Oplæg til halvdagsseminar den 23. september 2004 om mediestatistik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg til halvdagsseminar den 23. september 2004 om mediestatistik"

Transkript

1 MEDIESEKRETARIATET Oplæg til halvdagsseminar den 23. september 2004 om mediestatistik 1. Baggrund Oplysninger om basale fakta vedrørende de elektroniske medier i Danmark er i dag lidt af en mangelvare. Oplysningerne findes men er ikke tilstrækkeligt tilgængelige for hverken branchen, forskningen eller for de offentlige myndigheder. Behovet for en dansk mediestatistik er derfor påtrængende, også med henblik på deltagelse i internationalt statistisk samarbejde. Kulturministeriet, Videnskabsministeriet, IT- og Telestyrelsen og Mediesekretariatet har på denne baggrund igangsat et projekt til etablering af en officiel dansk mediestatistik (forstået som data, der indsamles med regelmæssige mellemrum i modsætning til ad hoc- eller detailundersøgelser). Konkret har Mediesekretariatet, i den resultatkontrakt der i foråret 2004 blev indgået med Kulturministeriet, fået til opgave at etablere et samarbejde med branchen om mediestatistik og er til og med 2006 blevet bevilget ekstraordinære midler til varetagelse af denne opgave. Mediesekretariatet afholder som led i denne opgave et halvdagsseminar om mediestatistik den 23. september Formålet med seminaret er at præsentere og drøfte perspektiverne for etablering af en officiel mediestatistik i Danmark og at afklare de forskellige aktørers interesse for at bidrage hertil. Seminaret skal gerne kaste lyse over, hvilke dele af branchen og den akademiske verden, der aktivt vil og kan bidrage til etableringen af en regelmæssigt opdateret statistik, herunder om der er vilje til at afgive de fornødne oplysninger - og muligvis også afsætte ressourcer hertil. Det offentliges indsats forventes primært at består i koordinering af indsamling og tilgængeliggørelse af data i en neutral form, der kun præsenterer data i en detaljeringsgrad, som vil være acceptabel for medieaktørerne. MEDIESEKRETARIATET VOGNMAGERGADE 10, KØBENHAVN K TELEFON FAX rtv@mediesekretariat.dk CVR nr Dette notat, som er baggrundsmateriale til seminaret, indeholder nogle overvejelser om tilgængelighed af data samt om mulige kilder og samarbejdspartnere til etableringen af en dansk mediestatistik. Der opstilles i skematisk form en bruttoliste over behov for statistiske oplysninger på medieområdet, ikke mindst i relation til udviklingen indenfor digitalt tv. Afslutningsvis følger nogle overvejelser om indsamling og tilgængeliggørelse af mediestatistik samt et forslag til fortsat inddragelse af branchen i det videre projekt. Det skal i denne forbindelse bemærkes, at Mediesekretariatet igennem foråret og sommeren 2004 har haft en række indledende møder med forskellige mulige kilder og samarbejdspartnere. Da det imidlertid ikke har været muligt at mødes med alle, er det håbet, at seminaret den 23. september vil blive en mulighed for at få kontakt med nogle af de kilder, som af ressourcemæssigt grunde ikke har kunnet lade sig gøre at tage kontakt til enkeltvis. J.nr.:

2 Tilgængelighed af data og mulige kilder Mediesekretariatet har i sin indledende undersøgelse og i dialog med opdragsgiverne fra de to ministerier - identificeret en række behov for mediestatistik, der kan opdeles i tre hovedkategorier (Kategorierne er specificeret nærmere nedenfor i skemaet i afsnit 3): 1. Statistik om bestanden af anlæg og udstyr 2. Statistik om virksomheder 3. Statistik om medieforbruget Nogle af de ønskede oplysninger i disse tre kategorier er tilgængelige i dag, mens andre ikke er tilgængelige. Der er ligeledes forskel på, hvilke af de ønskede oplysninger, der kan komme fra enten de involverede markedsaktører direkte, fra registre eller fra stikprøveundersøgelser. Det vil være vigtigt for etablering af en mediestatistik, at oplysningerne indsamles i tæt samarbejde med aktører såsom tvstationer, radiostationer, analyseinstitutter, distributionsselskaber, programproducenter, brancheforeninger samt med videnskabelige institutter og myndigheder på området.. Man kan som udgangspunkt skelne mellem tre typer af kilder. 1. Virksomheder (f.eks. regnskabsoplysninger eller registerdata) 2. Brancheforeninger (aggregerede data) 3. Stikprøver/Surveys Private virksomheder: I forhold til private medievirksomheder vil det være vigtigt for etableringen af en mediestatistik, at der kan opnås velvilje hos markedsaktørerne til at frigive de ønskede informationer, helst igennem et formaliseret samarbejde. Formodningen er, at markedsaktørerne vil have interesse i at kortlægge udbredelsen og forbrugsmønstrene på medieområdet bl.a. for de nye interaktive tjenester. Mange af disse analyser vil dog utvivlsomt blive betragtet som forretningshemmeligheder, hvorfor offentliggørelse kan være vanskelig. Dette gælder f.eks. data om reklameomsætning, ikke mindst opdelingen indenfor de forskellige typer af digitale reklamer (interaktiv, virtuel, splitscreen etc.) og data om antallet af abonnenter. På samme vis kendes det nøjagtige antal danske abonnenter af de to satellitplatforme ikke, da de kun offentliggøres på skandinavisk plan. De bedste tal man kan opnå for udbredelsen af de to platforme er ved at analysere Gallups Annual Survey (jf. nedenfor). Andre oplysninger som det givetvis vil være endnu sværere at få adgang til, men som der også er brug for, er detaljerede omsætningstal for betalings-tv (premium) og omsætningen fordelt på tjenester som NVOD (kiosk-tv), andre ppv-tjenester, spil, T-handel etc.

