Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde (USE) m.fl Sagsnr. 16/137 Bodil Egelund Christensen Tel.: Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde (USE) fredag den 28. oktober 2016 kl Deltagere: Afbud: Deltagere fra sekretariatet: Stephanie Lose Per Seerup Knudsen Flemming Knudsen Anne Møller Ronex Hans Winther Lasse Krull Erik Vinther Ursula D. Petersen Annemarie Knigge Jørn Lehmann Petersen Morten Dreyer Sonny Berthold Kristoffer Hjorth Storm Lene Madsen Milner Rikke M. Friis Morten Rasmussen Ole Ravnholt Sørensen Kenneth H Sørensen (pkt. 3-5)

2 Side 2 1. Formandens meddelelser, sagsnr. 16/137 Formanden nævnte, at LIF og Danske Regioner den 4. november er værter ved en Konference om personlig medicin. Den lægger op til diskussioner af hvordan vi tilbyder patienterne de bedste løsninger i anvendelsen af eksisterende medicin og hvad er frem-tidsperspektiverne for udviklingen af personlig medicin til gavn for patienterne. Program for konferencen blev delt rundt. Lige før efterårsferien offentliggjorde Sundhedsministeriet som en del af regeringens foranalyse en kortlægning af internationale erfaringer med personlig medicin. Den fokuser på landekortlægninger af England, Finland og Norge samt af udvalgte cases fra andre lande. Formålet med kortlægningen har været, at identificere og beskrive konkrete tilgange og erfaringer fra en række lande, med henblik på at give input og inspiration til udarbejdelsen af en dansk strategi på området. Kortlægningen blev delt rundt. 2. Godkendelse af referat af USE møde 9. september 2016, sagsnr. 16/137 Der var ingen bemærkninger til referatet, der blev godkendt. 3. Længerevarende partnerskaber om privat drift af funktioner på sygehuse / sygehusafdelinger, sagsnr. 16/137 Formanden bød velkommen til Mette-Marie Harrild, der præsenterede virksomheden Medtronic. Hun fremhævede behovet for et øget offentligt-privat samarbejde for at sundhedsvæsenet kan imødekomme de udfordringer som sundhedssektoren står overfor i fremtiden. Hun gennemgik Medtronics forretningsmodel med at levere støtte-services integrerede sundhedsydelser til afdelinger funderet på længerevarende kontrakter på typisk 5 år. Her bistår Medtronic den pågældende afdeling med at optimere de kliniske processer og patientforløb, der omgiver de sundhedsfaglige kerneydelser.

3 Side 3 Hun gennemgik endvidere erfaringer fra Holland og Storbritannien, hvor Medtronic har haft positive erfaringer med at indgå længerevarende kontrakter. Her vurderer virksomheden først potentialet for at realisere mere effektive arbejdsgange, hvorefter virksomheden samarbejder hospitalet herom. Samarbejdet omfatter også LEAN-gennemgang af arbejdsgange, samarbejdsklima blandt personalet samt assistance til indkøb af udstyr. Mette-Marie Harild berørte også Sverige, hvor Medtronic deltager i samarbejder med en række hospitaler, der har suspenderet DRG-styringen og erstattet den med værdibaseret styring; her sker betaling på baggrund af den kvalitet som hospitalet leverer i forhold til patienterne. Hun understregede behovet for, at værdibaseret styring udbredes i bl.a. det danske sundhedsvæsen, men at det samtidig sker gradvist med afsæt i veldefinerede terapiområder. Samtidig er det afgørende, at strukturerne omkring værdibaseret styring ikke vokser sig for store og bureaukratiske. Det er aftalt, at Mette-Marie Harild, vice-president for Mectronic Northeast- Europe, deltager som oplægsholder i forbindelse med USE-mødet den 28. oktober, 2016 (fra 12:45 13:45). Mette Marie Harild er inviteret til at komme og holde et oplæg om Medtronics erfaringer fra andre europæiske lande omkring længerevarende partnerskaber om privat drift af funktioner på sygehuse / sygehusafdelinger. Medtronic står i dag bag ca. 70 af sådanne partnerskaber i Europa. Amerikanske Medtronic er verdens største medico-tekniske virksomhed ( ansatte globalt, 130 i Danmark) og har siden 1949 produceret forskellige former for medico-teknisk udstyr, bl.a. pacemakere, diabetes produkter, stents, hjerteklapper, neuro-stimolatorer m.m. Medtronic bruger årligt 1,5 mia. kroner på globalt plan på forskning og udvikling. 4. Helbredstjek af sundhedsteknologi DTU-analyse af samarbejdet mellem hospitaler og sundhedsteknologiske aktører i Danmark, sagsnr. 16/137 Formanden bød velkommen til Niels Axel Nielsen, DTU, der gennemgik DTU s analyse af samarbejdet mellem hospitaler og sundhedsteknologiske aktører i Danmark en analyse, der gennemføres i samarbejde med DI, Medicoindustrien og IT-Branchen.

