Referat af NemHandelsaktørmøde d. 23. maj 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af NemHandelsaktørmøde d. 23. maj 2013"

Transkript

1 Referat af NemHandelsaktørmøde d. 23. maj 2013 Tilstede: Bent Overgaard Hansen Mogens Christensen Thomas Volf Johnny Lauridsen Bent Witte Rasmussen Preben Lauritsen Sten Lembo Simon Sørensen Asem Butt Heinrich Clausen Peter Sone Koldkjærd Per Hedeboe Jensen Rasmus Tvenstrup Martin Ovesen Thorkild B. Westergaard Henrik Lynnerup Kasper Christensen Julie Brandt Klaus Petersen Helle S. Sørensen Marie S. Henriksen Ole E. Madsen Invoice Solutions Logica A/S Post DK ekommunikation Post DK ekommunikation System og Metode A/S KMD Fujitsu Fujitsu Tradeshift Tradeshift MySupply Truelink Sproom Nets Alfa1lab CSC Visma-Mamut Moderniseringsstyrelsen Moderniseringsstyrelsen Agenda: - Godkendelse af referat fra sidste møde - findes på - Status på diverse: Udrulning af RASP 2.0.x Oprydning i NemHandelsregistret Schematron Forbedringer til web.reg.site Mapning mellem de skandinaviske faktura-formater (se vedhæftede rapport) Open PEPPOL herunder gateway og START/AS2 - Overgang til NemID Erhverv, herunder fornyelse af certifikater - Offentlig høring af despatch advice (se vedhæftede tidligere udsendte mail) - Tanker vedr. migrering til OpenPEPPOL - Status på esens

2 Side 2 Referatet fra sidst blev godkendt. Udrulning af RASP Vi tog en kort bordrunde i forhold til migrering af RASP version 2 kun få havde opgraderet, mens størstedelen var i gang. Helle Schade-Sørensen gennemgik derefter den generelle status på udrulning af RASP, hvor der stadig er en del, som mangler at opgradere. Husk deadline er d. 15. juni 2013!! Oprydning i NemHandelsregistret (NHR) Vi er stadig ved at rydde op i NHR, og det går godt. Fx er antallet af registrerede certifikater, der er udløbet reduceret meget. Der er også ryddet kraftigt op i URL er, der ikke svarer. Flere tilkendegav, at de kan mærke, at der er blevet ryddet op i NHR. Der er vigtigt, at I husker at skrive i NemHandel driftsinformation på digitaliser.dk (alternativt i Endpoint leverandørgruppen), hvis I er nede og hvornår i evt. er oppe igen. Kasper fra Visma-Mamut efterspurgte et testregister. Dette blev nedstemt til sidste møde, og man vil i stedet fra næste release af web.reg.toolet til NHR, kunne angive, at der er tale om en testregistrering (så slipper man også for påmindelses mails, hvis det ikke virker. OIOUBL Schematron Release pr. 15. september 2013 Ole Ellerbæk Madsen fortalte om den Schematron, der træder i kraft 15. september Der er ikke foretaget ændringer siden sidste høring udover, at Forsyningssektor UTS nu er inkluderet efter ønske fra brugerne. Flere softwarehuse har den til test i øjeblikket - og alle kan få tilsendt en testpakke. ISO 6523 udgår d. 15. september 2013, som endpoint. I stedet kan I bruge CVR-nummer eller FI:OVT (et PEPPOL endpoint). Der er en international kode på 4 cifre, som kommer før virksomhedsnummeret i FI:OVT. Den danske kode er Hvert land har deres egne regler for FI:OVT. Problemer med fejl i landekoder på fakturaer, som vi talte om på sidste møde, vil fremover også ramme UTS-dokumenter. Det er vigtigt, at I fortæller jeres kunder/brugere, at de fremover skal huske at sætte landekoden for Danmark til DK. Vi har lagt information om landekoder ud på digitaliser.dk, som I kan sende videre til jeres kunder: NHR WEB forbedring Peter Sone Koldkjær fra MySupply fortalte om webforbedringer i NemHandelsregistret. Fase 1 ligger nu på testsitet: På opslagssiden er kommet et felt Senest ændret samt en angivelse af, hvilket dato opslaget er lavet. Under tekniske detaljer er tilføjet et link Vis historik, som viser periode-historik for registreringer. Endeligt er søgningen Se alle modtagere tilføjet, hvor der kan søges på tværs af type på ModtagerID. På opfordring fra KMD bliver den default stjerne, der var sat til sidst i søgefeltet fjernet.