3 - 3 - I forbindelse med digitalt tv vil de involverede virksomheder rent teknisk have mulighed for at registrere al aktivitet via set-top boksen ved hjælp af såkaldt spyware, som kan registrere og indsende data fra set-top boksen til gatekeeperen (hvis set-top boksen har en retur kanal). Disse oplysninger vil være værdifulde for operatøren, men kræver iagttagelse af reglerne i persondataloven, dvs. det vil som udgangspunkt kræve kundernes samtykke at indsamle og behandle dem 1. Særligt i startfasen med lille udbredelse, vil sådanne brugerdata være betydeligt mere troværdige end husstandsundersøgelser, selvom de ikke kan opsplittes på de enkelte personer i husstanden. Adgangen til sådanne brugerdata vil derfor også være værdifulde for de relevante myndigheder. DR og TV 2 DR og TV 2 offentliggør hvert år detaljerede årsregnskaber, opdelt på henholdsvis public service og anden virksomhed. Derudover udarbejder såvel DR om TV 2 og de regionale TV 2 stationer hvert år særskilte public service-redegørelser. Endvidere afgiver begge stationer meget detaljerede oplysninger til Gallups TV-Meter og har egne medieforskningsenheder, som overvåger seer-, lytter og webbrugerudviklingen på egne medier. En særlig statistisk kilde kunne være DR Licens, som må formodes at have oplysninger om bestand af forskellige apparater i erhvervsvirksomheder. Brancheforeninger: I visse situationer bliver data opsamlet af brancheforeninger og offentliggjort, som regel i anonymiseret form. Dette er f.eks. tilfældet med Dansk Oplagskontrols reklameforbrugsundersøgelse, hvor reklameomsætningen for tv-sektoren indgår i en aggregeret form, men ikke pr. kanal. En anden relevant brancheforening er Brancheorganisationen Forbruger Elektronik (BFE), som er leveringsdygtig i oplysninger vedrørende bestand og salg af tvapparater, videomaskiner, DVD er etc. på det danske marked BFE indsamler oplysninger om salgstal fra medlemmerne, hvilket dækker omkring 80 % af markedet for forbrugerelektronik dog ikke den del der sælges via store detailhandelskæder. For at få et helhedsbillede af markedet samarbejder BFE med analyseinstituttet 1 Det fremgår af Datatilsynets informationspjece om reglerne i persondataloven (lov om behandling af personoplysninger, lov nr. 429 af 31. maj 2000), at behandling af almindelige personoplysninger (hvilket brug af en digital set-top boks må antages at være) må ske : - Hvis den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke. Kravet om udtrykkelighed betyder, at et stiltiende eller indirekte samtykke ikke er tilstrækkeligt. - Eller bl.a. (der er andre undtagelser) behandlingen er nødvendig for at kunne udføre en opgave i samfundets interesse. Dermed vil behandling af oplysninger til gavn for en bredere kreds af personer, eksempelvis i statistisk, historisk, informativt eller videnskabeligt øjemed kunne ske.

4 - 4 - TNS Gallup om de sidste 20 %. Salgsstatistikkerne, som offentliggøres på internettet, kan nedbrydes til yderligere detaljeringsniveau, f.eks. kan radio nedbrydes til DAB og FM-modtagere. BFE har foruden salgstal også tal for bestand af forskellige apparater i husstandene. Også med hensyn til brugsadfærd på digitalt tv vil BFE kunne bidrage gennem sit nye samarbejde med TNS Gallup om måling af adfærd direkte i set-top boksene. BFE har tilkendegivet en positiv interesse for etablering af en offentlig mediestatistik og vil gerne bidrage med oplysninger. Detaljeringsniveau skal naturligvis aftales nærmere. Copy-dan Kabeltv ligger inde med oplysninger om bl.a. fællesantenneanlæg. Copy- Dan Kabel-tv oplyser, at der findes omkring fællesantenneanlæg med 1,4 mio. husstande tilknyttede. Oplysningerne indsamles i et årligt spørgeskema, der udsendes som grundlag for Copy-dans fakturering af ophavsretlige vederlag, og som efterprøves med stikprøvekontrol. Anlægsejerne er ifølge ophavsretslovens 35 oplysningspligtige overfor Copy-dan. Anlæggene vil sandsynligvis kunne opdeles dels efter størrelse (antal tilsluttede husstande) dels efter hvor mange kanaler de modtager. Tendensen ifølge Copydan er, at anlæggene bliver større både med hensyn til antal husstande tilknyttet og antal kanaler der modtages og/eller indgår forskellige former for samarbejde med de store kabel tv- leverandører som TDC eller Telia Stofa. Foreningen af danske antenneforeninger (FDA) vil muligvis kunne levere data om homes passed (husstande der vil kunne koble sig på kabel-tv), hvilket ikke måles af Copy-dan. (Jf. omtale i FDA Orientering nr. 3, 2004 af en geografisk kortlægning af antenneforeningernes dækningsområde). Også andre brancheforeninger må antages at kunne tilbyde bidrag til den samlede viden om medieområdet, f.eks. Producentforeningen, Annoncørforeningen, ITbrancheforeningen, Foreningen af fabrikanter og importører af elektriske husholdningsapparater, Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (DRRB) og Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM). Stikprøver: Data fra husstands eller personundersøgelser kan ofte være den eneste måde at få information om befolkningens forbrugsmønstre på, men kan også bruges som en alternativ kilde til informationer, der ikke kan fås fra markedsaktørerne, som f.eks. penetraionen af betalingskanaler o. lign. Den primære kilde til viden om tv-forbruget i Danmark opnås gennem TNS Gallups TV-Meter undersøgelse, som er baseret på et panel med ca personer fordelt på 1000 husstande, der meget præcist kortlægger danskernes tv-forbrug, opdelt på alle tænkelige parametre, som alder, uddannelse, geografi osv.

