REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4."

Transkript

1 Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Dagtilbud - Ny lov om dag-, fritids- og klubtilbud til børn og unge 5. Dagtilbud - Omlægning af 0-6 års pladser - Tildeling af ressourcer til 2-årige i børnehaver 6. Dagtilbud - Omlægning 0-6 års pladser 7. Nørrelandskirkens Fritidscenter - omdannelse til kommunal institution 8. Dagtilbud - Fleksible åbningstider 9. Ansøgning om udtræden af skolebestyrelsen, Skave Skole 10. Posefester for unge i Kommunalt ejede eller Kommunalt støttede bygninger 11. Eventuelt 12. Pressen

2 Side 2 af 18 Udvalget for Børn og Unge den 11. oktober 2007 kl Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning Ja Formand Ole Stride Nej Udvalgsmedl Kirsten Linde H. C. Østerby (A) deltager i Kirsten Lindes (A) orlovsperiode. Ja Udvalgsmedl Mathilde Traberg Ja Udvalgsmedl Morten Flæng Ja Udvalgsmedl Karsten Filsø Deltog fra kl Ja Udvalgsmedl Sven Erik Ramsgaard Nej Udvalgsmedl Fouad Saleh Karnib Afbud.

3 Side 3 af 18 Udvalget for Børn og Unge den 11. oktober 2007 kl ÅBEN DEL: Meddelelser 1. Henvendelse fra Tvis skolebestyrelse angående ændringer af strækninger til trafikfarlige veje â henvendelsen er videresendt til Teknisk forvaltning. 2. Henvendelse til Udvalget fra ledergruppen i Vemb børnehave, Ulfborg Børnehave, Dagplejen og Udsigten i Thorsminde vedr. et ønske om drøftelse af mulighederne for fælles ledelse. 3. Skole og Samfund fremsender tilbud om årligt abonnement på â Skolebladetâ. 4. Skole og Samfund fremsender debatoplægget â Bedre læring til Danmarks børnâ.

4 Side 4 af 18 Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Budget B&U BE/ALJ - BU af det vedtagne budget. Til Udvalgets drøftelse.

5 Side 5 af 18 Budgetforligets "U 1-11, Indsatsområde Evidensbaserede metoder", budgetsat til kr. i 2008 omsættes budgetmæssigt, således at Naturskolen i Thorsminde tildeles kr. i 2008, kr. i 2009 og kr. i årene fremover, og at transportudgifter til Naturog Kulturinstitutioner tildeles kr. i 2008 og årene fremover. De resterende midler anvendes til temaet "Evidensbaserede metoder", som indeholdes i emnerne U 1, 2, 3, 7og 8. Forvaltningen laver et oplæg til Udvalget for Børn og Unge, som beskriver hvorledes de nye budgetmidler kan/bør anvendes under temaet "Evidensbaserede metoder". Budgetforligets "U 12, Dagplejere, kompetenceudv./rekruttering", i alt kr. fordeles med kr. til forhøjelse af rammebeløb, kr. til flere og bedre og evt. eldrevne barnevogne, kr. til øget tid til rådgivning og supervision til dagsplejerne fra dagplejepædagogerne, kr. til bedre vilkår for uddannelse. Fouad Saleh Karnib (B) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier BE/SLV - BU 3. På Udvalgets temamøde med Pladsanvisningen d. 13. september vedr. det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud, blev forvaltningen bedt om, at uddrage delemner til drøftelse på udvalgets møde d. 11. oktober.

6 Side 6 af 18 Forvaltninger indstiller følgende delemner til drøftelse: Alderskriterie for optagelse i vuggestue Kriterier for flyttepladser i dagpleje og dagtilbud Alderskriterie for optagelse i børnehave Kriterier for optagelse i skolefritidshjem/fritidshjem Ingen Ingen Ingen Aldersgrænsen for optagelse i børnehave ændres fra 3 år til 2½ år i overensstemmelse med gældende praksis. Optagelse i førskolegrupper er en naturlig del af det fortsatte pasningsforløb. Optagelse i SFH sker i den pågældende skoles SFH. Forvaltningen/Pladsanvisningen præsenterer i øvrigt snarest et revideret grundlag for Udvalget på baggrund af de faldne bemærkninger. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

7 Side 7 af Dagtilbud - Ny lov om dag-, fritids- og klubtilbud til børn og unge BE/MD - BU Folketinget har den 24. maj 2007 vedtaget L170 Forslag om lov om dag-, fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge. Loven træder i kraft den 1. august Sagen genoptages fra mødet den 2. august Til orientering. L170, som vedtaget Orienteringsbrev fra Familiestyrelsen en følges. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling.

