AKTIVITETSOVERSIGT 1. 0G 2. KVARTAL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIVITETSOVERSIGT 1. 0G 2. KVARTAL"

Transkript

1 AKTIVITETSOVERSIGT 1. 0G 2. KVARTAL 2017 Børnehjælpsdagen står bag en bred vifte af tilbud, der styrker anbragte børn og udsatte unge på deres vej ud i voksenlivet. Fælles for alle vores tilbud er, at de har til formål at styrke den mentale og fysiske robusthed hos de anbragte børn og unge. Her følger en aktuel status på vores projekter, camps og en-dagsarrangementer samt øvrige aktiviteter, som vi har arbejdet med i 1. og 2. kvartal af EMPOWER4U Den A.P. Møllerske Støttefond har via en donation på 1,4 mio. kroner muliggjort et nyt innovativt læringsog udviklingsforløb, Empower4U, som Børnehjælpsdagen har udviklet. Empower4U har til formål at styrke udsatte, anbragte unge både personligt og socialt, så de bliver mere robuste i overgangen fra anbragt til egen tilværelse. Projektet involverer 40 unge, et mentorkorps samt metoder til accelereret indlæring i et oplevelses- og kropsorienteret program. True North er samarbejdspartner i projektet. DONATION FRA EGMONT FONDEN Børnehjælpsdagen har i januar 2017 modtaget en forhåndstilkendegivelse om et samlet beløb på 8,75 mio. kroner i en femårig periode via Egmont Fondens program En håndsrækning. De mange millioner er øremærket Drømmebanken og Børnenes IT-Fond to meget vigtige projekter i forhold til vores arbejde med at styrke de anbragte børn og unge, så de får bedre forudsætninger for et selvstændigt voksenliv. PROJEKT FEDT NOK CAMPS I FORLØB Børnehjælpsdagen står bag et nyt projekt Fedt Nok, der omfatter camps i forløb med fokus på resultater. Det specifikke tema er overvægt. Forløbet er startet op med en weekendcamp ( juni), hvor 8 anbragte unge har fået råd og vejledning til at skabe et sundere og slankere liv. I en efterfølgende periode på tre måneder følges hver deltager af en personlig træner på ugentlig basis. Forløbet afsluttes med en Boost -camp i september Fedt Nok er støttet af Helsefonden og Bikubenfonden.

2 DRØMMEBANKEN Vi har i første halvår opfyldt 60 drømme for samlet set 73 anbragte børn og udsatte unge over hele landet. I første halvår af 2017 har Drømmebanken for eksempel sikret, at Alexander kom på løbe-træningslejr i Kenya, at Monique fik en guitar af høj kvalitet til hendes musikalske udvikling og Pilutaq fik tilskud til at besøge sin familie i Grønland, som havde stor betydning for hans selvforståelse. BØRNENES IT-FOND I perioden 1. januar til 30. juni har vi uddelt cirka 400 bærbare computere til anbragte børn og unge (13-19 år). Computerne skal bl.a. sikre, at de unge har større chance for at gennemføre en uddannelse, der igen øger mulighederne for et selvstændigt voksenliv. Vi har uddelt computerne til børn og unge, som bor i plejefamilier, på døgninstitutioner eller er i efterværn (kommunalt tilbud efter anbringelse). PROJEKT NETVÆRKET Børnehjælpsdagen og Plejefamiliernes Landsforening (PLF) står i fællesskab bag netværksgrupper for anbragte børn og unge samt tidligere anbragte voksne. I løbet af foråret er 3 grupper startet op i Skanderborg, så der nu er i alt 11 grupper i fire byer for samlet set 54 børn, unge og voksne. Den 27. februar var tre unge fra Projekt Netværket samt en repræsentant fra PLF og Børnehjælpsdagen til møde med socialminister Mai Mercado på Christiansborg for at give deres erfaringer videre.

3 CAMPS NATUR TIL ET GODT LIV Som led i Bikubenfondens program Natur til et godt liv har vi i første halvår afholdt tre camps i Svanninge Bjerge på Sydfyn. Kursusstedet har lagt naturskønne rammer til en militærcamp, en gensynscamp for plejedøtre og plejemødre samt 1. camp i et camp-forløb med titlen Fedt nok!. I alt har 45 børn og voksne deltaget i fællesskabsstyrkende aktiviteter og fået unikke naturoplevelser og ny læring med sig hjem. KITCH N COOL Kitch n cool er i samarbejde med kommuner blevet udbudt rundt om i landet. I løbet af foråret har projektet tilbudt nye pladser til 15 anbragte unge i Næstved kommune samt til i alt 30 anbragte unge på to forskellige institutioner: Lunden i Brøndby og Allegarden på Frederiksberg. Gennem Kitch n cool gennemgår anbragte unge og unge (i efterværn) et undervisningsforløb, hvor de får viden om samt erfaring med madlavning, sundkost og madmod. SOMMERFESTER PÅ SJÆLLAND Tæt på 1000 plejebørn, plejeforældre, plejesøskende m.fl. har i starten af juni deltaget i vores tilbagevendende sommerfester i København Zoo og Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Som sædvanlig bakkede skoletjenester, vores ambassadører, andre kendisser og frivillige op om festlighederne samt de planlagte workshops på dagen. Sommerfesten i København Zoo kunne i øvrigt fejre 10 års jubilæum. NY SOMMERFEST I SØNDERJYLLAND: RIBE VIKINGECENTER I slutningen af juni havde vi premiere på en ny sommerfest i Ribe VikingeCenter, hvor 115 deltagere fra 22 plejefamilier fik en både lærerig og oplevelsesrig eftermiddag i hinandens selskab. Ribe VikingeCenter er blevet valgt som lokation for den nye sommerfest både ud fra stedets læring om vikingetiden og den gode beliggenhed i forhold til de mange plejefamilier i området. Dermed er vi nu landsdækkende med syv årlige sommerfester for over 4500 anbragte børn og unge samt deres familier.

4 KONFIRMATIONSGAVER 205 anbragte konfirmander har i foråret modtaget en gave og en hilsen fra Børnehjælpsdagens ambassadører Sofie Lassen-Kahlke og Peter Mygind. De unge havde mulighed for at vælge mellem tre forskellige gaver: en praktisk rygsæk af mærket The North Face, et flot smykkesæt fra NorJewels eller et par seje høretelefoner fra Philips. Vores unge frivillige i København var med til at pakke gaverne flot ind. KONFIRMATIONSTØJ FRA NAJA MUNTHE Mange anbragte unge kommer fra familier med lav indkomst, hvor det kan være svært at hamle op med de fester og den gaveregn, som øvrige konfirmander oplever. Derfor ønskede tøjdesigneren Naja Munthe at give sin støtte til to anbragte piger, Emma og Sara, der begge blev konfirmeret i foråret. De fik en individuel styling og smukt tøj fra MUNTHE konfirmationskollektion. ARRANGEMENTER (1-DAGS) Udover vores projekter og camps har vi fra 1. januar til 30. juni har vi afholdt 32 arrangementer for både børn, unge og voksne (pædagoger, plejeforældre, m.fl.). Alle arrangementer har været tilrettelagt med afsæt i Børnehjælpsdagens strategi, hvor vi har fokus på at styrke den mentale og fysiske robusthed hos de anbragte børn og unge. Nedenfor følger tre eksempler, der illustrerer bredden af de mange arrangementer i perioden. GRAFITTI MED L:RON:HARALD I Sønderborg Skatehal var en gruppe unge samlet for at lære og udøve graffiti kunst med Lars Jensen, også kendt som L:Ron:Harald. Formålet med arrangementet var at styrke de unges kreativitet og evne til fordybelse og øge deres evner til refleksion og selvindsigt. L:Ron:Harald er desuden kunstneren bag Børnehjælpsdagens Årsplakat i 2017.

5 WORKSHOP: MIN HISTORIE På en workshop i Odense blev 26 børn og unge introduceret til værktøjer til at fortælle deres livshistorier og ved slutningen af dagen var der produceret de fineste mindmaps og stamtræer. Formålet med arrangementet var at hjælpe med at underbygge den enkeltes fortælling og dermed skærpe identiteten hos den anbragte. GYMNASTIK MED HELGE VAMMEN 15 anbragte børn og unge var samlet i Springcenter Aarhus, hvor de mødte og lavede gymnastik sammen med idrætsgymnasten Helge Wammen, der deltager i mange internationale mesterskaber. Formålet med arrangementet var at give oplevelsen af at kunne mestre svære teknikker og styrke deltagernes indsigt i, hvad det kan blive til, såfremt man virkelig træner og giver sig hen i en sport. OBS: Læs beskrivelser og se billeder fra alle afholdte arrangementer på OPLEVELSELSESBANKEN (UDDELING AF BILLETTER) I første halvdel af 2017 har vi med hjælp fra gavmilde samarbejdspartnere uddelt 2631 oplevelsesbilletter til glæde for anbragte børn fra både plejefamilier og institutioner landet over. Størstedelen af billetterne (1844) har givet adgang til Tivoli København, hvor børnene og deres plejeforældre/familier også har fået turpas til de mange sjove forlystelserne.

6 ØVRIGE AKTIVITETER (PR- OG BRANDING): Præsenteret i kronologisk rækkefølge, efter afholdelsestidspunkt. BØRNETOPMØDE Børnehjælpsdagen har i 1. kvartal været engageret i Egmont Fondens Børnetopmøde for anbragte børn og unge i alderen år. 15 ud af i alt 30 deltagere var rekrutteret gennem Børnehjælpsdagen. Børnetopmødet blev afholdt den 1. april i København, og formålet var at høre fra de unge selv, hvordan de mener, at systemet og omverdenen kan være med til at styrke dem i forhold til læring og uddannelse. LILLEBROR LOTTERIET 2017 I perioden 23. marts til 5. juni har 324 lokale fritidsforeninger, idrætsklubber og skoleklasser været ude at sælge Lillebror Lodder til fordel for Børnehjælpsdagens arbejde. Resultatet viser, at de unge sælgere har fået en flot fortjeneste på cirka 1,7 millioner kroner til deres egne klub- og klassekasser. Samtidig har lotteriet indbragt cirka 2,3 millioner kroner til Børnehjælpsdagen. LILLEBROR PRISEN 2017 Børnehjælpsdagens Lillebror Pris er traditionen tro blevet uddelt på Københavns Rådhus i april måned. Lillebror Prisen 2017 er gået til det landsækkende rådgivningstilbud headspace, som Det Sociale Netværk står bag. Uddelingen fandt sted i Festsalen på Københavns Rådhus, hvor Eventyrteatrets dygtige børn også deltog med et underholdende indslag.

7 ÅRETS BØRNEHJÆLPSDAG KØBENHAVN & AARHUS I år har vi som noget nyt markeret Årets Børnehjælpsdag i to byer nemlig København og Aarhus. Lørdag den 6. maj sendte vi 1000 farvestrålende balloner til vejrs ved to store, samtidige events i henholdsvis Kongens Have (København) og Rådhusparken (Aarhus). Inde i ballonerne lå tegninger af anbragte børns drømme og håb for fremtiden. Cirka deltagere var med til de to events herunder vores ambassadører og øvrige med tilknytning til Børnehjælpsdagen. ÅRSPLAKAT 2017 I forbindelse med Årets Børnehjælpsdag har vi fået en ny, unik årsplakat, der er skabt af den sønderjyske graffitikunstner Larsen Jensen, også kendt som L:Ron:Harald. Plakaten sætter fokus på anbragte børns drømme og håb og rummer derfor også budskabet Hvis du kan drømme det, kan du gøre det. Plakaten kan købes i vores webshop for 150 kr. (eller 200 kr. signeret). KRÆMMERMARKED PÅ BELLAHØJ Børnehjælpsdagens kræmmermarked på Bellahøj er en tilbagevendende tradition i maj måned. Igen i år har vi været repræsenteret på markedspladsen fra den maj med en stand, hvor de besøgende kunne deltage i konkurrencer og børneaktiviteter. Tidligere har Børnehjælpsdagen selv stået for hele etableringen af kræmmermarkedet. I dag er den opgave varetaget af Ankers Tivoli. BESTSELLER AARHUS CITY HALVMARATHON Endnu engang har Børnehjælpsdagen været med til Aarhus City Halvmarathon, den 11. juni, hvor vi fik overdraget en flot check på kroner af Aarhus Motion, som står bag det store sportsarrangement. I Rådhusparken kunne publikum besøge vores stand og købe drømmeballoner til 20 kroner. I år stillede vi op med et stort løbehold Team Børnehjælpsdagen med 30 deltagere herunder en række kendte danskere, der også talte Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard.

8 FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM For andet år i træk har Børnehjælpsdagen været med til Folkemødet på Bornholm, den juni. Her delte vi en stand med Foreningen af Døgn- og Dagtilbud for udsatte børn og unge (FADD), Lær for Livet, Plejefamiliernes Landsforening (PLF) og Projekt Netværket. Med udgangspunkt i sloganet Spot (på) ressourcer og potentialer satte vi et fælles fokus på anbragte / udsatte børn og unges trivsel, læring og livsduelighed. Børnehjælpsdagens stod bag to egne debatter på standen. LÆS MERE OM BØRNEHJÆLPSDAGEN OG VORES ARBEJDE eller Udarbejdet af: AK / Børnehjælpsdagen

Aon og Børnehjælpsdagen - forenet i kamp for anbragte børn og unge!

Aon og Børnehjælpsdagen - forenet i kamp for anbragte børn og unge! STATUSRAPPORT 212-213 Aon og Børnehjælpsdagen - forenet i kamp for anbragte børn og unge! www.aonbhd.dk INDHOLD Indledning Voksende berøringsflade Børnehjælpsdagens aktiviteter Aon United Dagen Aon Football

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

I 2030 ER ALLE UNGE I STAND TIL AT GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE

I 2030 ER ALLE UNGE I STAND TIL AT GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE ÅRSBERETNING EGMONT FONDENS ALMENNYTTIGE ARBEJDE 2017 I 2030 ER ALLE UNGE I STAND TIL AT GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE I 2017 fik Egmont Fonden ny almennyttig strategi for 2017-21. Den har en overordnet

Læs mere

Velkommen til Julelotteriet

Velkommen til Julelotteriet Velkommen til Julelotteriet Børnehjælpsdagens Julelotteri siden 1999 Velkommen til vores Fif og Fakta katalog, hvor vi har samlet en masse inspiration til at komme godt i gang med salget af årets Julelotteri.

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 24. oktober 2015 kl. 15.30 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer

Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer Voksne møder generelt anbragte børn med lavere faglige forventninger end andre børn, påpeger forsker. Elliot Larsen (th) og leder af Børne-

Læs mere

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby Årsmøde Idrættens Hus, Brøndby Lørdag d. 28 oktober 2017 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 28. oktober 2017 1. Velkomst og præsentation af deltagere 2. Valg af

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kære aflastnings- og plejefamilier I skrivende stund pibler foråret frem med en altid livsbekræftende styrke. Men det er ikke kun foråret der kan bringe jer fornyet energi i det svære

Læs mere

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Jeg synes, at hvis man fik sådan et tilbud, så skulle man sige ja. Nicklas, Learning Kid 2013 Det har

Læs mere

Årsrapport. 1. april 2013 til 31. marts 2014

Årsrapport. 1. april 2013 til 31. marts 2014 Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904 CVR-nr. 10305217 22. maj 2014 Årsrapport 1. april 2013 til 31. marts 2014 Børnehjælpsdagen Strandlodsvej 7 2300 København S Telefon: 3530 9300 www.bhd.dk post@bhd.dk

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE 2018-2021 Fællesskaber i hovedstaden Mange mennesker i hovedstaden lever et godt liv. De er en del af fællesskaber, har tætte venner, gode kolleger

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Læs for Livet og Danske Forlags samarbejde for samfundsengagement. Inspirationskatalog

Læs for Livet og Danske Forlags samarbejde for samfundsengagement. Inspirationskatalog Læs for Livet og Danske Forlags samarbejde for samfundsengagement Inspirationskatalog Om Læs for Livet Læs for Livet indretter gratis og skræddersyede biblioteker på hjem og døgninstitutioner, hvor udsatte

Læs mere

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Forord Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget har i foråret 2018 i en involverende samarbejdsproces mellem forældre, elever,

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR Er du mellem 16-19 år og har du brug for et afbræk fra hverdagen? 14 uger med cykeltræning, sunde vaner og personlige mål. HERNING Når matematikken er svær, tænker jeg på første

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Informations-kit om Børnehjælpsdagens arbejde

Informations-kit om Børnehjælpsdagens arbejde Informations-kit om Børnehjælpsdagens arbejde Udarbejdet af Sylvia Emilia Blazejowski, januar 2009 Opdateret februar 2010 Børnehjælpsdagen, Øreundsvej 148, 2300 København S T: 3530 9300 F: 3539 2929 E:

Læs mere

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017 Faaborg 1. feb. 2017 Status Outdoor Sydfyn 2017 Outdoor Sydfyn blev afviklet den 19.-21. august 2016. Umiddelbart efter festivalen blev der gennemfør en evaluering blandt deltagerne. Med afsæt i godt 200

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation. Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere!

Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation. Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere! TTEAM - Tema 35 43 13. februar 6. april 2016 2017 Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere! Det ambulante område i Region

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage.

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tale Den gode skoledag. Hvad er det? Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tag f.eks. Mosedeskolen i Greve, som fik

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

I april 2018 er der registreret 65 brugere, som er tilknyttet værestedet Space, heraf er 26 brugere under 18 år og 39 brugere er over 18 år.

I april 2018 er der registreret 65 brugere, som er tilknyttet værestedet Space, heraf er 26 brugere under 18 år og 39 brugere er over 18 år. Evalueringsnotat vedrørende Projekt Space Status Senior- og Socialforvaltningen fik i 2015 godkendt en puljeansøgning om etablering af Projekt Space. Projektperioden er fra 1. september 2015 til 31. august

Læs mere

Sine Egede Projektchef for sociale formål

Sine Egede Projektchef for sociale formål Sine Egede Projektchef for sociale formål Bikubenfonden Er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til alment velgørende formål Har som primært formål at støtte

Læs mere

Projekt READy Ansøgning til A.P.Møllers støttefond

Projekt READy Ansøgning til A.P.Møllers støttefond Projekt READy Ansøgning til A.P.Møllers støttefond 02-03-2017 EK Sag. 27.00.00-P20-10-16 Visioner Alle skal have en uddannelse. I Horsens har vi ambitioner for alle børn og unge. Alle børn skal have en

Læs mere

Hvordan kan særlige initiativer bidrage til at styrke kommunens naturfaglige kultur? *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed

Hvordan kan særlige initiativer bidrage til at styrke kommunens naturfaglige kultur? *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed Hvordan kan særlige initiativer bidrage til at styrke kommunens naturfaglige kultur? Astras tre store events Naturvidenskabsfestival Unge Forskere Big Bang Astras tre store events Oplevelser der: gør

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2015 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 STYRK BØRN OG UNGES LIV SKAB BEDRE FRITIDSINSTITUTIONER Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Velkommen til Julelotteriet

Velkommen til Julelotteriet Velkommen til Julelotteriet Børnehjælpsdagens Julelotteri siden 1999 Velkommen til vores Fif og Fakta katalog, hvor vi har samlet en masse inspiration til at komme godt i gang med salget af årets Julelotteri.

Læs mere

UNGE, IDRÆT OG RECOVERY

UNGE, IDRÆT OG RECOVERY UNGE, IDRÆT OG RECOVERY Ejgil Jespersen, lektor, centerleder Center for Handicap og Bevægelsesfremme Syddansk Universitet FAK seminar på SDU 19.03.2014, Udviklingsprojektet Målgruppe: Unge voksne med sindslidelser

Læs mere

Børnehjælpsdagens Kommunikationsstrategi. www.bhd.dk

Børnehjælpsdagens Kommunikationsstrategi. www.bhd.dk Børnehjælpsdagens Kommunikationsstrategi www.bhd.dk Formål Formålet med kommunikationsstrategien at skabe en stærk, unik profil for Børnehjælpsdagen, der sammentænker, koordinerer og styrer Børnehjælpsdagens

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK

COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK Hvad er LIVSKRAFT? LIVSKRAFT tidligere kendt under navnet ExcaliCare Children s Organisation, er grundlagt af to læger, Heidi Kristine Støve

Læs mere

Livsduelige børn og unge. Børne- og Ungepolitikken for Kerteminde Kommune

Livsduelige børn og unge. Børne- og Ungepolitikken for Kerteminde Kommune Livsduelige børn og unge Børne- og Ungepolitikken for Kerteminde Kommune 1 Forord I Kerteminde Kommune vil vi understøtte kommunens børn og unge i at blive livsduelige mennesker, der har de rette egenskaber

Læs mere

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Ønsket er, at politikken skal fremstå vedkommende, relevant, værdifuld og retningsskabende for hele området Forord Brønderslev Kommune har en ambition om,

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger (SFO) under folkeskoleloven. Integrerede institutioner,

Læs mere

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Pakke nr. 2 Indsats med fokus på lokale aktiviteter Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af:

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012 Undersøgelse af plejefamilieområdet Juni 2012 Dagsorden 1. Opdrag 2. Tilrettelæggelse af projektet 3. Resultater Organisering Tilbudsvifte Plejebørn Plejefamilier Rekruttering og matchning Sagsbehandling

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

God sommer til alle på Bakkelandet

God sommer til alle på Bakkelandet Fredagsbrevet Light uge 26 26. juni 2015 Sommerskole 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold De sidste dage.. Sommerskolen.. Nye

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Overordnet målsætning for vores. Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber

Overordnet målsætning for vores. Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber Overordnet målsætning for vores Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber Under hensyntagen til Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers formålsparagraf, fritidshjemmenes og klubbernes opgaver udarbejdet i

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

JULEBREV Kære Forældre.

JULEBREV Kære Forældre. JULEBREV 2015 Kære Forældre. Børnene i Skive Kommune blev bedt om, at tegne en juletegning til borgmesterens julekort. Vi lod 0.-1. kl. komme med deres bidrag. Det blev til 26 fantastiske tegninger, hvor

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 ROSKILDE GYMNASTIKFORENING TRÆNING & TRIVSEL Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 I dette nyhedsbrev kan du læse om Frivillig på festivallen Instruktører og hjælpere søges Nye hold i foreningen

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Endometriose Foreningen Beretning 2016

Endometriose Foreningen Beretning 2016 1 Endometriose Foreningen Beretning 2016 En pessimist ser forhindringer, mens en optimist ser muligheder i enhver forhindring, de måtte støde på. Så når vi i Endometriose Foreningens bestyrelse skal se

Læs mere

PND. protein nedbrydnings defekt foreningen. Projektbeskrivelse

PND. protein nedbrydnings defekt foreningen. Projektbeskrivelse PND protein nedbrydnings defekt foreningen Projektbeskrivelse - fokusprojekt 2014 Vi er PND-foreningen (Protein Nedbrydnings Defekt foreningen), en lille patientforening hvor alle vores medlemmer primært

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT Februar 2017 Vi kigger frem mod kommende skoleår Selv om kalenderen og vejet fortæller os, at vi er midt i vinteren, er et af de tidlige forårstegn dukket op på Engdalskolen vi er

Læs mere

Spred glæde med skrabelodder

Spred glæde med skrabelodder Spred glæde med skrabelodder Skrabelodder gør det nemt at skaffe indtægt til: Din forening En god sag Et arrangement Og meget andet... Tjen penge til jeres forening En hurtig gevinst til foreningens arbejde

Læs mere

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Jeg synes, at hvis man fik sådan et tilbud, så skulle man sige ja. Nicklas, Learning Kid 2013 Det har

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

LÆR FOR LIVET ANBRAGTE BØRNS LÆRING SKOLEDIALOGMØDE

LÆR FOR LIVET ANBRAGTE BØRNS LÆRING SKOLEDIALOGMØDE LÆR FOR LIVET ANBRAGTE BØRNS LÆRING SKOLEDIALOGMØDE PRÆSENTATION AF PROGRAMMET LÆR FOR LIVET MÅLSÆTNING LFL skal styrke anbragte børns faglige kundskaber gennem omsorgsfuld læring, så de på sigt kan gennemføre

Læs mere

Aktivitetsmøde i. Gymnastik for Alle. udvalget. Hotel Scandic. Hvidovre. Lørdag den 25. oktober 2014. Kl. 16.00

Aktivitetsmøde i. Gymnastik for Alle. udvalget. Hotel Scandic. Hvidovre. Lørdag den 25. oktober 2014. Kl. 16.00 Aktivitetsmøde i Gymnastik for Alle udvalget Hotel Scandic Hvidovre Lørdag den 25. oktober 2014 Kl. 16.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 25. oktober 2014 kl.

Læs mere

Ret til en god start BUPL s udspil om tidlig indsats 2018

Ret til en god start BUPL s udspil om tidlig indsats 2018 Ret til en god start BUPL s udspil om tidlig indsats 2018 1 Alle børn har ret til en god start At blive i stand til at klare sig godt i livet handler ikke kun om fremtiden. Det handler i høj grad om at

Læs mere

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Om projektet Grønland i Tivoli GiT afholder i sommeren 2018 en 2 dages kulturfestival, med samme navn som projektet, i Tivoli København. Over 2 dage inviteres grønlændere,

Læs mere

Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med?

Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med? Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med? Fremtidens idræt i Grønland, fredag d. 19. august 2016 Trine Hammershøy, Det Sociale Netværk / headspace Danmark Foreningen Det Sociale Netværk

Læs mere

KÆRE ELEVER OG FORÆLDRE

KÆRE ELEVER OG FORÆLDRE KÆRE ELEVER OG FORÆLDRE Så blev det juni, sommeren er over os og en velfortjent sommerferie venter forude. Det har været et spændende år på skoleområdet, hvor skolerne bl.a. har fået rigtig mange samarbejder

Læs mere

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Følgende agenda var udsendt på forhånd: 1. Præsentationsrunde 2. Spisning 3. Formandens opgaver 4. Sekretærens opgaver 5. Medlemsstatus

Læs mere

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE MUSIKGLÆDE Vi kender vel alle det lille barn, der rokker i takt til musik ganske enkelt fordi, det

Læs mere

Program. Lørdag den 30. maj 2015 i Hedeland. Musikfestival for skoler, SFO er, og fritidsog ungdomsklubber i Høje-Taastrup. Kommune.

Program. Lørdag den 30. maj 2015 i Hedeland. Musikfestival for skoler, SFO er, og fritidsog ungdomsklubber i Høje-Taastrup. Kommune. Program Lørdag den 30. maj 2015 i Hedeland Musikfestival for skoler, SFO er, og fritidsog ungdomsklubber i Høje-Taastrup Kommune. Hedelandsfestival 2015 arrangeres i år, af Reerslev Skoles Landsbyordning

Læs mere

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk.

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk. Couleur Café Afrikansk musikfestival 2015 Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00 PROJEKTBESKRIVELSE Følg med på: Facebook.com/couleurcafedk Couleur Cafe 2015 Projektbeskrivelse Frivillige kræfter fejrer Nørrebros

Læs mere

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD 1. TEMA 1 2 1.1 Tiltag 1: Undervisningsforløb med virksomhedstilknytning 2 1.2 Tiltag 2: Working on your skills 7 2. TEMA 2 22 2.1 Tiltag 1: Plakat og signaturret 22 2.2 Tiltag

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk facebook: kunstnerhusetkaravana

Læs mere

Til gavn for kunderne

Til gavn for kunderne Til gavn for kunderne Forenings- og medlemsstrategi for Forenet Kredit foreningen for kunderne i Nykredit og Totalkredit Indledning Vi skaber værdi for kunderne Vi er foreningen bag Nykredit og Totalkredit

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG OG LÆRING FRA AKTIONSFORSKNING TIL ÆNDRET PRAKSIS

ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG OG LÆRING FRA AKTIONSFORSKNING TIL ÆNDRET PRAKSIS ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG OG LÆRING FRA AKTIONSFORSKNING TIL ÆNDRET PRAKSIS Temaseminar i Odense d. 30. maj 2017 SOCIALFORVALTNINGEN Line Klyvø og Mette Larsen, Videnscenter for Anbragte Børn og Unge (VABU)

Læs mere

4. Februar 2016, kl. 19:00

4. Februar 2016, kl. 19:00 4. Februar 2016, kl. 19:00 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. Formandens beretning 1/6: Endnu et år er gået for Vordingborg svømmeklub og det er tid til

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. 10 minutter

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. 10 minutter Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 535 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Samråd i Udlændinge- og Integrationsudvalget

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING VELKOMMEN Radio Diablo og Radio Alfa Sydfyn er hele det sydfynske områdes populære, kommercielle radiostationer. Vi sender til hele Sydfyn med to forskellige radiostationer,

Læs mere

MASKOT PROMOTION BY EUROMASCOTS MASKOTTER MASKOTFØRER MERCHANDISE

MASKOT PROMOTION BY EUROMASCOTS MASKOTTER MASKOTFØRER MERCHANDISE MASKOT PROMOTION BY EUROMASCOTS MASKOTTER MASKOTFØRER MERCHANDISE Danmarks bedste maskotter siden 2003 INSPIRATIONS KATALOG Hos Maskot Promotion designer og producerer vi maskotter til virksomheder og

Læs mere