REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007"

Transkript

1 Side 1 af 30 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Pladssituationen vedr. dagtilbud - orientering til udvalget 3. Dagtilbud - Puljeinstitutioner - Tilskud Dagtilbud - Omlægning 0-6 års pladser - tilskud til pasning af egne børn 5. Dagtilbud - Ferielukning 2008/ Fremtidig praksis vedr. høringer af faglige organisationer og forældrebestyrelser 7. Dagtilbud - Udbygning af Institutions- og dagplejekapaciteten i Holstebro Kommune 8. Ændring af vedtægter for Holstebro Kommunale Ungdomsskole 9. Posefester for unge i Kommunalt ejede eller Kommunalt støttede bygninger 10. Eliteidrætsklasser i folkeskolen klasse 11. Skolemad Skolestrukturdebat - ændring af skoledistrikter 13. Ferieplan for folkeskolerne i skoleåret Principper for udbygning og renovering af skolerne i Holstebro Kommune 15. Budget Folkeskolen 16. Krea-linien, Nørrelandsskolen 17. Dialogplatforme 18. Pressen 19. Eventuelt

2 Side 2 af 30 Udvalget for Børn og Unge den 06. december 2007 kl Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning Ja Formand Ole Stride Ja Udvalgsmedl Morten Flæng Ja Udvalgsmedl Mathilde Traberg Nej Udvalgsmedl Kirsten Linde H. C. Østerby (A) deltog i stedet for Kirsten Linde (A), som har orlov. Ja Udvalgsmedl Sven Erik Ramsgaard Nej Udvalgsmedl Fouad Saleh Karnib Afbud. Ja Udvalgsmedl Karsten Filsø

3 Side 3 af 30 Udvalget for Børn og Unge den 06. december 2007 kl ÅBEN DEL: Meddelelser Fra Skolebestyrelsen ved Ejsing Skole vedr. den fremtidige buskørsel i landdisstrikterne. Fra Sønderlandsskolen vedr. løringscenter og skoleudbygningsplan (SKUB) Fra Skolebestyrelsen ved Nr. Felding Skole vedr. ansøgning om omklædningsrum og hjemkundskabslokale. Ansøgning fra Sønderport AFH 1 og 2 vedr. ansøgning om opnormering af Sønderport Juniorklub. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling.

4 Side 4 af 30 sstatus: Behandlet, indstillet til: Pladssituationen vedr. dagtilbud - orientering til udvalget BE/MD - BU 2. Udvalget for Børn og Unge besluttede på sit møde den 15. november 2007: "På hvert kommende møde i Udvalget for Børn og Unge orienterer forvaltningen om status vedr. pladssituationen med specielt fokus på anvisning af ned til 2 1/2 årige til børnehaven". Den aktuelle status på pladssituationen forelægges på mødet. Til drøftelse.

5 Side 5 af 30 Taget til efterretning. Status vedr. førskolegrupper omdelt på mødet. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Puljeinstitutioner - Tilskud 2007 BE/MD - BU Puljeinstitutionen Krudtuglen anmoder om kr. til dækning af 310 timer ud af 400 ekstra timer der er blevet brugt på deres madordning. 3. Puljeinstitutioner havde fejlagtig fået den opfattelse, at der blev givet ekstra tilskud til madordning. Den 20. november 2006 blev der sendt en mail og et regneark hvor det præcist fremgik hvilke tilskud puljeinstitutionerne ville få, og på hvilke vilkår tilskuddet blev givet. Mailen blev sendt til den daværende leder af Krudtuglen. Formanden for Krudtuglens bestyrelse og den nuværende leder har aldrig fået kendskab til denne mail. Det er forvaltningens opfattelse, at årsagen til en del af misforståelserne omkring tilskuddet kunne være undgået, hvis mailen og regnearket var blevet videreformidlet. Til drøftelse.

6 Side 6 af 30 Tilskud til puljeinstitutioner beregnes på samme grundlag som tilskud til private institutioner. Tilskuddet beregnes med udgangspunkt i nettodriftsudgiten pr. barn (incl. støttepædagoger) indenfor den enkelte pladskategori. Det vil sige, at tilskud til 0-2 årige er baseret på at 70% af børnene passes i dagpleje, 28% i vuggestue og 2% i børnehaver. Madordninger er således en del af tilskudsgrundlaget. Se nedenstående. Udvalget finder ikke grundlag for at yde det ekstraordinære tilskud. Der meddeles således afslag på det ansøgte. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Omlægning 0-6 års pladser - tilskud til pasning af egne børn MD/BE - BU - ØK 4.