4 Side 4 Hovedbudskabet var, at det i Danmark går forholdsvist langsomt med at få implementeret nye sundhedsteknologier udviklet på universiteterne. Dertil kommer, at incitamenterne for tættere samarbejde herom efter DTU s vurdering kan forbedres. Derfor foreslår DTU igangsættelsen af en række fyrtårnsprojekter, hvor universiteter, virksomheder og sygehuse får mulighed for at implementere nye teknologier på hospitalerne. Formanden bemærkede, at regionerne på en lang række felter har igangsat initiativer, der netop skal imødekomme en hurtigere afprøvning af ny-udviklede løsninger på sygehusene samt understøtte vækst i virksomheder, der står bag nye løsninger, der kan skabe klinisk værdi for hospitalerne eksempelvis gennem tiltag som testmiljøet CoLab samt iværksættertiltaget ScarleUp Denmark. Samtidigt understregede formanden, at ethvert samarbejde om afprøvning af ny teknologi og nye løsninger skal ledsages af en betalingsvilje hos de eksterne parter, der ønsker at få adgang til og bruge hospitalerne som testmiljøer. Andre medlemmer af udvalget bemærkede at staten evt. har en rolle at spille når det handler om at skabe de økonomiske rammer for en hurtigere teknologioverførsel mellem universiteter, videninstitutioner og sygehuse. Fra andre blev det bemærket, at dette felt allerede er en opgave i relation til regionernes indsats for at understøtte og fremme regional udvikling. Det er aftalt, at Niels Axel Nielsen, koncerndirektør for Erhverv og Myndigheder på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), deltager som oplægsholder i forbindelse med USE-mødet den 28. oktober 2016 (fra ca. 13:45-14:30). Niels Axel Nielsen er inviteret til at holde et oplæg om DTU s igangværende sektorudviklings-projekt: Helbredstjek af sundhedsteknologi analyse af samarbejdet mellem hospitaler og sundhedsteknologiske aktører i Danmark. Projektet gennemføres i samspil med DI-Sundhed, IT-Branchen og Medicoindustrien. Niels Axel Nielsen vil på mødet formidle de resultater og konklusioner som umiddelbart tegner sig på baggrund af projektet. Niels Axel Nielsen er medlem af DTU s direktion. DTU er et selvejende universitet med uddannelse, forskning, forskningsbaseret rådgivning og innovati-

5 Side 5 on inden for de klassiske ingeniørdiscipliner og nye særligt lovende forskningsfelter. 5. Vækstteam for Life Science - klinisk forskning, sagsnr. 16/1368 Udvalget diskuterede behovet for at sikre, at en evt. videreførsel af NEXT via regionerne i fremtiden, ikke bør udløse økonomiske bindinger overfor regionerne. Det er således afgørende, at NEXT udvikler sig økonomisk bæredygtigt såfremt regionerne evt. senere hen skal påtage sig et ejerskab. Der var enighed om, at Danske Regioner afklarer dette tema før der evt. gås videre med en udmelding i forhold til vækstteamet for life science. Udvalget berørte også sygehusenes incitamenter i relation til kliniske forsøg med lægemidler. Flere mente, at der kan være grund til at se på incitamenterne samt sikre, at disse i højere grad baserer sig på hvad der kan skabe værdi for sygehusene. Udvalget var enig i, at Danske Regioner bør arbejde videre med initiativet om at arbejde for mere transparente priser når det gælder kliniske forsøg med lægemidler. Også arbejdet med at harmonisere overhead-betaling ifm kliniske forsøg fik ros af udvalget. Da regionerne har taget en række initiativer i forhold til både lægemiddel og medicoområdet, vil det være en fordel, at Vækstteamet for Life Science orienterer sig mod initiativerne og eventuelt foreslår udbygninger og tilpasninger. Fremfor at vækstteamet foreslår helt nye og eventuelt overlappende initiativer. Regionerne har gode erfaringer med Én indgang for henholdsvis lægemiddel og medicoområdet. Ligeledes vurderer netværket for Én indgang, at vækstteamet kan bidrage med supplerende forslag, der bygger videre på de eksisterende regionale initiativer. 6. Orientering om brugen af sundhedsfaglige vurderinger i indkøbsprocessen, sagsnr. 16/2134 Der var ingen bemærkninger til indstillingen, der blev godkendt.

6 Side 6 Regionerne bruger brugergrupper, når der indkøbes sundhedsfaglige varer og tjenesteydelser. Grupperne består af relevant fagpersonale, dvs. læger og sygeplejersker ved køb af sundhedsfaglige produkter. Brugergrupperne er med til at udforme de faglige krav til produktet samt de kriterier, der bruges i forbindelse med evaluering af de indkomne tilbud. Brugergruppen deltager også i valget af den eller de leverandører, der skrives kontrakt med. Gruppen skal være enig om valget af leverandør(er). Ved fællesudbud nedsættes der en tværregional brugergruppe med repræsentanter fra alle de regioner, der deltager i fællesudbuddet. 7. Adgang til og deling af sundhedsdata, sagsnr. 15/671 Udvalget roste punktet, der gav anledning til en kort diskussion om dels meta-samtykke samt ejerskab af patientdata i relation til udbudsklinikker. Sekretariatet lovede at se på temaerne og evt. vende tilbage med afklaring til et kommende møde. Privatlivsbeskyttelse er en grundlæggende rettighed for den enkelte borger. Derfor er det afgørende, at der er et højt sikkerhedsniveau for sundhedsdata. Samtidig er sundhedsdata en forudsætning for forskning, kvalitetsudvikling og styring af sundhedsvæsenet. På den baggrund efterspurgte udvalget på sit møde den 9. juni 2016 en redegørelse for forskellige parters holdninger og standpunkter i diskussionen om, hvem der ejer sundhedsdata. 8. Status for arbejdet med strategi og handlingsplan for forsyningslogistik frem mod 2020, sagsnr. 15/532 Udvalget diskuterede kort de P/L-krav sygehusbyggerierne er underlagt. Dernæst var der en diskussion om potentialerne for at bedre tilrettelæggelse af forsyningslogistik i fremtiden kan frigøre betydelige ressourcer i sundhedsvæsenet. Herefter blev punktet godkendt. Som et led i styregruppen for projekt Godt Sygehusbyggeri koordination og innovations arbejdsprogram er et af de primære fokusområder logistik og sporing. I regi af styregruppen er der nedsat en kontaktgruppe for logistik og sporing, der arbejder med at udvikle en fælles regional strategi og handlingsplan

7 Side 7 for forsyningslogistik frem mod 2020 herunder en ekstern analyse indeholdende en beregning af potentialet for en optimeret forsyningskæde. Formålet med en fælles regional strategi og handlingsplan for forsyningslogistik er dels at indfri et hidtil uforløst effektiviseringspotentiale og dels at rammesætte og fordre en mere systematisk og struktureret tilgang til arbejdet med forsyningslogistik. 9. DI-analyse: "Sundhedsindustrien er en dansk Vækstmotor", sagsnr. 16/137 Der var ingen bemærkninger til indstillingen, der blev godkendt. DI var den 13. september 2016 vært ved deres årlige Sundhedsindustriens Dag, hvor der sættes fokus på sundhedsvirksomhedernes muligheder for vækst. Til dette års arrangement havde DI lavet publikationen Sundhedsindustrien er dansk vækstmotor eksporten runder de 100 mia. kr.. DI s analyse viser, at sundhedsindustrien i Danmark i disse år oplever fremgang og har bidraget væsentligt til vækst og beskæftigelse de seneste år. I 2015 oversteg eksporten af sundhedsrelaterede velfærdsløsninger for første gang 100 mia. kr. Dertil kommer, at ca. en tredjedel af bruttoværditilvæksten i Danmark siden 2011 kan henføres til medicinalindustrien. 10. Eventuelt, sagsnr. 16/137 Ingen bemærkninger. 11. Næste møde, sagsnr. 16/137 Næste møde i Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde holdes i Regionernes Hus torsdag den 15. december 2016 kl

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 17-06-2016 Sagsnr. 16/135 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde (USE) torsdag den 21. april 2016 kl

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde (USE) torsdag den 21. april 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 17-05-2016 Sagsnr. 16/134 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 16-11-2016 Sagsnr. 16/137 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 04-12-2015 Sagsnr. 15/141 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 16-02-2016 Sagsnr. 16/132 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 20-04-2015 Sagsnr. 15/137 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 24-02-2015 Sagsnr. 15/239 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet Invitation til at indstille emner til nye lærings- og kvalitetsteams Styregruppen for lærings- og kvalitetsteams inviterer alle interesserede parter til at indstille emner til kommende lærings- og kvalitetsteams.

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-10-2017 EMN-2017-01847 1090806 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Bent Hansen,

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland V/Afdelingschef Frank Neidhardt www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 17-12-2015 Sagsnr. 15/739 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Dagsorden for møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Dagsorden for møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. Dagsorden for møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Dagsorden for møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Dagsorden for møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 05-11-2015 Sagsnr. 15/141 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Dagsorden

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer

Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer DaCHI-konference den 2. juni 2015 Danmark har en guldgrube af Sundhedsdata OECD 2013: Danmark har en høj datamodenhed og råder

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 27-04-2017 MDR-2017-00014 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 18-09-2015 Sagsnr. 15/140 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed

Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed NOTAT 15. april 2015 Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed Både patienterne og lægemiddelindustrien har brug for en selvstændig, fagligt stærk og effektiv lægemiddelmyndighed

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Vælg farve www.rsyd.dk Indkøbsafdelingen Indhold Afdelingens kontaktoplysninger Forord Brugergruppens arbejde Derfor nedsætter vi

Læs mere

De medicinske selskabers rolle i udviklingsarbejdet. Kode- og rapporteringsvejledning. Erfaringer fra Danmark

De medicinske selskabers rolle i udviklingsarbejdet. Kode- og rapporteringsvejledning. Erfaringer fra Danmark De medicinske selskabers rolle i udviklingsarbejdet. Kode- og rapporteringsvejledning. Erfaringer fra Danmark Poul Erik Hansen, peh@sst.dk Sunhedsstyrelsen, Sundhedsøkonomi, DRG Gennemgangsplan 1. Behandling

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om INITIATIVER I VÆKSTPLAN FOR LIFE SCIENCE af 18. april 2018 1 Initiativer i vækstplan

Læs mere

Videreudvikling af styringen på sundhedsområdet kommissorium for et styringseftersyn

Videreudvikling af styringen på sundhedsområdet kommissorium for et styringseftersyn Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Videreudvikling af styringen på sundhedsområdet kommissorium for et styringseftersyn 27. juni 2017 Regeringen ønsker et

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data?

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Personlig Medicin og Datainfrastruktur en lige, sikker og transparent adgang! Lars Onsberg Henriksen Koncerndirektør Region Sjælland Formand

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering 21.03.2018 Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering Titel Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hjerterehabilitering Dato og version D. 21. marts 2018 version 1.2

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. september 2014

Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat FU-møde 15.09.14, Bispebjerg Hospital, København, kl. 11.00-16.00 Tilstede: Anne, Henrik, Birgit, Mogens og Tina (referent). Afbud fra Lene. 1. Økonomi (herunder

Læs mere

Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi

Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi - Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, USE Jacob Stengaard Madsen sdirektør i Midtjylland Formand for Styregruppen for regionernes indkøb

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Hvorfor bekymrer læger sig om it?

Hvorfor bekymrer læger sig om it? Hvorfor bekymrer læger sig om it? DI-ITEK, 18. november 2010 Agenda Hvad mener om Sundheds-it? Hvad mener vi om de eksisterende løsninger? Hvad mener vi om det fremadrettede arbejde? Hvad kan lægerne bidrage

Læs mere

Adam Wolf, Administrerende direktør for Danske Regioner. Værdibaseret sundhed i en dansk kontekst

Adam Wolf, Administrerende direktør for Danske Regioner. Værdibaseret sundhed i en dansk kontekst Adam Wolf, Administrerende direktør for Danske Regioner Værdibaseret sundhed i en dansk kontekst Administrerende direktør Adam Wolf Danske Regioner Værdibaseret sundhed i en dansk kontekst Værdi som styrende

Læs mere

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Indhold 2 Indledning 3 Rammer og vilkår 3 Udviklingstrends 5 Politiske rammer og vilkår 6 En fælles udfordring 7 Ledelse og arbejdsmiljø

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk 6 indsatsområder i 2013 1. Et sammenhængende og samarbejdende sundhedsvæsen 2. Innovation, kvalitetsudvikling

Læs mere

KORTLÆGNING AF DANSKE STYRKEPOSITIONER: LIFE SCIENCE ET LIVSVIGTIGT ERHVERV FOR DANMARK

KORTLÆGNING AF DANSKE STYRKEPOSITIONER: LIFE SCIENCE ET LIVSVIGTIGT ERHVERV FOR DANMARK KORTLÆGNING AF DANSKE STYRKEPOSITIONER: LIFE SCIENCE ET LIVSVIGTIGT ERHVERV FOR DANMARK Indhold 3 Danmark fører an på life science Styrkepositioner skaber vækst Danske virksomheder kan bryste sig af at

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi det offentlige National 2016-2020 Omfattende digitaliseringsstrategi gældende for stat, regioner og kommuner.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet

Danmarks Tekniske Universitet Danmarks Tekniske Universitet Danmark som test- og demonstrationsland Den 11. marts 2016 Koncerndirektør Niels Axel Nielsen, DTU 1 11. Marts 2016 Mission DTU skal udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og

Læs mere

Udkast til bemærkninger til politisk oplæg fra Danske Regioner vedr. offentlig privat samarbejde som afsæt for nye digitale løsninger.

Udkast til bemærkninger til politisk oplæg fra Danske Regioner vedr. offentlig privat samarbejde som afsæt for nye digitale løsninger. Til: Danske Regioner Regional Udvikling Vækstforum og Erhvervsudvikling Kontaktperson: Anna Hesseldahl Larsen ahl@rsyd.dk Direkte tlf. 29201140 11. maj 2015 15/21507 Side 1 / 5 Udkast til bemærkninger

Læs mere

Økonomisk genopretning og ny styringsmodel Flerårige økonomiaftaler Genopretning af det offentlige sundhedsbudget

Økonomisk genopretning og ny styringsmodel Flerårige økonomiaftaler Genopretning af det offentlige sundhedsbudget 5. maj 2015 Notat Udfordringer på sundhedsområdet, der bør løses ved økonomiforhandlingerne for 2016 Den 5. maj 2015 indleder Danske Regioner og Finansministeriet de årlige forhandlinger om regionernes

Læs mere

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina N O T A T Fokusområder for udvikling af indhold i de nye sygehuse De nye sygehusbyggerier bevæger sig nu ind i en anden og mere konkret fase. Der er derfor behov for et øget og mere systematisk fokus på

Læs mere

Industriens perspektiv Lifs tanker og behov vedrørende pædiatriske studier. v/jakob Bjerg Larsen Chefkonsulent i Lægemiddelindustriforeningen

Industriens perspektiv Lifs tanker og behov vedrørende pædiatriske studier. v/jakob Bjerg Larsen Chefkonsulent i Lægemiddelindustriforeningen Industriens perspektiv Lifs tanker og behov vedrørende pædiatriske studier v/jakob Bjerg Larsen Chefkonsulent i Lægemiddelindustriforeningen Flere lægemidler til børn er vigtigt og aktuelt 2 Børn i forsøg

Læs mere

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Torsdag den. 13. september 2018 kl. 10.00 14.10 Sundheds- og, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale 1.24 Dagsorden Punkt Ca. tid Aktivitet

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

Velkommen. More.Creative infomøde!

Velkommen. More.Creative infomøde! Velkommen More.Creative infomøde! Agenda Velkomst Hvorfor More.Creative? Formål med mødet Om More.Creative Q&A Mulighed for projektsparring Hvorfor More.Creative? De kreative erhverv rummer et stort potentiale

Læs mere

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret)

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret) Vision 8. september 2015 (revideret) Indhold 1. VISION... 3 2. VISIONENS KONTEKST... 3 INDLEDNING... 3 SAMMENHÆNG TIL POLITISKE RAMMER... 3 PROGRAMMETS BAGGRUND, UDFORDRINGER OG BARRIERER... 4 SAMMENHÆNG

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland Fælles Servicecenter for Telesundhed Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland 1 Fælles Vision Fælles Servicecenter fundamentet til enkel og tryg telesundhed for borgere

Læs mere

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION DORTHE KUSK AFDELINGSCHEF, VÆKSTFORUM OG ERHVERVSUDVIKLING 1 SYDDANSK VÆKSTFORUM Sundheds- og velfærdsløsninger

Læs mere

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes vision for et helt og sammenhængende sundhedsvæsen Regionerne er meget mere end sygehuse Regionerne er også en række nære sundhedstilbud:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 02-06-2016 Sagsnr. 16/64 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 31-10-2014 Sagsnr. 14/1956 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Jens Andersen Adm. direktør Region Sjælland Formand for RSI s styregruppe Sundheds-it: Mere i fokus end nogen sinde Myter om hvad der er godt, skidt og galt

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen låst DECEMBER 2016 Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen 2017 2021 Lægemiddelstyrelsen, 2016 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt gør opmærksom på, at teksten kommer

Læs mere

Medicoindustriens anbefalinger til et bedre sundhedsvæsen ET OVERBLIK

Medicoindustriens anbefalinger til et bedre sundhedsvæsen ET OVERBLIK Medicoindustriens anbefalinger til et bedre sundhedsvæsen ET OVERBLIK Medicoindustrien er leverandør til det danske sundhedsvæsen. Leverandør af medicinsk udstyr, af teknologiske løsninger, af nye behandlingsalternativer,

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-10-2016 Sagsnr. 16/69 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM

HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE, DECEMBER 2013 HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM SUNDHEDSPERSONER OG LÆGEMIDDEL- OG MEDICOINDUSTRIEN I dag samarbejder mange læger, tandlæger, apotekere

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København SUNDHED 2010 SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København Lægemiddelindustri foreningen inviterer til debat Danmark er begun stiget af en international stærk sundhedsbranche,

Læs mere

KASK Innovation. Et grænseoverskridende innovationssamarbejde

KASK Innovation. Et grænseoverskridende innovationssamarbejde Idéklinikken. Alternativ behandling af gode ideer KASK Innovation. Et grænseoverskridende innovationssamarbejde Hans Gregersen Forsknings- og Innovationschef Kick-off konference 18 august 2009 Hvor kom

Læs mere

Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital

Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital COLAB ODENSE SOM LOKOMOTIV FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI OG VÆKST I ODENSE / SYDDANMARK Styrkepositioner og visioner for en fremtid med stærk vækst Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital Hvad

Læs mere

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune Organisatoriske aspekter, region refid 36, side 7: Den helt overordnede og langsigtede vision er en sammenhængende indsats på tværs af eksisterende sektorer. refid 36, side 10: Det er en ledelsesmæssig

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

Udvikling og test af nye serviceydelser og samarbejdsformer på sygehuse og i den primære sundhedssektor

Udvikling og test af nye serviceydelser og samarbejdsformer på sygehuse og i den primære sundhedssektor Udvikling og test af nye serviceydelser og samarbejdsformer på sygehuse og i den primære sundhedssektor Ansøgningsrunde målrettet projekter, der i offentlig-privat samarbejde løser udfordringer i fremtidens

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 1. juli 2011 /BRIMAD Referat til mødet i Udvalg vedrørende Klimaudfordringer 20. juni 2011 kl. 09:00 i Mødelokale Konference 1, Regionshuset Viborg,

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 116

Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 116 Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 116 Dato: Onsdag den 12. marts kl. 9.00 Sted: Udviklingspark Nord, Adelgade 119B, 5400 Bogense SUNEKÆR 1 5471 SØNDERSØ Tlf. +45 63 88 20 30 Fax +45

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen DI ITEK Netværksmøde, onsdag den 4. februar 2009 Koncerndirektør Jens Chr. Sørensen, Region Hovedstaden Hvem er jeg? Koncerndirektør i regionen de

Læs mere

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland Handlingsplanen indeholder en række konkrete områder, der hver især får særlig fokus i 2013 og som løbende vil blive afrapporteret til de rådgivende

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 15-12-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale 4-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...

Læs mere