Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. juni 2012 Lokale: Nordstjernen, Nordens Allé 74 Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen (O) Jens Andersen (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Lokaler til helhedstilbud Brugerstyret café i Brønderslev Frivillig Fredag Orientering om møde med pårørende på Lundagervej Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 for Social- og Sundhedsudvalget Afdækningskatalog til Budget Social- og Sundhedsudvalget Budget 2012 for Mandags- og Torsdagsklubtilbud under Ella og Møller Sørigs Fond Valg af repræsentant fra Handicaprådet til behandling af udbudsmateriale i forhold til tilgængelighed Besøg på Røde Kors Værested Orientering Lukket sag - Orientering fra Det Sociale Nævn Lukket sag - Orientering

3 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordenen J.nr.: /dwsbts Åben sag SS Sagsfremstilling: Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Der kan ikke træffes beslutning under pkt. 6, idet budgetopfølgningsmaterialet ikke var færdigt til mødet.

4 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Lokaler til helhedstilbud J.nr.: Resumé: G01/dwbomc 11/23414 Åben sag SS Helhedstilbuddet på Handicapområdet har nu eksisteret i knap 2 måneder, og der skal nu på baggrund heraf igangsættes en proces for afklaring af behov for fremadrettet brug for lokaler hertil. Social- og Sundhedsudvalget skal tage stilling til, om der skal igangsættes en proces, der skal afdække behov for fremtidige lokaler til helhedstilbud på Handicapområdet. Sagsfremstilling: Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 7. december 2011, at der skulle forelægges en sag om behov for tilbygning mv. i løbet af 1. kvartal Implementering af beslutningen blev forsinket i forhold til den oprindelige plan, og helhedstilbud på Handicapområdet har nu været iværksat fra 15. april 2012 og dermed fungeret i knap 2 måneder. I denne periode har personalet høstet mange erfaringer i såvel tilrettelæggelse og udførelse af tilbuddet. I første omgang har kun borgere fra Brønderslev Kommune, boende i kommunens botilbud, været omfattet af helhedstilbud, og helhedstilbudet har været løftet i eksisterende rammer. Samtidig er der skrevet ud til Brønderslev Kommunes samarbejdskommuner, med tilbud om integreret tilbud til borgere herfra. Det er forudsat i den samlede udmøntning af beslutning om helhedstilbud, at der afsættes kr. årligt til leje af pavillon, husleje til lejlighed ved Lundagervej mv. Dette beløb er endnu ikke bragt i spil. Dette skyldes, at det fortsat er uvist, hvor stort et lokalebehov, der fremadrettet vil være med afsæt i, at der endnu ikke er overblik over hvor mange kommuner, der vil benytte sig af helhedstilbuddet. Derfor er det endnu ikke endelig afklaret, hvordan Aktivitetshuset fremadrettet skal udnyttes. Fagenheden skal nu i gang med at kortlægge på hvert enkelt bosted, hvad behovet for lokaler er, både ud fra nuværende forudsætninger og erfaringer med helhedstilbud hidtil, men også fremadrettet. Det forventes, at der efter sommerferien kan fremlægges en sag til politisk behandling på baggrund af dette. I denne vurdering skal indgå antal brugere af helhedstilbud, udnyttelse af de personalemæssige ressourcer bedst muligt, de konkrete behov for aktivitetsrum ud fra indhold i tilbuddet, samt mulighed for at anvende eksisterende lokaler mm. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at der nu igangsættes en proces der skal afdække behov for fremtidige lokaler til helhedstilbud på Handicapområdet. Personalemæssige konsekvenser: Personalet skal på baggrund af indhøstede erfaringer med helhedstilbud inddrages i afdækning af behov for lokaler.

5 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 645 Sundheds- og handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Påtegning fra Center for Økonomi: Det afsatte beløb i budgetforliget på kr. årligt til etablering af lokaler til helhedstilbud er rammen for opgaven. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Udvalget ønsker en beskrivelse af de lokalemæssige behov for Brandur Allé, Nordstjernen, Cassiopeia, Lundagervej og A-huset, samt den tilknyttede økonomi til næste møde. Såfremt der ved Lundagervej bliver mulighed for at leje en lejlighed i tilknytning til botilbuddet, anbefaler udvalget, at der indgås lejeaftale.