5 - 5 - Gallups omfattende husstandsundersøgelse Annual Survey (AS) baserer sig på årlige interviews og ligger til grund for TV-Meter-panelets sammensætning og vejning. AS indeholder detaljerede oplysninger om hver husstands tvsammensætning, bl.a. antal apparater og deres placering, hvert apparats antenneforhold, digital modtager (satellit, selector eller anden settop boks) og meget mere. Denne undersøgelses spørgsmål til digitale tv-forhold vil givetvis blive udvidet, når digital tv udbreder sig mere i befolkningen. Blandt andet vil spørgsmål om DTT utvivlsomt blive inddraget, når platformen lanceres. Der kan stilles kritiske spørgsmål ved dele af undersøgelsen, da specielt spørgsmål omkring antenne forhold kan være oplysninger, som respondenten ikke ved tilstrækkeligt om. Annual Survey er dog som udgangspunkt den bedste kilde på nuværende tidspunkt til sammensætningen af de danske tv-husstandes udstyr og egenskaber. Oplysninger om danskernes radiolytning findes i Gallups Radio Index. Oplysningerne indsamles ved hjælp af et indledende telefoninterviews efterfulgt af udfyldelse af en radiodagbog, hvor interviewpersonerne 2 i løbet af en uge noterer al deres radiolytning på såvel tidspunkter som radiostationer. På årsbasis indgår omkring udfyldte og godkendte dagbøger i databasen. Lyttertallene offentliggøres hvert kvartal. Surveys om brugen af internet Hvor brugen af radio og tv som medier således er temmelig godt dækket ind af stikprøvedata, er det til gengæld mere vanskeligt rent teknisk at måle forbruget af de eksisterende interaktive tjenester på de digitale platforme, herunder internettet. Gallups Webmeasure måler brugen af internettet via serveren, men kun for de sider, som kunderne selv udpeger. I systemet Netbehaviour måler Gallup, hvad medlemmerne af et panel bruger af web-sider - men igen kun indenfor Webmeasures univers af sider. AC Nielsens målesystem Netrating skulle måle den fulde brug af PC'en og muligvis også streaming. En anden mulig kilde er DRs medieforskning, idet DR efter sigende grundigt måler streamingen af egne medier. En yderligere mulighed for at skaffe oplysning om befolkningens brug af internettet til medie- og kulturformål er Kulturministeriets igangværende Kulturvaneundersøgelse, hvori der bl.a. spørges til, hvor ofte folk benytter internettet i fritiden og til hvilke formål, f.eks. se tv-programmer, høre radioprogrammer, høre/downloade musik, se/downloade film, spille spil, læse nyheder, benytte arkiver, benytte kultur-og aktivitetskalendere, bestille billetter, , e-handel, chat, homebanking osv. I forhold til digitalt tv er der behov for mere detaljerede oplysninger om udbredelsen af set-top bokse (og digitale tv, når de kommer), fordelt på platforme og demografi, og om de har returvej eller ej, samt mere præcise tal for de enkelte distri- 2 Der måles kun for personer over 12 år i private husstande

6 - 6 - butionsplatformes abonnenter fordelt på kanalpakker (Viasat, Canal Digital, TDC OnCable, m.m.). Ligeledes hvor mange set-top-bokse der sælges som del af en abonnementsoprettelse (henholdsvis gennem forhandlerne og udenom disse) og hvor mange sælges løst uden tilknytning til en bestemt distributør. Hvis disse oplysninger ikke kan opnås direkte fra de involverede virksomheder eller brancheforeninger må en grundig stikprøveundersøgelse være det bedste alternativ. Universiteter og myndigheder De medievidenskabelige institutter kan have stor interesse i fremkomsten af en samlet tv-statistik, og formodes i dag at ligge inde med mange værdifulde informationer på radio- og tv-området, der med fordel kan indgå i en større datasamling. Herudover er der myndigheder, som allerede har hjemmel til at indsamle oplysninger fra virksomhederne, og derfor måske kan bidrage med nogle af de savnede virksomhedsoplysninger. Danmarks Statistik Danmarks Statistik (DST) vil bl.a. kunne bidrage til projektet med registerbaserede oplysninger om medievirksomhederne. De medierelaterede brancher, som DST kan levere data for er følgende: - Film/videoproduktion - Film/videoformidling - Radio- og tv-virksomhed - Telekommunikation DST s Erhvervsbeskæftigelsesstatistik dækker alle brancher. Herfra kan udtrækkes oplysninger om antal beskæftigede ultimo november, beregnet antal fuldtidsansatte, lønsum o.lign. Firmastatistikken har oplysninger om beskæftigelse og om omsætning og eksport inden for områderne radio og tv-virksomhed og film-video produktion og formidling. Regnskabsstatistikken omfatter alene telekommunikation og først fra Vil næppe være så relevant for en mediestatistik Med hensyn til tal for omsætning vil der sandsynligvis i mediebrancherne som i alle brancher med forholdsvis få aktører være nogle problemer med anonymitet/forretningshemmeligheder. Foruden de tre ovenfor nævnte DST-statistikker kan der trækkes data fra CVR (Det Centrale Virksomhedsregister), som administreres af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Også Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse vil være relevant. Her

7 - 7 - undersøges bl.a. hvor stor en del af husholdningernes budget der anvendes på f.eks. satellit- eller kabel-abonnement, køb/leje af video/dvd, computerspil mv. Det samlede billede er, at der i DST s registre er nogle muligheder for at skaffe de oplsyninger, projektets del 2 har brug for, men at der vil være et stort arbejde med at samle og systematisere oplysningerne. IT- og Telestyrelsen Af lov om konkurrence og forbrugerforhold på telemarkedet (jf. lovbekendtgørelse nr. 679 af 23. juni 2004), kapitel 20 b fremgår det, at IT- og Telestyrelsen skal foretage markedsanalyser som grundlag for telereguleringen. Der er tale om en række undersøgelser af konkurrenceforholdene på forskellige delmarkeder inden for telesektoren. Radio- og tv- området indgår i denne undersøgelsesrække som delmarked nummer 18. IT- og Telestyrelsen oplyser, at man forventer, at der skal foretages en nærmere afgrænsning af marked 18 i løbet af november-december 2004, hvorefter den egentlige dataindsamling kan indledes, formentlig i form af spørgeskemaer, ligesom det er sket på teleområdet. Det er på nuværende tidspunkt uklart, om satellit-tv markedet vil falde inden for afgrænsningen af marked 18, da aktørerne ikke er hjemmehørende i Danmark. I forhold til en mediestatistik vil det være af stor interesse i løbet af det næste års tid at følge, hvorledes processen for afgrænsning senere dataindsamling omkring marked 18 skrider frem, og i den forbindelse vurdere og drøfte med It- og Telestyrelsen, om de indsamlede oplysninger vil egne sig til at indgå i en mediestatistik. Endvidere vil det fra den af It- og Telestyrelsen indsamlede telestatistik være muligt bl.a. at skaffe oplysninger om udviklingen inden for IP-tv via fiber/ bredbåndsnet for derved at følge udbredelsen af nye distributionsformer til radio og tv.

8 Skema med bruttoliste over statistikbehov Behovet for en mediestatistik kan opdeles i tre hovedkategorier. 1. Statistik om bestanden af anlæg og udstyr 2. Statistik om virksomheder 3. Statistik om forbruget Nedenfor følger et skema, hvor hver kategori er opdelt efter ønsket oplysning, mulig anvendelse og mulig kilde. Statistik om bestanden af anlæg og udstyr 1. Distributions- og modtageudstyr Oplysning Mulig anvendelse Mulig kilde Fællesantenneanlæg (antal, størrelse, husstande tilknyttet homes passed. Evt. opdelt efter om der sker digital videreformidling, og om der tilbydes internetadgang Fiber/bredbåndsnet med radio og tv Følge udbredelse og udvikling inden for kabel-tv Følge udbredelse af nye distributionsformer til radio og tv - Copy-Dan Kabeltv oplyser, at der findes omkring anlæg med 1,4 mio. husstande tilknyttede. Mulighed for at opdele anlæg efter størrelse - Stikprøvetal for antal husstande (homes passed) findes i Gallups Annual Survey. Disse er ikke overensstemmende med TDC s tal. FDA har formentlig også oplysninger herom VTU og ITST telestatistikken.

9 - 9 - Statistik om bestanden af anlæg og udstyr 2. Konverterings- og visningsapparater Oplysning Mulig anvendelse Mulig kilde tv, fladskærm, primære, sekundære. Evt. også TV (analog, digital, 4:3, 16:9, stereo, tekst opdelt efter private husstande eller andre steder f.eks. erhverv Video og DVD afspillere, evt. med optagemuligheder. Spillekonsoller Digital foto og video STB (platform, returvej, API, CA, antal kortlæsere, harddisk (PVR), primære, sekundære) - Følge udviklingen i, hvilke typer apparater der fortrinsvis bruges til optagelse af tv-programmer - Følge udviklingen med hensyn til antal apparater i hjemmet og deres placering - Følge udbredelsen af alternativer til tv. - Følge udbredelsen af digitalt tv. Vanskeligt at belyse API, CA og tilkobling af returvej via spørgeundersøgelser. Mange i husstandene vil sandsynligvis ikke have viden om sådanne tekniske forhold. Projektionsapparater - Følge udviklingen inden for alternative modtageapparater til tv Antal tv-husstande er opgjort af Danmarks Statistik. Tal for bl.a. tvformater findes i Gallup Annual Survey (AS). BFE Markedsinformation har også tal for bestand, anslår omkring 5 mio. tv-apparater DR s licenskontor kunne evt. være kilde til spørgsmål om erhvervslivets brug af radio og tv Gallup AS BFE Markedsinformation Satellitoperatører Kabeloperatører BFE Markedsinformation Evt. den del af Gallups TV- Meterpanel, der har digitalt tv, som stikprøve. Gallup har stor indsigt i de tekniske forhold i de husstande der indgår i panelet. Men antallet af relevante husstande med digital settopboks vil være relativt lavt (10 %) dvs. omkring 100 husstande Gallup BFE Markedsinformation har tal for privatbrugere FM-radiomodtagere Gallup spørger ikke om FM men kun om radio. Vil kunne belyses i survey DAB-modtagere, evt. DAB bilradioer, på sigt også DRM (Digital Radio Mondiale = digital mellembølgeradio) - Følge udbredelsen af DAB Gallup Radioindex BFE Markedsinformation Netradio - alternativer til radio Gallup BFE Markedsinformation DR

10 Statistik om virksomheder Oplysning Mulig anvendelse Mulig kilde 1. Programproducenter Firmaer (navne, ejerskabsforhold, omsætning, antal ansatte) 2. Tv-stationer Antal/Type (satellit, kabel, nationale, lokale) Firmaer (navne, ejerskabsforhold, penetration, platform, omsætning, antal ansatte) Omsætning (licens, reklame, abonnement, ppv, etc.) Digitale aktiviteter (interaktive programmer, enhanced text, etc.) 3. Radiostationer Antal/Type (landsdækkende,lokalenetradiostationer, kabel, Firmaer (navne, ejerskabsforhold, penetration, platform, omsætning, antal ansatte) Omsætning (licens, reklame, etc.) Digitale aktiviteter (DAB, internetaktiviteter, enhanced text, etc.) - Overblik over mediebranchen - Overblik over tvbranchen - Overblik over radiobranchen Danmarks Statistik (branchekoder for film og videoproduktion og radio- og tvvirksomhed) Evt. også Producentforeningen - Danmarks Statistik, jf. ovf. - Dansk Oplagskontrol De enkelte virksomheders omsætning i Danmark kan være vanskelige oplysninger at skaffe (forretningshemmeligheder) - Mediesekretariatet om lokale stationer - Danmarks Statistik, jf. ovf. - Dansk Oplagskontrol - De enkelte virksomheders omsætning i Danmark kan være vanskelige oplysninger at skaffe (forretningshemmeligheder) - Mediesekretariatet om lokale stationer 3. Platform-operatører Antal/Type (satellit, kabel, terrestrisk) Firmaer (navne, ejerskabsforhold, omsætning/antal abonnenter pr pakke og pr tjeneste, antal ansatte) Omsætning Digitale aktiviteter (nvod, ppv-events, t- handel, spil, betting, , bredbånd, etc) - Overblik over medie- distributører (gatekeepers) - Operatørerne selv - Årsregnskaber - Kan være vanskelige oplysninger at skaffe - FDA Visionsudvalgets undersøgelse

11 Statistik om forbruget 1. Købeadfærd Oplysning Mulig anvendelse Kilde Hardware (tv-apparater, radioapparater, MP3-afspillere, DVD, STB, etc.) Software (Udgifter til tv-abonnementer (premium/pakker), ppv-tjenester, video/dvd (leje, købe), spil, etc.online musiktjenester (de lovlige!) BFE Markedsinformation. Salgstal Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse. Andel af husholdningsbudgettet. Der spørges også til dette i Gallups AS 2. Brugsadfærd Oplysning Mulig anvendelse Kilde Generelt tv-forbrug Generelt radioforbrug Forbrug af nye tjenester (EPG, spil, t- handel, på itv m.m.) Forbrug af streaming-medier via Internettet Download af IPindhold (lyd/billeder) Måle befolkningens medieforbrugs - vaner og mønstre Gallup TV-Meter Gallup Radioindex Gallup internet panel. Gallups Webmeasure måler brugen af internettet via serveren, men kun for de sider, som kunderne selv udpeger. I systemet Netbehaviour måler Gallup, hvad medlemmerne af et panel bruger af web-sider - men igen kun indenfor Webmeasures univers af sider. AC Nielsens målesystem Netrating skulle måle den fulde brug af PC'en og muligvis også streaming. Tekst-tv Kulturvane-undersøgelsen, DRs medieforskning. DR måler grundigt streamingen af egne medier Gallups TVmeter DR s medieforskning (Interviewprojekt)

