Navn. Centralorganisationens navn er Lærernes Centralorganisation (LC). Dens hjemsted er København. Formål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navn. Centralorganisationens navn er Lærernes Centralorganisation (LC). Dens hjemsted er København. Formål"

Transkript

1 Navn 1 Centralorganisationens navn er Lærernes Centralorganisation (LC). Dens hjemsted er København. Formål 2 Lærernes Centralorganisation er en partipolitisk neutral centralorganisation, der har til formål at 1. varetage medlemmernes fællesøkonomiske, sociale og faglige interesser og styrke sammenholdet mellem de tilsluttede organisationer og disses medlemmer, 2. udøve og sikre forhandlingsret og aftaleret for tjenestemænd, personale ansat på tjenestemandslignende vilkår og pensionerede tjenestemænd i staten og folkeskolen, 3. udøve og sikre forhandlingsret og aftaleret for tjenestemænd, pensionerede tjenestemænd og personale, der er ansat eller pensioneret på tjenestemandslignende vilkår i tilskuds-/refusionsområderne under forudsætning af, at en minister er part af fastsættelsen af ansættelsesvilkårene, og de pågældende personalegrupper er tilsluttet centralorganisationen, 4. udøve og sikre forhandlingsret og aftaleret for øvrige undervisergrupper eller dermed sammenlignelige under forudsætning af, at en offentlig myndighed er part ved fastsættelsen af ansættelsesvilkårene, og de pågældende personalegrupper er tilsluttet centralorganisationen, 5. udøve og sikre forhandlingsret og aftaleret for grupper og personer i erhverv tilknyttet undervisning, uddannelse og rådgivning i bred forstand i offentlig, halvoffentlig eller privat ansættelse.

2 2 Stk. 2. Centralorganisationen kan samarbejde med andre organisationer. Medlemskab 3 Adgang til optagelse i centralorganisationen har organisationer, for hvis medlemmer centralorganisationen i henhold til lovgivning og/eller aftaler udøver forhandlingsret og aftaleret, jf. 30 og 31. Stk. 2. Adgang til optagelse i centralorganisationen har endvidere organisationer, for hvis medlemmer organisationen i henhold til aftaler udøver forhandlingsret og aftaleret, eller centralorganisationen eller organisationen kan udøve forhandlingsret og aftaleret, såfremt optagelse kan anses for overensstemmende med centralorganisationens formål. 4 Adgang til optagelse er dog betinget af, at 1. organisationen omfatter så mange medlemmer, at den kan anses for repræsentativ inden for sit område, 2. organisationen enten alene eller i forening med andre medlemsorganisationer giver adgang til alle personalegrupper inden for området, 3. der ikke i organisationen indgår personalegrupper, som i forvejen er eller har været optaget i centralorganisationen, med mindre tilslutning hertil er opnået fra de organisationer, hvorfra de pågældende er udgået, 4. organisationens vedtægter ikke strider mod centralorganisationens vedtægter. Ændringer i medlemsorganisationens vedtægter skal meddeles centralorganisationen, 5. organisationen består af et mindste antal medlemmer, som måtte blive fastsat af centralorganisationen.

3 3 5 Pensionister tilsluttes centralorganisationen gennem de tilsluttede organisationer. Stk. 2. Ved opgørelsen af en tilsluttet organisations medlemstal kan der efter nærmere af forretningsudvalget fastsatte regler beregnes et vægtet medlemstal. 6 Såfremt der inden for et område ikke findes en medlemsorganisation, der er tilsluttet centralorganisationen, kan de her værende ansatte, jf. 2, optages som direkte tilsluttede medlemmer. Forretningsudvalget kan på ethvert tidspunkt henføre sådanne medlemmer til en tilsluttet organisation. Stk. 2. Centralorganisationen kan tage initiativ til dannelse af medlemsorganisationer inden for områder, hvor sådanne ikke findes i forvejen. 7 Anmodning om optagelse indgives skriftligt til centralorganisationen. For organisationers vedkommende skal anmodningen være bilagt organisationens vedtægter. Organisationen er desuden pligtig til at give oplysning om øvrige forhold i det omfang, det begæres af centralorganisationen. 8 Beslutning om optagelse og genoptagelse af en organisation træffes af forretningsudvalget, der samtidig fastsætter de nærmere betingelser for optagelse, herunder om der for udmeldte organisationer skal svares kontingent for den periode, organisationen har stået uden for centralorganisationen.