7 Side 7 af 30 Tilskud til pasning af egne børn. Lov om Dagtilbud giver mulighed for at Kommunalbestyrelsen kan give forældre med børn i alderen 24 uger og indtil barnets skolestart mulighed for at vælge økonomisk tilskud til pasning af egne børn i stedet for tilskud til en plads i et dagtilbud. Kommunalbestyrelsen kan endvidere beslutte, at der kun gives tilskud til forældre med børn i en bestemt aldersgruppe. Tilskuddet kan højest udgøre 85% af den billigste nettoudgift i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen. Tilskuddet kan gives for én samlet periode på minimum 8 uger og maksimalt et år. Tilskuddet kan maksimalt gives til tre børn i samme husstand. Det samlede tilskud pr. husstand kan ikke overstige beløbet for maksimale dagpenge. Forvaltningen indstiller, at der gives tilskud til pasning af egne børn jf. ovenstående dog således, at tilskuddet gives til forældre med børn i alderen 46 uger og indtil skolestart. Det forventes, at målgruppen for tilskud til pasning af egne børn vil være tvillingeforældre, forældre til for tidligt fødte børn og forældre, der tilbydes en anden plads end ønskepladsen. Syv Kommuner i Region Midtjylland forventer i 2007 at give tilskud til pasning af egne børn. Udkast til regelsæt er vedlagt som bilag. Økonomiske konsekvenser: I beregningerne er der indlagt den forudsætning, at gennemsnittiden for tilskud til pasning af egne børn vil være 1/2 år. I forhold til en dagplejeplads vil der ved tilskud til pasning af egne børn være en besparelse pr. plads på kr.

8 Side 8 af 30 I forhold til en børnehaveplads vil der ved tilskud til pasning af egne børn være en besparelse pr. plads på kr. Det skal forventes at ordningen medfører øgede administrationsomkostninger, hvilket der ikke er taget højde for i den estimerede besparelse. Se nedenstående. Udvalget for Børn og Unge den /12:00:00 Udsat. Udvalget for Børn og Unge den /12:00:00 Udsættes. Udvalget for Børn og Unge indstiller til Økonomiudvalget - at indstillingen følges, idet det ses som en relevant mulighed for tvillingeforældre og forældre til for tidligt fødte børn, - at ordningen begrænses til et år fra vedtagelse, - at der forelægges evaluering af ordningen efter perioden, for at konstatere, hvorvidt den skitserede målgruppe har benyttet ordningen. Karsten Filsø (F) kunne ikke tilslutte sig beslutningen, idet han finder, at forældre i princippielt ikke skal have penge for at passe egne børn. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Økonomiudvalget

9 Side 9 af Dagtilbud - Ferielukning 2008/2009 BE/MD - BU Af budgetgrundlaget for budget 2008 fremgår, at dagtilbud holder ferielukket i 4 uger. Ferielukningen i 2008/2009 skal fastlægges. Forvaltningen indstiller, at der ferielukkes i 2008/2009 som følger: Mellem jul og nytår: Mandag den 29. og tirsdag den 30. december Tre dage før påske: Mandag den 6. tirsdag den 7. og onsdag den 8 april Sommerferien: Ugerne 28, 29 og At Ellebækskolens og Halgård skoles SFH har åbent for feriepasning i ugerne 28, 29 og 30. I ferieåret 2007/2008 holder Holstebro Kommunens daginstitutioner, skolefritidshjem og dagpleje lukket på følgende tidspunkter: ugerne 29, 30 og 31 i 2007 torsdag den 27. december 2007 og fredag den d. 28. december 2007 mandag den 17. marts 2008, tirsdag den 18. marts 2008 og onsdag den 19. marts 2008 Begrundelsen for at rykke ferielukningen i sommerferien frem til ugerne 28, 29 og 30 er, at ferielukning 1. august er uhensigtsmæssig på grund af optag af mange nye børn i dagtilbud. Tvis skoles bestyrelse har den 29. oktober sendt et alternativt forslag til ferielukning. Vedhæftes som bilag.

