Samleskema Budgetopfølgning pr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samleskema Budgetopfølgning pr"

Transkript

1 Samleskema Budgetopfølgning pr Forventet regnskab 1. budgetopfølg. Forventet regnskab 2. budgetopfølg. Afvigelse 2. budgetopfølg. ift. opr. budget Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Omplac. Og till.bev. Korrigeret budget 2014 Afvigelse 2. budgetopfølg. 20 Børne- og familieudvalget Dagtilbud Undervisning og fritidstilbud Forebyggelse, sundhed og særlig indsats Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Kultur- og fritidsområdet Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkedsområdet Forsikrede ledige Social- og Sundhedsudvalget Ældre- og handicapområdet Sundshedsområdet Teknik- og Miljøudvalget Natur og miljø Infrastruktur og beredskab Økonomiudvalet Erhverv og turisme Administrativ organisation Politisk organisation Kommunale ejendomme Tværgående aktiviteter Total skattefinansieret Brugerfinansieret område Forsyning Total skattefinansieret og brugerfinansieret

2 Politikområde 01 Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 ( ) Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. Afvigelse Børne- og Familieudvalget Børnepasning Fælles formål Dagpleje Børnehaver Særlige dagtilbud og særlige klubber Tilskud til puljeordninger og privatinstitutioner Total Overordnet bemærkning for politikområde 1 Politikområde 1 indeholder mange budgetområder som er børnetalsafhæning. Der foretages som udgangspunkt børnetalsregulering en gang årligt i forbindelse med 3. budgetopfølgning. Noter Note Note 1: Fælles formål Søskendetilskud I forhold til vedtaget budget som udgør 3,3 mio. kr. er der ikke på nuværende tidspunkt foretaget korrektioner. En fornyet beregning viser, at der forventes et forbrug i 2014 på 3,5 mio.kr., hvilket betyder en forventet merudgift på 0,2 mio.kr. Tilskud til forældre der vælger privat pasning I forhold til vedtaget budget som udgør 4,4 mio. kr. er der på nuværende tidspunkt ikke foretaget korrektioner. En fornyet beregning viser, at der er sket en fremgang i børnetallet i forhold til vedtaget budget fra 70 børn til 75 børn. Dette forventes, at give et forbrug i 2014 på 4,7 mio. kr., hvilket betyder en forventet merudgift på 0,3 mio. kr. Socialpædagogisk friplads I forhold til vedtaget budget som udgør 0,4 mio. kr. er der på nuværende tidspunkt ikke foretaget korrektioner. Der forventes et forbrug i 2014 svarende til 0,7 mio. kr. betyder en forventet merudgift til socialpædagogisk friplads på 0,3 mio. kr. Friplads anbragte børn I forhold til vedtaget budget som udgør 0,4 mio. kr. er der på nuværende tidspunkt ikke foretaget korrektioner. Der forventes et forbrug i 2014 svarende til 0,8 mio. kr. betyder en forventet merudgift til friplads til anbragte børn på 0,4 mio. kr.

3 Samlet for funktion 510 fælles formål forventes en merudgift svarende til 1,2 mio.kr Note 2: Dagpleje Børnetal Børnetallet i den kommunale dagpleje er faldende. Vedtaget budget er beregnet med 435 børn.ny beregning viser et forventet fald i børnetallet med 21 børn frem til Vedtaget budget udgør 47,3 mio. kr. Konsekvensen af det falende børnetal giver et forbrug i 2014 på 45,8 mio. kr. Den økonomiske konsekvens af det faldende børnetal betyder På baggrund af det falende børnetal vil indtægterne fra forældrebetaling samtidig falde. Der forventes en mindre indtægt svarende til 0,5 mio. kr. Nettoafvigelsen på grund af børnetalsregulering forventes herefter, at betyde en mindreudgift på 1 mio. kr. Fratrædelse af dagplejere Som følge af nedgang i børnetallet i Jammerbugt Kommune, har det i 2013 og 2014 været nødvendigt, at foretage et større antal afskedigelser af dagplejere. For 2013 har dette betydet ekstra store udgifter til fratrædelsesgodtgørelse og feriepenge, hvortil der i forbindelse med overførselssagen er givet 0,9 mio. kr. i tillægsbevilling. I 2014 er der yderligere foretaget et større antal afskedigelser. Den afledte økonomiske konsekvens betyder et forventet merforbrug i forhold til budgettet svarende til 2,1 mio. kr. På baggrund af stram styring og optimering af anvendelse af ledige pladser ved opsagte dagplejere, mindreudgifter på børnerelaterede udgifter, lavt sygefravær, forventes det at dagplejen kan finansiere 1,2 mio. af det forventede merforbrug. Det forventede merforbrug forventes derfor at udgøre 0,9 mio. kr. Fripladser I forhold til vedtaget budget som udgør 2,0 mio. kr. er der ikke foretaget korrektioner. En fornyet beregning viser, at der forventes et forbrug i 2014 på 1,8 mio. kr., og der forventes derfor en mindreudgift på 0,2 mio. kr.. Mellemkommunal betaling I forhold til vedtaget budget til betaling til og fra andre kommuner er der ikke foretaget korrektioner. Budgettet udgør på nuværende tidspunkt -0,03 mio. kr. En beregning med udgangspunkt i kendte udgifter og indtægter viser et forventet nettoforbrug svarende til 0,3 mio. kr. Der forventes derfor et merforbrug på dette område svarende til 0,3 mio. kr.

4 Forskellen mellem afvigelser ved 1. og 2. budgetopfølgning kan illustreres ved nedenstående tabel: Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. (Beløb i kr.) Fratrædelsesgodtgørelse Kapacitetudnyttelse Fripladser Mellemkommunal DRIFTSAFVIGELSER TOTAL Børnetalsregulering Forældrebetaling 502 AFVIGELSER INKL: BØRNETALSREGULERING -15 Afvigelse 3. Samlet for funktion 511 dagpleje forventes en mindreudgift på børnetalsregulering på 0,9 mio. kr. samt et merforbrug på 0,9 på øvrige områder Note 4: Børnehaver Børnetalsregulering Vedtaget budget på børnehaver fordelt via ressourcemodel udgøre for mio. svarende til 906 børn. Børnetallet forventes på nuværende tidspunkt at være 906. Der er således ingen ændringer i børnetallet. Der er dog sket en forskydning i børnetallet fra institutioner med minimumsnormering. Konsekvensen af dette forventes at være et Forskellen mellem afvigelser ved 1. og 2. budgetopfølgning kan illustreres ved nedenstående tabel: Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. (Beløb i kr.) Ændret lederløn Ekstra driftsudgifter - Børnehuset 0 85 Overførsler 0-46 Fripladser Mellemkommunal Lukning - Bjessingbo DRIFTSAFVIGELSER TOTAL Børnetalsregulering 190 Forældrebetaling 0 AFVIGELSER INKL: BØRNETALSREGULERING -718 Afvigelse 3.

5 Ændret lederløn I forbindelse med lukning af børnehaverne Skovhuset og Solen forventes der en besparelse i lederløn. Der forventes en mindreudgift på 0,2 mio.kr. Drift - Børnehuset Grundet udvidet areal i Børnehuset sker der en stigning i drifsudgifter på grunde og bygninger i forhold til vedtaget budget. Arealet er taget i brug i juli 2014 og der forventes en merudgift svarende til 0,1 mio. kr. Overførsel til kommunale ejendomme og kassen I forhold til vedtaget budget er der sket en ændring på grund af lukning af børnehaver. Der er derfor sket en øverførsel til kommunale ejendomme i forbindelse med overtagelse af ejendomme og det resternede overgår til kassen. Mellemkommunal betaling I forhold til vedtaget budget til betaling til og fra andre kommuner er der ikke foretaget korrektioner. Budgettet udgør på nuværende tidspunkt -0,08 mio. kr. En beregning med udgangspunkt i kendte udgifter og indtægter viser et forventet nettoforbrug svarende til 0,4 mio. kr. Der forventes derfor et merforbrug på dette område svarende til 0,4 mio. kr. Fripladser Vedtaget budget til fripladser 3,7 mio. kr. Med udgangspunkt i det udgiftsniveau der er kendt på nuværende tidspunkt, forventes der et forbrug svarende til 3,5 mio. kr., hvilket betyder et mindreforbrug på 0,2 mio. kr. Forældrebetaling Børnetallet er uændret i den kommunale børnehave. Det forventes, at forældrebetalingen holdes inden for budgettet Øvrige områder Øvrige områder under 513 børnehaver forventes at holdes inden for budgettet. Samlet for funktion 513 Børnehaver forventes et mindreforbrug på 0,7 mio. kr. Note 5: Særlige dagtilbud og særlige klubber I forhold til vedtaget budget som udgør 7,6 mio. kr. er der ikke på nuværede tidspunkt foretaget korrektioner. Det forventes at budgetrammen overholdes. Samlet for funktion 517 Særlige dagtilbud og klubber, forventes ingen afvigelser. Note 6: Tilskud til puljeordninger og privatinstitutioner I forhold til vedtaget budget som udgør 21,5 mio. kr. er der ikke på nuværede tidspunkt foretaget korrektioner. Der er sket en ændring i børnetallet hvilket betyder, at privatinstitutionerne for 0-2 årig har et fald på 7 børn. Mens der er sket en stigning i antallet af 3-6 årige i privat institutioner med 12 børn. Dette giver dog stadig en merudgift, idet Samlet for funktion 519 Tilskud til puljeordninger og privatinstitutioner, forventes et merforbrug på 0,04 mio. kr.