4 4 Forretningsudvalgets beslutning kan indankes for repræsentantskabet efter 23, stk. 4. Stk. 2. Beslutning om genoptagelse af organisationer, der er udelukket, eller hvis medlemskab er ophørt efter beslutning i repræsentantskabet, kan kun træffes af repræsentantskabet, der herefter fastsætter de nærmere betingelser for optagelse. Stk. 3. Til forretningsudvalgets og repræsentantskabets beslutning om optagelse og genoptagelse af en organisation kræves mindst 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer (inkl. stemmer ikke), jf. dog 4, pkt. 3. Stk. 4. Beslutning om og nærmere betingelser for optagelse og genoptagelse af de i 6 angivne direkte tilsluttede medlemmer træffes af forretningsudvalget, hvis beslutning dog efter 23, stk. 4, kan indankes for repræsentantskabet. Ophør af medlemskab 9 En medlemsorganisation kan skriftligt udmelde sig af centralorganisationen med 6 måneders varsel til udløbet af et kalenderår. Stk. 2. En medlemsorganisations medlemskab ophører, såfremt organisationen ikke længere opfylder betingelserne for at kunne optages som medlem af centralorganisationen. 10 En medlemsorganisation kan udelukkes uden varsel, såfremt den ved sin handlemåde groft har overtrådt centralorganisationens vedtægter, beslutninger truffet i henhold til disse vedtægter, udvist en optræden, som kan være til skade for centralorganisationens formål og anseelse, skylder kontingent for mere end et år eller i øvrigt væsentligt har misligholdt sine økonomiske forpligtelser over for centralorganisationen.

5 5 11 Et direkte tilsluttet medlem kan skriftligt udmelde sig af centralorganisationen med 3 måneders varsel til udløbet af en måned. Stk. 2. Et direkte tilsluttet medlems medlemskab ophører, såfremt vedkommende ikke længere opfylder betingelserne for optagelse som direkte tilsluttet medlem. Stk. 3. Bestemmelserne i 10 finder tilsvarende anvendelse på direkte tilsluttede medlemmer. 12 Beslutning efter 9, stk. 2, og 10 træffes af forretningsudvalget. Til forretningsudvalgets beslutning kræves 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer (inkl. stemmer ikke). Beslutningen kan ikke indankes for repræsentantskabet efter 23, stk. 4, jf. dog nedennævnte stk. 2. Stk. 2. Såfremt forretningsudvalget træffer den i stk. 1 nævnte beslutning, kan vedkommende organisation indbringe afgørelsen for førstkommende repræsentantskabsmøde til endelig afgørelse. I perioden indtil den endelige afgørelse i sagen er vedkommende organisations rettigheder herunder beklædelse af tillidsposter - suspenderet, og der betales ikke kontingent til centralorganisationen. Stk. 3. Opnås der i forretningsudvalget ikke den i stk. 1 angivne fornødne majoritet på 2/3 af de afgivne stemmer, kan forretningsudvalget med almindeligt flertal beslutte at indbringe sagen for førstkommende repræsentantskabsmøde til endelig afgørelse. Stk. 4. Ved repræsentantskabsmødets behandling af sager, indbragt efter stk. 2 eller 3, har to repræsentanter for organisationen ret til at overvære og tage del i forhandlingerne. Til repræsentantskabsmødets beslutning efter 9, stk. 2, og 10, jf. stk. 2 og 3, kræves mindst 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer (inkl. stemmer ikke). Stk. 5. Ved beslutning efter 11, stk. 2 og 3 vedrørende direkte tilsluttede medlemmer finder bestemmelserne i stk. 1 og 2 tilsvarende

6 6 anvendelse. Den omfattede kan dog forlange sagen indbragt til endelig afgørelse på førstkommende repræsentantskabsmøde, hvor han/hun har ret til at overvære sagens behandling og til at give repræsentantskabet en mundtlig redegørelse. 13 Ved ophør af medlemskab efter 9 og 10 frigøres organisationen ikke for sin gæld til centralorganisationen, og organisationen har intet krav på centralorganisationen eller dens midler. Ophør af medlemskab i centralorganisationen medfører ingen ændringer af de forpligtelser for organisationen, som centralorganisationen gyldigt har indgået på den pågældende organisations vegne. Stk. 2. Bestemmelserne i stk. 1 finder tilsvarende anvendelse ved ophør af medlemskab efter 11. Opbygning 14 Centralorganisationens virksomhed udøves gennem følgende organer: Repræsentantskab Forretningsudvalg Sekretariat. Repræsentantskabet 15 Repræsentantskabet er centralorganisationens højeste myndighed. Stk. 2. Repræsentantskabet består af formanden og af et antal medlemmer, som medlemsorganisationerne kan vælge efter reglerne i stk Forretningsudvalget kan fastsætte nærmere regler for valget.

7 7 Stk. 3. Mandaterne i repræsentantskabet fordeles således: Organisationer med indtil 400 medlemmer tildeles 1 repræsentant. Organisationer med medlemmer tildeles 2 repræsentanter. Organisationer med mere end 2000 medlemmer tildeles 3 repræsentanter og yderligere 1 repræsentant pr. påbegyndt 2500 medlemmer ud over de første Stk. 4. Mandatfordelingen foretages pr. 1. januar i lige år på grundlag af det medlemstal, hvormed medlemsorganisationerne pr. 1. januar året før var tilmeldt centralorganisationen. Mandatfordelingen meddeles senest den 1. oktober i ulige år til medlemsorganisationerne, som herefter senest den 15. december meddeler centralorganisationen, hvem de har valgt som repræsentanter med tiltrædelse pr. 1. januar. Stk. 5. Personer, der er indvalgt i en anden centralorganisations kompetente organer, kan ikke vælges som repræsentanter. Stk. 6. Medlemsorganisationerne fastsætter i øvrigt selv valgperioden for deres repræsentantskabsmedlemmer, men skal holde centralorganisationen løbende underrettet om personskift. Såfremt et medlem af repræsentantskabet udtræder af de kompetente organer i sin medlemsorganisation, eller vedkommendes oprindelige valgbarhed i øvrigt bortfalder, kan organisationen vælge et nyt medlem. Stk. 7. I tilknytning til et møde i repræsentantskabet kan ændringer i valg af medlemmer af repræsentantskabet eller fremmøde med stedfortræder ske ved organisationens skriftlige meddelelse herom til centralorganisationen indtil tidspunktet for repræsentantskabsmødets begyndelse. Stk. 8. Organisationer, der tilsluttes centralorganisationen efter en 1. januar i ulige år, tildeles indtil næste mandatfordeling det antal repræsentanter, som organisationen ifølge stk. 3 vil være berettiget til efter det medlemstal, som den har tilmeldt til centralorganisationen.