10 Side 10 af 30 Se nedenstående. en følges. De ferieåbne institutioner er: Mejruphus, Wagnerhus, Jættehøj, Børnebakken, Ulfborg Børnehave, Børne-og Ungdomscentret i Mejdal, SFH Halgård, SFH Ellebæk. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Fremtidig praksis vedr. høringer af faglige organisationer og forældrebestyrelser BE/MD - BU Udvalget for børn og unge besluttede på sit møde den 15. november 2007 følgende: "På førstkommende møde drøftes fremtidige regler/praksis vedr. høringer af faglige organisationer og forældrebestyrelser" Vedrørende de faglige organisationer: I henhold til lønningsreglementets 33 er følgende hovedområder omfattet af forhandlingsforpligtelsen: Ændring i normeringen opad eller nedad gående retning. 6.

11 Side 11 af 30 Ændring af alderssammensætningen i daginstitutioner/sfh ere. Overordnede ændringer i åbningstiden og ressourcetildelingen. Vedrørende bestyrelser: I henhold til vedtægten for daginstitutionsbestyrelser skal bestyrelsen have mulighed for at afgive høringssvar på følgende hovedområder: Ændringer vedrørende budget og åbningstid. Desuden kan bestyrelsen afgive udtalelse og stille forslag om alle forhold vedrørende den pågældende institution og skal give udtalelse om alle spørgsmål, der forelægges den af kommunalbestyrelsen. Forvaltningen indstiller, at der iagttages følgende arbejdsgang i sager, der er omfattet af forhandlings/hørings forpligtelse: Sagen optages på Udvalgets dagsorden til drøftelse og beslutning om evt. høringsforslag. Forslaget fremsendes til de faglige organisationer med henblik på at afgive udtalelse/ evt. afholde forhandling. Emnet sendes til udtalelse i forældrebestyrelsen. Der gives oplysning om frist for afgivelse af bemærkninger/ stilles forslag til forhandlingsdato. Der træffes endelig beslutning på et efterfølgende møde i Udvalget. Vedrørende de faglige organisationer: I henhold til lønningsreglementets 33 er følgende hovedområder omfattet af forhandlingsforpligtelsen: Ændring i normeringen opad- eller nedadgående retning. Ændring af alderssammensætningen i daginstitutioner/sfh ere. Overordnede ændringer i åbningstiden og ressourcetildelingen. Vedrørende bestyrelser: I henhold til vedtægten for daginstitutionsbestyrelser skal bestyrelsen have mulighed for at afgive høringssvar på følgende hovedområder: Ændringer vedrørende budget og åbningstid. Desuden kan bestyrelsen afgive udtalelse og stille forslag om alle forhold vedrørende den pågældende institution og skal give udtalelse om alle spørgsmål, der forelægges den af kommunalbestyrelsen.

12 Side 12 af 30 en følges. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Udbygning af Institutions- og dagplejekapaciteten i Holstebro Kommune BE/MD BU Den 15. august 2007 blev der nedsat en arbejdsgruppe med følgende komissorium: Udvalgets opgave er at skabe et grundlag for beslutning om udbygning af institutions- og dagplejekapaciteten i Holstebro Kommune. 7. Grundlaget skal bygge på en analyse af efterspørgslen efter dagpleje-, vuggestue-, børnehave- og skolefritidshjemspladser samt på en analyse af kapacitetsudnyttelsen. Det undersøges hvordan efterspørgslen varierer mellem distrikterne. Med afsæt i den eksisterende pladskapacitet og mulighederne inden for de eksisterende fysiske rammer samt den forudsætning, at børn skal passes i eget skoledistrikt (primært vedr. børnehaver), ønskes et forslag til hvor og hvordan pladskapaciteten kan udbygges i de

13 Side 13 af 30 forskellige distrikter, så den matcher efterspørgslen. Arbejdsgruppens rapport og anbefalinger fremlægges på mødet. Til drøftelse. Forvaltningen - v/styregruppe og arbejdsgruppe - orienterede om arbejdet og den foreliggende rapport. Arbejdet har været omgæret af tidspres, hvorfor der stadig henstår behov for yderligere analyser og konklusioner. Der er derfor tale om en "midtvejsrapport". Processen frem mod et samlet oplæg til kort- og langsigtede udbygningsbehov og anlægsinvesteringsplan fortsætter i arbejdsgruppen. Næste delrapporteringer sker til Udvalget for Børn og Unge på et ekstraordinært møde den 13. december 2007, evt. på ordinært temamøde den 20. december Delrapporteringerne skal/kan indeholde beslutningsoplæg om nødvendige anlægsprojekter, der tilgodeser akutte og evt. langsigtede behov. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