6 Politikområde 02 Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 ( ) Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. Afvigelse Børne- og Familieudvalget Undervisning og fritidstilbud Folkeskoler Fællesudgifter for kom. sml. skolevæsen Syge- og hjemmeundervisning Skolefritidsordninger Befordring af elever i grundskolen Specialundervisning i regionale tilbud Kommunale specialskoler Bidrag til statslige og private skoler Efterskoler og ungdomskostskoler Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungdomsskolevirksomhed Tjenestemandspensioner Total Note Note Folkeskoler: Noter Område Folkeskoler har et samlet budget på 238,8 mio kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr. 30/06-14 er på kr. 111,1 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 46,5 % efter overførsel fra tidligere år. Folkeskolens fællesudgifter og indtægter Af det samlede budget har skolernes fællesudgifter et budget på 16,2 mio. kr. Forbruget pr. 30/06-14 er på 4,9 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 30,6 %. Folkeskolens fællesudgifter er set igennem og der forventes ikke de store afvigelser i forhold til budgettet. ud over på de nedenstående konti Mellemkommunale indtægter folkeskolen - Konto Budgettet er på 3,5 mio. kr. Indtægten pr. 30/06-14 er på 3,5 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 99,5 %. Der er sendt regninger for perioden 1/1-31/ Den samlede indtægt forventes at ligge på ca. 5,0 mio. kr. Der forventes derfor en merindtægt på ca. 1,5 mio. kr. Budgetramme konto - Konto I forhold til den endelige udmøntning af folkeskolereformen fra 1/ er der i kalenderåret 2014 et overskud i forhold til det budgetterede på kr. Derudover så er der i forhold til elevtalsændringen pr. 15/ til skoleåret 2014/15 en regulering på kr. Der er derfor en forventet mindreudgift på kr. (0,4 mio. kr.)

7 Folkeskolerne samlet Skolerne har et samlet budget på 222,6 mio. kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr. 30/06-14 er på 106,2 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 47,7 % efter overførsel fra tidligere år. De enkelte skoler: Der er ikke udarbejdet en oversigt over de enkelte skolers forbrugsprocent pr. 30/ Der er pr. 30/6 for stor usikkerhed om de enkelte institutioners resultater, hovedsageligt på baggrund af der fra 1. august 2014 sker en stor ændring i skolernes budgetter på baggrund af skolereformen. Skolerne er omfattet af decentral økonomi, hvorfor der er overførselsadgang på området. Der forventes derfor en mindreudgift på 1,9 mio. kr. Note Serviceforanstaltninger: Område Fællesudgifter samlede folkeskolevæsen som består af Naturformidling, Naturcenter Fosdalen, Lejrskolen Lille Norge samt Nolshallen har et samlet nettobudget på 1,1 mio. kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr er på 0,3 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 31,9% efter overførsel fra sidste år. Området er omfattet af reglerne for decentral økonomi og overførsel af over- og underskud. Der forventes derfor ingen væsntlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet Note Syge og hjemmeundervisning, samt hospitalsundervisning Område Syge og hjemmeundervisning består af betaling for hospitalsundervisning til andre kommuner - hovedsageligt Aalborg Kommune samt syge- og hjemmeundervisning i egne skoler. Området har et samlet budget på 0,7 mio. kr. Forbruget pr er på 0,2 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 25,6 %. I 2013 blev der på området anvendt ca. 0,6 mio. kr., mens der i 2011 blev anvendt 0,7 mio. kr. Det forventede forbrug i 2014 forventes at ligge på niveau med 2012/13. Der forventes derfor ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet Note Skolefritidsordningerne: Område Skolefritidsordninger har et samlet budget på 43,3 mio kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr. 30/06-14 er på kr. 20,9 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 48,3 % efter overførsel fra tidligere år. Skolefritidsordninger fællesomkostninger Af det samlede budget har SFO'ernes fællesudgifter et budget på -13,5 mio. kr. Forbruget pr. 30/06-14 er på -8,7 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 64,5 %.

8 Søskende tilskud - konto Søskendetilskud følger forældrebetalingen, hvorved der er 11 betalingsmåneder. Pr. 30/06-14 er der bogført 3,0 mio. kr. for perioden frem til og med juli. Fremskrives dette for hele året, vil det forventede forbrug for 2014 udgøre 5,5 mio. kr. Budgettet er på 5,6 mio. kr. Der forventes derfor et mindreforbrug på ca. 0,1 mio. kr. Fripladser - konto Fripladser følger forældrebetalingen, hvorved der er 11 betalingsmåneder. Pr. 30/06-14 er der bogført 2,6 mio. kr. for perioden frem til og med juli. Fremskrives dette for hele året, vil det forventede forbrug for 2014 udgøre 4,6 mio. kr. Budgettet er på 5,0 mio. kr. Der forventes derfor et mindreforbrug på ca. 0,4 mio. kr. Soc. pædagogisk Fripladser - konto Soc. pædagogisk fripladser følger forældrebetalingen, hvorved der er 11 betalingsmåneder. Pr. 30/06-14 er der bogført 0,3 mio. kr. for perioden frem til og med juli. Fremskrives dette for hele året, vil det forventede forbrug for 2014 udgøre 0,5 mio. kr. Budgettet er på 0,6 mio. kr. Der forventes derfor et mindreforbrug på ca. 0,1 mio. kr. Forældrebetaling Indtægtsbudgettet til forældrebetaling er samlet på 23,7 mio. kr. Indtægten pr. 30/06-14 er på 14,5 mio. kr. Forældrebetalingen afregnes månedsvis forud, hvilket betyder, at der er bogført 6 måneder ud af 11 betalingsmåneder. Den forventede indtægt for 2014 fra forældrebetaling udviser en indtægt på 24,1 mio. kr. Der forventes dermed en merindtægt på ca. 0,4 mio. kr. Fællesarrangementer konto / Budgettet til fællesarrangementer i SFO er på 0,1 mio kr. Pr. 30/06-14 er der bogført 0,0 mio. kr. Den samlede udgift for 2013 udgjorde ca. 0,0 mio. kr. Der forventes en udgift i 2014 tilsvarende udgiften i Der forventes derfor et mindreforbrug på ca. 0,0 mio. kr. Mellemkommunal betaling konto / Udgiftsbudgettet til mellemkommunal betaling for børn i SFO i andre kommuner er på 0,4 mio kr. Pr. 30/06-14 er der bogført 0,3 mio. kr. Den samlede udgift for 2013 udgjorde ca. 0,7 mio. kr. Der forventes en udgift i 2014 tilsvarende udgiften i Der derfor et merforbrug på ca. 0,3 mio. kr. Indtægtsbudgettet til mellemkommunal betaling for børn i SFO i andre kommuner er på 0,5 mio. kr. Pr. 30/06-14 er der bogført 0,6 mio. kr. Den samlede indtægt for 2013 udgjorde ca. 0,5 mio. kr. Der forventes en indtægt i 2014 på ca. 0,9 mio. kr. Der forventes derfor en merindtægt på ca. 0,4 mio. kr. SFO'erne samlet SFO'erne har et samlet budget på 56,8 mio. kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr. 30/06-14 er på 29,6 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 52,1 % før overførsel fra tidligere år. Børnetalsregulering - SFO - Budgetforlig 2014 I forbindelse med budgetforliget for 2014 blev der tilbageført en teknisk korrektion vedrørende elevtallet i SFO som i det tekniske budget var forventet til at stige med 27 elever.svarende til en udgift på kr. Opgørelsen af elevtallet pr. 28/02-14 fra pladsanvisningen viser samlet en lille stigning i elevtallet i forhold til det budgetterede på 6 elever. Der er stor usikkerhed om elevtallet i SFO efter 1. august 2014 på baggrund af skolereformen, men eftersom der er forventet et stort fald i elevtallet i SFO og dette er indregnet som en del af finansieringen af skolereformen så er tilbageførslen af de medtaget to gange dels som en negativ tillægsbevilling på budgetrammen og dels som en del af finansieringen af skolereformen. De indregnede kr. anses derfor ikke som realiserbare i budget Der forventes derfor et merforbrug på 0,9 mio. kr.

9 Børnetalsregulering - SFO Elevtallet i SFO er opgjort på baggrund af opgørelsen fra pladsanvisningen pr Reguleringen udgør 1,0 mio. kr. Dette er opgjort for perioden 1/1-31/7 ud fra ressourcemodellen for skoleåret 2013/14. I denne periode er der en elevtalsændring på 19 børn, svarende til en udgift på 0,3 mio. kr. For perioden 1/8-31/12 er opgørelsen lavet ud fra pladsanvisningens forventede elevtal, som de er opgjort den 16/ Der er her en regulering på 81 børn., hvilket svarer til en regulering på 0,7 mio. kr. Opgørelsen af elevtallet for perioden 1/7-31/12 er behæftet med stor usikkerhed, idet virkningen af skolereformen endnu ikke kendes i fuld omfang. Det forventede fald i elevtallet med 1/3 af eleverne, ses ikke på nuværende tidspunkt. Der er dog som forudset sket et stort fald i elevtallet, men det må forventes at en del af eleverne indskrives igen i SFO i efteråret jf. den sete udvikling i Fjerritslev. De enkelte SFO'er / SI'er /LBO'er Der er ikke udarbejdet en oversigt over de enkelte SFO/SI/LBO'ers forbrugsprocent pr. 30/ Der er pr. 30/6 for stor usikkerhed om de enkelte institutioners resultater, hovedsageligt på baggrund af at der fra 1. august 2014 sker en stor ændring i SFO-ernes budgetter på baggrund af skolereformens indvirkning på SFO-området. SFO'erne er omfattet af decentral økonomi, hvorfor der er overførselsadgang på området. Der forventes en merudgift på 0,8 mio. kr. Note Befordring af elever i grundskolen Område Befordring af elever i grundskolen har et samlet budget på 6,6 mio kr. Forbruget pr. 30/06-14 er på kr. 1,6 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 24,5 %. På baggrund af forbruget i 2013 og forventningerne til forbruget i 2014, forventes der en udgift på ca. 6,6 mio. kr. Der forventes dermed ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet Note Specialundervisning i regionale tilbud Specialundervisning i regionale tilbud Området omfatter objektiv finansiering, trækningsret og abonnement på specialundervisning i regionale tilbud. Området skal ses i sammenhæng med de samme omkostninger på det sociale område. Området har et budget på 2,0 mio. kr. Forbruget pr. 30/6-14 er på 0,1 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 5,0 %. Forbruget i 2013 endte på 1,1 mio. kr., det forventes derfor at forbruget i 2014 holdes indenfor det afsatte budget. Der forventes derfor ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Befordring til specialundervisning i regionale tilbud Budgettet til befordring til specialundervisning i regionale tilbud udgør i ,3 mio. kr. Forbruget pr. 30/6-14 er på 0,0 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 0,0%. På baggrund af forbruget i 2013 og forventningerne til forbruget i 2014, forventes der en udgift på ca. 0,3 mio. kr. Der forventes dermed ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet

10 Note Kommunale specialskoler Specialressourcen Budgettet vedrørende specialressourcen på 3.08 udgør i ,7 mio. kr. efter overførsel af over-/underskud fra 2013 til Forbruget pr. 30/6-14 er på 66,8 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 98,7 %. På baggrund af forbruget i 2013 og forventningerne til forbruget i 2014, forventes der en udgift på ca. 67,7 mio. kr. Der forventes dermed ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Befordring til specialundervisning Budgettet til befordring til specialundervisning under 3.08 udgør i ,6 mio. kr. Forbruget pr. 30/6-14 er på 1,6 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 24,6%. På baggrund af forbruget i 2013 og forventningerne til forbruget i 2014, forventes der en udgift på ca. 6,6 mio. kr. Der forventes dermed ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet Note Bidrag til statslige og private skoler Området har et samlet budget på 13,7 mio. kr. Forbruget pr er på kr. 6,9 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 50,5 %. Opgørelsen og afregningen sker i juli måned på baggrund af elevtallet pr. 5/9-13. Vi har modtaget en opgørelse fra ministeriet, hvor der skal afregnes for 385 elever på skoledelen af kr og 150 elever på SFO-delen af kr Der er et 5% momsfradrag på området. Dermed er der et forventet forbrug i 2014 på 13,8 mio. kr. Hermed forventes et merforbrug på 0,1 mio kr. Der forventes en merudgift på 0,1 mio. kr. Note Efterskoler og ungdomskostskoler Området har et samlet budget på 8,2 mio. kr. Forbruget pr er på kr. 4,0 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 48,2 %. Opgørelsen og afregningen sker i juli måned på baggrund af elevtallet. Pr. 5/9-13. Vi har modtaget en opgørelse fra ministeriet, hvor der skal afregnes for 237 elever af kr Samtidig er der en udgift til elevtilskud på ca. kr Der er et 5% momsfradrag på området. Dermed forventes der et forbrug på 7,9 mio kr. Hermed forventes et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. Der forventes en mindreudgift på 0,3 mio. kr. Note Ungdommens Uddannelsesvejledning Området har et samlet budget på 3,8 mio. kr. Forbruget pr er på kr. 1,6 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 40,92%. Der er lavet aftale med UU Øst Vest omkring samarbejde på området. Den samlede aftale inkl. aflønning af UUV medarbejdere er angivet til ca. 3,8 mio. kr.. Der forventes derfor ingen væsentlig afvigelse fra budgettet. Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet

11 Note Ungdomsskolevirksomhed Området har et samlet budget på 9,3 mio. kr. efter overførsel af over- /underskud fra 2013 til Forbruget pr er på 5,2 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 56,63% efter overførsel fra sidste år. Området er omfattet af reglerne for decentral økonomi og overførsel af over- og underskud. Det forventes, at budgettet holdes indenfor rammerne herfor, hvorfor der ikke forventes væsentlige afvigelser fra budgettet Der forventes ingen væsentlig afvigelse fra budgettet Note Tjenestemandspensioner lærer i den lukkede gruppe Tjenestemandspensioner - konto Udgiftsbudgettet til tjenestemandspensioner for lærerne i den lukkede gruppe er på 4,3 mio. kr. Udgiften pr. 30/06-14 er på 2,2 mio. kr., hvilket svarer til en forbrugsprocent på 51,23 %. Den samlede udgift i 2013 endte på 4,3 mio. kr. Den forventede udgift for 2014 forventes at udgøre ca. 4,4 mio. kr. Der må forventes en afvigelse fra budgettet på 0,1 mio. kr. Der forventes en merudgift på 0,1 mio. kr.

12 Politikområde 03 Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 ( ) Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. Afvigelse Børne- og Familieudvalget Note 03 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats Pædagogisk psykologisk rådgivning Kommunale specialskoler (Kommunikationscenter) Kommunal tandpleje Kommunal sundhedstjeneste Ramme til forebyggelse og anbringelse Indtægter fra den centrale refusionsordning Klubber og andre specialpædagogiske tilbud Plejefam., opholdsst. mv. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Aflastning Rådg. og rådgivningsinstitutioner Tilskud til ledsageordning Plejefam., opholdsst. mv. for børn og unge. (Finansiering af Socialtilsyn Nord) Forebyggende foranstaltninger børn og unge (Familiecenter SSP mv.) Sikrede institutioner Sociale ydelser (Tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter mv.) Administrativ organisation Total Noter Samleskema budgetopfølgning Side 12

13 Overordnet bemærkning for politikområde 3 Der er foretaget budgetopfølgning på Politikområde 3 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats. Det forventes, at politikområdets samlede ramme overholdes Note 1: Ramme til forebyggelse og anbringelse Rammen til Forebyggelse og Anbringelse udgjorde i ,4 mio. kr. For 2014 er der vedtaget en ramme svarende til 104,5 mio. kr. Der er ikke sket budgetmæssige korrektioner hertil på nuværende tidspunkt. Der har fra årets begyndelse været fokus på en stor forventet tilgang. En stor del af disse sager er på nuværende tidspunkt effektueret således, at niveauet for boblere på nuværende tidspunkt stort set er på samme niveau som tidligere år. Samlet forventes der et merforbrug på sagsniveau, svarende til 3,5 mio. kr. Det forventes samtidig, at tidligere initiativer vedrørende nedjustering af serviceniveau samt stor prisbevidsthed i forhold til hele området samt andre tiltag har en positiv afsmitning på økonomien, således at den samlede afvigelse kan nedbringes til 0,8 mio. Note 2: Sikrede institutioner Sikrede institutioner finansieres for den ene del objektivt af kommunerne og for den anden del individuelt af kommunerne via en grundtakst pr. anbragt Med den viden der foreligger på nuværende tidspunkt, vurderes det at det afsatte budget til grundtakstbetaling kan periodiseres og der forventes derfor et mindreforbrug svarende til 0,4 mio. kr Note 3: Sociale ydelser (Tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter mv.) Vedtaget budget på dette område udgør 11,8 mio. kr. I forbindelse med budgetbehandlingen blev budgettet tilfør 1,0 mio. kr. som forventning til aktivitetsstigning. Ud fra den sagsmængde der er kendt på nuværende tidspunkt, vurderes den økonomiske konsekvens af aktivitetsstigningen til 0,6 mio. kr hvilket betyder et mindreforbrug i forhold til budgettet svarende til 0,4 mio. kr. Samleskema budgetopfølgning Side 13

14 Politikområde 04 Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 ( ) Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. Afvigelse 3. Note 60 Kultur-, fritids- og landdist. udvalg Kultur og fritid Ubestemte formål Andre faste ejendomme Grønne områder og naturpladser Stadion og idrætsanlæg Andre Fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Musikarrangementer Andre kulturelle opgaver Folkeoplysende voksenundervisning Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Lokaletilskud Fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven Udvikling af yder- og landdistriks områder Total Samleskema budgetopfølgning Side 14

15 Noter Note 1 - Forventet regnskab samlet: 2. Budgetopfølgningen viser forskellige afvigelser mellem forventet regnskab og korrigeret budget. Samlet set forventes konti, der ikke er særskilt note på, at balancere. Note Folkebiblioteker 2. Der forventes et merforbrug på kr. Fra 2013 til 2014 overfører biblioteket et underskud på kr. Det forventes at underskuddet nedbringes med kr. i 2014 til ca kr., på en vakant stilling (biblioteksassistent), herefter indtil underskuddet er udlignet. Underskuddet indgår ikke i den samlede budgetopfølgning 2, da Biblioteket er omfattet af overførselsadgang mellem årene, og der er i resultatopgørelsen er afsat en samlet pulje hertil. Note Musikarrangementer 2. Der kan forekomme et mindre merforbrug pga. nye EU-regler vedr. varigt ansat timelønnede overgår til månedsløn. Samleskema budgetopfølgning Side 15

16 Politikområde Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 ( ) Afvigelse 1. ( ) Afvigelse 2. Afvigelse Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkedsområdet Beboelse Produktionsskoler Erhvervsgrunduddannelser (EGU) Ungdomsudannelse for unge med særlige behov (STU) Forebyggende foranstaltninger Introduktionsprogram m.v Introduktionsydelse Repatriering Personlige tillæg m.v Førtidspension.gl.ordn med 50 pct. refusion Førtidspension.gl.ordn med 35 pct. refusion Førtidspension.ny ordn med 35 pct. refusion Sygedagpenge Sociale formål Kontanthjælp- og uddannelseshjælp, passiv Kontanthjælp vedr visse grupper af flygtninge Aktiverede kontant- og uddannelseshjælp Boligydelse til pensionister Boligsikring Særlig uddannelsesordning og midlertidig arbejdsmarkedsydelsesordning Revalidering Løntilskud mv. til pers. i fleksjob og pers.i løntilskudsstillinger samt ledighedsydelse Ressourceforløb Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Løn til forsikrede ledige ansat i kommuner Seniorjob til personer over 55 år Beskæftigelsesordninger Sekretariat og forvaltninger Forsikrede ledige Dagpenge til forsikrede ledige Løntilskud mv. vedr. forsikrede ledige Note Samleskema budgetopfølgning Side 16

17 Noter Note Integration Budgetkontrol 1 Forventet merindtægt vedr. grundtilskud, idet der er en indikation af tidligere ankomst end forventet af kvoteflygtningene for 2014 og dermed flere grundtilskudsmåneder. Note Personlige tillæg Budgetkontrol 2 Der forventes et mindreforbrug på personlige tillæg mv. i forhold til budgettet Note Førtidspension Budgetkontrol 2 Samlet forventes der et merforbrug på vedrørende førtidspension med kommunal medfinansiering på 1,037 mio kr. Dette skyldes at der samlet forventes et større antal helårspersoner på førtidspension end forventet i budget Antal helårspersoner er beregnet med udgangspunkt i det faktiske månedlige forbrug samt et disponeret antal resten af året, jf. mængdeskema. Der er endvidere taget højde for en kendt afgang ved året udløb på grund af alder, anden mdl. afgang på 2 sager samt en månedlig tilgang på 3 sager mdl. resten af året. Ved beregningen af helårspersoner er der benyttet den aktuelle gennemsnitlige takst på de enkelte ydelsetyper fra maj 2014 ved såvel budgetopfølgningen som ved budgetforudsætnigen. Ved førtidspension, gml 50% forventes der at være 228 helårspersoner mod budgetteret 231. ved førtidspension, gml 35% forventes der at være 388 helårspersoner mod budgetteret 383. Ved førtidspension, ny 35%+50% forventes der at være 1048 helårspersoner mod budgetteret Samtidig har der i 2014 været nogle efterreguleringer vedr betalinger til og fra andre kommuner. Note Sygedagpenge Budgetkontrol 1 Samlet er der et forventet mindreforbrug på 0,141 mio kr. til sygedagpenge. Der forventes ialt i 2014 at være 378 helårspersoner på sygedagpenge med vaighed over 4 uger mod budgetteret 289 helårspersoner. Heraf er der 67 helårspersoner med varighed på over 52 uger mod budgetteret 60 helårspersoner. Hertil kommer 257 helårspersoner med varighed på 9-52 uger mod budgetteret 277 helårspersoner. Den kommunale andel af udgifterne til sygedagpenge med varighed over 52 uger er 100% samt 50%/70% til sygedagpenge med varighed 5-52 uger. Den virksomhedsrettede andel af indsatsen til sygedagpenge med varighed 9-52 uger forventes at være 28% mod budgetteret 40%. Budgetkontrol 2 Samlet forventets et mer forbrug på 827 grundet en stigning i antal på både over og under 52 uger. Det kræver fokus på området, hvis mer forbruget ikke skal stige yderligere. Samleskema budgetopfølgning Side 17

18 Note Sociale formål Budgetkontrol 1 Der forventes et lille mindreforbrug på sygebehandling samt enkeltydelser i forhold til korrigeret budget, hvilket i løbet af året kan vise sig at blive større. På grund af den ændrede aktiveringsindsats kan der dog eventuelt blive behov for øgede udgifter hertil. Budgetkontrol 2 Forbruget indikerer et større mindre forbrug end ved 1. budgetkontol på sygebehandling og enkeltydelser i forhold til det korrigeret budget. Note Kontant- og uddannelsehjælp Budgetkontrol 1 Samlet er der et forventet mindreforbrug på 0,630 mio kr. til kontant- og uddannelseshjælp, hvilket er en følge af kontanthjælpsreformen samt et forventet større antal helårspersoner. Det samlede antal helårspersoner på kontant- og uddannelseshjælp forventes pt. at være 626 helårspersoner mod forudsætningerne fra budget 2014 på 612 helårspersoner. Det faktiske beregnede gennemsnitlige antal i januar og februar 2014 er dog på 643 helårspersoner. Den kommunale andel af udgifterne er 50%, når aktiveringsindsatsen er ordinært uddannelse eller virksomhedsrettet aktivering samt 70% ved øvrig aktiveringsindsats og passiv forsørgelse. Andelen af ydelser med høj refusion forventes af udgøre 0,48 af de aktiverede ydelser til kontant- og uddannelseshjælp mod budgeteret 0,50. Konsekvenserne af kontakthjælpsreformen er ikke medtaget i det oprindelige budget Budgetkontrol 2 Samlet er der et forventet merforbrug på knap 1,4 mio. kr. på kontanthjælpsområdet. Der har været tale om en formelfejl, som nu er rettet. Det betyder, at der hele året har været et forventet merforbrug i stedet for som tidligere oplyst et forventet mindreforbrug. Det forventede merforbrug skyldes, at der i budget 2014 er indregnet nogle konsekvenser af kontanthjælpsreformen - specielt at unge hurtigere ville gå i uddannelse på grund af levere ydelse - nogle konsekvenser som endnu ikke er oplevet i tilsvarende omfang som forudsat. Note Særlig uddannelsesordning og midlertidig arbejdsmarkedsydelsesordning Budgetkontrol 1 Der forventes et merforbrug på 1,101 mio kr i forbindelse med udgifter til forsørgelse og aktivering af ledige, som havde opbrugt deres dagpengeret i Der er taget højde for udfasningen af ordningen fra 2013, således at ordningen er udfaset i juli Det faktisk beregnede gennemsnitlige antal i januar og februar 2014 er 56 helårspersoner. Det forventede antal helårspersoner for 2014 er dermed 21 helårspersoner mod budgetteret 11 helårspersoner. I forbindelse med budget 2014 blev udgifter til uddannelsesydelse sat lig det tilskud, som vi modtog til ordningen. Budgetkontrol 2 Der forventes et merforbrug på 0,855 mio. kr. på udgifter til forsøgelse og aktivering af ledige, som har opbrugdt deres dagpengeret i Der er taget højde for udfasningen af ordningen fra Det forventede antal er pr helårspersoner mod budgetteret 11 helårspersoner. Samleskema budgetopfølgning Side 18

19 Note Løntilskud mv. til personer i fleksjob og personer i løntilskudsstillinger samt ledighedsydelse Budgetkontrol 1 Det forventede antal helårspersoner til såvel fleksjob som ledighedsydelse svarer til det budgetterede antal, som for fleksjob er 451 helårspersoner og for ledighedsydelse 90 helårspersoner, hvoraf 20 helårspersoner er over 18 mdr. I forbindelse med budgetteringen blev de 20 helårspersoner over 18 mdr. sat som et optimistk mål, som det fortsat stræbes efter at nå. Samlet er der dog et forventet merforbrug på 0,584 mio kr. til fleksjob og ledigshedsydelse, hvilket skyldes en forskydning i udgifterne fra høj til lav refusion. Budgetkontrol 2 Det forventede antal helårspersoner svarer til budgettet, men det forventede merforbrug på 0,541 mio. kr. skyldes forskydning fra høj til lav refusion på ledighedsydelse. Note Løn til forsikrede ledige ansat i kommuner Budgetkontrol 1 Der forventes et mindreforbrug på 0,948 mio kr. Det budgetterede antal helårspersoner er dermed nedsat fra 82 til 50 helårspersoner. Budgetkontrol 2 Forventningerne til løntilskud fastholdes i samme niveau som 1. Note Seniorjob til personer over 55 år Budgetkontrol 1 Der forventes et mindreforbrug på 0,289mio kr. Det beregnede og disponerede antal helårspersoner for 2014 er nedsat til 47 helårspersoner mod budgetteret 52 helårspersoner. Budgetkontrol 2 Der forventes et mindreforbrug på 0,232 mio kr. Det beregnede og disponerede antal helårspersoner for 2014 er 45 helårspersoner. Note Dagpenge og løntilskud mv til forsikrede ledige Budgetkontrol 1 Udgifterne i forbindelse med A-dagpenge samt løntilskud mv. til forsikrede ledige finansieres via Beskæftigelsestilskuddet. Det samlede budget hertil svarer til det foreløbigt udmeldte beskæftigelsestilskud for 2014 på 95,520 mio kr. (faktisk udmelding i juni 2013). Ifølge KL's prognosemodel af beskæftigelsestilskuddet fra februar 2014 skønnes det, at Jammerbugt kommunes beskæftigelsestilskud ved midtvejsreguleringen i 2014 vil stige med 1,489 mio. kr. til 97,009 mio kr. Heri er indregnet den nye midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Den faktiske midtvejsregulering udmeldes dog først i juni Idet konsekvenserne af dagpengeaftalen vedrørende arbejdsmarkedydelse til dagpengemodtagere, som falder ud af dagpengesystemet ikke er indregnet i budget 2014 samt at reglerne om den midlertidige arbejdsmarkedsydelse trådte i kraft den 6. januar 2014, er den skønnede stigning medtaget i budgetopfølgningen. Der kan på tilskudssiden indregnes en tilsvarende forventet større indtægt. Samleskema budgetopfølgning Side 19

20 Budgetkontrol 2 Den faktiske udmelding, juni 2014 af midtvejsreguleringen for 2014 viste at Jammerbugt kommune skal tilbagebetale 2,304 mio kr. Iflg.Kl's prognose var det dog tidligere på året forventet at JK ved midtvejsreguleringen ville modtage 1,489 mio kr. Den nye arbejdsmarkedsydelse betyder at beskæftigelsestilskuddet burde være hævet, men dette modsvares dog af et kraftigt fald i skønnet over bruttoledigheden for Tilsvarende vil kommunen kunne indregne en reduceret indtægt på tilskudssiden. Den nye arbejdsmarkedydelse trådte i kraft den 6 januar Samleskema budgetopfølgning Side 20

21 Politikområde Budgetopfølgning Kontotekst (Beløb i kr.) Budget 2014 Korr. Budget 2014 regnskab 2014 ( ) regnskab 2014 ( ) Afvigelse 1. budget kontrol ( ) Afvigelse budget kontrol Afvigelse budget kontrol Afvigelse 2. budget kontrol 40 Social- og Sundhedsudvalget Ældre- og handicapområdet Afvigelse 3. budget kontrol Note 07 Ældreområdet: 35 Fritidsfaciliteter Befordring Ældreboliger (1800) Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede ældreområdet Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede ældreområdet - gruppering 011 Plejecentre Mellemkommunale betalinger Private leverandører - gruppering Forebyggende indsats for ældre og handicappede soc. Psykiatri Plejehjem og beskyttede boliger Hjælpemidler, forbrugsgoder, bolig indretning og befordring Plejevederlag og hjælp til sygear tikler o.lign. ved pasning af døende i eget hjem Ældreområde i alt VoksenHandicap: 17 Specialpædagogisk bistand til voksne Indtægter fra den centrale refusionsordning Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede Forebyggende indsats for ældre og handicappede Botilbud til længerevarende ophold Botilbud til midlertidigt ophold Kontaktperson- og ledsageordninger Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Sociale formål Sekretariat og forvaltninger Handicap i alt Misbrug: 42 Botilbud for personer med særlige sociale problemer

22 44 Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede Behandling af stofmisbrugere Misbrug i alt Socialpsykratri 0 33 Bostøtte Kontaktperson- og ledsageordninger - psykiatri Aktivitets- og samværstilbud psykriatri Socialsykriatri Sundhedsområdet Byudvikling Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedlige holdelsestræning Vederlagsfri behandling hos fysioterapeut Sundhedsfremme og forebyggelse Andre sundhedsudgifter Forebyggende indsats for ældre og handicappede Øvrige sociale formål Total Note Ældreboliger På denne funktion registreres udgifter og indtægter forbundet med drift af kommunens ældreboliger og støtte til private ældreboliger. Der er fortsat en del ledige ældreboliger, og i forbindelse med Kommunalbestyrelsens beslutning om lukning af V. Hjermitslev og Biersted Plejecentre kan der hen over efteråret forventes ekstra tomgangsudgifter på plejeboliger. Afhængig af flowet i afvikling af boligerne i V. Hjermitslev og Biersted samt ibrugtagning af de 11 boliger på Pandrup Plejecenter vil tomgangsudgifterne kunne variere. Udviklingen vil blive fulgt månedsvis. Note Pleje og omsorg for ældre og handicappede Funktion 5.32 indeholder udgifter til meget forskelligartede opgaver i forbindelse med pleje og omsorg af ældre og handicappede borgere. Blandt andet udgifter til ældre- og sygepleje, kommunens 11 plejecentre, mellemkommunal refusion til og fra andre kommuner samt samt udgifter/indtægter vedr. den kommunale madservice. Der forventes følgende merudgifter/besparelser: - Merudgift 0,7 mio. kr. som skyldes manglende indtægter for Jammerbugt Kommunes elever i praktik i Region Nordjylland - Forventet effekt af plejecenterlukning i Der er tale om et forsigtigt skøn foretaget med udgangspunkt i den udarbejdede tidsplan for flytning af beboere m.v. - Besparelse 0,450 mio. kr. som følge af genberegning af fritvalgspriser. Se særskilt sag herom. - Mindreindtægt 4,0 mio. kr. som følge af ændrede takstberegningsprincippe for mellemkommunal afregning af borgere med ophold på plejecentre. Se særskilt sag herom. Plejedistrikterne s driftsbudgetter forventes overholdt. Note Generelt for handicapområdet og misbrugsområdet Handicapafdelingen arbejder konstant med revisiteringer og stram styring, således at det sikres at den enkelte borgere får det rigtige tilbud til den rigtige pris.

