Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering"

Transkript

1 Brugervejledning for Phoniro Care 3.10 modul for digital nøglehåndtering

2 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse Phoniro Care en IT-platform inden for pleje og omsorg Webinterfacet At finde rundt i systemet Hjælpetekster Log ind i webinterfacet De mobile værktøj Låseenhed i borgerens hjem og øvrige rum Låseenhed i hovedindgangen Mobiltelefon Modulet Digital nøglehåndtering I hjemmeplejen Ved arbejdets start Ved hoveddøren Hjemme hos borgeren Ved arbejdstidens afslutning Rapporter Hvilke oplysninger gemmes der om borgeren? Personoplysninger Steder Lås Administration Grundlæggende begreber i systemet Borgere Personale Brugerkonto Organisation Bestilling Administration af grundinformation Borgere Version (26)

3 6.2.2 Borgerlister (kun centralt) Bestillinger Personale Administration af mobiltelefoner Administration af låseenheder til borgerens hjem Administration af låseenheder til hoveddør og andre steder Øvrig administration Yubikey Logbøger Adgang (kun centralt) Integration Lås (kun lokalt) Sikkerhed og adgangsstyring Lokalt niveau og centralt niveau Rettigheder Log ind og password Dobbelt indlogning Installation og drift Version (26)

4 1 Phoniro Care en IT-platform inden for pleje og omsorg Phoniro Care er en IT-platform med værktøj til at øge kvalitet og effektivitet inden for pleje og omsorg. Phoniro Care er en bred platform til pleje og omsorg. Platformen indeholder nedenstående moduler, men denne vejledning beskriver udelukkende modulet Digital nøglehåndtering. Digital nøglehåndtering Nøglefri hjemmepleje, adgang til borgere i beskyttede boliger, samt sikker låsehåndtering i plejecentre. Kvittering & opfølgning Opfølgning af udførte besøg og udførte ydelser. Personalet anvender en mobiltelefon eller digital pen for at registrere besøg og ydelser. Dokumentation Støtte for personalets dokumentation i både hjemmepleje og plejecentre, hvor personalet kan anvende den digitale pen som dokumentationsværktøj. Integration Et veludbygget integrationsmodul med integration til de fleste operativsystemer på markedet. Rapporter Platformen har en webbaseret brugergrænseflade og lagrer alle data i en fælles database. Phoniro Care tilbydes endvidere som en tjeneste via Internet. Phoniro Care understøtter flere forskellige mobile værktøj, som tilbyder personalet smidige og enkle løsninger til at låse døre op, læse dokumentation, skrive dokumentation samt registrere data til opfølgning. Version (26)

5 2 Webinterfacet 2.1 At finde rundt i systemet I Phoniro Care er der en navigeringsmenu øverst på siden. Ved hjælp af denne menu kan personalet se, hvor de befinder sig i systemet. De kan altid klikke på den valgte del i stien for at komme tilbage til denne side. Navigeringsmenuen øverst på siden viser, hvor i systemet man befinder sig. Den øvrige del af Phoniro Care er opbygget af ikoner og symboler for at gør det enkelt at guide brugeren rundt. De ikoner, som ses på startsiden, er afhængige af, hvilke rettigheder brugeren har. Klik på det ønskede ikon for at komme videre i systemet. Startsiden er bygget op af ikoner. 2.2 Hjælpetekster I systemet er der indlagt hjælpetekster for at lette arbejdet. Der findes en kort beskrivelse af sidens funktioner direkte under rubrikken. På visse sider er der yderligere en mulighed for at få en mere udførlig hjælp (se eksempel herunder). Klik på Mere hjælp for at se den mere udførlige hjælpetekst. Klik på Skjul hjælp for at skjule teksten igen. Der findes to forskellige typer af hjælpetekster i systemet. En kort beskrivelse af siden kan altid ses fremme, mens en mere udførlig hjælpetekst kan klikkes frem. Version (26)

6 2.3 Log ind i webinterfacet For at personalet har mulighed for at logge ind i Phoniro Care, skal de være registreret som personale med brugernavn og password. For at logge ind i webinterfacet skal brugernavn og password udfyldes, hvorefter der klikkes på Start. Første gang der logges ind i Phoniro Care bliver man bedt om, at ændre sit password. Version (26)

7 3 De mobile værktøj 3.1 Låseenhed i borgerens hjem og øvrige rum Med digital nøglehåndtering i hjemmeplejen er det muligt, at benytte mobiltelefonen som nøgle. En fjernstyret, motordrevet vridlås (på låseenheden) erstatter den almindelige vridlås på dørens inderside. Hvis personalet har adgang til borgeren, kan han/hun åbne låsen ved hjælp af mobiltelefonen. Ovennævnte låseenhed kan for eksempel også monteres på et medicinskab, så der opnås nøglefri adgang. 3.2 Låseenhed i hovedindgangen Phoniro Care understøtter også muligheden for nøglefri adgang til en hovedindgang. Hvis personalet har adgang til en borger, der bor i en trappeopgang, kan der oprettes nøglefri adgang, som ved en enkelt borgers dør. Låseenheden monteres på indersiden af hoveddøren, oftest i loftet. Installationen tilpasses dør og bygning, så det bliver en usynlig installation. Låseenheden forudsætter, at hoveddøren har elektronisk låseblik. 3.3 Mobiltelefon Phoniro Care støtter brugen af mobiltelefon, som værktøj til at låse døre, låse døre op og til at registrere udførte besøg. I mobiltelefonen installeres en speciel applikation. Dette betyder, at der findes visse krav til, hvilken mobiltelefon, der anvendes. Kontakt leverandøren for en opdateret liste over de mobiltelefoner, der understøtter applikationen. Version (26)

8 4 Modulet Digital nøglehåndtering 4.1 I hjemmeplejen Med digital nøglehåndtering i hjemmeplejen er det muligt, at anvende mobiltelefonen som nøgle. En fjernstyret, motordrevet vridlås (på låseenheden) erstatter den almindelige vridlås på dørens inderside. Hvis personalet har adgang til borgeren, kan han/hun åbne låsen ved hjælp af mobiltelefonen Ved arbejdets start Når mobiltelefonerne ikke benyttes, står de ofte tilsluttet opladere på kontoret. Inden personalet begiver sig ud til borgerne tager de en ledig mobiltelefon. Det betyder ikke noget, hvilken mobiltelefon de tager, så længe det er en mobiltelefon, som er deres egen gruppe. Personalet starter telefonen op og sætter derefter telefonens applikationen i gang. Når applikationen er startet op, logger personalet ind med bruger-id og password. Systemet godkender bruger-id og password, samt kontrollerer at personalet er koblet til den aktuelle gruppe. Nu kan personalet benytte mobiltelefonen til at låse dørene op hos de borgere, der er knyttet til gruppen Ved hoveddøren Hvis hoveddøren er udstyret med en låseenhed til digital nøglehåndtering, så kan mobiltelefonen også benyttes som nøgle her. Personalet kan låse døren op på følgende to måder: 1. Søg efter hoveddøren i listen med borgere og indgange og vælg derefter Lås op. 2. Via funktionen Søg lås findes hoveddøren frem, hvorefter der vælges Lås op. Hvilken fremgangsmåde, der benyttes, er op til den enkelte. Den første fremgangsmåde kræver, at personalet får hoveddøren frem i telefonen, hvilket sker automatisk via funktionen Søg lås. På den anden side, kan funktionen Søg lås tage lidt tid, da den kræver øget kommunikation mellem mobiltelefon og lås. Vælger personalet Lås op sendes et signal fra telefonen til låseenheden, som godkender, at personalet har tilladelse til at låse op hvorefter der låses op. Version (26)

9 4.1.3 Hjemme hos borgeren Trin 1: Aktivér låsen for at låse op Når låsen ikke anvendes, er den i hvile, så der spares på batteriet. Alt efter, hvad der passer personalet, kan låseenheden aktiveres på følgende vis: Bank på døren Bank på låsecylinderen Tryk håndtaget ned Lyden forplantes til låseenheden, som automatisk aktiveres. Trin 2 Lås døren op Personalet kan nu låse døren op på følgende to måder: 1. Søg efter borgeren i listen og vælg derefter Lås op. 2. Via funktionen Søg lås findes borgerens dør frem, hvorefter der vælges Lås op. På samme måde, som med hoveddøren, så er det op til personalet, hvilken fremgangsmåde, der ønskes anvendt. Når personalet vælger Lås op sendes et signal fra telefonen til låseenheden, som godkender, at personalet har adgang til borgeren hvorefter der låses op. Hver gang, der låses op, lagres i det centrale system med information om tidpunkt og personale. Trin 3 Aktivér døren for at låse Når personalet forlader borgeren, aktiveres låsen ved at trykke på knappen på låsens inderside. Trin 4 Lås døren Når døren lukkes, kan personalet benytte mobiltelefonen til at låse døren med. Den pågældende borger behøver ikke, at findes frem på telefonen, da valget allerede er foretaget, da der blev låst op. Hver gang, der låses op, lagres i det centrale system med information om tidpunkt og personale Ved arbejdstidens afslutning Når arbejdsdagen er slut logger personalet ud af mobiltelefonen og sætter den i en ledig oplader. Version (26)

10 4.2 Rapporter Rapporten Låsehændelser viser hvilke borgere, som et bestemt personale har låst døren op hos. 5 Hvilke oplysninger gemmes der om borgeren? Der findes en mængde informationer om borgeren på siden Informationer om borgere. Alt efter hvilke moduler, som anvendes i Phoniro Care, kan der her søges information om personoplysninger, besøg, bemærkninger, formularer, kvitteringsetiketter/kvitteringsknapper, bestillinger, relationer, fraværsperioder og opfølgning. Borgerinformationen findes frem ved, at klikke på ikonet Borgere på startsiden. På siden Borgere findes borgere frem ved at udfylde i for-, efternavn, personnummer og/eller borgernummer. Klik på Søg. Vælg derefter borgeren ved at klikke på denne i listen. Søgesti: Startside/Borgere / Borgerens navn. Alle informationer om borgeren findes på siden Oplysninger om borgeren. Version (26)

11 Herunder følger en kort forklaring af hvert informationsområde: 5.1 Personoplysninger Her vises borgernes personoplysninger, adresser, telefonnumre og E- mailadresser. Der er også oplysninger om slægtninge under kommentarerne. Der kan oprettes egne lister med egenskaber, som for eksempel om personen bor i byen eller på landet. 5.2 Steder 5.3 Lås Her vises, om borgeren er koblet til en hoveddør, som kan åbnes med Phoniros løsning for digital nøglehåndtering. Her vises, om borgeren har en digital låseenhed. 6 Administration 6.1 Grundlæggende begreber i systemet Borgere Borgere er selvfølgelig et naturligt begreb i systemet. Systemet skal have information om personnummer, fornavn og efternavn om hver enkelt borger. Men andre oplysninger, som adresse og telefonnummer kan også arkiveres Personale Personale er et grundlæggende begreb, så ligesom for borgerne, skal hvert enkelt personale også have personnummer, fornavn og efternavn i systemet. Personalets personnumre skal i systemet for at undgå dubletter Brugerkonto Hvert personale, som registreres i systemet, får en brugerkonto, så der kan logges på systemet Organisation Systemet gemmer en organisationsstruktur, der afspejler virksomheden. Såvel borgere som personale kan kobles til flere forskellige organisationer i systemet. Et personale kan via sin brugerkonto have rettighed til at logge ind på en eller flere organisationer. Det er dog muligt med højere rettigheder (dvs. have forskellig adgang) til flere organisationer. Version (26)

12 Eksempel: Borgeren Anna Andersen får hjælp af både hjemmepleje nord og hjemmepleje syd og kobles derfor til begge organisationer. Personalet Berit Jensen arbejder for hjemmepleje nord, men vikarierer ind imellem for hjemmepleje syd. Hun kobles derfor til begge organisationer. Personalet Berit Jensen har en brugerkonto, der giver hende rettigheder som Områdechef i hjemmepleje nord. Hos hjemmepleje syd har hun dog rettigheder, som almindelig bruger, da hun kun vikarierer dér. Hvis et personale har rettigheder til flere forskellige organisationer, vælger han/hun i forbindelse med log ind den organisation, som man vil arbejde med. Øverst til højre i webinterfacet findes menuen Vælg organisation. Det gør det muligt, at veksle mellem de forskellige organisationer, som personalet har rettigheder til Bestilling Bestillingen er det, der kobler en borger med en organisation og gør det muligt for organisations personale, at låse borgerens dør op. En bestilling indeholder information om: Hvilken borger det omhandler. Hvilken organisation, som skal udføre arbejdet. Startdato for bestillingen og evt. en slutdato. En borger kan have flere bestillinger til forskellige organisationer. Det betyder, at flere organisationer får rettighed til, at låse borgerens lås op. 6.2 Administration af grundinformation Borgere En borger kobles til en eller flere organisationer via bestillinger. En bestilling indeholder information om borgere, organisation, startdato og evt. slutdato. Hvis du, som kunder, har integration behøver du aldrig, at registrere nye borgere i Phoniro Care, da de overføres automatisk fra jeres operativsystem. Hvis dette ikke er tilfælde, så skal administrationen ske i Phoniro Care. I Phoniro Care kan borgere administreres lokalt eller centralt. Den centrale administration er mærket med en globus. Version (26)

13 Ved lokal administration kan for eksempel en områdechef (som udelukkende har rettighed til at se oplysninger, der er knyttet til den lokale organisation) selv registrere nye borgere. Når en ny borger registreres via den lokale administration, oprettes der automatik også en bestilling, der kobler borgeren med den aktuelle udførende organisation. Ved central administration er det muligt, at se og administrere alle kommunens borgere. Registrering af nye borgere Den administration, som beskrives her, er lokaladministration. Den centrale administration foregår på samme vis, bortset fra at bestillinger til organisationer udføres som et separat trin efter registreringen af borgere. Således registreres en borger: 1. På startsiden klikkes der på ikonet Administration og dernæst på ikonet Borger. 2. Klik på Ny borger. Angiv borgerens personnummer med 10 cifre (ddmmåå-nnnn). Klik på Fortsæt. Hvis borgeren allerede er registreret i Phoniro Care, opdager systemet det og meddeler, at der kun skal oprettes nye bestillinger for organisation. 3. På siden Ny borger angives borgerens personoplysninger. Systemet kræver, at mindst fornavn, efternavn og personnummer er udfyldt. Version (26)

14 Adresse, telefonnummer og adresser kan tilføjes ved at klikke på de tilhørende links. Via linket Kommentar kan der for eksempel tilføjes information om nogle af borgerens pårørende. Phoniro Care understøtter også skræddersyede egenskabslister, hvis der er nogle særlige oplysninger, som for eksempel hvis borgeren bor i landdistrikter eller i byområder. 4. Angiv startdato, evt. slutdato og bevilliget tid for den bestilling, som borgeren skal have til organisationen. 5. Klik på Gem længst nede på siden, når alle informationer er udfyldt. Redigér eksisterende borgere Under både lokal og central administration er det muligt, at søge efter en bestemt borger og redigere informationen for denne. Hvis du, som kunder, har integration behøver du aldrig, at registrere borgere i Phoniro Care, da ændringerne går tabt så snart der kommer opdateringer fra jeres operativsystem. Under Personoplysninger redigeres borgerens personoplysninger. Under Bestillinger kan eksisterende bestillinger redigeres ved, at klikke på dem i listen. Der kan også registreres en helt ny, hvis der klikkes på Ny bestilling. Under Relationer registreres en relation mellem borgere og personale. Der kan for eksempel angives en kontaktperson eller en licitator. Disse kan redigeres ved at klikke på dem i listen. For at registrere en ny relation klikkes der på Ny relation. Ved redigering eller registrering af en ny relation vælges relationstype og personale, hvorefter der klikkes på Gem. Under Fraværsperioder registreres en fraværsperiode, hvis en borger ikke er hjemme i længere tid ved for eksempel indlæggelse på sygehus eller rejser. Borgerens fraværsperioder har en revisionsliste, som viser hvornår og af hvem perioden blev oprettet og, om der er udført ændringer af start- eller sluttiden. Deaktivering af borgere En borger afsluttes ved, at sætte en slutdato på den eller de bestillinger, som findes for borgeren. Borgeren vil være synlig en vis (kan konfigureres) tid efter slutdatoen for at eventuel rettelse af besøg eller søgning af information kan indhentes. Version (26)

15 6.2.2 Borgerlister (kun centralt) Borgerlister kan anvendes for at gruppere borgere i forskellige grupper. Dette kan for eksempel benyttes af licitator til at få sine borgere frem Bestillinger Nye bestillinger for en borger kan oprettes under central administration. På denne side kan også eksisterende bestillinger redigeres. Kvittering af bestillinger Nye eller opdaterede bestillinger, oprettet af bestilleren i Phoniro Care eller overført fra operativsystemet via integration, kan kvitteres af den modtagende organisation (den organisation, som skal udføre ydelsen). Organisationen ser indkomne bestillinger ved at klikke på Bestillinger på startsiden. Tallet 7 markerer, at der findes 7 stk. bestillinger, som skal kvitteres. Fordeling af bestillinger I forbindelse med, at bestillingen kvitteres kan den også fordels til andre organisationer, som skal have adgang til borgeren. Version (26)

16 Med denne funktion er det for eksempel muligt for bestilleren, at lægge bestillinger til hovedorganisationen, som fordeler bestillingen til den underliggende organisation, der skal udføre ydelsen. Bestillinger kan også fordeles fra en hovedorganisation til andre hovedorganisationer. Dette kan for eksempel anvendes, hvis nattevagten er en separat hovedorganisation i Phoniro Care men ikke i det operativsystem, som bestillingerne overføres fra. Den organisation, som udfører den daglige hjælp, kan så fordele bestillingen videre til nattevagten, så de får adgang til borgerne i systemet. Hvis hovedbestillingen redigeres, ændres også eventuelle bestillinger, der er delt ud. En bestilling, der er delt ud kan ikke redigeres, da den er låst Personale Personale kan administreres centralt og lokalt. Den administration, som beskrives herunder, er lokal administration. Den centrale administration foregår på samme vis, bortset fra at personalets kobling til en eller flere organisationer udføres som et separat trin efter registreringen af personale. Registrering af nyt personale Nyt personale registreres på følgende vis: 1. For at registrere et personale klikkes der på Nyt personale. Version (26)

17 2. Start med at udfylde personnummeret med 12 cifre (ååååmmdd-nnnn) og klik på "Fortsæt". 3. På siden Nyt personale angives personoplysninger, logind-oplysninger samt hvilke rettigheder personalet skal have i den aktuelle organisation. Der kan vælges flere rettigheder for et personale ved at trykke shift - tasten ned, samtidigt med at markeringer foretages i listen. Ved at krydse af i Brugeren skal skifte password ved næste logind sikres det, at brugeren vælger sit eget password. Systemet bemærker, hvis personalet allerede er registreret i systemet. Er det tilfældet, skal personalet blot kobles til organisationen. Dette gøres ved, at angive hvilken/hvilke rettigheder personalet skal have, samt hvornår rettigheden skal gælde fra og evt. til. Version (26)

18 Regler for brugernavn og password er kundespecifik. Phoniro Care understøtter komplekse passwords, dvs. sammensætningen af store og små bogstaver, tal og tegn. Tjek med den systemansvarlige for Phoniro Care, hvilke regler der gælder for valg af password og rettigheder. Redigér eksisterende personale Det er muligt, at redigere personalets personoplysninger og oplysninger om log ind under Administration/Personale: Central administration af personale Som tidligere nævnt, er den centrale administration meget lig den lokale, med undtagelse af, at det er muligt, at håndtere alt personale i systemet. Version (26)

19 Det er derfor også muligt for et enkelt personale, at administrere alle organisationer, som personalet skal have rettigheder til. Deaktivering af personale Hvis et personale ikke længere skal have rettigheder til en bestemt organisation, kan vedkommende deaktiveres. Dette kan gøres i den lokale administration ved at klikke på Deaktivér personale, eller i den centrale administrationen ved at fjerne personalets rettigheder i den aktuelle organisation. Personalet findes stadig i systemet, men kan ikke længere logge ind og se vagter og borgere i organisationen. Ændring af password og genaktivering af låst konto Hvis en bruger skal skifte password eller hvis logind-kontoen er blevet låst pga. for mange fejl ved log ind, kan kontoen aktiveres igen. Dette kan udelukkende gøres af personer med rettighed til ikonet Administration. Få personalet frem og klik på navnet i listen. Vælg dernæst logind-oplysninger. Hvis personalet har glemt sit password, kan et midlertidigt tastes ind. For at de skal tvinges til at vælge deres eget password næste gang de logger ind, markerer du i feltet Brugeren skal skifte password ved næste log ind. For at låse kontoen op, skal du markere i feltet Markér her og klik på gem for at låse kontoen op og klikke på Gem. Så aktiveres personalets logind-konto, med samme rettigheder og password som tidligere. 6.3 Administration af mobiltelefoner Registrering En ny mobiltelefon kan registreres ved at downloade applikationen. Dette gøres via en downloadside og med et download-id, som erhverves hos leverandøren. Når dette udføres, registreres mobiltelefonen automatisk i Phoniro Care. Mobiltelefonen skal dog kobles til den rette organisation. Dette gøres ved, at klikke på mobiltelefonen i administrationsgrænsefladen. Version (26)

20 Angiv et navn for mobiltelefonen og mærk telefonen med det samme navn. Redigering af informationer efterfølgende I ovenstående billede er det muligt efterfølgende, at skifte navn på en mobiltelefon, eller flytte den til en anden organisation. Fjern markeringen i feltet "Aktiv" for at deaktivere en mobiltelefon, så den ikke vises i lister, hvor der for eksempel kan filtreres på mobiltelefoner. Vælg en dato og skriv en årsag til, hvorfor mobiltelefonen er deaktiveret. 6.4 Administration af låseenheder til borgerens hjem En ny lås tilføjes under Administration på siden Lås. Udfyld serienummer og Bluetooth-adresse og gem. Klik dernæst på ikonet Borger, vælg Tilføj borger og angiv den borger, som låsen tilhører. Nu er låsen koblet og borgeren kommer op i mobiltelefonen næste gang mobilen opdaterer sin borgerliste. 6.5 Administration af låseenheder til hoveddør og andre steder Ved digital nøglehåndtering er det også muligt, at montere en digital lås ved hovedindgangen og andre steder, som for eksempel medicinskab. For at registrere en ny lås, skal man først registrere det sted, hvor låsen skal sættes op. Dette gøres på den administrative side Steder. Version (26)

21 Vælg Ny placering. Navngiv, adressér og beskriv stedet tydeligt, så det er nemt, at holde rede på stederne. Når stedet er registreret er det blot at koble en lås til stedet. Gå til administration af lås og registrer selve låsen. Dette på samme måde, som ovenstående beskrivelse men i stedet for at vælge borgere, som låsen skal kobles til, vælges stedet, hvor låsen sidder. Version (26)

22 Derefter skal der angives, hvilke borgere, som hører til det sted, hvor låsen er placeret (når det gælder en hovedindgang, kan der evt. være flere borgere). For at gøre dette, benyttes administration af steder og klikkes på det pågældende sted. Gå derefter ind på Borger og tilføj borgere, som skal kobles til stedet. 6.6 Øvrig administration Yubikey Yubikey er en løsning for engangspassword. Hvis kommunen anvender dette, så skal Yubikey registreres i systemet. Det er muligt, at koble en Yubikey til en organisation, for derved at bekræfte, at brugeren, som logger ind, virkelig findes sig i den pågældende organisation. Det er også muligt, at koble en Yubikey til en enkelt person, for at bekræfte, at denne person har adgang til den fysiske Yubikey, som han/hun er koblet til. Version (26)

23 Gå til Administration og klik på Yubikey for at registrere en ny Yubikey. Udfyld navnet på Yubikey, foreslå et Yubikey-løbenummer, vælg dernæst om den skal kobles på organisations- eller personniveau og vælg derefter den organisation eller person, som Yubikey skal kobles til i listen. Indtast afslutningsvis Yubikey-id og gem. 7 Logbøger Adgang (kun centralt) Adgangsloggen viser hvilket personale, der har kigget på information om hvilke borgere Integration Integrationsloggen viser meddelelser, som er sendt til og fra Phoniro Care ved integration til eksterne systemer Lås (kun lokalt) Låseloggen viser låsehændelser, dvs. digitale låseenheder, der er blevet låst og låst op. Det er muligt, at filtrere på personale, mobiltelefon og borgere. 8 Sikkerhed og adgangsstyring 8.1 Lokalt niveau og centralt niveau I Phoniro Care findes funktioner på lokalt niveau og centralt niveau. På lokalt niveau håndteres kun information, som er koblet til en bestemt organisation. På centralt niveau håndteres information for alle systemets organisationer. En chef for en organisation har for eksempel oftest adgang til funktioner på lokalt niveau (dvs. information kun for sin organisation), mens en licitator normalt har adgang til funktioner på centralt niveau. De følgende ikoner viser for, hvordan administrationsfunktionen er tilgængelig såvel på lokalt som på centralt niveau. I den lokale administration er det for eksempel kun muligt, at administrere borgere, der er koblet til en bestemt organisation, mens det i den centrale administration er muligt, at administrere alle borgere i systemet. Centrale funktioner er markeret med en globus. Version (26)

24 8.2 Rettigheder Adgangshåndteringen i Phoniro Care baseres på rettigheder. En adgangsrettighed definerer adgang til en bestemt mængde funktioner i systemet. Disse funktioner kan enten være på lokalt eller centralt niveau. En bruger kan gives rettigheder til en eller flere organisationer og have forskellige rettigheder i disse. I eksemplet herunder er brugeren Bruger i én organisation og både Bruger og Superbruger i en anden. Hvis brugeren er koblet til en rolle, som har adgang til centrale funktioner, så har han/hun adgang til information i hele systemet. Rettigheder kan tilpasses og der kan tilføjes flere forskellige adgangsrettigheder. 8.3 Log ind og password Phoniro Care understøtter en kompleks konto- og passwordhåndtering, som kan tilpasses på følgende vis: Krav til sammensætning af password kan for eksempel være, at det skal indeholde store og små bogstaver, tal og være på mindst seks tegn. Krav til, at password skal skiftes efter en bestemt periode (for eksempel hver 30. dag). Undgå genbrug af tidligere password. Ved skifte af password er det ikke muligt, at vælge password, som er identiske med for eksempel de sidste fem anvendte. Lås af konto efter et vist antal mislykkede forsøg på log ind. Version (26)

25 Deaktivering af en konto, som ikke er benyttet i en vis periode. Version (26)

26 8.3.1 Dobbelt indlogning For dobbelt indlogning benyttes den såkaldte Yubikey. Brugeren sætter en Yubikey i en PC s USB-indgang, placerer markøren i det respektive felt og trykker dernæst på en lille knap på Yubikey. Dette genererer automatisk en engangskode. Det er muligt, at koble en Yubikey til en organisation, for derved at få bekræftet, at brugeren virkelig eksisterer i den pågældende organisation. Det er også muligt, at koble en Yubikey til en bestemt person for at bekræfte, at den person, som logger ind, har adgang til den fysiske Yubikey, som han/hun er koblet til. 9 Installation og drift For information om installation og drift af Phoniro Care, se separat driftsdokumentation. Phoniro tilbyder også driften af Phoniro Care. Driftsmiljøet er specielt tilpasset Phoniro Care, hvilket skaber grundlag for en omkostningseffektiv og meget driftsikker løsning, som overvåges døgnet rundt. Version (26)

Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering

Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering Brugermanual Phoniro Care Modulet Digital nøglehåndtering Side 2 (11) Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1 Om dokumentet... 3 2 Platformen Phoniro Care... 3 3 Låseenheder til digital

Læs mere

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen Daglig drift dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen, daglig drift Systembeskrivelse Systembeskrivelse Det elektroniske nøglesystem er en ny type personalelås,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE Dato: 7. januar 2015 Version: 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 A. Administrationsportal...3 2. Kom godt i gang...4 A. Minimumskrav...4 B.

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Brugermanual for montører

Brugermanual for montører Side 1 (11) Brugermanual for montører Phoniro Care - En app til digital nøgleadministration Denne manual henvender sig til montører og beskriver i detaljer, hvordan man konfigurerer digitale låseenheder

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Rambøll CARE. Vejledning til MobileCare Basis Version Gladsaxe Kommune

Rambøll CARE. Vejledning til MobileCare Basis Version Gladsaxe Kommune Vejledning til Version 2.03 Gladsaxe Kommune Indhold LOGGE PÅ...3 STARTBILLEDE = MENU...4 DAGSPLAN...5 1. Start besøg... 6 2. Kørelisteoplysninger, klik på klokkeslæt... 7 3. Advis på den enkelte, klik

Læs mere

Kontaktpersoner. Indhold

Kontaktpersoner. Indhold Kontaktpersoner Alle, der skal have adgang til lederportalen, skal oprettes som kontaktpersoner. Dvs. ledere, institutledere og andre, der skal have adgang til at logge ind på lederportalen og tilgå relevante

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Brugervejledning i oprettelse af login

Brugervejledning i oprettelse af login Brugervejledning i oprettelse af login Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte de forskellige funktioner i

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Manual til NETKEY administrationsmodul version 3.0.0

Manual til NETKEY administrationsmodul version 3.0.0 .0.0 Introduktion 3 Almindelige funktioner 4 Log ind 4 Menulinjen 6 Navigation 9 Lister 11 Administration af brugere 18 Opret en bruger 19 Se og søge efter brugere 21 Redigér en bruger 22 Brugerens adgange

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kort om ImageDB: ImageDB er et Windows (98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Windows7) program, hvor du kan registrere alle dine film, musik, bøger, billeder, fotos,

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Registrer

Læs mere

Vejledning til Miljøportalens brugeradministration til lokale brugeradministratorer

Vejledning til Miljøportalens brugeradministration til lokale brugeradministratorer Vejledning til Miljøportalens brugeradministration til lokale brugeradministratorer Indhold Ændringslog:... 2 Introduktion... 3 Kontrolpanel... 3 Føderationsdata... 4 Hvordan ændrer jeg information om

Læs mere

Vejledning Foreningsportalen

Vejledning Foreningsportalen Vejledning Foreningsportalen Opdateret 29-01-2019 Foreningsportalen o Forening o Skytter o Klassificering Foreningsportalen. For at logge ind i Foreningsportalen, skal du anvende dit DGI login, som du

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Opsætning før undervisning

Opsætning før undervisning Vejledning til Opsætning før undervisning Version pr 2011-11-10 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

e-conomic modul til Magento

e-conomic modul til Magento Opsætningsguide til e-conomic modul til Magento Version 4.0.6 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Opsætning af modulet kræver at du har adgang til

Læs mere

Brugervejledning til anmelder

Brugervejledning til anmelder Version 0.8 ERHVERVSSTYRELSEN ANMELDELSE AF TJENESTEYDELSER I RUT Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 ADGANG TIL RUT...3 2.1 Login...4 2.1.1 Login med brugernavn og password...5 2.1.2 Oprettelse af

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

Vejledning til forældreintra på pc og mobil

Vejledning til forældreintra på pc og mobil Vejledning til forældreintra på pc og mobil ForældreIntra er et lukket område for forældre til elever på skolen. Her kan I følge med i, hvad der sker i netop de klasser, som jeres børn går i. I får adgang

Læs mere

DIGITALE REFUSIONSSEDLER

DIGITALE REFUSIONSSEDLER DIGITALE REFUSIONSSEDLER Der er to måder at udfylde refusionssedler på din smartphone eller tablet: Guide 1: Til dig, der vil udfylde refusionssedler på den nemme måde! Guide 2: Til dig, der vil udfylde

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet).

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet). Før du kan downloade og installere applikationer på din Parrot Asteroid enhed, så skal du oprette et login til Parrot Asteroid Market, som gøres nemmest fra en computer. Bemærk at denne guide er lavet

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Mit Skolekort. Manual til skole admin brugere

Mit Skolekort. Manual til skole admin brugere Indhold 1. Versionshistorik... 3 2. Definitioner... 4 3. Login... 5 4. Beskeder... 6 5. Elev administration... 7 Elev administration tabel... 9 Redigering... 10 Bestilling... 11 6. Opret elev... 12 Opret

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

WEBKALENDER VERSION 1.0 BRUGER

WEBKALENDER VERSION 1.0 BRUGER 20101031 MANUAL MULTI COMAI WEBKALENDER VERSION 1.0 BRUGER Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Tekniske kravspecifikationer... 4 1.3 Bemyndigelser... 4 1.4 Start... 4 1.4.1 Grundindstilling

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen 14. marts 2016 Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Sådan opretter du en side... 2 2. Sådan giver du rettigheder til dem, der skal administrere siden... 3 3. Sådan ændres sidens URL/brugernavn...

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator

Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator Opdateret den 05. november 2018 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Roller og rettigheder i TenderKONNECT... 3 2.1 Overordnede rettigheder...

Læs mere

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner Brug af sagssystem Vejledning i oprettelse og håndtering af sager + reservering af statusscanner Indhold Kommunikation ved oprettelse af sager i sagssystemet... 2 En genstart kan ofte løse problemet...

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Apoweb... 4 Administrative bruger... 4 Login... 4 Se ansatte... 6 Bladre i ansatte listen... 6 Se ansattes

Læs mere

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) 1 Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte

Læs mere

Wi-fi Brugsanvisning. SERIE: IZURU Program: Ewpe Smart. Dansk

Wi-fi Brugsanvisning. SERIE: IZURU Program: Ewpe Smart. Dansk @m Wi-fi Brugsanvisning SERIE: IZURU Program: Ewpe Smart Dansk WIFI-KOMPABILITET/FORBINDELSE INTRODUKTION TOYOTOMI IZURU Split vægmonterede varmepumpe er udstyret med indbygget wi-fiforbindelse. Ved hjælp

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Version 0.01 Side 1 af 16 Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer...