14 Side 14 af Ændring af vedtægter for Holstebro Kommunale Ungdomsskole BE/AL - BU - BY I forbindelse med kommunesammenlægningen har Udvalget for Børn og Unge ændret på sammensætningen af Holstebro Kommunale Ungdomsskoles bestyrelse. Dette medfører, at der skal foretages en vedtægtsændring. Vedtægtsforslaget er udarbejdet af ungdomsskolens ledelse og forelagt bestyrelsen, der videresender til godkendelse i Udvalget for Børn og Unge. Forslaget til vedtægter for Holstebro Kommunale Ungdomsskole er udarbejdet i henhold til lov nr. 411 af 13. juni 1990 om ungdomsskoler. Bek. nr. 913 af 3. oktober 2000 om ungdomsskolens virksomhed og Bek. nr. 790 af 20. november 1990 om ungdomsskolebestyrelser. Udvalget for Børn og Unge indstiller overfor byrådet, at vedtægterne godkendes. Se nedenstående.

15 Side 15 af 30 Udvalget for Børn og Unge indstiller vedtægterne til godkendelse i Byrådet. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Byrådet Posefester for unge i Kommunalt ejede eller Kommunalt støttede bygninger BE/AL/JJ - BU Udvalget for Børn og Unge behandlede sagen på sit møde den 27. september Udvalget besluttede: "Udvalget lægger op til dialog med de forældregrupper, der er ansvarshavende ved de såkaldte "posefester". Udvalget finder endvidere temaet "Unge og Alkohol" så væsentligt, at der senere vil ske en udvalgsdrøftelse af netop dette tema". På SSP udvalgsmødet den 23. maj 2007 blev det besluttet, at man ønskede en politisk holdning til problemstillingen omkring posefester således, at der blev fundet fælles "fod slaw" i Holstebro Kommune. Baggrunden var, at der afholdes posefester i kommunalt ejede bygninger. På den baggrund ønskede det nye SSP-udvalg, at sagen tages op i Udvalget for Børn og Unge til drøftelse. I øjeblikket afholder en forældreforening i Vinderup "posefester" for unge fra 8. kl. og opefter, ca. 4 gange årligt. Fester afholdes i nogle lokaler i Vinderup Hallen. Fester er kun for unge i Vinderup og omegn.

16 Side 16 af 30 Til drøftelse. Hvad er posefester?: De unge må tage en pose med alkoholiske drikkevarer med til festerne. Poserne afleveres til voksne i baren, og det registreres, hvad der er i posen. Den unge kan så hente sine drikkevarer i baren efter behov. Ved posefester, i almindelighed, er der ofte et påbud om, hvor mange genstande den unge må medbringe til festen. Posefester afholdes ofte af foreninger eller grupper af forældre. Posefester er i forhold til restaurationsloven fuldt lovligt og kræver ikke alkoholbevilling der serveres jo ikke alkoholiske drikke. Er tidligere fremsendt. Udvalget for Børn og Unge den /12:00:00 Der deltog 3 repræsentanter for de unge og 4 forældrerepræsentanter i dialogen med Udvalget. De 7 gæster orienterede om rammerne for festerne i Vinderup og svarede på spørgsmål. Sagen genoptages. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. Brev fra Støtteforeningen VUK af 18. november 2007 blev udleveret. Det er Udvalgets holdning, at der skal være ensartede regler for udlejning af kommunalt ejede og kommunalt støttede lokaler. Udlejningen varetages af den lokale-ansvarlige med udgangspunkt i gældende lovgivning og i respekt for Holstebro Kommunes alkoholpolitik. Er det den lokale-ansvarlige eller Udvalgets opfattelse, at konkrete arrangementer i lokalerne ikke lever op til intentionerne i Holstebro