8 Side 8 af 18 sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Omlægning af 0-6 års pladser - Tildeling af ressourcer til 2-årige i børnehaver BE/MD - BU Tildeling af ressourcer til 2 årige i børnehaver Ressourcetildelingen til 2 årige i børnehaver - enten børn, der enkeltvis optages i børnehaver før fyldt 3 år eller børn, der optages i 2-årsgrupper - udgør kr pr barn, svarende til 11/20 af tildelingen pr. barn i børnehaver. En nivellering af forældrebetalingen for 2 års pladser i forhold til en dagplejeplads vil indebære en reduktion af ressourcetildelingen med kr. pr plads, således at tildelingen kommer til at svare til 13/20 af tildelingen pr. barn i børnehaver. Nivelleringen vil give en samlet besparelse på kr. Beregningen er foretaget ud fra et antal på 38 2 års pladser. 5. Til drøftelse.

9 Side 9 af 18 Der gøres opmærksom på, at reduktionen pr. barn ikke er kr. som angivet i sagsfremstillingen, men i stedet kr. pr. barn. Ressourcetildeling til 2 årige i børnehaver justeres, så forældrebetalingen matcher dagplejetaksten. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Omlægning 0-6 års pladser MD/BE - BU - ØK Tilskud til pasning af egne børn. 6. Lov om Dagtilbud giver mulighed for at Kommunalbestyrelsen kan give forældre med børn i alderen 24 uger og indtil barnets skolestart mulighed for at vælge økonomisk tilskud til pasning af egne børn i stedet for tilskud til en plads i et dagtilbud. Kommunalbestyrelsen kan endvidere beslutte, at der kun gives tilskud til forældre med børn i en bestemt aldersgruppe. Tilskuddet kan højest udgøre 85% af den billigste nettoudgift i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen. Tilskuddet kan gives for én samlet periode på minimum 8 uger og

10 Side 10 af 18 maksimalt et år. Tilskuddet kan maksimalt gives til tre børn i samme husstand. Det samlede tilskud pr. husstand kan ikke overstige beløbet for maksimale dagpenge. Forvaltningen indstiller, at der gives tilskud til pasning af egne børn jf. ovenstående dog således, at tilskuddet gives til forældre med børn i alderen 46 uger og indtil skolestart. Det forventes, at målgruppen for tilskud til pasning af egne børn vil være tvillinge forældre, forældre til for tidligt fødte børn og forældre, der tilbydes en anden plads end ønskepladsen. Økonomiske konsekvenser: I beregningerne er der indlagt den forudsætning, at gennemsnittiden for tilskud til pasning af egne børn vil være 1/2 år. I forhold til en dagplejeplads vil der ved tilskud til pasning af egne børn være en besparelse pr. plads på kr. I forhold til en børnehaveplads vil der ved tilskud til pasning af egne børn være en besparelse pr. plads på kr. Det skal forventes at ordningen medfører øgede administrationsomkostninger, hvilket der ikke er taget højde for i den estimerede besparelse.

11 Side 11 af 18 Udsat. sstatus: Udsat, indstillet til: Udvalget for Børn og Unge Nørrelandskirkens Fritidscenter - omdannelse til kommunal institution BE/MD - BU 7. I forlængelse af Udvalgets beslutning om, at omdanne alle fritidshjem til skolefritidshjem har der været afholdt forhandlinger mellem Bestyrelsen for Nørrelandskirkens Fritidscenter og Holstebro Kommune. Parterne er enige om, at det er mest hensigtsmæssigt, at Nørrelandskirkens Fritidscenters virksomhed overgår til kommunal drift pr. 1. januar Hermed fravges driftsoverenskomstens aftale om 9 måneders opsigelse. en er tiltrådt af en enig bestyrelse den 20. august Medarbejdernes løn og ansættelsesvilkår håndteres iht. lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. Nørrelandskirkens Fritidscenter ønsker som udgangspunkt at afhænde bygningen til Holstebro Kommune pr Til orientering.

12 Side 12 af 18 en følges. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Dagtilbud - Fleksible åbningstider MD/BE - BU Sagen genoptages fra mødet den 27. september 2007 Med afsæt i Hvidbog nr. 9: Fleksible åbningstider har forvaltningen opstillet følgende scenarier og beregnet økonomiske konsekvenser: 1. Korttidsinstitution (børnehave) 2. Institution (børnehave) med modultilkøb morgen/eftermiddag Der er endvidere redegjort for eksisterende muligheder for fleksibel udnyttelse af dagtilbud: 1. Aftenåbning 2. Ansøgning om udvidet åbningstid timers moduler

13 Side 13 af 18 Til drøftelse. 1: Kortidsbørnehave 2: Institution med mulighed for tilkøb af morgen/eftermiddagsmodul 3: Beskrivelser af eksisternede fleksible muligheder: Aftenåbning, udvidet åbningstid, 35 timers pladser. Udvalget udbad sig en opgørelse over fordelingen af de nuværende 35 timers pladser, og hvor der i givet fald er udtrykt behov for 35 timers pladser ud over de maksimalt 30 % eller det af den stedlige forældrebestyrelse besluttede loft over 35 timers pladser. Sagen genoptages den 1. november Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Udsat, indstillet til: Udvalget for Børn og Unge 9.

14 Side 14 af Ansøgning om udtræden af skolebestyrelsen, Skave Skole BE/AL - BU Bjarne Pedersen, skolebestyrelsesmedlem ved Skave Skole ansøger om at udtræde af skolebestyrelsen for resten af funktionsperioden. Ønsket om udtræden er begrundet med arbejdsmæssige årsager. Ansøgningen kan imødekommes under henvisning til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 903 af 26. september 2005 kapitel 10, 37 stk. 1. En suppleant kan indtræde ved Bjarne Pedersens fratræden. Forvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes. en følges. Fouad Saleh Karnib (B) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling.

15 Side 15 af 18 sstatus: Behandlet, indstillet til: Posefester for unge i Kommunalt ejede eller Kommunalt støttede bygninger BE/AL/JJ Udvalget for Børn og Unge behandlede sagen på sit møde den 27. september Udvalget besluttede: Udvalget lægger op til dialog med de forældregrupper, der er ansvarshavende ved de såkaldte posefester. Udvalget finder endvidere temaet Unge og Alkohol så væsentligt, at der senere vil ske en udvalgsdrøftelse af netop dette tema. På SSP udvalgsmødet den 23. maj 2007 blev det besluttet, at man ønskede en politisk holdning til problemstillingen omkring posefester således, at der blev fundet fælles fod slaw i Holstebro Kommune. Baggrunden var, at der afholdes posefester i kommunalt ejede bygninger. På den baggrund ønskede det nye SSP-udvalg, at sagen tages op i Udvalget for Børn og Unge til drøftelse. I øjeblikket afholder en forældreforening i Vinderup posefester for unge fra 8. kl. og opefter, ca. 4 gange årligt. Fester afholdes i nogle lokaler i Vinderup Hallen. Fester er kun for unge i Vinderup og omegn. Forældreforeningen er inviteret til at deltage i mødet fra kl Til drøftelse. Hvad er posefester?: De unge må tage en pose med alkoholiske drikkevarer med til festerne. Poserne afleveres til voksne i baren, og det registreres,

16 Side 16 af 18 hvad der er i posen. Den unge kan så hente sine drikkevarer i baren efter behov. Ved posefester, i almindelighed, er der ofte et påbud om, hvor mange genstande den unge må medbringe til festen. Posefester afholdes ofte af foreninger eller grupper af forældre. Posefester er i forhold til restaurationsloven fuldt lovligt og kræver ikke alkoholbevilling der serveres jo ikke alkoholiske drikke. Er tidligere fremsendt. Der deltog 3 repræsentanter for de unge og 4 forældrerepræsentanter i dialogen med Udvalget. De 7 gæster orienterede om rammerne for festerne i Vinderup og svarede på spørgsmål. Sagen genoptages. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Udsat, indstillet til: Udvalget for Børn og Unge Eventuelt

17 Side 17 af 18 Intet til referat. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Pressen

18 Side 18 af 18 Intet til referat. Fouad Saleh Karnib (B) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 Side 1 af 30 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Pladssituationen vedr. dagtilbud - orientering til udvalget 3. Dagtilbud - Puljeinstitutioner -

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Besøgsdage 3. Budget 2008 - B&U 4. Kvalitetsrapport for folkeskolen 2007 5. Trafikfarlig skolevej

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 Side 1 af 21 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Sorggruppe - ansøgning 2007 3. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 4. Dagtilbud

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Mødekalender for 2008 - Byråd og stående udvalg 4. Skolestrukturdebat 5. Suppleringsvalg

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kommunalt grundlag - optagelse i dagtilbud 3. Dagtilbud - Ressourcetildelingsmodel 2008 4. Integration

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn Punkt 2. Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn 2017-036884 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets drøftelse, forslag fra Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Indhold 1. Pasningsgaranti i Aalborg Kommune 3 1.1 Lovgrundlaget 4 2. Optagelsesregler..