6 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Brugerstyret café i Brønderslev J.nr.: Resumé: P35/dwsbel 12/7333 Åben sag SS/BE/HAR En nedsat arbejdsgruppe har arbejdet på at afdække mulighederne for at etablere en brugerstyret café i Brønderslev for henholdsvis pensionister og kontanthjælpsmodtagere. Der er afholdt 2 møder i arbejdsgruppen. Inden næste møde afdækkes brugergrundlag og økonomiske muligheder, så der kan tages beslutning om det er muligt at etablere en café inden for eksisterende råderum. Til orientering i Social- og Sundhedsudvalget. Sagsfremstilling: Der har gennem noget tid været talt om at etablere en café i Brønderslev, drevet af personer med sindslidelse eller andre handicaps. Ideen udspringer fra de socialpsykiatriske steder, iblandt brugerne, fra det politiske system og fra byen, hvor både Handelsstandsforeningen og andre erhvervsdrivende har udvist interesse herfor. For at kunne drive en kommende café med medarbejdere med et handicap, er det nødvendigt, at der ansættes personale på forskellige vilkår. Det kan både være personer med og uden pension, samt personer med forskellige behov for et arbejde: f.eks. arbejdsprøvning eller et fast arbejde under beskyttede forhold. Derudover skal der ansættes fagpersonale i form af for eksempel kok og pædagog. Indtil nu er der afholdt 2 møder i en nedsat arbejdsgruppe. På det andet møde var der besøg fra Butik-cafeen og Kaffé Fair. Det er 2 cafeer i Aalborg, hvor de ansatte er henholdsvis borgere på pension og på kontanthjælp. Med afsæt i ovennævnte arbejdes der i øjeblikket på følgende: Jobcentret arbejder med at kortlægge hvem og hvor mange fra Jobcentret, der er i målgruppen til at arbejde på en evt. kommende cafe, samt hvilke økonomiske muligheder, der er for at gå ind i projektet. Sundhed og Handicap arbejder med at kortlægge hvem og hvor mange fra dette regi, der er i målgruppen til at arbejde på en evt. kommende café samt hvilke økonomiske muligheder, der er for at gå ind i projektet. Når dette er kortlagt, tages der stilling til, om der er grundlag for at ansætte medarbejdere svarende til det behov, der er for at en café kan drives. Herefter arbejdes der videre med at se på tilbuddets økonomi. Ved etablering af en café bliver der bedre mulighed for at arbejde med en målrettet rehabiliterende indsats, så den enkelte støttes og trænes i størst mulig grad af selvstændighed.

7 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 647 Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at afdækningen færdiggøres og at der på baggrund af denne træffes beslutning om, hvorvidt der skal etableres en brugerstyret café. Personalemæssige konsekvenser: Ved etablering af en café vil der ske omlægning af personalets arbejdsopgaver og eventuelt opnormering alt efter, hvordan tilbuddet etableres og placeres ind i nuværende organisation. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Udvalget er positiv over for ideen om etablering af en café, og tager orienteringen til efterretning.

