Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:15 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen (O) Jens Andersen (V)

2 Fraværende: Jens Andersen var fraværende.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Principper for budgetopfølgning og økonomistyring Status for etablering af Helhedstilbud på Handicapområdet Helhedstilbud på Handicapområdet Kommunal medfinansiering på Sundhedsområdet Forslag til revision af tildeling af 18 midler Revision af Sundhedspolitik Evaluering af Den Sammenhængende Børnepolitik Budget 2012 for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet Budget 2012 for botilbuddet Møllehuset Budget 2012 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag Budget 2012 for botilbuddet Gaia Regnskab 2010 for botilbuddet Møllehuset Regnskab 2010 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag Regnskab 2010 for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet Orientering Lukket sag - Analyse af handicapområdet, STU og overgangen fra barn til voksen Lukket sag - Orientering

4 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordenen J.nr.: /dwsbts Åben sag SS Sagsfremstilling: Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Ingen bemærkninger. Jens Andersen var fraværende.

5 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Principper for budgetopfølgning og økonomistyring J.nr.: P21/dwokjd 11/22829 Åben sag FL/SS/ØK Resumé: På baggrund af Økonomiudvalgets drøftelser på mødet den 14. december 2011 har Økonomiafdelingen udarbejdet notat om fremtidig økonomistyring, som ønskes drøftet. På baggrund af Økonomiudvalgets drøftelser, fremsendes notatet om ændringer i økonomistyringsprincipperne til høring i fagudvalgene. Sagsfremstilling: Brønderslev Kommunes principper for økonomistyring indeholder følgende 2 afsnit vedrørende budgetopfølgning og tillægsbevillinger. Herudover er der et bilag vedrørende den samlede budgetopfølgning. Budgetopfølgning Økonomiudvalget fører tilsyn med, at forvaltningen af økonomiske midler sker i overensstemmelse med Byrådets beslutninger. Dette sker gennem en tæt budgetopfølgning. Økonomiafdelingen tager initiativ til/udarbejder økonomirapportering, hvorved Byrådet, Økonomiudvalget og øvrige fagudvalg løbende modtager budgetopfølgningsmateriale. For at understøtte en tæt budgetopfølgning er der i bilag for budgetopfølgning præciseret, hvilken opgave-, rolle- og ansvarsfordeling, der er mellem Økonomiudvalg, fagudvalg og Forretningsledelse i forhold til en samlet budgetkontrol. Tillægsbevilling Der må ikke foretages aktiviteter, der medfører merudgifter, der ikke er bevilliget i forbindelse med vedtagelse af årsbudgettet. Kan den enkelte bevilling ikke overholdes, har fagudvalget initiativforpligtigelse til at søge kompenserende besparelser inden for fagudvalgets øvrige politikområder. Er dette ikke muligt, søges snarest muligt om en tillægsbevilling. Forretningsledelsen udarbejder finansieringsmuligheder/-forslag til kompenserende besparelser forinden fagudvalget behandler sagen. Forretningsledelsens finansieringsforslag skal følge sagen til udvalg og Byråd. Tillægsbevillingen skal bevilliges, FØR en udgift/indtægt afholdes/oppebæres. Inge Tengnagel deltager i behandling af punktet. Beslutning i Forretningsledelsen den 22. november 2011: Økonomiudvalget skal inden jul drøfte fremtidige principper for økonomistyring herunder en forventningsafklaring vedrørende Forretningsledelsens ansvar for at anvise forslag til finansiering af merforbrug.

6 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 532 Beslutning i Økonomiudvalget den 14. december 2011: Drøftet. Der udarbejdes forslag til næste møde. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling til Forretningsledelsen den 10. januar 2012: Forslaget vil blive eftersendt. Beslutning i Forretningsledelsen den 10. januar 2012: Forretningsledelsen anbefaler forslaget. Forretningsledelsen gør samtidig opmærksom på, at såfremt der skal skabes et større råderum i kommunens økonomi, så bør det overvejes i hvilken udstrækning andre mere strukturorienterede metoder kan anvendes. Sagsfremstilling til Økonomiudvalget den 18. januar 2012: På baggrund af drøftelserne på sidste økonomiudvalgsmøde har økonomiafdelingen udarbejdet et forslag til ændrede principper for økonomistyring som medfører en opstramning af økonomistyringen i Brønderslev Kommune, med det formål at undgå kassefinansierede tillægsbevillinger på de kommunale serviceudgifter. Med ændringerne sendes der et klart signal om, at der ønskes en ændret kultur på en række områder, herunder en ændret kultur på det politiske niveau hvor fagudvalgenes rammer skal holdes også selv om det koster service og en ændret administrativ kultur, hvor spillereglerne om forslag til kompenserendes besparelser altid følges. Herudover er det vigtigt, at budgetlægningen er realistisk og bygger på realistiske forudsætninger. Et i forvejen urealistisk budget vil automatisk give mindre ansvarlighed for dem, som skal holde det. Det stiller både krav til, at budgettet hvert år korrigeres på en realistisk måde, samt at de besparelser der besluttes også er realistiske at nå. De konkrete forslag til ændringer fremgår af vedlagte bilag. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. januar 2012: Principperne i notatet anbefales. Notatet sendes i høring i fagudvalgene. Økonomiudvalgets og fagudvalgenes bemærkninger indarbejdes i notatet Genoptages på næste møde. Sagsfremstilling til Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: I henhold til Økonomiudvalgets behandling af forslag til principperne for budgetopfølgning og økonomistyring, anmodes fagudvalget om at drøfte, hvorvidt de foreslåede ændringer i økonomistyringsprincipperne giver anledning til bemærkninger.

