsen, bjk@sraad.dk Vigtigt!! Sammenligning af levering af de samme grise til hhv. Tican og Danish Crown (DC) Måden at levere grisene skal

Læs mere

Økonomi for griseproducenter. 5. Februar 2019

Økonomi for griseproducenter. 5. Februar 2019 Økonomi for griseproducenter 5. Februar 2019 Økonomi og produktion grise Prisudvikling Udvikling i totaløkonomi og driftsgrene Sohold Slagtesvin DB hvad har betydning Foder med majs Smågrisepris Korrektion

Læs mere

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29 /15. Danmark

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29 /15. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /15 Markedsnyt 15-07-15 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 5.000 stk. Notering = uændret Slagtningerne

Læs mere

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 47/16. Danmark

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 47/16. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 47/16 Markedsnyt -11-16 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.000 stk. Notering = stiger

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 30. december 2013 Uge 1 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med sidste uge, er som følger:

Læs mere

- I pct. af ugen før ,8 100,6 100,1 99,5 98,2 98,4 - I pct. af samme uge sidste år 104,8 105,3 104,8 105,0 108,2 109,4

- I pct. af ugen før ,8 100,6 100,1 99,5 98,2 98,4 - I pct. af samme uge sidste år 104,8 105,3 104,8 105,0 108,2 109,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 45/17 08-11-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.0 stk. Notering = stiger Der ventes

Læs mere

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater 2011-2012 Juni 2011 Side 1 af 11 INDHOLD Sammendrag... 3 Tendens... 4 Smågriseproducenter... 5 Slagtesvineproducenter... 6 Integreret svineproduktion...

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne Driftsgrenen med den største fremgang fra 211 til 212 var smågriseproduktionen. > > Niels Vejby Kristensen og Brian Oster Hansen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes rolig for opstarten af 2019.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes rolig for opstarten af 2019. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 1/ 03-01- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtninger Notering = uændret Pga. helligdage over jul

Læs mere

- I pct. af ugen før ,0 99,3 98,6 98,7 97,9 98,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,2 104,7 101,5 101,9 105,7 108,3

- I pct. af ugen før ,0 99,3 98,6 98,7 97,9 98,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,2 104,7 101,5 101,9 105,7 108,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. / 02-05- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 8.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 17. august 2015 Uge 34 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med de sidste uger, er som

Læs mere

Velkommen til Fyraftensmøde

Velkommen til Fyraftensmøde Velkommen til Fyraftensmøde Hvilke medarbejdere skal jeg satse på? Tirsdag. 18. december kl. 9.30 12.00 Hvordan tiltrækker og fastholder jeg de rigtige medarbejdere? Skal jeg vælge dansk eller udenlandsk

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 30. maj 2016 Uge 22 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker til stigende prisniveau denne uge. Ligeledes bove og biprodukter handles til

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 28. april Uge 18 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med sidste uge, er som følger:

Læs mere

TEMPERATURMÅLING - DANSK SVINEPRODUKTION JULI 2016

TEMPERATURMÅLING - DANSK SVINEPRODUKTION JULI 2016 TEMPERATURMÅLING - DANSK SVINEPRODUKTION JULI 206 NOTAT NR. 64 Fornyet optimisme om dansk svineproduktion. INSTITUTION: FORFATTER: SEGES VIDENCENTER FOR SVINEPRODUKTION NIKOLAJ KLEIS NIELSEN UDGIVET: 3.

Læs mere

Den gennemsnitlige smågriseproducent havde 532 søer, producerede knap 12.000 smågrise og drev 144 ha. i 2009. Produktion: 2009 2010 2011

Den gennemsnitlige smågriseproducent havde 532 søer, producerede knap 12.000 smågrise og drev 144 ha. i 2009. Produktion: 2009 2010 2011 NOTAT NR. 1022 Indkomstprognoserne for svinebedrifterne for 2010 og 2011 viser en forbedring af økonomien i forhold til 2009, for såvel smågriseproducenter, slagtesvineproducenter samt producenter med

Læs mere

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne?

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne? Business Check Svin Individuel benchmarking for svineproducenter Formål Business Check er en sammenligning af bedrifters økonomiske resultat bedrift for bedrift. Det er kun hoveddriftsgrenen, der sættes

Læs mere

ØKONOMISKE KONSEKVENSBEREGNINGER 2013

ØKONOMISKE KONSEKVENSBEREGNINGER 2013 ØKONOMISKE KONSEKVENSBEREGNINGER 2013 NOTAT NR. 1301 De økonomiske konsekvenser ved afvigelser i effektivitet i forhold til landsgennemsnittet, kan anvendes som overslag over muligt tab og gevinst i dækningsbidraget

Læs mere

AFTALEGRUNDLAG FOR OPEN BOOK- SAMARBEJDE MELLEM SMÅGRISE- OG SLAGTESVINEPRODUCENTER

AFTALEGRUNDLAG FOR OPEN BOOK- SAMARBEJDE MELLEM SMÅGRISE- OG SLAGTESVINEPRODUCENTER Støttet af: AFTALEGRUNDLAG FOR OPEN BOOK- SAMARBEJDE MELLEM SMÅGRISE- OG SLAGTESVINEPRODUCENTER NOTAT NR. 1909 Smågrise- og slagtesvineproducenter, der har samme tilgang til at sætte mål for deres bedrift,

Læs mere

GRUNDLAG FOR BEREGNING AF TILLÆG FOR FRILANDS SMÅGRISE SEPTEMBER 2011

GRUNDLAG FOR BEREGNING AF TILLÆG FOR FRILANDS SMÅGRISE SEPTEMBER 2011 GRUNDLAG FOR BEREGNING AF TILLÆG FOR FRILANDS SMÅGRISE SEPTEMBER 2011 NOTAT NR. 1129 Grundlaget beskriver forudsætningerne for at beregne et tillæg for smågrise produceret efter frilandskonceptet og er

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 25. april Uge 17 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer roligt og til stort set uforandret prisniveau denne

Læs mere

Eksport til Sydeuropa forløber som i sidste uge. Slagtninger af kreaturer på de eksportautoriserede slagterier (klassificerede kroppe)

Eksport til Sydeuropa forløber som i sidste uge. Slagtninger af kreaturer på de eksportautoriserede slagterier (klassificerede kroppe) Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17-07-17 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 5.900 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSOVERVÅGNING 3. marts 2008 Uge 10 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som følger:

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSOVERVÅGNING 5. januar 2009 Uge 2 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som følger:

Læs mere

Velkommen til Inspirationsdag Frilands- og økologiskgris til Friland A/S

Velkommen til Inspirationsdag Frilands- og økologiskgris til Friland A/S Velkommen til Inspirationsdag Frilands- og økologiskgris til Friland A/S Program 10:00 Kontraktproduktion og nye tilbud v/friland Henriette Guldager og Jens Peter Nannerup 10:45 Tilbud om finansiering

Læs mere

Stilhed før stormen. De næste 8 sider rives ud! STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED

Stilhed før stormen. De næste 8 sider rives ud! STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED Stilhed før stormen Otte måneder inden EU-reglen om løsgående drægtige søer træder i kraft, står knap en tredjedel af alle danske søer stadig i stalde, der

Læs mere

Slagtesvinekursus 21. Februar 2013

Slagtesvinekursus 21. Februar 2013 Sundhedsstyring i slagtesvineproduktion Slagtesvinekursus 21. Februar 2013 Dyrlæge Anders Elvstrøm Fagdyrlæge i svinesygdomme ae@svinepraksis.dk Introduktion Stor forskel i dækningsbidrag imellem producenter

Læs mere

Konceptbeskrivelse AI/AU

Konceptbeskrivelse AI/AU Konceptbeskrivelse AI/AU Indledning Det overordnede mål med konceptet er, at forbedre svineproducentens økonomiske resultat. Metoden til at rykke på det økonomiske resultat, er at implementere kendt viden

Læs mere

- I pct. af ugen før... 97,3 98,8 99,2 99,3 102,6 99,1 - I pct. af samme uge sidste år 96,7 97,0 99,2 99,0 92,9 89,1

- I pct. af ugen før... 97,3 98,8 99,2 99,3 102,6 99,1 - I pct. af samme uge sidste år 96,7 97,0 99,2 99,0 92,9 89,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. /14 Markedsnyt -07-14 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 6.500 stk. Reduceret afregningspriser

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 10. oktober 2017 Uge 41 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til uforandret prisniveau denne uge. Til

Læs mere

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION JANUAR 2017

TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION JANUAR 2017 TEMPERATURMÅLING DANSK SVINEPRODUKTION JANUAR 207 NOTAT NR. 705 Højere afregningspriser samt lave foderpriser medfører forbedret rentabilitet i svineproduktionen for 206 og 207. INSTITUTION: FORFATTER:

Læs mere

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 33/ 15-08- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.400 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 20/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 20/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 17-05-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.0 stk. Notering = ændret Der ventes en

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 37/ 12-09- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.700 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Vækstgrise Optimér på det du har mindst af

Vækstgrise Optimér på det du har mindst af Vækstgrise Optimér på det du har mindst af Anders Christensen, Agrinord Preben Høj, LandboNord Baggrund for fokus på emnet Nytår 13/14: nye vægtgrænser og afregningsregler Flere grise/årsso: overfyldte

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,1 99,8 99,2 99,4 96,2 100,6 - I pct. af samme uge sidste år 101,1 105,6 104,6 104,3 110,3 109,1

- I pct. af ugen før... 99,1 99,8 99,2 99,4 96,2 100,6 - I pct. af samme uge sidste år 101,1 105,6 104,6 104,3 110,3 109,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/ -04- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Konceptbeskrivelse AI/AU

Konceptbeskrivelse AI/AU Konceptbeskrivelse AI/AU Indledning Det overordnede mål med konceptet er, at forbedre svineproducentens økonomiske resultat. Metoden til at rykke på det økonomiske resultat, er at implementere kendt viden

Læs mere

Svinesektorens udfordringer er der løsninger sammen med biogas? Chefkonsulent Bent Ib Hansen Videncenter for Svineproduktion

Svinesektorens udfordringer er der løsninger sammen med biogas? Chefkonsulent Bent Ib Hansen Videncenter for Svineproduktion Svinesektorens udfordringer er der løsninger sammen med biogas? Chefkonsulent Bent Ib Hansen Videncenter for Svineproduktion Axelborg Den 2. marts 2015 Svinekød markedsgrundlag - Adgang til 140 markeder

Læs mere

9. Statistik vedr. produktion, afsætning og forbrug

9. Statistik vedr. produktion, afsætning og forbrug 9. Statistik vedr. produktion, afsætning og forbrug Tabel 9.1.1 Antal Fjerkræbesætninger, 2006-2012 *) 2006 2008 2011 2012 Burhøns, konventionelle bure 58 45 0 0 Burhøns, velfærdsberigede bure 7 15 36

Læs mere

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien.

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 07/19 13-02-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før... 98,5 98,2 98,7 99,7 99,6 98,0 - I pct. af samme uge sidste år 91,9 92,0 92,2 93,4 90,4 85,8

- I pct. af ugen før... 98,5 98,2 98,7 99,7 99,6 98,0 - I pct. af samme uge sidste år 91,9 92,0 92,2 93,4 90,4 85,8 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 10/ 06-03- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 8.400 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Rentabilitet i svineproduktion

Rentabilitet i svineproduktion Rentabilitet i svineproduktion > > Brian Oster Hansen, Videncenter for Svineproduktion De bedste 33% af 30 kg smågriseproduktion producerede i 2013 1,2 flere grise pr. so end gennemsnittet, mens de også

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 19. marts 2018 Uge 12 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker til faldende prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer er handlen ligeledes

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 51/ -12- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.0 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17 19-04-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 7.0 stk. Notering = stigning/fald Efter

Læs mere