8 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Frivillig Fredag J.nr.: Resumé: P05/dwsuit 11/13156 Åben sag SS/ÆR/HAR Brønderslev Kommune har modtaget en henvendelse fra Frivilligcentre, Selvhjælp og Frivilligrådet om deltagelse i Frivillig Fredag den 28. september Til orientering i Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og Ældrerådet. Sagsfremstilling: Frivilligcentre, Selvhjælp og Frivilligrådet henvender sig til landets kommuner vedrørende deltagelse i den årlige Frivillig Fredag den 28. september Frivillig Fredag er Danmarks nationale frivillighedsdag og en anledning til at sætte frivillighed på den kommunale dagsorden. Formålet med dagen er at: synliggøre og anerkende betydningen af den frivillige indsats for vores velfærd fremme frivillig indsats og medborgerskab give borgere, der ikke i forvejen yder en frivillig indsats, mulighed for at være frivillige for en dag Kommunens Frivilligråd koordinerer den lokale markering af dagen, der gerne skal blive både en landsdækkende og lokalt forankret begivenhed. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at udvalget tager henvendelsen til efterretning, og drøfter hvordan man kan være med til at markere dagen. Personalemæssige konsekvenser: Ukendt pt. Påtegning fra Center for Økonomi: På Økonomiudvalgets politikområde 101 er der afsat et budget på i alt kr. til Frivilligrådets arbejde. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Udvalget bakker op om projektet. Såfremt arrangementet ikke kan holdes inden for eget budget, forelægges en sag for udvalget i august måned. Bilag: Frivillig Fredag

9 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Orientering om møde med pårørende på Lundagervej J.nr.: Resumé: K02/dwfsmbj 12/11228 Åben sag SS Der har været afholdt møde mellem pårørende og administration i Sundhed og Velfærd, på baggrund af en henvendelse fra pårørende om proces i forbindelse med vedtagelse af revideret kvalitetsstandard på 104, lov om social service. Til orientering i Social- og Sundhedsudvalget. Sagsfremstilling: Borgmester Lene Hansen og social- og sundhedsudvalgsformand Thomas Krog modtog den 31 marts 2012 en henvendelse fra pårørende på Lundagervej vedrørende processen omkring politisk godkendelse af kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter lov om Social Service, 104. I brevet fremføres det, at det fremgår af kvalitetsstandarden, at der ved udarbejdelse og revision af kvalitetsstandarden skal inddrages repræsentanter for brugere og pårørende. De pårørende mener ikke, at dette har været tilfældet. Sundheds og Handicapchefen har den 29. maj 2012 afholdt et møde med de pårørende fra Lundagervej, hvor dette blev drøftet. Bruger- og Pårørenderådet har været inddraget i processen omkring beskrivelse af forslag til indhold i helhedstilbud, medens det endelige forslag til kvalitetsstandard udelukkende har været forelagt Handicaprådet til høring. På mødet havde de pårørende derudover mulighed for at komme med kommentarer og spørgsmål til den daglige arbejdstilrettelæggelse i botilbuddet. Endelig blev det drøftet, hvordan administration og pårørende fortsat kan holde en konstruktiv og løbende dialog, og det blev aftalt, at der holdes et nyt møde om ca. 3 måneder. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Sundheds- og handicapchef Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Orienteringen taget til efterretning. Visitationen foretager en tyngdemåling på Lundagervej og Brandur Allé. Denne forelægges efterfølgende for udvalget.

10 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 for Social- og Sundhedsudvalget J.nr.: Resumé: Ø00/dwokph 12/184 Åben sag SS/ØK Social- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 9. maj 2012 at forslag 1 og 2 indstilles som kompenserende besparelser. Tallene er nu uddybet. Fagenheden indstiller, at udvalget godkender forslagene. Sagsfremstilling: Økonomiafdelingen fremsender hermed Budgetopfølgning 1 pr. 31. marts Ifølge Principper for økonomistyring udarbejder Økonomiafdelingen kvartalsvise budgetopfølgningsrapporter til Forretningsledelsen, der fremsender budgetopfølgningen til Fagudvalg og Økonomiudvalg/Byråd. Budgetopfølgningsmaterialet udarbejdes på alle politikområder. Budgetopfølgning 1 viser, at der pt. forventes følgende budgetafvigelser: Serviceudgifter Overførselsudgifter Finansiering Netto Byrådet har den 21. marts 2012 vedtaget en opstramning af økonomistyringsprincipperne med det formål at undgå kassefinansierede tillægsbevillinger på de kommunale serviceudgifter. Hvert fagudvalg er omfattet af rammestyring som det bærende princip. Det betyder, at fagudvalgene på områder, hvor udgifterne skrider, har en forpligtelse til at anvise finansiering af ikke budgetterede merudgifter inden for fagudvalgets områder. Viser den samlede budgetopfølgning for et fagudvalgsområde et udgiftsskred på serviceudgifterne, skal budgetopfølgningen følges af forslag til kompenserende besparelser inden for udvalgets område. Kan et eventuelt udgiftsskred ikke dækkes i budgetåret, eller er der ikke politisk ønske om at realisere forslagene til kompenserende besparelser, kan der ske overførsel af ikke budgetteret merforbrug, således at merforbruget afvikles over max. 3 år i henhold til en af fagudvalget udarbejdet handleplan. En uddybende forklaring på afvigelserne inden for fagudvalgets politikområder fremgår af vedlagte bilag. Stabschefen for Økonomi, Personale og IT foreslår, at udvalget drøfter budgetopfølgningen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 9. maj 2012: Forslag 1 og 2 indstilles som kompenserende besparelser. Tallene i forslaget ønskes kvalificeret.

11 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 651 Sagen skal på udvalgsmøde igen, inden den kommer til behandling i Økonomiudvalget. Sagsfremstilling til Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Social- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 9. maj 2012, at forslag 1 og 2 indstilles som kompenserende besparelser. Forslagene fremsendes inden mødet. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender forslag 1 og 2. Handicap- og sundhedschef Inge Tengnagel og visitationschef Tina Grønbæk deltager under dette punkt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: På mødet blev udleveret materiale om økonomi. På august-mødet drøftes økonomiopfølgningen igen sammen med den i budget 2012 besluttede analyse af handicapområdet, STU og overgang fra barn til voksen. Bilag: Budgetopfølgning 1 - Social- og Sundhedsudvalget Opfølgning - budget pr. 6. juni 2012

12 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Afdækningskatalog til Budget Social- og Sundhedsudvalget J.nr.: Resumé: Ø00/dwokph 12/9437 Åben sag SS Fagudvalget skal foretage en indledende drøftelse af afdækningskatalog for Sagsfremstilling: Økonomiudvalget vedtog den 14. marts 2012 principper og tidsplan for udarbejdelse af budget Konkret fastlægger Økonomiudvalget først i deres møde den 16. maj 2012 de foreløbige rammer for udvalgenes budget for 2013, herunder størrelser af besparelser og afdækningskataloger fordelt på udvalg. Brønderslev Kommune har i det sidste år oplevet et markant fald i kassebeholdningen, samtidig med at udgifterne på en række områder er steget. Da der samtidig er budgetteret med et kassetræk i 2012 på ca. 45 mio. kr., vil det sætte kassebeholdningen under yderligere pres. Det betyder, at Brønderslev Kommune også i de kommende år må forvente at skulle spare på driftsområderne for både at dække udgiftsstigninger på vanskeligt styrbare områder og for at konsolidere kassebeholdningen. Det må således forventes, at der vil være behov for at realisere besparelser i 2013 på minimum 2%. For at få et længere sigte i budgetlægningen blev der i principperne for udarbejdelse af budget 2013 lagt op til, at der må forventes en rammereduktion på yderligere 2% i hvert af overslagsårene Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 9. maj 2012: Udvalget ønsker fokus på: bedre overblik vedr. det specialiserede socialområde fremadrettet forslag med mere forebyggelse inden for psykiatrien med mere recovery kapacitet og udvikling inden for handicapområdet teknologiske hjælpemidler forebyggelse af indlæggelse og genindlæggelse Tidsplanen godkendes. Sagsfremstilling til Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Økonomiudvalget besluttede den 16. maj 2012, at der for hvert fagudvalg skal udarbejdes afdækningsforslag med en helårsvirkning på 5%. Derudover vil fordelingen mellem 2013 og overslagsårene samt prioriteringsrammen for fagudvalgene først blive fastlagt på mødet den 13. juni

13 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Samlet set skal der afdækkes følgende beløb: Afdækning pr. udvalg i kr. 5% Økonomiudvalget Børne- og Skoleudvalget Fritids- og Kulturudvalget Beskæftigelsesudvalget 130 Ældreomsorgsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Miljø- og Teknikudvalget I alt Der lægges i lighed med sidste år op til en åben proces, hvor fagudvalgene skal spille en afgørende rolle, samtidig med at der gives plads til inddragelse af såvel brugere som medarbejdere. For at sikre muligheder herfor, er processen tilrettelagt således, at fagudvalgene skal arbejde med/behandle udkast til afdækningskataloget på møder før sommerferien. I august måned skal fagudvalgene vedtage, hvilke af besparelsesforslagene fra afdækningskataloget de vil prioritere indarbejdet i førstebehandlingen af budgettet. Forslagene i afdækningskataloget beskrives i en skabelon, og fylder som udgangspunkt max. én side. Eventuelt yderligere baggrundsmateriale vedlægges som bilag. De politikområder, som Social- og Sundhedsudvalget skal afdække, er fordelt på følgende måde: Afdækning pr. politikområde Serviceudgifter 2013 i kr. 5% afdækning 701. Sundhed, ekskl. aktivitetsbestemt medfinansiering Socialpsykiatri Pensioner, boligstøtte, misbrug mm Handicapområdet I alt Sundhed og Handicap har igangsat en proces med lederne på området, med henblik på at beskrive afdækningen inden for 5 overordnede temaer:

14 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 654 Bo-støtte, boliger og lejemål Hjemtagelse af borgere i tilbud uden for Brønderslev Kommune Sundhedsinvesteringer, vederlagsfri fysioterapi og fremskudt træning Organisering af området Transport, busser og befordring Der er nedsat arbejdsgrupper under alle temaer, bestående af ledere og konsulenter. Derudover har de respektive ledere fået til opgave at planlægge en lokal proces, hvor medarbejdere og pårørende bliver involveret i forslag til afdækning. Personalemæssige konsekvenser: Ukendt pt. Sundheds- og handicapchef Inge Tengnagel og visitationschef Tina Grønbæk deltager under dette punkt. Stabsenheden for Økonomi, IT og Personale foreslår, at fagudvalget drøfter forslag til afdækningskatalog for Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Udvalget ønsker at se udviklingen i et flerårigt perspektiv, herunder behov for udvikling i bygningsmassen. Hjemtagelse af borgere ændres til fokus på organisering. Bilag: Tidsplan for udarbejdelse af budget 2013

15 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Budget 2012 for Mandags- og Torsdagsklubtilbud under Ella og Møller Sørigs Fond J.nr.: Resumé: Ø00/dwsbts 12/9125 Åben sag SS Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2012 for Mandags- og Torsdags-klubtilbud. Social- og Sundhedsudvalget skal godkende taksten for Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune har opfordret Ella og Møller Sørigs Fond til at oprette et klubtilbud. Indhold og omfang er aftalt parterne imellem. Der er i dag 10 borgere visiteret til tilbuddet. Klubtilbud erstatter og supplerer individuel bostøtte og Brønderslev Kommune opfatter det som et billigere og bedre tilbud. 1 bostøtte time koster 465 kr. Der er foretaget en gennemgang og vurdering af budget 2012 for Mandags- og Torsdagsklubtilbud, en del af Ella og Møller Sørigs Fond. Det er vurderet, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Taksten for 2012 er beregnet til kr. pr måned. Taksten er p.t. 790 kr. pr. måned. Taksten er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter Ejendomsudgifter Øvrige udgifter kr kr kr. Der er anvendt en samlet personalenormering svarende til 0,55 fuldtidsstillinger. Budgettet er baseret på udnyttelse af 20 pladser og en belægningsprocent på 95. Ændres antallet af pladser i opadgående retning, skal der fremsendes nyt budget til godkendelse. Det forudsættes, at den af kommunen udmeldte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides, og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender taksten for 2012 på kr. pr. måned. Personalemæssige konsekvenser: Ingen.

16 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 656 Visitationschef Tina Grønbæk deltager under dette punkt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Godkendt. Bilag: Budget 2012 Takstberegning EMS-fond klubtilbud Ella og Møller Sørigs Fond aktivitetstilbud

17 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Valg af repræsentant fra Handicaprådet til behandling af udbudsmateriale i forhold til tilgængelighed J.nr.: G01/dwsbel 12/9457 Åben sag HAR/SS Resumé: Handicaprådet i Brønderslev Kommune skal udpege en repræsentant fra Handicaprådet til at medvirke ved behandlingen af udbudsmateriale i forhold til tilgængelighed. Til orientering i Social- og Sundhedsudvalget. Sagsfremstilling: Udbudsmateriale i forhold til briller, fodbehandling og tandproteser varetages i dag af Brønderslev Kommune. Alle øvrige produkter, der skal i udbud, bydes ud sammen med blandt andet Aalborg Kommune. Det er Aalborg Kommune, der står for sagshåndteringen i disse sager. I Aalborg Kommune er der udpeget en repræsentant fra deres Handicapråd, der medvirker for at sikre tilgængelighed. I Brønderslev Kommune skal der udpeges en repræsentant fra eget Handicapråd til på samme måde at medvirke ved behandlingen af udbudsmateriale. Handicaprådet udpeger en repræsentant, som efterfølgende godkendes af Social- og Sundhedsudvalget. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Borgermæssige konsekvenser: At sikre alle borgere lige adgang til de produkter, der sendes i udbud. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at der udpeges en repræsentant fra Handicaprådet til at sikre, at udbudsmateriale vedrørende briller, fodbehandling, tandproteser og andre produkter, der er i udbud i Brønderslev Kommune, opfylder kravene vedrørende tilgængelighed. Beslutning i Handicaprådet den 7. maj 2012: Elly Henriksen indstilles som repræsentant fra Handicaprådet. Asger Deth Jensen indstilles som suppleant for Elly Henriksen. Elly Henriksen var fraværende med afbud. Jonna Jacobsen deltog i stedet. Afbud fra John Erik Jensen og Karl Emil Nielsen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012:

18 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side 658 Godkendt.

19 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Besøg på Røde Kors Værested J.nr.: Resumé: G01/dwsule 11/14133 Åben sag SS På mødet den 11. januar 2012 gav Social- og Sundhedsudvalget udtryk for, at de gerne ville inviteres på besøg på Røde Kors værestedet i 2. kvartal Integrationsrådet vil gerne invitere udvalget på besøg onsdag den 20. juni Sagsfremstilling: På mødet den 11. januar 2012 gav Social- og Sundhedsudvalget udtryk for, at de gerne ville inviteres på besøg på Røde Kors værestedet i 2. kvartal Integrationsrådet vil gerne invitere udvalget på besøg onsdag den 20. juni 2012 kl på værestedet, Hedegårdsskolen. Invitation og program følger senere. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Udvalget er positivt over for forslaget, men er forhindret på det foreslåede tidspunkt. Der aftales et nyt tidspunkt efter sommerferien.

20 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Orientering J.nr.: /dwsbts Åben sag SS Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2012: Henvendelse fra virksomhed, som er interesseret i at tage hånd om unge med særlige behov. Der er behov for drøftelse med Jobcentret, inden der tages kontakt til virksomhederne. Udvalget spurgt til status for henholdsvis Gimle og projekt koordinerende sagsbehandler.

21 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Lukket sag - Orientering fra Det Sociale Nævn

22 Social- og Sundhedsudvalget, den 06. juni 2012 Side Lukket sag - Orientering

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 13. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (Løsgænger) Carsten Møller Nielsen (A)

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:15 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. august 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Referat

Social- og Sundhedsudvalget. Referat Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: 11. september 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Dato: 14. januar 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:25 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. november 2012 Lokale: Byrådssalen og lokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:50 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:45 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:05 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-16:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. februar 2013 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:35 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 04. marts 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. august 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Kurt Kristensen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. april 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-16:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-15:50 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:15 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. maj 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 08. august 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:15 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. juni 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:15 Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Benny

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere