Reservationsrettigheder i Septimana KontrolCenter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reservationsrettigheder i Septimana KontrolCenter."

Transkript

1 Reservationsrettigheder i Septimana KontrolCenter. Dette er en gennemgang af hvordan man tildeler regler for reservation til lokaler i Septimana KontrolCenter. Først beskrives de generelle principper og derefter hvordan man konkret tildeler rettigehder. Principperne for rettigheder: Generelt: Regler omfatter: - Brug af systemets funktioner - Opdeling af brugere i rettighedsgrupper - Adgang til at foretage reservationer. - Opdeling af lokaler i reservationsgrupper. Der defineres et antal roller, der kan kombineres så en bruger kan have fra en til mange roller. Det er skolen der selv definerer hvilke roller der findes. Septimana indeholder som udgangspunkt disse roller: 0_Student 1_Teacher 2_Timeplanner 4_Administrative Disse roller er alle mærket med System, og kan derfor ikke slettes eller omdøbes. Det er dog muligt at fjerne/tilføje rettigheder til rollerne. Til hver rolle kan den enkelte skole så knytte et vilkårligt antal rettigheder. Rettighederne er fast defineret i systemet, og dækker over funktioner som menupunkter og knapper. Dette betyder at antallet af rettigheder vil vokse når systemet udvides, men kan være begrænset af om en skole har fravalgt dele af Septimana. Septimana indeholder som nævnt fra starten de fire roller: studerende, lærer, skemalægger og TAP. Når der indføres en ny rettighed vil den enten blive tilføjet til disse roller, hvis det er naturligt, ellers må skolen selv beslutte hvilke roller den skal tilknyttes. Vedligehold af roller sker i KontrolCentret.

2 Denne tabel illustrerer at den enkelte bruger tildeles en kombination af en eller flere roller: Rolle 1 Rolle 2... Bruger 1 X X Bruger 2 X X X.. X. Denne tabel illustrerer at en rolle dækker over en eller flere rettigheder: Funktion 1 Funktion 2... Rolle 1 X Rolle 2 X X X X.. X X. Ovenstående to tabeller viser at Bruger 1 har rettighed til funktionerne fra rolle 1 og rolle 2. Reservation Styring af hvem der må reservere hvad og hvornår er langt mere dynamisk end adgangen til systemets funktioner. En bruger skal som minimum tilknyttes rettigheden lokalereservering (bookroom), men dertil skal lokalet være reserverbart. Dette defineres med en reservationsregel for lokalet. En reservationsregel giver mulighed for at styre adgangen til det enkelte lokale eller en gruppe af lokaler, periodevis, med udgangspunkt i grupper af personer eller enkelt personer. Skolen kan frit definere et antal lokalegrupper (det er et andet begreb end lokaletyper) og tillknytte en lokalegruppe til hvert lokale. Til hver lokalegruppe, og evt til enkelte lokaler, opretter skolen en reservationsregel for valgfri dato intervaller. En reservationsregel kan bestå af: Alle må reservere må reservere Medlemmer af de teams som ejer lokalet må reservere Brugere med en bestemt rolle må reservere Individuelt angivne brugere må reservere Et lokale tilhører som nævnt en lokalegruppe. Hvis lokalet ikke selv har en regel på en given dato er det lokalegruppens regel der gælder. På den må kan man styre mange lokaler på en gang. Denne tabel skitserer princippet: Lokalegruppe 1 Forklaring

3 1.Jan dec Ingen Lokaler i denne gruppe kan ikke reserveres af nogen bruger i hele 2009 Lokalegruppe 2 1. jan apr Alle Lokaler i denne gruppe kan reserveres af alle bruger i perioden, der har rettigheden lokalereservering 1. sep dec Alle Lokaler i denne gruppe kan reserveres af alle bruger i perioden, der har rettigheden lokalereservering Lokale 1 (tilhører lokalegruppe 1) 1.Jan jun Team For lokale 1 tilsidesættes reglen fra lokalegruppe 1 i denne periode, men ikke i sidste halvdel af året. Medlemmer af det angivne team har lov til at reservere lokalet forudsat at de har rettigheden lokalereservering Dato Dato Rolle x For lokale 1 tilsidesættes reglen fra lokalegruppe 1 i denne periode, men ikke i sidste halvdel af året. Brugere med den angivne rolle har lov til at reservere lokalet forudsat at de har rettigheden lokalereservering Lokale 2 (Tilhører ikke en gruppe med en regel) Dato Dato ABC, XX, YY Dette lokale kan kun reserveres af de nævnte brugere (ABC, XX, YY) i denne periode. Stadig forudsat at de har rettigheden lokalereservering. Dato Dato alle Dette lokale kan reserveres af alle brugere i denne periode. Stadig forudsat at de har rettigheden lokalereservering. Senvidere nedenfor vedrørende den overordnede regel. Overordnet gælder der at hvis der ikke findes en regel på en given dato kan lokalet ikke reserveres. Konkret tildeling af rettigheder: Der er to perspektiver når man skal administrere rettigheder vedrørende lokalereservationer: hvornår en reservation oprettes (dags dato) og hvilket tidspunkt reservationen omfatter. - Oprettelsestidspunkt styres af rettigheder (brugerroller)

4 - Tidspunkt for selve reservationen styres af lokaleregler Lokaleregler kan omfatte en gruppe af lokaler eller et enkelt lokale. Rettigheder kan styres gennem en rolle, som tildeles en eller flere brugere. Lokale grupper: For at effektivisere styringen skal man gruppere sine lokaler i f.eks.: 1. rene undervisningslokaler 2. rene mødelokaler 3. auditorier 4. øvelokaler Ad 1. Lokaler der er tiltænkt undervisning vil primært blive administreret via skemalægningen, så generel adgang for alle til at oprette reservationer må ikke være åben før skemaet er lagt færdigt. Ad 2. Lokaler der er beregnet til mødeaktivitet vil normalt ikke være omfattet af skemalægning og kan derfor reserveres altid. Der kan dog være behov for at spærre for den generelle adgang i f.eks. eksamensperioder. Ad 3. Auditorier kan inddrages i undervisning af læreren, men kan også være styret af skemalægning, i den udstrækning der skemalægges med foredrag der er fælles for flere hold. Ad 4. Læreren tager stilling til hvornår der skal placeres øvelser i undervisningsforløbet, og disse lokaler kan derfor reserveres af undervisere. Ovenstående opdeling lægger op til at der er (mindst) tre brugerroller: - Skemalægger - Lærer - Eksamensplanlægger Både lokalerettigheder og brugerroller defineres i KontrolCentret Lokale rettigheder: Rettigheden til at reservere et lokale kan tildeles udfra - Alle (med ret til at reservere) - Team - Person - Rolle

5 Roller vedligeholdes med menupunktet Opsætning -> Rettigheder -> Roller. Det er pt. ikke muligt at oprette nye roller, men der er en række roller oprettet med navne RoomBooking01 til RoomBooking09 disse kan anvendes i forbindelse med tildeling af rettigheder. Hvis der er brug for flere roller kan disse oprettes ved at rette henvendelse til I-Arkaden. Se afsnit nedenfor Brugerroller i Septimana KontrolCenter. Figur 1: Menupunktet for vedligehold af rettigeheder. Figur 2: Sammenhold mellem roller og rettigehder. Rettigheden til at reservere lokaler kan tildeles til en hel gruppe af lokaler på en gang. Oprettelse af lokalegrupper sker med menupunktet Filer -> Stamdata -> Lokaleoplysninger -> Lokalegrupper.

6 Figur 3: Menupunktet for vedligehold af lokalegrupper. Figur 4: Navngivning og beskrivelse af en lokalegruppe. For hver lokalegruppe skal man angive hvilke regler der gælder. Der kan være uendeligt mange regler tilknyttet en lokalegruppe(, men det er en klar fordel for overskueligheden at begrænse antallet).

7 Figur 5: Vedligehold af regler for en lokalegruppe. Opret en regel for en lokalegruppe: Vælg type for hver ny regel: - Alle - Team - Rolle - Person Og tryk Opret. Det er ikke muligt at ændre type senere. Så skal reglen slettes og en ny oprettes, da der ikke er de samme oplysninger til de forskellige typer. Figur 6: Vælg regeltype for ny regel inden du trykker Opret.

8 En central oplysning, der findes på alle typer, er det datointerval hvor reglen er gældende. D.v.s. at en regel automatisk udløber på den angivne slut dato. Figur 7: For alle regler gælder det at de kun er aktive i en begrænset periode. Hvis skolen ønsker en evig regel, kan du angive en slutdato i f.x. år For regeltyper Person og Rolle, skal man yderligere vælge hvilken person / rolle reglen gælder for. Figur 8: Tryk på for at vælge personer til person-regel eller rolle til en rolle-regel.

9 Når man har oprettet lokalegrupper, for at styre tildelingen af retten til at reservere, skal de enkelte lokaler grupperes. Det sker under den almindelige vedligeholdelse af lokaler: Figur 9: Vedligehold af lokaleoplysninger. Tryk på til højre for Lokalegruppe for at tilknytte en lokalegruppe til lokalet.

10 Figur 10: Et lokale kan tilknyttes en enkelt lokalegruppe. Figur 11: HUSK: Hvis der ikke er flueben ved Kan reserveres, bliver øvrige regler ikke aktive, og lokalet kan ikke reserveres. Selvom retten til at reservere et lokale er styret med lokalegruppen, er det muligt at give det enkelte lokale særlige regler, der overstyrer reglerne i lokalegruppen. Dette kan f.eks. anvendes hvis et lokale i en kortere periode skal kunne reserveres på en særlig måde. Tryk på knappen Regler til højre for Lokalegruppe :

11 Figur 12: Reservationsregler der gælder specielt for et enkelt lokale. Der er her de samme muligheder for at oprette regler som for en hel lokalegruppe her gælder reglen blot for et enkelt lokale.

12 Brugerroller i Septimana KontrolCenter. Dette er en gennemgang af hvordan man tildeler brugerroller i Septimana KontrolCenter. Hver bruger er som udgangspunkt tilknyttet en brugergruppe: Studerende Lærer Skemalægger Administrativ Arrangør Til hver af disse grupper eksisterer der en rolle, med et fast defineret navn: 0_Student 1_Teacher 2_Timeplanner 4_Administrator 5_EventPlanner Ovenstående roller kan ikke slettes eller omdøbes, de er en del af fundamentet i Septimana. For at give større fleksibilitet er der defineret en række roller, der er beregnet til at anvende til skolens egne formål. Disse er navngivet med en ID (der ikke kan ændres) samt en beskrivende tekst der frit kan ændres. Disse fleksible roller er navngivet efter tre hovedformål: 1. Lokalereservering 2. Ressourcereservering 3. Brugerdefineret formål Til hver funktionalitet i den nye web-del er der tilknyttet en rettighed med et entydigt navn. Til hver af de fastdefinerede roller (0_Student, 1_Teacher,..) er der tilknyttet relevante rettigheder. Dette betyder at man som rettighedsadministrator ikke behøver at gøre noget, hvis standarden er tilfredsstillende. I KontrolCenter kan man administrere hvilke rettigheder der er tilknyttet den enkelte rolle:

13 Figur 13: Rettigheder tilknyttet en brugerrolle. I venstre side af figur 13 er de enkelte roller listet. Når en rolle markeres vil samtlige rettigheder blive vist i højre side. De rettigheder der er tilknyttet rolle er markeret med et flueben. For at fjerne eller tilføje rettigheder, skal man først trykke Rediger, hvorefter de enkelte flueben kan ændres. Brugere med den pågældende rolle vil have det nye sæt rettigheder når de logger ind efterfølgende. Tildeling af roller sker også i KontrolCenter, under vedligehold af den enkelte bruger:

14 Figur 14: Vedligeholdelse af bruger og dennes roller. Knappen Brugerroller åbner en ny dialog, hvor samtlige roller vises. Her markeres med flueben hvilke roller den enkelte bruger skal have, samt i hvilket datointerval. NB: Hvis en bruger ikke har nogle flueben her, gælder den rolle der svarer til brugerens gruppe (0_Student, 1_Teacher,..) Husk at det normalt vil være nødvendigt at sætte flueben ud for den rettighed der svarer til brugerens gruppe, når det tilføjes en af de fleksible roller, ellers mister brugeren sine normale rettigheder.

15 Eksempel 1 Lokalegruppe : Grp4, Auditorier Ønske: 1) Kun skemalæggere må fortage reservationer til og med 15. sept. Dvs reservationer kan ligge i tidsrummet 1/8 12/12. 2) Fra og med 16. sept. må alle reservere i tidsrummet Dvs 16/ 9 6/12 3) Specielle navngivne personer f.eks: HAHA, GIN må reservere i tidsrummet 6/12 31/12. Løsning: Der skal være disse regler: Regel1 : Rolleregel Fra dato 15/9 Til dato 12/12 Rolle RoomBook01 Regel2: Rolleregel Fra dato 16/9 Til dato 06/12 Rolle RoomBook02 Regel3: Personregel Fra dato 6/12 Til dato 31/12 Personer HAHA, GIN

16 Figur 1, eksempel 1: Reservationsregler for auditorier Figur 2, eksempel 1: Auditoriers lokalegruppe Der skal være denne styring af brugeres rettigheder: Skemalæggere skal have disse roller: - 2_TimePlanner - RoomBook01 Figur 2, eksempel 1: Skemalæggers roller.

17 Lærere skal have disse roller: - 1_Teacher - RoomBook02 Figur 3, eksempel 1:Lærers roller.

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer Komme-i-gang vejledning til Septimana For skemalægger og systemadministratorer Denne Komme i gang er rettet mod skemalæggere og systemadministration. Hvis du er lærer eller studerende, kan du finde en

Læs mere

SkemaWeb nyhedsbrev, 20. april 2011

SkemaWeb nyhedsbrev, 20. april 2011 SkemaWeb nyhedsbrev, 20. april 2011 Det er nu blevet tid for en ny version af SkemaWeb, og denne gang er der kommet ret mange nyheder med både store og små. KontrolCentret. For de brugere af SkemaWeb,

Læs mere

Septimana RESERVERING AF LOKALER

Septimana RESERVERING AF LOKALER RESERVERING AF LOKALER INDHOLD 1. RESERVERING AF LOKALER.... 1 1.1. GENEREL RESERVERING FRA EGET SKEMA:... 1 1.2. TILFØJ ET LOKALE TIL EN BRIK PÅ EGET SKEMA:... 6 1.3. OPRET RESERVATION FRA LOKALETS SKEMA...

Læs mere

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot?

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot? 7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste 1 7.1 Introduktion til kanalen 1 7.2 Gæsteliste kanalside 1 7.2.1 Hvad er et spot? 2 7.2.2 Opret et nyt spot 2 7.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 7.2.4 Rediger

Læs mere

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1 3.1 Introduktion til kanalen 1 3.2 Shift kanalside 1 3.2.1 Hvad er et spot? 2 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 3.2.4 Rediger et spot

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato Maj, 2019 Version 02 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Før udbudsperioden... 3 2.1

Læs mere

SkemaWeb nyhedsbrev, 27. maj -11

SkemaWeb nyhedsbrev, 27. maj -11 SkemaWeb nyhedsbrev, 27. maj -11 Det er nu atter blevet tid for en ny version af SkemaWeb. Denne opdatering kommer kort tid efter den seneste og er dermed første gevinst af at KontrolCenteret nu er lettere

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator

Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator Brugervejledning til TenderKONNECT Administrator Opdateret den 05. november 2018 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Roller og rettigheder i TenderKONNECT... 3 2.1 Overordnede rettigheder...

Læs mere

SkemaWeb nyhedsbrev, 12. marts -12

SkemaWeb nyhedsbrev, 12. marts -12 SkemaWeb nyhedsbrev, 12. marts -12 Denne gang har udviklingsarbejdet koncentreret sig om flere ting: - Nye funktioner i KontrolCentret. - En helt ny hjemmeside til I-Arkaden og Septimana, med bedre hjælp

Læs mere

Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb.

Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb. Reservering af lokaler. Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb. 1) Generel reservering fra eget skema 2) Tilføj et lokale til en brik på eget skema 3) Opret reservation

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen Indhold Indhold... 2 Administratorvejledning version 1.0... 3 Indledning... 3 Globale links... 3 Titel og logo... 5 Brugerroller... 6 Administrator... 6 Forsideredaktør... 7 Rumoprettere... 9 Aarshjul_oprettere...

Læs mere

GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION

GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION Side 1 af 17 INDHOLD Introduktion 3 Log ind 3 Overblik 5 Søg efter bruger 6 Hovedgruppen og adgang til moduler 6 Opret gruppe 8 Opret bruger 8 Rediger bruger 11 Flyt

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument.

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument. Når du skal oprette en ny bruger på din lønpartneraftale, starter du på forsiden af DataLøn, hvor du i topmenuen vælger Opsætning og klikker på Brugeradministration. Herefter skal du vælge Mine brugere

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

I Septimana kan skolen oprette en standard regel for hold-rettede brikker, samt evt. en anden standard for arbejdsopgaver.

I Septimana kan skolen oprette en standard regel for hold-rettede brikker, samt evt. en anden standard for arbejdsopgaver. Kontering af tid i Septimana. 042,234 Regnskab med undervisnings- og arbejdstid, i Septimana, giver mulighed for en meget detaljeret statistik. Statistikken er opdelt pr underviser og pr hold, samt lektionernes

Læs mere

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB).

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Forord. I forbindelse med Autorisationsloven, som trådte i kraft i juni måned 2014, har det været nødvendigt at indføre

Læs mere

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2 4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS 1 4.1 Introduktion til kanalen 1 4.2 RSS kanalside 1 4.2.1 Hvad er et spot? 2 4.2.2 Opret et nyt spot 2 4.2.3 Aktivt og inaktivt spot 4 4.2.4 Rediger et spot

Læs mere

Rettigheder til UDDATA+

Rettigheder til UDDATA+ Rettigheder til UDDATA+ Til administration af bruger rettigheder er der lavet to vinduer inde I System fanen. Senest redigering 20.06.2018 version 1, næste redigering senest december 2018 1 Administrer

Læs mere

Vejledning: Opsætning af ændringslog - NS 5.X

Vejledning: Opsætning af ændringslog - NS 5.X Vejledning: Opsætning af ændringslog - NS 5.X Indledning Navision Stat giver mulighed for opsætning af en log, der kan registrere og logge indsættelser, ændringer og/eller sletninger i relevante tabeller.

Læs mere

Rettigheder til UDDATA+

Rettigheder til UDDATA+ Rettigheder til UDDATA+ Til administration af bruger rettigheder er der lavet to vinduer inde I System fanen. Senest redigering 17.04.2018 version 1, næste redigering senest december 2018 1 Administrer

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks.

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks. Løsninger til din arbejdsdag Systemerne fra I-Arkaden er udviklet i tæt samarbejde med dagligdagens brugere, og er derfor lavet til at løse arbejdsdagens opgaver så glidende som muligt. Modent system i

Læs mere

Nyheder Untis 2017 NYHEDER I UNTIS Untis 2017: Skemasammenligning

Nyheder Untis 2017 NYHEDER I UNTIS Untis 2017: Skemasammenligning Nyheder Untis 2017 NYHEDER I UNTIS 2017 Fra Untis 2017 er der ikke længere selvstændige lande-versioner. I stedet er der én version af Untis, hvor sproget kan tilpasses til den enkelte bruger. Når Untis

Læs mere

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet Table of Contents Tilknyt bedømmer... 2 Tildel bedømmere... 6 Upload eksamensopgave...16 Opret deltagerrækkefølgen på mundtlige flows...19 FLOWcombine tilknytning af bedømmere, bedømmerfordeling, opret

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato November, 2017 Version 01 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER 1 Indholdsfortegnelse A.1 Indledning... 3 A.2 Før udbudsperioden...

Læs mere

Brugermanual til Assignment hand in

Brugermanual til Assignment hand in Brugermanual til Assignment hand in Indhold: Undervisere:...2 Hvor finder jeg Assignment hand in?...2 Opret en opgave...4 Slet en opgave...5 Rediger en opgave...5 Hvor finder jeg de afleverede filer?...5

Læs mere

2. Vælg digital signatur. Har du mere end 1 digital signatur, kan du vælge mellem dem ved at klikke på pilen, som er markeret med en cirkel.

2. Vælg digital signatur. Har du mere end 1 digital signatur, kan du vælge mellem dem ved at klikke på pilen, som er markeret med en cirkel. 1. Log på og kom i gang. For at komme i gang med at administre dine egne og dine medarbejderes rettigheder på sundhed.dk, skal du logge på med en digital signatur til sundhedsfaglige. 2. Vælg digital signatur.

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse.

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse. Introduktion Formålet med denne vejledning Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve EazyProject. Vejledningen indeholder kun de nødvendige skridt du skal igennem,

Læs mere

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland Tabulex Trio Grunddata Grønland Trio Grunddata Grønland Side 2 Indholdsfortegnelse Velkommen til Trio!... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Backup... 4 Dan backup... 4 Indlæs backup... 4 Send backup til

Læs mere

Vejledning til Aktivfuresoe.dk

Vejledning til Aktivfuresoe.dk Vejledning til Aktivfuresoe.dk Aktivfuresoe.dk er Furesøs nye portal, som er borgernes vindue ind til Furesøs aktive foreningsliv. Portalen er målrettet borgerne, mens det er foreningerne, som skal levere

Læs mere

Vejledning. Tabulex Forvaltning. Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017

Vejledning. Tabulex Forvaltning. Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017 Tabulex Forvaltning Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Forvaltning?... 3 Log ind... 3 Velkomstside... 4 Beskeder... 4 Mine beskeder...

Læs mere

SkemaWeb nyhedsbrev, 2. december -11

SkemaWeb nyhedsbrev, 2. december -11 SkemaWeb nyhedsbrev, 2. december -11 Denne gang har arbejdet koncentreret sig om nye funktioner i KontrolCentret. En ret overset facilitet i SkemaWeb er brug af skemabånd denne facilitet har fået sig en

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere

blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere Kursusmateriale Introduction Manual Version 1.1 Publisher Knowledge group AU IT / BSS Support Fuglesangs Allé 4 8210 Aarhus V Advanced Multimedia

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017

Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017 Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017 Side 2 Indhold Indledning... 3 Klargøring til nyt skoleår... 3 Kommende 0.-klasser... 3 Team... 3 Oprettelse af nyt team... 3 Massekopiering af team... 3 Kopiering

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til administratorer 12. Marts 2018 1 Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 1. Brugere... 5 Opret brugere...

Læs mere

Vejledning til organisationer i Blackboard

Vejledning til organisationer i Blackboard Vejledning til organisationer i Blackboard Indhold 1. Om organisationer i Blackboard... 1 2. Sådan finder du din organisation... 2 3. Sådan får du adgang til en allerede eksisterende organisation... 3

Læs mere

CV Med sammensatte spørgsmål

CV Med sammensatte spørgsmål CV Med sammensatte spørgsmål Klik på Tandhjulet (rød pil) derefter opsætning (blå pil) og vælg CV (grøn pil). Så er du inde, hvor du kan foretage en række vigtige oprettelser og opdateringer af systemet.

Læs mere

HåndOffice Holdopgaver

HåndOffice Holdopgaver HåndOffice Holdopgaver Holdopgaver... 3 Aktiviteter... 3 Opret aktivitet... 4 Aktivitets gentagelser... 8 Deltagere i aktivitet... 10 Oprette opgaver til aktivitet... 10 Send besked til deltagere.... 13

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Nyt skoleår i SkoleIntra

Nyt skoleår i SkoleIntra Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2018 itslearning A/S 8230 Åbyhøj, Danmark Indhold 1.0 Indledning... 2 2.0 Klargøring til nyt skoleår... 2 2.1 Kommende 0.-klasser... 2 2.2 Team... 2 2.2.1 Massekopiering

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra:

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra: Login I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i : Man finder som et link nederst til venstre på skolens offentlige Informationsportal. Adressen er: www.samsoegades-skole.skoleintra.dk

Læs mere

Introduktion og indholdsoversigt

Introduktion og indholdsoversigt Introduktion og indholdsoversigt Denne guide omhandler kursus oprettelse i et web-modul (KOSMO). Processen gør det muligt at oprette en mindre mængde kurser af gangen, og dermed gå til og fra kursusoprettelsen.

Læs mere

12.2 Design skabeloner

12.2 Design skabeloner 12.2.0 Velkommen til manualen for Design skabeloner 1 12.2.1 Introduktion til Design skabeloner 1 12.2.2 Hovedside for Design skabeloner 1 12.2.3 Opret ny skabelon 2 12.2.3.1 Navngivning og opløsning 2

Læs mere

Quick Guide ver. 1.1 Bådreservation

Quick Guide ver. 1.1 Bådreservation Side 1 22. august 2016 1. Introduktion Målet med Baådreservationssystemet er at automatisere administrationen af klubbens både, således at der opnås den mest optimale udnyttelse af bådene med en minimal

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk

www.munkebjergskolen.odense.dk ForældreIntra er del af Munkebjergskolens hjemmeside. Her åbnes op for en større, direkte kontakt mellem skole og hjem. ForældreIntra er et lukket univers, som forældrene skal angive brugernavn og adgangskode

Læs mere

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011 1. Administrer brugerkonti Januar 2011 Brugervejledning til Dantek MaterialeValg Januar 2011 Copyright 2011 by Dantek A/S Vejledningen er udformet af Mads K. Petersen med bidrag fra Ole Sloth Carlsen.

Læs mere

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf.

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. 5618 2600 Forældreintra 1 September 2007 Vejledning for forældre ForældreIntra

Læs mere

Admin i SkoleIntra. Fif til administratorer. Version: August 2012

Admin i SkoleIntra. Fif til administratorer. Version: August 2012 Admin i SkoleIntra Fif til administratorer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse At være administrator på SkoleIntra...4 De første overvejelser...4 LærerIntra import af data...4 LærerIntra hvem må

Læs mere

Lectio. Lectio øvelseshold vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio øvelseshold vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Lectio øvelseshold vejledning 1992-2007 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord

Læs mere

og intranet.sygehussonderjylland.dk

og intranet.sygehussonderjylland.dk www.sygehussonderjylland.dk og intranet.sygehussonderjylland.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Før du starter... 3 Opret et arrangement... 4 Rediger et arrangement... 7 Kopier et arrangement...

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv Redigering Oprettelse Vælg Tom profil og klik på Stamoplysninger (se næste side). Redigering Vælg en profil, fx Helpdesk, og klik på Søg for at få en liste over de medarbejdere, der er med i søgeplanen.

Læs mere

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/.

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/. Bilag 2 VEJLEDNING I BRUGERADMINISTRATION PÅ SKI.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Brugeradministrations portal...1 3. Oprette brugere...2 3.1 Forud oprettede brugere...2 Slet forhåndsoprettede

Læs mere

Booking+ Brugervejledning

Booking+ Brugervejledning Booking+ Brugervejledning Booking+ er et webbaseret, brugervenligt lokaleadministrations- og mødebookingsystem, der kan håndtere lokalereservationer fra forskellige lejere og brugere af fælles mødelokaler,

Læs mere

Pronestor Room. Modul 3. Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10. Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2

Pronestor Room. Modul 3. Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10. Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2 Modul 3 Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10 Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2 Log ind som administrativ bruger Side 3.3 Administrator Opsætning af Organisation Side 3.4 Opret Lokationer,

Læs mere

SKOLEINTRA INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 KOORDINATION 5 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10 NYT FRA SFO 12

SKOLEINTRA INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 KOORDINATION 5 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10 NYT FRA SFO 12 INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 OFFENTLIGGØRELSE 4 KOORDINATION 5 AKTIVITETSKALENDER 5 NY AKTIVITET 5 MASSEOPRET 7 OVERSIGTER 8 UDSKRIFTER 9 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

How to! Sidst tilrettet maj 2015

How to! Sidst tilrettet maj 2015 How to! Sidst tilrettet maj 2015 Indhold Hvordan- How to!... 1 Opretter jeg Afdelinger og Kategorier?... 3 Opretter jeg et Fag?... 4 Sammenspil.... 8 Tilføjer jeg elever til et Sammenspil... 10 Tildeler

Læs mere

Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk

Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk Indhold. Rediger din profil på Min Side a. Sådan retter du i din profil 2. Opret et indlæg under din aktivitet eller afdeling a. Skriv ud til andre

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Oprettelse og håndtering af allokationer

Oprettelse og håndtering af allokationer Oprettelse og håndtering af allokationer 8. juli 2015 Ekstern Version 1.2 Dansk Det er i VP Boxoffice muligt at allokere nogle af dine pladser til forskellige formål fx til kørestols- og ledsagerpladser,

Læs mere

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in Tildel rettigheder 1. Som administrator i en virksomhed kan du tildele rettigheder til andre brugere i virksomheden gennem virk.dk. 2. Du kan tildele rettigheder til brugere i din organisation ved at klikke

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Fordeling af elever på undervisningsforløb

Fordeling af elever på undervisningsforløb Fordeling af elever på undervisningsforløb Senest opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Sådan får du adgang til fordelingssiden Søg undervisningsforløb frem Søg elever frem

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Politikker administratorvejledning

Politikker administratorvejledning Politikker administratorvejledning - Hele vejen rundt Dem der skal lave politikker og samtykker skal have følgende rettighed: Samtykke - Administration af samtykker og politikker Du skal først lave en

Læs mere

KaBoo administratormanual

KaBoo administratormanual KaBoo administratormanual Version 1.0 - Udgivet 27/7 2010 KaBoo Administratormanual Når du skal administrere KaBoo Denne manual beskriver de funktioner du har behov for, når du skal administrere KaBoo.

Læs mere

november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0

november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0 november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0 Indhold Omfang... 3 Begreber... 3 Administratorrettighed... 3 Administratorrolle... 3 Kommunal administrator... 4 Institutionel administrator...

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Find de billeder som vises i begge kasser. Papiret kan eventuelt foldes på midten først - kig først på den øverste kasse. Vend papiret og se om du

Find de billeder som vises i begge kasser. Papiret kan eventuelt foldes på midten først - kig først på den øverste kasse. Vend papiret og se om du Navn: Klasse: Materiale ID: PIC.8.1.1.da Lærer: Dato: Klasse: Materiale ID: PIC.8.1.1.da Navn: Klasse: Materiale ID: PIC.8.2.1.da Lærer: Dato: Klasse: Materiale ID: PIC.8.2.1.da Navn: Klasse: 254 Materiale

Læs mere

Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve BCpro / Projektstyring.

Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve BCpro / Projektstyring. Kom godt i gang BCpro / Projektstyring En simpel brugerflade med avancerede funktioner Byggecentrum Introduktion Formålet med denne vejledning Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig

Læs mere

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil TDC Scale Mobil Administratorvejledning til opsætning af TDC Scale Mobil 1 Indhold Side Indledning 3 1. Tilpasning af din Scaleløsning generelt 3 2. Lokalnummerlængde 3 3. Hovednummervisning 6 Opsætning

Læs mere

Afstemninger og Live Beskeder

Afstemninger og Live Beskeder Afstemninger og Live Beskeder Conference Managers Afstemninger og Live Beskeder er en interaktiv feature til at afgive svar på meningsmålinger, quizzer eller skrive spørgsmål under arrangementet. Arrangøren

Læs mere

Håndtering af timepriser. Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen

Håndtering af timepriser. Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen Håndtering af timepriser Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen 03 Indhold Indledning... Adgang til Timepriser... Brugergrænsefladen på hovedsiden for timepriser... Typer

Læs mere

Sådan bruger du Skive Kommunekortet

Sådan bruger du Skive Kommunekortet Sådan bruger du Skive Kommunekortet Når du har fået et Skive Kommunekort udleveret, skal du registrere dig på denne hjemmeside: Betalingskort.skivekommune.dk Første gang du kommer ind på siden skal du

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 15 august 2016

Nyhedsbrev nr. 15 august 2016 Nyhedsbrev nr. 15 august 2016 I uge 45 præsenterer Andreas Frey Fletting, Frey Software og Andreas Domnanovich, Østrig nyhederne i Untis 2017. Møderne bliver afholdt tirsdag den 8.november 2016 i Århus

Læs mere

EasyIQ Links widget i Aula

EasyIQ Links widget i Aula EasyIQ Links widget i Aula 0 Med EasyIQ Links Widget kan kommunen, skolen og klasselærerne oprette og organisere deres links, og udstille dem i Aula. Links Widget giver mulighed for at lave en nem og overskuelig

Læs mere

VEJLEDNING Vejledning til lokaladministartorfunktionaliteten. Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem

VEJLEDNING Vejledning til lokaladministartorfunktionaliteten. Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem VEJLEDNING 2019 Vejledning til lokaladministartorfunktionaliteten Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man

Læs mere

Vejledning til a-kasser om administration af brugere i Arbejdsmarkedsportalen

Vejledning til a-kasser om administration af brugere i Arbejdsmarkedsportalen Vejledning til a-kasser om administration af brugere i Arbejdsmarkedsportalen Version: 1.0 Oprettet den 9. maj 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. ADGANG... 3 3. OPRETTELSE AF BRUGERE OG TILDELING AF ROLLER...

Læs mere

Når karaktergivningen er slut, markeres dette ved at låse listen. - Hele vejen rundt

Når karaktergivningen er slut, markeres dette ved at låse listen. - Hele vejen rundt Vejledning i karakterer Håndtering af karakterer i UDDATA+ er i øjeblikket under udvikling. Første step er moduler hvor undervisere kan afgive karakterer til deres klasser. Indhold Afgivning af karakterer...

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.12.2018 Redigeret 21-12-2018 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Adgang til andre postkasser med Outlook 2016 Dokumentnummer

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Hvad kan jeg i WebUntis?

Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? 1 1. Login 1.1 Login og rettigheder på WebUntis 4 2 2. Skemaer 2.1 Skemaer i WebUntis 7 3 3. Undervisning 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 Undervisning i WebUntis

Læs mere

I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner.

I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner. undervisningsgrupper] I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner. Da det indimellem kan være svært at overskue, hvad der er hvad, vil du i de næste

Læs mere

Rettigheder til UDDATA+

Rettigheder til UDDATA+ Rettigheder til UDDATA+ Adgang til administration af brugerrettigheder findes i venstre kolonne under System - Rollerettigheder. Det kræver rettigheden UDDATAPLUS Administration af UDDATA-vinduer og bestillinger,

Læs mere

Kalender-administration

Kalender-administration Kalender-administration 11. Udgave, maj 2010 UNI C SkoleKom Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf. 35878550 Om vejledningen... 3 1 Kalendertyper... 4 1.1 Personlig kalender...4 1.2 Gruppekalender...4 1.3

Læs mere