8 8 16 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes i lige år i januar måned. Tid og sted fastsættes af forretningsudvalget. Det indkaldes med mindst 2 måneders varsel ved skriftlig meddelelse til medlemsorganisationerne. Samtidig hermed udsendes en foreløbig dagsorden. Stk. 2. Forslag, der af medlemsorganisationerne ønskes optaget på dagsordenen, skal indsendes til centralorganisationen senest 4 uger før mødet. Stk. 3. Endelig dagsorden bilagt eventuelt indkomne forslag, en oversigt over regnskaberne og indstilling vedr. kontingent tilstilles medlemsorganisationerne og repræsentanterne senest 2 uger før mødets afholdelse. Stk. 4. Forretningsudvalget kan, i den udstrækning pladsen tillader det, give medlemsorganisationerne adgang til at lade deres sagsbehandlere, fagbladsredaktører og medlemmer overvære det ordinære repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet eller forretningsudvalget kan dog beslutte, at mødet eller en del af dette afholdes som lukket møde. 17 Dagsorden for det ordinære repræsentantskabsmøde skal indeholde: 1. Mødets åbning. 2. Valg af dirigent. 3. Beretning. 4. Indkomne forslag, jf. 16, stk Regnskab, jf. 29, stk Budget og fastsættelse af kontingent, jf. 24, stk. 1, 27, stk. 1 og 28, stk Valg af formand, jf. 25, stk. 1 og Valg af 10 medlemmer til forretningsudvalget, jf. 22, stk Valg af 1 repræsentant for pensionisterne til forretningsudvalget, jf. 22, stk. 3.

9 9 10. Valg af 1 repræsentant for lederne til forretningsudvalget, jf. 22, stk Valg af 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter, jf. 35, stk Eventuelt og afslutning. 18 Repræsentantskabet holder ekstraordinært møde, når formanden finder anledning dertil, eller når beslutninger truffet af forretningsudvalget indankes efter reglerne i 23, stk. 4, jf. dog 19, stk. 2, eller når mindst 10 pct. af repræsentantskabets medlemmer skriftligt over for formanden fremsætter begæring herom ledsaget af et motiveret forslag. I sidstnævnte tilfælde afholdes det ønskede repræsentantskabsmøde senest 14 dage efter, at begæringen herom er modtaget, idet skolernes sommerferie dog ikke medregnes i 14-dages fristen, og denne forlænges med en uge, hvis jul og påske ligger i den. Forretningsudvalget eller formanden kan lade en sag forelægge for repræsentantskabet til afgørelse. Forretningsudvalget afgiver indstilling i alle sager, som forelægges på repræsentantskabets møder. I sager indanket efter 23, stk. 4, kan den indankede beslutning dog træde i stedet for indstilling. Stk. 2. Dagsorden for ekstraordinære repræsentantskabsmøder udsendes normalt senest 8 dage før mødets afholdelse. Stk. 3. Et ekstraordinært repræsentantskabsmøde kan med repræsentantskabets tilslutning træde i stedet for et ordinært repræsentantskabsmøde, såfremt indkaldelse sker med mindst 1 måneds varsel. 19 Formanden leder repræsentantskabets ekstraordinære møder. Alle afgørelser træffes med almindeligt flertal, med mindre andet er angivet i disse vedtægter. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Repræsentantskabet er beslutningsdygtigt, når mindst 60 pct. af medlemmerne er til stede.