23 Handicapområdet omfatter støtte i form af timer fra socialspykriatrien, særydelser (ydelser der gives, hvis borgeren behøver hjælp ud over sit "normale" tilbud - her tænkes specielt på botilbud og dagtilbud), botilbud - både længerevarende og midlertidige, aktivitets- og samværstilbud, beskyttet beskæftigelse samt hjælp til merudgifter eks. i forbindelse med sygdom. Udgifterne hænger i et vist omfang sammen, således at man på nogle punkter kan få et botilbud både som en 85, 107 eller 108. Er der stigning i antallet på disse vil også udgifterne til særydelser og dagbeskæftigelse stige. Endvidere er der en vis sammenhæng mellem handicap og misbrug, idet borgere ofte ændre, mellem disse områder. Når budgettet lægges, har vi nogle bevillinger som vi kender cpr. nr. på, men som starter efter budgettidspunktet. Når det dr ejer sig om en bevilling til et botilbud, vil dette typisk blive budgetlagt på 107 (Midlertidig botilbud). Når bevillingen er sat i værk, viser det sig ofte, at botilbuddet bliver bevilliget efter 85. Derfor vil der ofte være uoverensstemmelse mellem budget og faktiske bevillinger - men totalt vil udgiften ikke stige. Denne regulering er i år foretaget i den administrative, således at udsvingene ikke længere er synlige. Budgetkontrollen er et øjebliksbilled. Den viser resultatet af de udgifter, der er registreret netop nu ud fra de oplysninger vi har. Det er derfor altafgørende at vi i voksen handicap har så realistiske oplysninger som muligt. Ved len er der taget udgangspunkt i de personer og udgifter vi kender i dag, tilrettet med de priser vi indtil nu har kunnet få oplyst. Dertil er medtaget de borgere vi endnu ikke har givet et tilbud, men som vi er sikre på får et inden for den næste tid, samt de personer vi ved kommer over til os fra Børn og Unge. Herfra er fratrukket de personer vi i dag ved kommer i et andet og billigere tilbud og de personer vi ved ikke behøver så meget hjælp som tidligere. Der er ikke lagt personer ind som vi på nuværende tidspunkt ikke har et cpr. nr. på. Der er i øjeblikket et stort udgiftspres på området, der kommer langt flere borgere til end der er i afgang. Vi har ikke stor mulighed for at flytte borgere til andre opholdssteder, og dermed bringe udgifterne ned. Desuden har vi udarbejdet en simulering på indtægterne fra den særlig dyre refusionsordning, ud fra de udgifter vi har i Dette tilrettet med de nye grænser. De nye grænser for 2014 er : t.kr. = 0% - fra t.kr. = 25% og fra t.kr og opefter = 50%. Der er ved denne budgetopfølgning taget udgangspunkt i de disponeringer (SDE), der ligger i vores ledelsesinformationsystem. Der vil i forbindelse med regnskabsafslutningen blive foretaget en konkret beregning. Samlet overblik: Antal - helårsper. Gns. Pris Afvigelse til Korr. Funktion: Budget Budget (t.kr.) Korr. Korr Specialpædagogisk bistand Pleje og Omsorg af ældre ,11 26, Forebyg. Inds. for handicappede - bostøtte ,29 267, Længerevarende botilbud ,91 22, Midlertidig botilbud ,44 92, Ledsagerordning Beskyttet beskæftigelse ,54 85, Aktivitets og Samværstilbud ,79 86, Merudgifter ,08 581,66 SDE Afvigelse 1.084

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. pr. 31-3- budget pr. 31-3- Forbrug pr. 31-3- regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 510.795-3.931 506.864

Læs mere

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015 Opgørelser af driftsoverførsler til 13-04- Oprindeligt til Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 283.088 293.701 261.072 32.629 18.025 0 18.025 Udvalget for Læring 804.555 826.049 812.262 13.787

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler til 2018 pr. udvalg 06-04-2018 Sammendrag budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2018 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 301.967 306.119 283.135

Læs mere

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i 2012-priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 559.576 0 559.576 0 559.576 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler 2015 til 2016 pr. udvalg

Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler 2015 til 2016 pr. udvalg Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler til 2016 pr. udvalg 08-04-2016 budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2016 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 300.374 311.156 275.864 35.292

Læs mere

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 381-1.593 292-1.634 299-1.662 299-1.662 299-1.662 299-1.662 002510 Fælles formål 2.723 0 9.980 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 002511 Beboelse 1.483-935 701-403

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG opfølgning pr. 30.09.2013 Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2013 - ALLE UDVALG Nettotal i -priser Forbrug Genbevillinger (B) ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE BUDGET

HVIDOVRE KOMMUNE BUDGET Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 249-1.580 299-1.662 306-1.695 306-1.695 306-1.695 306-1.695 002510 Fælles formål 9.577-584 10.174 0 9.800 0 9.803 0 9.806 0 9.806 0 002511 Beboelse 1.020-513 718-410

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg Sammendrag til 2019 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 308.098 303.387 283.953 19.434 9.389 Bufferpuljen på 9,188 mio. kr. er omplaceret til Social Omsorg, som forudsat i Genopretningsplanen.

Læs mere

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 69 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28.702-11.832 28.479-11.832 27.929-11.832 26.679-11.832 Heraf refusion -63-63 -63-63 Jordforsyning 0022 271-1.018-179 -1.018-629 -1.018-1.779-1.018

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 30.06.- ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 540.549 46.456 0 587.005 0 587.005 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 463-1.610 339-1.653 292-1.634 292-1.634 292-1.634 292-1.634 002510 Fælles formål 3.116 0 3.165 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 002511 Beboelse 897-426 193-395

Læs mere

Politikområde 01-04. Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 03 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats

Politikområde 01-04. Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 03 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats Politikområde 01-04 Niveautype P2 P3 F1 Kontotekst 20 Børne- og kulturudvalg 01 Børnepasning 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 10 Fælles formål 11 Dagpleje 13 Børnehaver 17 Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. juli 2015

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. juli 2015 + = merudgifter eller mindre indtægter - = mindre udgifter eller merindtægter Beløb er i hele tusinde Samlet konsekvens af opfølgningen pr. 31. juli Aktuel måned Sidste måned Samlet resultat - serviceudgifter

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning -29-29 -29-29 25 Faste ejendomme 1.856-307 1.856-307 1.856-307 1.856-307 28 Fritidsområder 3.324-26 3.324-26

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 198-29 198-29 198-29 198-29 25 Faste ejendomme 2.307-267 2.555-267 2.159-267 2.159-267 28 Fritidsområder

Læs mere

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. marts 2016

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. marts 2016 + = merudgifter eller mindre indtægter - = mindre udgifter eller merindtægter Beløb er i hele tusinde Samlet konsekvens af opfølgningen pr. 31. marts Aktuel måned Sidste måned Samlet resultat - serviceudgifter

Læs mere

Samleskema Budgetopfølgning pr

Samleskema Budgetopfølgning pr Samleskema Budgetopfølgning 3-2014 - pr. 31.10.2014 regnskab 1. budgetopfølg. regnskab 2. budgetopfølg. regnskab 3. budgetopfølg. Afvigelse 3. budgetopfølg. ift. opr. budget Kontotekst (Beløb i 1.000 kr.)

Læs mere

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget TOTAL Miljø- og teknikudvalget 3.364.236-811.545 2.552.691 212.494-110.573 101.920 Jordforsyning og ejendomme 21.660-13.106 8.554 002201 Fælles formål 348-2.111-1.763 002202 Boligformål 14-38 -24 002203

Læs mere

Budgetrapporter. Hvidovre Kommune

Budgetrapporter. Hvidovre Kommune Budgetrapporter Hvidovre Kommune Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE BUDGETRAPPORTER Økonomiudvalget 1 Børne- og Undervisningsudvalget 2 Social- og Sundhedsudvalget 3 Teknik- og Miljøudvalget 5 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 2-29 2-29 2-29 2-29 25 Faste ejendomme 6.473-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 28 Fritidsområder

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag $''$,5 Budgetsammendrag 2019-22 0022 Jordforsyning 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 0025 Faste ejendomme 18.360-25.834 18.062-25.829 18.062-25.829 18.062-25.829 0028 Fritidsområder 7.036

Læs mere

A B.

A B. 64 A. Driftsvirkomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 30.986-18.554 30.193-18.554 30.093-18.554 29.770-18.554 Heraf refusion -64-64 -64-64 Jordforsyning 0022 276-594 276-594 276-594 276-594

Læs mere

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2016

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2016 soversigt til halvårsregnskab Drift 2.045.695 6.995 2.052.690 976.038 2.022.849 01 Teknik- og Miljøudvalget 140.701 1.745 142.445 58.914 140.567 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 17.983 776

Læs mere

Bevillingsspecifikation

Bevillingsspecifikation Bevillingsspecifikation Drift 10 Teknik og Miljøudvalg 117.749.585 116.652.172 116.154.936 114.559.044 1 Skattefinansieret 117.749.585 116.652.172 116.154.936 114.559.044 01 Park og Vej 70.768.550 71.158.863

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) overslag Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 205-30 205-30 205-30 205-30 25 Faste ejendomme 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084

Læs mere

Bevillingsoversigt til Budget 2017

Bevillingsoversigt til Budget 2017 Funktion Bevillingsoversigt til Budget 2017 I 1.000 kr. Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration 156.413 131.286 B 128.129 002513 Andre faste ejendomme 1.224 053230 Ældreboliger

Læs mere

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion)

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) Sammendrag I hele 1.000 kr. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger Jordforsyning -11-299 -310 Faste ejendomme 6.637-5.474

Læs mere

Opdeling i rammebelagte områder 2016

Opdeling i rammebelagte områder 2016 Økonomiudvalget 877.681 170.810 0 0 Byudvikling Ubestemte formål -259 Driftsikring af boligbyggeri 2.117 Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn mv. 13 Ældreboliger 575 Brand og redning Redningsberedskab

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag 2018-21 Budgetsammendrag 0022 Jordforsyning 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 0025 Faste ejendomme 20.240-27.862 20.240-27.871 20.240-27.871 20.240-27.871 0028 Fritidsområder 5.503-912 5.503-912

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag Budgetsammendrag 2015-18 Budgetsammendrag 2015 2016 2017 2018 0022 Jordforsyning 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 0025 Faste ejendomme 15.388-10.911 16.138-10.911 16.147-10.911 16.147-10.911

Læs mere

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2017

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Budget 2017 Tilliægsbevilling 2017 Korrigeret Budget 2017 Regnskab 1. halvår 2017 Forventet Regnskab 2017 Drift 01 Teknik- og Miljøudvalget 135.666 7.045 142.712 67.874 139.999

Læs mere

Heraf refusion

Heraf refusion Hovedoversigt Tabel 12.1. Hovedoversigt Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 95.872-22.618 96.258-22.793

Læs mere

Bevillingsoversigt Budgetforslag , 1. behandling

Bevillingsoversigt Budgetforslag , 1. behandling Bevillingsoversigt Budgetforslag 2017-2020, 1. behandling 1.000 kr. (- for indtægt) 2017 2018 2019 2020 Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 59.346 59.520 59.497 59.473 10 Byudvikling

Læs mere

Budgetaftale Bevillingsoversigt 2. behandling Budget

Budgetaftale Bevillingsoversigt 2. behandling Budget Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 56.918 56.809 56.786 56.960 10 Byudvikling 269 269 269 269 Byfornyelse 247 247 247 247 Fælles formål 2 2 2 2 Kommissioner, råd og nævn 20 20

Læs mere

Redningsberedskab Politisk organisation

Redningsberedskab Politisk organisation I hele kr. i 2018 P/L Køge Kommune Økonomiudvalget Serviceudgifter (ØU) Redningsberedskab 2018 2019 2020 2021 3.646.648.135 3.688.417.255 3.711.215.059 3.742.419.642 441.535.669 438.799.397 428.770.910

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Bilag 3. Driftsbudgetforslag Køge Kommune. Økonomiudvalget (ØU)

Bilag 3. Driftsbudgetforslag Køge Kommune. Økonomiudvalget (ØU) Bilag 3. Driftsbudgetforslag I hele kr. i 2019 PL Køge Kommune Økonomiudvalget (ØU) Serviceområde (ØU) Redningsberedskab (ØU) 2019 2020 2021 2022 3.751.798.491 3.789.122.100 3.850.246.919 3.889.345.635

Læs mere

Nettodriftsudgifter Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration B

Nettodriftsudgifter Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration B Nettodriftsudgifter Økonomi- og Erhvervsudvalget 159.172 Kommunalbestyrelse og Administration B 134.380 Rammestyring 131.377 002513 Andre faste ejendomme 1.249 002519 Ældreboliger -12.370 064240 Fælles

Læs mere

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008 Kontotekst Regnskab 2007 Korrigeret budget 2008 Skønnet forbrug Forventet overførsel 2008->2009 Skønnet øvrig afgivelse Note P2 30 Beskæftigelsesudvalget i alt 275.156 285.988 302.170 16.182 P3 05 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Opdeling i rammebelagte områder 2019

Opdeling i rammebelagte områder 2019 Økonomiudvalget 923.596 11.380 0 0 Byudvikling Ubestemte formål -272 Driftsikring af boligbyggeri 3.157 Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn mv. 14 Ældreboliger 575 Brand og redning Redningsberedskab

Læs mere

Bilag 1a - Bevillingsoversigt

Bilag 1a - Bevillingsoversigt Budget Afvigelse Brugerfinansieret område U 137.655 137.231 0 4.897 142.128 62.621 140.828-1.300-1.300 I -140.205-137.593 0-1.528-139.121-62.419-137.821 1.300 1.300 Drift U 137.655 137.231 0 1.552 138.783

Læs mere

C. RENTER ( )

C. RENTER ( ) Hovedoversigt Hele 1.000 kr. Budget 2007 Udgifter Indtægter Netto A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger 45.074-8.964 36.110 Heraf refusion -211-211 1. Forsyningsvirksomheder

Læs mere

Særlige skatteoplysninger 2014

Særlige skatteoplysninger 2014 Særlige skatteoplysninger 2014 Selvbudgettering eller statsgaranti Kommunen har for budget 2014 valgt: (sæt '1' for selvbudgettering og '2' for statsgaranti) 1=selvbudgettering, 2=statsgaranti 2 Folketal

Læs mere

Opdeling i rammebelagte områder 2017

Opdeling i rammebelagte områder 2017 Økonomiudvalget 891.673-5.900 0 0 Byudvikling Ubestemte formål -265 Driftsikring af boligbyggeri 2.806 Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn mv. 13 Ældreboliger 575 Brand og redning Redningsberedskab

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017 Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab Drift i alt 5.384.863 5.299.069-85.794 98,4 % 99,4 % Service 3.906.543 3.866.870-39.674 99,0 % 99,0 % Aktivitetsbestemt medfinansiering 387.418 358.704-28.714 92,6

Læs mere

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET Uddannelse incl. SFO 135.148 90.210 132.577-2.571 1.315 Musik- og ungdomsskole 5.436 3.341 5.086-350 -350 Børn og unge 96.689 63.714

Læs mere

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 Sammendrag af budget Drift i alt (skattefinansieret) 5.143.044 5.155.544 5.171.581 5.186.244 Bolig- og Ejendomsudvalget (bev.) 76.975 75.904 75.022 73.303 Byfornyelse 30.452 30.617 30.617 30.617 Byfornyelse

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015 Bilag 1 - Bevillingsoversigt srapport (1.000 kr.) R Drift i alt 6.424.100 6.437.302 4.122.183 64,0% 62,9% 99,2% -1.228.920-1.257.404-713.660 56,8% 52,8% 101,0% Service 4.609.070 4.599.734 2.983.913 64,9%

Læs mere

( "!"$!" + "" ( : # $"$" "" #( +!" # #) +==LLL=1 $7 =1 $="U%..=1 $7 4 $ " "$ #) #! "$ "# "! # $ 5 $" " #+ "

( !$! +  ( : # $$  #( +! # #) +==LLL=1 $7 =1 $=U%..=1 $7 4 $  $ #) #! $ # ! # $ 5 $  #+ ,! - $"# 6)#"$ -'" *$+ 6*$ K"*$"5 :)$$"#!)$ "$" "$5"$ 6+!#"!"$ $!""$ """!) $#"$ ( "!"$!" + "" ( $)"*!""$$"$" ""$:#+!$#"$ : # $"$" "" #( +!" # #) "$" ""$""" "!( # # +! +5 """ GW# "! $" # +"$"#) $"#"$" ""$$$"!G"

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017 sprocent sprofil sprocent R Drift i alt 5.402.042 3.892.892 72,1% 73,7% 99,4% Service 3.921.306 2.893.590 73,8% 75,2% 99,0% 01 Magistraten 697.625 484.271 69,4% 75,0% 98,8% 10 Politisk organisation 16.396

Læs mere

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift Retningslinjer for overførsel 2013 frem Drift Da byrådet traf beslutningen om overførsel af uforbrugte driftsmidler til budget 2014, blev det samtidig besluttet; at reglerne skulle evalueres. Regelgrundlaget

Læs mere

Bevillingsoversigt til budget

Bevillingsoversigt til budget Nettodriftsudgifter Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration 168.779 B 143.607 140.454 002205 Ubestemte formål 50 002513 Andre faste ejendomme 1.236 002519 Ældreboliger -12.533

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Nettodriftsudgifter (1.000 kr.) Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration

Nettodriftsudgifter (1.000 kr.) Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration Nettodriftsudgifter (1.000 kr.) Økonomi- og Erhvervsudvalget 184.782 Kommunalbestyrelse og Administration 149.348 Rammestyring B 143.738 002205 Ubestemte formål 51 002513 Andre faste ejendomme 1.243 002519

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter Ompl. Budget FR Afvigelse TB 3. FR Bevillingsoversigt - Brugerfinansieret OMP 2011 Budget FR Afvigelse TB 3. FR Brugerfinansieret

Læs mere

Bevillingsoversigt til Budget 2017

Bevillingsoversigt til Budget 2017 Bevillingsoversigt til Budget 2017 Funktion Økonomi- og Erhvervsudvalget 136.709 Kommunalbestyrelse og administration B 112.966 Rammestyring 123.855 064240 Fælles formål 88 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer

Læs mere

I alt 36,7 26,2-9,191. Toftehøj 3,9 1,9 Pandrup Plejecenter 68,5 10,0-58,500 Krabben 12,0 3,0-9,000. Jordforurening Mortensgade -1,6-1,600

I alt 36,7 26,2-9,191. Toftehøj 3,9 1,9 Pandrup Plejecenter 68,5 10,0-58,500 Krabben 12,0 3,0-9,000. Jordforurening Mortensgade -1,6-1,600 Budgetopfølgning anlæg 2011 - pr. 31.10.11 JAN/30.11.11 Børne og Famileudvalget Korrigeret budget Skønnet regnskab Tillægsbevilling Kernehuset, Biersted 3,9 0,0-3,885 Halvrimmen Børnehave 0,8 0,8 Øvrige

Læs mere

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner Hovedoversigt til budget 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Budget 2008 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) miljøforanstaltninger......................... 13.459

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Bevillingsoversigt Budgetforslag , 1. behandling

Bevillingsoversigt Budgetforslag , 1. behandling Bevillingsoversigt Budgetforslag 2018-2021, 1. behandling 1.000 kr. (- for indtægt) 2018 2019 2020 2021 Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 59.375 59.351 59.530 59.507 10 Byudvikling

Læs mere

Bevillingsoversigt Budget , 1. behandling

Bevillingsoversigt Budget , 1. behandling Bevillingsoversigt Budget 2019-2022, 1. behandling 1.000 kr. (- for indtægt) 2019 2020 2021 2022 Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 59.058 60.054 58.494 58.471 10 Byudvikling 278

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Ompl. FR Brugerfinansieret område 2.697 1.411 0 4.515 5.926 188 5.926 0 0 Drift 1.945-389 0 1.170 781 188 781 0 0 Renovation 1.945-389 0-1.458-1.847 1.839-1.847

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter Opr. Ompl. TB FR Brugerfinansieret område 2.697 1.411 0 1.843 3.254-33.075 5.854 2.600 2.600 Drift 1.945-389 0-1.502-1.891-33.075

Læs mere

Bevillingsoversigt Budgetaftale , 2. behandling

Bevillingsoversigt Budgetaftale , 2. behandling Bevillingsoversigt Budgetaftale 2018-2021, 2. behandling 1.000 kr. (- for indtægt) 2018 2019 2020 2021 Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 59.179 58.810 59.785 58.262 10 Byudvikling

Læs mere

' % %# ( ") %% " "(-.(-! ( <.!

' % %# ( ) %%  (-.(-! ( <.! ""# $"" " #$ & ' $ ) * +)) *,& ) ) -. /0 )1 &# ) ' # ") *$+)23 " ' # *# "-.- " 04)5$6..#7007. -7...# 8 7 9.970. :.. #0. ".0;

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Nøgletal for regnskab 2015

Nøgletal for regnskab 2015 ØKONOMI OG STYRING Dato: 9. juni 2016 Tlf. dir.: 2214 0651 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Casper Mørch Pelch Sagsid: 00.01.10-P05-1-16 Nøgletal for regnskab 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Læsevejledning

Læs mere

Hele kr Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt

Hele kr Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Side 101 DRIFTSVIRKSOMHED I ALT 2.095.121-521.442 2.082.017-513.319 2.080.526-511.317 2.078.634-511.217 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 81.802-9.619 79.828-9.619 79.828-9.619 79.905-9.619

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr.

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr. Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts Regnskab i mio. kr. afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Bev. ændringer Afvigelse

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne revision 2 April Holbæk Kommune En stærk Medspiller så dagens lys den 1. januar. Organisationsændringen betyder store ændringer i hele den administrative struktur. Der er brudt op på

Læs mere

Bevillingsoversigt Budget , 2. behandling Budgetaftalen Konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokraterne og Radikale Venstre

Bevillingsoversigt Budget , 2. behandling Budgetaftalen Konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokraterne og Radikale Venstre Bevillingsoversigt Budget 2019-2022, 2. behandling Budgetaftalen Konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokraterne og Radikale Venstre Miljø- og Planlægningsudvalget, skattefinansieret drift BEV 52.436

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Budget Bind 2

Budget Bind 2 Budget 2017-2020 Bind 2 Budget 2017-2020 Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse Hovedoversigt til budget... 4 Tværgående artsoversigt... 6 Bevillingsoversigt... 8 Budget 2017-2020 Aalborg Kommune 3 Hovedoversigt

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Pr. ultimo marts 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015 Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret Forbrug Afvigelse Beskæftigelsesudvalget 543.185 602.785-200 -1.192 602.585 156.836 0-1.192 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Budgetrapporter. Investeringsoversigt Personaleoversigt Takster

Budgetrapporter. Investeringsoversigt Personaleoversigt Takster Økonomirapporter og oversigter Budgetrapporter Drift Anlæg Finansielle poster Investeringsoversigt Personaleoversigt Takster Budgetrapport på budgetniveau Drift (udkast) Regnskab Budget Budgetforslag Budgetoverslag

Læs mere

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene Standard i Økonomisk Politik: (Vedtaget i Byrådet, de seneste ændringer ved overførselssagen fra 2014 til 2015) Økonomi / Innovation og IT marts 2015 1 Skanderborg Kommune ønsker en høj grad af økonomisk

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene (Vedtaget i Byrådet, de seneste ændringer ved overførselssagen fra 2017 til 2018) Økonomi / Innovation og IT marts 2018 1 Skanderborg Kommune ønsker en høj grad af økonomisk decentralisering. Derfor er

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

ersonaleoversigt 2016

ersonaleoversigt 2016 P ersonaleoversigt Antal stillinger - sammendrag 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 85,69 73,50 2 Vejvæsen 37,04 41,58 3 Undervisning og kultur 858,34 841,42 4 Sundhedsområdet 71,55 70,08 5

Læs mere

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene

Standard i Økonomisk Politik: Principper for overførsler mellem årene Bilag 1 Standard i Økonomisk Politik: (Vedtaget i Byrådet d. 24. april 2013, her med foreslåede korrektioner marts 2014) Økonomi / Innovation og IT marts 2014 Ændringsforslag er tilføjet med rødt Skanderborg

Læs mere

*** BEVILLINGSOVERSIGT *** KR. 10 Teknik- og Miljøudvalget U I

*** BEVILLINGSOVERSIGT *** KR. 10 Teknik- og Miljøudvalget U I TEKNIK- OG MILJØUDVALGET 10 Teknik- og Miljøudvalget U 135.744 123.194 124.680 124.678 124.701 I -51.581-56.570-51.669-51.669-51.669 12 Fritidsområder mv. U 10.249 10.005 9.999 9.997 10.020 00 Byudvikling,

Læs mere

PRINCIPPER FOR OVERFØRSLER MELLEM ÅRENE

PRINCIPPER FOR OVERFØRSLER MELLEM ÅRENE Standard til den økonomiske politik PRINCIPPER FOR OVERFØRSLER MELLEM ÅRENE Skanderborg Kommune 1 Skanderborg Kommune ønsker en høj grad af økonomisk decentralisering. Derfor er der som hovedregel adgang

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Forbrug per 30/6 STRUKTUREL BALANCE

Forbrug per 30/6 STRUKTUREL BALANCE Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt OPR Budget B per 30/6 FR Afvigelse R TB 2. FR 12 Overføres til 2013 Forventes overført til 2013 Indtægter m.m. Skatter -4.780.611-4.778.433-2.369.076-4.764.533

Læs mere

BSU Institutioner for børn og unge (1.000 t.kr.) Budge t. Afvigels e. Budget korrektio n. Forvent et regnska b

BSU Institutioner for børn og unge (1.000 t.kr.) Budge t. Afvigels e. Budget korrektio n. Forvent et regnska b MPU BSU Institutioner for børn og unge (1.000 t.kr.) Total Budge t Forvent et regnska b Afvigels e korrektio n 88.11 1 86.976 1.135 0 Tværgående og fælles aktiviteter 11.261 13.354-2.093 Dagpleje 4.009

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

:57. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt kr. netto. Overførsle r til senere.

:57. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt kr. netto. Overførsle r til senere. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt OPR Budget B FR Afvigelse R TB 1. FR 12 Overførsle r til senere Indtægter m.m. Skatter -4.780.611-4.780.611-4.778.433 2.178 2.178 Generelle

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Nøgletal på økonomiområdet

Nøgletal på økonomiområdet 1-2 3-4 5 6 7-8 9-10 11-12 13-14 15 16 17 18 Bruttoanlægsudgifter på det skattefinansierede område pr. indbygger (opgøres både inkl. og ekskl. jordforsyning) Gns. Skattefinansieret bruttoanlægsniveau over

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere