Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 30. marts 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 30. marts 2011"

Transkript

1 Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 30. marts 2011 SKRIFTLIG BERETNING fra kredsbestyrelsen Byens åndehuller Sidste års to primære arbejdsstatements, - "at byrum også er frirum" og "adgang til vandet er for alle" har præget arbejdet i bestyrelsen og er forsat aktuelle. Set i bakspejlet kunne byudviklingstrusler mod de blå og grønne åndehuller også have være en overskrift over en del af periodens bestyrelsesarbejde. dog erkende, at de problemer opfyldningen ud i Øresund medfører for småbåde, der nordfra skal ind i havnen, endnu er uløste. Vi støtter Lokaludvalgenes arbejde i København og samarbejder direkte med en del af dem, idet vi ser en meget vigtig opgave for udvalgene, at borgerne bliver direkte involveret i udformningen af deres bydel. Det vakte nogen opsigt på det offentlige møde, at den politiske argumentation fra kommunens side i ankesagen om broerne over kanalerne på Christianshavn, blev fremført, ikke af de politiske beslutningstagere, men af en advokat fra Kommunens advokatfirma. Ved det sidste budgetforlig blev der afsat midler til etablering af Lommeparker i byen efter et godt forarbejde i Det Grønne Råd i København. Vi er i det hele taget glade for begrønning af byen, men må nok se i øjnene, at de næste mange år vil mange grønne åndehuller blive inddraget til byggeplads p.g.a. Metro byggeriet. København København vil gerne tiltrække store sportsbegivenheder, men at udvikle Københavnernes daglige, nære frilufts- og foreningsliv savner politisk fokus. Vi modtager mange henvendelser fra friluftsog idrætsforeninger i København om foreningernes udfoldelsesmuligheder til lands og især til vands, eller mangel på samme. Der er pres på de ledige arealer til friluftsliv og udfoldelse. I skrivende stund er der forsat ingen afklaring af fredningssagen om Kløvermarken og dermed bevarelse af f.eks. boldbanerne. Vores ankesag vedrørende Bryghusprojektet endte i en positiv dialog med bygherren. Det samme er ved at ske på Krøyers Plads, hvor bygherren indbyder til dialog med borgerne. Vi glæder os over denne positive udvikling mod dialog før det er for sent. Samarbejdet med By & Havn er forsat omkring den nye bydel i Nordhavnen. Vi må Vi var med til at starte en højhusdebat i København. Det er derfor positivt, at Københavns nye Stadsarkitekt har udtalt, "- ikke flere glaspaladser i byen", det er et skridt i den rigtige retning, at fremme variation, skabe byrum for udfoldelse frem for futuristiske ikoner eller ligegyldige metervarer. Vi kunne ønske, at også bylandskabet får Stadsarkitektens bevågenhed.

2 Frederiksberg Vi er repræsenteret i Frederiksbergs Grønne Råd, hvor vi sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Dansk cyklistforbund og flere organisationer fremfører vores synspunkter. Et af disse synspunkter drejer sig om tre grunde ved Søndre Fasanvej. De er beliggende mellem Solbjerg Kirkegård (som er under omdannelse til park) og Zoologisk Have. Husene, som nærmest er ruiner, skal rives ned, og dermed kunne grundene indrettes til at danne en dejlig grøn forbindelse. Uheldigvis er de beliggende i et område, som i kommuneplanen er udlagt til etageboliger. Vi vil tage emnet op på Det Grønne Råds forårsmøde. Tårnby & Dragør Bestyrelsen har været involveret i digebygningssagen omkring Vestamager og følger forsat denne sag tæt når næste etape, landdigesagen, sendes ud i off. høring. Især fokus på tilgængelighed på tværs af landdigeanlægget er et vigtigt anliggende for bestyrelsen. Gennem flere år, har det været et stærkt ønske at få etableret et grønt råd i de 2 kommuner. Bestyrelsen har kørt et tæt parløb med Danmarks Naturfredningsforening Amager og presset på lokalpolitisk. Begge kommunalbestyrelser har nu truffet principbeslutning om oprettelse af et fælleskommunalt Grønt Råd og det ser ud til at blive etableret i løbet af Specifikt har bestyrelsen deltaget i møder om Kalvebod Fælled/Vestamager med Skovog Naturstyrelsen med henblik på at afdække publikums adfærd og oplevelsesønsker til det store naturområde. Hovedsigtet er at fremme publikums interesse for området og dermed forankre Cyklisters forhold ligger os meget på sinde. Mange vil huske, at der for nogle år siden blev anlagt en grøn cykelrute diagonalt gennem Frederiksberg på et nedlagt jernbaneterræn fra Valby til Nørrebro. I Det Grønne Råd behandler vi nu planerne om en anden rute, nemlig Albertslundruten, som i Frederiksberg går ad Finsensvej til Søndre Fasanvej og herfra videre langs den grønne cykelrute, Thorvaldsensvej og Danasvej ind i København. Her er der altså ikke tale om nye traceer, men om foranstaltninger til forbedring af fremkommelighed og sikkerhed. Frederiksberg har vedtaget en ny kommuneplan. Den var i offentlig høring i februar og marts 2010, og naturligvis gav vi vores besyv med. Vi havde enkelte kritiske bemærkninger, men da planen var af høj kvalitet og i vid udstrækning indeholdt foranstaltninger til gavn for friluftslivet, var vi overordnet set tilfredse med den. Det skal i øvrigt bemærkes, at planen giver en fremragende beskrivelse af hele Frederiksbergs nutids geografi. fredningen i en folkelig ejerskabsfølelse. På Kongelundsfortet har bestyrelsen tilskyndet til at få etableret en grejbank for børn, unge og foreninger i Dragør Kommune. Fortet er tæt på skov og strandenge og giver dermed mulighed for at danne base for naturoplevelser og aktiviteter. Bestyrelsen har været aktiv i Plejeplanen for strandengene og fået etableret en trampestien i den "blinde ende".

3 Indgreb i byens grønne områder En af truslerne mod strandengene og Kofoeds Enge på Sydamager er dog Københavns Kommunes ønsker om at rejse en 150 m høj havvindmøllepark ud for Aflandshage. Bestyrelsen ser positivt på vindenergi, men det er utrolig vigtigt at vurdere placeringer, under hensyn til både effekt, naturpåvirk-ninger og fysiske gener. Tips- og Lottomidler Med udgangspunkt i tipsambassadør opgaven, har bestyrelsen i perioden givet råd og vejledning til en del af vores medlemsorganisationer. Særligt skal fremhæves tilskud til Det Danske Spejderkorps Nørrebro til øgede friluftsaktiviteter for indvandrerbørn og tilskud til udeanlæg og off. tilgængelighed til Amager Ro- & Kajakklubs arealer for enden af Islands Brygge. Anke- eller klagesager er ikke et mål i sig selv. Det er forsat vigtigt at være seriøs og selektiv i valg af ankesager. Det forøgede gebyr på kr. for at anke afgørelser til f.eks. naturklagenævnet, betyder, at vores muligheder for at være vagthund nu og fremover dog også bliver et spørgsmål om økonomisk formåen. Det er derfor vigtigt, at både bestyrelse og kredsrepræsentanter er årvågne og reagerer politisk gennem de netværk vi har, f.eks. Grønne Råd, Bydels Lokaludvalg m.m., før sager når en endelig afgørelse. De regionale Miljøcentres anvendelse af Delegationsbekendtgørelsen betyder, at deres afgørelser stort set ikke kan ankes til anden instans. Det er dog lykkedes bestyrelsen gennem en konkret sag, fortidsmindefredningslinierne omkring Christianshavn Vold på Margretheholmen, ved henvendelse til Folketingets Ombudsmand at formå Miljøcenter Roskilde til at ændre procedure, " - miljøcentret er enig i, at det er god forvaltningsskik at begrunde alle afgørelser, og miljøcentret har indarbejdet dette i sit paradigme for reduktion af beskyttelseslinjer". Skov- og Parkbrugerråd m.m. Bestyrelsen er aktiv deltager i Skov- og parkbrugerråd og diverse ad hoc projektgrupper. I perioden har der særligt været fokus på Fælledparkens udvikling samt visions-, udviklings- og plejeplan for Kastrupfortet. Der er et ønske om at øge muligheder for friluftsaktiviteter for bl.a. de lokaler foreninger o.lign., med f.eks. bålpladser og overdækkede vejrligsly. Bestyrelsen ser meget gerne, at projekter der opnår støtte, primært inddrager nye unge målgrupper i decideret friluftsliv og åbner for tilgængelighed til nye friluftsfaciliteter for de mange.

4 Kastrupfortets voldgrav er på 2 sider omgivet af kolonihaver. Der har også i denne periode været en del dispensationssager om øgede bygningsvolumen på de enkelte parceller og bestyrelsen har flere gange opfordret Københavns Kommune til at udarbejde en lokalplan for, en gang for alle, at sikre en hensigtsmæsig udvikling fremover af hensyn til fortidsmindefredningslinierne omkring fortet. I Sydhavnsområdet er der en halvø, som er dannet ved opfyldning med jord fra byggegrundsudgravninger og almindeligt lossepladsmateriale og som derfor bliver kaldt Tippen. Området har nu henligget i en årrække med det resultat, at der er groet en værdifuld natur op. Livet i havnen Nye gang- og cykelbroer over havnen og kanalerne er et aktuelt og hedt emne. På den ene side vil broerne øge sikkerheden og fremkommeligheden for fodgængere og cyklister men på den anden side skabe gener og barrierer for sejlfolket. Havnen og kanalerne har ikke længere større erhvervsmæssig brug eller betydning. Vil vi opretholde et levende miljø i vores havn og kanaler, er det vigtigt med fremkommelighed for fritidssejlerfolket. Bestyrelsen har i denne sag lænet sig meget op ad Havneforum-sammenslutningen. Vi deltager i et projekt sammen med Miljøpunkt Vesterbro-Sydhavn, som skal sikre pleje af naturen (blandt andet ved udsætning af får til bekæmpelse af bjørneklo) og formidling af kendskab til området. Med benyttelse af første stavelse af Sydhavn, og fordi der er rigtig gang i den, har projektet fået navnet Tippen syder. Vi har ligeledes deltaget i en følgegruppe for den under projektering værende Sydhavnsskolen, som skal betjene de nye boligkvarterer på Teglholmen. Der tænkes helt nye tanker med integrering af skole, fritidsvirksomhed og almindelig borgerbenyttelse af bygninger og udearealer. I Husum er der et områdeforbedringsprojekt i gang, og her deltager vi også. En del af Vestvolden (Københavns befæstning fra 1880 erne) ligger i Husum, og det er navnlig planerne om en grøn forbindelse herfra, der interesserer os. På en kunstigt anlagt halvø i Inderhavnen er der opført et særpræget højhus med navnet Metropolis. Her er der planer om etablering af en lystbådehavn. Vi modsatte os det i første omgang, fordi vi mente, havnen til brug kun for beboerne ville indskrænke det offentligt tilgængelige vandareal. Efter at have konstateret, at havnen ikke kommer til at rage længere ud i sejlløbet end en eksisterende bådeklubs nabohavn ved siden af har vi alligevel affundet os med planen. Projekter Søbasen Bestyrelsen arbejder forsat på, i samarbejde med Børne- & ungdomsorganisationerne i København, Grejbanknetværket v/ Kattinge Værk samt naturvejledningen i Tårnby og Frederiksberg Kommuner, at få etableret en fælles selvbetjeningsbase med aktivitetsgrej og vejrligsly til naturformidling, rettet mod vandaktiviteter på Amagers østkyst.

5 Saltholm I samarbejde med Danmarks naturfredningsforening Amager og Saltholmsejerlauget, har bestyrelsen arbejdet målrettet efter at udvikle et natur- og kulturformidlingsprojekt på øen med base i en af de gl. gårde. Tidshorisonten for en etapevis realisering af projektet er afhængig af Natura 2000-planen for området og mulighederne for at få moderniseret fredningsbestemmelserne, bl.a. med henblik på overnatning. En detaljeret visions- og udviklingsplan er for tiden under udabejdelse og skal anvendes som løftestang for det videre arbejde. Bestyrelsesarbejdet i den kommende periode Friluftsrådets nuværende kredsinddeling og de enkelte kredses virke skal evalueres i den kommende periode. Bestyrelsen finder, at den nuværende mulighed for at arbejde meget lokalt og direkte er et stort plus, der fremmer det frivillige engagement. Omvendt finder bestyrelsen, at den direkte kontakt til baglandet og involvering af kredsrepræsentanterne i arbejdet, forsat er en uløst, organisatorisk udfordring. Klimatilpasningsplaner, støjhandlingsplaner og hele energiområdet med grønne tage, vindmøller og byens energiforsyning, alternativ udnyttelse af vind, vand og sol som integrerede dele af byens og bygningers udformning, bliver vigtige emner i den kommende periode og specifikt for København, en broåbningspolitik, der kan sikre forsat liv i havnen og i kanalerne. Bryghusprojektet er naturligvis ikke et Friluftsråds projekt. At det fremhæves her i beretningen skyldes, at bestyrelsen gennem dialog med Realea A/S trak ankesagen tilbage og har fået påvirket projektets volumen i en for Friluftsrådet positiv retning og endvidere er indbudt til at deltage i udformning og planlægning af uderum og aktiviteter i forbindelse med projektets gennemførelse. Ørestadens udvikling, nu knap indbyggere, medfører øget behov for faciliteter til friluftsliv og udfoldelse. Amager og Kalvebod Fælleder kan lægge grønt tæppe til mange udfoldelsesmuligheder. Derfor bliver vores deltagelse og arbejde i skov- og parkbrugerråd yderligere vigtig i den kommende periode for at sikre en bæredygtig udnyttelse. I landzonen mellem Dragør og Tårnby kommuner er det vores håb, i denne kommende periode at kunne få etableret en ny trampesti fra St. Magleby langs hovedgrøften til Sydstranden, - en oplagt opgave for et forhåbentligt kommende Grønt Råd.

6 De kommunale Friluftsoplæg Kredsens Kommunale Friluftsoplæg for de 4 kommuner, København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør, der er bestyrelsens arbejdsgrundlag samt vores visions- og idegrundlag til friluftslivets vilkår og udvikling, kan læses eller downloades fra Friluftsrådets hjemmeside: Kredsbestyrelsesmøderne Kredsbestyrelsens nyhedsbreve, der udsendes to gange årligt, forår og efterår, samt referater fra bestyrelsesmøderne kan læses på: Kredsbestyrelsen Kredsformand Flemming Hansen København K koebenhavn@friluftsraadet.dk Kredsnæstformand Vagn Göte Frederiksberg vagnogjytte@yahoo.dk PR & Tipsambassadør Svend-Erik Fangel Pedersen Kastrup sfp@spejdernet.dk Erik Andersen Frederiksberg e.b.andersen@get2net.dk Casper Mortensen København S caspermortensen@yahoo.dk Steffen Damgaard Nielsen Valby sdn@carlbro.dk Ole Rasmussen Kastrup hanne.ole.rasmussen@mail.tele.dk Jan Mosegård København S mosegaard@wanadoo.dk Hans-Jørgen Rasmussen Frederiksberg hara03@frederiksberg.dk

Repræsentantskabsmøde for Friluftsrådet København 12. marts 2013

Repræsentantskabsmøde for Friluftsrådet København 12. marts 2013 Repræsentantskabsmøde for Friluftsrådet København 12. marts 2013 Bus - 3A og 10 stopper ved Sydhavn Station - 30 og 65E stopper ved Scandiagade Friluftsrådet København Kredsformand Flemming Hansen Lille

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Deltagere: FH Flemming Hansen, SFP Svend-Erik Fangel Pedersen, OR Ole Rasmussen, JM Jan Mosegaard, MB Merete Boe.

Deltagere: FH Flemming Hansen, SFP Svend-Erik Fangel Pedersen, OR Ole Rasmussen, JM Jan Mosegaard, MB Merete Boe. 1 Bestyrelsesmøde i Friluftsrådet København Kreds 22 Referat af møde den 11. oktober 2012 afholdt på Spejdercenter CPH, Wagnersvej 33, 2450 København SV. Deltagere: FH Flemming Hansen, SFP Svend-Erik Fangel

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 19. april 2012

Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 19. april 2012 Friluftsrådet Kreds København Kredsrepræsentantskabsmødet den 19. april 2012 BERETNING fra kredsbestyrelsen Friluftsrådet København har fokus på at styrke friluftslivet i byen. Friluftsliv, det individuelle,

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

riluftsliv i tårnby og dragør kommuner

riluftsliv i tårnby og dragør kommuner riluftsliv i tårnby og dragør kommuner Billederne viser med start øverst til venstre: En bypark, foto: Allan Meyer. Kastrup Strandpark, foto: Tårnby Kommune, pressefoto. Kalvebod Fælled, foto: Allan Me

Læs mere

Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Amager Øst og Amager Vest 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020 Vores vision FRILUFTSLIV FOR ALLE i en rig natur på bæredygtigt grundlag. Friluftsrådets vision er, at alle har gode muligheder for at dyrke friluftsliv i en spændende natur. Naturen er grundlaget for

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretningen for 2012 vil være et tilbageblik på de arbejdsopgaver, som kredsbestyrelsen har lagt flest kræfter i at få løst

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE!

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! 8 VISION 2: NATUREN TILBAGE I ALLES LIV Livskvalitet, oplevelser og sundhed Hjørring Kommune vil gerne inspirere den enkelte borger til at invitere naturen ind

Læs mere

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret NOTAT Til: Rette vedkommende Fra: Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation Emne: Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret 14. september 2016 S-20160503-0897 D-20160906-505538 QA's Amager Fælled Kvarteret

Læs mere

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Danmarks mest besøgte naturpark, Naturpark Amager, vil om få år kunne byde sine mere end én million årlige

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Økonomiforvaltningen har sendt forslag til Kommuneplanstrategi 2014 i offentlig høring med svarfrist den 13. oktober 2014.

Økonomiforvaltningen har sendt forslag til Kommuneplanstrategi 2014 i offentlig høring med svarfrist den 13. oktober 2014. Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt forslag til

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik 1851-8484 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Ny Højhuspolitik. Per Clausen var

Læs mere

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor 26 Orientering Statistisk Kontor 28. marts 26 Der bliver bygget flere og flere boliger i København. Siden 21 er der blevet bygget 6.7 boliger i København. Alene i 25 blev der bygget 2.8 boliger - eller

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI 2016-2019 BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI i Fredericia Kommune Fredericia vil være en bæredygtig by og kommune. Derfor har Fredericia Byråd vedtaget en strategi med rammer og mål for, hvordan

Læs mere

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Venligbolig Plus projektet består af tre boligkuber med i alt 37 boliger. Ud mod kirkegården plantes en høj hæk med Thuja, som

Læs mere

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 Det følgende er referatet fra et velbesøgt borgermøde arrangeret i fællesskab af Københavns Kommune, Lokaludvalget og grundejerne med deltagelse af disse

Læs mere

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Anne Skovbro //Direktør //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Den sammenhængende by 1. Temaer i Kommuneplan 2015 Boliger Sammenhæng Erhverv Greater

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelsesmøde Deltagere til mødet: Tove Binzer, Jess Jessen, Lone Aalekjær, Gert Pedersen, Referat udsendes til: Kredsbestyrelsen, per.saugmann Dagsorden: Mødedato: 24. juni 2010

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik VISION

Natur- og Friluftspolitik VISION Natur- og Friluftspolitik VISION I samskabelse skal borgere og kommune arbejde for flere muligheder for frilufts liv samtidigt med at kommunens naturkvalitet forbedres. Natur- og friluftspolitik Når mennesker

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed KPN vintermøde 8. marts 2012 For alle midt imellem barndom og alderdom gælder, at naturkontakt har positiv betydning for humøret, for følelsen af overskud, velvære

Læs mere

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Læs mere

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Strategisk byudvikling i Roskilde? Finde sine potentialer potentialer og er begyndt at folde

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning Sagsnummer 2016-0297671 2. februar 2017 Høringssvar: Tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 410-1 Artillerivej Syd Islands Brygges Lokalråd

Læs mere

Til medlemmerne i Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd 4. april 2011

Til medlemmerne i Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd 4. april 2011 Til medlemmerne i Det Grønne Råd Referat fra møde i Det Grønne Råd 4. april 2011 Mødedeltagere: Frederiksberg Kommunalbestyrelse Jan E. Jørgensen (JEJ) Formand for By- og Miljøområdet Formand for Det Grønne

Læs mere

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D Trafikplan 2016 / Jeppe Grønholt-Pedersen Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D. 05.12.16 Politiske beslutninger 30. april 2015 BR godkendte, at Økonomiforvaltningen gik i gang med at udarbejde forslag

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2011 J.nr.: NMK-520-00011 (tidl. NKN-111-00064) og NMK-522-00033 Ref.: RTS DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen

Læs mere

Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi.

Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi. Gladsaxe Byråd Rådhuset 2860 Søborg 31. oktober 2016 Høringssvar til planstrategi 2016-2028. Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi.

Læs mere

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Lokale og Anlægsfonden ønsker at gennemføre et analyse- og udviklingsarbejde, som sikre alle optimale muligheder

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen (Grøn Hverdag) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE

NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE FEBRUAR 2014 Forudgående høring om VVM-redegørelse for nye boligøer og kanaler på Enghave Brygge BYUDVIKLING PÅ ENGHAVE BRYGGE Det aktuelle projekt med boligøer og kanaler

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 3 Nyt Bynet i Valby 4 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 6 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009 Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune Skitse juli 2009 Indhold Forord 2 Visualisering og landskabelig vurdering 2 Visualisering fra Kalveboderne syd 4 Visualisering fra Amager

Læs mere

Referat af møde den kl afholdt på Spejdercenter CPH, Wagnersvej 33, 2450 København SV.

Referat af møde den kl afholdt på Spejdercenter CPH, Wagnersvej 33, 2450 København SV. 1 Bestyrelsesmøde i Friluftsrådet København Kreds 22 Referat af møde den 12.09. 2019 kl. 18.00 afholdt på Spejdercenter CPH, Wagnersvej 33, 2450 København SV. Deltagere: FH Flemming Hansen, SFP Svend-Erik

Læs mere

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Att. Marc Jørgensen Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail ZH3T@okf.kk.dk www.avlu.dk Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi 2014 - offentlig høring Amager Vest

Læs mere

Nyt Bynet i Tårnby Kommune

Nyt Bynet i Tårnby Kommune Nyt Bynet i Tårnby Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Tårnby Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling.

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 22-01-2015 Bilag 4, hvidbog for forudgående offentlighed, kommuneplantillæg om almene boliger Folketinget vedtog den 26. februar 2015

Læs mere

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 2: Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi 2016-2019 Bæredygtige sammenhænge Indledning Agenda 21-strategien Bæredygtige sammenhænge har

Læs mere

Drøftelse af evt. samarbejde om kystbeskyttelse. Kommunalbestyrelsen 26.februar 2018

Drøftelse af evt. samarbejde om kystbeskyttelse. Kommunalbestyrelsen 26.februar 2018 Drøftelse af evt. samarbejde om kystbeskyttelse Kommunalbestyrelsen 26.februar 2018 Drøftelse af evt. samarbejde om kystbeskyttelse Status for kystbeskyttelsen Henvendelse fra Sund & Bælt Tidligere samarbejde

Læs mere

Beretning for 2016/2017

Beretning for 2016/2017 Beretning for 2016/2017 Velkommen Velkommen til årsmødet i Bryggens Borgerforening. Bryggens Borgerforening omfatter beboerne på Islands Brygge mellem Amager Boulevard i nord, Sjællandsbroen / Vejlands

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017 9.00 (9.15) Afgang fra Kolding - Skovbrynet 1, 6000 Kolding Kaffe og croissant eller frugt i bussen ca. 9.45. 10.15 Ankomst og Afgang Skanderborg Rådhus - Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg nyere sidevej

Læs mere

STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE

STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE LOKALPLAN KALVEBOD BRYGGE VEST II Bilag 6 Indhold 1. INTRODUKTION...3 1.1 BAGGRUND... 3 1.2 FORMÅL OG RAMMER... 4 1.3 DEMOGRAFI... 4 2. INDDRAGELSESAKTIVITETER... 5 2.1

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Økonomiforvaltningen

Økonomiforvaltningen Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt forslag til

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København København 2015 - Verdens Miljømetropol I 2015 er København med rette kendt som den af verdens hovedstæder, der har det bedste storbymiljø.

Læs mere

Godt nytår og tillykke med valget! Vi i Christianshavns Lokaludvalg ser frem til at arbejde sammen med jer i den kommende valgperiode.

Godt nytår og tillykke med valget! Vi i Christianshavns Lokaludvalg ser frem til at arbejde sammen med jer i den kommende valgperiode. Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Borgerrepræsentationen Kære medlemmer af Borgerrepræsentationen

Læs mere

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre Enhedslisten i Amager Øst Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer vi gør Strandparken endnu bedre vi gør plads til både busser, cykler og biler vi skaffer Amager grøn energi vi giver bydelens

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger

Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 15-06-2015 Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger Folketinget vedtog den 26. februar 2015 lov

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K Forslag om af dækningsgrave i jeres bydel 6. februar 2013 Sagsnr. 2013-1415

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Vision om Legeplads. i De Gamles By på Indre Nørrebro. & Bevægelsesrum

Vision om Legeplads. i De Gamles By på Indre Nørrebro. & Bevægelsesrum Vision om Legeplads i De Gamles By på Indre Nørrebro & Bevægelsesrum Legeplads Motion Motorisk og sjov natur legeplads i Møllegade på Indre Nørrebro Det er påvist, at børn, der har mulighed for at udfolde

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Byudvikling i Nordhavn

Byudvikling i Nordhavn Byudvikling i Nordhavn Ingvar Sejr Hansen Københavns Kommune - Økonomiforvaltningen 12. oktober 2016 Masterplan for Nordhavn 33 Blå og grøn by Strukturplanen: Urbant tæt på Østerbro forlængelse af byen

Læs mere

Referat Kredsrepræsentantskabsmøde

Referat Kredsrepræsentantskabsmøde Referat Kredsrepræsentantskabsmøde Afholdes mandag den 6. marts 2017 - kl. 19.00 i Køge Roklubs lokaler. Deltager: Kredsbestyrelsen: Erik Trøigaard Dansk Forenings for Rosport; Willy Harrenberg DGI; Inger

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

DN Københavns høringssvar til Københavns kommunes vision: En havn af muligheder.

DN Københavns høringssvar til Københavns kommunes vision: En havn af muligheder. Danmarks Naturfredningsforening, København Formand Rune Kjærgaard Lange, tlf. 23 37 40 02, e-mail runeklange@hotmail.com Web: www.dn.dk/koebenhavn official email: koebenhavn@dn.dk Til Teknik og miljøforvaltningen

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Areal og inddelinger - A.1

Areal og inddelinger - A.1 Areal og inddelinger - A.1 14 Areal og inddelinger Area and divisions Nr. (No.) Side (Page) Areal og inddelinger (tekst) Area and divisions (text) 15 Inddelinger Divisions A 1.1 Bydele i København fra

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018

Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018 Sagsnr. 2017-0370949 Høring af forslag til nyt lokalt busnet Dokumentnr.

Læs mere

Københavns Kommune, Center for Anlæg og Udbud Islands Brygge 37 1505 København V

Københavns Kommune, Center for Anlæg og Udbud Islands Brygge 37 1505 København V Københavns Kommune, Center for Anlæg og Udbud Islands Brygge 37 1505 København V Dato: 3.2.2009 Dokumentnr. 08/00637-32 Sagsbehandler: Natalya Møller Direkte tlf.nr.: 99 63 63 07 Deres reference: Principiel

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 18. maj 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26

Læs mere

Høringssvar vedr. Københavns Kommunes Agenda 21-plan 2008-2011

Høringssvar vedr. Københavns Kommunes Agenda 21-plan 2008-2011 Økonomiforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø Høringssvar vedr. Københavns Kommunes Agenda 21-plan 2008-2011 28-04-2008 Sagsnr. 2008-50032 Dokumentnr. 2008-211820 Under forudsætning

Læs mere