10 10 Stk. 2. Forretningsudvalget kan udsende sager til repræsentantskabet til skriftlig votering, dog skal repræsentantskabet indkaldes til behandling af de(n) pågældende sag(er), hvis mindst 10 pct. af repræsentantskabets medlemmer kræver det. 20 Der udfærdiges referat over repræsentantskabets forhandlinger. Et medlem, der på mødet indtager et fra flertallet afvigende synspunkt, er berettiget til i kort form efter diktat at få tilført referatet sit standpunkt og motiveringen herfor. Referatet udsendes til medlemmerne og de tilsluttede organisationer. Stk. 2. For repræsentantskabets virksomhed fastsætter dette en forretningsorden. Denne kan ændres efter nyvalg eller på andre tidspunkter, hvis forslag herom begæres optaget til behandling og vedtages i repræsentantskabet. Forretningsudvalget 21 Mellem repræsentantskabets møder leder forretningsudvalget centralorganisationen i overensstemmelse med vedtægterne og de af repræsentantskabet trufne beslutninger. Forretningsudvalget har inden for denne begrænsning den fulde myndighed til at handle på centralorganisationens vegne, idet dog indankning efter 23, stk. 4, af en beslutning for repræsentantskabet medfører opsættende virkning, indtil dette har truffet afgørelse i sagen. 22 Forretningsudvalget består af formanden og 9 af og blandt repræsentantskabet valgte medlemmer. Stk. 2. Valget af de 9 medlemmer sker ved skriftlig afstemning. Hvert medlem råder over 9 stemmer, som kan gives til en kandidat eller fordeles mellem flere. De 9 kandidater, der således opnår de

11 11 højeste antal stemmer, er valgt, idet dog ingen organisation kan få valgt mere end 5 medlemmer af forretningsudvalget, formanden medregnet. I tilfælde af stemmelighed om det/de sidste mandat(er) afgøres ved lodtrækning, hvem af de kandidater, som har opnået lige stemmer, der er valgt. Stk. 3. Forretningsudvalget tiltrædes af en af repræsentantskabet valgt repræsentant for medlemmerne i de tilsluttede organisationer, som er fratrådt med rådighedsløn/ventepenge eller tjenestemandspension eller dertil svarende pension. Stk. 2, sidste punktum finder tilsvarende anvendelse for dette valg. Stk. 4. Forretningsudvalget tiltrædes af en af repræsentantskabet valgt repræsentant for de af medlemsorganisationernes medlemmer, der er tilmeldt LC s LederForum (LC-LF). Stk. 2, sidste punktum, finder tilsvarende anvendelse for dette valg. Stk. 5. Formanden kan fremsætte forslag om fredsvalg af forretningsudvalg. Forslaget skal indeholde en mandatfordeling mellem medlemsorganisationerne. Såfremt ingen af repræsentantskabets medlemmer begærer afstemning efter stk. 2, er forslaget vedtaget. Formanden drager herefter omsorg for, at medlemsorganisationerne udpeger deres medlemmer af forretningsudvalget. Stk. 6. Såfremt et medlem af forretningsudvalget udtræder af organisationsarbejde, eller vedkommendes oprindelige valgbarhed af anden årsag bortfalder, meddeles dette straks af den organisation, hvorfra vedkommende er udpeget, og denne udpeger snarest en afløser som medlem af forretningsudvalget for den resterende valgperiode. Såfremt den nyudpegede ikke i forvejen er medlem af repræsentantskabet, indtræder han/hun samtidig i dette på den ledigblevne plads. 23 Formanden sammenkalder forretningsudvalget så ofte, han finder anledning dertil, eller når mindst 2 medlemmer af forretningsudvalget skriftligt over for formanden fremsætter begæring herom ledsaget af motiveret forslag. Foreløbig dagsorden udsendes nor-

12 12 malt 6 dage før mødets afholdelse. I begyndelsen af hvert møde fastsættes endelig dagsorden. Stk. 2. Formanden leder forretningsudvalgets møder. Repræsentanten for pensionisterne har alene stemmeret i de spørgsmål, der vedrører tjenestemandspensionsvilkårene. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflerhed, hvor ikke andet er angivet i vedtægterne. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende under formandens fravær dog næstformandens stemme. Forretningsudvalget er beslutningsdygtigt, når mindst 5 medlemmer er til stede og disse repræsenterer mindst 2 organisationer. Formanden kan udsende sager til forretningsudvalgets afgørelse ved skriftlig votering. Hvis et medlem af forretningsudvalget skriftligt begærer det, kan sagen dog kun afgøres ved møde i forretningsudvalget. Stk. 3. Referat af forretningsudvalgets møder udsendes til repræsentantskabets medlemmer og de tilsluttede organisationer. Stk. 4. Forretningsudvalgets beslutninger kan indankes for repræsentantskabet, hvis det ønskes af formanden, eller hvis begæring herom fremsættes på forretningsudvalgets møde over for formanden af mindst 2 af de medlemmer af forretningsudvalget, som i samme møde har stemt imod beslutningen. I sidstnævnte tilfælde afholdes det ønskede repræsentantskabsmøde senest 14 dage efter forretningsudvalgets møde, idet skolernes almindelige sommerferieperiode dog ikke medregnes i 14-dages fristen, og denne forlænges med en uge, hvis jul eller påske ligger i den. 24 Forretningsudvalget fremsætter forslag til kontingent til repræsentantskabet. Forslaget skal være ledsaget af et foreløbigt budget for den omhandlede periode. Forretningsudvalget har ansvaret for centralorganisationens midler og fastsætter det endelige budget for hvert regnskabsår på grundlag af det for repræsentantskabet forelagte budget og det vedtagne kontingent. Forretningsudvalget fastsætter normeringsplan for sekretariatet samt honorarer og diæter. Stk. 2. Ved valgperiodens begyndelse vælger forretningsudvalget af sin midte centralorganisationens næstformand. Hvis denne udtræ-