3 Side 3 Fase 2: Der har været forespørgsel ift. skift af serviceleverandør i NHR, og der er nu et link til historik med start og slut på endepunkter. Forslag til forbedringer sendes til Peter Sone Koldkjær. Fase 2+3: Hver modtager skal identificeres med navn på den specifikke enhed, fx Børnehaven Tusindfryd. Heinrich Clausen fra Tradeshift foreslog, at disse oplysninger bliver verificeret i et felt, så man er sikker på, at de stemmer overens med det, der står anført om det pågældende EAN-nummer på kommunens hjemmeside. Det var vurderingen, at det vil være svært at gøre i praksis, men det er et reelt problem, hvis der er uoverensstemmelse mellem de EAN-numre og de navne en kommune har registreret i NHR og dem, der står på deres hjemmeside. har efterfølgende undersøgt bekendtgørelsen på dette punkt og må konkludere, at NHR ikke har forrang for kommunens hjemmeside, de er sidestillede. Det er således myndighedens ansvar, at oplysningerne de to steder er identiske, og hvis det ikke er tilfældet, er myndigheden ansvarlig for at rede trådene ud - og ikke den leverandør, som har sendt til et forkert nummer. Per Hedeboe Jensen fra Truelink efterspurgte en best practise for registrering af EANnumre i NHR, da mange registrerer flere numre, som ikke bruges aktivt, men måske kommer i brug en dag (en slags forhåndsregistreringer). Selvom det ikke giver tekniske problemer, er holdningen, at det skal være reelle aktive numre, som ligger der. Når navn på specifik enhed bliver obligatorisk i fase2, vil det dog være sværere at lave denne type forhåndsregistreringer, fordi der vil skulle tilføjes navne på den enhed, der skal bruge dem. I forhold til det felt, hvor man fremover vil kunne oplyse, at der er tale om et testendepunkt, spurgte Klaus Petersen fra Moderniseringsstyrelsen om det betyder, at opslagsmetoden skal ændres? Hertil tilføjede Peter Sone Koldkjær, at der bliver tale om en test URL, som man skal slå op på, og det derfor ikke berører de normale opslag. Det er ikke muligt at have et gyldigt produktionsnummer (ID), som samtidig bruges til test. Herefter fulgte en diskussion af, hvad man kan bruge som testnumre, og der var enighed om at være meget varsom med hvilke numre, man anvender, så man ikke fx kommer til at anvende et EAN nummer, som tilhører en anden organisation eller som kommer brug på et senere tidspunkt. Peter Sone Koldkjær orienterede om, at Bulk Tool funktionaliteten til Web.reg først kommer i produktion til efteråret. Mapping CENBII Mapping mellem tre faktura formater i DK, NO og SE. Denne peger på ligheder og forskelle med udgangspunkt i en CEN/BII invoice. Resultaterne er opdelt i Match, Near Match og Missing. Helle Schade-Sørensen gennemgik kort rapporten, som ligger på digitaliser.dk: Ole Ellerbæk Madsen gjorde opmærksom på, at kommentarer til mapningsrapporten (fejl og mangler etc.), skal sende til ham senest d. 15. august, hvis de skal indgå i den opdaterede version, som forventes udsendt til efteråret.

4 Side 4 OPenPEPPOl og Gateway OpenPEPPOL er nu i fuld drift med ca. 60 acces punkter. Det er Sven Rostgaard Rasmussen fra, direktør for infrastrukturer, som er primær ansvarlig. PEPPOL BIS er obligatorisk i Norge og bliver testet i Irland og Holland. Depatch Advice for PEPPOL BIS er i høring nu, jf. tidligere udsendte mail. Der arbejdes på en opgradering af PEPPOL BIS til CEN/BII 2 i forhold til Invoice, Catalogue og Order og på en implementering af BSDH (Business Standard Document Header). Udkastet til BSDH er vedhæftet dette referat. Man arbejder også på at erstatte START med AS2 på transportsiden. Sven Rasmussen fortæller mere om dette på næste møde. Der har været lidt tekniske udfordringer med den offentlige sektors gateway mellem PEPPOL og NemHandel, men der er ved at være hul igennem. Offentlige myndigheder forventes at kunne modtage faktura og kreditnota for udlandet via denne gateway til efteråret. Flere efterspurgte det konverteringsstylesheet, inkl. dokumentation, der er lavet mellem PEPPOL BIS Invoice og OIOUBL Invoice. En foreløbig version er vedlagt referatet. Hvis I har kommentarer til det, hører vi det meget gerne. Senere når gateway en er oppe at køre, lægger vi det ud, så man kan lade sig inspirere af det (det er ikke autoritativt). Overgang til NemID Erhverv - fornyelse af certifikater Helle Schade-Sørensen gennemgik overgangen til NemID Erhvev (OCES2), som alle har fået brev om. Hvis I ikke migrerer til NemID Erhvervs Administrationsmodul, kan I ikke administrere jeres certifikater efter 30. juni 2013 (de udløber ikke, men kan blot ikke administreres og fornyes). Skiftet til RASP senest den 15. juni 2013 betyder ikke, at I skal skifte FOCES1 ud, da den nye RASP kan håndtere både FOCES1 og FOCES2. Men det kan være en god idé at forny FOCES1, så det gælder i 2 år. Hvis I fornyer et FOCES1 til FOCES1 inden d. 15. juni, skal dette gøres udenom administrationsmodulet, hvis I er migreret til NemID Erhverv. For mere information se: Der har været problemer med at få vist rodcertifikater, da de ikke lå i Microsofts certifikatstore hvilket er løst nu (så I behøver ikke længere at bruge den midlertidige applikation). Husk at truste det nye rodcertifikat for NemId Erhverv. I kan godt logge på NHR med MOCES2 og registrere FOCES2 certifikater. Oplever I problemer med dette, vil vi gerne høre fra jer. Offentlig høring af PEPPOL BIS Despatch Advice Med udgangspunkt i sendte materiale blev den offentlige høring af Depatch Advice (forsendelse advis) diskuteret. Et fælles udviklingsprojekt i flere PEPPOL-lande, som er baseret på CEN WS Profile BII30 Dipatch Only og UBL 2.1 syntax. Følgende processer understøttes: Transport, Ordering og Receiving.

