Stk. 5. Hovedbestyrelsen kan beslutte, at foreningen tiltræder forhandlingssammenslutninger og internationale sammenslutninger for farmakonomer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stk. 5. Hovedbestyrelsen kan beslutte, at foreningen tiltræder forhandlingssammenslutninger og internationale sammenslutninger for farmakonomer."

Transkript

1 Farmakonomforeningens vedtægter (vedtaget på Landsmødet den november 2014) 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er Farmakonomforeningen. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. Stk. 3. Foreningen er tilsluttet hovedorganisationen FTF. Stk. 4. Foreningen er partipolitisk uafhængig. Stk. 5. Hovedbestyrelsen kan beslutte, at foreningen tiltræder forhandlingssammenslutninger og internationale sammenslutninger for farmakonomer. 2 Formål Stk. 1. Foreningens formål er at varetage medlemmernes faglige, sociale og økonomiske interesser. Stk. 2. Dette formål søges blandt andet opnået ved: - at forhandle og indgå overenskomster og aftaler med myndigheder og arbejdsgivere om løn og ansættelsesforhold. - at forhandle med myndigheder og arbejdsgivere om faglige og uddannelsesmæssige forhold. - at afholde kurser og møder samt formidle information af faglig og organisatorisk art. - at udgive et medlemsblad. - at etablere samarbejde med organisationer i ind- og udland. Stk. 3. Til fremme af forhandlingerne om indgåelse af overenskomster og aftaler med myndigheder og arbejdsgivere om løn og ansættelsesforhold for medlemmerne kan hovedbestyrelsen etablere faglige aktioner. 3 Medlemmer Stk. 1. Som ordinære medlemmer optages: - Farmakonomer (indtil apoteksassistenter). - Defektricer, der har gennemgået en godkendt defektriceuddannelse. - Personer, der varetager opgaver i naturlig forlængelse af farmakonomopgaver. - Personer, der opnår Sundhedsstyrelsens tilladelse til at tage ansættelse som farmakonom, eller som er ved at gennemføre et praktikforløb eller lignende for at opnå endelig godkendelse. - Farmakonomelever. Stk. 2. Som passive medlemmer optages farmakonomer og defektricer, der ikke er erhvervsaktive, eller som er overgået til beskæftigelse udenfor farmakonomfaget. Passive medlemmer har ikke stemmeret og er ikke valgbare i Farmakonomforeningen.

2 Stk. 3. Æresmedlemmer kan udnævnes af Kongressen efter indstilling fra hovedbestyrelsen. Som æresmedlemmer kan udnævnes farmakonomer, der ikke er erhvervsaktive eller andre, der har gjort sig særligt fortjent dertil. Æresmedlemmer er kontingentfrie og har ikke stemmeret og er ikke valgbare i Farmakonomforeningen. 4 Medlemsgrupper Stk. 1. Medlemmerne opdeles i følgende grupper: - Medlemmer ansat i henhold til overenskomst med Danmarks Apotekerforening samt medlemmer, som efter hovedbestyrelsens beslutning henføres hertil. - Medlemmer ansat i henhold til overenskomst med offentlig myndighed samt medlemmer, som efter beslutning af hovedbestyrelsen henføres hertil. - Medlemmer ansat indenfor industri, engroshandel eller lignende samt medlemmer, som efter beslutning af hovedbestyrelsen henføres hertil. - Passive medlemmer, der ikke er erhvervsaktive eller overgået til beskæftigelse, der ikke kan henføres til en af de ovennævnte grupper. - Farmakonomelever. Stk. 2. Medlemmer, der bliver ledige bevarer deres tilhørsforhold til deres tidligere medlemsgruppe. Optagelsen sker i den region, hvori den arbejdsledige har bopæl. Stk. 3. Hovedbestyrelsen kan træffe særlige bestemmelser for arbejdslediges tilhørsforhold til medlemsgrupperne. 5 Ind- og udmeldelse Stk. 1. Indmeldelse skal ske skriftligt. Indmeldelse sker ved udfyldning af en blanket med oplysninger til foreningens medlemsregister. Medlemskab træder i kraft, når kontingentet er betalt. Stk. 2. Udmeldelse skal ske skriftligt med 4 ugers varsel til udgangen af en måned. Stk. 3. For medlemmer, for hvilke foreningen opkræver kontingent kvartalsvis, kan udmeldelse dog først få virkning, når kontingentet for det løbende kvartal er betalt. Stk. 4. Udmeldelse kan ikke finde sted, hvis der er erklæret konflikt mellem foreningen og en arbejdsgiver inden for hvis område, det pågældende medlem er beskæftiget. 6 Rettigheder Stk. 1. Ordinære medlemmer er valgbare og har stemmeret efter de i vedtægterne indeholdte regler. Dog er farmakonomelever ikke valgbare til formand og næstformand for foreningen. Stk. 2. Ordinære medlemmer har stillerret de steder, de har stemmeret. Stk. 3. Medlemmer med farmakonomuddannelse har ret til at bære Farmakonomforeningens emblem.

3 For emblemet betales en låneafgift svarende til dagspris. Emblemet er Farmakonomforeningens ejendom og skal tilbageleveres ved udmeldelse, eksklusion eller død. Stk. 4. Medlemmer, der samtidig er ordinære medlemmer af en anden faglig organisation, og medlemmer ansat i sekretariatet kan ikke have tillidsposter i Farmakonomforeningen. Dog kan medlemmer, som er omfattet af en dobbeltorganiseringsaftale, som er indgået imellem Farmakonomforeningen og en anden faglig organisation, vælges til tillidsposter i Farmakonomforeningen. Stk. 5. Foreningen varetager ikke medlemmers interesser i sager, der er opstået før tidspunktet for indmeldelsens ikrafttræden. Formanden og næstformanden kan gøre undtagelser herfra, hvis der foreligger særlige omstændigheder. 7 Pligter Stk. 1. Medlemmerne skal overholde foreningens vedtægter og beslutninger. Stk. 2. Ethvert medlem skal holde foreningen underrettet om faglige forhold, der kan påvirke foreningens virksomhed. Stk. 3. Medlemmerne skal tidligst muligt indberette ændringer i de registrerede oplysninger om adresse, stilling og arbejdssted. 8 Kontingent Stk. 1. Kontingent fastsættes af Kongressen/Repræsentantskabet. Stk. 2. Formanden og næstformanden kan i forening bevilge kontingentfrihed eller kontingentnedsættelse, når ganske særlige forhold taler herfor. Stk. 3. Medlemmer, der har et ½ års kontingentrestance, vil blive slettet. Genoptagelse kan finde sted mod betaling af restancen på tidspunktet for sletningen. Formanden og næstformanden kan i forening, når særlige forhold taler herfor, eftergive eller nedsætte beløbet. 9 Eksklusion Stk. 1. Hovedbestyrelsen kan ekskludere et medlem, som overtræder foreningens vedtægter. Stk. 2. Hovedbestyrelsens beslutning efter stk. 1 kan af det pågældende medlem indankes for den førstkommende Kongres. Anken har opsættende virkning, såfremt indsigelsen er modtaget senest 4 uger efter, at beslutningen om eksklusion er meddelt medlemmet. Medlemmet har møde- og taleret på Kongressen ved behandlingen af anken. Stk. 3. Et ekskluderet medlem kan genoptages efter ansøgning til hovedbestyrelsen. Såfremt eksklusionen har været behandlet på Kongressen skal eventuel genoptagelse ligeledes godkendes af Kongressen. 10 Regioner

4 Stk. 1. Ordinære medlemmer henføres til den region, hvori deres arbejdsplads er beliggende. Arbejdsledige og passive medlemmer henføres til den region, hvori de har deres bopæl. Stk. 2. Farmakonomforeningen opdeles i følgende regioner med grænser svarende til den offentlige regionsinddeling: - Region Nordjylland. - Region Midtjylland. - Region Syddanmark. - Region Sjælland. - Region Hovedstaden. 11 Sektioner Stk. 1. Efter indstilling fra hovedbestyrelsen, kan Kongressen godkende oprettelse af en sektion på landsbasis. Stk. 2. Farmakonomforeningen har pr. 1. januar 2008 følgende sektioner: - Den offentlige sektion. - Industrisektionen. - Elevsektionen. Stk. 3. En ændring i antallet af sektioner betragtes ikke som en vedtægtsændring. Stk. 4. Sektionsmedlemmerne er tillige medlemmer af regionen dog uden stemmeret og valgbarhed til regionsbestyrelsen. 12 Kreds Færøerne Stk.1. Færøerne udgør en kreds. Stk. 2. Kredsen ledes af en bestyrelse, som består af tillidsrepræsentanterne og en formand. Stk. 3. På generalforsamlingen vælger medlemmerne en kredsformand for 2 år. Bestyrelsen vælger af sin midte en næstformand og en kasserer. Formand og næstformand skal vælges fra to forskellige apoteker/arbejdspladser. Stk. 4. Kredsen får af hovedbestyrelsen stillet et beløb til rådighed til medlemsaktiviteter. Stk. 5. Der afholdes generalforsamling i 2. kvartal i ulige år. Stk. 6. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 4 ugers varsel gennem Farmakonomen eller på foreningens hjemmeside. Stk. 7. Generalforsamlingen skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om kredsbestyrelsens arbejde og drøftelse af de kommende års aktiviteter. 3. Indkomne forslag. 4. Valg af kredsformand. 5. Den forestående Kongres subsidiært Repræsentantskabsmøde.

5 6. Eventuelt. Stk. 8. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være kredsformanden i hænde senest 2 uger før afholdelse af generalforsamlingen. Stk. 9. Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling med mindst 2 ugers varsel til kredsens medlemmer, når kredsbestyrelsen beslutter det, eller såfremt mindst ¼ af medlemmerne i kredsen skriftligt fremsætter anmodning herom til kredsformanden med motiveret dagsorden. Stk. 10. Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest 4 uger efter, begæring er fremsat. 13 Formål og opgaver (regioner og sektioner) Stk. 1. Regionsbestyrelserne har ansvaret for det faglige, lokale og arbejdspladsrelaterede arbejde i forhold til regionens medlemmer og skal søge at fremme det kollegiale sammenhold mellem medlemmerne og foreningens valgte forsamlinger. Bestyrelsen handler under ansvar overfor hovedbestyrelsen. Stk. 2. Sektionsbestyrelserne har ansvaret for det faglige, sektionsspecifikke og arbejdspladsrelaterede arbejde i forhold til sektionens medlemmer og skal søge at fremme det kollegiale sammenhold mellem medlemmerne og foreningens valgte forsamlinger. Bestyrelsen handler under ansvar overfor hovedbestyrelsen. Stk. 3. Regionsformanden har under ansvar overfor hovedbestyrelsen i samarbejde med de regionale repræsentanter fra den offentlige sektion, industrisektionen og elevsektionen ansvaret for de regionale organisatoriske, fagpolitiske, sundhedspolitiske og sociale aktiviteter i forhold til foreningens medlemmer i regionen. Stk. 4. Hovedbestyrelsen fastsætter de økonomiske rammer for det i stk. 1-3 nævnte arbejde. 14 Regionsbestyrelser Stk. 1. Regionen ledes af en bestyrelse med en formand og 5 bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen vælger af sin midte en næstformand og en kasserer. Stk. 2. Regionsformanden vælges ved urafstemning af og blandt regionens betalende medlemmer. Valgene er gældende for 4 år (første gang i 2015), og genvalg kan finde sted. Stk. 3. Valg af 5 bestyrelsesmedlemmer sker på generalforsamlingen. Fremmødte betalende medlemmer af regionen er stemmeberettigede, dog ikke medlemmer, der også er medlemmer af en sektion, jf. 11, stk. 4. Afstemningen skal ske skriftligt og anonymt. Ved stemmelighed vælges bestyrelsesmedlemmerne ved urafstemning. Valgene er for 2 år, og genvalg kan finde sted. Stk. 4. Opstilling sker på generalforsamlingen. Stk. 5. Opstilling af en kandidat skal ske med mindst 5 stillere.

6 Stk. 6. Er der kun opstillet de nødvendige kandidater er de automatisk valgt. Funktionsperioden begynder umiddelbart efter valget. De nærmere regler for valgene fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 7. Ved regionsformandens længerevarende forfald indtræder næstformanden som formand. Stk. 8. Hvis regionsformanden udtræder af bestyrelsen, indtræder næstformanden indtil førstkommende generalforsamling. Stk. 9. Et bestyrelsesmedlem, der ved stillingsskift fortsat er ordinært medlem, bevarer sit mandat resten af valgperioden. 15 Regionsgeneralforsamling Stk. 1. Der afholdes generalforsamling i ulige år indenfor perioden september, oktober og november. Stk. 2. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 4 ugers varsel gennem Farmakonomen eller på foreningens hjemmeside. Stk. 3. Generalforsamlingen skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om regionsbestyrelsens arbejde og drøftelse af kommende års aktiviteter. 3. Indkomne forslag. 4. Opstilling af kandidater til regionsformand (hvert 4. kalenderår startende 2015). 5. Opstilling af fem bestyrelsesmedlemmer. 6. Valg af fem bestyrelsesmedlemmer. 7. Den forestående Kongres subsidiært Repræsentantskabsmøde. 8. Eventuelt. Stk. 4. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være regionsformanden i hænde senest 2 uger før afholdelse af generalforsamlingen. Stk. 5. Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling med mindst 2 ugers varsel til regionens medlemmer, når regionsbestyrelsen beslutter det, eller såfremt mindst ¼ af medlemmerne i regionen skriftligt fremsætter anmodning herom til regionsformanden med motiveret dagsorden. Stk. 6. Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest 4 uger efter, begæring er fremsat. 16 Bestyrelse for den offentlige sektion Stk. 1. Sektionen ledes af en bestyrelse med en formand og seks bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen vælger af sin midte en næstformand og en kasserer.

7 Stk. 2. Sektionsformanden vælges ved urafstemning af og blandt sektionens medlemmer. Valget gælder for 4 år, og genvalg kan finde sted. Stk. 3. Opstilling af formand sker på hver anden generalforsamling, begyndende i Opstilling af bestyrelsesmedlemmer sker på generalforsamlingen. Stk. 4. Opstilling af en kandidat skal ske med mindst 5 stillere. Stk. 5. De fem af de seks bestyrelsesmedlemmer skal repræsentere hver sin region og vælges på generalforsamlingen af og blandt sektionens betalende regionale medlemmer. Det sjette bestyrelsesmedlem skal vælges på generalforsamlingen af og blandt medlemmer ansat i Staten. Afstemningen skal ske skriftligt og anonymt. Ved stemmelighed vælges bestyrelsesmedlemmerne ved urafstemning. Valgene er for 2 år, og genvalg kan finde sted. Stk. 6. Er der kun opstillet de nødvendige kandidater, er de automatisk valgt. Funktionsperioden begynder umiddelbart efter valget. De nærmere regler for valgene fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 7. Ved sektionsformandens længerevarende forfald indtræder næstformanden som formand. Stk. 8. Hvis formanden udtræder af bestyrelsen indtræder næstformanden indtil førstkommende generalforsamling. Stk. 9. Et bestyrelsesmedlem, der ved stillingsskift fortsat er ordinært medlem, bevarer sit mandat resten af valgperioden. 17 Generalforsamling i den offentlige sektion Stk. 1. Der afholdes generalforsamling i ulige år indenfor perioden september, oktober og november. Stk. 2. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 4 ugers varsel gennem Farmakonomen eller på foreningens hjemmeside. Stk. 3. Generalforsamlingen skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om sektionsbestyrelsens arbejde og drøftelse af kommende års aktiviteter. 3. Indkomne forslag. 4. Opstilling af kandidater til sektionsformand (hvert 4. kalenderår startende 2015). 5. Opstilling af seks bestyrelsesmedlemmer. 6. Valg af seks bestyrelsesmedlemmer. 7. Den forestående Kongres subsidiært Repræsentantskabsmøde. 8. Eventuelt. Stk. 4. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være sektionsformanden i hænde senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse.

8 Stk. 5. Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling med mindst 2 ugers varsel til sektionens medlemmer, når sektionsbestyrelsen beslutter det, eller såfremt mindst ¼ af medlemmerne i sektionen skriftligt fremsætter anmodning herom til sektionsbestyrelsen med motiveret dagsorden. Stk. 6. Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest 4 uger efter, begæring er fremsat. 18 Bestyrelse for industrisektionen Stk. 1. Sektionen ledes af en bestyrelse med en formand og fem bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen vælger af sin midte en næstformand og en kasserer. Stk. 2. Sektionsformanden vælges ved urafstemning af og blandt sektionens betalende medlemmer. Valget gælder for 4 år (første gang 2015), og genvalg kan finde sted. Stk. 3. Opstilling af formand sker på hver anden generalforsamling, begyndende i Opstilling af bestyrelsesmedlemmer sker på generalforsamlingen. Stk. 4. Opstilling af en kandidat skal ske med mindst 5 stillere. Stk. 5. De fem bestyrelsesmedlemmer i sektionen for industriansatte vælges af og blandt sektionens betalende medlemmer på generalforsamlingen. Det tilstræbes, at de fem regioner er repræsenteret i bestyrelsen. Afstemningen skal ske skriftligt og anonymt. Ved stemmelighed vælges bestyrelsesmedlemmerne ved urafstemning. Valgene gælder for 2 år, og genvalg kan finde sted. Stk. 6. Er der kun opstillet de nødvendige kandidater, er de automatisk valgt. Funktionsperioden begynder umiddelbart efter valget. De nærmere regler for valgene fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 7. Ved sektionsformandens længerevarende forfald indtræder næstformanden som formand. Stk. 8. Hvis formanden udtræder af bestyrelsen, indtræder næstformanden indtil førstkommende generalforsamling. Stk. 9. Et bestyrelsesmedlem, der ved stillingsskift fortsat er ordinært medlem, bevarer sit mandat resten af valgperioden. 19 Generalforsamling i industrisektion Stk. 1. Der afholdes generalforsamling i ulige år indenfor perioden september, oktober og november. Stk. 2. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 4 ugers varsel gennem Farmakonomen eller på foreningens hjemmeside. Stk. 3. Generalforsamlingen skal indeholde mindst følgende punkter:

9 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om sektionsbestyrelsens arbejde og drøftelse af kommende års aktiviteter. 3. Indkomne forslag. 4. Opstilling af kandidater til sektionsformand (hvert 4. kalenderår startende 2015). 5. Opstilling af fem bestyrelsesmedlemmer. 6. Valg af fem bestyrelsesmedlemmer. 7. Den forestående Kongres subsidiært Repræsentantskabsmøde. 8. Eventuelt. Stk. 4. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være sektionsformanden i hænde senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse. Stk. 5. Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling med mindst 2 ugers varsel til sektionens medlemmer, når sektionsbestyrelsen beslutter det, eller såfremt mindst ¼ af medlemmerne i sektionen skriftligt fremsætter anmodning herom til sektionsbestyrelsen med motiveret dagsorden. Stk. 6. Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest 4 uger efter, begæring er fremsat. 20 Elevsektionen bestyrelse og generalforsamling Stk. 1. Til varetagelse af elevrelevante spørgsmål og aktiviteter vælges en bestyrelse med en formand og fem bestyrelsesmedlemmer. Stk. 2. Sektionsformanden og bestyrelsesmedlemmerne vælges på generalforsamlingen hvert år i første kvartal. Valgene gælder for 1 år, og genvalg kan finde sted. De nærmere regler for valgene fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 3. Det tilstræbes, at de fem regioner er repræsenteret i bestyrelsen. Stk. 4. Bestyrelsen vælger af sin midte en næstformand. Formand og næstformand skal vælges fra to forskellige apoteker/arbejdspladser. Stk. 5. Ved sektionsformandens længerevarende forfald indtræder næstformanden som formand. Stk. 6. Hvis formanden udtræder af bestyrelsen, indtræder næstformanden indtil førstkommende generalforsamling. Stk. 7. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 4 ugers varsel gennem Farmakonomen eller på foreningens hjemmeside. Stk. 8. Dagsorden skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om elevbestyrelsens arbejde og drøftelse af kommende års aktiviteter. 3. Indkomne forslag. 4. Valg af formand.

10 5. Valg af fem bestyrelsesmedlemmer. 6. Eventuelt. Stk. 9. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være sekretariatet i hænde senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse. Stk. 10. Hovedbestyrelsen fastsætter de økonomiske rammer for elevsektionens arbejde. 21 Kongressen Stk. 1. Kongressen er den højeste myndighed i alle Farmakonomforeningens anliggender for så vidt, de ikke bringes til urafstemning. Stk. 2. Kongressen fastsætter blandt andet de principielle retningslinjer for foreningens virksomhed. Stk. 3. Kongressen består af: - Hovedbestyrelsen. - Regionbestyrelserne. - Sektionsbestyrelserne. - Formanden for Kreds Færøerne. Næstformanden for Kreds Færøerne kan deltage som observatør. Stk. 4. Ordinære medlemmer kan overvære Kongressen. Hovedbestyrelsen kan indbyde gæster til at overvære Kongressen. Stk. 5. Kongressen er beslutningsdygtig, når mindst 2/3 af de delegerede er til stede. Stk. 6. Der afholdes ordinær Kongres hvert 4. år i november måned i lige år (første gang 2016). Stk. 7. Indkaldelse til ordinær Kongres sker ved brev eller ved til de delegerede senest 4 uger før mødets afholdelse. Med indkaldelsen skal følge en foreløbig dagsorden. Stk. 8. Endelig dagsorden udsendes senest 1 uge før mødet. Stk. 9. Indkaldelse og dagsorden bringes i Farmakonomen og på foreningens hjemmeside. Stk. 10. Dagsorden for den ordinære Kongres skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Beretning om Farmakonomforeningens virksomhed. 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab. 5. Orientering om de afholdte valg af formand og næstformand. 6. Indkomne forslag. 7. Forslag til foreningens politikker for den kommende Kongresperiode. 8. Forslag til politiske indsatsområder for de kommende 2 år. 9. Fremlæggelse af rammebudget og fastsættelse af kontingent for de kommende 2 år.

11 10. Valg af revisor: valg af folkevalgt revisor. valg af folkevalgt revisorsuppleant. orientering om statsautoriseret revisor. 11. Eventuelt. Stk. 11. Forslag til behandling på den ordinære Kongres kan fremsættes af enhver af de delegerede. Forslag skal være sekretariatet i hænde senest 6 uger før afholdelse af Kongressen. Stk. 12. Ekstraordinær Kongres afholdes, såfremt hovedbestyrelsen beslutter det, eller såfremt 1/3 af de delegerede anmoder om det med angivelse af motiveret dagsorden. Stk.13. Indkaldelse til ekstraordinær Kongres skal normalt ske med 2 ugers varsel ved brev til de delegerede, og mødet skal afholdes senest 5 uger efter anmodningens modtagelse. Indkaldelse, som finder sted i forbindelse med overenskomstforhandlinger, kan dog ske med mindst 3 dages varsel til de delegerede. Stk. 14. Afgørelser træffes ved almindeligt stemmeflertal, medmindre andet er bestemt i vedtægterne. Stk. 15. Urafstemning skal finde sted, hvis 1/3 af de fremmødte på Kongressen fremsætter begæring herom. Stk /10 af de ordinære medlemmer kan begære en Kongresbeslutning prøvet ved en urafstemning. Begæringen skal være modtaget inden 4 uger efter beslutningens offentliggørelse. 22 Repræsentantskabsmøde Stk. 1. Repræsentantskabsmødet skal tage stilling til politiske indsatsområder og økonomiske forhold mellem to Kongresser. Stk. 2. Repræsentantskabet består af den samme personkreds som Kongressen. Stk. 3. Repræsentantskabsmødet er beslutningsdygtigt, når mindst 2/3 af de delegerede er til stede. Stk. 4. Der afholdes ordinært Repræsentantskabsmøde i november måned hvert 4. år (første gang i 2018). Stk. 5. Indkaldelse til Repræsentantskabsmøde sker ved brev eller ved til de delegerede senest 4 uger før mødets afholdelse. Med indkaldelsen skal følge en foreløbig dagsorden. Stk. 6. Endelig dagsorden udsendes senest 1 uge før mødet. Stk. 7. Indkaldelse og dagsorden bringes i Farmakonomen og på foreningens hjemmeside.