13 13 der af forretningsudvalget eller af anden årsag må udtræde af hvervet inden for valgperioden, vælger forretningsudvalget af sin midte en ny næstformand for den resterende periode. Forretningsudvalget foretager i øvrigt centralorganisationens udpegning af repræsentanter til udvalg, råd, nævn o.l.. Forretningsudvalget fastsætter en forretningsorden for sin virksomhed. Formanden 25 Formanden vælges på det ordinære repræsentantskabsmøde i januar måned i lige år og tiltræder fra mødets ophør. Stk. 2. Kandidater til valg af formand opstilles af forretningsudvalget. Kandidater kan desuden opstilles på repræsentantskabsmødet. I øvrigt fastsætter forretningsudvalget de nærmere regler for valg af formand. Stk. 3. Formanden repræsenterer centralorganisationen og underskriver på dens vegne. Stk. 4. Næstformanden indtræder i formandens sted i tilfælde af dennes forfald. Sekretariatet 26 Centralorganisationens sekretariat har kontor i København. Formanden har ansvaret for sekretariatets virksomhed. Stk. 2. Forretningsudvalget ansætter en sekretariatschef til at forestå den daglige drift samt fornøden medhjælp. Forretningsudvalget kan beslutte at indgå samarbejde med andre organisationer om drift af sekretariat. I så fald kan stk. 2 fraviges. Sekretariatschefen deltager uden stemmeret i repræsentantskabets og forretningsudvalgets møder. I forretningsordenen for disse fastsættes, i hvilket omfang de øvrige ansatte deltager i disse møder uden stemmeret.

14 14 Stk. 3. Kassererfunktionen varetages af sekretariatet. Kontingent 27 Repræsentantskabet fastsætter et kontingent for medlemmer i de tilsluttede organisationer og et for direkte tilsluttede medlemmer, jf. 28, stk. 5. Kontingenterne fastsættes som et grundbeløb, der reguleres efter nærmere af repræsentantskabet fastsatte regler. Stk. 2. Det i stk. 1 førstnævnte kontingent betales af de tilsluttede organisationer pr. medlem indtil 1000 medlemmer. Herefter nedsættes kontingentet med 20 pct. pr. medlem fra medlemmer og med 30 pct. pr. medlem over 5000 medlemmer. For pensionister nedsættes kontingentet med 50 pct.. Stk. 3. En tilsluttet organisations kontingent efter stk. 1 og 2 forhøjes med et beløb, som svarer til, hvad LC betaler i kontingent til andre (forhandlings)organisationer og lignende for pågældende organisations medlemsgrupper. Stk. 4. Kontingentet indbetales af de tilsluttede organisationer én gang årligt den 1. april. Garantifond 28 Enhver tilsluttet organisation er forpligtet til at opspare et beløb svarende til mindst 225 kr. pr. medlem, pensionister fraregnet. Stk. 2. De opsparede midler, som er de respektive organisationers ejendom, udgør sammen med de i stk. 5 nævnte midler centralorganisationens garantifond.

15 15 Stk. 3. De henlagte midler skal være anbragt således, at de efter rekvisition af forretningsudvalget kan være til rådighed med følgende varsler: 75 kr. med 1 måneds varsel 75 kr. med 2 måneders varsel 75 kr. med 3 måneders varsel. Udlånte midler forrentes med Nationalbankens diskonto. Stk. 4. Såfremt et sådant beløb ikke i forvejen er til stede, fastsætter forretningsudvalget en nærmere tidsfrist for tilvejebringelse af beløbet. Såfremt en organisation disponerer over nogen del af de opsparede beløb, skal centralorganisationen straks underrettes herom. De tilsluttede organisationer er pligtige til snarest efter hvert regnskabsårs udløb at tilsende centralorganisationen regnskab og status vedrørende nævnte opsparing. Stk. 5. Af kontingentet for direkte tilsluttede medlemmer henlægges hvert år en af repræsentantskabet nærmere fastsat brøkdel til en fond, der indgår som centralorganisationens andel i garantifonden. Forretningsudvalget kan beslutte at henlægge midler fra et eventuelt overskud ved et regnskabsårs afslutning til fonden. Regnskab 29 Centralorganisationens regnskabsår er kalenderåret. Stk. 2. Forretningsudvalget fastsætter i sin forretningsorden de nærmere regler for fremgangsmåden ved ind- og udbetalingen samt for eventuel sikkerhedsstillelse for betroede midler. Oversigt over regnskaberne skal forelægges forretningsudvalget så ofte, det begæres. Stk. 3. Medlemmerne af forretningsudvalget får alle nødvendige udgifter refunderet af centralorganisationens kasse. De tilsluttede

16 16 organisationer afholder udgifterne ved medlemmernes deltagelse i repræsentantskabet. Stk. 4. På det ordinære repræsentantskabsmøde vælges 2 revisorer, der sammen med en statsautoriseret revisor reviderer regnskabet. Stk. 5. Det reviderede regnskab udsendes hvert år til de tilsluttede organisationer og forelægges repræsentantskabet til godkendelse. Forhandlingsret og aftaleret m.v. 30 Centralorganisationen udøver forhandlingsret og aftaleret for de tilsluttede organisationers medlemmer, som er omfattet af tjenestemandslovens kapitel 10 eller den i medfør heraf indgåede hovedaftale og den mellem centralorganisationerne indgåede grænseaftale. Stk. 2. Aftaler om generelle løn- og ansættelsesvilkår indgås af centralorganisationen med det ministerium, hvorunder statens lønnings- og pensionsvæsen henhører. Aftaler om andre løn- og ansættelsesvilkår, der er udgiftskrævende, samt aftaler om omklassificering som led i rationalisering, uanset der ikke sker forøgelse af personaleudgifterne, indgås af centralorganisationen med det ministerium, hvorunder statens lønnings- og pensionsvæsen henhører, eller af den organisation, som centralorganisationen i hvert enkelt tilfælde bemyndiger hertil, med det ministerium, som ovennævnte ministerium har bemyndiget dertil. Stk. 3. Andre aftaler indgås af den organisation, som centralorganisationen for omhandlede sager har delegeret aftaleret til, med det respektive fagministerium. Inden aftale indgås, orienteres centralorganisationen om resultatet af de forudgående forhandlinger. Stk. 4. Bestemmelser om generelle ansættelsesvilkår, hvorom der ikke kan indgås aftale, fastsættes efter forudgående forhandling mellem centralorganisationen og det ministerium, hvorunder statens lønnings- og pensionsvæsen henhører.

17 17 Stk. 5. Bestemmelser om andre ansættelsesvilkår, hvorom der ikke kan indgås aftale, fastsættes efter forudgående forhandling mellem den organisation, som centralorganisationen for omhandlede sager har delegeret forhandlingsretten til, og det respektive fagministerium. Forhandlinger om faglige spørgsmål, der alene angår en organisations medlemmer, føres af denne med det respektive fagministerium eller den respektive styrelse. Stk. 6. Aftale- og forhandlingsret delegeres af centralorganisationen til de tilsluttede organisationer efter forretningsudvalgets beslutning. Stk. 7. Den således delegerede aftale- og forhandlingsret omfatter alene kompetence til med det/den respektive fagministerium/styrelse at føre forhandling og træffe afgørelse inden for de nævnte sagsområder, for så vidt det udelukkende angår organisationens medlemmer. Stk. 8. Såfremt der inden for et sagsområde er delegeret forhandlingsret til flere organisationer, er disse forpligtet til gensidigt at orientere hverandre, forinden forhandling optages. Stk. 9. Såfremt der under forhandling mellem fagministerium eller styrelse og en organisation inddrages spørgsmål, der har betydning for centralorganisationen, skal denne straks underrettes. Stk. 10. Aftaler, hvori centralorganisationen er part, kan kun opsiges af denne. Aftaler, hvori en organisation er part, kan opsiges af denne, idet dog meddelelse herom skal tilgå centralorganisationen, forinden opsigelse foretages. Stk. 11. Ved medlemsorganisationernes forhandling med fagministerium eller styrelse kan disse anmode centralorganisationen om at bistå. Efter anmodning fra en organisation kan forhandling mellem denne og pågældende ministerium eller styrelse overdrages til videre førelse af centralorganisationen. Forretningsudvalget træffer beslutning om, hvorvidt centralorganisationen kan bistå ved forhandlinger eller overtage forhandlinger med fagministerium eller styrelse. Såfremt sådan overdragelse har fundet sted, afgør centralorganisationen, hvornår forhandling bør afsluttes.

18 18 31 Centralorganisationen udøver forhandlings- og aftaleret for de af de tilsluttede organisationers medlemmer, som ikke er omfattet af 30, stk. 1-11, men er omfattet af en hovedaftale, aftale eller overenskomst om generelle løn- og andre ansættelsesvilkår, hvori centralorganisationen er part, jf. dog 32, stk. 2. Stk. 2. Forhandlingsretten og aftaleretten i henhold til stk. 1 kan delegeres til medlemsorganisationerne efter tilsvarende regler som i Centralorganisationen kan i øvrigt varetage medlemsorganisationernes interesser i det omfang, organisationerne har overladt dette til centralorganisationen. Stk. 2. Forretningsudvalget fastsætter i spørgsmål omfattet af stk. 1 nærmere regler om, på hvilke vilkår centralorganisationen kan bistå ved forhandlinger eller overtage forhandlinger for dem af de tilsluttede organisationers medlemmer, for hvem den tilsluttede organisation er part i en hovedaftale eller i en overenskomst om generelle løn- og andre ansættelsesvilkår. 33 Medlemsorganisationerne er forpligtet til at overholde den i 30, stk. 1, nævnte hovedaftale og grænseaftale, de(n) i 31, stk. 1, nævnte hovedaftale(r) samt den af centralorganisationen fastsatte fordeling af medlemsgrupperne mellem de enkelte medlemsorganisationer (LC s grænseaftale). Stk. 2. Forretningsudvalget eller repræsentantskabet kan beslutte, at LC s stillingtagen til et generelt aftale/overenskomstresultat afgøres ved tværgående urafstemning i LC s medlemsorganisationer blandt de omfattede medlemmer. Forretningsudvalget eller repræsentantskabet kan tilsvarende beslutte, at denne stillingtagen i stedet sker ved en fælles urafstemning, som er tværgående blandt samtlige om-

19 19 fattede medlemmer inden for et forhandlingsfællesskab, hvori LC indgår. For organisationer uden regler om urafstemning indregnes en beslutning i kompetent forsamling efter forligsmandslovens fulgte praksis for medtælling. Stk. 3. De enkelte medlemsorganisationer bevarer i øvrigt deres fulde selvstændighed. Medlemsorganisationerne holder centralorganisationen orienteret om alle spørgsmål inden for deres område, der har principiel eller organisatorisk interesse for videre kredse inden for centralorganisationen, eller som kan få virkninger for andre medlemsorganisationers område. Medlemsorganisationerne bør i alle sager søge at opnå resultater, der tager alle centralorganisationens interesser i betragtning. Vedtægtsændringer 34 Nærværende vedtægter kan kun ændres på et ordinært eller ekstraordinært repræsentantskabsmøde, og kun såfremt forslag herom er udsendt senest 3 uger før mødets afholdelse. Stk. 2. Vedtagelse af ændringer i vedtægterne kræver mindst 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer (inkl. stemmer ikke). Opløsning 35 Til opløsning af centralorganisationen kræves, at medlemsorganisationer, der repræsenterer mindst 1/3 af medlemmerne, har indsendt forslag herom senest 6 uger før afholdelse af et repræsentantskabsmøde. Stk. 2. Vedtagelse af opløsning af centralorganisationen kræver mindst 2/3 majoritet af samtlige stemmeberettigede.

20 20 Stk. 3. I tilfælde af opløsning anvendes centralorganisationens midler efter repræsentantskabets nærmere bestemmelse. Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelse 36 Nærværende vedtægter er vedtaget på centralorganisationens stiftende kongres den 1. november 1975 med ændringer vedtaget på ordinær kongres den 2. november 1979, den 28. november 1985, den 30. november 1987, den 2. december 1991, den 30. januar 1996 og ved skriftlig afstemning pr. 1. december 1998 samt på LC s ordinære repræsentantskabsmøde den 16. januar 2004, på LC s ordinære repræsentantskabsmøde den 13. januar 2006, på LC s ordinære repræsentantskabsmøde den 13. januar 2010, på LC s ordinære repræsentantskabsmøde den 18. januar 2012 og på LC s ordinære repræsentantskabsmøde den 20. januar Stk. 2. Vedtægterne trådte i kraft den 1. januar Stk. 3. Nærværende udgave af vedtægterne træder i kraft 20. januar 2016.

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU)

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Vedtægter for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og formål ( 1-2) Kapitel 2: Medlemmer og kontingent ( 3-5) Kapitel 3: Årsmøde og bestyrelse ( 6-8) Kapitel 4:

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

Vedtægt for Offentlige Chefer 2019

Vedtægt for Offentlige Chefer 2019 Vedtægt for Offentlige Chefer 2019 Indholdsfortegnelse Vedtægt... 3 Navn... 3 Forholdet til Djøf... 3 Formål... 3 Medlemmerne... 3 Foreningens ledelse 6... 4 Repræsentantskab... 4 Repræsentantskabsvalg...

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

LO Silkeborg - Favrskov. 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen).

LO Silkeborg - Favrskov. 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen). LO Silkeborg - Favrskov 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen). 1.2 Foreningen er en lokal sektion under LO Danmark. 1.3 Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægt for CO10 Centralorganisationen af 2010

Vedtægt for CO10 Centralorganisationen af 2010 11-00198 Vedtægt for CO10 Centralorganisationen af 2010 Navn og hjemsted 1. Centralorganisationens navn er CO10 Centralorganisationen af 2010. Centralorganisationens har hjemsted i København. Formål 2.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

FinansDanmarks vedtægter

FinansDanmarks vedtægter FinansDanmarks vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er FinansDanmark. 1.2 FinansDanmarks hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 FinansDanmark har til formål i alle henseender at virke

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS 1. Kredsens navn er NORDFYNS LÆRERKREDS, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde.

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde. Vedtægter for Idrætsrådet i Silkeborg Kommune 1. NAVN OG HJEMSTED: 1. Sammenslutningens navn er IDRÆTSRÅDET I SILKEBORG KOMMUNE (IS) Idrætsrådets hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. FORMÅL: 2. IS skal varetage

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gældende vedtægt Forslag til ny tekst i vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG

Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG Forord. Det er ethvert medlems pligt at gennemlæse og overholde disse love 1 Bådelaugets navn og hjemsted Bådelaugets navn er STRANDPARKENS BÅDELAUG (SBL) og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB VEDTÆGTER for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIG- SELSKAB. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Haandværkerforeningens hjemsted er København. Formål 2 Haandværkerforeningens

Læs mere

Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO

Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO Navn og hjemsted 1 Stk. 1 Organisationens navn er ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation) og har hjemsted i København.