5 Side 5 Vi vil formentlig adoptere denne i NemHandel så vidt mulig uden ændringer. I må derfor gerne kigge på sendte materiale og komme med evt. kommentarer inden høringsfrist. Adresse feltet er blevet ændret i CEN/BII 2 (adressline), så det nu er konkateneret, dvs. vejnavn, nr. og evt. etage puttes i samme felt, og man planlægger at gøre det samme i alle PEPPOL BIS. I dag (OIOUBL) er det muligt både at bruge ét samlet adressefelt og opdelt på flere felter. Norge og Sverige taler meget for, at man kun skal have det samlede ustrukturerede felt, for at gøre adresseklassen mere simpel. Fra styrelsens side foretrækker vi umiddelbart den løsninger vi har i UBL, men er i gang med at undersøge, hvad de forskellige aktører mener. På mødet var der rimelig enighed om, at det ikke betød noget i relation til fakturering og ingen om bordet, udover SAP brugerne, anvendte den strukturerede version. Men i relation til transportdokumenter og måske også ordre, kan det godt have betydning. Johnny Lauridsen fra PostDK undersøger det i relation til deres behov og styrelsen vil ydermere høre en række andre aktører i transportbranchen. Migrering til OpenPEPPOL Helle Schade-Sørensen fortalte om planerne for migrering til OpenPEPPOL, der består af 3 faser, som fremgår af den vedlagte præsentation. har overvejet om vi i Danmark skulle nøjes med en national SMP, som man har i Norge. Vores udfordring er, at vi ikke som nordmændene kan begrænse det til nationale organisationer ( i Norge tjekkes på CVR), og vi har et meget skrabet budget. Styrelsen har derfor besluttet at lave et SMP kun med offentlige myndigheder, der peger på den tidligere beskrevne gateway. Private virksomheder (og offentlige myndigheder, som ønsker andet end modtagelse via gatewayen), må købe sig ind på en kommerciel SMP eller oprette sit eget SMP, fx vha det open source tool kit som er udgivet. Der blev spurgt til, hvor mange der bruger PEPPOL i DK? Vi ved hvor mange der tilbyder et acces punkt, men man ved ikke hvor mange af deres kunder, som har tilkøbt muligheden for at sende og modtage via PEPPOL. Status på esens Punktet blev udskudt til næste møde. Evt. Der var ingen punkter til dette. Næste møde bliver tirsdag den 10. september kl. 10:30 12:30

NemHandelsaktørmøde. 21. januar 2014

NemHandelsaktørmøde. 21. januar 2014 NemHandelsaktørmøde 21. januar 2014 1 Agenda 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Bordet rundt hvad skaber problemer pt. 3. Status på testmiljø 4. Status på oprydning og forbedring af registreringer

Læs mere

IKA e-tænketank 20. august 2015

IKA e-tænketank 20. august 2015 IKA e-tænketank 20. august 2015 august 2015 1 DAGENS TEKST Ny schematron og de 40 karakterer EU-Direktiv om e-invoice Migrering af NemHandel til PEPPOL Digitalisering af udbudsprocessen 2 august 2015 NY

Læs mere

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data.

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data. Referat Møde i OIO-udvalget for e-handel Tilstede: Afbud: Søren Lauritsen, Århus kommune Flemming Møller, Progrator/gatetrade Thomas Mærsk Pedersen, Progrator/gatetrade Troels Mogensen, Medicoindustrien

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel 02. december 2014 Indhold INDHOLD... 1 INDLEDNING... 2 STANDARDER... 4 OIOUBL e-handelsstandard... 4 OIORASP - transportprotokol... 5 BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF

Læs mere

Møde i e-handelsgruppen 20. maj 2009

Møde i e-handelsgruppen 20. maj 2009 Referat Møde i e-handelsgruppen 20. maj 2009 Tilstede: Afbud: Flemming Beltoft, MySupply Peter Borresen, ebconnect Flemming Møller, Progator/gatetrade Sven Rasmussen, Preben Lauritsen, KMD Kasper Grøndahl

