Salg af frimærkesamlinger. Hvordan omsætter man en frimærkesamling bedst muligt?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Salg af frimærkesamlinger. Hvordan omsætter man en frimærkesamling bedst muligt?"

Transkript

1 Hvordan omsætter man en frimærkesamling bedst muligt? Af Søren Chr. Jensen Med den høje alder, de fleste frimærkesamlere er kommet op i, bliver der flere og flere samlinger, der skal afsættes til bedst mulig pris. Og det kan være meget svært at få afsat frimærkesamlinger til nogenlunde den rigtige pris. Frimærkesamleren er oftest en mand, og han har fortalt konen, at han har frimærker for en formue. En beskrivelse der ofte er overdrevet. Enken og hendes nærmeste omgivelser aner intet om frimærker og filateli, så hvad skal hun gøre? De fleste sender det hele samlet på auktion og får derved kun en brøkdel af værdien, da det hele oftest burde deles op i mindre lots, medens mange auktionsfirmaer foretrækker at sælge samlet. Det er det letteste. Det kendes der massevis af eksempler på at salget slet ikke står mål med dagsværdien, men de skal ikke nævnes her, da de sager er personlige. Der skal dog nævnes en sjov men også ret kedelig situation. På en offentlig auktion i Randers var en kendt storsamlers materiale tid salg, og det var delt op i masser af lots af den lokale klub. Det var mange dyre og gode ting. Efter 3½ time var den lokale auktionarius blevet godt træt og besluttede at sælge store mængder af lots samlet. Køberne gjorde nogle fantastiske handler, men der var ikke så mange penge til arvingerne. Andre sælger til en af de mange frimærkehandlerne mere eller mindre professionel men her opnår man oftest en endnu ringere pris. Der er dog heldigvis undtagelse, som beskrives senere. Den måde på salg, som beskrives her, er ikke et udtryk for den eneste rigtige måde, men et oplæg med idéer til, hvordan det kan gribes an. En for alle og alle for en Vi har en lille rejsegruppe EPO bestående af 5-6 filatelister, der holder private møder, rejser til store udstillinger og generelt støtter hinanden. EPO betyder Eksotiske Philatelistiske Oplevelser. Vi har lavet en musketéraftale en for alle og alle for en: Personerne, som har underskrevet dette dokument, giver tilsagn om kollektivt at medvirke med praktisk råd og indsats for at hjælpe de efterladte til personer i samme gruppe at få omsat eksponater, frimærkesamlinger, diverse objekter og tilbehør bedst muligt til fordel for de efterladte. Side 1.

2 Det er gratis, medens kørsel betales af ønsket materiale i det efterladte materiale. Kontrol af gruppen, at det er den rigtige pris. Det vigtigste er at fortælle de efterladte/enken, at de skal være meget tålmodige. Realisering af frimærker er noget, der tager lang tid, og det er et stort arbejde, selv om sælgerne rtikel er skrevet for at formidle erfaringerne ved slaget. Den er skrevet efterhånden som salget skred frem, så der er mange gode råd om, hvordan man med fordel kan gøre. Hele forløbet fra start til slut (tidspunktet hvor vi opgav at sælge mere) varede cirka et år. Salget indbragte et godt rundt beløb. Langt de fleste af samlingerne blev solgt. Realisering af frimærker Den praktisk og første indsats består i, at samlingerne gennemgås detaljeret, og de prissættes på en realistisk måde afpasset dagsprisen. Det er vigtigt, at de, der gør dette arbejde, er erfarne filatelister og gerne med erfaring omkring salg. Da vi er flere i gruppen, havde vi på forhånd aftalt, at mindst 2 gruppemedlemmer skulle være enige om afsætning og pris. Erfaringer viser generelt, at samlingerne oftest er mængdevare, der vanskeligt kan omsættes og kun indbringer en ringe pris. Men indimellem dukker der gode samlinger op, hvor det er nødvendigt med en opdeling i forhold til salg, for at opnå den bedste pris. Efterfølgende fastsættes, hvor samlingerne bedst kan sælges, og det fastsættes, hvem der har ansvar for det omtalte materiale for salg, opgørelse og aflevering af penge til arvinger. Fastsættelse af pris Det sværeste er at sætte en realistisk pris på materialet, så køb efterfølgende er attraktivt. Nogle gange må man rådføre sig med andre, spørge auktionsfirma eller tilsvarende. Er flere interesseret i det samme, kan man lade dem i indbyrdes konkurrence afgøre den endelige pris eller hjælpe med at fastsætte en rimelig pris. Hvis det er deres prioriterede samleområde ved de straks, hvad objekterne kan sælges til og hvor de skal sælges. Når prisen er fastsat, kan medlemmerne i gruppen selv købe, hvis de er interesserede i noget af materialet. Side 2.