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf. Senest ændret den 2. november 2010

Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf. Senest ændret den 2. november 2010 Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf Senest ændret den 2. november 2010 Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf...... 3 Navn og formål... 3 Forholdet til

Læs mere

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen 2018 DJBFA s vedtægter 1 Navn og hjemsted DJBFA er en forening af komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har opnået medlemskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 2. Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 3.

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2012 2 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED 1 VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED Navn, Hjemsted og formål Boligorganisationens navn er Postbudenes Alderdomshjems Selvejende Byggevirksomhed. Stk. 2. Boligforeningen

Læs mere

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER VEDTÆGTER Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (SHS). Dens hjemsted er Hundige Havn, Mågen i Greve kommune. Foreningens formål 2 Foreningens formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143

VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143 VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143 1. Kredsens navn er Skiveegnens Lærerforening. Den udgør kreds 143 af DLF og omfatter Skive Kommune. Kredsens hjemsted er Skive Kommune. 2. Kredsens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

Vedtægter for Billund Lærerkreds

Vedtægter for Billund Lærerkreds Vedtægter for Billund Lærerkreds Kredsens formål og virksomhed: 1 Kredsens navn er Billund Lærerkreds. Den udgør kreds 105 af Danmarks Lærerforening. Hjemstedskommune er Billund Kommune. 2 Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Vejle-Fredericia Landboforening. Sekretariats-adresse: LandbrugetsHus, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens Formål 2 Foreningens

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening Foreningens navn og formål 1. Fyens Stifts Menighedsrådsforening ( i det følgende kaldet foreningen ) virker i tilslutning

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Skolelederforeningens vedtægter pr

Skolelederforeningens vedtægter pr Skolelederforeningens vedtægter pr. 21.10.2015 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Skolelederforeningen. Foreningen har hjemsted i København 2. Formål Skolelederforeningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Aars Vand

Vedtægter for Aars Vand Vedtægter for Aars Vand NAVN OG HJEMSTED: Selskabets navn er Aars Vand. 1 Selskabets hjemsted er Vesthimmerlands Kommune 2 FORMÅL: Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds 1. Kredsens navn er Nordfyns Lærerkreds, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Idrætsrådets navn er (HI). Idrætsrådets hjemsted er Halsnæs Kommune. 2 Formål Idrætsrådets formål er, gennem samarbejde mellem idrætsforeninger i Halsnæs Kommune, at 1.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Vedtægter 1. Navn Kredsens navn er Allerød - Hørsholm Lærerforening. Den udgør kreds 29 af Danmarks Lærerforening. Kredsens dækker Hørsholm Kommune og Allerød

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre

Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre 36 70 55 17 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Kredsens navn er Rødovre Lærerforening,

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2018 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER

KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER 1.Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Karlslunde Karateklub, dens hjemsted er Greve kommune. 2. Foreningens formål. Formålet er at fremme udbredelsen

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Vedtægter Indhold Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1 Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Kapitel 4 Afdelingernes ledelse 5 Kapitel 5

Læs mere

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) I SØNDERBORG KOMMUNE 1 Navn og hjemsted. Vandrådets navn er Vandrådet i Sønderborg Kommune efterfølgende benævnt som Vandrådet

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Vedtægter for Pedersborg Gymnastik- og Idrætsforening 1: Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Pedersborg Gymnastik- og Idrætsforening. Dens hjemsted er Sorø Kommune, Region Sjælland. 2 Forenings

Læs mere

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Cykle Clubben Hjørring, klubben har hjemsted i Hjørring Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål er at virke for

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

PDA. Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn

PDA. Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn PDA Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn 1 Organisationens navn er Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening betegnet PDA. Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark VEDTÆGTER for Grakom ØSTdanmark I Foreningens navn og formål 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er Grakom ØSTdanmark 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Forslag til vedtægtsændringer Understregede og kursiverede afsnit i gældende vedtægter foreslås erstattet af de kursiverede tekststykker under de enkelte paragraffer. PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 GUL skrift = nuværende ordlyd BLÅ skrift = forslag til ny ordlyd 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet Vedtægter for Foreningen BryggeNet 1 Navn & hjemsted Foreningens navn er BryggeNet. Foreningens hjemsted er Islands Brygge i Københavns kommune. 2 Formål Foreningens formål er at etablere, eje og drive

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN 1 Navn. 1.01 Medlemsforeningens navn er Muskelsvindfonden. 1.02 Foreningen har hjemsted i Århus. 2 Formål. 2.01 Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene

Læs mere

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013.

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. 1. Kredsens navn er Sønderborg Lærerkreds. Den udgør kreds 91 af Danmarks Lærerforening og omfatter Sønderborg

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål

Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Kirkegade 55, 6700 Esbjerg. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Fælles museumsmagasiner

Fælles museumsmagasiner Vedtægter for den selvejende institution Fælles museumsmagasiner 1. Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er Fælles museumsmagasiner. Dens hjemsted er Vejle. 2. Institutionens formål Institutionens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland 2014 1 1 Lærerkredsen udgør kreds 86 af Danmarks Lærerforening og omfatter Ærø, Langeland og Svendborg kommuner. Kredsen har hjemsted i Svendborg.

Læs mere