17 Side 17 af 30 Kommunes alkoholpolitik, kan lejemålet bringes til ophør med øjeblikkelig virkning. Det er Udvalgets opfattelse, at den forældreforening, der står for afviklingen af posefester i Vinderup, fremadrettet vil tage ansvar for at posefesterne afvikles i respekt for værdierne i Holstebro Kommunes alkoholpolitik, hvorfor Udvalget finder, at der må ske ændringer i den i brevet af 18. nov. beskrevne praksis. Udvalget vil evaluere på emnet inden udgangen af Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Eliteidrætsklasser i folkeskolen klasse BE/AL - BU Udvalget for Børn og Unge behandlede på sit møde den 31. maj 2007 punktet "Eliteidrætsklasser i folkeskolen klasse". Der forelå til mødet et forslag om, at Holstebro Kommune skulle tage initiativ til etablering af eliteidrætsklasser i folkeskolen årgang med start august Udvalget besluttede "en følges, således at en projektbeskrivelse vedr. eliteidrætsklasser udarbejdes og forelægges udvalget til godkendelse. Økonomien i og finansieringen af projektet konkretiseres i projektbeskrivelsen". Holstebro Byråd vedtog på sit møde i juni 2007 forslag til eliteidrætspolitik for Holstebro Kommune. Udvalget for Børn og Unge blev på mødet den 1. november 2007 orienteret om det igangværende arbejde. Der foreligger nu forslag om: Oprettelse af eliteidrætsklasser fra klassetrin på Birkelundskolen. Oprettelse af en eliteidrætsklasse på 10. klassetrin på Sct.

18 Side 18 af 30 Jørgens Skole. Forslaget er udgiftsneutralt på klassetrin, mens der skal tilføres ca kr. årligt til øget lønudgift for at oprette en eliteidrætsklasse på 7. årgang. Skolebestyrelserne på Sct. Jørgens Skole og Birkelundskolen kan anbefale forslaget. Det indstilles, at Udvalget for Børn og Unge tiltræder forslaget om Oprettelse af eliteidrætsklasser fra klassetrin på Birkelundskolen. Oprettelse af en eliteidrætsklasse på 10. klassetrin på Sct. Jørgens Skole. Forslaget om etablering af eliteidrætsklasser forventes på det foreliggende foreløbige grundlag at betyde en merudgift for skolevæsenet i størrelsesordenen kr. årligt til dækning af en øget lønudgift til undervisningspersonale på 7. årgang. Den årlige udgift vil variere, alt efter hvilke klassestørrelser eleverne kommer fra. Eventuelle merudgifter tages op i forbindelse med budgetopfølgningen i 2008 og ved budgetlægningen for en følges. Den årlige udgift vil variere, alt efter hvilke klassestørrelser eleverne kommer fra. Eventuelle merudgifter tages op i forbindelse med budgetopfølgningen i 2008 og ved budgetlægningen for 2009.

19 Side 19 af 30 Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Skolemad 2008 BE/AL - BU Udvalget for Børn og Unge behandlede senest emnet på sit møde den 25. oktober Den 29. november 2007 afholdtes der formandsmøde, hvor emnet blev præsenteret og hvor der blev lagt op til drøftelse med skolebestyrelsesformænd og skoleledere. På baggrund af formandsmødet lægges der på udvalgsmødet den 6. december 2007 op til en drøftelse, med henblik på at sikre en skolemadsordning for resten af dette skoleår. Til drøftelse.

20 Side 20 af 30 På baggrund af oplæggene og de faldne bemærkninger på formandsmødet i Mejrup Fritidscenter den 29. november 2007, tilbydes flg. skolemadsordning frem til sommerferien 2008: Der køres varm mad ud til skolerne to gange om ugen. Prisen fastsættes som en enhedspris på 18 kr. pr. måltid. Skolerne deles op i to grupper. Den ene halvdel får leveret varm mad mandag og onsdag. På disse skoler kan der købes en sund bolle tirsdag og torsdag. Den anden halvdel får leveret varm mad tirsdag og torsdag. På disse skoler kan der købes en sund bolle onsdag og fredag. Maden leveres af Madservice, Social og Sundhed. Der lægges op til en evaluering af madordningen i løbet af det tidlige forår Skolebestyrelserne opfordres til at sætte emnet "Kost" på dagsordenen. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Skolestrukturdebat - ændring af skoledistrikter BE/FK/AL - BU Holstebro Byråd vedtog på sit møde den 14. august 2007, at : "der sker ændringer af skoledistriktsgrænserne i det tidligere Ulfborg Hovedskoles distrikt, Sdr. Nissum skoledistrikt, Vængerne i Ulfborg samt Savstrup-området mellem Mejrup og Skave, bl.a. for at der til hver adresse kun knytter sig én distriktsskole". I forlængelse af Byrådets beslutning lægges der her op til en præcicering, af hvilke veje i Savstrup-området der omfattes af ændringen. I forudsætningerne for høringsforslaget indgik, at