12 Stk. 8. Dagsorden for Repræsentantskabsmødet skal indeholde mindst følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Beretning om Farmakonomforeningens virksomhed. 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab. 5. Forslag til politiske indsatsområder for de kommende 2 år. 6. Fremlæggelse af rammebudget og fastsættelse af kontingent for de kommende 2 år. 7. Eventuelt. Stk. 9. Afgørelser træffes ved almindeligt stemmeflertal, medmindre andet er bestemt i vedtægterne. 23 Hovedbestyrelsen Stk. 1. Hovedbestyrelsen består af: - Farmakonomforeningens formand. - Farmakonomforeningens næstformand. - Fem regionsformænd. - Formanden for elevsektionen. - Formanden for industrisektionen. - Formanden for den offentlige sektion. Stk. 2. En nyvalgt regions-/sektionsformand tiltræder sin funktion umiddelbart efter valget. Stk. 3. Hovedbestyrelsen leder foreningen i overensstemmelse med vedtægterne og de af Kongressen trufne beslutninger og har den fulde bemyndigelse til at handle på foreningens vegne. Stk. 4. Foreningen tegnes af formanden, dog i økonomiske forhold af formanden og direktøren. Ved køb, afhændelse og pantsætning af fast ejendom dog af et flertal af hovedbestyrelsen, heriblandt formanden og næstformanden. Prokura kan meddeles af et flertal af hovedbestyrelsen. Stk. 5. Hovedbestyrelsen kan nedsætte rådgivende udvalg og arbejdsgrupper. Hovedbestyrelsen fastsætter retningslinjer for gruppernes sammensætning og virksomhed. Stk. 6. Hovedbestyrelsen har i forhold til det regionale arbejde ansvar for: - de landsdækkende organisatoriske, fagpolitiske, sundhedspolitiske og sociale aktiviteter. - fordelingen af aktiviteter mellem det centrale og det regionale niveau. Arbejdet udøves i samarbejde med regionsformændene og de regionale repræsentanter fra sektionerne. Stk. 7. Hovedbestyrelsen holder møde, så ofte formanden eller et flertal af hovedbestyrelsen ønsker det med angivelse af de emner, der ønskes behandlet. Stk. 8. I tilfælde af en regions-/sektionsformands længerevarende forfald kan regions- /sektionsnæstformanden deltage i hovedbestyrelsesmøderne.

13 Stk. 9. Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst ½ af medlemmerne er til stede heraf formanden eller næstformanden. Beslutninger træffes ved almindeligt stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Hvis formanden ikke er til stede, er det næstformandens stemme, der er afgørende. Stk. 10. Hovedbestyrelsen kan træffe beslutning om aflønning af formanden og næstformanden for hel eller delvis tjeneste i foreningen. Hovedbestyrelsen godkender bestyrelsens honorar og kan fastsætte afsavnsvederlag til formanden og næstformanden ved disses afgang. 24 Formand og næstformand Stk. 1. Formand og næstformand vælges ved urafstemning for 4 år (første gang i 2016). Genvalg kan finde sted. Urafstemningen skal være afsluttet senest 2 uger før den ordinære Kongres. Er der kun opstillet det nødvendige antal kandidater, er vedkommende automatisk valgt. Stk. 2. Alle ordinære medlemmer er valgbare til hvervene som formand og næstformand. Formand og næstformand skal vælges fra to forskellige apoteker/arbejdspladser. Stk. 3. Forslag til kandidater med mindst 50 stillere skal være sekretariatet i hænde senest 8 uger før Kongressen (kl. 12). Stk. 4. Kandidaterne opnår valg efter stemmetal. Ved stemmelighed afgøres valget ved lodtrækning. Stk. 5. Opstilles der mere end 2 kandidater, og ingen af disse opnår mindst 2/3 af de afgivne stemmer, afholdes omvalg mellem de to kandidater, der fik flest stemmer. Stk. 6. Formand/næstformand tiltræder på Kongressen ved afslutning af punktet Orientering om de afholdte valg af formand og næstformand, med mindre de er valgt i henhold til stk. 7 og 8, hvor de tiltræder umiddelbart efter valget. Stk. 7. Fratræder formanden i valgperioden, overtager næstformanden formandsposten. Er der mere end 1 år tilbage af valgperioden, skal der afholdes nyvalg for den resterende periode. Stk. 8. Fratræder næstformanden i valgperioden, og der er mere end 1 år tilbage af valgperioden, skal der afholdes nyvalg for den resterende valgperiode. Stk. 9. De nærmere regler for valg i henhold til stk.1, 7 og 8 fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 10. Formanden og næstformanden varetager den daglige politiske ledelse i overensstemmelse med hovedbestyrelsens og Kongressens beslutninger. 25 Urafstemning

14 Stk. 1. Forslag om indgåelse eller fornyelse af overenskomst afgøres ved urafstemning. Det er de berørte medlemmer af overenskomsten, der er stemmeberettigede ved urafstemningen. Såfremt flertallet af de afgivne stemmer er imod forslaget, er dette bortfaldet. Forinden forslaget sendes til urafstemning, tager hovedbestyrelsen stilling til, hvorvidt resultatet kan anbefales. Stk. 2. Hvis overenskomsten dækker mindre end 1/2 af de ordinære medlemmer, kan hovedbestyrelsen beslutte, at afstemningen alene foregår på Kongressen eller i hovedbestyrelsen. En undtagelse herfor er overenskomsten på det regionale område, der altid skal sendes til urafstemning hos de berørte medlemmer. Stk. 3. Undtagelsesvis kan Kongressen beslutte, at et forhandlingsresultat eller overenskomst, uanset dækningsområde, ikke sendes til urafstemning. Kongressens beslutning træffes ved simpelt flertal. Stk. 4. Såfremt urafstemningen vedrører spørgsmål som følge af lov om mægling i arbejdsstridigheder, følges reglerne i denne lov. 26 Konfliktfinansiering Stk. 1. Hovedbestyrelsen kan beslutte at yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med en konflikt (strejke eller lockout). Stk. 2. Hovedbestyrelsen kan beslutte at bidrage til finansiering af fælles arbejdskonflikter, hvori Farmakonomforeningen via et forhandlingsfællesskab er part. Stk. 3. I konfliktsituationer er hovedbestyrelsen bemyndiget til at udskrive ekstrakontingent. 27 Tillidsrepræsentanter og kontaktpersoner Stk. 1. Medlemmerne vælger tillidsrepræsentanter/kontaktpersoner i overensstemmelse med de til enhver tid gældende aftaler mellem foreningen og de berørte arbejdsgiverparter. Farmakonomer, der har personaleansvar og instruktionsbeføjelser overfor andre, det vil sige farmakonomer i ledende stillinger, kan ikke vælges som tillidsrepræsentant/kontaktperson. Stk. 2. Valg af tillidsrepræsentant/kontaktperson og eventuelt suppleant sker for en periode af 2 år, og genvalg kan finde sted. Valgene foregår i oktober/november måned i ulige år. Stk. 3. Meddelelse om valg indsendes omgående til sekretariatet, som orienterer ansættelsesmyndigheden i henhold til gældende aftaler. 28 Medlemsblad Stk. 1. Farmakonomforeningen udgiver medlemsbladet Farmakonomen. Stk. 2. Formanden er bladets ansvarshavende redaktør. 29 Sekretariatet Stk. 1. Hovedbestyrelsen ansætter sekretariatets leder, der ansætter de i sekretariatet nødvendige medarbejdere. Sekretariatets leder er ansvarlig for den daglige ledelse.

15 Stk. 2. Sekretariatet står under tilsyn af formand og næstformand. 30 Regnskab og revision Stk. 1. Regnskabsåret er kalenderåret. Stk. 2. Umiddelbart efter regnskabsårets udløb revideres regnskabet af en statsautoriseret revisor og den af Kongressen valgte folkevalgte/kritiske revisor. Stk. 3. Det seneste reviderede regnskab godkendes af hovedbestyrelsen og forelægges den førstkommende Kongres og offentliggøres for medlemmerne. Stk. 4. De af foreningens midler, der ikke er nødvendige for den daglige drift, skal anbringes på betryggende måde. Stk. 5. Medlemmerne hæfter ikke for foreningens økonomiske forpligtelser. 31 Økonomisk støtte Stk. 1. Formand og næstformand kan efter ansøgning yde støtte til medlemmer, der på grund af sygdom eller lignende er kommet i økonomiske vanskeligheder. Stk. 2. Betingelsen for at opnå støtte er et medlemskab på mindst et halvt år, samt at det i ansøgningen på en fyldestgørende måde er godtgjort, at der foreligger trang. Stk. 3. Der kan ydes et beløb til begravelseshjælp. 32 Fortolkning Stk. 1. Uenighed vedrørende fortolkning af vedtægterne afgøres af hovedbestyrelsen ved almindeligt stemmeflertal. Hovedbestyrelsens afgørelse skal forelægges Kongressen, hvis et enkelt hovedbestyrelsesmedlem kræver det. I det tilfælde har hovedbestyrelsens afgørelse dog fortsat gyldighed, indtil den måtte blive ændret af Kongressen. Stk. 2. Kongressen træffer en endelig afgørelse ved almindeligt stemmeflertal. 33 Vedtægtsændringer Stk. 1. Vedtægtsændringer kan endeligt vedtages af Kongressen, hvis mindst 3/4 af de fremmødte stemmeberettigede stemmer for. Stk. 2. Hvis mindst 1/2, men mindre end 3/4 af de fremmødte stemmer for, skal ændringsforslaget sendes til urafstemning. Forslaget er vedtaget, hvis mindst 1/2 af de ved urafstemningen afgivne stemmer er for ændringen. 34 Foreningens opløsning Stk. 1. Beslutning om opløsning af Farmakonomforeningen kræver, at mindst halvdelen af medlemmerne ved urafstemning har afgivet deres stemme, og at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for opløsningen.

16 Stk. 2. Denne paragraf kan kun ændres ved samme beslutningsproces og samme kvalificerede stemmetal, som anført i stk.1.

VEDTÆGTER FOR FARMAKONOMFORENINGEN. (vedtaget den 19. november 2016[DATO] 2017)

VEDTÆGTER FOR FARMAKONOMFORENINGEN. (vedtaget den 19. november 2016[DATO] 2017) VEDTÆGTER FOR FARMAKONOMFORENINGEN (vedtaget den 19. november 2016[DATO] 2017) SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL MV. 3 1.1 Navn 3 1.2 Hjemsted 3 1.3 Formål 3 1.4 Organisationens tilknytning

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er Finansforbundets hjemstedskommune.

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Vedtægter 1. Navn Kredsens navn er Allerød - Hørsholm Lærerforening. Den udgør kreds 29 af Danmarks Lærerforening. Kredsens dækker Hørsholm Kommune og Allerød

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland 2014 1 1 Lærerkredsen udgør kreds 86 af Danmarks Lærerforening og omfatter Ærø, Langeland og Svendborg kommuner. Kredsen har hjemsted i Svendborg.

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Ændringsforslag er markeret med fed rød Marts 2011 Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter.

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012 Navn og formål 1 Foreningens navn er Jægerspris Sejlklub, forkortet JSK. Foreningen er hjemmehørende i Frederikssund Kommune. 2 Jægerspris Sejlklub har som formål at være ramme om et fællesskab af sejl-

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Stk.1 Foreningens navn er Personaleforeningen i Tryg. Foreningens hjemsted er: Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup Foreningen er en sektion

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningen er stiftet den 17. november 1936 under navnet Rigsforeningen til Bekæmpelse af de rheumatiske Sygdomme, senere kaldet bl.a. Rigsforeningen til Gigtens

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST VEDTÆGTER FOR KREDS KREDS VEST VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING Side 1 Vedtægter for Greve Skytteforening 1 Foreningens navn er Greve Skytteforening. Foreningens hjemsted er Greve kommune. Foreningen er stiftet den 7. marts 1902.

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Haandværkerforeningens hjemsted er København. Formål 2 Haandværkerforeningens

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned.

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned. VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR KREDS VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune.

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubbens formål er at etablere og forestå driften af en golfbane og organisere

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS 1. Kredsens navn er NORDFYNS LÆRERKREDS, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægt for Nyreforeningen

Vedtægt for Nyreforeningen 1 Vedtægt for Nyreforeningen 1 Foreningens navn er Nyreforeningen. 2 Foreningen er landsdækkende inkl. Færøerne og Grønland 3 Foreningens formål er at varetage nyresyges, herunder urinvejssyges, nyredonorers

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Revideret efter generalforsamlingen 2007, 2010, 2013 og 2015. 1 Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Navn og formål 1, stk. 1. Foreningens navn er " Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn VEDTÆGTER Foreningen Afsavn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Stk. 2. Foreningens hjemsted er: Foreningen Afsavn 8300 Odder 2. foreningens formål: Stk.1 a) At tilbyde støtte, vejledning

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS)

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) 1. Navn Kredsens navn er Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS). Kredsen er en virksomhedskreds under Finansforbundet i henhold til denne organisations

Læs mere

Vedtægter for Epilepsiforeningen

Vedtægter for Epilepsiforeningen Vedtægter for Epilepsiforeningen 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Epilepsiforeningen. Foreningen er landsdækkende og har hjemsted på landskontorets adresse. Foreningen er stiftet den 27. september

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Klubben Amager Orienteringsklub der har hjemsted i Tårnby kommune, er stiftet den 20. oktober 2008. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Vedtægter for PROSA/STAT

Vedtægter for PROSA/STAT Vedtægter for PROSA/STAT 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er PROSA/STAT. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. Vedtaget på generalforsamlingen 5. november 1994 Revideret: Generalforsamlingen 25.

Læs mere

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening Vedtægter Nivå Gymnastikforening 1 Stk. 1 Foreningens navn er Nivå Gymnastikforening. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Fredensborg kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er: at fremme og samle interessen for

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Sejlklub

Vedtægter for Aarhus Sejlklub Vedtægter for Aarhus Sejlklub 1. Sejlklubbens navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Aarhus Sejlklub og dens hjemsted er Aarhus Kommune; som international betegnelse anvendes Aarhus Sailing Club. 2. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds 1. Kredsens navn er Nordfyns Lærerkreds, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

Vedtægt for Dansk Vegetarforening

Vedtægt for Dansk Vegetarforening s.1 Vedtægt for Dansk Vegetarforening Vedtaget på den ordinære generalforsamling 9. april 2011. Seneste ændringer vedtaget 25. april 2015. 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Dansk Vegetarforening (DVF).

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk.

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. 1. Foreningens navn. Foreningens navn er: Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk (L.F.D.B.). Foreningens formål er at arbejde for fælles regler

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er anerkendt

Læs mere

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen.

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen. Vedtægter for Det Medicinske Selskab i København Navn og tilhørsforhold 1. Selskabets navn er: Det Medicinske Selskab i København. Selskabets formål 2. Det Medicinske Selskabs formål er: 1) At styrke lægestandens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere