Formandens beretning 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning 2019"

Transkript

1 Åstrup Vandværk a.m.b.a. 1 Formandens beretning 2019 På grund af den situation som vandværket befinder sig i lige nu, vil beretningen være helt frem til i dag, den 26. marts. Åstrup Vandværk har i dag 274 forbrugere, og det er det samme som sidste år. Der har i år været ca. 35, som ikke har indsendt deres måleraflæsninger her til nytår. Og dem har vi så været ude og aflæse, mod et gebyr på 250,- kr. Med hensyn til restancer og lukninger, er der ingen nævneværdige ændringer i antal af skyldnere og det beløb der skyldes. Efter den nye Persondataforordning, må jeg ikke oplyse andet her på generalforsamlingen, ingen enkeltheder, kun et samlet overblik. Det er Guldborgsund Forsyning, der står for vores opkrævningssystem, og det er dem der sender opkrævning, rykkere og til sidst foretager lukning. Der er i det forgangne år afholdt et par fyraftensmøder og to bestyrelsesmøder. Et konstituerende møde umiddelbart efter sidste generalforsamling, og senest et bestyrelsesmøde her forud for denne generalforsamling, hvor vandværkets drift, tekniske tilstand og økonomi er gennemgået og ligeledes budget og takstblad for det kommende år. Vandværkets økonomi Omkring vandværkets økonomi, er det således, som det også vil fremgå af regnskabet om lidt, at vi i år, har et overskud på driften på ca kr. Det er dejligt, at det igen er lykkedes at spare lidt op, efter nogle år med store udgifter til renovering af boringer og behandlingsanlæg. Vores vandværk er, på tros af omstændighederne, i rigtig god og moderne teknisk stand, og det burde sikrer os en god forsyning med vand af en rigtig god kvalitet. Og alligevel har vi her på det seneste oplevet driftsforstyrrelser, i form af en mindre forurening, men det vender jeg tilbage til lidt senere. Vandforbrug Hvad angår vandforbruget, så er det sådan, at der i 2018 er udpumpet m3 mod m3. i Den store forskel kommer af, at vi i 2017 leverede de sidste m3. tilbage til Ore (dem som vi lånte under ombygningen.), og at vi nu er tilbage til det, vi kan kalde et normalt forbrug.

2 2 Der er i samme periode målt: m3. ude hos forbrugerne, mod m3. i altså et lille fald på ca m3. Når vi lægger det vi har leveret til forbrugerne, sammen med det vi bruger til filterskyl på vandværket, så kommer vi frem til et vandspild på m3. svarende til 8,3 %. I 2017 var vi på m3. i vandspild, svarende til 5,5 %. Desværre har vi 2018 haft et par mindre og et stort ledningsbrud. Det store var på hjørnet af Lundeskolevej og Klosterstræde. Hvor længe vandet har løbet her, er svært at sige. Vi kunne godt se, at der var et overforbrug, men var det på grund af den tørre sommer, eller havde vi et brud? Vi tror, det har løbet længe, før det blev synligt på jordoverfladen, og derfor har vi mistet en del vand her. Men det er tros alt dejligt, at vi igen i år er under de 10%, som er grænsen for, hvornår der skal betales afgift af vandspild. Lad os håbe, vi kan forsætte med det forholdsvise lave spild, og dermed slippe for ekstra afgift. I øvrigt synes jeg, at det med de 10%, er noget mærkeligt noget. Det betyder jo, at små vandværker med en relativ lille udpumpning, ikke må spilde så meget vand, som et stort værk med stor udpumpning, og så vidt jeg ved, så løber der lige så meget vand ud af et ledningsbrud hos os, som der gør ved et brud inde i Nykøbing. Men 10% for os er ikke sammenlignelig med 10% i Nykøbing. Desuden har vi nok længere ledningsnet, end de har i Nykøbing, og dermed også større chance for ledningsbrud. Som et lille eksempel kan nævnes, at sidste år i 2017, hvor vi leverede vand tilbage til Ore, måtte vi have et spild på 778 m3 mere end i år - forstå det hvem der kan. El-forbruget El forbruget i 2018 er på Kwh. mod 44,607 Kwh. i Det svarer til 1,01 Kwh / m3. mod 0,86 Kwh. pr. produceret m3. vand i Årsagen hertil tror vi bl.a. skal findes i de tre, godt 30 år gamle og efterhånden, lidt slidte rentvandspumper, vi kører med i dag, de yder ikke optimalt i forhold til energiforbruget. En udskiftning vil koste mellem 75. og kr. Det er jo en prioritering, hvornår vi vil udskifte disse pumper, og hvad kan vi spare i strøm??? Ud over strømforbruget kommer der jo også et problem, når pumperne ikke længere kan yde nok. Der er også nogen, der synes at et blødgøringsanlæg vil være en god idé. Men det vil koste ca. 2 mill. at installere + driftsomkostninger til strøm, salt og pasning (der skal ca. bruges og påfyldes kg. salt om året). Anlægget fylder ca. det samme som vores to nye filtre, omkring 2 x 3 m og vejer ca. 7 t.

3 Det betyder, at der ikke er muligheder i vores nuværende vandværksbygning og dermed ligger det et godt stykke ud i fremtiden. Man skal i øvrigt også være opmærksom på, at hvis der installerer sådant et anlæg, så vil vandet ikke smage som nu, og at man kan komme i underskud med kalk til kroppen. Det sidste kan man jo så klare med et kosttilskud. Fordelen ved blødgøringsanlæg vil jo være, at kaffe-og vaskemaskiner, varmtvands beholdre og andre installationer ikke kalker til, ligesom tøj vil beholde sin bløde struktur længere. 3 ET ALTERNATIV KUNNE VÆRE ET KALKKNUSER-ANLÆG. Jeg fik noget info-materiale i går, men jeg har ikke nået at undersøge sagen nærmere, PRIS ca kr. Udskiftning af vandmålere Vi står også over for en udskiftning af samtlige vandmålere. Dette skal gøres med nogle års mellemrum, af hensyn til målernes nøjagtighed. Det vil koste ca kr. og alle nævnte priser er + moms Vi har ikke haft teknisk hygiejnisk tilsyn på vandværket i 2018 Det er kommunen, der som tilsynsmyndighed, bestemmer hvor ofte dette tilsyn skal finde sted. Ved et sådant tilsyn gennemgås vandværk og boringer fra A til Z i forhold til almindelig hygiejne, drift og vedligeholdelse. Det er dog langt fra hvert år, at der er tilsyn. Det hænger sammen med hvor mange fejl og mangler,der er, når de kommer på besøg. Vi havde tilsyn i 2016 uden de store bemærkninger, og derfor går der sikkert flere år, før der igen kommer tilsyn. Vandanalyser Der er i det forgangne år lavet de vandanalyser som tilsynsmyndighederne har pålagt os. Det vil sige 8 analyser på vandværk og ledningsnet samt analyser for uorganiske sporstoffer og mikroforurening. Der er ikke lavet boringsanalyser i Boringsanalyser er kun hvert 4. år, og da vi har to boringer, så er der en boringsanalyse hvert andet år. Det er fortsat Eurofins miljø i Vejen, der laver vores analyser, og det fungerer yderst tilfredsstillende. I efter renovering - havde vi problemer med små overskridelser på Aromatiske Kulbrinter i vandet, og det eneste sted vi kunne se, det kunne stamme fra, var indblæsningsluften til iltning og filterskyl, altså måtte det stamme fra dieselgeneratoren. Vi har tilsyneladende fået løst problemet ved at adskille generatoren fra det område, hvor kompressoren står. Der har ikke været nogen problemer siden. I en vandanalyse fra den 31/ blev der på afgang vandværk konstateret 9 coliforme bakterier og et kimtal ved 22* på 370. Der må ikke være coliforme bakterier i vandet, som sendes ud til forbrugerne og

4 der må kun være 200 i kimtal 22* - altså var der måske et eller andet galt. Samme dag var der taget prøve på ledningsnettet, her var der intet at bemærke. Efter samråd med kommunen, som er tilsynsmyndighed, blev der taget en kontrolprøve den 6. febr. Det er jo så fintfølende i dag, når der laves vandanalyser, at når der er overskridelser, så bliver der altid taget en kontrolprøve for at se om der fejl på prøvetagningen, eller der virkelig er tale om overskridelser. Kontrolprøven den 6. febr. viste 3 coliforme og 670 i kimtal 22* på afgang vandværk, så det var ikke en prøvefejl. 4 Det var dog stadig ikke særlig alvorligt, og i samråd med tilsynet, blev det besluttet at tage en prøve igen den 12. febr. for at se om tallene var faldende eller stigende. Der blev taget prøver både på det vand, der kommer ude fra boringerne og det, der forlader vandværket - altså det der hedder afgang vandværk. Rå-vandet viste 0 coliforme og 0 kimtal, og afgang vandværk viste 31 coliforme og 440 i kimtal 22*. Og nu må jeg vist heller fortælle, hvad coliforme bakterier er og hvad kimtal står for: Coliforme bakterier er i sig selv ikke sygdomsfremkaldende, men trives de samme steder som de sygdomsfremkaldende og kaldes derfor indikatorbakterier, som kan være tegn på forurening. Derfor skal der altid tages opfølgende prøver for at følge udviklingen. Kimtal ved 22 grader er et udtryk for antallet af kuldeelskende bakterier som jord- og vandbakterier, der er naturligt forekommende i naturen,og som lever af vandets indhold af organisk stof. De er sjældent sygdomsfremkaldende, men må dog ikke være i vandet i større mængder, bl.a. af hensyn til borger med svagt immunforsvar. Efter resultatet af prøverne fra den 12. febr. blev det den 14. febr. kl. 13.3o besluttet at lukke vandværket for udpumpning til forbrugerne og i stedet lade Ore Vandværk klare forsyningen. Det resulterede, at trykket i yderområderne blev meget lavt, så lavt at der til tider, slet ikke var vand i hanerne. Vores vandværk forsatte udpumpningen, dog til kloak, da der intet er at gøre, kun at opretholde udpumpningen og vente på at tilstanden bliver normal af sig selv. Man kan ikke klore eller gøre noget andet. Det vil ødelægge de gode bakterier. Der blev taget 6 prøver igen den 19. febr. her i blandt på begge boringer, og her viste det sig så, at det var i efterfiltret problemet var. Der var intet i boringerne, efter iltningen og efter forfiltret, men efter efterfiltret var der 83 coliforme og 810 kimtal - 22* og afgang vandværk, 74 coliforme og 1800 kimtal - 22*.

5 5 Der blev taget 4 prøver igen den 26. febr. Her var de coliforme faldende, men kimtallet var stigende til 3000 på afgang vandværk. Den 1. marts blev der taget 4 nye prøver, og her var de coliforme 0 og kimtallet var faldende til 2200 på afgang vandværk. Desværre - kan vi næsten sige - havde vi i den forgangne uge oplevet forårsvejr, hvilket jo betyder, at en del landmænd skulle bruge vand til sprøjtning, og det er store mængder vand, der skal til, når der i dag, skal fyldes sprøjter. Og det resulterede da også i, at Ore Vandværk ikke kunne følge med længere. De kan producere 5,5 m3. i timen men vi brugte ca. 12 m3. Så den 28. febr. blev vi klar over, at dette ikke kunne forsætte. Vi blev nødt til at få lov til at bruge vores eget vand igen, men det kræver en del forberedelse, godkendelse af tilsynsmyndighederne og STPS Styrelsen for Patientsikkerhed (det der før hed embedslægen). Udformning og godkendelse af skrivelse, og omdeling til samtlige forbrugere, der var berørt, meddelelse i lokal- radio / TV og avis + vandværkets hjemmeside. Alle disse ting var på plads den 1. marts først på eftermiddagen, og vi åbnede for vandet sidst på eftermiddagen med den kogeanbefaling (ikke at forveksle med kogepåbud), som myndighederne havde godkendt. Som sagt var det ikke alle forbrugere, der var berørt. Vejringe og omegn fik forsat vand fra Ore, og det er ikke fordi, formanden bor i Vejringe, men så var der da mulighed for at man kunne hente rent vand her, i stedet for at koge. Jeg ved ikke hvor mange, der har kogt, men jeg har da hørt om nogen, der også har kogt til deres dyr. Der blev taget 4 prøver igen den 6. marts, som alle viste 0 coliforme og kun 360 i kimtal på afgang vandværk. Mandag den 11. marts blev kogeanbefalingen så afblæst. Der er nu taget 4 opfølgende prøver her den 19. marts, hvor det desværre viste sig, at der igen var overskridelser af de bakteologiske værdier, 27 coliforme og 390 kimtal. Vi har derfor, i samråd med tilsynsmyndighederne måtte gå tilbage til forsyning fra Ore Vandværk og dermed igen lavt tryk i dele af vores forsyningsområde.

6 Desværre kan Ore ikke følge med Vi havde håbet på, at de kunne klare den i 8 10 dage, til vi havde fundet en løsning. Men det gik ikke, og det resulterede i, at vi igen i lørdags måtte tilbage til kogeanbefaling, og alt hvad det betyder med tilladelser og varsling. Forskellen fra sidste gang var så bare, at det var en lørdag, og jeg ved ikke om I kan forestille jer hvordan man får fat i offentlige myndigheder en lørdag, så det var ind over miljøvagten og dem kan man ikke bare ringe til de har hemmeligt nummer, så det er 114 til politiet, og den vej rundt, men vi fik dog lov til at følge samme procedure som sidste gang, og dermed kunne vi åbne for vores eget vandværk ca. kl. 15.oo og dermed undgå at Ore løb helt tør for vand. 6 Hvad gør vi nu? Vi er i gang med at etablere UV-behandling, det vil sige en belysning af vandet, som dræber alle bakterier. Det er et mobilt anlæg, vi lejer. Det skal kobles på det, der hedder afgang fra vandværket, således at det vand der sendes ud til forbrugerne, er bakterie frit. Dette er dog kun en midlertidig foranstaltning, til vi får løst vores bakterie problemer. Men da vi ikke ved hvor længe der går, før tingene er normaliseret, har vi valgt denne løsning, således at kogeanbefalingen hurtigst mulig, igen kan ophæves. På torsdag kommer der en fra SILHORKO, der hvor vi har købt filtreringsanlægget, og så skal det undersøges om filtermassen er brændt sammen, eller om der evt. kan være andre problemer. Vi håber så de kan hjælpe os, så vi kan finde årsagen og dermed finde en løsning. SILHORKO er dem, som vi normalt bruger som rådgivere, når der er spørgsmål, vi ikke selv kan finde svar på. Vi arbejder også, så hurtig det er muligt, med en ny ledning til Horbelev Vandværk, således at vi kan forsynes både fra Ore og Horbelev, og dermed levere både rent vand og et acceptabelt tryk. Det med UV-behandling håber vi kan komme i gang i løbet af en uges tid. Det beror på, at det skal virke, og at de prøver, der skal tages, inden vi får lov at bruge vandet, er tilfredsstillende. Ledningen fra Horbelev regner vi med er klar inden Påske, altså midt i April. Her skal der også tages prøver med et tilfredsstillende resultat, før ledningen kan tages i brug. Alle prøver tager ca. 5 dage, før der foreligger et endeligt resultat, så alt tager sin tid, desværre. Hvad der egentlig er skyld i hele denne miserer, ved vi som sagt ikke. Men vi ved dog, at en overtryksventil i forfiltret havde sat sig fast, og dermed kunne filteret ikke komme af med det overtryk, som ilt-

7 ningen giver. Dermed sænker det måske vandstanden i filtret, og om det er det, der har gjort det, eller noget helt andet, det ved vi forhåbentlig mere om på torsdag. Men det vi ved, er at hele denne miserer, kommer til at koste Vandværket mange penge kr. eller mere, alt afhængig af årsagen til forureningen. 7 Min personlige vurdering er, og det skal understreges, at det er for min egen regning, at denne forurening ikke er rigtig meget alvorlig, og her sammenligner jeg med Maglebrænde for et par år siden, hvor det var E-coli bakterier fra en kloakledning, der var problemet, men alvorlig nok til, at vi, i samråd med tilsynsmyndighederne, skal gøre hvad der er muligt, for at skaffe rent vand til alle, og så må det koste det det koster. Når vi så ser tilbage, hvad kan vi så gøre bedre, hvis der skulle komme en lignende forurening, og desværre er det ikke urealistisk. Jeg har set en statistik, der siger, at med de krav, der stilles til vandværksvand (ikke at forveksle med flaskevand,), så vil hvert 4. vandværk blive ramt af noget lignende som vores, set over en kort årrække. Derfor ser vi nu, at flere vandværker får lavet UV-anlæg, som det vi netop har lejet, og så går vi altså over til behandlet vand, ligesom tilsætning af klor jo også er en behandling man bruger, hvis man indvinder overfladevand. Vi oplever jo faktisk tre overordnede problemer i øjeblikket: 1) selvfølgelig, at vi har en forurening. 2) at Ore Vandværk ikke kan levere vand nok, og Stubbekøbing kun hjælper ganske lidt. 3) at begge ikke kan heller ikke levere tryk nok. Det sidste skyldes især den store højdeforskel, der er mellem Ore og store dele af vores forsyningsområde. Det betyder, at dem der har bad på 1. sal og bor langt fra Ore, ikke kan få bad i deres eget hjem. Og den situation er vi, som vandværk, ikke særlig stolte af. Vi betaler jo alle det samme for vand, så er det jo ikke urimeligt, at vi har samme forsyningssikkerhed. Dog skal det siges her og nu og med det samme, at vi er overordentlig taknemlige for alt den hjælp, vi har fået fra Ore Vandværk. Og hvad så, hvis det sker igen? Ja, vi er jo allerede i gang med at løse de to problemer med nødforsyning, idet vi er godt på vej med den ny ledning til Horbelev Vandværk, via Særslev Øster. Vi forventer at denne forbindelse kan levere vand til alt syd-øst for Åstrup og i heldigste fald også levere til Åstrup, Det kræver måske en ny stophane, eller en der skal flyttes, eller måske et stykke ny ledning i Klosterstræde, det finder vi ud af.

8 8 Så er vi i gang med at undersøge mulighederne for en SMS-tjeneste til varsling, -men uanset hvordan vi varsler - er der nogen der ikke får besked, og der er tilsyneladende mange, der ikke forstår hvad vi udsender. Der er i alt fald mange der ringer og spørger. OG DET SKAL OGSÅ HER UNDERSTREGES, AT DET ER HELT OK, HVIS MAN ER DET MINDSTE I TVIVL, SÅ RING HELLER ENGANG FOR MEGET END EN FOR LIDT. Omkring varslingen, har vi fulgt de råd, vi har fået fra tilsynsmyndighederne. Det er jo en balance mellem at gøre forbrugerne unødigt bange og at informere nøgternt, på rette tid. Som alle jo sikkert har fulgt med i, så var der, sidste år, et par enkelte vandværker, forskellige steder i Danmark, hvor der var fundet spor efter sprøjtemidlet Chloridazon, dog ikke i mængder der er sundhedsfarlige, men selvfølgelig bør det ikke findes i drikkevandet i ret store mængder. Åstrup Vandværk blev testet for Despenyl Chloridazon Og der blev ikke fundet spor af dette stof i vores drikkevand. Her på det seneste er man så i gang igen, med at lede efter noget, som måske kan stamme fra sprøjtemidler. Vores miljøminister, Jacob Ellemann Jensen, har udtalt sig om, at vi skal lave mange flere tests og undersøgelser. Foreløbig har man dog endnu ikke fundet egnede metoder til alle disse undersøgelser, men vent og se, det skal nok lykkedes. Et andet initiativ, man har taget inde fra den høje BORG, er at vi skal gøre meget mere for at beskytte de boringsnære områder, også betegnet som BNBO-områder. For vores vedkommende drejer det sig om ca. 6 ha. for de to boringer vi har. En stor del er bebygget, men ca. 30 % er dyrket landbrugsjord. Jeg ved ikke hvad der giver mest nedsivning til grundvandet, markarbejde eller utætte kloaker og gamle septiktanke i beboede områder, og hvad skal det koste, at der bliver restriktioner for dyrkning af landbrugsjord, og hvem skal bestemme prisen, Vi var til et møde her for kort tid siden, hvor kommunen helst ville blandes uden om. Man ville i hvert fald ikke gøre noget lige nu, da man havde ikke fået nogen retningslinjer, sagde man. Men om et par år går staten ind og siger 0 sprøjtning og 0 gødning, hvis der ikke er fundet en forhandlingsløsning inden. Det er ligesom, at alle sidder på hænderne og vente på, at den anden skal gøre noget.

9 9 Det der bør ske, efter min mening, er at der kommer nogen, som kan vurdere risikoen for forurening og nedsivning til hver enkelt boring. Altså hvor dybt nede henter vi vandet, og hvor ligger boringen i forhold til at overfladevand kan finde vej ned til boringen, og hvor hårdt pumper vi på den enkelte boring. Vi i Åstrup Vandværk, investerede jo i en ny styring for 3-4 år siden, der betyder, at vi kun pumper relativt svagt på vores boringer. Det man kalder harmonisk vandindvinding, hvor vi indvinder vand ca. 20 timer i døgnet. Og sidst, men ikke mindst, hvor kommer vandet fra nede i jorden, ved man det? Nogen siger, de ved det, og måske er det rigtigt. Mit spørgsmål er så hvem skal nu igen betale for vandanalyser, BNBO-områder o.s.v.? Ja, det skal forbrugerne. Det bliver kun kr. pr husstand, siger de - det vil sige godt kr. for vores vandværk, men den tror jeg ikke holder. Nej, da drikke vand er et fælles anliggende, og da reglerne udstikkes fra højere sted, bør udgifterne også fordeles på samtlige de m3. der pumpes op af undergrunden i hele landet. Man snakker så meget om, at vandpriserne skal være ens fra vandværk til vandværk. Det er da umuligt, når små vandværker har store udgifter og store vandværker, hvis boringer ikke ligger i landbrugsområder, ingen udgifter har. Overordnet tror jeg (men det må I ikke sige til nogen), så er planen, at man over en årrække vil af med alle de små vandværker. De skal alle sammen ind under noget som ligner Guldborgsund Forsyning. Så kan der blive plads til et par direktører mere, og vandpriserne kan blive ens, Jeg tror dog så ikke, at det bliver de priser, vi kender i dag. Men forsætter de fra højere sted med at genere os, så skal det jo nok lykkedes, både ved hjælp af de store udgifter de pålægger os, men også ved at gøre det hele så vanskeligt, at ingen vil sidde frivilligt i en bestyrelse som denne. Jeg synes stadig det er ok, at man er opmærksom og passer på vores drikkevand. Vi overholder selvfølgelig alle regler og påbud fra tilsynsmyndighederne. Det skal der overhovedet ikke være tvivl om. Men jeg synes også, at man er ved at gå for langt, prøv dog at være en smule realistisk, og brug pengene der hvor vi får noget for dem. Jeg håber vi forsat kan leve med hinanden, vi kan i hvert fald ikke undvære hinanden.

10 Digitale kort over vandværkets vandledninger Vi har her i efteråret arbejdet en del på at få lavet nye digitale kort over vores vandledninger. Det er et lovkrav, at fra medio 2019, skal vores ledningsnet være digitalt og tilgængeligt 24/7 året rundt, Enhver graveaktør skal kunne gå direkte ind på en pc. og se vores ledningsnet. 10 Det er selvfølgelig en god ting, og det er også godt, at vi får kort over vores ledninger for eftertiden. Vi ved jo med sikkerhed, at vi ikke skal så langt ud i fremtiden, før der ikke er nogen af os, der kan huske noget. Og selv om vi har nogen gamle kort og skitser, så er jeg glad for, på vores efterkommers vegne, at vi nu får så gode kort som muligt, dog bliver de ikke bedre end det vi på nuværende tidspunkt, tror vi ved om ledningernes placering. Og hvad er der så i støbeskeen i de kommende år? Vi jagter jo forsat evt. mulige utætheder, og er der ledninger, der trænger til udskiftning, så er det det vi gør. Vi er jo også kommet i en god vane med, i forbindelse med reparationer på stikledninger og stophaner, at etablere en målerbrønd ude i nærheden af skel. Det er jo i vandværkets interesse at få flyttet stophane/målerbrønd ud til skel, således som det er beskrevet i regulativet og vedtægter. Vi er som oftest i dialog med grundejeren, om fordeling af betalingen for en sådan ændring, og det fungerer som regel godt for begge parter. Vi er jo, som sagt i gang med en ny ringforbindelse til Horbelev Vandværk, fra Særslev Øster til Moseby, således at hele det område Sydøst for Åstrup, i en nødsituation, bliver forsynet fra Horbelev. Forventet pris ca kr. + moms. Som jeg også sagde, så er vi i gang med nye digitale kort. Det er et firma over i Odder, der hedder THVILUM, som laver dette arbejde, og som i fremtiden skal stå for ledningsoplysningerne. Forventet pris i alt: ca kr. + moms og herefter ca kr. pr år i abonnement. Og hvad kunne vi så ellers ønske os? -3 nye rentvands pumper, ca ,- -Målerudskiftning, ca ,- -Evt. UV-anlæg, permanent ca ,-

11 Som I kan se af regnskabet om lidt, så er der ikke råd til alt, med mindre vi sætter vandpriserne op, og det har vi ingen ønsker om. Vi må prioriterer og sørge for, at der til stadighed er lidt på kistebunden til uforudsete udgifter, herunder ekstra vandanalyser, om nødvendigt. 11 Det var hvad jeg havde at berette om det forgangne år, og lidt om det kommende. Jeg håber, det var fyldest- gørende, og ellers er man velkommen til at spørge, og jeg vil svarer efter bedste evne. Sluttelig vil jeg sige - Tak til bestyrelsen. - Tak til Steen, vores vandværkspasser. - Tak til alle håndværkerne. - Tak til administrationen. - TAK til alle for et godt samarbejde i det forgangne år. - Og sidst men ikke mindst TAK til alle vores tålmodige og hårdt prøvede forbrugere. På bestyrelsens vegne Formand Bent Jørgensen

-Der er i 2017 udpumpet m3. mod m3. i Der er leveret m3. tilbage til Ore: mod m3. i 2016

-Der er i 2017 udpumpet m3. mod m3. i Der er leveret m3. tilbage til Ore: mod m3. i 2016 BERETNING for 2017: 1 -Åstrup Vandværk har i dag: 274 forbrugere, det er 4 mindre end sidste år. -Vi har haft 4 nedrivninger i 2017, det drejer sig om: Brydsbjergvej 7, Klosterstræde 8, Stenlyvej 6 og

Læs mere

AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK

AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK 1 AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK Ordinær generalforsamling tirsdag den 28. marts 2017 kl. 19oo i Åstrup Forsamlingshus. BERETNING for 2016: -Aastrup Vandværk har i dag: 278 forbrugere, hvilket er en mindre

Læs mere

AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK

AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK 1 AASTRUP OG OMEGNS VANDVÆRK Ordinær generalforsamling mandag den 29. marts 2016 kl. 19oo i Åstrup Forsamlingshus. Formandens beretning: -Aastrup Vandværk har i dag: 279 forbrugere, hvilket er det samme

Læs mere

Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår. En særlig tak til VVS firma Finn Olsen.

Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår. En særlig tak til VVS firma Finn Olsen. GENERALFORSAMLING. 2019 Formandens beretning om driftsåret 2018 Driftsåret: 2018 Godt nytår til alle. Jeg vil igen i år takke alle dem som har hjulpet Gadstrup vandværk a.m.b.a. med at få et godt driftsår.

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 I Esbjerg Kommune er der i 2017 udpumpet og distribueret 7,0 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. I Varde Kommune er der tilsvarende udpumpet 1,7 mio. m 3. Vandet indvindes

Læs mere

Korinth Vandværks beretning 2017.

Korinth Vandværks beretning 2017. Korinth Vandværks beretning 2017. 2017 blev igen et år med mange opgaver og udfordringer for bestyrelsen. Bestyrelsesarbejdet har desværre været præget af urimeligt meget alvorlig sygdom i bestyrelsen,

Læs mere

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ V.SKERNINGE

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ V.SKERNINGE VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE Beretning 2016 2016 var hvad jeg vil kalde et hektisk år, med flere udfordringer, og så er vi officielt blevet et stort vandværk. Det kommer

Læs mere

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 11. marts 2013

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 11. marts 2013 Søtofte Vandværk, General forsamling 2013. Side 1 of 5 Søtofte Vandværk - Generalforsamling 11. marts 2013 Store Merløse Hallen REFERAT Formanden byder velkommen 1. Valg af dirigent a. Erik Bonde Pedersen

Læs mere

Andelsselskabet Torkilstrup-Lillebrænde Vandværk

Andelsselskabet Torkilstrup-Lillebrænde Vandværk 2010 - Information fra Torkilstrup- Lillebrænde (T- LV) Lillebrændevej 58 (ifølge drikkevandsbekendtgørelse 871-2001 30) Regnskabet For første gang i T- LVs levetid har vi i år underskud på driftsregnskabet.

Læs mere

Bestyrelsensberetning

Bestyrelsensberetning Bestyrelsensberetning Den er også i år delt på to hænder. Jeg tager formandsberetningen og Jan tager driftsberetningen. Indledningsvis skal nævnes at dagen i dag ikke alene er vores generalforsamling,

Læs mere

Denne beretning angår perioden fra 26. august 2017 til 25. august 2018.

Denne beretning angår perioden fra 26. august 2017 til 25. august 2018. Beretning til generalforsamling 2018. Denne beretning angår perioden fra 26. august 2017 til 25. august 2018. Periodens vigtigste opgaver I denne beretningsperiode har de vigtigste opgaver været 1) renovering

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA 1. Bestyrelsen Først vil jeg præsentere bestyrelsen: Generalforsamling 2015. Formandens beretning. a. Per Rasmussen næstformand b. Bent Jakobsen kasserer c. Kim Pedersen driftsleder d. Leif Jespersen bestyrelsesmedlem

Læs mere

Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2719 til 2804. Der er i alt blevet pumpet 381.979 m 3 op fra vores fire kildepladser, og

Læs mere

Andelsselskabet. Torkilstrup-Lillebrænde. Vandværk

Andelsselskabet. Torkilstrup-Lillebrænde. Vandværk Andelsselskabet Torkilstrup-Lillebrænde Vandværk Beretning 2016 2015 har været et godt år for Torkilstrup-Lillebrænde Vandværk. Med meget få afbrydelser har vi kunnet levere den mængde vand, vi skulle.

Læs mere

Generalforsamling 2018 (27/2-19).

Generalforsamling 2018 (27/2-19). Generalforsamling 2018 (27/2-19). Lad os begynde med lidt tørre tal. I 2018 pumpede vi 213.680 m3 op af jorden. Af det blev 209.200 m3 pumpet ud af vandværket - differencen brugt til skylning. Vores egne

Læs mere

Det bedste vand kommer fra hanen

Det bedste vand kommer fra hanen Det bedste vand kommer fra hanen Hvor kommer vandet fra? Vand er i konstant bevægelse. Den måde, det bevæger sig på, hedder vandets kredsløb. Når det regner eller sner, kommer der vand på jorden. Vandet

Læs mere

Beretning for året februar 2005

Beretning for året februar 2005 Beretning for året 2004 21. februar 2005 Indledning Bestyrelsen Hændelser Projekter: DSL - Målere - Opmåling af ledningsnet Nødforbindelse Beredskabsplan Forbrugere: Oplysning Fremtiden Afslutning Indledning

Læs mere

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2677 til 2719. Det er en tilgang på 42 mod sidste års 9. Der er i alt blevet pumpet 375.009

Læs mere

Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer.

Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer. Søbjerg Vandværk generalforsamling 24. april 2014. Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer. Jeg vil gerne

Læs mere

Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012.

Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012. Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012. Vandmængder er som anført i skemaet for indvinding/egen produktion, køb af vand, udpumpet total

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA Generalforsamling 2014. Formandens beretning. 1. Bestyrelsen Først vil jeg præsentere bestyrelsen: a. Per Rasmussen næstformand b. Bent Jakobsen kasserer c. Kim Pedersen driftsleder d. Leif Jespersen bestyrelsesmedlem

Læs mere

Der har været afholdt 6 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling.

Der har været afholdt 6 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling. Juni 2017 Til samtlige andelshavere Referat af generalforsamling afholdt lørdag den 17. juni 2017 klokken 10.00 på Lille Johanneberg Hjaletvej 51, 4760 Vordingborg 1. Valg af dirigent Marianne Andersen

Læs mere

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold.

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold. Trøstrup Vandværk Den: 24. marts 2014 Bestyrelsens beretning for perioden, 1. januar til 31. december 2013 på vandværkets ordinære generalforsamling, afholdt den 25. marts 2014 i Langesøhallen. Vores generalforsamling

Læs mere

Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105

Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105 Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105 Emne: Forbrugerinformation Ifølge 28 i bekendtgørelse nr. 1024 af 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg skal vandværkerne stille

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 DIN Forsyning har i 2018 udpumpet og distribueret 8,7 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. Vandet indvindes fra 12 kildepladser og behandles på 10 vandværker. To af

Læs mere

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S Information og takstblad fra Gl. Himmelev Vandværk I/S April 2015 Referat fra generalforsamlingen den 25. marts 2015 Formanden åbnede generalforsamlingen ved at byde velkommen til de ca. 10 personer, der

Læs mere

HØJBJERG VANDVÆRK. Referat fra generalforsamlingen den 26. februar 2019

HØJBJERG VANDVÆRK. Referat fra generalforsamlingen den 26. februar 2019 HØJBJERG VANDVÆRK Referat fra generalforsamlingen den 26. februar 2019 Højbjerg Vandværk - på Facebook. Like Højbjerg Vandværk og få information om driftsforstyrrelser, begivenheder, og andre nyttige oplysninger.

Læs mere

Der har været afholdt 6 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling.

Der har været afholdt 6 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling. Juni 2018 Til samtlige andelshavere Referat af generalforsamling afholdt lørdag den 9. juni 2018 klokken 13.00 på Lille Johanneberg Hjaletvej 51, 4760 Vordingborg 1. Valg af dirigent Marianne Andersen

Læs mere

Stillinge Strands Vandværk

Stillinge Strands Vandværk Stillinge Strands Vandværk 1 Generalforsamling søndag den 5. juli 2009 kl. 10.00 i Kirke Stillinge Forsamlingshus Til stede var bestyrelsen samt vandværksbestyrer Tommy Simonsen, administrationsmedarbejder

Læs mere

Beretning for 2016 ( ).

Beretning for 2016 ( ). Referat og beretning generalforsamling 2017 Vandværket afholdte den ordinære generalforsamling tirsdag den 21. februar 2017 i Nordlangelandshallen. Formanden bød velkommen til de fremmødte 33 personer.

Læs mere

I nærværende beretning vil følgende emner indgå:

I nærværende beretning vil følgende emner indgå: Beretning for 2018 (Det talte ord gælder) Indledning Vi har i 2018 holdt 8 bestyrelsesmøder, og deltaget i vandrådssamarbejde her i Næstved Kommune ved vores kasserer Gert Bigum. Vi har også været på vandværksudstilling

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk. Beretning for 2018 på generalforsamlingen d. 27. marts Antal forbrugere:

Ejstrupholm Vandværk. Beretning for 2018 på generalforsamlingen d. 27. marts Antal forbrugere: Ejstrupholm Vandværk Beretning for 2018 på generalforsamlingen d. 27. marts 2019 Antal forbrugere: Ved slutning af 2018 var der tilsluttet 984 forbrugere på vandværket. Det er en stigning på 11 forbrugere

Læs mere

Bjert Stenderup Vandværk

Bjert Stenderup Vandværk Andelsselskabet Bjert Stenderup Vandværk Generalforsamling Torsdag den 7. april 2011, kl. 19.30 Sdr. Bjert Kro Dagsorden: 1: Valg af dirigent. 2: Beretning for det forløbne regnskabsår - 2010. 3: Fremlæggelse

Læs mere

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2653 til 2658. En mindre tilgang på fem hvor tilgangen i 2012/13 var på 14 nye kunder. Der

Læs mere

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012 Søtofte Vandværk, General forsamling 2012. Side 1 of 5 Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012 Store Merløse Hallen REFERAT 1. Valg af dirigent a. Kenth Poulsen blev valgt til ordstyrer b.

Læs mere

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE Beretning 2015 2015 var så et af de år, af de 35 år jeg har været med, hvor der er sket rigtig mange ting, og flere nye udfordringer, det kommer

Læs mere

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S Information og takstblad fra Gl. Himmelev Vandværk I/S Marts 2012 Referat fra generalforsamlingen den 20. marts 2012 Formanden åbnede generalforsamlingen ved at byde velkommen til de ca. 20 personer, der

Læs mere

Andelsselskabet. Torkilstrup Lillebrænde. Vandværk

Andelsselskabet. Torkilstrup Lillebrænde. Vandværk Andelsselskabet Torkilstrup Lillebrænde Vandværk TLV Beretning for 2014 Torkilstrup- Lillebrænde Vandværk er et mellemstort vandværk, der har lov til at indvinde 100.000 m3 vand. Vandværket har 315 forbrugsenheder,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Vi har 1266 forbrugere tilsluttet Skovby Vandværk, hvilket er en stigning på 43 i forhold til året før. Der er blevet udpumpet 140.000 m 3 i 2013. Vandforbruget er stabilt,

Læs mere

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S

Information og. takstblad fra. Gl. Himmelev Vandværk I/S Information og takstblad fra Gl. Himmelev Vandværk I/S www.himmelevvand.dk April 2016 Referat fra generalforsamlingen den 29. marts 2016 Formanden åbnede generalforsamlingen ved at byde velkommen og byde

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i NordmarkenVand a.m.b.a.

Referat fra Generalforsamlingen i NordmarkenVand a.m.b.a. NordmarkenVand Amba. Side 1 af 6 Referat fra Generalforsamlingen i NordmarkenVand a.m.b.a. Generalforsamlingen blev afholdt torsdag d. 18-05- 2017 på hotel Søfryd i Jyllinge kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2014 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

Antallet og omfanget af analyse for samtlige vandforsyninger i Skanderborg Kommune fastsættes ud fra den til enhver tid gældende lovgivning.

Antallet og omfanget af analyse for samtlige vandforsyninger i Skanderborg Kommune fastsættes ud fra den til enhver tid gældende lovgivning. Retningslinje 1: Kontrol af drikkevandskvalitet Antallet og omfanget af analyse for samtlige vandforsyninger i Skanderborg Kommune fastsættes ud fra den til enhver tid gældende lovgivning. Ikke-almene

Læs mere

Kirkebjerg Vandværk I/S

Kirkebjerg Vandværk I/S Hovedvejen 223, Osted kirkebjerg-vand.dk Februar 2013 ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag den 27. februar 2013 kl. 19.00 - Osted Kro, Hovedvejen 151, Osted DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for

Læs mere

Torkilstrup d. 25. marts TLV beretning for 2018

Torkilstrup d. 25. marts TLV beretning for 2018 Torkilstrup d. 25. marts 2019 TLV beretning for 2018 Indledning: 2018 har generelt været et godt år for vandværket. De vanskeligheder vi tidligere havde med ammonium og nitrit i drikkevandet har vi ikke

Læs mere

Blovstrød Vandværk Beretning for Generalforsamling marts 2018

Blovstrød Vandværk Beretning for Generalforsamling marts 2018 Blovstrød Vandværk Beretning for 2017 Generalforsamling marts 2018 Blovstrød Vandværk 2017 (2016) Medlemmer/interessenter 990 (970) Indbyggere 2.211 (2.202) Målere 862 (842) Nye medlemmer 20 (2) Nye tilslutninger

Læs mere

INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK

INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK Onsdag den 29. marts 2017, kl. 18.00 i Karlslundehuset, (Bettys Hus). Samtidig hermed Indkaldelse til Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA Ordinær generalforsamling i Sognegården Torsdag d. 24. marts 2011 kl. 19,00 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Formandens beretning 5. Regnskab 2010 6. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Beretning for året

Beretning for året Beretning for året 2006 2006-03-16 Indledning Bestyrelsen Hændelser Projekter: Analyser - Målere - Opmåling af ledningsnet Beredskabsplan- Sterrebyvej Forbrugere: Oplysning Fremtiden Afslutning Indledning

Læs mere

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ GENERALFORSAMLING 23. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLINGEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

tirsdag 29. april 2014, kl. 19.00

tirsdag 29. april 2014, kl. 19.00 tirsdag 29. april 2014, kl. 19.00 i Langes Magasin, Østergade 3B, Frederikssund. Dagsorden iht. vedtægternes 7: 1. Valg af dirigent Der var ingen der stillede op, så formanden blev valgt som dirigent.

Læs mere

Referat af generalforsamling i Sneslev vandværk Den 12-03-2015

Referat af generalforsamling i Sneslev vandværk Den 12-03-2015 Referat af generalforsamling i Sneslev vandværk Den 12-03-2015 1. Valg af dirigent Otto Hansen blev valgt. 2. Beretning for 2014 Beretning ved Erik Larsen Beretning 2014 Sneslev Vandværk har gennem 2014

Læs mere

Hovedgård Vandværk Amba Formandens beretning 01.10.2014 30.09.2015

Hovedgård Vandværk Amba Formandens beretning 01.10.2014 30.09.2015 Hovedgård Vandværk Amba Formandens beretning 01.10.2014 30.09.2015 Medlemmer Der er 815 medlemmer i vandværket. Dvs. en tilgang på 29 medlemmer. Tilgang: 28 i ny udstykning og 1 på Horsensvej. Det er sådan

Læs mere

Over Jerstal Vandværk a.m.b.a Generalforsamling. Onsdag den 28. marts 2018, kl i Over Jerstal hallens kantine REFERAT.

Over Jerstal Vandværk a.m.b.a Generalforsamling. Onsdag den 28. marts 2018, kl i Over Jerstal hallens kantine REFERAT. Over Jerstal Vandværk a.m.b.a Generalforsamling Onsdag den 28. marts 2018, kl. 1930 i Over Jerstal hallens kantine REFERAT. Fremmødte: 22 andelshavere inkl. bestyrelsen. (2017 var der 26 fremmødte). 1.

Læs mere

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars Vi havde med udgangen af 2014 1266 forbrugere tilsluttet vandværket. Vi udpumper 150.000 m 3 vand. Bestyrelsen har igennem årene prioriteret vedligeholdelse af ledningsnettet kvalitet højt og vi har derfor

Læs mere

2016 har været et tilfredsstillende år for Vemmelev Forlev Vandværk (VFV).

2016 har været et tilfredsstillende år for Vemmelev Forlev Vandværk (VFV). 2016 har været et tilfredsstillende år for Vemmelev Forlev Vandværk (VFV). Produktion: VFV har i 2016 produceret 154.700 m³ drikkevand, af god kvalitet, til 1320 forbrugere. Forbrugerene har afregnet 141000m3,

Læs mere

Skjellerup Vandværk. Vi har en oppumpningstilladelse på 18000 m3. Den foreslås nedsat til 12000. www.skjellerupvandvaerk.dk

Skjellerup Vandværk. Vi har en oppumpningstilladelse på 18000 m3. Den foreslås nedsat til 12000. www.skjellerupvandvaerk.dk Formandens Beretning Generalforsamlingen 2010. Antal forbrugere Udpumpet vandmængde reduceret indvindingstilladelse Overvågning/terrorsikring Styring vandværk Udskiftning rør vandværk Rensning højdebeholder

Læs mere

Skamstrup Vandværk. A.m.b.a. Fællesskab. Marts 2018

Skamstrup Vandværk. A.m.b.a. Fællesskab. Marts 2018 A.m.b.a. Fællesskab Marts 2018 Vandværkets Nøgletal 2017 Antal medlemmer januar 2017 : 185 Antal medlemmer december 2016 : 185 Udpumpet vand i 2017 Faktureret vand i 2017 : 23.857 kubikmeter : 22.227 kubikmeter

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Sommersted Vest Vandværk

BEREDSKABSPLAN. Sommersted Vest Vandværk BEREDSKABSPLAN for Sommersted Vest Vandværk Udgave af december 2010 Side 1 Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Alarmerings- og telefonliste Forholdsregler og handleplan Kortmateriale/Foto

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Støvring Vandværk A.M.B.A.

Støvring Vandværk A.M.B.A. Beredskabsplan For Støvring Vandværk A.M.B.A. Vandværk under Vandråd Randers 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning.3 A. Vurdering af beredskabssituationen 4 B. Intern telefonliste 5 C.

Læs mere

Dåstrup Vandværk A.m.b.A.

Dåstrup Vandværk A.m.b.A. Referat fra den ordinære generalforsamling tirsdag den 17. marts 2015 Tirsdag den 17. marts 2015 kl.19.30 afholdt Dåstrup Vandværk a.m.b.a. ordinær generalforsamling i Dåstrup Forsamlingshus med følgende

Læs mere

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ GENERALFORSAMLING 3. MARTS 2018 DAGSORDEN FOR EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLINGEN

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i St. Fuglede og ved Svallerup Strand. Der har i 2014 ikke været konstateret pesticider i vores drikkevand.

Læs mere

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK. https://joerlundeoestvand.wordpress.com/

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK. https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ GENERALFORSAMLING 25. FEBRUAR 2017 DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLINGEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Kirkebjerg Vandværk I/S

Kirkebjerg Vandværk I/S Kirkebjerg Vandværk I/S Hovedvejen 223, Osted kirkebjerg-vand.dk Marts 2014 ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 Osted Hallens Cafeteria, Langetoften 25, Osted DAGSORDEN: 1. Valg

Læs mere

UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET (udarbejdes ikke)

UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET (udarbejdes ikke) BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2017 BUDGET FOR

Læs mere

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba Vindeby Vandforsyning amba Jens Munks Vej 2, Vindeby, 5700 Svendborg Tlf. 62226430 Fax 62226530 info@vindebyvand.dk www.vindebyvand.dk Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning

Læs mere

Generalforsamling. indkaldelse og referat 2009

Generalforsamling. indkaldelse og referat 2009 Generalforsamling indkaldelse og referat 2009 Højby Vandværk 5260 Odense S. www.hojbyvand.dk sc@hojbyvand.dk Generalforsamling i Højby Vandværk AmbA den 18. marts 2009 kl. 19.30 i Højby Forsamlingshus

Læs mere

Varsel om påbud om forbedret vandkvalitet

Varsel om påbud om forbedret vandkvalitet Marienborg Gods Vandværk Godskontoret Marienborg Allé 3 A 4780 Stege Sendt pr. e-mail til: Birgitte.natorp@marienborg.dk Lars.haugaard@marienborg.dk Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf.

Læs mere

FOERLEV VANDVÆRK I/S GENERALFORSAMLING 19. MARTS 2019

FOERLEV VANDVÆRK I/S GENERALFORSAMLING 19. MARTS 2019 FOERLEV VANDVÆRK I/S GENERALFORSAMLING 19. MARTS 2019 DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT 2. BESTYRELSENS BERETNING 3. DET REVIDEREDE REGNSKAB FORELÆGGES TIL GODKENDELSE 4. BUDGET FOR DET KOMMENDE ÅR FORELÆGGES

Læs mere

Årsberetning Andelsselskabet Kerte & Omegnes Vandværk

Årsberetning Andelsselskabet Kerte & Omegnes Vandværk Årsberetning 2008 Andelsselskabet Kerte & Omegnes Vandværk Tak for ordet: Kerte & Omegns Vandværk leverer vand til ca. 350 ejendomme i 2008. Der er tilsluttet 3 nye ejendomme til vandværkets ledningsnet

Læs mere

Syddjurs Kommune 21. juni 2012

Syddjurs Kommune 21. juni 2012 Møde mellem Vandværker og Syddjurs Kommune 21. juni 2012 Morten Hundahl Steen Wengel Sune Mikkelsen Susanne Kornvig Dagsorden 1. Velkomst 2. Seneste nyt fra kommunen a. Web indberetning og off. digital

Læs mere

SAMN FORSYNING DRIKKEVAND. Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn.

SAMN FORSYNING DRIKKEVAND. Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn. SAMN FORSYNING DRIKKEVAND Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn. VAND - EN VIGTIG RESSOURCE Samn Forsyning varetager årligt indvindning, behandling

Læs mere

SAMN FORSYNING DRIKKEVAND. Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn.

SAMN FORSYNING DRIKKEVAND. Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn. SAMN FORSYNING DRIKKEVAND Samn passer vi på dit drikkevand og renser dit spildevand til gavn for dig og dine børnebørn. Version 31-05-2018 VAND - EN VIGTIG RESSOURCE SAMN FORSYNING APS Samn Forsyning varetager

Læs mere

ØSTOFTE-NØRREBALLE VANDVÆRK

ØSTOFTE-NØRREBALLE VANDVÆRK ØSTOFTE-NØRREBALLE VANDVÆRK Beretning for året 2016 Antal forbrugere og vandmålere: Antal forbrugere: Antal vandmålere: Vandmålere afmeldt: Vandmålere tilmeldt: 458 stk. 466 stk. 4 stk. 0 stk. Salg til

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk. Beretning for 2015 på generalforsamlingen d. 29. marts Antal forbrugere:

Ejstrupholm Vandværk. Beretning for 2015 på generalforsamlingen d. 29. marts Antal forbrugere: Ejstrupholm Vandværk Beretning for 2015 på generalforsamlingen d. 29. marts 2016 Antal forbrugere: Ved slutning af 2015 var der tilsluttet 967 forbrugere på vandværket. Det er en stigning på 3 forbrugere

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2018

Bestyrelsens beretning 2018 Bestyrelsens beretning 2018 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i Store Fuglede, ved Svallerup Strand og i Bjerge. Alle kvalitetskrav til drikkevandet har i 2018 været opfyldt.

Læs mere

I/S HØVELTE VANDVÆRK. Referat fra generalforsamlingen den 23. marts 2004

I/S HØVELTE VANDVÆRK. Referat fra generalforsamlingen den 23. marts 2004 I/S HØVELTE VANDVÆRK Referat fra generalforsamlingen den 23. marts 2004 Generalforsamlingen var indkaldt med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning 3. Det reviderede regnskab

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2015 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2018

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2018 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2018 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2017 Se nedenfor Årsrapport kan efter generalforsamlingen

Læs mere

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011.

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget fremlægges

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2017

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2017 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2017 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2016 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Randers Kommune Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Teknisk forvaltning vand og virksomheder Oktober 2001 Tilsyn Randers Kommune fører

Læs mere

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj Lumsås Vandværk Oddenvej 182 4500 Nykøbing Sj Den 28. juni 2016 Ophævelse af kogeanbefaling Lumsås Vandværk Efter samråd med Embedslægen har Odsherred Kommune besluttet, at påbuddet om kogeanbefaling i

Læs mere

I/S HØVELTE VANDVÆRK REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING. Onsdag den 21. marts 2018 kl

I/S HØVELTE VANDVÆRK REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING. Onsdag den 21. marts 2018 kl I/S HØVELTE VANDVÆRK REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag den 21. marts 2018 kl. 19.30 på KFUM's soldaterhjem, Hesselgårdsvej 29, 3460 Birkerød. 0. Indledning På bestyrelsens vegne har formand Bendt

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2017

Bestyrelsens beretning 2017 Bestyrelsens beretning 2017 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i Store Fuglede, ved Svallerup Strand og i Bjerge. Der blev i 2017 konstateret forekomst af desphenylchloridazon

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA 1. Bestyrelsen Først vil jeg præsentere bestyrelsen: Generalforsamling 2016. Formandens beretning. a. Per Rasmussen næstformand b. Bent Jakobsen kasserer c. Kim Pedersen driftsleder d. Leif Jespersen bestyrelsesmedlem

Læs mere

ANDELSSELSKABET ST. SJØRUP STRANDS VANDVÆRK SE-NR. 39 51 96 58

ANDELSSELSKABET ST. SJØRUP STRANDS VANDVÆRK SE-NR. 39 51 96 58 ANDELSSELSKABET ST. SJØRUP STRANDS VANDVÆRK SE-NR. 39 51 96 58 Januar Nyhedsbrev 2009 Indhold: Nyt fra bestyrelsen............................. side 2 Måleraflæsning................................ side

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl på Kirke Hyllinge skole.

Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl på Kirke Hyllinge skole. Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl.19.00 på Kirke Hyllinge skole. Dagsorden : 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Notering af antal fremmødte stemmeberettigede 4.

Læs mere

Blovstrød Vandværk Beretning for Generalforsamling marts 2019

Blovstrød Vandværk Beretning for Generalforsamling marts 2019 Blovstrød Vandværk Beretning for 2018 Generalforsamling marts 2019 Blovstrød Vandværk 2018 (2017) Medlemmer/interessenter 1.035 (862) Nye medlemmer 173 (20) Forventede nye medlemmer i 2019 30? Forventede

Læs mere

c/o Bent Askholm Hylkevej Skanderborg tlf /

c/o Bent Askholm Hylkevej Skanderborg tlf / Ordinær generalforsamling i Tebstrup Vandværk Dagsorden til generalforsamling d. 30.03.2017 1. Valg af dirigent Formanden byder velkommen Formanden indstiller Peter Høje Kristensen til dirigent. Han tog

Læs mere

BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011.

BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011. BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011. Bestyrelsen: Efter generalforsamlingen den 25. marts 2010 konstituerede bestyrelsen for Østbirk Vandværk (kaldt ØV) sig således:

Læs mere

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019 BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 29. april 2014.

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 29. april 2014. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 29. april 2014. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning om det forløbne år 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget

Læs mere

S Ø T O F T E V A N D V Æ R K v/christian Ipsen, Stenhallervej 12, 4370 Store Merløse

S Ø T O F T E V A N D V Æ R K v/christian Ipsen, Stenhallervej 12, 4370 Store Merløse Formanden bød velkommen. Generalforsamling - Referat Afholdt 8. marts 2016 - Store Merløse Hallen Til Generalforsamlingen var fremmødt 16 medlemmer inklusiv bestyrelsen. 1. Valg af dirigent a. Arno Mark

Læs mere

REGNSKABSÅR Bestyrelses år

REGNSKABSÅR Bestyrelses år FEJRUP STRAND VANDVÆRK A.M.B.A BESTYRELSENS BERETNING GENERALFORSAMLING 12.10.2014 REGNSKABSÅR 01.05.2013 30.04.2014 Bestyrelses år 13.10.2013 12.10.2014 Velkommen til alle fremmødte medlemmer af vandværket.

Læs mere

Jyderup Østre Vandværk A.m.b.a. Bryggervænget 2 H 4450 Jyderup

Jyderup Østre Vandværk A.m.b.a. Bryggervænget 2 H 4450 Jyderup Jyderup Østre Vandværk A.m.b.a. Bryggervænget 2 H 4450 Jyderup Stiftet 2. oktober 1934 CVR nr. 32436668 5. regnskabsår som A.m.b.a Resultatopgørelse 2014 Balance pr. 31. december 2014 Resultatopgørelse

Læs mere