Læs mere

IKA e-tænketank 28. Januar 2015

IKA e-tænketank 28. Januar 2015 IKA e-tænketank 28. Januar 2015 1 DAGENS TEKST Et jubilæum Nye profiler Direktiv om e-invoice Migrering af NemHandel til PEPPOL 2 10 ÅR MED OBLIGATORISK E-FAKTURERING 3 NYE PROFILER I OIOUBL Basic Order

Læs mere

Referat af NemHandelaktørmøde

Referat af NemHandelaktørmøde Referat af NemHandelaktørmøde 4. juni 2014 SOK/MSH Tilstede: Mikkel Hempel, Tricom Simon Pedersen, Tricom Allan Jensen, Digital CAB Bjørn Rasmussen, IBM Kaj Andersen, IBM Mogens Christensen, CGI Dan Overgaard,

Læs mere

1B Status på e-fakturaområdet

1B Status på e-fakturaområdet Fakturahåndtering 1B Status på e-fakturaområdet Helle Schade-Sørensen IT-Telestyrelsen Status på efaktura Udfordringer og muligheder Helle Schade-Sørensen Dagens tekst De nye krav til elektronisk fakturering

Læs mere

NemHandelsRegistret (NHR)

NemHandelsRegistret (NHR) NemHandelsRegistret (NHR) Hjælpeguide til oprettelse i NemHandelsRegistret og registrering af profiler. Januar 2017 Version 1.2 Introduktion Hvis en offentlig myndighed eller en virksomhed ønsker at kunne

Læs mere

NemHandelsRegistret (NHR)

NemHandelsRegistret (NHR) NemHandelsRegistret (NHR) Hjælpeguide til oprettelse i NemHandelsRegistret og registrering af profiler. Januar 2015 Version 1.1 Introduktion Hvis en virksomhed eller en offentlig myndighed ønsker at kunne

Læs mere

IKA Fokusgruppe S-823/TC434/TC440 PEPPOL. NemHandel

IKA Fokusgruppe S-823/TC434/TC440 PEPPOL. NemHandel IKA Fokusgruppe S-823/TC434/TC440 PEPPOL NemHandel mysupply, 2007 Dansk Standard en stærk aktør i et europæisk og globalt standardiseringsnetværk ISO har 164 medlemslande som medlem ud af 194 lande i verden.

Læs mere

NemHandelsaktør møde 20. maj 2014

NemHandelsaktør møde 20. maj 2014 NemHandelsaktør møde 20. maj 2014 1 AGENDA 1. Velkommen og bordrunde 2. Godkendelse af referat fra sidst 3. Gennemgang af foreslåede schematron ændringer: 4. Gennemgang af PORS2 5. FOCES1 > FOCES2, herunder

Læs mere

Introduktion til NemHandel Infrastrukturen. Heinrich Clausen 4. november 2010

Introduktion til NemHandel Infrastrukturen. Heinrich Clausen 4. november 2010 Introduktion til NemHandel Infrastrukturen Heinrich Clausen 4. november 2010 Komponenter i NemHandel Juridisk ramme Opdateret bekendtgørelse Tekniske standarder (OIOUBL, OIORASP,..) Vilkår Fælles infrastruktur

Læs mere

Teknisk Workshop om NemHandel. Heinrich Clausen heinrich@hothousecph.dk Tåstrup den 1. marts 2011

Teknisk Workshop om NemHandel. Heinrich Clausen heinrich@hothousecph.dk Tåstrup den 1. marts 2011 Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen heinrich@hothousecph.dk Tåstrup den 1. marts 2011 Agenda 09:00-09:30 Velkommen 09:30-10:30 Introduktion til OIOUBL 10:30-10:45 Pause 10:45-11:45 Introduktion

Læs mere

Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige,

Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige, Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige, PM_11002_DK Page 1 Agenda Evenex Citater fra verden Erfaring med OIOXML i Danmark Nye offentlige krav 1. maj 2011 NemHandel

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel Indhold > Indledning 3 Standarder 5 OIOUBL 5 OIO RASP 6 OIO SMI 7 Biblioteker 8 Web applikationer 9 Fakturablanket 9 NemHandel Registrering 9 NemHandel.dk 10 Web services

Læs mere

IKA e-tænketank 10. marts 2016

IKA e-tænketank 10. marts 2016 IKA e-tænketank 10. 1 DAGENS TEKST EU-Direktiv om e-invoice Strategi for NemHandel og PEPPOL Digitaliseringsstrategien Digitalisering af udbudsprocessen 2 DIREKTIVFORSLAG OM ELEKTRONISK FAKTURERING Alle

Læs mere

IKA e-fokusmøde d. 23. august 2012

IKA e-fokusmøde d. 23. august 2012 IKA e-fokusmøde d. 23. august 2012 Sted: Odense Rådhus, lokale 220A kl. 10-15 Deltagere Bjarne Dyrup, Region Syddanmark Helle Bjerregård, Silkeborg Mette Sivebæk, Silkeborg Helle Schade, DGST Freddy Christiansen,

Læs mere

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Indholdsfortegnelse Introduktion til ebconnect gateway... 2 Opret brugerkonto... 2 Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Registrering med ebconnect som endepunkt... 3 Abonnementtyper... 3 Kom godt i

Læs mere

NemHandel. Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen

NemHandel. Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen NemHandel Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen jjan@itst.dk 2565 3212 Baggrunden for Nemhandel Visoner og potentiale for Nemhandel Rundt om Nemhandel Ind i Nemhandel Lov om elektronisk regning

Læs mere

Møde i SSU for e-handel 24. oktober 2006

Møde i SSU for e-handel 24. oktober 2006 Dagsorden 12:30 Velkommen og bordrunde -Godkendelse af referat fra sidste møde 12:45 Status på UBL 2.0 og internationale aktiviteter 13:00 Tidsplan for OIOUBL og UBL konference 13:30 Status på OIO Serviceorienteret

Læs mere

NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet

NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet Hjælpeguide til administration af registreringer via NHR Bulk-funktionalitet. Juni 2015 Version 1.1 Introduktion Det forudsættes af læseren af denne vejledning

Læs mere

Referat. OIO-udvalgsmøde for e-handel d. 26. august 2008

Referat. OIO-udvalgsmøde for e-handel d. 26. august 2008 Referat OIO-udvalgsmøde for e-handel d. 26. august 2008 Deltagere: Carsten Jensen, EDB Gruppen A/S Jens Christian Andersen, KMD Jesper Kervin Petersen, Danske Regioner Dorthe Gustavsen, Århus Kommune Søren

Læs mere

Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL. Finn Christensen finn.christensen@mysupply.dk. 4. november 2010

Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL. Finn Christensen finn.christensen@mysupply.dk. 4. november 2010 Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL Finn Christensen finn.christensen@mysupply.dk 4. november 2010 Agenda Introduktion til UBL og OIOUBL-2.02 Hvilke forretningsprocesser/profiler? Hvilke er krævet

Læs mere

Maj 2012. Peter Kristiansen, pkris@nets.eu

Maj 2012. Peter Kristiansen, pkris@nets.eu Overgang til NemID til erhverv Maj 2012 Nets DanID A/S Peter Kristiansen, pkris@nets.eu NemID til erhverv 1. Opgaven vi står over for 2. De indledende øvelser 3. Sådan forløber migreringen 4. Problemer

Læs mere

NemHandel-registret. Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0

NemHandel-registret. Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0 NemHandel-registret Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0 Introduktion Hvis en virksomhed eller en offentlig myndighed ønsker at kunne modtage

Læs mere

NemHandelsaktørmøde. 8. september 2016

NemHandelsaktørmøde. 8. september 2016 1 NemHandelsaktørmøde 8. september 2016 AGENDA Velkommen og bordrunde Godkendelse af referat fra sidste møde Schematron release 15. september 2016, samt drøftelse af dato og indhold i næste release Statistik

Læs mere

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Indholdsfortegnelse Introduktion til ebconnect gateway... 2 Opret brugerkonto... 2 Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Registrering med ebconnect som endepunkt... 3 Abonnementtyper... 3 Kom godt i

Læs mere

Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL. Finn Christensen fch@tradeshift.com. 1. marts 2011

Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL. Finn Christensen fch@tradeshift.com. 1. marts 2011 Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL Finn Christensen fch@tradeshift.com 1. marts 2011 Agenda Introduktion til UBL og OIOUBL-2.02 Hvilke forretningsprocesser/profiler? Hvilke er krævet mod det offentlige?

Læs mere

NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser. Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen

NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser. Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen Agenda Lidt om NemHandel Rationalet for valg af cloud Overvejelser vedr. sikkerhed Løsning og erfaringer indtil

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

Fællesoffentlige krav til e-handel

Fællesoffentlige krav til e-handel Fællesoffentlige krav til e-handel Præsentation til IKA tænketankmøde 7. november 2018 AGENDA Emnepunkter Aftalerne for kommunernes og regionernes økonomi for 2019 (ØA19) Initiativer vedrørende standardisering

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten...

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten... Indholdsfortegnelse Introduktion til eblisten... 2 Opret brugerkonto... 2 Abonnementtyper... 2 Kom godt i gang med eblisten... 3 Start eblisten... 3 Send dokumenter med eblisten... 4 Udgående dokumenter...

Læs mere

NemID DataHub adgang. morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk. Doc. 25538-12, sag 10/3365

NemID DataHub adgang. morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk. Doc. 25538-12, sag 10/3365 NemID DataHub adgang morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk Agenda Funktionaliteten og brugeroplevelsen Arkitekturen og komponenterne bag NemID og digital signatur Datahub token Pause Udvikling

Læs mere

Introduktion til NemHandel

Introduktion til NemHandel NemHandel i skyen - holdt business casen? Heinrich Clausen HotHouse Cph og Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen Introduktion til NemHandel Løftestangen: Bekendtgørelsen fra 2005 om elektronisk regning

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

NemHandel infrastruktur. Lars Houe Heinrich Clausen 4. November 2010

NemHandel infrastruktur. Lars Houe Heinrich Clausen 4. November 2010 NemHandel infrastruktur Lars Houe Heinrich Clausen 4. November 2010 Agenda NemHandelsprogrammet Gennemgang af funktionalitet RASP biblioteker RASP.NET og Java Brug af OCES certifikater NemHandel registeret

Læs mere

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Version 1.3 Maj 2014 1 Vær opmærksom på at det ikke er alle funktioner som er tilgængelige og afhænger af hvilket abonnement som der er tilknyttet din konto.

Læs mere

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Dagsorden 1. Indsamling af ønsker til e-dok. Afd bør samle op ift egne kommentarer til e-dok 2. Merete Jensen, tværfaglig e-dok koordinator

Læs mere

Hvorfor skal jeg NemHandel?

Hvorfor skal jeg NemHandel? Flemming Beltoft mysupply, 2007 Betalt LæsInd ophører Kommer i lovgivningen Nye dokumenter er bedre Flere muligheder for optimeringer Hvorfor skal jeg NemHandel? Gratis forsendelse fra dag 1 Del af fremtidens

Læs mere

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC DIGITALISERINGSSTYRELSEN POC PÅ ORKESTRERINGSKOMPONENTEN SYSTEMDOKUMENTATION AF POC Version: 1.1 Status: Endelig Godkender: Forfatter: Copyright 2019 Netcompany. All rights reserved Dokumenthistorik Version

Læs mere

Fælles testmiljøer. Dato: 29.07.2014 Version: 1.2. - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater

Fælles testmiljøer. Dato: 29.07.2014 Version: 1.2. - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater Fælles testmiljøer National Sundheds-IT www.nsi.dk - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater Islandsbrygge 39 Dato: 29.07.2014 Version: 1.2 Udarbejdet af: NSI 2300 København S Version

Læs mere

Digitalisering af offentlige indkøb

Digitalisering af offentlige indkøb Digitalisering af offentlige indkøb 12. Marts 2019 Nihad Hodzic Dagsorden 1 Baggrund for digitalisering af offentlige indkøb 2 Målsætninger 3 Overordnet tidsplan 4 Seneste nyt 5 Langsigtet migrationsstrategi

Læs mere

NemHandel i den offentlige sektor

NemHandel i den offentlige sektor NemHandel i den offentlige sektor Ny lovgivning Helle Schade-Sørensen Chefkonsulent IT og Telestyrelsen De første erfaringer Jan Hansen Indkøbskonsulent Høje Taastrup Kommune NemHandel ny lovgivning Hvad

Læs mere

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare For nedenstående henvises til det aktuelle udbuds punkter

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede, 30. oktober 2018 1. Velkommen til webinaret

Læs mere

Nemhandel infrastruktur. Morten Hougesen Christian Uldall Pedersen 8. April 2010

Nemhandel infrastruktur. Morten Hougesen Christian Uldall Pedersen 8. April 2010 Nemhandel infrastruktur Morten Hougesen Christian Uldall Pedersen 8. April 2010 Agenda NemHandelsprogrammet Gennemgang af funktionalitet RASP biblioteker RASP.NET og Java Brug af OCES certifikater Pause

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Kort om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det gratis NemHandelsprogram,

Læs mere

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop 1 Bestilling af de i rammeaftalen omfattede varer på universiteterne og Fødevarestyrelsen Dette bilag beskriver universiteterne og Fødevarestyrelsens indkøbsproces

Læs mere

Referat af møde i Sektorstandardiseringsudvalget for e- handel den 6. marts 2008

Referat af møde i Sektorstandardiseringsudvalget for e- handel den 6. marts 2008 Notat Referat af møde i Sektorstandardiseringsudvalget for e- handel den 6. marts 2008 Deltagere Peter Borresen, ITST Ole Ellerbæk Madsen, ITST Klaus Vilstrup Pedersen, ITST Cecile Christensen, ITST Ulrik

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Integration af online tilbud

Integration af online tilbud Brugervejledning til udviklere Integration af online tilbud Version 2015-05-15 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores

Læs mere

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Charlotte Jacoby, Kontorchef Helle Schade-Sørensen, Teknisk projektleder 3. oktober 2019 Agenda 1. Indflyvning

Læs mere

LaserNet Output Management. Lennart Garbarsch Tabellae A/S

LaserNet Output Management. Lennart Garbarsch Tabellae A/S LaserNet Output Management Lennart Garbarsch Tabellae A/S Agenda Kort intro til LaserNet og Tabellae Introduktion til LaserNet til AX 2012 (og andre versioner) Output management Kort demo Kunde cases /

Læs mere

ASPECT4 Logistik og det nye look. v. Carsten Kjær Petersen

ASPECT4 Logistik og det nye look. v. Carsten Kjær Petersen ASPECT4 Logistik og det nye look v. Carsten Kjær Petersen Velkommen Momshåndtering ved salg over grænser Gennemgang af udvalgte andre nyheder Modernisering af applikationshjælp Opdatering af lagerjournaler

Læs mere

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Version 3.08 december 2014 Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: CEF@Continia.dk Hjemmeside: www.continia.dk 1 Indledning... 3 2 Opsætning...

Læs mere

Høring af OIOXML elektronisk regning. Høringssvar.

Høring af OIOXML elektronisk regning. Høringssvar. Høring af OIOXML elektronisk regning Høringssvar. Bekendtgørelse Høring er slut Høringssvar uden kommentarer 1. Rigsrevisionen ingen anledning til bemærkninger 2. Finanstilsynet - Økonomi- og Erhvervsministeriets

Læs mere

Hvordan man sender. e-fakturaer. til. Orifarm

Hvordan man sender. e-fakturaer. til. Orifarm Implementationsguide E-Fakturering Hvordan man sender e-fakturaer til Orifarm Implementation Guide 2 (7) Kære leverandør til Orifarm, Orifarm har nu mulighed for at modtage elektroniske fakturaer gennem

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering Indholdsfortegnelse Opsætning 3 Debitoropsætning 4 Opsætning af afsendelsesmodulet. 6 Check af anden opsætning. 11 Elektronisk fakturering. 13 Opsætning

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Microsoft Pinpoint Guide

Microsoft Pinpoint Guide Microsoft Pinpoint Guide Indhold: 01 Kom på Pinpoint Opret en ny profil Rediger din profil 02 Opret en annonce 03 Brug dit dashboard 04 Optimer din Pinpoint profil Kundevurderinger 05 Søgning på Pinpoint

Læs mere

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring)

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) Sektorstandardiseringsudvalget for ehandel Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) UDKAST v.2. Høring over vision, pejlemærker og forretningskrav til ehandel mellem den offentlige

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online E-fakturering via NemHandel Det er muligt at aflevere fakturaer til det offentlige, dannet som filer I PRO2TAL Bager, via programmet NemHandel lanceret af Digitaliseringsstyrelsen. Til brug herfor er det

Læs mere

Møde i. e- handel 1 0. Maj 2 0 0 6.

Møde i. e- handel 1 0. Maj 2 0 0 6. Møde i sektorstandardiseringsuvelaget for e- handel 1 0. Maj 2 0 0 6. 1. Velkom st Dagsorden 2. Godkendelse af dagsorden og referat 3. Meddelelser fra sekretariatet 4. Orientering om UBL 2.0 frem drift

Læs mere

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 Document Capture for Microsoft Dynamics NAV Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle ændringer... 3 Klassisk Klient... 5 Rollebaseret klient & server... 6 Webgodkendelse...

Læs mere

PentaCon A/S NemHandel Installation

PentaCon A/S NemHandel Installation PentaCon A/S NemHandel Installation Behov for hjælp? Ønsker du at PentaCon A/S skal varetage hele din Nemhandel installation, gør vi meget gerne dette for dig. Vi hjælper dig igennem hele processen, lige

Læs mere

Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen

Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen Som der tidligere er informeret om kommer der et nyt system, til oprettelse af aftaler om vedligeholdelse

Læs mere

Møde i OIO-udvalget for e-handel 26. august 2008

Møde i OIO-udvalget for e-handel 26. august 2008 Møde i OIO-udvalget for e-handel 26. august 2008 Agenda 1. Velkommen og bordrunde 2. Godkendelse af referat fra sidste møde 3. Status på NemHandel 4. Tidsplan og strategi for opdatering af bekendtgørelsen

Læs mere

Opsætning før undervisning

Opsætning før undervisning Vejledning til Opsætning før undervisning Version pr 2011-11-10 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Integration af online tilbud

Integration af online tilbud Brugervejledning til udviklere Integration af online tilbud Version 2018-05-04 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Administrator modul 2 Administrator modul Facebook opsætning 3 Administrator modul SMS/E-mail søgning adresse søgning 4 SMS 2 WEB 5 SMS på hjemmeside 6 Administrator modul Rapport 7 Administrator

Læs mere

Copyright 2005 Microsoft Corporation. All rights reserved. Vedbæk Januar 2005. Nyhedsbrev. Version 3.0 SP3 HOT FIX 009

Copyright 2005 Microsoft Corporation. All rights reserved. Vedbæk Januar 2005. Nyhedsbrev. Version 3.0 SP3 HOT FIX 009 Copyright 2005 Microsoft Corporation All rights reserved MICROSOFT C5 NYHEDSBREV Vedbæk Januar 2005 Microsoft Business Solutions C5 Nyhedsbrev Version 3.0 SP3 HOT FIX 009 GENERERING AF OIO-XML FIL TIL

Læs mere

Projekt: VAX Integrator

Projekt: VAX Integrator Ejer: mysupply ApS Projekt: VAX Integrator 1.0.0.3 Emne: Teknisk specifikation - VAX Integrator 1.0.0.3 Dette dokument beskriver de tekniske specifikationer for VAX Integrator 1.0.0.3 samt krav til miljøet,

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.1.0 (Opdatering 12.12.2011) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 4 Fakturamodtager... 4 Leverandør...