3 Priserne fastsættes ikke for højt. Det skal være attraktivt for købere, samt forkorte salgsperioden så meget som muligt. Der laves en liste over samlingerne med et løbenummer, en kort beskrivelse, afsætningssted, ansvarlig, opråbspris/pris, samt en kolonne yderst til angivelse af den opnåede salgspris. Her kan enken/arvingerne løbende følge med i omsætningen. Der blev kvitteret på samleark, hver gang der blev overrakt penge. Salg til private Selvfølgelig kan man sælge direkte til private, som man kender godt til. Man skal passe på, at det ikke er en krejler. Når sælgeren intet kendskab har til frimærker og filateli, er det vigtigt, at der er en tredje person med i handlen. En filatelist med kendskab til sagerne, og som kan sætte en realistisk pris. Altså: Når man vælger private sælgere (som vores gruppe) skal man passe på, at man ikke kommer i hænderne på en krejler/grib spørg eventuelt i frimærkeklubben om vedkommende. Desuden viser erfaringen ud fra en artikel i Jyllands-Posten den 3. december 1998, at mange af frimærkehandlerne groft undervurderer samlinger for på den måde at opnå en større fortjeneste. Side 3.

4 Salg på dansk auktion Der findes flere auktioner, hvor Bruun Rasmussen er kendt for at sælge det sjældne og dyre, Valby sælger enkeltmærker og mængdevare ned til lave priser for enkeltmærker, medens Laurits.com sælger mængdevare. Det er knapt så firkantet, som det er beskrevet. Fyn er ekspert i salg af posthistorie og postkort og dygtige til prisfastsættelse. Det bedste er selv at lave en opdeling af materialet og fastsætte en minimums opråbspris. Man kunne opfordre arvingerne til at melde sig ind i den lokale frimærkeklub, hvor man ofte får en god service på salgsområdet. Det var en god forbindelse til Bruun Rasmussen, så gennem disse auktioner blev der solgt en hel del til gode priser på bedre ting og udmærkede priser på mængdevare. Salg på udenlandsk auktion Af udenlandske auktioner vil jeg kun nævne to. Ikke for at udelukke nogen, men det er de to, der er interessante for danskere. Har man en specialsamling fra Schweiz, vil det nok være bedst at tage fat i et schweizisk auktionsfirma. Jeg vil nævne det svenske auktionsfirma Postiljonen, der overvejende sælger nordisk materiale, og som har en stor nordisk kundekreds. I Tyskland er der Gärtner mfl. Gärtner er ekspert i salg af tysk og europæisk materiale og er kendt som en god auktion for materiale fra hele verden med mange gode forbindelser i hele verden. Sidstnævnte auktion sørger selv for, at materialet sendes fra dansk adresse til Tyskland. Der laves en beskrivelse af det materiale, der ønskes solgt. Efter accept pakkes det hele i forseglet (tape) kasse, hvori beskrivelse af indholdet er indlagt. Er man usikker på nogle samlinger fra områder, man ikke kender nok til, fastsætter firmaet selv en rimelig opråbspris. Derefter sendes det hele med post/postfirma til firmaet i Tyskland på deres regning. Det var sjovt at opleve, at PostNord i firmasammenhæng var de billigste. Men i Tyskland er der flere firmaer at vælge imellem. Salg på DFF s netsalg For at sælge på Netsalget, skal man være medlem af frimærkeforbundet. Man skal selv scanne materialet og lægge det op på siden. Salget foregår elektronisk og automatisk. Alle samlere kan købe. Side 4.

5 Det er en fantastisk mulighed, fordi man selv styrer det hele, men man skal også selv scanne og beskrive. På Netsalget er der ingen afgift, så her kan man løbende lægge objekter på. Hvis der er mange lots, er scanning af disse et problem. Det kan blive en meget stor indsats, der tager lang tid. Her må arvingerne skaffe en person, der kan scanne og lægge op måske mod provision. Salg på Højskolen/seminar/specialklub Det er også muligt at afsætte materialer på samlingssteder, man har tilknytning til. Vores gruppe kommer på Djurslands Filatelistiske Højskole, og et par medlemmer kommer på det årlige tofarvede seminar, samt tilsvarende i Posthistorisk Selskab. Det er gode steder at afsætte relevant materiale. Den højeste pris for perfins får man sikkert i Perfinsklubben. Det samme med postkort i Postkortklubben. Salg i klub I en frimærkeklub er det vigtigste, at der altid er masser af frimærker på bordene. Derfor afholder de fleste klubber auktion på klubaftenerne, hvor der sælges enkeltmærker, partier, samlinger, mængdevare og rodekasser. Her kan alt det materiale, der tilhører denne beskrivelse, sælges både til glæde for køber og sælger. Priserne er ikke høje, men der omsættes meget. Side 5.

6 Dog skal man være opmærksom på, at det er vigtigt at kunne sælge i flere forskellige klubber. Vi lærte ved erfaring, at der var meget stor forskel på de priser, vi kunne opnå i de forskellige klubber. Et eksempel på dette var en meget fin USA frimærkesamling, der også indeholdt ældre og bedre mærker, samt en del af de specielle. Den skulle afsættes på en klubauktion og var sat til 500 kr. Den kunne ikke sælges og blev nedsat til 150 kr. Kunne stadig ikke sælges. Medlemmerne havde et alt for nært forhold til deres tegnebog. Så satte vi den til salg på Bruun Rasmussen og fik kr. udbetalt. Salg andetsteds (handler, ebay, web) Det er svært at gå ud på markedet og sælge frimærker. Et salg handler om gensidig tillid, og det er som tidligere nævnt svært i den sammenhæng. Man skal huske på, at en frimærkehandler skal købe så billigt, at han kan tjene godt på købet så husleje og andre udgifter kan betales. Nogle underbyder meget, så det er svært at tale etik i den sammenhæng. Sælger man på nettet er der ofte store afgifter pr. lot at tage stilling til. Mulige afgifter De fleste auktionsfirmaer påfører sælgerne en afgift på 20-25% på hammerslagsbeløbet. Sæt jer godt ind i reglerne, før I sætter materiale til salg. Er det store mængder eller dyrere ting, kan der ofte laves en specialaftale for salget med mindre afgift. Men alt andet lige er det godt at sælge på enhver type auktion, får her opnår man markedsprisen på dagen Sælger man materiale i klubber eller tilsvarende steder, skal der også betales en afgift til klubben. Den er næsten alle steder 10% af salgsprisen. Pas på med web-firmaer, der har elektroniske auktioner. Opgavens start Når man møder op til den første indsats, er det med en vis ydmyghed. Jo bedre man kendte den afdøde filatelist, jo sværere er det. Man kender vedkommendes hovedsamlingsområder fra udstilling og andet, men hvilken omfang har samleriet? I den aktuelle sag havde vi at gøre med en storsamler, der primært havde materiale frimærker, breve og helsager - fra Danmark, men også Tyskland, Belgien og Tjekkoslovakiet var godt repræsenteret. Dertil hele verden mest som store mængder af frimærker. Der var en meget flot samling af filatelistisk litteratur både bøger, kataloger og tidskrifter. Det er meget vanskelige at afsætte, så der blev straks besluttet at donere det hele til DFF s bibliotek, mod at enken fik skattefradrag for værdien af gaven. Side 6.

7 Husk man må ikke begynde at sælge, før boet er godkendt af Skifteretten. Skifteretten vil på et tidspunkt have oplyst samlingernes værdi. Sæt en realistisk værdi, men vær ikke for optimistisk. Der er mange hindringer, før salget er fuldført. Eksponater/samlinger I det aktuelle materiale var der to store udstillingssamlinger, der begge havde opnået guld. De indeholdt derfor noget meget sjældent og dyrt materiale. Heldigvis vidste vi, at der var to købere, der var meget interesserede i det danske eksponat. Vi holdt et møde med dem og fik bud fra begge på eksponatet. Eksponatet blev delt op, og de bedste objekter blev solgt til høj pris. Det resterende lidt mere almindelige blev solgt til andre eller på auktion. Det andet var et fantastisk eksponat fra det tjekkiske område. Det ville være svært at sælge i Danmark til en rimelig pris, hvorimod tyskerne ville stå i kø for at købe. Derfor henvendte vi os til et tysk auktionsfirma. Her satte vi også eksponater og samlinger fra Tyskland, Belgien, Tjekkoslovakiet mm. til salg. To store flyttekasser fyldt. Der ud over var der nogle samlinger, der var bedre rettet mod nordiske/danske samlere. De blev sat til salg ved et dansk auktionsfirma. Resultatet var, at begge eksponater indklusiv dubletter blev afsat til en god pris. Side 7.

8 Indstiksbøger Der var et meget stort antal indstiksbøger med samlinger, enkeltmærker og andet. De meste komplette blev sat på auktion. Resten blev solgt på højskolen, seminaret, Posthistorisk Selskab og i vores klubber til forholdsvis billige penge, og tilsammen indbragte det en udmærket pris. Kasser med kartoteker Der var nogle få kasser med kartoteker i form af pergamynskonvolutter. De indeholdt store mængder frimærker, hvor de fleste var den slags, frimærkesamlere havde mange af. Husk at se kasserne godt igennem, for der gemmer sig ofte bedre ting. Kasserne blev solgt billigt på samme måde som de efterfølgende rodekasser, og de indbragte en overraskende god pris. Rodekasser Der var masser af rodekasser med alt muligt. Det meste i kasserne var noget billigt eller dårligt materiale, men der kunne også gemme sig gode ting i nogle af kasserne. Vi greb det an på den måde, at alle kasserne blev gennemgået inden salg. Alt bedre materiale blev taget fra og solgt særskilt. Dernæst fik gruppens deltagere hver 5-6 kasser til salg på deres klubbers auktioner. Opråbsprisen blev fastsat til 50 kr. pr. kasse med ret til at gå ned til 25 kr., hvis der ikke var umiddelbar salgsmulighed. Desuden blev der udtaget en del indstiksmapper med et begrænset indhold til salg i klubberne på samme måde. Kasserne blev revet væk til 50 kr. eller langt mere flere hundrede kroner. For ovennævnte indstiksbøger, kasser med kartoteker og rodekasser gjaldt det samme. Der var meget stor forskel fra klub til klub. Nogle steder var medlemmerne nærige, medens andre godt vidste, det var godt materiale. Efter den første oplevelse begyndte vi at prioritere med salgsstedet. Kasser med forsendelser Der var en meget stor mængde af plastkasser, hvor danske og udenlandske forsendelser stod lodret næsten klar til salg. Vi besluttede at gennemgå alle forsendelser for at udtage de sjældne og dyre ting til enkeltsalg. Derefter skulle kasserne fyldes op med andet materiale fra andre kasser, og det hele om muligt sælges enkeltvis til 20 kr. pr. stk. efter først til mølle princippet. Vi ville medbringe kasserne på højskolen, seminar og i klubberne. Efter aftalt salgsperiode skulle gruppen mødes igen, materialerne skulle omfordeles og prisen blev sænket til 10 kr. pr. stk. Hvis der var noget tilbage efter denne fase, skulle det hele sælges billigt samlet. Cirka havdelen af forsendelserne blev solgt på denne måde. De resterende kasser blev solgt til forholdsvis lave priser. Side 8.

9 Det er en interessant information, at det vi i starten betragtede som vanskeligt at sælge og som mængdevarer, samlet indbragte en meget god pris. Skat og moms Hvis der er penge i salget vil de komme både som kontanter og overførsler til bankkonto. Det er derfor nødvendigt at være helt åben om salget. Banken undrer sig måske over, at der pludseligt går store summer ind på kontoen. Når private sælger deres frimærkesamlinger, skal der ikke betales skat eller moms af slagspriserne. Det er ligesom, hvis man sælger et stykke inventar i sin bolig. Hvis det er store salgssummer, der opnås, skal man passe på med formuen, da den for eksempel påvirker tillægsbetalinger for pensionister, hvis en beløbsgrænse på ca kr. (2016) overskrides. Det er vel rimeligt, for den indkomne formue kan betale disse ydelser. Det gælder altid for økonomi: Få alle betalinger dokumenteret så der ikke opstår uenighed på nogen måde. Lave et skema med alle lots, opråb og salgspris, så alle kan følge med i forløbet. En sjov historie Det var en alvorlig opgave, men der skal også være lidt sjov. Alt materialet blev udpeget, fundet frem og udpeget i forskellige reoler. Så gik vi i gang. Det hele blev endevendt og efterfølgende forsynet med en label og lagt i flyttekasser som sorterede lots. Da vi endelig var færdig, var der gået en hel dag, og vi lænede os tilbage i stolene og var klar til kaffe og kage. En god indsats og vel udført. Så siger enken efter filatelisten stille: Hvad med alt det i kommoden? og peger på en gammel kommode med 3 store skuffer 80 x 60 x 20 cm. Da skufferne blev trukket ud, var de fyldt med materiale. I mængde næsten halvdelen af det, vi med stort besvær var kommet igennem. Så måtte der planlægges en ny dag til at gennemgå kommoden. Afslutning Det er ikke et arbejde, man skal gå ind i med lukkede øjne. Det er et kæmpearbejde, og det tager meget lang tid. Man er nødt til at være grundig og gøre det store arbejde, for ellers opdager man ikke godbidderne og får ikke den rigtige pris. Hvis det er noget, man gør for en personlig bekendt, er det svært at sige nej, men man skal aftale eventuel aflønning og eventuelle kørepenge inden opstart. Aflønningen kan bestå i udvalgt materiale, man selv er interesseret i, men så bør der være en uvildig, kyndig bisidder til stede under forhandlingen. Dernæst skal man glemme de personlige interesser. Har man sagt ja til at hjælpe, gælder det om at hjælpe enke/arvinger bedst muligt. Personlig vinding ud over det aftalte er udelukket og umoralsk. Side 9.

10 Hvis samlingerne ikke har så stort et omfang og ikke vil kunne indbringe større penge, så doner det hele til forbundet eller den lokale frimærkeklub. Hvis man ønsker at få lidt ud af det, kan man forsøge at sælge det i/til den lokale frimærkeklub. Side 10.

På klubauktionen var der kun 6 lots til salg. Sommerens fund blev vist af Niels Peter og Grethe.

På klubauktionen var der kun 6 lots til salg. Sommerens fund blev vist af Niels Peter og Grethe. Siden sidst Vi begyndte 2. halvår 2018 den 5. september, der mødte 13 medlemmer. Aftenen startede med, at Knud Greve fortalte om sin rejse til Prag til frimærkeudstilling, derefter fortalte Grethe om frimærkeudstilling

Læs mere

VELKOMMEN I GRENAA og OMEGNS FRIMÆRKEKLUB

VELKOMMEN I GRENAA og OMEGNS FRIMÆRKEKLUB VELKOMMEN I GRENAA og OMEGNS FRIMÆRKEKLUB MEDLEM ELLER EJ? Kan man ikke lige så godt sidde derhjemme og samle på frimærker? Bliver det mere spændende og sjovt, når man er medlem af en frimærkeklub? Svaret

Læs mere

Siden Sidst Aktiviteter første halvår 2018:

Siden Sidst Aktiviteter første halvår 2018: Siden Sidst Aktiviteter første halvår 2018: Niels Peter t.v., med sin udstilling postkort fra Grønland på Elbo18 Vi startede 2018 den 10. januar, hvor vi desværre kun var 11 medlemmer, heraf 1 nyt medlem

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2014 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Leif W(illy) Rasmussen

Leif W(illy) Rasmussen Personoplysninger Litteratur (bøger og betydende artikelsamlinger) Eksponater (min. nationalt Guld) R R R Claus Rafner Signatur: 1959 - Historiker, cand.mag. Handbook and Catalog of Danish Tobacco and

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Udstillingsreglement for danske udstillinger Kapitel 1 Formål mv. 1 Reglementet skal sikre en ensartet afvikling af frimærkeudstillinger i Danmark

Læs mere

Notat: Organisationsplan for Danmarks Filatelist Forbund

Notat: Organisationsplan for Danmarks Filatelist Forbund Danmarks Filatelist Forbund Notat: Organisationsplan for Danmarks Filatelist Forbund 5. april 2019/ revideret 15. maj 2019/anj 1. Indledning På bestyrelsesmødet den 16. februar 2019 blev det tiltrådt,

Læs mere

Ry og Omegns Frimærkeklub

Ry og Omegns Frimærkeklub Ry og Omegns Frimærkeklub Klubudstilling 1. og 2. september 2012 BULLETIN NR. 4. JANUAR 2012 Sidste nyt: DM i Hjemstavnsfilateli 1 Ry kalder alle udstillere! Så er det ved at være tid til at træffe beslutning

Læs mere

Ingvar (Christian) Larsen

Ingvar (Christian) Larsen Personoplysninger Litteratur (bøger og betydende artikelsamlinger) Eksponater (min. nationalt Guld) L L L Christian Larsen Signatur: Ingeniør Varianternes vidunderlige verden 1971-73 sammen med Tom Plovst

Læs mere

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold I korte træk.... 4 Praktiske dele af boskiftet.... 5 Boudlæg... 9 Ægtefælleudlæg...10 Uskiftet bo...12 Privat skifte....14 Forenklet privat

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

FRIMÆRKETS DAG ELSTED-LYSTRUP FRIMÆRKEKLUB

FRIMÆRKETS DAG ELSTED-LYSTRUP FRIMÆRKEKLUB Frimærkets Dag under temaet Vikingetiden. Åbningsceremoni. Den 2. april 2016 kl. 10:00 var teltet stillet på plads på parkeringspladsen ved Lystrup Indkøbscenter. 40 m² var der nu til rådighed for udstilling

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

Samlede mødeprogrammer for. Fællesklubberne. i Kongernes Nordsjælland. Gældende for

Samlede mødeprogrammer for. Fællesklubberne. i Kongernes Nordsjælland. Gældende for Samlede mødeprogrammer for Fællesklubberne i Kongernes Nordsjælland Gældende for Foråret 2016 1 Allerød og Omegns Frimærkeklub Mødested: Aktivitetshuset, Frederiksborgvej 15, 1. sal, 3450 Allerød Mødetid:

Læs mere

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt.

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt. 1 København, den 17. januar 2012 KENDELSE Klager ctr. Place2live Høegh Bolig A/S Københavnsvej 2-4 3400 Hillerød Nævnet har modtaget klagen den 6. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

medlemsblad for Randers Filatelistklub Velkommen til Forårssæsonen 2012

medlemsblad for Randers Filatelistklub Velkommen til Forårssæsonen 2012 medlemsblad for Randers Filatelistklub Velkommen til Forårssæsonen 2012 100 året for et af Danmarks smukkeste frimærker Hold dig orienteret på klubbens hjemmeside www.randersfilatelistklub.dk 1 Klubbens

Læs mere

Tietgen Skolen Sleepware - case 1 af 13

Tietgen Skolen Sleepware - case 1 af 13 Tietgen Skolen Sleepware - case 1 af 13 Sleepware case SLEEPWARE er et firma, der sælger amerikansk importeret sengetøj. Der sælges produkter af en særlig god kvalitet. Eksempelvis vaskbare dyner og puder,

Læs mere

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre?

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 101 5 Hvordan kommer du videre? Nogle gange må man konfrontere det, man ikke ønsker at høre. Det er nødvendigt, hvis udfaldet skal blive anderledes næste gang, udtaler Rasmus

Læs mere

Højskoleprogram 2012-2013

Højskoleprogram 2012-2013 Højskoleprogram 2012-2013 Kom til Mørke og se lyset! Djurslands Filatelistiske Højskole Djurslands Filatelistiske Højskole Djurslands Filatelistiske Højskole blev stiftet i 1987. Højskolen er en hel unik

Læs mere

Dialogmøde med Frimærkeklubben

Dialogmøde med Frimærkeklubben Dialogmøde med Frimærkeklubben Opsamling 3. november 2014 Frimærker og historisk interesse I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber. En dag i november

Læs mere

Storauktion. Amagerbyt 2015

Storauktion. Amagerbyt 2015 Storauktion Amagerbyt 2015 Søndag den 1. marts 2015 på Skottegårdsskolen, Saltværksvej 65, 2770 Kastrup Åbningstid: kl. 10.00-16.00. Mødepræmier: kl. 11.00-12.00-13.00 Eftersyn: kl. 12.00-13.30 Auktion:

Læs mere

Find antikke tæpper på auktioner

Find antikke tæpper på auktioner Find antikke tæpper på auktioner TEKST & foto: JAN ANDERSEN Få tæppeforretninger i Danmark sælger gamle og antikke tæpper. Derfor er auktionshuse i ind- og udland et alternativ for den tæppeinteresserede,

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af faktura for formidling af salg af klagers ejendom.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af faktura for formidling af salg af klagers ejendom. 1 København, den 17. januar 2013 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ole Gregers Hansen Perlegade 97 6400 Sønderborg Nævnet har modtaget klagen den 16. maj 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Postkort fra DVD én med Esbjerg Postkort I dette nummer omtale af hvad der er sket på klubmøder samt foredrag. Artikelserien om Legi onærudgaven 1919 fortsættes. 2

Læs mere

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI BYTTE- OG BØRSDAGEN Anvisningssalg af frimærker og tilbehør, uden salær, i Borgerforeningens hus, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg, søndag den 17. april 2016, kl. 14.30, eftersyn fra ca. kl. 11.00. ** = postfrisk

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Klager. J.nr UL/li. København, den 21. november 2017 KENDELSE. mod

Klager. J.nr UL/li. København, den 21. november 2017 KENDELSE. mod 1 København, den 21. november 2017 KENDELSE Klager mod Ejendomsmæglere MDE Klaus Jørgensen og Klaus Bundgaard Jensen Bymidten 112 3500 Værløse Nævnet har modtaget klagen den 14. juli 2017. Klagen angår

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Når man mister en af sine kære

RÅD OG VEJLEDNING. Når man mister en af sine kære RÅD OG VEJLEDNING Når man mister en af sine kære Side 2 Denne folder er udarbejdet for at give et overblik over sædvanlig behandling af et dødsbo. Valg af skifteform kan bl.a. have stor betydning for ægtefælle

Læs mere

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 Forbrugerpanelet om forbrugerpolitiske emner Forbrugerrådet Tænk har i forbindelse med Europa-Parlaments Valget den 25. maj 2014 foretaget en undersøgelse blandt 2.778 repræsentative

Læs mere

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere.

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Her auktionarius Jesper Bruun Rasmussen i aktion ved tidligere lejlighed.

Læs mere

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo - 1 Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Arvinger skal ved dødsboets afslutning skal arvinger træffe beslutning om værdiansættelse af afdødes parcelhus. I

Læs mere

Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen

Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen I løbet af de sidste fire år har jeg udviklet mig fra utilfreds udstiller til fæl dommer. I denne proces mener jeg at have høstet en del erfaringer, som jeg tror andre

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2015 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside i dit testamente hjælper gratis og uforpligtende med at oprette dit testamente. Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside Den sidste vilje Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Storauktion - Randers Filatelistklub Søndag den 16. Oktober 2016 i Fritidscentret, Vestergade 15, 8900 Randers

Storauktion - Randers Filatelistklub Søndag den 16. Oktober 2016 i Fritidscentret, Vestergade 15, 8900 Randers Storauktion - Randers Filatelistklub Søndag den 16. Oktober 2016 i Fritidscentret, Vestergade 15, 8900 Randers Eftersyn fra kl. 14.00 15.00. Auktionen starter kl. 15.30 LOT nland AFA-nr. Beskrivelse Kat.pris

Læs mere

Dødsboskifte en vejledning fra skifteretten

Dødsboskifte en vejledning fra skifteretten Dødsboskifte en vejledning fra skifteretten 2015 Indledning Denne pjece beskriver kort, hvad der sker i skifteretten i forbindelse med et dødsfald. Den fortæller om skifterettens rolle og lidt om de praktiske

Læs mere

Dødsboskifte. Skifteretten i Kolding Kolding Åpark 11, 6000 Kolding. Telefon 99 68 68 40 E-mail: skifte.kol@domstol.dk

Dødsboskifte. Skifteretten i Kolding Kolding Åpark 11, 6000 Kolding. Telefon 99 68 68 40 E-mail: skifte.kol@domstol.dk Dødsboskifte - en vejledning fra skifteretten Skifteretten i Kolding Kolding Åpark 11, 6000 Kolding Telefon 99 68 68 40 E-mail: skifte.kol@domstol.dk Åbningstid: Alle hverdage fra kl. 8.30 til 15.00 Indledning...

Læs mere

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København.

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København. Specialreglement for Filatelistisk Selskab 100 år 1. Arrangør Den nationale frimærkeudstilling Filitelistisk Selskab 100 år arrangeres af Filatelistisk Selskab, som er en fraktion af Københavns Philatelist

Læs mere

MÅRSLET FRIMÆRKE OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974

MÅRSLET FRIMÆRKE OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 MÅRSLET FRIMÆRKE OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 Bestyrelsen ønsker alle medlemmer, annoncører og deres familie, et rigtigt DECEMBER GODT NYTÅR 2009 2008 Mårslet Frimærke- og Møntklubs mødelokale

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold Indledning 3 Hvad går boskifte ud på? 4 De pårørendes ansvar 5 Møde i Skifteretten 5 Dødsboet, hvad dækker det over? 6 Hvordan skal boet

Læs mere

Arv Kræftens Bekæmpelse. Når Kræftens Bekæmpelse arver

Arv Kræftens Bekæmpelse. Når Kræftens Bekæmpelse arver Når arver Indhold Orden i tingene. Tingene i orden. Hvert år vælger rigtig mange mennesker at testamentere til. Så mange at indtægterne fra arv i dag er den største indtægtskilde overhovedet for foreningen.

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 189-2012 KK og MM mod Ejendomsmægler AA v/advokat LL afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail modtaget den 7. august 2012 har KK og MM indbragt ejendomsmægler AA for Disciplinærnævnet

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 4. OG 5. KLASSE

LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 4. OG 5. KLASSE LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 4. OG 5. KLASSE Der er flere elementer i Verden på Mærkerne. Tilsammen udgør de et varieret undervisningsforløb af mindst en uges varighed. Formålet med Verden

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent.

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Ægtefællers formueforhold

Ægtefællers formueforhold Kapitel 5 Ægtefællers formueforhold I dette afsnit gennemgår jeg de danske regler om ægtefællers formueforhold. Alle ægtepar, som har bopæl her i landet, og som er blevet gift, mens manden havde bopæl

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Når man mister en af sine kære

Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære kan det være svært at overskue alt det praktiske og juridiske, der automatisk følger med et dødsfald. Derfor har vi lavet denne oversigt til

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2018 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Til stede: Orla Zinck ( OZ ), Carsten Lebrecht (CL), Jeanette Møltov Jepsen (JMJ), Max Engelberth ( ME ) Dagsorden: 1. Siden sidst opfølgning på

Læs mere

Dødsboskifte. Skifteretten i Viborg Klostermarken 10, 8800 Viborg. Telefon 89 25 80 00 E-mail: skifte.vib@domstol.dk

Dødsboskifte. Skifteretten i Viborg Klostermarken 10, 8800 Viborg. Telefon 89 25 80 00 E-mail: skifte.vib@domstol.dk Dødsboskifte - en vejledning fra skifteretten Skifteretten i Viborg Klostermarken 10, 8800 Viborg Telefon 89 25 80 00 E-mail: skifte.vib@domstol.dk Åbningstid: Mandag til torsdag fra kl. 8.00 til 15.00

Læs mere

Dødsboskifte. Begravelsesforretningen Sjælland ApS. Sidste farvel telefon 70 21 66 96

Dødsboskifte. Begravelsesforretningen Sjælland ApS. Sidste farvel telefon 70 21 66 96 Dødsboskifte - en vejledning fra skifteretten Begravelsesforretningen Sjælland ApS Københavns Skifteret Hestemøllestræde 6, 1464 København K Telefon 33 44 84 10 Skifteretten i Glostrup Stationsparken 27,

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 1 Om disse regler Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2016-2017 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Albert Vilhelm Riber Magius

Albert Vilhelm Riber Magius Personoplysninger Litteratur (bøger og betydende artikelsamlinger) Eksponater (min. nationalt Guld) M M M Helge Madsen Signatur: 1939-2012 Lærer Danmark 1854-1905 ubrugt guld 2005 Steffen Madsen 1978-

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 227-2013 AA mod Ejendomsmægler Karsten Bøgild Langgade 15 8305 Samsø og home Samsø v/ Karsten Bøgild Langgade 15 8305 Samsø afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 23.

Læs mere

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Grundet den positive respons jeg har fået fra andre samlere og udstillere i forbindelse med min artikel i DFT kaldet Vejen til Guld, synes der at være interesse

Læs mere

Giv dit sommerhus som gave. Et sommerhus er tit samlingssted for flere generationer med masser af gode. Når enebørn skal arve

Giv dit sommerhus som gave. Et sommerhus er tit samlingssted for flere generationer med masser af gode. Når enebørn skal arve Giv dit sommerhus som gave Sommerhuse kan sagtens går i arv. Forældre kan også, imens de lever, give det som gave eller sælge det til næste generation på favorable vilkår. Læs her, hvordan du sælger dit

Læs mere

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden 1. Kontakt Når en andelshaver finder ud af at han/hun vil flytte, skal andelshaveren henvende sig skriftlig eller i kontortiden til bestyrelsen. Fra den dag bestyrelsen

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Ida og Peter Frølich Hovedgaden 85 4420 Regstrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt

Læs mere

Dødsboskifte. en vejledning fra skifteretten

Dødsboskifte. en vejledning fra skifteretten Dødsboskifte en vejledning fra skifteretten Indholdsfortegnelse Indledning... side 3 Hvad sker der?... side 4 Boudlæg... side 5 Privat skifte... side 6 Forenklet privat skifte... side 8 Forenklet privat

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Program efterår 2018 Referat fra generalforsamling

Program efterår 2018 Referat fra generalforsamling Program efterår 2018 Referat fra generalforsamling 63. årgang August 2018 nr. 2 Odense Frimærke Klub (OFK) Stiftet den 26. marts 1991 ved sammenlægning af Odense Filatelistklub stiftet 1916 og Arbejdernes

Læs mere

Revision Er foretaget ved en gennemgang af regnskaberne, hvor der samtidig er konstateret indestående på

Revision Er foretaget ved en gennemgang af regnskaberne, hvor der samtidig er konstateret indestående på Generalforsamling 2016 - B1960 Badminton NØRREBROHALLEN - 0804-2016 1) Generalforsamlingen vælger følgende referent og ordstyrer Ordstyrer: Henning Jensen Referent: Morten Thygesen Endvidere godkendes

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Spørgsmål fra husejerne og tilhørende svar fra Bestyrelsen: 2. Bestyrelsens beretning for år 2015 v/formand John Bünger Svar: Spørgsmål fra salen:

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2015 blev der i sag 268 2014 AA mod Ejendomsmægler Kim Nymark [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed BB [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 17. marts 2014 har AA indbragt

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1. Prædiken til 9.s.e.trinitatis Prædiken til 9.s.e.trinitatis 2017 Tekst: Luk.16,1-9

Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1. Prædiken til 9.s.e.trinitatis Prædiken til 9.s.e.trinitatis 2017 Tekst: Luk.16,1-9 Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 Tekst: Luk.16,1-9 Den kloge afdelingschef. Penge er godt, men venner er mere værd. Jesu brugte lignelser til at sige noget om Guds rige, ved at tage en situation eller

Læs mere

onsdag d. 4. februar 2014

onsdag d. 4. februar 2014 A/B Lørups Ridehus Referat af Bestyrelsesmøde onsdag d. 4. februar 2014 Tilstede: Ole Sebbelov, Alice Fanøe, David Noack, Klaus Jacobsen,G. A., Nicolai Giødesen og Lone Pinnerup Frederiksen (ref.) Gæst:

Læs mere

Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen.

Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: XX Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen. Nævnets sammensætning: FORMAND

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1 Om disse regler Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed

Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed Hvorfor er der noget, der hedder penge? Victorias storebror får lommepenge. Victoria ved ikke helt, hvad det er, men hun vil også gerne have lommepenge. Hendes

Læs mere

POWER GRID SPILLEREGLER

POWER GRID SPILLEREGLER POWER GRID SPILLEREGLER FORMÅL Hver spiller repræsenterer et energiselskab som leverer elektricitet til et antal byer. I løbet af spillet køber hver spiller et antal kraftværker i konkurrence med andre

Læs mere

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar

Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar Sko Max ApS, Vesterbrogade under konkurs Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar Besigtigelse den 29. juni 2009 kl. 15-16 Budfrist den 3. juli 2009 kl. 15 Konkursboets navn og CVRnr.:

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006

Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006 Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006 Interviewguide. 09. 2006 Silkeborg Biblioteks Ny hjemmeside Dagsorden for interview omkring

Læs mere

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg Jeg havde det ad helvede til. PROCES FØR SITUATION / HANDLING Laila er 55 år og bor i en mindre by på Sjælland. Hun er på førtidspension og har været det

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse LIGESIDET TREKANT Målgruppe Elever og undervisere. Mål Ingen begrænsning af størrelse - dog gerne mere end 10 deltagere. - At skabe en forståelse for, hvordan hele gruppen påvirker hinanden gensidigt -

Læs mere

DU ER DER HVOR TAGET SPRØDT GULT OG ORANGE SER UD SOM DIG. MEN DER ER SKET NOGET. EEEE$ GAV MIG DIN ADRESSE DEN ANDEN DAG. VINTER VIDUNDERLANDSKABET.

DU ER DER HVOR TAGET SPRØDT GULT OG ORANGE SER UD SOM DIG. MEN DER ER SKET NOGET. EEEE$ GAV MIG DIN ADRESSE DEN ANDEN DAG. VINTER VIDUNDERLANDSKABET. . DU ER DER HVOR TAGET SPRØDT GULT OG ORANGE SER UD SOM DIG. FRA VINDUET KAN JEG FØLGE MED I DAGEN, DAGEN: AT EN MASSE MENNESKER TRAVLT SMÅLØBER NEDE PÅ GADEN. MEN DER ER SKET NOGET. DET DER ER SKET KAN

Læs mere

Emballage Fabrikken A/S under konkurs. Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar. Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16

Emballage Fabrikken A/S under konkurs. Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar. Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16 Emballage Fabrikken A/S under konkurs Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16 Budfrist den 15. maj 2009 kl. 15 VILKÅR - Konkurser.dk Markedsføring og målrettet

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Boet efter Kurt Stig Larsen Hillerød

Boet efter Kurt Stig Larsen Hillerød Boet efter Kurt Stig Larsen Hillerød Veteranbil, "Overland whippert årgang 1924 Ældre landbrugsmaskiner, charabanc (hestevogn) samt kane (enkeltsædet) Budfrist fredag, den 15. maj 2009 kl. 16 Boets navn:

Læs mere