21 Side 21 af 30 distriktsgrænsen skulle flyttes, så det vendte tilbage til de tidligere skoledistriktsgrænser. Der lægges endvidere op til en overgangsordning for de familier, som har fået en ny distriktsskole. Det indstilles, at vejene Grønnevang, Over Savstrupvej, Neder Savstrupvej, Sønder Savstrupvej, Nørre Birkmosevej samt Viborgvej og overføres fra Mejrup Skoles skoledistrikt til Skave Skoles skoledistrikt. at de vedtagne distriktsændringer træder i kraft ved nyindskrivninger. at der laves en ordning for de familier, der med de foreslåede distriktsændringer får ny distriktsskole for deres børn. Disse familiers børn kan fortsat optages på den tidligere distriktsskole, forudsat at der er ældre søskende på denne skole på skolestartstidspunktet. Der bor pt. 17 skolesøgende børn på vejene i Savstrupområdet. en følges. Meddeles de berørte skoler. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling.

22 Side 22 af 30 sstatus: Behandlet, indstillet til: Ferieplan for folkeskolerne i skoleåret BE/AL BU Der er endnu ikke kommet en bekendtgørelse for skolernes ferie i skoleåret 2008/2009, men Forvaltningen har fået oplyst i Undervisningsministeriet, at principperne i den kommende bekendtgørelse ikke forventes ændret i forhold til den seneste bekendtgørelse. På denne baggrund forelægges forslag til ferier og fridage i skoleåret 2008/2009. Skoleåret 2008/09 planlægges med 199 skoledage. Skoleåret starter den 11. august 2008 Efterårsferie Juleferie Vinterferie Påskeferie St. Bededag Kr. Himmelfartsferie Pinseferie Grundlovsdag Sommerferien starter De nævnte dage inkl. Forvaltningen indstiller ferieplanen til godkendelse.

23 Side 23 af 30 en følges. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Principper for udbygning og renovering af skolerne i Holstebro Kommune BE/AL - BU Udvalget for Børn og Unge drøftede på sit møde den 14. juni hvilke principper der skal vægtes i forbindelse med en fortsat udbygning og renovering af folkeskolerne i Holstebro Kommune. En arbejdsgruppe bestående af skoleledere præsenterede et foreløbig oplæg på mødet i Udvalget for Børn og Unge den 30. august Udvalget besluttede efterfølgende: "To skoleledere forelagde et første udkast til principper for kommende skoleudbygninger/-renoveringer. Skolelederne arbejder videre med henblik på forelæggelse af et revideret og udbygget oplæg, som bl.a. tager sit afsæt i de tidligere skoleudbygningsprogrammer og -

24 Side 24 af 30 principper fra de tre gamle kommuner. Det reviderede oplæg forelægges på Udvalgets møde den 29. november " Arbejdsgruppen har afsluttet sit arbejde og inviteres til mødet med henblik på at uddybe forslaget. Principperne godkendes. Ingen Ingen Generelle krav til skolebygninger i Holstebro Kommune. Principperne blev godkendt. Gruppen arbejder videre m.h.p. en mere konkret udmøntning af principperne. Fouad Saleh Karnib (B), Mathilde Traberg (V) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

25 Side 25 af Budget Folkeskolen BE/AL - BU Folkeskolen blev i 2007 tilført et engangs beløb på kr. i forbindelse med vedtagelsen af budget Beløbet blev ikke øremærket. Det indstilles, at engangsbeløbet på kr. afsat i budget 2007 anvendes til: kr. til deltagelse i projektet: Partnerskab om folkeskolen kr. til deltagelse i projektet: Ungdomsuddannelse til alle, modelkommuneprojekt kr. i kursustilskud til skolerne til uddannelse af læsevejledere i skoleåret 2008/09.