7 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 533 Fagudvalgenes behandling og eventuelle bemærkninger, vil blive fremsendt til Økonomiudvalgets behandling i mødet den 8. februar Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 30. januar 2012: Beskæftigelsesudvalget har ingen bemærkninger til forslaget. Marianne Jensen og Adnan Jedon var fraværende. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Udvalget anerkender, at initiativforpligtigelsen ligger i fagudvalget, men ændringer i serviceniveau bør altid være en Byrådsbeslutning. Udvalget kan tilslutte sig princippet om mulighed for at arbejde med flerårige budgetter. Udvalget kan desuden tilslutte sig princippet om gennemgang af tekniske korrektioner i Økonomiudvalget. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Forslag til økonomistyringsprincipper

8 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Status for etablering af Helhedstilbud på Handicapområdet J.nr.: Resumé: G01/dwbomc 11/23414 Åben sag HAR/SS På baggrund af vedtaget lukning af Værkstedet på Karetmagervej samt ændret praksis for benyttelse af det kommunale dagtilbud for målgruppen har der i udfører-området været arbejdet på indholdsbeskrivelse samt tids- og handleplan i forhold til ændrede tilbud på Handicapområdet. Handicaprådet orienteres i møde den 30. januar Social- og Sundhedsudvalgets orienteres om status. Sagsfremstilling: Med henblik på udmøntning af besparelse på 1,3 mio. kr. på Handicapområdet er der igangsat ændringer på området. I forbindelse med lukning af Værkstedet på Karetmagervej, samt etablering af "helhedstilbud" for borgere med bopæl i kommunale tilbud har der i udfører-området været iværksat en proces, med det sigte at effektuere den besluttede besparelse. Disse borgere har hidtil modtaget dagtilbud i de kommunale dagtilbud. På døgntilbudsområdet har der været arbejdet, dels i det østlige område (Cassiopeia og Lundagervej) og dels i det vestlige område (Brandur Allé og Nordstjernen), med beskrivelse af de ændrede tilbud. Helt konkret har man taget udgangspunkt i, at ændringerne sker i forhold til de borgere, hvor Brønderslev Kommune er betalingskommune. De ændrede tilbud er dog beskrevet og planlagt, så de også vil kunne omfatte borgere fra anden handlekommune. På området vil der den 15. februar ske følgende ændringer: Værkstedet på Karetmagervej lukker. Herfra tilbydes 10 hjemmeboende borgere fra Dronninglund fortsat tilbud i Aktivitetshuset i Brønderslev. I Aktivitetshuset har man afdækket fremtidig målgruppe, samt tilbud til den ændrede målgruppe. For borgergruppen fra Bofællesskabet Lundagervej og fra Cassiopeia i Dronninglund opstartes "helhedstilbud" for de aktuelle borgere. Der er et udestående med hensyn til lokaler til "helhedstilbud" på Lundagervej. Oprindeligt var planen at inddrage en ledig lejlighed i naboejendommen, men denne forudsætning er bortfaldet, da der pt. ikke er nogen ledige lejemål her. Indtil andet er etableret, beskæftiges borgerne med afsæt i eget hjem samt alternative aktiviteter. For Nordstjernen vil ca. 10 borgere overgå til "helhedstilbud". Der skal etableres eksterne lokaler, men da dette ikke kan være klar 15. februar, vil der, indtil andet er sat i værk, blive etableret "helhedstilbud" med udgangspunkt i borgernes hjem samt blive benyttet andre aktivitetsmuligheder. Borgere fra Brandur Allé, der er visiteret til "helhedstilbud", vil overgå til dette.

9 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 535 Indhold "Helhedstilbud" er beskrevet i samarbejde mellem pårørende og personale på botilbuddene. Med afsæt heri er beskrivelse af udmøntning til "helhedstilbud" for den enkelte borger iværksat. Der beskrives tilbud, der sikrer sammenhæng og forudsigelighed til gavn for især den svage borger. Der er planlagt aktiviteter, både individuelle, og aktiviteter i gruppesammenhæng. Af aktiviteter kan nævnes: Sang og musik, udeliv, højtlæsning, deltagelse i daglige personlige, praktiske gøremål og andre pædagogiske aktiviteter. Status personale For området, samlet set, er personale ressourcerne vurderet og ved omorganisering og ændring af arbejdssted for nogle medarbejderes vedkommende, er afskedigelser undgået. Der er i alt tale om ca. 10 medarbejdere, der skal ændre arbejdssted. De personalemæssige ændringer er nu sendt i høring hos de involverede medarbejdere. Lokaler Det skal efterfølgende vurderes, hvilke lokalemæssige behov organisationsændringerne medfører. Reaktioner fra pårørende Der har været afholdt møde mellem borgmester Lene Hansen og 4 pårørende til 2 beboere på Brandur Allé den 4. januar De pårørende er utilfredse med besparelsen i sin helhed og udmøntning i forhold til omlægning af dagtilbud til helhedstilbud. De forholder sig skeptiske til, hvorvidt det er muligt at opnå besparelsen ad denne vej. Andre tiltag Det er desuden besluttet at udarbejde en analyse af udgifter på handicapområdet. Der arbejdes med at kortlægge målgruppen, der modtager særligt tilrettelagt undervisning (STU). Ligesom der bliver lavet en analyse af overgangen fra barn til voksen. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Sundheds- og Handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Beslutning i Handicaprådet den 30. januar 2012: Inge Tengnagel deltog i punktet. For at behandle dette punkt sammen med den kommende kvalitetsstandard på området indkaldes Handicaprådet til et ekstraordinært møde mandag den 6. februar 2012, kl. 13,00. Fridolin Laager og Jens Andersen havde meldt afbud. Jonna Jacobsen deltog som stedfortræder for Fridolin Laager.

10 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 536 Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Til efterretning. Jens Andersen var fraværende.

11 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Helhedstilbud på Handicapområdet J.nr.: Resumé: G01/dwbomc 11/23414 Åben sag HAR/SS/BS/ØK/BY Byrådet har besluttet at borgere i Brønderslev Kommunes botilbud for handicappede fremadrettet skal tilbydes aktivitets- og samværstilbud i kommunens botilbud. På den baggrund er der beskrevet målgruppe og indhold for et helhedstilbud. Det betyder, at der er ændret målgruppe i A- huset, at Værkstedet er nedlagt og der er udarbejdet foreløbig kvalitetsstandard for helhedstilbud. Social og Sundhedsudvalget skal godkende den ændrede kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens 104. Sagsfremstilling: Byrådets beslutning om, at borgere i Brønderslev Kommunes botilbud for handicappede fremadrettet skal tilbydes aktivitets- og samværstilbud i kommunens botilbud har betydet, at der er et ændret serviceniveau for borgerne i de nævnte tilbud. Beskrivelsen er udarbejdet i et samarbejde mellem ledere, medarbejdere og pårørende inden for de 4 boenheder, som er omfattet af helhedstilbud. Fagenheden for Sundhed og Velfærd har på den baggrund tilrettet den eksisterende kvalitetsstandard gældende for Servicelovens 104. Beslutningen om etablering af Helhedstilbud i Brønderslev Kommunes eksisterende tilbud har medført at der er sket følgende ændringer i den nuværende kvalitetsstandard gældende for aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens 104: Værkstedet er lukket og er skrevet ud af eksisterende kvalitetsstandard Målgruppen for A-huset er ændret og Helhedstilbud er skrevet ind i eksisterende kvalitetsstandard Helhedstilbud Helhedstilbud defineres som et samlet tilbud til den enkelte borger. Det ønskes, at den enkelte borger skal opleve helheden i sin hverdag. Målgruppe: Borgere i Brønderslev Kommunes botilbud inden for Handicapområdet. Som hovedregel er tilbuddet til borgere i kommunens botilbud, dog kan der i helt særlige tilfælde, hvor der er tale om helt specifikke udviklingsmuligheder, visiteres til et eksternt tilbud. Formål: At lave en helhedsindsats, hvor der tages udgangspunkt i den enkelte beboers totalsituation. Omdrejningspunktet vil fremadrettet vil være alm. daglig livsførelse, herunder aktiviteter som

12 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 538 pasning af egen bolig, personlige forhold mm. samt fritidsliv. Igennem det seneste år er der i forbindelse med Projekt KEK arbejdet på at få udarbejdet en lang række nye kvalitetsstandarder. De vil samlet blive fremsendt til politisk behandling. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender den ændrede kvalitetsstandard gældende for aktivitets- og samværstilbud efter Serviceloven 104. Inge Tengnagel deltager i behandling af dette punkt. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen, da Social- og Sundhedsudvalget tidligere har fået en orientering omkring økonomien i denne sag. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Notat om alternativ udmøntning af besparelsen på 1,3 mio.kr. og tilrettet kvalitetsstandard udleveret på mødet. Thomas Krog, Ole Bruun og Marianne Jensen anbefaler kvalitetsstandarderne godkendt med følgende bemærkninger: Kvalitetsstandardens side 14 øverst affattes målgruppen således: Borgere i boformer og botilbudslignende foranstaltninger. Som hovedregel er tilbuddet til borgere i kommunens botilbud, dog kan der i (helt) særlige tilfælde, hvor der er tale om (helt) specifikke udviklingsmuligheder visiteres til et eksternt tilbud. (Ordene i parentes udgår). Kvalitetsstandardernes side 17. Udvalget gerne fremhæve, at Helhedstilbuddet indeholder et bredt udvalg af daglige og udadvendte tilbud. Udvalget ønsker sagen godkendt i Byrådet. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Revideret kvalitetsstandard 104

13 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Kommunal medfinansiering på Sundhedsområdet J.nr.: Resumé: Ø40/dwsule 12/1620 Åben sag SS Finansieringen af den aktivitetsbestemte medfinansiering er blevet ændret fra 2012 for at tilskynde kommunerne til at prioritere de forebyggende indsatser endnu højere. Med ændringen af den kommunlae medfinasiering afskaffes grundbidraget, hvormed hele den kommunale medfinasiering af sundhedsområdet sker gennem aktivitetsbestemt medfinansiering. På det somatiske område betyder ændringen ligeledes, at den aktivitetsbestemte medfinansiering hæves fra 30 % til 34 % af diagnoserelaretgruppetakst (DRG takst), og loftet på stationære sygehusindlæggelser hæves fra ca til kr. På mødet vil Fagenheden informermere om forbruget af regionale sundhedsydelser i Sagsfremstilling: Kommunernes opgaver på sundhedsområdet kræver information og viden. For bedst muligt at kunne tilrettelægge de lokale sundhedsindsatser er det nødvendigt at kende sundhedstilstanden hos kommunens borgere og kende til, hvilke sundhedsudfordringer der findes i forskellige dele af kommunen. Kommunerne har adgang til IT redskaber, der kan bidrage til at analysere den kommunale medfinansiering af sundhedsydelser. I Kommunal Økonomisk Sundhedsinformationsgrundlag (KØS) kobles data fra Sundhedsstyrelsens sundhedsregistre med data fra andre registre. Sundhedsregistrene rummer oplysninger om borgernes forbrug af regionale sygehusydelser, for eksempel antal indlæggelser og ambulante besøg. Fagenheden vil på mødes præsentere hvilke informationer om den kommunale medfinasiering på sundhedsområdet man kan finde i KØS og hvordan man kan arbejde videre på grundlag af oplysningerne. På mødet vil data-mulighederne i KØS blive gennemgået i forhold til udvalgte temaer i Brønderslev Kommune. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Konsulent Line Enevoldsen og Sundheds- og Handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Gennemgangen viste, at der er en forventning om at der er størst mulighed for at påvirke følgende typer af indlæggelser: Alloplastikker (fx hoftebrud) Diabetes Blodforgiftning

14 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 540 Rehabilitering Lungesygdomme Udvalget ønsker på baggrund af gennemgangen at få forelagt et oplæg om en indsats på følgende områder med henblik på at imødekomme punkt i budgetaftalen for 2012 om at flytte indsats fra indlæggelse til en kommunal indsats: Faldforebyggelse Forebyggelse af genindlæggelser Jens Andersen var fraværende.

15 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Forslag til revision af tildeling af 18 midler J.nr.: Resumé: G01/dwsbhsj 10/27254 Åben sag SS Ved ansøgningsrunden til 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde i 2011 besluttede Social- og Sundhedsudvalget at afsætte kr. til en udviklingspulje inden for den eksisterende ramme og udvalgte 2 fokuspunkter: Børns Voksenvenner og integration af flygtninge. Social- og Sundhedsudvalget skal tage stilling til, hvordan rammerne for tildeling af 18 midlerne fremover skal være i forhold til at sikre fokus på nyskabelse og videreudvikling af de frivillige aktiviteter målrettet socialt sårbare grupper. Sagsfremstilling: Social- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. oktober 2010, at der fremover kun skal være én ansøgningsrunde med bevilling til Frivilligt Socialt Arbejde jf. Lov om Social Service, 18. Ansøgningsfristen skal være 15. marts hvert år. Social- og Sundhedsudvalget besluttede tillige, at der hvert år skal udvikles et fokuspunkt for tildeling af midlerne og afsættes en pulje hertil. På mødet den 12. januar 2011 besluttede Social- og Sundhedsudvalget endvidere følgende rammer for fordeling af 18 midlerne i 2011: Der afsættes en pulje på kr. inden for den i budgettet afsatte ramme. Et eller flere projekter kan støttes inden for hvert fokuspunkt. Udvalget peger på fokuspunkterne 1) Børns voksenvenner og 2) Integration af flygtninge Fokuspunkterne udpeges for 1 år. Ved ansøgningsrunden i 2011 modtog Brønderslev Kommune 75 ansøgninger om tilskud til frivilligt socialt arbejde, heraf 5 ansøgninger til udviklingspuljen. Ansøgningerne søgte til sammen om kr. Der var til området afsat kr. til fordeling i Til den nye udviklingspulje på kr. var der i 2011 indkommet 5 ansøgninger, som udvalget tildelte følgende tilskud: 71. Børns Voksenvenner: kr. 72. Idrætssamvirket Brønderslev: 0 kr. 73. Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp: kr. 74. Dansk Røde Kors: ansøgning bortfaldet 75. Klokkerholm Idrætsforening: 0 kr.

16 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 542 De relativt få ansøgninger til udviklingspuljen giver anledning til at overveje, om fokuspunkterne var for snævert formuleret. Frivilligrådet drøftede på sit møde den 9. november 2011 den kommende ansøgningsrunde i 2012, og repræsentanterne fra de frivillige foreninger gav udtryk for den holdning, at udviklingspuljen ikke bør bestå, hvis den fortsat skal finansieres af den afsatte ramme. Så ser de frivillige repræsentanter hellere, at udvalget prioriterer nyskabende tiltag ved tildeling fra den samlede pulje. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager erfaringerne fra forsøget med udviklingspuljen til efterretning og på den baggrund fremover indkalder alle ansøgninger på lige vilkår. Ved tildeling af støtte fra den samlede 18 pulje prioriteres nyskabende og udviklende tiltag og aktiviteter. Sundheds- og Handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Udvalget ønsker at fastholde princippet om udpegning af fokuspunkter i Udvalget ønsker at udpege frivilligindsats inden for psykiatrien som nyt fokuspunkt inden for en ramme på kr. Jens Andersen var fraværende.

17 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Revision af Sundhedspolitik J.nr.: Resumé: P22/dwsuit 08/900 Åben sag SS/HAR/ÆR/BY Sundhedspolitikken i Brønderslev Kommune skal revideres, og i den forbindelse er der blevet udarbejdet et udkast til en projektorganisation og en fasebeskrivelse af projektet. Social- og Sundhedsudvalget har bedt om oplæg til en happening for at markere startskuddet til arbejdet med sundhedspolitikken i Byrådet. Fremsendes til Social- og Sundhedsudvalget til godkendelse. Sagsfremstilling: I 2010 blev der gennemført en større undersøgelse af borgernes trivsel, sundhed og sygdom. Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i foråret 2011 og er udarbejdet på nationalt, regionalt og kommunalt niveau. De væsentligste resultater for Brønderslev Kommune blev samlet i pjecen Sådan står det til med sundheden i Brønderslev Kommune Den nye sundhedsprofil giver anledning til at drøfte udviklingen i borgernes sundhed og trivsel og se på, hvordan kommunen møder udfordringerne. Kommunens gældende sundhedspolitik skal derfor revideres. Beskrivelse af projektorganisation og de forskellige faser i projektet kan læses i de vedlagte bilag. Derudover har Social- og Sundhedsudvalget bedt om oplæg til en happening for Byrådet - omfattende bl.a. konditest for byrådsmedlemmerne - for at skabe fokus på arbejdet med den nye Sundhedspolitik, med henblik på sikre Byrådet det fornødne ejerskab af processen. Fagenhedens forslag til en sådan begivenhed er beskrevet i vedlagte bilag. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender den fremlagte projektorganisation, og at forslag til en happening i Byrådet ligeledes godkendes. Sundheds- og Handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Forretningsledelsen behandler sagen i møde den 30. januar Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Udvalget ønsker til næste møde en tydeliggørelse af, hvordan handleplanerne gældende for de forskellige udvalg skal sikre en aktiv indsats, som når ud til borgerne. Jens Andersen var fraværende.

18 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 544 Bilag: Business Case - sundhedspolitik Revidering af Sundhedspolitik overordnet fase beskrivelse Organisationsplan for revidering af Sundhedspolitik Byråd i Bevægelse

19 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Evaluering af Den Sammenhængende Børnepolitik J.nr.: Resumé: G12/dwuphj 11/16507 Åben sag FL/BS/FK/SS Notat med evaluering af kommunens sammenhængende børnepolitik foreligger til behandling. Sagsfremstilling: Kommunens sammenhængende børnepolitik skal tages op med henblik på evt revidering i det første år af en ny valgperiode Herved får stående udvalg og det samlede byråd mulighed for at tage højde for børnepolitikken i sine øvrige målsætninger og prioriteringer På grund af arbejdet med udmøntning af besparelse på bla Folkeskoleområdet har evalueringspro cessen været flyttet til! kvartal af "#$$ Fagenhed og afdelinger har løbende fulgt op i forhold til politikkens fokus og indsatser% hvorfor den foreliggende evalueringen primært er koncentreret omkring selve politikken og dens synlighed og virke i hverdagen i kommunens mange institutioner&afdelinger Den valgte evalueringsmetode har været fokusgruppeinterviews med en bred repræsentation af ledere og medarbejdere indenfor børne og ungeområdet Kommunens Ungdomsråd er ligeledes hørt i forbindelse med evalueringen Fagenheden for Børn og Kultur foreslår at evalueringen tages til efterretning at der udpeges følgende! indsatser i "#$"* 1. Fælles forståelsesramme&fælles sprog som led i det tværfaglige samarbejde 2. Plan for sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet 3. Etablering af Kulturskole for børn i Brønderslev Kommune Forslag til indsatser i "#$"% specielt pkt $% er udarbejdet i samarbejde med Sundhedsområdet

20 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 546 Beslutning i Forretningsledelsen den 6. september 2011: Evalueringen tages til efterretning. Forretningsledelsen anbefaler, at det tværsektorielle samarbejde styrkes. Sagsfremstilling til Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager evalueringen til efterretning, og at den sammenhængende børnepolitik tænkes sammen med revision af Sundhedspolitikken. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 31. januar 2012: Anbefales godkendt. Ole Jespersgaard og Peter H.S. Kristensen var fraværende. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Udvalget vil gerne levere input senere i processen i forbindelse med revision af sundhedspolitikken. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Notat - Evaluering af Den sammenhængende Børnepolitik Beskrivelse af indsatser

21 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Budget 2012 for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet J.nr.: Resumé: Ø02/dwsbts 11/24612 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2012 for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende taksten for Sagsfremstilling: OT fremsender budget 2012 for Smørhullet. Den gennemsnitlige beregnede pladspris pr. måned for 2012 er kr. I 2010 var pladsprisen kr. og i 2011 var prisen kr. Pladsprisen er så, som omtalt vedrørende godkendelse af budget 2011, faldet med omkring 20 % i forbindelse med udvidelse af tilbuddet. Den gennemsnitlige beregnede pladspris, for 8 pladser i botilbuddet, er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Ved afvigelser fra det godkendte budget, skal tilsynet inddrages på forhånd. Beregnet gennemsnitlig pladspris Pladsprisen er udtryk for den beregnede gennemsnitlige pladspris. Pladsprisen er udregnet på baggrund af en belægningsprocent på 95 og på baggrund af bruttobudgettet, dvs. inklusiv udgifter der dækkes af eventuel egenbetaling. Egenbetalingen reducerer således det offentliges andel af den månedlige betaling/pladspris. Særydelser Inden for rammerne af godkendelsesgrundlaget kan der i særlige tilfælde mellem botilbuddet og den visiterende myndighed aftales særydelser for en konkret beboer. Der kan i den forbindelse aftales ekstrabetaling, da særydelser ikke er indregnet i den gennemsnitlige beregnede pladspris. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender den samlede budgetramme for 2012, og dermed pladsprisen på kr. pr. måned.

22 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 548 Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Godkendt. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Budget 2012 Udkast budgetgodkendelse 2012

23 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Budget 2012 for botilbuddet Møllehuset J.nr.: Resumé: Ø02/dwsbts 11/24610 Åben sag SS Den Tværkommunale Tilsyns- og Godkendelsesmyndighed (GOT) fremsender budget 2012 for botilbuddet Møllehuset. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende taksten for Sagsfremstilling: GOT fremsender budget 2012 for Møllehuset. Den gennemsnitlige beregnede pladspris pr. måned for 2012 er kr. I 2010 var pladsprisen kr. og i 2011 var prisen kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris, for 8 pladser i botilbuddet, er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Ved afvigelser fra det godkendte budget skal tilsynet inddrages på forhånd. Beregnet gennemsnitlig pladspris Pladsprisen er udtryk for den beregnede gennemsnitlige pladspris. Pladsprisen er udregnet på baggrund af en belægningsprocent på 95 og på baggrund af bruttobudgettet, dvs. inklusiv udgifter der dækkes af eventuel egenbetaling. Egenbetalingen reducerer således det offentliges andel af den månedlige betaling/pladspris. Særydelser Inden for rammerne af godkendelsesgrundlaget kan der i særlige tilfælde mellem botilbuddet og den visiterende myndighed aftales særydelser for en konkret beboer. Der kan i den forbindelse aftales ekstrabetaling, da særydelser ikke er indregnet i den gennemsnitlige beregnede pladspris. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender pladsprisen for 2012 på kr. pr. måned.

24 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 550 Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Godkendt. Udvalget konstaterer, at Møllehuset på regnskab 2010 har et overskud på ca. 1,6 mio.kr., og udvalget er desuden opmærksom på, at Møllehuset indgår i en samlet koncern. Udvalget ønsker ved forelæggelse af regnskab 2011 forelagt et regnskab for den samlede koncern. Udvalget ønsker desuden at gøre opmærksom på, at taksten kan nedsættes som følge et positivt regnskabsresultat og en stor egenkapital. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Budget 2012 Udkast budgetgodkendelse 2012

25 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Budget 2012 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag J.nr.: Resumé: Ø02/dwsbts 11/24608 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2012 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende taksterne for Sagsfremstilling: GOT fremsender budget 2012 for Møllebo og Mølledag. Botilbuddet Møllebo Den gennemsnitlige beregnede pladspris pr. måned for 2012 er kr. I 2010 var pladsprisen kr. og i 2011 var prisen kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris for 8 pladser i botilbuddet er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. Dagtilbuddet Mølledag Den gennemsnitlige beregnede pladspris pr. måned for 2012 er kr. For budget 2010 var pladsprisen kr. og for 2011 var prisen kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris for 16 pladser i dagtilbuddet er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Ved afvigelser fra det godkendte budget, skal tilsynet inddrages på forhånd.

26 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 552 Beregnet gennemsnitlig pladspris Pladsprisen er udtryk for den beregnede gennemsnitlige pladspris. Pladsprisen er udregnet på baggrund af en belægningsprocent på 95 og på baggrund af bruttobudgettet, dvs. inklusiv udgifter der dækkes af eventuel egenbetaling. Egenbetalingen reducerer således det offentliges andel af den månedlige betaling/pladspris. Særydelser Inden for rammerne af godkendelsesgrundlaget kan der i særlige tilfælde mellem botilbuddet og den visiterende myndighed aftales særydelser for en konkret beboer. Der kan i den forbindelse aftales ekstrabetaling, da særydelser ikke er indregnet i den gennemsnitlige beregnede pladspris. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender taksten for 2012 vedrørende Møllebo på kr. og taksten for 2012 vedrørende Mølledag på kr. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Godkendt. Udvalget henviser desuden til beslutning i sag vedr. Møllehusets budget 2012, hvor udvalget konstaterer, at Møllehuset på regnskab 2010 har et overskud på ca. 1,6 mio.kr., og udvalget er desuden opmærksom på, at Møllehuset indgår i en samlet koncern. Udvalget ønsker ved forelæggelse af regnskab 2011 forelagt et regnskab for den samlede koncern. Udvalget ønsker desuden at gøre opmærksom på, at taksten kan nedsættes som følge et positivt regnskabsresultat og en stor egenkapital. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Mølledag - Budget 2012 Møllebo - Budget 2012 Udkast til budgetgodkendelse 2012

27 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Budget 2012 for botilbuddet Gaia J.nr.: Resumé: S55/dwsbts 11/24615 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2012 for botilbuddet Gaia. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende taksterne for Sagsfremstilling: GOT fremsender budget 2012 for Gaia. De gennemsnitlige beregnede pladspriser pr. måned for 2012 er Takst I (5 pladser): Takst II (5 pladser): Dagtilbud takst I (5 pladser): Dagtilbud takst II (5 pladser): kr kr kr kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris for Takst I ( kr.) er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. I 2010 var taksten kr. og i 2011 var taksten kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris for Takst II ( kr.) er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. I 2010 var taksten kr. og i 2011 var taksten kr.

28 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 554 Den gennemsnitlige beregnede pladspris for Dagtilbud takst I ( kr.) er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. I 2010 var taksten kr. og i 2011 var taksten kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris for Dagtilbud takst II ( kr.) er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. I 2010 var taksten kr. og i 2011 var taksten kr. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Ved afvigelser fra det godkendte budget skal tilsynet inddrages på forhånd. I det omfang, investeringer er foretaget for opsparet overskud, skal de ved regnskabsaflæggelsen ikke afskrives over den ordinære drift. Beregnet gennemsnitlig pladspris Pladsprisen er udtryk for den beregnede gennemsnitlige pladspris. Pladsprisen er udregnet på baggrund af en belægningsprocent på 95 og på baggrund af bruttobudgettet, dvs. inklusiv udgifter der dækkes af eventuel egenbetaling. Egenbetalingen reducerer således det offentliges andel af den månedlige betaling/pladspris. Særydelser Inden for rammerne af godkendelsesgrundlaget kan der i særlige tilfælde mellem botilbuddet og den visiterende myndighed aftales særydelser for en konkret beboer. Der kan i den forbindelse aftales ekstrabetaling, da særydelser ikke er indregnet i den gennemsnitlige beregnede pladspris. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender taksterne for Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Godkendt. Jens Andersen var fraværende.

29 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 555 Bilag: Budget dagbeskæftigelse II Budget dagbeskæftigelse I Budget Boform Takst I Budget Boform takst II Gaia Budget hele virksomheden 2012 Noter til budget 2012 Budgetgodkendelse 2012

30 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Regnskab 2010 for botilbuddet Møllehuset J.nr.: Resumé: S55/dwsbts 11/24609 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelsesmyndighed (GOT) fremsender regnskab 2010 for botilbuddet Møllehuset. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende, at overskuddet overføres til egenkapitalen. Sagsfremstilling: GOT har gennemgået regnskab 2010 for Møllehuset. Gennemgangen har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger. Regnskabets hovedtal fremgår af nedenstående: Regnskab Budget Forskel Forskel i % Indtægter ,3 Personale ,3 Ejendom ,3 Øvrige udgifter ,0 Tilsyn ,0 Resultat ,3 Der er et overskud på kr. og pr. 31. december 2010 en positiv egenkapital på kr. GOT anbefaler, at det accepteres, at overskuddet overføres til egenkapitalen set i lyset af fondens kommende nyetablering af 4 ekstra pladser samt eventuelt investering i ny bus. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at overskud for 2010 på kr. overføres til egenkapitalen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Til efterretning. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Regnskab 2010 Årsrapport 2010

31 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Regnskab 2010 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag J.nr.: Resumé: S55/dwsbts 11/24607 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender regnskab 2010 for Møllebo og Mølledag. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende, at overskuddet overføres til egenkapitalen. Sagsfremstilling: GOT har gennemgået regnskab 2010 for Møllebo og Mølledag. Gennemgangen har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger. Møllebo Regnskabets hovedtal fremgår af nedenstående: Regnskab Budget Forskel Forskel i % Indtægter ,1 Personale ,3 Ejendom ,1 Øvrige udgifter ,4 Tilsyn ,0 Resultat ,5 Der er et overskud på kr. og pr. 31. december 2010 en positiv egenkapital på kr. GOT anbefaler at det accepteres at overskuddet overføres til egenkapitalen. Mølledag Regnskabets hovedtal fremgår af nedenstående: Regnskab Budget Forskel Forskel i % Indtægter ,5 Personale ,3 Ejendom ,0 Øvrige udgifter ,5

32 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 558 Tilsyn ,0 Resultat ,2 Der er et overskud på kr. og pr. 31. december 2010 en positiv egenkapital på kr. GOT anbefaler, at det accepteres, at overskuddet overføres til egenkapitalen. Forklaringer vedrørende afvigelser, herunder flytteudgifter for Møllebo og overbelægning for Mølledag m.v., tages til efterretning. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at overskud på kr. for Møllebo og overskud på Mølledag på kr. overføres til egenkapitalen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Til efterretning. Jens Andersen var fraværende. Bilag: Regnskab 2010 Årsrapport 2010

33 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Regnskab 2010 for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet J.nr.: Resumé: S55/dwsbts 11/24611 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender regnskab 2010 med bemærkninger for det socialpædagogiske botilbud Smørhullet. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende, at overskuddet overføres til egenkapitalen. Sagsfremstilling: GOT har gennemgået regnskab 2010 for Smørhullet. Gennemgangen har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger. Regnskabets hovedtal fremgår af nedenstående: Regnskab Budget Forskel Forskel % Indtægter ,0 Personale ,2 Ejendom ,2 Øvrige udgifter ,7 Tilsyn ,0 Resultat ,6 Der er et overskud på kr. og pr. 31. december 2010 en positiv egenkapital på kr. GOT anbefaler, at overskuddet overføres til egenkapitalen set i lyset af fondens kommende nyetablering af 4 ekstra pladser. Forklaringerne vedrørende mindre afvigelser er bl.a. vedligeholdelse og små anskaffelser ved indflytning m.v. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at overskuddet på kr. overføres til egenkapitalen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Godkendt. Jens Andersen var fraværende.

34 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side 560 Bilag: Regnskab 2010 Årsrapport 2010

35 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Orientering J.nr.: /dwsbts Åben sag SS Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 1. februar 2012: Ny ansøgning til hjerneskadepuljen afsendt. Ansøgning om yderligere en stilling til Visitationen fremsendes til næste møde i Økonomiudvalget. Jens Andersen var fraværende.

36 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Lukket sag - Analyse af handicapområdet, STU og overgangen fra barn til voksen

37 Social- og Sundhedsudvalget, den 01. februar 2012 Side Lukket sag - Orientering

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (Løsgænger) Carsten Møller Nielsen (A)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. juni 2012 Lokale: Nordstjernen, Nordens Allé 74 Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:15 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Dato: 14. januar 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:45 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 13. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. april 2010 Lokale: Cassiopeia, Dronninglund Tidspunkt: Kl. 8:30-16:25 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:35 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

Botilbudet Landbo Ålborgvej Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen

Botilbudet Landbo Ålborgvej Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen Botilbudet Landbo Ålborgvej 80 9560 Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen Familie Godkendelses- og tilsynsafdelingen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. november 2012 Lokale: Byrådssalen og lokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:50 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Sundhedspolitikken Integrationspolitkken Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-16:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling Punkt 3. Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling 2019-022847 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at de vejledende serviceniveauer

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Orientering fra formanden 2 Åben - Budgetopfølgning pr. 30. april 2007 3 Åben - Budget 2008-2011

Læs mere