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER

ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER AUH RA ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER AUHRA-VEJLEDNING Denne vejledning indeholder en kvikguide og en mere detaljeret vejledning til, hvorledes lederen kan gøre en anden medarbejder til stedfortræder i AUHRA.

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Brugervejledning Version: 1.0.0 Date: 27.01.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forskellige OS2faktor klienter... 5 3 Hvor får man en klient?... 6 4 Hvordan registreres min OS2faktor

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

Vejledning i Dommerportal

Vejledning i Dommerportal Vejledning i Dommerportal Til Dommere i DVBF. Her kommer version 1 af vejledningen til dommerportalen, som i første indeholder: Log in Dommerdata (personoplysninger, klubtilhørsforhold mm) Dommerkalender

Læs mere

Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148

Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148 Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148 Elma ToolCheck side 2 Quick guide til Elma ToolCheck Det er nemt at komme i gang med at bruge Elma ToolCheck. Følg blot nedenstående vejledning,

Læs mere

WorldTrack Elektronisk

WorldTrack Elektronisk 2016 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE V.1 (FEB 2017) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Setup...5 SKAT kørselssatser...5 Opret ny bruger...

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST)

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Oprettet: 10. februar 2018 Version: 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Vejledning i hurtig opstart

Vejledning i hurtig opstart Vejledning i hurtig opstart Indhold: Opret et projekt Administrér og redigér et projekt Se et projekt-/testresultat Formålet med dette dokument er at hjælpe dig med hurtigt at administrere tests i CEB's

Læs mere

Pixi vejledning til TeamShare

Pixi vejledning til TeamShare Pixi vejledning til TeamShare TeamShare er et dokument håndteringssystem, der bl.a. sikre at dokumenter bliver journaliseret og kan findes frem. Det er et åbent system. Det betyder, at alle kan se og arbejde

Læs mere

Brugermanual til. Internetbestillingen. Version 1.0

Brugermanual til. Internetbestillingen. Version 1.0 Brugermanual til Internetbestillingen Version 1.0 Hvordan fungerer Internetbestillingen? Internetbestillingen installerer to komponenter i klubben. Dels et nyt instillingsprogram, som er en del af Eagle,

Læs mere

INSTRUKTION TIL BETALING AF KONTINGENT I BNS

INSTRUKTION TIL BETALING AF KONTINGENT I BNS INSTRUKTION TIL BETALING AF KONTINGENT I BNS Instruktionen er delt i 3 afsnit: - Tilmelding og betaling for eksisterende medlemmer (side 1) - Hvad gør jeg hvis jeg har glemt mit kodeord (side 8) - Tilmelding

Læs mere

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Kære udbyder, Du er nu oprettet som udbyder på Åben Dagtilbudsportalen, og du kan nu lægge relevante tilbud for daginstitutioner på portalen. For at hjælpe dig bedst

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011 1. Administrer brugerkonti Januar 2011 Brugervejledning til Dantek MaterialeValg Januar 2011 Copyright 2011 by Dantek A/S Vejledningen er udformet af Mads K. Petersen med bidrag fra Ole Sloth Carlsen.

Læs mere

TDC Scale Mobil. Kom godt i gang - betjening af mobil telefon. Kvikguide

TDC Scale Mobil. Kom godt i gang - betjening af mobil telefon. Kvikguide TDC Scale Mobil Kom godt i gang - betjening af mobil telefon Kvikguide Mobiltelefoner i TDC Scale Din mobiltelefon har fået en ny telefonsvarer ved overgangen til TDC Scale. Den gamle telefonsvarer i mobiltelefonen

Læs mere

Vejledning i brug af CPOP databasen

Vejledning i brug af CPOP databasen Vejledning i brug af CPOP databasen Indledning... 2 Log på databasen... 3 Muligheder i databasen... 4 Patientoplysninger... 6 CPOP Ergoterapeut protokol... 11 CPOP Fysioterapeut protokol... 16 CPOP Neuropaediater

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Brugeradministration på SKI.dk

Brugeradministration på SKI.dk Version 2.0 Dato 7. september 2018 Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 Indhold 1 Indledning... 1 2 Brugeradministrations

Læs mere

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013 Introduktion Pacsoft Online 11-11-2013 2 Indhold 1 Introduktion til Pacsoft Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil TDC Scale Mobil Administratorvejledning til opsætning af TDC Scale Mobil 1 Indhold Side Indledning 3 1. Tilpasning af din Scaleløsning generelt 3 2. Lokalnummerlængde 3 3. Hovednummervisning 6 Opsætning

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0

Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0 Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0 Bookhus Brugervejledning Side 1 af 11 Login For at kunne reservere og booke skal du være oprettet som bruger i systemet. Hvis ikke du allerede er oprettet

Læs mere

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning

Læs mere