Læs mere

Notat Tilskud til pasning af egne børn

Notat Tilskud til pasning af egne børn BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. juni 2017 Notat Tilskud til pasning af egne børn Sagsid: 28.18.08-A00-1-17 I budget 2017 er det besluttet, at der skal gennemføres en undersøgelse af muligheden for at indføre

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Side 1 af 22 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagtilbud - Udbygning af Institutions-

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår skal jeg skrive mit barn

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud skal forældre med børn i et kommunalt eller selvejende eller privat dagtilbud og i den kommunale dagpleje have adgang til

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten (inkl. bilag) fastsættes

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning.

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning. Punkt 24. Godkendelse af forslag fra Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe vedr. indførelse i Aalborg af muligheden for tilskud til pasning af eget barn 2017-030401 Familie- og Socialudvalget indstiller,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af Familieudvalget d. 4. december 2018 og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune INDHOLD Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune... 3 Formål... 3 Forældrebestyrelsens ansvar og kompetence... 3 Principper

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Udvalget for Børn og Unge den 10. august 2017. De træder i kraft den 11. august 2017. Indhold

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE 1 Albertslund Kommune Børne- og Ungeforvaltningen 3. september 2012 Institutionsafdelingen GENERELT REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale Høring om Landsbyordninger Baggrundsmateriale August 2016 1 1. Indledning Byrådet har på møde 23. august 2016 godkendt Masterplanen for Dagtilbud 2016-2020. Som en del af Masterplanen skal der etableres

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007 ÅBEN DEL 1. Evaluering af budgetproces 2008-2011 2. Anlægsbudget 2008-2011 -udmøntning af reduktionspulje 3. Fælles restaurationspolitik

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den xx. xxxxxxxx 2014 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår

Læs mere

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om lov om frokostmåltid i daginstitutioner mv. Folketinget har den 25. november 2008 vedtaget L 16 Forslag til lov

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Indhold 1 Formål...1 2 Forældrebestyrelsen...2 3 Valg til bestyrelsen...2 4 Valgbarhed og valgret...3 5 Udtrædelse af bestyrelsen...3 6 Bestyrelsens konstituering...3

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende fra 1. december 2007 Historik Den 1. januar 1992 blev der indført selvforvaltning og forældrebestyrelser i dagtilbudene i Lyngby-

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene

Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene Notatark Sagsnr. 00.32.10-Ø00-2-14 Sagsbehandler Heidi Jul Nielsen 4.2.2016 Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene Baggrund Formålet med dette notat er at redegøre

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud fra juni 2007 skal forældre med børn i en kommunal eller selvejende dagtilbud og i kommunal dagpleje have adgang til at få

Læs mere

Regelsæt for plads i dagtilbud

Regelsæt for plads i dagtilbud Regelsæt for plads i dagtilbud Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Generelle bestemmelser...2 Opskrivning til en plads...2 Ønske om en specifik plads...3 Optagelse...3 Pasningsgaranti...3

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages.

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages. 3. december 2018 Mandag den 03. December 2018 18/15288 Fordeling af pladser i vuggestue og dagpleje Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup Giørtz Plads 2, 6760 Ribe Dato 20. juni 2016 Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup I forbindelse med forslaget om at lukke dagplejen i Grimstrup pga. et lavt børnetal sammenholdt med den overskydende fysiske

Læs mere

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning.

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Pkt.nr: 13 Tilskud til privat børnepasning 230407 Indstilling: at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Formål med indstilling: At orientere om lovændring vedrørende

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Begrebsafklaring: Områdebestyrelse: En områdebestyrelse er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, der er repræsenteret

Læs mere

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Godkendt af forældrebestyrelsen den 11.5.15 Sammensætning

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af kommunalbestyrelsen [DATO] og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er udarbejdet

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Indhold 1 Formål... 1 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 2 4 Valgbarhed og valgret... 2 5 Udtrædelse af bestyrelsen... 3 6 Bestyrelsens

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/6 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Børne- og Familieudvalget den 6. december 2018. Reglerne er gældende fra d. 1. januar 2019.

Læs mere

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING Med den nye dagtilbudslov har forældre med arbejdstid udenfor normal åbningstid i dagtilbud ret til tilskud til fleksibel pasning hos en privat børnepasser. Kombinationstilbuddet

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder Skoler 0.-9.

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Faxe Kommune, Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Tlf. 5620 3000 Pladsanvisningen, Tingvej 7, 3.sal, 4690 Haslev 1 111111 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION. 1. Menneske- og læringssyn

KRAVSPECIFIKATION. 1. Menneske- og læringssyn KRAVSPECIFIKATION Denne kravspecifikation indeholder alle de formelle nationale krav og kommunale krav, som stilles til en privat leverandør af dagtilbud i Ballerup Kommune. Dermed får eventuelle interesserede

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 12. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 5912 Jour. nr.: Ref.: MSM Frit valg af dagtilbud til børn over kommunegrænser 1.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere