BORGERMØDE OM FORSLAG TIL GEDSER HELHEDSPLAN. Mandag den 28. juni 2010 i Østersøhallen i Gedser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BORGERMØDE OM FORSLAG TIL GEDSER HELHEDSPLAN. Mandag den 28. juni 2010 i Østersøhallen i Gedser"

Transkript

1 REFERAT 29. juni 2010 BORGERMØDE OM FORSLAG TIL GEDSER HELHEDSPLAN Mandag den 28. juni 2010 i Østersøhallen i Gedser Guldborgsund Kommune havde inviteret til offentlig debat om forslaget til Gedser helhedsplan. Borgermødet indleder den 2. offentlighedsperiode i forbindelse med helhedsplanens tilvejebringelse. Offentlighedsperioden varer indtil den 6. august. Det skønnes, at der deltog ca. 110 personer i borgermødet. Programmet for borgermødet: 1. Velkomst og aftenens program ved Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget Flemming Jantzen, Guldborgsund Kommune. 2. Præsentation af Gedser helhedsplan ved Arkitekt Dan B. Hasløv, Hasløv & Kjærsgaard Arkitektfirma. 3. Debat og spørgsmål til Gedser-teamet og Guldborgsund Kommune. Ordstyrer: Flemming Jantzen. 4. Opsamling og den videre proces ved formand for Erhvervs- & Turismeudvalget Flemming Jantzen, Guldborgsund Kommune. Ad 1. Velkomst og aftenens program Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget Flemming Jantzen bød velkommen til aftenens borgermøde og glædede sig over det store fremmøde. Vigtigheden af borgerinddragelse og offentlig debat omkring helhedsplanens tilvejebringelse blev præciseret. Guldborgsund Byråd har besluttet at få udarbejdet en helhedsplan, så vi får sammentænkt de offentlige og private investeringer, der kommer til at finde sted i Gedser nu og i de kommende år. SAGSBEHANDLER: Martin Weis Holm Målet med helhedsplanen er at gøre Gedser mere attraktiv for investorer, så de er mere villige til at skyde penge ind i området og dermed får vi skabt et bedre grundlag for turisme og erhvervsudvikling i Kommunen

2 SIDE 2/7 Derefter blev hovedaktiviteterne i den hidtidige proces frem mod helhedsplan-forslagets tilvejebringelse gennemgået: De to første idèskitser var i offentlig høring efter borgermødet den 14. januar og til den 8. februar Generelle positive tilbagemeldinger på idèskitsernes indhold men bekymring for realismen. På temamødet den 22. marts for Erhvervs- & Turismeudvalget, Teknik- & Miljøudvalget og styregruppe blev følgende pejlemærker for det videre arbejde fremhævet: o Scandlines udbygningsplaner skaber mulighed for et nyt byudviklingsområde. o Sydspidsen og dens natur er det unikke. Sydspidsen skal brandes på naturen. Naturløsningen med mindre bygningsmæssige funktioner skal foldes ud i helhedsplanen, så Odden bliver attraktiv at besøge. o Gedser remise I helhedsplanen skal det fremgå hvordan remisen kan udnyttes som et aktiv o Kunst det skal undersøges om der kan være et særligt brand for Gedser som attraktivt sted for kunstnere o Flere events fx sandskulpturfestival, koncerter Flemming Jantzen fastslog, at set fra et politisk perspektiv så bygger Gedser helhedsplan på den grundlæggende vision, at Gedser med sin særlige placering har stort potentiale og en række realistiske udviklingsmuligheder i forbindelse med erhverv, turisme, kultur og natur, som nærmere gennemgås i Dan B. Hasløvs indlæg. Helhedsplanen har et 12-årigt perspektiv for realisering. Områdefornyelsens igangværende mange projekter og Scandlines store investering i ombygning af færgehavnen og kapacitetsfordoblingen med indsættelse af dobbeltdækker-færger er en god start. For at realisere de øvrige tiltag kræver det dels store offentlige investeringer men også betydelige private investeringer og fondsmidler. Og her skal helhedsplanen bruges aktivt til at skabe interesse for Gedser. For det vil kræve investeringer udefra for, at vi kan gøre visionen til virkelighed. Ad 2. Præsentation af forslag til Gedser helhedsplan Arkitekterne Dan B. Hasløv og Charlotte Buhl fra Arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard præsenterede forslaget til Gedser helhedsplan. Ombygning af færgehavnen Scandlines store satsning på nye færger og udbygning af havnen i Gedser blev fremhævet som mulig katalysator for yderligere udvikling i Gedser. Flytning af opmarcharealet mod vest frigør bynære arealer, som både kan give kvalitet, bedre plads og åbne nye muligheder for partnerskaber.

3 SIDE 3/7 Ny lystbådehavn Mere og mere af lystbådetrafikken i dag går sydpå mod Tyskland, og en flytning af den nuværende lystbådehavn til en beliggenhed ved siden af fiskerihavnen vurderes bedre at kunne opfange noget af den trafik. Forbedring af den allerede eksisterende sandstrand vil sammen med den nye lystbådehavn og den eksisterende fiskerihavn give et unikt havnemiljø, som ikke bare vil tiltrække sejlere, men også vil udgøre at attraktivt promenademiljø for turister og fastboende. Det blev påpeget, at der vil skulle udføres nærmere undersøgelser, der kan dokumentere, at sandet ikke forsvinder igen. Kanalbyen I forslaget til helhedsplan fremgår det, at der tænkes anlagt en kanal i tilknytning til det område der frigives, når opmarcharealet flyttes mod vest. Kanalen får Vester Voldgades huse på den ene kajside, og på den anden side af kanalen er der indtænkt muligheder for at etablere hotel, restaurant, café, et mindre factory outlet eller andre liberale erhverv. Kanalbyen skal være et sted, hvor turister kan handle og promenere, hvilket kan være med til at tiltrække feriegæster. Opmærksomheden blev henledt på det eksisterende dige og nærmere tekniske undersøgelser må afklare løsninger i tilknytning hertil. Der skal ligeledes tilvejebringes tekniske løsninger, så der sikres vandgennemstrømning i kanalen. Kanalen skal fortsætte frem til den kommende bypark. Turisme og kultur Kunstgrebet består i at gøre Gedser en tur værd, så der kan tiltrækkes flere turister. Gedser er ikke nogen stor by, og Dan Hasløv refererede til turismeundersøgelser, der viser, at de små byer i fremtiden vil udgøre attraktive besøgsmål, og derfor skal Gedser gøres så attraktiv som muligt. Dette skal ske bl.a. ved at udnytte den bynære landskabsform, der findes bag kirken og den planlagte bypark. Det aktive remise- og veteranjernbanemiljø er tiltænkt en funktion i planen, idet de frigivne arealer kan bruges til forskellige kultur- og borgerrelaterede funktioner i sammenhæng med remisens lokaler, når de bliver sat i stand. Den nuværende lystbådehavn Den nuværende lystbådehavn foreslås omdannet til naturhavn. De lokale sejlere kan blive i havnen og man kan lade naturen komme tættere på. Der kan udvikles et maritimt miljø for maritime aktiviteter. Kroghage, som ligger tæt havnen, byder på mange oplevelsesmulighder. Gedser Odde: naturløsningen Det er kendt, at Gedser Odde er Danmarks sydligste punkt, og det alene giver mange besøgende. Der er dialog med ejer og øvrige interessenter om løsning herpå. Som det fremgår af helhedsplanen er der lavet et nyt forslag til naturløsning for området, der forbedrer oplevelseskvaliteten. Forslaget i Helhedsplanen er, at en del af området udlægges til overdrev med shelters og lignende til at opfylde de besøgendes behov. Der lægges således op til at fjerne den nuværende bebyggelse og i stedet arbejde med at skabe nogle muligheder for at krybe i ly, en madpakkehytte, toiletter og måske flere elementer.

4 SIDE 4/7 Der findes anderledes måder at bygge på, som kan indpasses i områdets natur. Stedet skal kunne fungere både sommer og vinter. Den nuværende P-plads flyttes til syd for Poststien, og der anlægges naturstier i området. Tilgængeligheden kan eventuelt forbedres med traktortransport. Friisenfeldt kan rumme et traktørsted. Der er en del tomme huse, og kan indrettes enkle kvalitetsprægede overnatningsformer, hvor man kan leve sig ind i naturen Ad 3. Debat og spørgsmål til Gedser-teamet og Guldborgsund Kommune. Ordstyrer: Flemming Jantzen. Flemming Jantzen inviterede til, at borgerne kunne debattere, komme med kommentarer og stille spørgsmål til forslaget til Gedser helhedsplan. Et panel bestående af repræsentanter for det projektteam, der udarbejder helhedsplanen for Kommunen besvarede spørgsmålene: Dan B. Hasløv & Charlotte Buhl (begge Hasløv & Kjærsgaard), Henrik Toft Jensen (Roskilde Universitetscenter) og Morten Svendsen (Damvad) samt Flemming Jantzen og Martin Weis Holm fra Guldborgsund Kommune besvarede spørgsmålene. Spørgsmål fra Frode Vest Hansen:Hvad koster det at realisere helhedsplanen? Øvrig kommentar: der bør laves kajplads til lystyachter og mindre krydstogtsskibe. Svar fra panellet: Investeringsniveauet for realisering af Gedser helhedsplan er overslagsmæssigt i størrelsesordenen 260 mio. kr. Dette er excl. tilslutningsafgifter til fx vand og kloak. Helhedsplanen tænkes realiseret ved offentlige anlægsudgifter på ca. 80 mio. kr., private investeringer på ca. 135 mio. kr. og offentlig-private investeringer på ca. 45 mio. kr. Planlægningshorisonten for realisering af helhedsplanen er 12 år. Udover ovenstående så ligger Scandlines en stor investering i Gedser med ombygning af færgehavnen. Spørgsmål fra Anders Andersen: Hvor skal den nye rundkørsel ligge, der skal være i tilknytning til færgehavnen? Svar fra panellet: Den eksakte placering af rundkørslen vil blive nærmere fastlagt i forbindelse med detailplanlægningen. I forslaget til helhedsplan er der mod nord etableret en rundkørsel. Spørgsmål fra borger (unavngiven spørger): Skal man ikke lave indkørslen til Gedser lidt længere nordpå, så man kan muliggøre krydsning af gående og cyklister til og fra lystbådehavnen? Svar fra panellet: Der vil blive lavet lysregulering, som skal bidrage til at sikre krydsning af gående og cyklister. Der er ved at blive lavet lokalplanforslag der mere detaljeret beskriver udformningen af Scandlines` projekt for omdannelse af færgehavnen. Spørgsmål fra Hardy: Bliver der gennemstrømning af vand i kanalen?

5 SIDE 5/7 Svar fra panellet: Der sikres en teknisk løsning på vandgennemstrømningen. Kommentarer fra D. Kristiansen: Godt at Odden ikke bliver bebygget og friholdes med naturløsningen. Det bedste er den nye lystbådehavn og sandstranden. Sandstranden er fantastisk og kan blive et nyt bellevue. Indsejlingen til fiskeri- og lystbådehavnen kan blive et problem for Scandlines. Det skal der arbejdes med at finde en løsning på. Kanalen bør stoppe ved Vester Voldgade. Svar fra panellet: Størrelsen på lystbådehavnen er ikke fastlagt endnu. Indsejlingen er drøftet med Scandlines. De er glade for den nye indsejling. Kommentarer fra Finn Olsen: Flot plan. God løsning med Gedser Odde. Shelters og natursti er fint. Veterantog vil blive et aktiv for Lolland-Falster. Der mangler en perron hvor folk kan stå af og på toget. Svar fra panellet: Der skal være forbindelse til Gedser Remise. Linjeføringen vil blive nærmere afklaret. Kommentar fra Vagn Hansen: Fremragende løsning med Gedser Odde. Godt at man respekterer naturen og lader den være i fred. Kommentar fra D. Kristiansen: I Nysted ligger lystbådehavnen lige ved byen. God vekselvirkning. Det vil vi få ved den nye lystbådehavn. Det burde kunne tiltrække potentielle lystsejlere fra Marielyst. Kommentar fra Kaj Dreijer: Synd og skam at man glemmer radarstationens betydning under den kolde krig. Historien om Gedser Odde bør fortælles. Vigtigt at være opmærksom på, at høfderne er nedbrudte. Svar fra panellet: I tilknytning til Frisenfeldt vil der være mulighed for atlave udstilling om Gedser Oddes historie. Kommentar fra Frode Vest Hansen: Imponerende og billigt projekt. Havde troet det ville koste 1 mia. kr. Det burde realiseres på 2-4 år. Svar fra panellet: Helhedsplanen er en overordnet ramme. Det er ikke nødvendigvist alt der vil blive realiseret. Det er vigtigt at udvikle de styrker, der er i området. Remisen kan blive et aktiv, hvis den bliver renoveret. Det er vigtigt at udvikle aktiviteter i byrummet og ved havnene. Det skal være menneskelig aktivitet og erhvervsaktiviteter, der kan begrunde, at der investeres i Gedser. Kommentar fra Marianne Olsen: Det er en flot plan på mange punkter. Jeg er nervøs for, hvad der skal ske med de bestående institutioner og nuværende cafè, Blæksprutten, det sorte museum osv. Svar fra panellet: Helhedsplanen siger ikke, at noget skal væk. Realiseringen af helhedsplanen skal være med til at styrke Gedser samlet set.

6 SIDE 6/7 Kommentar fra Kim Winther Jensen: Nu sker der noget. Byen er ved at få en ny identitet. Helhedsplanen tiltaler mig utrolig meget. Kanalen skal ikke cuttes af ved Vester Voldgade. Vand fascinerer mig. Vandgennemstrømningen i kanalen skal sikres. Vi skal være stolte af de muligheder, helhedsplanen åbner for. Jeg tror helhedsplanen er god for Gedsers fremtid. Spørgsmål fra R. Hansen Hvor skal multihallen ligge? Hvor skal fodboldbanerne ligge? Svar fra panellet: Placering af en evt. multihal og fodboldbanerne skal nærmere afklares. Fodboldbanerne skal ligge udenfor byen. Udgangspunktet for øvrige aktiviteter er at søge at flytte dem ind til byen og samle dem. Kommentar fra Boye Melchior: Realistisk, smuk og visionær helhedsplan. Processen omkring helhedsplanen har også givet Gedsers borgere et løft, der gør det realistisk at tro, at planen kan realiseres. Spørgsmål fra Erling Jensen: Er der nogen, der har lavet beregninger på, hvordan færgen vil påvirke stranden? Vil sandet blive liggende? Svar fra panellet: Det skal undersøges nærmere. Kommentar fra Frode Vest Hansen: Der bliver massiv trafikforøgelse frem til 2022 med Scandlines udbygning, udbygning af sommerhusgrunde ved Marielyst og Gedesby. Folk skal kunne komme frem og tilbage. Den bynære omfartsvej omkring Nykøbing er ikke nok. Der er en underskriftsindsamling, der taler om en anden linjeføring, som bedre kan håndtere trafikken. Svar fra panellet:kommunen har haft foretræde for Transportministeren. Den bynære omfartsvej er den løsning, der er politisk konsensus omkring. Vi tør ikke gamble med Gedsers fremtid. Kommentar fra Hanne Andersen: Det er en hyggelig og dejlig plan. Jeg savner dog en bedre integration med lystbådehavnen og den gamle del af byen fx ved at lade kanalen køre ind i den eksisterende by. Kommentar fra D. Kristiansen: Jeg savner plads til pendlere. Jeg ønsker et andet forløb op til remisen. Der savnes stipassagerer mellem husene. Kommentar fra Arne Graae Jensen: Vi skal se helhedsplanen som mulighedernes plan. Der skal tilvejebringes mange penge for, at planen kan realiseres. Kommunen skal tiltrække private investorer til at realiseres mange af tiltagene. Ad 4. Opsamling og afrunding Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget Flemming Jantzen startede med at takke for de mange gode og konstruktive indspark, der blev givet under debatten. Flemming Jantzen gjorde opmærksom på, at referatet fra borgermødet vil blive gjort tilgængelig på hvor udviklingen i Gedser indsatsen løbende kan følges.

7 SIDE 7/7 Helhedsplan-forslaget er ligeledes tilgængelig på Helhedsplanen kan også rekvireres i papirformat hos Erhverv & Planafdelingen i Kommunen. Bemærkninger og kommentarer til helhedsplan-forslaget sendes til Chefkonsulent Martin Weis Holm, enten pr. mail til mwh@guldborgsund.dk eller pr. post til Guldborgsund Kommune, Erhverv & Plan, att.: Chefkonsulent Martin Weis Holm, Parkvej 37, 4800 Nykøbing F. Frist for høringssvar Der er frist for høringssvar den 6. august, hvor den anden offentlighedsperiode udløber. Byrådet forventer at vedtage helhedsplanen til september. Flemming Jantzen lukkede mødet og takkede alle for en god aften og god debat.

BORGERMØDE OM FREMTIDENS GEDSER. Torsdag den 14. januar 2010 i Østersøhallen i Gedser

BORGERMØDE OM FREMTIDENS GEDSER. Torsdag den 14. januar 2010 i Østersøhallen i Gedser REFERAT BORGERMØDE OM FREMTIDENS GEDSER 21. JANUAR 2010 Torsdag den 14. januar 2010 i Østersøhallen i Gedser Guldborgsund Kommune havde inviteret til offentlig debat om de første idèer til udvikling af

Læs mere

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY HAVNEHALLEN - den gode maritime oplevelse i et lokalt miljø Projektplan - Bilag til Ansøgningsskema Stedet Tæller 4.11.2015 HASLØV & KJÆRSGAARD I 1 Havnehallen Odden Havneby - den

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

PIER PROJEKT MARIELYST

PIER PROJEKT MARIELYST PIER PROJEKT MARIELYST 1 2 MARIELYST HELHEDSPLAN ER BAGGRUNDEN FOR ARBEJDET MED AT REALISERE EN PIER ANLÆG AF EN PIER ET AF DE SIDSTE OG MEST VIGTIGE, FYSISKE, ELEMENTER I HELHEDSPLANEN GULDBORGSUND BYRÅD

Læs mere

Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder. Program -Områdefornyelse for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6.

Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder. Program -Områdefornyelse for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6. Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6.1 Kolofon Juni 2015 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 Postboks

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Oplevelsesøkonomi og sammenhængen mellem erhverv og bypolitik

Oplevelsesøkonomi og sammenhængen mellem erhverv og bypolitik Workshop 2 Oplevelsesøkonomi og sammenhængen mellem erhverv og bypolitik Inger Callisen, arkitekt m.a.a., Pia Heike Johansen, Adjunkt, PH.D, Syddansk Universitet Jens Otto Callisen, byfornyelseskonsulent,

Læs mere

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer.

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer. Opsamling på byrådets temamødedrøftelse af midtbyplanen for Horsens by Mandag den 23. februar 2009 Temamødet om midtbyplanen tog udgangspunkt i Gehl-arkitekternes byrumsrapport, som bl.a. indeholder seks

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: MANDAG D. 19. DECEMBER2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Områdefornyelse i Bjergby 2016

Områdefornyelse i Bjergby 2016 Områdefornyelse i Bjergby 2016 Informationsmøde Aftenens program kl 17.30 Velkomst ved Morsø Kommune og fællesspisning kl 18.15 Præsentation af udviklingsplanen for Bjergby kl 19.00 Information om områdefornyelse

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

NOTAT. Opsummering af kommentarer til 1. offentlighedsfase

NOTAT. Opsummering af kommentarer til 1. offentlighedsfase NOTAT 10-02-2010 GEDSER HELHEDSPLAN OPSAMLING PÅ 1. OFFENTLIGHEDSSPERIODE 14. JA- NUAR TIL 8. FEBRUAR 2010. Der er indkommet 23 kommentarer til de 2 visionsskitser, der har i offentlig høring. Kommentarerne

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan

Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan 2019-2031. 1. Bynære erhvervsområder omkring Nykøbing Forslag om nyt bynært Erhvervsområde nord for Randersvej Guldborgsund Kommune oplever i stigende

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold.

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold. BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD Baggrund og proces Mål for borgerprocessen Borgerinddragelsen Form og indhold BAGGRUND OG PROCES BAGGRUND Byrådet beslutter 29. marts 2017 at anmode administrationen

Læs mere

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding HVAD SKAL DER PROGRAM SKE PÅ ODENSE HAVN? Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind Præsentation af planforslaget + spørgsmål og debat Temaborde Opsamling og afrunding Tak for i aften Havnen er en

Læs mere

Områdefornyelse i Sundby 2016

Områdefornyelse i Sundby 2016 Områdefornyelse i Sundby 2016 Informationsmøde Aftenens program kl 17.30 Velkomst ved Morsø Kommune og fællesspisning kl 18.15 Præsentation af Udviklingsplanen for Sundby, status fra arbejdsgruppe og Fremtidens

Læs mere

NOF BESTYRELSESMØDE 2013-09-23

NOF BESTYRELSESMØDE 2013-09-23 NOF BESTYRELSESMØDE 2013-09-23 TILSTEDE: Arne Høegh, Hans Jørgen Hansen, Karen Andersen, Karl Krarup (referent, vært), Mogens Lundh, Svend-Helge Hansen. Afbud fra; Benny Harvits 1. Godkendelse af Dagsorden

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Projektplan for Marielyst Helhedsplan

Projektplan for Marielyst Helhedsplan Projektplan for Marielyst Helhedsplan Formål med helhedsplanen for Marielyst Marielyst er et mere end 100 år gammelt ferieområde med afgørende betydning for turismeudviklingen i hele Guldborgsund kommune.

Læs mere

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN VELKOMMEN PROGRAM 16.15 Tjek ind - der er kaffe og kage ved bordene 16.30 Velkomst og indlæg om Guldborgsund Kommunes turismeindsats. v/ formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse

Læs mere

Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune

Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune Greve Kommune Visionsseminar om erhvervsudvikling den 3. juni 2008 Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune Nævningegruppe 1 De vigtigste udfordringer i Greve Kommune

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

#1 Fritidsområde. #4 Roklub Silo. #7 Byporte. Forbindelse mellem by og havn. Grusplads. Fritidshavn. Sti langs vandet. Vestergade

#1 Fritidsområde. #4 Roklub Silo. #7 Byporte. Forbindelse mellem by og havn. Grusplads. Fritidshavn. Sti langs vandet. Vestergade F O R S L A G T I L I N D S AT S O M R Å D E R #2 Forbindelse mellem by og havn #3 Grusplads #1 Fritidsområde Strand #4 Byporte Havnega de Museum #8 Fritidshavn #5 Sti langs vandet Kirke Vestergade Skole

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by

Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by Program for borgermødet 1. Velkommen ved Tina Tving Stauning. 2. Hvad er en lokalplan? Hvorfor en ny lokalplan? Og hvordan

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Referat af informationsaften om Holmens Kanal

Referat af informationsaften om Holmens Kanal Referat af informationsaften om Holmens Kanal Tirsdag den 19. september kl. 18.45-21.00 i Kuppelsalen, Danske Bank Program for aftenen: Velkomst ved Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg og Kristian

Læs mere

Opfølgning på studietur

Opfølgning på studietur Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. august 2015 Opfølgning på studietur Opfølgning på studietur for Teknik & Byggeudvalget, 4-5. juni 2015 Torsdag den 4. juni 8.00 Afgang fra Esbjerg med De Blå Busser,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Lokalplan nr. 440 tillæg 1

Lokalplan nr. 440 tillæg 1 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 6 Referat af borgermøde den 18. august 2016 Dato: 18.09.2016 Tid: 19.00 21.00 Sted: Østerbrohuset, Århusgade 103 Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Til Kerteminde Kommune. Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre Havnekaj i Kerteminde.

Til Kerteminde Kommune. Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre Havnekaj i Kerteminde. Fra: Vagn Løye [mailto:vagn.loye@gmail.com] Sendt: 7. november 2016 09:51 Til: Kerteminde Kommune Emne: Byomdannelsesplan Til Kerteminde Kommune Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

ROSKILDES PLANER FOR JYLLINGE

ROSKILDES PLANER FOR JYLLINGE Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Informations- og dialogaften om ROSKILDES PLANER FOR JYLLINGE Torsdag den 9. oktober 2008 Aftenens hovedtalere: Evan Lynnerup Formand for Kulturudvalget Torben Jørgensen

Læs mere

Pilotprojekter med merværdieksempler

Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter - hvor flyver de hen? Initiativer til understøtning af Klimarobuste kyster Initiativ 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Regeringens

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting til Danske Havne 26. April 2007 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. BAGGRUND...

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015 Velkommen til borgermøde om 27. oktober 2015 Formål Først og fremmest sige tak for jeres bidrag Fortælle om Byrådets Fremhæve det væsentlige i strategien Mulighed for høringssvar Opfølgning på Planstrategi

Læs mere

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Program Kl. 19:00 Kl. 19:10 Kl. 19:35 Ordstyrer: Brian Holst Velkomst ved Steen Vindum Oplæg ved Trine Skammelsen (Plan- og Byggechef) Flemming Christensen

Læs mere

Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse

Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse Følgende opsamling er dannet på baggrund af kommentarer fra de fem dialogmøder der har været om borgerinddragelse i april/maj 2017. Opsamlingen skal læses

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger 19. januar 2017 Helhedsplan Præstø Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger Høringssvar fra beboerne, Fasanvej 6, 4720 Præstø: I Forslag til helhedsplan Præstø ses på

Læs mere

Notat vedr, høring for Marielyst Helhedsplan. Samlede høringssvar: Vedrørende P-pladser i og ved Marielyst Torv.

Notat vedr, høring for Marielyst Helhedsplan. Samlede høringssvar: Vedrørende P-pladser i og ved Marielyst Torv. Notat vedr, høring for Marielyst Helhedsplan. Samlede høringssvar: Vedrørende P-pladser i og ved Marielyst Torv. Jeg vil blot tillade mig, at henlede opmærksomheden på at det fortsat er muligt for Guldborgsund

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Direktionens strategiske pejlemærker

Direktionens strategiske pejlemærker Direktionens strategiske pejlemærker Forord Mariagerfjord Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde. Det er hele organisationens opgave at opfylde den vision, gennem måden kerneopgaven bliver

Læs mere

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst Helhedsplan for Ærøskøbing by Vores Ærøskøbing - Inspirationskatalog 2017 Vores Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst 1 Forord I forbindelse med Budgettet for 2017 besluttede Kommunalbestyrelsen at få udarbejdet

Læs mere

Høringssvar på Kommuneplanen fra Nysted og Omegns Fællesråd med flere.

Høringssvar på Kommuneplanen fra Nysted og Omegns Fællesråd med flere. Til Guldborgsund Kommune Nysted 2. maj 2019 Høringssvar på Kommuneplanen fra Nysted og Omegns Fællesråd med flere. Guldborgsund Kommune har sendt sin kommuneplan 2017-2029 til høring frem til 4. maj 2019.

Læs mere

DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM

DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM 19.00 Velkomst v. direktør Anne Velling Formål med mødet v. by- og kulturrådmand Jane Jegind Baggrund og Helhedsplan v. kontorchef Jeanette W. Olsen Præsentation

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 28.4.2016 Dagsorden 1) Opfølgning på sidste møde 2) Statusgennemgang projektønsker på hagerne 3) Drøftelse af næste procesfase 4) Husbåde, drøfte ny

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Oktober 43 Gilleleje Museum. - et nyt museum. Velkommen

Oktober 43 Gilleleje Museum. - et nyt museum. Velkommen Velkommen 1 Aftenens Program Borgmester Kim Valentin byder velkommen Hvorfor et nyt museum? v/ Steffen Bohni, direktør, Gribskov Kommune Museets indhold v/ Steffen Bohni og Ole Lass Jensen, direktør Museum

Læs mere

FORSLAG - TILLÆG NR. 5 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2013

FORSLAG - TILLÆG NR. 5 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2013 Offentlig høring i perioden fra 16.09.2015 til 11.11.2015 FORSLAG - TILLÆG NR. 5 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2013 Baggrund I 2003 2004 udarbejdede gl. Fakse Kommune en samlende og perspektiverende lokalplan for

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Festsalen, Treschowsgade 2 Dato: Den 19. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: 48 beboere samt bestyrelsen ved 44 lejemål

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019 Vi udvikler VEJGAARD sammen Borgermøde om byudvikling, 21. maj 2019 DEBAT 26. april - 29. maj 2019 19:00 Velkomst ved Rådmanden 19:10 Præsentation af temaer til debat 19:20 Oplæg, Samrådets arbejdsgrupper

Læs mere

Tørre sko en meter under havet.

Tørre sko en meter under havet. HØJVANDSSIKRING Tørre sko en meter under havet. Stormen Urd giver i disse dage udfordringer mange steder i landet med våde kældre og ødelagte tekniske installationer. På Lolland kommer oversvømmelser ikke

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Destinationsudvikling af Billund

Destinationsudvikling af Billund Destinationsudvikling af Billund v/ Borgmester Ib Kristensen og Kommunaldirektør Tove Baisgaard Den 26. marts 2011 Hvad karakteriserer Billund kommune? Billund kommune har ca. 26.200 200 indbyggere. 2

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan 2013-2015 Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Resume af Borgermøde vedr. forslag til Lokalplan 205 Torsdag den 7. sep kl

Resume af Borgermøde vedr. forslag til Lokalplan 205 Torsdag den 7. sep kl Notat 22. september 2017 Sagsbeh.:MAJA31 J.nr.: 01.02.05-K04-5-17 By Byggeri og Ejendomme Resume af Borgermøde vedr. forslag til Lokalplan 205 Torsdag den 7. sep. 2017 kl. 19.00 21.00 Begivenhed Borgermøde:

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Områdefornyelse i Varde midtby

Områdefornyelse i Varde midtby Områdefornyelse i Varde midtby Dagsorden: 19.00 Velkomst ved Connie Høj, næstformand i Udvalget for Plan og Teknik 19.10 Områdefornyelse rammer og muligheder oplæg ved Tove Wolff,Varde Kommune og Mogens

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Vision på Jyllands smukkeste parkbane! En unik golfoplevelse. Baggrund

Vision på Jyllands smukkeste parkbane! En unik golfoplevelse. Baggrund En unik golfoplevelse på Jyllands smukkeste parkbane! Baggrund I 2007 blev der i Herning Golf Klub gennemført en visionsproces, som for alvor satte fokus på udvikling af klubben på områder Banen Klubhuset

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008.

Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008. Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008. Jens Saabo, Blokhus & Omegns Grundejerforening byder velkommen og fortæller kort om formålet med mødet, og at mødet afholdes i et samarbejde mellem

Læs mere

Opsamling på interviews og forslag til vision. v. Mette Lis Andersen

Opsamling på interviews og forslag til vision. v. Mette Lis Andersen Opsamling på interviews og forslag til vision v. Mette Lis Andersen 1 Hvilke 5 ord skal kendetegne området omkring Rungsted kyst station i den fremtidige udvikling? Samlet Æstetisk LIV/OASE Indbydende

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen Herberger langs Hærvejen Steder at stoppe op Stilen er simpel på herberget Nørrelide i Jelling. Væggene står rå og nøgne, uden isolering eller pynt, og rummets 24 senge er simple køjesenge. Men man skal

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro. 22. September 2016 kl , Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN

Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro. 22. September 2016 kl , Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro 22. September 2016 kl. 18.00 21.00, Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN Program Kl. 18.00 Kl. 18.10 Kl. 18.30 Kl. 18.45 Kl. 19.45 Kl. 20.30 Kl. 20.40

Læs mere

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Sagnr.: 18/982 Sagsansvarlig: MERETE VINDUM SCHAFBUCH J.nr.: 01.00.05 P20 Sagen afgøres i: Teknik- og Miljøudvalget Anledning Teknik- og Miljøudvalget blev

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK Dagsorden 1) Velkommen og introduktion til havnegruppen 2) Gennemgang af eksisterende planer og visioner 3) Allerede igangsatte initiativer og projekter 4) Synspunkter

Læs mere