Kandidaternes præsentationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kandidaternes præsentationer"

Transkript

1 BUPL Sydøsts generalforsamling 2016 Kandidaternes præsentationer Kære medlem Velkommen til BUPL Sydøsts ordinære generalforsamling i Næstved. I forbindelse med generalforsamlingen har bestyrelsen opfordret kandidaterne til at udarbejde et opstillingsgrundlag med henblik på at introducere sig overfor medlemmerne. Kandidaterne har fulgt opfordringen. Deres opstillingsgrundlag kan du læse her. En samlet oversigt over de opstillede kandidater er også tilgængelig på bupl.dk/sydoest. Venlig hilsen BUPL Sydøst

2 Betina Vincent Andersen Genopstiller til formand Titel: Faglig sekretær Arbejdsplads: BUPL Sydøst Uddannet: Pædagog, Hindholm, 1997 og diplom i ledelse Alder: 49 Hjemby: Næstved Tillidshverv: Formand for BUPL Sydøst og kongresdelegeret Siden 2012 har skiftende regeringer sendt penge videre til kommunerne med henblik på at styrke børneområdet. Senest med den nye finanslov. Men ude i kommunerne forsvinder de ekstra ressourcer i nedskæringer og udhuling af vilkårene for både den ledelsesmæssige og pædagogiske praksis. BUPL har sagt det igen og igen. Og man skulle ikke tro, at nogen kommunalpolitikere kunne være i tvivl: Investeringer i børnene betaler sig. Jo tidligere man sætter ind pædagogisk, desto bedre klarer børnene sig i skolen, uddannelsessystemet og senere i livet. Ikke nok optimerer man det enkelte barns udviklingspotentiale til glæde for den økonomiske vækst i samfundet, man skaber også livskvalitet for børnene og deres familier. Det er ren win-win. Og kravene til de kommunale politikere er klare: Bedre normeringer, højere pædagogandel og fokus på efteruddannelse og professionel ledelse på pædagogområdet er det, der skal til. Til trods for, at budskabet er enkelt, og vi har både forskningen og vore daglige erfaringer på vores side, skal vi sætte endnu hårdere ind politisk. Der er ingen nemme løsninger, kun at vi i fællesskab fagforening, tillidsfolk og medlemmer vedholdende gentager vores budskab. Fagforeningen skal facilitere arbejdet med, at den pædagogiske profession får en stærkere stemme politisk og i offentligheden. Og i det arbejde har BUPL s vidtforgrenede netværk af engagerede tillidsrepræsentanter en central rolle. De har potentialet til på autentisk vis at tale fagets sag og vilkår til politikerne. De kommunale politikere er interesserede i at lytte til pædagogernes fortællinger fra hverdagen, og hvad det pædagogiske område konkret kan udrette for kommunens borgere. Den historie skal tillidsmændene fortælle. Jeg vil som formand fortsat arbejde på: - At vi bliver langt bedre til at italesætte vores fag og dets betydning for børnene og samfundet. - At pædagogerne får arbejdsvilkår, der reelt understøtter det potentiale faget har for at gøre en forskel. - At den pædagogiske profession både fagprofessionelt og i offentligheden får den respekt, som faget og pædagogerne fortjener. Vejen er fortsat lang, men jeg tror på den og vil arbejde hårdt for, at vi når målet.

3 Anja Lund Wollesen Genopstiller til næstformand og hovedbestyrelse/faglig sekretær Titel: Næstformand og hovedbestyrelsesmedlem. Arbejdsplads: BUPL Sydøst Uddannet: Pædagog, Hindholm, 2001 og Dispuk i systemisk teori og metode. Alder: 40 år Hjemby: Ringsted Tillidshverv: Hovedbestyrelsesmedlem og kongresdelegeret. Tidligere FTR. Jeg er pædagog, hvad er dine superkræfter. Det slogan brugte BUPL sidste år i forbindelse med en landsdækkende kampagne. Jeg oplever pædagoger som hverdagens superhelte. Vi løser hver eneste dag en samfundsmæssig opgave i arbejdet med børn og unge. Og det på trods af, at opgaverne bliver flere og ressourcerne færre. Pædagoger må hver dag gå på kompromis med fagligheden. Det skal der laves om på. Derfor er kampen for flere ressourcer til vores område den vigtigste i de kommende år. Politikere og forvaltningsfolk har ikke den store indsigt i hverdagen på en skole eller i en institution. En af BUPL s vigtigste opgaver er at give dem den indsigt og viden. SFO- og fritidsområdet er under pres og vil fortsat være det de kommende år. Jeg mener, at et samarbejde mellem SFO og skole er nødvendigt i fremtiden og godt for pædagoger og børn. Men også at SFO er og fritidstilbud har en værdi i sig selv, uafhængigt af skolen. Pædagoger skal bidrage med det, som er vores professions største styrke: Arbejdet med børns udvikling og trivsel. BUPL s indsats i skolen skal blandt andet handle om at organisere pædagogernes arbejde, så det giver mening. Pædagogerne skal være der, hvor de gør størst forskel for børn og unge. Som næstformand og hovedbestyrelsesmedlem i BUPL Sydøst vil jeg arbejde for et stærkt BUPL, både centralt og lokalt. En fagforening der lytter til og inddrager medlemmerne. Fra generalforsamlingen i 2015 og til nu har jeg været med til gennem en målrettet satsning at øge især tillidsfolks kompetencer. Det arbejde skal fortsættes i de kommende år. Jeg brænder for mit fag, og jeg vil arbejde for endnu flere medlemsarrangementer i fremtiden, hvor vi pædagoger kan mødes om vores profession.

4 Jørgen Krossing Eberhardt Genopstiller til kasserer Titel: Kasserer og faglig sekretær Arbejdssted: BUPL Sydøst, Vordingborg Uddannelse: Pædagog, Seminariet for fritidspædagoger, Vanløse, 1979 Alder: 59 Hjemby: Faxe Ladeplads Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem, kasserer, kongresdelegeret, faglig sekretær. Tidligere Leder-TR og formand for BUPL s lokale lederforening Jeg stiller op til genvalg på kassererposten. Bestyrelsen har gennem den periode, jeg har været med, arbejdet målrettet med at skabe et BUPL Sydøst, som gør noget for medlemmerne. Det arbejde ønsker jeg som kasserer at være med til at skabe mulighederne for at videreføre. Det pædagogfaglige område skal styrkes. Jeg synes der er en spirende respekt om faget og om pædagogerne. Den udvikling vil jeg også gerne bidrage til. Jeg gik i 2015 til valg på at arbejde for flere pædagogarbejdspladser, et tryggere arbejdsmiljø og den fortsatte kamp for bedre normeringer på de pædagogiske arbejdspladser. På trods af målrettet indsats på landsplan og kommuneplan er normeringerne stadig for ringe. Det er ikke lykkedes os at få indfriet vores ønske om minimumsnormeringer. Derfor er påvirkningsarbejdet for at få bedre normeringer stadig en stor lokalpolitisk opgave. Skal vi for alvor skabe bedre resultater for børnene og de unge, har vi brug for ordentlige vilkår og tilstrækkelige ressourcer. Det ved vi som pædagoger, og forskningen har dokumenteret det. Vi skal fortsat arbejde målrettet på at overbevise regeringen og kommunerne om det. Bestyrelsen, der blev valgt i februar 2015, har målrettet arbejdet på at skabe bedre vilkår for pædagogerne, få det pædagogiske arbejde på dagsordenen og øget respekten om vores fag. Det vil jeg også gerne være med til at arbejde videre med. BUPL er også ledernes fagforening. Det indebærer, at vi arbejder for at få valgt flere ledertillidsrepræsentanter og udvikle samarbejdet mellem fagforening og ledertillidsrepræsentanterne. Vi skal også videreføre og udvikle vores lederrådgivning og ledercoaching. BUPL har brug for lederne og lederne har brug for BUPL.

5 Helle Inge Frænde Genopstiller til hovedbestyrelsen Titel: Pædagog Arbejdsplads: SFO Tudsen, Næstved Kommune Uddannelse: Pædagog Alder: 48 år Hjemby: Næstved Tillidshverv: Fællestillidsrepræsentant Nu har vi arbejdet med den nye skolereform i godt 2 år, men udfordringerne stopper ikke her. Vi skal være forberedt på de nye tiltag, vi bliver stillet overfor de kommende år. For skal vi også fremover sikre gode vilkår for pædagogerne og de børn og unge, vi brænder for, må vi tænke strategisk og være indstillede på at gøre en indsats på den lange bane. Vi har en fortsat kamp for medlemmernes normeringer, løn og vilkår. BUPL s hovedbestyrelse står overfor at skulle tage stilling i en lang række vigtige sager i forhold udvikling af BUPL s organisation. Også kaldet organisationsprojektet. Vi har arbejdet hårdt, og der er fremkommet nogle elementer i arbejdet, som kan styrke den fælles stemme. Vi skal sikre, at BUPL også i fremtiden kan være en stærk organisation for sine medlemmer. Som kandidat til hovedbestyrelsen vil jeg fortsat være loyal, overfor den lokale bestyrelses synspunkter. Med min erfaring som fællestillidsrepræsentant og pædagog kender jeg dagligdagen og de problemstillinger pædagogerne står med både på dag- og fritidsinstitutioner. I hovedbestyrelsen formår jeg at stå fast og blive ved med at italesætte pædagogernes profession. Hvert enkelt medlem skal føle sig som en del af BUPL og vi skal sikre, at fagforeningen arbejder målrettet til gavn for medlemmerne.

6 Joakim Rex Blankschøn Genopstiller til faglig sekretær og suppleant til hovedbestyrelsen Titel: Faglig sekretær Arbejdsplads: BUPL Sydøst Uddannelse: Klubpædagog, 1998 og diplomuddannelse i ledelse Alder: 48 år Hjemby: Næstved Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem, kongresdelegeret, suppleant til PBU og faglig sekretær. Tidligere formand for BUPL s lokale lederforening. Vi kæmper fortsat med skolereformen og dens implementering, hvor pædagogerne bliver en naturlig del af skolen. Det er en udfordring, og mange pædagoger føler, de mangler respekt og anerkendelse af deres faglighed i hverdagen. Vi skal i fællesskab italesætte pædagogernes betydning for skolen, samfundet og for børnenes trivsel og udvikling. Lederforeningen er en vigtig del af BUPL Sydøst. Jeg vil arbejde på, at BUPL fokuserer på de udfordringer, der følger af de stadig større mængder administration, lederne bliver pålagt. Det er afgørende, at BUPL italesætter pædagogfaglig ledelse. Både i kommunerne, på skolerne og i offentligheden. Under titlen #stoltpædagog har BUPL udbudt en bred vifte af medlemsarrangementer, nogle af dem specifikt målrettet lederne. Arrangementerne har fokuseret på aktuelle pædagogfaglige emner og ment som et afsæt for at styrke det pædagogiske fællesskab. Som bestyrelsesmedlem vil jeg arbejde på at udvikle den type medlemstilbud yderligere. Der er med rette fokus på normeringer i daginstitutionerne. Men det er også vigtigt, at vi ser på vilkårene for de ansatte i fritidsinstitutionerne. Arbejdsvilkårene skal forbedres, forældrene skal føle sig trygge, og der skal være tid til at skabe udvikling for børnene. Mit arbejde i BUPL skal udføres i åben og ærlig dialog med medlemmer, politikere og kommunerne. BUPL Sydøst skal arbejde på at få mest mulig ud af den ekspertviden, de er i organisationen, og på at understøtte den vigtige rolle FTR er og TR er har for medlemmerne og organisationen. Igennem mit faglige arbejde skal I som medlemmer se mig som ansvarsfuld, ærlig, loyal, anerkende og autentisk og som en, der sætter en ære i at alle bliver hørt og anerkendt.

7 Jacqueline Sporon-Fiedler Genopstiller til faglig sekretær Titel: Faglig sekretær Arbejdsplads: BUPL Sydøst Uddannelse: Pædagog, 1999 fra Københavns Pædagogseminarium Alder: 43 år Hjemby: Køge Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem i BUPL Sydøst, kongresdelegeret, faglig sekretær. Tidligere fællestillidsrepræsentant i Køge Kommune. Mit hjerte banker for børn og pædagogers vilkår i dagligdagen. Med ansvar for dagtilbudsområdet har mit politiske i arbejde på alle niveauer været målrettet bedre normeringer og høj pædagogandel. De senere års forskning på 0-6-årsområdet bekræfter det, vi pædagoger vidste i forvejen: Den tidlige indsats er afgørende for børns senere muligheder i livet. For mig er det særlig vigtigt at pointere sammenhængen mellem pædagogers arbejdsvilkår og børns mulighed for at få en tryg og indholdsrig hverdag, hvor det enkelte barn og den samlede børnegruppes trivsel, udvikling og læring sikres. Investeringer i børn og daginstitutioner er den rigtige vej at gå både menneskeligt og økonomisk. Derfor skal BUPL fortsat kæmpe for bedre normeringer og høj faglighed på dagtilbudsområdet. Uanset, hvor meget kommuner og regering presser os med nye forslag til besparelser de kommende år. Et andet emne, der optager mig, er pædagogers mulighed for at ytre sig frit, for eksempel om de urimelige vilkår, der mange steder er for at udføre pædagogisk arbejde. BUPL oplever en stigende tendens til at pædagoger får mundkurv på overfor forældre, politikere eller presse. En virkelig uheldig udvikling, da pædagogerne ofte er de eneste, der på børnenes vegne kan råbe op om konsekvenserne af den politik, der føres på det pædagogiske område. Som faglig sekretær i BUPL Sydøst vil jeg også fremover kæmpe for bedre vilkår for børn og pædagoger.

8 Carsten Andersen og 1. suppleant til hovedbestyrelsen Titel: SFO-leder og censor på pædagoguddannelsen Uddannelse: Pædagog, Storstrømseminariet, 1994 og diplom i ledelse Arbejdsplads: Kobberbakkeskolen, Næstved kommune Alder: 46 Hjemby: Næstved Tillidshverv: Ledertillidsrepræsentant og MED-udvalgsmedlem i Næstved kommune, bestyrelsesmedlem og suppleant til hovedbestyrelsen i BUPL. Kongresdelegeret. Min motivation for at genopstille til bestyrelsen er fortsat at yde mit bidrag til, at vores fagforening bibeholder den positive udvikling, vi har oplevet siden den ekstraordinære generalforsamling februar Omdrejningspunktet i bestyrelsen har været og skal forsat være, at BUPL skal have et nærværende og nutidigt forhold til sine medlemmer. Det skal ske ved: - nærværende lokale pædagogiske arrangementer, - en ny god velorganiseret TR/FTR/LTR struktur, hvor de valgte er blevet efteruddannet, - en god dialog på bestyrelsesmøderne, - en bevidst prioritering i de frikøbte arbejdsopgaver - at alle medlemmer bliver anerkendt, også lederne og ved - at søge politiske indflydelse på f.eks. Folkemødet. Gør vi det, er vi godt i gang med at profilere den attraktive fagforening, som jeg ønsker mig. I mit daglige pædagogiske virke oplever jeg dygtige pædagoger, der dagligt gør en stor forskel i børnenes liv. Jeg oplever stor opbakning og respekt for vores faglighed fra vores kolleger, forældre og selvfølgelig børnene. I de politiske prioriteringer mærkes den samme opbakning eller respekt for vores faglighed til gengæld ikke. Ej heller i pressens dækning af vores område. Arbejdet på øget politisk og journalistisk indflydelse vil derfor have et særligt fokus i den kommende bestyrelsesperiode. Anerkendelsen af vores fags samfundsmæssige betydning skal kunne ses i den offentlige debat og de politiske beslutninger.

9 Annelise Sofie Sørensen Titel: Specialpædagog Arbejdsplads: Specialpædagogisk team i Faxe Kommune. Uddannelse: Socialpædagog, Hindholm 1985 Alder: 64 Hjemby: Haslev Tillidserhverv: Fællestillidsrepræsentant I fagforeningens bestyrelse vil jeg arbejde for, at BUPL styrker TR-arbejdet. TR-rollen er vigtig for BUPL`s medlemmer, men også en opgave, der er under pres i kommunerne. TR erne skal bruges, konstruktivt i formidlingen mellem BUPL Sydøst og medlemmerne. Jeg vil arbejde for, at nyuddannede pædagoger kommer med i BUPL. BUPL skal være synlig ude på uddannelsesstederne. Vi skal fastholde nuværende medlemmer, både pædagoger og pædagogiske ledere. Vi skal være fagforeningen, man ikke kan komme uden om. BUPL skal være på forkant med de udfordringer, pædagogerne møder omkring løn og vilkår. Og BUPL skal være synlig i alle 8 kommuner. Der skal være åbenhed omkring, hvad bestyrelsen i BUPL Sydøst gør for deres medlemmer, og hvordan man som pædagog og medlem kan få medindflydelse og medansvar.

10 Mette Laurentzius Stilling : pædagog Arbejdssted : Børnehuset Nøddebo, Vordingborg Kommune Alder: 59 Hjemby: Præstø Tillidshverv: Tillidsrepræsentant og kongresdelegeret. Som det eneste bestyrelsesmedlem, der arbejder i Vordingborg Kommune, vil jeg gerne forsætte i BUPL Sydøsts bestyrelsen. Jeg vil arbejde for nærhed til medlemmerne og for at BUPL støtter op om de forskellige problemstillinger, der er ude i kommunerne og institutionerne. Det er vigtigt, at det, der sker i kommunerne, bliver diskuteret i BUPL s bestyrelse, så vi kan arbejde med hjælpe medlemmerne bedst muligt. Jeg vil gerne arbejde for at øge dialogen mellem medlemmerne og fagforeningen. I BUPL er vi godt igang med at udvikle nye medlemsaktiviteter, hvor pædagogerne fælles kan få inspiration og diskutere faglighed. Det synes jeg, vi skal forsætte med. Tillidsrepræsentanterne skal have mere indflydelse og være medspillere i et større omfang. Og så skal de have den nødvendige uddannelse. Det er dem, der ved, hvad der sker ude på arbejdspladserne.

11 David Jesper Mürer Stilling: Pædagog Arbejdsplads: Valdemarskolens SFO, Ringsted Kommune. Uddannelse: Københavns Socialpædagogiske Seminarium, Alder: 42 Hjemby: Sorø Tillidshverv: Fællestillidsrepræsentant og MED-udvalgsmedlem. Kongresdelegeret. Jeg ønsker først og fremmest, at BUPL Sydøst kæmper for at sikre pædagogernes løn- og ansættelsesvilkår. Særligt udmøntning af den historiske ny løn til lokal løndannelse. Derudover ønsker jeg, at videreformidle min viden og erfaringer som fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Ringsted og derved nuancere bestyrelsesbeslutninger i BUPL Sydøst i relation til medlemmernes ønsker og virkelighed. Som menneske er jeg stolt af mit fag, stolt af at være pædagog og stolt af at gøre en forskel. Denne stolthed oplever og videreformidler jeg dagligt på alle pædagogers vegne. Hvis jeg skulle vælge mit næste livs profession, ville det være pædagog.

12 Jens Peter Ørregaard Titel: Arbejdsplads: Idrætsefterskolen Grønsund Uddannelse: Pædagog, Nykøbing F Alder: 66 år Hjemby: Kastrup Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem. Delegeret til A-kassen. Kongresdelegeret. Tidligere faglig sekretær og 25 år som kritisk revisor. 12 års erfaring som faglig sekretær og faglig medarbejder, 25 år som kritisk revisor, samt 23 år som leder af SFO og fritidshjem har givet mig en solid baggrund for det faglige arbejde både den pædagogfaglige og den fagpolitiske del. Dette er basis for mit ønske om genvalg til bestyrelsen. Pædagogfaget er under pres normerings- og ledelsesmæssigt. Der skal fortsat være fokus på mere pædagogtid til børn og unge. Samt at pædagoger har adgang til faglige ledelsesjob i daginstitutioner, skoler og klubber. BUPL skal arbejde på at sikre en bredere pædagogisk tilgang end det ensidige fokus på læring og førskole, der har præget de seneste års debat. Det gælder både i daginstitutionerne og på fritidsområdet. Skolereformen har f.eks. mange steder ført til en alt for ensidig tilgang til børns udvikling. BUPL skal fortsat øge fokus på medlemmernes arbejdsmiljø. Både det psykiske arbejdsmiljø, hvor vi skal prioritere medlemmernes trivsel. Og det fysiske arbejdsmiljø, hvor vi skal sikre ordentlig plads til brugerne og et sundt indeklima. Tiden er også inde til, at BUPL igen sætter mere fokus på løn- og ansættelsesforhold. BUPL s struktur er til debat. Herunder antallet af fagforeninger. Det er min opfattelse, at nærheden ikke må sættes over styr. BUPL skal fremover fortsat være kendetegnet ved, at medlemmerne har et solidt lokalt kendskab til de politisk valgte og ansatte.

13 Erich Mix Titel: Pædagog. Arbejdsplads: Søndre skole Rødby afd. Lolland kommune Uddannelse: Pædagog, Storstrømseminariet Speditør udd. Alder: Hjemby: Rødby Tillidshverv: TR. Tidligere TR i SL. Min motivation for at genopstille er at bidrage med at udvikle BUPL såvel lokalt som på landsplan. Her vil jeg tage udgangspunkt i min hverdag ude på gulvet i mødet med børn, forældre og samarbejdspartnere, samt i egne holdninger. Jeg forbeholder mig retten til at være nysgerrig og stille de forstyrrende spørgsmål med henblik på at udvikle vores fagforening. Mine fokusområder er pædagogers rolle på skolen: Vores muligheder for at præge børnenes skoledag på en positiv måde og udvikling af forældresamarbejdet. Og så brænder mit hjerte for de børn, som har det sværest. I en tid, hvor der er stort pres på de kommunale budgetter, er det vigtigt, at vi både taler om normeringer, arbejdsmiljø og trivsel på kommuneniveau og ude på de enkelte skoler og institutioner. Kort sagt om vilkårene for at udføre vores arbejde.

14 Rita Jytte Gandløse Titel: Pædagog Uddannelse: Klubpædagog i 1981 og pædagog fra Frøbel i Arbejdsplads: Holmebæk SFO. Køge Kommune. Alder: 63 år Hjemby: Strøby Egede Tillidshverv: Fællestillidsrepræsentant for SFO i Køge. Medlem af HMU og FMU. Kongresdelegeret. Jeg har været pædagog på Holmebæk SFO siden Før den tid var jeg ansat i fritids- og ungdomsklubben i Alkestrup. Nu har vi haft den nye skolereform. Og vi må sige, at SFO er og klubber er under pres. Undersøgelser viser, at færre børn går i SFO er og klubber nu i forhold til før reformen. Det giver SFO er og klubber store udfordringer. Jeg vil som bestyrelsesmedlem være med til at arbejde for, at pædagogernes løn- og arbejdsforhold og den pædagogiske profession bliver anerkendt. Pædagoger gør et kæmpe stort stykke arbejde både som en del af skolen og en del af SFO er og klubber. Vi skal stadig være en vigtig del af børnenes hverdag. Jeg mener også, det er vigtigt, at alle områder bliver dækket ind i BUPL s sydøsts bestyrelse. Det er utroligt spændende at være med til at følge udviklingen indenfor BUPL: Være med til at gøre en forskel og sætte fokus på det, som rører sig i samfundet. Jeg har været medlem af BUPL i mange år og mener, at jeg igennem bestyrelsesarbejdet kan være med til at styrke og udvikle vores organisation, så alle medlemmer føler, at de hører til og er en del af BUPL.

15 Anne-Marie Knudsen Titel: Pædagog Uddannelse: Pædagog og diplomuddannelse i voksenpædagogik, kommunikation og ledelse af forhandlinger. Arbejdsplads: Daginstitutionen Myretuen, Lolland Kommune Alder: 61 år Hjemby: Holeby Tillidshverv: Fællestillidsrepræsentant og Hoved-Med-udvalgsmedlem Pædagogernes arbejdsvilkår er under pres. Vi oplever normeringerne forringes i takt med, at kommunernes økonomi bliver dårligere. Vi har brug for, at BUPL er tydelig med krav om bedre vilkår herunder en forbedring af det psykiske arbejdsmiljø for pædagogerne. Udviklingen i kommunerne kræver, at vi arbejder grundigt med vore strategier og er åbne overfor nye strukturer i fagforeningsarbejdet, der ruster os bedre til fremtidens udfordringer. Siden kommunesammenlægningen har jeg som FTR for pædagogerne på 0-6-årsområdet varetaget medlemmerne interesser og arbejdet for at forbedre medlemmernes løn- og ansættelsesvilkår. Desuden har jeg i en årrække repræsenteret pædagogerne som næstformand for Hoved-Med og mellemniveau i Lolland Kommune. For mig er det vigtigt med en stor berøringsflade til medlemmer og mandat til at varetage mine poster i MED og i bestyrelsen. Det er medlemmernes tarv, jeg tager hånd om. Siden 2011 har jeg været medlem af BUPL Sydøsts bestyrelse og vil fortsat gerne være med til at udvikle vores organisation. Medlemmerne skal opleve en synlig organisation, som varetager deres interesser og en fagforening, som er åben, og hvor det er let at få indsigt i de politiske beslutninger. BUPL skal servicere medlemmerne på højt niveau og skabe et fællesskab, hvor vi står sammen og er stolte af vores profession. Og så skal vi ikke glemme de gamle fagforeningsdyder som gode løn- og arbejdsvilkår for pædagogerne.

16 Henriette Veronica Holgersen Titel: Pædagog Uddannelse: Pædagog Arbejdsplads: Sophieskolens SFO i Nykøbing F., Guldborgsund Kommune. Alder: 43 Bopæl: Nykøbing F Tillidshverv: FTR Jeg har været ansat på Sophieskolen i Nykøbing Falster. Gennem de sidste 13 år har jeg arbejde som pædagog både i skole og SFO. Jeg blev valgt som tillidsrepræsentant i 2008 og gennem mit tillidshverv har jeg fået et indgående kendskab til området og de problemstillinger, som pædagogerne møder i folkeskolen. Med folkeskolereformen følger også en anerkendelse af den pædagogiske profession. Den udvikling skal vi følge op med henblik på at skaffe endnu bedre forhold for pædagogerne og for pædagogfaget på de enkelte skoler. Det handler både om løn- og ansættelsesvilkår, og om at den enkelte pædagog oplever at kunne bruge sine kompetencer og gøre en forskel for eleverne. Som bestyrelsesmedlem brænder jeg for den pædagogiske profession og for at videreudvikle det gode fagpolitiske arbejde, der allerede er i gang ude på skolerne. Bliver jeg genvalgt, ser jeg frem til at videreudvikle de gode tiltag bestyrelsen har været med til beslutte gennem det sidste 1 1/2 år. Så som kursus forløb om Understøttende Undervisning, otte højaktuelle fyraftensarrangementer, TR-Topmøde m.m.

17 Pia Marianne Christiansen Titel: Pædagog Arbejdsplads: Vigersted børnehus Uddannet: Pædagog, Slagelse Børnehaveseminarie Praktikvejleder 2012 Alder: 53 Hjemby: Jystrup Tilliidshverv: Bestyrelsesmedlem Som stuepædagog i en 0-6-årsinstitution og med lang erfaring i faget mærker jeg dagligt de forandringer, der er sket igennem årene. Fra, at man var fuldtids på børnene, og til nu, hvor der er kommer stadig flere tiltag fra regeringen og kommunerne, som skal lægges ind i dagligdagen og dokumenteres. Tiltag, som tager tid fra børnene. Pædagogerne arbejder under pres og har mindre tid til det enkelte barn i dagligdagen. Dette er med til at give stress hos pædagogerne og hermed flere sygedage, som så går ud over børnene. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel på 0-6-årsområdet og bidrage med min viden fra hverdagen og mange års erfaring. Og så vil jeg gerne være med til at arbejde for bedre normeringer, så pædagoger får mere tid til det enkelte barn og bedre muligheder for at leve op til de krav, der bliver stillet. Jeg vil også arbejde på, at vores TR er og AMR er får mere viden og uddannelse, så de kan varetage de arbejdsopgaver, der er ude i den enkelte institution for medlemmerne. Der er brug for, at der bliver taget hånd om problemer med stress og sygefravær og skabt bedre trivsel for medarbejderne. Endelig mener jeg også, at det er vigtig, at vi arbejder på at fastholde de nuværende medlemmer og få de studerende og yngre pædagoger til at vælge BUPL. Jeg har siddet i bestyrelsen de seneste år og vil fortsat gerne være en del af det BUPL Sydøst-hold, der kæmper for bedre vilkår for pædagoger og børn.

18 Flemming Jørgensen Stiller op til bestyrelsen Titel: Familieplejer og pensionist Arbejdsplads: Ingen Uddannelse: Pædagog, Seminariet i Teglgaardsstræde (1978) Alder: 65 år Hjemby: Sakskøbing Tillidshverv: Delegeret i pensionskassen. Tidligere bestyrelsesmedlem og kongresdelegeret i BUPL. Jeg har gennem mit arbejdsliv altid været fagpolitisk aktiv, først som tillidsrepræsentant for mine kolleger, senere som fællestillidsrepræsentant for alle kolleger i kommunen. Pædagoger løser en vigtig samfundsmæssig opgave, og det mener jeg skal afspejle sig i den løn, de får for deres arbejde og skal kunne sammenholdes med den løn for eksempel lærere og sygeplejersker får. Folkeskolereformen har givet kommunerne mulighed for, i større omfang at benytte pædagoger i undervisningen, og dette, mener jeg, skal udnyttes i mere end det er tilfældet i dag. De faglige sekretærer i BUPL Sydøst har efter min mening en meget vigtig funktion som bindeled mellem det enkelte medlem og fagforeningen. Bestyrelsen og de valgte faglige sekretærer skal i vidt omfang ud blandt medlemmerne ved afholdelse af faglige temadage og aftener, hvor vi sammen kan diskutere faglige emner og lægge fælles strategier. Jeg har tidligere siddet i BUPL s bestyrelse og har efter en periode med andre gøremål fået lyst og overskud til igen at bruge ressourcer på BUPL s fagpolitiske arbejde. Jeg har desuden de sidste 4 år været delegeret i pædagogernes pensionskasse PBU, og dette arbejde vil jeg også gerne påtage mig de kommende år. Jeg er 65 år, er gift med Lone, har 2 biologiske børn som er flyttet hjemmefra, samt 3 plejebørn som har boet i vores familie hele deres liv.

19 Annette Heegaard Steen Titel: Pædagog Arbejdsplads: Børnehaven Svalen, Næstved kommune Uddannet: Pædagog Fröbelhøjskolen, Roskilde, Pædagogisk koordinator og diplom i ledelse Alder: 47 Hjemby: Næstved Tillidshverv: Område-TR, FTR og bestyrelsesmedlem i BUPL Der sker store organisationsændringer i kommunerne, og der kigges hele tiden på strukturer og effektiviseringer. Derfor er pædagogfaget også under pres. Det kræver en robust profession og en stærk faglig organisation at være med til at præge den udvikling. Pædagoger er blevet præsenteret for mange færdige koncepter. Typisk i håb om, at man bliver bedre til at måle og dokumentere effekten af vores arbejde. Som eksempler kan nævnes pædagogiske læreplaner, sprogpakken, fri for mobberi, kompetencehjul og forskellige tests. De fleste koncepter indeholder elementer, der kan være med til at højne kvaliteten i det pædagogiske arbejde. Man de griber sjældent de mange komplekse facetter af vores fag. Selv er jeg mere optaget af, at vi i højere grad får italesat den pædagogik, der er i mellemrummet. Det vil sige, når der ikke arbejdes udfra koncepter eller projekter. Dannelse og socialisering sker i mellemrummet og det er den tilgang til vores profession, jeg vil kæmpe for, vinder mere anerkendelse. Jeg stiller op til bestyrelsen for at være med til at sætte hverdagens udfordring på dagsordnen. Det handler om respekt for vores profession og de om daglige vilkår for løse kerneopgaven. Som FTR ser jer mig selv som bindeled mellem den pædagogiske hverdag, BUPL og politikerne i kommunerne, som vi har brug for at påvirke. Her i efteråret har jeg sagt ja til at gå ind i arbejdet med kontakt til seminariet og de studerende. Det glæder jeg mig til og finder det yderst vigtigt i forhold til at rekruttere nye medlemmer og unge kræfter til BUPL.

20 Lasse Aagaard Jensen Titel: Pædagog Arbejdsplads: Lolland Kommune, Nordvestskolen afd. Ravnsborg Uddannelse: 2005, University College Sjælland afd. Nykøbing F. Alder: 39 år Hjemby: Væggerløse Tillidshverv: Arbejdsmiljørepræsentant, bestyrelsesmedlem og kongresdelegeret Det er vigtigt, at vi fokuserer på, at pædagogerne har fået en vigtig rolle i Folkeskolen. Navnlig i den understøttende undervisning. Vi skal styrke vores position og vise, hvad vores pædagogfaglighed positivt kan bidrage med. Der er brug for at ændre måden, pædagoger i skolen er ansat på. Med længere skoledage og mindre tid i SFO en, giver det ikke længere mening, at man ansætter pædagoger alene ud fra antallet af børn i fritidstilbuddet. Når vi favner hele skolen, er der behov for et system, som tager højde for de opgaver, vi reelt skal løse med børnene. Som faggruppe står vi med betydelige udfordringer i kølvandet på folkeskolereformen. SFO erne er i fare for at miste deres pædagogiske kvalitet. Derfor skal vi slås for fritidspædagogikken og beskytte børns mulighed for leg. Ud over de faglige udfordringer i folkeskolen og med at skaffe bedre normeringer og vilkår for at løse kerneopgaven i daginstitutionerne, skal BUPL også tænke i fagets udvikling i et længere perspektiv. Vi har spændende jobmuligheder indenfor museer, biblioteker og andre kulturinstitutioner. BUPL skal arbejde for, at pædagogerne og vores fag får fodfæste i andre og utraditionelle områder. Jeg har erfaring fra både skole, SFO er og daginstitutionsområdet, som jeg fortsat gerne vil bringe ind i de principielle diskussioner i bestyrelsen for BUPL Sydøst. Håber derfor på din opbakning til mit genvalg 6. oktober.

21 Brian Frederiksen Stiller op til bestyrelsen Stilling: Pædagog Uddannelse: Pædagog Arbejdsplads: Børnehuset Himmelhøj, Område Nord, Næstved Alder: 38 år Hjemby: Næstved Hverv: Tidl. tillidsrepræsentant Jeg hedder Brian og har været i faget i 11 år. I de år er der sket rigtig meget i den pædagogiske profession. Både gode og ikke så heldige ting. Da jeg var ny i faget, så strukturen og ressourcerne anderledes ud. Der var mulighed for at tage på koloni, og ressourcerne var anderledes i forhold til normeringen i forhold til opgaven med at varetage børn med særlige behov. Der var højere til loftet. Idag er der skåret ind til benet rent økonomisk og ressourcerne er en mangelvare i vores fag. Normeringerne er ikke som dengang. Indimellem står en pædagog alene med børn. Det står jeg for: at højne det psykiske arbejdsmiljø fremme den pædagogiske profession fremme løn- og ansættelsesvilkår have fokus på bedre normeringer og ressourcer Derfor stiller jeg op til bestyrelsen.

22 Bente Mortensen Titel: Pædagog Arbejdsplads: SFO Krudthuset, Hotherskolen, Stevns Kommune Uddannelse: Fritidspædagog, 1984 fra Ballerup-seminariet Alder: 59 år Bopæl: Hårlev Tillidshverv: Fællestillidsrepræsentant i Stevns Kommune, kongresdelegeret Intet fag, ingen fagforening. Vores fag og uddannelse er omdrejningspunktet i vores forening. Ingen medlemmer, ingen forening. Vi har stadig meget vi skal kæmpe for. Jeg er i det daglige med til at gøre en forskel omkring faglighed, løn og vilkår. Både på min arbejdsplads og i kommunen. I fagforeningsbestyrelsen har jeg været med til at tegne det store billede af det politiske arbejde. Det er her, jeg som medlem kan gøre min indflydelse gældende. Det er her, jeg kan bidrage med min erfaring fra et langt liv som pædagog. Jeg har arbejdet på fritidshjem og i klub og nu på SFO. En overgang arbejdede jeg også på behandlingshjem og var medlem af SL. Det gik dog hurtigt over, og jeg vendte hjem. Vilkårene for vores arbejde har ændret sig meget gennem årene. Normeringerne er blevet ringere og fuldtidsstillinger er ikke en selvfølge mere. Alligevel er jeg stolt af mit fag og min fagforening. Den nuværende bestyrelse har sat flere tiltag i gang, som de fleste medlemmer allerede har bemærket og benyttet sig af. Tillidsrepræsentanternes muligheder for udvikling og uddannelse er blevet et meget vigtigt fokuspunkt. Der er sagt og skrevet meget gennem tiden. Men sammen kan vi meget mere. Og jeg vil gerne sammen med jer gøre BUPL og den pædagogiske profession helt og fuldt respekteret i offentligheden og sikre ordentlige vilkår og en anstændig løn. Så bliver jeg en endnu mere stolt pædagog

Valg BUPL. Sydøst. Præsentationer GF2018. Nykøbing F. 4. oktober

Valg BUPL. Sydøst. Præsentationer GF2018. Nykøbing F. 4. oktober Valg Præsentationer Nykøbing F. 4. oktober Betina Vincent Andersen Genopstiller til formand Titel: Faglig sekretær Uddannet: Pædagog, Hindholm 1997 og diplom i ledelse. Alder: 51 Hjemby: Næstved Tillidshverv

Læs mere

1. Formalia A. Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Kirsten Kenneth og som referent Henriette Holmsgaard.

1. Formalia A. Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Kirsten Kenneth og som referent Henriette Holmsgaard. BUPL Sydøsts generalforsamling 6. oktober 2016 Referat Der var 122 fremmødte deltagere. Velkomst Formand Betina Vincent Andersen bød velkommen. 1. Formalia A. Valg af dirigent og referent. Som dirigent

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober 2014-2018 Generalforsamling 2016 Næstved 6. oktober s regnskab og budget Budget Regnskab Rev.budget Regnskab Budgetforslag Budgetforslag 2014 2014 2015 2015 2017 2018 INDTÆGTER Fagforeningstilskud 11.050.000

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater.

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater. Navn: Skole: Stiller op som: Rikke Harboe Jensen Rønbækskolen Kredsformand Som lovet på sidste valggeneralforsamling, har vi i kredsstyrelsen diskuteret og arbejdet frem imod et generationsskifte. Sidste

Læs mere

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland Kommunikationspolitik for BUPL MidtVestjylland 1 Introduktion BUPL MidtVestjylland er en kommunikerende organisation, for hvem det at skabe værdi for medlemmerne gennem kollektiv og individuel interessevaretagelse

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 2017 2019 INDLEDNING Lederne i den offentlige sektor står overfor store udfordringer. De mødes med ønsker, krav og påvirkninger fra mange retninger og må

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte s rådgivning og søge om coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med problemer og udfordringer i

Læs mere

Lederforeningens arbejdsprogram

Lederforeningens arbejdsprogram 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Dagsordenens pkt. 5 a: Forslag om Arbejdsprogram for Lederforeningen 2019-2021 Forslagsstiller: Lederforeningens bestyrelse Lederforeningens arbejdsprogram 2019 2021 Indledning

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Bestyrelsens beretning.

Bestyrelsens beretning. Bestyrelsens beretning. BUPL Bornholm generelt. BUPL Bornholm har været i proces, og der er sket rigtig meget de sidste par år. Ved den sidste ordinære generalforsamling i 2016, var vi under maksimalt

Læs mere

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 1 Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Forslagsstiller: Den lokale lederforenings bestyrelse

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere På Virupskolen ændrer vi skolens ledelsesstruktur pr. 1. august 2015. Vi søger derfor 2 pædagogiske ledere til at indgå i vores ledelsesteam. Vi søger en pædagogisk

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM 2019 2021 INDLEDNING Arbejdsprogrammet for Lederforeningen i BUPL sætter retning for Lederforeningens arbejde med fire politisk udvalgte indsatsområder, som er vedtaget

Læs mere

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik Den attraktive arbejdsplads Personalepolitik Personalepolitik for Region Syddanmark Hovedudvalget for Region Syddanmark har godkendt en overordnet personalepolitik for hele regionen i december 2007. Personalepolitikken

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21. Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.30 i Samlingssalen på Lønborgvej 53, Tarm Nu skal der vælges ny skolebestyrelse

Læs mere

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

BUPL s høringssvar til budget 2017

BUPL s høringssvar til budget 2017 11. september 2016 / BUPL Sydøst BUPL s høringssvar til budget 2017 Hermed følger BUPL s bemærkninger til spareforslag på børneudvalgets og skoleudvalgets område i forbindelse med behandling af kommunens

Læs mere

BUPL s høringssvar til budget 2019

BUPL s høringssvar til budget 2019 Køge Kommune Torvet 1 Dato: 6.9.2018 Deres ref.: Vor ref.: 4600 Køge Sagsbehandler: jke / Jrb BUPL s høringssvar til budget 2019 Hermed følger BUPL s bemærkninger til spareforslag på børneudvalgets og

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Kirsten Søndergaard, Carina Woelke, Rikke Finseth, Thomas Alslev Jensen, Stine

Kirsten Søndergaard, Carina Woelke, Rikke Finseth, Thomas Alslev Jensen, Stine Odense, den 28. marts 2019 smj/ Referat - Bestyrelsesmøde onsdag den 20. marts 2019 Kl. 9.00 15.30, Bornholmsgade 1, 5000 Odense C Deltagere: Afbud: Lundgaard, Rikke Hunsdahl, Lone Reinholdt, Pernille

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 STYRK BØRN OG UNGES LIV SKAB BEDRE FRITIDSINSTITUTIONER Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger

Læs mere

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter.

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. På vegne af alle medarbejderne i Børnehuset ved Skoven, har MED-udvalget følgende kommentarer til forslaget om dagtilbuddene

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet Stevns Kommune Udvalget for Børn, Unge og Læring 7. juni 2018 Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet BUPL har modtaget Stevns Kommunes høringsmateriale vedrørende Børn,

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

BUPL PERSONAS 28. september Director A/S

BUPL PERSONAS 28. september Director A/S BUPL AS 28. september 2016 Director A/S Overskud Kerne Idealist Den velstillede Den fundamentale Den idealistiske Udfordret Den udfordrede Enlig Den enlige 1: Hos Den velstillede er der højt til loftet

Læs mere

Trine Egeberg (formand):

Trine Egeberg (formand): Præsentation af bestyrelsesmedlemmer august 2018 Trine Egeberg (formand): Mit navn er Trine Egeberg, jeg er 47 og mange af jer kender mig sikkert fra mine snart 13 år i bestyrelsen, heraf flere perioder

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte 's rådgivning. I nogle situationer tilbyder vi også coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi

EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi STYRK FAGET OG DØMMEKRAFTEN SÆT AFTRYK PÅ VELFÆRDS- SAMFUNDET STYRK PÆDAGOGERS UDDANNELSE Vedtaget på BUPL s kongres 2018 En stærk pædagogprofession

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF)

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Skolestarten som en del af en større sammenhæng i kommunen Baggrund Regeringen har nedsat et skolestartudvalg, der i februar 2006 har afgivet rapport En god skolestart.

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger:

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger: Høringssvar vedrørende budget 2014 DATO 1. september 2013 SAGSNR. anvi Høringssvar fra De Pædagogiske Teamledere, MEDudvalg og Områdebestyrelsen i Børnehusene Buldervang. Generelle bemærkninger: Vedr.

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

DANSKE MEDIESTUDERENDE

DANSKE MEDIESTUDERENDE PRINCIPPROGRAM FOR DANSKE MEDIESTUDERENDE EN VÆGTIG STEMME o I Danske Mediestuderende mener vi, at kampen for de bedste løn- og arbejdsforhold er den grundlæggende byggesten i en fagforenings virke. Ønsket

Læs mere

VALG-AVIS. Hermed valgoplæg fra kandidaterne til kredsstyrelsesvalget 2014 i Kreds 60. Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg

VALG-AVIS. Hermed valgoplæg fra kandidaterne til kredsstyrelsesvalget 2014 i Kreds 60. Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg VALG-AVIS Hermed valgoplæg fra kandidaterne til kredsstyrelsesvalget 2014 i Kreds 60 Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg Lene Høiriis Nielsen Jeg stiller op som kredsformand Da vores formand har valgt

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017 Nyhedsbrev Gug Skole 2017 Nyhedsbrev 3-2016/17 Marts 2017 Kære forældre Forårets vejr er som altid præget af store udsving, det ene øjeblik føles sommeren nær og i det næste har vinterens kulde ikke sluppet

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen.

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen. 1 Værdibaseret ledelse gør det muligt for alle i organisationen at navigere efter fælles værdier i en i øvrigt omskiftelig verden. Gennem de fælles værdier bliver både ledere og medarbejdere i stand til

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger (SFO) under folkeskoleloven. Integrerede institutioner,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Valgindlæg Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Arbejdstid, overenskomst, lokalløn, arbejdsmiljø, skoleudvikling, det kommunale budget beskæftigelsessituationen, foreningspolitikken

Læs mere

gladsaxe.dk Personalepolitik

gladsaxe.dk Personalepolitik gladsaxe.dk Personalepolitik 2016 1 personalepolitik I Gladsaxe Kommune har vi høje ambitioner. Vi er en stærk velfærdskommune, der løser de kommunale opgaver på et højt niveau. Vi er en kommune, som prioriterer

Læs mere

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV 2 ORDFØRER/KONTAKT: RESUME KATALOG OVER SF S FORSLAG: 1) Loft over forældrebetalingen i SFO på 40 % 2) Minimumsnormeringer i SFO er og fritidshjem 3) Udvidelse

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster 22. februar 2007 JIJ/ 2006-SL01-01826 SL Nordjylland Stiftende Generalforsamlingen 2006 - referat Dato: 27. september 2006 Tid: kl. 15.30 19.30 Indskrivning fra kl. 15.00 15.30 Sted: Vejgaardhallen Vejgaard

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Kl. 15 21 (indskrivning fra kl. 14.30) på Pharmakon, Milnersvej 42, Hillerød Dagsorden: 1. Valg af dirigent(er) 2. Valg af referent(er)

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Børnehuset Hindbærvangen ÅRSPLAN APRIL 2018 TIL MARTS 2019

Børnehuset Hindbærvangen ÅRSPLAN APRIL 2018 TIL MARTS 2019 Børnehuset Hindbærvangen ÅRSPLAN APRIL 2018 TIL MARTS 2019 Indledning. Udgangspunkterne for arbejdet med børnene og dermed også årsplanen i Børnehuset Hindbærvangen er serviceloven, herunder de 6 læreplanstemaer

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Frederikssund Centrum omfatter følgende børnehuse: Børnehuset Lærkereden Børnehuset Mariendal Børnehuset Stenhøjgård Børnehuset Troldehøjen Børnehuset

Læs mere

Forord. og fritidstilbud.

Forord. og fritidstilbud. 0-17 år Forord Roskilde Kommunes børn og unge skal udvikle sig til at blive demokratiske medborgere med et kritisk og nysgerrigt blik på verden. De skal udvikle deres kreativitet og talenter og blive så

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TR s platform Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant 2 / TR I DANSKE FYSIOTERAPEUTER Kære tillidsrepræsentant Velkommen til og tak fordi, du vil være tillidsrepræsentant. Du er et

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Sundhed og omsorg 2012

Sundhed og omsorg 2012 Evaluering af Sundhed og omsorg 2012 Denne rapport er udarbejdet i samarbejde mellem: HR og Kvalitet Udviklingsafdelingen Innovationscentret i Sundhed og Omsorg Indledning/formål Sundhed og Omsorg iværksatte

Læs mere

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 28. FEBRUAR 2018 GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 18 PRÆSENTATION AF KANDIDATERNE TIL GENERALFORSAMLINGEN 2018 VALG AF FORMAND OG KONGRESDELEGERET Tina Svarre Hasselager Himmelev Skole Hvor der er vilje,

Læs mere