26 Side 26 af 30 en følges. Fouad Saleh Karnib (B), Mathilde Traberg (V) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Krea-linien, Nørrelandsskolen BE/AL - BU Holstebro Byråd besluttede den 14. august 2007 under punktet "Skolestrukturdebat 2007": 16. "at der på Nørrelandsskolen som forsøg oprettes et kreativt spor på årg. Som et tilbud til alle årgangselever i kommunen; tilbudet tager sit afsæt i "scenekunst", medie, dans og billedkunst; der tildeles 4 lektioner pr. årgang á pt kr., som år 2008 udgør kr., i kr. og i 2010 og følgende år kr.; det kræver minimum 12 elever pr. årgang for at ordningen udløser ekstra lektioner". På mødet giver forvaltningen en aktuel status om arbejdet med at etablere KREA-linien på Nørrelandsskolen. Til orientering.

27 Side 27 af 30 Notat blev udleveret. Taget til efterretning. Fouad Saleh Karnib (B), Mathilde Traberg (V) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dialogplatforme BE/MD/AL - BU 17. Udvalget for Børn havde inviteret til formandsmøde torsdag den 29. november Der lægges op til en evaluering af mødet. På formandsmødet blev der varslet indkaldt til inspirationsmøder efter årsskiftet. I henhold til beslutning i Udvalget for Børn og Unge den 8. februar 2007 under punktet "Dialogplatforme", skal der indkaldes til inspirationsmøder for skole- og institutionsbestyrelser i januar/februar. På mødet vil forvaltningen præsentere forslag til datoer og indhold for inspirationsmøder i januar/februar Til drøftelse.

28 Side 28 af 30 Der indkaldes til inspirationsmøde for skolebestyrelser den 25. februar med overskriften "Partnerskab om folkeskolen" og inspirationsmøde for institutionsbestyrelser med overskriften "Kvalitetsudvikling i dagtilbud" den 20. februar Møderne starter kl og slutter senest kl Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Pressen

29 Side 29 af 30 Intet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Eventuelt

30 Side 30 af 30 Intet. sstatus: Behandlet, indstillet til:

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 Side 1 af 21 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Sorggruppe - ansøgning 2007 3. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 4. Dagtilbud

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Mødekalender for 2008 - Byråd og stående udvalg 4. Skolestrukturdebat 5. Suppleringsvalg

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Besøgsdage 3. Budget 2008 - B&U 4. Kvalitetsrapport for folkeskolen 2007 5. Trafikfarlig skolevej

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Side 1 af 22 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagtilbud - Udbygning af Institutions-

Læs mere

Februar 2017 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2017/2018

Februar 2017 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2017/2018 Februar 2017 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2017/2018 Kære forælder! Dette er vigtig information til dig om planlægning af dit barns ferie og 11 måneders betaling. Informationen indeholder

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 7. marts 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael, John, Michael H., Katrine, Iben, Erik,

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 29. marts 2007 i lokale 188, KL

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 29. marts 2007 i lokale 188, KL REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 29. marts 2007 i lokale 188, KL. 12.00 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Vuggestueafsnit Kærnen 3. Dagtilbudsområdet organisering, udvikling og ledelse 4. Ressourcetildelingsmodel

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

11. Orientering og efterretning a.. Blade og tidsskrifter.

11. Orientering og efterretning a.. Blade og tidsskrifter. DAGSORDEN til Borger og Virksomhedsudvalgsmøde tirsdag den, efter byggeudvalgsmødet i Thomas Kingo. Fraværende: 11. Orientering og efterretning a.. Blade og tidsskrifter. b. Love, bekendtgørelser og orienterende

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 12.6.2013 hojekolstrupskole@aabenraa.dk www.hkolstrupskole.dk Referat af skolebestyrelsesmøde den 10.06.2013 kl. 19.00

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Opsamling af høringssvar på forslag til ferieplan

NOTAT. Allerød Kommune. Opsamling af høringssvar på forslag til ferieplan NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Opsamling af høringssvar på forslag til ferieplan Skolerne høringssvar er

Læs mere

Opsamling af høringssvar

Opsamling af høringssvar Den 21. april 2016 Opsamling af høringssvar Generelt om høringen Høringsmaterialet blev udsendt til de otte siddende dagtilbudsbestyrelser. I tre af de fire kommende distrikter har bestyrelserne valgt

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Februar 2016 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2016/2017

Februar 2016 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2016/2017 Februar 2016 Holstebro Kommune Børn og Unge afdelingen Ferieåret 2016/2017 Kære forælder! Dette er vigtig information til dig om planlægning af dit barns ferie og 11 måneders betaling. Informationen indeholder

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. februar 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:00 Fraværende: Gruppemøder: 08. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 23. april 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan R.

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn Punkt 2. Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn 2017-036884 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets drøftelse, forslag fra Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 16

Skolebestyrelsesmøde nr. 16 . Skolebestyrelsesmøde nr. 16 Onsdag d. 28. februar på afd. Jernløse 18.30-20.30 De næste møder Mandag d. 19/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag d. 12/6 Jyderup DELTAGERE

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Udvikling i pladsbehov og kapacitet for 0-2 årige børn

Udvikling i pladsbehov og kapacitet for 0-2 årige børn Pasningsbehov pr. skoledistrikt Holstebro Kommune - befolkningsprognose 2015-2026 Indbyggere pr. 1.1 Rolf Krake Beregnet pasningsbehov 105 118 123 132 132 133 105 118 123 132 132 133 Institutionskapacitet

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Indhold 1 Formål...1 2 Forældrebestyrelsen...2 3 Valg til bestyrelsen...2 4 Valgbarhed og valgret...3 5 Udtrædelse af bestyrelsen...3 6 Bestyrelsens konstituering...3

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde

Referat skolebestyrelsesmøde + Referat skolebestyrelsesmøde onsdag den 2. november 2011 kl. 17.15 på mediateket Forældrerepræsentanter: Jane Vanting Dannesøe, Birgitte Lindsten, Anders Zorn, Charlotte Mallow, Jesper Ernest Andersen,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring.

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. distrikter 2014/15 (2012-190616) Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. INDSTILLING OG BESLUTNING indstiller

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune CPR/CVR: SVA RPOSTKA SSE:[4638] SVA REMNE :[13735] DE STINATION:[EBOK SKMDP RINT] POST:[B] FORM:[1 A lm brev duplex S/H] DIALOG[1] Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune Vejle Kommunes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter,

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 ONSDAG DEN 29. OKTOBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 29. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen med

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 2. december 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Bemærk! Mødet afholdes i mødelokalet ved Spisestedet Mosen, Rendsagervej 5, 2625 Vallensbæk. Mødelokale: Medlemmer:

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl i personalerummet. Afbud fra Helene Egtved og Grith Puggaard

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl i personalerummet. Afbud fra Helene Egtved og Grith Puggaard Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl. 19.00-21.00 i personalerummet Mødedeltagere: Forældrerepræsentanter: Helene Egtved, Christina Laugesen, Grith Puggaard, René Bomholt, Thor Frølich,

Læs mere

Dagsorden Punkt Tid Emne Til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning

Dagsorden Punkt Tid Emne Til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning Der afholdes ordinært møde mandag d. 6. august 2018 kl. 17 19, personalerummet Deltagere Forældrerepræsentanter - Rasmus Munch Marcher (formand) - Mie Petersen (næstformand) - Christina Fürst Mogensen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Oplysninger vedr. modtagegrupper og modtageklasser til brug for budgetnotat til ØK

Oplysninger vedr. modtagegrupper og modtageklasser til brug for budgetnotat til ØK 16. august 2016 16-3099 lb.nr. 163943-16/AN Oplysninger vedr. modtagegrupper og modtageklasser til brug for budgetnotat til ØK Der har fra 2015 været en stigning i antallet af børn med behov for modtagegrupper

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Høringssvar fra Hastrupskolen:

Høringssvar fra Hastrupskolen: Høringssvar fra Hastrupskolen: Skolebestyrelsen på Hastrupskolen foreslår at der vedtages en et-årig ferieplan for 17/18. Med henblik på ferieåret 18/19 sættes en proces i gang, hvor man hører skolerne,

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ekstraordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ekstraordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ekstraordinært møde Onsdag den 19. august 2015 kl. 17.00 19.00 i H.C. Andersen lokalet Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael H., Kennet, John, Michael,

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Valg af skole...4 3. Valg til skolebestyrelser...5 4. Skolebestyrelsens beføjelser og opgaver...7

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. september 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere