EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING DELEGERETMØDE DEN 30.APRIL 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING DELEGERETMØDE DEN 30.APRIL 2014"

Transkript

1 EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING DELEGERETMØDE DEN 30.APRIL 2014 FORMANDENS BERETNING INDLEDNING Siden Ejerlejlighedernes Landsforening blev stiftet i 1970, har de årlige delegeretmøder været samlingspunktet, hvor medlemmerne kunne mødes for at gøre status med et tilbageblik på det forgangne år og samtidig få åbnet op for de forventninger, bestyrelsen skal leve op til for at sikre foreningens berettigelse og fortsatte virke i overensstemmelse med den tillid, der er givet fra medlemmerne. I særdeleshed gælder dette for Ejerlejlighedernes Landsforening, der i høj grad som interesseorganisation har store udfordringer, som den eneste forening, der på landsplan - som det står i vore vedtægter har til formål at udbrede kendskabet til og interessen for ejerlejlighedstanken til fremme af demokratiet i boligmiljøet, at forhandle med offentlige myndigheder om alle spørgsmål af betydning for medlemmernes fælles interesser. En meget bred, men også en meget klar definition på foreningens opgaver, som også nødvendiggør årsmøder, hvor vi, som i dag, får åbnet op for bestyrelsens arbejde med de tiltag og forventninger, der inden næste delegeretmøde ligger foran os. Årsmødet er således til for at tilsikre foreningens absolutte tilstedeværelse, som medlemmernes fælles talerør overfor offentlige myndigheder, politikere m.v., samt at bistå medlemmerne med orientering og kursusaktivitet således, at de enkelte medlemsforeninger bedst muligt er rustet til at kunne tage vare på sig selv. Traditionen tro vil jeg dele min beretning op i en politisk del og organisatorisk del. DEN POLITISKE DEL Det forgangne år har ikke budt på væsentlige politisker initiativer. Vi har siden sidste delegeretmøde bidraget med et enkelt høringssvar, der relaterede sig til høring om et udkast til lov om omsætning af fast ejendom. Forslagets intention var, at den gældende godtgørelsesregel i lovens 24, stk. 2 skulle bortfalde. Den eksisterende bestemmelse, som man således ønsker, skal bortfalde, fastlår, at sælger henholdsvis køber har krav på godtgørelse, hvis vedkommende i god tro har indrettet sin økonomi og handle i tillid til formidlerens beregning af salgsprovenu, henholdsvis ejerudgifter, og denne beregning er til skade for vedkommende. Formidleren skal i disse tilfælde godtgøre forbrugeren forskellen mellem den forkerte og en korrekt beregning. Det samme gælder, hvis forbrugeren i god tro med rimelighed har disponeret i tillid til rigtigheden af formidlerens værdiansættelse, og denne afviger væsentligt fra, hvad den burde være.

2 Uanset politikernes manglende initiativer har vi sammen med Ejendomsforeningen Danmark iværksat forberedende arbejder i forhold til det politiske arbejde med en revision af loven. Og det fortsætter vi med. Ejendomsforeningen Danmark har efter henvendelse fra en række medlemmer iværksat de forberedende arbejder i forhold til det politiske arbejde med en revision af EJLL 2, stk. 4, der i sin nuværende form bestemmer, at en ejer af flere ejerlejligheder ikke kan deltage i afstemninger for ejerlejligheder, der er genudlejet pr. 1. januar 1980 og frem. Der kan her være divergerende opfattelser om, hvorvidt fjernelsen af denne stemmebegrænsningsret kan være en fordel eller en ulempe. Behovet for stemmebegrænsningen kan eventuelt begrundes i tilfælde, hvor man har at gøre med en typisk beboelsesejendom; men hvor samme beskyttelseshensyn næppe samtidig gør sig gældende for erhvervsejendomme. Af umiddelbare overvejelser og problemstillinger, som sekretariatet har identificeret med henblik på det fremadrettede politiske arbejde, i relation til en generel revision af EJL kan nævnes: Husorden (EJLL 5) Ejerforeningen kan i en husorden fastsætte almindelige ordensregler om brugen af fællesejendom. Der er behov for at det præciseres, at der ikke i husordenen kan træffes beslutninger, der hører hjemme under vedtægterne. Beslutninger om benyttelsen af den enkelte lejlighed skal besluttes som en vedtægtsbestemmelse/ændring, med det fornødne flertal. I det omfang, man griber ind i den enkelte ejers beføjelser, forudsættes enighed. Herudover kunne man præcisere, at benyttelse og brug af den enkelte ejerlejlighed i øvrigt reguleres af den almindelige naboret. Det kan bl.a. være aktuelt ved husdyrhold og udlejning. Mange ejerforeninger ønsker at indføre begrænsninger f.eks. med hensyn til udlejning og husdyrhold for at sikre god ro og orden. Nyligt afdøde Peter Blok skriver, at husordenen formentlig kan forbyde husdyrhold. Det er nok ikke korrekt. Vedtægten kan forbyde husdyrhold, hvorimod husordenen kan regulere, hvorledes man skal færdes på ejendommen med sine husdyr. Husordenen kan således påbyde, at hunde føres i snor, at der benyttes bestemte luftesteder osv. Fællesudgifter (EJLL 6) I denne bestemmelse eksemplificeres nogle fællesudgifter og foreskriver, at vedligeholdelse af fælles bestanddele er en fællesudgift. Det bør her pointeres, at klimaskærmen er et fælles anliggende, og at også fornyelse heraf er et fællesanliggende; ligesom omkostningen er en fællesudgift. Mange ejerforeninger er af den opfattelse, at udskiftning af vinduer er et individuelt anliggende. Vinduer er som en integreret del af facaden og klimaskærmen et fællesanliggende. En ejer kan få tilladelse af ejerforeningen til at udskifte et vindue, hvis han ikke ønsker at vente til den generelle vinduesudskiftning finder sted, men det ændrer ikke ved, at han skal deltage i udgifterne til en senere fælles udskiftning.

3 Tinglysning (EJLL 7) Reglen om tinglysning er en ordensforskrift, således at man er klar over, hvilke vedtægter der gælder; men man har i bestemmelsen gjort tinglysning til en gyldighedsbestemmelse mellem parterne. Vi ønsker en præcisering af bestemmelsen, som bør omformulere 7, således: De nærmere bestemmelser om ejerforeningens ledelse fastsættes af en af ministeren udarbejdet normalvedtægt, som finder anvendelse medmindre andet er vedtaget. Stk.2 Vedtægtsbestemmelser, der fraviger eller blot supplerer normalvedtægten, skal tinglyses efter TLL 1. Det samme gælder andre bestemmelser i det omfang, de kun kan gennemføres med samtykke fra vedkommende lejlighedsejer. Tvungen fraflytning (EJLL 8) Støj, musik og truende adfærd er et stort problem i mange ejerforeninger. Vi ser det især ved restaurantdrift i lejede lokaler og ved forældrekøbssituationer. Ejerforeningerne har svært ved at håndtere disse problemer, fordi de kun har bestemmelsen i EJLL 8 om tvungen fraflytning, hvorefter en ejer, der gør sig skyldig i grov eller gentagen misligholdelse af sine forpligtelser over for ejerforeningen eller et af dennes medlemmer, kan tvinges til fraflytning. Der er her klart behov for muligheder for at gribe ind. Det bør i alt fald pointeres, at ejer/udlejer hæfter og er ansvarlig for sin lejer og har pligt til at sikre, at husordenen efterleves også af lejeren. Det er p.t. meget aktuelt ved forældrekøb, hvor unge mennesker bor til leje og udfolder sig med fester og musik. Lovbestemt pant/sikkerhed for fælles gæld Der er almindelig enighed om, at ejerforeninger bør sikre deres krav mod medlemmerne ved pant i de enkelte ejerlejligheder. Sikringen heraf er vanskelig, besværlig og omkostningskrævende. Finansiering af større arbejder er et stort problem, idet lån forudsætter sikkerhed for gælden til kreditgiveren. Mange ejerforeninger har ikke styr på sikkerheden. Mange har mindre og ældre ejerpantebreve til sikkerhed. Vi har derfor længe arbejdet på, at vedtægter lyses pantstiftende. Jeg kan i øvrigt her henvise til Susanne Rendtorff s udmærkede artikel herom i den seneste udgave af Huset - april 2014.

4 Der har siden sidste delegeretmøde kun været ganske få toneangivende domme: GD 2013/38 B Vedtægtsændring, der ændrede ejernes indbyrdes omkostningsfordeling, kunne ikke ske ved flertalsbeslutning. På en ekstraordinær generalforsamling vedtog en ejerforening med 164 af 207 mulige stemmer en vedtægtsændring således, at ejerne af de enkelte ejerlejligheder stod for den udvendige vedligeholdelse af træværk. En sådan ændring kunne ikke ske ved flertalsbeslutning, fordi det medførte en forskydning af retsstillingen mellem ejerlejlighedsejerne. Det kunne ikke ændre herved, at vedtægtsændringen var blevet tinglyst. Retten udtaler således bl.a., at udvendige vedligeholdelsesudgifter efter lovens ordlyd og den retspraksis, der findes på området, som udgangspunkt betragtes som fællesudgifter. Da beslutningen om ændring af vedtægten ikke er vedtaget med samtlige ejeres tilslutning, har ændringen af vedtægterne ikke været lovligt vedtaget. Det slås ved afgørelsen fast, at udvendig vedligeholdelse som udgangspunkt er et fællesanliggende. Det slås endvidere fast, at en ændring af en omkostningsfordeling ikke kan ske ved flertalsbeslutning, hvis det medfører en forskydning af retsstillingen mellem ejerlejlighedsejerne. GD 2014/16 Ø Ejer i ejerforening forpligtet til at fraflytte ejerlejligheden som følge af vedtægtsstridig brug og betalingsmisligholdelse. Ejeren af ejerlejligheden, beliggende i kælderen, udlejede til en lejer, som anvendte lejemålet til detailsalg. Ejerforeningen påtalte forholdet gentagne gange, da ejerforeningens vedtægter ikke tillod anvendelse af kælderlejemålet til detailsalg. Brugen af lejemålet var tillige stridende mod offentlige forskrifter. Da ejerlejlighedens ejer ikke afhjalp den retsstridige brug og samtidig var i betalingsmisligholdelse, blev han dømt til at fraflytte lejligheden. GD 2014/17 B Opsætning af varmepumper på facade uden samtykke. Ejerforeningen kunne på en generalforsamling træffe beslutning om for fremtiden at nægte opsætning af varmepumper og kræve allerede opsatte varmepumper nedtaget, fordi medlemmerne i henhold til vedtægten, sammenholdt med 15, stk. 5 i normalvedtægten for ejerforeninger, ikke må foretage ændringer af ejendommens ydre uden bestyrelsens skriftlige samtykke.

5 GD 2014/18 TfB 706 H Erhvervslejeloven fandtes ikke anvendelig på ejerforenings vedtægtsbestemte brugsret til parkeringsanlæg ejet af medlem i foreningen. For en ejerforening var det i vedtægterne bestemt, at ejerforeningen var forpligtet til at betale månedlige udgifter for parkeringspladser til ejeren af den ejerlejlighed som parkeringspladserne udgjorde. Ejerforeningen opkrævede og fastsatte lejen ved udlejning, og lejeindtægten tilkom ejerforeningen. Ejeren af den pågældende ejerlejlighed bidrog ikke til ejerforeningens fællesudgifter, og ejerforeningen betalte alle løbende udgifter i forbindelse med parkeringsanlægget. Selv om brugsretten var overladt til ejerforeningen mod vederlag, fandt Højesteret, at det beskrevne retsforhold som led i den vedtægtsbestemte ordning af forholdet mellem Ejerforeningen og dens medlemmer var så atypisk i forhold til sædvanlig leje, at forholdet ikke var omfattet af erhvervslejeloven. GD H Bestyrelsesansvar i foreninger En formand og et menigt bestyrelsesmedlem var ikke ansvarlige for sagsomkostninger, som var påført foreningen ved en byretssag, samt en efterfølgende anke til Landsretten. De to medlemmer af bestyrelsen havde på grund af tidspres anket byretssagen uden at indkalde til et formelt bestyrelsesmøde. Bestyrelsesmedlemmerne fandtes at have tilvejebragt et rimeligt beslutningsgrundlag, idet advokaten dels havde vurderet chancen for at vinde for gode, dels havde vurderet den maksimale økonomiske risiko. Højesteret fastslår i sin begrundelse til dommen, at en bestyrelse i en grundejerforening eller i andre foreninger, hvor arbejdet udføres på frivillig basis, som udgangspunkt kan gøres ansvarlig for dispositioner, som bestyrelsesmedlemmerne træffer. Har bestyrelsen disponeret ud fra et rimeligt beslutningsgrundlag, vil fejlskøn dog ikke være ansvarspådragende. GD 2014/02 B Bidrag til have/vedligeholdelsesfond pr. enhed og ikke efter fordelingstal. Ejerforeningen kunne ikke med almindeligt flertal træffe beslutning om, at en forhøjelse af bidrag til foreningens vedligeholdelsesfond skulle ske pr. enhed og ikke efter fordelingstal. Da der ikke fandtes nogen aftale om en anden fordeling, fandt retten, at der måtte tages udgangspunkt i EJL 6, stk. 1, hvorefter fællesudgifter skal udredes af de enkelte ejere efter fordelingstal, og at en ændring heraf i hvert fald som udgangspunkt kræver enstemmighed, idet retsstillingen mellem parterne ikke må forskydes.

6 TBB Ø Eksklusiv brugsret til loftsrum. Ejer af ejerlejlighed havde opnået varig brugsret til to loftsrum på fællesareal. Ved købet af en ejerlejlighed blev erhververen af sælger stillet i udsigt, at der i handlen medfulgte eksklusiv brugsret til to loftsværelser, som ikke var inkluderet i ejerlejlighedens tinglyste areal. Ejerforeningen anmodede om, at den eksklusive råden over rummene skulle ophøre, hvilket blev nægtet af erhververen. Landsretten fandt det ikke godtgjort, at den nye ejer eller tidligere ejere havde erhvervet brugsret ved stiltiende aftale med ejerforeningen eller ved hævd. Uanset at rummene således udgjorde en del af fællesarealet, havde de imidlertid siden ejendommens udstykning i ejerlejligheder været tilknyttet den pågældende ejerlejlighed på en sådan måde, at der var opnået en råderet, som ejerforeningen ikke kunne opsige, medmindre der forelå væsentligt ændrede forudsætninger for benyttelsen. TBB Ø Dom over ny ejers hæftelse over for en lejers krav mod tidligere ejer. Ny ejer af ejerlejlighed hæftede for tilbagebetalingskrav fra lejer, der var fraflyttet ved overtagelsen. Inden sin fraflytning havde en lejer indbragt sag om lejens størrelse for huslejenævnet og efterfølgende ligeledes en sag, om udlejers opgørelse ved fraflytningen. Huslejenævnet traf afgørelser herom, der medførte et tilbagebetalingskrav fra lejen. Landsretten stadfæstede Boligrettens afgørelse, bl.a. med den begrundelse, at de fraflyttede lejere, som inden et år fra fraflytningen havde rejst krav mod udlejeren, ikke var forpligtet til at anlægge sag om samme spørgsmål for en ny erhverver af ejerlejligheden, som således har overtaget forpligtelsen jfr. bestemmelsen herom i LL 7. Dommen er i øvrigt ikke et foreningsanliggende, men et spørgsmål om lejers rettigheder over for en ny ejer af en ejerlejlighed. DEN ORGANISATORISKE DEL Med flytningen til Grundejernes Hus i 2011 og vort påbegyndte samarbejde med Ejendomsforeningen Danmark, var dette samtidig startskuddet til en fornyelse af vor forenings organisatoriske struktur med det mål at skabe en forening, der på bedste vis giver plads til bestyrelsens og sekretariatets arbejde i bestræbelserne på at skabe en forening, der som medlemmernes forening også er til optimal gavn for medlemmerne.

7 På delegeretmødet sidste år præsenterede vi udkastet til vor nye hjemmeside og de forventninger, vi havde til denne forventninger om at hjemmesiden ud over at være generelt informativ også skulle kunne være til hjælp for vore medlemmer i det daglige arbejde med relevante oplysninger om retspraksis, lovforslag, høringssvar, liste over de mest anvendte ord/begreber og forklaring til disse, skemaer, vejledninger, cirkulærer, links til samarbejdspartnere m.v. Herudover var det ønsket, at den nye hjemmeside også indeholdt oplysninger om foreningens arbejde såsom regnskaber, referater fra delegeretmøder, beretninger, skrevne artikler mv. Det har været et stort arbejde, som har betydet, at vor nye hjemmeside i sin endelige udformning kunne gå i luften i begyndelsen af indeværende år. Det strukturudvalg, som bestyrelsen nedsatte i 2011, har i det forløbne år arbejdet videre med tiltag til fornyelse for vores organisation under iagttagelse af et behov for et økonomisk bedre råderum for foreningen og den fremtidige personalemæssige situation. Vort ønske om at holde et rimeligt og stabilt foreningskontingent sammenholdt med stigende driftsudgifter har som I senere vil få forelagt under regnskabsaflæggelsen - resulteret i et underskud i foreningen, der alt andet lige tærer på foreningens ressourcer, hvilket absolut ikke er tilfredsstillende. Da foreningens sekretariatschef, Susanne Rendtorff, samtidig fratræder ved udgangen af juli d.å. for at nyde sin pensionisttilværelse, har det givet en række udfordringer for strukturudvalget. Med udgangspunkt i den samarbejdsaftale vi i 2011 indgik med Ejendomsforeningen Danmark, og som har været vellykket og til stor hjælp for Ejerlejlighedernes Landsforening, var det derfor nærliggende at søge mulighed for yderligere at styrke det gode samarbejde. Det er derfor, jeg med glæde kan meddele, at vi med virkning fra og med 1. august 2014 har indgået en aftale om en regulering af samarbejdet med Ejendomsforeningen Danmark. Denne aftale, som absolut ikke betyder nogen form for indskrænkninger i de to organisationers selvstændighed i deres respektive bestyrelsers beslutningskompetence, eller i at udøve de aktiviteter, som vore vedtægters givne rettigheder og pligter pålægger os at udføre, indebærer således, at Ejendomsforeningen Danmark er blevet antaget til at varetage sekretariatsbetjeningen i Ejerlejlighedernes Landsforening. Dette betyder blandt andet, at Ejendomsforeningen Danmark fra og med 1. august 2014 ud over som hidtil at bistå os regnskabsmæssigt og med medlemsregistrering/opkrævninger fremover ligeledes indtræder i sekretariatsfunktionen, samt bistår med juridisk medlemsservice, afholdelse af kursusvirksomhed, kommunikationsopgaver, bladsamarbejde og drift af vor hjemmeside.

8 Herudover vil Ejendomsforeningen Danmark kunne være os behjælpelig med at udvikle vor forening og dens politik. Dette løser således både det tomrum, der vil opstå efter Susannes fratræden, og giver os det økonomiske råderum, som har været nødvendigt, og som vil forankre Ejerlejlighedernes Landsforening med en fremtid, hvor der både økonomisk kan være stabilitet og samtidig give et grundlag for størst mulig indsats fra bestyrelsen og de personer i Ejendomsforeningen Danmark, der vil blive tilknyttet. Det er selvfølgelig trist og med vemod vi må sige farvel til Susanne, som siden altså i 35 år har været en meget vigtig brik i Ejerlejlighedernes Landsforening, som den sekretariatschef man aldrig ringede forgæves til, når man havde ejerlejlighedsspørgsmål, der trængte sig på for bestyrelser i ejerforeninger, administratorer, advokater, revisorer eller den/de forældre, der havde købt en ejerlejlighed, og derfor havde behov for hjælp. Susanne s fratræden vil blive markeret ved en reception her i huset torsdag den 19. juni Alligevel vil jeg gerne benytte lejligheden i denne beretning til at sige dig tak for din mangeårige og meget store indsats for vor forening, og for at vi har måttet høste af dit indgående kendskab til alt, hvad der knytter sig til ejerlejlighedsspørgsmål både omkring de dertil hørende love og den løbende retspraksis på området, din faglighed, dit gode humør, din hjælpsomhed og ikke mindst som god ven. Med en stor indsats fra vort mangeårige bestyrelsesmedlem, Peter Skov, er arbejdet med at udgive nye brochurer/foldere til glæde for vore medlemmer nu afsluttet. Brochurerne, der omhandler generalforsamling, bestyrelsesarbejde, budget og regnskab og fællesudgifter/omkostningsfordeling, er nu sendt til trykning. I det forløbne år har vi planlagt kurser både her og i Jylland. En alt for beskeden tilmelding har dog medført aflysninger dog er kurset i Jylland gennemført med stor tilmelding og succes. Som tidligere opfordrer vi medlemmerne til at fremkomme med forslag til emner for kurser eller artikler. Vi planlægger således, at der i det kommende foreningsår gennemføres 3 kurser og 3 gå-hjem-møder. Bestyrelsen føler sig nu rustet til at tage hul på et nyt år i Ejerlejlighedernes Landsforening. Slutteligt vil jeg bringe en stor tak til vor sekretariatsleder, Susanne Rendtorff, Ejendomsforeningen Danmark, og ikke mindst min bestyrelse for et godt og loyalt samarbejde i det forgangne år. Herved overgiver jeg beretningen til delegeretforsamlingen. Peter Lautrup Formand

EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING

EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING EJERLEJLIGHEDERNES LANDSFORENING DELEGERETMØDE DEN 30. APRIL 2015 FORMANDENS BERETNING For 14 dage side sprang bøgen ud, og ramsløgene bad med sin stærke duft indtrængende om at blive plukket for at give

Læs mere

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening - 1 Bestyrelsesansvar i en grundejerforening Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Bestyrelsens pligter og ansvar i ikke-erhvervsdrivende foreninger har været omtalt flere gange på nærværende

Læs mere

Sanktioner mod overtrædelser af husordenen i forskellige boligtyper

Sanktioner mod overtrædelser af husordenen i forskellige boligtyper Sanktioner mod overtrædelser af husordenen i forskellige boligtyper Dansk Selskab for Boligret 8. november 2011 præsen TATION Oversigt Hvori består husordenen? Håndhævelse af husordenen i forskellige boligtyper

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36 Side 1 1.1 Foreningens medlemmer er de til enhver

Læs mere

ActaAdvokater Hjultorv 18, 1., 4700 Næstved

ActaAdvokater Hjultorv 18, 1., 4700 Næstved J.nr.: N-2-013209 psp/agl Matr. nr.: ActaAdvokater Hjultorv 18, 1., 4700 Næstved Afgift kr. 5.500,00 Anmelder: 13 eq, 13 ep og 13 eo Ejerlav: ActaAdvokater Lille Næstved by, Hjultorv 18, 1. Herlufsholm

Læs mere

Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder. Vedtægt. for Ejerforeningen Langelandsgade 208 ...

Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder. Vedtægt. for Ejerforeningen Langelandsgade 208 ... Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder Vedtægt for Ejerforeningen Langelandsgade 208......... 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer,

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger I medfør af 7 i lov om ejerlejligheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 647 af 25. juli 1995, som senest ændret ved 2 i lov nr. 485 af 9. juni 2004, fastsættes

Læs mere

VEDTÆGTER For Ejerforeningen Kihlgården

VEDTÆGTER For Ejerforeningen Kihlgården Matr.nr. 2492 Vanløse, København. Anmelder: Advokatfirmaet Nicolai Giødesen Frederiksholms Kanal 18, Ejerl.nr. 1-30 1220 København K. Tlf: 33 15 84 45 Beliggende: Vanløse Alle 66-70/ Kilholmvej 29 A-B.

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Sundby Overdrev 1. Foreningens navn, hjemsted, formål, medlemskab og hæftelse Stk. 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Sundby Overdrev, og dens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84.

Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84. Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84. Side 1 af 6 1 Navn, Hjemsted og Formål. Stk. 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Vibeparken, Flintebakken 6-84. Stk. 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Ejerlejlighedsforeningen Belek

Vedtægter for Ejerlejlighedsforeningen Belek Vedtægter for Ejerlejlighedsforeningen Belek 1. Navn identifikation 1.1 Foreningens navn er Ejerlejlighedsforeningen Belek i vedtægter kaldet foreningen. 1.2 Ejendomsprojektet består af 56 ejerlejligheder

Læs mere

Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K

Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K UDKAST TIL VEDTÆGTER for Administrationsfællesskabet for Bygning 1 Revideret

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

Forslag til nye vedtægter for E/F Danasvej 4-6 Marts 2009

Forslag til nye vedtægter for E/F Danasvej 4-6 Marts 2009 Forslag til nye vedtægter for E/F Danasvej 4-6 Marts 2009 1 Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer forholdene om ejerforeningens ledelse, regnskabsaflæggelse, revision,

Læs mere

Delegeretmøde 2015 Ejerlejlighedernes Landsforening

Delegeretmøde 2015 Ejerlejlighedernes Landsforening Ejerlejlighedernes Landsforening 30. april 2015 Program 16.30 Registrering og velkomst 16.45 Aktuelle emner og retspraksis v/ sekretariatet. 17.45 Pause 18.00 Fast dagsorden i henhold til vedtægternes

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN -------------------------------------------------------- Kap 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C

VEDTÆGTER. for. Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C Matr.nr. 770 c. Odense bygrunde VEDTÆGTER for Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C der omfatter ejerlejlighederne 1-52. Foreningens navn: 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er: Eldrup v/jens Rønholt Akelejevej 11 9800 Hjørring Foreningens område og medlemskreds: 2. Foreningens hjemsted er Farsø

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er»grundejerforeningen Tofteengen«2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RANUNKELVEJ. Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Ranunkelvej.

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RANUNKELVEJ. Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Ranunkelvej. Ret&Råd ADVOKATERNE SUNDHUSET HEDENSTED BRÆDSTRUP Møderet for Højesteret CLARASVEJ 2. 8700 HORSENS. TELEFON 76 28 20 10. FAX 75 65 76 60 GIRO 6 46 97 60. E-MAIL: HORSENS@RET-RAAD.DK. WWW.RET-RAAD.DK J.

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen matr. nr. 53 c Hillerød Bygrunde

Vedtægter for Ejerforeningen matr. nr. 53 c Hillerød Bygrunde Vedtægter for Ejerforeningen matr. nr. 53 c Hillerød Bygrunde 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Ejerforeningen matr.nr. 53 c Hillerød Bygrunde. Stk. 2. Foreningen er hjemmehørende i Hillerød kommune.

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX.

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX. Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen.

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen. Udkast til Vedtægter for Grundejerforeningen Basager Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Randers Kommune under ret, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter. for. E/F Ejerforeningen Femkanten

Vedtægter. for. E/F Ejerforeningen Femkanten Anmelder: Advokat Sune Westrup Valkendorfsgade 16 1151 København K Vedtægter for E/F Ejerforeningen Femkanten Foreningens navn er Ejerforeningen Femkanten. Navn og medlemmer Stk.2. Foreningens formål er

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger I medfør af 7 i lov om ejerlejligheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 647 af 25. juli 1995, som senest ændret ved 2 i lov nr. 485 af 9. juni 2004, fastsættes

Læs mere

- - Grundejerforeningen Ville Heise

- - Grundejerforeningen Ville Heise - - Grundejerforeningen Ville Heise Afskrift af vedtægter Advokat Lone Refshammer Toldbodgade 37A, 1253 København K., Tlf. 3314 1438, Fax 3314 1944, Giro 766 9259 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ville

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING

VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING A. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1.0 Foreningens navn er Vesterhavsgårdens Grundejerforening. 2.0 Foreningens hjemsted er Hjørring Kommune. B. FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter for Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Lundemarken 1.2 Foreningens hjemsted er Holbæk kommune 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 - Henrik Ibsens Vej 1

Vedtægter for Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 - Henrik Ibsens Vej 1 Vedtægter for Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 - Henrik Ibsens Vej 1 1 Foreningen navn er Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1. 2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Thorsager

Vedtægter for Grundejerforeningen Thorsager Vedtægter for Grundejerforeningen Thorsager Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Thorsager. 2. Foreningens hjemsted er Høje-Taastrup kommune under Taastrup ret,

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2-152 8520 Lystrup 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2

Læs mere

VEDTÆGTER. for PARCELFORENINGEN KIRSEBÆRHAVEN 1-20, ELSTED.

VEDTÆGTER. for PARCELFORENINGEN KIRSEBÆRHAVEN 1-20, ELSTED. VEDTÆGTER for PARCELFORENINGEN KIRSEBÆRHAVEN 1-20, ELSTED. Side 1 af 6 Kap.1. Foreningens navn: 1.1 Foreningens navn er "Kirsebærhavens Parcelforeningen Kirsebærhaven 1-20" Kap.2. Forenings område og medlemskreds:

Læs mere

Vestervangens Parkbebyggelse

Vestervangens Parkbebyggelse Vestervangens Parkbebyggelse Vedtægter 1 Grundejerforeningens navn er: Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse. Dets hjemsted er: Randers Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

FORSLAG. Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling. 2. april 2009

FORSLAG. Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling. 2. april 2009 FORSLAG Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling 2. april 2009 A. Bekræftelse af midlertidige vedtægtændringer B. Parknet Individuel eller kollektiv aftale C. Beslutningsforslag vedr. begrænsning

Læs mere

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder.

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen 8-12 Kap.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN MOLTRUPVEJ 46-84

VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN MOLTRUPVEJ 46-84 VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN MOLTRUPVEJ 46-84 Matr.nr. 3583, 6100 Haderslev Indledning, formål, medlemskab og hæftelse 1 Nærværende vedtægt regulerer, medmindre andet er vedtaget og tinglyst, jf. 7 i lov

Læs mere

VEDTÆGT. for Ejerlejlighedsforeningen Jagtparken

VEDTÆGT. for Ejerlejlighedsforeningen Jagtparken VEDTÆGT for Ejerlejlighedsforeningen Jagtparken 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er: Ejerlejlighedsforeningen Jagtparken Adresse: Ordrup jagtvej 143, 2920 Charlottenlund Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Planetbyen

Vedtægter for Grundejerforeningen Planetbyen Vedtægter for Grundejerforeningen Planetbyen Vedtaget ved stiftende Generalforsamling 19. maj 2010 Opdateret ved Ekstraordinær Generalforsamling 8. april 2015 1. Foreningens navn og hjemsted. 1 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N -1- Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er: Grundejerforeningen Askehøjen. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 1. 2. Grundejerforeningens formål

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen: Østervænge Nord, Øster Lindet

Vedtægter for Grundejerforeningen: Østervænge Nord, Øster Lindet Vedtægter for Grundejerforeningen: Østervænge Nord, Øster Lindet 1. Foreningens navn og hjemsted 1 Østervænge Nord, Øster Lindet 2. Foreningens område og medlemskreds 2 Østervænge 27 46 Øster Lindet. Lokalplan

Læs mere

VEDTÆGTER. for ejerforeningen Mølledamsgade 8, 8600 Silkeborg

VEDTÆGTER. for ejerforeningen Mølledamsgade 8, 8600 Silkeborg VEDTÆGTER for ejerforeningen Mølledamsgade 8, 8600 Silkeborg 1. Indledning, formål, medlemskab, hæftelse og udbetaling. Stk. 1. Ejerforeningens navn er Mølledamsgade 8, og foreningens hjemsted er Silkeborg

Læs mere

VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN E/F UNGARNSGADE 35-41 M.FL. CVR nr. 27448518

VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN E/F UNGARNSGADE 35-41 M.FL. CVR nr. 27448518 VEDTÆGTER FOR EJERFORENINGEN E/F UNGARNSGADE 35-41 M.FL. CVR nr. 27448518 Beliggende Albaniensgade 2 og Ungarnsgade 35-41 (matr.nr. 3489 Sundbyøster), samt Østrigsgade 32-38 og Albaniensgade 4 (matr.nr.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE (Stiftet d. 19. januar 2000) Vedtægterne er ændret: 28. februar 2001, 2. oktober 2002, 17. februar 2004 og 20. marts 2012. KAP. 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED.

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen

Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 5 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Kapitel 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rønnevangen. 2. Grundejerforeningens hjemsted er 8471 Sabro, Aarhus Kommune.

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet Vedtægter for Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side 1-2 Foreningens navn og hjemsted 3 3-5 Foreningens område og medlemskreds 3 6-7 Forenings formål og opgaver 4 8-12 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Kajhusene

Vedtægter for Ejerforeningen Kajhusene Vedtægter for Ejerforeningen Kajhusene 1. Navn og hjemsted Foreningen navn er: Ejerforeningen Kajhusene. Foreningens hjemsted er Frederikssund kommune. Foreningen er registeret i Det Centrale Virksomhedsregister

Læs mere

Ref jb/as. Vedtægter. For. Ejerforeningen Søbyen Etape 3 CVR-nr. Side 1 af 9. Vedtægter ejerforening

Ref jb/as. Vedtægter. For. Ejerforeningen Søbyen Etape 3 CVR-nr. Side 1 af 9. Vedtægter ejerforening Ref. 265211-1 jb/as Vedtægter For Ejerforeningen Søbyen Etape 3 CVR-nr. Side 1 af 9 Vedtægter ejerforening 1. Navn, hjemsted og værneting 1.1 Foreningens navn er Ejerforeningen Søbyen Etape 3. 1.2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN VEDTÆGTER FOR foreningen af lejlighedsejere i matr. nr. 3 an Neder Holluf by, Fraugde, KOLLEGIET GLANSHATTEN NAVN, FORMÅL OG MEDLEMMER: 1: Foreningens navn er Kollegiet Glanshatten. 2: Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG Kap. 1 - Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er: Grundejerforeningen Åbjerg 1 2 Foreningens hjemsted er Gevninge By, Lejre Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003 Indholdsfortegnelse Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3 5 Kap. 3 Foreningens formål

Læs mere

RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN

RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN DANSK SELSKAB FOR BOLIGRET 16. REVISIONSARBEJDE q Et udvalgsarbejde om revision af ejerlejlighedsloven blev igangsat sommeren 2016 q Udvalgets rapport, der indeholder

Læs mere

VEDTÆGTER. For GRUNDEJERFORENINGEN AKACIEVEJ ---0000000--- Godkendt på generalforsamlingen 5. april 2006.

VEDTÆGTER. For GRUNDEJERFORENINGEN AKACIEVEJ ---0000000--- Godkendt på generalforsamlingen 5. april 2006. VEDTÆGTER For GRUNDEJERFORENINGEN AKACIEVEJ ---0000000--- Godkendt på generalforsamlingen 5. april 2006. Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN AKACIEVEJ 2. Foreningens

Læs mere

Grundejerforeningen Ådalen Øst

Grundejerforeningen Ådalen Øst Vedtægter Grundejerforeningen Ådalen Øst 1. Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Ådalen Øst beliggende Ådalen i 6600 Vejen. Gældende for Ådalen 30 til og med Ådalen 62.

Læs mere

EJERFORENINGEN H.C. ANDERSENS VEJ 51-79, NÆSTVED

EJERFORENINGEN H.C. ANDERSENS VEJ 51-79, NÆSTVED EJERFORENINGEN H.C. ANDERSENS VEJ 51-79, NÆSTVED Ekstraordinær generalforsamling Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i Ejerforeningen H.C. Andersens Vej 51-79, Næstved. Tid: Onsdag den

Læs mere

Navn og hjemsted. Foreningens navn er kosig grundejerforening og dets hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern kommune. Formål

Navn og hjemsted. Foreningens navn er kosig grundejerforening og dets hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern kommune. Formål Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er kosig grundejerforening og dets hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern kommune. Formål 2. Foreningens formål er at varetage medlemmernes nuværende og fremtidige

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDOVREGAARDS VILLABY

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDOVREGAARDS VILLABY VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDOVREGAARDS VILLABY 1. Foreningens navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødovregaards Villaby". Dens hjemsted er Rødovre kommune. Glostrup ret er værneting i

Læs mere

U D K A S T af 11. februar 2010

U D K A S T af 11. februar 2010 Ejendommen: matr. nr. 17 f Eskelund by, Brørup Beliggende: Fredensvej 3 A, 6650 Brørup U D K A S T af 11. februar 2010 VEDTÆGTER for Ejerforeningen Brørup Sundhedscenter Navn 1. Foreningens navn er Ejerforeningen

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61

ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61 Vort j.nr. 81/320 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61 Mandag den 26. november 2007 kl. 17,00 afholdt ejerforening ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægt. For. Ejerforeningen Tyrolsgade 13 / Saltholmsvej 6. 2300 København S. 14. april 2013. 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse

Vedtægt. For. Ejerforeningen Tyrolsgade 13 / Saltholmsvej 6. 2300 København S. 14. april 2013. 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Vedtægt For Ejerforeningen Tyrolsgade 13 / Saltholmsvej 6 2300 København S 14. april 2013 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer, medmindre andet er vedtaget og tinglyst,

Læs mere

Foreningens navn er: EJERFORENINGEN LYNGBO, og foreningen har sit hjemsted Bregnerødvej 65 71 og Lyngborghave 2A 40 og 54 60, 3460 Birkerød.

Foreningens navn er: EJERFORENINGEN LYNGBO, og foreningen har sit hjemsted Bregnerødvej 65 71 og Lyngborghave 2A 40 og 54 60, 3460 Birkerød. 1. 12.06.2014 Ejerforeningen Lyngbo Vedtægter Navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er: EJERFORENINGEN LYNGBO, og foreningen har sit hjemsted Bregnerødvej 65 71 og Lyngborghave 2A 40 og 54 60, 3460 Birkerød.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Skrillingegården

Vedtægter for Grundejerforeningen Skrillingegården Vedtægter for Grundejerforeningen Skrillingegården Indholdsforteqnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER NAVN/HJEMSTED/FORMÅL 1: Foreningens navn er Grundejerforeningen Trelle Ager 2: Foreningens hjemsted er Vamdrup 3: Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN 1 Foreningens navn og hjemsted. 1.01. Foreningens navn er Duemosen. 1.02. Foreningens hjemsted er Jægerspris Kommune. 2. Formål og opgaver. 2.01. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægt for "Ejerforeningen matr.nr. 7av Dageløkke By, Humlebæk"

Vedtægt for Ejerforeningen matr.nr. 7av Dageløkke By, Humlebæk Vedtægt for "Ejerforeningen matr.nr. 7av Dageløkke By, Humlebæk" I anledning af at ejendommen matr.nr. 7av Dageløkke By, Humlebæk, beliggende Bakken 26, 3050 Humlebæk er opdelt i 2 ejerlejligheder, fastsættes

Læs mere

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011).

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). Vedtægter Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovgårdsparken, Slots Bjergby 2 Foreningens hjemsted er Slagelse

Læs mere

VEDTÆGT for VESTERBROHUS

VEDTÆGT for VESTERBROHUS VEDTÆGT for Ejerforeningen VESTERBROHUS Matr.nr. 332, Aalborg bygrunde Vesterbro 39 / Kirkegårdsgade 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning. 4 Stk. 2 Formål. Stk. 3 Medlemmer. 4 Stk. 4 Hæftelse. 4 Stk.

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget

Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget Navn, medlemmer og formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Silkevænget og dens område omfatter de arealer og parceller som er angivet på vedlagte

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx KOLDING KOMMUNE Grundejerforeningsvedtægt for boligområde, standard: Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds

Læs mere

Ejerforeningen Frederiks Have VEDTÆGT

Ejerforeningen Frederiks Have VEDTÆGT Ejerforeningen Frederiks Have VEDTÆGT vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 14-06-2011 1 NAVN OG FORMÅL Foreningens navn er Ejerforeningen Frederiks Have. Dens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN.

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN. VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN. KAP. 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED. 1. Foreningens navn er. 2. Foreningens hjemsted er Kommune. KAP. 2. FORENINGENS FORMÅL OG OPGAVER 3. Grundejerforeningen forestår

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Katrinebjergparken Aarhus Filnavn: Vedtægter pr. seneste XGF. Vedtægt. for

Vedtægter for Ejerforeningen Katrinebjergparken Aarhus Filnavn: Vedtægter pr. seneste XGF. Vedtægt. for Vedtægt for Ejerforeningen Katrinebjergparken Jens Baggesens Vej 94 118, 8200 Aarhus N Matr.nr. 117 ty og 117 uf, Århus Markjorder 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer,

Læs mere

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer.

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer. Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Vibekevang. 2. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. Københavns Byret er foreningens værneting. Kapitel 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Amicisvej 23

Vedtægter for Ejerforeningen Amicisvej 23 Vedtægter for Ejerforeningen Amicisvej 23 Navn 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Amicisvej 23. Hjemsted 2. Foreningens hjemsted er Frederiksberg kommune. Formål 3. Foreningens formål er at administrere

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. 82 Delområde A

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. 82 Delområde A Vedtægter for grundejerforeningen Marienlyst Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE 1 VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted... side 2 2 Grundejerforeningens formål... side 2 3 Medlemskreds... side 2 4 Hæftelsesforhold... side 3 5 Fordelingstal

Læs mere

Vedtægter. for. Ejerforeningen Strandbo II. (Strandboulevarden 20, Classensgade 70 72, Østbanegade 33 47) August 2002

Vedtægter. for. Ejerforeningen Strandbo II. (Strandboulevarden 20, Classensgade 70 72, Østbanegade 33 47) August 2002 Vedtægter (tinglyst den 29. marts 1978, med ændringer tinglyst den 26. november 1980, 26. april 1983, 30. april 1985, 23. august 2000 og 8. juli 2002) for Ejerforeningen Strandbo II (Strandboulevarden

Læs mere

Vedtægter for. "Grundejerforeningen Lindholt 1. etape"

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lindholt 1. etape 1 Forslag til Vedtægter for "Grundejerforeningen Lindholt 1. etape" 2 Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Lindholt 1. etape" 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN 1 Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen [ ] Retskredsen er Holbæk 2 Grundejerforeningen forestår drift og vedligeholdelse af fællesanlæg og fællesarealer i

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted V E D T Æ G T E R Artikel 1 Navn, område og hjemsted 1. Grundejerforeningens navn er Nørgård Koloniens Grundejerforening. 2. Dens område er ejendommene beliggende indenfor det område, som er skitseret/afgrænset

Læs mere

3 Medlemmer Følgende er medlemmer af foreningen, jfr. lokalplanen 7 stk. 3,4 og 6.

3 Medlemmer Følgende er medlemmer af foreningen, jfr. lokalplanen 7 stk. 3,4 og 6. VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBYPARKEN 1 Grundejerforeningen Vejlbyparken, hjemmehørende i Århus Kommune, er stiftet i henhold til deklaration, tinglyst den 10. juli 1984 og senere på matr. nr.2

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Beatesmindevej 93-169. 9210 Aalborg SØ

Vedtægter for Ejerforeningen Beatesmindevej 93-169. 9210 Aalborg SØ Vedtægter for Ejerforeningen Beatesmindevej 93-169 9210 Aalborg SØ 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer forholdene om ejerforeningens ledelse, regnskabsaflæggelse,

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på Ejerforeningen Ndr. Munkegårds generalforsamlinger den 12. december 2016 og den 17. januar 2017

Vedtægter. Vedtaget på Ejerforeningen Ndr. Munkegårds generalforsamlinger den 12. december 2016 og den 17. januar 2017 Vedtægter For foreningen af ejerlejlighedsejere i ejendommene matr.nr. 22g og 22k Vangede By, Dyssegård, ejl.nr. 1-98, 159-200, 333-374, 516-566, 622-637, og matr.nr. 22i Vangede By, Dyssegård, ejl.nr.

Læs mere

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager Vedtægter for "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager. Vedtaget på generalforsamlingen 25. Oktober 2013 l Foreningens navn er "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager". Stiftelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. Medlemmet er forpligtet til at respektere de fælles forpligtelser, der efter en generalforsamling vil blive pålagt parcelejeren.

VEDTÆGTER. Medlemmet er forpligtet til at respektere de fælles forpligtelser, der efter en generalforsamling vil blive pålagt parcelejeren. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lillemarken Hjemsted: Gevninge. 4000 Roskilde. Værneting: Roskilde Kommune: Lejre 2 Foreningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesser, herunder

Læs mere

Grundejerforeningen Bovbjerg Strandpark VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK

Grundejerforeningen Bovbjerg Strandpark VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK 1 NAVN Foreningens navn er: Grundejerforeningen, og foreningens hjemsted er Lemvig Kommune. 2 FORMÅL Foreningen har til formål at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen AaAA.

Vedtægter for Grundejerforeningen AaAA. Vedtægter for Grundejerforeningen AaAA. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds Kap. 3 Foreningens formål og opgaver Kap. 4 Medlemmernes forhold

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet Vedtægter for Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Foreningens navn og hjemsted... 3 1... 3 2... 3 Foreningens område og medlemskreds... 3 3... 3 4... 3 5... 3 Forenings formål og opgaver...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Beliggende Vardevej 116,7100. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse: l.

VEDTÆGTER FOR. Beliggende Vardevej 116,7100. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse: l. J.nr. 6242/b1 EJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR DEN GRØNNE SMARAGD Beliggende Vardevej 116,7100 Vejle Indledning, formål, medlemskab og hæftelse: l. Stk. 1. Ejerforeningens formål er at administrere bygning

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for Vedtægter for Grundejerforeningen Solvænget Hundige Stiftet den 5. august 1944 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kapitel 2. Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kapitel

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen. Drejø- Enøvænget CVR April 2018

Vedtægter for grundejerforeningen. Drejø- Enøvænget CVR April 2018 Vedtægter for grundejerforeningen Drejø- CVR. 37 60 87 93 April 2018 Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ Stk.1: Foreningens navn er Grundejerforeningen FÆRGEBAKKERNE. Dens hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. 1 Stk. 2: Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

V e d t æ g t e r. 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse

V e d t æ g t e r. 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Ejd. 154 V e d t æ g t e r Normalvedtægt for en ejerforening, oprettet i medfør af lov om ejerlejligheder. Bekendtgørelse af 14. december 2004 fra Erhvervs- og Byggestyrelsen. 1. Indledning, formål, medlemskab

Læs mere

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET 1. NAVN. Foreningens navn er Grundejerforeningen Lærke-, Spurve- og Vibevænget". Foreningens hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE. Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting

Vedtægter for. Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE. Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting Vedtægter for Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE 2 Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R E J E R F O R E N I N G E N H Ø R S H O L M P A R K

V E D T Æ G T E R F O R E J E R F O R E N I N G E N H Ø R S H O L M P A R K V E D T Æ G T E R F O R E J E R F O R E N I N G E N H Ø R S H O L M P A R K Matr.nr. 8 c Hørsholm by mm., Hørsholm sogn 2013-07-01 side 1 NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er Ejerforeningen Hørsholm

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. GAMMELSØ VANDVÆRK Amba

VEDTÆGTER FOR. GAMMELSØ VANDVÆRK Amba VEDTÆGTER FOR GAMMELSØ VANDVÆRK Amba Disse vedtægter træder i kraft den 21. marts 2011 0 VEDTÆGTER FOR GAMMELSØ VANDVÆRK Amba Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 26. marts 1991, er et andelsselskab

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark & Ejerlejlighedernes Landsforenings

Ejendomsforeningen Danmark & Ejerlejlighedernes Landsforenings 23. september 2014 Ref: hds Juridisk konsulent Henrik da Silva Telefon +45 33 12 03 30 ejl@ejl.dk Ejendomsforeningen Danmark & Ejerlejlighedernes Landsforenings forslag til modernisering af ejerlejlighedsloven

Læs mere