Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby"

Transkript

1 Plan Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand 28. januar 2019 Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby Denne høring er et oplæg til debat om ændring af kommuneplanens rammer for Ø-gadekvarteret. Aarhus Kommune overvejer at ændre plangrundlaget for at give et bedre og stærkere grundlag i den fremtidige byggesagsbehandling. Debatoplægget er placeret under dette brev i din Digitale Postkasse. Heri kan du læse mere detaljeret om planlægningen. Aarhus Kommune vil gerne høre din mening om den fremtidige planlægning for området, og opfordrer dig derfor til at læse debatoplægget. Har du ideer og forslag, bedes du gå ind på Aarhus Kommunes høringsportal, som du finder på hjemmesiden deltag.aarhus.dk og indsende dit høringssvar. Du kan også sende dine bemærkninger til Teknik og Miljø, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand. Skriv venligst afsendernavn og adresse i brevet. Høringen slutter den 18. februar TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Plan Karen Blixens Boulevard Brabrand Telefon: planogmiljoe@mtm.aarhus.dk Borgermøde Kom og hør om Aarhus Kommunes samarbejde med beboere i Ø-gaderne om visioner for kvarterets fremtid onsdag den kl. 17:00-19:00 i Bylageret, Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C. Tilmelding på: tilmeldarrangement@aarhus.dk senest den 4. februar Invitationen er placeret under dette brev i din Digitale Postkasse. Du skal være opmærksom på, at alle indsendte høringssvar/bemærkninger er omfattet af offentlighedslovens regler. Det betyder bl.a., at enhver som udgangspunkt har ret til aktindsigt i alt det du skriver. Derudover vil alle høringssvar inkl. bilag blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen. Det betyder at navn, adresse, telefonnummer, mail og andre personlige oplysninger som du har oplyst i dit høringssvar, vil blive offentlig tilgængelig. Vi skal derfor opfordre til, at du tænker over hvilke personlige oplysninger du skriver i høringssvaret og at du, såfremt du er omfattet af adressebeskyttelse, gør os opmærksomme på dette. Til orientering gør vi opmærksom på, at der kun er sendt ét brev til hver husstand (ældste person) og virksomhed. Såfremt der er andre i husstanden og/eller virksomheden, der har behov for at have kendskab til dette brev, bedes du orientere dem herom.

2 HØRING OM ÆNDRING AF PLANGRUNDLAG I FORBINDELSE MED DENNE HØRING INVITERES TIL INFORMATIONSMØDE OM DEN FORUDGÅENDE OG DEN KOMMENDE PROCES FOR UDARBEJDELSE AF ET BEDRE PLANGRUNDLAG FOR Ø-GADEKVARTERET ONSDAG DEN 6. FEBRUAR 2019 KL I BYLAGERET PÅ KALKVÆRKSVEJ 10 TILMELDING SKAL SKE PÅ TILMELDARRANGEMENT@AARHUS.DK SENEST DEN 4. FEBRUAR 2019 TEKNIK OG MILJØ AARHUS KOMMUNE Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby BAGGRUND FOR HØRINGEN Denne høring er et oplæg til debat om ændring af kommuneplanens rammer for et område i midtbyen, nærmere bestemt Ø-gadekvarteret. Aarhus Kommune overvejer at ændre plangrundlaget for at give et bedre og stærkere grundlag i den fremtidige byggesagsbehandling. Vi vil gerne høre din mening om vores overvejelser i forhold til den fremtidige opdatering af plangrundlaget for dette område. Overvejelserne om ændringen af kommuneplanens rammer sker på baggrund af et ønske fra beboere i Ø-Gaderne. Derudover er der også et politisk ønske om et mere detaljeret og opdateret grundlag for byggesagsbehandlingen i kvarteret. EKSISTERENDE FORHOLD Området afgrænses mod nordøst af Universitetsparken, mod vest af boligbebyggelsen Vestervang og Botanisk Have og mod syd af Nørregade og Nørre Allé samt Aarhus midtby. De nærliggende områder rummer primært Aarhus Universitet, cityformål, erhverv og boliger samt Botanisk have. Området rummer hovedsageligt boliger herudover er der en del offentlige funktioner som skoler og institutioner, kirker og mindre erhverv. Området set fra luften Historisk udvikling Ø-gaderne er et af de boligkvarterer i midtbyen, der opstod på baggrund af den stigende befolkningstilvækst til byen i slutningen af 1800 tallet og i begyndelsen af 1900 tallet. Da området har udviklet sig langsomt over en årrække kan udviklingen aflæses i de forskellige gader. Den historiske udvikling er et af kvarterets hovedtræk. Ø-gaderne er ikke planlagt med særlige pladser eller tegnet af få og kendte arkitekter, men udviklet over tid og fremstår overordnet set med en selvgroet karakter inden for en karréstruktur. Området byder overvejende på bygninger fra en periode på 70 år og fremstår med de forskellige varianter og stilarter, der har gjort sig gældende i byggeriet på det tidspunkt.

3 DEN FORUDGÅENDE PROCES Samarbejde i et år Aarhus kommune har i perioden november 2017 til november 2018 samarbejdet med en række beboere i Ø-gaderne med henblik på at bringe borgernes stemme frem i en helhedsplanlægning for Ø-gadekvarteret. Der blev i den forbindelse nedsat en arbejdsgruppe for bestående af beboere og embedsmænd. Arbejdsgruppen er kommet frem til fem fokuspunkter og visioner for disse, som forventes afspejlet i det kommende Kommuneplantillæg. De fem temaer er: Kvalitet i byggeriet Trafik Børnemiljø Bæredygtighed Begrønning Det fælles materiale fra processen indgår i kommunens arbejde frem mod et opdateret plangrundlag. Du kan finde materialet via dette link: aspx?id=1330 Samarbejdets fokus frem mod en vision Procespil Det forudgående samarbejde danner grundlag for det videre arbejde og for indholdet i det kommende kommuneplantillæg. OMRÅDET I FREMTIDEN Området ønskes også i fremtiden anvendt til boligområde med små erhverv og offentlige formål som skoler og daginstitutioner. Der ønskes altså ikke de store forandringer for området i fremtiden, men der ønskes et bedre plangrundlag i form af et kommuneplantillæg. Vi vil gerne høre din mening - dels via dette oplæg til debat og dels ved din deltagelse i borgerarrangementet d. 6. februar 2019 kl. 17 i Bylageret på Kalkværksvej 10. Under afsnittet den videre proces på sidste side kan du se mere om, hvornår du har mulighed for at deltage i debatten. Afgrænsning Registranten Afgrænsning SAVE registrering 2016 Afgrænsning Fællesrådet for Ø-gaderne Afgrænsning Kulturmiljøet Ø-gaderne Kort over området 1:3000

4 Afgræsning Området der arbejdes med er afgrænset efter 3 skillelinjer. Den røde linje viser området hvor der er foretaget en fornyet SAVE registrering, der skal optages i Kommuneplanen med det kommende kommuneplantillæg. Den blå linje viser området Fællesrådet for Ø-gaderne dækker. Dette vil være den afgrænsning der konkret arbejdes med i Kommuneplantillægget. Det gule område viser det område der er udpeget til kulturmiljø i Kommuneplan For at sikre kvaliteten i Ø-gadernes fremtidige udvikling er der brug for et ændret plangrundlag, der tager hensyn til kulturmiljøet og dets sårbarheder. Kommuneplantillæggets indhold Det foreslås at det kommende kommuneplantillæg afspejler de fem temaer fra den forudgående proces. Nogle af temaerne vil der dog skulle arbejdes med i andet regi. Kommuneplantillægget forventes derudover at indeholde en omfattende beskrivelse af områdets karakterer, værdier og særlige identitet, retningsgivende principper og spilleregler for bebyggelsesstrukturer og arkitektur. De nuværende rammer skal justeres og tilpasses i forhold til anvendelse, volumen, bebyggelsesprocenter, højder med mere. Derudover er der i 2016 foretaget en fornyet SAVE registrering af alle bygninger i Ø-gadekvarteret. Denne opdatering skal i forbindelse med plandokumentet optages i Kommuneplanen Den nye registrering vil kunne ses i forbindelse med den offentlige høring af plandokumentet. SAVE Kommunen kan udpege et hus som bevaringsværdigt i forbindelse med udarbejdelse af et kommuneatlas. Her får bygninger en række SAVE -karakterer (Survey of Architectural Values in the Environment) på en skala fra 1 til 9 ud fra den arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdi samt originalitet og tilstand, hvor en bevaringsværdi 1 er den højeste og 9 er den laveste. BORGERMØDE D. 6. FEBRUAR 2019 På borgermødet vil der være orientering om den forudgående proces, samt det videre arbejde med udarbejdelse af et nyt plangrundlag. Derudover vil der blive orienteret om de kommende mobilitetsprojekter i området.

5 KOMMUNEPLANEN 2017 Området er i Kommuneplan 2017 beliggende i kommuneplanens rammeområder: BO, BO, BO, BO, OF, BO, BO, CY, CY, CY, OF, OF, OF, OF, BO, BO, BO, OF, CY, BO der har følgende rammebestemmelser: GLÆDENDE KOMMUNEPLANRAMMER For alle rammeområder gælder: For at opnå en god bygningsmæssig helhedsvirkning kan der i forbindelse med opførelse af ny bebyggelse samt ved ombygninger, der vedrører bebyggelsens ydre, stilles særlige krav til bygningernes proportionering, taghældning, tagkviste, materialevalg mv. Derudover gælder: Rammeområde B0 Områdets anvendelse er fastlagt til lav bolig Max. bygningshøjde: 8.5m Max. bebyggelsesprocent: 50 for den enkelte ejendom Grunde må ikke udstykkes med en mindre størrelse end 800 m². Hvad er kommuneplanens rammer? Kommuneplanen udstikker rammer for kommunens lokalplanlægning og fungerer også som administrationsgrundlag for kommunens sagsbehandling. Kommunens rammer fastsætter de overordnede byggemuligheder, samt hvad bygninger og arealer må bruges til. Rammeområde OF Max. etageantal: 4 Max. bebyggelsesprocent: 135 for området under et Ældreboliger, institutioner og lignende samt kirke. Rammeområde OF Max. etageantal: 2 Max. bygningshøjde: 12m Anvendelsen er fastlagt til offentlige formål i form af daginstitutioner, fælleshus mv. Den samlede bebyggelse i området må ikke overstige m². Rammeområde OF Max. etageantal: 4 Max. bebyggelsesprocent: 50 for området under et Brandstation og lignende. Såfremt funktionen ophører vil ejendommen kunne omdannes til offentligeinstitutioner, administration og erhverv. Rammeområde OF, OF Områdernes anvendelse er fastlagt til offentlige formål Max. etageantal: 4 Max. bebyggelsesprocent: 100 for området under et (030112OF) Max. Bebyggelsesprocent: 75 for området under et (030105OF) Undervisning, institutioner og lignende. Rammeområde CY CY, CY, CY Områdernes anvendelse er fastlagt til cityformål. Max. etageantal: 5 Maks. husdybde 10 m. Bebyggelsen skal som hovedregel opføres som sluttet bebyggelse i facadelinje med nabobebyggelsen.

6 Rammeområde BO, BO, BO, BO, BO, BO, BO Områdernes anvendelse er fastlagt til Etagebolig i karrékvarter Max. etageantal: 5 Maks. husdybde 10 m. Bebyggelsen skal som hovedregel opføres som sluttet bebyggelse i facadelinje med nabobebyggelsen. For fritliggende enbolighuse gælder dog en maks. bebyggelsesprocent på 40 for den enkelt ejendom. (030107BO) For fritliggende enbolighuse gælder dog en maks. bebyggelsesprocent på 50 for den enkelte ejendom. (030103BO) Rammeområde OF Kirke, mødelokaler og lignende. Der må ikke opføres yderligere bebyggelse. Rammeområde BO Områdets anvendelse er fastlagt til Etagebolig i karrékvarter Max. etageantal: 6 Max. bygningshøjde: 25m Maks. husdybde 12 m. Bebyggelsen skal som hovedregel opføres som sluttet bebyggelse i facadelinje med nabobebyggelsen. Området kan desuden anvendes til tæt lav boligbebyggelse. Rammeområde BO Området er fastlagt til Etagebolig Max. etageantal: 12 Max. bebyggelsesprocent: 110 for området under et Maks. husdybde 10 m. DENNE HØRINGSPERIODE Synspunkter og idéer, der fremsendes i denne høringsperiode vil indgå i den videre planlægning. Desuden vil synspunkter og idéer, der fremsendes under denne høringsperiode blive forelagt Aarhus Byråd i forbindelse med byrådets behandling af det forslag til opdateret plangrundlag for Ø-gaderne, der forventes at blive udarbejdet i denne proces. DEN VIDERE PROCES Når denne høringsperiode er afsluttet, vil der blive udarbejdet nye bestemmelser for ovennævnte rammeområder. Vi hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændring af kommuneplanen. Her vil du igen blive hørt Når tillæg til kommuneplanen fremlægges i otte ugers offentlig høring vil du igen blive hørt. VI HØRER GERNE DIN MENING ORIENTERINGEN ER OFFENTLIGT FREMLAGT FRA DEN 28. JANUAR 2019 TIL DEN 18. FEBRUAR 2019 SYNSPUNKTER OG IDEER, DER INDSENDES UNDER DENNE HØRING, VIL BLIVE FORELAGT AARHUS BYRÅD. HØRINGSSVAR SENDES SENEST DEN 18. FEBRUAR 2019 TIL: HØRINGSPORTALEN ELLER TIL TEKNIK OG MILJØ, PLAN KAREN BLIXENS BOULEVARD 7, 8220 BRABRAND PLANOGMILJOE@AARHUS.DK De eksisterende rammeområder, jf. Kommuneplan 2017 EVENTUELLE SPØRGSMÅL TIL FORSLAGET KAN RETTES TIL : RANDI NØRGAARD TEKNIK OG MILJØ, PLAN KAREN BLIXENS BOULEVARD 7, 8220 BRABRAND TLF.: FORFATTER OG GRAFISK PRODUKTION TEKNIK OG MILJØ NOVEMBER 2018 OPLÆGGET ER ELEKTRONISK TILGÆNGELIGT PÅ:

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Plan Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 4. oktober 2018 Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Aarhus Kommune Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. april 2017 Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. marts 2017 Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 24. april 2018 Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling har i

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. maj 2018 Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Denne høring omhandler området beliggende mellem Edwin

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 1. december 2016 Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Den eksisterende erhvervsbebyggelse på Gøteborg

Læs mere

Udvidelse af City Vest samt nyt boligområde på vestsiden af City Vest i Gellerup

Udvidelse af City Vest samt nyt boligområde på vestsiden af City Vest i Gellerup Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 20. juni 2018 Udvidelse af City Vest samt nyt boligområde på vestsiden af City Vest i Gellerup Denne høring omhandler området ved butikscenteret City Vest

Læs mere

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 6. marts 2018 Light*house 2.0 - Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling - har

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 12. september 2017 sbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Blandet byområde ved Willemoesgade, Trøjborg

Blandet byområde ved Willemoesgade, Trøjborg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. august 2017 Blandet byområde ved Willemoesgade, Trøjborg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39

Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. oktober 2016 Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39 Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har modtaget et projektforslag til

Læs mere

Østboulevarden 11a+b, etageboliger

Østboulevarden 11a+b, etageboliger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. april 2015 Østboulevarden 11a+b, etageboliger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. oktober 2015 Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Omdannelse af Kommunehospitalet

Omdannelse af Kommunehospitalet Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 10. februar 2017 Omdannelse af Kommunehospitalet Dette materiale omhandler et område nær dig. I forbindelse med udflytning af sygehusfunktionen til Aarhus

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Det gamle hovedbibliotek samt området mellem Vestergade og Mølleparken omdannes til nye bymæssige formål - Vestpassagen

Det gamle hovedbibliotek samt området mellem Vestergade og Mølleparken omdannes til nye bymæssige formål - Vestpassagen Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 21. april 2015 Det gamle hovedbibliotek samt området mellem Vestergade og Mølleparken omdannes til nye bymæssige formål - Vestpassagen Det er vedtaget at Aarhus

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Plejehjemmet Ørbygård ved Roskildevej R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 har været i offentlig høring i 8 uger i perioden

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Til ejere, lejere, og berørte foreninger mv. 29. april 201 Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Kommunalbestyrelsen har den 24. marts 201 vedtaget

Læs mere

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. november 2016 Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1040, Institutionsbyggeri,

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen.

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen. Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 04 Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i HVIDOVRE KOMMUNE TILLÆGGETS FORMÅL OG INDHOLD Dette Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 er lavet i forbindelse med

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2017 FORSLAG. Offentlige formål Rammeområde 1.O.13

Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2017 FORSLAG. Offentlige formål Rammeområde 1.O.13 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2017 FORSLAG Offentlige formål Rammeområde 1.O.13 Offentlig høring fra den 10. januar 2019 til og med den 7. februar 2019. Fanø Kommune Januar 2019 1 Tillæg til en kommuneplan

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANEN

FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANEN FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANEN CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Det gamle hovedbibliotek samt området mellem Vestergade og Mølleparken omdannes til nye bymæssige formål - Vestpassagen Det er vedtaget

Læs mere

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 23. april 2015 Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Området er et ældre erhvervsområde på ca. 6 ha og rummer

Læs mere

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. april 2015 Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. maj 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby lanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. januar 2015 Agro Food ark udvider erhvervsområdet i Skejby TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Aarhus Kommune planlægger

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 9 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 9 til Rammeområde 11.B8 For et boligområde nord for Rolighedsvej Fremlægges fra den 6. april 2017 til den 1. juni 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Plejehjemmet Ørbygård ved Roskildevej R ØDOVRE K OMMUNE Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Redegørelse I forbindelse med udarbejdelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

FORSLAG Offentliggjort 5. marts 2019 I høring frem til 30. april 2019

FORSLAG Offentliggjort 5. marts 2019 I høring frem til 30. april 2019 Kommuneplantillæg nr. 3 Boliger ved Korskildevej, Erritsø FORSLAG Offentliggjort 5. marts 2019 I høring frem til 30. april 2019 Februar 2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Om kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Baggrund for dialogfase Hedensted Kommune ønsker at åbne mulighed for etablering af en omfartsvej øst om Hedensted. Hedensted Kommune har tidligere inviteret

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

Kommuneplantillæg 22 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 22 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 22 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG I FORBINDELSE MED DENNE HØRING INVITERER AARHUS KOMMUNE TIL INFORMATIONS- OG DEBATARRANGEMENT I AULAEN PÅ AARHUS UNIVERSITET HVOR BL.A. RÅDMAND KRISTIAN WÜRTZ BYDER VELKOMMEN

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 51. Kommuneplan FORSLAG 15. juni august Stadionvej 45 - etageboliger. Kolding Kommune.

KOMMUNEPLANTILLÆG 51. Kommuneplan FORSLAG 15. juni august Stadionvej 45 - etageboliger. Kolding Kommune. KOMMUNEPLANTILLÆG 51 Stadionvej 45 - etageboliger Vejlevej Stadionvej Kolding Ådal Kommuneplan 2013-2025 FORSLAG 15. juni - 10. august 2016 Kolding Kommune Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg 51 Dette

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR 79

KOMMUNEPLANTILLÆG NR 79 KOMMUNEPLANTILLÆG NR 79 Rammebestemmelser for Boligområde sydøst for Fælledvej Bilag 2 Liste over bevaringsværdige bygninger. Kort Områdeafgrænsning af det nye rammeområde del af B5. Område: Rammeområdet

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. september 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer:

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer: Jane Frederiksen Fra: Randi Nørgaard Sendt: 6. november 2013 14:54 Til: MTM-Ejendomsforvaltningen; MTM-PlanlegningogByggeri; MTM- Bygningsinspektoratet; MTM-NaturogMiljo; MTM-Kommuneplanafdelingen;

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 10 Blandet boligområde ved Bataljonen

Forslag til tillæg nr. 10 Blandet boligområde ved Bataljonen Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 10 Blandet boligområde ved Bataljonen Marts 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013

Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013 Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013 Hvad er en lokalplan? Lokal lov for anvendelse og indretning af et afgrænset, geografisk område. Omfatter redegørelse

Læs mere

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. april 2016 Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017 Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan 2013-2025 August 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

Notat. Kommuneplanændringer i forbindelse med forslag til udbygningsaftale. Lokalplan 1099, Ny højhusbebyggelse på Værkmestergade

Notat. Kommuneplanændringer i forbindelse med forslag til udbygningsaftale. Lokalplan 1099, Ny højhusbebyggelse på Værkmestergade Notat 8. november 2018 Side 1 af 4 Kommuneplanændringer i forbindelse med forslag til udbygningsaftale. Lokalplan 1099, Ny højhusbebyggelse på Værkmestergade i Aarhus Midtby I tilknytning til forslag til

Læs mere

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1036, Sønderhøj

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser Bilag 2 Side 1 af 6 Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser til Kommuneplantillæg nr. 2. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 har været offentligt fremlagt i perioden 24. oktober

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

FORSLAG april 2018 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 8

FORSLAG april 2018 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 8 FORSLAG april 2018 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 8 Hvad er en rammeændring? Glostrup Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur for kommunen

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025

TILLÆG NR. 14 B.01.09 Østre Hougvej, Færøvej Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 FORSLAG TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 KOMMUNEPLAN OG TILLÆG Kommuneplanen sammenfatter og konkretiserer de overordnede politiske mål for

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-25.01 Fremtidens Banegårdsplads Fordebat Fremtidens Banegårdsplads Høringsperiode 8. november 2017 til 8. december 2017 Planerne for Banegårdspladsen er udsendt i fordebat

Læs mere

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. februar 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at nedrive eksisterende bygninger

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017 FORSLAG Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Offentlig høring fra den xx januar 2019 til

Læs mere