12 Indsamling og tilgængeliggørelse Det vil formentlig være mest hensigtsmæssigt, at opgaven med indsamlingen af data udføres fra ét sted. På den måde kan dobbeltarbejde undgås, og det muliggør at en sådan medie-statistik bliver gjort nemt tilgængelig for alle interesserede parter. Da der er tale om et tværfagligt område, vil det dog være hensigtsmæssigt at der nedsættes en form for kontaktudvalg med deltagere fra alle relevante myndigheder, organisationer, virksomheder, institutter mv., som kan rådgive den enhed, der skal stå for indsamlingen af data. Da indsamlingen og tilgængeligheden af nye data vil være spredt over året og genstand for konstante opdateringer, vil udbredelsen af mediestatistikken givetvis være mest praktisk via internettet. I den forbindelse kan informationsportalen MedieNorge ( ses som et udmærket forbillede for hvordan mediestatistik kan stilles til rådighed på nettet. I den aktuelle tidlige projektfast er det imidlertid vanskelige at give mere præcise bud på, hvorledes den endelige organisering af indsamling og tilgængeliggørelse af mediestatistikken vil tegne sig. 5. Den videre proces dialog med branchen Det er vigtigt, at branchen er med i aktiv dialog omkring den videre formulering af dels mediestatistikkens indhold dels dens organisering og placering. Det foreslås derfor, at der med udgangspunkt i deltagerne på seminaret nedsættes en følgegruppe til projektet, gerne med varierende sammensætning alt efter, hvilke emne, der tages op. Det er tanken at indkalde følgegruppen til en en rækketemamøder i løbet af efteråret 2004 om de forskellige dele af mediestatistikken med udgangspunkt i dette notat samt synspunkter og forslag fra deltagerne på seminaret. Ved seminaret bliver der mulighed for at tilmelde sig følgende interesseprofiler med henblik på det videre arbejde: 1. Distributions- og modtagerudstyr 2. Konverterings- og visningsapparater 3. Virksomheder 4. Købsadfærd 5. Brugsadfærd

Oplæg til. Grundtabeller i MedieDanmark Statistikbank

Oplæg til. Grundtabeller i MedieDanmark Statistikbank Oplæg til Grundtabeller i MedieDanmark Statistikbank I det følgende skitseres en række eksempler på grundtabeller i MedieDanmark Statistikbank. Eksemplerne har foreløbigt status af forslag. Grundtabellerne

Læs mere

Bilag 1. De fire emner i Mediestatistikbanken

Bilag 1. De fire emner i Mediestatistikbanken Bilag 1. De fire emner i Mediestatistikbanken Den fremtidige mediestatistik er struktureret i fire emneområder: Brugsadfærd (inklusive købsadfærd), virksomheder, distribution og apparater. Det er en opdeling,

Læs mere

BFEs Forbrugere Og Forbrugerelektronik 2013

BFEs Forbrugere Og Forbrugerelektronik 2013 BFEs Forbrugere Og Forbrugerelektronik 2013 Den årlige rapport om markedet for forbrugerelektronik, tv og streaming Undersøgelse og databehandling: TNS Gallup Udgiver: Branchen ForbrugerElektronik Marts

Læs mere

Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder

Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder Danmarks Statistik 1. december 2014 Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Radio og tv: Virksomheder 0.2 Emnegruppe Uddannelse og kultur

Læs mere

Vi blænder op for digitalt tv

Vi blænder op for digitalt tv Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del ilag 221 Offentligt December 2008 overblik liv klar til digitalt tv Den 31. oktober 2009 erstattes det analoge signal til antenne-tv med et digitalt. Hvad kommer det

Læs mere

Forbrugerelektronik Så skal du abonnere på BFEs statistiske værktøjer - læs nærmere herom på de følgende sider

Forbrugerelektronik Så skal du abonnere på BFEs statistiske værktøjer - læs nærmere herom på de følgende sider Ønsker du indblik i køb og anvendelse af Forbrugerelektronik Så skal du abonnere på BFEs statistiske værktøjer - læs nærmere herom på de følgende sider Præsentation af BFEs statistiske værktøjer BFOF BFEs

Læs mere

Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017

Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Tv-markedet i Danmark Hovedpunkter Den nye Seer-Undersøgelse måler online sening og streaming mere

Læs mere

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen 11. januar 2016 Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen Christian_Sonnefeld@discovery.com Radio- og tv-nævnet H.C.

Læs mere

Det digitale TV signal

Det digitale TV signal Det digitale TV signal Fra analog til digital Det digital TV signals betydning for TV- udbyderne VOD Nye muligheder for annoncører & medier Fra analog til digital Skiftet fra analog til digital kort fortalt

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. halvår 2018

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. halvår 2018 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. halvår 2018 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

"Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13"

Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13 Kulturudvalget L 38 - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33

Læs mere

Hvorfor digital radio?

Hvorfor digital radio? Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 4 Offentligt Hvorfor digital radio? Foretræde for Kulturudvalget den 7. oktober 2015 v/ Laila Kelp Rasmussen BFE er brancheorganisation for leverandører af forbrugerelektronik

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for 360-graders undersøgelse om digital radio mv.

NOTAT. Kommissorium for 360-graders undersøgelse om digital radio mv. NOTAT 2. september 2015 Kommissorium for 360-graders undersøgelse om digital radio mv. Det fremgår af tillægsaftalen til medieaftalen for 2015-2018 af 28. april 2015 om digital radio mv., at: Der gennemføres

Læs mere

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 Udvalget har bedt Rambøll regne på de forretningsmæssige muligheder for en DTTgatekeeper ved varierende antal MUX til rådighed. Som nævnt vil

Læs mere

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 Danske husstandes forbrug på de medierelaterede udgiftsposter stiger og udgør i 2012*) 11,3 % af husstandenes samlede forbrug mod 5,5 % i 1994. For husstande med de laveste

Læs mere

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag NOTAT 11. april 2011 Kommenteret høringsnotat om udkast til revideret bekendtgørelse om fordeling af billedprogrammer i fællesantenneanlæg Styrelsen for Bibliotek og Medier sendte den 14. februar 2011

Læs mere

Markedsudvikling og forventninger. BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen

Markedsudvikling og forventninger. BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen Markedsudvikling og forventninger BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen Om BFE ASK: Antenne, Satellit og Kabelbranchen BFE: Branchen ForbrugerElektronik LFE: Leverandørforeningen for

Læs mere

NOTAT. Foreløbig rapport 2005 for Mediestatistikprojektet. København den 16. januar 2006 MEDIESEKRETARIATET

NOTAT. Foreløbig rapport 2005 for Mediestatistikprojektet. København den 16. januar 2006 MEDIESEKRETARIATET NOTAT MEDIESEKRETARIATET København den 16. januar 2006 Mediesekretariatet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K Foreløbig rapport 2005 for Mediestatistikprojektet Telefon: 3318 6868 Direkte: Telefax: 3318

Læs mere

Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale)

Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale) Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale) YouSee kodet Tv via kabel-tv-stik YouSee Tv via telefonstik eller

Læs mere

Distributionsaftale mellem Canal Digital A/S og TV2 Zulu A/S

Distributionsaftale mellem Canal Digital A/S og TV2 Zulu A/S Distributionsaftale mellem Canal Digital A/S og TV2 Zulu A/S Journal nr.3/1120-0301-0277/mvn/fi Rådsmødet den 28. april 2004 Resumé 1. Canal Digital A/S anmeldte den 5. maj 2003 en aftale, hvorved TV2

Læs mere

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006 MEDIESSEKRETARIATET NOTAT Den 25. oktober 2006 Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen...1 1. Forudsætninger for DTT i Danmark...1 Antal sendemuligheder

Læs mere

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 Medieudvikling TV-branchen, TV2 Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Velkommen til Stofa og alle dine muligheder med Family Mix Vi er jo lige her

Velkommen til Stofa og alle dine muligheder med Family Mix Vi er jo lige her Velkommen til Stofa og alle dine muligheder med Family Mix Vi er jo lige her Du får det hele i ét stik Hos Stofa vil vi gerne have tilfredse kunder. Derfor gør vi os umage med alt, hvad vi laver. For dig

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi

Læs mere

Effekten af DRs streaming på dansk. TV-produktion 09/04/2014. DRs opgraderede streamingtjeneste. Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion

Effekten af DRs streaming på dansk. TV-produktion 09/04/2014. DRs opgraderede streamingtjeneste. Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion Effekten af DRs streaming på dansk FEMR Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion 20.00 Badehotellet 7.00 Go Morgen Danmark DRs opgraderede streamingtjeneste 20.00 Klipfiskerne 21.30 De unge mødre

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Antal tv apparater i de danske husstande i 2013 fordeling af husstandene i %

Antal tv apparater i de danske husstande i 2013 fordeling af husstandene i % MEDIERNES UDVIKLING 20 I DANMARK 014 TV BILAG: GRAF FER OG TABELLER H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk 50,0 48,6 Antal

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 4. kvartal 2018

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 4. kvartal 2018 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 4. kvartal 018 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi Overblik over markedet

Læs mere

Nabolands-tv i dansk digitalt tv

Nabolands-tv i dansk digitalt tv Nabolands-tv i dansk digitalt tv Eri k No r d a h l Sv e n d s e n Mediesekretariatet, Styrelsen för Bibliotek og Medier DTT i Danmark Distributionen af tv digitaliseres på alle platforme. På satellit

Læs mere

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 18 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X TV 18 Introduktion Kapitlet om tv er struktureret på følgende måde: Hovedresultater

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. kvartal 2019

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. kvartal 2019 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Seer-Undersøgelsens Establishment Survey. kvartal 9 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi Overblik over markedet

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 2008/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-22153-37 Fremsat den 19. november 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet

Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet Erhvervs- og vækstministeriet Den danske telemyndighed Holsteinsgade 63 2100 København Ø 15. december 2011 Sendt via e-mail til mob@itst.dk Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

Ved høringsfristens udløb havde 24 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag

Ved høringsfristens udløb havde 24 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag NOTAT 8. december 2011 Kommenteret høringsnotat om udkast til revideret bekendtgørelse om fordeling af billedprogrammer i fællesantenneanlæg Styrelsen for Bibliotek og Medier sendte den 27. oktober 2011

Læs mere

SERVICEERHVERV. 2002:18 4. april 2002. Familiernes brug af internet 2001. 1. Indledning

SERVICEERHVERV. 2002:18 4. april 2002. Familiernes brug af internet 2001. 1. Indledning SERVICEERHVERV 2002:18 4. april 2002 Familiernes brug af internet 2001 Næsten ¾ har adgang til internettet fra enten hjem eller arbejdsplads. Internetadgang er mest udbredt hos studerende (96 ) og funktionærer

Læs mere

2 Hovedresultater. Slots og Kulturstyrelsen/Mediernes udvikling 2016/Branche og forbrug Side 4 af 37. forbrugsart, husstandsgrupper og prisenhed.

2 Hovedresultater. Slots og Kulturstyrelsen/Mediernes udvikling 2016/Branche og forbrug Side 4 af 37. forbrugsart, husstandsgrupper og prisenhed. 2 Hovedresultater Husstandenes forbrug på medierelaterede forbrugsposter 1994 2014 Den andel af det samlede forbrug i husstandene, som går til de medierelaterede forbrugsposter, er steget fra at udgøre

Læs mere

Fremtidens TV, de unge og det regionale TV. Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol.

Fremtidens TV, de unge og det regionale TV. Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Fremtidens TV, de unge og det regionale TV Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Fremtidens TV, de unge, Verden og det regionale TV Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Privatforbruget

Læs mere

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttoliste over stikord fra drøftelse af distribution af ikkekommerciel lokalradio og -tv via internettet den 29. januar 2014 1a) Hvilke muligheder

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi

Læs mere

Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog

Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog En forbrugerundersøgelse af danskernes adfærd, holdninger og forventninger til forbrug af film og Tv-serier Metode Dataindsamling Gennemført

Læs mere

Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2015

Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2015 Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2015 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at give nem og overskuelig adgang til basale fakta om modtagelsen af elektroniske

Læs mere

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER Radiolytningen i Danmark er præget af en vis stabilitet. Radiolytningen udviser fortsat den vigende tendens, som kan spores tilbage til 2008, hvor danskernes radiolytning

Læs mere

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Trine Bille Associate Professor, Ph.D. Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Copenhagen Business School Udvalget om den fremtidige offentlige

Læs mere

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Danskerne har været trofaste TV-seere i mange år, men efter

Læs mere

GF Ølstykke Vest. 28. februar Ved Carsten Haun Larsen

GF Ølstykke Vest. 28. februar Ved Carsten Haun Larsen GF Ølstykke Vest 28. februar 2017 Ved Carsten Haun Larsen 1 TV & Underholdning 2 DANMARKS BEDSTE TV PAKKE 1 Stofa s lille pakke er markedets bredeste og dækker i dag 74% af det TV der ses i Danmark ifølge

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Medieudviklingen 2014

Medieudviklingen 2014 Medieudviklingen 2014 Danskernes brug af de elektroniske medier HVEM ER EN UAFHÆNGIG AFDELING Generaldirektøren DR RSK DR Medieforskning DR Medier DR Kultur DR Nyheder DR Danmark indsamler, frembringer

Læs mere

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Nytårsaften: Vi havde en nytårsaften som vi plejer, helt uden afbrydelser og I kan være sikker på at YouSee var i højeste beredskab

Læs mere

Generalforsamling 26. april 2006

Generalforsamling 26. april 2006 Formandens beretning for året 2005 Indledning Indledningsvis vil jeg starte min beretning med en kort orientering om foreningens virke og derefter gå over til udviklingen i det forgangne år. Foreningens

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Med vores Mobile Marketing moduler kan du nemt og hurtigt lave : SMS konkurrencer SMS quiz SMS afstemninger SMS nyhedstjenester

Læs mere

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Denne udskrift fra Digitaliseringen er en orientering om, hvorledes du skal forholde dig i forhold til modtagelse af digitalt tv via kabel tv eller fællesantenne.

Læs mere

Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg

Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg 14 Februar 2007 Henrik Sode Agenda 1. Formål 2. Lidt om IPTV, Digital/Analogt TV, Internet/telefoni. Fiber eller Coax 3.

Læs mere

1. 6 affattes således:

1. 6 affattes således: Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 90 Offentligt Bilag 1 Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Multi Media Mennesket. Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper

Multi Media Mennesket. Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper Multi Media Mennesket Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper Agenda 1. Situationen 2. Formål 3. Partnere 4. Design 5. Analyseværktøjet Multi Media Mennesket Optimering af medie valg på tværs

Læs mere

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 3 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave 1 50%

Læs mere

TV OG STREAMING 2019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER

TV OG STREAMING 2019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER 019 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK MEDIERNESUDVIKLING.SLKS.DK TV OG STREAMING 019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER FOTO: COLOURBOX ISSN 445-85X TV OG STREAMING 019 Introduktion Kapitlet om tv og streaming

Læs mere

Bernhard Bangs Alle 25 2000 Frederiksberg + 45 33862887 Interactivedenmark.dk Cvr nr: 35180109. 2. november 2015

Bernhard Bangs Alle 25 2000 Frederiksberg + 45 33862887 Interactivedenmark.dk Cvr nr: 35180109. 2. november 2015 Bernhard Bangs Alle 25 2000 Frederiksberg + 45 33862887 Interactivedenmark.dk Cvr nr: 35180109 2. november 2015 Det Interaktive Danmark i Tal 2014 1. Indledning Den interaktive branche består af en lang

Læs mere

Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2014

Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2014 Statistikdokumentation for Radio og tv: apparater og distribution 2014 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at give nem og overskuelig adgang til basale fakta om modtagelsen af elektroniske

Læs mere

2016 It-anvendelse i befolkningen 2016 Danmarks Statistik &sid=itbef2016

2016 It-anvendelse i befolkningen 2016 Danmarks Statistik &sid=itbef2016 Medierelaterede offentlige udredninger / Danmark 2000-2017 NORDICOM Opdateret 06-06-2017 lovgivning : del I bind 1 ddelelser/pdf/2017/betaenkning_nr._1565_del_i_bind_1.pdf lovgivning : del I bind 2 ddelelser/pdf/2017/betaenkning_nr._1565_del_i_bind_2.pdf

Læs mere

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark.

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark. IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att: Thomas Woldiderich digitalt-tv@itst.dk København, d. 23. oktober 2006 J.nr. cc/nkp/672 Høring over analyse af alternative anvendelser af det

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger i. Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland

Retningslinjer for behandling af personoplysninger i. Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland Retningslinjer for behandling af personoplysninger i Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland 1. Beskrivelse af afdelingen/enheden hos MARCOD Viden til Vækst Detaljeret

Læs mere

2. Adgangsveje til internettet

2. Adgangsveje til internettet Adgang til internettet 11 2. Adgangsveje til internettet 2.1 Introduktion Informationssamfundets infrastruktur er en af de væsentligste forudsætninger for befolkningens og virksomhedernes muligheder for

Læs mere

Beretning Nøragersminde Antenneforenings generalforsamling maj 2007!

Beretning Nøragersminde Antenneforenings generalforsamling maj 2007! Beretning Nøragersminde Antenneforenings generalforsamling maj 2007! Bestyrelsen har i det forløbende år arbejdet ud fra den målsætning, vi altid har arbejdet ud fra, nemlig det at forsyne vores område

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

Læs og gem! Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark. Er du klar til det nye? Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES!

Læs og gem! Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark. Er du klar til det nye? Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES! Læs og gem! Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES! Er du klar til det nye? Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark Det gamle tv-signal til antenner går på pension Gennem mere end et halvt

Læs mere

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes.

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes. Notat 19. maj 2017 Baggrundsnotat til høringsbrev høring over to modeller for udbud Baggrund Udsendelse af antenne-tv i Danmark sker frem til 2020 i kraft af rådigheden over 6 landsdækkende digitale UHF-sendemuligheder

Læs mere

ANALYSENOTAT Analyse af de kreative erhverv. Økonomiske nøgletal for de kreative erhverv

ANALYSENOTAT Analyse af de kreative erhverv. Økonomiske nøgletal for de kreative erhverv ANALYSENOTAT Analyse af de kreative erhverv AF ØKONOM JONAS MEYER & STUDENT TOBIAS ALVIN ANDERSEN Økonomiske nøgletal for de kreative erhverv De kreative erhverv har traditionelt set udgjort et dansk kraftcenter,

Læs mere

FRA ANALOG TIL DIGITAL

FRA ANALOG TIL DIGITAL Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 29 Offentligt Kulturudvalget, Christiansborg den 28. oktober 2009 Generaldirektør Kenneth Plummer, DR Specialkonsulent Carsten Corneliussen, DR Medier Distribution/DIGI-TV

Læs mere

BILAG 4. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K. DRs ønsker til digital sendekapacitet mv.

BILAG 4. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K. DRs ønsker til digital sendekapacitet mv. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K BILAG 4 Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København K T +45 3520 3040 www.dr.dk Peter Kyhl D +45 3520 8013 F

Læs mere

Dagsorden for mødet. - Velkommen. - Information om Ishøj Fællesantenne. - Hvad skal dagen? - Hvem er hvem?

Dagsorden for mødet. - Velkommen. - Information om Ishøj Fællesantenne. - Hvad skal dagen? - Hvem er hvem? 1 Dagsorden for mødet - Velkommen - Hvad skal dagen? - Hvem er hvem? - Information om Ishøj Fællesantenne - Præsentation v. Netplan - Hvad så nu? - Spørgsmål/svar - skriftligt - Afrunding 2 3 4 Information

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Side 1 af 12 YouSee A/S, Presse DATO 17/4-2013 INITIALER BWJ/IKJE Version: FINAL Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Forord Denne analyse er den fjerde i en række, som YouSee

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Hvad er Copydan Verdens TV?

Hvad er Copydan Verdens TV? FDA Roadshow 2012 Hvad er Copydan Verdens TV? Verdens TV er et rettighedsselskab, som formidler ophavsrettigheder fra rettighedshavere til kunder Verdens TV er stiftet og styret af tv-, film- og pladeproducenter

Læs mere

Jyllinge Kabel-TV forening i likvidation

Jyllinge Kabel-TV forening i likvidation Jyllinge Kabel-TV forening i likvidation GF 29. maj 2017 Carsten Haun Larsen & Torben Wydojnik 1 2 TV & Underholdning DANMARKS BEDSTE TV PAKKE 1 Pakke 1 hos Stofa er markedets bredeste og dækker i dag

Læs mere

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed BEK nr 1055 af 01/09/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-003180 Senere ændringer til forskriften BEK nr 62 af 11/01/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Digitalt/Analogt kabel TV

Digitalt/Analogt kabel TV Digitalt/Analogt kabel TV Analogt TV signal Som kunde hos YouSee skal du ikke foretage dig noget i forbindelse med, at det analoge signal bliver slukket den 31. oktober 2009. YouSee vil de næste mange

Læs mere

EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009

EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009 Politik EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i 2012 I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009 Vil man se dansk TV efter 1. november 2009 skal man have en digital modtager,

Læs mere

Statistikdokumentation for Radio og tv: annoncering 2013

Statistikdokumentation for Radio og tv: annoncering 2013 Statistikdokumentation for Radio og tv: annoncering 2013 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at give adgang til basale fakta og svar på spørgsmål om befolkningens medievaner. Man kan fx se

Læs mere

FDA: Mediepolitiske synspunkter. April 2010

FDA: Mediepolitiske synspunkter. April 2010 1 FDA: Mediepolitiske synspunkter April 2010 Must carry FDA finder det afgørende, at der på alle platforme og i alle net (Kabel, DTT, satellit, fiber eller kombinationer) tilbydes alle danske hjem og virksomheder

Læs mere

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Baggrund Baggrund Rådets 2007 afgørelse - I 2007 afgav Divisionsforeningen/Superligaen A/S/DBU

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Velkomst Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information

Læs mere

ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser

ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Vi er i disse år vidne til en hastig digitaliseringsproces og fremkomsten af en ny digital økonomi. Det ser

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Det Interaktive Danmark i Tal 2015 Interactive Denmark Bernhard Bangs Allé Frederiksberg

Det Interaktive Danmark i Tal 2015 Interactive Denmark Bernhard Bangs Allé Frederiksberg Det Interaktive Danmark i Tal 2015 Interactive Denmark Bernhard Bangs Allé 25 2000 Frederiksberg (+45) 33 86 28 87 Interactivedenmark.dk Cvr nr.: 35180109 Revision 1.0. 8. November 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugerundersøgelse 2014

Brugerundersøgelse 2014 19. december 214 Brugerundersøgelse 214 I efteråret 214 er en større gruppe af Danmarks Statistiks (DST) brugere blevet bedt om at svare på 11 spørgsmål om deres vurdering og brug af DST. Formålet var

Læs mere

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier Mediesekretariatet H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V 17. september 2008 Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Hermed fremsendes høringssvar fra

Læs mere

Medievaner 2016. Koda

Medievaner 2016. Koda Medievaner 2016 Koda Metodebeskrivelse Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 16. 21. marts 2016 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet i Danmark. Målgruppe

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0627 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat Kulturministeriet, 8. januar 2016 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2016 31.12.2016. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Jørn Holst fra Stofa, der er vores daglige kontaktperson.

Læs mere

Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR. Peter Mølsted, DR TM Distribution

Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR. Peter Mølsted, DR TM Distribution Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR Peter Mølsted, DR TM Distribution 1 Tegnsprogstolkning DR og TV2 sender dagligt nyhedsprogrammer med simultan tegnsprogstolkning Sendetiden for Tegnsprogstolkning

Læs mere

Distribution af tv-kanaler. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 07.11

Distribution af tv-kanaler. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 07.11 Distribution af tv-kanaler Konkurrence- og Forbrugeranalyse 07.11 Forord Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt markedet for tv-distribution og forbrugernes muligheder for selv at vælge de tv-kanaler,

Læs mere

B. Copydan Tekst & Node er den godkendte fællesorganisation for samtlige kategorier af rettighedshavere, som med aftalelicensvirkning kan

B. Copydan Tekst & Node er den godkendte fællesorganisation for samtlige kategorier af rettighedshavere, som med aftalelicensvirkning kan KL Weidekampsgade 10 2300 København S (i det følgende betegnet Musikskolerne) og Copydan-foreningerne Tekst & Node og BilledKunst Bryggervangen 8, 2. sal 2100 København Ø Hver især kaldet "en Part" og

Læs mere