Afprøvning og evaluering af DoseSystem, et medicin-huskesystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afprøvning og evaluering af DoseSystem, et medicin-huskesystem"

Transkript

1 Projektafslutningsrapport Projektafslutningsrap port for Styregruppeformand Projektleder Titel Afprøvning og evaluering af DoseSystem, et medicin-huskesystem Mette Halkier Laurien og Susanne Falkenberg Andersen Version 1.0 Versionsbeskrivelse, dvs. hvad omfatter seneste opdatering Dato/godkendt Klik her for at angive tekst. Klik her for at angive en dato.

2 Indhold Projektafslutningsrapport... 1 Projektafslutning Opnåelse af projektets formål Resultatopgørelse Business Case Oversigt over væsentligste projektemner og ændringer... 6 Erfaringsrapport Generelle erfaringer Vigtigste erfaringer... 7 Konklusion

3 Projektafslutning 1.1. Opnåelse af projektets formål Medicinhåndtering er et område, der, på trods af overgang til dosisdispenseret medicin fra apoteker, fortsat fylder meget i hverdagen i såvel Magistraten for Sundhed og Omsorg (MSO) som Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse (MSB). Både for hjemmesygeplejersker, hjemmeplejere, pædagogisk personale, bostøttemedarbejdere og den sårbare borger selv. Utilsigtede hændelser i form af glemt medicintagning/-givning forekommer. Der sker forholdsvis mange utilsigtede hændelser (UTH) i den daglige medicingivning, som også er den hyppigste UTH. Som eksempel kan nævnes, at en plejeboligenhed i Aarhus med 42 boliger, alene har haft 127 indberettede tilfælde af glemt medicingivning i MSO og MSB har i fællesskab indkøbt 20 Dosecans til afprøvning i foråret 2016 Projektets mål: 1. Færre korte besøg, hvor formålet kun er at huske borgere på at tage medicin 2. Færre eller ingen medicingivningsrelaterede utilsigtede hændelser 3. Øget selvhjulpenhed og deltagelse i eget liv for borgere 4. Øget livskvalitet i hverdagen 1.2. Resultatopgørelse Projektet er gennemført i 1. Plejehjemmet Rosenvang 2. Område Nord plejeboliger hjemmeplejen (resultater mangler) 3. Botilbuddet Solbakken: Voksne med fysiske funktionsnedsættelser og kognitive dysfunktioner, samt senhjerneskadede. Primærmålgruppen er borgere med rygmarvsbrok, spasticitet eller erhvervet hjerneskade. Enkelte borgere har desuden udviklingshæmning. 4. Stefanshjemmet: Personer med et fysisk handicap og/eller med en pådraget hjerneskade 5. Boformen Nygårdsvej: Voksne med udviklingshæmning med betydelig og varig behov for pædagogisk støtte og omsorg. 6. Lyngåkollegiet: Unge voksne med udviklingshæmning og betydeligt behov for støtte Tidsbesparelse Plejehjemmet Rosenvang 8,16 min sparet/dag Plejeboliger område Nord 10 min sparet/dag Botilbuddet Solbakken 23,8 min sparet/dag Stefanshjemmet 10 min ekstra pr. dag Boformen Nygårdsvej 3 borgere havde et ekstraforbrug på i gns 6 min/dag, den sidste sparet 13, 5 min/dag. I gennemsnit giver det 4,5 min sparet/dag.

4 Lyngåkollegiet: Unge voksne med udviklingshæmning og betydeligt behov for støtte 6,5 min sparet /dag Resultatopgørelse overblik Plejehjemmet Rosenvang 3 deltagere: Resultat: 1 borger er blevet selvhjulpen ~ 33,3 % (ud af 3 deltagere) Resultat: 1 borger har fået færre besøg ~ 33,3 % Resultat: Tekniske og organisatoriske udfordringer gav nogle UTH på trods af Dosecan. Der er dog 60 % færre UTH (fra 15 -> 9 tilfælde) Hvad angår de stadig gentagne UTH, så er det sket ved, at man har ladet tlf. ligge på kontoret, eller at man simpelthen ikke har reageret på det røde flag. Måske har man set det røde flag, men ikke vidst hvad man skulle gør ved det. Nogle har trykket på Dosecan og givet medicin, men har ikke ventet og set at der også var en sidedosering. Denne er så ikke blevet givet og der er ikke reageret på det røde flag, fordi vedkommende jo mente at have givet medicin. Område Nord - plejeboliger 3 deltagere:

5 Der sker færre eller ingen forglemmelser af medicin UTH Resultat: 75 % færre UTH ved 1 borger (8 ->2 tilfælde) Botilbuddet Solbakken 3 deltagere: Resultat: Borger kan selv kvittere på Dosecan, men det er ikke ensbetydende med, at medicin er taget. Medarbejdere har måttet checke dette alligevel Resultat: Der var ingen UTH hverken før eller efter uændret Stefanshjemmet 2 deltagere, men kun 1 fuldførte: Resultat: Der har været 1 UTH i projektperioden ingen i kontrolperioden Boformen Nygårdsvej 4 deltagere: Resultat: Der har ikke været UTH i projektperioden, 2 tidligere Lyngåkollegiet 3 deltagere:

6 , det har været nødvendigt at checke indtagelse af medicin Borger stolt af selv at kunne håndtere Dosecan Resultat: Der har ikke været UTH i projektperioden, ej heller tidligere 1.3. Business Case Oversigt over væsentligste projektemner og ændringer I MSO har man været udfordret dels af organisationsændringer, dels af installation af ny Windows version. Det har derfor ikke været muligt at finde borgere eller medarbejdere i hjemmeplejen inden for projektperioden, og der blev derfor søgt og bevilget forlængelse af projektet. Erfaringsrapport 2.1. Generelle erfaringer Inklusion af borgere Ved en del af de inkluderede borgere, var der ingen forventning om at der skulle opnås selvhjulpenhed. Andre borgere kunne sagtens kvittere på knappen, men tog ikke nødvendigvis sin medicin. Personalet måtte bruge tid på at checke dette. Enkelte blev helt selvhjulpne og var stolte og tilfredse med dette. Tekniske udfordringer Nedenstående viser, at det ikke blot er Plug and Go! Der er mange arbejdsgange inden Dosecan kan fungere. Nogle udfordringer skyldes Aarhus systemer, andre medarbejderkompetencer og endelig uhensigtsmæssige/ikke tilrettede arbejdsgange

7 Oprettelse af adgangskode m.m. den gamle Explorer virkede ikke sammen med DoseSystem. Dette krævede download af Firefox Oprettelse af domæner sendt oplysninger til DoseSystem, som opretter disse. Knytte Dosecans til domæne hver enkelt. Medarbejder kan ikke finde Dosecan i systemet og dermed ikke tilknytte borger. En anden medarbejder kan ikke oprette back-up telefon Der er ikke smartphones i plejeboliger. Der blev udleveret lånetelefon. Aarhus intranet har personligt log in, hvilket betyder, at man ikke kan bruge en PC som skærm, da de er sat til at lukke ned efter et stykke tid. Dosecan har svært ved at få dækning flere steder. Forsøgt løst af leverandør ved at binde Dosecan til den stærkeste sender så den ikke står og hopper. Generelt behov for hjælp til opsætning fra leverandør Tablet har ikke dækning i hele huset, derfor valgt at have den hængende på væggen på kontoret. Der er udfordringer med at få fjernet de røde flag (organisatorisk problem) I perioden maj august 2016 har der desuden været 8 fejlmeldinger fra leverandør, hvor systemet enten er nede, eller sender fejlagtige push-meddelelser. Kan let give utryghed i forhold til funktion og brug af Dosecans 2.2 Vigtigste erfaringer Medarbejdere Solbakken oplyser: Vores helt store udfordring med de 3 borgere i projektet har været: At de let kan kvittere (for at slippe for lyden) men ikke nødvendigvis tage deres medicin vi må tjekke. At de er taget afsted når Dosecan alarmerer, og derfor registreres med et rødt flag. De har måske taget medicinen vi må tjekke. Medarbejderne har logget sig på systemet 2 gange dagligt for at se, om borgerne har kvitteret for medicinen. Hvis rødt flag, har det selvfølgelig affødt et ekstra besøg hos den enkelte, for at checke. Solbakken skønner, at bruge min. pr. dag på denne opgave Rosenvang oplyser: Det er frustrerende at vente på at kunne kvittere, når der er flere alarmer på én gang (medicin, Movicol, dråber m.m.). Det opleves som lang tid. Æskerne står lidt rodet kan godt vælte rundt i kassen Stefanshjemmet oplyser: OK knappen har været for svær at trykke på, så der er ikke registreret. Medicin falder ud af æsker, når det tages ud. Boksen har skulle fyldes op hyppigere, da der ikke er plads til det ekstra (insulin, brusetabl) Lyngåkollegiet oplyser: Borger snød med medicinen, - kvitterede kun, men tog ikke medicinen. Vi vurderede herefter, at hun alligevel ikke var moden nok til at benytte sig af Dosecan, da systemet jo bygger på, at der er tillid til at borgeren ikke snyder med medicinen. Men anden medarbejder oplyser også:

8 - Vi MÅ spare tid; for det tager tid at give medicin kontrollere registrere Utilsigtede hændelser. - Det bedrer personalets psykiske arbejdsmiljø ikke at skulle huske og være overvåger på borgers handlinger, eller mangel på samme. - Jeg vil rigtigt gerne fortsætte med at få flere borgere til at blive selvhjulpne med dette her system. Fælles: Der er dårlig internetdækning nogle steder Dosecan går indimellem i sort i displayet, hvilket kræver genstart. Teknologi Leverandør af Dosecans skriver: opstarten blev vanskeliggjort ved at så mange lokationer starter på en gang. Vores anbefaling er, at man starter med flere Dosecans på ét eller to steder, får erfaring med systemet og derefter skalerer ud. Det er desuden svært at mange medarbejdere er involveret i få Dosecans, det giver støj. Det handler meget om ansvars og rollefordeling. Vi (leverandør) er også blevet klogere! Teknologiske udviklingspunkter: En afdeling havde behov for at Dosecan kunne låses ud hele dagen. Stod til opladning i særskilt rum om natten. Men Dosecan kan ikke holde strøm til en hel dag. Det ville være godt med mulighed for trådløs opladning!? Dermed kan Dosecan placeres, hvor det er praktisk og ikke kun, hvor der er et strømstik Opladerstik passer ikke til Dosecan det føles som om, den ikke er sat rigtigt ind, da stikket er for langt til Dosecans. Der er behov for flere størrelser Dosecan. Det er uhensigtsmæssigt at have flere Dosecans ved siden af hinanden det ville være bedre om låget kunne passe til flere højder Dosecans. Borgers oplevelse Interview af borger på Rosenvang Borger får hjælp til at huske sin medicin 4 gange dagligt. Borger oplyser, at han oplever Dosecan som et godt hjælpemiddel, som er nem at bruge. Har dog haft svært ved at høre alarmen, såfremt han var i det andet rum (har nedsat hørelse). Har ikke haft behov for at tage Dosecan med ud af huset og har således ingen erfaring med det. På spørgsmålet, om han gerne ville have beholdt Dosecan, så er svaret: Jeg kan sagtens undvære den husker fint min medicin. Interview af borger på Lyngåkollegiet Borger 1: Jeg vil gerne blive ved med at bruge systemet, selv om projektet er slut. FØR skulle jeg stå op og gå ud til personalet hver morgen for at hente min medicin eller de kom ned til mig med den, hvis jeg glemte det. Det er meget bedre nu, hvor jeg selv kan klare det! Borger 2: På spørgsmålet hvad er godt? At den bipper, når man skal ta sin medicin. Og det nu er mit eget ansvar at jeg ikke behøver de andres hjælp det er mere stabilt. Jeg kan overholde tiden. Det er rart, at personalet ikke skal komme og ringe på min dør hele tiden og at jeg skal stå og holde mig parat i så lang tid til de kommer. Arbejdsgange m.m.

9 Arbejdsgange var nogle steder præget af, at det var et projekt. Af praktiske grunde kunne der ikke etableres et helt realistisk set-up. Der har derfor været øget tidsforbrug grundet dette. Andre kunne have haft brug for en ekstra boks, eller DoseSystem medicinæsker, hvilket kunne have elimineret nogle af udfordringerne. UTH skete i projektet dels af organisatoriske (vikarer i aftenvagt), dels af tekniske grunde/medarbejderfejl. Konklusion 3.1. Generelt er der i gennemsnit tid at spare ved brug af Dosecan, men det kræver en individuel vurdering af, hvorvidt borgere er egnede til selv at administrere Dosecan. Den sparede tid bliver dog i nogen udstrækning, i denne afprøvning, brugt på dels tekniske udfordringer, dels på organisatoriske forhold. Der er således ikke alle de involverede områder, der har set en fordel ved at bevare Dosecan. Dette gælder også for en borger, der blev selvhjulpen hun blev træt af alarmerne. En fornyet afprøvning ville skulle ske på én afdeling og med en indsats, der involverede samtlige borgere, som var egnet til Dosecan og med undervisning af alle medarbejdere. Andre kommuner har succes med Dosecan og det ville derfor være rimeligt at give det en chance mere.

Projektevaluering- og afslutningsrapport for. Projekt medicinreminder

Projektevaluering- og afslutningsrapport for. Projekt medicinreminder Projektevaluering- og afslutningsrapport for Projekt medicinreminder 13.5.2014 Indhold Indhold... 2 1. Formål med evalueringen... 3 2. Projektets resultat... 3 2.1. Produkter... 3 2.2. Effekter... 3 3.

Læs mere

Projektafslutningsrapport

Projektafslutningsrapport Projekt nøglefri hjemmepleje Projektafslutningsrapport Projektafslutningsrapport for Styregruppeformand Projektleder Projekt nøglefri hjemmepleje Ivan Kjær Lauridsen Mette Halkier Laurien Version 1.0 Versionsbeskrivelse,

Læs mere

DoseCan Hjemmesygeplejen Struer Kommune. Oplæring af borger i håndtering af DoseCan. Oprettelse af borger på DoseCan

DoseCan Hjemmesygeplejen Struer Kommune. Oplæring af borger i håndtering af DoseCan. Oprettelse af borger på DoseCan Oplæring af borger i håndtering af DoseCan Borger er ud fra en faglig vurdering kandidat til at få en DoseCan. Det vil sige, at borger fysisk og kognitivt kan håndtere en DoseCan. Pjecen DoseCan en medicinboks

Læs mere

Oplæring af borger i håndtering af DoseCan- den elektroniske medicinhuskeboks.

Oplæring af borger i håndtering af DoseCan- den elektroniske medicinhuskeboks. Oplæring af borger i håndtering af DoseCan- den elektroniske medicinhuskeboks. Borger er ud fra en faglig vurdering kandidat til at få en DoseCan. Det vil sige, at borger fysisk og kognitivt kan håndtere

Læs mere

DoseCan. Arbejdsgangsbeskrivelse. Akutafsnittet, Struer Kommune

DoseCan. Arbejdsgangsbeskrivelse. Akutafsnittet, Struer Kommune DoseCan Arbejdsgangsbeskrivelse Akutafsnittet, Struer Kommune Indhold Formålet med arbejdsgangsbeskrivelsen... 3 Hvad er DoseCan?... 3 Domæne i systemet for DoseCan... 3 Programmering af DoseCan... 3 Udvælgelse

Læs mere

DoseSystem... medicin til tiden

DoseSystem... medicin til tiden DoseSystem... medicin til tiden Slut med glemt medicin DoseSystem minder borgere om, hvornår de skal tage deres medicin. Så de bedre kan klare sig på egen hånd. Pårørende kan være trygge. Og plejepersonalet

Læs mere

Personale på Ældrecentret Solvang Afdeling Lidenlund. Vejledning til håndtering af DoseCan. Indhold

Personale på Ældrecentret Solvang Afdeling Lidenlund. Vejledning til håndtering af DoseCan. Indhold Personale på Ældrecentret Solvang Afdeling Lidenlund Vejledning til håndtering af DoseCan Indhold Hvad er en DoseCan?... 1 Daglig betjening af DoseCan... 2 Betjening af røde flag på infoskærm... 3 Procedure

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projektafslutningsrapport

Projektafslutningsrapport for Styregruppeformand Projektleder Projekt Intelligent ble Ivan Kjær Lauridsen Mette Halkier Laurien Aarhus Kommune Version 2 Versionsbeskrivelse, dvs. hvad omfatter seneste opdatering Dato/godkendt 1.9.2015

Læs mere

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering. BioMed konference 12. juni 2014

Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering. BioMed konference 12. juni 2014 Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering BioMed konference 12. juni 2014 Agenda Hjørrings kommunes tilgang til velfærdsteknologi Casen intelligent medicinhåndtering Hvis velfærdsteknologi er

Læs mere

Organisatorisk læring fra et projekt om afprøvning af elektroniske medicinhuskere i ældreplejen

Organisatorisk læring fra et projekt om afprøvning af elektroniske medicinhuskere i ældreplejen Organisatorisk læring fra et projekt om afprøvning af elektroniske medicinhuskere i ældreplejen Pernille Dam Udviklingskonsulent Cand.scient.san.publ (Folkesundhedsvidenskab) Pharmakon Apotekernes Uddannelsescenter

Læs mere

Erfaringer fra projekt: Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere leveret af hjemmepleje og apotek

Erfaringer fra projekt: Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere leveret af hjemmepleje og apotek Erfaringer fra projekt: Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere leveret af hjemmepleje og apotek Pernille Dam Udviklingskonsulent Cand.scient.san.publ (Folkesundhedsvidenskab) Pharmakon

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Intelligent medicinhåndtering. Patientsikkerhedskonference, Rette pille i rette mund

Intelligent medicinhåndtering. Patientsikkerhedskonference, Rette pille i rette mund Intelligent medicinhåndtering Patientsikkerhedskonference, Rette pille i rette mund Intelligent medicinhåndtering fra medicinhåndtering til medicinmestring Formål Reducere tid til medicinhåndtering (økonomi)

Læs mere

TIM totalløsning til intelligent medicinhåndtering

TIM totalløsning til intelligent medicinhåndtering TIM totalløsning til intelligent medicinhåndtering Baggrund, status og fremtiden Marianne Thougaard Sundheds -,Ældre- og Handicap Forvaltningen Hjørring Kommune Bent Sørensen Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

Projektevaluering- og afslutningsrapport for. Telemedicinsk Projekt Insulinruter

Projektevaluering- og afslutningsrapport for. Telemedicinsk Projekt Insulinruter Projektevaluering- og afslutningsrapport for Telemedicinsk Projekt Insulinruter Århus Kommune Telemedicinsk Projekt Insulinruter Side 2 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Baggrund 3 2. Projektets resultat

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 1 x trådløs enhed 1 x strømforsyning 2 x netværkskabler

Læs mere

ProjektinitieringsDokument - PID

ProjektinitieringsDokument - PID ProjektIniteringsDokument - PID Beslutningsgrundlag ProjektinitieringsDokument - PID PID for Styregruppeformand Projektleder Titel Ivan kjær Lauridsen Mette Halkier Laurien Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 2 x trådløse enheder 2 x strømforsyninger 2 x netværkskabler

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 2 x trådløse enheder 2 x strømforsyninger 2 x netværkskabler 1 x installationsguide WAOO

Læs mere

Afprøvning og evaluering af teknologier til medicinadministration

Afprøvning og evaluering af teknologier til medicinadministration Afprøvning og evaluering af teknologier til medicinadministration 4.oktober 2018 Ladan Rezai Velfærdsteknologisk konsulent Næstved Kommune Rammerne for projektet 6 kommuner: Odsherred, Odense, Horsens,

Læs mere

Projektbeskrivelse Medicinhusker

Projektbeskrivelse Medicinhusker Projektbeskrivelse Medicinhusker d. 23. marts 2018, Version 1 1. DELTAGENDE KOMMUNER Faxe Kommune Kontaktperson: Sudarvili Vaithialingam Mail: vaith@faxekommune.dk Holbæk Kommune Kontaktperson: Ane Sømosegaard

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Projekt Tab Ud. Midtvejsmåling. Resultat - Guldborgsund Kommune

Projekt Tab Ud. Midtvejsmåling. Resultat - Guldborgsund Kommune Projekt Tab Ud Midtvejsmåling Resultat - Guldborgsund Kommune Hvem har svaret? Hvilket fagområde arbejder du indenfor? - Vælg gerne flere end en, hvis relevant Andet fagområde - uddybning socialt udsatte

Læs mere

Gode erfaringer med elektroniske medicinhuskere til ældre

Gode erfaringer med elektroniske medicinhuskere til ældre Gode erfaringer med elektroniske medicinhuskere til ældre Offentligt-privat samarbejdsprojekt mellem hjemmesygepleje og apotek sætter fokus på brug af elektroniske løsninger Af Pernille Dam, Sanne Hansen

Læs mere

Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere - en indsats leveret af hjemmepleje og apotek

Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere - en indsats leveret af hjemmepleje og apotek Afprøvning af elektroniske medicinhuskere til ældre borgere - en indsats leveret af hjemmepleje og apotek Version 1.1 - oktober 2013 Forfattere: Pernille Dam, Forskning og Udvikling, Pharmakon Sanne Hansen,

Læs mere

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router FULLRATE BREDBÅND via kabel-tv-stik Kvikguide WT24 Coax Router 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kassen indeholder...5 Sådan tilslutter du routeren...6 Sådan får du adgang til internettet...8 Vigtig info om koder

Læs mere

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router Kvikguide Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik WT4 Coax Router Følgende dele er med i kassen Router Strømforsyning Netværkskabel Routerkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug)

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Ældre og handicappedes ønsker til fremtidens bolig

Ældre og handicappedes ønsker til fremtidens bolig Ældre og handicappedes ønsker til fremtidens bolig Demografi og forventninger Rikke Sølvsten Sørensen Servicestyrelsens grundlag Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold for socialt

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

Afrapportering af utilsigtede hændelser i Glostrup Kommune 2013 og 2014

Afrapportering af utilsigtede hændelser i Glostrup Kommune 2013 og 2014 Indledning Glostrup Kommune er igennem Sundhedsloven forpligtet til at arbejde med utilsigtede hændelser (UTH): LBK nr. 913 af 13/07/2010. Der er rapporteringspligt for alle UTH, der sker i forbindelse

Læs mere

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig.

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. EDUROAM Introduktion Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. Denne guide er lavet til Windows XP - Husk at dit Windows

Læs mere

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Ansatte og studerende med koder til UCL kan registrere private enheder som f.eks. PC, tablet og mobiltelefon én gang for alle. Herefter logges

Læs mere

Den Intelligente Pilleæske

Den Intelligente Pilleæske Brugerindsigter Sundhedshus med online fællessk Robotteknologiske træningsfliser Den Intelligente Pilleæske Brugerindsigter ITU Mødestedet Brugerindsigter KU C Om Lev Vel FOPI Nordic Walking Sticks Forfattere

Læs mere

Projekt Remind. Skanderborg Kommune TDC Erhverv Metodecentret http://www.metodecentret.dk COMAI AB www.comai.se. 30. august 2013 1

Projekt Remind. Skanderborg Kommune TDC Erhverv Metodecentret http://www.metodecentret.dk COMAI AB www.comai.se. 30. august 2013 1 Projekt Remind Skanderborg Kommune TDC Erhverv Metodecentret http://www.metodecentret.dk COMAI AB www.comai.se 30. august 2013 1 Organisering af Projekt Remind Samarbejde mellem myndighed, socialpsykiatri,

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Projektafslutningsrapport

Projektafslutningsrapport Projekt automatisk vendeenhed Projektafslutningsrapport Projektafslutningsrapport for Styregruppeformand Projektleder Version 1.0 Versionsbeskrivelse, dvs. hvad omfatter seneste opdatering Dato/godkendt

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point. Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE Air 4920 Trådløst access point Waoo leveres af dit lokale energiselskab KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal

Læs mere

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint "Dual boot af Windows 7 og Linux Mint" er en udvidelse af min IT guide "Linux Mint med fokus på privatliv

Læs mere

Virksomhedsplan Solbakken

Virksomhedsplan Solbakken Virksomhedsplan Solbakken Indhold Indledning 2 Om Voksenhandicap. 3 En god by for alle 3 Den aktive borger 3 Medborgerskab 3 Social kapital 3 Økonomisk balance i et udviklingsperspektiv. 3 Borgeren bliver

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT DOSECAN

EVALUERINGSRAPPORT DOSECAN EVALUERINGSRAPPORT DOSECAN GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2016 RAPPORT ER UDARBEJDET AF KVALITETESMEDARBEJDER LOTTE HJORT POULSEN Indhold Indledning...3 Projektorganisering...3 Metode/implementering...3 Tidsplan...3

Læs mere

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Håndbog for undervisere og værter FOLKEUNIVERSITETET I KØBENHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE Tilslutning af pc til projektor..side 2 - Via VGA...side 3 - Via HDMI.side

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MOBIL APP

BRUGERVEJLEDNING MOBIL APP BRUGERVEJLEDNING MOBIL APP tilgængelig for ios/android/windows Phone 5040327601-WEB Kære kunde. Tak for at du valgte et Meta Trak produkt. Meta Trak er en telematisk enhed, der giver brugeren mulighed

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter Kontraktbilag G på velfærdsteknologiske projekter 1 over velfærdsteknologiske projekter 2015 Forflytning Forflytningsprojektets sigte er at forbedre arbejdet med forflytning ved anvendelse velfærdsteknologi

Læs mere

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.02.2018 Redigeret 20.05.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Trådløst netværk med private enheder UCL Dokumentnummer

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

VTV af spiseteknologi 0,2 Test

VTV af spiseteknologi 0,2 Test 2016 VTV af spiseteknologi 0,2 Test Ergoterapeut Lotte Madsen 27-06-2016 Indhold Baggrund... 5 Formål... 5 VTV af spise teknologier... 5 Beskrivelse af de valgte teknologier... 6 Neater Eater manuel med

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og Tilslutning - Trin for trin Opsætning af fiberboks og router (Trin 1-3) klarer Bredbånd Nords tekniker i forbindelse med installationen. Fiberboks

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

VTV af spiseteknologi 0,2 Test

VTV af spiseteknologi 0,2 Test 2016 VTV af spiseteknologi 0,2 Test Ergoterapeut Lotte Madsen 27-06-2016 Indhold Baggrund... 2 Formål... 2 VTV af spise teknologier... 2 Beskrivelse af de valgte teknologier... 3 Neater Eater manuel med

Læs mere

Nopii Scope og undersøgelsesdesign for fokusområdet Medicin

Nopii Scope og undersøgelsesdesign for fokusområdet Medicin 1 Nopii Scope og undersøgelsesdesign for fokusområdet Medicin Nordjysk Platform for Innovative Projektet bliver gennemført med tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og den Europæiske Socialfond. Side

Læs mere

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail.

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Hvis du kører Windows vista eller Windows XP, skal du kontakte lokal-support på skolen. Denne vejledning er to - delt: Del 1: Benyttelse af Office

Læs mere

Sådan deltager du i et webinar

Sådan deltager du i et webinar Sådan deltager du i et webinar Log på webinaret med Web Call Vi anbefaler, at du så vidt muligt altid deltager via Web Call-funktionen, da det er den primære måde. Web Call kræver følgende: En computer,

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD

BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD 1. BAGGRUND - GENERELLE/TVÆRGÅENDE BRUGERE DEVICES 2. BAGGRUND BRUGSSCENARIER HJEMMEPLEJEN HJEMMEVEJLEDNING BOTILBUD MED NATTEVAGT 3. VURDERINGSEMNER MODENHED,

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION 140 981 002 956 Vers. 3.47a 16-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DM6000 Installationen... 4 3 Installer DM6000... 6 4 Første opstart af DM6000...

Læs mere

Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer

Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns kommune har i regi af Afdelingen for det Nære Sundhedsvæsen vurderet en Medicinvogn fra Standard Systemer.

Læs mere

Butler-stativet er en stor hjælp, når støttestrømper skal på

Butler-stativet er en stor hjælp, når støttestrømper skal på 4. Hverdagsteknologi Den teknologiske udvikling går til stadighed hurtigere, og det påvirker både hverdags- og arbejdslivet. Der sker i disse år rigtig mange forandringer i den kommunale opgaveløsning

Læs mere

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse FMK-Tilknytning... 2 MEDICININFORMATION... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater allerede eksisterende:... 5 REGISTRER AT

Læs mere

Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi

Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi VI GI R DIG Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi VIGTIGT: Husk at læse vejledningen Smart WiFi skal tilsluttes korrekt for at give dig den bedste dækning. Indhold Udstyr det får du med 4 Sådan opsætter

Læs mere

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Baggrund: Det danske samfund er et samfund, hvor befolkningen bliver ældre, samtidig med at der opleves øgede krav om livskvalitet

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

Specifikke arbejdsgange på Falkenberg. Medicinske retningslinjer - Falkenberg

Specifikke arbejdsgange på Falkenberg. Medicinske retningslinjer - Falkenberg Specifikke arbejdsgange på Falkenberg Medicinske retningslinjer - Falkenberg Denne arbejdsgang anvendes når der skal træffes beslutning om den rigtige handling. Arbejdsgangen indeholder systematisk udarbejdede

Læs mere

ZoneAlarm Dansk vejledning 1

ZoneAlarm Dansk vejledning 1 ZoneAlarm Dansk vejledning 1 Installation Kør installationsprogrammet fra menuen, eller find filen og dobbeltklik på den. Følg anvisningerne på skærmen. Der bliver bl.a. bedt om navn, email, hvor mange

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S MANUAL TIL OPSTART AF JCDS WEBBASEREDE INFO-SKÆRM Denne lille folder beskriver kort, hvordan du tilkobler din nye info-skærm PC til et trådløst netværk.

Læs mere

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Oktober 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

0,1 test Vurdering af On & Off Akku

0,1 test Vurdering af On & Off Akku 0,1 test Vurdering af On & Off Akku Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet On and Off Akku Vurderingen er sket november 2016 og har

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje

Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje Charlotte Niss & Henriette Søgaard Lauridsen 4MSc Industriel Design, Arkitektur & Design Aalborg Universitet Efterår

Læs mere

Utilsigtede hændelser (UTH)1. januar til 1. november 2014

Utilsigtede hændelser (UTH)1. januar til 1. november 2014 Dragør Kommune utilsigtede hændelser Utilsigtede hændelser (UTH)1. januar til 1. november 2014 UTH uge 46: 8 utilsigtede hændelser i uge 46 fordelt som: 7 ingen skade - manglende medicin administration

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation

chvpe Side Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation chvpe Side 1 29-04-2014 Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation Kære kontaktperson. 22 februar blev der afholdt Q1 møde vedr. Medicinering i hjemmeplejen og i plejeboliger nationalt. Patientombuddet

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Installation af DATABOKS online backup manager

Installation af DATABOKS online backup manager Installation af DATABOKS online backup manager For at kunne tage fjern-backup skal du installere en online backup manager på din maskine. Den skal bl.a. bruges til at bestemme hvilke filer, databaser og

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn personlig pleje og praktisk hjælp i plejeboliger efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn personlig pleje og praktisk hjælp i plejeboliger efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn personlig pleje og praktisk hjælp i plejeboliger efter Servicelovens 83 Tilsyn på ældrecentret: Sydvestvej Dato for tilsynsbesøg: 08.05.17 Start- og sluttidspunkt for tilsynet:

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

NOrdjysk Platform for Innovative Indkøb (NOPII) Test og udvikling af TIM (Totalløsning til Intelligent Medicinhåndtering)

NOrdjysk Platform for Innovative Indkøb (NOPII) Test og udvikling af TIM (Totalløsning til Intelligent Medicinhåndtering) NOrdjysk Platform for Innovative Indkøb (NOPII) Test og udvikling af TIM (Totalløsning til Intelligent Medicinhåndtering) NOPIIs formål NOrdjysk Platform for Innovative Indkøb 1. Udvikle en ny praksis

Læs mere

3.1a Initiativbeskrivelse

3.1a Initiativbeskrivelse KL Social-, Børne- og Integrationsministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet 3.1a Initiativbeskrivelse Hjælp til løft Målsætning Tunge løft, som fører til fysisk nedslidning af de ansatte,

Læs mere

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

VELA Arbejdsstole. VELA i projekt sammen med Innovationsenheden, Ældre - og Handicap, Aalborg Kommune.

VELA Arbejdsstole. VELA i projekt sammen med Innovationsenheden, Ældre - og Handicap, Aalborg Kommune. VELA Arbejdsstole VELA i projekt sammen med Innovationsenheden, Ældre - og Handicap, Aalborg Kommune. VELA :: Gøteborgvej 8-12 :: 9200 Aalborg SV :: Danmark :: Tlf: +45 96 34 76 00 :: mail@vela.dk www.vela.dk

Læs mere

Gevinstrealisering og praksis - hvordan spiller det sammen?

Gevinstrealisering og praksis - hvordan spiller det sammen? Gevinstrealisering og praksis - hvordan spiller det sammen? Gennemgang af små praksis eksempler koblet på målemetoder af små praksis eksempler koblet på målemetoder Ivan Kjær Lauridsen Velfærdsteknologichef

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Indholdsfortegnelse Følgende dele er med i kassen Følgende dele er med i kassen 3 Første del Sådan tilslutter du modemmet 4 Anden del Sådan får du adgang til internettet 6 Vigtig

Læs mere