Læs mere

Elektroniske fakturaer til Nordania Leasing - Vejledning til TrueLink

Elektroniske fakturaer til Nordania Leasing - Vejledning til TrueLink Denne vejledning er udarbejdet for at hjælpe leverandører i gang med at sende elektroniske fakturaer til Nordania Leasing. De væsentligste årsager til at Nordania Leasing har valgt TrueLink er: at TrueLink

Læs mere

Kald af PingService via SOAPUI

Kald af PingService via SOAPUI Kald af PingService via SOAPUI Author: Integration Expert Team (IET) Owner: Integration Expert Team (IET) Page 1 of 24 1. Dokumenthistorik Kald af PingService via SOAPUI Revisioner Dato for denne version:

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel

Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel 1 Indledning til True Trade e-handel Dette bilag indeholder krav og retningslinjer til leverandører, der skal levere E-kataloger til kommuner i KomUdbud, der

Læs mere

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 www.nets.dk CVR-nr. 30808460 Specifikationsdokument for servicen PID-CPR Nets DanID december 2016 Side 1-7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Idekatalog. Så vidt jeg husker fremgik det ret tydeligt hvad der skulle være i ansøgningen. Der var bare virkelig mange informationer der skulle med.

Idekatalog. Så vidt jeg husker fremgik det ret tydeligt hvad der skulle være i ansøgningen. Der var bare virkelig mange informationer der skulle med. Ansøgning Yderligere bemærkninger til ansøgningen Det var fedt at rammerne var så åbne, som jeg så det var der kun to krav til projektet: Det skulle være open source og det skulle have det offentliges

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14 Side 1 af 22 Navision Stat 5.4.02 ØSY/CPS Dato 27.10.14 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der

Læs mere

Nets Rettighedsstyring

Nets Rettighedsstyring Lautrupbjerg 10 DK-2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Dokumentation: Nets Rettighedsstyring (Attributtjeneste) P. 1-10 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...

Læs mere

ectrl Afsendelse af debitorformularer

ectrl Afsendelse af debitorformularer ectrl Afsendelse af debitorformularer Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Elektronisk fakturering 4 2.1. Typer af afsendelse 4 2.2. Formater 4 2.3. Opsætning på debitor 5 2.3.1. Kontaktperson 5 2.3.2.

Læs mere

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OIOUBL Guideline OIOUBL Kontakt UBL 2.0 Contact G34 Version 1.2 Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OUOUBL Kontakt Version 1.2 Side 1 Kolofon Kontakt: IT- & Telestyrelsen

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER

OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER Præsentation for: EG Xellent brugergruppemøde Af: Stefan Reina Tabellae A/S i samarbejde med EGU Agenda Introduktion til Tabellae A/S

Læs mere

SOSI STS Testscenarier

SOSI STS Testscenarier SOSI STS Testscenarier Version 1.0.1 Status: Offentliggjort Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 2 1.1 Baggrund...2 1.2...2 1.3 Baggrundsmateriale... 2 1.4 Adgang...2 2 Test af STS Webservice... 4 2.1

Læs mere

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning Februar 2019 Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning 0 Indhold Formål med denne vejledning 2 Generelt om Sikker mail-løsningen og hvordan den fungerer 2 Tilgå Sikker mail-løsningen via webmail

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Drejebog 2A: Datavask

Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26.11.2014 1. Indhold 1. Indhold 2. Indledning 3. Datavask generelle anbefalinger 4. Datavask 5. Afslutning 2. Indledning KOMBIT udarbejder og udsender

Læs mere

INDFAK - Tricom 66. Release Note. Dato: Sølvgade 38E, 1307 København K

INDFAK - Tricom 66. Release Note. Dato: Sølvgade 38E, 1307 København K INDFAK - Tricom 66 Release Note Dato: 18-03-2019 Sølvgade 38E, 1307 København K +45 70 60 58 20 info@tricom.dk www.tricom.dk Indholdsfortegnelse Varesøgning... 3 Mulighed for at få vist subtotaler i den

Læs mere

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og Indkaldelse/ referat Mødeart Mødedato/ tidspkt. Mødested Deltagere Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden Tirsdag d. 26.02.13 Kl. 19.30-22.00 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber,

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere